facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Πότε θα μπουν τα λεφτά από το Κοινωνικό Μέρισμα και πόσα θα είναι (ημερομηνίες)

Το ενάμιση εκατομμύριο, ξεπέρασε ο αριθμός των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα μέσα σε τρεις ημέρες λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Από αυτές έχει εγκριθεί το 60 % που αντιστοιχούν σε 445 εκατομμύρια ευρώ. Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα κατά την υποβολή των αιτήσεων είναι η ταυτοποίηση ΑΜΚΑ και ΑΦΜ του ενδιαφερόμενου.

Σε εκκρεμότητα ωστόσο βρίσκονται χιλιάδες αιτήσεις που δεν έχουν υποβληθεί οριστικά ή βρίσκονται σε αναμονή.

Όσοι δικαιούχοι ολοκληρώσουν τις αιτήσεις τους μέχρι 11 Δεκεμβρίου, θα πληρωθούν με βάση την ημερομηνία που έχει ανακοινωθεί, δηλαδή στις 14/12. Οι υπόλοιποι θα κάνουν υπομονή για λίγο πριν το τέλος του μήνα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου:


  • Καταληκτική προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων ορίζεται η Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου.
  • Για αιτήσεις που έχουν εγκριθεί έως και την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου.
  • Για όσες αιτήσεις εγκριθούν από την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου έως και την καταληκτική προθεσμία, το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου.


Για την υποστήριξη της εφαρμογής του κοινωνικού μερίσματος οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@koinonikomerisma.gr.

Οι πολίτες μπορούν επίσης να απευθύνονται:

Σε ΚΕΠ για ενημέρωση/διόρθωση ΑΜΚΑ
Στον ΕΦΚΑ για θέματα ασφάλισης
Στον ΟΑΕΔ για θέματα ανεργίας

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Πότε θα μπουν τα λεφτά από το Κοινωνικό Μέρισμα και πόσα θα είναι (ημερομηνίες)"

Διάγγελμα Μακρόν: Αποδοκιμασία της βίας αλλά και αυξήσεις 100 ευρώ στους μισθούς

Την αύξηση των μισθών κατά 100 ευρώ μηνιαίως, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στο τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε «δικαιολογημένη» και «βαθιά» την οργή που εκφράζουν τα «κίτρινα γιλέκα» με τις κινητοποιήσεις τους, τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.

Τόνισε ότι γνωρίζει πως κάποιες από τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα «πλήγωσαν» τους ανθρώπους, όμως σημείωσε ότι πιστεύει πως μπορεί να βρεθεί διέξοδος από τα τρέχοντα προβλήματα.

Όπως είπε, ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην αύξηση των μισθών κατά 100 ευρώ από τον επόμενο χρόνο.

Ο κ. Μακρόν χαρακτήρισε «απαράδεκτες» κάποιες από τις πρόσφατες εκδηλώσεις βίας και υποσχέθηκε να κάνει τα πάντα για την αποκατάσταση της ηρεμίας.

Ταυτόχρονα όμως διαμήνυσε: «Θα απαντήσουμε στις επείγουσες οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες, διατηρώντας όμως τις δαπάνες μας υπό έλεγχο, αλλά χωρίς στροφές 180 μοιρών».

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκε επίσης ότι θα καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή αλλά δεν θα επαναφέρει τον «φόρο πλούτου».

Ο Μακρόν είπε επίσης ότι από τον επόμενο χρόνο θα καταργηθεί το μέτρο της αύξησης στον φόρο κοινωνικών ασφαλίσεων για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν λιγότερα από 2.000 ευρώ μηνιαίως.

Εκτός από την αύξηση των μισθών κατά 100 ευρώ τον μήνα, που όπως είπε δεν θα στοιχίσει τίποτα στην εργοδοσία, κάλεσε εκείνες τις επιχειρήσεις που μπορούν να το κάνουν, να χορηγήσουν στους εργαζομένους τους ένα «επίδομα» στο τέλος του έτους. Ανακοίνωσε επίσης ότι η αμοιβή για την υπερωριακή απασχόληση δεν θα υπόκειται σε φόρους από το 2019.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας είπε επίσης ότι σκοπεύει να συναντηθεί με τους δημάρχους όλης της χώρας.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Διάγγελμα Μακρόν: Αποδοκιμασία της βίας αλλά και αυξήσεις 100 ευρώ στους μισθούς"

Σε μαζική διεκδίκηση αναδρομικών προχωρούν και οι κληρικοί

Αναδρομικά, δώρα (Χριστουγέννων, Πάσχα) και επίδομα αδείας αποφάσισαν να διεκδικήσουν, μαζικά, οι κληρικοί, ύστερα από απόφαση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (ΙΣΚΕ).

Σε ανακοίνωσή του, ο ΙΣΚΕ αναφέρει ότι προβαίνει σε αυτή την ενέργεια όπως ακριβώς έπραξαν «σχεδόν όλοι οι δημοσιοϋπαλληλικοί κλάδοι σήμερα στην πατρίδα μας», ύστερα από τις σχετικές αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων και δεκάδων κατώτερων δικαστηρίων «που πρόσφατα δικαίωσαν μαζικά, όλες τις κατηγορίες Δημοσίων Υπαλλήλων».

Οι κληρικοί αναφέρουν ότι απευθύνθηκαν στο νομικό τους σύμβουλο κ. Αλέξη Μητρόπουλο και «βρισκόμαστε σε επαφή με τον ίδιο και τους συνεργάτες του προκειμένου να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα όλων των κληρικών αναφορικά με τη συγκεκριμένη διεκδίκηση».

Η οδηγία που έλαβε ο ΙΣΚΕ είναι μέχρι το τέλος του έτους και, αν είναι εφικτό μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2018, «να καταθέσουμε και να κοινοποιήσουμε τις αγωγές διεκδίκησης αναδρομικών, αλλιώς μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία να έχουμε υποβάλει αιτήσεις διακοπής της παραγραφής με δικαίωμα να εγείρουμε τις αγωγές μέχρι τον Ιούνιο του 2019». Οι κληρικοί εκφράζουν την πεποίθηση ότι ο δικαστικός τους αγώνας «θα έχει οπωσδήποτε αίσιο τέλος, με πολλαπλά οφέλη, οικονομικά και θεσμικά, σε μια κρίσιμη φάση για το μέλλον το δικό μας, των οικογενειών μας και της Εκκλησίας εν γένει».

Ο ΙΣΚΕ ζητά την έγκαιρη και μαζική ανταπόκριση των κληρικών «στον αγώνα που θα δώσουμε» και αναφέρει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται στη διαδικασία διεκδίκησης (αίτηση/προσωπικά στοιχεία, εξουσιοδότηση με βεβαίωση γνησίου της υπογραφής, σύμβαση εντολής – παράσταση δίκης, μισθοδοτική κατάσταση δώρων και επιδόματος αδείας του 2012).

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον π. Ευάγγελο Φεγγούλη, τακτικό μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Μισθωτών Δημοσίου Τομέα του ΕΦΚΑ (ΤΠΟΕΚΕ), πλέον, ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή δώρων και επιδομάτων και σε συνταξιούχους κληρικούς, για τις μνημονιακές περικοπές που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ το 2015.

Ο π. Ευάγγελος υποστηρίζει ότι οι συνταξιούχοι κληρικοί μπορούν να διεκδικήσουν τα αναδρομικά για τα πέντε τελευταία έτη (2012- 2016), σύμφωνα με το Νόμο, ενώ οι εν ενεργεία για τα έτη 2015-16.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε μαζική διεκδίκηση αναδρομικών προχωρούν και οι κληρικοί "

Διαψεύδει τα περί συνεργασίας με Ποτάμι ο Μητσοτάκης – Θεοδωράκης: Δεν δεχόμαστε υποδείξεις

