facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Μήνυση στον Ζουγανέλη για ρατσιστικές και αντι-μεταναστευτικές δηλώσεις

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του δημοφιλούς καλλιτέχνη Γιάννη Ζουγανέλη κατέθεσε στην ΕΛΑΣ και συγκεκριμένα στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι!

Αφορμή η δήλωση του Ζουγανέλη πως «Ο Έλληνας μετανάστης δεν έχει καμία σχέση με τους μετανάστες που βλέπουμε εδώ πέρα και φιλοξενούμε εμείς. Να σε φιλοξενήσω, αλλά να μου πατήσεις το κεφάλι μέσα στο σπίτι μου; Όχι, δεν το θέλω. Και πρέπει κάποια στιγμή να λέμε την αλήθεια. Όπως επίσης εγώ τσακώθηκα face to face με μετανάστη γιατί όταν τους πήγαμε κάποια στιγμή για να φάνε, εγώ ήμουν αυτός που επιλέχθηκε για να μοιράζω σαλάτες, και ένας μου την πετάει και μου λέει "χούμους". Ε, του την έφερα στο κεφάλι! Δεν καταλαβαίνω Χριστό»!



Ο Παναγιώτης Δημητράς, του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), γράφει χαρακτηριστικά προς το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας:

«Κυρίες/Κύριοι Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο δήλωση του ηθοποιού Γιάννη Ζουγανέλη όπου αντιπαραβάλει ρατσιστικά τους Έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό με τους μετανάστες στην Ελλάδα» και, μεταξύ άλλων, προσθέτει: «Καμιά φορά οι επιλογές των ανθρώπων, ναι ακόμα και αυτών που πεθαίνουν της πείνας, δε γίνονται με βάση τη γεύση αλλά τη συνήθεια, την παράδοση και τη θρησκεία. Η τροφή εξάλλου εκτός από ανθρώπινη ανάγκη επιβίωσης είναι και κουλτούρα απ’ όποια χώρα και αν προέρχεσαι. Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυση στον Ζουγανέλη για ρατσιστικές και αντι-μεταναστευτικές δηλώσεις"

Τζανακόπουλος: «Εχουμε μπροστά μας 9 μήνες για θετικά μέτρα ελάφρυνσης και κοινωνικής στήριξης»

«Εχουμε μπροστά μας 9 μήνες με πολύ συγκεκριμένες προτεραιότητες σε αυτή τη μεταμνημιονιακή φάση, στην οποία μπορούμε να επιταχύνουμε την υλοποίηση θετικών μέτρων ελάφρυνσης και κοινωνικής στήριξης».

Αυτό σημείωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Kontra Channel. Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει πολύ συγκεκριμένη και πλούσια στοχοθεσία για το επόμενο διάστημα, «η χώρα να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που της δίνει η μεταμνημονιακή φάση και υπογράμμισε τη βαθιά πεποίθησή του, όπως είπε, ότι «αυτό μπορεί να γίνει μόνο με μια κυβέρνηση της αριστεράς».

Σημείωσε ότι ο κεντρικός στόχος της εξόδου από τα μνημόνια επιτεύχθηκε και πως το δεύτερο βήμα, για την ολοκλήρωση της θητείας, είναι να αξιοποιήσουμε τις διευρυμένες δυνατότητες που μας δίνει αυτή η έξοδος από τη μνημονιακή επιτροπεία.
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι όπως κι από την αρχή όταν ολοκληρωνόταν η Συμφωνία των Πρεσπών, έτσι και τώρα και μάλιστα αυτή τη στιγμή πολύ περισσότερο,«υπάρχουν απολύτως οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί για να κυρωθεί η Συμφωνία».

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι καταρρέουν όλα τα επιχειρήματα της ΝΔ και οι διαστρεβλωτικές αναλύσεις που θέλουν να μην υποχωρούν οι γείτονές μας από τον αλυτρωτισμό και αυτό μας εισάγει πια σε μια πάρα πολύ θετική ατζέντας με τους γείτονές μας, αλλά και στην τελική φάση για την κύρωση της Συμφωνίας.

Ως προς το χρονοδιάγραμμα ανέφερε ότι «έχουμε στην γειτονική χώρα την τελική φάση της αναθεώρησης του Συντάγματος που θα εκκινήσει στις 9 Ιανουαρίου και αναμένεται να τελειώσει την εβδομάδα μεταξύ 14-18 Ιανουαρίου».

Ανέφερε ότι από τις 18 Ιανουαρίου και μετά, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, η ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο της Συμφωνίας στη Βουλή. «Η λογική που έχουμε εμείς είναι ότι από τις 18 Ιανουαρίου και μετά ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει πότε θα συνεδριάσει η Ολομέλεια για να κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών και να τεθεί σε ισχύ, καθώς αυτή είναι η προϋπόθεση που προβλέπεται από την ίδια τη Συμφωνία για τη θέση της σε ισχύ».


Ερωτηθείς αν μπορεί η διαδικασία να φτάσει έως τον Μάρτιο, είπε ότι «δεν υπάρχει ένας σαφής χρονικός προσδιορισμός στην ίδια τη Συμφωνία, υπάρχει η διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης μέσα σε εύλογο χρόνο να προχωρήσει στην ψήφιση του νόμου αυτού και την κύρωση της Συμφωνίας. Εκτιμώ ότι αυτός ο χρόνος δεν μπορεί να ξεπεράσει τον έναν-ενάμιση μήνα».

Ερωτηθείς με αφορμή τη συνέντευξη του κ. Σημίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι πρόκειται για «σχεδόν προαναγγελία ηθελημένη ή αθέλητη για το τι έχει στο μυαλό του το μπλοκ του παλιού πολιτικού συστήματος εφόσον καταφέρει να παλινορθωθεί, κάτι που εκτιμώ ότι δεν πρόκειται να το επιτρέψει ο ελληνικός λαός».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τζανακόπουλος: «Εχουμε μπροστά μας 9 μήνες για θετικά μέτρα ελάφρυνσης και κοινωνικής στήριξης» "

Η ΕΛ.ΑΣ. αναλαμβάνει τη φύλαξη των σταθμών Μετρό – ΗΣΑΠ

Τη φύλαξη σταθμών του Μετρό και του ΗΣΑΠ αναμένεται να αναλάβει η Ελληνική Αστυνομία, ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιθέσεις που πραγματοποιούνται κατά των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας.

Ως αντάλλαγμα θα λάβει την παροχή δωρεάν μετακίνηση των ενστόλων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Καθημερινή», δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Υποδομών «Κάρτες μετακίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς του ένστολου προσωπικού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».

Σύμφωνα με την εν λόγω ΚΥΑ, προβλέπεται ότι ο ΟΑΣΑ θα διαθέσει (αφού αναλάβει και την έκδοσή τους) στους αστυνομικούς προσωποποιημένες επαναφορτιζόμενες κάρτες με τις οποίες θα μετακινούνται δωρεάν σε όλα τα μέσα μεταφοράς. Από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ. θα αναλάβει να διαθέσει το απαραίτητο ένστολο προσωπικό για την παροχή υπηρεσιών φύλαξης χώρων συγκοινωνιακού έργου των ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) και ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), όπως και την υποβοήθηση στην εκτέλεση υποστηρικτικών δράσεων αναγκαίων για το έργο του ΟΑΣΑ.

Μεταξύ των υποχρεώσεων που αναλαμβάνουν οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. είναι η φύλαξη των σταθμών μετρό και ΗΣΑΠ, η ασφάλεια ιδιαίτερων σημείων του συγκοινωνιακού δικτύου, η αστυνόμευση λεωφορειολωρίδων και η υποστήριξη της λειτουργίας των γερανοφόρων οχημάτων του ΟΑΣΑ. Οι λεπτομέρειες και ο ακριβής αριθμός των ενστόλων που θα διατίθεται για την ασφάλεια των ΜΜΜ θα καθορίζεται κατά περίπτωση ανάλογα με τις ανάγκες του Οργανισμού.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο ΟΑΣΑ θα αποστέλλει ετησίως αναλυτικό αίτημα προς της ΕΛ.ΑΣ., με το οποίο θα παραθέτει τις ειδικότερες ανάγκες που έχει σε συγκεκριμένες υπηρεσίες, που παρέχονται από την αστυνομία.

