facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές σε όλους

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018

Επίδομα θέρμανσης: Όποιος προλάβει μέχρι 15 Ιανουαρίου θα πάρει χρήματα τον... Φεβρουάριο!

Στα μέσα Φλεβάρη θα λάβουν τελικά το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης όσοι σπεύσουν μέχρι και τα μέσα Ιανουαρίου να υποβάλουν αιτήσεις στο Taxisnet (που αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες ώρες) ως α΄δόση του επιδόματος για πετρέλαιο θέρμανσης που αγόρασαν.

Την Πέμπτη υπεγράφη τελικώς η Υπουργική Απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος για την περίοδο 2018-2019.

Το φετινό ποσό της επιδότησης αυξάνεται σε σχέση με αυτό που δόθηκε πέρυσι. Συγκεκριμένα, από 0,125€ ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης που ήταν πέρυσι, το φετινό ποσό αυξάνεται στο 0,160 € ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης.

Επιπλέον, τα περιουσιακά κριτήρια για τους δικαιούχους αυξάνονται από 100.000€ σε 130.000€ για τους άγαμους και από 200.000€ σε 250.000€ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες. Ο λόγος πίσω από αυτήν την κίνηση πάντως, είναι η αλλαγή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων, από το καλοκαίρι του 2018.

Επιπλέον, μετά τη μεταρρύθμιση του Κλεισθένη, νέοι Δήμοι χαρακτηρίστηκαν ως «ορεινοί», με αποτέλεσμα να εντάσσονται στην αμέσως ανώτερη κλιματική ζώνη και να δικαιούνται περισσότερα λίτρα επιδότησης.

Ωστόσο επισημαίνεται ότι:

- Το διάστημα χορήγησης του επιδόματος θα αφορά στις αγορές πετρελαίου θέρμανσης από 15 Οκτωβρίου 2018 μέχρι και 30 Απριλίου 2019, ύστερα από σχετική αίτηση που υποβάλλεται έως την 31η Μαΐου 2019.

- Η υποβολή των αιτήσεων και η ενεργοποίηση της διαδικασίας πληρωμής θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω εφαρμογής στο TAXISNET. Για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως 15.01.2019, η πληρωμή θα γίνει έως 15.02.2019. Για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν από 16.1.2019 έως 31.5.2019, η πληρωμή θα γίνει έως 28.6.2019.

- Σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης, παρέχεται το δικαίωμα στον αιτούντα να υποβάλει αίτηση επανεξέτασης μέχρι 15.7.2019 και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο αιτών είναι δικαιούχος, τότε το επίδομα καταβάλλεται έως 11.10.2019.

Συγκεκριμένα, με βάση την υπουργική απόφαση:

1. Δικαιούχοι του επιδόματος είναι τα φυσικά πρόσωπα που έχουν:

Α) Ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα 12.000€ για άγαμο, 20.000€ για έγγαμο και 22.000€ για μονογονεϊκές οικογένειες, το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000€ για κάθε τέκνο.

Β) Ακίνητη περιουσία, η αξία της οποίας δεν υπερβαίνει το ποσό των 130.000€ για τους άγαμους και το ποσό των 250.000€ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

2. Κλιματικές ζώνες:

zone1

Σημειώνεται ότι όσοι Δήμοι χαρακτηρίζονται ως ορεινοί εντάσσονται στην αμέσως ανώτερη κλιματική ζώνη από αυτήν του νομού στον οποίον βρίσκονται.

zone2


3. Ανεξαρτήτως ζώνης, για κάθε κατοικία χορηγείται επίδομα σε άγαμους για τα πρώτα 80 τετραγωνικά μέτρα και σε έγγαμους και μονογονεϊκές οικογένειες για τα πρώτα 100 τετραγωνικά μέτρα.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Επίδομα θέρμανσης: Όποιος προλάβει μέχρι 15 Ιανουαρίου θα πάρει χρήματα τον... Φεβρουάριο! "

Χαλυβουργική: Δριμύ κατηγορώ της ΔΕΗ για παραγωγή προϊόντων εκτός χάλυβα!

Με δελτίο Τύπου που έχει τίτλο “Σχετικά με τις καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας από τη Χαλυβουργική”, η ΔΕΗ ασκεί σφοδρή κριτική στην εταιρεία, κατηγορώντας την ουσιαστικά πως… παράγει άλλα προϊόντα εκτός χάλυβα κάτι που δεν επιτρέπεται με βάση την σύμβαση.

Αναλυτικά η ΔΕΗ αναφέρει για την Χαλυβουργική
“Αναφορικά με το θέμα των οφειλών και των εν γένει οικονομικών δοσοληψιών της εταιρείας Χαλυβουργική με τη ΔΕΗ, πέραν των όσων έχουν μέχρι σήμερα δημοσιοποιηθεί ανακοινώνονται τα εξής:

1. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες και στοιχεία, που περιήλθαν σε γνώση της ΔΕΗ, η παραγωγή χάλυβα ή συναφών προϊόντων από τη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ έχει τερματιστεί από το 2015.

Ωστόσο οι καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας αυτής παραμένουν έκτοτε σε πολύ υψηλά επίπεδα, συγκρίσιμες με αυτές μεγάλων καταναλωτών όπως ο αερολιμένας «Ελευθέριος Βενιζέλος» ή ο ΟΣΕ.

Το εντελώς αδικαιολόγητο αυτό ύψος των καταναλώσεων οφείλεται στην παραγωγή άλλων προϊόντων στο χώρο των εγκαταστάσεων της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ άσχετων με το χάλυβα.

2. Το ανωτέρω συνιστά παραβίαση των όρων της σύμβασης μεταξύ ΔΕΗ – ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ, στο πλαίσιο της οποίας η προνομιακή τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας αφορούσε αποκλειστικά στην παραγωγή χάλυβα ή συναφών προϊόντων”.

Προειδοποιεί η ΔΕΗ για την Χαλυβουργική
Τέλος, η ΔΕΗ αναφέρει για την υπόθεση με την Χαλυβουργική: “Η ΔΕΗ επιφυλάσσεται και ήδη έχει προβεί στις δέουσες ενέργειες τόσο για την αποκατάσταση της προφανούς ζημίας που υπέστη, με την επιβαλλόμενη αναδρομική ανατιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας σε αντιστοιχία με την πραγματική παραγωγική δραστηριότητα στη Χαλυβουργική όσο και στην διελεύκανση τυχόν εξαπάτησης της”.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » " Χαλυβουργική: Δριμύ κατηγορώ της ΔΕΗ για παραγωγή προϊόντων εκτός χάλυβα! "

Προς τον κύριο Στέλιο Παππά: Επιστολή «καταπέλτης» κατοίκου της Θεσσαλονίκης για τον ΟΑΣΘ

«Τα πράγματα στον ΟΑΣΘ πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο και παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες δεν είδαμε τίποτα να αλλάζει» επισημαίνει ο γιατρός Παύλος Αλεξιάδης με την ανοικτή επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο του οργανισμού Στέλιο Παππά.

