facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Θεανώ Φωτίου: Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για τους Ρομά

Τα σχέδια της κυβέρνησης για την ομαλή ένταξη των Ρομά στην ελληνική κοινωνία παρουσίασε από τη Λάρισα η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μιλώντας στη 2η Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ».

Η κ. Φωτίου στην ομιλία της μίλησε για την λειτουργία των πολυκέντρων στις κοινότητες των Ρομά σε όλη την Ελλάδα, με προϋπολογισμό 11 εκατ. ευρώ και στα οποία - όπως είπε - θα λειτουργούν μεταξύ άλλων υπηρεσίες υγείας, ενισχυτικής διδασκαλίας για τα παιδιά, αλλά και χώροι με πλυντήρια και υπηρεσίες υγιεινής.

Επίσης η κ. Φωτίου αναφέρθηκε και σε ένα νέο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης των Ρομά που αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί τις επόμενες μέρες, στο οποίο θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν για να ενημερώνονται για ότι τους αφορά.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Φωτίου μίλησε επίσης για τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε που αφορούν την δυνατότητα μετεγκατάσταση όσων Ρομά επιθυμούν σε κατοικίες, αλλά και για την ανάγκη συνεργασίας του υπουργείου με τους δήμους και τις τοπικές κοινωνίες για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων αυτών.

Μεταξύ άλλων η κ. Φωτίου μίλησε για την σημασία της αντιμετώπισης του προβλήματος της αστικοδημοτικής τακτοποίησης των Ρομά, σημειώνοντας ότι είναι ένα σοβαρό ζήτημα που πρέπει να λυθεί. «Πρέπει να το λύσουμε. Πρέπει να μπορείτε να έχετε όλοι ταυτότητες και να είστε όλοι νόμιμοι πολίτες του κράτους αυτού» τόνισε.

Επίσης η κ. Φωτίου αναφέρθηκε και στους γάμους των Ρομά, σε πολύ μικρές ηλικίες, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό πρόβλημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Όπως είπε η υπουργός η ίδια σκέφτεται το ενδεχόμενο να πρέπει η πολιτεία να απαγορεύσει τους γάμους σε μικρές ηλικίες, τονίζοντας ότι με τους γάμους σε ηλικίες 12 ή 13 ετών οι γυναίκες καταδικάζονται. «Είναι έγκλημα γιατί είναι παιδιά και δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο» είπε.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης μίλησε τέλος και για την ανάγκη οι Ρομά να ενταχθούν στην εκπαίδευση, ενώ αναφέρθηκε και στην προσφορά του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης προς όλους τους Ρομά που στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεανώ Φωτίου: Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για τους Ρομά "

Απειλές προέδρου του βουλγαρικού VMRO σε Ζάεφ για τη ‘μακεδονική’ γλώσσα

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, συμβουλεύει τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ να μην καταχράται το θέμα της μακεδονικής γλώσσας γιατί δεν θα του δοθεί η δυνατότητα να εντάξει τη χώρα του στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του βουλγαρικού κόμματος VMRO-BND.

Η αντίδραση προήλθε από τη δήλωση του Ζόραν Ζάεφ ενώπιον του κοινοβουλίου της πΓΔΜ, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα αναγνωρίζει την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας και ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την αμφισβητήσει.

Ωστόσο, τονίζει ο Καρακατσάνοφ, ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών δεν δημιούργησε ‘τεχνητά δικαιώματα’, δηλαδή, αυτή η ‘μακεδονική γλώσσα’ που δεν αναγνωρίζεται από κανέναν ως επίσημη γλώσσα, να θεωρηθεί νόμιμη στην επικράτεια ολόκληρης της Βόρειας Μακεδονίας».

Σύμφωνα με τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, ο αρχηγός του VMRO-BND λέει ότι:

«Ο Ζόραν Ζάεφ αύριο μπορεί να ζητήσει την πλήρως αναγνωρίσιμη ως βουλγαρική διάλεκτο, να μελετηθεί και να παρουσιασθεί και στη χώρα μας ως ξένη γλώσσα, κάτι το οποίο είναι απαράδεκτο και προκλητικό».

Ο Καρακατσάνοφ προσθέτει ότι το έργο της βουλγαρικής- σκοπιανής επιτροπής για τα ιστορικά θέματα, πηγαίνει προς μια κατεύθυνση που δεν είναι υπέρ της ιστορικής αλήθειας, καθώς οι Σκοπιανοί αξιωματούχοι θέλουν να ‘επιβεβαιώσουν μια ψεύτικη ιστορική εκδοχή’ σε αυτήν.

«Οι ‘μακεδονικές περιοχές’ είναι βουλγαρικές και αυτό είναι ένα ιστορικό γεγονός», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ,προσθέτοντας ότι ‘δεν θα ανεχθώ ανθρώπους να λένε αόριστες απόψεις με αντίστροφη ανάγνωση της ιστορίας, που θέλουν να ενταχθούν στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, σε βάρος της Βουλγαρίας και του ιστορικού δικαίου, μπάζοντας μάλιστα από το παράθυρο τη μακεδονική γλώσσα».

Ο Καρακατσάνοφ τόνισε ότι εάν προχωρήσει έτσι η κατάσταση θα ζητήσει από τη Βουλγαρία να μην υποστηρίξει την ένταξη της πΓΔΜ στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Απειλές προέδρου του βουλγαρικού VMRO σε Ζάεφ για τη ‘μακεδονική’ γλώσσα"

Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΘ για τις καταστροφές στη Θεολογική Σχολή

Τη θέση της Αστυνομίας για τα προχθεσινά γεγονότα στην Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, σε απάντηση της Πρυτανείας που διαψεύδει χτεσινή ανακοίνωση του Σώματος για την επέμβαση των ΜΑΤ, εξέφρασαν σήμερα πηγές του Αρχηγείου, θέλοντας να δώσουν εξηγήσεις για τα όσα τους καταλογίζονται.