Από την πλευρά της, η ΕΛ.ΑΣ. θα καταρτίζει αναλυτικό πίνακα με το απαιτούμενο ένστολο προσωπικό. Η αξία των παρεχόμενων υπηρεσιών από την ΕΛ.ΑΣ θα είναι κατ’ έτος ίση προς την αξία του αντιτίμου του συνόλου των μετακινήσεων του προσωπικού με τις κάρτες του ΟΑΣΑ.

Παλαιότερες εξαγγελίες ήθελαν τη φύλαξη να αναλαμβάνουν 200 άτομα της ΕΛ.ΑΣ., αντικαθιστώντας τους υφιστάμενους υπαλλήλους εταιρειών σεκιούριτι, οι οποίοι εκ του νόμου δεν έχουν πολλά περιθώρια παρέμβασης όταν σημειώνεται οποιοδήποτε περιστατικό. Ωστόσο, στην πορεία διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός των ενστόλων θα καθορίζεται κατά περίπτωση ανάλογα με τις ανάγκες, ενώ η παρουσία των υπαλλήλων σεκιούριτι μάλλον κρίνεται απαραίτητη.

Έτσι, ο προγραμματισμός θέλει τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. να δρουν «υποστηρικτικά» προς τους υπαλλήλους σεκιούριτι.

Οι ΣΤΑΣΥ έχουν ήδη δρομολογήσει την υπογραφή συμβάσεων με εταιρείες σεκιούριτι για τη φύλαξη των εγκαταστάσεών της για το 2019. Μέχρι πρότινος οι ΣΤΑΣΥ υπέγραφαν βραχυχρόνιες συμβάσεις με εταιρείες σεκιούριτι, αναμένοντας ουσιαστικά τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. Εν αναμονή όμως της υπογραφής της σχετικής ΚΥΑ, το υπερταμείο (που διαχειρίζεται τις συγκοινωνίες) ζήτησε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΑ να προχωρήσει σε μακροχρόνια σύμβαση, η οποία και υπεγράφη με ετήσια διάρκεια για το σύνολο του 2019.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΕΛ.ΑΣ. αναλαμβάνει τη φύλαξη των σταθμών Μετρό – ΗΣΑΠ"

Χαλυβουργική: Οι Αγγελόπουλοι απαντούν στη ΔΕΗ για τις κατηγορίες περί ρευματοκλοπής

Η Χαλυβουργική με ανακοίνωσή της απαντά στην πρόσφατη ανακοίνωση της ΔΕΗ περί «ρευματοκλοπής».

Ήδη, την προηγούμενη εβδομάδα, η ΔΕΗ επανέφερε στην επικαιρότητα το θέμα της βιομηχανίας της Χαλυβουργικής και των οφειλών της με σχετική ανακοίνωση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πλήρωναν με τιμολόγιο που δεν ανταποκρινόταν στις πραγματικές εργασίες που έκαναν.

Σήμερα, Κυριακή 30.12.2018, η Χαλυβουργική με ανακοίνωσή της επιτίθεται στην ΔΕΗ, κάνοντας λόγο για “απαράδεκτα υψηλές χρεώσεις”, τις οποίες μάλιστα χαρακτηρίζει “καταχρηστικές και άρα παράνομες“. Μάλιστα, οι Αγγελόπουλοι αφήνουν να εννοηθεί ότι η ΔΕΗ τους έχει κατασυκοφαντήσει και μάλιστα με δόλο!


Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Χαλυβουργική:

«Όπως είναι γνωστό, η εμβληματική για την ελληνική βιομηχανία και οικονομία Χαλυβουργική πραγματοποίησε το 2001 μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει ποτέ στη χώρα, χωρίς κρατικές επιδοτήσεις. Ωστόσο η επένδυση αυτή δεν ήταν δυνατό να αξιοποιηθεί λόγω του ενεργειακού κόστους. Εδώ και πολλά χρόνια – πολύ πριν την οικονομική κρίση – σύσσωμος ο κλάδος της βαριάς βιομηχανίας έχει επισημάνει το απαράδεκτο υψηλό κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας.

Το πρόβλημα αυτό γιγαντώθηκε στην περίοδο της κρίσης και έγινε με δραματικό τρόπο αισθητό σε κλάδους όπως η χαλυβουργία. Οι ευθύνες της ΔΕΗ για το απαράδεκτο αυτό υψηλό κόστος, αναγνωρίζονται πλέον από την ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία θεώρησε καταχρηστικές – και άρα παράνομες – τις υψηλές χρεώσεις και τις αυθαίρετες αυξήσεις που η ΔΕΗ επιβάλλει. Από τις αυθαίρετες αυτές αυξήσεις η Χαλυβουργική επιβαρύνθηκε παρανόμως με € 7.167.365 για την περίοδο 2008-2013. Για τον λόγω αυτόν στις 20.3.2015 καλέσαμε τη ΔΕΗ προς εξώδικη διευθέτηση της διαφοράς, σύμφωνα με τη μεταξύ μας σύμβαση. Παρά ταύτα η ΔΕΗ δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση μας αρνούμενη να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Η περίεργη στάση της ΔΕΗ απέναντι στην εταιρία μας εκδηλώνεται όμως και με άλλους τρόπους.

Κατ’ αρχάς η αναφορά της ΔΕΗ για οφειλές μας ύψους € 31,8 εκ. είναι πλασματική. Στις οφειλές αυτές κακώς περιλαμβάνει το πιο πάνω ποσό των € 7.167.365, κακώς δεν αφαιρεί ποσό € 2,3 εκ. που έχουν καταβληθεί ως εγγύηση στη ΔΕΗ, ενώ συμπεριλαμβάνει και τόκους ύψους € 1.663.178.

Επιπλέον είναι απορίας άξιον το τι έχει γίνει από την πλευρά της ΔΕΗ με βασικό ανταγωνιστή μας, ο οποίος σύμφωνα με την έκθεση της Alvarez, τον Σεπτέμβριο του 2016 όφειλε στη ΔΕΗ € 40 εκ.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η Χαλυβουργική πρόσφατα, και σε ανύποπτο χρόνο, κάλεσε την ΔΕΗ σε φιλικό διακανονισμό των ζημιογόνων συνεπειών, για την εταιρία μας, της αυθαίρετης υποχώρησης της λίγο πριν την από κοινού δημιουργία μονάδος παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος ισχύος 880 MW.

Εν όψει αυτών των λόγων και των όποιων σκοπιμοτήτων “κατανοούμε” τις ενέργειες της ΔΕΗ και τη συκοφάντηση της Χαλυβουργικής με ανακοινώσεις όπως αυτή της 28ης Δεκεμβρίου.

Οφείλουμε ωστόσο, για την αποκατάσταση της αλήθειας, να επισημάνουμε ότι οι εγκαταστάσεις της εταιρίας μας στην Ελευσίνα δεν έπαυσαν να λειτουργούν παρά μόνον από την 17η Δεκεμβρίου λόγω της γνωστής – και επιλεκτικής υπέρ των ανταγωνιστών μας και όχι μόνο – απόφασης της ΔΕΗ, με στόχο την πλήρη απαξίωση των υπερσύγχρονων αυτών εγκαταστάσεων.

Μέχρι τότε, η έστω και μειωμένη παραγωγή μας καθώς και οι ανάγκες διατήρησης των μονάδων μας σε ετοιμότητα επέβαλαν πλήρως τις καταγραφείσες καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας. Κατά συνέπεια, καμία διάταξη της σύμβασης μεταξύ της ΔΕΗ και της Χαλυβουργικής δεν έχει παραβιασθεί.

Η Χαλυβουργική είναι βέβαιο ότι θα ασκήσει όλα τα εκ του νόμου δικαιώματα της για να προστατεύσει τα συμφέροντα της».

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλυβουργική: Οι Αγγελόπουλοι απαντούν στη ΔΕΗ για τις κατηγορίες περί ρευματοκλοπής"

Σαμοθράκη: Αποκλεισμένοι λίγο πριν την Πρωτοχρονιά – Χωρίς πλοίο το νησί για τρίτη ημέρα!

