facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Ο Ζάεφ δηλώνει πρόθυμος να αποχαρακτηρίσει απόρρητα έγγραφα από το 1992 για το όνομα

Ο Ζόραν Ζάεφ ανακοίνωσε πως εάν υπάρχει η νομική δυνατότητα, θα προτείνει στους θεσμούς να αποχαρακτηριστούν τα απόρρητα έγγραφα που αφορούν τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό.

«Τα απόρρητα έγγραφα από το 1992 μέχρι τη Συμφωνία των Πρεσπών για τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό θα μπορούσαν να αποχαρακτηριστoύν, εάν υπάρχει η νομική δυνατότητα», δήλωσε, απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση.

«Αν υπάρχουν ευκαιρίες στον κατάλληλο χρόνο που δεν θα προκάλεσε ζημιά στην κατάσταση ή τις σχέσεις με την Ελλάδα, προσωπικά, θα ενθαρρύνω τα ιδρύματα να αποχαρακτηρίσουν και να δημοσιεύσουν τα στοιχεία», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Οι δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ πιθανότατα αποτελούν μήνυμα προς το VMRO-DPMNE, καθώς ως κυβέρνηση διαχειρίστηκε κρίσιμες φάσεις των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.

«Kανείς δεν μπορεί πλέον να μας αρνηθεί το δικαίωμά να είμαστε “Μακεδόνες” που μιλούν τη «μακεδονική» γλώσσα σ' αυτό το έδαφος» σχολίασε, την Πέμπτη, υπογραμμίζοντας ότι διαπραγματεύτηκε με την Ελλάδα χωρίς να τεθεί υπό αμφισβήτηση η εθνική ταυτότητα των «Μακεδόνων».

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news