Οι συγκεκριμένοι κύκλοι του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, αναφέρουν ότι το έγγραφο που είχε στείλει προχτές το πρωί η Πρυτανεία στην εισαγγελία, με κοινοποίηση στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, αφορούσε στην κατάληψη της σχολής από αναρχικούς, πράξη όμως η οποία από μόνη της δεν συνιστά αδίκημα για αυταπάγγελτη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων εντός του Πανεπιστημιακού χώρου, με βάση το νόμο για το άσυλο, καθώς δεν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Και επισημαίνουν ότι δεν υπήρξε ενημέρωση για τις καταστροφές, που αποτελούν αυτόφωρες κακουργηματικές πράξεις, αλλά όταν είδαν οι ίδιοι οι αστυνομικοί τι συνέβαινε, επενέβησαν από μόνοι τους, προκειμένου να προστατεύσουν το χώρο και να συνδράμουν την Πυροσβεστική για να σβήσει τις φωτιές.

Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται ότι «οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο χώρο του Α.Π.Θ. αμέσως μόλις διαπίστωσαν να διαπράττονται αδικήματα που δικαιολογούν τέτοια παρέμβαση» και ότι «για τα αδικήματα που διαπράττονταν εντός του χώρου του Α.Π.Θ., μέχρι που ολοκληρώθηκαν οι πορείες στην πόλη, δεν είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση».

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Πρυτανείας του ΑΠΘ, η οποία σε ανακοίνωση της σήμερα, με την οποία διαψεύδει την Αστυνομία, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «πέραν των σχετικών τηλεφωνικών επικοινωνιών με αρμόδιους Εισαγγελικούς και Αστυνομικούς λειτουργούς, στάλθηκε έγκαιρα και έγγραφη ενημέρωση για την κατάληψη της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. και πρόσκληση για παρέμβαση για την προστασία της».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΘ για τις καταστροφές στη Θεολογική Σχολή "

Airbnb: Έρχονται βαριά πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν δηλώνουν τις μισθώσεις

Σε σαρωτικούς ελέγχους και διασταυρώσεις για τον εντοπισμό των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων που δεν δηλώθηκαν φέτος από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων προχωρεί άμεσα η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) χρησιμοποιώντας ως "όπλα" τις αυτόματες διαδικτυακές σαρώσεις (web robot), αλλά και τη λήψη αναλυτικών στοιχείων που αναμένει από τις εταιρείες διαχείρισης της οικονομίας διαμοιρασμού (έτσι ονομάζονται οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb) οι οποίες έχουν δηλώσει πλήρη διάθεση συνεργασίας με τις ελληνικές φορολογικές αρχές. Στόχος των διασταυρώσεων είναι να εντοπίσει κατά πρώτον ποιοι διαχειριστές η ιδιοκτήτες ακινήτων δεν έχουν εγγραφεί στο "Μητρώο ακινήτων βραχυχρόνιων μισθώσεων" και κατά δεύτερον αν όσοι έχουν εγγραφεί έχουν δηλώσει , συγκεντρωτικά και αναλυτικά ,όπως υποχρεούνται ,τις ενοικιάσεις των ακινήτων τους που έκαναν σε πελάτες τους για λίγες ημέρες.

Η διαδικασία για την υποχρεωτική εγγραφή των ιδιοκτητών η των διαχειριστών ακινήτων που συνεργάζονται με ηλεκτρονικές πλατφόρμες τύπου Airbnb στο "Μητρώο ακινήτων βραχυχρόνιων μισθώσεων" της ΑΑΔΕ έληξε στα τέλη Νοεμβρίου και όπως εκτιμάται ο αριθμός τους άγγιξε τις 40.000.

Όσοι ιδιοκτήτες η διαχειριστές δήλωσαν τα πλήρη στοιχεία τους μαζί με τον αριθμό των ακινήτων τους κλήθηκαν παράλληλα να δηλώσουν τις βραχυχρόνιες μισθώσεις των ακινήτων τους που συνήψαν από τις 1/1/2018 έως τα τέλη Αυγούστου .Στη συνέχεια θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στο μητρώο το αργότερο μέχρι στις 20 του επόμενου μηνός τις μισθώσεις του προηγούμενου μήνα.

Η μη συμμόρφωση συνεπάγεται την επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ, ενώ τους περιμένουν και καταλογισμοί φόρων εφόσον εντοπιστούν να μην δηλώνουν μέρος η το σύνολο των βραχυχρόνιων μισθώσεων των ακινήτων τους σε πελάτες τους.

Ως γνωστόν τα εισοδήματα από τις μισθώσεις ακινήτων φορολογούνται το ίδιο ,είτε πρόκειται για παραδοσιακά ενοίκια ακινήτων η τις μισθώσεις μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών και είναι 15% έως 12.000 ευρώ, 35% από 12.001-35.000 ευρώ και 45% από 30.001 και άνω.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Airbnb: Έρχονται βαριά πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν δηλώνουν τις μισθώσεις"

Φλέγεται το Παρίσι: Πλαστικές σφαίρες ρίχνουν τα ΜΑΤ στα «κίτρινα γιλέκα»

Οι Μακρόν – Φιλίπ μοιάζουν όλο και περισσότερο ως αυταρχικά καθάρματα που ηγούνται μιας αστυνομικής τρομοκρατικής δικτατορίας στην Γαλλία ενός έντρομου κατεστημένου που τελεί υπό πανικό μπροστά στην κοινωνική αγωνιστική αμφισβήτηση του και την ενδεχόμενη ανατροπή του.

Η Γαλλία του Μακρόν και του Φιλίπ θρυμματίζει το δημοκρατικό προσωπείο των Βρυξελλών και αναδεικνύει ένα στυγερό αυταρχικό πρόσωπο για την λεγόμενη Ευρώπη, βαθιά αποκρουστικό και βάρβαρο που έχει ως εμβλήματα τα δακρυγόνα, τις αθρόες προληπτικέςσυλλήψεις, τα τεθωρακισμένα, την αστυνομοκρατία, την τρομοκρατία, τον φόβο και την αδικία.

Η Γαλλία του Μακρόν και μαζί της η Ευρώπη του χρηματιστικού κεφαλαίου, της νέας αποικιοκρατίας, της αστυνομοκρατίας, της ιμπεριαλιστικής βουλιμίας, της κοινωνικήςεξαθλίωσης και του κνούτου, δεν έχουν κανένα μέλλον.

Συμπλοκές, πετροπόλεμος και δακρυγόνα ανάμεσα σε διαδηλωτές και στις δυνάμεις της τάξης, συνθέτουν το σκηνικό στις συγκεντρώσεις των «κίτρινων γιλέκων» στο κέντρο του Παρισιού.

Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι οι κατασταλτικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε περιστατικά ωμής βίας. Στο βίντεο φαίνονται ότι τα γαλλικά ΜΑΤ κάνουν χρήση χημικών ενώ παράλληλα πυροβολούν με πλαστικές σφαίρες.

Εκτεταμένα επεισόδια νωρίτερα κοντά στη διάσημη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, όπου οι δυνάμεις της τάξης εκτόξευσαν τα πρώτα δακρυγόνα εναντίον των «κίτρινων γιλέκων» που ήρθαν να διαδηλώσουν κατά χιλιάδες με συνθήματα όπως «Μακρόν παραιτήσου», μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ορισμένοι διαδηλωτές απάντησαν εκτοξεύοντας εκρηκτικούς μηχανισμούς και κροτίδες. Από τα επεισόδια υπάρχουν ήδη 30 τραυματίες, εκ των οποίων οι 3 αστυνομικοί.



Η 1η Δεκεμβρίου σημαδεύτηκε στην πρωτεύουσα από τις βίαιες συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομικών και πολλές συνοικίες του κέντρου βυθίστηκαν στο χάος.

Αυτό το Σάββατο, η πρωτεύουσα είναι εν μέρει οχυρωμένη. Θωρακισμένα οχήματα και η χωροφυλακή έχουν αναπτυχθεί εκτάκτως.

Οι αρχές ενίσχυσαν τους ελέγχους στους σταθμούς και πραγματοποιούν συστηματικές έρευνες στα σημεία της διαδήλωσης. Όχι λιγότερα από 89.000 μέλη των δυνάμεων της τάξης έχουν κινητοποιηθεί σε όλη την επικράτεια, 8.000 από τους οποίους στο Παρίσι.

Aρκετές χιλιάδες «κίτρινα γιλέκα» διαδήλωναν σήμερα το μεσημέρι στη Γαλλία στο πλαίσιο της τέταρτης ημέρας δράσης που έχει οδηγήσει ήδη σε περισσότερες από 700 προσαγωγές, 575 από τις οποίες στο Παρίσι, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών Λοράν Νουνιέζ.

Ξένες πρεσβείες συνέστησαν στους πολίτες τους να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους

Πολλές ξένες πρεσβείες συνέστησαν στους πολίτες τους να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους στην πρωτεύουσα ή να αναβάλουν το ταξίδι τους.
Πολλά μουσεία, μεγάλα καταστήματα, ο Πύργος του Άιφελ έκλεισαν για προληπτικούς λόγους. Πολλές επιχειρήσεις, ιδίως στο δυτικό Παρίσι όπου συγκεντρώνονται οι τόποι της εξουσίας, έχουν αποκλειστεί με ξύλινα πλαίσια.

Περίπου εκατό άτομα συνελήφθησαν σήμερα στις Βρυξέλλες με ευκαιρία μιας διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων» τις πρώτες απογευματινές ώρες, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. «Υπήρξαν περίπου εκατό συλλήψεις», η πλειονότητα των οποίων πριν από τη διαδήλωση, στη διάρκεια προληπτικών ελέγχων, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ίλσε Βαν Ντε Κίρε, εκπρόσωπος της περιοχής Βρυξελλών-Ισέλ.

Οι διαδηλωτές βρίσκονταν τις πρώτες απογευματινές ώρες στη «μικρή ζώνη», έναν αστικό δρόμο ταχείας κυκλοφορίας που περιβάλλει το ιστορικό κέντρο των Βρυξελλών.

Εκκλήσεις για ηρεμία

Η γαλλική κυβέρνηση σε κατάσταση πανικού από τις μεγάλες διαδηλώσεις πολλαπλασίασε τις εκκλήσεις για ηρεμία και πολλές φυσιογνωμίες των «κίτρινων γιλέκων» κάλεσαν σε μια ειρηνική διαδήλωση.

Προβλήματα παρουσιάζονται σε διάφορα σημεία του γαλλικού δικτύου δρόμων και αυτοκινητοδρόμων.

Χιλιάδες «κίτρινα γιλέκα» διαδήλωσαν εξάλλου στη Μασσαλία (νοτιοανατολικά), των οποίων προπορεύθηκαν τα πληρώματα ασθενοφόρων που εντάχθηκαν στη διαδήλωση με τα οχήματά τους.

«Δεν είμαστε εδώ για να τα σπάσουμε, πρέπει να πορευθούμε με ακάλυπτα τα πρόσωπα (…) Οι διεκδικήσεις που έχουμε όλοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι, άνεργοι, διευθυντές επιχειρήσεων (…) είναι η αγοραστική δύναμή μας, και να μας σεβαστούν, να μας ακούσουν», δήλωσε ενώπιον του πλήθους η Βιβά Νοέ, υπεύθυνη μιας σελίδας στο Facebook.

Τα «κίτρινα γιλέκα» δηλώνουν εξαντλημένα από τη δημοσιονομική κοινωνική και νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική του Εμανουέλ Μαρκόν, την οποία χαρακτηρίζουν άδικη και καταγγέλλουν εδώ και τρεις εβδομάδες, διαδηλώνοντας και πραγματοποιώντας αποκλεισμούς και καθιστικές διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα.

Η υποχώρηση της κυβέρνησης και προσπάθεια κατευνασμού των αντιδράσεων όσον αφορά την αύξηση του φόρου άνθρακα, την πρώτη διεκδίκηση των κίτρινων γιλέκων, δεν οδήγησε στη χαλάρωση ενός κινήματος που είναι ιδιαίτερα δύσπιστο προς τις πολιτικές ελίτ και τα παραδοσιακά κόμματα.

«Πείτε ότι δεν θα τα παρατήσουμε», δήλωσε στο AFP ο Τονί Βελά, ένας 32χρονος οικοδόμος, μετά την προσαγωγή και στη συνέχεια την απελευθέρωσή του από τις δυνάμεις της τάξης.