«Το ψάρι πάντα βρωμάει από το κεφάλι και για αυτό κανένας κάτοικος αυτής της πόλης δεν έχει αυταπάτες για το ποιος φταίει για αυτήν την κατάντια» σημειώνει καταλήγοντας ο κ. Αλεξιάδης ο οποίος δεν παραλείπει, στην επιστολή του την οποία δημοσίευσε το liberal.gr, να υπενθυμίσει τις εξαγγελίες του κ. Παππά για τον ΟΑΣΘ όσο και γι' αυτές που έκανε από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι οποίες όπως αναφέρει έμειναν στα χαρτιά.

Αναλυτικά η επιστολή του:

«Κύριε Παππά,

Βρίσκεστε στην πόλη μας εδώ και ενάμιση χρόνο. Ήρθατε στην Θεσσαλονίκη διαφημιζόμενος από την κομματική νομεκλατούρα του εδώ πρωθυπουργικού γραφείου ως ο «άνθρωπος της εξυγίανσης». Αναλάβατε την εξυγίανση και γίνατε πρόεδρος του κρατικού ΟΑΣΘ. Δεν θα εξετάσουμε το γιατί ούτε το με ποια κριτήρια επιλεγήκατε για την θέση αυτήν. Δεν θα μιλήσουμε για την εξυγίανση που κανείς στην πόλη δεν βλέπει αν και ακούγεται ότι προχωρεί. Υπάρχουν άλλοι πιο αρμόδιοι από εμάς για να μιλήσουν για αυτήν και να εξετάσουν τι πραγματικά γίνεται.

Στα τέλη Αυγούστου και ενόψει της ΔΕΘ δηλώσατε ότι ο ΟΑΣΘ περιμένει 70 νέα οχήματα, τώρα τέλη Δεκεμβρίου αυτά τα 70 οχήματα δεν φανήκαν πουθενά και στην πόλη κινούνται λεωφορεία πεπαλαιωμένα, με χαλασμένο το σύστημα κλιματισμού, με χαλασμένες εξατμίσεις που γεμίζουν καυσαέριο την πόλη, με χαλασμένες πόρτες. Οι στάσεις ακόμα και οι πιο απομακρυσμένες είναι γεμάτες με αγανακτισμένους πολίτες που περιμένουν έως και τρία τέταρτα για να περάσει το λεωφορείο τους. Και όταν το λεωφορείο φτάσει η αγανάκτηση των νέων επιβατών συναντάει αυτήν αυτών που είναι ήδη μέσα και το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό.

Θέλετε να συνεχίσουμε; Ας συνεχίσουμε!

Τον Οκτώβριο του 2018 δηλώσατε: «Για εμάς οι συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό, πρέπει να το απολαμβάνουν οι πάντες». Συνυπογράφουμε! Καμιά απολύτως αντίρρηση να το απολαμβάνουν οι πάντες. Άραγε έχετε κατεβεί ποτέ από το σύννεφο σας για να δείτε τι «απολαμβάνουν οι πάντες»;

Όχι, αρνείστε να κατέλθετε από τα σύννεφα και να συναντήσετε εμάς τους «πάντες» που υποφέρουμε την βάσανο του ΟΑΣΘ. Για αυτό ας μας επιτρέψετε κύριε πρόεδρε να σας περιγράψουμε τα μαρτύρια μας.

Κάθε φορά που ανεβαίνουμε στο λεωφορείο του ΟΑΣΘ ξεχνάμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια μας έξω από αυτό. Δεν στριμωχνόμαστε απλώς αλλά πνιγόμαστε ο ένας πλάι στον άλλον. Στην γραμμή 14 είναι πολύ συχνό φαινόμενο οι λιποθυμίες ηλικιωμένων. Στην γραμμή 10 γίνεται αισχρός πόλεμος για να ανέβεις στο λεωφορείο. Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις σημειώνονται στην γραμμή 58 όπου μετά από μια ώρα αναμονής – τι ειρωνεία – αντικρίζεις να καταφτάνουν ένα λεωφορείο μπροστά γεμάτο και ακριβώς από πίσω ένα λεωφορείο της ίδιας γραμμής εντελώς άδειο. Στην γραμμή 57 γίνεται καθημερινός πόλεμος για λίγο χώρο ανάμεσα στους κατοίκους του Ασβεστοχωρίου και των Συκεών. Τα λεωφορεία της γραμμής 11 είναι στην απόλυτη πλειοψηφία τους χαλασμένα και με το ζόρι ανεβαίνουν τις ανηφόρες της Πυλαίας και της Χαριλάου. Τα λεωφορεία των δυτικών συνοικιών όπως της Πολίχνης και της Σταυρούπολης είναι και αυτά ανύπαρκτα. Τα λεωφορεία που περνάνε από την λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας είναι απαγορευτικά για χρήση από κάθε άποψη.

Ας σας περιγράψουμε τώρα σκηνές της καθημερινότητας μας μέσα στα οχήματα του ΟΑΣΘ.

Το λεωφορείο σταματάει μετά από μεγάλη αναμονή στην στάση και στις εισόδους του (κυρίως στην μεσαία) εκτυλίσσονται κάθε φορά σκηνές από την Γκουέρνικα. Ακούγονται οι φωνές σαν κραυγές μέσα από τα σπρωξίματα: «Κάντε λίγο πιο μέσα να χωρέσουμε όλοι», λες και αν υπήρχε χώρος δεν θα προχωρούσαμε προς τα πίσω να πάρουμε και καμία ανάσα.

«Περίμενε οδηγέ μην κλείσεις» ενώ είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει χώρος για να κλείσουν οι πόρτες. Ανάσα, οξυγόνο, υγιεινή, καθαρός αέρας είναι άγνωστες λέξεις όταν βρίσκεσαι μέσα σε ένα λεωφορείο του ΟΑΣΘ.

Τι; Τα λέμε αυτά μόνον εμείς οι ενάντιοι στον ΣΥΡΙΖΑ;
Όχι βέβαια τα λένε όλοι σε αυτήν την πόλη. Σας παραθέτω τι γράφει η κα. Κική Μουστακίδου σε άρθρο της στην ιστοσελίδα «Paralaxi» για αυτό το θέμα:

«Αν μπορούσα να απελευθερώσω τα χέρια μου και να φωτογραφίσω τον κόσμο έξω από τα ασφυκτικά γεμάτα αστικά, τον τρόπο με τον οποίον οι απέξω μένουν με το στόμα ανοιχτό μπροστά σε αυτό το θέαμα, θα προέκυπτε ένα εξόχως σουρεαλιστικό υλικό […]. Δεν καταφέρνω όμως να πιάσω το κινητό. Το ένστικτο επιβίωσης που με διακατέχει με φροντίζει ώστε να μην ποδοπατηθώ».

Όλοι οι Θεσσαλονικείς θυμούνται τον προϊστάμενο σας τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα να λέει στο περιθώριο της 83ης ΔΕΘ για τον ΟΑΣΘ: « Δεν μπορώ να απαντήσω εμπειρικά, αφού δεν ζω εδώ» Και συνέχισε ως άλλη Αντουανέτα: «Ζητώ από τους πολίτες να δώσουν μια παράταση χρόνου στην προσπάθεια».

Έφυγε ο Σεπτέμβρης, ήρθε ο Οκτώβριος, μετά ο Νοέμβριος και τώρα τελειώνει η χρονιά και δεν είδαμε τίποτα να αλλάζει, τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Αλλά είπαμε ότι οι Θεσσαλονικείς πρέπει να δώσουν χρόνο στην προσπάθεια….. Να κάνουν υπομονή! Υπομονή! Την υπομονή που έχουν κάνει και κάνουν οι Θεσσαλονικείς με τον ΟΑΣΘ δεν την επιδεικνύουν ούτε γαϊδούρια βαρυφορτωμένα.

