facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Νέα δημοσκόπηση: Πρόωρες εκλογές θέλει το 62% των Ελλήνων -Ο Μητσοτάκης το πολιτικό πρόσωπο που θα πρωταγωνιστήσει το 2019

Πρόωρες εκλογές θέλουν σε ποσοστό 62% οι Έλληνες πολίτες, όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για τη Real News, το 30% των ερωτηθέντων θέλει να διεξαχθούν εκλογές πριν από το Μάιο του 2019 και το 32% θέλει να γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου. Αντίθετα, το 31,3% επιθυμεί εκλογές στο τέλος της τετραετίας, ενώ ένα 6,7% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν ξέρει ή δεν απαντά.

Όσο για το πόσο πιθανό είναι να ληφθούν επιπλέον μέτρα, το 36,3% των ερωτηθέντων απάντησαν «αρκετά πιθανό» και το 17,2% «πολύ πιθανό», ενώ το 23,5% «λίγο πιθανό» και το 14% «καθόλου πιθανό», με ένα 9% να αναφέρει «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ». Συνεπώς, αθροιστικά, το 53,5% θεωρεί πολύ ή αρκετά πιθανό να υπάρξουν νέα μέτρα, ενώ το 37,5% εκτιμά ότι είναι λίγο ή καθόλου πιθανό.

Πολιτικό πρόσωπο που θα πρωταγωνιστήσει τη νέα χρονιά αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 26,3%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 13,6%, ο Βλαντιμίρ Πούτιν με 10,6%, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με 8,8%, ο Ντόναλντ Τραμπ με 7,1%, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με 4,6% και η Φώφη Γεννηματά με 3,8%. Ενα ποσοστό 19,2% δεν ξέρει ή δεν απαντά, ενώ άλλο πρόσωπο επιλέγει το 6% των ερωτηθέντων.

Επίσης, οι Έλληνες ζητούν εθνικό διάλογο και συνεννόηση για την Ελλάδα της «μεταμνημονιακής περιόδου» σε ποσοστό 75,9% συνολικά (37,5% «σίγουρα ναι», 38,4% «μάλλον ναι»), ενώ «σίγουρα όχι» ή «μάλλον όχι» απαντά αθροιστικά το 15,3% των ερωτηθέντων.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα δημοσκόπηση: Πρόωρες εκλογές θέλει το 62% των Ελλήνων -Ο Μητσοτάκης το πολιτικό πρόσωπο που θα πρωταγωνιστήσει το 2019 "

Ένταση στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο – Απόπειρα εισβολής σε διαμαρτυρία για τα δύο τζάγκουαρ

Ένταση προκλήθηκε έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 150 άτομα, που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τη θανάτωση των δύο τζάγκουαρ, ενώ θέλησαν να εισβάλλουν στον χώρο. 

Η συγκέντρωση έγινε με πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και άλλων οργανώσεων. Οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν έναν από τους δρόμους που οδηγούν στην είσοδο του πάρκου, κρατώντας πλακάτ. 

Παράλληλα, φώναζαν προς τους οδηγούς των αυτοκινήτων που κατευθυνόταν προς το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και προσπαθούσαν να αποτρέψουν τις επισκέψεις. Όταν οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να μπουν στο πάρκο, αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν. 


Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία αναφέρει: 


«Οι πρόσφατες εκτελέσεις των δύο ιαγουάρων, οι αντιλόπες που ξεφεύγουν και πέφτουν πάνω στις τζαμαρίες και τραυματίζονται, οι θάνατοι δελφινιών με άγνωστες αιτίες παλαιότερα και πόσων άλλων ίσως που ποτέ δεν βγήκαν στη δημοσιότητα, τα κρυμμένα ή ανύπαρκτα και ανήθικα πρωτόκολλα για τους δυστυχείς «δραπέτες», η ανικανότητα να διαχειριστούν ζώα άγρια που αιχμαλώτισαν και φυλάκισαν για να τους φέρουν χρήμα, ο κίνδυνος για τους ίδιους τους ανθρώπους, τους επισκέπτες (οικογένειες, παιδιά, σχολεία ολόκληρα), ΟΛΑ, βροντοφωνάζουν πως πρέπει το συντομότερο να τεθεί ένα τέρμα.

Να κλείσει η ντροπιαστική και επικίνδυνη αυτή φυλακή για τα ζώα, και να ληφθεί η καλύτερη γι αυτά πρόνοια για την ευζωία τους». 




20502376

20502375


20502950

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένταση στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο – Απόπειρα εισβολής σε διαμαρτυρία για τα δύο τζάγκουαρ"

