facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

ΕΦΚΑ: Ενημέρωση για την πληρωμή του Δωροσήμου Χριστουγέννων 2018

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοινώνει ότι η πληρωμή Δωροσήμου Χριστουγέννων 2018 θα πραγματοποιηθεί με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού στις 21/12/2018 για όσους έχουν δηλώσει IBAN. Για όσους πληρωθούν μέσω των Υποκαταστημάτων Μισθωτών του ΕΦΚΑ η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί στο χρονικό διάστημα από 21/12/2018 έως 10/01/2019, κατά τις ημερομηνίες 21,27,28/12/2018 και 3,4,9 και 10/01/2019 εντός του πρωινού ωραρίου λειτουργίας των Υποκ/των.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ:

• Αστυνομική Ταυτότητα

• Για τους απογραφέντες μέχρι 3/2/2002 η προσκόμιση ΔΑΤΕ ή Βιβλιάριο Εντολών Ασφάλισης ή Απόσπασμα Λογαριασμού Ασφ/νου.

• Για τους απογραφέντες από 4/2/2002 και μετά η προσκόμιση της Βεβαίωσης Απογραφής Ασφ/νου ή Απόσπασμα Λογαριασμού Ασφ/νου.

• Αντίγραφο Τραπεζικού Λογαριασμού.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Η επόμενη καταβολή του Δωροσήμου μέσω Τραπεζών θα πραγματοποιηθεί μέσω Τραπεζών (άρθρ. 40 ν. 3863/10 )

Παρακαλούνται οι εργατοτεχνίτες οικοδόμοι που προσέρχονται στα Υποκ/ματα Μισθωτών ΕΦΚΑ να δηλώνουν το Τραπεζικό τους λογαριασμό, για την απρόσκοπτη καταβολή του επόμενου Αδειοδωροσήμου.

dikaiologitika
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΦΚΑ: Ενημέρωση για την πληρωμή του Δωροσήμου Χριστουγέννων 2018"

Εγκληματική οργάνωση χρέωνε τον ΕΦΚΑ μέσω παράνομων νομιμοποίησεων αλλοδαπών - Συνελήφθησαν τα μέλη της

Ένας εφοριακός, ένας… παρολίγο λογιστής, ένας υπάλληλος των ΚΕΠ και ένας… άεργος είναι τα βασικά μέλη της σπείρας που εδώ και τουλάχιστον δυο χρόνια κατάφεραν να καταχρεώσουν τον ΕΦΚΑ με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. 

Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, παρακολουθούσαν αλλοδαπούς καθώς υπήρχαν πληροφορίες για διακίνηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων. Όσο ο καιρός όμως περνούσε, η σπείρα φαινόταν ότι είχε απλώσει τα πλοκάμια της σε πολλούς τομείς.

Σε μια ογκωδέστατη δικογραφία που έφτασε στα χέρια της ανακρίτριας Διαφθοράς περιγράφεται η δράση των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι... υπηρεσίες της σπείρας

Οι συλληφθέντες εκμεταλλευόμενοι συγκεκριμένο άρθρο του κώδικα μετανάστευσης που αφορά στην εξαρτημένη εργασία είχαν ο καθένας τον ρόλο του και λειτουργούσαν ως εξής:

Ο εφοριακός υπάλληλος, λόγω της θέσης του σε Εφορία του κέντρου της Αθήνας, εξέδιδε ΑΦΜ και κλειδάριθμους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν συνελήφθη είχε στην κατοχή του έτοιμα έγγραφα για να τα παραδώσει στους αλλοδαπούς πελάτες του.

Ο υπάλληλος των ΚΕΠ φρόντιζε να προμηθεύει με αριθμούς ΑΜΚΑ.

Ο «λογιστής» που θεωρείται ηγετικό στέλεχος και κυκλοφορούσε με πολυτελές αυτοκίνητο έκανε «μεγάλη ζωή» στα Νότια προάστια της Αττικής. Η έρευνα έδειξε ότι κολλούσε ένσημα σε αλλοδαπούς για λογαριασμό τουλάχιστον «10 επιχειρήσεων, οι φερόμενοι ιδιοκτήτες των οποίων ήταν τρίτα πρόσωπα, που φαινομενικά δεν σχετίζονταν με τα μέλη του κυκλώματος (αχυράνθρωποι)». Στη συνέχεια, εμφάνιζε ψεύτικη οικονομική δραστηριότητα και όταν τα χρέη έφταναν σε μεγάλο ύψος, τότε έβαζε «λουκέτο» στις επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων ήταν «βιοτεχνίες ενδυμάτων (φασόν), καθαρισμούς κτιρίων καθώς και μία κατασκευαστική εταιρεία».

