facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Ο Καρακατσάνοφ απειλεί τα Σκόπια: Θα θέσουμε βέτο στο ΝΑΤΟ

Ο Βούλγαρος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, έχει για άλλη μια μέρα την τιμητική του στα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, καθώς αναφέρουν ότι η χώρα του δεν θα ψηφίσει την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, αν δεν παραιτηθεί από την πλαστή της ιστορία.

Ο πρόεδρος του βουλγαρικού VMRO, σε συνέντευξή του στο βουλγαρικό τηλεοπτικό κανάλι ‘Νόβα’ είπε ότι στην Κοινή Επιτροπή Σκοπίων- Βουλγαρίας για την αντιμετώπιση των αμφισβητούμενων ιστορικών γεγονότων δεν υπάρχει καμία πρόοδος και κατηγόρησε τους Σκοπιανούς της Επιτροπής ότι εμμένουν με αλαζονεία σε πλαστά ιστορικά γεγονότα.

«Διαφωνώ ότι με την Μακεδονία έχουμε καταλήξει σε συμβιβασμό σχετικά με αμφισβητούμενα ιστορικά ζητήματα», είπε ο Καρακατσάνοφ που είναι εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού της Βουλγαρίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Καρακατσάνοφ δηλώνει δημόσια ότι θα εμποδίσει τα Σκόπια στην ευρωατλαντική ενσωμάτωση.

Την περασμένη εβδομάδα προειδοποίησε τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ να μην καταχράται το θέμα της μακεδονικής γλώσσας, διότι αυτό θα μπορούσε να κοστίσει τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Η λεγόμενη μακεδονική γλώσσα είναι ένα ‘φάντασμα’, είπε τονίζοντας ότι αυτή σχηματίστηκε με ξένες παρεμβάσεις το 1944.

Το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων, καταδίκασε τη δήλωση του Καρακατσάνοφ, ενώ ο πρωθυπουργός Ζάεφ δήλωσε «είμαι μακεδόνας και μιλάω μακεδονικά».

Ενώ ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, δεν έχει εκφράσει απόψεις για όλο αυτό το θέμα, ο Ζόραν Ζάεφ προσπαθεί να μην εναντιωθεί με τις δηλώσεις του Βούλγαρου υπουργού Άμυνας.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Καρακατσάνοφ απειλεί τα Σκόπια: Θα θέσουμε βέτο στο ΝΑΤΟ"

Καταγγελία για τον 21χρονο: Κάθε Κυριακή ήταν στον εισαγγελέα...

Την αποκλίνουσα συμπεριφορά του 21χρονου είχαν εντοπίσει οι συγχωριανοί της οικογένειας του κατηγορούμενου.

Όπως καταγγέλλει γυναίκα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, "ήταν πολύ ατίθασο παιδί, δεν είχε μάθει ποτέ στο "όχι". Από μικρό παιδί έπιανε από το λαιμό. Από το δημοτικό. Έπιανε από το λαιμό κορίτσια, έτσι, επειδή του τη βάρεσε. Από το λαιμό! Σε ένα κοριτσάκι είχαν μείνει και τα αποτυπώματά του πάνω. Κάθε μέρα ήμασταν εκεί για να μην τους κάνει κάτι. Από το δημοτικό της Λίνδου το διώξανε. Φεύγει στο Μάσαρη, το διώχνουνε! Φεύγει και πάει στου Αφάντου, το διώχνουνε, γιατί δεν λένε ότι κάθε Κυριακή ήταν στον εισαγγελέα; Μια ζωή το κάλυπταν. Αλλά ο σκοτωμός της κοπέλας μας πίκρανε όλους!".

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία για τον 21χρονο: Κάθε Κυριακή ήταν στον εισαγγελέα..."

Π. Καμμένος: Πιθανές οι τριπλές εκλογές, κομματική πειθαρχία στην ψηφοφορία για το Σκοπιανό

Το ενδεχόμενο διεξαγωγής τριπλών εκλογών τον Μάιο άφησε ανοιχτό ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος επανέλαβε την απειλή αποχώρησης από την κυβέρνηση, μόλις έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Από το βήμα του 3ου τακτικού συνεδρίου της νεολαίας των ΑΝΕΛ, εκτίμησε ότι είναι πιθανόν να διεξαχθούν «όλες οι εκλογές μαζί», ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος θα προσδώσει ιδιαίτερο βάρος στις εθνικές και στις ευρωπαϊκές εκλογές.

Όσον αφορά το Σκοπιανό, επανέλαβε ότι η συμφωνία επέφερε διχασμό και είχε αρνητικές επιπτώσεις σ’ όλα τα επίπεδα.

Δεν παρέλειψε μάλιστα, να διατυπώσει εκ νέου την απειλή ότι όταν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, τότε οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία.

Τόνισε δε, ότι θα τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, μην επιτρέποντας σε κανέναν να «χρησιμοποιήσει» τους ΑΝΕΛ.

Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι δεν πρόκειται να στηρίξει μια πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας εναντίον της κυβέρνησης, ενώ κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να δεσμευτεί ότι δεν θα δεχθεί καμία λύση, η οποία θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία».

Απευθυνόμενος προς το εσωτερικό του κόμματος, κάλεσε όσους βουλευτές διαφωνούν, να παραδώσουν την έδρα τους και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δέσμευση του κ. Τσίπρα σχετικά με τη μη συμμετοχή υποψήφιων των ΑΝΕΛ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδική αναφορά έκανε και στον Νίκο Κοτζιά, τον οποίο κατηγόρησε ότι «ηγείται ενός κόμματος VIP που δεν έχει κατέβει σε εκλογές και περιμένει να διοριστεί».

«Αυτός ο τύπος με αυτό το απόκομμα που δεν ξέρω που βρίσκει τα λεφτά, βγαίνει και κάνει κριτική στους ΑΝΕΛ. Του απαντώ ευθέως και καθαρά: Είμαστε στην πολιτική για να διώχνουμε Κοτζιάδες που δεν τους εξέλεξε ο λαός» τόνισε, καταλήγοντας.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Π. Καμμένος: Πιθανές οι τριπλές εκλογές, κομματική πειθαρχία στην ψηφοφορία για το Σκοπιανό"

Ατονεί το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων»; 66.000 διαδηλωτές σε όλη τη Γαλλία - Μόνο 2.200 στο Παρίσι

Η κινητοποίηση των «κίτρινων γιλέκων» ήταν μάλλον... υποτονική σήμερα στο Παρίσι και τη γαλλική περιφέρεια, όπου οι συμμετέχοντες υπήρξαν αισθητά λιγότεροι σε σχέση με τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες. Διαδήλωσαν γενικά ειρηνικά, παρά την ένταση σε ορισμένες πόλεις στο τέλος της ημέρας.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ, δήλωσε ότι «οι κυκλοφοριακοί κόμβοι της Γαλλίας», που τελούν υπό κατάληψη από τις 17 Νοεμβρίου, «πρέπει πλέον να απελευθερωθούν».

«Οι κόμβοι πρέπει να απελευθερωθούν και η ασφάλεια για όλους πρέπει να ξαναγίνει ο κανόνας» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών. «Η ημέρα τελειώνει καλά, ο διάλογος πρέπει τώρα να φέρει μαζί όλους εκείνους που θέλουν να μεταμορφώσουν την Γαλλία».

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι 66.000 διαδηλωτές έλαβαν μέρος στις σημερινές κινητοποιήσεις σε ολόκληρη την Γαλλία, έναντι 126.000 το περασμένο Σάββατο. Μόνο 2.200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι, έναντι 10.000 την περασμένη εβδομάδα.

Στο τέλος της ημέρας, η λεωφόρος των Ηλυσίων δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία. Το απόγευμα, περιορισμένες συγκρούσεις σημειώθηκαν ανάμεσα σε «κίτρινα γιλέκα» και δυνάμεις της αστυνομίας.

Στην πρωτεύουσα αναφέρθηκαν προς το τέλος της ημέρας 157 προσαγωγές, από τις οποίες οι 104 έγιναν συλλήψεις.