Σε αναζήτηση λύσης για την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας στη Σαμοθράκη βρίσκονται οι τοπικές αρχές, μετά την διακοπή των δρομολογίων προς και από το νησί από το απόγευμα της Παρασκευής, λόγω βλάβης του μοναδικού πλοίου της γραμμής Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη...

Η δημοτική αρχή του νησιού βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με το ΥΝΑΝΠ, τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Διονύση Τεμπονέρα για να βρεθεί λύση προσωρινής αντικατάστασης του τακτικού πλοίου -εκτιμάται ότι θα χρειαστούν κάποιες μέρες για επανέλθει στη γραμμή- με άλλο πλοίο, το οποίο να μπορεί να μεταφέρει επιβάτες, οχήματα και εμπορεύματα.

«Βρισκόμαστε σε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου για να βρεθεί κάποια προσωρινή λύση, δεν είναι κάτι πολύ εύκολο, αλλά είμαστε σε διαρκή επικοινωνία» δήλωσε o δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας και συνέχισε: «Γίνονται, όμως, εντατικές προσπάθειες να βρεθεί λύση, ελπίζουμε να βρεθεί γρήγορα».

Επιστολή έστειλε χθες στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς, ζητώντας του «να συνδράμει με την αποστολή πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού, που θα εξυπηρετήσει τη μεταφορά προσώπων, ειδών πρώτης ανάγκης και οχημάτων».

Η Σαμοθράκη απέχει 24 ναυτικά μίλια από την Αλεξανδρούπολη και το δρομολόγιο με το τακτικό πλοίο διαρκεί περίπου δύο ώρες.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαμοθράκη: Αποκλεισμένοι λίγο πριν την Πρωτοχρονιά – Χωρίς πλοίο το νησί για τρίτη ημέρα!"

Κοζάνη: Εκτός λειτουργίας ο αξονικός τομογράφος του Μαμάτσειου Νοσοκομείου

Ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου της Κοζάνης, αγοράς 2003, από την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου το πρωί δεν λειτουργεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου» πλέον υπάρχει πρόβλημα στο κινούμενο κάθισμα, όπου τοποθετείται ο εξεταζόμενος.
Στις 14 Νοεμβρίου άλλαξαν λυχνία, ενώ ο διοικητής του Μαμάτσειου – Μποδοσάκειου μίλησε στο prlogos για ανεπανόρθωτη βλάβη του μηχανήματος και φαίνεται ότι είχε δίκιο. Τώρα το πώς αποφασίστηκε η πρόσκαιρη λύση για αλλαγή της λυχνίας είναι ένα άλλο θέμα, προφανώς ως λύση ανάγκης μέχρι να προχωρήσουν οι διαδικασίες για αγορά νέου μηχανήματος.

Οπως αναφέρει το prlogos η Δευτέρα, παραμονή πρωτοχρονιάς η εταιρία θα έρθει να ελέγξει το μηχάνημα, το οποίο παρουσίασε νέα βλάβη. Από τις 13 Νοεμβρίου έως και τις 16 Δεκεμβρίου ο αξονικός δε λειτουργούσε πάλι, πάνω δηλαδή από ένα μήνα, όπως και από τις 7 Μαΐου για δέκα περίπου μέρες.
435.000 ευρώ εξασφαλίστηκαν για το νέο τομογράφο 16 τομών plus, ο διαγωνισμός βρίσκεται ήδη στον αέρα, αλλά δεν μπορεί κανείς να δώσει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα έρθει ο νέος. Αυτό φαίνεται να κοστίζει ιδιαίτερα στους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, με τις διακομιδές στο Μποδοσάκειο να θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών.

Το νέο έτος βρίσκει την πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας χωρίς αξονικό τομογράφο και με μαγνητικό τομογράφο που λειτουργεί δέκα μόνο μέρες το μήνα.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοζάνη: Εκτός λειτουργίας ο αξονικός τομογράφος του Μαμάτσειου Νοσοκομείου "

Ζάεφ: Έτος ενσωμάτωσης το 2019 – Η «Μακεδονία» είναι ένα βήμα πριν γίνει μέλος του ΝΑΤΟ

Ως έτος ενσωμάτωσης χαρακτήρισε το 2019 ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, αναφερόμενος στην ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ και την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του. Μάλιστα, στο βίντεο που δημοσίευσε, υπάρχουν πλάνα από την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών με τον Αλέξη Τσίπρα, και με συναντήσεις του από ξένους ηγέτες όπως η Άνγκελα Μέρκελ και η Τερέζα Μέι.

«Φτάνουμε στο τέλος μιας από τις πιο σημαντικές και ευαίσθητες χρονιές για τη χώρα μας. Το έτος της ενσωμάτωσης» τόνισε ο Ζάεφ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, σημειώνοντας ότι «χτίζοντας φιλία με τη γείτονα Ελλάδα, κλείσαμε μια διαμάχη που έσυρε κάτω τη Μακεδονία για 28 χρόνια. Διαλέξαμε το μέλλον, αντί για μια αβέβαιη απομόνωση».



Ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα της υλοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Σήμερα, η χώρα μας είναι ένα βήμα πριν γίνει το 30ό μέλος της πιο πανίσχυρης συμμαχίας στον κόσμο, το ΝΑΤΟ. Ετοιμαζόμαστε για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μια διαδικασία μέσω της οποίας χτίζουμε ένα κράτος με ευρωπαϊκά πρότυπα και γινόμαστε ίσοι με τους πολίτες της ΕΕ», υπογράμμισε.

«Χτίζουμε τη Μακεδονία για να είναι ένα πλούσιο και σύγχρονο κράτος, στο οποίο όλοι οι πολίτες θα έχουν αξιοπρεπή ζωή και ευημερία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Μια χώρα επενδύσεων και σύγχρονων υποδομών», πρόσθεσε.

«Με αυτό το πνεύμα μπορούμε να υποστηρίξουμε και να δώσουμε μια ευκαιρία στο όνειρο των γενεών μας. Αγαπητοί πολίτες, σας εύχομαι μια επιτυχημένη οικονομική χρονιά ενσωμάτωσης, καλή υγεία και αισιόδοξο πνεύμα» κατέληξε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάεφ: Έτος ενσωμάτωσης το 2019 – Η «Μακεδονία» είναι ένα βήμα πριν γίνει μέλος του ΝΑΤΟ"

Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

H πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων του πετρελαίου θέρμανσης άνοιξε, αν και με την έναρξή της παρατηρούνται προβλήματα.

Τι πρέπει όμως, να προσέξουν οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι κατά την κατάθεση των αιτήσεων;

Δέκα ερωτήσεις - απαντήσεις:
1. Με ποιους κωδικούς εισερχόμαστε στην Εφαρμογή Δικαιούχων του Επιδόματος πετρελαίου Θέρμανσης;

α. Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Γ.Γ.Δ.Ε. συνδέονται, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet.

β. Οι χρήστες που δε διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, θα ταυτοποιούνται εναλλακτικά δίνοντας ΑΦΜ και αριθμό ειδοποίησης κάποιου εκ των τελευταίων 5 εκκαθαριστικών ή πράξεων προσδιορισμού φόρου των Δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων.

Εάν δε θυμάστε τους κωδικούς πρόσβασης και τυχαίνει το όνομα χρήστη (username) να ταυτίζεται με τον ΑΦΜ σας, τότε δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εναλλακτικό τρόπο σύνδεσης. Για αυτό θα πρέπει να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασης σας μέσω των σχετικών διαδικασιών. (βλέπε Συχνές Ερωτήσεις-Απαντήσεις που αφορούν στην Πιστοποίηση Χρηστών).

2. Ποιες διαδικτυακές εφαρμογές θα χρησιμοποιήσω για την εξυπηρέτηση του Επιδόματος Πετρελαίου (Ε.Κ.Π.Θ) ;

Στην ιστοσελίδα www.gsis.gr Υπηρεσίες προς Πολίτες> >Υπηρεσία Χορήγησης Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης

α. Εφαρμογή Υποβολής/Τροποποίησης Αίτησης Ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης συγκεκριμένου έτους

β. Εφαρμογή Διαχειριστών - Εκπροσώπων για συμπλήρωση στοιχείων ενοίκων και χιλιοστών θέρμανσης.

