facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Π. Πολάκης: «Έχουμε τους κερατάδες από πάνω μας και τους προδότες εδώ μέσα» – Επίθεση στη Δικαιοσύνη (βίντεο)

Επίθεση στην τέως εισαγγελέα διαφθοράς, Ελένη Ράικου εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, υποστηρίζοντας ότι της προσκόμισε ο ίδιος στοιχεία για την υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Novartis και τους «δούλεψε ψιλό γαζί».

«Έχω πάει χαρτιά στην εισαγγελία διαφθοράς, στην Κυρία Ράικου και μας δούλεψε ψιλό γαζί. Το λέω έτσι και δημόσια και δεν με νοιάζει. Τρεις φορές είχα πάει», ανέφερε ο κ. Πολάκης, προσθέτοντας ότι της έδωσε στοιχεία για το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Novartis κι αυτή δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση στην Παλλήνη, ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε και στις επικρίσεις που δέχθηκε για το «δόγμα Πολάκη», περί φυλάκισης πολιτικών προσώπων. «Είχαν εξασφαλίσει αυτοί που κυβερνούσαν ότι δεν θα τιμωρηθούν. Διότι δυστυχώς, κι έχω ακούσει πολλά σχολιανά για το θέμα της παρέμβασης στη δικαιοσύνη, ο Παπαντωνίου είχε 13 χρόνια προανάκριση. Και το είπα μία εβδομάδα πριν τον συλλάβουν και το είπαν “δόγμα Πολάκη”», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός.

«Έχουμε τους κερατάδες από πάνω μας και τους προδότες εδώ μέσα»

Σε μια μάλλον απολογιστική και εκλογικού τύπου ομιλία, ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για… «κερατάδες» και για «προδότες», μιλώντας για τους δανειστές και την αντιπολίτευση.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτό έχει συμβεί αυτά τα τρία χρόνια, μέσα στα μνημόνια, μέσα στην κακομοιριά. Με αυτούς τους κερατάδες από πάνω μας, με τους άλλους τους προδότες εδώ μέσα να βγαίνουν και να καταγγέλλουν», τόνισε, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι παρακαλά το ΔΝΤ να πιέσει για να κοπούν οι συντάξεις.

Επίσης, ο κ. Πολάκης υπεραμύνθηκε της απόφασης του υπουργείου Υγείας περί αποσύνδεσης της ασφαλιστικής εισφοράς από το υγειονομικό δικαίωμα.

«Δεν θα μπορέσει καμιά κυβέρνηση στο μέλλον, δεν θα τολμήσει, θα μπει φράγμα από τον λαό εάν το κάνει, -μαύρη ώρα αν έρθει κάτι άλλο», ανέφερε.



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Π. Πολάκης: «Έχουμε τους κερατάδες από πάνω μας και τους προδότες εδώ μέσα» – Επίθεση στη Δικαιοσύνη (βίντεο)"

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Eνταση και χημικά μεταξύ διαδηλωτών - ΜΑΤ την ώρα της ομιλίας Τσίπρα (video)

Νέο μπλόκο της αστυνομίας στους διαδηλωτές που πραγματοποίησαν νωρίτερα διαμαρτυρία στον Λευκό Πύργο με αφορμή τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Θεσσαλονίκη.

Οι συγκεντρωθέντες που συνάντησαν το μπλόκο των ΜΑΤ στην οδό Νικολάου Γερμανού και δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, κινήθηκαν μέσω της Λ. Νϊκης προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, ήρθαν εκ νέου αντιμέτωποι με τον φραγμό των ΜΑΤ, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Βενιζέλου. Τότε επιχείρησαν να κινηθούν ανάποδα προς τη φορά των αυτοκινήτων στην Τσιμισκή, με την αστυνομία να επιχειρεί να τους σταματήσει κάνοντας Περιορισμένη χρήση χημικών.

Αυτή την ώρα οι συγκεντρωθέντες επιχειρούν να κινηθούν μέσω της οδού Καρόλου Ντηλ, ενώ πετούν πέτρες και μπουκάλια προς τους αστυνομικούς.

Στο σημείο εκκίνησης, στον Λευκό Πύργο, κατέληξε η πορεία των διαδηλωτών ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την αποψινή ομιλία του πρωθυπουργού στο Παλαί Ντε Σπορ.

Μερίδα διαδηλωτών, μετά την ολοκλήρωση της πορεία πέταξε φωτοβολίδες εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών για να διαλύσουν το πλήθος.

Οι αστυνομικοί επιστράτευσαν για λίγο και το υδροφόρο όχημα "Αύρα", με σκοπό να απομακρύνουν τους συγκεντρωθέντες. Αυτή την ώρα τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει, ενώ η αστυνομία προσήγαγε ένα άτομο που συμμετείχε στα επεισόδια που προηγήθηκαν.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου διεξάγεται κανονικά.


dikaiologitika
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Eνταση και χημικά μεταξύ διαδηλωτών - ΜΑΤ την ώρα της ομιλίας Τσίπρα (video)"

Δημόσιος υπάλληλος με πλαστό πτυχίο -Πάω στην ανακρίτρια, μου ζητούν 150.000 ευρώ

Συνεχίζονται οι διώξεις υπαλλήλων που προσελήφθησαν στο Δημόσιο με πλαστούς τίτλους σπουδών. Μετά την καθαρίστρια που πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού, στη δημοσιότητα έρχεται η περίπτωση ενός νοσηλευτή, ο οποίος απολύθηκε από το νοσοκομείο στο οποίο εργαζόταν. Το κράτος, τώρα, του ζητεί πίσω τα χρήματα για το σύνολο των μισθών του επί 29 έτη.

Ο 52χρονος που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, έπειτα από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχε πλαστό τίτλο σπουδών. Όπως λέει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου: «Με έχει καλέσει η ανακρίτρια τη Δευτέρα, πού να βρω 150.000 ευρώ. Είμαι ένας άρρωστος άνθρωπος, έχω 75% αναπηρία. Είμαι μόνος μου. Είχα ανάγκη τη δουλειά. Δεν έκλεψα και όλοι στο νοσοκομείο με αγαπούσαν. Όλους τους βοηθούσα. Αν δείτε τις αξιολογήσεις μου επί 29 χρόνια, κάθε χρόνο έπαιρνα 10 . Είναι κακούργημα αυτό που έκανα; Ζητώ συγγνώμη».



aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημόσιος υπάλληλος με πλαστό πτυχίο -Πάω στην ανακρίτρια, μου ζητούν 150.000 ευρώ"

Μητσοτάκης: Επίδομα 2.000 για κάθε νέα γέννηση -Αύξηση κατώτατου μισθού [εικόνες & βίντεο]