Σύμφωνα με την αστυνομία, «η συνήθης «παραγγελία» ήταν η καταχώρηση 50 ενσήμων, για τα οποία οι «πελάτες» κατέβαλλαν χρηματικό ποσό έως και 1.200 ευρώ, ποσό κατά πολύ υψηλότερο από τις εργοδοτικές εισφορές ανά άτομο. Επίσης, σε συνεργασία με τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.)».

Μέσω των ψευδών Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.), περισσότερα από 600 άτομα διαπιστώθηκε ότι είχαν «κολλήσει» ένσημα με τον συγκεκριμένο τρόπο.

Όμως τα μέλη του κυκλώματος έπαιρναν και επιπλέον 150 ευρώ όταν εξέδιδαν ΑΦΜ και αριθμό ΑΜΚΑ.

Τέλος, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας Ινδός ο οποίος έφτιαχνε πλαστά έγγραφα και στην κατοχή του βρέθηκαν δεκάδες σφραγίδες δημόσιων υπηρεσιών αλλά και 27 χιλιάδες ευρώ.

Ο ανυποψίαστος ελληνοκαναδός

Στην πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών όμως ενεπλάκη και η… κλεμμένη ταυτότητα ενός ελληνοκαναδού που έχει χρόνια να έρθει στην χώρα μας. Το κύκλωμα, με άγνωστο τρόπο, είχε καταφέρει να αρπάξει την ταυτότητα του και να την χρησιμοποιεί όταν ήθελε να ανοίξει μια επιχείρηση, εν αγνοία του. Μάλιστα, μετά από έρευνα που έγινε η ταυτότητα είχε ακυρωθεί το 2014 ενώ είχε απενεργοποιηθεί και ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου. Αστυνομικοί απευθύνθηκαν στην διοίκηση του ΕΦΚΑ και όπως διαπιστώθηκε το σύστημα του οργανισμού είχε «τρύπα» με αποτέλεσμα η ζημιά που έχει προκληθεί να φτάνει τις 850 χιλιάδες ευρώ. Οι 9 συλληφθέντες κρατούνται και θα απολογηθούν το Σάββατο στην ανακρίτρια διαφθοράς.

Η ανακοίνωσης της ΕΛΑΣ:

Από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, μετά από πολύμηνη έρευνα, επετεύχθη η εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που προέβαινε στη παράνομη νομιμοποίηση αλλοδαπών.

Μετά από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε την 17 και 18 Δεκεμβρίου 2018, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά εννέα (9) μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων τέσσερις (4) ημεδαποί και πέντε (5) αλλοδαποί. Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται τα δύο (2) ηγετικά μέλη του κυκλώματος και δύο (2) δημόσιοι υπάλληλοι (εφοριακός και υπάλληλος Ασφαλιστικού Φορέα). 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, απάτης, δωροδοκίας υπαλλήλου, δωροληψίας υπαλλήλου, ψευδή βεβαίωση - νόθευση, παράβαση καθήκοντος, καθώς και για παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης και του Νόμου για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. 





Ο τρόπος δράσης του κυκλώματος στηριζόταν στην έκδοση δικαιολογητικών που απαιτούνται για τη χορήγηση-ανανέωση άδειας διαμονής, για εξαρτημένη εργασία, που επιτυγχάνετο υπέρ των προς νομιμοποίηση αλλοδαπών με:

- καταχώρηση εικονικών ημερομισθίων και την υφαρπαγή αντιστοίχων ημερών ασφάλισης (ενσήμων) από τον Ε.Φ.Κ.Α, 
- υφαρπαγή βεβαιώσεων ασφάλισης από τον Ε.Φ.Κ.Α, την έκδοση- ανανέωση βιβλιαρίων υγείας και την έκδοση λογαριασμών ασφαλισμένου Ε.Φ.Κ.Α,
- έκδοση Α.Μ.Κ.Α - Α.Μ.Α.,
- έκδοση Α.Φ.Μ. και κλειδαρίθμων,
- σύναψη εικονικών δηλώσεων στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας (συμβόλαια κατοικίας), 
- υποβολή ή τροποποίηση φορολογικών στοιχείων που δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα, 
- χορήγηση βεβαιώσεων εργοδότη και 
- κατάρτιση διαφόρων πλαστών εγγράφων ή νοθεία γνησίων με τη χρήση πλαστών σφραγίδων.

Κύρια, και από τις πιο επικερδείς δραστηριότητες της οργάνωσης ήταν η καταχώρηση εικονικών ημερομισθίων (ενσήμων), η οποία πραγματοποιούνταν μέσω τουλάχιστον δέκα (10) επιχειρήσεων, οι φερόμενοι ιδιοκτήτες των οποίων ήταν τρίτα πρόσωπα, που φαινομενικά δεν σχετίζονταν με τα μέλη του κυκλώματος (αχυράνθρωποι). 

Από την έρευνα κατέστη δυνατή η σύνδεση των ύποπτων επιχειρήσεων με τα ηγετικά μέλη της οργάνωσης και η πλήρης ταύτιση των στοιχείων τους. Όπως διαπιστώθηκε, οι εν λόγω επιχειρήσεις ήταν εικονικές, δηλωμένες με δραστηριότητες κυρίως ως βιοτεχνίες ενδυμάτων (φασόν), καθαρισμούς κτιρίων καθώς και μία κατασκευαστική εταιρεία.

Γίνεται μνεία, ότι συνήθης «παραγγελία» ήταν η καταχώρηση 50 ενσήμων, για τα οποία οι «πελάτες» κατέβαλλαν χρηματικό ποσό έως και 1.200 ευρώ, ποσό κατά πολύ υψηλότερο από τις εργοδοτικές εισφορές ανά άτομο. Επίσης, σε συνεργασία με τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.), διαπιστώθηκε ότι τη τελευταία διετία μέσω των υπόπτων επιχειρήσεων έχουν ασφαλιστεί δια της υποβολής αντίστοιχων ψευδών Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.), άνω των εξακοσίων (600) ατόμων.

Επίσης, βασική δραστηριότητα της οργάνωσης ήταν η σύναψη συμβολαίων μίσθωσης διαμερισμάτων, με φερόμενους ως μισθωτές «πελάτες» της οργάνωσης. Οι εν λόγω διευθύνσεις δεν ανταποκρίνονταν στη πραγματικότητα, αλλά ως κριτήριο επιλογής ήταν η δηλωθείσα διεύθυνση να ανήκει στην εδαφική αρμοδιότητα των αντιστοίχων αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών ή των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Μετανάστευσης. Τα εν λόγω μισθωτήρια συμβόλαια καταρτίζονταν ηλεκτρονικά και υποβάλλονταν ως δικαιολογητικά στις προαναφερόμενες υπηρεσίες.

Ακόμη μια δραστηριότητα της οργάνωσης που περιλαμβανόταν στο πακέτο των «διευκολύνσεων» προς τον εκάστοτε «πελάτη», ήταν η κατάρτιση φορολογικών δηλώσεων σύμφωνα με τις ανάγκες του και όχι με βάση τα πραγματικά εισοδήματα, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως δικαιολογητικά για ανανέωση άδειας διαμονής στις αρμόδιες Υπηρεσίες. 

Στο πλαίσιο δράσης της οργάνωσης, διαπιστώθηκε και η εμπλοκή υπαλλήλου εφορίας, ο οποίος χρησιμοποιώντας ως διαμεσολαβητή ημεδαπό, μέλος της οργάνωσης, αναλάμβανε την έκδοση Α.Φ.Μ. και την έκδοση ή επανέκδοση κλειδαρίθμων, καθώς και τη διαδικασία απενεργοποίησης αυτών, όπου απαιτείτο.