Περιορισμένες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας αναφέρθηκαν στην Τουλούζη και το Μπορντό.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ατονεί το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων»; 66.000 διαδηλωτές σε όλη τη Γαλλία - Μόνο 2.200 στο Παρίσι"

«Ο Πετσίτης είναι δικό σας δημιούργημα», απαντά ο Μαρινάκης σε ΕφΣυν και ΣΥΡΙΖΑ

Ο Μανώλης Πετσίτης είναι δικό σας δημιούργημα, απαντά ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην ΕφΣυν και στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας και σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου. 
Ολα ξεκίνησαν με αφορμή δημοσιεύματος της «Εφημερίδας των Συντακτών», όπου παρουσιάζει φωτογραφίες του φίλου του Νίκου Παππά Μανώλη Πετσίτη, μεταξύ άλλων, με τον επιχειρηματία, πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη.
Μαρινάκης-Πετσίτης σε εκδήλωση του Ολυμπιακού. Μαρινάκης-Πετσίτης σε εκδήλωση του Ολυμπιακού.
Με αφορμή το δημοσίευμα της «ΕΦ.ΣΥΝ.», ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση:
«Περιμέναμε όλη μέρα, αλλά τελικά δεν είδαμε ούτε ένα σχόλιο από τη Ν.Δ. για τις νέες φωτογραφίες του κ. Πετσίτη, αυτή τη φορά αγκαλιά με τον κ. Μαρινάκη και τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του.
Τελικά, η ΝΔ ούτε ένα fake σκάνδαλο της προκοπής δεν μπορεί να στήσει. Ό,τι επιχειρεί, άλλωστε, είναι υπό την καθοδήγηση του στενού φίλου, εφοπλιστή και υπόδικου επιχειρηματία.
Και όσα λέει ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή, και η πολιτική γραμμή, αλλά και οι σκευωρίες.
Αλλά, τελικά, ίσως ουδέν κακό αμιγές καλού. Μιας και δεν έκατσε ο κ. Πετσίτης ως "σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ" , ίσως θα μπορούσε τελικά να κάτσει ως υποψήφιος της Ν.Δ. στον Πειραιά. Το αφεντικό για αυτόν δε θα έχει αντίρρηση...».
Απάντηση στο πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών έδωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Σε αυτήν  αναφέρει: 
«Κάθε άλλο παρά άξιο σοβαρής απαντήσεως είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών. Παρόλα αυτά επειδή αντιλαμβάνομαι την σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας έχω να πω τα εξής: Το συγκεκριμένο… άνθος του πολιτικού υποκόσμου ούτε το γνώριζα, ούτε συνεργάστηκα μαζί του, ούτε τον είχα σε payroll να τον πληρώνω όπως επιχειρηματίες που κάνουν μπίζνες με το δημόσιο ή χρωστούν σ’ αυτό. Ούτε βέβαια είχαμε μαζί δουλειές με offshore εταρείες στην Κύπρο, τον Παναμά και τη Βενεζουέλα.
Στις 24 Ιουνίου του 2015, στην εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας φανέλας του Ολυμπιακού ο διευθύνων σύμβουλος της NOVA Πάνος Παπαδόπουλος έφερε μαζί του ένα άγνωστο σε εμένα πρόσωπο τον Μανώλη Πετσίτη. Ο ίδιος ζήτησε και έβγαλε μαζί μου μια φωτογραφία από το κινητό του όπως δεκάδες άλλοι άνθρωποι καθημερινά. Το σημερινό παραμύθι δεν έχει δράκο.
Αντιλαμβάνομαι όμως τον πανικό του Μαξίμου και των φίλων του. Αντί να ασχολούνται με κουτσομπολιά, ας κοιτάξουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα από την δράση του Πετσίτη, φίλου και συντρόφου των Νίκου Παππα και Αλέξη Τσίπρα. Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος για την καταρρέουσα κυβέρνηση και τους προπαγανδιστές της. Αυτοί που ανακάλυψαν και ανέδειξαν τον κ. Πετσίτη σε μεγαλοπαράγοντα του δημοσίου βίου ήρθε η ώρα να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους».
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ο Πετσίτης είναι δικό σας δημιούργημα», απαντά ο Μαρινάκης σε ΕφΣυν και ΣΥΡΙΖΑ "

«Ημέρα της ‘μακεδονικής’ γλώσσας στη Ρουμανία»

Με την παρουσία ανώτερων αξιωματούχων των ρουμανικών κρατικών θεσμών, γερουσιαστών, βουλευτών και εκπροσώπων του Συλλόγου των Σλαβομακεδόνων στη Ρουμανία καθώς και εκπροσώπων άλλων εθνικών μειονοτήτων, γιορτάστηκε η «Ημέρα της Μακεδονικής Γλώσσας στη Ρουμανία» στις εγκαταστάσεις της Διπλωματικής Λέσχης στο Βουκουρέστι.

Οι ομιλητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι Σλαβομακεδόνες στη Ρουμανία αποτελούν γέφυρα συνεργασίας για τη διατήρηση της παραδοσιακής φιλίας μεταξύ των δύο χωρών και των δύο λαών, τόσο σε θεσμικό όσο και σε εθνικό, πολιτιστικό, γλωσσικό επίπεδο.

Στην εκδήλωση τονίστηκε ότι η Ρουμανία είναι ένας σταθερός υποστηρικτής των θεμελιωδών εθνικών συμφερόντων των Σκοπίων για την ένταξη στην ΕΕ, τη περιφερειακή συνεργασία και τη συνολική σταθερότητα, την οικονομική και κοινωνική ευημερία όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Η Ρουμανία από την 1η Ιανουαρίου 2019 αναλαμβάνει την εξαμηνιαία προεδρία της ΕΕ, σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Σκοπίων.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ημέρα της ‘μακεδονικής’ γλώσσας στη Ρουμανία»"

Κοινωνικό Μέρισμα: Νέες διαμαρτυρίες στην aftodioikisi.gr -Ποιοι οι λόγοι αποκλεισμού

Νέες διαμαρτυρίες δικαιούχων Κοινωνικού Μερίσματος, φτάνουν στην aftodioikisi.gr, με τους συγκεκριμένους πολίτες να κάνουν λόγο για αδικίες ή αδυνατούν να εντοπίσουν τον λόγο αποκλεισμού τους.

Αναλυτικότερα, οι καταγγελίες e-αναγνωστών μας:

1. «Καλησπέρα σας.Δεν εργάζομαι,δεν έχω εισοδήματα,έκανα αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα κ ενώ εγκρίθηκε κ χθες περίμενα να πάρω το βοήθημα μου την απορριψανε με την αιτιολογία ότι δεν διαμένω στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια.Εχω κάνει μηδενικές φορολογικές δηλώσεις τα τελευταία τρία χρόνια κ το 2013 εκτός από το 2014 που το μισό έτος ήμουν εγγεγραμμένη στον ΟΑΕΔ κ που δεν είχα χρήματα ούτε να πληρώσω τον λογιστή.Το θεωρώ τεράστια αδικία για ανθρώπους που δεν έχουν καν χρήματα για τα απολύτως απαραίτητα να τους απορρίπτουν κ να παίρνουν το βοήθημα κάποιοι που έχουν τεράστια εισοδήματα κ απλά δεν τα δηλώνουν.Ευχαριστω πολύ!

2. «Εχω ενα προβλημα σχετικα με το κοινωνικο μερισμα. Ο λογιστης μου καταλαθος ειχε ξεχασει να περασει την αναπηρια του παιδιου μου στην τελευταια δηλωση. Εγω βεβαια δεν το ειχα καταλάβει. Τωρα που εκανα την αιτηση το εψαξα. Πηγα στην εφορια εκανα τροποποιητική δηλωση και πληρωσα κ πρόστιμο.το ταξις ειναι ενημερωμενο αλλα η πλατφορμα του μερισματος δεν περνει αλλαγες.δεχεται δηλωσεις μεχρι κ 31-10-18. Ενω πληρωσα προστιμο κ δικαιουμαι το επιδομα και δεν το περνω. Εχω παει παντου κ Όλοι μου λενε πως δεν θα το παρουμε. Μηπως γνωριζεται αν αλλαξει κατι? Τα χρηματα ειναι αμεση αναγκη κ για ενα λαθος δυστυχως το πληρωνω εγω.. εχω 2 παιδια κ το αγορακι μου ειναι στο φασμα του αυτισμου με πολλα εξοδα για θεραπειες που παρακολουθει.σας παρακαλω πολυ αν γινεται κατι που μπορειται να μας βοηθήσετε γιατι ειναι αναγκη. Για ολα τα παραπανω υπαρχουν ολα τα εγγραφα που το αποδεικνύουν.επισης η αναπηρια μπορει να αποδειχθει κ απο το προνιακο επιδομα που λαμβανει το παιδι. περυσι το ειχαμε λαβει κανονικα.

