facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Australian Open: Ο Τσιτσιπάς υποκλίθηκε στο μεγαλείο του Ναδάλ

Το όνειρο της συμμετοχής σε έναν τελικό Grand Slam έμεινε... όνειρο για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος είχε την ατυχία να βρει απέναντι του έναν Ράφαελ Ναδάλ βγαλμένο από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του.

Ο Ισπανός που είναι στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, ήταν συγκλονιστικά καλός κι από τον πρώτο πόντο έπαιξε με απιστευτη αυτοσυγκέντρωση χτυπώντας όλες τις αδυναμίες του Έλληνα πρωταθλητή.



Ότι κι αν δοκίμασε ο Τσιτσιπάς, ο Ναδάλ είχε έτοιμη απάντηση και τρομερή υπομονή κι επιμονή στο παιχνίδι του, παίζοντας συνεχώς από την αδύναμη πλευρά του.

Ο Ναδάλ έκανε το πρώτο μπρέικ στο τρίτο γκέιμ του 1ου σετ (1-2) και στο δικό του σερβίς δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο του. Ο Στέφανος μείωσε σε 2-3, όμως δεν μπορούσε να βρει λύσεις κι όσο ο Ναδάλ έπαιζε εκνευριστικά καλά, τόσο ο ίδιος έχανε το ρυθμό και τη συγκέντρωση του.

Κομβικό σημείο του αγώνα ήταν το δεύτερο σετ, εκεί όπου ο Στέφανος ναι μεν λειτούργησε καλύτερα στο δικό του σερβίς διατηρώντας σταθερά το προβάδισμα μέχρι το 4-3, έχοντας μάλιστα αντιδράσει στο τριπλό μπρέικ πόιντ που είχε ο Ισπανός στο 5ο γκέιμ.

Το πρόβλημα όμως ήταν ότι δεν έβρισκε πόντους στο σερβίς του Ναδάλ (πήρε δύο μόνο στο 4ο γκέιμ) για να φτάσουμε στο καθοριστικό 9ο γκέιμ.

Το 15-0 έγινε 15-40 με δύο αβίαστα λάθη του Στέφανου, που μείωσε σε 30-40, αλλά δεν βρήκε το μεγάλο σερβίς που έψαχνε κι ο Ναδάλ τον οδήγησε στο λάθος πάνω στο φιλέ κάνοντας το μπρέικ στο πιο κρίσιμο σημείο...

Ο Ναδάλ είχε φέρει το παιχνίδι εκεί που ήθελε και σαν τον αρπακτικό που μυρίστηκε αίμα στο επόμενο γκέιμ με απίθανα χτυπήματα αποτελείωσε τον Τσιτσιπά κάνοντας το 0-2.

Ο βαθμός δυσκολίας είχε γίνει υπερβολικά μεγάλος για τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος φαινόταν ανήμπορος να βρει τρόπους για να προβληματίσει τον Ισπανό.

Κι η απογοήτευση ήταν φανερή από τους πρώτους πόντους του 3ου σετ που ξεκίνησε με μπρέικ για τον Ναδάλ...

Ο Τσιτσιπάς έχοντας αδειάσει ψυχολογικά, μετά τις συγκλονιστικές εμφανίσεις που είχε κάνει νωρίτερα προσπάθησε να πάρει κάποιο γκέιμ, έφτασε στο πρώτο του μπρέικ πόιντ όταν το σκορ ήταν 5-0, αλλά ο Ναδάλ πήρε κι αυτό γκέιμ και μαζί την πανηγυρική πρόκριση για τον τελικό.



Ναδάλ: «Ο Στέφανος μπορεί να γίνει πρωταθλητής πολλών Grand Slams»
Μετά το τέλος του αγώνα ο Ισπανός αποθέωσε για μία ακόμη φορά τον Στέφανο Τσιτσιπά μιλώντας στον Τζον Μάκενρο μέσα στο γήπεδο.

«Είναι καλοί παίκτες, βελτιώνοντας κάθε μήνα. Πάντα είναι μεγάλη πρόκληση να παίζεις απέναντί τους, αλλά αυτό είναι το ωραίο στο άθλημά μας. Να μπορείς να μοιραστείς εμπειρίες με αυτές τις γενιές και να τους βλέπεις να βελτιώνονται. Εύχομαι σε όλους μία πετυχημένη καριέρα», απάντησε αρχικά στην ερώτηση για τη νέα γενιά που εμφανίζεται σιγά, σιγά, ενώ όταν ρωτήθηκε ειδικά για τον Τσιτσιπά κι αν πιστεύει ότι θα εξελιχθεί σε έναν σπουδαίο τενίστα είπε χαρακτηριστικά:

«Δεν θα είμαι αυτός που θα πει αν θα γίνει σπουδαίος ή όχι. Έχει τα πάντα για να τα καταφέρει. Καλά χτυπήματα, ανεβαίνει καλά στο φιλέ. Μπορεί να γίνει ένας πρωταθλητής πολλών Γκραντ Σλαμ. Έφτασε στα ημιτελικά και αυτό δείχνει πολλά για αυτόν Ελπίζω να τον αντιμετωπίσω σε σημαντικούς αγώνες στο μέλλον».


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news