facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Άνοιξε με προβλήματα η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα

«Πεσμένη» φαίνεται ότι έιναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας, μέσω της οποίας μπορούν να γίνονται οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα.

Η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα επρόκειτο να ανοίξει στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής, 07.12.2018, ωστόσο το σύστημα δεν φάνηκε να... ανταποκρίνεται. 
Όποιος προσπαθεί αυτή την ώρα να μπει στην ηλεκτρονική διεύθυνση koinonikomerisma.gr, βλέπει μία εικόνα, η οποία πληροφορεί ότι «η εφαρμογή είναι προσωρινά μη διαθέσιμη».

Πάντως σε κάποια στιγμή, φαινόταν η σελίδα να μην έχει καν πρόσβαση και η εικόνα που αντίκρυζαν οι ενδιαφερόμενοι ήταν η κάτωθι:
merisma




Λίγο μετά τις 9.30 η σελίδα φάνηκε να λειτουργεί εμφανίζοντας την παρακάτω εικόνα: 
merisma__2_




Παρόλα, αυτά λίγα λεπτά αργότερα η πλατφόρμα εμφάνιζε ξανά το μήνυμα «προσωρινά μη διαθέσιμη». Από την ΗΔΙΚΑ αναφέρθηκε ότι η πλατφόρμα δεν είχε ακόμη φορτωθεί και για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι έβλεπαν τα εν λόγω μηνύματα. 

Η πρώτη πληρωμή, εφόσον ανοίξει η πλατφόρμα και ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων, έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνει στις 14 Δεκεμβρίου.

Το αρχικό περιουσιακό όριο τίθεται στα 125.000 αντί για 120.000 ευρώ πέρυσι, ενώ για κάθε πρόσθετο μέλος του νοικοκυριού – ενήλικο ή ανήλικο – το όριο προσαυξάνεται κατά 20.000 ευρώ αντί για 15.000 ευρώ που ίσχυε πέρυσι. 

Η κλίμακα τερματίζει στα 185.000 ευρώ αντί για τα 180.000 ευρώ πέρυσι. 
Την ίδια στιγμή διατηρούνται οι ίδιες εισοδηματικές κλίμακες, πράγμα που σημαίνει πως κανείς δεν κερδίζει ή χάνει το μέρισμα εξαιτίας εισοδήματος.
Ωστόσο οι δικαιούχοι θα μετρήσουν απώλειες στο ποσό που τελικά θα λάβουν καθώς είναι “ψαλιδισμένο” από 50 έως 150 ευρώ σε σύγκριση με πέρυσι. 

Τι ισχύει για τους ανέργους 

Άτομα με συνεχόμενη ανεργία τουλάχιστον 6 μήνες εντός του 2018 ευνοούνται όπως και πέρυσι στα εισοδηματικά κριτήρια. Ειδικότερα, όσοι έχουν 6 μήνες συνεχόμενης ανεργίας από 1 Ιανουαρίου 2018 έως 30 Νοεμβρίου 2018 μπορούν να αφαιρέσουν έως και 9.000 ευρώ από το εισόδημα που δήλωσαν για το 2017, ώστε να μην χάσουν το φετινό μέρισμα επειδή πέρυσι δούλευαν και είχαν εισόδημα. Αν έχουν πάνω από 6 μήνες ανεργίας το 2018, προστίθενται επιπλέον 1.500 ευρώ “έκπτωσης” από το εισοδηματικό κριτήριο για κάθε μήνα ανεργίας επιπλέον του 6μηνου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Άνοιξε με προβλήματα η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα"

Σάλος στην Κύπρο: Εχασαν το εμπορικό σήμα για το χαλούμι από ιδιωτική εταιρεία στη Βρετανία

Σημαντική είναι η απώλεια του εμπορικού σήματος για το χαλούμι στη Βρετανία, παραδέχτηκε ο υπουργός Εμπορίου, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Επισημαίνει ωστόσο, ότι η συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο καλύπτεται από κοινοτικό σήμα και ότι στην περίπτωση που υπάρξει ομαλή αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θα προκληθούν προβλήματα. Στην περίπτωση που υπάρξει άτακτη αποχώρηση, ανέφερε, έχει κατατεθεί αίτηση από την Κύπρο για νέα εγγραφή του εμπορικού σήματος στη Βρετανία.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο υπουργός Εμπορίου εξέφρασε λύπη για τον τρόπο με τον οποίο επήλθε η απώλεια του εμπορικού σήματος και είπε ότι «η προσπάθεια είναι να μην επαναληφθούν τέτοια λάθη, είτε βελτιώνοντας τις διαδικασίες, είτε ενισχύοντας την ομάδα που ασχολείται με το φάκελο του χαλουμιού».

Επίσης, ανέφερε ότι τα χαλούμια που διατίθενται στη βρετανική αγορά, «υποχρεωτικά τηρούν το πρότυπο και την ποσόστωση αιγοπρόβειου και αγελαδινού γάλακτος». Ο Γιώργος Λακκοτρύπης σημείωσε ότι το πρόβλημα το οποίο έχει ανακύψει ξεκινά από την Κύπρο, και προκειμένου να αντιμετωπιστεί, βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις με τους τυροκόμους και τους αγελαδοτρόφους.

Τέλος, δήλωσε ότι δεν υπάρχει πρόθεση από πλευράς Κύπρου για αλλαγή της ποσόστωσης στο φάκελο του χαλουμιού και πρόσθεσε ότι το πρόβλημα έχει και πολιτικές διαστάσεις.

Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Πρόδρομος Προδρόμου, μιλώντας στο Sigmalive παραδέχτηκε ότι «ήταν μια υπόθεση αυτοχειρίας σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα της χώρας μας» και ότι «γίναμε ρεζίλι».«Είναι πρωτοφανές και εκκωφαντικής ανευθυνότητας αυτό που έγινε» είπε.

«Είναι προφανές, έχουν γίνει τραγικά λάθη και παραλείψεις τα οποία πρέπει να ερευνηθούν και να αποδοθούν ευθύνες», σημείωσε.

Από το 2003 που ξεκίνησαν οι διαδικασίες ετοιμασίας του φακέλου «χαλούμι», εντοπίσθηκαν οι διαφωνίες μεταξύ αγελαδοτρόφων και αιγοπροβατοτρόφων. Η κύρια διαφωνία που υπήρχε και υπάρχει, αφορά τα ποσοστά ποσότητας του γάλακτος για την παραγωγή του προϊόντος. Η κάθε παραγωγική ομάδα προσπαθεί να αυξήσει το ποσοστό του προϊόντος της για παραγωγή του χαλουμιού, με ταυτόχρονη μείωση του ποσοστού της άλλης. Την ύπαρξη εσωτερικών διαφωνιών, παραδέχεται ακόμα και αυτός ο Σύνδεσμος Τυροκόμων, ο οποίος επί της ουσίας δεν έχει καταφέρει να συμβιβάσει τις διαφωνίες παραγωγών αγελαδινού και αιγοπρόβειου γάλακτος για τα ποσοστά των ποσοτήτων παρασκευής του χαλουμιού.

Οι παραγωγοί χαλουμιού δεν ανησυχούν για τις εξαγωγές μετά την ακύρωση της εμπορικής ονομασίας, αλλά για το ενδεχόμενο κάποια εταιρεία στη Βρετανία να ξεκινήσει την παραγωγή του χαλουμιού.

Υπενθυμίζεται ότι ιδιωτική εταιρεία που είναι εγγεγραμμένη στη Βρετανία διεκδίκησε δικαστικώς και κέρδισε το εμπορικό σήμα για το χαλούμι, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις στην Κύπρο.

Την αίτηση για την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος υπέβαλε η ιδιωτική εταιρεία «John & Pascalis LTD» και η δικαίωσή της από το αγγλικό δικαστήριο φαίνεται ότι σχετίζεται με τη μη έγκαιρη αντίδραση των Αρχών στην Κύπρο.

Όπως έγραψε η εφημερίδα Πολίτης, η Νομική Υπηρεσία της Κύπρου υποστήριξε ότι σημαντικά έγγραφα δεν έφθασαν έγκαιρα στο υπουργείο Εμπορίου, αφού σημειώθηκε καθυστέρηση στην αλληλογραφία, και έτσι το εμπορικό σήμα χάθηκε.

