facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Διχοτόμησαν ήδη την Μακεδονία - ΕΡΤ3: «Καλησπέρα από τα σύνορα Βόρειας με Νότια Μακεδονία» (βίντεο)

Διχοτόμησαν ήδη την Μακεδονία καθώς η ΕΡΤ3 σε δελτίο ειδήσεων μίλησε για Βόρεια και "Νότια Μακεδονία" επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα του pronews.gr στο οποίο αναφέραμε "Πώς η Μακεδονία έγινε από Τσίπρα-Ζάεφ... «Νότια Μακεδονία» & οι Ελληνες κάτοικοι «Νοτιομακεδόνες»".

Η φράση που ακούστηκε ακόμα από τον ρεπόρτερ του δελτίου ειδήσεων προκάλεσε σοκ και δέος αφού "βάφτισε" την Μακεδονία μας, "Νότια Μακεδονία".

Όλα έγιναν στο μεσημεριανό δελτίο της ΕΡΤ3 στις 23/01/2019.

Η παρουσιάστρια του δελτίου έκανε σύνδεση με τα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ.

«Να συνδεθούμε με το Τελωνείο Ευζώνων, στα σύνορα Ελλάδας – πΓΔΜ. Εκεί αναμένεται να συγκεντρωθούν οι αγρότες από το Κιλκίς. Βρίσκεται στο σημείο ο συνάδελφος ο Αντώνης Καρανδεινός και μας δίνει το ρεπορτάζ», είπε η παρουσιάστρια.

Για να πάρει την απάντηση από τον ρεπόρτερ:

«Ή αλλιώς στα σύνορα της Βορείου με τη Νότια Μακεδονία θα έλεγα».

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα.



Το θέμα είναι πως η ΕΡΤ3 υιοθέτησε την γερμανική στρατηγική περί "δύο Μακεδονιών". Αυτό που δεν ειπώθηκε τώρα είναι πως η βόρεια και η "νότια Μακεδονία" κάποτε θα πρέπει να ενωθούν.

Τί είχε γράψει το pronews.gr για μελέτες και σενάρια ενοποίησης της «Βόρειας» & «Νότιας» Μακεδονίας

Ελβετός ιστορικός, είχε μιλήσει για πρώτη φορά δημόσια για την υποτιθέμενη ενοποίηση σε ελβετική ιστοσελίδα, η οποία παρουσίασε ήδη και τους πρώτους χάρτες.

Η «κορεοποίηση» της ελληνικής Μακεδονίας σε «Νότιο Μακεδονία», δεν είναι απλά ντροπιαστική.

Παντού ο Βορράς θέλει να ενωθεί βίαια με το Νότο και το αντίστροφο. Παντού πόλεμοι, καταστροφή, αλυτρωτικά όνειρα που γίνονται εφιάλτες.

Γράφαμε λοιπόν: «Πρώτα από όλα το ίδιο το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» παραπέμπει σε Βόρεια και Νότια Κορέα, σε Βόρειο και Νότιο Βιετνάμ και εν τέλει οδηγεί σε προοπτικές «ενοποίησης».

Η Κορέα πάντα συνολικά ως χερσόνησος έχει το όραμα της ενοποίησης (βέβαια πρόκειται για δύο ολόιδιες εθνότητες και φυλές).

Το δε Βιετνάμ ενοποιήθηκε εν τέλει μετά από έναν αιματηρό πόλεμο.

Μετά από 50 χρόνια πολύ δύσκολα οι αμόρφωτες πλανητικές μάζες θα μπορούν να ξεχωρίσουν ποιος είναι νόμιμος Μακεδόνας και ποιος λόγω υποχρεωτικής παραχώρησης.

Από την στιγμή που υπάρχει μάλιστα συμφωνία και για την εκχώρηση της «μακεδονικής γλώσσας» αλλά και του «μακεδόνα πολίτη» ουσιαστικά η Ελλάδα παραχωρεί τα πάντα σε άλλο κράτος. Ιστορία, πολιτιστικά δικαιώματα, τουριστικά δικαιώματα και η κληρονομική οντότητα της Μακεδονίας περνούν στα χέρια των Σκοπιανών»

Το απλό αυτό σκεπτικό υιοθέτησε και ο Stefan Troebst, Καθηγητής Πολιτιστικής Ιστορίας της Ανατολικής Ευρώπης στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας, με ειδίκευση στα Σκόπια και θεωρεί το προτεινόμενο όνομα αποδεκτό από την πλευρά της πΓΔΜ, αλλά ακατανόητο από ελληνική σκοπιά.

«Αν υπάρχει μια βόρεια Μακεδονία, γίνεται η υπόθεση ότι υπάρχει και μια νότια.

Αυτό εγείρει το ερώτημα κατά πόσο και οι δύο “πηγαίνουν πακέτο” και πρέπει κατά κάποιον τρόπο να ενωθούν ανάλογα», είχε πει χαρακτηριστικά στην ελβετική ιστοσελίδα «blick».

Δείτε τι είχε τότε δημοσιευτεί

pronews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news