Από την συνδυαστική έρευνα, πραγματοποιήθηκε η πλήρης ταύτιση των στοιχείων εξήντα οκτώ (68) ατόμων, οι οποίοι αποτέλεσαν «πελάτες» της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ συνολικά διερευνώνται περίπου εξακόσιες (600) υποθέσεις χορήγησης-ανανέωσης αδειών διαμονής.

Κατά την διάρκεια των ερευνών, εντοπίστηκε εργαστήριο κατάρτισης πλαστών διοικητικών εγγράφων, αποτελούμενο από δύο (2) ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τριάντα τρείς (33) σφραγίδες, που χρησιμοποιούνταν για τη κατάρτιση εξαρχής πλαστών εγγράφων ή για τη νοθεία γνησίων.
Επίσης, κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -36.170- ευρώ, δεκαεννέα (19) κινητά τηλέφωνα και πέντε (5) ταυτότητες – διαβατήρια τρίτων προσώπων, αμφιβόλου γνησιότητας.

Επιπλέον, τόσο στη κατοχή των συλληφθέντων, όσο και στις κατοικίες τους, βρέθηκε μεγάλος αριθμός «πακέτων» δικαιολογητικών τρίτων αλλοδαπών προσώπων, όπως φ/α ατομικών εγγράφων, βεβαιώσεων Α.Φ.Μ. και Α.Μ.Κ.Α., βιβλιάρια υγείας, αιτήσεις έγκρισης καταγραφής στη Γ.Γ.Π.Σ. για έκδοση κλειδαρίθμων ασφαλιστικών βεβαιώσεων, τα περισσότερα διαχωρισμένα ανά άτομο και έτοιμα προς υποβολή στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στην οικία του ημεδαπού ηγετικού μέλους, βρέθηκε πλήθος εγγράφων που πιστοποίησαν τα στοιχεία της έρευνας, σχετικά με την εικονική ασφάλιση των αλλοδαπών προσώπων, καθώς και έγγραφα των ύποπτων επιχειρήσεων και ταυτοποιημένων «πελατών» της οργάνωσης. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε κυρία ανάκριση.


zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Εγκληματική οργάνωση χρέωνε τον ΕΦΚΑ μέσω παράνομων νομιμοποίησεων αλλοδαπών - Συνελήφθησαν τα μέλη της"

Προσλήψεις 15.000 εκπαιδευτικών χωρίς διαγωνισμό και στο βάθος εκλογές

Στην εξαγγελία 15.000 προσλήψεων τοποθετώντας τις εκλογές το Σεπτέμβριο του 2019 προχώρησε ο πρωθυπουργός στην εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο λέγοντας: «Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και πρέπει να επιταχύνουμε το κυβερνητικό έργο να εντείνουμε τις προσπάθειες μας με ορίζοντα εννεάμηνου μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2019», με παράλληλες αναφορές στα όσα έχουν υλοποιηθεί.

Με λογική εκλογών κινούνται πλέον όλες οι αποφάσεις της κυβέρνησης και οι προσλήψεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός με χρονικό ορίζοντα έξι μηνών εντός του 2019 δείχνουν ότι θα πάμε σε κάλπες με «εμπόριο ελπίδας» χωρίς όριο.

«Υλοποιήσαμε μεγάλο μέρος δεσμεύσεων της ΔΕΘ» επανέλαβε στο υπουργικό ο κ. Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας: «αποτρέψαμε μειώσεις συντάξεων, ψηφίσαμε τον πρώτο επεκτατικό προϋπολογισμό μετά από 10 χρόνια».

Πιο συγκεκριμένα το το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε 15.000 προσλήψεις στην εκπαίδευση την τριετία 2019-2021 μέσω ΑΣΕΠ και μοριοδότησης σε συνεργασία των υπουργείων Παιδείας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν οι προσλήψεις θα είναι:

– 4.500 το 2019 στην Ειδική Αγωγή
– 5.250 το 2020
– 5.250 το 2021

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του υπουργικού οι διορισμοί των εκπαιδευτικών θα γίνουν με βάση το θεσμικό πλαίσιο που ορίζεται από το Σύνταγμα και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ οι άξονες της πρότασης είναι: η ανάληψη ευθύνης της διαδικασίας από το ΑΣΕΠ με σύστημα μοριοδότησης κριτηρίων, η ισχύς ενός ενιαίου συστήματος μοριοδότησης και κατάταξης για μόνιμους διορισμούς, αλλά και για προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών όπου χρειάζεται. Το σύστημα μοριοδότησης έχει τρεις πυλώνες: την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών, τα ακαδημαϊκά προσόντα και τα κοινωνικά κριτήρια. Ουσιαστικά δηλαδή θα γίνουν χωρίς προσλήψεις και προϋπηρεσία, κοινωνικοί λόγοι και προσόντα θα λαμβάνονται υπόψη.