3. «Γεια σας, ειμαστε οικογενεια 4 ατομων (εγω η γυναικα μου και τα 2 παιδια μου) καναμε αιτηση απ τους πρωτους μολις ανοιξε και εγκριθηκε, ομως δεν μας πιστωθηκαν τα χρηματα.. χθες το απογευμα στην κατασταση ελεγε εγκεκριμενη προς πιστωση και μετα αλλαξε σε εγκεκριμενη! τι εχει συμβει; ποτε θα πληρωθει; Εχω βαλει το ΙΒΑΝ της γυναικας μου και ειμαι συνδικαιουχος. και παρατηρησα μια επισημανση στην πλατφορμα που λεει: «Η συσχέτιση του IBAN με τον ΑΦΜ του αιτούντα δεν μπόρεσε να επαληθευθεί» Αρα τι πρεπει να κανω; να την ακυρωσω και να κανω νεα; η να περιμενω να πληρωθει την Παρασκευη και αν οχι τοτε να κανω νεα;»

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοινωνικό Μέρισμα: Νέες διαμαρτυρίες στην aftodioikisi.gr -Ποιοι οι λόγοι αποκλεισμού"

Διαμαρτυρία συνταξιούχων: Πήγαν στο Μαξίμου, ζήτησαν να δουν τον Τσίπρα, είδαν τον εξάδελφό του [εικόνες]

Ολοκληρώθηκε το πανελλαδικό συλλαλητήριο συνταξιούχων που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και με πορεία κατευθύνθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί, αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον διευθυντή του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργο Τσίπρα. 
Εξερχόμενος από τη συνάντηση ο πρόεδρος ομοσπονδιών συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, τόνισε : «Αντιπροσωπεία μας συναντήθηκε με τον Γιώργο Τσίπρα. Είμαστε στο δρόμο του αγώνα χιλιάδες συνταξιούχοι. Η σημερινή μας συγκέντρωση είναι μια μεγαλειώδης συγκέντρωση. Θα συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα, αλλά θέλουμε να συναντηθούμε με τον πρωθυπουργό ώστε να του μεταφέρουμε τη σημερινή πραγματικότητα από τη ζωή μας την ίδια, από τους συνταξιούχους που εκπροσωπούμε».
Και πρόσθεσε: «Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, χαμένο πάει ο, τι μένει ουδέτερο, ο,τι μένει αδρανή. Και στη φύση συμβαίνει αυτό όχι μόνο στην κοινωνική ζωή. Θέλουμε εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής αγώνα να σας χαιρετίσουμε όλους για τη συμμετοχή σας, για τη συμβολή σας, για τους αγώνες σας, για την πάλη σας, για την αξιοπρέπειά σας, για το κεφάλι που το κρατάτε ψηλά και για τη σημαία του αγώνα που την κρατάμε ψηλά και για εμάς και για τα παιδιά μας. Είναι παρακαταθήκη αυτό. Γράφεται στην ιστορία αυτό. Τίποτα δεν περνάει και δεν θα περάσει απαρατήρητο από αυτή τη ζωή. Κι όχι μόνο δεν θα περάσει απαρατήρητο, αλλά αν θα λυθούν προβλήματα θα είναι εξαιτίας της συμβολής μας και του αγώνα μας».
«Ας βάλουμε ξανά τη σφραγίδα μας εμείς οι συνταξιούχοι σε ο, τι κέρδισαν οι γενιές οι δικές μας κι οι προηγούμενες γενιές μέσα από τον αγώνα μας, μέσα από την πάλη μας. Είμαστε στις επάλξεις του αγώνα», κατέληξε ο κ. Κουμπούρης.
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις διεκδικούν μεταξύ άλλων: «την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις με κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ, από τα 360 που είναι σήμερα».
Επιπλέον, ζητούν να «μην μειωθεί το αφορολόγητο και να μην περικοπούν τα οικογενειακά επιδόματα, το ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας, καθώς επίσης και να αποδοθούν άμεσα τα Δώρα».
Κατά τη διάρκεια της πορείας, είχε διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, ωστόσο τώρα αποκαθίσταται σταδιακά. Επιπλέον, ο σταθμός μετρό του Συντάγματος είναι ανοιχτός.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαμαρτυρία συνταξιούχων: Πήγαν στο Μαξίμου, ζήτησαν να δουν τον Τσίπρα, είδαν τον εξάδελφό του [εικόνες] "

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Σκότωσαν δύο τζάγκουαρ που δραπέτευσαν ενώ ήταν ανοιχτό για το κοινό!

Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι οι φύλακες στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο θανάτωσαν δύο τζάγκουαρ που ζούσαν εκεί, επειδή πέρασαν τον ελεγχόμενο χώρο φύλαξής τους. Το περιστατικό συνέβη πριν από περίπου δύο εβδομάδες, αλλά... θάφτηκε, πιθανότατα επειδή εκείνη την ώρα το πάρκο ήταν ανοιχτό για το κοινό!

Το περιστατικό επιβεβαίωσε χθες ένας εκ των ιδιοκτητών του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ, σε επικοινωνία του με την πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας. Το θλιβερό συμβάν επιβεβαίωσε μέσω ανακοίνωσης και η διοίκηση της εταιρείας στην επίσημη ιστοσελίδα της, τονίζοντας ότι κατά την επιχείρηση δεν κινδύνεψε κανένας εργαζόμενος ή επισκέπτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα δύο άγρια ζώα, που ονομάζονταν Jenny και Spotty, πέρασαν τον ελεγχόμενο χώρο, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο ασφαλείας.

Όπως εξηγεί το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, οι ιαγουάροι εξουδετερώθηκαν από τους φροντιστές, καθώς σε τέτοια είδη ζώων δεν προβλέπεται η τακτική της αναισθησίας. Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται, ωστόσο, πώς ακριβώς κατάφεραν να δραπετεύσουν τα δύο ζώα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου:

«Αντίο Jenny και Spotty

Σήμερα το μεσημέρι περί την ώρα 14:00 οι φροντιστές διαπίστωσαν έξοδο ζώων του Πάρκου μας από τον ελεγχόμενο χώρο φύλαξης τους.

Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο ασφαλείας που προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις. Σύμφωνα με αυτό, απομονώθηκε ο χώρος και τα εν λόγω ζώα εξουδετερώθηκαν όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες, από τους φροντιστές του Πάρκου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής, που ολοκληρώθηκε σε περίπου πέντε λεπτά, δεν κινδύνεψε κανένα μέλος του προσωπικού ή των επισκεπτών που βρίσκονταν στο Πάρκο.

Δυστυχώς, οι δύο μας ιαγουάροι, η Jenny και ο Spotty, δεν είναι πια μαζί μας, καθότι για τέτοιου είδους ζώα δεν προβλέπεται η τακτική της αναισθησίας».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Σκότωσαν δύο τζάγκουαρ που δραπέτευσαν ενώ ήταν ανοιχτό για το κοινό!"

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Τι απαντά στα αιτήματα των αγροτών