Τα περί υπόγειων διεργασιών της ΝΔ με το Ποτάμι, που γράφτηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με αφορμή το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο βιβλίο του Κωστή Χατζηδάκη, έχοντας δίπλα του τον Σταύρο Θεοδωράκη ήταν ξεκάθαρος.
« Είμαι εδώ για να μιλήσω για λογαριασμό της ΝΔ και μόνο. Η ΝΔ εξέφρασε την κάθετη αντίρρησή της στην συμφωνία των Πρεσπών με έναν τρόπο συγκροτημένο χωρίς να ενδώσουμε σε ακραίες φωνές, αναγνωρίζοντας όμως τα πατριωτικά αισθήματα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Δικαιωθήκαμε απόλυτα. Θα καταψηφίσουμε την συμφωνία των Πρεσπών όποτε και αν αυτή έρθει στο ελληνικό κοινοβουλίο. Σε καμία περίπτωση όμως αυτή η προσέγγιση δεν αφορά στις επίσημες θέσεις άλλων κομμάτων», είπε και συνέχισε:
«Συμφωνούμε σε πολλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπαίνουμε σε οποιαδήποτε προεκλογική ή μετεκλογική συναλλαγή με σκοπό να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα. Αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας και δεν ταιριάζουν στη Νέα Δημοκρατία. Άλλο κάνουν νταλαβέρια πίσω από κλειστές πόρτες Ο κ.Τσίπρας και ο κ. Καμμένος είπαν ναι εκεί που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς είπαν όχι. Εμείς έχουμε σαφή στάση, δεν είναι διαπραγματεύσιμη».
Απάντηση στη δημοσιεύματα έδωσε και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε ότι το Ποτάμι είναι υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, σημειώνοντας όμως ότι θα περιμένει τα τελικά κείμενα στο κοινοβούλιο.
«Δεν υπάρχουν υποδείξεις για το Ποτάμι. Αναφέρομαι στο Μέγαρο Μαξίμου που έβγαλε ανακοίνωση γιατί δεν μπορεί να απευθυνθεί με αυστηρότητα στον άλλον εταίρο. Και έτσι προσπαθεί να κάνει κουμάντο στα κόμματα των άλλωνΠολλοί θεωρούν ότι οι θέσεις σου πρέπει να μπαίνουν σε μία ζυγαριά, τί μου δίνεις , τί χάνω. Δε βλέπω τα πράγματα έτσι και δε θα μείνω στην πολιτική έτσι. Το Ποτάμι το έκανε ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή. Τα πρωτοσέλιδα ότι είμαι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ δεν με εκπλήσσουν γιατί πριν από έξι μήνες με έβαζαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα επιμείνω με τις απόψεις μου. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Θέλουμε λύση και πιστεύουμε ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από τους βόρειους γείτονές μας. Αυτή η συμφωνία δεν ήταν η καλύτερη, υπάρχουν σημεία που διαφωνεί το Ποτάμι αλλά αναλογιζόμαστε τί κερδίσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Τον Μάρτιο οι Ελληνες θα πρέπει να πάρουν μία απόφαση που δε θα είναι εύκολη. Λέω ότι το Ποτάμι δεν αλλάζει την άποψή του, πρέπει να υπάρξει λύση στο πρόβλημα , όμως από την άλλη δεν στερούμαστε του δικαιώματος  να κρίνουμε δηλώσεις που προσβάλλουν τους Μακεδόνες μας. Περιμένουμε τα τελικά κείμενα και θα τα πούμε στη Βουλή. Επειδή στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να κάνουν κουμάντο στο δικό τους εταίρο και απευθύνονται σε εμάς» επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης.
Κατά τα άλλα, ο  πρόεδρος της ΝΔ  μιλώντας κατά τη διάρκεια παρουσίασης του βιβλίου του κ. Χατζηδάκη με τίτλο «Μεταρρυθμίσεων ανάβασις» είχε μόνο θερμά λόγια για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, σημειώνοντας την συνέπεια του περί λόγων και πράξεων. 
«Οχτώ χρόνια μετά την έλευση της κρίσης είμαστε κατά 25% φτωχότεροι και χωρίς να έχουμε κάνει αλλαγές στο κράτος αν είχαμε την πραγματική ιδιοκτησία των αλλαγών.  Πρέπει να δούμε την μεταρρύθμιση ως μία υπόθεση που αφορούν τους πολλούς και όχι τους λίγους. Μετά την απομυθοποίηση της τελευταίας φαντασίωσης ότι θα σκίζαμε τα μνημόνια πλέον οι πολιτικές γραμμές έχουν ξεκαθαρίσει. Από την μία είναι οι δυνάμεις των επιδομάτων, χωρίς αυτές οι δυνάμεις να έχουν  ξεκάθαρο πολιτικό πρόσημο και από την άλλη στοιχίζονται όσοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να συγχρονιστεί με τους ευρωπαϊκούς ρυθμούς», είπε και συνέχισε:
«Οι δυνάμεις που πιστεύουν στο λιτό αλλά λειτουργικό κράτος που θέλουν να προτάξουν μία πολιτική που θα προτάσσει την ενότητα των Ελλήνων. Ο διαχωρισμός αυτός συμπυκνώνεται στην συζήτηση που γίνεται στη Βουλή για την αναθεώρηση του άρθρου 16 . Σε αυτή την συζήτηση συμπυκνώνονται τα κεντρικά διλήμματα που θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες στις επόμενες εκλογές.  Οι ψευδαισθήσεις των εύκολων λύσεων έχουν καταρρεύσει και το εκκρεμές πλέον κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση από εκείνην του λαϊκισμού, ίσως γιατί η χώρα μας έζησε πρώτη τις συνέπειες του» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απηύθυνε κάλεσμα προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις.
«Σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα για τις μεταρρυθμίσεις μπορούμε να συμπορευθούμε με όλες πολιτικές δυνάμεις που θα κρατήσουν όμως την αυτονομία τους. Όλοι θα πρέπει να τοποθετηθούν απέναντι στο κεντρικό διακύβευμα των εκλογών και ο κάθε ένας ξεχωριστά θα πρέπει να ακούσει  τους στίχους του Σαββόπουλου “με ποιούς θα πάει και ποιούς θα αφήσει...”»  είπε με νόημα ο κ.Μητσοτάκης.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους στη δημόσια ζωή  να διαβάσουν το βιβλίου του αντιπροέδρου της ΝΔ. «Κοινή παραδοχή της πλειοψηφίας των  Ελλήνων πολιτών είναι ότι οι μεταρρυθμίσεις πυροβολούνται ακόμα και σήμερα όπως στην παιδεία πιο ενδεικτικά να μιλήσουμε για το άρθρο 16 και στη  δημόσια διοίκηση, ενδεικτική η  αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.  Θα κάνουμε μία προσπάθεια για να υπάρξει συναίνεση στην αναθεώρηση του άρθρου 16 έστω και με 151 ψήφους» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκη.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού χαριτολογώντας απευθύνθηκε στον κ.Χατζηδάκη με φόντο, όπως ο ίδιος είπε, τα δημοσιεύματα του σαββατοκύριακου. «Αν δεν ήξερα ότι ο Κωστής  Χατζηδάκης έχει ένα λαμπρό μέλλον στα ψηφοδέλτια της ΝΔ θα του πρότεινα να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του Ποταμιού».
newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαψεύδει τα περί συνεργασίας με Ποτάμι ο Μητσοτάκης – Θεοδωράκης: Δεν δεχόμαστε υποδείξεις"

Τι αλλάζει για τους ντελιβεράδες -Ποιανού είναι υποχρέωση το μηχανάκι & η βενζίνη

Τις υποχρεώσεις των εργοδοτών στον χώρο της εστίασης που απασχολούν διανομείς με μηχανάκι θα προσδιορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, η οποία θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, όπως ανέφερε στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης.

Όπως διαπίστωσε ο κ. Νεφελούδης, υπάρχει ένα τεράστιο θέμα με τους ντελιβεράδες. «Βγάζουμε, αυτές τις ημέρες, την περίφημη εγκύκλιο, μετά από μία μεγάλη επεξεργασία για το τι προβλέπει ο νόμος, για να είμαστε προσεκτικοί απολύτως και να μην κάνουμε κάποιο λάθος» σημείωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, διευκρινίζοντας ότι η εγκύκλιος ξεκαθαρίζει τις υποχρεώσεις που έχει ο εργοδότης στα καταστήματα που έχουν delivery στην εστίαση.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ στη διαδικασία, κυρίως, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), για να ξέρει τι ελέγχει και, βεβαίως, το να μαζευτεί το «σύστημα, αυτό με τους τραμπουκισμούς και τις παραβατικότητες».

Ο κ. Νεφελούδης δήλωσε ότι η εγκύκλιος που θα εκδοθεί, θα αναφέρει ότι:

– Ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να παρέχει τον εξοπλισμό εργασίας, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και το μηχανάκι, με την υποχρέωση να το συντηρεί.

– Κάθε επιχείρηση πρέπει να συντάσσει τη γενική έκθεση επαγγελματικού κινδύνου, που παρομοιάζει με έκθεση δράσης για το ποιες υποχρεώσεις αναλαμβάνει για την ασφάλεια και την υγεία ο κάθε εργοδότης. Όταν δεν το έχει ή όταν δεν το τηρεί, υπάρχει αιτία για πρόστιμο.

– Τέλος, η επιχείρηση πρέπει να παρέχει τα μέσα ατομικής προστασίας, εκτός από το κράνος, γιατί αυτό υπόκειται στην οδική ασφάλεια και είναι ευθύνη του οδηγού.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Νεφελούδης τόνισε πως μόνο με τη διαδικασία του συστηματικού ελέγχου μπορεί να διασφαλιστεί η τήρηση.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η παραβατικότητα, η οποία είναι εντονότερη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη» υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τους φόβους που έχουν σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι να καταγγείλουν την εργοδοτική αυθαιρεσία, ο κ. Νεφελούδης απάντησε ότι το κίνητρο που έχει ένας εργαζόμενος, για να ενημερώσει τις αρχές, είναι ότι θα είναι πια ασφαλισμένος, θα έχει καλύτερο μισθό, δεν θα «φορτώνεται» τις βενζίνες, το μηχανάκι, τη συντήρηση, κ.ά.

«Το μεγαλύτερο κίνητρο είναι η οικονομική ευχέρεια και η αξιοπρέπειά του» συμπλήρωσε ο κ. Νεφελούδης.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι αλλάζει για τους ντελιβεράδες -Ποιανού είναι υποχρέωση το μηχανάκι & η βενζίνη"

Εκκένωση δημοτικού σχολείου στη Θεσσαλονίκη λόγω στατικότητας

Την εκκένωση του 54ου δημοτικού σχολείου που βρίσκεται στην οδό Ολυμπιάδος 29, λόγω προβλημάτων στατικής επάρκειας, που προέκυψαν μετά από προσεισμικό έλεγχο και την αναγκαία μεταφορά των 85 μαθητών σε γειτονικό σχολικό συγκρότημα, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης παρουσιάστηκε ως εναλλακτική πρόταση, για την απρόσκοπτη συνέχιση της φοίτησης των μαθητών, η μεταφορά τους μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων στο γειτονικό 53ο δημοτικό σχολείο, ωστόσο την οριστική απόφαση θα την λάβει η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, απαντώντας στην κριτική που ασκήθηκε από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης αναφορικά με το πόσα ακόμη σχολικά συγκροτήματα στον δήμο Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν προβλήματα στατικής επάρκειας υποστήριξε πως ο προσεισμικός έλεγχος «ξεκίνησε από τα γηραιότερα σχολικά συγκροτήματα και από τα πρώτα 18 ένα είχε πρόβλημα».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών 'Εργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, τόνισε πως θα ξεκινήσει μελέτη για τις εργασίες που κρίνονται απαραίτητες στο 54ο δημοτικό, ώστε να γνωρίζουν και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί το χρονικό διάστημα που απαιτείται μέχρι να επιστρέψουν οι μαθητές στο σχολείο τους.

Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο έκανε και η Βασιλική Τσιούμαρη, εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 52ου δημοτικού σχολείου, η οποία ζήτησε το σχολείο να μεταφερθεί σύσσωμο και να μη "σκορπίσουν" τα παιδιά σε διαφορετικά σχολικά συγκροτήματα στα μέσα της χρονιάς.