Το αγγλικό δικαστήριο «έδωσε» το εμπορικό σήμα στην ιδιωτική εταιρεία, η οποία πλέον θα μπορεί να το χρησιμοποιεί στην Αγγλία.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σάλος στην Κύπρο: Εχασαν το εμπορικό σήμα για το χαλούμι από ιδιωτική εταιρεία στη Βρετανία "

Νέα πρόταση Μητσοτάκη για αναθεώρηση του άρθρου 16 με 151 ψήφους

Η κυβέρνηση οφείλει να συναινέσει προκειμένου η παρούσα Βουλή να εγκρίνει την αναθεώρηση του άρθρου 16, έστω με 151 ψήφους, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας.

Δεν πρέπει να χαθούν 10 χρόνια για την ίδρυση και μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, αν στην επόμενη βουλή βρεθούν 180 βουλευτές να στηρίξουν μια τέτοια επιλογή, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και κατηγόρησε την κυβερνητική πλειοψηφία ότι αρνείται «εμμονικά» την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, κάτι που «επιτρέπεται ακόμα και στην Κούβα» και σε όλες τις χώρες της Unesco.

«Θέλω από το συνέδριο σας να απευθυνθώ στην κυβερνητική πλειοψηφία. Η Ελλάδα δεν μπορεί να παραπέμψει στις συνταγματικές καλένδες την αλλαγή αυτού του κρίσιμου άρθρου» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν αντέχουμε να περιμένουμε αλλά 10 χρόνια εγκλωβισμένοι σε ιδεοληψίες όταν ο κόσμος γύρω μας αλλάζει με τόσο γοργούς ρυθμούς

Ας κριθεί αναθεωρητέο έστω και με 151 βουλευτές σε αυτή τη βουλή και να έρθει η επόμενη βουλή με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών να προσδιορίσει το περιεχόμενο του.

Και απευθύνομαι προσωπικά στον κ. Τσίπρα. Σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα ας βάλει επιτέλους το καλό της χώρας πάνω από τις ιδεολογικές αγκυλώσεις του κόμματός του».

Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι ως νέος βουλευτής το 2006 είχε προτείνει στους υπόλοιπους βουλευτές αναθεώρηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουγών, χωρίς τότε να βρει ανταπόκριση.

«Ήταν η εποχή που τα θέματα διαφάνειας δεν ήταν πολύ ψηλά στην ατζέντα του δημόσιου διαλόγου. Το άρθρο 86 πρέπει να αλλάξει, δεν δικαιολογείται οι πολιτικοί να έχουν σκανδαλωδώς προνομιακή μεταχείριση» ανέφερε.

Κατήγγειλε ακόμα την «κυβερνητική προπαγάνδα» περί τέλους των μνημονίων, η οποία «προσκρούει στην πραγματικότητα.

«Η κοινή γνώμη ασφυκτιά ανάμεσα σε εθνικές ταπεινώσεις», είπε αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, για να προσθέσει ότι η χώρα αντιμετωπίζει οικονομικά αδιέξοδα, ενώ ταυτόχρονα πλαγιοκοπούνται η δικαιοσύνη, οι θεσμοί και η εκκλησία.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει υποχωρήσει στην 57η θέση του δείκτη ανταγωνιστικότητας του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ, 4 βαθμίδες πιο κάτω από το 2017. Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει ανάγει σε κανόνα τις απευθείας αναθέσεις ενώ θα έπρεπε να είναι η εξαίρεση. «Δεν γίνεται να έχουμε υγιείς δημόσιες συμβάσεις από ένα γραφειοκρατικό κράτος που δεν λειτουργεί με αξιολόγηση και διαφάνεια», είπε χαρακτηριστικά.

Αυστηρή κριτική άσκησε στην κυβέρνηση επίσης γιατί «αναβίωσε τον παλαιοκομματισμό στην χειρότερη μορφή του. όπως συμβαίνει και για τη διαφθορά στο Δημόσιο». Εξήγησε ότι δεν αναφέρεται μόνο σε σκάνδαλα αλλά για τη διαφθορά που εξαπλώνεται και κλιμακώνεται με επιθέσεις εναντίον των θεσμών και με λάσπη εναντίον πολιτικών αντιπάλων. «Το ηθικό πλεονέκτημα δεν προκύπτει από αυτάρεσκους προσδιορισμούς αλλά από την πράξη, γι αυτό και η αποκατάσταση τού κύρους της πολιτικής θα είναι προτεραιότητά μου», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Μίλησε για την ανάγκη ενίσχυσης των ανεξάρτητων αρχών και του ελεγκτικού μηχανισμού του Δημοσίου. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση, λέγοντας ότι είναι ενδεικτικό ότι το Δημόσιο προσλαμβάνει κατά πλειοψηφία αποφοίτους μέσης εκπαίδευσης αντί για προσωπικό με υψηλά προσόντα -που περιορίστηκε πέρυσι στο 11%. «Αυτό δείχνει ποια είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης που υπηρετεί πολιτειακές λογικές», προσέθεσε.

Τέλος επανέλαβε την δέσμευσή του για ειδικό χαρτοφυλάκιο με αρμοδιότητα την οριζόντια χάραξη ψηφιακής πολιτικής.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα πρόταση Μητσοτάκη για αναθεώρηση του άρθρου 16 με 151 ψήφους"

Folli Follie: Δίωξη για 2 κακουργήματα στην οικογένεια Κουτσολιούτσου – Τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα

Αντιμέτωπη με βαρύτατες κατηγορίες για την οικονομική κατάρρευση της εταιρείας Folli Follie είναι εδώ και λίγες ώρες η οικογενεια Κουτσολιούτσου. Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Και οι δύο κατηγορίες διώκονται σε βαθμό κακουργήματος και φέρνουν τα τρία μέλη της οικογένειας αντιμέτωπα ακόμα και με τον κίνδυνο της προφυλάκισης όταν ο ανακριτής τα καλέσει σε απολογία.

Μετά την ποινική τους δίωξη, στον Δημήτρη, την Κατερίνα και τον Γιώργο Κουτσολιούτσο επιβλήθηκε και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Κρίθηκε ότι είναι ύποπτοι να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Ακόμα 7 εμπλεκόμενοι διώχθηκαν ποινικά για τις ίδιες κατηγορίες. Είναι
ο οικονομικός διευθυντής και ο διευθυντής του λογιστηρίου της εταιρείας, ακόμα τρία μέλη του ΔΣ την επίδικη περίοδο, ο επικεφαλής της θυγατρικής του Ομίλου στην Ασία και ο ορκωτός λογιστής που φέρεται να παρουσίασε παραποιημένα οικονομικά στοιχεία στον ισολογισμό του 2017.

Σε όλους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Folli Follie: Δίωξη για 2 κακουργήματα στην οικογένεια Κουτσολιούτσου – Τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα"

Σκοπιανό κανάλι: Ο Τσίπρας πιστεύει ότι η Ρωσία θα αρχίσει να αποκαλεί τη χώρα «Βόρεια Μακεδονία»

Μεταξύ άλλων, κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Μόσχα είναι να πείσει τον Πούτιν να αρχίσει να αναφέρεται στη χώρα ως ‘Βόρεια Μακεδονία’. Ωστόσο, η Μόσχα υποστηρίζει ότι η Συνθήκη της Πρέσπας επιβλήθηκε από τη Δύση, σημειώνει το Κανάλ 5 των Σκοπίων.

«Ακόμη και μετά την σημερινή συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν στο Κρεμλίνο, έπειτα από τριάμισι χρόνια, δεν έγινε σαφές εάν η Μόσχα θα αποσυρθεί από τη θέση της όσον αφορά την ονομασία της χώρας ως ‘Μακεδονία’, μετά την έναρξη της ισχύος της Συμφωνίας των Πρεσπών», σημειώνει το δημοσίευμα.

Προσθέτει ακόμη ότι στην κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Τσίπρας είπε ότι ο Πούτιν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα της απομάκρυνσης των Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα, αλλά δεν διευκρίνισε εάν αποδέχεται το νέο όνομα ο Ρώσος πρόεδρος.