Από τους κατώτατους ο... κατώτατος μισθός στην Ελλάδα

Στις τελευταίες θέσεις παγκοσμίως σε ότι αφορά τον κατώτατο μισθό, φιγουράρει η Ελλάδα, με τον μισθό να βρίσκεται στα «τάρταρα», με αποτέλεσμα, κυρίως οι νέοι να μην μπορούν να πληρώσουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες.
Σύμφωνα με άρθρο του World Economic Forum που επικαλείται στοιχεία του γερμανικού ινστιτούτου Wirtschafts-und Sozialwissenschaftliches Institut (WSI) το ωρομίσθιο:
-στο Λουξεμβούργο 11,55€
-στη Γαλλία 9,88€
-στην Ιρλανδία 9,55€
-στην Αυστραλία, η οποία βρίσκεται στην κορυφή, ισοδυναμεί με 9,47 ευρώ αγοραστικής δύναμης
-στη Γερμανία 8,84€
-στην Ισπανία 4,46€
-στην Πορτογαλία 3,49€
-στην Ελλάδα 3,39€
-όντας εξαπλάσιο της Ρωσίας που αξίζει μόλις 1,64 ευρώ
Η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται από ευρωπαϊκές χώρες, όμως η Ελλάδα, η Βραζιλία και η Αργεντινή βρίσκονται στις τρεις τελευταίες θέσεις της κατάταξης, αντίστοιχα.
Κατώτατος μισθός - Ελλάδα
Και όλα αυτά την ώρα που στην Ευρώπη κορυφώνονται οι συζητήσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού, καθώς η ισπανική κυβέρνηση ήδη ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση εδώ και 40 χρόνια καθώς θα φτάσει το 22%.
Στη Γαλλία, δε, υπό την πίεση των «κίτρινων γιλέκων» ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε πως θα αυξηθεί επίσης ο κατώτατος μισθός. Επίσης, στην Ελλάδα έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για αύξηση του κατώτατου μισθού.
Με τη χρηματοπιστωτική κρίση, η οποία έχει επιδεινώσει τις κοινωνικές ανισότητες σε πολλές χώρες, η στήριξη των χαμηλά αμειβομένων εργαζομένων αποτελεί βασικό στόχο για τις κυβερνήσεις. Τη στιγμή που οι κατώτατοι μισθοί προσφέρουν μια διαδρομή μακριά από τη φτώχεια, δεν είναι απαλλαγμένοι από την αμφισβήτηση, προκαλώντας συχνά πολιτικά φορτισμένες συζητήσεις και δημιουργώντας πρωτοσέλιδα, όπως υπογραμμίζει το άρθρο του World Economic Forum.
Παράλληλα, συνεχίζει το άρθρο σε άλλο σημείο, ορισμένες εταιρείες δεν φοβούνται να πληρώνουν περισσότερα, επειδή μειώνουν τις αλλαγές προσωπικού, μειώνοντας τις δαπάνες για προσλήψεις και κατάρτιση.
Κατώτατος μισθός - Ελλάδα
real
Διαβάστε Περισσότερα » "Από τους κατώτατους ο... κατώτατος μισθός στην Ελλάδα"

Τα «σπάει» το Twitter στο #Μετρό_Θεσσαλονίκης: Και πότε έρχεται ο συρμός; Σε δύο χρόνια!

Ο πρωθυπουργός εγκαινίασε σήμερα το Μετρό Θεσσαλονίκης, που όμως θα λειτουργήσει σε δύο χρόνια. Απήυθηνε μάλιστα χαιρετισμό στα εγκαίνια στου σταθμού «Συντριβάνι», ενώ, αν και παραδέχθηκε ότι οι πολίτες δεν έχουν την ευκαιρία να το δουν, ο Αλέξης Τσίπρας αστειεύτηκε με την καθυστέρηση στην κατασκευή του.

Και όλη αυτή η παγκόσμια πρωτοτυπία δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη από το διαδίκτυο που πήρε «φωτιά». Τα μηνύματα στο Twitter διαδέχονταν το ένα το άλλο με καταιγιστικούς ρυθμούς με τους χρήστες να έχουν δώσει ρεσιτάλ εμπνευσμένων αναρτήσεων, μετά εικόνων, gif και ό,τι άλλο «κατέβαζε» η φαντασία.

Αν μη τι άλλο το αποτέλεσμα είναι ξεκαρδιστικό και το hashtag #Μετρό_Θεσσαλονίκης, όπως θα διαπιστώστε και ιδίοις όμμασι, δικαιολογημένα έχει γίνει πρώτο trend στο ελληνικό Twitter.

Δείτε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά «τιτιβίσματα»:







































protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα «σπάει» το Twitter στο #Μετρό_Θεσσαλονίκης: Και πότε έρχεται ο συρμός; Σε δύο χρόνια!"

FAZ: Αμνηστία δίνει ο Ζάεφ για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών

Τους πολύπλοκους συσχετισμούς αλλά και τους συμβιβασμούς που προτίθεται να κάνει ο Ζόραν Ζάεφ προκειμένου να αποσπάσει την πλειοψηφία στη Βουλή για το ονοματολογικό αναλύει η FAZ.

«Το 2018 δεν προέκυψαν πολλά καλά νέα από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αλλά υπήρξαν κάποιες θετικές εξελίξεις. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται η προοπτική επίλυσης της διαμάχης για το ονοματολογικό μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, μιας διαμάχης που κρατά πάνω από 25 χρόνια», σημειώνει σε άρθρο της η Frankfurter Allgemeine Zeitung.


Στις 15 Ιανουαρίου στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ αναμένεται η τελευταία και καθοριστική ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση και τη μετονομασία της χώρας σε «Βόρεια Μακεδονία», για την οποία απαιτείται πλειοψηφία 2/3, σημειώνει η FAZ, υπενθυμίζοντας ότι αν επιτευχθεί η πλειοψηφία αυτή, θα πρέπει τον Φεβρουάριο να περάσει και από την ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, με απλή όμως πλειοψηφία.