Ο Γιάννης Δελής, από την «Λαϊκή Συσπείρωση», στάθηκε στην επιμονή της παράταξής του για τον προσεισμικό έλεγχο ζητώντας από τη διοίκηση να εξευρεθούν οικονομικοί πόροι για την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων της Θεσσαλονίκης.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκκένωση δημοτικού σχολείου στη Θεσσαλονίκη λόγω στατικότητας"

Το μικρόβιο της Γαλλίας κτυπά την Αλβανία: «Κάτω ο Έντι Ράμα», άρχισαν διαδηλώσεις

Οι κάτοικοι των πόλεων Σκόδρα, Λέζα και Καβάγια έχουν εξεγερθεί και διαμαρτυρήθηκαν σήμερα το απόγευμα, όπως είπαν, για την υψηλή τιμή του πετρελαίου, στις υψηλές τιμές των τροφίμων και σε άλλων προϊόντων στα οποία δεν έχει πρόσβαση ένας απλός Αλβανός, όπως σημειώνεται.

Πολλοί πολίτες από τη Σκόδρα έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στην πόλη. Μέσα στην πόλη φωνάζουν «Κάτω ο Έντι Ράμα», «Κυβέρνηση κλεφτών και ναρκο-εμπόρων».

Επίσης, στην πόλη Λέζα πολλοί πολίτες βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την τιμή του πετρελαίου, αλλά και τους φόρους σε είδη πρώτης ανάγκης. Οι κάτοικοι λένε ότι η κατάσταση είναι σοβαρή και ότι στην Αλβανία δεν μπορεί να ζήσει κανείς από έναν μισθό.

Το ίδιο και στην Καβάγια, οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους με την εθνική σημαία φωνάζοντας να φύγει η κυβέρνηση που λεηλατεί το αλβανικό έθνος.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Το μικρόβιο της Γαλλίας κτυπά την Αλβανία: «Κάτω ο Έντι Ράμα», άρχισαν διαδηλώσεις"

Καταγγελία Ειδικών Φρουρών: Τουλάχιστον 6.000 αστυνομικοί δεν θα πάρουν αναδρομικά

Απαντήσεις και μάλιστα άμεσα για το μείζον θέμα που έχει ανακύψει και αφορά στη μη καταβολή αναδρομικών σε 6.000 ειδικούς φρουρούς, ζητά από την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, το σωματείο ειδικών φρουρών. Όπως καταγγέλλεται, «τις τελευταίες ημέρες "εισπράττουμε" και κεφαλαιοποιούμε την πολυδιαφημισμένη επιστροφή των αναδρομικών κατόπιν αποφάσεων του ΣτΕ, μόνο που η επωδός της επιστροφής των περικεκομμένων μισθών αποδείχθηκε πομφόλυγες για πάνω από 6.000 Ειδικούς Φρουρούς και Αστυνομικούς προερχόμενους από αυτούς μαζί με τις οικογένειές τους»!

Τόσο ο πρόεδρος του σωματείου, Βασίλης Ντούμας, όσο και ο γενικός γραμματέας, Στράτος Μαυροειδάκος, αναζητούν μάταια όλους τους εμπλεκόμενους προκειμένου να τους απαντήσουν για ποιον λόγο, 6.000 ειδικοί φρουροί και αστυφύλακες προερχόμενοι από τους ειδικούς φρουρούς έλαβαν στο σχετικό έγγραφο μηδενικό ποσό και μόλις 1.500 συνάδελφοί τους θα λάβουν «ψίχουλα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, από 100 έως 200 ευρώ.

Αξίζει να τονιστεί πως μέχρι πρότινος στελέχη της διαχείρισης χρηματικού της ΕΛ.ΑΣ, διαβεβαίωνε το προεδρείο των ειδικών φρουρών πως «όλοι αναμένεται να λάβουν 1.500 ευρώ αναδρομικά» αλλά ως εκ...θαύματος στην παράγραφο 5 τη ΚΥΑ, δεν υπήρχαν.

Μάλιστα επισημαίνουν πως, «σήμερα η ελληνική κοινωνία θα ενημερωθεί ότι το "δώρο" των αναδρομικών αποτελεί ουτοπία για χιλιάδες αστυνομικούς αλλά κυρίως ότι η ηγεσία τους δεν αξιώνει στοιχειώδους ενημέρωσης, σήμερα η κυβέρνηση θα πληροφορηθεί ότι χιλιάδες αστυνομικοί δεν ξέρουν γιατί, αλλά σίγουρα θα κάνουν γιορτές σαν παρίες, σε σχέση με όλο το υπόλοιπο προσωπικό».

Οι ειδικοί φρουροί ετοιμάζουν κινητοποιήσεις πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων «κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας έμπροσθεν του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και ενώπιον του πρωθυπουργού, πλησίον του Μεγάρου Μαξίμου. Δεν δεχόμαστε να γίνουμε αποδιοπομπαίοι τράγοι αυτών που μέχρι πρότινος μοίραζαν χιλιάδες ευρώ και χάιδευαν αυτιά ενστόλων».

Καταλήγοντας, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους πως «η αγανάκτησή μας θα καταλήξει στη γροθιά που θα συνθλίψει κάθε μορφής προσπάθεια απαξίωσης και υποτίμησης και σίγουρα ακόμη μια ακόμη φορά ανταποκρινόμενοι στην ιστορική μας πορεία θα ανατρέψουμε κάθε αρνητική και δυσμενή εξέλιξη».

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία Ειδικών Φρουρών: Τουλάχιστον 6.000 αστυνομικοί δεν θα πάρουν αναδρομικά"

Άρειος Πάγος: Αμετάκλητη απόφαση για τους διανειολήπτες ελβετικού φράγκου


Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ αναφέρει:

Σήμερα εκδικαζόταν στον Άρειο Πάγο αίτηση αναίρεσης της τράπεζας Eurobank AE κατά απόφασης υπέρ δύο δανειοληπτών δανείου με ελβετικό φράγκο (απόφαση του ΤρΕφΛαρ 17/2017). Η τράπεζα ήθελε να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου και να μπορέσει να προχωρήσει σε πλειστηριασμούς κατά των δανειοληπτών. Το Εφετείο είχε σταματήσει την διαδικασία πλειστηριασμού με το επιχείρημα ότι καταχρηστικώς και παρανόμως η τράπεζα προσπαθούσε να κινηθεί κατά των δανειοληπτών αν και τους είχε δώσει εξαρχής την εντύπωση ότι θα είχαν καθόλη την διάρκεια του δανείου προστασία δόσης και θα είχαν συνεχώς προστασία από τις διακυμάνσεις της ισοτιμίας. Το Εφετείο είχε δικαιώσει τους δανειολήπτες και η τράπεζα ήθελε να ανατρέψει αυτήν την κατάσταση.

Κύκλοι νομικών χαρακτηρίζουν ως άκρως σημαντική την εξέλιξη καθώς ναι μεν οριστική συλλογική επίλυση του ζητήματος θα κριθεί από το αναμενόμενο αποτέλεσμα της ασκούμενης συλλογικής αγωγής, ωστόσο η εν λόγω περίπτωση φαίνεται να υπεισέρχεται και σε ζητήματα ουσίας όπως είναι η καλή πίστη των τραπεζικών ιδρυμάτων που παραβιάστηκε εις βάρος των δανειοληπτών.

Την υπόθεση χειρίστηκαν οι νομικοί κος Πράτας Αντώνης, ο οποίος χειρίστηκε εξ αρχής την υπόθεση, καθώς και ο καθηγητής Νομικής κος Βενιέρης Ιάκωβος, οι οποίοι τυγχάνουν και νομικοί σύμβουλοι του ΣΥΔΑΝΕΦ. Οι εν λόγω νομικοί ανέλαβαν την εκπροσώπηση των δύο δανειοληπτών καταθέτοντας στον Άρειο Πάγο εμπροθέσμως πλήρη φάκελο με τους ισχυρισμούς τους με σκοπό την απόρριψη της αναίρεσης της Eurobank. Η τράπεζα λαμβάνοντας αντίγραφο των ισχυρισμών τους αντιλήφθηκε ότι από το σύνολο των επιχειρημάτων των νομικών συμβούλων ΣΥΔΑΝΕΦ η αναίρεση θα απορριπτόταν! Έτσι λοιπόν, σήμερα ενώπιον των Αρεοπαγιτών στην αίθουσα του δικαστηρίου του Αρείου Πάγου η Eurobank παραιτήθηκε από το δικόγραφο της αναίρεσής της με το οποίο θα προσπαθούσε να ανατρέψει την απόφαση του Εφετείου! Ως εκ τούτου η τράπεζα παραιτήθηκε της αναίρεσης δεχόμενη ότι πλέον είναι αμετάκλητη και απρόσβλητη η απόφαση του Εφετείου Λαρίσης που έκρινε καταχρηστική και παράνομη τη συμπεριφορά της. Η υπόθεση αυτή αφορά στους δύο δανειολήπτες αλλά με βάση τη συγκεκριμένη υπόθεση δημιουργείται σημαντικό δεδικασμένο και για άλλους δανειολήπτες, εφόσον υπάρχει ομοιότητα στην δική τους υπόθεση.

Για μια μεγάλη νίκη και αποκατάσταση της αδικίας μιλά ο Σύλλογος, ο οποίος χαιρετίζει αυτή τη δικαστική εξέλιξη που ήρθε ακριβώς μια εβδομάδα μετά τη δοθείσα πολύμηνη αναβολή του Αρείου Πάγου σε ασκηθείσα συλλογική αγωγή του Ν.2251/94 με τη συμμετοχή 4500 οικογενειών και στην οποία έχει ήδη κατατεθεί αίτημα προτίμησης.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Άρειος Πάγος: Αμετάκλητη απόφαση για τους διανειολήπτες ελβετικού φράγκου"

Μπαράζ συλλήψεων διακινητών παράνομων μεταναστών στον Έβρο

Οκτώ αλλοδαποί που σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις προωθούσαν συνολικά 45 παράνομους μετανάστες στο εσωτερικό της χώρας συνελήφθησαν την Κυριακή στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης.