Λέει πως θέλει να αγωνιστεί «για τα παιδιά του». «Πρέπει να μειωθούν οι φόροι, να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών και των γερουσιαστών, να γίνονται δημοψηφίσματα για να έχουμε λόγο (…) Αυτοί οι άνθρωποι εδώ είναι εκτός πραγματικότητας», συνεχίζει αυτός ο άνδρας που ο μισθός του είναι 1.000 ευρώ μικτά τον μήνα.

iskra
Διαβάστε Περισσότερα » "Φλέγεται το Παρίσι: Πλαστικές σφαίρες ρίχνουν τα ΜΑΤ στα «κίτρινα γιλέκα»"

Προκαλεί η Αλβανία: Νέες συλλήψεις στο μνημόσυνο Κατσίφα

Σε συλλήψεις προχώρησαν οι αλβανικές Αρχές μετά τις εντάσεις που δημιουργήθηκαν το πρωί στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί συνέλαβαν τον πρόεδρο της Ομόνοιας Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη και άλλα στελέχη του παραρτήματος καθ’ οδόν από Χειμάρρα προς Βουλιαράτες, στο χωριό Γεωργουτσάτες. Πρόκειται για μόνιμους κατοίκους της Βορείου Ηπείρου.

Μπλόκο της αλβανικής αστυνομίας σταμάτησε το όχημα του προέδρου, έξω από τους Βουλιαράτες όπου μετέβαινε για να παραστεί στο θρησκευτικό μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Όπως αναφέρουν μάλιστα σε ανακοίνωσή τους «μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την Αστυνομία για τους λόγους που οδήγησαν στην προσαγωγή και κράτησή του».

Η Ομόνοια Χειμάρρας, καλεί τις αλβανικές αρχές «να επιδείξουν σύνεση σταματώντας τις διακρίσεις εις βάρος των μελών της μειονότητας».

Την ίδια ώρα υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Σαράντα, στην Αλβανία, βρίσκεται ο αστυνομικός φρουρός του βουλευτή της ΝΔ του νομού Θεσπρωτίας, Βασίλη Γιόγιακα. Κατηγορείται για παράνομη οπλοφορία στην Αλβανία και θα περάσει αυτόφωρο.

Ο αστυνομικός, συνοδεύοντας τον βουλευτή, πέρασαν τα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας μέσω της Σαγιάδας για να παρευρεθούν στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Σύμφωνα με το cnn.gr, στο χωριό Κρανιά τους σταμάτησαν αστυνομικοί της αλβανικής αστυνομίας και τους έκαναν σωματική έρευνα.

Στην έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο αστυνομικός είχε μαζί του τον ατομικό του οπλισμό και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό τμήμα των Αγίων Σαράντα, όπου και παραμένει.

Ένταση στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Από χθες το πρωί τα μέτρα ασφαλείας της αλβανικής αστυνομίας ήταν δρακόντεια, είχαν στηθεί μπλόκα στους δρόμους τα οποία διενεργούσαν ελέγχους, ενώ στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς γίνονταν εξονυχιστικοί έλεγχοι σε όσους ήθελαν να φτάσουν στις Βουλιαράτες, μπλοκάροντας έτσι την είσοδο σε δεκάδες οχήματα.

Από χθες το πρωί τα μέτρα ασφαλείας της αλβανικής αστυνομίας ήταν δρακόντεια, είχαν στηθεί μπλόκα στους δρόμους τα οποία διενεργούσαν ελέγχους, ενώ στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς γίνονταν εξονυχιστικοί έλεγχοι σε όσους ήθελαν να φτάσουν στις Βουλιαράτες, μπλοκάροντας έτσι την είσοδο σε δεκάδες οχήματα.

Οι αστυνομικοί δέχονταν ερωτήσεις για το εάν γνώριζαν τον Κωνσταντίνο Κατσίφα και σε όσους απαντούσαν αρνητικά απαγόρευαν την πρόσβαση. Δυσκολίες αντιμετώπισαν και όσοι τον γνώριζαν – ανάμεσά τους και η αδερφή του- που χρειάστηκε να περιμένουν ώρες για να περάσουν τα σύνορα.

Ακολούθως, οι πολίτες προχώρησαν σε διαμαρτυρία, κατά τουριστικών λεωφορείων προερχόμενων από την Αλβανία που ήθελαν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος. Για να ηρεμήσουν τα πνεύματα χρειάστηκε η παρέμβαση της ελληνικής αστυνομίας.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκαλεί η Αλβανία: Νέες συλλήψεις στο μνημόσυνο Κατσίφα"

Φωνή αγωνίας εξέπεμψαν οι εισαγγελείς για την κατάσταση στην Δικαιοσύνη

Φωνή αγωνίας εξέπεμψε σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) Ελευθέριος Μιχαηλίδης για την κατάσταση που επικρατεί στις Εισαγγελίες της χώρας.

Κατά τις εργασίες της 34ης τακτικής γενικής συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ο Ελευθέριος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι για τα πλημμελήματα απαιτούνται 5 χρόνια και για τα κακουργήματα 15 χρόνια, όμως αυτή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και πρέπει να γίνουν αλλαγές, αλλά πρέπει και να βοηθήσουν όλοι οι παράγοντες, γιατί κάποια στιγμή θα πέσει το όλο σύστημα.

«Χρειαζόμαστε αίθουσες, δεν μπορούμε να δικάσουμε και ο κόσμος ανησυχεί» ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΕΕ και τόνισε ότι «είναι θλιβερό τόσα χρόνια να μην έχει γίνει καμία προσπάθεια για να υπάρξει κτίριο» και απευθυνόμενος στον παριστάμενο γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχη Φυτράκη, επισήμανε: «Να πάρετε αίθουσες από το Ναυτοδικείο, το Στρατοδικείο, πρέπει να μια βρεθεί λύση, μεγάλες δίκες δεν πρόκειται να τελειώσουν ποτέ και η Ευρώπη μας καταδικάζει συνεχώς για καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων και έχει δίκιο».

Παράλληλα, ο Ελευθέριος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι τα οργανικά κενά των δικαστικών υπαλλήλων είναι μεγάλα και μόνο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ανέρχονται στα 300, ενώ σημείωσε ότι το ηλεκτρονικό σύστημα των δικαστηρίων λειτουργεί με πολλά προβλήματα.

Ο πρόεδρος της ΕΕΕ εν όψει της επικείμενης αναθεώρησης του Συντάγματος ανέφερε ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος επιλογής των ηγεσιών των ανωτάτων δικαστηρίων, έτσι ώστε οι επιλογές να γίνονται από τους ίδιους τους δικαστές και εισαγγελείς και όχι από την εκάστοτε Κυβέρνηση και η θέση του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να καλύπτεται από τον εισαγγελικό κλάδο και όχι από τον δικαστικό.