«Μόνο έτσι θα ανοίξει έπειτα για τη μικρή βαλκανική χώρα η πόρτα του ΝΑΤΟ και ενδεχομένως αργότερα η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Αλλά ακόμη παραμένει αβέβαιο αν αυτό θα συμβεί. Στα Σκόπια ο Ζόραν Ζάεφ είναι επιφορτισμένος με την αναζήτηση της απαιτούμενης για τη συνταγματική αναθεώρηση πλειοψηφίας των 80 σε σύνολο 120 βουλευτών. Γι' αυτό και εξετάζει αμφιλεγόμενους συμβιβασμούς».

Οι δυσαρεστημένοι υποστηρικτές του Ζάεφ

Όπως εξηγεί η εφημερίδα, οι συμβιβασμοί αφορούν τον πρόσφατο νόμο περί αμνηστίας που αφορά ομάδα βουλευτών του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE, οι οποίοι συμμετείχαν στα βίαια επεισόδια του Απριλίου του 2017 στο κοινοβούλιο των Σκοπίων.


Η χορήγηση αμνηστίας, κατά την εφημερίδα, έρχεται τη δεδομένη στιγμή προκειμένου ο Ζόραν Ζάεφ να εξασφαλίσει τη θετική ψήφο των βουλευτών αυτών στην ψηφοφορία του Ιανουαρίου. «Φυσικά, επισήμως δεν λέγεται αυτό. Τυπικά έχει συσταθεί μια κοινοβουλευτική επιτροπή συμφιλίωσης για τους αποστάτες της αντιπολίτευσης».

Στην ουσία όμως πρόκειται για έναν συμβιβασμό της επιθυμίας να μην πάνε στη φυλακή όσοι βουλευτές συμμετείχαν στα βίαια επεισόδια με αντάλλαγμα την εξασφάλιση της απαιτούμενης πλειοψηφίας, γράφει η FAZ.

«Πολλοί υποστηρικτές του Ζάεφ είναι απογοητευμένοι. Κι αυτό γιατί ο ίδιος πολλές φορές είχε διαβεβαιώσει, και σε συνέντευξη στην FAZ, ότι δεν θα υπάρξει αμνηστία με αντάλλαγμα την επίτευξη πλειοψηφίας στη Βουλή», αναφέρει η εφημερίδα.

Και προσθέτει: «Πολλοί από εκείνους που επιθυμούν την ενίσχυση του κράτους δικαίου ως απάντηση στην κυνικότητα και την έλλειψη αξιών της προηγούμενης κυβέρνησης Γκρούεφσκι είναι τώρα δυσαρεστημένοι. Άλλοι πάλι σκέφτονται ότι χειρότερη από μια αμφιλεγόμενη άφεση ποινής θα ήταν το να χαθεί αυτή η ιστορική ευκαιρία για ένταξη στη Δύση. Ο κίνδυνος αυτός είναι υπαρκτός, διότι είναι πιθανό στις ελληνικές κοινοβουλευτικές εκλογές του 2019 ο Αλέξης Τσίπρας να ηττηθεί. Αλλά στον πιθανό διάδοχό του, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίο ασκείται πίεση από την ισχυρή δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, πολύ δύσκολα η Βουλή θα δώσει συγκατάθεση για την επικύρωση της συμφωνίας για τη Βόρεια Μακεδονία».

Τέλος, όπως παρατηρεί η FAZ, ακούγεται συχνά στην ΠΓΔΜ και ένα ακόμη σενάριο σχετικά με τους συμβιβασμούς του Ζάεφ προκειμένου να περάσει η συνταγματική αλλαγή. Σύμφωνα με αυτό, και η διαφυγή του καταδικασθέντα για διαφθορά πρώην πρωθυπουργού Ν. Γκρουέφσκι στην Ουγγαρία μέσω της βαλκανικής οδού ήταν μέρος ενός «ντιλ του Ζάεφ».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "FAZ: Αμνηστία δίνει ο Ζάεφ για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών "

Φαρ Ουέστ η Μεσσήνη - Καταδίωξη και πιστολίδι ανάμεσα σε αδέλφια Ρομά

Δεν ήξεραν πού να κρυφτούν οι κάτοικοι της Μεσσήνης το πρωί της Παρασκευής, όταν βρέθηκαν μπροστά σε απίστευτες σκηνές άγριας καταδίωξης με πυροβολισμούς που θύμιζαν... ταινία γουέστερν! Το πρωτοφανές σκηνικό εκτυλίχθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, μεταξύ τσιγγάνων που μάλιστα είναι... συγγενείς!

Αιτία για τις απίστευτες σκηνές ήταν ένα σοβαρό επεισόδιο που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στον καταυλισμό της Μπιρμπίτας, όπου συνεπλάκησαν δυο αδέλφια Ρομά και ο ένας επιχείρησε να παρασύρει τον άλλο με το αγροτικό του φορτηγάκι! Όμως, δεν κατάφερε να τον τραυματίσει σοβαρά και, όταν εκείνος διέφυγε, προκάλεσε ζημιές στο δικό του αγροτικό.

Το πρωί της Παρασκευής, ο δράστης του προηγούμενου περιστατικού και άλλοι πέντε συγγενείς του που επέβαιναν στις καρότσες δυο αγροτικών, έστησαν ενέδρα στο θύμα που κινούνταν με το δικό του φορτηγάκι έχοντας μαζί της σύζυγό του. Μόλις τον είδαν, άρχισαν να τον καταδιώκουν πυροβολώντας με καραμπίνες στον αέρα και εναντίον του προπορευόμενου αγροτικού, σκορπίζοντας τον πανικό!