Πρόκειται για 31χρονο, δύο 27χρονους, 24χρονο, δύο 23χρονους, 20χρονο και 18χρονο.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου-Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν τους δύο 23χρονους, καθώς με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα επτά μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα στον βόρειο Έβρο, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας εντόπισαν τους τρεις δράστες, ηλικίας 18, 24 και 27 ετών να καθοδηγούν πεζή 22 μη νόμιμους μετανάστες εντός δασικής και αγροτικής περιοχής και στη συνέχεια να επιβιβάζουν τους έντεκα από αυτούς σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο με οδηγό τον 27χρονο, ο οποίος με τη σειρά του τους μετέφερε προς την ενδοχώρα.

Στην τρίτη περίπτωση, χθες βράδυ, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών εντόπισαν Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο να κινείται στην Επαρχιακή Οδό Μέστης-Κρωβύλης. Ο 31χρονος οδηγός του, αντιλαμβανόμενος την αστυνομική παρουσία, ανέπτυξε ταχύτητα και καταδιώθηκε. Τελικά, λίγο πιο κάτω, το όχημα εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε σε παρακείμενο αγροτεμάχιο, ενώ ο 31χρονος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε παράνομα έξι μη νόμιμους μετανάστες. Από την εκτροπή του οχήματος τραυματίστηκε μία διακινούμενη, η οποία μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Στην τέταρτη περίπτωση, χθες βράδυ, στην Εθνική Οδό Ορμενίου-Αρδανίου (ύψος Ταύρης), αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού έκαναν σήμα στάσης στον 20χρονο οδηγό Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου, ωστόσο αυτός δεν συμμορφώθηκε, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και καταδιώχθηκε. Κατά τη διαδρομή που ακολούθησε μέσα στον οικισμό, το όχημα προξένησε ζημιές σε ένα σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, μία μεταλλική πόρτα αποθήκης και το περιπολικό, πριν τελικά ακινητοποιηθεί.

Σε έλεγχο στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα 10 μη νόμιμους μετανάστες.

Οι σχετικές δικογραφίες τρεις από τους διακινητές, ηλικίας 31, 23 και 20 ετών, περιλαμβάνουν και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τα τέσσερα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπαράζ συλλήψεων διακινητών παράνομων μεταναστών στον Έβρο"

Οι Βούλγαροι θέλουν να παραδεχθούν οι Σκοπιανοί ότι είναι …Βούλγαροι!

Οι Βούλγαροι πολιτικοί  εκπρόσωποι ασκούν καθημερινά πίεση στην πΓΔΜ και την κυβέρνηση να εγκαταλείψουν το ιστορικό παρελθόν τους, ιδιαίτερα από την περίοδο του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου μέχρι σήμερα, γράφει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

«Μετά τις καθημερινές προσβολές και καταγγελίες που εκτοξεύθηκαν στη χώρα μας από τον αντιπρόεδρο της βουλγαρικής κυβέρνησης, τον υπερεθνικιστή κ. Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, σήμερα, ένα μήνυμα εκβιασμού κυκλοφόρησε από τον ευρωβουλευτή Αντρέι Κοβάτσεφ», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Τι λέει:

«Η Μακεδονία πρέπει να είναι στο ΝΑΤΟ! 

Η συμφωνία με τη Βουλγαρία πρέπει να γίνει σεβαστή!

»Ιστορικές πηγές από τις εποχές του παρελθόντος αποδεικνύουν ατράνταχτα ότι τα χρόνια πριν από το 1944 στη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας του Βαρδάρη κυριαρχούσε το βουλγαρικό εθνοτικό στοιχείο και οι άνθρωποι αυτοπροσδιορίζονταν ως Βούλγαροι!


 »Ο Τσάρος Σαμουήλ είναι Βούλγαρος βασιλιάς του Βουλγαρικού Βασιλείου! 

Ο Γκριγκόρ Παρλίτσεφ (Σημ.:στα ελληνικά γνωστός ως Γρηγόρης Σταυρίδης, συγγραφέας, γεννήθηκε στην Οχρίδα και έγραψε βιβλία στα ελληνικά) είναι Βούλγαρος! Δεν υπάρχει χώρος για παραποιήσεις, συμβιβασμούς ή άλλα κακά!


»Η σημερινή αυτοδιάθεση ως εθνικά Μακεδόνες, από την πλευρά των πολιτών της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, είναι, επίσης, μια πραγματικότητα που πρέπει να τηρείται, αλλά δεν μπορεί να επιτραπεί η κοροϊδία των προγόνων μας», γράφει ο Κοβάτσεφ.

Σήμερα, ο Καρακατσάνοφ έκανε πάλι δηλώσεις.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βουλγαρίας κ. Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την έλλειψη προόδου στο έργο της βουλγαρο-σκοπιανής επιτροπής, η οποία εξετάζει την κοινή ιστορική κληρονομιά.

Επέκρινε τους Βούλγαρους αξιωματούχους στην Επιτροπή, η οποία σύμφωνα με αυτόν, δεν κρατούν  ισχυρά τις βουλγαρικές θέσεις.

Ο Καρακατσάνοφ έδωσε το παράδειγμα ότι «οι ‘Μακεδόνες’ ισχυρίζονται ότι ο Τσάρος Σαμουήλ ήταν ‘Μακεδόνας’ και πολέμησε εναντίον της Βουλγαρίας» και πρόσθεσε ότι τα Σκόπια πρέπει να σταματήσουν να παραποιούν την ιστορία.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Βούλγαροι θέλουν να παραδεχθούν οι Σκοπιανοί ότι είναι …Βούλγαροι!"

Πολιτικό χάος στη Βρετανία - Μεί: «Ξεκινάμε τις διαδικασίες για BREXIT χωρίς όρους» (βίντεο)

Την έναρξη των διαδικασιών για ένα BREXIT χωρίς συμφωνία ή «ξαφνικό θάνατο», ανακοίνωσε πριν από λίγο η Βρετανή πρωθυπουργός Τ.Μέι.
Την δήλωση αυτή την έκανε στην Βουλή των Κοινοτήτων στο πλαίσιο της ακύρωσης της προγραμματισμένης για αύριο ψηφοφορίας επί της συμφωνίας προκειμένου να επιστρέψει στις Βρυξέλλες και να πετύχει βελτιώσεις, ωστόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση διαμηνύει πως δεν πρόκειται να καθίσει εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Η ανακοίνωση έρχεται λίγες ώρες μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία το Λονδίνο μπορεί να «ακυρώσει» το Brexit.
«Έχω ακούσει πολύ προσεχτικά όσα έχουν ειπωθεί κατά την τριήμερη συζήτηση», είπε η Μέι αρχίζοντας την ομιλία της προκαλώντας τα ειρωνικά γέλια των αντιπάλων της. Και πρόσθεσε ότι «υπάρχει ευρεία υποστήριξη για πολλές πτυχές της συμφωνίας», με αποτέλεσμα τα γέλια να γίνουν ακόμα πιο έντονα.
Στη συνέχεια, ανέφερε πως σκοπεύει να επισκεφθεί τους ηγέτες της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν από την διάσκεψη κορυφής της ΕΕ αυτήν την εβδομάδα για να συζητήσει τις αλλαγές και να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των βουλευτών.
Δείτε την ομιλία της Τερέζα Μέι για το Brexit


«Πόλεμος» Σκοτίας - κυβέρνησης Μέι με φόντο την αναβολή της ψηφοφορίας
Η πρωθυπουργός της Σκoτίας Νίκολα Στέρτζον κατηγόρησε τη βρετανική κυβέρνηση για «αξιολύπητη δειλία» λόγω της απόφασής της να ματαιώσει μια κρίσιμη ψηφοφορία για το Brexit στο βρετανικό κοινοβούλιο.
«Πρόκειται για μια στιγμή που σημαδεύει μια στροφή και μια ενέργεια αξιολύπητης δειλίας από μια κυβέρνηση των Τόρι (Συντηρητικών) η οποία έχει εξαντλήσει όλες τις επιλογές δράσης και τώρα καταρρέει μέσα στο απόλυτο χάος»,ανέφερε σε μια δήλωση.
«Η συμφωνία της πρωθυπουργού θα έπρεπε να έρθει στο κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου αμέσως έτσι ώστε να καταψηφιστεί και να μπορέσουμε να αντικαταστήσουμε το χάος των Τόρι (Συντηρητικών) με μια λύση που θα προστατεύει τις δουλειές, το επίπεδο ζωής και τη θέση της Σκoτίας στην Ευρώπη».
Η Στέρτζον είπε ακόμη πως οι βουλευτές του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας θα υποστηρίξουν οποιαδήποτε πρόταση μομφής καταθέσει το Εργατικό Κόμμα εναντίον της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι στο εθνικό κοινοβούλιο.
«Αν οι Εργατικοί, ως επίσημη αντιπολίτευση, καταθέσoυν πρόταση μομφής σε αυτή την ανίκανη κυβέρνηση αύριο, @τοSNP θα την υποστηρίξει και μπορούμε στη συνέχεια να εργαστούμε από κοινού για να δώσουμε στον κόσμο την ευκαιρία να σταματήσει το Brexit με μια άλλη ψήφο. Αυτή η εικόνα καταστροφής δεν μπορεί να συνεχιστεί – τι λέτε;»έγραψε η Στέρτζον σε ανάρτησή της στο Twitter.
Στο μεταξύ, Βρετανός υφυπουργός δήλωσε σήμερα πως η Τερέζα Μέι θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες για να επιδιώξει να διαπραγματευθεί εκ νέου το λεγόμενο ιρλανδικό backstop (δίχτυ ασφαλείας) της συμφωνίας εξόδου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Μέι αποφάσισε ξαφνικά σήμερα να ματαιώσει μια κοινοβουλευτική ψηφοφορία για τη συμφωνία της για το Brexit, τινάζοντας στον αέρα το σχέδιο της Βρετανίας να εγκαταλείψει την ΕΕ την παραμονή της ψηφοφορίας, έπειτα από επανειλημμένες προειδοποιήσεις βουλευτών ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με μια καταστροφή.
«@Η Τερέζα_Μέι άκουσε τους συναδέλφους και θα πάει στις Βρυξέλλες για να αποκρούσει το backstop», ανέφερε στο Twitter ο Ναντίμ Ζαχάουι, υφυπουργός στο υπουργείο Παιδείας.
Φερχόφστατ: «Δεν θα απογοητεύσουμε ποτέ τους Ιρλανδούς»
Η Ευρωπαϊκή Ένωση «δεν θα απογοητεύσει ποτέ τους Ιρλανδούς», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ομάδας συντονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit Γκι Φερχόφστατ, μετά τις πληροφορίες ότι η Βρετανία θα επιδιώξει αλλαγές στη συμφωνία Βρυξελλών-Λονδίνου για το θέμα των ιρλανδικών συνόρων.
«Δεν μπορώ να το παρακολουθήσω πλέον. Έπειτα από δύο χρόνια διαπραγματεύσεων, η κυβέρνηση των Τόρις θέλει να καθυστερήσει την ψηφοφορία. Απλά, κρατήστε στο μυαλό σας ότι εμείς δεν θα απογοητεύσουμε ποτέ τους Ιρλανδούς»,σημείωσε ο Φερχόφστατ.
«Αυτή η καθυστέρηση θα επιδεινώσει περαιτέρω την αβεβαιότητα για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Ήρθε η ώρα να αποφασίσουν!».
pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολιτικό χάος στη Βρετανία - Μεί: «Ξεκινάμε τις διαδικασίες για BREXIT χωρίς όρους» (βίντεο)"