Πληροφορίες για τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας, στην εισήγηση του σημειώνουν ότι σε άλλο σημείο της ομιλία του ανέφερε πως με βάση την ήδη θεσμοθετημένη δίχρονη προσχολική υποχρεωτική εκπαίδευση ή αλλιώς τη θεσμοθέτηση της πρόσβασης όλων των παιδιών 4-6 ετών στο δημόσιο νηπιαγωγείο εκκινεί η λειτουργία του θεσμού από τη νέα σχολική χρονιά 2019-2020 σε 300 δήμους.

«Προχωράμε από την επόμενη σχολική χρονιά στη μείωση του μέγιστου αριθμού μαθητών ανά τμήμα από τους 25 μαθητές, που είναι σήμερα για το νηπιαγωγείο και το δημοτικό στους 22 και στη θεσμοθέτηση του μέγιστου αριθμού 25 μαθητών σε κάθε τμήμα της Γ΄ Λυκείου», φέρεται να είπε ο κ. Τσίπρας

Όσον αφορά το νόμο Κατσέλη – Σταθάκη ο πρωθυπουργός ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ότι το υπουργικό αποφάσισε πως αν χρειαστεί θα δοθεί μικρή παράταση των πρστατευτικών διατάξεων του νόμου Κατσέλη-Σταθάκη, ενώ ανέφερε ότι προετοιμάζεται ένας νέος νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Παράλληλα επισημάνθηκε ότι υπολείπεται ακόμα να ψηφιστεί το στεγαστικό επίδομα ύψους 410 εκατ. ευρώ και προς τα τέλη Γενάρη θα υλοποιηθούν οι εξαγγελίες για τον κατώτατο μισθό και θα προετοιμαστούν κάποια σχήματα ρυθμίσεων για παλαιές οφειλές.

Τέλος όσον αφορά το διάλογο Κράτους – Εκκλησίας για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο πρωθυπουργός είπε ότι συνεχίζεται.

Να σημειωθεί ότι το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδρίασε χωρίς τον Πάνο Καμμένο ο οποίος είχε γράψει στο Twitter ότι δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί καθώς θα βρίσκεται σε προγραμματισμένη επίσκεψη στα ακριτικά φυλάκια, ενόψει Χριστουγέννων.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσλήψεις 15.000 εκπαιδευτικών χωρίς διαγωνισμό και στο βάθος εκλογές"

Κραυγή απελπισίας από τους κατοίκους των Εξαρχείων - Η κατάσταση στην περιοχή είναι χειρότερη από ποτέ

Ξεχείλισε η υπομονή, κατάσταση που ζουν στην περιοχή τους πλέον ξέφυγε από κάθε όριο και ξεσπούν οι κάτοικοι των Εξαρχείων. Μια οργισμένη επιστολή που έδωσαν στη δημοσιότητα, υποστηρίζουν ότι η κατάσταση είναι στο «χειρότερο σημείο από ποτέ» επισημαίνοντας ότι στις πορείες αυτές κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε σπίτια, καταστράφηκαν υποδομές, φανάρια, κάδοι, και κάηκαν ολοσχερώς αυτοκίνητα. Παράλληλα σημειώνουν πως το εμπόριο ναρκωτικών γίνεται έξω ακόμα και από δημοτικά σχολεία.