Η καταδίωξη συνεχίστηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και έξω από τη Μεσσήνη προς την περιοχή της Μπούκας, αλλά τελικά ο «στόχος» κατάφερε να διαφύγει. Το παρ' ολίγον θύμα κατέφυγε στην Αστυνομία, όπου έδωσε κατάθεση και αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση με ισχυρές δυνάμεις για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι όμως κατάφεραν να εξαφανιστούν και αναζητούνται.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φαρ Ουέστ η Μεσσήνη - Καταδίωξη και πιστολίδι ανάμεσα σε αδέλφια Ρομά"

Προκλητική υπουργός Άμυνας Σκοπίων: «Η "Μακεδονία" έχει ήδη κρατήσει θέση στο ΝΑΤΟ» - Εξευτελίζουν την Ελλάδα

«Στη "Μακεδονία" έχουμε κρατήσει ήδη θέση στο τραπέζι του ΝΑΤΟ» δήλωσε η υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, κάνοντας τον απολογισμό του 2018, ενώ σημείωσε πως«μπορούμε να είμαστε περήφανοι για ό,τι κατορθώσαμε».
Σε βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό της, η κ. Σεκερίνσκα τόνισε πως «το 2018 θα περάσει στην ιστορία ως το έτος που δώσαμε τέλος στην απομόνωση της πατρίδας μας και ανοίξαμε το δρόμο για να γίνουμε ισότιμο μέλος της ισχυρότερης πολιτικοστρατιωτικής συμμαχίας».
«Η πρόσκληση του ΝΑΤΟ είναι στα χέρια μας, ολοκληρώσαμε επιτυχώς τις συνομιλίες ένταξης. Έχουμε ήδη κάνει κράτηση για μια θέση στο τραπέζι του ΝΑΤΟ» διαβεβαίωσε.
Πρόκειται για νέα πρόκληση των «Βορειομακεδόνων» η οποία μέχρι στιγμής έχει μείνει αναπάντητη από την κυβέρνηση και πώς να γίνει διαφορετικά; Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους επέτρεψε την πλαστογράφηση των πάντων: «Μακεδονία» το σλαβο-αλβανικό μόρφωμα των βόρειων συνόρων και με την «σφραγίδα» μιας ελληνικής κυβέρνησης, έστω αριστερής.
Όπως πρόσθεσε, «το 2018 ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ επισκέφθηκε τη "Μακεδονία" για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, μια συνάντηση σε υψηλό επίπεδο πραγματοποιήθηκε στο Πεντάγωνο για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια και ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ (μας) επισκέφθηκε, δυο φορές, μετά από δέκα χρόνια».
«Το 2018 εστιάσαμε στο στόχο μας, η "Μακεδονία" να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Γνωρίζουμε ότι το 2019 πρέπει να εστιάσουμε σε μεταρρυθμίσεις στην πατρίδα» σημείωσε ακόμα.
«Γι’ αυτό χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας και την εμπιστοσύνη σας. Θα δουλέψουμε σκληρά, θα τηρήσουμε την υπόσχεση. Σας παροτρύνω όλους μαζί να μεγαλώσετε τη σημαία της "Μακεδονίας" στο ΝΑΤΟ και να συνεχίσετε να χτίζετε το μέλλον μας» κατέληξε.



Στο μεταξύ, τους πολύπλοκους συσχετισμούς αλλά και τους συμβιβασμούς που προτίθεται να κάνει ο Ζόραν Ζάεφ προκειμένου να αποσπάσει την πλειοψηφία στη Βουλή για το ονοματολογικό, αναλύει η FAZ, κάνοντας λόγο για πρόθεση του σκοπιανού πρωθυπουργού να χορηγήσει αμνηστία στην ομάδα βουλευτών του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE, οι οποίοι συμμετείχαν στα βίαια επεισόδια του Απριλίου του 2017 στο κοινοβούλιο των Σκοπίων.
Η χορήγηση αμνηστίας, κατά την εφημερίδα, έρχεται τη δεδομένη στιγμή προκειμένου ο Ζάεφ να εξασφαλίσει την θετική ψήφο των βουλευτών αυτών στην ψηφοφορία του Ιανουαρίου. «Φυσικά επισήμως δεν λέγεται αυτό. Τυπικά έχει συσταθεί μια κοινοβουλευτική επιτροπή συμφιλίωσης για τους αποστάτες της αντιπολίτευσης». Στην ουσία όμως πρόκειται για έναν συμβιβασμό της επιθυμίας να μην πάνε στη φυλακή όσοι βουλευτές συμμετείχαν στα βίαια επεισόδια με αντάλλαγμα την εξασφάλιση της απαιτούμενης πλειοψηφίας, γράφει η FAZ.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, κατά την ετήσια ομιλία του στη βουλή της χώρας την Παρασκευή, κάλεσε τους βουλευτές των κομμάτων που απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό του Ζάεφ «να αντλήσουν δυνάμεις και να απορρίψουν» τη Συμφωνία των Πρεσπών, κατηγορώντας παράλληλα τον Ζάεφ για εκβιασμούς βουλευτών.
pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκλητική υπουργός Άμυνας Σκοπίων: «Η "Μακεδονία" έχει ήδη κρατήσει θέση στο ΝΑΤΟ» - Εξευτελίζουν την Ελλάδα"