3. Μέχρι πότε έχω προθεσμία υποβολής αίτησης στο Μητρώο Δικαιούχων Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης;

31 Μαΐου 2019

4. O προμηθευτής πετρελαίου δεν μου έδωσε στοιχεία για να υποβάλω αίτηση χορήγησης επιδόματος. Πώς θα γίνει η διασταύρωση των στοιχείων;

Ο προμηθευτής πετρελαίου δεν δίνει στοιχεία για την υποβολή της αίτησής σας. Κάθε παραστατικό αγοράς πετρελαίου υποβάλλεται από τον προμηθευτή στη ΓΓΔΕ.

Αυτά που πρέπει να προσέξετε είναι:

Η σωστή αναγραφή του ΑΦΜ σας ή του ΑΦΜ διαχειριστή-εκπροσώπου αν πρόκειται για πολυκατοικία ή του ΑΦΜ της πολυκατοικίας εφόσον έχει δηλωθεί από το διαχειριστή. (βλ. ερώτηση 5)

Η σωστή αναγραφή του αριθμού παροχής της ΔΕΗ ή του κοινόχρηστου αριθμού παροχής, αν πρόκειται για πολυκατοικία.

ΠΡΟΣΟΧΗ! τα στοιχεία του ΑΦΜ και του αριθμού παροχής της ΔΕΗ πρέπει να είναι τα ίδια στο παραστατικό του προμηθευτή και στην αίτησή σας.

5. Τι πρέπει να κάνει ο διαχειριστής σε ό, τι αφορά την εφαρμογή Διαχείρισης Ενοίκων/ Χιλιοστών Θέρμανσης μιας Πολυκατοικίας ;

Η Εφαρμογή Διαχείρισης Ενοίκων/Χιλιοστών Θέρμανσης Πολυκατοικίας απευθύνεται στους διαχειριστές των πολυκατοικιών ή σε εκπροσώπους κτισμάτων όπου υπάρχουν περισσότερες από μία κατοικίες (ολιγοκατοικίες) και για τις οποίες υπάρχει κοινός καυστήρας.

Ο διαχειριστής-εκπρόσωπος εισάγει τα στοιχεία των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας/ολιγοκατοικίας, καθώς και τη συμμετοχή κάθε ενός από αυτά στις δαπάνες θέρμανσης σε χιλιοστά. Αλλαγές στα παραπάνω στοιχεία μπορεί ο διαχειριστής να πραγματοποιήσει μόνο πριν ενεργοποιήσει την δυνατότητα πληρωμής.

Είναι υποχρεωτικό να δηλωθούν τα χιλιοστά συμμετοχής σε δαπάνες θέρμανσης για όλα τα διαμερίσματα μιας πολυκατοικίας για να δημιουργηθεί η συνολική εικόνα της (ανοικτά - κλειστά - ανήκοντα και σε φυσικά πρόσωπα και σε νομικά πρόσωπα).

Θα πρέπει να συμφωνήσετε σε μια κατανομή που θα ισχύει για όλο το χρόνο.

Το σύνολο των χιλιοστών των διαμερισμάτων πρέπει να είναι 1000, ώστε να μπορεί να ενεργοποιηθεί και η δυνατότητα πληρωμής.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα πληρωμής, όταν θα έχουν υποβληθεί όλες οι αιτήσεις από τους δικαιούχους.

Πριν προβείτε στην ενεργοποίηση της δυνατότητας πληρωμής, επιβεβαιώστε την ορθή υποβολή των αιτήσεων των δικαιούχων. Η αίτησή τους είναι σωστή μόνο όταν δίπλα στα στοιχεία τους υπάρχει η ένδειξη <Υπάρχει αίτηση>.

Στα παραστατικά των αγορών πετρελαίου θέρμανσης τα στοιχεία του ΑΦΜ και του αριθμού κοινόχρηστης παροχής της ΔΕΗ θα πρέπει να ταυτίζονται με αυτά τα οποία έχετε εισάγει στην Εφαρμογή Διαχείρισης Ενοίκων/Χιλιοστών Θέρμανσης.

Σε περίπτωση που έχει εκδοθεί ΑΦΜ για την πολυκατοικία και θέλετε τα παραστατικά αγοράς πετρελαίου θέρμανσης να εκδίδονται σε αυτόν τον ΑΦΜ, θα πρέπει να ορίσετε τον ΑΦΜ αυτόν στα στοιχεία της πολυκατοικίας, επιλέγοντας το σχετικό δεσμό «Ορισμός ΑΦΜ». Ο ΑΦΜ πολυκατοικίας δεν μπορεί να αλλάξει στη συνέχεια, ούτε και να διαγραφεί.

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Ακόμη και στην περίπτωση που έχει οριστεί ΑΦΜ πολυκατοικίας, στις αιτήσεις των ενοίκων θα αναγράφεται ο ΑΦΜ του διαχειριστή.

6. Είμαι διαχειριστής, αλλά δεν έχουμε κοινόχρηστο μετρητή ΔΕΗ (ρολόι ΔΕΗ ) στην πολυκατοικία. Ποιο ρολόι ΔΕΗ πρέπει να δηλώσω σαν Κοινόχρηστο;

Δηλώστε το δικό σας (ως διαχειριστή/εκπροσώπου) ρολόι ΔΕΗ, ή εναλλακτικά επιλέξτε ένα ρολόι (αρ. παροχής ΔΕΗ) που θα έχετε συμφωνήσει με όλους τους ενοίκους της πολυκατοικίας σας.

7. Τι πρέπει να γίνει στην περίπτωση αλλαγής διαχειριστή;

Στην Εφαρμογή Διαχείρισης Ενοίκων/Χιλιοστών Θέρμανσης Πολυκατοικίας, θα δηλωθούν τα νέα στοιχεία. Οι ένοικοι θα υποβάλουν τις νέες αιτήσεις με τον νέο αφμ διαχειριστή. Ο διαχειριστής θα ενεργοποιήσει την δυνατότητα πληρωμής. ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι νέες διασταυρώσεις παραστατικών αγοράς πετρελαίου θέρμανσης, αφορούν τις αγορές που θα πραγματοποιηθούν μετά την ημερομηνία ενεργοποίησης της δυνατότητας πληρωμής.

8. Είμαστε μια πολυκατοικία, όπου κάθε διαμέρισμα έχει δικό του καυστήρα. Πρέπει να τη δηλώσουμε σαν πολυκατοικία ή ο κάθε ένοικος να κάνει αίτηση ως κάτοικος μονοκατοικίας;

Θα κάνετε χωριστή αίτηση ο καθένας ως κάτοικοι μονοκατοικίας, με την προϋπόθεση ότι θα προμηθευτείτε πετρέλαιο με διαφορετικά παραστατικά αγοράς. Τα στοιχεία του ΑΦΜ και του αριθμού παροχής της ΔΕΗ πρέπει να είναι τα ίδια στο παραστατικό του πρατηριούχου και αντίστοιχα στην αίτησή κάθε δικαιούχου.

9. Έχω υποβάλλει την αίτησή μου στο Μητρώο Δικαιούχων Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης, το παραστατικό αγοράς όμως αναγράφει τον ΑΦΜ της συζύγου μου. Θα υπάρξει πρόβλημα στην διασταύρωση των στοιχείων;

Η διασταύρωση των στοιχείων δεν θα ολοκληρωθεί. Τα στοιχεία του ΑΦΜ και του αριθμού παροχής της ΔΕΗ πρέπει να είναι τα ίδια στο παραστατικό του πρατηριούχου και στην αίτησή σας.

10. Η πίστωση του λογαριασμού μου δεν πραγματοποιείται λόγω ανενεργού IBAN που έχω δηλώσει. Πώς μπορώ να τον διορθώσω;

Θα προβείτε σε τροποποιητική αίτηση στην οποία θα διορθώσετε τον ΙΒΑΝ ή να δηλώσετε το νέο IBAN από την αντίστοιχη επιλογή στην οθόνη «προβολής Διασταυρωμένων Αγορών Πετρελαίου».

enikonomia
Διαβάστε Περισσότερα » "Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης"

Κοτζιάς για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Η πλειοψηφία έχει βρεθεί από το 2017

Τη βεβαιότητά του ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έχει εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία εξέφρασε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο των Σκοπίων (MIA).