Ρουβίκωνας: Πέταξαν τρικάκια στην πρεσβεία της Ουγγαρίας

Τρικάκια πέταξαν μέλη της ομάδας αντιεξουσιαστών «Ρουβίκωνας» έξω από την πρεσβεία της Ουγγαρίας, στην λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου, στο κέντρο της Αθήνας. Στην ενέργεια έλαβαν μέρος περίπου 15 άτομα, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για προσαγωγές ή συλλήψεις.

Πρόκειται για την δεύτερη ενέργεια του «Ρουβίκωνα» σε διάστημα λίγων ωρών. Λίγο μετά τις 6:00 τα ξημερώματα δέκα μέλη της οργάνωσης προκάλεσαν ζημιές στο δημαρχείο Αλίμου.

Οι δράστες έφτασαν στο δημαρχείο με μοτοσικλέτες, έσπασαν τις τζαμαρίες πέταξαν κόκκινες μπογιές στο κτίριο, και εξαφανίστηκαν. Έχουν γίνει δυο προσαγωγές.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρουβίκωνας: Πέταξαν τρικάκια στην πρεσβεία της Ουγγαρίας"

Προσφυγές Παμμακεδονικών οργανώσεων κατά της αλλαγής των βιβλίων μετά τις Πρέσπες

Λίγα 24ωρα μετά τη συζήτηση της περασμένης Παρασκευής στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών προσέφυγαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο Μακεδονικές Ενώσεις και ζητούν, να «παγώσει», να ανασταλεί και να ακυρωθεί η από 16.10.2018 απόφαση του υπουργού Εξωτερικών για την συγκρότηση του Ελληνικού τμήματος της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων (ΜΔΕΕ) Ελλάδας- πΓΔΜ για ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω υπουργική απόφαση εκδόθηκε μετά την τελική συμφωνία των Πρεσπών που υπεγράφη στις 17 Ιουνίου 2018. Μεταξύ των άλλων προβλέπει ότι η μεικτή διεπιστημονική επιτροπή θα εξετάσει και εφόσον κριθεί σκόπιμο, θα αναθεωρήσει τα σχολικά βιβλία, ενώ θα εξετάζει τις νέες εκδόσεις σχολικών βιβλίων.


Τώρα στο ΣτΕ προσέφυγαν η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία, η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Δήμου Μουρικίου και ένας γονέα δύο ανήλικων παιδιών που φοιτούν σε Δημοτικό και Γυμνάσιο.

Οι οργανώσεις υποστηρίζουν, μεταξύ των άλλων, ότι υπάρχει κίνδυνος βλάβης του δημοσίου συμφέροντος από την εκτέλεση της επίμαχης υπουργικής απόφασης καθώς υπάρχει κίνδυνος μεταβολής και προσβολής των στοιχείων της εθνικής μας πολιτιστικής κληρονομιά και προσβολή ευθέως του κρατικού συμφέροντος της Ελληνικής πολιτείας και των Ελλήνων πολιτών, καθώς και της εθνικής ιστορικής μνήμης και συνείδησης των πολιτών.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσφυγές Παμμακεδονικών οργανώσεων κατά της αλλαγής των βιβλίων μετά τις Πρέσπες"

Κάτοικοι Χιμάρας: ‘Θα προστατεύσουμε με το αίμα μας τις περιουσίες μας στη Σπηλιά’

Οι κάτοικοι της Χιμάρας έχουν μπλοκάρει τις εργασίες για την διαμόρφωση του Όρμου της Σπηλιάς.

Ισχυρίζονται ότι το έργο είναι καταχρηστικό, αφού έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση για την απαγόρευσή του, ενώ υπογραμμίζουν ότι θα προστατεύσουν τις περιουσίες τους που καταπατούνται με το αίμα τους.

«Μπαίνουν στις ιδιοκτησίες μας, δεν αναγνωρίζουν τις πράξεις ιδιοκτησίας. Το κράτος, μας υποχρεώνει να προβούμε σε αυτοδικία», φωνάζουν οι κάτοικοι.

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, το Δικαστήριο του Αυλώνα (Vlora) κατάργησε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αστική διαμόρφωση της παραλίας το όρμου της Σπηλιάς (Spile).

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Κάτοικοι Χιμάρας: ‘Θα προστατεύσουμε με το αίμα μας τις περιουσίες μας στη Σπηλιά’"

Χρηστίδης: Οποτε κι αν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, το ΚΙΝΑΛ δεν θα την ψηφίσει

«Όποτε και αν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, το Κίνημα Αλλαγής δεν θα την ψηφίσει», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στην ΕΤ3.

Ο κ. Χρηστίδης σημείωσε ότι το ΚΙΝΑΛ δεν αρνήθηκε εκ των προτέρων μία συμφωνία με την πΓΔΜ και πρόσθεσε: «Περιμέναμε να δούμε τι περιέχει. Η Φώφη Γεννηματά έβαλε τα ζητήματα απέναντι στη συμφωνία της Μακεδονίας του Ίλιντεν, που είναι η επιτομή του αλυτρωτισμού».

«Και φυσικά, όταν είδαμε τη συμφωνία των Πρεσπών, τοποθετηθήκαμε για τα ζητήματα της ταυτότητας και της γλώσσας, καθώς και μία σειρά ακόμα θεμάτων που δεν διασφαλίζουν τα εθνικά μας συμφέροντα», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρηστίδης: Οποτε κι αν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, το ΚΙΝΑΛ δεν θα την ψηφίσει "

Ξανά τα ίδια ο Ζάεφ: «Η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει τη μακεδονική γλώσσα»

Στα περί «μακεδονικής γλώσσας» εμμένει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του περί διδασκαλίας της «μακεδονικής γλώσσας» σε σχολεία της Βόρειας Ελλάδας.

Η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει τη μακεδονική γλώσσα, τόνισε ο Ζόραν Ζάεφ, από την πόλη Στιπ, αναφερόμενος στην παράγραφο 3 του άρθρου 1 της Συμφωνίας των Πρεσπών, που όπως είπε, ορίζει το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Αυτό που πρέπει να προσέξουν όλοι είναι το γεγονός ότι αναγνωρίζεται το δικαίωμά μας στην αυτοδιάθεση και ότι αναγνωρίζεται και από την Ελλάδα το δικαίωμα μας να χρησιμοποιούμε την μακεδονική γλώσσα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

Μάλιστα, ο Ζάεφ ανέφερε ότι όλες οι πλευρές πρέπει να είναι προσεκτικές στις δηλώσεις τους.

Ερωτηθείς εάν θεωρεί ότι κάποιες δηλώσεις του για τη «μακεδονική γλώσσα» δεν είναι σύμφωνες με τη Συμφωνία των Πρεσπών και εάν γνωρίζει ότι η Ελλάδα ετοιμάζει παράρτημα με πρόσθετες δεσμεύσεις που να αφορά αυτό του τμήμα της Συμφωνίας, ο Ζόραν Ζάεφ ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για κάτι τέτοιο, ενώ πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Σεβασμό της Συμφωνίας των Πρεσπών ζητά ο Κατρούγκαλος

Μήνυμα προς την πΓΔΜ απηύθυνε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε δήλωσή του μετά το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

«Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση όλοι, όχι μόνο εμείς, στο πόσο σημαντικό βήμα ήταν προς την κατεύθυνση αυτή η Συμφωνία των Πρεσπών και εγώ, από τη μεριά μου, δήλωσα την προσήλωσή μας σε αυτήν, με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι και η άλλη πλευρά σέβεται απολύτως το πνεύμα και το γράμμα της Συμφωνίας», διεμήνυσε ο κ. Κατρούγκαλος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξανά τα ίδια ο Ζάεφ: «Η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει τη μακεδονική γλώσσα»"

Αποκλειστικό: Αστυνομικοί μετακομίζουν γιατί φοβούνται να κυκλοφορήσουν στην Ομόνοια

