facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Χατζηδάκης: «Σαπουνόφουσκες» τα περί παραίτησης βουλευτών

Μάχη με κάθε τρόπο για να εμποδίσει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα δώσει η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος ωστόσο ξεκαθάρισε πως όσα ακούγονται για παραιτήσεις βουλευτών αποτελούν «σαπουνόφουσκες».

«Φέρατε μια κακή συμφωνία» ειπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ για να προσθέσει στην συνέχεια πως «γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία είναι απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών, δίνοντας συνεχείς κοινοβουλευτικές μάχες και θα συνεχίσει να το κάνει» και να ξεκαθαρίσει «είναι όμως πολιτική σαπουνόφουσκά αυτό που ακούστηκε από τη Χρυσή Αυγή ότι δήθεν αν παραιτηθούν 100 και πλέον βουλευτές θα διαλυθεί η Βουλή και θα οδηγηθούμε σε εκλογές. Το Σύνταγμα είναι απολύτως σαφές στο άρθρο 53 παρ.2 : θα γίνουν αναπληρωματικές εκλογές για τις θέσεις των παραιτηθέντων και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσουν να περάσουν απολύτως ανεμπόδιστα τη Συμφωνία. Άλλωστε αν ίσχυε αυτό που ισχυρίζεται η Χρυσή Αυγή, από το ’74 και μετά με την παραίτηση 100 βουλευτών δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει καμιά ελληνική κυβέρνηση».

«Δεν θα ισχυριστώ ποτέ ότι το ζήτημα αυτό, έτσι όπως εξελίχθηκε τις τελευταίες δεκαετίες, ήταν εύκολο να επιλυθεί. Ούτε φυσικά θα ισχυριστώ ότι η Ελλάδα είναι υπερδύναμη και μπορεί να επιβάλει τη θέλησή της στο διεθνές επίπεδο. Ωστόσο όμως είναι φανερό ότι φέρατε μια κακή Συμφωνία. Και αυτό δεν το λέω ως αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Υπάρχει κάποιος λογικός άνθρωπος που δεν βλέπει κάποιο πρόβλημα με την αναγνώριση «μακεδονικής γλώσσας» και «μακεδονικής ταυτότητας»;

Εσείς λέτε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Ωραία, τότε πείτε το ξεκάθαρα: Εμείς είμαστε Έλληνες και αυτοί Μακεδόνες! Όπως το είπε ο κ. Ζάεφ μετά τη συμφωνία.

Ή πείτε ότι στην περιοχή μας ομιλείται η ελληνική, η βουλγαρική και η μακεδονική γλώσσα. Πείτε το! Να έχετε το θάρρος της γνώμης σας! Διότι αυτό λέει η Συμφωνία σας» είπε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Χατζηδάκης για να συνεχίσει σε άλλο σημείο «Είναι επίσης εξοργιστικό στο πλαίσιο της διαδικασίας το γεγονός ότι δεν έχουμε ολόκληρο το κείμενο του σκοπιανού συντάγματος έτσι όπως τροποποιήθηκε. Η κυβέρνηση έφερε ένα νέο κείμενο το οποίο δεν ανταποκρίνεται φυσικά στις προσδοκίες της Βουλής, η οποία καλείται να ψηφίσει «ένα γουρούνι στο σακί». Είναι υποτίμηση της Βουλής και ακόμα περισσότερο υποτίμηση των ίδιων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ».

«Όλοι συμφωνούμε ότι πρόκειται για ένα μείζον εθνικό ζήτημα. Και ακριβώς επειδή πρόκειται για ένα μείζον εθνικό ζήτημα, θα περίμενε κανείς από την κυβέρνηση να το χειριστεί με αντίστοιχο αίσθημα εθνικής ευθύνης.

Όμως συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Δεν συνεδρίασε καν το προβλεπόμενο από το Σύνταγμα Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής. Οι δε αρχηγοί των κομμάτων ενημερώθηκαν μετά τον Αρχιεπίσκοπο!

Η κυβέρνηση αντιμετώπισε απροκάλυπτα το εθνικό αυτό ζήτημα ως αφορμή αναδιάταξης του κομματικού σκηνικού. Το δείχνουν, άλλωστε, και οι σχετικές δηλώσεις του κ. Τσίπρα και άλλων στελεχών σας» τόνισε και συμπλήρωσε: «Αυτό είναι δυστυχώς το πολιτικό σας DNA. Με την ίδια ευκολία που λέγατε ότι θα εξαφανίζατε το μνημόνιο με έναν νόμο και με ένα άρθρο και στη συνέχεια μας οδηγήσατε στα πειράματα του πρώτου εξαμήνου του 2015 που θα τα πληρώνουμε για δεκάδες χρόνια. Έτσι και εδώ, ακολουθήσατε έναν ανεύθυνο δρόμο. Αντί για εθνική συνεννόηση, αντί για ένα εθνικό τείχος στη διαπραγμάτευση, υψώσατε τελικά τείχος μεταξύ των κομμάτων! Διότι πάντα είχατε στο μυαλό σας τομικροκομματικό όφελος.

Στο μνημόνιο σας βοηθήσαμε χωρίς κομματικά ανταλλάγματα όταν χάσατε την πλειοψηφία, για να μπορέσει η χώρα να περάσει απέναντι. Εσείς όμως δράσατε όπως ο σκορπιός στο ανέκδοτο, που ζητάει από τον βάτραχο να τον περάσει απέναντι, αλλά στην πορεία δεν μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό και τον δαγκώνει. Αδιαφορώντας για το γεγονός ότι αν βουλιάξει, θα βουλιάξουν και οι δύο μαζί.

Αυτό είναι το πολιτικό σας ένστικτο. Και αυτό το ένστικτο βγάλατε και με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Έχετε συνηθίσει τόσο πολύ να βάζετε πάνω από όλα την εξόντωση του αντιπάλου για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, που δεν σκεφτόσαστε και πολύ αν στην πορεία βουλιάξει μαζί και η χώρα. Εδώ, όμως, δεν είναι τρίτο μνημόνιο. Εδώ είναι ξεκάθαρο ότι έχετε την πλειοψηφία. Τη δημιουργήσατε με όλο αυτό το πολιτικό καρναβάλι που ζούμε τις τελευταίες μέρες.

Προχωρήστε, λοιπόν, έτσι, με την πολιτική δεοντολογία που σας χαρακτηρίζει. Αυτή η ετερόκλητη πλειοψηφία που κυβερνά τα τελευταία 4 χρόνια ζημίωσε τη χώρα οικονομικά. Τη ζημίωσε θεσμικά. Τώρα τη ζημιώνει και εθνικά. Οι Έλληνες το αντιλαμβάνονται. Θα το αντιληφθείτε κι εσείς στις εκλογές».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news