Στα αιτήματα των αγροτών, όπως αυτά διατυπώθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, απάντησε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός, Σταύρος Αραχωβίτης.
«Πολλά από τα αιτήματα ήδη έχουν επιλυθεί, κάποια άλλα βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας και της επίλυσης και κάποια άλλα θεωρώ ότι είναι υπερβολικά για τις δεδομένες συνθήκες της οικονομίας» τόνισε, χαρακτηριστικά, σε γραπτή του ανακοίνωση.
Και πρόσθεσε: «Όλες οι πλευρές θα πρέπει να μεριμνήσουν για την αποφυγή φαινομένων κοινωνικού αυτοματισμού, που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια και προς τους αγρότες,  αναγνωρίζοντας ότι ασκήθηκαν πιέσεις σε όλες τις κοινωνικές ομάδες».
«Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, το Υπουργείο έχει ανοιχτές πόρτες, όπως διαπιστώσατε. Εξάλλου, από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα έχουμε συζητήσει με χιλιάδες παραγωγούς όλων των κλάδων από όλη την Ελλάδα και έχουμε επιλύσει μια σειρά από μικρότερα και μεγαλύτερα προβλήματα με μεγαλύτερη ένταση το τελευταίο διάστημα» συμπλήρωσε ο αρμόδιος υπουργός.
Αναλυτικά, οι απαντήσεις του κ. Αραχωβίτη στα αιτήματα των αγροτών:
Ανοιχτές και μειωμένες τιμές στο βαμβάκι
Έχουμε προγραμματισμένη συνάντηση με τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος την επόμενη εβδομάδα. Βασικός σκοπός της Διεπαγγελματικής είναι η εποπτεία της εφαρμογής του νόμου για την υποχρεωτική αναγραφή τιμών παράδοσης και τιμολόγησης στον παραγωγό στην πύλη του εκκοκκιστηρίου. Αν η οργάνωση δεν μπορεί να επιτελέσει τον σκοπό της, το ΥΠΑΑΤ θα επανεξετάσει τη λειτουργία της. Σημειώνεται ότι στην οργάνωση εκπροσωπούνται τα δύο μέρη (παραγωγοί και μεταποιητές), με πλειοψηφία (51%) των παραγωγών. Το φαινόμενο της πρακτικής των «ανοιχτών τιμών» είναι μη αποδεκτό.
Πετρέλαιο κίνησης
Βασικό σημείο της στρατηγικής μας είναι η προσπάθεια που έχουμε ήδη ξεκινήσει για τη μείωση του κόστους παραγωγής στο χωράφι, με συνδυασμό μέτρων. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προβούμε σε συγκεκριμένες κινήσεις, καθότι στα πλαίσια της ανάκαμψης της εθνικής οικονομίας προβλέπουμε ότι θα υπάρχει περιθώριο για τέτοιου είδους μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των Ελλήνων αγροτών.
Ετήσιο ακατάσχετο
Ακατάσχετο υφίσταται και για τους λογαριασμούς των αγροτών, όπως όλων, έως 1.250 ευρώ για κάθε μήνα. Αντιλαμβανόμενοι ότι η καταβολή των επιδοτήσεων για τον αγρότη είναι εντοπισμένη χρονικά, επεξεργαζόμαστε ρύθμιση για την προστασία, στους λογαριασμούς που υπόκεινται σε κατάσχεση.
Απώλεια εισοδήματος
Αναγνωρίζοντας τα έκτακτα προβλήματα σε ορισμένα προϊόντα, όπως το αιγοπρόβειο γάλα, τα επιτραπέζια ροδάκινα και τον καπνό, η Πολιτεία μέσα από τα μέσα που διαθέτει προχώρησε στη στήριξη των εισοδημάτων των αγροτών δίνοντας ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis) από τον κρατικό προϋπολογισμό, συνολικού ύψους 60 εκατ. ευρώ. Προχωράμε στη στήριξη και άλλων προϊόντων που έχουν ανάγκη, μέσα στην καινούρια χρονιά, στα πλαίσια των δυνατοτήτων που δίνουν οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί και οι δυνατότητες του κρατικού προϋπολογισμού. Όλες οι δυνατότητες που έχουμε θα εξαντληθούν, για να βοηθηθεί ο παραγωγός.
Ελαιοκομία
Έγινε αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για στήριξη του εισοδήματος των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών και όχι μόνο, λόγω κλιματικών συνθηκών, μέσω του Ταμείου Διαχείρισης Κρίσεων. Επίσης, είμαστε στη διαδικασία ανανέωσης του νομικού πλαισίου της δακοκτονίας από την επόμενη χρονιά, με πολλές αλλαγές προσαρμοσμένες στα νέα κλιματικά δεδομένα και με στόχο την έγκαιρη εφαρμογή του προγράμματος.
Εγγυητικές επιστολές εμπόρων
Η εγγραφή στο Μητρώο Εμπόρων κάθε επιχείρησης, που αγοράζει προϊόντα από τους παραγωγούς, προβλέπει πολύ συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Ωστόσο θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω αυστηροποίηση αυτών, ώστε να μπορούν να καλύπτουν πλήρως τον παραγωγό σε περίπτωση πτώχευσης.
Φορολογία αγροτών
Το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με το ΥΠΑΑΤ έχουν θεσμοθετήσει το αφορολόγητο εισόδημα ειδικά για τους μικρομεσαίους αγρότες. Το δημοσιονομικό περιθώριο, που μας αφήνει η έξοδος από τα Μνημόνια, θα το εξαντλήσουμε, έτσι ώστε στο επόμενο διάστημα να εφαρμόσουμε δικαιότερες πολιτικές φορολογικής ελάφρυνσης των γεωργών και των κτηνοτρόφων. Ξεκινήσαμε ήδη από τους συνεταιρισμένους αγρότες (κατάργηση τέλους επιτηδεύματος) και τους συνεταιρισμούς (σταδιακή μείωση συντελεστή φορολογίας). Επίσης, μελετάμε την αλλαγή του φορολογικού νόμου 4172/2013, ώστε να καταστεί πιο δίκαιος.
Ασφαλιστικός νόμος
Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση Κατρούγκαλου συντελεί στην προσπάθεια της κυβέρνησης για ένα δικαιότερο ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο είναι βιώσιμο. Με το νόμο αυτό, ήδη η μεγάλη πλειοψηφία και το σύνολο των μικρομεσαίων αγροτών καταβάλλουν μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές σε σχέση με τον προηγούμενο νόμο («Λοβέρδου-Κουτρουμάνη» 3863/2010), ενώ οδηγεί και σε μεγαλύτερες συντάξεις σε σχέση με τον ίδιο νόμο. Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον κλάδο της σύνταξης κατά 33%, οδηγεί σε μειώσεις και για τους μεσαίους και μεγαλύτερους αγρότες.
ΕΛΓΑ
Διασφαλίσαμε την ταχύτερη καταβολή των αποζημιώσεων. Ήδη την Παρασκευή καταβλήθηκε το υπόλοιπο 10% στους λογαριασμούς των αγροτών.
Διασφαλίζουμε τον δημόσιο και ανταποδοτικό χαρακτήρα του ΕΛΓΑ και δεν θα ανοίξουμε την κερκόπορτα της ιδιωτικής ασφάλισης. Εάν κληθεί ο Οργανισμός να αποζημιώνει όλων των ειδών τις ζημιές, αγνοώντας τον ανταποδοτικό του χαρακτήρα και τη βιωσιμότητά του, τότε αναγκαστικά θα οδηγηθεί στο κλείσιμο ή σε «θαλασσοδάνεια» με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, όπως συνέβαινε πριν το 2009 – θαλασσοδάνεια που τελικά οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και τα Μνημόνια, τα οποία πλήρωσε τελικά όλος ο ελληνικός λαός.
Σαν μη κερδοσκοπικός οργανισμός, τα τελευταία χρόνια έχει αντέξει στην πίεση των αντίξοων καιρικών συνθηκών και στις αποζημιώσεις που αυτές απαιτούνται βάσει κανονισμού λειτουργίας. Ο εκσυγχρονισμός του κανονισμού είναι στη βούληση του Υπουργείου για το επόμενο διάστημα και ήδη έχει δρομολογηθεί.
Δασικοί χάρτες
Όσοι αγρότες έχουν ασκήσει τις λύσεις που παρέχονται για τα προβλήματα εμπλοκής των αγροτεμαχίων τους με τους αναρτημένους δασικούς χάρτες, αυτά έχουν επιλυθεί και συνεχώς επιλύονται, όποτε προκύψουν νέα. Όσοι αντιμετώπισαν πρόβλημα, λόγω καθυστέρησης των κρατικών υπηρεσιών, έχουμε ήδη προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να πληρωθούν κανονικά την ενίσχυση στην εξόφληση του Δεκεμβρίου. Η ενημέρωση των ενδιαφερόμενων αγροτών είναι πρωταρχικό μέλημα για τον τρόπο επίλυσης των θεμάτων των δασικών χαρτών και γίνεται σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία. Όπου χρειάστηκε παράταση έχει δοθεί από το αρμόδιο Υπουργείο. Σε κάθε περίπτωση, η επιδότηση δεν τίθεται σε κίνδυνο, καθώς υπάρχουν τα εργαλεία που παρέχει η νομοθεσία.
Κατασχέσεις και «κόκκινα δάνεια»
Κανένα αγροτεμάχιο αγρότη δεν έχει κατασχεθεί ούτε πρόκειται με την παρούσα κυβέρνηση. Η προστασία της ιδιοκτησίας είναι πρωταρχικό μέλημα του ΥΠΑΑΤ, τόσο των μικρομεσαίων αγροτών όσο και των συνεταιρισμών. Έχουμε σε εφαρμογή τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που προβλέπει μέχρι και 100% «κούρεμα» σε τόκους και πανωτόκια και μέχρι 60% «κούρεμα» στο αρχικό κεφάλαιο.
ΕΝΦΙΑ και άλλα «χαράτσια»
Δεν υπάρχει συμπληρωματικός φόρος ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια και μειώσεις στο φόρο έχουν ήδη εξαγγελθεί για τους μικρούς ιδιοκτήτες που είναι η πλειονότητα των Ελλήνων αγροτών, μέσω της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών. Η νομιμοποίηση των γεωτρήσεων αποτελεί ευρωπαϊκή υποχρέωση της Ελλάδας απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος. Σχετικά με το ΟΣΔΕ, παρέχεται πλέον η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης απευθείας από τον αγρότη, χωρίς κανέναν ενδιάμεσο και χωρίς επιβάρυνση. Επίσης, έχουμε αυξήσει τις πύλες του ΟΣΔΕ και υπάρχει σχεδιασμός να αυξηθούν ακόμα περισσότερο.
Πληρωμές
Στο τελευταίο δεκαήμερο του χρόνου γίνονται οι πληρωμές της εξισωτικής αποζημίωσης, του υπόλοιπου 30% της βασικής ενίσχυσης, της πράσινης ενίσχυσης, των προγραμμάτων της βιολογικής κτηνοτροφίας, των σπάνιων αυτόχθονων φυλών κ.ά. και μια σειρά πληρωμών που εξοφλούν εκκρεμότητες ακόμα και παλιότερων ετών. Όλοι αναγνωρίζουν ότι οι πληρωμές έχουν αποκτήσει κανονικότητα, ώστε ο αγρότης να μπορεί να προγραμματίσει την καλλιέργεια και τις υποχρεώσεις του. Συνολικά, μέσα στον Δεκέμβριο θα εκταμιευτούν προς όφελος των αγροτών και της υπαίθρου πάνω από 1,5 δισ. ευρώ.
Κτηνοτροφία
Το επόμενο διάστημα κατατίθεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης νομοθέτημα, που λύνει τα πάγια προβλήματα αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Στόχος είναι η απλοποίηση των διαδικασιών και η μείωση της γραφειοκρατικής επιβάρυνσης και του χρόνου που απαιτείται για την ίδρυση και λειτουργία των κτηνοτροφικών μονάδων, αλλά και η ενοποίηση, επικαιροποίηση και απλούστευση της ισχύουσας πολυνομίας και του δαιδαλώδους νομικού πλαισίου που ισχύει για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.
Επίσης, αυξάνονται και συστηματικοποιούνται οι έλεγχοι στη διακίνηση γάλακτος και προϊόντων αυτού κυρίως στα σημεία εισόδου της χώρας. Προβλέπονται  αυστηρότερες κυρώσεις στους παραβάτες (πρόστιμα  έως ένα εκατομμύριο ευρώ και ανακλήσεις αδειών λειτουργίας). Καταβλήθηκαν ήδη οι κρατικές ενισχύσεις de minimis 42 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στα Καλάβρυτα, προς όφελος των αιγοπροβατοτρόφων όλης της Ελλάδας, και προγραμματίζουμε: i) Καταβολή επιπλέον ενισχύσεων de minimis στη Λέσβο μέχρι το τέλος του έτους, λόγω των ιδιαιτέρων προβλημάτων της κτηνοτροφίας στο νησί, ii) ολοκλήρωση Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης, που θα αυξήσουν τη βοσκοϊκανότητα των λιβαδιών μας, iii) χρηματοδότηση κτηνιατρικών εργαστηρίων για τον εκσυγχρονισμό τους και iv) πρόσληψη κτηνιάτρων για τη στελέχωση των υπηρεσιών.
Αρδευτικά και αντιπλημμυρικά έργα
Ήδη έχουν κατατεθεί προτάσεις ώριμων έργων (με ολοκληρωμένες μελέτες) για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, τα οποία θα δημοπρατηθούν το επόμενο διάστημα δηλαδή στις αρχές του 2019. Πρόκειται για έργα εγγειοβελτιωτικά, τα οποία θα συμβάλουν στη βελτίωση της άρδευσης (ορθολογική χρήση νερού και εξοικονόμηση), τη μείωση του κόστους παραγωγής και στην προστασία του περιβάλλοντος. Το ΥΠΑΑΤ μέσω του ΠΑΑ διαθέτει για επενδύσεις σε εγγειοβελτιωτικά έργα ποσό 300 εκατ. ευρώ.
Κοινή Αγροτική Πολιτική
Αυτή τη στιγμή διεξάγουμε έναν αγώνα, μαζί με τον Πρωθυπουργό, για τη διατήρηση του προϋπολογισμού της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2021-2027, στα επίπεδα της περιόδου 2014-2020, καθώς και ενάντια στην πρόταση για εξωτερική σύγκλιση των επιδοτήσεων μεταξύ των κρατών-μελών, η οποία θα είχε αρνητικές συνέπειες στο εισόδημα των Ελλήνων αγροτών. Στόχος της διαπραγμάτευσής μας για τη νέα ΚΑΠ είναι η άρση των αδικιών και των ανισοτήτων, καθώς και η κατανομή των επιδοτήσεων στους αγρότες που παράγουν πραγματικά. Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που τίθεται από την Ελλάδα σε επίπεδο Πρωθυπουργού και Συμβουλίου Κορυφής στην Ε.Ε. το θέμα των αγροτικών επιδοτήσεων (την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου), που δείχνει πόσο ψηλά έχει στην ατζέντα της τα αγροτικά θέματα αυτή η κυβέρνηση.
Άδειες διήμερων αποσταγματοποιών
Φέτος το καθεστώς των διημέρων αποσταγματοποιών βελτιώθηκε περισσότερο από κάθε άλλο έτος ικανοποιώντας το πάγιο αίτημά τους. Κατά τη δύσκολη φετινή χρονιά βρέθηκε η καλύτερη δυνατή λύση για την αξιοποίηση των σταφυλιών και την παραγωγή τσίπουρου/τσικουδιάς. Ταυτόχρονα καταργήθηκε ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί.
«Αγροτοδικεία»
Σχετικά με την «ποινικοποίηση των αγώνων», στην οποία αναφέρεστε, παραπέμπουμε στο ν. 4356/2015 και το άρθρο 28, που ψήφισε αυτή η κυβέρνηση.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Τι απαντά στα αιτήματα των αγροτών"