Ο Τσίπρας εγκαινιάζει σταθμό του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, αλλά το τρένο θα έρθει σε... δύο χρόνια

Άλλη μια φιέστα στήνει σήμερα ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, όπου θα εγκαινιάσει τον σταθμό του Μετρό «Συντριβάνι». Βέβαια το Μετρό θα λειτουργήσει στο τέλος του 2020, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει για τον πρωθυπουργό που θα εκφωνήσει και χαιρετισμό, προφανώς για να πανηγυρίσει για το έργο που... ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.
Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει στη συμπρωτεύουσα λίγες ημέρες μετά την ομολογουμένως μέτριας απόδοσης ομιλία για το Μακεδονικό στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον, σε μια καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα εμφάνιση.
«Είναι η πρώτη φορά που το μετρό της Θεσσαλονίκης βλέπει ορίζοντα ολοκλήρωσης» προϊδέασε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος.

Τα «εγκαίνια» θα γίνουν στις 2 το μεσημέρι και προηγουμένως ο πρωθυπουργός θα έχει συναντηθεί με πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και τους αντιπροέδρους του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη (Διοικητήριο).

Καλαφάτης: Κάλπη-κη φιέστα

«Κάλπη-κη φιέστα, με σοβαρό οικονομικό κόστος, στήνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας. Ένα μέρος από τον δήθεν έτοιμο σταθμό θα ξηλωθεί αμέσως μετά για να ολοκληρωθούν εργασίες που δεν έγιναν», αναφέρει σε δήλωσή του για τη σημερινή εκδήλωση στον σταθμό Σιντριβανίου του Μετρό Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.

«Το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης έχει σφραγίδα. Ξεκίνησε από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Προχώρησε με την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Ταυτόχρονα εξασφαλίστηκε η επέκταση του προς την Καλαμαριά με πόρους προγράμματος του ΕΣΠΑ, του οποίου είχα ως αρμόδιος υπουργός την εποπτεία», αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ, επισημαίνοντας πως «παρά τις αρχικές αναστολές και καθυστερήσεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να το συνεχίσει». «Δυστυχώς», προσθέτει ο κ. Καλαφάτης, «απομένουν άλλα 2 χρόνια για τα εγκαίνια».

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και διαμαρτυρίες αστυνομικών

Για υπηρεσιακό χάος που προκλήθηκε από την άφιξη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κάνει λόγο η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία Αστυνομικών.

«Από το μεσημέρι της Παρασκευής έχουμε δεχθεί δεκάδες τηλεφωνήματα συναδέλφων που εκφράζουν την αγανάκτηση τους για το ότι διοικητές τους κόβουν τις ημερήσιες αναπαύσεις λόγω μέτρων των εγκαινίων ενός σταθμού μετρό. Τι και αν οι συνάδελφοι μας γιορτινές ημέρες είχαν κανονίσει να περάσουν στιγμές με τις οικογένειες τους, η ΓΑΔΘ φρόντισε να τους υπενθυμίσει ότι κανείς δεν τους υπολογίζει και δεν τους σέβεται», αναφέρει η πρωτοβουλία στην ανακοίνωσή της όπως αναφέρει η ιστοσελίδα voria.gr.

Σύμφωνα με την συνδικαλιστική κίνηση, υπάρχουν υπηρεσίες που ακόμα και αυτήν την ώρα δεν έχουν ενημερώσει το προσωπικό τι ώρα και που θα εκτελέσουν υπηρεσία, ενώ σε όσες δεν υπάρχουν κομμένες οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις οφείλεται στο ότι οι διοικητές δεν εκδίδουν εβδομαδιαία υπηρεσία.

«Από τα παραπάνω είναι εύκολα αντιληπτό ότι παρά τις αμέτρητες έγγραφες διαταγές του κ. Αρχηγού για σεβασμό στα δικαιώματα των αστυνομικών, δεν ισχύουν στο βασίλειο της Θεσσαλονίκης όπου κάποιοι νομίζουν ότι η υπηρεσία είναι τσιφλίκι τους και οι Αστυνομικοί που υπηρετούν δεν έχουν προσωπική ζωή, οικογένειες, υποχρεώσεις. Αυτά βέβαια συμβαίνουν όταν οι έγγραφες διαταγές βγαίνουν αλλά κανείς δεν ελέγχει αν εφαρμόζονται, ενώ βασιλεύει η ατιμωρησία γι'αυτούς που τις παραβιάζουν», σημειώνεται ακόμα.

Η πρωτοβουλία ανέφερε τέλος πως η επίσκεψη και συμμετοχή του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια δεν αποτελεί δικαιολογία για την παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων εκατοντάδων αστυνομικών.

«Είμαστε σίγουροι ότι τα μέτρα θα μπορούσαν να βγουν και χωρίς κομμένα ρεπό, αρκεί κάποιοι να σκέφτονταν το προσωπικό και όχι τις κρίσεις του Ιανουαρίου», τονίζεται τέλος στην ανακοίνωση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Τσίπρας εγκαινιάζει σταθμό του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, αλλά το τρένο θα έρθει σε... δύο χρόνια"

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει την ταλαιπωρία με την τηλεφωνική υπηρεσία 15512 του υπουργείου Εργασίας

Την ταλαιπωρία και τον εμπαιγμό χιλιάδων εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, μέσω της «υπηρεσίας» 15512 του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καταγγέλλει ο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ένωση».

