facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Αυτοί είναι οι 6 βασικοί άξονες του προγράμματος της ΝΔ για την Υγεία

Μαχαιρώματα στον "Ερυθρό", θάνατοι από έλλειψη ΜΕΘ στη Ζάκυνθο, ράντζα μέχρι...έξω στο "Αττικό", κρούση του κώδωνα κινδύνου από τον "Ευαγγελισμό" και πάει λέγοντας! Χθες είχαμε -μαζί με την απεργία της ΑΔΕΔΥ- και ένα potpourri δηλώσεων- αντεγκλήσεων με επιστέγασμα την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο "Αττικό" όπου προανήγγειλε ότι είναι έτοιμο το νέο πρόγραμμα του κόμματος για την Υγεία.

Στα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να ανακοινωθεί από τη Νέα Δημοκρατία το πρόγραμμα του κόμματος για την ανασυγκρότηση της δημόσιας υγείας, τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας. Οι ιδέες αναμένονται καινοτόμες και θα περιλαμβάνουν τα πάντα με ένα κοινό στόχο: Να δημιουργηθεί ένα σύστημα αποδοτικό για τον πολίτη και budget friedly για τα ταμεία του κράτους!

Δείτε ποια είναι τα βασικά σημεία σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Iatropedia:


  • Ο οικογενειακός γιατρός θα είναι η ψυχή της πρωτοβάθμιας φροντίδας αλλά με την διαφορά ότι η επιλογή του θα γίνεται ελεύθερα από τον πολίτη και θα περιλαμβάνει φυσικά και τους ιδιώτες γιατρούς.
  • Θα προχωρήσει άμεσα νέα αξιολόγηση δομών, προσωπικού και υπηρεσιών ώστε να γνωρίζει η κεντρική εξουσία ποιος βρίσκεται που και τι προσφέρει.
  • Η ψηφιοποίηση των πάντων θεωρείται απολύτως απαραίτητη για τη νέα εποχή. Θα υπηρετήσει εξάλλου τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα σε όλα τα επίπεδα.
  • Θα υπάρχει νέο σύστημα διοίκησης των νοσοκομείων.
  • Θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην περιφέρεια όπου τα προβλήματα είναι μεγαλύτερα.
  • Θα επιχειρηθεί άνοιγμα των δημόσιων νοσοκομείων στην ιδιωτική ασφάλιση και στη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Η απαράδεκτη εικόνα που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες - όχι γιατί δεν υπήρχε τις προηγούμενες αλλά επειδή τώρα αναδείχτηκε σε πολλά ρεπορτάζ- με τα ράντζα, τα μηχανήματα που χαλούν, τις κλίνες ΜΕΘ που παραμένουν κλειστές παρά την επερχόμενη όπως κάθε χρόνο εποχική έξαρση της γρίπης, την ελλιπή θέρμανση αλλά και την άσκηση βίας κατά γιατρών και νοσηλευτών δεν είναι πια αποδεκτή και ανεκτή από κανέναν...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο "Αττικό"

Χθες το απόγευμα ο αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετέβη στο "Αττικό", έκανε βόλτα σε διαδρόμους και θαλάμους, μίλησε με γιατρούς και ασθενείς και απερχόμενος παραδέχτηκε ότι η κατάσταση αυτή δεν δημιουργήθηκε τα τελευταία 4 χρόνια αλλά ήρθε επιτέλους η ώρα να σταματήσει!

"Ένα νοσοκομείο κόσμημα σε μια δύσκολη περιοχή της Αττικής, το οποίο δυστυχώς ακολουθεί μια πτωτική πορεία. Δεν πρόκειται να ισχυριστώ ότι όλα αυτά τα προβλήματα δημιουργήθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια, προφανώς πολλά είναι παλιά. Έχει έρθει, όμως, η ώρα να αντιμετωπιστούν δραστικά, με μια τολμηρή παρέμβαση η οποία θα αναβαθμίσει ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας έτσι ώστε να γίνει επιτέλους ένας ουσιαστικός διαχωρισμός μεταξύ πρωτοβάθμιας φροντίδας και της φροντίδας που οι ασθενείς αναζητούν στα νοσοκομεία» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης ευχαριστώντας το προσωπικό για την προσφορά του.

iatropedia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news