Ακόμη, κάνοντας κάποιες προσωπικές όπως της χαρακτήρισε σκέψεις, ανέφερε ότι για την αποσυμφόρηση των φυλακών, οι οποίες έχουν 11.000 κρατούμενους εκ των οποίων οι 3.400 είναι προσωρινά κρατούμενοι (προφυλακισμένοι), μπορεί να μειωθεί το ανώτατο όριο προφυλάκισης (18μήνο) και παράλληλα για μέρος των οικονομικών εγκλημάτων να προβλέπονται μόνο διοικητικές κυρώσεις και όχι ποινικές, έτσι ώστε να επέλθει αποσυμφόρησης των φυλακών.

Ο Ευτύχης Φυτράκης ανέφερε ότι είναι συνεχείς η κυβερνητική προσπάθεια κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων και στελέχωσης των δικαστηρίων, ενώ αναφέρθηκε στις πρόσφατες αυξήσεις των θέσεων των εισαγγελικών λειτουργών όλων των βαθμών, αλλά και στην δημιουργία του Ευρωπαίου εισαγγελέα.

Σε άλλο σημείο, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης ανέφερε ότι μετά από κάποια χρόνια σημαντικών υστερήσεων επήλθε μισθολογική αποκατάσταση για τους δικαστές και εισαγγελείς.

Επίσης, αφού αναφέρθηκε στο νομοθετικό έργο του υπουργείου Δικαιοσύνης τόνισε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία αναμόρφωσης των Κωδίκων και η λειτουργία των τηλεδιασκέψεων μεταξύ των δικαστηρίων και φυλακών, έτσι ώστε να διευκολύνονται μάρτυρες, εμπειρογνώμονες, κ.λπ.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, στο χαιρετισμό της τόνισε ότι υπήρχαν από το 2014 υποθέσεις οι οποίες δεν είχαν χρεωθεί και μόνο στο Πρωτοδικείο Αθηνών ήταν μη χρεωμένες 80.000 υποθέσεις και σήμερα εκκρεμούν προς χρέωση 14.500 υποθέσεις.

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, στον σύντομο χαιρετισμό της έκανε λόγο για το «καυτό» θέμα της αξιοπιστίας στο χώρο της Δικαιοσύνης και επισήμανε ότι οι ίδιοι οι δικαστές πρέπει να περιφρουρήσουν τόσο την Δικαιοσύνης όσο και την προσωπική αξιοπιστία τους, ανεξάρτητα από τους εξωγενείς παράγοντες.

lawandorder
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωνή αγωνίας εξέπεμψαν οι εισαγγελείς για την κατάσταση στην Δικαιοσύνη"

Αντιδήμαρχος Διδυμοτείχου-Πατέρας φοιτήτριας: Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τα χυδαία σχόλια

Στη Δικαιοσύνη για τις χυδαίες αναρτήσεις στα social media εις βάρος της 21χρονης φοιτήτριας προσφεύγει η πολιτική αγωγή της οικογένειάς της.

Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου αναμένει την υποβολή νομότυπης έγκλησης από την οικογένεια προκειμένου να αρχίσει νέα και αυτοτελής έρευνα για ποινικό κολασμό όλων εκείνων που πίσω από την ανωνυμία των social media με τη χρήση troll λογαριασμών αλλά και ορισμένοι επωνύμως, επιχείρησαν με χυδαίες αναρτήσεις να αμαυρώσουν την εικόνα της με άθλιους χαρακτηρισμούς, ενώ οι έρευνες για τον αδόκητο χαμό της βρίσκονταν σε εξέλιξη, σύμφωνα με τη «Δημοκρατική της Ρόδου».

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα σε αυτούς που έχουν αναρτήσει χυδαία σχόλια εναντίον της φοιτήτριας φέρεται να είναι στέλεχος της ΝΔ στο νησί και υποψήφιος με τον σημερινό περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο το 2010, όταν ήταν υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου. Ο ίδιος ο κ. Χατζημάρκος, παρότι του ζητήθηκε από την aftodioikisi.gr, δεν έχει απαντήσει για το θέμα. Μάλιστα, με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook απειλεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για δημοσιεύματα που, όμως, αφορούν άλλο θέμα σχετικό με την αδικοχαμένη φοιτήτρια.

Ο πατέρας της φοιτήτριας Ιωάννης Τοπαλούδης έχει ήδη αιτηθεί σε κατάθεση που έδωσε ενώπιον των λιμενικών που διενήργησαν την προανάκριση για το έγκλημα την άσκηση ποινικής δίωξης και τη διενέργεια σχετικής έρευνας για τον εντοπισμό τους, πλην όμως δεν είχε υποβληθεί το σχετικό παράβολο για να επιληφθούν νομίμως οι Αρχές καθώς τα αδικήματα που τελέστηκαν δεν διώκονται αυτεπαγγέλτως.

Την Πέμπτη, ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής κ. Αλέξης Κούγιας δήλωσε στη «Δημοκρατική» ότι αναμένει και μάλιστα άμεσα να υπογραφεί από την οικογένεια νέα εξουσιοδότηση προς τούτο και θα υποβάλει νέα μήνυση για να κινηθεί η έρευνα με μέριμνα των αστυνομικών – ερευνητών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

«Όποιος προσπάθησε ή προσπαθεί κατά παράβαση του άρθρου 365 του Ποινικού Κώδικα, να προσβάλει τη μνήμη της δυστυχούς αυτής κοπέλας, καλυπτόμενος στον δυστυχώς ανεξέλεγκτο χώρο του διαδικτύου, όσο ψηλά κι αν είναι, θα βρεθεί, θα μηνυθεί και θα εναχθεί από το γραφείο μας για λογαριασμό της οικογενείας, η οποία θα απαιτήσει και εύλογη αποζημίωση» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας, σημειώνοντας: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιδήμαρχος Διδυμοτείχου-Πατέρας φοιτήτριας: Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τα χυδαία σχόλια"

Σε ποινή φυλάκισης 26 μηνών καταδικάστηκε 34χρονος που συμμετείχε στα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν στον Βόλο

