facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Ποτάμι τέλος από τη Βουλή – Θέλει 10 βουλευτές για να ξαναγίνει Κ.Ο.

Μοιραίος για τον Σταύρο Θεοδωράκη και το Ποτάμι ο Γιώργος Αμυράς. Η ανεξαρτητοποίησή του διέλυσε το κόμμα που πλέον χρειάζεται 10 βουλευτές και… νέο όνομα για να συστήσει ξανά Κοινοβουλευτική Ομάδα. Οι διαβεβαιώσεις Αμυρά στον επικεφαλής του Ποταμιού που έμειναν… κενό γράμμα. Γιατί ο Θεοδωράκης έπρεπε να έχει παραδειγματιστεί από τον Πάνο Καμμένο.

Ο μοιραίος άνθρωπος αποδείχθηκε για τον Σταύρο Θεοδωράκη ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς. Παρά τις διαβεβαιώσεις που είχε δώσει στον αρχηγό του Ποταμιού ο ανεξάρτητος (πια) βουλευτής ότι δεν θα του δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στο κόμμα, αποχωρώντας από το Ποτάμι το επόμενο διάστημα, σήμερα το πρωί δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να ανεξαρτητοποιηθεί.

Πλέον, μετά την αποχώρηση του Γιώργου Αμυρά, το Ποτάμι έμεινε με τέσσερις βουλευτές, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υφίσταται στη Βουλή ως κοινοβουλευτική ομάδα. Ακόμη κι αν ενταχθεί σε αυτό ένας βουλευτής, αυτό δεν σημαίνει ότι η Κ.Ο. του Ποταμιού επανασυστήνεται. Από τη στιγμή που ο Γιώργος Αμυράς αποχώρησε από το Ποτάμι, το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη διαλύθηκε και στην πραγματικότητα ο γνωστός δημοσιογράφος, για να αποκτήσει και πάλι κοινοβουλευτική ομάδα, θα πρέπει να βρει 10 βουλευτές και νέο όνομα.

Στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ο Νίκος Βούτσης επιβεβαίωσε ότι για να ξαναγίνει Κ.Ο. το Ποτάμι χρειάζεται 10 βουλευτές

Στην πραγματικότητα, δηλαδή, ο Σταύρος Θεοδωράκης, για να συνεχίσει να έχει την κοινοβουλευτική του ομάδα θα έπρεπε να έχει βρει ήδη τον αντικαταστάτη του Αμυρά, να τον έχει εντάξει στο κόμμα του, έτσι ώστε μετά την παραίτηση του βουλευτή του, το κόμμα του να είχε και πάλι πέντε βουλευτές. Αυτό άλλωστε έκανε και ο Πάνος Καμμένος, όταν συμφώνησε με τον Αριστείδη Φωκά να ενταχθεί στους ΑΝΕΛ και μετά διέγραψε την Έλενα Κουντουρά και τον Βασίλη Κόκκαλη.

Με δεδομένο ότι από την ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών που υπάρχει στο Κοινοβούλιο κανείς δεν εμφανίζεται πρόθυμος να συμβάλει στην “ίδρυση” ενός νέου κόμματος με αρχηγό τον Σταύρο Θεοδωράκη, όλα δείχνουν ότι οι εναπομείναντες βουλευτές του Ποταμιού θα λειτουργούν πλέον ως απλοί βουλευτές και όχι ως μέλη μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ταυτόχρονα, το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης, χάνουν όλα τα προνόμια τα οποία έχουν οι Κ.Ο. βάσει του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος, δηλαδή δεν μπορεί να μιλά ως αρχηγός κόμματος, πρέπει να απολύσει όλους τους μετακλητούς υπαλλήλους, δεν θα έχει γραφεία στη Βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Αμυράς είναι δεύτερος επιλαχών ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Στις ευρωεκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος με τη ΝΔ.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news