«Μιλήσαμε επίσης για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Εξήγησα στον Πούτιν γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών είναι σημαντική και γιατί ο γείτονας μας πρέπει να αλλάξει το συνταγματικό του όνομα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας σε συνέντευξή του σε ελληνική εφημερίδα δήλωσε ότι οι συνταγματικές αλλαγές στη ‘Μακεδονία’ επιβάλλονται με εκβιασμούς, δωροδοκίες και την άμεση συμμετοχή ξένων διπλωματών, προσθέτοντας ότι είναι προφανώς μεγάλη και συνεχής η παρέμβαση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στις εσωτερικές υποθέσεις της ‘Μακεδονίας’, σημειώνει το δημοσίευμα.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκοπιανό κανάλι: Ο Τσίπρας πιστεύει ότι η Ρωσία θα αρχίσει να αποκαλεί τη χώρα «Βόρεια Μακεδονία»"

Νοσοκομειακοί γιατροί: Εφημερεύουν με χαλασμένους στεφανιογράφους σε «Ευαγγελισμό» και «Αττικόν»

Το θέμα των χαλασμένων στεφανιογράφων στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, «Ευαγγελισμός» και «Αττικόν», καταγγέλλει στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή, κ. Παύλο Πολάκη, η ΕΙΝΑΠ παραθέτει τις πολυήμερες βλάβες των ιατρικών μηχανημάτων που είναι απαραίτητα για την αντιμετωπιση εμφραγμάτων και τις επαναλαμβανόμενες εφημερίες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων χωρίς στεφανιογράφους και ζητεί απο την ηγεσία του υπουργείου να επιλύσει το ζήτημα.

Τι συμβαίνει στα δύο νοσοκομεία

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, αναφέρει ότι τις τελευταίες 15 μέρες το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εφημερεύει με τον στεφανιογράφο του εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης, όπως είχε γίνει και τον περασμένο Ιούνιο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τις προηγούμενες δέκα μέρες το νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟ» εφημέρευε χωρίς στεφανιογράφο λόγω βλάβης, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχε μείνει πάλι εκτός λειτουργίας για 20 μέρες για τον ίδιο λόγο.

Αυτό, όπως εξηγούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, έχει ως αποτέλεσμα οι ασθενείς με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου που προσέρχονται στην γενική εφημερία των παραπάνω νοσοκομείων και οι οποίοι χρειάζονται άμεση στεφανιογραφία για διάνοιξη του αγγείου με αγγειοπλαστική, να πρέπει επειγόντως να διακομιστούν σε άλλο νοσοκομείο.

Το γεγονός αυτό συνεπάγεται αυξημένη πιθανότητα για εμφάνιση συμβαμάτων απειλητικών για την ζωή των ασθενών. Επειδή μάλιστα τα δύο αυτά νοσοκομεία συνεφημερεύουν, τις τελευταίες 10 μέρες λόγω της ταυτόχρονης βλάβης των στεφανιογράφων τους, δεν μπορούσε το ένα νοσοκομείο να υποστηρίξει το άλλο, με αποτέλεσμα όλοι οι ασθενείς του λεκανοπεδίου να μεταφερθούν στο «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ» που εφημέρευεγια το βόρειο τμήμα.

Τα πήγαινε-έλα των ασθενών

Επιπλέον τις περισσότερες φορές οι ασθενείς έπρεπε μετά την επέμβαση να επιστρέφουν στο αρχικό νοσοκομείο γιατί το «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ» δεν διαθέτει τόσες κλίνες στην μονάδα εμφραγμάτων για να νοσηλεύσει το σύνολο των εμφραγματιών τριών νοσοκομείων. Επίσης και τις επόμενες ημέρες από τη γενική εφημερία οι ασθενείς των παραπάνω νοσοκομείων που χρειάζονταν στεφανιογραφία έπερεπε να διακομίζονται σε γειτονικά νοσοκομεία με αιμοδυναμικό εργαστήριο.

Επισημαίνεται ωστόσο από την ΕΙΝΑΠ ότι τόσο ο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» όσο και το «ΑΤΤΙΚΟ» έχει προβλεφθεί να έχουν δύο στεφανιογράφους το καθένα, λόγω της μεγάλη αναγκαιότητας του μηχανήματος και των σοβαρών συνεπειών για τους ασθενείς από την μη λειτουργία του κατά την διάρκεια τη γενικής εφημερίας.

Ο στεφανιογράφος του νοσοκομείου «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» έχει συμπληρώσει 15 χρόνια συνεχούς λειτουργίας με αποτέλεσμα λόγω παλαιότητας, αυξημένης χρήσης και πλημμελούς συντήρησης, να παρουσιάζει συχνές βλάβες. Η επισκευή του είναι συχνά δύσκολη επειδή λόγω παλαιότητας δεν βρίσκονται εύκολα ανταλλακτικά, με αποτέλεσμα να μένει εκτός λειτουργίας για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Το νοσοκομείο πριν από μερικούς μήνες προμηθεύτηκε με δωρεά έναν καινούργιο στεφανιογράφο τον οποίο ακόμη δεν έχει καταφέρει να θέσει σε λειτουργία. Παρόλα αυτά, υπόσχεται να προμηθευτεί και έναν ακόμη καινούργιο με χρήματα που ισχυρίζεται ότι έχει εξασφαλίσει από την Περιφέρεια.

Στο «ΑΤΤΙΚΟ» τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύςκολα, καθώς ο ένας στεφανιογράφος είναι τόσο παλιός που από δεκαετίας έχει πάψει να χρησιμοποιείται για αυτό τον σκοπό, ενώ ο δεύτερος έχει συμπληρώσει 13 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και εμφανίζει και αυτός συχνές βλάβες λόγω παλαιότητας, αυξημένης χρήσης και πλημμελούς συντήρησης με τις ίδιες δυσκολίες επιδιόρθωσης που έχει και ο συνομήλικός του στον «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ». Επιπλέον, από εξαετίας τουλάχιστον, δεν έχει γίνει ανανέωση του συμβολαίου συντήρησης με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται οι απαραίτητες προληπτικές εργασίες και οι βλάβες να είναι συχνά σοβαρές και να αφορούν τα βασικά εξαρτήματά του. Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για αντικατάσταση των δύο πεπαλαιωμένων στεφανιογράφων του νοσοκομείου.

"Δυστυχώς η παρούσα κατάσταση αποκαλύπτει το μέγεθος και τη σοβαρότητα του προβλήματος και την χρόνια ανεπάρκεια των υπευθύνων για αποτελεσματική και οριστική αντιμετώπισή του. Απαιτούμε από το υπουργείο Υγείας να λάβει μέτρα για την άμεση λειτουργία του νέου στεφανιογράφου στον «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ» και την άμεση αποκατάσταση της βλάβης στον παλαιό, καθώς και να επισπευσθεί η διαδικασία αντικατάστασης του παλαιού. Ζητάμε επίσης από το Υπουργείο να λάβει μέτρα για την ένταξη του ενός και μοναδικού σε λειτουργία στεφανιογράφου στο νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟ» σε πρόγραμμα προληπτικής συντήρησης ώστε να προλαμβάνονται όσο είναι δυνατό οι επανειλημμένες βλάβες του, και απαιτούμε την άμεση έναρξη της διαδικασίας για την προμήθεια δύο καινούργιων στεφανιογράφων που έχει απόλυτη ανάγκη το νοσοκομείο" καταλήγει η ΕΙΝΑΠ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νοσοκομειακοί γιατροί: Εφημερεύουν με χαλασμένους στεφανιογράφους σε «Ευαγγελισμό» και «Αττικόν»"

Στο μικροσκόπιο του ΣτΕ η επένδυση στο Ελληνικό για ακόμη μια φορά

Στο «μικροσκόπιο» του Συμβουλίου της Επικρατείας μπαίνει για ακόμη μια φορά το θέμα της συνταγματικότητας και νομιμότητας της επένδυσης στο Ελληνικό.

Κάτοικοι της περιοχής αλλά και νομικά πρόσωπα ζητούν με προσφυγές τους, οι οποίες συζητήθηκαν στην Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος για την «έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά περιφέρειας Αττικής» για το οποίο, με γνωμοδότηση του τον περασμένο Φεβρουάριο, έχει ανάψει το πράσινο φως το δικαστήριο.