Σε ποινή φυλάκισης 26 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε 34χρονος που συμμετείχε στα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν στον Βόλο, μετά την πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για εμπρησμούς κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο εμπορικό κέντρο του Βόλου και γύρω από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ενας ακόμη που έχει συλληφθεί από την αστυνομία για τα επεισόδια στον Βόλο, που είναι 17 ετών, θα παραπεμφθεί σε τακτική δικάσιμο στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ποινή φυλάκισης 26 μηνών καταδικάστηκε 34χρονος που συμμετείχε στα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν στον Βόλο"

«Ντρίπλα» Ζάεφ για τους «Μακεδόνες εξωτερικού»

Σε επιχείρηση να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις για τους «Μακεδόνες του εξωτερικού» εοιδίδονται τα Σκόπια, μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στην ελληνική πλευρά, κι ενώ πλέον τίθεται εν αμφιβόλω η στήριξη της συμφωνίας.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «TELMA» των Σκοπίων, οι συζητήσεις των τελευταίων ημερών που διεξάγονται εντός του πλαισίου δημόσιας διαβούλευσης για τη συνταγματική αναθεώρηση, δείχνουν ότι θεωρείται πιθανή η αλλαγή του όρου «Μακεδόνες του εξωτερικού», για τους πολίτες της πΓΔΜ που ζουν στο εξωτερικό σε απόδημους.

Πάντως, ο όρος των «αποδήμων» έχει συμφωνηθεί ήδη από την εποχή της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών, όταν οι Ελλάδα και πΓΔΜ είχαν συμφωνήσει συνταγματική τροποποίηση των Σκοπίων με βάση το ελληνικό Σύνταγμα, που μιλά για απόδημο ελληνισμό.

Να σημειωθεί ότι ενστάσεις και επιφυλάξεις για τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος των Σκοπίων έχει εκφράσει τόσο ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, όσο και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ντρίπλα» Ζάεφ για τους «Μακεδόνες εξωτερικού»"

«Κίτρινα γιλέκα» και στο Βέλγιο: Δεκάδες συλλήψεις στις Βρυξέλλες [εικόνες]

Εκατοντάδες διαδηλωτές με «κίτρινα γιλέκα» έκαναν πορεία στο ευρωπαϊκό τετράγωνο των Βρυξελλών ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού του Σαρλ Μισέλ καθώς το κίνημα που ξεκίνησε από τη Γαλλία εξαπλώνεται σε Βέλγιο και Ολλανδία.
Δυνάμεις της αστυνομίας χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού και συγκρούστηκαν με μια μικρή ομάδα διαδηλωτών, που προσπάθησαν να σπάσουν το μπλόκο τους γύρω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τους άλλους βασικούς θεσμούς της ΕΕ.
Κρατώντας στα χέρια ένα πανό που ανέγραφε «έρχεται ο κοινωνικός χειμώνας» οι διαδηλωτές φώναζαν «Μακρόν, Μισέλ παραιτηθείτε!».
Η βελγική αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες συλλήψεις (Φωτογραφία: ΑΡ)Η βελγική αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες συλλήψεις (Φωτογραφία: ΑΡ)
Νωρίτερα η αστυνομία είχε συλλάβει προληπτικά περίπου 70 άτομα.
Εξάλλου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belga, κίτρινα γιλέκα αποκλείουν τον αυτοκινητόδρομο E17 προς τη Ρέκεμ, μια πόλη της δυτικής Φλάνδρας, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία.
Οδόφραγμα τοποθετήθηκε νωρίς σήμερα στο πρωί και στον E40, στο επίπεδο των γαλλο-βελγικών συνόρων, στο ύψος της Αντινκέρκ (βόρεια), σύμφωνα πάντα με το Belga.
Το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων», που εμφανίστηκε στη Γαλλία, επεκτάθηκε στο Βέλγιο, ιδίως στη γαλλόφωνη περιοχή της Βαλλωνίας.
Στις 30 Νοεμβρίου, διαδήλωση 300 ανθρώπων κατέληξε στις Βρυξέλλες με την πυρπόληση δύο αυτοκινήτων της αστυνομίας.
Στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές με «κίτρινα γιλέκα» έκαναν ειρηνική πορεία στο κέντρο της πόλης τραγουδώντας και μοιράζοντας λουλούδια σε περαστικούς.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "«Κίτρινα γιλέκα» και στο Βέλγιο: Δεκάδες συλλήψεις στις Βρυξέλλες [εικόνες] "

Ε. Λέκκας: Θα προασπιστούμε με κάθε μέσο την ασφάλεια φοιτητών, καθηγητών και στελεχών στο Πανεπιστήμιο

Τον αποτροπιασμό του για τον σοβαρό τραυματισμό φύλακα στην Πανεπιστημιούπολη, που μαχαιρώθηκε από αγνώστους, εξέφρασε ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας.

«Η σημερινή επιδρομή πολυμελούς ομάδας εγκληματικών στοιχείων στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, με τον σοβαρό τραυματισμό υπαλλήλου και την καταστροφή εγκαταστάσεων μας προκαλούν θλίψη και αποτροπιασμό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε ότι το περιστατικό αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των προσβολών της έννοιας του Ακαδημαϊκού Ασύλου που καταστρατηγεί τις ακαδημαϊκές ελευθερίες και δεσμεύθηκε ότι «θα προασπίσουμε με κάθε μέσο την ασφάλεια των φοιτητών, των στελεχών και των καθηγητών, την εκπαιδευτική διαδικασία και την διεξαγωγή της έρευνας σύμφωνα με το ήθος, τις παραδόσεις και την ιστορία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ε. Λέκκας: Θα προασπιστούμε με κάθε μέσο την ασφάλεια φοιτητών, καθηγητών και στελεχών στο Πανεπιστήμιο"

Επιδρομή αγνώστων στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου - Μαχαίρωσαν φύλακα

Αγνωστοι δράστες μαχαίρωσαν τα ξημερώματα φύλακα στην Πανεπιστημιούπολη, στην περιοχή του Ζωγράφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναικού Πρακτορείου Ειδήσεων, από αστυνομικές πηγές, βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση φοιτητών του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, ενώ κάποια στιγμή, γύρω στις 2:00 τα ξημερώματα, άγνωστα άτομα προσπάθησαν να μπουν στον χώρο.

