facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Βουλή: Πήρε 151 ψήφους η κυβέρνηση-«κουρελού» και συνεχίζει

Ολοκληρώθηκε, με την ψηφοφορία στη Βουλή, η διήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Στελέχη τόσο της κυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για «σύγκρουση δίχως έλεος» μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη, που προηγήθηκε της ψηφοφορίας. Σε υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης και οι τοποθετήσεις των υπόλοιπων αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

151 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, 148 κατά και ένας ήταν απών.

«Ναι» ψήφισαν οι έξι βουλευτές Κουντουρά, Παπαχριστόπουλος, Ζουράρις, Κόκκαλης, Παπακώστα και Δανέλλης, που στοιχίζονται με τους 145 του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κατερίνα Παπακώστα χειροκροτήθηκε ειρωνικά από τους βουλευτές της ΝΔ. «Όχι» είπε ο μέχρι πρότινος κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος.

Απών από την ψηφοφορία ήταν ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης, που δήλωσε ότι θα ψήφιζε «όχι», όμως η ψήφος του δεν προσμετράται.

Η διήμερη συζήτηση στη Βουλή έγινε σε υψηλούς τόνους και εν μέσω αλληλοκατηγοριών μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τη Συμφωνία των Πρεσπών στο πρώτο πλάνο της αντιπαράθεσης.

«Πήρα το ρίσκο και ζήτησα ψήφο εμπιστοσύνης» δήλωσε ο πρωθυπουργός, για «τελευταία πράξη μίας πολιτικής φαρσοκωμωδίας» μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε τις συναλλαγές και το αίσχος αλληλοδανεισμού βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προειδοποίησε: «Όποιος ψηφίζει "ναι", εγκρίνει το ναυάγιο που ζει η χώρα τέσσερα χρόνια».

Ο Αλέξης Τσίπρας, που τον διαδέχθηκε στο βήμα της Βουλής και έκλεισε την διαδικασία, τόνισε πως «υπάρχει δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ» και αντιστοίχως τεράστιο το κενό στην Κεντροαριστερά, ενώ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι μετατοπίστηκε από το κέντρο στην άκρα Δεξιά.

Κάλσε, δε, τον πρόεδρο της ΝΔ σε «ντιμπέιτ και στον ΣΚΑΪ, αν θέλετε, να σπάσουμε και το εμπάργκο» όπως είπε. Εμφανίστηκε επίσης βέβαιος ότι η κυβέρνησή του θα πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης και θα συνεχίσει.

kivernisi_psifos3
kivernisi_psifos2
kivernisi_psifos
protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news