Ενώπιον του ΣτΕ οι δικηγόροι των προσφευγόντων έθεσαν τις ενστάσεις τους εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στους ουρανοξύστες που προβλέπονται στα σχέδια υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί να ξεπερνούν το ύψος της Ακρόπολης και πρέπει να εναρμονίζονται με το Αττικό τοπίο. Επιπλέον, σημείωσαν ότι το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα παραβιάζει την αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης αλλά και σωρεία συνταγματικών διατάξεων, όπως επίσης την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

Στο στόχαστρο των δικηγόρων μπήκε και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η οποία κατά τους ισχυρισμούς τους εκπονήθηκε εκ των υστέρων ενώ όπως ανέφεραν δόθηκε περιορισμένος χρόνος διαβούλευσης.

Από την πλευρά τους οι παρεμβαίνοντες υποστήριξαν ότι δεν υπάρχει πολεοδομική επιβάρυνση τονίζοντας ότι από τα 6.000 στρέμματα τα 3.500 είναι ελεύθεροι χώροι ενώ παράλληλα αναφέρθηκαν στις μικρές δασικές εκτάσεις που υπάρχουν υπογραμμίζοντας ότι τα δένδρα είναι τεχνικά φυτεμένα, διάσπαρτα και είναι καλλωπιστικά.

Οι δικηγόροι του Δημοσίου (ΝΣΚ) ανέφεραν ότι για το επίμαχο έργο πρέπει να εξετασθεί και η οικονομική διάστασή του επισημαίνοντας ότι δημιουργεί 19.000 θέσεις εργασίας και αποφέρει έσοδα στα ταμεία του Δημοσίου. Η Ολομέλεια επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις της.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο μικροσκόπιο του ΣτΕ η επένδυση στο Ελληνικό για ακόμη μια φορά"

Πρωτοφανές: «Ανεπιθύμητος» στην Αλβανία δημοσιογράφος του «Πρώτου ΘΕΜΑτος»

«Ανεπιθύμητος για λόγους εθνικής ασφάλειας» θεωρείται από τους Αλβανούς ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Σαββίδης του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» και του protothema.gr.

Ο δημοσιογράφος του «Πρώτου ΘΕΜΑτος», ο οποίος είχε μεταβεί κανονικά στους Βουλιαράτες Αργυροκάστρου πριν από περίπου ένα μήνα, για να καλύψει την κηδεία του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, κρίθηκε αυτή τη φορά «persona non grata» από τις αλβανικές αρχές, που δεν του επέτρεψαν την είσοδο στη γειτονική χώρα. Βρισκόταν σε δημοσιογραφική αποστολή, για να καλύψει το μνημόσυνο των 40 ημερών από τη δολοφονία Κατσίφα.

Ο Παναγιώτης Σαββίδης κρατήθηκε επί περίπου δέκα λεπτά από τις αλβανικές αρχές στον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς, όπου και τον ανέκριναν για την ιδιότητά του και για τον λόγο της επίσκεψής του στη χώρα.

Μεταξύ άλλων, οι Αλβανοί έψαξαν την τσάντα του και χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα το δημοσιογραφικό κασετοφωνάκι που είχε ο Παναγιώτης Σαββίδης, ισχυριζόμενοι ότι θα έπρεπε να είχε ειδική άδεια, για να το έχει μαζί του. Αφού επικοινώνησαν με κεντρικές υπηρεσίες στα Τίρανα, του έκαναν ερωτήσεις αναφορικά με τα δημοσιεύματά του για την δολοφονία Κατσίφα, δείχνοντας ότι είχαν ενημερωθεί σχετικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αλβανοί είχαν κάνει γνωστό τις προηγούμενες ημέρες ότι υπάρχει μία λίστα με 60 ονόματα ανεπιθύμητων Ελλήνων στη χώρα, δίχως ωστόσο να δώσουν τη λίστα αυτή στη δημοσιότητα. Δίχως να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις, απαγόρευσαν στον δημοσιογράφο του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» την είσοδο στη γειτονική χώρα, όπου επρόκειτο να μεταβεί για την κάλυψη του μνημόσυνου Κατσίφα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι «καθυστέρησαν» την είσοδο και άλλων τριών δημοσιογράφων στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αλβανοί σταματάνε τα πούλμαν από την Ελλάδα στα σύνορα, κατεβάζουν τους Έλληνες και τους ρωτάνε πού πηγαίνουν και αν μπορούν να το αποδείξουν. Τους προειδοποιούν ότι μπορούν να μεταβούν οπουδήποτε, εκτός από τους Βουλιαράτες. Παράλληλα, τους ανακοινώνουν ότι θα υποστούν κυρώσεις, σε περίπτωση που βρεθούν στους Βουλιαράτες, αν και έχουν δηλώσει άλλον προορισμό.

Στους Βουλιαράτες επιτρέπεται από την αλβανική πλευρά να μεταβούν μόνο οι συγγενείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

eggrafo4
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρωτοφανές: «Ανεπιθύμητος» στην Αλβανία δημοσιογράφος του «Πρώτου ΘΕΜΑτος»"

Γαβρόγλου: Εκτός διδακτέας ύλης ο Μακεδονικός Αγώνας… «για να μην κουράζονται οι μαθητές»!

Εκτός της διδακτέας ύλης της ιστορίας της τρίτης τάξης του Λυκείου έθεσε το υπουργείο Παιδείας τα κεφάλαια που αφορούν τα γεγονότα του Μακεδονικού Αγώνα, της περιόδου 1904–1908, προκειμένου, όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου «να μην κουραστούν οι μαθητές από τις επαναλήψεις»!

Σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου Παιδείας στις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η απόφαση έγινε με σκοπό «να ελαφρυνθεί η τσάντα του μαθητή» καθώς τα συγκεκριμένα κεφάλαια έχουν διδαχθεί και στην τρίτη τάξη του Γυμνασίου και έτσι κρίθηκε πως δεν χρειάζεται να επαναληφθούν.

Όλα ξεκίνησαν από έγγραφο που Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προς Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Δ.Ε. (μέσω των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης), Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Γενικά Λύκεια (μέσω των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).

Στο έγγραφο με θέμα «Οδηγίες για τη διδασκαλία μαθημάτων Κοινωνικών Επιστημών και Φυσικής Αγωγής ημερησίου και εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2018-2019» και ημερομηνία 18-10-2018 σημειώνεται: «σας αποστέλλουμε τις παρακάτω οδηγίες για τη διδασκαλία μαθημάτων Κοινωνικών Επιστημών ημερησίου και εσπερινού Γενικού Λυκείου (Ιστορία, Θρησκευτικά, Πολιτική Παιδεία, Σύγχρονος κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία, Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών, Ιστορία Κοινωνικών Επιστημών, Κοινωνιολογία, Φυσική Αγωγή) για το σχολικό έτος 2018-2019».

Η απόφαση ήρθε σε μια έντονα φορτισμένη περίοδο γύρω από το Μακεδονικό και ενώ υπάρχει πλέον διάχυτη μια έντονη δυσαρέσκεια για τις ρυθμίσεις που φέρνει η προβληματική Συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα, το κλίμα επιβαρύνεται και από την έντονη καχυποψία που συνοδεύει τις περιβόητες μικτές επιτροπές που θα εξετάσουν και θα αφαιρέσουν τυχόν «αλυτρωτικές αναφορές» στα βιβλία της Ιστορίας στις δύο χώρες.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Γαβρόγλου: Εκτός διδακτέας ύλης ο Μακεδονικός Αγώνας… «για να μην κουράζονται οι μαθητές»!"

Στο ΣτΕ η συμφωνία των Πρεσπών -Ενταση κατά την συζήτηση

Μέσα σε κλίμα αντεγκλήσεων, συζητήθηκαν στο ΣτΕ οι προσφυγές συλλόγων της Μακεδονίας οι οποίες στρέφονται κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι προσφεύγοντες ζητούν την ακύρωσή της με βασικό επιχείρημα ότι η επίμαχη συμφωνία είναι αντίθετη με την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας και δεν μπορεί να κυρωθεί από τη Βουλή, γιατί δεν έχει λαϊκό έρεισμα. Μάλιστα, οι δικηγόροι των Σωματείων, απευθυνόμενοι στους συμβούλους της Επικρατείας σημείωσαν ότι πρόκειται για τη σημαντικότερη υπόθεση που έχουν χειριστεί στη ζωή τους και ότι είναι οι μοναδικοί που μπορούν να αποκαταστήσουν τα κακώς κείμενα.