Αρκετά μακρηγορήσαμε κύριε Παππά. Πριν κλείσουμε όμως να σας διευκρινίσουμε ότι δεν είμαστε υποστηρικτές του «αμαρτωλού προηγούμενου καθεστώτος» ούτε του – εκ του αποτελέσματος που ζούμε καθημερινά- αμαρτωλού τωρινού καθεστώτος.

Το ψάρι πάντα βρωμάει από το κεφάλι και για αυτό κανένας κάτοικος αυτής της πόλης δεν έχει αυταπάτες για το ποιος φταίει για αυτήν την κατάντια. Τι να πούμε για τα πεπραγμένα σας σε αυτήν την πόλη; Σας συγχαίρουμε….
Καλές γιορτές.

Με τιμή
Παύλος Ι. Αλεξιάδης
Ιατρός»

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Προς τον κύριο Στέλιο Παππά: Επιστολή «καταπέλτης» κατοίκου της Θεσσαλονίκης για τον ΟΑΣΘ "

Συμβασιούχοι με κίτρινα γιλέκα: Αλλαγή ημερομηνίας για τη συγκέντρωση στο ΥΠΕΣ

Tην πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του 2019 προγραμματίζει το Συντονιστικό Συμβασιούχων ΟΤΑ στην Πλατεία Κλαυθμώνος μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών. H αρχική ημερομηνία ήταν στις 2 Ιανουαρίου αλλά όπως ενημέρωσαν θα γίνει τελικά ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΙΣ 14/01/2019 ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ 12:00.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΜΑΧΗ.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ.

ΟΛΟΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΜΕ ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ ΜΑΣ!

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » " Συμβασιούχοι με κίτρινα γιλέκα: Αλλαγή ημερομηνίας για τη συγκέντρωση στο ΥΠΕΣ "

«Ζεσταίνουν» τις μηχανές στα τρακτέρ: Νέο γύρο κινητοποιήσεων ετοιμάζουν οι αγρότες

Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων και δράσεων αναμένεται να προχωρήσουν οι αγρότες που συντάσσονται με την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων, καθώς στο επίκεντρο των αιτημάτων τους θέτουν το ζήτημα της τιμής του βαμβακιού.

Με ανακοίνωση τους τα μέλη της επιτροπής των μπλόκων σημειώνουν ότι «παραμένει τεράστια η ψαλίδα» ανάμεσα στη χρηματιστηριακή τιμή του βάμβακος, την εκκοκκισμένη τιμή και την τιμή στον παραγωγό, ενώ καλούν τους βαμβακοπαραγωγούς και όλους τους συναδέλφους τους σε συσκέψεις ώστε να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις από τον Ιανουάριο.

Μεταξύ άλλων τα μέλη της επιτροπής ζητούν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης «να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του βαμβακιού την φετινή περίοδο που έχει στα χέρια της η διεπαγγελματική βάμβακος» και δηλώνουν πως η πρόθεση τους είναι να προσφύγουν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού «για να ελέγξει αν υπάρχει καρτέλ των εκκοκκιστών στο βαμβάκι, αλλά και κατά πόσο η τιμή που προσφέρουν οι εκκοκκιστές εναρμονίζεται με την εκκοκκισμένη τιμή και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά στο βαμβάκι».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " «Ζεσταίνουν» τις μηχανές στα τρακτέρ: Νέο γύρο κινητοποιήσεων ετοιμάζουν οι αγρότες "

Νέο πλήγμα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: Φεύγουν 600 γιατροί από την 1η Ιανουαρίου

Νέα συρρίκνωση στο ούτως ή άλλως αποδεκατισμένο προσωπικό των δημόσιων μονάδων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) θα προκαλέσει η έξοδος από την 1η Ιανουαρίου 2019 περίπου 600 γιατρών από τα πρώην Πολυιατρεία του ΙΚΑ, νυν μονάδες του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ). Πρόκειται για μία έξοδος δρομολογημένη από το υπουργείο Υγείας, το οποίο είχε θέσει χρονική προθεσμία ως το τέλος Δεκεμβρίου στους γιατρούς ή το κλείσιμο των ιατρείων ή την παραμονή στο ΠΕΔΥ.

Από τους περίπου 2.100 γιατρούς των μονάδων ΠΕΔΥ -θεωρητικά είναι οι μονάδες στις οποίες οι πολίτες θα μπορούν να εγγράφονται στους οικογενειακούς γιατρούς και να λαμβάνουν τις υπηρεσίες τους- οι 600 είχαν καταθέσει αγωγές διεκδικώντας και την παραμονή τους στο ΠΕΔΥ και τη διατήρηση του ιδιωτικού τους ιατρείου. Βρίσκονταν δηλαδή στο σύστημα υγείας με ασφαλιστικά μέτρα και περίμεναν τη δικαστική απόφαση.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των γιατρών, έχουν εκδοθεί πολλές απορριπτικές αποφάσεις, γεγονός που σημαίνει την αντίστροφη μέτρηση για να φύγουν από τις μονάδες του ΠΕΔΥ. Άλλοι 200 γιατροί έχουν επιτύχει με δικαστικές αποφάσεις προσωρινή παραμονή μέσα στο ΠΕΔΥ μέχρι τις 31 Μαρτίου 2019, οπότε και αναμένεται νέος κύκλος εξόδου γιατρών από τη ΠΦΥ.

Το θέμα συζητήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο υπουργείο Υγείας, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός με αντιπροσωπεία γιατρών του ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ. Μία συνάντηση που κάθε άλλο παρά θερμή ήταν παρότι βρέθηκαν στον ίδιο χώρο παλαιοί σύντροφοι και συναγωνιστές – ο πρόεδρος του ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ κ. Παναγιώτης Ψυχάρης έχει δώσει πολλούς αγώνες, μέχρι και το 2015, μαζί με τον νυν υπουργό Υγείας ως γιατροί που πρόσκειντο στον ΣΥΡΙΖΑ. Από την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Ξανθού όμως οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ, με τον κ. Ψυχάρη ως επικεφαλής διαπίστωσαν πως οι δρόμοι τους έχουν... χωρίσει και πως οι αποφάσεις του υπουργού Υγείας ακολουθούν τις...μνημονιακές δεσμεύσεις που σφόδρα επέκρινε όντας στην αντιπολίτευση.

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τον κ. Ξανθό

Κατά τη συνάντηση της Πέμπτης, οι γιατροί επανέλαβαν ακόμη μία φορά το αίτημά τους να δοθεί νέα παράταση στο σημερινό εργασιακό καθεστώς που τους επιτρέπει να λειτουργούν ιδιωτικά ιατρεία παράλληλα με τις υπηρεσίες που προσφέρουν στις δομές ΠΦΥ (πρώην ΠΕΔΥ, νυν Κέντρα Υγείας αστικού τύπου).

«Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας νομοθέτησαν, μετά από μια πολυετή μεταβατική περίοδο που κλείνει στις 31-12-2018 , τη δυνατότητα πλήρους ένταξης τους στο ΕΣΥ με την ενιαία εργασιακή σχέση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης (ΠΑΑ) και, φυσικά, με την προϋπόθεση διακοπής της λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου» ήταν η απάντηση του υπουργού Υγείας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, «από 1-1-2019 δεν απολύονται γιατροί από το ΕΣΥ αλλά λήγει ένα ιδιαίτερα «απλόχερο» μεταβατικό διάστημα 4 ετών που εξασφάλισε αυτή η κυβέρνηση για την ομαλή ενσωμάτωση στο ΕΣΥ και της τελευταίας ομάδας γιατρών που διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο». Μάλιστα, ο κ. Ξανθός αιτιολογεί την απόφασή του ως «προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ», που συνεπώς γνώριζαν και οι γιατροί, και υπεραμύνεται των χειρισμών του συγκρίνοντάς τους με τους αντίστοιχους την περίοδο της υπουργίας Αδωνι Γεωργιάδη. Έτσι επιλέγοντας την εύκολη λύση της μετάθεσης ευθυνών στους «μνημονιακούς» προκατόχους του χαρακτηρίζει την ανάλογη πρόταση που είχε γίνει στους γιατρούς του ΙΚΑ για διατήρηση ιατρείου ή παραμονή στον ΕΟΠΥΥ με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση ως «εκβιασμό της μίας εβδομάδας το 2014»!

Παρά ταύτα, ο κ. Ξανθός συνδέει τη διαδικασία της απομάκρυνσης των εκατοντάδων γιατρών με την ενίσχυση της ΠΦΥ! «Έχουμε ήδη προβλέψει τη δυνατότητα για τους γιατρούς που έχουν “νοσοκομειακές” ειδικότητες να έχουν ενεργό συμμετοχή στην πρωινή και απογευματινή λειτουργία, αλλά και στην εφημερία των όμορων νοσοκομείων. Έτσι αναιρείται το επιχείρημα της επιστημονικής απαξίωσης των ειδικευμένων γιατρών της ΠΦΥ και της απαγόρευσης άσκησης κλινικού έργου που δεν μπορεί να προσφερθεί σε επίπεδο ΠΦΥ» είπε ο κ. Ξανθός και πρόσθεσε ότι είναι αναγκαίες και οι υπόλοιπες ειδικότητες, πέραν των οικογενειακών γιατρών, σε ένα αναπτυγμένο και ολοκληρωμένο δίκτυο δημόσιων υπηρεσιών ΠΦΥ .

«Η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας αναγνωρίζουν τη διαχρονική προσφορά όλων των γιατρών που υπηρετούν στις δημόσιες δομές Υγείας, αλλά έχουν και την υποχρέωση να διασφαλίσουν περιβάλλον ισονομίας και ενιαίων εργασιακών σχέσεων σε όλους , χωρίς διακρίσεις. Αυτή είναι η πολιτική μας επιλογή : η παραμονή με τους ίδιους όρους, με τα ίδια δικαιώματα αλλά και με τις ίδιες υποχρεώσεις, όσων γιατρών επιθυμούν πραγματικά να συνεισφέρουν στην αναδιοργάνωση της Δημόσιας ΠΦΥ στη χώρα» κατέληξε ο κ. Ξανθός.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Νέο πλήγμα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: Φεύγουν 600 γιατροί από την 1η Ιανουαρίου "

Πηγές ΥΠΕΞ: Στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών τον Ιανουάριο - «Δεν αφήνουμε εκκρεμότητες»

Εντός του Ιανουαρίου η Συμφωνία των Πρεσπών θα επικυρωθεί από την Ελληνική Βουλή, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών.

«Δεν θα αφήσουμε εκκρεμότητες στη ΝΔ. Έχουμε διπλή πλειοψηφία και για τις Πρέσπες και για ψήφο εμπιστοσύνης αν χρειαστεί», ανέφεραν οι ίδιες πηγές εκτιμώντας ότι έως Μάιο θα έχει επικυρωθεί και το πρωτόκολλο εισδοχής του ΝΑΤΟ από τη χώρα μας, προσθέτοντας πως οι αλλαγές που υιοθετήθηκαν στο Σύνταγμα των Σκοπίων ικανοποιούν την ελληνική πλευρά.

Αναφορικά με το επικείμενο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία, διπλωματικές πηγές αναφέρουν, ότι έχουν ενταθεί οι προσπάθειες ώστε αυτό να διεξαχθεί μέσα στον Ιανουάριο.

Για το επίπεδο των ελληνοτουρκικών αλλά και τουρκοαμερικανικών σχέσεων, διπλωμάτες αναφέρουν ότι η στάση των ΗΠΑ σε Τουρκία, είναι ξεκάθαρη καθώς έχουν προειδοποιήσει ότι αν προχωρήσουν στην αγορά του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 θα υπάρξουν κυρώσεις.

Για τις διμερείς σχέσεις ανέφεραν: «Δεν είναι καλό να έχεις μια εχθρική Τουρκία. Δεν προκαλούμε, αλλά δεν θα ανεχθούμε σε δικό μας έδαφος κατάληψη».

real
Διαβάστε Περισσότερα » " Πηγές ΥΠΕΞ: Στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών τον Ιανουάριο - «Δεν αφήνουμε εκκρεμότητες» "