Μήνυμα ενότητας έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του 12ου Συνεδρίου της ΝΔ,  όπου παρουσίασε τις προτάσεις του για την οικονομική ανάταξη της χώρας και την αντιμετώπιση του οξύτατου δημογραφικού προβλήματος. 
Στην κεντρική ομιλία του συνεδρίου, που είχε ως σύνθημα το «Ελλάδα, Μπορούμε», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «η Ν.Δ. είναι το κόμμα των πολλών, η παράταξη που ενώνει τους Έλληνες και γεφυρώνει τα ρήγματα, που η κρίση προκάλεσε στην ελληνική κοινωνία».
Εξήγγειλε δε, δύο νέες δεσμεύσεις:
α) βοήθεια 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα
β) αύξηση του κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ της χώρας
Το επίδομα των 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες θα προβλέπεται στον πρώτο κιόλας προϋπολογισμό που θα καταθέσει η ΝΔ. Πρόκειται για ένα ποσό που όπως έχει ως στόχο να καλύψει τα αναγκαία έξοδα το πρώτο διάστημα μετά την γέννηση του κάθε παιδιού και θα δοθεί με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια στη συντριπτική πλειονότητα των νέων οικογενειών. Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύεται ότι όλα τα βρεφικά είδη και τα είδη πρώτης ανάγκης των νέων μητέρων θα υπαχθούν στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, ενώ το αφορολόγητο όριο για κάθε παιδί θα προσαυξάνεται στις οικογένειές τους κατά 1.000 ευρώ.
Όσον αφορά στις νέες μητέρες η ΝΔ θα θεσμοθετήσει τη δυνατότητα να επιλέγουν εκείνες το χρόνο για την άδεια εγκυμοσύνης και λοχείας, ενώ σχεδιάζει να καθιερώσει το πρόγραμμα «βοήθεια στην εργαζόμενη μητέρα». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με το οποίο θα πιστοποιούνται εξειδικευμένες γυναίκες και θα αναλαμβάνουν εκείνες την φύλαξη παιδιών προσχολικής ηλικίας, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες του εξωτερικού για να διευκολύνονται οι εργαζόμενες νέες μητέρες.
Παράλληλα κάθε οικογένεια που το παιδί της δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, θα λαμβάνει ενίσχυση 180 ευρώ το μήνα για 10 μήνες το χρόνο, προκειμένου να επιλέγει εκείνη το βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής της. Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης «με αυτές και με πολλές σχετικές παρεμβάσεις μας, προσβλέπουμε πολύ σύντομα η δημιουργία οικογένειας να μην αντιμετωπίζεται πια από τους νέους μας με δισταγμό, αλλά ως αυτό που είναι στην πραγματικότητα: η σημαντικότερη χαρά τη ζωής».
Με αυτό το πλέγμα μέτρων, όπως επισημαίνει η Ν.Δ. επιδώκει να εγκαινιάσει νέα εποχή στη σχέση του κράτους με τις νέες Ελληνίδες και τους νέους Έλληνες. Τονίζει δε ότι οι προτάσεις αυτές απηχούν τις πλέον προοδευτικές πολιτικές που υιοθετούνται από τις ευρωπαϊκές χώρες με τα πιο ανεπτυγμένα συστήματα κοινωνικής πρόνοιας.
«Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα και να βαδίσουμε ενωμένοι στο μέλλον: Στην ευημερία και την αλληλεγγύη, αντί για τη φτωχεια και τη μιζέρια που αναπαράγει ο ΣΥΡΙΖΑ» θα τονίσει ο κ. Μητσοτάκης προανναγέλοντας την αύξηση του κατώτατου μισθού με διπλάσιο ρυθμό από εκείνον της οικονομικής ανάπτυξης. Διότι, όπως χαρακτηριστικά είπε: «το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία, ώστε να προχωράμε όλοι μαζί μπροστά και να μη μένει κανείς πίσω».
Βασικό στοιχεία της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη ήταν ότι η ΝΔ έρχεται να ενώσει τους Ελληνες και όχι να τους διχάσει, όπως κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πράττει επί χρόνια.
Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στα ρήγματα ανάμεσα στους κερδισμένους και τους χαμένους της παγκοσμιοποίησης, σε αυτούς που κατοικούν σε δυναμικά αστικά κέντρα και σε αυτούς που βρίσκονται στην παραμελημένη περιφέρεια, ανάμεσα σε αυτούς που ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους και σε αυτούς που βουλιάζουν στα χρέη, σε εκείνους που είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και σε αυτούς που την βλέπουν ως απειλή. Και τέλος ανάμεσα σε αυτούς που έχουν σταθερή εργασία και σε αυτούς που ζουν τον εφιάλτη της μερικής και συχνά ανασφάλιστης απασχόλησης.
«Στόχος της πολιτικής μας δεν είναι μόνο η ανάπτυξη της χώρας, αλλά να γεφυρώσουμε αυτά τα ρήγματα, να άρουμε τις διαιρέσεις, να μειώσουμε τις ανισότητες. Να δουλέψουμε δηλαδή για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της μεσαίας τάξης στη χώρα μας. Τη μεσαία τάξη που έφτιαξαν οι πατεράδες και οι παππούδες μας, οι μητέρες και οι γιαγιάδες μας, από το τέλος του τραγικού Εμφυλίου, περνώντας από τη μεταπολεμική ανασυγκρότηση, την ταχύτατη πολιτική σταθεροποίηση και τον εκδημοκρατισμό της Μεταπολίτευσης και φτάνοντας στην Ελλάδα της Ευρώπης» τόνισε.
Έστησαν, είπε χαρακτηριστικά, «μέσα σε πενήντα χρόνια, από τα ερείπια των πολέμων ένα κράτος που ακόμη και σήμερα συγκαταλέγεται στα τριάντα πλουσιότερα του κόσμου» Αυτό ήταν το κατόρθωμα της πολυάριθμης ελληνικής μεσαίας τάξης. Ένα κατόρθωμα που στηρίχτηκε σε μια τόσο παραδοσιακή και απλή αξία.  Αυτή της ατομικής και συλλογικής προκοπής.  Της σκληρής δουλειάς.  Της επιθυμίας τα παιδιά  μας να ζήσουν μια καλύτερη ζωή από αυτή που ζούμε εμείς. Αξίες που λοιδορούν κ. Τσίπρας και οι φίλοι του».
Με τη φράση «φύγετε για να πάει επιτέλους η Ελλάδα μπροστά» ο κ.Μητσοτάκης άσκησε εντονότατη κριτική στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το σύνολο των πεπραγμένων της, δίνοντας έμφαση στη διάλυση της μεσαίας τάξης, την εξαπάτηση των Ελλήνων ως εργαλείο της πολιτικής της και φυσικά στο Σκοπιανό. 
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι:
  • δίχασε τον ελληνικό λαό και δεν επιχείρησε ποτέ να δημιουργήσει συνθήκες εθνικής συναίνεσης για να λύσει το μείζον εθνικό πρόβλημα,
  • είπε “ναι” εκεί που έξι πρωθυπουργοί είπαν “όχι”, δηλαδή στην αναγνώριση δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας
  • αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί ποτέ με μία μείζονα εθνική υποχώρηση.


Ο πρόεδρος της ΝΔ ανεβαίνει στο βήμα καταχειροκροτούμενοςΟ πρόεδρος της ΝΔ ανεβαίνει στο βήμα καταχειροκροτούμενος

«Το τελευταίο συνέδριό μας πριν την μεγάλη πολιτική αλλαγή»
«Σας ευχαριστώ για την συμμετοχή και τον ενθουσιασμό σας. Γι’ αυτό το αποφασιστικό «παρών» στις μάχες της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και -καθημερινά- στους αγώνες της κοινωνίας. Είναι πολύ ιδιαίτερη στιγμή για μένα προσωπικά αυτό το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας» είπε ο κ. Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του, σπεύδοντας να προσθέσει: «Το τελευταίο μας Συνέδριο πριν τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που αναμένει η ελληνική κοινωνία και θα επισφραγίσουν οι επόμενες εκλογές. Μια αλλαγή για την οποία όλοι σας έχετε εργαστεί σκληρά αυτά τα τρία χρόνια. Και σας ευχαριστώ θερμά γι’ αυτό!»
Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε ότι:
  • Είμαστε η παράταξη που έχτισε τη δημοκρατική μεταπολίτευση και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη σε πείσμα πολλών. Χάρη στον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
  • Είμαστε η παράταξη που τόλμησε πρώτη να κάνει μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, βρισκόμενη τότε μπροστά από την εποχή της. Χάρη στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
  • Είμαστε η παράταξη που απέδειξε ότι μπορεί να ενώσει ευρύτερες κοινωνικές ομάδες κάτω από την πολιτική της στέγη. Χάρη στον Κώστα Καραμανλή.
  • Είμαστε η παράταξη που κράτησε τη χώρα στον αναπτυγμένο κόσμο και το ευρώ σε πείσμα του Σύριζα και των ακραίων αριστερών και δεξιών φίλων του. Χάρη στον Αντώνη Σαμαρά.
  • Είμαστε η παράταξη που θα οδηγήσει τη χώρα ενωμένη σε μια νέα εποχή ευημερίας, σε μια δύσκολη εποχή για την Ευρώπη.
Ειδική αναφορά έκανε στην παρουσία παλαιών στελεχών της ΝΔ τα οποία «οδήγησαν το κόμμα σε νίκες, αλλά και που το κράτησαν όρθιο σε δύσκολες στιγμές» αλλά και για φίλους «της δικής μας πολιτικής οικογένειας,που μας στήριξαν στο παρελθόν, μας εγκατέλειψαν στην πορεία, και τώρα γυρίζουν στη μεγάλη μας παράταξη. Σας καλωσορίζουμε ξανά στο σπίτι σας!» είπε.
Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως «βρίσκονται όμως κοντά μας και νέοι αγωνιστές, που ήρθαν δίπλα μας πρόσφατα, εμπλουτίζοντας τις θέσεις μας. Άλλοι με την γνώση και την εμπειρία τους κι άλλοι με τον ενθουσιασμό της ηλικίας και των ιδεών τους. Και, βεβαίως, ένα άξιο δυναμικό από το Μητρώο Στελεχών μας. Μια γέφυρα της παράταξης προς το αύριο».
Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι το συνέδριο του κόμματος το παρακολουθούν εκατομμύρια πολίτες. «Άνθρωποι που δεν μας είχαν ψηφίσει ποτέ στο παρελθόν, που μπορεί να ένιωθαν ότι τους είμαστε τελείως ξένοι, σήμερα μας αντιμετωπίζουν με πιο θετική διάθεση. Γνωρίζουμε ότι μπορεί να μην μας αποδέχονται ακόμα πλήρως. Όμως η Νέα Δημοκρατία αποτελεί πλέον επιλογή γι’ αυτούς. Δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και πολλοί τέως ψηφοφόροι του Σύριζα. Πολίτες καλής προαίρεσης που ξέρουν ότι εξαπατήθηκαν. Ότι προδόθηκαν οι ελπίδες τους, τα όνειρά τους. Φίλοι από άλλους πολιτικούς χώρους που, πάνω από όλα,αναζητούν τη σταθερότητα και την υπεύθυνη διακυβέρνηση. Όλοι αυτοί αξίζουν τον σεβασμό μας» σημείωσε.
  • Ο πρόεδρος της ΝΔ χαιρετά τον Κωστή Χατζηδάκη και τον Αντώνη ΣαμαράΟ πρόεδρος της ΝΔ χαιρετά τον Κωστή Χατζηδάκη και τον Αντώνη Σαμαρά