Οι συνήγοροι του Δημοσίου υποστήριξαν ότι η επίμαχη συμφωνία είναι κυβερνητική πράξη και ως εκ τούτου δεν μπορεί να περάσει από τον έλεγχο του ΣτΕ.

Ειδικότερα είπαν ότι οι πράξεις που εκδίδονται σε σχέση με τις διεθνείς συμβάσεις δεν υπόκεινται στον έλεγχο του Συμβουλίου της Επικρατείας και δεν προβλέπεται δημοψήφισμα.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υπήρξε μάλιστα και μικρή ένταση όταν μέσα στην κατάμεστη αίθουσα οι παραβρισκόμενοι χειροκρότησαν την αγόρευση μιας εκ των συνηγόρων.

Η πρόεδρος της ολομέλειας διέκοψε την διαδικασία λέγοντας ότι θα εκκενώσει την αίθουσα.

Η ολομέλεια του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου θα εκδώσει την απόφασή της σε λίγους μήνες.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο ΣτΕ η συμφωνία των Πρεσπών -Ενταση κατά την συζήτηση "

ΕΦΚΑ: Πώς επαναφέρεται η ασφαλιστική ικανότητα σε όσους νοσηλεύονται

Απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσου Πετρόπουλου, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», με την οποία δίνονται διευκρινίσεις για την χορήγηση - επαναφορά ασφαλιστικής ικανότητας σε ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ που την έχουν απωλέσει λόγω χρεών προς το Φορέα.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, στους ασφαλισμένους του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία ή κλινικές και δεν έχουν ασφαλιστική ικανότητα, αποκλειστικά λόγω οφειλών προς τον ασφαλιστικό φορέα τους, εφόσον, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους, εξοφλήσουν το σύνολο των οφειλών τους ή ρυθμίσουν αυτές, τηρώντας τους όρους της ρύθμισης, χορηγείται ασφαλιστική ικανότητα από την ημερομηνία εισαγωγής τους στο νοσοκομείο ή την κλινική.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΦΚΑ: Πώς επαναφέρεται η ασφαλιστική ικανότητα σε όσους νοσηλεύονται"

Κυβερνητική διγλωσσία για τις «Πρέσπες» και τις δηλώσεις Ζάεφ

Πέραν των σφοδρών πολιτικών αντιδράσεων στην αντιπολίτευση, οι απανωτές δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ για «Μακεδόνες» και «μακεδονική» γλώσσα, αναδεικνύουν επίσης τον διχασμό μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Την κυβερνητική διγλωσσία επί της Συμφωνίας των Πρεσπών, καταδεικνύουν οι σημερινές τοποθετήσεις του πρωθυπουργού από τη μία και του υπουργού Άμυνας και προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την άλλη.

Ενώ λοιπόν ο Πάνος Καμμένος έσπευδε να βάλει «ταφόπλακα» στην περιβόητη συμφωνία, ο πρωθυπουργός ενώπιον του προέδρου της Ρωσίας και γνωστού πολέμιου των «Πρεσπών», όχι μόνο την υπερασπίστηκε αλλά επέμεινε στην θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Καμμένος: Ο Ζάεφ έβαλε τέλος…

Πιο συγκεκριμένα, και στην πρώτη του δημόσια παρέμβαση μετά το μπαράζ προκλητικών δηλώσεων του σκοπιανού πρωθυπουργού για το ζήτημα, ο Πάνος Καμμένος διαμήνυσε πως «η συμφωνία των Πρεσπών τελείωσε».

«Μετά τις τελευταίες δηλώσεις Ζάεφ είναι πλέον προφανές ότι έχει λήξει κάθε συζήτηση για επιβίωση της λεγόμενης ‘’συμφωνίας των Πρεσπών’’», αναφέρει στην ανακοίνωση ο υπουργός Άμυνας, ο οποίος αναφερόμενους στους Σκοπιανούς τονίζει ότι είναι «εγκλωβισμένοι στην προπαγάνδα του Μουσολίνι και του Τίτο».

«Ο αλυτρωτισμός και η προκλητική συμπεριφορά των Σκοπιανών αποδεικνύουν στη διεθνή κοινή γνώμη ότι όχι απλώς δεν είναι έτοιμοι να συμμετέχουν σε διεθνείς οργανισμούς, αλλά και ότι δικαιώνουν όλους όσοι από την πρώτη στιγμή επιμένουμε στη βεβαιότητα ότι είναι εγκλωβισμένοι στην προπαγάνδα του Μουσολίνι και του Τίτο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του κ. Καμμένου.

Τσίπρας: Οι «Πρέσπες» λύνουν δίκαια το ονοματολογικό

Σε διαφορετικό μήκος κύματος ήταν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού από τη Μόσχα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Παρά τα όσα δήλωσε ο κ. Ζάεφ, ο πρωθυπουργός επέμεινε πως η συμφωνία των Πρεσπών λύνει το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ σε «δίκαιη βάση».

Εκτός από το γεγονός ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο ζήτημα ενώπιον του Πούτιν, ο οποίος είναι κάθετα αντίθετος με τη συμφωνία, ο πρωθυπουργός επί της ουσίας απάντησε εμμέσως στον κυβερνητικό του εταίρο, δηλώνοντας πως η συμφωνία όχι μόνο δεν τελείωσε, αλλά είναι ζωντανή:

«Μου έδωσε την ευκαιρία ο Πούτιν να εξηγήσω τις θέσεις της ελληνικής πλευράς για την ονομασία των βόρειων γειτόνων μας. Ότι για εμάς το όνομα Μακεδονία είναι κομμάτι της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς μας. Και για αυτό θεωρώ ότι η συμφωνία των Πρεσπών θέτει το ζήτημα σε δίκαιη βάση και αντιμετωπίζουμε το θέμα των διενέξεων που θα αποσταθεροποιούσαν την περιοχή».

Με δεδομένο ότι η συμφωνία των Πρεσπών αναμένεται προς κύρωση στη Βουλή μέχρι το Μάρτιο και ότι τότε οι δύο εταίροι θα επανακαθορίσουν τη συνεργασία τους, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει εξελίξεις στο πρώτο τετράμηνο του 2019…

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυβερνητική διγλωσσία για τις «Πρέσπες» και τις δηλώσεις Ζάεφ"

Στάση εργασίας γιατρών και νοσηλευτών τη Δευτέρα

Στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας αποφάσισαν για τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ζητώντας να μην απολυθεί κανένας επικουρικός και αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών.

Οι Ομοσπονδίες, μεταξύ άλλων, διεκδικούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση του προσωπικού που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης και αύξηση μισθών.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Στάση εργασίας γιατρών και νοσηλευτών τη Δευτέρα"

Ξυδάκης: Ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και να σπάσει η συμφωνία των Πρεσπών

Σαν βόμβα έχουν πέσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ οι δηλώσεις που έκανε το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή του καναλιού της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Νίκος Ξυδάκης. 
Ο κ. Ξυδάκης αναφερόμενος στις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων περί μακεδονικής γλώσσας που μπορεί να διδαχθεί στην Ελλάδα έκανε λόγο για ένα δύσκολο και λεπτό πολιτικό παιχνίδι και πρόσθεσε: «Ήδη τον βάλαμε και τα μάζεψε και θα τα ξαναμαζέψει. Πρέπει να περάσει κι αυτός τα εμπόδια. Πρέπει να διευκολύνουμε, αλλά δεν πρέπει να είμαστε και υποχωρητικοί. Γι’ αυτό και εξεπέμφθη ένα ξαφνικό, σκληρό, δυνατό κύμα δυσφορίας προς τα Σκόπια και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος εκφράζει την ελληνική βούληση και από τις κυβερνητικές πηγές».
Όταν όμως σε ρωτήθηκε  ποιο είναι το μέλλον της συμφωνίας εάν ο κ. Ζάεφ επιμείνει στην ρητορική του και  συνέχισε να προκαλεί την Αθήνα  ο κ. Ξυδάκης «έριξε» την βόμβα αφήνοντας ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο η ελληνική πλευρά να «σπάσει» τη συμφωνία και  να μην την φέρει για. κύρωση  στη Βουλή.
Ξυδάκης: «Κοιτάξτε, βγήκε ο γραμματέας του ΝΑΤΟ ο Στόλτενμπεργκ και είπε ότι ή θα τα ψηφίσεις όλα ή δεν έχει. Έχουμε κάθε στιγμή κι εμείς το δικαίωμα αν αυτός ερμηνεύει κατά το δοκούν τη συμφωνία των Πρεσπών να την ερμηνεύσουμε κι εμείς σύμφωνα με αυτό που έχουμε μπροστά μας, γράμμα και πνεύμα και περιεχόμενο και να την σπάσουμε. Δηλαδή αν φτάσουμε σε αθέτηση».
Δημοσιογράφος: Δηλαδή να μην την κυρώσουμε στη Βουλή;
Ξυδάκης: «Αν είναι κάτι που δεν μπορεί να εισαχθεί, αλλά μένει να το δούμε» 
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξυδάκης: Ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και να σπάσει η συμφωνία των Πρεσπών "

Ποινική δίωξη και για κακούργημα σε βάρος των 13 συλληφθέντων στα Εξάρχεια

Ποινική δίωξη για κακουργήματα και πλημμελήματα σε βάρος των 13 ατόμων που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στην περιοχή των Εξαρχείων άσκησε η Εισαγγελία.