DW:Εγκλωβισμένοι χωρίς προοπτική στη Χίο

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως από το Αφγανιστάν και την Αφρική, έχουν εγκλωβιστεί στη Χίο. Οι τοπικές αρχές θέλουν να κλείσουν το κέντρο προσφύγων του νησιού.
Η κατάσταση στη Χίο έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Το νησί του ανατολικού Αιγαίου βρέθηκε ξαφνικά στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα. Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Βιάλ είναι το κύριο κέντρο προσφύγων νησιού. Σύμφωνα με καταγγελίες οι συνθήκες διαβίωσης εκεί είναι απελπιστικές, αν όχι απάνθρωπες.
Τις τελευταίες εβδομάδες οι υπηρεσίες ασύλου μετέφεραν εκατοντάδες πρόσφυγες στην ηπειρωτική Ελλάδα και άρχισαν να απομακρύνουν τις σκηνές που είχαν στηθεί έξω από τον καταυλισμό. Η μείωση του αριθμού των ατόμων στις δομές φιλοξενίας του νησιού βελτίωσε κάπως την κατάσταση, ωστόσο αυτή κάθε άλλο παρά ιδανική είναι.
Ο Μαρσέλο Αμπουτί είναι ένας από τους 1000 περίπου αιτούντες άσυλο στο κέντρο της Βιάλ. Θεωρεί δύσκολες τις συνθήκες εκεί, ειδικά τον χειμώνα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Ο νεαρός άνδρας από το Κονγκό διέσχισε το Αιγαίο από την Τουρκία προς τη Χίο τον Ιούλιο του 2018. Η σύζυγός του είναι από το Καμερούν. Για νομικούς λόγους, που παραμένουν ακατανόητοι για τον ίδιο, ο γάμος τους δεν έχει αναγνωριστεί κι έτσι αναγκάστηκαν να υποβάλουν χωριστές αιτήσεις χορήγησης ασύλου. Και κάτι ακόμη πιο ντροπιαστικό: «Βρισκόμαστε εδώ πάνω από τέσσερις μήνες και ακόμη περιμένουμε την πρώτη μας συνέντευξη με τις υπηρεσίες ασύλου», λέει παραπονούμενος.
Λίγη ή καθόλου επαφή με τους ντόπιους
Περικυκλωμένες από σκουπίδια οι σκηνές των αιτούντων άσυλο στη Χίο
Περικυκλωμένες από σκουπίδια οι σκηνές των αιτούντων άσυλο στη Χίο
Σε αντίθεση με άλλα γειτονικά νησιά, στη Χίο οι πρόσφυγες και μετανάστες κρατούνται σε απόσταση από τον τοπικό πληθυσμό. Το κέντρο βρίσκεται στον χώρο του πρώην εργοστασίου αλουμινίου της Βιάλ, στο χωριό Χαλκειός, σε απόσταση περίπου επτά χλμ. από την πόλη της Χίου. Ελάχιστοι τολμούν να περπατήσουν σχεδόν 1,5 ώρα για να φθάσουν εκεί. Ο 21χρονος Ιμπραήμ από τη Σομαλία λέει χαρακτηριστικά: «Η πόλη είναι πολύ μακριά και εκτός αυτού πρέπει να περιμένω πολύ για ιατρική περίθαλψη, έτσι είναι καλύτερα να μένω μέσα στον καταυλισμό. Πηγαίνω στην πόλη μόνο όταν έχω χρήματα για το λεωφορείο.»
Διαφορετική είναι η περίπτωση του κούρδου πρόσφυγα Καντέρ. Μέσα σε έναν μόλις χρόνο κατάφερε να μάθει λίγα ελληνικά και να κάνει και κάποιους φίλους στη Χίο. «Αρκετά συχνά περπατάω στο λιμάνι και συναντώ τους καινούργιους μου φίλους για καφέ, μερικές φορές αγοράζουμε φρέσκο ψάρι. Πρέπει να ξέρετε ότι οι Έλληνες και οι Κούρδοι είναι φίλοι», τονίζει.
«Οι άνθρωποι στη Χίο έχουν κουραστεί»
Ομάδες κατοίκων της Χίου διαμαρτύρονται για την παρουσία των προσφύγων στο νησί τους
Ομάδες κατοίκων της Χίου διαμαρτύρονται για την παρουσία των προσφύγων στο νησί τους
Η πλειοψηφία των προσφύγων περνούν τον χρόνο τους στο γειτονικό χωριό Χαλκειός, για κάποιες δουλειές ή απλά κάθονται, ειδικά αργά το βράδυ. Δεν είναι όμως όλοι ιδιαίτερα φιλόξενοι απέναντί τους. Ο ιδιοκτήτης καφετέριας Μάριος Μπραχνής λέει ότι ο τοπικός πληθυσμός «έχει αρχίσει να κουράζεται με την όλη κατάσταση». Ο ίδιος θυμάται ότι μόλις μερικά χρόνια πριν άνθρωποι του νησιού υποδέχονταν με θέρμη τους πρόσφυγες. Σήμερα κάποιοι ντόπιοι έχουν φτάσει στο σημείο να κρεμάσουν μεγάλα πανό έξω από το κέντρο της Βιάλ που φέρουν συνθήματα όπως «καταστρέψατε τα νησιά».
Ο 58χρονος αγρότης Παντελής Κουτσουράδης διαμαρτύρεται ότι έχει καταστραφεί οικονομικά επειδή πολλοί πρόσφυγες περνούν μέσα από τα χωράφια του με αποτέλεσμα να καταστρέφονται οι καλλιέργειές του. Η Μαρία Βασίλη, μητέρα δύο παιδιών, επίσης συμμετέχει σε δράσεις διαμαρτυρίας έξω από το κέντρο προσφύγων. Όπως λέει, «τις προάλλες ήμουν τη νύχτα σπίτι με τις κόρες μου και ξαφνικά είδα άνδρες από τον καταυλισμό να κάθονται στην αυλή μου», λέει διαμαρτυρόμενη ζητώντας τη μεταφορά του κέντρου έξω από το νησί.
Ο Γιάννης Τζούμας, διευθυντής τοπικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού, λέει ότι οι πολίτες της Χίου άρχισαν να συνειδητοποιούν στην πορεία ότι τόσο η ΕΕ όσο και η ελληνική κυβέρνηση φάνηκε ότι τους έχουν ξεχάσει και είδαν το νησί κατά κάποιο τρόπο σαν μόνιμο τόπο φιλοξενίας που θα μπορούσε να συγκρατήσει τις προσφυγικές ροές από την Τουρκία προτού φθάσουν στην ηπειρωτική Ελλάδα και στην υπόλοιπη ΕΕ. Αυτό το αίσθημα ότι τους έχουν ξεχάσει προκάλεσε την οργή και ανυπομονησία των ντόπιων απέναντι στους ίδιους τους πρόσφυγες και μετανάστες.
Ούτε οι ντόπιοι ούτε οι μετανάστες ξέρουν τι ακριβώς τους επιφυλάσσει το μέλλον, ωστόσο ο δήμαρχος του Χίου Μανώλη Βουρνούς είναι κατηγορηματικός ότι το κέντρο της Βιάλ πρέπει να φύγει. Όπως εξηγεί, «ο καταυλισμός στήθηκε πάνω σε ιδιοκτησία του δήμου, η οποία είχε παραχωρηθεί στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής μόνο για τρία χρόνια – δηλαδή μέχρι τον Ιανουάριο του 2019».
dw
Διαβάστε Περισσότερα » " DW:Εγκλωβισμένοι χωρίς προοπτική στη Χίο "

Σύγχρονο Αξονικό Τομογράφο αποκτά εντός των ημερών η Ικαρία

Με δύο καλές εξελίξεις κλείνει η φετινή χρονιά, για το χώρο της υγείας στο νομό Σάμου και ειδικότερα για την Ικαρία και το νοσοκομείο της σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συγκεκριμένα: Στις 21 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκε από τη Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου η διακήρυξη συνοπτικού μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου «Διαμόρφωση τμήματος υπάρχοντος ισογείου Πτέρυγας «ΤΣΙΜΠΙΔΗ» στο Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Ικαρίας για τη δημιουργία νέας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, εκτιμώμενης αξίας 59.000 ευρώ». Αντικείμενο του έργου είναι η αναδιαρρύθμιση και πλήρης διαμόρφωση των χώρων τμήματος του υπάρχοντος ισογείου της Πτέρυγας «ΤΣΙΜΠΙΔΗ», συνολικής μικτής επιφάνειας περίπου 90 τετραγωνικών μέτρων, για τη δημιουργία νέας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου.

Επίσης, εντός των ημερών να φτάσει στην Ικαρία ο σύγχρονος Αξονικός Τομογράφος, ο οποίος θα τοποθετηθεί στο Νοσοκομείο Ικαρίας και θα λειτουργήσει το αμέσως προσεχές διάστημα.

