facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Πατέρας 13χρονης: «Κλείστε τις Παιδιατρικές σε Λαμία-Λάρισα, είναι νεκροταφεία»

«Αν είχα πάει το παιδί μου στο νοσοκομείο "Παίδων" στην Αθήνα θα ζούσε...», λέει συντετριμμένος ο πατέρας της 13χρονης μαθήτριας από τη Λαμία, η οποία τελικά πέθανε από διάτρηση στομάχου και όχι από σκωληκοειδίτιδα, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές.

Η ιατροδικαστική εξέταση της 13χρονης μαθήτριας Ιωάννας Κουτσοπάνου από τη Λαμία, που "έσβησε" στο ΓΝ Λάρισας μετά από χειρουργική επέμβαση, έγινε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη από την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Ελένης Ζαγγελίδου και παρουσία δυο ιατροδικαστών της οικογένειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, ο θάνατος προήλθε από περιτονίδα (φλεγμονή στην κοιλιά) «η οποία είναι αποτέλεσμα διάτρησης του στομάχου». Επίσης, ενημέρωσαν οι ιατροδικαστές, έχουν ληφθεί δείγματα προκειμένου να γίνουν ιστολογικές εξετάσεις από το εξειδικευμένο τμήμα του ΑΠΘ.

Σε επικοινωνία που είχε το LamiaRerport με τον πατέρα της 13χρονης μαθήτριας μας είπε: «Αν είχα πάει το παιδί μου στο νοσοκομείο "Παίδων" στην Αθήνα θα ζούσε...Πείτε τους να κλείσουν τις Παιδιατρικές στα νοσοκομεία της Λαμίας και της Λάρισας. Είναι νεκροταφεία», είπε μεταξύ άλλων ο πατέρας του αδικοχαμένου κοριτσιού.

Ο πόνος των γονιών της 13χρονης Ιωάννας είναι απερίγραπτος. Δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε από τη μια στιγμή στην άλλη.

«Το 2019, δυο μεγάλα νοσοκομεία, ένα της Λαμίας και ένα της Λάρισας, δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν μια απλή περίπτωση. Το παιδί μας δεν γυρίζει πίσω. Όμως όσοι ολιγώρησαν θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη...», τόνισε ο πατέρας του αδικοχαμένου κοριτσιού.

«Μακάρι να μπορούσα να την πάω κατευθείαν στο "Παίδων", αλλά δεν μπορούσα να πάρω μόνος μου την ευθύνη και να κάνω ένα τέτοιο ταξίδι με το παιδί σε αυτή την κατάσταση. Αν το είχα κάνει ίσως και να είχε σωθεί το παιδί μου», λέει ο κ. Κουτσοπάνος και συνεχίζει: «Η παιδιατρική του νοσοκομείου Λαμίας και η παιδοχειρουργική του νοσοκομείου της Λάρισας πρέπει να κλείσουν. Είναι δολοφόνοι , δεν πρέπει να υπάρχουν αυτοί ο άνθρωποι. Πρέπει να σωθούν κι άλλα παιδιά, μακάρι το παιδί μου να είναι το τελευταίο» λέει ο πατέρας της 13χρονης Ιωάννας στο protothema.gr .

Όπως είναι γνωστό οι γονείς ήδη έχουν καταθέσει μήνυση στην Εισαγγελία της Λάρισας, σε βάρος γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, άλλα και σε βάρος των γιατρών του Νοσοκομείου της Λαμίας, όπου όπως υποστηρίζουν οι γονείς χάθηκε πολύτιμος χρόνος για τη ζωή του παιδιού τους.

Η κηδεία της άτυχης 13χρονης Ιωάννας Κουτσοπάνου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 12.00 το μεσημέρι στη Μητρόπολη Λαμίας. Η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνων, να συγκεντρωθούν χρήματα για το "Χαμόγελο του Παιδιού". Θα υπάρχει κουτί - κουμπαράς στην είσοδο του Ναού.

lamiareport

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news