Αναλυτικότερα, σε βάρος των 13 ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

- Εμπρησμό
- Εκρήξεις
- Διατάραξη κοινής ειρήνης
- Απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικών
- Κατοχή εκρηκτικών υλών
- Οπλοφορία και
- Αντίσταση κατά της Αρχής

Όλοι οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθούν.

lawandorder
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποινική δίωξη και για κακούργημα σε βάρος των 13 συλληφθέντων στα Εξάρχεια"

Πούτιν-Τσίπρας για ρωσικό φυσικό αέριο, S-400 και συμφωνία των Πρεσπών

Αιχμές, διαφωνίες, αλλά και «αλληλοκαρφώματα» αντάλλαξαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν μετά τη συνάντησή τους στο Κρεμλίνο.

Ο κ. Πούτιν χαρακτήρισε «σαχλαμάρες» τα περί συνωμοσίας της Μόσχας κατά του Κρεμλίνου και διαφώνησε με τις απελάσεις ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, ενώ άφησε σαφείς αιχμές για τις σχέσεις του πρωθυπουργού με τον αμερικανικό παράγοντα. 

«Η Ελλάδα δεν κινείται με γνώμονα πιέσεις τρίτων χωρών» απάντησε ο πρωθυπουργός, που κάλεσε τη Ρωσία να μην πουλήσει S-400 στην Άγκυρα, την εποχή που διατηρεί το casus belli. 

Διαφοροποίηση υπήρξε και ως προς τα ενεργειακά. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει «ανοιχτά την πολιτική της διαφοροποίησης των πηγών της ενέργειας προς την ΕΕ. Η αρχή αυτή σημαίνει πολλαπλασιασμό των πηγών κι όχι αποκλεισμό», υιοθετώντας τις πάγιες αμερικανικές θέσεις, ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπενθύμισε ότι η Ρωσία προμηθεύει το 50% του φυσικού αερίου και το 10% του πετρελαίου που καταναλώνει η Ελλάδα.  




Πούτιν: Δώσαμε έμφαση στην εμπορική και επενδυτική συνεργασία

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτινεπανέλαβε ότι Ελλάδα και Ρωσία έχουν 190 χρόνια διπλωματικών σχέσεων καθώς και τη χαρά του για την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού. 

«Συζητήσαμε για την εμβάθυνση της αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας σε όλους τους επιμέρους κλάδους», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, σημειώνοντας ότι σε αυτό θα συμβάλλουν και οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί ανάμεσα στις δύο χώρες. 
«Δώσαμε έμφαση στην εμπορική και επενδυτική συνεργασία, που δείχνει καλή δυναμική. Πέρυσι αυξήθηκε το διμερές εμπόδιο κατά 27%, ενώ φέτος αυξήθηκε μέχρι τον Σεπτέμβριο κατά 11%. Οι διμερείς επενδύσεις ανέρχονται στα 700 εκατομμύρια δολάρια», ανέφερε ο πρόεδρος Πούτιν. 

Βασικός προμηθευτής ενέργειας η Ρωσία

Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε έμφαση στον ενεργειακό τομέα, λέγοντας ότι η Ρωσία προμηθεύει με ενεργειακούς πόρους «πάνω από το 50% του φυσικού αερίου και το 10% του πετρελαίου στην Ελλάδα. 

«Εξετάσαμε τη συμμετοχή της Ελλάδας στη νότια διαδρομή, τις προοπτικές συνεργασίας στον τομέα της καινοτομίας. Υπάρχουν ρωσικές εταιρείες που θέλουν να βγουν στην ελληνική αγορά με ποικίλα προϊόντα και υπηρεσίες. Κάθε χρόνο έχουμε αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ πολιτισμού. Το 2019 θα έχουμε έτος γλώσσας και λογοτεχνίας, σημείωσε. 


Ανάπτυξη του τουρισμού

Παράλληλα, οι δύο πολιτικοί συζήτησαν εκτενώς για τον τουρισμό και την ενίσχυσή του. 

«Συμφωνήσαμε να ενισχύσουμε την ανάπτυξη του τουρισμού, ώστε να επισκέπτονται οι Έλληνες τα αξιοθέατα της χώρας μας», ανέφερε ο πρέοδρος Πούτιν, που αναφέρθηκε στα έργα που κάνει η κυβέρνησή του για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη Μαύρη Θάλασσα και τη δημιουργία καινούριων θέρετρων στην Κριμαία

Τσίπρας: Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας 

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον Ρώσο πρόεδρο για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία, σημειώνοντας ότι η επίσκεψή του γίνεται «με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 190 ετών από την έναρξη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών». 

Υπενθυμίζοντας ότι είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτεται το Κρεμλίνο, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η πρώτη επίσκεψή του είχε γίνει σε μια δύσκολη περίοδο, «τότε που η πολιτική βούληση ήταν να ξαναχτίσουμε τις διμερείς σχέσεις έπειτα από μια 5ετία αδράνειας στις σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών». 

«Η Ελλάδα μπορεί να είναι μέλος της Ε και του ΝΑΤΟ αλλά υλοποιεί ένα μοντέλο πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας. 

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην αλλαγή που υπάρχει στη χώρα μας. «Τριάμισι χρόνια μετά η Ελλάδα άντεξε, η ελληνική οικονομία άντεξε, έχει ξεφύγει από το φάσμα της χρεοκοπίας. Η Ελλάδα είναι μία χώρα που αποτελεί πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας», πρόσθεσε. 


«Ο διάλογος Ελλάδας – Ρωσίας δεν είναι εύκολος»

«Ο διάλογος δεν είναι πάντα εύκολος. Ωστόσο η επιθυμία μας να παραμείνουν οι σχέσεις στις σταθερές ράγες μας βοηθά να ξεπερνάμε τις δυσκολίες και να επιστρέφουμε στον αμοιβαίο σεβασμό και στην αλληλοκατανόηση», ανέφερε ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας τις σχέσεις των δύο χωρών. 

Ανησυχία της Αθήνας για τα νέα εξοπλιστικά στην Τουρκία 

Επίσης, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε στον Βλαντιμίρ Πούτιν «τις ανησυχίες μας για τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα της Τουρκίας την εποχή που διατηρεί το casus belli». 

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ανακηρύξουν το 2019 ως έτος πολιτιστικής συνεργασίας Ελλάδας – Ρωσίας, έτος γλώσσας και λογοτεχνίας. 

20425766






Για τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών

Ο πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε την αντίθεσή του με τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών. «Από την αρχή δεν συμφωνούσαμε στη βάση που έγιναν οι απελάσεις. Δύσκολα θα μπορούσα να φανταστώ ότι η Ρωσία κάνει κάποια συνωμοσία, έχει παίξει μαύρα παιχνίδια εναντίον της Ελλάδας. Αυτά είναι σαχλαμάρες». 

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι υπάρχουν «πολλοί τρόποι για την διευθέτηση αυτών των καταστάσεων, χωρίς θεατρικά», λέγοντας όμως ότι δεν έχει ενοχλήσει τη σχέση των δύο κρατών. 

«Μια βροχερή μέρα στη διάρκεια του καλοκαιριού δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει μπροστά μας καλοκαίρι», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας. 