«Με σύστημα, δουλειά και τη συνεργασία όλων όσοι πίστεψαν ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε δύο βασικά αιτήματα χρόνων της Ικαριακής κοινωνίας επιτέλους υλοποιούνται! Δύο έργα πνοής που αναμένεται να αναβαθμίσουν ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Ικαρίας, αλλά και ολόκληρου του νομού Σάμου ολοκληρώνονται», σημειώνει με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Σεβαστάκης.

news
Διαβάστε Περισσότερα » " Σύγχρονο Αξονικό Τομογράφο αποκτά εντός των ημερών η Ικαρία "

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βγαίνει ξανά από τη φυλακή για την Πρωτοχρονιά

Την 5η κατά σειρά άδειά του παίρνει ο πολυισοβίτης της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας και θα κάνει γιορτές και αλλαγή του χρόνου εκτός φυλακών.

Η άδεια του ξεκινά αύριο και θα διαρκέσει -μαζί με τις δύο επιπλέον ημέρες που χορηγούνται εκ του νόμου ως «οδοιπορικά» - συνολικά έξι μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Αύγουστο ο Δημήτρης Κουφοντίνας κρατείται στις φυλακές του Βόλου από όπου και θα λάβει τη νέα του άδεια.

Όπως είναι γνωστό το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών σταθμίζει αν ο κάθε κρατούμενος, ανεξάρτητα από το αδίκημα και το ύψος της ποινής, πληροί τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος και αυτές αφορούν στη συμπλήρωση των πραγματικών χρόνων έκτισης της ποινής και ότι δεν έχει στο μητρώο του καμία πειθαρχική ποινή.

Ακόμη, οι αρμόδιοι σταθμίζουν το γεγονός ότι ο κρατούμενος κάνει καλή χρήση της άδειάς του και επιστρέψει εγκαίρως στο σωφρονιστικό κατάστημα .

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βγαίνει ξανά από τη φυλακή για την Πρωτοχρονιά "

ΣτΕ: Οι αστυνομικοί που συνταξιοδοτήθηκαν πρόωρα θα περιμένουν 5 χρόνια για το εφάπαξ

Λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν οι αστυνομικοί και όσοι υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και βγήκαν σε σύνταξη πρόωρα, έχοντας συμπληρώσει 25ετία, θα πρέπει να περιμένουν ακόμη 5 χρόνια για να πάρουν το εφάπαξ τους.

Αυτό έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας, με τους δικαστές να αποφαίνονται ότι είναι συνταγματική η νομοθετική διάταξη που το προβλέπει.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει αστυνομικοί ζητώντας να ακυρωθεί ως αντίθετη με την ΕΣΔΑ η απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, σύμφωνα με την οποία το εφάπαξ βοήθημα λαμβάνεται με την προυπόθεση ότι έχει συμπληρωθεί ο ελάχιστος χρόνος ασφάλισης, δηλαδή τα 30 χρόνια, ανεξάρτητα από τον χρόνο θεμελιώσεως του συνταξιοδοτικού τους δικαιώματος (25 χρόνια).

Οι δικαστές του Α’ τμήματος αναφέρουν στην απόφαση τους ότι η πρόωρη συνταξιοδότηση παρατηρείται σπάνια στον δημόσιο τομέα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αντιθέτως, συμβαίνει πολύ συχνά στους ενστόλους.

Αναλυτικότερα, η απόφαση του ΣτΕ υπογραμμίζει ότι «οι ασφαλισμένοι του Τομέα Πρόνοιας Αστυνομικών (Τ.Π.ΑΣ.), που εξήλθαν ή εξέρχονται του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας και συνταξιοδοτούνται κατόπιν αιτήσεώς τους με τη συμπλήρωση 25 ετών υπηρεσίας, πρέπει να συμπληρώσουν χρόνο ασφαλίσεως τουλάχιστον 30 ετών για να λάβουν το εφάπαξ χρηματικό βοήθημα που δικαιούνται, δηλαδή μετατίθεται χρονικά η λήψη του κατά 5 έτη από τον χρόνο συνταξιοδοτήσεώς τους».

Σύμφωνα με τους δικαστές, το μέτρο αυτό είναι αναγκαίο για την διασφάλιση της βιωσιμότητας του ταμείου, κυρίως μέσω της αποτροπής της μαζικής εξόδου των μετόχων του λόγω συνταξιοδοτήσεως με τη συμπλήρωση 25 ετών υπηρεσίας, και δεν αντιβαίνει το Σύνταγμα.

Μάλιστα σημειώνουν ότι το επίμαχο μέτρο «δεν επιφέρει στέρηση της ασφαλιστικής παροχής του εφάπαξ βοηθήματος, ούτε μείωση του ποσού αυτού αλλά μεταθέτει χρονικά (από ένα έως πέντε έτη κατά περίπτωση) την λήψη του για τους μετόχους που εξέρχονται από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και συνταξιοδοτούνται κατόπιν αιτήσεώς τους με χρόνο ασφαλίσεως μικρότερο των 30 ετών».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » " ΣτΕ: Οι αστυνομικοί που συνταξιοδοτήθηκαν πρόωρα θα περιμένουν 5 χρόνια για το εφάπαξ "

Δ. Αμαρουσίου: Τέσσερις θερμαινόμενες αίθουσες για την προστασία των πολιτών

Με στόχο την προστασία των πολιτών από τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, ο Δήμος Αμαρουσίου θα διατηρήσει ανοικτές τέσσερεις θερμαινόμενες αίθουσες για όσο διάστημα κρατήσουν οι χαμηλές θερμοκρασίες προκειμένου να φιλοξενηθούν όσοι συμπολίτες έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα ανοικτές, από τις 7π.μ. έως τις 7μ.μ.θα είναι οι αίθουσες :

Στο Κεντρικό ΚΑΠΗ ( Περικλέους 22 τηλ. 210-6142248)
Στο 2ο Περιφερειακό Παράρτημα ΚΑΠΗ (Εργατικές Πολυκατοικίες, τηλ. 210-6105577)
Στο 3ο Περιφερειακό Παράρτημα ΚΑΠΗ (Μεσογείων 82, τηλ. 210-8023559)
Επίσης όλο το 24ωρο θα είναι διαθέσιμη η αίθουσα στο ισόγειο του Δημαρχείου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα, τηλ. 213- 20.38.000).
Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει προετοιμαστεί για να υποστηρίξει περιπτώσεις άστεγων συμπολιτών μας, ενώ οι υπηρεσίες και τα συνεργεία του βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος που θα προκύψει από την κακοκαιρία βάσει των μετεωρολογικών προβλέψεων.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » " Δ. Αμαρουσίου: Τέσσερις θερμαινόμενες αίθουσες για την προστασία των πολιτών "

Βόμβα στο Κολωνάκι: Πρωτόγνωρο το αίσθημα ανασφάλειας, λέει ο Μητσοτάκης - Μην μιλάτε, απαντά η Παπακώστα

Νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης «πυροδοτεί» η βόμβα στο Κολωνάκι. Την ώρα που η Αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι πίσω από τη βόμβα στον Άγιο Διονύσιο δεν κρύβεται κάποια από τις τέσσερις μεγάλες εν ενεργεία τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά μια αναρχική ομάδα, που αναβάθμισε την δράση της και προχώρησε στην κατασκευή εμπρηστικών μηχανισμών, τα πολιτικά κόμματα και στελέχη τοποθετούνται, με βάση την ιδεολογική τους στάση απέναντι στα φαινόμενα ανομίας και τρομοκρατίας, αλλά και -κυρίως- με βάση το αίσθημα ανασφάλειας που κυριαρχεί, πλέον, στον καθημερινό βίο.

