facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Λαμία: Τρία κρούσματα με Η1Ν1 στην εντατική

Αυξημένα τα κρούσματα της γρίπης και στην περιοχή μας - Τρεις περιπτώσεις έχουν επιβεβαιωθεί, ενώ υπάρχουν και άλλα ύποπτα κρούσματα που είναι υπό διερεύνηση.

Στο χρονικό κατώφλι της έξαρσης της εποχικής γρίπης στη χώρα μας φαίνεται ότι βρισκόμαστε με ήδη καταγεγραμμένα εργαστηριακά 65 σοβαρά κρούσματα, εκ των οποίων τα 64 με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ..

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή τρία (3) άτομα με επιβεβαιωμένο τον ιό γρίπης τύπου Α και συγκεκριμένα τον υπότυπο Η1Ν1 που φαίνεται ότι κυριαρχεί φέτος.

Ειδικότερα πρόκειται για δύο άνδρες και μία γυναίκα, εκ των οποίων οι δύο Λαμιώτες, ηλικίας 57 και 61 ετών, ενώ ο τρίτος ασθενής είναι αλλοδαπός 51 ετών. Ωστόσο υπάρχουν αρκετά ακόμη περιστατικά που ελέγχονται για γρίπη, δείγμα της αυξητικής τάσης μετάδοσης του ιού.

Το ευχάριστο είναι ότι τα δύο τελευταία περιστατικά που βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας και τα δύο διέφυγαν τον μεγάλο κίνδυνο, με τον 71χρονο μάλιστα να παίρνει εξιτήριο, ενώ η 58χρονη γυναίκα νοσηλεύεται πλέον στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ).

Οι γιατροί εξακολουθούν να τονίζουν τη σημασία του ανπγριπικού εμβολιασμού, ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη, ειδικά για τις κατηγορίες υψηλού κινδύνου.

lamiareport

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news