facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Ποιά «Βόρεια Μακεδονία»; - Ο Ζ.Ζαεφ «φτύνει» την Ελλάδα μιλώντας ξεδιάντροπα μόνο για «Μακεδονία»

Η ψήφιση από την ελληνική Βουλή της συμφωνίας γνωστής ως «συμφωνία των Πρεσπών», αλλά ουσιαστικά της παραχώρησης της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, αφού στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης Σλάβοι και άλλοι λαοί του κρατιδίου γίνονται και επίσημα «Μακεδόνες», με ελληνική «βούλα» ήταν μια εθνική ήττα.

Μια ήττα η οποία δεν μπορεί πλέον ούτε να αναστραφεί ούτε να εξωραϊστεί. Στην Ελλάδα επικρατεί κατήφεια και εθνική ταπείνωση αλλά όχι και στα Σκόπια.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ πλέει σε πελάγη ευτυχίας.



Παρά το γεγονός ότι η συμφωνία μιλά για «Βόρεια Μακεδονία» ο Ζάεφ συνεχίζει να αυτόσυστήνεται ως «Μακεδών» ενώ τα αλλεπάλληλα μηνύματά του στο twitter πανηγυρίζει για την χώρα του τη «Μακεδονία».

Πολλά από αυτά θα μπορούσαν να προκαλέσουν και το γέλιο εάν η υπόθεση δεν ήταν τόσο σοβαρή.

Κυριότερα όμως δείχνει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την συμφωνία και την Ελλάδα φυσικά όπως ήταν και αναμενόμενο τηρώντας την γραμμή της «Μακεδονίας».

«Η Μακεδονία είναι μέρος του παγκόσμιου δημοκρατικού κόσμου. Οι επενδυτές ξέρουν τώρα ότι είμαστε μια σταθερή και ασφαλής χώρα. Δημιουργούμε ευκαιρίες για όλους τους πολίτες. Ελάτε: Είναι ώρα για την οικονομία», αναφωνεί με σκηνές από τις συναντήσεις του από το Νταβός.


"Συγχαρητήρια στον αγαπητό μου φίλο Νίμιτς."
Σε άλλη «δακρύβρεχτη» ανάρτηση διανθισμένη με σφιχταγκαλιάσματα με τον... Matt γράφει: :
«Τα ειλκρινή μου συγχαρητήρια στον αγαπητό μου φίλο Μάθιου Νίμιτς, για τα πολλά χρόνια της αφοσίωσής του για την εξεύρεση μιας ειρηνικής και διαρκής λύσης. Η… #PrespaAgreement ας φέρει ειρήνη και ευημερία σε όλη την περιοχή.
Σε ευχαριστώ αγαπητέ μου Matt.»


Φυσικά ο Ζάεφ δε θα μπορούσε να ξεχάσει τον ε φίλο Α.Τσίπρα. Σε μια άλλη σουρεάλ ανάρτηση γράφει:
«Συγχαρητήρια στον φίλο μου @tsipras_eu.(σ.σ. Εδώ μπορεί να ζηλέψει ο @Tsipras καθώς αγαπητό αποκάλεσε μόνο τον Matt). Μαζί με τους λαούς μας φτάσαμε σε μια ιστορική νίκη. Να μας ζήσει η #Prespa Agreement! Για αιώνια ειρήνη και ευημερία για τα Βαλκάνια και όλη την Ευρώπη»!


Στις 25 Ιανουαρίου όταν η Βουλή ψήφιζε για το κρατίδιό του ο Ζάεφ από το Νταβός ευχαριστούσε πάλι ως «Μακεδόνας».
«Στο Νταβός είχα συνάντηση με τον Σλοβένο πρωθυπουργό (…) Τον ευχαρίστησα για την υποστήριξη που δίνει στη Μακεδονία για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι δεν είναι μόνο ο Ζάεφ που πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Είναι και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Ν.Κοτζιάς.

Αφού ευχαριστεί όσους τον στήριξαν αναφωνεί: Δικαιώθηκα!


«Χθεσινό αποτέλεσμα Βουλής αποτελεί δικαίωση ατέλειωτων ωρών μελέτης, συζητήσεων, ταξιδιών και διαπραγμάτευσης. Προέλευση των ψήφων, αποτελεί δικαίωση των προτάσεων μου εδώ και ένα χρόνο και όσων είπα τον Οκτώβριο ΄18. Ευχαριστώ όλους που με στήριξαν ενάντια σε κάθε είδους ύβρεις»


pronews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news