facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Χίος: Χωρίς τράπεζα μένουν 3.000 μόνιμοι κάτοικοι!

Επιστολή διαμαρτυρίας, με αφορμή την αναγγελία κλεισίματος υποκαταστήματος τράπεζας στα Καρδάμυλα της Χίου, έστειλε ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, προς τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας.

Ο κ. Βουρνούς κοινοποιεί την επιστολή σε μεγάλο αριθμό ιδρυμάτων και εφοπλιστών που κατάγονται από την περιοχή των Καρδάμυλων, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης.

«Το συγκεκριμένο κατάστημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όλη τη Δημοτική Ενότητα Καρδαμύλων, καθώς εξυπηρετεί πλήθος κατοίκων της βόρειας Χίου, περί τους 3.000 τους χειμερινούς μήνες και τους διπλάσιους κατά τους θερινούς μήνες» αναφέρεται στην επιστολή.

«Με την απόφαση αυτή δυσχεραίνεται υπέρμετρα η καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι πλέον θα αναγκάζονται να καλύπτουν απόσταση άνω των 30 χιλιομέτρων, ακόμα και για την πιο απλή συναλλαγή. Πράξεις καθημερινές, όπως η πληρωμή λογαριασμών, οι επαγγελματικές συναλλαγές, ακόμα και η λήψη της σύνταξης θα αποτελούν καθημερινό άθλο. Εκτός των ανωτέρω, με την απόφασή αυτή υποβαθμίζεται σημαντικά ένα κομμάτι της ελληνικής επαρχίας. Σε μια εποχή που το ζητούμενο είναι η ενίσχυση της περιφέρειας και η δημιουργία ευκαιριών για τους νέους, αποφάσεις όπως αυτή θέτουν σημαντικά εμπόδια και αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στον καθένα και είναι προφανές ότι το μήνυμα που δίνουν είναι προς τη λάθος κατεύθυνση» προστίθεται.

«Οι δυσκολίες των καιρών απαιτούν από εσάς μείωση των λειτουργικών εξόδων. Ωστόσο, θεωρώ ότι θα πρέπει να σκεφτείτε πολύ σοβαρά το πώς θα εκληφθεί η απόφασή σας αυτή από πλήθος Ελλήνων εφοπλιστών και ναυτικών, πελατών σας, όταν αυτοί πληροφορηθούν ότι η λειτουργία του καταστήματος της τράπεζας με τον συμβολισμό που αυτή φέρει, τερματίζεται στα Καρδάμυλα, την ιδιαίτερη πατρίδα τους» τονίζει ο κ. Βουρνούς στην επιστολή του προς την τράπεζα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news