Σάλος με τις νέες αποκαλύψεις για τον Μανώλη Πετσίτη στις κυριακάτικες εφημερίδες

Νέες αποκαλύψεις για τον Μανώλη Πετσίτη φέρνουν στο φως τα δημοσιεύματα των κυριακάτων εφημερίδων. 
Μέχρι το 2014 ο κ. Πετσίτης ήταν σερβιτόρος στο επάγγελμα, με πενιχρά εισοδήματα. Όμως, από το 2015, με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ο κ. Πετσίτης εκτοξεύει τις «μετοχές» του και μετατρέπεται μέσα σε μια νύχτα σε πολιτικό παράγοντα και σε συνομιλητή κορυφαίων επιχειρηματιών και καναλαρχών, και εμφανίζεται να είναι μισθωτός του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στην εταιρεία Elfe.
Η «καλή ζωή»
Σύμφωνα με το in.gr, ο Μανώλης Πετσίτης διήγε «καλή ζωή» τα τελευταία χρόνια:
«Ο άγνωστος στο ευρύ κοινό σερβιτόρος στο επάγγελμα που όμως κατάφερε να κάνει πραγματικότητα τα πιο τρελά του όνειρα και να ζει μια αξιοζήλευτη ζωή. Με ωραίες γυναίκες, γεμάτους τραπεζικούς λογαριασμούς, τραπέζια σε trendy μαγαζιά της αθηναϊκής νύχτας, πανάκριβα κρασιά και ουίσκι (για τα οποία δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία σε σημείο… υπερβολής)».
Μέσα σε τρία χρόνια από τα 5.000 ευρώ έφτασε εισοδήματα 204.000

Το όνομα του Μανώλη Πετσίτη ακούστηκε πρώτη φορά ή μάλλον το είδαμε πρώτη φορά όταν κυκλοφόρησε το χαρτί με τα στοιχήματα του Αλέξη Τσίπρα και στενών του συνεργατών για τα ποσοστά που θα κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ τη βραδιών των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015. Ο Μανώλης Πετσίτης ήταν εκείνος που είχε πέσει μέσα. Μάλιστα, από εκείνη τη βραδιά κυκλοφορούν και φωτογραφία που δείχνουν τον Μανώλη Πετσίτη να πανηγυρίζει μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Νίκο Παππά και τον Αλέκο Φλαμπουράρη και την Περιστέρα Μπαζιάνα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. 
Η selfie του Μανώλη Πετσίτη με τον Αλέξη Τσίπρα από την εκλογική βραδιά της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.
Η selfie του Μανώλη Πετσίτη με τον Αλέξη Τσίπρα από την εκλογική βραδιά της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.
Εκτοτε οι μετοχές του εκτοξεύτηκαν. 
Σύμφωνα με το newsbomb, ο κ. Πετσίτης έγινε το alter ego του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά. Μέσα σε τρία χρόνια, από μισθωτός των 4.911,87 ευρώ ετησίως βρέθηκε να έχει ετήσια εισοδήματα ύψους 204.160 ευρώ και να συνεργάζεται με επιχειρηματίες όπως ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο Δημήτρης Κοντομηνάς και ο κ. Καλογρίτσας.
Οπως αποκάλυψε το newsbomb.gr ο Μανώλης Πετσίτης εκπροσωπούσε στην Ελλάδα, Κύπριους δικηγόρους, που είναι ακόμη και σήμερα οι διαχειριστές «αμαρτωλών» offshore του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ενώ σύμφωνα Τα Νέα αποκάλυψαν τη σχέση του Μανώλη Πετσίτη με τον κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, συνταξιδιώτη του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα. 
Νέα στοιχεία για το golden boy του Μαξίμου φέρνουν οι κυριακάτικες εφημερίδες που φιλοξενούν πληθώρα αποκαλύψεων:
Το Βήμα: «Οι εντιμότατοι φίλοι...» Ταραχή στην κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις για συναλλαγές με επιχειρηματίες διωκόμενους από τη Δικαιοσύνη
Το Βήμα: «Οι εντιμότατοι φίλοι...» Ταραχή στην κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις για συναλλαγές με επιχειρηματίες διωκόμενους από τη ΔικαιοσύνηΠρώτο Θέμα: «Ο αθώος συμμαθητής που μπαινόβγαινε στο Μαξίμου» -Είναι φορολογικός εκπρόσωπος στην Ελλάδα των δικηγόρων του Αρτεμίου με τις κυπριακές offshore
Πρώτο Θέμα: «Ο αθώος συμμαθητής που μπαινόβγαινε στο Μαξίμου» -Είναι φορολογικός εκπρόσωπος στην Ελλάδα των δικηγόρων του Αρτεμίου με τις κυπριακές offshore