Με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος «Η Ένωση» θέλει να καταγγείλει πως την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν μείνει χωρίς δώρο Χριστουγέννων, η τηλεφωνική υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας δεν λειτουργεί και βγαίνει τηλεφωνητής.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους:

«Δεν είναι δυνατόν, την ώρα που η παραβατικότητα έχει αγγίξει «κόκκινο» τις ημέρες των εορτών, χιλιάδες εργαζόμενοι να προσπαθούν να καταγγείλουν στο 15512 τη μη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων, από την Παρασκευή 21.12.2018 το μεσημέρι έως τη Δευτέρα 24.12.2018 το πρωί (που ήταν κλειστές οι επιθεωρήσεις εργασίας) και να βγαίνει τηλεφωνητής παραπέμποντας σε ώρες λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών (08.00-15.00 από Δευτέρα έως Παρασκευή).
Δεν είναι δυνατόν συνάδελφοί μας να επικοινωνούν με το 15512, σε ώρες και ημέρες λειτουργίας δημοσίων υπηρεσιών και να τους παραπέμπουν στις τοπικές επιθεωρήσεις εργασίας. Τότε ποιος ο λόγος να λειτουργεί και να διαφημίζεται προς το κοινό μια τέτοια υπηρεσία, αν δεν υπάρχει εξυπηρέτηση την ώρα που την έχουν ανάγκη οι χρήστες;
Θα παρακαλέσουμε τους ιθύνοντες του Υπουργείου Εργασίας ή να καταργήσουν εντελώς την γραμμή καταγγελιών 15512 ή να την μετατρέψουν σε πολυδύναμο κέντρο 24ωρης υποδοχής και διεκπεραίωσης καταγγελιών. Συνέχιση ύπαρξής της, τάχα ως «υπηρεσίας προς τους πολίτες», συνιστά κοροϊδία.

Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων»

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει την ταλαιπωρία με την τηλεφωνική υπηρεσία 15512 του υπουργείου Εργασίας "

Την ίδρυση νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου με τμήματα σε 6 πόλεις ανακοίνωσε ο Τσίπρας

Την ίδρυση του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και Τμήματα σε 6 πόλεις της Βόρειας Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καβάλα, Κιλκίς, Δράμα, Κατερίνη) ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη.

Το νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο θα προκύψει από τη συνέργεια τριών ΤΕΙ (Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) και του μέχρι τώρα Διεθνούς Πανεπιστημίου, και όπως είπε ο πρωθυπουργός, «θα είναι κατ΄εξοχήν εξωστρεφές Πανεπιστημιακό Ίδρυμα με ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών που, βασιζόμενο στο σημαντικό έργο που έχει ήδη παραχθεί από το ανθρώπινο δυναμικό του στα τέσσερα Ιδρύματα τα οποία το συγκροτούν, θα καλύπτει μια πληθώρα γνωστικών αντικειμένων, συνδεδεμένων τόσο με το διεθνές γίγνεσθαι όσο όμως και με τις τοπικές αλλά και περιφερειακές εξειδικεύσεις».

«Ένα νέο μεγάλο Πανεπιστήμιο με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον», δήλωσε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι θα πλαισιωθεί από ερευνητικά Ινστιτούτα βασικής έρευνας στις επιστήμες όπου δοκιμάζονται στην πράξη καινοτόμες παραγωγικές τεχνικές, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Είναι ένα εγχείρημα που δίνει μια ακόμα ευκαιρία στη Βόρεια Ελλάδα και τη βοηθάει να ενταχθεί στη νέα εποχή που χαράσσει η κυβέρνηση για τα ελληνικά Πανεπιστήμια προκειμένου να γίνουν ένας αξιόλογος εκπαιδευτικός κόμβος στο εκπαιδευτικό χάρτη της Ευρώπης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, ο επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Γιώργος Αγγελόπουλος και εκπρόσωποι των διοικήσεων των τεσσάρων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που θα συμπράξουν για την ίδρυση του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου.

Πριν τη σύσκεψη παιδιά από τον Σύλλογο Συνδρόμου Down είπαν τα κάλαντα στον πρωθυπουργό.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Την ίδρυση νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου με τμήματα σε 6 πόλεις ανακοίνωσε ο Τσίπρας"

Επίδομα θέρμανσης: Πρόβλημα στην πλατφόρμα για την ηλεκτρονική αίτηση

Μήνυμα σφάλματος εμφανίζεται σε όσους επιχειρούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση για το επίδομα θέρμανσης στη σχετική πλατφόρμα.

Στο καθοριστικό βήμα για την υποβολή αίτησης, ο χρήστης λαμβάνει μήνυμα λάθους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ενδέχεται η πλατφόρμα να λειτουργεί κανονικά τη Δευτέρα αν και κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο λόγω της… έλευσης του 2019.