Ακόμη και οι αστυνομικοί που καλούνται να αντιμετωπίσουν την ανομία, τα ναρκωτικά και τα παραβατικά στοιχεία, δεν αντέχουν πλέον την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ομόνοια και τους γύρω δρόμους, με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, να αναγκάζεται να μεταφέρει τα γραφεία της από την οδό Χαλκοκονδύλη!  
Όπως αποκαλύπτει το Newpost, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης, έλαβε την απόφαση οι υπηρεσίες της να μετεγκατασταθούν σε κτίριο στην Πανόρμου.  Ο πρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αθήνας, κύριος Δημοσθένης Πάκος, δηλώνει χαρακτηριστικά πως, «Μετά από 20 χρόνια φεύγουμε γιατί πλέον είναι ανέφικτο μετά τις 4 το απόγευμα να κυκλοφορήσουμε εκεί, ακόμη και εμείς που είμαστε αστυνομικοί. Λόγω της κατάστασης δεν μπορούν ούτε τα μέλη μας, οικογενειάρχες, συνταξιούχοι. Έχουμε στείλει έγγραφα προς τους αρμόδιους φορείς, έχουμε ενημερώσει και προφορικά και πλέον δεν μπορούμε να καθόμαστε εκεί. Σε έναν δρόμο 20 μέτρων, είναι ταυτόχρονα 100 χρήστες ναρκωτικών ανάμεσα από Μάρνη μέχρι την Σωκράτους, που δεν ξέρεις τι μπορεί να σου συμβεί».
Η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας, της Κάνιγγος, των Εξαρχείων και της Πατησίων,  έχει γίνει πλέον εφιαλτική για τους καταστηματάρχες που βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να μαραζώνουν καθώς οι πολίτες δεν αισθάνονται ασφαλείς  και προτιμούν να πραγματοποιούν τις αγορές τους, είτε από εμπορικά κέντρα είτε από την οδό Ερμού, όπου η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη

Υγειονομική «βόμβα» η περιοχή της Ομόνοιας

Όσα η πολιτεία αρνείται να δει και να παρέμβει, δίνοντας λύση στους επιχειρηματίες και τους κατοίκους του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, «είδε» η περιφέρεια μετά από αυτοψία που πραγματοποίησαν ελεγκτικές αρχές στην περιοχή. Το έγγραφο που εξασφάλισε και παρουσιάζει  το Newpost και κοινοποιήθηκε με την υπόδειξη «επείγον»  σε Δήμο Αθήνας, ΓΑΔΑ και αστυνομικό τμήμα Ομονοίας, κάνει λόγο για «δημιουργία ανθυγιεινών εστιών σε βάρος της υγείας των επαγγελματιών- εργαζομένων της περιοχής, των κατοίκων, της Δημόσιας υγείας γενικότερα».
Στην αυτοψία των ελεγκτών σημειώνεται μεταξύ άλλων πως, «αναδίδονταν έντονη δυσοσμία προερχόμενη από την ύπαρξη ούρων-αφοδευμάτων, από ρίψη απορριμμάτων (σκεύη μιας χρήσης με υπολείμματα φαγητών, φιάλες μπυρών κ.α) σε σημείο που η διέλευση των διερχόμενων ήταν δυσχερής. Τα φρεάτια ομβρίων υδάτων βρέθηκαν πλήρη από φερτές ύλες και απορρίμματα». Η περιγραφή των ανωτέρω ιδιαιτέρων σημαντικών για τη δημόσια υγεία, αφορούν τις οδούς, Σολωμού, Γ' Σεπτεμβρίου, Καποδιστρίου, Μενάνδρου, Σατωβριάνδου. Παράλληλα, επισημαίνεται στο έγγραφο πως «εκτός από υγειονομικό πρόβλημα είναι κυρίως ανθρωποκεντρικό και κοινωνικό, όσον αφορά τα τοξικοεξαρτημένα άτομα, τους άστεγους, που θα αντιμετωπιστεί μόνο με την λήψη μέτρων κοινωνικής και προνοιακής πολιτικής».
Συμπερασματικά και για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας, η περιφέρεια ζητά από όλους τους εμπλεκόμενους στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, «την αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος ύπαρξης τοξικοξαρτημένων ατόμων και αστέγων. Τον τακτικότερο καθαρισμό και έκπλυση πεζοδρομίων-ρείθρων, την συχνότερη περισυλλογή απορριμμάτων και την συστηματική πλύση των κάδων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων».
Πρακτικά όμως και παρά τον «κώδωνα κινδύνου» που κρούουν οι ελεγκτές, οι ενέργειες των εμπλεκόμενων φορέων που έλαβαν γνώση, ελάχιστα έως μηδενικά έχουν πράξει για τη βελτίωση της κατάστασης. Αντιθέτως, η μετακόμιση των γραφείων της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων της Αθήνας από την περιοχή, μόνο ως αναμενόμενη εξέλιξη και δυσοίωνη για το μέλλον ενέργεια μοιάζει.
newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκλειστικό: Αστυνομικοί μετακομίζουν γιατί φοβούνται να κυκλοφορήσουν στην Ομόνοια"

Περιφέρεια Ιονίου: Εγκρίθηκε η κατασκευή τεσσάρων υδατοδρομίων

Ακόμα ένα σημαντικό βήμα πραγματοποιήθηκε για τη σύνδεση των Ιονίων Νήσων, καθώς εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την κατασκευή υδατοδρομίων σε Λευκάδα, Μεγανήσι, Κεφαλονιά και Ιθάκη, σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειακού Συμβούλιου Ιονίων Νήσων, κατά την διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασής του, μετά και την αύξηση της χρηματοδότησης της Περιφέρειας (ΠΙΝ), για την εκτέλεση έργων, στο τρέχον έτος 2018, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ - ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ).

Συγκεκριμένα για την κατασκευή των υδατοδρόμιων, σε Λευκάδα και Μεγανήσι, η ΠΙΝ θα χρηματοδοτήσει τα έργα με το ποσό των 280.000 ευρώ, ενώ αντιστοίχως με το ίδιο ποσό θα χρηματοδοτηθεί από την ΠΙΝ και η κατασκευή των υδατοδρομίων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, τα έργα κατασκευής των τεσσάρων υδατοδρομίων, στις δυο Περιφερειακές Ενότητες, εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό της ΠΙΝ για το 2018, μετά και την έγκριση της τροποποίησης του Προσχεδίου του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για το τρέχον έτος.

Τέλος, όσον αφορά τη Ζάκυνθο, μετά την προώθηση της αδειοδότησης του υδατοδρομίου, η ΠΙΝ θα εντάξει στον προϋπολογισμό της και τη χρηματοδότηση για την κατασκευή του υδατοδρομίου της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Περιφέρεια Ιονίου: Εγκρίθηκε η κατασκευή τεσσάρων υδατοδρομίων"

Χάος με τους οικογενειακούς γιατρούς - Δεν φθάνουν για όλους τους ασφαλισμένους

«Μπλακ άουτ» διαβλέπουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και στη δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στους γιατρούς του ΠΕΔΥ-ΕΟΠΥΥ, πρώην ΙΚΑ, οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Προσωπικού ΠΕΔΥ-ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ ΠΕΔΥ- ΕΟΠΥΥ).

Κι αυτό διότι, όπως εξήγησαν σε συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, η δεξαμενή με τους 2.350 γιατρούς, μεταξύ των οποίων και οι περίφημοι οικογενειακοί, δηλαδή παθολόγοι, γενικοί γιατροί και παιδίατροι, των μονάδων ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) και των Κέντρων Υγείας, που το υπουργείο Υγείας έχει «βαφτίσει» ως οικογενειακούς γιατρούς για τις ανάγκες της ΠΦΥ, αδειάζει με ταχύ ρυθμό.

Από το σύνολο αυτό, οι περίπου 2.100 είναι γιατροί των μονάδων ΠΕΔΥ οι οποίες θεωρητικά είναι οι μονάδες στις οποίες οι πολίτες θα μπορούν να εγγράφονται στους οικογενειακούς γιατρούς και να λαμβάνουν τις υπηρεσίες τους. Οι 800 εξ αυτών, όμως, βρίσκονται στο σύστημα υγείας και τις μονάδες ΠΕΔΥ έχοντας καταθέσει αγωγές διεκδικώντας και την παραμονή τους στο ΠΕΔΥ και τη διατήρηση του ιδιωτικού τους ιατρείου. Βρίσκονται, δηλαδή, όπως ανεφερε ο πρόεδρος του ΠΟΣΕΥΠ, κ. Παναγιώτης Ψυχάρης, με ασφαλιστικά μέτρα και με την προθεσμία που τους έδωσε το υπουργείο Υγείας να επιλέξουν ειτε το ΠΕΔΥ ειτε το ιδιωτικό τους ιατρείο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Μάλιστα, όπως ανέφερε η κυρία Βαρβάρα Ανεμοδουρά, από το σύστημα έχουν «κλείσει» τα ραντεβού αυτών των γιατρών που ειναι σε αυτήν την εργασιακή κατάσταση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες που αναζητούν ραντεβού και γιατρό στο ΠΕΔΥ.

Αν συνυπολογιστεί ότι αναμένουν τη συνταξιοδότηση άλλοι 100 γιατροί, απομένουν στις μονάδες περίπου 1.200 γιατροί! Και σημειωτέον πρόκειται για τους μόνιμους γιατρούς του συστήματος της ΠΦΥ, στους οποίους θα προστεθούν οι περίπου 500 οικογενειακοί γιατροί και άλλοι 700 ιδιώτες συμβεβλημένοι του ΕΟΠΥΥ. Αυτοί θα κληθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα 10 εκατ. Ασφαλισμένους.

Την οριακή κατάσταση των μονάδων υγείας περίγραψαν και τα άλλα μελη του ΔΣ της ΠΟΣΕΥΠ. Στο Άργος, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, από τους 11 γιατρούς που είναι σε ΠΕΔΥ οι 8 βρίσκονται με ασφαλιστικά μέτρα και μόνο οι 3 μόνιμοι.