Σε ερώτηση για το αν είναι αισιόδοξος ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα επικυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο ο κ. Κοτζιάς απαντά: «Για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία; Ναι, ναι, δεν υπάρχει αμφιβολία. Η πλειοψηφία αυτή έχει δημιουργηθεί. Θα έλεγα ότι έχει βρεθεί ήδη από το 2017. Είναι άνθρωποι που ξέχωρα από τη στάση που έχουν απέναντι στη κυβερνητική πολιτική, θέλουν να τελειώνει το θέμα, να κλείσει και θεωρούν την συμφωνία έναν καλό συμβιβασμό ή σύμφωνα με άλλους έναν αναγκαίο συμβιβασμό».

Ο κ. Κοτζιάς ερωτάται επίσης αν θα άλλαζε κάτι στη συμφωνία αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω. Απαντώντας αναφέρει: «Τίποτα. Πρώτον, ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και δεύτερον είναι μια υποθετική ερώτηση και δεν έχει νόημα στην πολιτική […] Νομίζω το αποτέλεσμα είναι καλό και χρήσιμο και είμαι βαθιά πεπεισμένος, ότι η φιλικές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των χωρών θα υπάρχουν ανάμεσα και στη Βόρειο Μακεδονία και την Ελλάδα. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι υπάρχει αυτή η φιλία και τώρα της δώσαμε το θεσμικό πλαίσιο να εκφραστεί και να υλοποιηθεί».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοτζιάς για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Η πλειοψηφία έχει βρεθεί από το 2017"

Σημίτης: Η Ελλάδα θα προσφύγει ξανά στον ESM για δανεισμό

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, είπε χαρακτηριστικά: «Στην Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρείται βέβαιο ότι η Ελλάδα μετά το 2018 θα προσφύγει γρήγορα στον δανεισμό από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Αναπόφευκτη συνέπεια θα είναι η επιβολή νέων όρων στην οικονομική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης».
Σχολιάζοντας στην συνέχεια τη σκανδαλολογία, υποστηρίζει ότι «η διαφθορά είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο» και υπενθυμίζει το ρητό του Σόλωνα «μηδένα προ του τέλους μακάριζε».

Επίσης, αναφέρεται στις υποθέσεις που αφορούν την περίοδο της δικής του πρωθυπουργίας. «Πολιτική ευθύνη θα υπήρχε αν είχαν γίνει γνωστές παρανομίες και δεν τους έδωσα καμία συνέχεια. Κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας μου δεν υπήρξε οποιαδήποτε πληροφόρηση ή στοιχείο για την ύπαρξη παράνομων δραστηριοτήτων.(…) Ήμουν και είμαι αντίθετος με την άποψη ότι οι υπουργοί θα πρέπει να παρακολουθούνται από μυστικές υπηρεσίες, ώστε ο πρωθυπουργός να γνωρίζει τι συμβαίνει. Τέτοιες πρακτικές δεν συμβιβάζονται με το ήθος, το οποίο είναι επιβεβλημένο σε μια δημοκρατική διακυβέρνηση. Επί της πρωθυπουργίας μου επίσης, όταν είχα οποιαδήποτε ορθή πληροφόρηση για πρόσωπα του περιβάλλοντός μου ή υπουργούς (ότι δεν έχουν την επιβεβλημένη συμπεριφορά), τους απομάκρυνα αμέσως από τη θέση τους», σημειώνει ο Κώστας Σημίτης.

ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Σημίτης: Η Ελλάδα θα προσφύγει ξανά στον ESM για δανεισμό"

Η Ρουμανία αναλαμβάνει την εξάμηνη Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ

Στη Ρουμανία περνάει από την 1η Ιανουαρίου η 6μηνη Προεδρία στο Συμβούλιο των Κρατών Μελών της ΕΕ και ταυτόχρονα ξεκινά η νέα 18μηνη τρόικα προεδριών με τις Ρουμανία, Φιλανδία, Κροατία (και αμέσως μετά τη Γερμανία).

Η Ρουμανική Προεδρία θα βρεθεί να διαχειρίζεται μια σύνθετη και πολύπλοκη ατζέντα συζητήσεων μεταξύ άλλων και για τον επόμενο πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ, ενώ ταυτόχρονα θα μπαίνει στην τελική του ευθεία το Brexit (29 Mαρτίου) και μια σειρά από εξαιρετικής πολιτικής σημασίας θέματα θα πρέπει να κλείσουν (αναμόρφωση συστήματος ασύλου, μεταναστευτικό), πριν από τις ευρωεκλογές του Μάη.

Σε όλα αυτά η στάση, η δομή, οι πολιτικές επιλογές και η διπλωματική ικανότητα των ανθρώπων που τρέχουν την εξάμηνη προεδρία κάθε άλλο παρά μικρής σημασίας είναι - όπως απέδειξε εξάλλου η μικρή, αλλά τρομερά αποτελεσματική σε όγκο δουλειάς αυστριακή Προεδρία, που κατάφερε και έφερε εις πέρας ένα γιγάντιο όγκο διαπραγματεύσεων με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Κράτη Μέλη, σημειώνουν ευρωπαίοι διπλωμάτες.

Υπενθυμίζουν δε ότι οι πραγματικές “μάχες” για όλα τα παραπάνω θα δοθούν στο επίπεδο των διπλωματών της Μόνιμης Αντιπροσωπείας και στο Coreper (Συμβούλιο των Μονίμων Αντιπροσώπων) πολύ πριν από τις συζητήσεις στο επίπεδο των Υπουργών.

Το πρώτο φορτίο θα το επωμιστεί τώρα η Ρουμανία, και ειδικά στο μείζον ζήτημα του κοινοτικού προϋπολογισμού θα προσπαθήσει να συγκεράσει τις συγκρούσεις όσων τον θέλουν μικρότερο ή μεγαλύτερο, καινοτόμο ή παραδοσιακότερο, με καινούριες μορφές χρηματοδότησης ή όχι, με μεγάλες ή με … μεγαλύτερες μειώσεις στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και με ένα ένα τα Κράτη Μέλη να έχουν κάποιο “ειδικό αίτημα”.

Αν υπάρχει ένα σημείο στο οποίο όλοι συμφωνούν είναι η ασφάλεια και φύλαξη των συνόρων - κάτι που προφανώς συμφέρει την Ελλάδα (που αλλιώς θα πραγματοποιούσε τεράστιες δαπάνες), αλλά και η προώθηση της κοινής άμυνας (ακόμα και με κοινές προμήθειες εξοπλισμών). Αυτό όμως δεν θα γίνει χωρίς κόστος για τους “παραδοσιακότερους” αποδέκτες των κοινοτικών κονδυλίων.

Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο τη στρατηγικής της τρόικας Ρουμανίας, Φιλανδίας, Κροατίας, που κατατέθηκε στο Συμβούλιο: “οι τρεις Προεδρίες είναι αποφασισμένες να διευκολύνουν την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων σχετικά με το ΠΔΠ για το διάστημα 2021-2027, σε στενή συνεργασία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, να ολοκληρώσουν τις εργασίες επί των τομεακών προτάσεων που συνδέονται με το επόμενο ΠΔΠ και να μεριμνήσουν ιδιαίτερα για την ισορροπία των παραδοσιακών πολιτικών και των κοινών νέων προτεραιοτήτων και προκλήσεων”.

Διεύρυνση:

Σε ό,τι αφορά την κρίσιμη πολιτικά διεύρυνση της ΕΕ, “οι τρεις Προεδρίες επιβεβαιώνουν την προσήλωσή τους στη διεύρυνση, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί κεντρική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως με σκοπό να προβληθεί μια αξιόπιστη προοπτική διεύρυνσης στα πλαίσια των παραμέτρων που έχουν συμφωνηθεί για τα Δυτικά Βαλκάνια”.

Για την Τουρκία στο έγγραφο σημειώνεται ότι “είναι υποψήφια χώρα και παραμένει σημαντικός εταίρος της ΕΕ” και καταγράφει: “η πολιτική διεύρυνσης εξακολουθεί να αποτελεί στρατηγική επένδυση για την ειρήνη, τη δημοκρατία, την ευημερία, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη”. “Η υιοθέτηση των βασικών ευρωπαϊκών αξιών και η προσήλωση σε αυτές συνιστά πολιτική επιλογή και απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε εταίρο που επιθυμεί να ενταχθεί στην ΕΕ”.

