facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Σκόπια: «Η ‘μακεδονική’ γλώσσα προστατεύεται και εξασφαλίζεται για πάντα…

«Το αντιλαϊκό αντι-δυτικό VMRO-DPMNE με επικεφαλής τον Χριστιάν Μίτσκοσκι, προσπαθεί πάση θυσία να διασπείρει τη διαίρεση και το μίσος και να υπονομεύσει την οικοδόμηση μιας κοινωνίας για όλους.

»Μάταια οι προσπάθειες του Μίτσκοσκι και του VMRO-DPMNE με αδικαιολόγητες ποινικές κατηγορίες να εμποδίσουν την πρόοδο του κράτους», γράφει σε ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα SDSM απαντώντας στις δηλώσεις για υποβολή μηνύσεων από την κύρια αντιπολίτευση.

Η ανακοίνωση αναφερόμενη στην αναγνώριση ως επίσημης γλώσσας της αλβανικής σε όλη την επικράτεια, σημειώνει:

«Ο νόμος για τη χρήση των γλωσσών ρυθμίσει τη χρήση της αλβανικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης γλώσσας στη ‘Μακεδονία’ όπως προβλέπει η Συμφωνία Πλαίσιο του 2001 και δεν επηρεάζει τη χρήση και την προστασία της ‘μακεδονικής’ (βαρδαρικής) γλώσσας.

Στη δήλωση της αντιπολίτευσης ότι ο νόμος για τη χρήση των γλωσσών δεν υπεγράφη από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως προβλέπει το Σύνταγμα, το SDSM απαντά ως εξής:

«Η δημοσίευση του νόμου στην ‘Σλούζμπεν Βεσνίκ’ [Εφημερίδα της Κυβερνήσεως] με την υπογραφή του προέδρου του κοινοβουλίου, έγινε μόνο εξαιτίας της κατάπτυστης παραβίασης του Συντάγματος από τον Γκεόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να υπογράψει την κύρωση η οποία με νόμιμο τρόπο έχει περάσει για δεύτερη φορά και με ειδική πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο».

Καταλήγει η ανακοίνωση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος- SDSM, σύμφωνα με το σκοπιανό κανάλι «tv21»:

«Το VMRO-DPMNE και ο επικεφαλής του, Μίτσκοσκι, προσφέρουν μόνο καταστροφή, διαίρεση, μίσος και απομόνωση. Η ‘Μακεδονία’ έθεσε τέλος στο σκοτάδι και επέλεξε ένα λαμπρό μέλλον στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, ως χώρα εταίρος του δημοκρατικού κόσμου».

echedoros-a

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news