    Τα σκάνδαλα, η ΔΕΠΑ, ο Πετσίτης, η Θάνου
    Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά:
    «Μας ακούει κάθε Έλληνας που υφίσταται εθνικές ταπεινώσεις και προσβάλλεται από μία διαρκή και ανελέητη προπαγάνδα που διαστρέφει την αλήθεια, δημιουργεί ψευδείς εχθρούς και τεχνητή πόλωση.
    • Που περιφρονεί την ανθρώπινη ζωή στη Μάνδρα και στο Μάτι.
    • Που λασπολογεί κατά των αντιπάλων, διχάζει την κοινωνία και σκεπάζει σκάνδαλα.
    • Από τη διασπάθιση των κονδυλίων 1,6 δις για το προσφυγικό, μέχρι την υπόθεση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.
    • Από το διαγωνισμό για το Ελευθέριος Βενιζέλος που η κυβέρνηση επιχείρησε να χαρίσει 700 εκατομμύρια ευρώ στους παραχωρησιούχους, μέχρι την τοποθέτηση της κυρίας Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για να τη μετατρέψει σε εργαλείο εξυπηρέτησης κυβερνητικών συμφερόντων.
    • Και φυσικά, από το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ, μέχρι τις αποκαλύψεις για τον στενό συνεργάτη της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου.
    «Φύγετε» λένε σε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
    «Σήμερα η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας απευθύνει ένα και μόνο σύνθημα στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Φύγετε»! Και ζητά ένα και μόνο πράγμα από εμάς: «Προχωρήστε μπροστά!»» είπε με έμφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
    Οπωςτόνισε «Εκλογικός μας αντίπαλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να ηγηθεί κατά κράτος στις επόμενες εκλογές και να αναλάβει με ορμή η παράταξή μας την ευθύνη διακυβέρνησης του τόπου».
    Οσοι ράψατε κοστούμια εξουσίας αφήστε τα στη ναφθαλίνη
    «Όσοι ήδη έχουν ράψει κοστούμια εξουσίας, σας συνιστώ να τα αφήσετε στη ναφθαλίνη και να φορέσετε στολή εργασίας. Γιατί η μάχη είναι σκληρή.
    Ο πραγματικός μας αντίπαλος, όμως, είναι τα προβλήματα που μας κληροδοτούν.
    Μια αφανισμένη μεσαία τάξη που στενάζει κάτω από την υπερφορολόγηση.
    Ένα κράτος που παραμένει έρμαιο κομματικών διορισμών. Αναποτελεσματικό και γραφειοκρατικό που ταλαιπωρεί τους δημιουργικούς και δεν μεριμνά για τους πιο αδύναμους».
    Θερμός εναγκαλισμός Μητσοτάσκη-Αδωνι ΓεωργιάδηΘερμός εναγκαλισμός Μητσοτάσκη-Αδωνι Γεωργιάδη

    «Απεχθάνονται τη μεσαία τάξη, είναι βουτηγμένοι στα σκάνδαλα»
    Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε «να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ παρελθόν στις επόμενες εκλογές».
    • Όχι μόνο γιατί είπαν ψέματα και συνεχίζουν να λένε ψέματα.
    • Όχι μόνο γιατί έπνιξαν τους Έλληνες στους φόρους.
    • Όχι μόνο γιατί πριονίζουν το κράτος δικαίου, παρεμβαίνουν στη δικαιοσύνη και θα κάνουν τα πάντα για να μείνουν στην εξουσία.
    • Όχι μόνο γιατί είναι ήδη βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στα σκάνδαλα.
    • Αλλά για ένα λόγο ακόμα. Γιατί απεχθάνονται τη μεσαία τάξη και το όνειρο για μια καλύτερη ζωή για τους πολλούς. Γιατί συνειδητά χαμηλώνουν τον πήχη των ονείρων μας υποστηρίζοντας μια δήθεν «έντιμη» φτώχεια για τους πολλούς αλλά ειδικά προνόμια για τους ίδιους και τους φίλους τους.
    • Γιατί θέλουν να συμβιβαστούμε με μια κοινωνία χωρίς φιλοδοξία για προκοπή και ευημερία.
    Με ένα φτωχό κράτος που θα μοιράζει απλά επιδόματα και ψεύτικες υποσχέσεις για θέσεις στο Δημόσιο.
    Θέλω να τελειώνουμε με το ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο για αυτά που κάνει αλλά και για αυτά που πιστεύει. Θέλω να κερδίσουμε τη μεγάλη μάχη των ιδεών».
    Ο Αντώνης Σαμαράς και οι αντιπρόεδροι της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης και Κωστής ΧατζηδάκηςΟ Αντώνης Σαμαράς και οι αντιπρόεδροι της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης

    Φτηνή φιέστα αντιπερισπασμού η ομιλία Τσίπρα
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν άφησε ασχολίαστη την ομιλία Τσίπρα, την ίδια σχεδόν ώρα με την ομιλία του ιδίου. «Σε λίγη ώρα από τώρα ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί στην Θεσσαλονίκη να μιλήσει για την Μακεδονία. Διάλεξε την ημέρα του τακτικού μας συνεδρίου για μια φτηνή φιέστα αντιπερισπασμού. Δεν πειράζει. Και οι συγκρίσεις είναι χρήσιμες» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και εξαπέλυσε δριμύ «κατηγορώ» εναντίον του πρωθυπουργού για το Σκοπιανό.
    «Ας με ακούσει λοιπόν καλά πριν απολογηθεί στους Μακεδόνες.
    Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι δίχασε τον ελληνικό λαό και δεν επιχείρησε να ποτέ να δημιουργήσει συνθήκες εθνικής συναίνεσης για να λύσει αυτό το μείζον εθνικό πρόβλημα.
    Κατηγορώ ότι ο κ. Τσίπρας είπε ναι εκεί που έξι πρωθυπουργοί -Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπανδρέου, Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς είπαν όχι: στην αναγνώριση δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας.
    Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι και σήμερα ακόμα προσβάλλει τον πατριωτισμό της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που βρίσκονται απέναντι στην συμφωνία, χαρακτηρίζοντας τους ακροδεξιούς και εθνικιστές.
    Και, ναι, κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί ποτέ με μία μείζονα εθνική υποχώρηση.
    Ειδική αναφορά σε όσους επέστρεψαν στην κοίτη της ΝΔ αλλά και σε απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Κ. ΜητσοτάκηςΕιδική αναφορά σε όσους επέστρεψαν στην κοίτη της ΝΔ αλλά και σε απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Κ. Μητσοτάκης

    Επανέλαβε τις αιτιάσεις για συναλλαγή των συντάξεων με το Σκοπιανό
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε πυρά και κατά του διεθνούς παράγοντα και επανέλαβε την κατηγορία ότι ουσιαστικά ο πρωθυπουργός αντάλλαξε την μη περικοπή των συντάξεων με την Συμφωνία των Πρεσπών. «Διότι η χρονική σύμπτωση της συμφωνίας των Πρεσπών με την ξαφνική αλλαγή στάσης των εταίρων, μόνο τυχαία δεν είναι. Ο διεθνής παράγοντας θέλει να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ με κάθε κόστος. Και δεν δυσκολεύτηκε να επιτρέψει στον κ. Τσίπρα να πάρει πίσω το αχρείαστο μέτρο της περικοπής των συντάξεων. Εξάλλου, ο λόγος που το μέτρο είχε επιβληθεί ήταν ακριβώς η προσωπική του αναξιοπιστία» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγκαλιάζεται με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη τον οποίο διαδέχθηκε στο βήμα του συνεδρίου της ΝΔΟ Κυριάκος Μητσοτάκης αγκαλιάζεται με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη τον οποίο διαδέχθηκε στο βήμα του συνεδρίου της ΝΔ