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίδομα θέρμανσης: Πρόβλημα στην πλατφόρμα για την ηλεκτρονική αίτηση"

«Δια νόμου» 50% περισσότερες δαπάνες με πλαστικό χρήμα το 2019 για να κατοχυρωθεί το αφορολόγητο

Να δαπανούν περισσότερα, τουλάχιστον το 15% ή 25% όσων βγάζουν για πληρωμές με τραπεζικά μέσα (e-banking, κάρτες κλπ) θα αναγκαστούν από 1.1.2019 εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι, προκειμένου να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο και να αποφύγουν να πληρώσουν έξτρα φόρους.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει το ελάχιστο όριο δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα επιβεβαίωσε επισήμως η υφυπουργός Οικονομικών κυρία Αικατερίνη Παπανάτσιου, αλλά η σχετική διάταξη νόμου θα ψηφιστεί όταν ανοίξει η Βουλή μετά τις γιορτές τον Ιανουάριο.

Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν εξετάσει διάφορα σενάρια, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι στις δηλώσεις που υπέβαλαν φέτος για το 2017 οι περισσότεροι φορολογούμενοι εμφάνισαν περισσότερες δαπάνες με «πλαστικό χρήμα», από όσες ήταν αναγκαίο. Για το λόγο αυτό θεωρούν ότι τα ελάχιστα όρια δαπάνης μπορούν να αυξηθούν έως και 50% σε σχέση με ό,τι ίσχυε ως το 2018, απαιτώντας από τα νοικοκυριά να ξοδεύουν τουλάχιστον το 15% ή και 25% των εσόδων τους, μέσω τραπεζικών συναλλαγών.

Τι ίσχυε ως τώρα

Η έκπτωση φόρου υπολογίζεται βάσει των αποδείξεων που έχουν συγκεντρώσει οι φορολογούμενοι, ανάλογα με το εισόδημά τους. Συγκεκριμένα:

- Όσοι έχουν εισόδημα έως 10.000 ευρώ, πρέπει να έχουν κάνει αγορές ύψους 10% του εισοδήματος με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες ή με e-banking.

- Όσοι έχουν εισόδημα από 10.000,01 έως 30.000 ευρώ, πρέπει να έχουν κάνει αγορές ύψους 15% του εισοδήματος με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες ή με e-banking

- Όσοι έχουν εισόδημα από 30.000,01 και πάνω, πρέπει να έχουν κάνει αγορές ύψους 20% του εισοδήματος με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες ή με e-banking

Τι αλλάζει το 2019

Με βάση τις εισηγήσεις, το πιθανότερο σενάριο προβλέπει ότι από του χρόνου όσοι θέλουν να κερδίσουν την έκπτωση φόρου θα πρέπει:

- Να έχουν κάνει δαπάνες τουλάχιστον ύψους 15% του εισοδήματος με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες ή με e-banking για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ.

- Να έχουν δαπάνες ύψους τουλάχιστον 20% του εισοδήματος με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες ή με e-banking για εισοδήματα από 10.000,01 έως 30.000 ευρώ.

- Να κάνουν δαπάνες ύψους 25% του εισοδήματος με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες ή e-banking για εισοδήματα πάνω από 30.000. Δεν αποκλείεται όμως και να επιβληθεί υποχρέωση για δαπάνες 30% στα πιο υψηλά εισοδήματα.

Παράδειγμα: Φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 11.000 ευρώ. Μέχρι σήμερα έπρεπε να δαπανά με «πλαστικό χρήμα» τουλάχιστον 1.100 ευρώ. Με τις αλλαγές, θα πρέπει να ξοδέψει 1.650 ευρώ (διαφορά 550 ευρώ ή +50%) για να δικαιούται την έκπτωση φόρου.

Πρόστιμο για όσους δεν καλύψουν το όριο

Αν δεν συγκεντρώσουν τις δαπάνες που απαιτούνται, οι φορολογούμενοι θα πληρώνουν πρόστιμο του 22% για το ποσό που τους λείπει.

Παράδειγμα: Φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ, πρέπει να πραγματοποιήσει ηλεκτρονικά δαπάνες 1.500 ευρώ (10%). Αν οι δαπάνες του ήταν 1.300 ευρώ, τότε θα πληρώσει «πέναλτι».

Το ποσό που θα πληρώσει ως ποινή είναι το 22% των 200 ευρώ απέμενε για να φτάσει το όριο των 1.500 ευρώ, δηλαδή 44 ευρώ.

Ποιοι πρέπει να μαζεύουν ακόμη χάρτινες αποδείξεις

Ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων που εξαιρούνται από την υποχρέωση ηλεκτρονικών δαπανών, οφείλουν να συνεχίσουν φυλάνε τις χάρτινες αποδείξεις, προκειμένου να τις καταθέσουν εάν τους ζητηθεί σε ενδεχόμενο μελλοντικό έλεγχο της εφορίας.

Αυτοί είναι:

- μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατ’ επάγγελμα αγρότες φορολογούμενοι, ηλικίας 70 ετών και άνω

- τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω

- όσοι βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση

- οι φορολογικοί κάτοικοι της Ε.Ε. ή ΕΟΧ που υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης στην Ελλάδα και φορολογούνται με την κλίμακα από μισθωτή εργασία και συντάξεις.

Ποιες δαπάνες χτίζουν το αφορολόγητο

Στο ποσό που πρέπει να ξοδέψουμε για να κερδίσουμε την έκπτωση φόρου, όριο περιλαμβάνονται όλα σχεδόν τα έξοδα για αγορές αγαθών και λήψη υπηρεσιών, ακόμη κι οι δαπάνες για να εξοφληθούν λογαριασμοί ΔΕΚΟ, κοινόχρηστα και ασφάλιστρα.