Αφορμή για την επιστολή τους τα καθημερινά επεισόδια, αλλά και όσα συνέβησαν στην περιοχή τους, τόσο μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, όσο και μετά την πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

«Τα παιδάκια των Εξαρχείων δεν μπορούν να παίξουν στη γειτονιά τους. Είναι φυλακισμένα στα σπίτια, πίσω από σιδερόφρακτες πόρτες και κάγκελα που θυμίζουν φυλακές υψίστης ασφαλείας. Είναι εγκλωβισμένα σε τρεις Παιδικούς Σταθμούς, δύο Νηπιαγωγεία, δύο Δημοτικά σχολεία, ένα Γυμνάσιο και ένα Λύκειο…» σημειώνουν στην επιστολή της υπογραμμίζοντας την «αποχώρηση» κρατικών υπηρεσιών από τα Εξάρχεια ενώ ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας και άλλες υποχρεώσεις «τρέχουν» κανονικά.

Η επιστολή έχει ως εξής:
ΕΞΑΡΧΕΙΑ: 400 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ 10 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ... ΤΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ!

Δέκα μήνες έχουν περάσει από την ημέρα που περίπου 400 κάτοικοι των Εξαρχείων απευθύνθηκαν απελπισμένοι προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση για τα σοβαρά προβλήματα εγκληματικότητας και για να αποκατασταθεί η παρουσία της Πολιτείας στην περιοχή.

Προφανώς η Εισαγγελία έκανε το καθήκον της. Ωστόσο, παρά την δημοσιότητα που πήρε το ζήτημα, τα Εξάρχεια εξακολουθούν να βρίσκονται στη «σκοτεινή ζώνη της Αθήνας», υπενθυμίζοντας ότι το πρόβλημα είναι κυρίως πολιτικό…

Κατόπιν και των φετινών επετείων της 17 Νοέμβρη και της 6 Δεκέμβρη, διαπιστώνουμε ότι τα πράγματα βρίσκονται σε χειρότερο σημείο από ποτέ.

-Εκατοντάδες κουκουλοφόροι κάθε εθνικότητας, εισέβαλαν ανενόχλητοι σε σπίτια και πολυκατοικίες, σπάζοντας πόρτες, καταστρέφοντας, βανδαλίζοντας, τρομοκρατώντας, κλέβοντας και ανάβοντας φωτιές σε ταράτσες.

-Κατοικίες πήραν φωτιά και κινδύνευσαν να γίνουν παρανάλωμα του πυρός.

-Αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες κάηκαν ολοσχερώς.

-Υποδομές, πεζοδρόμια, καρτοτηλέφωνα, πινακίδες, φανάρια, κάδοι, περιφράξεις, κολώνες, ζαρντινιέρες, εξοπλισμός σχολείων και τοίχοι νεοκλασικών κτιρίων, ισοπεδώθηκαν από την καταστροφική μανία των βανδάλων.

-Συμμορίες και μαφίες Ελλήνων και αλλοδαπών κινούνται σε μόνιμη βάση ανενόχλητες στην περιοχή, συχνά οπλισμένες.

-Οι ληστείες και οι κλοπές είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

-Οι απειλές, οι συμπλοκές, οι ξυλοδαρμοί, τα μαχαιρώματα και ο κίνδυνος αφαίρεσης ζωής, τρομοκρατούν.

-Εμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών διενεργούνται έξω από παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, σχολεία, πεζοδρόμους, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Πεδίον του Άρεως, το λόφο του Στρέφη, την οδό Μεσολογγίου, την πλατεία Εξαρχείων.

-Το λαθρεμπόριο τσιγάρων, με υπαίθριους πάγκους πλέον, έχει εξαπλωθεί τους τελευταίους μήνες σε κάθε γωνία.

-Οι παράνομες συναυλίες στο λόφο του Στρέφη και στην πλατεία Εξαρχείων συνεχίστηκαν σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, χωρίς καμία παρέμβαση.

-Ομάδες μεταναστών, συχνά με ανήλικα παιδάκια, διαβιούν υπό συνθήκες εξαθλίωσης σε διάφορα σημεία.

-Οι «επιθέσεις του Σαββατοκύριακου» με μολότοφ και πέτρες στην περιοχή του Πολυτεχνείου, στη Χαριλάου Τρικούπη και σε άλλους δρόμους, έχουν ενσωματωθεί στο τοπικό… φολκλόρ.

-Οι παράνομες καταλήψεις αντί να μειώνονται, αυξάνονται, πληθύνονται, σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια και συχνά φιλοξενούν στις ταράτσες κοτέτσια και άλλα παρόμοια «θεάματα».