Φύλακες της Πανεπιστημιούπολης τους εμπόδισαν να εισέλθουν και τότε κάποιος μαχαίρωσε τον έναν φύλακα, ενώ αμέσως μετά τα άγνωστα άτομα τράπηκαν σε φυγή. Ο φύλακας διακομίστηκε στον «Ερυθρό Σταυρό» για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ, όπως διαπίστωσαν οι γιατροί, τα τραύματά του δεν ήταν σοβαρά.

Αστυνομικοί, που έσπευσαν στην περιοχή της Πανεπιστημιούπολης, προσήγαγαν 13 άτομα που εντόπισαν περιμετρικά του χώρου. Αργότερα, αφέθηκαν ελεύθερα τα 11, αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους, ενώ συνελήφθησαν τα 2 άτομα, για κατοχή ναρκωτικών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιδρομή αγνώστων στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου - Μαχαίρωσαν φύλακα"

Η Πρυτανεία του ΑΠΘ διαψεύδει την ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια της 6ης Δεκεμβρίου

Η Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα επεισόδια της 6ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την οποία «είναι δυστυχώς, υποχρεωμένη να διαψεύσει την ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που αναφέρει ότι: "δεν είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση από τις αρμόδιες Πρυτανικές Αρχές, μέχρι που ολοκληρώθηκαν οι πορείες στην πόλη, για τα αδικήματα που διαπράττονταν εντός του χώρου του Α.Π.Θ."».

Στην ανακοίνωσή της η πρυτανεία του ΑΠΘ υποστηρίζει ότι «πέραν των σχετικών τηλεφωνικών επικοινωνιών με αρμόδιους Εισαγγελικούς και Αστυνομικούς λειτουργούς, στάλθηκε έγκαιρα και έγγραφη ενημέρωση για την κατάληψη της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. και πρόσκληση για παρέμβαση για την προστασία της».

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι «με το υπ. Αριθμ. Πρωτ. 11333/6-12-18 έγγραφο, που στάλθηκε ηλεκτρονικά στις 11:16 το πρωί της 6/12/2018, ενημερώθηκαν η Εισαγγελία Πρωτοδικών και η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για την κατάληψη του κτιρίου της Θεολογικής από αναρχικούς, την αδυναμία εισόδου μελών του ΑΠΘ, και την αδυναμία λειτουργίας της Σχολής. Το έγγραφο καταλήγει με πρόσκληση για ενέργειες, αναφέροντας επί λέξει: "Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας για την προστασία των δημοσίων κτιρίων του ΑΠΘ"».

lawandorder
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Πρυτανεία του ΑΠΘ διαψεύδει την ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια της 6ης Δεκεμβρίου"

«Δικαίωμα και όχι υποχρέωση ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού» αναφέρουν 13 Ιατρικοί Σύλλογοι

Ο θεσμός του οικογενειακού ιατρού ενέχει δικαίωμα και όχι υποχρέωση, υπογραμμίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους 13 Ιατρικοί Σύλλογοι της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου, καταγγέλλοντας τη διαδικασία επιστράτευσης των πολιτών με απαράδεκτους εκβιαστικούς όρους όσον αφορά την προτροπή για άμεση εγγραφή σε οικογενειακό ιατρό έως το τέλος του έτους, με το δίλημμα της απώλειας του δικαιώματος προληπτικού ελέγχου και ασφαλιστικής κάλυψης.

«Ο θεσμός του οικογενειακού ιατρού πρέπει να εφαρμοστεί με την απόλυτη διασφάλιση των δικαιωμάτων του πολίτη και με τις προδιαγραφές που διασφαλίζουν την αμέριστη πρόσβαση των πολιτών σε ένα αξιοπρεπές και αξιόπιστο σύστημα καθολικής φροντίδας, σε ανταποδοτική σχέση με τις καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αιγίου, Αιτωλοακαρνανίας, Αμαλιάδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Ζακύνθου, Ιωαννίνων, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Πατρών & Πύργου-Ολυμπίας.ν
Τονίζουν ακόμη ότι είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο το δικαίωμα πρόσβασης των πολιτών στον ιατρό της επιλογής τους και σε προληπτικές, διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες υγείας.

«Είμαστε υποχρεωμένοι εκ του θεσμικού μας ρόλου να επισημάνουμε την έλλειψη κάλυψης του πληθυσμού στην περιοχή ευθύνης μας όσον αφορά τον αριθμό οικογενειακών ιατρών, την ατελή υποδομή και το εξαιρετικά προβληματικό και αφιλόξενο διαδικαστικό πλαίσιο εγγραφής» επισημαίνουν αναφορικά με την υλοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρας, χαρακτηρίζοντας στρεβλό τον τρόπο με τον οποίον το Υπουργείο Υγείας προσεγγίζει το ευαίσθητο θέμα του οικογενειακού γιατρού, καθώς «οδηγεί την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε αδιέξοδο ενώ οι πολίτες βρίσκονται σε απόλυτη σύγχυση και σε κατάσταση πανικού».

«Όλοι οι γιατροί του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα (συμβεβλημένοι, πιστοποιημένοι με τον ΕΟΠΥΥ) συνεχίζουν να συνταγογραφούν απρόσκοπτα όλες τις προληπτικές / διαγνωστικές εξετάσεις και τη θεραπευτική αγωγή, χωρίς καμία απώλεια δικαιώματος πρόσβασης του ασφαλισμένου ή του ανασφάλιστου πληθυσμού στις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας» διαβεβαιώνουν οι γιατροί. Και καλούν το Υπουργείο Υγείας, «συναισθανόμενο την ευθύνη του απέναντι στους Έλληνες πολίτες, να αναμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει το θέμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των οικογενειακών γιατρών, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας με ελεύθερη επιλογή».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Δικαίωμα και όχι υποχρέωση ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού» αναφέρουν 13 Ιατρικοί Σύλλογοι"

Μετά τους Τούρκους & οι Αλβανοί αιχμαλωτίζουν Έλληνες: Eπιασαν αστυνομικό στα σύνορα - Τον πάνε για ανάκριση

