facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Πάγωσαν τα πάντα στις ΗΠΑ! Πολικές θερμοκρασίες που φτάνουν τους -50 βαθμούς Κελσίου! [pics – video]


Σε συνθήκες απόλυτου κρύου ζουν εκατομμύρια κάτοικοι στις ΗΠΑ που αντιμετωπίζουν ένα πρωτοφανές κύμα ψύχους με θερμοκρασίες που φτάνουν τους -50 βαθμούς Κελσίου.

Αποτέλεσμα του ψυχρού κλίματος που επηρεάζει τις ΗΠΑ είναι να έχουν παραλύσει τα πάντα, τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά ενώ οι συγκοινωνίες, ιδιαίτερα οι εναέριες, διεξάγονται με προβλήματα.

photo Reuters

Χαρακτηριστικό των χαμηλών θερμοκρασιών που ταλαιπωρούν τις ΗΠΑ είναι πως στο Πίτσμπουργκ το θερμόμετρο δείχνει -21, στο Σικάγο -45 και στη Βόρεια Ντακότα -50 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολογικού δικτύου Weather Channel.
Λόγω της επιδείνωσης του καιρού στις ΗΠΑ τα αμερικανικά ταχυδρομεία, US Postal Service, ανακοίνωσαν την αναστολή της διανομής της αλληλογραφίας σε έξι πολιτείες της περιοχής, μετέδωσε το δίκτυο CNN. Πρόκειται για τις πολιτείες Ιλινόι, Αϊόβα, Μινεσότα, Βόρεια Ντακότα, Νότια Ντακότα και Ουισκόνσιν.

«Να περιμένετε θερμοκρασίες ψύχους και ιδιαίτερα τσουχτερό κρύο, προειδοποίησε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ο παγερός αέρας που κατέβηκε από τον αρκτικό κύκλο και κατευθύνεται στην ανατολική Ακτή των ΗΠΑ έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο τριών ανθρώπων, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.
Δεκάδες εκατομμύρια πολίτες έλαβαν ήδη από τη Δευτέρα την προειδοποίηση της μετεωρολογικής υπηρεσίας για το ψύχος, από τη Βόρεια Ντακότα έως το Οχάιο, όπου αναμένεται να σημειωθούν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων 20 ετών, σύμφωνα με το Weather Channel.


«Στις μεσοδυτικές πολιτείες, οι θερμοκρασίες που είναι αισθητές αγγίζουν τους -60 βαθμούς Φαρενάιτ (-51 Κελσίου), το ισχυρότερο κρύο που έχει καταγραφεί ποτέ», δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.Η πόλη Ντε Μόιν στην Αϊόβα, το Σικάγο και το Μιλγουόκι θα δουν τον υδράργυρο να πέφτει τους -29 βαθμούς Κελσίου. Για το Σικάγο θα είναι η πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο του 1994 που θα δει τόσο χαμηλές θερμοκρασίες.





photo Reuters
photo Reuters

Στο αεροδρόμιο Ο΄Χάρε της πόλης, η οποία αποκαλείται «η πόλη των ανέμων», χιόνιζε καθημερινά από τις 17 Ιανουαρίου, δηλαδή επί 13 ημέρες συνεχώς, ένα ρεκόρ μετά τον χειμώνα του 1978-1979.
Στη Μινεάπολη της Μινεσότα οι αρχές άνοιξαν τα κέντρα φιλοξενίας μέσα σε δημόσια κτίρια και βιβλιοθήκες, ενώ οι επιβάτες των τραίνων και των λεωφορείων θα μπορούν να προστατεύονται από το κρύο παραμένοντας στις εγκαταστάσεις των σταθμών.





photo Reuters

Το κρύο σε συνδυασμό με τη σφοδρή χιονόπτωση στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει από τη Δευτέρα το κλείσιμο των σχολείων στο Ουισκόνσιν, το Μίσιγκαν, την Ιντιάνα, το Ιλινόι και την Αϊόβα. Στο Ουισκόνσιν, τα δικαστήρια και οι περισσότερες διοικητικές υπηρεσίες είναι κλειστά από τη Δευτέρα.

Ακόμη περισσότερες από 2.000 εθνικές και διεθνείς πτήσεις στις ΗΠΑ ακυρώθηκαν χθες και σήμερα, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news