-Το περίφημο αυθαίρετο και κακόγουστο «κοντέινερ», εξακολουθεί να καταστρέφει τον ελεύθερο χώρο της πλατείας, όπως και οι μουτζούρες τους τοίχους μας.

-Τα υπαίθρια «τζάκια» της πλατείας Εξαρχείων, τώρα που χειμωνιάζει, προσφέρουν από το πρωί «φιλόξενο περιβάλλον» για τους εμπόρους και τους χρήστες ναρκωτικών και φωτιές με τοξικές αναθυμιάσεις από σκουπίδια και πλαστικά στα παιδιά και στους ηλικιωμένους της περιοχής.

-Τα καταστήματα της γειτονιάς μας καταστρέφονται οικονομικά και το ένα μετά το άλλο κλείνουν.

-Κάθε έκφραση διαφορετικότητας και ελεύθερου πολιτικού λόγου, πνίγεται από την κυριαρχία της τοπικής «εξουσίας» και επικρατεί ρατσισμός απέναντι σε κάθε τι που λογίζεται ως «αστικό» και «μικροαστικό».

-Τα παιδάκια των Εξαρχείων δεν μπορούν να παίξουν στη γειτονιά τους. Είναι φυλακισμένα στα σπίτια, πίσω από σιδερόφρακτες πόρτες και κάγκελα που θυμίζουν φυλακές υψίστης ασφαλείας. Είναι εγκλωβισμένα σε τρεις Παιδικούς Σταθμούς, δύο Νηπιαγωγεία, δύο Δημοτικά σχολεία, ένα Γυμνάσιο και ένα Λύκειο…

-Η απουσία της οργανωμένης Πολιτείας είναι απόλυτη. Δημόσιες υπηρεσίες και συγκοινωνιακές γραμμές αποσύρονται. Από την άλλη πλευρά όμως, η «παρουσία» του ΕΝΦΙΑ, των Τελών και των βαρύτατων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων είναι επίσης απόλυτη.
Όλα τα παραπάνω που έχουν καταγγελθεί πολλές φορές, αλλά η συντεταγμένη πολιτεία σκανδαλωδώς αδιαφορεί και ανέχεται, διαδραματίζονται μέσα στην τουριστική ζώνη της Αθήνας, δίπλα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Πανεπιστήμιο, στην Ακαδημία, στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο Υπουργείο Πολιτισμού, στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στο Αυστριακό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, στο Ινστιτούτο Γκαίτε, στο Ιρλανδικό Ινστιτούτο, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στο Κέντρο της πρωτεύουσας του Ελληνικού Κράτους με μια λέξη.

Ακούμε ότι ορισμένοι, με απίστευτο θράσος, διατείνονται ότι η φετινή ήταν μία… επιτυχημένη αντιμετώπιση των «μπαχαλάκηδων», γιατί δεν καταστράφηκε το Κέντρο της πόλης. Να υπενθυμίσουμε σε αυτούς που υποκρίνονται, νομίζοντας ότι ο κόσμος τρέφεται με «κουτόχορτο», ότι ο αποτυχημένος σχεδιασμός τους έχει γίνει πλέον αντιληπτός σε όλο του το μέγεθος.

Τα Εξάρχεια δεν είναι απλά στο Κέντρο της Αθήνας, είναι το Κέντρο της Αθήνας.

Ότι και να κάνουν, είτε «εγκλωβίζοντας» εδώ τους εγκληματίες για να προστατεύσουν τα «καλά» προάστια, είτε για να παίρνουν πληροφορίες, είτε για αποπροσανατολισμό, είτε για να «ελέγχουν», είτε απλά αδιαφορώντας, θα μας βρίσκουν μπροστά τους παντού και δεν θα σταματήσουμε να τους ξεμπροστιάζουμε με κάθε μέσο, μέχρι τα φυλακισμένα παιδάκια των Εξαρχείων να μπορέσουν να ξαναπαίξουν στη πλατεία τους…

Η ΖΩΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

thepressroom
Διαβάστε Περισσότερα » "Κραυγή απελπισίας από τους κατοίκους των Εξαρχείων - Η κατάσταση στην περιοχή είναι χειρότερη από ποτέ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news