«Θα χαρούμε εάν η Ελλάδα ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες»

Ο κ. Πούτιν αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση λέγοντας ότι η Ελλάδα «περνά μια δύσκολη περίοδο στην ιστορία της. Ευχόμαστε οι δυσκολίες να ξεπεραστούν το ταχύτερο δυνατόν». 

Παράλληλα,ο πρόεδρος της Ρωσίας αναφέρθηκε και στην επένδυση 400 εκατ. $ σε κατασκευαστικό έργο στη χώρα μας, λέγοντας ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί αν κι άλλοι μετάσχουν στην οικονομική δραστηριότητα. 

Τσίπρας για Ρωσοκυπριακές σχέσεις

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις σχέσεις Ρωσίας – Κύπρου, λέγοντας ότι η Κύπρος, δεδομένης της κρίσιμης γεωστρατηγικής της σχέσης παρέχει πάντα διευκολύνσεις και πρέπει να παρέχει διευκολύνσεις

«Δεν υπάρχει οποιαδήποτε σκέψη -επικοινώνησα με τον πρόεδρο Αναστασιάδη- για προοπτική στρατιωτικοποίησης του νησιού», ανέφερε ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι η Λευκωσία παρέχει «μια εξαιρετικά ισορροπημένη πολιτική ελλιμενισμού προς όλες τις φίλιες δυνάμεις της, άρα και προς τη Ρωσία». 

«Η Ελλάδα μπορεί να παίξει τον ρόλο γέφυρας μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ»

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα στις σχέσεις της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ 

«Η Ελλάδα μπορεί να είναι αξιόπιστη σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και παράλληλα ένας αξιόπιστος εταίρος και πιστεύω ότι οι σχέσεις αυτές έχουν τις δικές τους βαθιές ρίζες και δεν βρίσκονται σε αντιπαράθεση. Αν η Ελλάδα δεν μπορούσε να είναι ταυτόχρονα μια αξιόπιστη σύμμαχος στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ αλλά και σταθερή, έντιμη συνεργάτης της Ρωσίας θα ήταν σαν όλες τις άλλες χώρες της ΕΕ», ανέφερε. 

Ο ίδιος, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «η Ελλάδα μπορεί να παίξει το ρόλο γέφυρας μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ με βάση το διεθνές δίκαιο, το σεβασμό της ασφάλειας και της σταθερότητας. Με βάση αυτές τις αρχές πορευόμαστε και γι' αυτό πιστεύουμε ότι είμαστε αξιόπιστοι σύμμαχοι και εταίροι». 

20425467






Διαφορετικές θέσεις Τσίπρα - Πούτιν στα ενεργειακά 

Εντύπωση προκάλεσε πάντως το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας, εντός του Κρεμλίνου τόνισε ότι η Ελλάδα «υποστηρίζει ανοιχτά την πολιτική της διαφοροποίησης των πηγών της ενέργειας προς την ΕΕ. Η αρχή αυτή σημαίνει πολλαπλασιασμό των πηγών κι όχι αποκλεισμό», ανέφερε, συγκλίνοντας πάντως στο συγκεκριμένο ζήτημα με τις πάγιες αμερικανικές θέσεις. 

«Θεωρώ ότι μια βέλτιστη τεχνικά και ποιοτικά λύση είναι αυτός ο αγωγός να συμπεριλάβει και ρωσικό φυσικό αέριο, κάτι που είναι υπέρ της ανάπτυξης και της συνεργασίας», πρόσθεσε. 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Πούτιν σημείωσε ότι ο αγωγός σχεδόν έχει ολοκληρωθεί και θα ενώσει την Ελλάδα και την Ιταλία, προσθέτοντας πάντως ότι «πρέπει να δούμε με τι προϊόν θα στηριχθεί». 

«Τη γραβάτα την έβαλα αλλά βγήκε γρήγορα»

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε πάντως και από Ρώσο δημοσιογράφο για το πότε θα φορέσει γραβάτα, λέγοντας γελώντας: «Δεν θα χετε παρακολουθήσει!.Το στοίχημα το κέρδισα, έβαλα τη γραβάτα, αλλά η γραβάτα βγήκε γρήγορα γιατί βγήκε και μια θηλιά από το λαιμό του ελληνικού λαού». 






protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πούτιν-Τσίπρας για ρωσικό φυσικό αέριο, S-400 και συμφωνία των Πρεσπών"

Στον εισαγγελέα, 11 από τους 15 συλληφθέντες για τα χτεσινά επεισόδια στην Θεσσαλονίκη

Στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγήθηκαν πριν από λίγη ώρα έντεκα από τους δεκαπέντε συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο περιθώριο των εκδηλώσεων μνήμης για το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με τις ασκηθείσες διώξεις, στον ανακριτή καλείται να δώσεις εξηγήσεις ένας από τους συλληφθέντες, καθώς, του αποδίδεται μεταξύ άλλων το κακούργημα της κατοχής εκρηκτικών υλών. Για τους υπόλοιπους δέκα που προσήχθησαν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, η δίωξη είναι σε βαθμό πλημμελήματος και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αρμόδιο δικαστήριο με την αυτόφωρη διαδικασία.

Συγκεκριμένα, εννέα εξ αυτών κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης και απείθεια και παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, ενώ ο δέκατος παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για αντίσταση, σωματικές βλάβες, κατοχή και χρήση φωτοβολίδων, όπως επίσης για διατάραξη κοινής ειρήνης.

Σε ό,τι αφορά τους τέσσερις, για τους οποίους δεν έγινε μεταγωγή στο Δικαστικό Μέγαρο, πρόκειται για ανήλικους, στους οποίους αποδίδονται κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και με προφορική εντολή της εισαγγελέως αφέθηκαν ήδη ελεύθεροι.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον εισαγγελέα, 11 από τους 15 συλληφθέντες για τα χτεσινά επεισόδια στην Θεσσαλονίκη"

Ποτάμι: Τα Σκόπια να δεσμευτούν ότι δεν θέτουν ζήτημα μειονότητας

«Οι αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ και των εκπροσώπων της κυβέρνησής του δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για το πώς βλέπουν οι γείτονες μας την επόμενη μέρα της συμφωνίας με την Ελλάδα» εκτιμά το Ποτάμι μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ περί «μακεδονικής γλώσσας» και «μακεδονικού λαού».

«Ο αλυτρωτισμός, η καχυποψία και η αδιαλλαξία που ταλαιπωρούν επί δεκαετίες τις δύο χώρες πρέπει να εκριζωθούν και να μην επιστρέφουν από το παράθυρο» τονίζει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

«Το Ποτάμι καλεί την ελληνική κυβέρνηση, αντί να αδρανεί, να ζητήσει από την ηγεσία της ΠΓΔΜ να δεσμευθεί επισήμως και με σαφήνεια και όχι απλώς με προφορικές δηλώσεις ότι δεν θέτει μειονοτικά ζητήματα. Και οι γείτονές μας δεν υπαναχωρούν από την παραδοχή -που αποτελεί και συμβατική τους υποχρέωση - ότι η γλώσσα τους ανήκει στην ομάδα των νότιων σλαβικών γλωσσών.

Το Ποτάμι επιμένει ότι πρέπει να αλλάξει το όνομα της γειτονικής χώρας, να εξομαλυνθούν οι σχέσεις με την Ελλάδα και να ανοίξει ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία της. Αυτό είναι το συμφέρον των λαών μας, των επόμενων γενιών και σε ότι αφορά την Ελλάδα αυτό είναι το πατριωτικά ορθό και υπεύθυνο».

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποτάμι: Τα Σκόπια να δεσμευτούν ότι δεν θέτουν ζήτημα μειονότητας"

Ο Ξανθός υπόσχεται... κινητές Μονάδες Υγείας τη στιγμή που δεν λειτουργούν ούτε οι μισές τοπικές

Σε μία ακόμη εξαγγελία για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και τον οικογενειακό γιατρό – πριν καν υλοποιηθούν οι προηγούμενες- προχώρησε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός την Παρασκευή από το Ζάππειο, στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα «ΠΦΥ στην Ελλάδα: Ένας χρόνος ΤΟΜΥ».