Ελεύθερος Τύπος: Τρίγωνο Διαπλοκής -Οι μπίζνες Πετσίτη με Λαυρεντιάδη, οι offshore Αρτεμίου και το Μαξίμου
Ελεύθερος Τύπος: Τρίγωνο Διαπλοκής -Οι μπίζνες Πετσίτη με Λαυρεντιάδη, οι offshore Αρτεμίου και το Μαξίμου
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σάλος με τις νέες αποκαλύψεις για τον Μανώλη Πετσίτη στις κυριακάτικες εφημερίδες "

Κοινωνικό Μέρισμα: Νέα καταγγελία στην aftodioikisi.gr -Γιατί απορρίπτεται αλλοδαπή

Νέα καταγγελία φτάνει στην aftodioikisi.gr για τις αδικίες του Κοινωνικού Μερίσματος. Δείτε πώς περιγράφει την περίπτωση της αλλοδαπή που ενώ έχει τα σχετικά στοιχεία, την απορρίπτουν με την αιτιολογία μη μόνιμης και νόμιμης διαμονής στη χωρά την τελευταία πενταετία:

«Ονομάζομαι Ι. Γ. δεν δικαιούμαι να λάβω το κοινωνικό μέρισμα με την αιτιολογία μη μόνιμης και νόμιμης διαμονής στη χωρά την τελευταία πενταετία .Ενώ έχω τα τρια τελευταία έτη ατομική φορολογική δήλωση ,τα δυο προηγούμενα έτη ήμουν δηλωμένη ως προστατευόμενο μέλος με αναγραφόμενο το αφμ μου στην φορολογική δήλωση των γονέων μου ,το οποίο αποδεικνύει ότι διέμενα στη χώρα».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοινωνικό Μέρισμα: Νέα καταγγελία στην aftodioikisi.gr -Γιατί απορρίπτεται αλλοδαπή"

Φωτιά στο Μάτι: Συγγενείς της Χρύσα Σπηλιώτη και του Δημήτρη Τουρναβίτη μηνύουν τον κρατικό μηχανισμό

Μήνυση κατά του κρατικού μηχανισμού κατέθεσαν συγγενείς της ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη και του συζύγου της Δημήτρη Τουρναβίτη, του ζευγαριού που βρήκε τραγικό θάνατο στις φωτιές του καλοκαιριού στο Μάτι.

Πέντε μήνες μετά τον άδικο χαμό του ζευγαριού, η οικογένεια βρήκε τη δύναμη να σταθεί στα πόδια της. Ο κουνιάδος της ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη, Κωνσταντίνος Τουρναβίτης μίλησε στο Star για την ανάγκη να βρεθούν οι υπεύθυνοι.

«Ελπίζω να βγει η αλήθεια. Υπάρχουν δυο σκέλη. Το ένα είναι ο εμπρησμός. Ποιος, πως και γιατί. Έγιναν μια σειρά από τραγικές ενέργειες από αυτούς που είχαν τη ευθύνη», λέει ο αδερφός της ηθοποιού.

Ο Κώστας Τουρναβίτης έψαχνε με τα ίδια του τα χέρια, για ώρες, σε στεριά και θάλασσα, να βρει τον αδερφό του και την ηθοποιό. Τον πρόλαβαν τα κακά μαντάτα. Εχθές βρέθηκε στην εισαγγελία Αθηνών και κατέθεσε μήνυση εναντίον όσων του στέρησαν τους δικούς του ανθρώπους.

Η Χρύσα Σπηλιώτη και ο σύζυγός της, τη «μαύρη Δευτέρα» βρίσκονταν στο εξοχικό τους στο Μάτι και ετοιμάζονταν να φύγουν για διακοπές στην Άνδρο. Η μοίρα είχε άλλα σχέδια. Οι φλόγες κατασπάραξαν το σπίτι τους, το αυτοκίνητο τους. Εκείνοι έτρεξαν να σωθούν και εγκλωβίστηκαν στο οικόπεδο της φρίκης μόλις 50 μέτρα από τη θάλασσα.

Φωτιά στο Μάτι: Μήνυση για τον χαμό της Χρύσας Σπηλιώτη και του συζύγου της

irafina
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στο Μάτι: Συγγενείς της Χρύσα Σπηλιώτη και του Δημήτρη Τουρναβίτη μηνύουν τον κρατικό μηχανισμό"

Κοινωνικό Μέρισμα: Νέα αδικία με την ανάπηρη μητέρα της καταγγέλλει αναγνώστρια της aftodioikisi.gr

Νέα καταγγελία αναγνώστριας της aftodioikisi.gr για τις αδικίες του Κοινωνικού Μερίσματος. Δείτε πώς περιγράφει την περίπτωση της ανάπηρης μητέρας της, της οποίας έχει αναλάβει την επιμέλεια και η ίδια, χάνει το μέρισμα για… 100 ευρώ λόγω… συνυπολογισμού αναπηρικών επιδομάτων. Τα στοιχεία της καταγγέλλουσας είναι στη διάθεση της aftodioikisi.gr

“Ονομάζομαι Μ.Ε.και έχω με δικαστική απόφαση την επιμέλεια της ολικά ανάπηρης μητέρας μου. Θέλω να αναφέρω πως η ανάπηρη μητέρα μου με απόφαση ΚΕΠΑ, να τονίσω πως χρήζει συμπαράσταση ετέρου προσώπου (δηλαδή δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί δεν είναι δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος αφού γίνεται συνυπολογισμός των αναπηρικών επιδομάτων και για ελάχιστο ποσό της τάξης του 100 ευρώ δεν το λαμβάνει)… Θεωρώ πως τα άτομα αυτά με τις τεράστιες ανάγκες που έχουν θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα το λάβουν! Δεν θα έπρεπε να υπάρχει ο συνυπολογισμός των επιδομάτων που λαμβάνουν… Πάγια διεκδίκηση της ΕΣΑμεΑ είναι η εξαίρεση υπολογισμού αυτών των επιδομάτων… Πρόσφατα το ζήτησαν για ακόμα μια φορά από τον Υπουργό οικονομικών. Είναι κατάφωρη αδικία σε μια τέτοια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα ειδικά των απολύτων αναπήρων που οι ίδιες αποφάσεις των ΚΕΠΑ τους χρήζουν να πρέπει να έχουν συμπαράσταση ετέρου προσώπου να βρίσκονται εκτός του Κοινωνικού μερίσματος… Ευελπιστώ σε μια δίκαιη λύση για τις περιπτώσεις όπως της μητέρας μου”.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοινωνικό Μέρισμα: Νέα αδικία με την ανάπηρη μητέρα της καταγγέλλει αναγνώστρια της aftodioikisi.gr"

Στους 100 οι νεκροί στο Μάτι

Τους 100 έφτασαν τα θύματα από την πυρκαγιά στο Μάτι. Τη μάχη για τη ζωή έχασε 73χρονος εγκαυματίας που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Στις 23 Ιουλίου, ημέρα της φονικής πυρκαγιάς βρισκόταν στο Μάτι με τη σύζυγό του και τα εγγόνια του, μάλιστα έσωσε τον 12χρονο εγγονό του προστατεύοντάς τον με το σώμα του

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Στους 100 οι νεκροί στο Μάτι"

Τράπεζα σε δανειολήπτη: Οι οφειλές σας μεταφέρθηκαν σε fund

Κατά χιλιάδες αποστέλλονται στου δανειολήπτες επιστολές στις οποίες μετά από μια μικρή  αναφορά στο είδος της απαίτησης που έχει η Τράπεζα εις βάρος του πελάτη της ακολουθεί μια… λίγο μεγαλύτερη στη μεταβίβαση αυτής σε μία εταιρεία διαχείρισης. Όπως ενημερώνονται όσοι έχουν λάβει΄αυτή την επιστολή από εδώ και πέρα, «αγαπητή κυρία/αγαπητέ κύριε», αυτήν την εταιρεία θα πληρώνετε και, για να μην το ξεχάσουμε, αυτή η εταιρεία θα διαχειρίζεται τα προσωπικά σας δεδομένα. 

