facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Α10-Β10: Τα δρομολόγια του τρόμου - Ναρκωτικά, ληστείες κι ανομία

Πολίτες β’ κατηγορίας, οχήματα γ’ κατηγορίας και πάει λέγοντας... Έτσι αντιμετωπίζονται και οι επιβάτες της γραμμής Α10 και Β10 που κάνει το δρομολόγιο Σταθμός Λαρίσης-Αχαρναί, αλλά και οι οδηγοί που ζουν καθημερινά έναν εφιάλτη, οι μεν για να φτάσουν στα σπίτια και στις δουλειές τους, οι δε για να βγάλουν το μεροκάματο στο τιμόνι των αστικών λεωφορείων του ΟΑΣΑ.

Το ρεπορτάζ του Open TV, δεν είναι παρά μία σταγόνα στον ωκεανό της παραβατικότητας και της υγειονομικής βόμβας των οχημάτων που κάνουν το δρομολόγιο του τρόμου. «Για άλλη μια φορά και σε σύντομο διάστημα, ναρκομανής πήγε να κλέψει επιβάτη, τσακώθηκαν ο ναρκομανής έβγαλε μαχαίρι και τον μαχαίρωσε» λέει ο οδηγός του λεωφορείου.

Ο Φώτης Νικολακόπουλος, μέλος του Δ.Σ. των εργαζομένων του ΟΑΣΑ, καταγγέλλει ότι «Στη γραμμή Α10-Β10 υπάρχει έντονο πρόβλημα εγκληματικότητας. Υπάρχουν επιθέσεις σε οδηγούς, επιβάτες, διαπληκτισμοί. Οι οδηγοί δεν θέλουν να κάνουν το δρομολόγιο κι αλλάζουν τις βάρδιές τους». Και οι επιβάτες που ζουν καθημερινά τον εφιάλτη λένε από την πλευρά τους ότι φαινόμενα αυτά είναι συχνά και φοβούνται ακόμα και για τη ζωή τους.

«Μου άνοιξαν την τσάντα, αλλά τους κατάλαβα και φώναξα» λέει μια ηλικιωμένη γυναίκα, ενώ μια άλλη επιβάτης καταγγέλλει παρεμφερές περιστατικό: «πήραν το πορτοφόλι της κυρίας και μόλις είδαν ότι τους πήραμε χαμπάρι, το πέταξαν». Έντονο ωστόσο, είναι και το υγειονομικό πρόβλημα, καθώς οι τοξικομανείς και λοιποί περιθωριακοί τύποι που επιβιβάζονται στο λεωφορείο, μετατρέπουν τα λεωφορεία σε υγειονομικές βόμβες. Μεταδιδόμενα νοσήματα, βρώμα και δυσωδία με επιβάτες να μην μπορούν καλά καλά να αναπνεύσουν.

Καταγγέλλουν δε και περιστατικά ότι κάνουν ακόμα και την ανάγκη τους εντός των οχημάτων ζώντας στον κόσμο των παραισθήσεων, πηγαίνοντας στα στέκια των τοξικομανών και αυτών που τους προμηθεύουν τα ναρκωτικά. Οι έφοδοι των αστυνομικών στα λεωφορεία συχνά-πυκνά, που κάνουν κι αυτοί από την πλευρά τους ό,τι μπορούν, δεν είναι επαρκούν και τα δρομολόγια του τρόμου, συνεχίζονται και θα συνεχίζονται...

bloko

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news