    Δεν θα κυρώσουμε ποτέ τη συμφωνία των Πρεσπών
    «Επαναλαμβάνω εδώ από το 12οσυνέδριό μας. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή, ούτε ποτέ» δεσμεύτηκε ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει: «Ταυτόχρονα ζητώ από τους πολίτες να μην σαγηνευτούν από τις σειρήνες του ανέξοδου εθνικισμού. Να βρεθούν απέναντι σε όσους καπηλεύονται τα αγνά πατριωτικά τους αισθήματα. Να μην ταυτιστούν με το μαύρο. Άλλο ο αγνός πατριωτισμός και άλλο η πατριδοκαπηλία. Όσο ταυτιζόμαστε με τον πρώτο, άλλο τόσο αποστρεφόμαστε το δεύτερο.
    Μην αφήσετε να αμαυρωθεί ο γνήσιος πατριωτισμός μας και να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα νέο διχασμό πάνω στο δικό του εθνικό ναυάγιο. Και απαντήστε του όταν πρέπει και όπως του αξίζει.
    Στείλτε στον κ. Τσίπρα το λογαριασμό στις εκλογές. Να τις κάνει μια ώρα αρχύτερα για να μιλήσει ο λαός με την ψήφο του αν θέλει ή όχι τη συμφωνία των Πρεσπών».
    Γεωργιάδης, Χατζηδάκης, Σαμαράς, Καραμανλής, Αβραμόπουλος παρακολουθούν την ομιλία ΜητσοτάκηΓεωργιάδης, Χατζηδάκης, Σαμαράς, Καραμανλής, Αβραμόπουλος παρακολουθούν την ομιλία Μητσοτάκη

    Επιμονή, πειθώ, σεμνότητα
    Το κατάντημα της σημερινής κυβέρνησης και η μαζική λαϊκή της αποδοκιμασία δεν θέτει τον πήχη χαμηλά για την επόμενη κυβέρνηση.
    Δεν αρκεί απλά να είμαστε καλύτεροι από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του.
    Αυτό είναι το εύκολο. Το ζητούμενο είναι να είμαστε πολύ καλύτεροι από το δικό μας παρελθόν.
    Να μην επαναλάβουμε λάθη που πίκραναν και απογοήτευσαν.
    Να είμαστε πιο αποτελεσματικοί, πιο αποφασιστικοί. Και προπαντός πιο κοντά στο λαό, πιο κοντά στη βασανισμένη αυτή κοινωνία, τις τύχες της οποίας θα κληθούμε να ανατάξουμε.
    Γιατί οι μεγάλες αλλαγές που καλούμαστε να κάνουμε δεν απαιτούν υπεράνθρωπες δυνάμεις. Αλλά τις πολύ ανθρώπινες αρετές της επιμονής, της υπομονής, της πειθούς και της σεμνότητας».
    Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι πρέπει «να γεφυρώσουμε τα ρήγματα, να άρουμε τις διαιρέσεις, να μειώσουμε τις ανισότητες, να δουλέψουμε δηλαδή για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της μεσαίας τάξης στη χώρα μας. Γιατί χωρίς μεσαία τάξη δεν υπάρχει ευημερία, δεν υπάρχει κοινωνική ειρήνη, δεν υπάρχει σταθερή δημοκρατία.
    Χωρίς μεσαία τάξη υπάρχουν μόνο άκρα, υπάρχει συμβιβασμός με τη φτώχεια που παγιώνεται.
    Και όταν συμβιβάζεσαι με τη φτώχεια βρίσκει γόνιμο έδαφος ο εθνολαϊκισμός, που κάποια στιγμή το είδαμε τόσες φορές στην Ευρώπη, θα κακοφορμίσει σε αυταρχισμό».
    Θερμό τετ α τετ Κυριάκου Μητσοτάκη και Κώστα ΚαραμανλήΘερμό τετ α τετ Κυριάκου Μητσοτάκη και Κώστα Καραμανλή

    Αβραμόπουλος Πλακιωτάκης συνομιλούν πριν την ομιλία του προέδρου της ΝΔΑβραμόπουλος Πλακιωτάκης συνομιλούν πριν την ομιλία του προέδρου της ΝΔ

    Καραμανλής: «Είμαστε όλοι στην πρώτη γραμμή»
    Με μια δήλωση προσερχόμενος στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής διαμηνύσει ότι στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση «όλοι είμαστε στην πρώτη γραμμή».
    Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι στόχος της ΝΔ είναι ο σχηματισμο ευρύτατης κοινωνικής πλειοψηφίας και ότι απαιτείται ισχυρή διακυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας.
    Ο Κώστας Καραμανλής δήλωσε συγκεκριμένα: «Μπαίνουμε στην τελική ευθεία μιας κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης. Στόχος μας είναι μια ευρύτατη κοινωνική πλειοψηφία. Διακυβέρνηση ισχυρή και σταθερή με ορίζοντα τετραετίας. Κυβέρνηση που θα υπηρετεί και θα υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα αποτελεσματικά σε ένα ολοένα και πιο αβέβαιο διεθνές περιβάλλον. Κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα σε επενδυτική και αναπτυξιακή ανάκαμψη, που θα στηρίξει έμπρακτα τους κοινωνικά ασθενέστερους που επλήγησαν περισσότερο και άδικα τα χρόνια της κρίσης».
    Για να καταλήξει: «Την προοπτική αυτή μόνο η δική μας παράταξη μπορεί να την διασφαλίσει και σε αυτό τον μεγάλο αγώνα, όλοι είμαστε στην πρώτη γραμμή».

    Στο τριήμερο συνέδριο θα παρουσιαστεί αναλυτικά το οικονομικό πρόγραμμα και η κοινωνική πολιτική της Ν.Δ. Αυτό περιλαμβάνει ενδεικτικά: 
    • Μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους κατά 30% εντός διετίας.
    • Καθιέρωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα 9%, από 22% που είναι σήμερα.
    • Μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%
    • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για όλους στο 15%, από 20%, εντός της τετραετίας.
    • Καθιέρωση δύο συντελεστών ΦΠΑ 11% και 22%, (από 13% και 24% σήμερα).
    • Μείωση του ΦΠΑ σε όλο το τουριστικό πακέτο (διαμονή και εστίαση) στο χαμηλό συντελεστή.
    • Ειδική ρύθμιση 120 δόσεων για όλους τους πολίτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
    • Νέο αποτελεσματικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, ώστε να σταματήσει η ομηρία 130.000 οικογενειών.
    • Μείωση των λογαριασμών του ρεύματος για όλα τα νοικοκυριά με τον περιορισμό των χρεώσεων που επιβάλλει το κράτος
    • Σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
    • Αξιοπρεπείς συντάξεις με βιώσιμο ασφαλιστικό / συνταξιοδοτικό σύστημα τριών πυλώνων
    • Αύξηση της δαπάνης για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στο €1 δισ. ετησίως, για την κάλυψη 800.000 συμπολιτών μας.
    • Αύξηση του προϋπολογισμού για τα επιδόματα ανεργίας κατά €200 εκατ. και διπλασιασιασμός του αριθμού των δικαιούχων.
    Ο πρώην υπουργός Ιωάννης Βαρβιτσιώτης στο Συνέδριο της ΝΔΟ πρώην υπουργός Ιωάννης Βαρβιτσιώτης στο Συνέδριο της ΝΔ

    iefimerida
    Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Επίδομα 2.000 για κάθε νέα γέννηση -Αύξηση κατώτατου μισθού [εικόνες & βίντεο] "

    Ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη: «Μπλόκο» σε γυναίκες που φορούσαν... ελληνικές σημαίες στο Παλέ!

    Δεν επιτρέπονται μολότοφ, πέτρες, συνθήματα, πανό, καπνογόνα... και πλέον ελληνικές σημαίες! Η έννοια «αστυνομικός κλοιός» ανέβηκε επίπεδο στη Θεσσαλονίκη, καθώς η αστυνομία μπλόκαρε δύο γυναίκες που είχαν στην πλάτη τους ελληνικές σημαίες και οι οποίες ήθελαν να απλώς να μπουν στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, όπου θα μιλούσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Οι δύο γυναίκες έφτασαν στην είσοδο και εκεί άκουσαν τους αστυνομικούς και τους υπεύθυνους να τους λένε ότι δεν μπορούν να εισέλθουν με τις ελληνικές σημαίες στην πλάτη!

    Οι προληπτικές προσαγωγές και ο αστυνομικός κλοιός γύρω από το Παλέ στη Θεσσαλονίκη, για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, δεν ήταν τα μόνα μέτρα που έλαβαν οι αρμόδιοι, καθώς όπως φαίνεται, κατά τη λογική της νυν κυβέρνησης, όποιος κρατά την ελληνική σημαία είναι «επικίνδυνος» και «ύποπτος» και ως εκ τούτου, δεν δύναται να εισέλθει στην ίδια αίθουσα με τον πρωθυπουργό, για λόγους ασφαλείας.