Όλα ξεκίνησαν από τον νόμο 4336/2015, γνωστό και ως «τρίτο αχρείαστο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ», που περιέλαβε στις διατάξεις του την υποχρέωση «να λάβουμε άμεσα μέτρα για να μειώσουμε τα κόκκινα δάνεια». Στα πλαίσια αυτά, και προς άμεση εφαρμογή της «εντολής», ο Νόμος 4354/2015 επέτρεψε τη σύσταση των περιβόητων funds. Μετά από αρκετές τροποποιήσεις, με κυριότερη εκείνη που επέτρεψε την πώληση ακόμα και ενήμερων δανείων, έφτασε στις μέρες μας να αποτελεί το «ευαγγέλιο» για την μεταβίβαση των δανείων μας.

Τρία χρόνια μετά και με τις τράπεζες να έχουν δεσμευθεί για μείωση των 83 δισεκατομμυρίων κόκκινων δανείων, βρισκόμαστε στο στάδιο όπου καθημερινά ακούμε για πωλήσεις πακέτων δανείων σε επενδυτικά κεφάλαια. Ξεκίνησαν από δάνεια πιστωτικών καρτών και καταναλωτικών δανείων με πολλά χρόνια καθυστέρησης, συνέχισαν με επιχειρηματικά χωρίς εξασφαλίσεις και σιγά – σιγά εισέρχονται στο πεδίο των εξασφαλισμένων, μεν, δανείων, αλλά μη εξυπηρετούμενων. Μπορεί το «κασέ» τους να ανέβηκε από το 3% που άνοιξε, δεν παύουν, όμως, οι τιμές στις οποίες πωλούνται τα δάνεια αυτά να κινούνται στα όρια του εξευτελιστικού.

Εξηγεί η δικηγόρος Σοφία Νικολάου:

Το πρώτο ερώτημα που τέθηκε εκ προοιμίου είναι το γιατί να μην δύναται ο δανειολήπτης να εξαγοράσει ο ίδιος το δάνειό του. Δυστυχώς, η λύση αυτή δεν προκρίθηκε, καθώς, κατά πρώτον, είναι αδύνατον να διαχωριστεί ένα μεμονωμένο δάνειο που πωλείται πακέτο με άλλα στο fund και να υπολογιστεί η μοναδική τιμή πώλησής του και, κατά δεύτερον, ήταν βέβαιο πως η λογική αυτή θα δημιουργούσε ένα κύμα κακοπληρωτών, που θα ανέμεναν να «χτυπήσουν» το δάνειό τους πριν τη μεταβίβασή του.

Το δεύτερο ερώτημα αφορά στη στρατηγική που θα ακολουθήσουν τα funds, σε σχέση με την προσπάθεια είσπραξης της απαίτησής τους. Η λογική επιτάσσει πως, αν έχεις αγοράσει σε τιμή «κόστους», σε ενδιαφέρει απλά να εισπράξεις το ποσό που έδωσες και κάτι παραπάνω. Η αντίστροφη οπτική, όμως, συνυπολογίζει τη φύση των εν λόγω επενδυτικών κεφαλαίων, τα οποία ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για το κέρδος, το οποίο επιθυμούν να είναι βραχυπρόθεσμο και υψηλότατο, με κατάληξη την ταχεία αποεπένδυση. Συνεπώς, είναι πολύ πιθανό, να γίνουμε μάρτυρες επιθετικών κινήσεων αναγκαστικής εκτέλεσης.

Αναλογιστείτε και κάτι ακόμα: Τα funds είναι απρόσωπα επενδυτικά σχήματα, που είναι λογικό να αδιαφορούν για την κοινωνική τους εικόνα στην χώρα μας. Όσα κι αν θα θέλαμε να προσάψουμε στις Τράπεζες, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι παράλληλα και εμπορικές επιχειρήσεις, που επιθυμούν την «έξωθεν καλή μαρτυρία». Πολλές φορές, το γεγονός αυτό τιθάσευε τις Τράπεζες στα μέτρα εκτέλεσης που ακολουθούσαν. Επιπροσθέτως, δεν εξαντλούσαν πάντα την δυνατότητα που τους παρείχαν οι δανειακές συμβάσεις για αυξήσεις στα κυμαινόμενα επιτόκια. Υπάρχει, άραγε, κάποιος που πιστεύει ότι δεν θα το πράξει ένα κεφάλαιο που απλώς επιθυμεί το μέγιστο κέρδος;

Κι ερχόμαστε στο τρίτο και ίσως το σημαντικότερο ζήτημα, που δεν είναι άλλο από τη στάση των δικαστηρίων μας σε ενδεχόμενες διενέξεις μεταξύ δανειοληπτών και fund. Με τον Νόμο Κατσέλη – Σταθάκη να πνέει τα λοίσθια και με τον εξωδικαστικό μηχανισμό να έχει αποφέρει πενιχρά αποτελέσματα, η προσφυγή στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να προστατευτούν ανήμποροι δανειολήπτες, φαντάζει μονόδρομος. Οι σταθερές λύσεις, μέσω της ανακοπής κατά της διαταγής πληρωμής που θα εκδώσει το fund από ένα καθυστερούμενο δάνειο και η αναστολή εκτέλεσής της είναι λύσεις, που θα μπορέσουν να δώσουν μία ανάσα σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν.

Η μεταβίβαση των δανείων, όμως, αποστερεί από το νομικό μας οπλοστάσιο το διαχρονικό επιχείρημα που έχει διαγράψει πλείστες επιχειρηματικές οφειλές και δεν είναι άλλο από την υποχρέωση που έχουν οι Τράπεζες να μεριμνούν για τις επιχειρήσεις που χρηματοδοτούν. Προσθέτει, όμως, ένα άλλο, το οποίο αντιστρατεύεται τον νομικό και ουσιαστικό παραλογισμό να έχει αγοραστεί το δάνειό μας προς 3 ευρώ/100 ευρώ δανείου, αλλά να ζητείται περιουσία 100 ευρώ συν τους τόκους! Σε πολλές περιπτώσεις, τα Δικαστήριά μας στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Το ίδιο φρονώ πως θα πράξουν και τώρα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι δείγμα ελλείπουσας πολιτειακής σοβαρότητας, η αδυναμία ολοκληρωμένης ρύθμισης του μείζονος αυτού προβλήματος που τείνει να καταστεί κοινωνικό πρόβλημα. Η διαχείριση των κόκκινων δανείων δεν πρέπει να επαφίεται στην κρίση ορισμένων φωτισμένων δικαστικών λειτουργών, προκειμένου εκείνοι να διαχωρίσουν την ήρα από το στάρι. Η Πολιτεία οφείλει να σταθεί πρωτίστως στο πλευρό των αδυνάμων, στο πλάι όσων αποπληρώνουν τις οφειλές τους με συνέπεια και φυσικά απέναντι σε όσους έχουν, αλλά δεν πληρώνουν, εις βάρος όλων των υπολοίπων. Και πάνω από όλα χρειάζονται δουλειές για όλους και ανάπτυξη με πρόγραμμα και ουσία. Αλλιώς, τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο των χιλιάδων σπιτιών στα χέρια ξένων funds και πολλούς συμπολίτες μας χωρίς στέγη.

daneio-fot-1
daneio-fot-2new
daneio-fot-3
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τράπεζα σε δανειολήπτη: Οι οφειλές σας μεταφέρθηκαν σε fund"

Προειδοποιήσεις στους δικηγόρους που στέλνουν μαζικές επιστολές για διεκδικήσεις αναδρομικών

Καμπανάκι κινδύνου κρούει η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος σχετικά με πρακτικές που ακολουθούνται από δικηγορικά γραφεία μεσω επιστολών, σε εργαζομενους και συνταξιουχους προκειμένου να διεκδικήσουν περικοπές μισθών, συντάξεων, δώρων εορτών και επιδομάτων αδείας.

Η Συντονιστική Επιτροπή αναφέρει σε ανακοίνωση της πως «Η μαζική αθρόα αποστολή μη ζητηθέντων επιστολών από δικηγορικά γραφεία προς κατηγορίες Ελλήνων πολιτών και δη εργαζομένων και συνταξιούχων, με τις οποίες τους ενημερώνουν για τις δυνατότητες δικαστικής διεκδίκησης περικοπών μισθών, συντάξεων, δώρων εορτών και επιδομάτων αδείας, οι οποίοι δεν είναι εντολείς τους και δεν συνδέονται συμβατικά μαζί τους ούτε έχει ζητηθεί από αυτούς, είτε ατομικά είτε μέσω των συλλογικών φορέων εκπροσώπησής τους και θέτουν στη διάθεσή τους τις υπηρεσίες τους για την ανάληψη των σχετικών δικαστικών ή άλλων ενεργειών, συνιστά ανεπίτρεπτη επαγγελματική πρακτική και αθέμιτη διαφήμιση και μειώνει το κύρος και την αξιοπρέπεια του δικηγορικού λειτουργήματος».