Οι τρεις Προεδρίες επαναλαμβάνουν ότι, “σύμφωνα με τη νέα ομοφωνία για τη διεύρυνση, απαιτούνται ισότιμοι και αυστηροί όροι και αξιοκρατική αξιολόγηση κάθε χώρας, σε συνδυασμό με την ικανότητα της ΕΕ, σε όλες της τις διαστάσεις, να ενσωματώνει νέα μέλη”.

Οι τρεις Προεδρίες επικροτούν την ανακοίνωση της Κροατίας “να φιλοξενήσει διάσκεψη κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων κατά τη διάρκεια της Προεδρίας της”.

Άμυνα:

Σε σχέση με την άμυνα προβλέπεται “προώθηση των εργασιών για την ασφάλεια και άμυνα της ΕΕ και παράλληλη ενίσχυση των σχέσεων ΕΕ και ΝΑΤΟ”.

“Παρά τις σημαντικές αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τα πρώτα έτη της υλοποίησης της συνολικής στρατηγικής της ΕΕ, οι Προεδρίες θα στηρίξουν την Ύπατη Εκπρόσωπο στην εφαρμογή της PESCO, μεταξύ άλλων, εξετάζοντας το ζήτημα της συμμετοχής τρίτων χωρών, διενεργώντας τη διαδικασία CARD και εξασφαλίζοντας τη συνοχή και εναρμόνιση της ανάπτυξης αμυντικών ικανοτήτων με τις συμφωνημένες προτεραιότητες της ΕΕ”, αναφέρει το έγγραφο της στρατηγικής των τριών.

Οι τρεις Προεδρίες “τονίζουν τη σημασία της εφαρμογής του ευρωπαϊκού προγράμματος βιομηχανικής ανάπτυξης στον τομέα της άμυνας και της περαιτέρω προόδου όσον αφορά το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας” και “θα προωθήσουν τις εργασίες σχετικά με τη στρατιωτική κινητικότητα και την ενίσχυση των ικανοτήτων της ΕΕ και των κρατών μελών να αντιμετωπίζουν τις υβριδικές απειλές και τις απειλές στον κυβερνοχώρο”.

Μετανάστευση:

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό το ίδιο έγγραφο αναφέρει ότι “απαιτείται ολοκληρωμένη προσέγγιση με “περισσότερες εργασίες και τους τρεις τομείς, αρχίζοντας με την ενδυνάμωση του ελέγχου των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, μεταξύ άλλων, με την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, την εισαγωγή των νέων συστημάτων πληροφοριών (ΣΕΕ, ETIAS) και την εφαρμογή των αναγκαίων ποιοτικών μηχανισμών ελέγχου και την ανάπτυξη της ολοκληρωμένης στρατηγικής διαχείρισης των συνόρων, φροντίζοντας παράλληλα για την ισορροπία μεταξύ ασφάλειας και ροής διέλευσης των συνόρων”, όπως σημειώνεται σχετικά.

Γίνεται μνεία στη συνεργασία με τρίτες χώρες και πρόνοια για αποτελεσματικότερη διαδικασία επιστροφής, “μεταξύ άλλων με προτάσεις για μια πιο αποτελεσματική και συνεκτική ευρωπαϊκή πολιτική επιστροφής, καθώς και επανεξέταση του πλαισίου νόμιμης μετανάστευσης, συμπεριλαμβανομένης της επανεγκατάστασης”.

Τέλος “όσον αφορά τα εσωτερικά ζητήματα, οι τρεις Προεδρίες θα επιδιώξουν να ολοκληρώσουν τη μεταρρύθμιση του κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου, καθώς και να επιτύχουν συναίνεση επί του κανονισμού του Δουβλίνου”, αναφέρεται στο έγγραφο στρατηγικής.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ρουμανία αναλαμβάνει την εξάμηνη Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ"

Ξεσπάθωσε ο Γιούνκερ κατά των «υποκριτών» στην ΕΕ

«Σκανδαλώδη υποκρισία» καταγγέλλει, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, πως επιδεικνύουν οι χώρες της ΕΕ στις συζητήσεις για τη διεύρυνση της υπηρεσίας ασφάλειας των συνόρων Frontex.

«Για περισσότερο από δύο χρόνια, όλοι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ ζητούν καλύτερη προστασία κατά μήκος των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης», δήλωσε ο Γιούνκερ στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag σε σχόλιά του που δημοσιεύονται σήμερα, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο DPA και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Και τώρα ξαφνικά υπάρχουν ανησυχίες απ' όλες τις πλευρές. Θίγεται τάχα η εθνική κυριαρχία, όλα προχωρούν υπερβολικά γρήγορα και οι αριθμοί αυξήθηκαν υπερβολικά. Πρόκειται για σκανδαλώδη υποκρισία».

Τον Σεπτέμβριο η Κομισιόν πρότεινε να αυξηθεί ο αριθμός των συνοριοφυλάκων του μόνιμου σώματος που είναι στη διάθεση της Frontex από 1.500 σε 10.000 έως το 2020.

Η πρόταση διατυπώθηκε αφού ηγέτες της ΕΕ δήλωσαν στη σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουνίου πως η ενίσχυση των συνόρων της ΕΕ κατά της παράνομης μετανάστευσης αποτελεί προτεραιότητα.

Όμως πολλά κράτη επέκριναν τα σχέδια, με αποτέλεσμα η αυστριακή προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ να προτείνει να καθυστερήσει η αύξηση μέχρι το 2027.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ δήλωσε πως το 2025 θα μπορούσε να είναι «μια εφικτή χρονική προθεσμία».

Ο Γιούνκερ κατηγόρησε τις χώρες εκείνες, που είχαν διαμαρτυρηθεί πιο ηχηρά για τη συνοριακή ασφάλεια, πως είναι αυτές που δεσμεύονται τώρα λιγότερο.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεσπάθωσε ο Γιούνκερ κατά των «υποκριτών» στην ΕΕ"

Επίδομα Θέρμανσης: «Άνοιξαν» οι αιτήσεις -Όσα πρέπει να γνωρίζετε (ΦΕΚ)

Άνοιξε σήμερα, Κυριακή, η εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων επιδόματος θέρμανσης.

Το φετινό ποσό της επιδότησης αυξάνεται σε σχέση με αυτό που δόθηκε πέρυσι, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, από 0,125 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης που ήταν πέρυσι, το φετινό ποσό αυξάνεται στο 0,160 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης.

Επιπλέον, τα περιουσιακά κριτήρια για τους δικαιούχους αυξάνονται από 100.000 ευρώ σε 130.000 ευρώ για τους άγαμους και από 200.000 ευρώ σε 250.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Τέλος, μετά τη μεταρρύθμιση του Κλεισθένη, νέοι δήμοι χαρακτηρίστηκαν ως «ορεινοί», με αποτέλεσμα να εντάσσονται στην αμέσως ανώτερη κλιματική ζώνη και να δικαιούνται περισσότερα λίτρα επιδότησης.

Συγκεκριμένα, με βάση την υπουργική απόφαση (το ΦΕΚ ΕΔΩ):

1. Δικαιούχοι του επιδόματος είναι τα φυσικά πρόσωπα που έχουν:

Α) Ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ για άγαμο, 20.000 ευρώ για έγγαμο και 22.000 ευρώ για μονογονεϊκές οικογένειες, το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Β) Ακίνητη περιουσία, η αξία της οποίας δεν υπερβαίνει το ποσό των 130.000 ευρώ για τους άγαμους και το ποσό των 250.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

2. Κλιματικές ζώνες:

ΖΩΝΗ Α: Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας

ΖΩΝΗ Β: Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής

ΖΩΝΗ Γ: Αιτωλοακαρνανίας, ‘Αρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χίου

ΖΩΝΗ Δ: Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων

Σημειώνεται ότι όσοι δήμοι χαρακτηρίζονται ως ορεινοί εντάσσονται στην αμέσως ανώτερη κλιματική ζώνη από αυτήν του νομού στον οποίον βρίσκονται.