    Δείτε το σχετικό βίντεο: 



    protothema
    Διαβάστε Περισσότερα » "Ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη: «Μπλόκο» σε γυναίκες που φορούσαν... ελληνικές σημαίες στο Παλέ!"

    «Στο πάτωμα ένα κουλουριασμένο πλάσμα ήταν το παιδί μου!» -Συγκλονίζει μητέρα για την κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ

    Η κραυγή μιας μητέρας για το «εξπρές του μεσονυκτίου» στην Ψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ.

    «Γροθιά» στο στομάχι αλλά και κόλαφο στην επιχειρηματολογία που προβάλλει η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), σε μία προσπάθεια αποδόμησης των καταγγελιών-κραυγή των εργαζομένων της Ψυχιατρικής για τις τριτοκοσμικές καταστάσεις που επικρατούν στην κλινική, αποτελεί η επιστολή μητέρας και μάλιστα γιατρού-ιδιότητα που έχει ειδικό βάρος εν προκειμένω-μετά την νοσηλεία του παιδιού της στο συγκεκριμένο τμήμα.

    Η επιστολή αυτή που βρίσκεται στην διάθεση του Cretalive-και δεν είναι η μοναδική-έχει κοινοποιηθεί στην Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και αποτυπώνει με σπαρακτικό τρόπο την θλιβερή πραγματικότητα μέσα από τα μάτια μίας μητέρας, η οποία έζησε εκ των έσω αυτό που όλοι απεύχονται για τα παιδιά τους, για τους αγαπημένους τους, για τους ίδιους τους εαυτούς τους.

    Είναι η κραυγή μιας μητέρας (άραγε μήπως και αυτή είναι υποκινούμενη;) που ακριβώς την επόμενη ημέρα από την εισαγωγή της κόρης της στην κλινική με εισαγγελική εντολή, αντίκρισε το παιδί της ένα κουλουριασμένο πλάσμα στο πάτωμα.

    «Την επόμενη ημέρα στο επισκεπτήριο, στο σκοτεινό, φοβικό, ασφυκτικό θάλαμο των οξέων, σε ένα πανάθλιο στρώμα-εμφανέστατα ποτισμένο με βιολογικά υγρά-στο πάτωμα ένα κουλουριασμένο πλάσμα ήταν το παιδί μου. Σοκαρίστηκα από την άθλια, μεσαιωνική εικόνα. Ένας άνθρωπος που η ψυχική του υγεία εκθέτει σε κίνδυνο τόσο τον ίδιο όσο και τους συνανθρώπους του και χρειάζεται για την αποκατάσταση της ψυχικής του υγείας να νοσηλευτεί σε αυτό το μπουντρούμι, σε αυτό το κελί, σε αυτό το εξπρές του μεσονυκτίου».

    Η μητέρα διερωτάται «ποια ψυχική αποκατάσταση προσδοκούμε όταν η νοσηλεία γίνεται σε τριτοκοσμικές καταστάσεις, συνωστισμένοι ασθενείς σε θαλάμους και διαδρόμους, ο κάθε ψυχιατρικός να εκτίθεται στις εντάσεις και στην επικινδυνότητα του νοσηλευόμενου ασθενή, με γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς να παλεύουν ηρωικά, αξιοθαύμαστα, υπερβάλλοντας εαυτό, σε συνθήκες γιατρών χωρίς σύνορα, σε «ένα κατά τα άλλα πανεπιστημιακό νοσοκομείο».

    Τα όσα αναφέρει στην μακροσκελή επιστολή της προς την διοίκηση είναι πραγματικά καταπέλτης, όμως υπάρχει ένα απόσπασμα που «σφίγγει» την καρδιά και μόνο στο άκουσμα του: «Εύχομαι ποτέ να μην χρειαστεί να έχετε βιωματική άποψη για την Ψυχιατρική κλινική για να βελτιωθούν οι συνθήκες νοσηλείας. Το θεωρώ τραγικό που συνεχίζεται να βιώνουν το αίσθημα του «σκουπιδιού» ασθενείς και συγγενείς εφόσον τίποτα δεν έχει αλλάξει χωροταξικά στην Ψυχιατρική κλινική. Και ξέρω ότι θα παλέψω πολύ να με συγχωρήσει το παιδί μου που νοσηλευόμενη ένιωσε πεταγμένη σαν σκουπίδι στην χωματερή».

    Με την επιστολή της η μητέρα απευθύνει έκκληση στην διοίκηση να ασχοληθεί ουσιαστικά με την Ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου, καλώντας την να μην συμβάλλει με τον τρόπο της στην περαιτέρω «δαιμονοποίηση» του ψυχιατρικού ασθενή στην Κρήτη.

    Το Cretalive έχει στην διάθεση του και δεύτερη επιστολή συγγενή ασθενούς, ο οποίος βίωσε τις συνθήκες στην Ψυχιατρική κλινική κατά το διάστημα νοσηλείας της συζύγου του. Ο συντάκτης της επιστολής επίσης απευθύνει έκκληση για την βελτίωση των χώρων και των συνθηκών, αναγνωρίζοντας ωστόσο την ευαισθησία του προσωπικού και το πραγματικό ενδιαφέρον στην αντιμετώπιση των ασθενών.

    Πρόκειται για καταστάσεις ντροπής που κάποιο επιμένουν να τις ωραιοποιούν ή να τις αποδίδουν σε μεθοδεύσεις λόγω σκοπιμοτήτων. Η πραγματικότητα όμως είναι μια και την γνωρίζουν από πρώτο χέρι μόνο όσοι βιώνουν στην Ψυχιατρική κλινική είτε ως προσωπικό είτε ως ασθενείς και συγγενείς.

    Άνθρωποι που δίνουν καθημερινά αγώνα στην ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ το φωνάζουν πλέον με πικρία: «Μας έχουν στο περιθώριο. Είμαστε παραμελημένοι και οι ασθενείς μας παραπεταμένοι». Είναι ξεκάθαρο ότι εδώ και χρόνια οι υφιστάμενες κτηριακές υποδομές της Ψυχιατρικής Κλινικής είναι ανεπαρκείς για να καλύψουν τις ανάγκες τόσων ασθενών. Παρ’ όλα αυτά ουσιαστική μέριμνα δεν έχει ληφθεί και σήμερα γιατροί, νοσηλευτές και ασθενείς εκπέμπουν δημόσια SOS.

    Η επιστολή της μητέρας αποτελεί ένα ηχηρό «χαστούκι» στο σύστημα που στην ουσία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τους ανθρώπους αυτούς ως Β’ κατηγορίας. Θα περίμενε λοιπόν κάποιος από την διοίκηση του ΠΑΓΝΗ μία διαφορετική στάση, ουσιαστική και ανθρώπινη και όχι απαξιωτική απέναντι στους ανθρώπους που παλεύουν καθημερινά, επιτελώντας έναν πραγματικό άθλο.

    cretalive
    Διαβάστε Περισσότερα » "«Στο πάτωμα ένα κουλουριασμένο πλάσμα ήταν το παιδί μου!» -Συγκλονίζει μητέρα για την κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ "

    Προσφορά πετρελαίου θέρμανσης σε 30 Σχολεία της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, από τον Όμιλο ΕΛΠΕ και την ΕΚΟ

    Μέσω της δράσης αυτής, τα τελευταία 10 χρόνια διανεμήθηκαν συνολικά περισσότερα από τρία εκατομμύρια λίτρα πετρελαίου, σε σχολεία, φορείς και ιδρύματα των τοπικών κοινωνιών στις οποίες ο Όμιλος ασκεί τις δραστηριότητές του, αλλά και σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, σε μια προσπάθεια να παρέχεται βοήθεια προς το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

    Είναι ενδεικτικό ότι, μόνο το 2018 η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ έχει διαθέσει ήδη περισσότερα από 700.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης στις τοπικές κοινωνίες, σε περιοχές που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες συνθήκες, καθώς και στα Ιόνια Νησιά, ενώ το 2017 η Εταιρία είχε ενισχύσει και την Περιφέρεια Δωδεκανήσων. Το πρόγραμμα παροχής πετρελαίου θέρμανσης θα συνεχιστεί και για το 2019, περιλαμβάνοντας και άλλα μέρη της χώρας.

    eko_mesa
    (Από αριστερά), ο Δ/ντής Marketing Εμπορίας κ. Σωτήρης Αναστασιάδης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων του Ομίλου ΕΛΠΕ κ. Γιάννης Κορωναίος και δίπλα του η κα Γεωργία Δημητροπούλου από τη Δ/νση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου, κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου.