Οι ασφαλισμένοι δεν εξυπηρετούνται επί της ουσίας, παρα μόνο για συνταγογράφηση «Φαίνεται πως το υπουργείο Υγείας κάνει τα πάντα για να στηρίξει τον ιδιωτικό τομέα. Το παράδειγμα με τις εργαστηριακές εξετάσεις στο ΠΕΔΥ είναι απολύτως χαρακτηριστικό. Μολις το 5% των εξετάσεων γίνονται στις δημόσιες μονάδες. Δεν υπάρχουν αντιδραστήρα. Μπορούμε να κάνουμε λίγες εξετάσεις. Τι θα πιούμε στους αςφαλιςμενους; Ότι θα σας πάρουμε αίμα και θα σας κάνουμε τις πεντε εξετάσεις και τις αλλες πεντε θα τις κάνετε σε ιδιωτικό κέντρο;», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Σάββας Παρασκευόπουλος. Ο ίδιος πρόσθεσε πως ενδεικτικό των δραματικών κενών που υπάρχουν ειναι πως παιδίατροι απο μονάδες της Θεσσαλονίκης καλύπτουν και περιοχές όπου δεν υπαρχουν παιδίατροι στο σύστημα, όπως στη Φλώρινα.

Οι εκπρόσωποι των γιατρών ζητούν ενίσχυση του συστήματος ΠΕΔΥ με προσλήψεις, τις επαναπροσλήψεις των απολυμένων το 2014 αλλά και να μην απολυθούν οι γιατροί που υπηρετούν με δικαστικές αποφάσεις. Επιμένουν σε μια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και να προειδοποιούν με κινητοποιήσεις από το νέο έτος.

Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας: Η υλοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ναυαγεί

Ευρεία σύσκεψη της Διαρκούς Ομάδας Εργασίας του Ι.Σ.Α. και των Συλλόγων Ασθενών για την Π.Φ.Υ. συγκαλεί ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ), κ. Γιώργος Πατούλης, για την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, με θέμα την πραγματική αδυναμία υλοποίησης του θεσμού του οικογενειακού ιατρού. Παράλληλα, καλεί τους γιατρούς αλλα και τους ασθενείς να επιδείξουν ψυχραιμία στα ζητήματα που συνεχώς ανακύπτουν λόγω της προβληματικής εφαρμογής του οικογενειακού γιατρού, ενώ προαναγγέλλει κινητοποιήσεις και συλλογική δράση.

Στην επιτροπή που έχει συγκροτήσει ο Ι.Σ.Α. συμμετέχουν εκπρόσωποι 20 συλλόγων και ομοσπονδιών ασθενών και από τον Ι.Σ.Α. ο Α’ Αντιπρόεδρος Φ. Πατσουράκος και τα μέλη του Δ.Σ. οι Ι. Κεχρής και Π. Ψυχάρης.

Ο ΙΣΑ έχει επανειλημμένα εκφράσει προβληματισμό ότι το νέο σύστημα βάζει επιπρόσθετα εμπόδια στην πρόσβαση του ασθενή στην περίθαλψή του καταστρατηγώντας την ελεύθερη επιλογή ιατρού, αποστερώντας τελικά τον ασθενή από τις υπηρεσίες του υψηλά εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού της χώρας.

Έχει επίσης πολλές φορές επισημάνει ότι ο οικογενειακός γιατρός πρέπει να έχει σημαντικό ρόλο στο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αλλά και ότι παράλληλα είναι αντίθετος στην υποχρεωτική παραπομπή από τον οικογενειακό ιατρό στους εξειδικευμένους γιατρούς (gatekeeping).

" Σήμερα αποδεικνύεται στην πράξη ότι η υλοποίηση ακόμη ενός εγχειρήματος που αφορά στον ευαίσθητο τομέα της υγείας και στον ιδιαίτερα σημαντικό για τον πολίτη τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας φαίνεται να ναυαγεί. Τομές αυτού του διαμετρήματος δεν μπορούν παρά να έχουν έρεισμα ένα σωστό σχεδιασμό προσανατολισμένο στις ανάγκες του ασθενή, το υφιστάμενο ιατρικό δυναμικό αλλά και το σεβασμό του ιατρού και του έργου του ως πυλώνα του συστήματος. Αλλιώς είναι δυστυχώς καταδικασμένες να αποτύχουν" αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ.

Ο μεγαλύτερος ιατρικός σύλλογος της χώρας συνιστά ψυχραιμία στους ιατρούς αλλά και τους ασθενείς και τους διαβεβαιώνει ότι "θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε όπως μέχρι σήμερα, στους δε συναδέλφους συνιστούμε να μην υποκύπτουν σε εκβιαστικά διλήμματα δεδομένης της κατοχυρωμένης συνταγογράφησης από όλους τους ιατρούς συμβεβλημένους και πιστοποιημένους"..

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χάος με τους οικογενειακούς γιατρούς - Δεν φθάνουν για όλους τους ασφαλισμένους"

Άκαρπη η συνάντηση εκπροσώπων γιατρών και νοσηλευτών με τον Ξανθό

Ακαρπη ήταν η συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, εκπροσώπων γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια Νοσοκομεία, με αιτήματα , να μην απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός, να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό, να μονιμοποιηθεί το προσωπικό που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης και να αυξηθούν οι μισθοί.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο στάσης εργασίας απο τις 11π.μ. έως τις 3μ.μ., που είχε προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

«Η συζήτηση με τον υπουργό έγινε σε πολιτισμένο κλίμα. Ο κ. Ξανθός, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα, αλλά λύση δεν βρέθηκε», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός.

Η ομοσπονδία αναφέρει ότι «το μόνιμο προσωπικό των δημόσιων δομών υγείας, συνταξιοδοτούνται κατά χιλιάδες και στη θέση τους προσλαμβάνεται ελάχιστο προσωπικό με ελαστικές μορφές απασχόλησης. Η δαπάνη μισθοδοσίας επιβαρύνει τους ήδη ελλειμματικούς κουτσουρεμένους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων. Η εν λόγω επιβάρυνση είναι ένας από τους λόγους που τα νοσοκομεία αδυνατούν να καλύψουν λειτουργικές ανάγκες ζωτικής σημασίας». Η ΠΟΕΔΗΝ ζητάει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μετατροπή σε αορίστου χρόνου των συμβάσεων όλου του προσωπικού που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης, σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα του πρώην εργολαβικού προσωπικού που υπηρετεί με συμβάσεις εργασίας, αύξηση των κονδυλίων των νοσοκομείων και να μην επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί τους με τα έξοδα μισθοδοσίας του συμβασιούχου προσωπικού, αλλά ο προϋπολογισμός του υπουργείου Υγείας, αύξηση στους μισθούς, ένταξη στα «Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα». Ο κ. Γιαννακός ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχισθούν τοπικά σε κάθε νοσοκομείο.

Αναφορικά με τους επικουρικούς γιατρούς, ο Ηλίας Σιώρας, αντιπρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραι (ΕΙΝΑΠ), δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η λύση που δόθηκε είναι «μεσοβέζικη». Για τους 600 που πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ και η σύμβασή τους λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2019, θα δοθεί παράταση εννέα μηνών, ενώ για τους 500 που η σύμβασή τους λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2018, «η επαναπροσληψή τους εξαρτάται από την διοίκηση του νοσοκομείου και την βεβαίωση ότι καλύπτουν εξειδικευμένες ανάγκες. Η λύση που βρέθηκε νομιμοποιεί και μονιμοποιεί την υποταγή», ανέφερε ο Ηλίας Σιώρας.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Άκαρπη η συνάντηση εκπροσώπων γιατρών και νοσηλευτών με τον Ξανθό"

Το 2019 η συμφωνία για ναυτική βάση της Τουρκίας στα Κατεχόμενα

Το 2019 προβλέπεται να υπογραφεί η συμφωνία για ίδρυση ναυτικής βάσης στα κατεχόμενα, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Αϊντινλίκ», η οποία γράφει ότι ο αρχηγός του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας υπέβαλε έκθεση στην Άγκυρα για την ίδρυση ναυτικής βάσης έπειτα από την ολοκλήρωση τεχνικής εργασίας σχετικά με τον χώρο, το κόστος κατασκευής της βάσης, τις ανάγκες υπόγειας υποδομής και τις υπόλοιπες συνθήκες.

Σύμφωνα με την αντιπολιτευόμενη εφημερίδα «Αϊντινλίκ», έπειτα από την πρόταση που υπέβαλε τον περασμένο Αύγουστο το αρχηγείο του πολεμικού ναυτικού, μια ειδική ομάδα ξεκίνησε έρευνες και έστειλε ήδη τον σχετικό φάκελο στην Άγκυρα με τις λεπτομέρειες. Η σύγχρονη αυτή ναυτική βάση, όπως χαρακτηρίζεται, θα κατασκευαστεί σε έκταση 280 χιλιάδες εκταρίων, και σε αυτήν θα εγκατασταθεί σύστημα ραντάρ ενώ θα έχει και τη δυνατότητα να δέχεται φρεγάτες, υποβρύχια και αεροπλανοφόρα. Στη βάση επίσης θα απασχολούνται 400 άτομα προσωπικό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Ο Τούρκος αντιναύαρχος Αντνάν Οζμπάλ ο οποίος πραγματοποίησε ο ίδιος επιτόπια πραγματογνωμοσύνη στα κατεχόμενα στις 15 Νοεμβρίου προτείνει η βάση να γίνει στην περιοχή του Τρικώμου. Συζήτησε το θέμα και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, και η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους για την κατασκευή της βάσης προβλέπεται να υπογραφεί μέσα στο 2019, όπως αποκαλύπτει η «Αϊντινλίκ»

Ο απόστρατος Τούρκος αντιναύαρχος Ιλκέρ Γκιουβέν, δήλωσε στην εφημερίδα ότι η βάση αυτή θα προστατεύσει τα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας και του ψευδοκράτους στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Το 2019 η συμφωνία για ναυτική βάση της Τουρκίας στα Κατεχόμενα"