Η Συντονιστική Επιτροπή καταδικάζει απερίφραστα τις συγκεκριμένες πρακτικές, οι οποίες όπως υπογραμμίζει «συνιστούν σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα και θέτει τους συναδέλφους προ των ευθυνών τους».

Επιπλέον, επισημαίνει ότι «η δημοσίευση από διάφορους φορείς, έντυπα ή ηλεκτρονικά, σχεδίων αιτήσεων ή ενδίκων βοηθημάτων προς χρήση από τους πολίτες, πέραν της ενδεχόμενης αντιποίησης του δικηγορικού λειτουργήματος, δημιουργεί κινδύνους ως προς την υποστήριξη των συμφερόντων τους, δεδομένου ότι, εκ του νόμου, ο μόνος νομικός παραστάτης του πολίτη είναι ο δικηγόρος. Κάθε προσπάθεια απαξίωσης του δικηγόρου, είτε με την υποβάθμιση του έργου του είτε με την προσπάθεια υποκατάστασής του, βάλλει πρωτίστως κατά των συμφερόντων πολιτών, της ορθής απονομής της Δικαιοσύνης και της ασφάλειας δικαίου».

«Η Συντονιστική Επιτροπή εφιστά την ιδιαίτερη προσοχή των πολιτών ως προς τις ως άνω πρακτικές, με τις οποίες επιδιώκεται η εκμετάλλευση της αγωνίας και των προβλημάτων των πολιτών που επλήγησαν από τις μνημονιακές πολιτικές, ιδίως ως προς τον κίνδυνο ενδεχόμενης παραπλάνησής τους από σχετικές πρωτοβουλίες και προσφορές» καταλήγει η Συντονιστική Επιτροπή.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Προειδοποιήσεις στους δικηγόρους που στέλνουν μαζικές επιστολές για διεκδικήσεις αναδρομικών "

Μία σύλληψη και 49 προσαγωγές στις κινητοποιήσεις με αφορμή την ομιλία Τσίπρα

Σε 49 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία πριν από την έναρξη και κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων που έγιναν, χθες, στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή και την ομιλία του πρωθυπουργού στην πόλη.

Ένας 28χρονος συνελήφθη για συμμετοχή στα επεισόδια που έγιναν μπροστά από το Βασιλικό Θέατρο.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο 424 για παροχή πρώτων βοηθειών.

Μετά την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων, σύμφωνα με την Αστυνομία, νεαρός ο οποίος φέρεται να κρατούσε ελληνική σημαία, δέχθηκε επίθεση από 4 άτομα, στη συμβολή των οδών Εγνατία με Ιασωνίδου.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Μία σύλληψη και 49 προσαγωγές στις κινητοποιήσεις με αφορμή την ομιλία Τσίπρα"

Κρήτη: Ιδιοκτήτες ελαιουργείου μήνυσαν αστυνομία, υπουργείο και Γεροβασίλη

Μήνυση σε αστυνομία, υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και την ίδια την υπουργό, κ. Γεροβασίλη κατέθεσαν ιδιοκτήτες ελαιουργείου στο Μεσοχώρι του Πύργου Μονοφατσίου εξαιτίας της έλλειψης αστυνόμευσης που επικρατεί στην περιοχή.
«Δεν αντέχουμε άλλο. Μας έχουν πειράξει πάρα πολλές φορές και δεν έχει γίνει τίποτε. Έχουμε φτάσει στο απροχώρητο», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, η Ιωάννα Μελετάκη που με τον σύζυγό της διατηρούν το ελαιοτριβείο στο Μεσοχώρι.
Θύμα κλοπής από θρασύτατους κλέφτες
Όλα συνέβησαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής όταν ο Εμμανουήλ Μελετάκης μαζί με την σύζυγό του Ιωάννα και έναν εργάτη βρίσκονταν στο ελαιουργείο.
«Οι κλέφτες ήρθαν με δύο αυτοκίνητα. Εμείς ήμασταν ξύπνιοι αλλά δεν μας αντιλήφθηκαν. Έκοψαν την περίφραξη του ελαιουργείου και πήραν τα σακιά με τις ελιές. Ο σύζυγός μου τους είδε και επειδή ήταν άρρωστος μου φώναξε να πάρω τηλέφωνο την αστυνομία. Κάλεσα την άμεσο δράση και ο αστυνόμος μου είπε πως θα ενημερώσουν τα ΤΑΕ. Σηκωθήκαμε και ανοίξαμε τις πόρτες γιατί κινδύνευε η περιουσία μας. Περιμέναμε τα ΤΑΕ αλλά δεν ήρθαν ποτέ», επεσήμανε η κ. Μελετάκη.
Ωστόσο οι κλέφτες φαίνεται ότι δεν είχαν τελειώσει την… δουλειά τους και εμφανίστηκαν ξανά στο ελαιουργείο με απίστευτο θράσος.
«Μετά από μία ώρα ξαναείδαμε τα δύο αυτοκίνητα να επιστρέφουν. Το θράσος τους δεν είχε όρια καθώς μόλις μας είδαν, πέρασαν από μπροστά μας και μας έπαιξαν την κόρνα. Αυτό μας πείραξε περισσότερο απ’ όλα», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Μελετάκη αναφέροντας παράλληλα πως κανένας αστυνομικός δεν έφτασε ποτέ στο χώρο του ελαιουργείου.
«Από ποιον θα προστατευτούμε εμείς; Εδώ έχουμε μία περιουσία που είναι άλλων ανθρώπων. Η αυλή μας είναι γεμάτη με ελιές και λάδια. Από ποιον θα προστατεύσω εγώ τους παραγωγούς. Πώς; Με ποιον τρόπο θα τους προστατεύσουμε», επεσήμανε η κ. Μελετάκη.
Η μήνυση ήρθε μετά από σκέψη
Για πάνω από δύο μέρες ο Εμμανουήλ Μελετάκης σκεφτόταν τρόπους για να βάλει τέλος στην έλλειψη αστυνόμευσης που παρατηρείται στην περιοχή.
«Ο σύζυγός μου ήθελε με κάποιο τρόπο να αντιδράσουμε. Το δούλεψε πολύ καλά στο μυαλό του. Ήθελε να προβεί σε μία κίνηση που θα τον κάλυπτε ώστε να μπει ένα τέλος σε όλο αυτό το πράγμα με την έλλειψη αστυνόμευσης. Έπειτα από δύο μέρες σκέψης αποφάσισε να προχωρήσουμε σε μήνυση κατά της αστυνομίας και του υπουργείου κι έτσι κάναμε», ανέφερε σχετικά η κ. Μελετάκη η οποία παράλληλα τόνισε πως δεν περιμένει να τους επιστραφούν τα τσουβάλια πίσω αλλά «ελπίζω να μπορώ να κοιμάμαι ήσυχη».
Έχουν μετακομίσει στο ελαιουργείο
Η οικογένεια του κ. Μελετάκη διατηρεί σπίτι στην άλλη άκρη του Μεσοχωριού ωστόσο κάθε χρόνο, από την έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου μέχρι την λήξη της, μετακομίζουν στο ελαιουργείο για να είναι μπορούν να προστατεύσουν την περιουσία τους.
«Το σπίτι μου δεν είναι στο ελαιουργείο αλλά στην άλλη άκρη του χωριού. Κάθε ελαιοκομική σεζόν όμως μετακομίζουμε για να προστατεύσουμε την περιουσία μας και την περιουσία των ανθρώπων που είναι στην αυλή μας», ανέφερε σχετικά η κ. Μελετάκη η οποία παράλληλα εξήγηση πως η οικογένειά της έχει πέσει θύμα κλοπής 7 φορές.
«Έχουμε πέσει θύμα κλοπής  άλλες εφτά φορές, όχι στο ελαιουργείο αλλά στο στάβλο που είχαμε τα ζώα. Εφτά φορές, ούτε μία, ούτε δύο. Κάναμε μηνύσεις κατ’ αγνώστων αλλά τίποτε. Έτσι αποφασίσαμε να βγάλουμε τα ζώα, να μην τρώμε εμείς, να μην τρώνε όμως και αυτοί», επεσήμανε η κ. Μελετάκη.
cretapost
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Ιδιοκτήτες ελαιουργείου μήνυσαν αστυνομία, υπουργείο και Γεροβασίλη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news