    Σήμερα το πρωί, ανακοινώθηκαν οι δράσεις του Προγράμματος στην Δυτική Μακεδονία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που συνδιοργάνωσαν ο Όμιλος ΕΛΠΕ και η Περιφέρεια, στο Αμφιθέατρο "Κ. Καραμανλής" στην πόλη της Κοζάνης. Η παρουσίαση του προγράμματος, έγινε από τον Διευθυντή Εταιρικών Σχέσεων του Ομίλου κ. Γιάννη Κορωναίο, και τον Δ/ντή Marketing Εμπορίας κ. Σωτήρη Αναστασιάδη. Στην εκδήλωση παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό, ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης.

    Ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων Ομίλου ΕΛΠΕ κ. Γιάννης Κορωναίος, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σήμερα βρισκόμαστε στη Δ. Μακεδονία προκειμένου να ανακοινώσουμε τη συνέχεια του προγράμματος προσφοράς πετρελαίου θέρμανσης ΕΚΟ, συνολικής ποσότητας 32.400 λίτρων, που παραδίδονται ήδη σε 30 σχολικά συγκροτήματα που ανήκουν στην Περιφέρεια. Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε παράδοση στο ΚΕΚ ΑΜΕΑ Ειδικό Εργαστήρι Πτολεμαΐδας. Η προσφορά πετρελαίου θέρμανσης στην περιοχή αποτελούσε μέριμνά μας και τα προηγούμενα χρόνια, σε μια προσπάθεια να ανακουφιστούν οι ανάγκες περιοχών που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες τους χειμερινούς μήνες. Μόνο κατά την τελευταία πενταετία διατέθηκαν 208.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης στους Δήμους της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, εξυπηρετώντας αιτήματα 148 σχολικών μονάδων και κοινωνικών υποδομών».

    eko_mesa2

    eko_mesa3
    O Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης λαμβάνει την “EKO Card” από τον Διευθυντή Εταιρικών Σχέσεων ΕΛΠΕ κ. Γ. Κορωναίο και το “EKO Control System” από τον Διευθυντή Marketing Εμπορίας κ. Σ. Αναστασιάδη.

    Η στάση υπευθυνότητας της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και της ΕΚΟ δεν περιορίζεται μόνο στις δράσεις για την κοινωνία, αλλά περιλαμβάνει επίσης τους καταναλωτές και το περιβάλλον. Κάθε δράση υλοποιείται με γνώμονα τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στους πελάτες της Εταιρίας. Με βάση αυτή την αρχή, σχεδιάζονται τόσο τα προϊόντα όσο και οι υπηρεσίες της ΕΚΟ. Ειδικά σε ότι αφορά στο Πετρέλαιο θέρμανσης, η ΕΚΟ είναι η μοναδική εταιρία που παραδίδει το καύσιμο με χρήση του φορητού μετρητή “EKO Control System”, μέσω του οποίου διασφαλίζεται η άριστη ποιότητα και η ακριβής ποσότητα του πετρελαίου θέρμανσης που έχει παραγγελθεί από τους καταναλωτές.

    eko_mesa4
    Ο κ. Π. Στεργιούλης, Πρόεδρος των ΚΕΚ ΑΜΕΑ «Ειδικό Εργαστήρι Πτολεμαΐδας» σε δηλώσεις του κατά την παράδοση πετρελαίου θέρμανσης από βυτιοφόρο της ΕΚΟ.

    Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής Marketing Εμπορίας κ. Σωτήρης Αναστασιάδης, «όλες οι παραδόσεις Πετρελαίου θέρμανσης που γίνονται στα σχολεία της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, πραγματοποιούνται με χρήση του ΕΚΟ Control System προκειμένου να εξασφαλιστεί το μέγιστο αποτέλεσμα της παροχής με την υπευθυνότητα που διακρίνει την EKO. Επιπλέον,» - όπως ανακοίνωσε - «η Εταιρία θα προσφέρει, ως δωρεά, φορητούς μετρητές στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και στην ίδια την Περιφέρεια, προκειμένου όλα τα σχολεία, σε κάθε παραλαβή Πετρελαίου Θέρμανσης από δω και στο εξής, να είναι σίγουρα για κάθε λίτρο!»

    eko_mesa5
    Διοχέτευση πετρελαίου θέρμανσης στις δεξαμενές σχολείου, με χρήση του καινοτόμου συστήματος “EKO Control System”.

    Αναλυτικά, τα σχολικά συγκροτήματα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τα οποία εντάχθηκαν στην παροχή δωρεάν πετρελαίου θέρμανσης, είναι τα ακόλουθα:

    1. 6Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΤΕΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
    2. 3Θ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΟΧΩΡΑΚΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
    3. 3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
    4. 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
    5. 6Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΩ ΚΛΕΙΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
    6. 6Θ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΥΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
    7. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
    8. ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
    9. 6Θ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΜΟΧΩΡΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
    10. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΙΤΑΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
    11. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
    12. 1Θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΟΦΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
    13. ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ- ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΒΑΡΙΚΟΥ
    14. ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ -ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ-ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ
    15. ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ-ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ-ΑΝΤΙΓΟΝΕΙΑΣ
    16. 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
    17. ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΕΤΡΑΛΟΦΟΥ
    18. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΑΝΗΣ
    19. ΚΕΚ ΑΜΕΑ ΕΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΟΣ
    20. ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
    21. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΡΡΑΧΗΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
    22. ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ (ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ)
    23. 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΛΟΗ)
    24. 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
    25. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΝΙΑΚΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
    26. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
    27. ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
    28. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΡΑΝΙΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
    29. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
    30. ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

    protothema
    Διαβάστε Περισσότερα » "Προσφορά πετρελαίου θέρμανσης σε 30 Σχολεία της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, από τον Όμιλο ΕΛΠΕ και την ΕΚΟ"

    Eνταση: Τραγουδούσε «Μακεδονία ξακουστή» στην ομιλία του Α. Τσίπρα και τον πήραν σηκωτό! (βίντεο)

    Eνταση επικράτησε για λίγα δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, όταν ένας άνδρας σηκώθηκε και ξεκίνησε να τραγουδά το «Μακεδονία Ξακουστή».

    Άμεσα, οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ γύρισαν και αποδοκίμασαν τον άνδρα, ενώ οι υπεύθυνοι της συγκέντρωσης τον απομάκρυναν άρον-άρον. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού, ένας άντρας σηκώθηκε και τραγούδησε το «Μακεδονία Ξακουστή» με τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ να τον αποδοκιμάζουν.

    Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας, έκπληκτος, σταμάτησε για μια στιγμή την ομιλία του, φανερά εκνευρισμένος. Καθώς όμως ο άνδρας είχε ήδη απομακρυνθεί, ο πρωθυπουργός έσπευσε να αναφέρει πως «αυτή είναι η απτή απόδειξη πως σε μια δημοκρατική συγκέντρωση μιας δημοκρατικής δύναμης μπορούν να έχουν τον χώρο και για διαφορετική άποψη», φράση που αντιμετωπίστηκε με θερμά χειροκροτήματα από το κοινό.

    Δείτε τι κατέγραψε κάμερα, την ώρα του επεισοδίου:



    Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα:



    pronews
    Διαβάστε Περισσότερα » "Eνταση: Τραγουδούσε «Μακεδονία ξακουστή» στην ομιλία του Α. Τσίπρα και τον πήραν σηκωτό! (βίντεο)"

    Θεσσαλονίκη: Προληπτικές προσαγωγές και face control έξω από το Αλεξάνδρειο πριν την ομιλία Τσίπρα

    Πορεία διαμαρτυρίας υπό ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό, προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν αυτή την ώρα εκατοντάδες μέλη μακεδονικών σωματείων που είχαν συγκεντρωθεί στον Λευκό Πύργο. Οι διαδηλωτές είναι περικυκλωμένοι από την αστυνομία, ενώ νωρίτερα είχε προκληθεί ένταση με τα ΜΑΤ καθώς δεν τους επετρέπη να κινηθούν προς το Παλαί ντε Σπορ, όπου μιλά από λεπτό σε λεπτό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Νωρίτερα, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργο Τάτσιο, προσήγαγαν αστυνομικοί έξω από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, στη Θεσσαλονίκη.

    Ο κ. Τάτσιος προσπάθησε να μπει στον χώρο του Παλαί Ντε Σπορ όπου είναι προγραμματισμένη  η ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με θέμα «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης – Όχι στο μίσος και τον εθνικισμό», κάτι που δεν του επετράπη. 

    Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος πρωτοστάτησε στουςς αγώνες του κινήματος κατά της συμφωνίας Πρεσπών και είχε μάλιστα καταθέσει μήνυση κατά του πρ.ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά.

    Μαζί του ήταν η γνωστή δικηγόρος Ειρήνη Μαρούπα, καθώς και άλλα δύο άτομα, τα οποία επίσης προσήχθησαν.

