facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Απόφαση – ανάσα: Διαγραφή χρέους για δανειολήπτες σε… έξι τράπεζες

Μία απόφαση «ορόσημο» για τα ελληνικά δεδομένα έλαβε το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο Χανίων για μία οικογένεια υπερχρεωμένων δανειοληπτών.

Πρόκειται για έναν συνταξιούχο αστυνομικό και την σύζυγό του που είχαν καταναλωτικά δάνεια, υπερχρεωμένες πιστωτικές κάρτες σε έξι τραπεζικά ιδρύματα και ένα στεγαστικό δάνειο.

Το 2012 το Ειρηνοδικείο Χανίων είχε εκδώσει προσωρινή απόφαση για «κούρεμα» χρέους ωστόσο τώρα, το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο αποφάσισε την διαγραφή των χρεών στα καταναλωτικά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες σε έξι τράπεζες ενώ «κράτησε» μόνο το στεγαστικό δάνειο όπου όρισε μηνιαία δόση 66 ευρώ, από 240 ευρώ που ήταν.

Το χρονικό

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης πρόκειται για ένα ζευγάρι δανειοληπτών, γονείς δύο ενηλίκων, εκ των οποίων ο σύζυγος είναι συνταξιούχος, πρώην αστυνομικός υπάλληλος, η δε σύζυγος δεν εργάζεται, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Οι δανειολήπτες, εν προκειμένω, υπέβαλαν αίτημα υπαγωγής τους στις ευνοϊκές διατάξεις του Ν.Κατσέλη το έτος 2012, με τη συνεργασία και την υποστήριξη της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, ρυθμίστηκαν και διαγράφηκαν τα τραπεζικά χρέη του “υπερχρεωμένου ζευγαριού”, ενώ διασώθηκαν μια σειρά περιουσιακών στοιχείων, μεταξύ των οποίων και η πρώτη κατοικία τους.

Με αυτήν την απόφαση, επετεύχθη αφενός η ρύθμιση των χρεών τους και αφετέρου η διαγραφή κατά ποσοστό 95% και 76% αντίστοιχα.

Κυρίως όμως, επετεύχθη η διάσωση της κύριας κατοικίας τους καθώς και ιδιόκτητων αγροτεμαχίων.

Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες αδυνατούσαν να πληρώνουν την ορισθείσα δικαστική δόση των 240 ευρώ/μήνα, από το Ειρηνοδικείο Χανίων, για το στεγαστικό τους δάνειο καθώς η οικονομική τους ρευστότητα είχε μειωθεί και το κόστος της επιβίωσης τους είχε αυξηθεί.

Γι αυτό επανήλθαν με αίτηση σε Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο, όπου, με την απόφασή του διαγράφηκαν όλα τα χρέη τους σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες σε έξι τράπεζες και μόνο για την διάσωση του σπιτιού, ορίστηκε μηνιαία δόση 66 ευρώ σε μία τράπεζα που είχαν στεγαστικό δάνειο.

Συγκεκριμένα η απόφαση του Δευτεροβάθμιου Δικαστηρίου αναφέρει:

-“Μηδενικές καταβολές” και για τους δύο δανειολήπτες

– Για την διάσωση της κατοικίας καταβολή ποσού 15,811,20 ευρώ, σε 240 δόσεις , μόνο στην τράπεζα που υπάρχει το στεγαστικό δάνειο, ήτοι μηνιαία δόση 66 ευρώ/μήνα

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ένωση Καταναλωτών Κρήτης, καλεί τους καταναλωτές, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανείων τους και επιθυμούν ρύθμιση, είτε να επισκεφθούν τα γραφεία της Ένωσης, καθημερινά ,από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09.00 – 13.00, ή να επικοινωνήσουν στο:

Δ/νση: Πλατ.1866 αρ.2 731 00 Χανιά Λακέρδας 11 Ιεράπετρα.

Τηλ. : 282109266 -2821092306- 2842020140 Φαξ : 2821092306-2842020140

e-mail: epkxan@gmail.com

Υπενθυμίζεται ότι, η παράταση του άρθου 9 του ν.Κατσέλη ισχύει μέχρι 28-2-2019.

cretapost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news