Εξελίξεις: Η Τερέζα Μέι ανέβαλε την ψηφοφορία στη Βουλή για το Brexit

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αποφάσισε να ματαιώσει την κρίσιμη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για την έγκριση ή μη της συμφωνίας της για το Brexit, η οποία είχε προγραμματιστεί για αύριο, σύμφωνα με την πολιτική συντάκτρια του βρετανικού δικτύου BBC.
«Δύο πηγές από το υπουργικό συμβούλιο μου είπαν ότι η ψηφοφορία αποσύρεται – δεν έχει, επαναλαμβάνω δεν έχει, ακόμα επιβεβαιωθεί επισήμως», ανέφερε η Λόρα Κούενσμπεργκ σε ανάρτησή της στο Twitter. Δημοσιογράφος των Financial Times ανέφερε ότι αξιωματούχος κοντά στο υπουργικό συμβούλιο επίσης επιβεβαίωσε πως η ψηφοφορία ματαιώνεται.
Η Μέι αναμένεται να μιλήσει το απόγευμα γύρω στις 15:30 τοπική ώρα στο κοινοβούλιο. Οι  βουλευτές του Εργατικού Κόμματος που είναι υπεύθυνοι για την κομματική πειθαρχία ανέφεραν σε ανάρτησή τους στο Twitter: «Η πρωθυπουργός θα κάνει μια προφορική δήλωση σήμερα στις 3.30 μμ (τοπική ώρα) με τίτλο «Έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Μετά τη Μέι θα λάβει το λόγο και ο αρμόδιος για το Brexit υπουργός, που θα κάνει μια δήλωση για το άρθρο 50 της Συνθήκης της ΕΕ.
Ο βρετανικός Τύπος κάνει λόγο για ξεκάθαρη παραδοχή – αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες – από την πρωθυπουργό ότι δεν πιστεύει πως μπορεί να περάσει από τη Βουλή των Κοινοτήτων τη συμφωνία για το διαζύγιο από την ΕΕ και αποφάσισε την αναβολή για να αποφύγει μια σχεδόν σίγουρη ήττα. Αν η Μέι έχανε την ψηφοφορία, μπορεί να έχανε και την ηγεσία στο κόμμα με πολλούς υπουργούς της να αρνούνται να αποκλείουν το ενδεχόμενο να την αμφισβητήσουν ανοικτά το Σαββατοκύριακο.
H ψηφοφορία, σύμφωνα με τον Guardian, μπορεί να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα ή στις αρχές Ιανουαρίου, αν και σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι λιγοστά τα χρονικά περιθώρια για την έγκριση των νόμων που θα αφορούν στο Brexit από τη Βουλή πριν τις 29 Μαρτίου. Η καταληκτική ημερομηνία για την ψηφοφορία είναι η 21η Ιανουαρίου.
Η είδηση της αναβολής οδήγησε σε πτώση 18μήνου τη λίρα καθώς επανήλθαν στο προσκήνιο οι φόβοι των αγορών για ένα Brexit χωρίς συμφωνία.
Η Μέι μίλησε το πρωί με υπουργούς της σε τηλεφωνική συνδιάσκεψη, αφού όπως φαίνεται κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μπορούσε να μεταπείσει αρκετούς από τους περίπου εκατό βουλευτές του κόμματός της, που έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία.
Η εξέλιξη συνιστά σημαντικό πλήγμα για την Μέι, καθώς η Ντάουνινγκ Στριτ μέχρι την εσχάτη στιγμή έλεγε ότι θα γίνει κανονικά η ψηφοφορία, αν και θεωρητικά η βρετανίδα πρωθυπουργός κερδίζει κάποιο χρόνο για πιθανή διαπραγμάτευση με την ΕΕ και τους αντάρτες Τόρηδες βουλευτές.
Στις Βρυξέλλες, πάντως, η  εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα,  επανέλαβε  ότι η «συμφωνία είναι η καλύτερη και μόνη δυνατή. Δεν πρόκειται να επαναδιαπραγματευτούμε τη συμφωνία, που είναι τώρα στο τραπέζι. Αυτό είναι σαφές. Ως εκ τούτου η θέση μας δεν έχει αλλάξει και σε ό,τι μας αφορά το Ηνωμένο Βασίλειο θα φύγει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου του 2019. Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια».
Νωρίτερα σήμερα το Δικαστήριο της ΕΕ (ΔΕΕ) αποφάνθηκε ότι η βρετανική κυβέρνηση μπορεί μονομερώς να ανατρέψει την απόφασή της για έξοδο από το μπλοκ χωρίς να συμβουλευτεί τις άλλες χώρες μέλη.
Σε μια πρώτη αντίδραση μόλις κυκλοφόρησαν τα μαντάτα περί αναβολής της ψηφοφορίας ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν,  που ήλπιζε με την προδιαγραφόμενη αυριανή ήττα της Μέι στη Βουλή, να ωθήσει για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών είπε ότι «η κυβέρνηση αποφάσισε ότι η συμφωνία της Τερέζα Μέι για το Brexit είναι τόσο καταστροφική, ώστε έκανε το βήμα απόγνωσης να αναβάλει την ενδεκάτη ώρα τη δική της ψηφοφορία». Και πρόσθεσε: «Γνωρίζαμε εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομαες ότι η χειρότερη δυνατή συμφωνία της Μέι επρόκειτο να απορριφθεί από τη Βουλή γιατί είναι καταστροφική για τη Βρετανία. Εκείνη, αντίθετα, επέμεινε, ενώ θα μπορούσε να γυρίσει στις Βρυξέλλες να επαναδιαπραγματευτεί ή να προκηρύξει εκλογές, ώστε το εκλογικό σώμα να μπορέσει να εκλέξει μια κυβέρνηση που θα μπορούσε να επαναδιαπραγματευτεί».
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξελίξεις: Η Τερέζα Μέι ανέβαλε την ψηφοφορία στη Βουλή για το Brexit "

«Δεν θα επαναδιαπραγματευθούμε» το Brexit λέει η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα διαπραγματευθεί εκ νέου τη συμφωνία για το Brexit στην οποία κατέληξε με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι. «Έχουμε μια συμφωνία στο τραπέζι», δήλωσε σε δημοσιογράφους εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θυμίζοντας μια θέση που εξέφρασε ο πρόεδρος Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ. «Δεν θα επαναδιαπραγματευθούμε», τόνισε.

Η ΕΕ είναι έτοιμη για όλα τα σενάρια», δήλωσε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι ο Γιουνκέρ είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τη κ. Μέι.

Να σημειωθεί ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε σήμερα ότι η βρετανική κυβέρνηση μπορεί μονομερώς να ανατρέψει την απόφασή της για το Brexit, χωρίς να συμβουλευτεί τις άλλες χώρες-μέλη.

Με μια επείγουσα απόφασή του, η οποία εκδόθηκε μόλις μια ημέρα πριν από την προγραμματισμένη ψηφοφορία του βρετανικού κοινοβουλίου για τη συμφωνία για το Brexit ανάμεσα στην ΕΕ και την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ελεύθερο να ανακαλέσει μονομερώς τη γνωστοποίηση για την πρόθεσή του να αποσυρθεί από την ΕΕ».

Πιο συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η Βρετανία μπορεί να ανακαλέσει μονομερώς την ενεργοποίηση του άρθρου 50, και μια τέτοια απόφαση δεν θα είχε καμία επίπτωση ή αλλαγή στη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ.

Η απόφαση χαρακτηρίζεται αναμενόμενη, αφού κινείται στο ίδιο σκεπτικό με την πρόταση του εισαγγελέα, την περασμένη εβδομάδα.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Δεν θα επαναδιαπραγματευθούμε» το Brexit λέει η Κομισιόν"

ΕΥΔΑΠ: Διακοπή νερού σε Περιστέρι, Πετρούπολη, Ίλιον και Καματερό

Πτώση της πίεσης έως και πλήρης διακοπή της παροχής του νερού στους δήμους Πετρούπολης, Καματερού, Ιλίου και Περιστερίου θα σημειωθεί από απόψε Δευτέρα στις 22:00, έως αύριο Τρίτη στις 07:00, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών σε κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό.

Σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ελαχιστοποίησης της διάρκειας των εργασιών και επαναφοράς της υδροδότησης.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΥΔΑΠ: Διακοπή νερού σε Περιστέρι, Πετρούπολη, Ίλιον και Καματερό"

ΕΟΦ: Ανακαλεί γνωστό φάρμακο

Σε ανάκληση παρτίδας γνωστού φαρμάκου λόγω διαρροής προχώρησε ο ΕΟΦ.

Στην ανάκληση των παρτίδων 801583 (ημερ. λήξης 03/2020), 801830 (ημερ. λήξης 06/2020) και 270714 (ημερ. λήξης 02/2019) του φαρμακευτικού προϊόντος ΄΄BOTAFEX CUT.SOL 2%, προχώρησε διότι:

▪ Τα αποτελέσματα του μακροσκοπικού ελέγχου στοιχειώδους συσκευασίας που έγιναν στην παρτίδα 270714, δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος λόγω προβλήματος διαρροής.

▪ Τα αποτελέσματα του ελέγχου απελευθερούμενης δόσης που έγιναν στις παρτίδες 801583, 801830 και 270714, δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος.

Η εταιρεία ΦΑΡΜΕΞ Α.Ε. οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Ανακαλεί γνωστό φάρμακο"

Εικόνες από τη διαμαρτυρία γιατρών και νοσηλευτών στο υπουργείο Υγείας

Κόκορες, κότες και χριστουγεννιάτικο δέντρο είχε το μενού της διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία που βρίσκονται έξω από το υπουργείο Υγείας.

Εργαζόμενοι προσπάθησαν να περάσουν ένα δικό τους χριστουγεννιάτικο δέντρο (με στολίδια...που μιλούσαν για 4ωρη εργασία, ανεργία και διάλυση Υγείας) στην είσοδο του υπουργείου Υγείας, με την αστυνομία να τους εμποδίζει.

Γιατροί και νοσηλευτές πραγματοποιούν σήμερα από τις 11π.μ. έως τις 3μ.μ. Παναττική Στάση Εργασίας, διεκδικώντας τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Εικόνες από τη διαμαρτυρία γιατρών και νοσηλευτών στο υπουργείο Υγείας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news