3. Ανεξαρτήτως ζώνης, για κάθε κατοικία χορηγείται επίδομα σε άγαμους για τα πρώτα 80 τετραγωνικά μέτρα και σε έγγαμους και μονογονεϊκές οικογένειες για τα πρώτα 100 τετραγωνικά μέτρα.

4. Το διάστημα χορήγησης του επιδόματος θα αφορά στις αγορές πετρελαίου θέρμανσης από 15 Οκτωβρίου 2018 μέχρι και 30 Απριλίου 2019, ύστερα από σχετική αίτηση που υποβάλλεται έως την 31η Μαΐου 2019.

5. Η υποβολή των αιτήσεων και η ενεργοποίηση της διαδικασίας πληρωμής θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω εφαρμογής στο TAXISNET. Για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως 15.01.2019, η πληρωμή θα γίνει έως 15.02.2019. Για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν από 16.1.2019 έως 31.5.2019, η πληρωμή θα γίνει έως 28.6.2019.

6. Σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης, παρέχεται το δικαίωμα στον αιτούντα να υποβάλει αίτηση επανεξέτασης μέχρι 15.7.2019 και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο αιτών είναι δικαιούχος, τότε το επίδομα καταβάλλεται έως 11.10.2019.

Πως να κάνετε αίτηση

Η υποβολή των αιτήσεων και η ενεργοποίηση της διαδικασίας πληρωμής γίνεται ηλεκτρονικά μέσω εφαρμογής στο TAXISnet.

Η είσοδος στην εφαρμογή γίνεται από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ και τις «υπηρεσίες προς πολίτες».

Πατώντας την επιλογή «Επίδομα Πετρελαίου Θέρμανσης» και κατόπιν την «Είσοδο στην εφαρμογή» ο φορολογούμενος θα μπει στην παρακάτω σελίδα:

Με τη συμπλήρωση των προσωπικών κωδικών ανοίγει η παρακάτω σελίδα:

Κατόπιν ζητείται να συμπληρωθούν τα εξής στοιχεία:

Τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ του δικαιούχου
Αν διαμένει μονοκατοικία ή πολυκατοικία
Αν είναι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνει τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη
Τον IBAN λογαριασμό στον οποίο θα πιστωθεί το επίδομα
Αποδοχή των σχετικών όρων και
Υποβολή αίτησης

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίδομα Θέρμανσης: «Άνοιξαν» οι αιτήσεις -Όσα πρέπει να γνωρίζετε (ΦΕΚ)"

Τούρκοι χάκερ «χτύπησαν» τη σελίδα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή - Απειλές για νέα Μικρασιατική Καταστροφή

Στην ιστοσελίδα εμφανίζεται η εικόνα ενός τανκ και με κεφαλαία γράμματα αναφέρεται “Μία νύχτα μπορούμε να έρθουμε”, ενώ ακολουθούν απειλές για νέα Μικρασιατική Καταστροφή.
“Τα όρια μας έχουν αγγίξει κόκκινο. Από εδώ, προειδοποιούμε αυτούς που συμπεριφέρονται εκτός ορίων και σας υπενθυμίζουμε ότι η ιστορία μπορεί να επαναληφθεί 7/09/1922”.
real
Διαβάστε Περισσότερα » "Τούρκοι χάκερ «χτύπησαν» τη σελίδα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή - Απειλές για νέα Μικρασιατική Καταστροφή"

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου προειδοποιεί: «Η Τουρκία θέλει να πάρει όλο το νησί –Δεν θέλουν να επιλύσουν το κυπριακό»

Στην εκτίμηση ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί και έχει θέσει στην τωρινή θητεία του τον στόχο να επιλύσει το εθνικό θέμα της Κύπρου, προέβη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β` προσθέτοντας πως αυτό δεν εξαρτάται όμως δυστυχώς από τον ίδιο, καθώς η Άγκυρα δεν είναι ακόμη έτοιμη να θέσει ζήτημα επίλυσης.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της του Χριστού Γεννήσεως στην Τάλα, ανέφερε πως επιθυμία και στόχος της Αγκυρας είναι κάποτε να πάρει ολόκληρη την Κύπρο. Η Τουρκία, συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, λέει ότι επιθυμεί να κάνει μια ομοσπονδιακή λύση αλλά “κακά τα ψέματα, λέει ομοσπονδία αλλά εννοεί συνομοσπονδία υπό την χείριστη μορφή της”.

Πρόσθεσε πως στο τέλος ο στόχος της Τουρκίας είναι να πάρει ολόκληρη την Κύπρο, σημειώνοντας πως αυτό πρέπει να το έχει υπόψιν ο κυπριακός λαός και να μην ξεχνά ότι η Τουρκία τροχοδρόμησε και έχει φέρει πέραν των 300 χιλ. εποίκων για να αλλάξει την δημογραφική σύνθεση της Κύπρου. Όταν σημείωσε, “θα γίνουν οι Τούρκοι περισσότεροι από εμάς τότε θα αξιωθεί να κάνει δημοψήφισμα και θα μας λέει ό,τι θέλει ο λαός”.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, είπε πως το μάθημα τους το ξέρουν πολύ καλά οι Τούρκοι γιατί έχουν πάρει πολλά εδάφη που δεν ήταν δικά τους και δυστυχώς σήμερα είναι δικά τους όπως είναι η Αλεξανδρέττα και η Αντιόχεια.

Η Αντιόχεια ήταν η θρησκευτική πρωτεύουσα του Πατριαρχείου Αντιοχείας και κάποτε ήταν στην Συρία , σήμερα είναι στην Τουρκία είπε ,ενώ ακολούθως αναφέρθηκε στην συντριπτική πλειοψηφία του Λιβάνου που ήσαν Χριστιανοί και που σήμερα είναι Μουσουλμάνοι, όπως συμπλήρωσε .

Εξέφρασε την λύπη του ότι το εθνικό θέμα δεν τελεσφορεί και είπε «δεν πιστεύω να υπάρξει επίλυση του Κυπριακού το νέο έτος παρόλο που εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση τα ΗΕ αλλά και ο Πρόεδρος“.

Επεσήμανε ωστόσο πως εκείνο που πρέπει να γίνει είναι όπως ο κυπριακός λαός εργαστεί σωστά , προγραμματισμένα, ούτως ώστε, σημείωσε, μέσα στα τόσα αρνητικά να έχουμε και ένα θετικό και από οικονομικής απόψεως να πηγαίνουμε καλά.

Δύναμη μας ανέφερε, είναι η Κυπριακή Δημοκρατία, σημειώνοντας πως αυτό είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε και πως αν πηγαίνουμε καλά αυτό είναι ένα δεύτερο όπλο.

Χωρίς, είπε, οικονομικό υπόβαθρο ο αγώνας μας δεν θα είναι επιτυχημένος.

Ο Αρχιεπίσκοπος στην συνέχεια χαρακτήρισε το έτος που μας φεύγει “καλό” τουλάχιστον για την εκκλησία αφού από πνευματικής όψεως ήταν ένα καρποφόρο έτος από κάθε άποψη.

H Θεολογική μας Σχολή είπε, “ διάγει το 4ο έτος, μας έχει βοηθήσει αρκετά, ο θεολογικός μας κόσμος δουλεύει σωστά αλλά και ο κλήρος μας, οι κληρικοί μας, είναι η δύναμη μας και σχεδόν στην ολότητα του ο κλήρος δουλεύει καταξιωμένα”.

O κλήρος συνέχισε, είναι κοντά στο λαό μας και οι ναοί μας είναι κατάμεστοι και τις Κυριακές και τις γιορτές και εμείς είμαστε κοντά στο λαό μας αλλά και ο λαός μας είναι κοντά σε εμάς.

Επεσήμανε τέλος πως η οικονομία του τόπου επίσης πάει καλά, και η Εκκλησία μας καλύτερα .

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου προειδοποιεί: «Η Τουρκία θέλει να πάρει όλο το νησί –Δεν θέλουν να επιλύσουν το κυπριακό»"

Κύρκος: Εμείς δε γινόμαστε Καμμένοι στη θέση του Καμμένου

Στη συζήτηση για την επόμενη μέρα, οι δυνάμεις της Αριστεράς έχουν σημαντικό ρόλο να παίξουν, τόσο λόγω της κυβερνητικής τους εμπειρίας όσο και γιατί τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος δεν μπορεί κανένα κόμμα να τις κάνει μόνο του: αυτό δηλώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος.