Χαρακτηριστικά, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, συνέστησε αυτοσυγκράτηση όσον αφορά στη βομβιστική ενέργεια στο Κολωνάκι, σημειώνοντας, σε ανάρτησή της στο Facebook: «Συστήνω αυτοσυγκράτηση σε όσους έχουν απύλωτο στόμα. Με αφορμή την έκρηξη, λένε πράγματα τα οποία ποτέ δεν θα έλεγαν αν πλήρωναν φόρο για αυτά...».

 
«Η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που οδήγησε μάλιστα και στον τραυματισμό δύο ανθρώπων, είναι μια αποκρουστική ενέργεια, που βρίσκει απέναντί της ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Αναμένουμε από τις έρευνες των αρμόδιων αρχών να φωτιστεί η υπόθεση και να συλληφθούν οι δράστες. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον τραυματισμένο αστυνομικό που πήγε να ελέγξει το περιστατικό, καθώς και στον νεωκόρο της εκκλησίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια βόμβα έξω από εκκλησία σε πυκνοκατοικημένο εμπορικό δρόμο της Αθήνας είναι τυφλό χτύπημα κατά των πολιτών. Είναι ευτύχημα που δεν θρηνήσαμε θύματα. Δυστυχώς το αίσθημα ανασφάλειας γίνεται πια πρωτόγνωρο όσο η κυβέρνηση δεν συνειδητοποιεί την ανάγκη μηδενικής ανοχής στη βία.
171 people are talking about this

«Μια βόμβα έξω από εκκλησία σε πυκνοκατοικημένο εμπορικό δρόμο της Αθήνας είναι τυφλό χτύπημα κατά των πολιτών» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter. «Είναι ευτύχημα που δεν θρηνήσαμε θύματα. Δυστυχώς το αίσθημα ανασφάλειας γίνεται πια πρωτόγνωρο όσο η κυβέρνηση δεν συνειδητοποιεί την ανάγκη μηδενικής ανοχής στη βία» προσέθεσε.

«Είχαμε προειδοποιήσει επανειλημμένως ότι αυτός ο φαύλος κύκλος της ωμής βίας, της ωμής τρομοκρατικής βίας, πρέπει να σταματήσει» δήλωσε ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας.

«Μας ανησυχεί ιδιαιτέρως ότι το συγκεκριμένο χτύπημα έγινε σήμερα χωρίς καν προειδοποιητικό τηλεφώνημα και δείχνει την τροπή που παίρνουν τα θέματα της τάξης και της ασφάλειας στην Αθήνα και στη χώρα μας. Θέλω να πω ότι όλοι αυτοί οι οποίοι με τη ρητορική του μίσους στρώνουν ιδεολογικοπολιτικό χαλί στην τυφλή βία, στην τυφλή τρομοκρατική βία, κάνουν μεγάλο κακό στη χώρα και θα πρέπει να το ξανασκεφτούν πολύ προσεκτικά. Ως Νέα Δημοκρατία μας προβληματίζει πολύ ο τρόπος που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χειρίζεται τα θέματα τάξης και ασφάλειας» σχολίασε.

«Η κυβέρνηση ας πάψει να είναι έρμαιο των ιδεοληψιών της και ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της» δήλωσε το Κίνημα Αλλαγής. Η υπεύθυνη Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, Εύη Χριστοφιλοπούλου, καταδίκασε την «αποτρόπαια αυτή πράξη», που έγινε «μέρες εορτών, χωρίς καμία προειδοποίηση, στον Πολιούχο των Αθηνών Αγ. Διονύσιο και μάλιστα την ώρα προσέλευσης πιστών».   

Παράλληλα, εξέφρασε τη συμπαράστασή της στους τραυματίες και τόνισε ότι «δεν αρκούν οι λεκτικές καταδίκες», καθώς «τα αλλεπάλληλα διαφορετικά περιστατικά καταδεικνύουν το πρόβλημα ασφάλειας που αντιμετωπίζει η χώρα». «Χρειάζεται επειγόντως σχέδιο εξάρθρωσης των απειλών αυτών απ' όπου κι αν προέρχονται» επισήμανε η κυρία Χριστοφιλοπούλου.  

«Πρέπει αποφασιστικά να αποκρουστεί το κλίμα αποπροσανατολισμού και τρομοκρατίας, που αντικειμενικά προωθείται μέσα από τις συνεχόμενες τέτοιες ενέργειες, οι οποίες είναι “βούτυρο στο ψωμί” όλων όσοι θέλουν να φοβίσουν τον λαό και να επιβάλουν “άκρα του τάφου σιωπή”» επισημαίνεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος για τη βομβιστική επίθεση στο ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, από την οποία τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τη βομβιστική επίθεση στον Άγιο Διονύσιο: «Το ΚΚΕ ζητά να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της βομβιστικής επίθεσης στον Αγ. Διονύσιο, που θα μπορούσε να είχε ακόμη πιο αρνητικές συνέπειες κι εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Πρέπει αποφασιστικά να αποκρουστεί το κλίμα αποπροσανατολισμού και τρομοκρατίας, που αντικειμενικά προωθείται μέσα από τις συνεχόμενες τέτοιες ενέργειες, οι οποίες είναι “βούτυρο στο ψωμί” όλων όσοι θέλουν να φοβίσουν τον λαό και να επιβάλουν “άκρα του τάφου σιωπή”». 

«Το χτύπημα στο κέντρο της πόλης και μάλιστα έξω από έναν από τους μεγαλύτερους ναούς της Αθήνας έχει ένα διπλά ανησυχητικό μήνυμα» τόνισε το Ποτάμι.  «Τα θύματα θα μπορούσαν να ήταν περισσότερα, θα μπορούσαν να ήταν παιδιά -ο προαύλιος χώρος του Αγίου Διονυσίου είναι συνήθως γεμάτος με παιδιά και μητέρες με καρότσια» ανέφερε το Ποτάμι.   

«Αλλά, αυτές οι σκέψεις προφανώς δεν απασχολούν τους αδίστακτους βομβιστές. Με οδηγό το τυφλό μίσος -για ποιον άραγε;- καταφεύγουν σε μια εγκληματική πράξη δειλίας.Η πολιτεία οφείλει να τους βρει και να τους τιμωρήσει παραδειγματικά» καταλήγει η ανακοίνωση. 

Για «τυφλή επίθεση» έκανε λόγο η Ένωση Κεντρώων. «Η τυφλή επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί χωρίς καμία προειδοποίηση σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αθήνας και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ανθρώπων, προκαλεί έντονη ανησυχία και δυστυχώς επιβεβαιώνει τις ανησυχίες της Ένωσης Κεντρώων για την έξαρση του φαινομένου της εξτρεμιστικής βίας στη χώρα μας» αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής του κόμματος και αντιπρόεδρος της Βουλής, Μάριος Γεωργιάδης.

Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών, σημείωσε, «απαιτείται μια συνολική προσέγγιση και σοβαρή προσπάθεια όλων, ώστε να υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα για την κατοχύρωση της ασφάλειας των πολιτών, την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης, καθώς και για τη συνεργασία με διεθνείς εταίρους. Πρέπει ως δημοκρατική κοινωνία και ως πολιτικό σύστημα, να επιδείξουμε αποφασιστικότητα στην προάσπιση των δημοκρατικών αξιών μας και του δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών για ασφάλεια» προσέθεσε ακόμη.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Βόμβα στο Κολωνάκι: Πρωτόγνωρο το αίσθημα ανασφάλειας, λέει ο Μητσοτάκης - Μην μιλάτε, απαντά η Παπακώστα "

Δεν θα αυξηθούν τα διόδια στην Εγνατία Οδό από την 1η Ιανουαρίου

Αναβάλλονται οι αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και δεν θα τεθούν σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου, καθώς εκκρεμεί η έγκριση της σχετικής τιμολογιακής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της Εγνατίας Οδού κ. Απόστολου Αντωνούδη στο Ράδιο-Θεσσαλονίκη και στη Thessnews, η επίμαχη τιμολογιακή πολιτική (που περιγράφεται σε σχετική ΚΥΑ) δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής έγκριση από την αρμόδια Διεύθυνση της Κομισιόν και άρα δεν θα εφαρμοστούν από 1/1/2019 οι αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν το καλοκαίρι οι υπουργοί Οικονομικών και Υποδομών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Χρήστος Σπίρτζης, από την 1η Ιανουαρίου 2019 τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Ηγουμενίτσα με τους Κήπους Έβρου είναι να αυξηθούν από 0,03 ευρώ (με ΦΠΑ) σε 0,05 ευρώ (με ΦΠΑ), ανά χιλιόμετρο, για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Η αναπροσαρμογή αυτή συνεπάγεται αυξήσεις από 66% έως 150% στα διόδια της Εγνατίας Οδού.

Από τις υψηλότερες αυξήσεις είναι να υποστούν τα διόδια στα Μάλγαρα, καθώς θα «απογειωθούν» με ποσοστό 150% δεδοµένου πως η χρέωση θα διαµορφωθεί σε 3 ευρώ από 1 ευρώ και 20 λεπτά που ισχύει σήμερα.

Στις αυξήσεις τιμών στην Εγνατία Οδό, το υπουργείο Υποδομών αντιπαραθέτει το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων, όπου ο ανάδοχος για το σχετικό έργο αρχικού προϋπολογισμού της τάξης των 400 εκατ. ευρώ αναμένεται να ανακηρυχθεί τον Απρίλιο.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » " Δεν θα αυξηθούν τα διόδια στην Εγνατία Οδό από την 1η Ιανουαρίου "

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία δεν θα αφήσει τις ΗΠΑ να μελετήσουν την τεχνολογία των S-400

Διαβεβαιώσεις στον Ρώσο πρεσβευτή στην Άγκυρα Αλεξέι Γερκόφ, ότι η Τουρκία δεν θα δώσει στις ΗΠΑ την ευκαιρία να μελετήσουν τους S-400 έδωσε ο Μεβλιούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με πηγή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ανέφερε χθες στο Twitter οτι συναντήθηκε με τον Ρώσο πρεσβευτή, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των συνομιλιών τους.

Πρόσφατα το πρακτορείο Bloomberg ανέφερε, επικαλούμενο δύο πηγές, ότι η Τουρκία είχε προσφερθεί να επιτρέψει στις ΗΠΑ να μελετήσουν την τεχνολογία του αντιπυραυλικού συστήματος, που ετοιμάζεται να παραδώσει η Μόσχα στην Άγκυρα προσεχώς, βάσει του συμβολαίου που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές.

Αλλά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, έσπευσε να διαψεύσει το δημοσίευμα του αμερικανικού πρακτορείου.

Νωρίτερα ο Μεβλιούτ Τσαβούσογλου είχε επιβεβαιώσει ότι η Άγκυρα είχε οριστικοποιήσει τη συμφωνία για τους S-400 κι ότι θα αγοράσει «χωρίς καμία αμφιβολία» το σύστημα από τη Ρωσία.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » " Τσαβούσογλου: Η Τουρκία δεν θα αφήσει τις ΗΠΑ να μελετήσουν την τεχνολογία των S-400 "

ΠΟΕΔΗΝ: Απεργιακές κινητοποιήσεις στις 3 Ιανουαρίου για το επικουρικό προσωπικό

Παναττική στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 15.00 και συγκέντρωση του επικουρικού προσωπικού έξω από το υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου, στις 10.00, προγραμματίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι «έως τον ερχόμενο Μάιο, 1.200 επικουρικοί υπάλληλοι, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, των νοσοκομείων απολύονται αν και υπηρετούν και προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες πάνω από τέσσερα χρόνια» και προσθέτει ότι «εκδόθηκε η προκήρυξη, η οποία προβλέπει αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας που απέκτησαν τα τέσσερα και πλέον χρόνια, μόνο για το 10% των θέσεων των υπηρετούντων». Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «η απόλυσή τους δημιουργεί τεράστια κενά στα νοσοκομεία».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " ΠΟΕΔΗΝ: Απεργιακές κινητοποιήσεις στις 3 Ιανουαρίου για το επικουρικό προσωπικό "

Έκρηξη στο Κολωνάκι – Τραυματίες ένας αστυνομικός και ο νεωκόρος του Αγίου Διονυσίου

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 07:10 στην πλαϊνή είσοδο του Ιερού Ναού του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μηχανισμός που προκάλεσε την έκρηξη ήταν τοποθετημένος σε χάρτινο κουτί και αρχικά είχε τοποθετηθεί στην κεντρική είσοδο του Ναού. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Αστυνομία δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Ο νεωκόρος της εκκλησίας εντόπισε το ύποπτο αντικείμενο και ενημέρωσε την αστυνομία. Ανέφερε ότι υπήρχε ένα ύποπτο χάρτινο κουτί. Μάλιστα ο νεωκόρος μετακίνησε το κουτί με τον μηχανισμό μερικά μέτρα και τον τοποθέτησε στο παρτέρι κοντά στην πλαϊνή είσοδο.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο άνδρες του Α.Τ. Εξαρχείων που βρισκόταν σε περιπολία. Ο ένας από τους αστυνομικούς πλησίασε τον μηχανισμό και μετέφερε τηλεφωνικά στο Κέντρο ότι αποτελείται από δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό, καλώδια, μια μπαταρία και ένα ρολόι. Την ώρα που ο αστυνομικός, αλλά και ο νεωκόρος της εκκλησίας βρισκόταν δίπλα στον μηχανισμό αυτός εξερράγη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αστυνομικός δεν έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά καθώς φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, ωστόσο μεταφέρθηκε άμεσα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Όπως ανέφεραν στο OnAlert.gr καλά ενημερωμένες πηγές, ο αστυνομικός βρίσκεται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Στο 401 Γ.Σ.Ν.Α. μεταβαίνει ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας για να δει από κοντά τον τραυματία αστυνομικό.

Ο τραυματίας αστυνομικός έχει εγκαύματα στα χέρια και στο πρόσωπο, ένα θλαστικό τραύμα και κάποιους μώλωπες. Λόγω της έκρηξης ο αντιμετωπίζει κάποιο αναπνευστικό πρόβλημα, ωστόσο οι γιατροί δεν ανησυχούν.
Ο νεωκόρος φέρει ελαφρά τραύματα στα χέρια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » " Έκρηξη στο Κολωνάκι – Τραυματίες ένας αστυνομικός και ο νεωκόρος του Αγίου Διονυσίου "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news