    Όπως δήλωσε ο κ. Τάτσιος στο Thestival, η προσαγωγή του έγινε χωρίς καμία δικαιολογία και αυτή την ώρα οδηγείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

    Ακολούθησαν προληπτικές προσαγωγές και άλλων ατόμων που κρίθηκαν ύποπτα για πρόκληση έντασης εντός του χώρου της εκδήλωσης, ενώ αυστηρός είναι ο έλεγχος για όσους περνούν μέσα στον χώρο του Παλαί Ντε Σπορ. Μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την παράταξη "Μένουμε Θεσσαλονίκη", Γιώργος Ρακκάς.

    Τηλεφώνημα για βόμβα

    Aναστάτωση προκλήθηκε περίπου στις επτάμιση το απόγευμα της Παρασκευής μετά από προειδοποιητικό τηλεφώνημα για δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς, στο Παλαί ντε Σπορ και στην οδό Λαμπράκη. Στο Παλαί ντε Σπορ δεν υπήρξε ιδιαίτερη κινητοποίηση καθώς είχε ελεγχθεί και ασφαλισθεί ώρες πριν από την αστυνομία. Το τηλεφώνημα αποδείχθηκε φάρσα. 


    exorkismos1

    Σημειώνεται ότι η Θεσσαλονίκη θυμίζει «φρούριο», καθώς εκτός από την ομιλία του πρωθυπουργού, εξελίσσονται και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. 

    Μία συγκέντρωση έγινε  κοντά στον Λευκό Πύργο από οργανώσεις που αντιτίθενται στη Συμφωνία των Πρεσπών με την ΠΓΔΜ, η δεύτερη στην Καμάρα από αντιεξουσιαστές.

    Στον αστυνομικό κλοιό γύρω από το Παλέ Ντε Σπορ μετέχουν περίπου 2.000 αστυνομικοί. Έχουν επίσης μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη τα υδροφόρα οχήματα της αστυνομίας, που χρησιμοποιήθηκαν πρόσφατα στην Αθήνα, τόσο στην επέτειο του Πολυτεχνείου, όσο και στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Τα μαθήματα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έχουν διακοπεί από τις 17:00 το απόγευμα. Το ίδρυμα είχε ζητήσει από όλους τους οδηγούς να απομακρύνουν σταθμευμένα οχήματα από τους χώρους της πανεπιστημιούπολης έως εκείνη την ώρα.



    Eνταση στην περιοχή του Λευκού Πύργου 

    Ένταση  επικράτησε νωρίτερ στην περιοχή του Λευκού Πύργου. Δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν  παραταχθεί στην ευρύτερη περιοχή δεν επιτρέπουν στους πολίτες που έχουν συγκεντρωθεί στη Λεωφόρο Νίκης να ανέβουν προς το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο όπου πρόκειται θα μιλήσει ο πρωθυπουργός. 

    "Ντροπή σας" φωνάζαν οι συγκεντρωθέντες στους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ φώναξαν και συνθήματα ενάντια στον πρωθυπουργό.




    th4
    sil2
    sil1
    the1
    se22
    the3
    thestival
    Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Προληπτικές προσαγωγές και face control έξω από το Αλεξάνδρειο πριν την ομιλία Τσίπρα"

    Νέα «κωλοτούμπα» στους ΑΝΕΛ: «Δεν έχουν ληφθεί πειθαρχικά μέτρα για τον Τέρενς Κουίκ»!

    Μια εντυπωσιακή… «κυβίστηση» επιχειρεί πλέον ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θεόδωρος Τοσουνίδης, ο οποίος έσπευσε να αναιρέσει τα όσα ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης, από το τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel, για τον Τέρενς Κουίκ.

    Μιλώντας μια μέρα μετά στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ επιχείρησε να κάνει στροφή 180 μοιρών σχετικά με τη δήλωσή του πως ο υφυπουργός Εξωτερικών «έθεσε εαυτόν εκτός κινήματος». Πλέον, ο κ. Τοσουνίδης κάνει λόγο για «παρερμηνεία» των δηλώσεών του, αναφέροντας πως κανένα πειθαρχικό μέτρο δεν έχει ληφθεί για τον Τέρενς Κουίκ.

    «Με τον Τέρενς κινηθήκαμε όλοι μαζί από το 2012. Περιέγραψα γεγονότα, δεν προανήγγειλα, ούτε ανήγγειλα πειθαρχικά μέτρα που έχουν ληφθεί. Στον δικό μας πολιτικό φορέα δεν έχουμε την κουλτούρα των πειθαρχικών μέτρων» δήλωσε χαρακτηριστικά.



    «Ήταν μία περιγραφή» συνέχισε, «την ώρα που σε όλη την Ελλάδα οι ΑΝΕΛ, στελέχη και ψηφοφόροι μας, συνεχίζουμε να αποτελούμε ένα αδιάσπαστο μέτωπο που μέχρι τώρα στήριξε μία κυβέρνηση που παρήγαγε ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό έργο, αλλά και τώρα, μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις, χρειάζεται ο καθένας να πάρει τη θέση του, σε ποια πλευρά της ιστορίας θέλει να τοποθετηθεί. Έτσι, λοιπόν, επισήμανα ότι υπάρχουν στιγμές που νιώθει κανείς ότι δηλώσεις, στάσεις, συμπεριφορές απομακρύνουν κάποιους. Θα πρέπει να αποφασίσουμε από ποια πλευρά θα σταθούμε, αυτό εξέπεμψα σε μήνυμα».

    Παράλληλα, τόνισε ότι «αυτό αφορά τον καθένα από εμάς που αποτελούμε μία μονάδα στο μεγάλο σύνολο των ΑΝΕΛ. Θα ήθελα όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας έναντι των ανθρώπων που μας πίστεψαν, έναντι των ανθρώπων που αναλάβαμε τη δέσμευση, έναντι της μεγάλης προσπάθειας που κάνουμε και τώρα και για το ζήτημα να μην δοθεί το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια».

    Νωρίτερα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Τοσουνίδης είχε προλάβει να… θολώσει και πάλι τα νερά για το μέλλον του Τέρενς Κουίκ στους ΑΝΕΛ. Είπε μεν ότι υπάρχει αποκλίνουσα πορεία του υφυπουργού Εξωτερικών από τις θέσεις του κόμματος, αλλά συμπλήρωσε: «Δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις και δεν έχουν επιβληθεί πειθαρχικά μέτρα και γι’ αυτό θα πρέπει να περιμένουμε».

    mononews
    Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα «κωλοτούμπα» στους ΑΝΕΛ: «Δεν έχουν ληφθεί πειθαρχικά μέτρα για τον Τέρενς Κουίκ»!"

    ΣΔΟΕ: Εντόπισε παράνομο εργοστάσιο τσιγάρων στη Θήβα

    Η Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε., στην προσπάθεια αντιμετώπισης του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε. και της προστασίας της δημόσιας υγείας, κατάφερε νέο σημαντικό πλήγμα εναντίον εκείνων που παρανομούν, κερδίζοντας από την παραγωγή και διάθεση λαθραίων προϊόντων καπνού.

    Συγκεκριμένα, σε συνέχεια του εντοπισμού, τις προηγούμενες ημέρες, εργοστασίου τσιγάρων στην περιοχή Ασπροπύργου, κλιμάκιο ελεγκτών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, στο πλαίσιο ερευνών και ελέγχων, εντόπισε, την Κυριακή 09.12.2018, μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, εντός του οποίου υπήρχε ολοκληρωμένη γραμμή επεξεργασίας καπνικών προϊόντων.

    Κατασχέθηκαν :

    ► 17.830 κιλά καπνού, σε 120 συσκευασίες των 150 κιλών περίπου έκαστη

    ► μηχανήματα κοπής καπνού

    ► μηχανήματα επεξεργασίας καπνού

    ► λοιπά βοηθητικά μηχανήματα (ανυψωτικό -περονοφόρο κ.λ.π.)

    Τα κατασχεθέντα μηχανήματα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο προκειμένου στη συνέχεια να παραδοθούν στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού. Για την αποσύνδεση των μηχανημάτων εργάστηκε ειδικό συνεργείο και για τη μεταφορά τους, λόγω μεγάλου αριθμού και όγκου, χρησιμοποιήθηκαν πέντε μισθωμένα φορτηγά αυτοκίνητα.

    Συντάχθηκε πρωτόκολλο δειγματοληψίας και εστάλησαν δείγματα του κατασχεμένου καπνού στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία.

    Από τις κατασχεθείσες ποσότητες καπνού, εκτιμάται ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα ζημιωνόταν τουλάχιστον με το ποσό των 3.100.000 ευρώ, που αντιστοιχεί στους φόρους (Ε.Φ.Κ. και Φ.Π.Α.) από την μελλοντική διάθεση του τελικού παραγόμενου προϊόντος (καπνός για τσιγάρα).

    Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

    Η Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε., με όπλα της τον επαγγελματισμό και το ζήλο του προσωπικού της, την πλούσια εμπειρία και τεχνογνωσία, θα συνεχίσει, με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα, τη μάχη κατά του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος.

    aftodioikisi
    Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΔΟΕ: Εντόπισε παράνομο εργοστάσιο τσιγάρων στη Θήβα"

    Σφυρίζει αδιάφορα ο Τσίπρας για Καμμένο: «Δεν έχω ακούσει τις δηλώσεις του, όλα καλά» [βίντεο]

    «Δεν έχω ακούσει κάποιες δηλώσεις, όλα καλά!», απάντησε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις περί παραίτησης του Πάνου Καμμένου λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών.
    Ο υπουργός Εθνικης Αμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επανέλαβε την πάγια θέση του για αποχώρηση από την κυβέρνηση αν έρθει η συμφωνία στην ελληνική βουλή, και όχι αν ψηφιστεί από τη βουλή της γείτονος χώρας (Ιανουάριο), όπως αρχικά είπε πει στη Λάρισα.
    Η σχετική δήλωση του Αλέξη Τσίπρα από το 10:20:

    iefimerida
    Διαβάστε Περισσότερα » "Σφυρίζει αδιάφορα ο Τσίπρας για Καμμένο: «Δεν έχω ακούσει τις δηλώσεις του, όλα καλά» [βίντεο] "

    Ξεκινά το συνέδριο της ΝΔ

    Με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, στις 7 το απόγευμα, ξεκινούν οι εργασίες του 12ου Συνεδρίου της Ν.Δ, κατά την διάρκεια του οποίου θα αναδειχθούν οι δεσμεύσεις της ηγεσίας για την περίοδο μετά τις εθνικές εκλογές.
    sinedrio_nd_mesa7
    sinedrio_nd_mesa8

    Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του τριημέρου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναδείξει τόσο τα μέτρα που θα υλοποιηθούν αμέσως μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, όσο και εκείνα που έχουν ήδη προγραμματισθεί στη διάρκεια της επόμενης τετραετίας. Αυτά θα αφορούν δέκα θεματικές ενότητες που σχετίζονται με την Κατοικία, το Εισόδημα, την Εργασία, την Κοινωνική Αλληλεγγύη, την Παιδεία, το Περιβάλλον, την Υγεία, την Ασφάλεια, τη Σχέση των πολιτών με το κράτος.

    sinedrio_nd_mesa
    sinedrio_nd_mesa2
    Οι εργασίες του συνεδρίου της ΝΔ έχουν κεντρικό σύνθημα «Ελλάδα, μπορούμε!» και θα διαρκέσουν ως την Κυριακή οπότε θα κλείσουν με την εκλογή για την ανάδειξη των μελών της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

    Περίπου 3.000 σύνεδροι και περισσότεροι από 2.000 παρατηρητές έχουν ήδη κατραφθάσει στο εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», απ’ όλες τις γωνιές της χώρας αλλά και το εξωτερικό για να συμμετάσχουν στις συνεδριακές εργασίες.

    Τον τόνο των παρεμβάσεων που θα γίνουν στο συνέδριο της ΝΔ έδωσε ήδη ο Μάνφρεντ Βέμπερ. Ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την Κομισιόν που θα μιλήσει στο συνέδριο της ΝΔ σημείωσε ήδη σε δηλώσεις του ότι ο Τσίπρας δεν μπορεί να φέρει επενδύσεις και ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη προς την κυβέρνησή του

    sinedrio_nd_mesa3
    sinedrio_nd_mesa4
    Η παρουσία του Μάνφρεντ Βέμπερ στην Αθήνα υπογραμμίζει την ιδιαίτερη σχέση με τον πρόεδρο της Ν.Δ., γράφει η DW και προσθέτει: άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ένας από τους πρώτους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που είχαν εκφράσει τη στήριξή τους προς τον Γερμανό πολιτικό στην προσπάθειά του να διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν. Όπως λέει ο ίδιος ο Μάνφρεντ Βέμπερ «στην Ελλάδα η Ν.Δ. ήταν πάντα στο πλευρό μου, στηρίζοντας την υποψηφιότητά μου. Θέλουμε στην Αθήνα να καταστήσουμε σαφές ότι δρούμε από κοινού, ότι έχουμε κοινές ιδέες, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και για το ευρωπαϊκό μας μέλλον».
    sinedrio_nd_mesa5
    sinedrio_nd_mesa6
    Αναλυτικά, το πρόγραμμα του συνεδρίου:

    Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου

    15:00
    Εγγραφή – Ταυτοποίηση Συνέδρων (Αίθουσα Υποδοχής)
    18:30
    Έναρξη εργασιών – Καλωσόρισμα (Αίθουσα Ολομέλειας)
    18:40
    Επικύρωση αποφάσεων / Κανονισμού Συνεδρίου
    18:45
    Ομιλία Προέδρου Συνεδρίου, κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη
    19:00
    Ομιλία Προέδρου Ν.Δ, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη
    21:00
    Λήξη Προθεσμίας Υποβολής Τροπολογιών / Προσθηκών για το Καταστατικό (Γραμματεία Συνεδρίου)

    Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 

    09:00
    Έναρξη συζήτησης επί του καταστατικού/Τοποθετήσεις συνέδρων
    11:00
    Ομιλία Γενικού Διευθυντή Κόμματος κ. Νίκου Παπαθανάση
    11:05
    Χαιρετισμοί εκπροσώπων άλλων κομμάτων
    12:30
    Ομιλία Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής κ. Λευτέρη Αυγενάκη
    12:40
    Ομιλία Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστα Τσιάρα
    12:50
    Ομιλία υποψηφίου Προέδρου Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Manfred Weber
    13:10
    Ομιλία πρώην Προέδρου ΝΔ και πρώην Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά
    13:30
    Ομιλία Επιτρόπου Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου
    13:40
    Ομιλία Επικεφαλής Εκπροσώπου Τύπου Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά
    13:50
    Τοποθετήσεις Συνέδρων
    19:00
    Ολοκλήρωση συζήτησης
    19:00
    Λήξη προθεσμίας υποβολής Υποψηφιοτήτων για την νέα Πολιτική Επιτροπή (Γραμματεία Συνεδρίου)
    Μουσική εκδήλωση για φιλανθρωπικό σκοπό​

    Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

    09:00
    Τοποθετήσεις Συνέδρων
    10:00
    Έναρξη ψηφοφορίας για την ανάδειξη μελών της Πολιτικής Επιτροπής (Αίθουσα Ψηφοφορίας) - έως 17:00
    11:00
    Ομιλία Αντιπροέδρου ΝΔ – Βουλευτή Β' Αθήνας κ. Κωστή Χατζηδάκη
    11:10
    Ομιλία Αντιπροέδρου ΝΔ – Βουλευτή Β' Αθήνας κ. Σπυρίδωνος - Άδωνι Γεωργιάδη
    11:20
    Ομιλία Προέδρου ΟΝΝΕΔ κ. Κώστα Δέρβου
    11:30
    Τοποθετήσεις Συνέδρων
    12:00
    «Ανοικτό Κόμμα – Ανοικτό Βήμα»

    Χρήστος Χωμενίδης, Συγγραφέας,
    «Εθνικός Διχασμός – πώς θα τον αφήσουμε πίσω»

    Μάρκος Βερέμης, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Upstream Α.Ε.,
    «Νέα Επιχειρηματικότητα»

    Βάσω Κιντή, Αναπλ. Καθηγήτρια Φιλοσοφίας – ΕΚΠΑ – Συγγραφέας
    «Παιδεία – Ανομία στα Πανεπιστήμια»

    Μάνος Ματσαγγάνης, Καθηγητής Πολυτεχνείο Μιλάνου,
    «Φτώχεια και Κοινωνική συνοχή»

    Μιχάλης Κωσταράκος, πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ,
    «Νέος Υπεύθυνος Πατριωτισμός»

    Κυριάκος Πιερρακάκης, Διευθυντής Ερευνών διαΝΕΟσις,
    «Το δημογραφικό μας πρόβλημα»

    Συντονιστής: Χρήστος Ταραντίλης, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας ΝΔ

    13:00
    Τοποθετήσεις Συνέδρων
    13:40
    Συμπεράσματα:
    Ευάγγελος Μεϊμαράκης, π. Πρόεδρος της Ν.Δ., Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου
    14:00
    Ομιλία Προέδρου ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη

    Κλείσιμο εργασιών Συνεδρίου


    protothema
    Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκινά το συνέδριο της ΝΔ"

    Δημοφιλεις αναρτησεις

    ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ

    inblogsgr news