Δεν έχουν τέλος από το πρωί οι προκλήσεις των Τιράνων. Παίρνοντας διδάγματα από τον Ρ.Τ.Ερντογάν, οι Αλβανοί έπιασαν αιχμάλωτο Έλληνα αστυνομικό στα σύνορα, τον αφόπλισαν και τον πήγαν για ανάκριση.
Πιο αναλυτικά, οι Αλβανοί αιχμαλώτισαν αστυνομικό φρουρό βουλευτή της ΝΔ όπου αφού του αφαίρεσαν τον ατομικό του οπλισμό, τον μετέφεραν στο Αστυνομικό τμήμα των Αγίων Σαράντα.
Στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Σαράντα κρατείται μέχρι και αυτή την ώρα ο αστυνομικός φρουρός του βουλευτή της ΝΔ του νομού Θεσπρωτίας, Γιόγιακα Βασίλη.
Ο αστυνομικός μαζί με τον βουλευτή πέρασαν κανονικά τα ελληνοαλβανικά σύνορα μέσω του μεθοριακού σταθμού της Σαγιάδας και την ώρα που βρίσκονταν στο χωριό Κρανιά, Αλβανοί αστυνομικοί τους σταμάτησαν και τους έκαναν σωματική έρευνα.
Οι τοπικές Αρχές διαπίστωσαν ότι ο αστυνομικός είχε μαζί του τον ατομικό του οπλισμό και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό τμήμα των Αγίων Σαράντα, όπου και παραμένει.
Ο Ελληνας αστυνομικός παραμένει για ανάκριση στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Σαράντα.
Στο μεταξύ, σε βαρύ κλίμα έγινε στους Βουλιαράτες το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατο του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά της αλβανικής αστυνομίας.
Μνημόσυνο τελέστηκε και στη συνοριακή πύλη της Κακαβιάς.
 Η αλβανική αστυνομία δεν επέτρεψε σε Ελληνες να περάσουν τα σύνορα, το Σάββατο, προκειμένου να πάνε στους Βουλιαράτες. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να προκληθεί ένταση και οι συγκεντρωμένοι να εμποδίσουν οχήματα να περάσουν από την Αλβανία στην Ελλάδα, ενώ παρενέβησαν τα ΜΑΤ εις βάρος των Ελλήνων.
Λίγο αργότερα, όσοι δεν κατάφεραν να κάνουν στους Βουλιαράτες, έκαναν το δικό τους μνημόσυνο για τον 35χρονο ήρωα Κ.Κατσίφα, με ιερέα που μετέβη για αυτόν τον σκοπό από το Δελβινάκι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα epirus-tv.
Ησυχία…. Μην ξυπνήσει το Ελληνικό ΥΠ.ΕΞ
Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει αντιδράσει επίσημα στις πρακτικές εκφοβισμού εναντίον των Ελλήνων πολιτών και των βορειοηπειρωτών. Είναι προκλητικό και πρωτόγνωρο η αλβανική κυβέρνηση να θεωρεί επικινδύνους όλους τους Έλληνες πολίτες που βρέθηκαν σήμερα στα ελληνοαλβανικά σύνορα με προορισμό τους Βουλιαράτες.
Οι μεθοδεύσεις των Αλβανών δεν σταματούν στα σύνορα. Προ ολίγων ωρών συνελήφθησαν καθοδόν από Χιμάρα προς Βουλιαράτες ο της πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑ ΧΙΜΑΡΑΣ Διονύσιος - Φρέντης Μπελέρης μαζί με αλλά στελέχη του παραρτήματος.




pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετά τους Τούρκους & οι Αλβανοί αιχμαλωτίζουν Έλληνες: Eπιασαν αστυνομικό στα σύνορα - Τον πάνε για ανάκριση"

Τσίπρας: «Δεν λύνουμε το Μακεδονικό για να κάνουμε το χατίρι καμίας τρίτης χώρας»

Να πείσει πως η συμφωνία των Πρεσπών εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας και της ΦΥΡΟΜ και όχι ξένων δυνάμεων επιχειρεί ο κ. Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνοντας τρεις φορές σε ολοσέλιδο άρθρο πως «δεν κάνουμε εξωτερική πολιτική χάριν τρίτων».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στην ώρα που βρίσκεται στην Ρωσία για κρίσιμες επαφές με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, επιλέγει να δείξει τόσο στο εσωτερικό όσο και στην ρωσική κυβέρνηση πως η συμφωνία για το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας – που θα οδηγήσει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ – δεν επιβλήθηκε από «τρίτη χώρα».

«Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει τα κρίσιμα εθνικά της θέματα υπό το πρίσμα τρίτων δυνάμεων. Είτε αυτές είναι συμμαχικές δυνάμεις στο ΝΑΤΟ, είτε σημαντικοί εταίροι όπως η Ρωσία» αναφέρει αρχικά ο πρωθυπουργός σε κείμενο που δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για να συνεχίσει πως η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων «ήταν η προτεραιότητά μας στις προσπάθειές μας να λύσουμε το Μακεδονικό και όχι οι απόψεις και οι θέσεις τρίτων χωρών» και να προσθέσει σε άλλο σημείο «δεν λύνουμε το Μακεδονικό για να κάνουμε το χατίρι καμίας τρίτης χώρας και ούτε καν διανοηθήκαμε ότι θα επιτρέψουμε να δεχθούμε ποτέ πιέσεις, σε ότι αφορά τη διαπραγματευτική μας στάση, από τρίτη χώρα».

Ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στους στόχους της επίσκεψής του στη Μόσχα, τονίζει ότι αυτή έρχεται «με τη χώρα εκτός μνημονίων» και έχοντας «επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Ο ίδιος σημειώνει ότι η Ελλάδα «καθίσταται διαμετακομιστικός και ενεργειακός κόμβος στην περιοχή, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για επενδύσεις, όχι μόνο στον τουρισμό και στην αγορά ακινήτων, αλλά σε στρατηγικές υποδομές μεταφορών και ενέργειας και πολλούς άλλους τομείς».

Κλείνοντας ο Έλληνας πρωθυπουργός σημειώνει χαρακτηριστικά: «Επαναφέρουμε τις σχέσεις των δύο χωρών στις ράγες που με κόπο στρώσαμε από το 2015 έως σήμερα και αναδεικνύουμε τις ευκαιρίες που ανοίγονται για τις ελληνορωσικές σχέσεις, μετά την έξοδο της χώρας από την κρίση και υπό τις νέες γεωπολιτικές συνθήκες».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας: «Δεν λύνουμε το Μακεδονικό για να κάνουμε το χατίρι καμίας τρίτης χώρας»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news