facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Ενταση και χημικά στο Σύνταγμα - Σε 10 συλλήψεις και 133 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ (φωτογραφίες – βίντεο)

Ένταση σημειώθηκε, λίγο πριν τις 22:30, στην οδό Αμαλίας όταν διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και έριξαν φωτοβολίδες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες «απάντησαν»  με περιορισμένη χρήση χημικών.
Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε 133 προσαγωγές και 10 συλλήψεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και τα επεισόδια που έγιναν έξω από τη Βουλή.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι συλληφθέντες, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και διάφορα «πολεμοφόδια», ενώ τέσσερις από αυτούς συνελήφθησαν για συμμετοχή στα επεισόδια έξω από τη Βουλή.
Περίπου 85 από τους προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια πριν από την συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
Οι προσαγωγές αυτές έγιναν στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που έκανε η Αστυνομία, κατ' εφαρμογή ειδικού σχεδιασμού, με στόχο να εμποδίσουν τις ομάδες των ακροδεξιών που πήγαιναν αποκλειστικά για να προκαλέσουν επεισόδια στη Βουλή.
Οι περισσότεροι από τους προσαχθέντες αυτούς, αφέθηκαν ελεύθεροι το βράδυ, αλλά μια ομάδα πάνω από 30 άτομα, πέρασε έξω από το σπίτι του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα και έγραψαν με σπρέι στον μαντρότοιχο το σύνθημα: «Μακεδονία γη ελληνική».
Η ομάδα αυτή προσήχθη και πάλι από τις αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιός έγραψε το σύνθημα, οπότε θα προστεθεί στους συλληφθέντες.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από πέτρα.
Ολοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας έχουν δοθεί στην κυκλοφορία.
Νωρίτερα, δημιουργήθηκαν μικρής έντασης επεισόδια μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν από τα σκαλοπάτια που οδηγούν στη Βουλή.
Το απόγευμα της Πέμπτης το συλλαλητήριο εξελίχθηκε χωρίς απρόοπτα, πέραν από κάποια συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ενώ είχαν αναρτηθεί πανό υπέρ του δημοψηφίσματος για την ονομασία και κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.
Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ, πραγματοποιούσε τη δική του συγκέντρωση στο πάρκο Ελευθερίας.
Συγκέντρωση έξω από την αμερικανική πρεσβεία αριστερών οργανώσεων κι αντιπολεμικών συλλογικοτήτων ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών
Επίσης, νωρίτερα ολοκληρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας η συγκέντρωση των οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και αντιπολεμικών συλλογικοτήτων ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών.
Με κεντρικό σύνθημα «Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Διεθνιστικό Όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην αμερικάνικη πρεσβεία.
kathimerini

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news