Η κάλυψη των αναγκών πρωτοβάθμιας φροντίδας εκτός των πόλεων, δηλαδή στην ύπαιθρο, στα νησιά, στα ορεινά και δυσπρόσιτα μέρη, θα γίνεται με Κινητή Μονάδα ΠΦΥ, η οποία θα στελεχώνεται από διεπαγγελματική ομάδα υγείας. Ο υπουργός εξήγησε πως σε κάθε νομό θα υπάρχει Κινητή ΜονάδΑ, η οποία θα συμπεριλαμβάνει γιατρό, οδοντίατρο, νοσηλευτή, επισκέπτη υγείας, μαία, κοινωνικό λειτουργό, τεχνολόγο ιατρικών εργαστηρίων και θα έχει οργανική σχέση με ένα Κέντρο Υγείας αγροτικού τύπου. Χαρακτήρισε δε την Κινητή Μονάδα ΠΦΥ «όχημα» για την περιφερειακή αποκέντρωση της μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ και για την ανάπτυξη του θεσμού του οικογενειακού γιατρού και της ομάδας υγείας και στις πιο άγονες και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας. Η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί από ευρωπαϊκούς πόρους ( Πρόγραμμα ΜΔΤ -Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα), είπε ο κ. Ξανθός.

Βεβαίως, με τον ίδιο ενθουσιασμό ο κ. Ξανθός, όπως και ο ειδικός γραμματέας κ. Σταμάτης Βαρδαρός, περιγράφουν τα τελευταία δυόμισι χρόνια πως θα υλοποιηθεί η μεταρρύθμιση της ΠΦΥ στη χώρα μας και τονίζοντας πάντα πως έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του. Ωστόσο, στην εκπνοή του έτους και ενόψει της περίφημης υποχρεωτικής εγγραφής των Ελλήνων στον οικογενειακό γιατρό που θα ισχύσει από 1η Ιανουαρίου, η εικόνα απέχει πολύ από τις ενθουσιώσεις περιγραφές των επικεφαλής της Αριστοτέλους. Από το 2017 έχουν τεθεί σε λειτουργία περί τις 100 Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) πολλές εκ των οποίων ήδη λειτουργούσαν ως μονάδες υγείας και μετονομάστηκαν. Ο τελικός στόχος των 239 ΤΟΜΥ που έπρεπε να αναπτυχθούν σε όλη τη χώρα το...περασμένο έτος, τελικά θα επιτευχθεί μέσα στο 2019. Οι 1.195 γιατροί που θα τις στελεχώσουν τις ΤΟΜΥ ακόμη αναζητούνται: από τις δύο προηγούμενες προκηρύξεις εξασφαλίστηκαν περιπου 500 γιατροί, και το υπουργείο θα επαναλάβει την προκήρυξη στις αρχές του επόμενου έτους. Οι 2.800 ιδιώτες οικογενειακοί γιατροί που θα συμβάλλονταν μέσω του ΕΟΠΥΥ είναι ακόμη μόλις 700. Για να αντιμετωπιστεί το δραματικό έλλειμμα γιατρών το υπουργείο Υγείας «ονόμασε» οικογενειακούς γιατρούς τους παθολόγους, γενικούς γιατρούς και παιδιάτρους των Κέντρων Υγείας.

Από τα στοιχεία προκύπτει πως για τους περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένους υπάρχουν 1.200 οικογενειακοί γιατροί – οι άλλοι 2.800 υπήρχαν ούτως ή άλλως στο σύστημα.

«Χαλασμένο τηλέφωνο» η επικοινωνία Ξανθού- Βαρδαρού

Το ότι στο υπουργείο Υγείας έχουν...αλλεργία στα στοιχεία και τους αριθμούς δεν είναι είδηση. Αυτό αποδείχθηκε και στην ημερίδα η οποία υπενθυμίζεται είχε ως θέμα τον απολογισμό της ΠΦΥ και τη λειτουργία των ΤΟΜΥ τον τελευταίο χρόνο στη χώρα μας. Όποιος περίμενε να δοθούν στοιχεία αναλυτικά με τις ΤΟΜΥ που λειτουργούν, ανά νομό, με αριθμό εργαζομένων, επισκέψεων, εγγραφών, παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και άλλα στατιστικά, κακώς περίμενε. Όχι μόνο δεν δόθηκαν στοιχεία αλλά και αυτά που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό και τον ειδικό γραμματέα για την ΠΦΥ είχαν απόκλιση! Για 99 ΤΟΜΥ μίλησε ο κ. Ξανθός και για 101 ΤΟΜΥ ο κ. Βαρδαρός λίγο αργότερα, εξηγώντας μάλιστα ότι τις τελευταίες δύο μέρες τέθηκαν αυτές οι 2 σε λειτουργία αλλά δεν πρόλαβε να ενημερώσει τον υπουργό!

Ο κ. Βαρδαρός ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει περίπου 500.000 επισκέψεις πολιτών στις ΤΟΜΥ, ενώ λίγο αργότερα, έκανε λόγο για 350.000 επισκέψεις – και στη συνέχεια ερωτηθείς από δημοσιογράφους είπε ότι εννοούσε συνταγογραφήσεις!

Ο κ. Βαρδαρός ανέφερε ότι συνολικά έχουν κάνει εγγραφή σε οικογενειακό γιατρό 1, 2 εκατ. πολίτες και πως εκκρεμεί η οριστικοποίηση για 300.000. Σημειώνεται ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου από το υπουργείο Υγείας δίδονταν περίπου 780.000 εγγραφές σε οικογενειακό γιατρό και άλλες 300.000 αιτήσεις για οριστικοποίηση εγγραφής. Μέσα σε 7 ημέρες δηλαδή σχεδόν διπλασιάστηκε ο αριθμός των Ελλήνων που έκαναν εγγραφή σε οικογενειακό γιατρό, χωρίς βεβαίως να δοθούν εξηγήσεις για τον τρόπο με τον οποίο έγινε αυτό – μέσω ηλεκτρονικού συστήματος taxis ή με φυσική παρουσία στις μερικές δεκάδες ΤΟΜΥ ή στους γιατρούς των Κέντρων Υγείας...

Επί της ουσίας δε, για τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος, της παραπομπής σε ειδικευμένο γιατρό, της παροχής υπηρεσιών υγείας μέσω των μονάδων της ΠΦΥ, δεν έγινε καμία αναφορά.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ξανθός υπόσχεται... κινητές Μονάδες Υγείας τη στιγμή που δεν λειτουργούν ούτε οι μισές τοπικές"

Προφυλακιστέοι οι κατηγορούμενοι στη Ρόδο - Η αστυνομία τους φυγάδευσε, οργή στο νησί [εικόνες&βίντεο]

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο φερόμενοι δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη.
Σύμφωνα με την dimokratiki, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν πριν από λίγα λεπτά, μετά την απολογία τους και την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης τους, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακτρίτριας Ρόδου και του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου οι δύο κατηγορούμενοι. 
Ο 19χρονος Αλβανός και ο 21χρονος ημεδαπός, που φέρεται να δολοφόνησαν την 21χρονη φοιτήτρια του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ελένη Τοπαλούδη του Ιωάννη κστηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμό από κοινού και συγκεκριμένα
Στο δικαστικό μέγαρο Ρόδου συγκεντρώθηκε από το πρωί πλήθος κόσμου και προκλήθηκαν μικροεπεισόδια τα οποία αποφεύχθηκαν εξαιτίας της παρουσίας ισχυρής δύναμης αστυνομικών και λιμενικών πέριξ και εντός του κτιρίου.
Η ένταση του κόσμου ήταν τέτοια, όπου οι αρχές ασφαλείας αναγκάστηκαν να φυγαδεύσουν τους δύο κατηγορούμενους για να αποφευχθούν έκτροπα.
Μόλις ο κόσμος το αντιλήφθηκε, ξέσπασε με ύβρεις και συνθήματα και κατευθύνθηκε στα κρατητήρια της Αστυνομίας, θέλοντας έτσι να εκφράσει την οργή του κατά των δραστών.
Από την πλευρά τους οι αρμόδιες αρχές είχαν λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από νωρίς το πρωί, προκειμένου να αποφευχθούν ακραίες ή έκνομες ενέργειες.
Σημειώνεται ότι τα μέτρα φύλαξης των δύο δολοφόνων ήταν δρακόντεια.


iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Προφυλακιστέοι οι κατηγορούμενοι στη Ρόδο - Η αστυνομία τους φυγάδευσε, οργή στο νησί [εικόνες&βίντεο]"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news