Εξαιρούνται μόνο οι εξής δαπάνες:

• Τα ενοίκια.
• Τα τέλη κυκλοφορίας.
• Οι αγορές οχημάτων (αυτοκινήτων, δίκυκλων).
• Οι αγορές σκαφών, αεροπλάνων και αεροσκαφών.
• Οι αγορές κατοικιών, οικοπέδων και λοιπών ακινήτων.
• Οι πληρωμές φόρων.
• Οι πληρωμές δόσεων δανείων.
• Οι αγορές επενδυτικών προϊόντων (μετοχών, ομολόγων κ.λπ.).

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Δια νόμου» 50% περισσότερες δαπάνες με πλαστικό χρήμα το 2019 για να κατοχυρωθεί το αφορολόγητο"

Πρωτοχρονιά: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού -Πού θα χιονίσει

Αγριεύει ο καιρός την τελευταία ημέρα του 2018 και την πρώτη του 2019, καθώς αναμένονται καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, παραμονή, μέχρι και το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ. Τα κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

Επίσης, πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Παράλληλα, στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις βοριάδες.

Πιο αναλυτικά:

Τη Δευτέρα (31/12/2018)
Ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια- παραθαλάσσια τμήματα καταιγίδες θα επηρεάσουν αρχικά τα νησιά του Ιονίου και την Πελοπόννησο, οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης), τις Κυκλάδες, την Κρήτη και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά που βαθμιαία θα επηρεάσουν και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της δυτικής- κεντρικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και τα βορειότερα τμήματα της Στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο 300-500 μ.) καθώς και περιοχές της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και των υπόλοιπων τμημάτων της Στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μ.). Τη νύχτα οι χιονοπτώσεις στην κεντρική Ελλάδα και την Πελοπόννησο θα ενταθούν, ενώ αναμένονται και στα ημιορεινά της Αττικής (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μ.).

Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφόρ θα επικρατήσουν από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο.

Την Τρίτη (1/1/2019)
Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών του βορείου Αιγαίου, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300-500 μ.) της δυτικής- κεντρικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου.

Από τις βραδινές ώρες οι χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια θα σταματήσουν και τη νύχτα θα εξασθενήσουν στις υπόλοιπες περιοχές.

Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο που βαθμιαία από τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρωτοχρονιά: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού -Πού θα χιονίσει"

Διαμαρτυρία για τον Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη: Ανεπιθύμητος στη Μακεδονία, είναι προδότης [βίντεο]

Μικρή ομάδα ατόμων περίμενε τον Αλέξη Τσίπρα, λίγο πριν από την άφιξη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Οι συγκεντρωμένοι έκαναν διαμαρτυρία για τη Μακεδονία και η αστυνομία τους κράτησε μακριά από την είσοδο του υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης, προκειμένου να μην εμποδιστεί η άφιξη του κ. Τσίπρα.

Μία από τους συγκεντρωμένους φώναζε πως ο πρωθυπουργός είναι ανεπιθύμητος στη Μακεδονία, κατηγορώντας τον για προδοσία.



Ο κ. Τσίπρας έφτασε τελικά χωρίς προβλήματα στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη, όπου θα έχει συνάντηση με πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και τους αντιπροέδρους του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.



iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαμαρτυρία για τον Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη: Ανεπιθύμητος στη Μακεδονία, είναι προδότης [βίντεο] "

Τρία χρόνια χωρίς τη μικρή Μελίνα – Τρία χρόνια χωρίς απάντηση στα «γιατί»

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν κιόλας από τον αδόκητο θάνατο της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, του μικρού κοριτσιού που εισήχθη στο νοσοκομείο για μία επέμβαση ρουτίνας, στην οποία υποβάλλονται καθημερινά δεκάδες παιδιά.

Η απλή επέμβαση για τα “κρεατάκια” της μύτης οδήγησαν το κοριτσάκι στον θάνατο, σαν σήμερα πριν από τρία χρόνια. Η οικογένειά της, οι γονείς και η δίδυμη αδελφούλα της, τρία χρόνια παλεύουν να ζήσουν με την δραματική απώλεια, με τον ακρωτηριασμό της ψυχής που τους προκάλεσε ο ξαφνικός και αναίτιος θάνατος του κοριτσιού.

Μέχρι σήμερα, όπως αναφέρει συχνά ο πατέρας της αδικοχαμένης μικρούλας Μάνος Παρασκάκης στον λογαριασμό του στο Facebook, δεν έχει υπάρξει δικαίωση, δεν έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη οι υπαίτιοι, και τα αμείλικτα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δεν θα είναι ποτέ πια οι ίδιες για την οικογένεια της μικρής Μελίνας, το χαμόγελο της οποίας έσβησε για πάντα.

Συγκλονιστική είναι η σημερινή ανάρτηση του Μάνου Παρασκάκη που αναδημοσιεύει παλαιότερη δημοσίευσή του, μιλώντας για τα συναισθήματά του και τα ερωτήματά του που δεν παίρνουν απάντηση…

 

cretapost


Διαβάστε Περισσότερα » "Τρία χρόνια χωρίς τη μικρή Μελίνα – Τρία χρόνια χωρίς απάντηση στα «γιατί»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news