Ενόψει των ευρωεκλογών τονίζει, μιλώντας στο Πρακτορείο, ότι «θα ήθελα να ενισχύσω με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια του Ποταμιού να έχει ισχυρή παρουσία και στην επόμενη Ευρωβουλή».

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνει ότι «αν έρθει όπως έχει συμφωνηθεί», το Ποτάμι θα την ψηφίσει, αλλά -διευκρινίζει- δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, άλλωστε «δεν γινόμαστε Καμμένοι στη θέση του Καμμένου».

Άρτι αφιχθείς από την Τουρκία, την οποία επισκέφθηκε στο πλαίσιο αποστολής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Κύρκος σημειώνει ότι η γειτονική χώρα ζει στον παλμό των δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο ενόψει των οποίων «προμηνύεται πόλωση» και επαναλαμβάνει ότι είναι αντίθετος με την πλήρη διακοπή των διαπραγματεύσεων Τουρκίας- ΕΕ γιατί κάτι τέτοιο «θα στερούσε ένα εργαλείο παρέμβασης» της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Ελλάδας.

Χαρακτηρίζει «πολύ σημαντική» την τριμερή συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, την οποία μάλιστα πρέπει να εμβαθύνουμε, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, γιατί όπως τονίζει, «δεν έχει αποτρεπτική ισχύ έναντι της τουρκικής επιθετικότητας».

Μιλώντας για το μέλλον της Ευρώπης στο Πρακτορείο, ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού θεωρεί ότι «ο γαλλογερμανικός άξονας δεν μπόρεσε να σπρώξει την Ευρώπη προς τα εμπρός με ευθύνη κυρίαρχα της Μέρκελ», επίσης ότι η Ακροδεξιά στη Γαλλία θα ενισχυθεί και ότι η Ευρώπη θα υποστεί «ισχυρό κλυδωνισμό» πριν αρθρώσει ξανά λόγο αποδεκτό από τους πολίτες.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Κύρκος: Εμείς δε γινόμαστε Καμμένοι στη θέση του Καμμένου"

Εντονα καιρικά φαινόμενα φέρνουν ο «Ραφαήλ» και η «Σοφία» - Πού θα εκδηλωθούν

Έντονη κακοκαιρία θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και την Πρωτοχρονιά, καθώς το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό Ραφαήλ θα σχηματιστεί στο Νότιο Ιόνιο και θα κινηθεί αργά προς τα ανατολικά.
Στο χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται η θέση του Ραφαήλ κατά την αλλαγή του χρόνου και τα φαινόμενα που θα εκδηλωθούν κατά το δεύτερο δωδεκάωρο της Δευτέρας.
Τη Δευτέρα, με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου όπου τα φαινόμενα θα είναι λίγα και πολύ τοπικού χαρακτήρα, στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις, οι οποίες κυρίως στα νότια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Αιγαίο θα συνοδεύονται από καταιγίδες.
Χιονοπτώσεις (τοπικά πυκνές) θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, σε ημιορεινά τμήματα από τη Στερεά Ελλάδα και βορειότερα, καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Βόρειας Στερεάς και ενδεχομένως της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο. Παροδικές χιονοπτώσεις είναι πιθανό να εκδηλωθούν προς το βράδυ και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Πολύ ενισχυμένοι άνεμοι βορειοανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 6-8 μποφόρ θα επικρατήσουν προοδευτικά στα πελάγη, ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση κυρίως στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.
Την Τρίτη, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί, με ισχυρά φαινόμενα στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, ενώ στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα παρουσιάσει προοδευτική βελτίωση.
Στο χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται η προβλεπόμενη θέση του Ραφαήλ το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς και τα φαινόμενα που θα εκδηλωθούν κατά το πρώτο δωδεκάωρο της ίδιας ημέρας.
Πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Βόρειας Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στα ορεινά της Αττικής, καθώς και σε ημιορεινά τμήματα, ιδιαίτερα στα δυτικά του νομού.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις που θα φτάνουν τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο και τα 7 μποφόρ στο Ιόνιο, ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή πτώση σε ολόκληρη τη χώρα.
Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα προγνωστικά δεδομένα, την Τετάρτη ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα σχεδόν παντού, οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν και οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο.
Από την Πέμπτη αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, η Σοφία, με κύρια χαρακτηριστικά το δριμύ ψύχος και τις τοπικές χιονοπτώσεις, καθώς πολικές αέριες μάζες θα σαρώσουν τη χώρα από βορρά προς νότο.
real
Διαβάστε Περισσότερα » "Εντονα καιρικά φαινόμενα φέρνουν ο «Ραφαήλ» και η «Σοφία» - Πού θα εκδηλωθούν"

Επίθεση πιτ μπουλ στο Ίλιον: «Μου είπε πως το σκυλί είναι ακίνδυνο και μετά χίμηξε στο παιδί» λέει ο πατέρας της 3χρονης

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται το κοριτσάκι που το δάγκωσε πιτ μπουλ την ώρα που έψαλε τα κάλαντα σε καφετέρια στο Ίλιον μαζί με τα δύο αδέρφια του.

«Δόξα τω Θεώ είναι εκτός κινδύνου, βοήθησε η Παναγία. Από θαύμα σώθηκε» είπε στο Star ο Μάρκος Βιάζης, πατέρας της μικρής Δήμητρας.

Η συγκλονιστική περιγραφή του πατέρα της μικρούλας που έπεσε θύμα του πιτ μπουλ

Ήταν 10 το πρωί, παραμονή Χριστουγέννων. Ο κύριος Μάρκος Βιάζης πήρε τα τρία ανήλικα παιδιά του και πήγαν στην καφετέρια της γειτονιάς για να ψάλλουν τα κάλαντα. Οι παιδικές φωνούλες ηχούσαν όμορφα στο μαγαζί, όμως τα χαμόγελα πάγωσαν και οι κραυγές κυριάρχησαν στο χώρο δευτερόλεπτα μετά.

«Πάω και του λέω: "γεια σου φίλε. Χρόνια πολλά. Το σκυλί είναι ακίνδυνο;" "Ναι μην ανησυχείς είναι άφοβος", μου λέει» είπε χαρακτηριστικά ο μπαμπάς της μικρούλας.



Και πρόσθεσε: «Λίγο πριν τελειώσουν τα κάλαντα, αστραπιαία έφυγε, χωρίς να γαυγίσει και χίμηξε στο παιδί. Δεν άκουγε το σκυλί!! Το χτυπούσα, του έδινε μπουνιές στο κεφάλι, προσπαθούσαμε να το τραβήξουμε, τίποτα»

Τελικά, ένας θαμώνας κατάφερε να απομακρύνει το κοριτσάκι από τα κοφτερά δόντια του πιτ μπουλ.

Το κοριτσάκι νοσηλεύεται στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και έχει ήδη υποβληθεί σε ένα μεγάλο χειρουργείο στο προσωπάκι της ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλα. Η μικρούλα δεν έχει δει ακόμη το πρόσωπο της στον καθρέφτη.

Συγκλονίζει το γεγονός ότι η μικρή Δήμητρα μεγάλωσε με πιτ μπουλ, την αγαπημένη της, Ήρα. Γι' αυτό και δεν σταματά να επαναλαμβάνει στον πατέρα της: «Αυτό ήταν κακό σκυλί, με δάγκωσε, δεν ήταν σαν την Ήρα μας»

Τα μεγαλύτερα αδέρφια της, τα οποία είδαν μπροστά στα μάτια τους το μεγαλόσωμο σκυλί να δαγκώνει την αδερφούλα τους, προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ. Ο ιδιοκτήτης του πιτ μπουλ επικοινώνησε με τον πατέρα της μικρής και ζήτησε συγνώμη.

irafina
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση πιτ μπουλ στο Ίλιον: «Μου είπε πως το σκυλί είναι ακίνδυνο και μετά χίμηξε στο παιδί» λέει ο πατέρας της 3χρονης"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news