facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Μπακογιάννης κατά Μαξίμου: Ο φασισμός πολεμιέται στις γειτονιές (φωτο)

Την δική του απάντηση σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε από την «Αυγή» για βόλτα με χρυσαυγίτη στους δρόμους του Αγίου Παντελεήμονα δίνει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Κώστας Μπακογιάννης. Ο κ. Μπακογιάννης επιτίθεται στο Μαξίμου («Η πρόταση είναι, αντί να κάνουν αφ’ υψηλού πολιτική ανακτόρων (το παθαίνουν συχνά αυτό οι παροικούντες το Μέγαρο Μαξίμου), καλύτερα να σκεφτούν το σχέδιο τους για την Αθήνα), ενώ καταλήγει: «Όσο για την ΧΑ, τον φασισμό τον τρέφει η εγκατάλειψη στην οποία εχει καταδικάσει την πρωτεύουσα η πολιτεία. Ας αναλογιστεί λοιπόν τις ευθύνες της και ας αφήσει εμάς να τον πολεμήσουμε. Όχι με λόγια στην τηλεόραση και το ίντερνετ, αλλά στην πράξη, με έργο στις γειτονιές».
Αναλυτικά η ανάρτηση:
Θα το πω μία φορά, με την ευχή να μην χρειαστεί να το επαναλάβω.
1- Στην αυτοδιοίκηση η πολιτική γίνεται στους δρόμους. Ούτε στα πολιτικοδημοσιογραφικά γραφεία, ούτε στα ζεστά σαλόνια, ούτε στα θερμόαιμα accounts.
2- Στην εποχή μας, ευτυχώς, μετά απο αγώνες, όταν συναντάς ανθρώπους, δε ζητάς πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων.
Δύο βασικές αρχές που η αριστερά υποτίθεται οτι γνωρίζει.
Σε όσους με στηλιτεύουν που κινούμαι με αυτόν τον τρόπο, τους έχω νέα, αλλά και μια πρόταση.
Τα νέα είναι ότι θα συνεχίσω να περπατάω σε όλη την Αθήνα και να μιλάω με όλους, όπως κάνω τόσα χρόνια, γιατί η δημοκρατία δυναμώνει με την πραγματική έγνοια για τα προβλήματα, ιδιαίτερα των ξεχασμένων συμπολιτών μας. Γιατί θέλουμε μια Αθήνα χωρίς μίσος, χωρίς φόβο, χωρίς κραυγές και ψιθύρους.
Η πρόταση είναι, αντί να κάνουν αφ’ υψηλού πολιτική ανακτόρων (το παθαίνουν συχνά αυτό οι παροικούντες το Μέγαρο Μαξίμου), καλύτερα να σκεφτούν το σχέδιο τους για την Αθήνα. Και όταν ανακοινωθεί ο υποψήφιος τους, να πάμε να περπατήσουμε την πόλη μαζί. Εκτός αν έχουν συνηθίσει στα παχιά χαλια και πια φοβούνται μην λερώσουν τα παπούτσια τους.
Όσο για την ΧΑ, τον φασισμό τον τρέφει η εγκατάλειψη στην οποία εχει καταδικάσει την πρωτεύουσα η πολιτεία. Ας αναλογιστεί λοιπόν τις ευθύνες της και ας αφήσει εμάς να τον πολεμήσουμε. Όχι με λόγια στην τηλεόραση και το ίντερνετ, αλλά στην πράξη, με έργο στις γειτονιές.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπακογιάννης κατά Μαξίμου: Ο φασισμός πολεμιέται στις γειτονιές (φωτο)"

Επίθεση της ΝΔ στον Π. Καμμένο: Είναι ο θρασύδειλος συναρχηγός

«Η Νέα Δημοκρατία απευθύνει σήμερα ένα ευθύ ερώτημα προς τον πρωθυπουργό: Πώς σχολιάζει ο κ. Τσίπρας ότι ο θρασύδειλος συναρχηγός του Πάνος Καμμένος ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του, προκειμένου να αποφύγει την κρίση της δικαιοσύνης για τις χυδαιότητες που έγραψε σε βάρος της κ. Ντόρας Μπακογιάννη;», σημειώνει η Πειραιώς σε ανακοίνωσή της και προσθέτει: «Θυμάται άραγε ο κ. Τσίπρας τις πρόσφατες κορώνες του για την ανάγκη να αλλάξει το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών ή και αυτή δέσμευσή του… κατοικεί μόνο στα λόγια του;».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση της ΝΔ στον Π. Καμμένο: Είναι ο θρασύδειλος συναρχηγός"

Εξώδικο από Μητρόπολη σε ιστοσελίδα που προωθεί… ηλεκτρονικά τάματα

Εξώδικο σε ιστοσελίδα μέσω της οποία ο ενδιαφερόμενος πιστός μπορεί να πραγματοποιήσει τάμα ηλεκτρονικά, έστειλε η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος. Στη σελίδα, ο πιστός έχει να επιλέξει από τέσσερις επιλογές: την Παναγία της Τήνου, τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο στην Εύβοια, το μοναστήρι Αγίου Ιωάννη στην Πάτμο και τον Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα και ακολούθως να πραγματοποιήσει ηλεκτρονικά το τάμα του επιθυμεί.

Δείτε την ανακοίνωση της Μητρόπολης Χαλκίδος:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου Νέου Προκοπίου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, πληροφορηθέν από δημοσιεύματα του Ημερησίου και Ηλεκτρονικού Τύπου, την ύπαρξη και λειτουργία ιστοσελίδος, μέσω της οποίας παρέχεται δυνατότητα σε όσους επιθυμούν, να πραγματοποιήσουν «τάμα» σε Ιερά Προσκυνήματα της Πατρίδος μας, μεταξύ των οποίων και το Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, ανακοινώνει δημοσίως ότι:

1) Το Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου δεν έχει οποιαδήποτε σχέση, επίσημη ή ανεπίσημη, με την εν λόγω πρωτοβουλία.

2) Ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι Ιερείς - Εφημέριοι του Ι. Προσκυνήματος και το προσωπικό αυτού δεν εγκρίνουν την πρακτική αυτή, ούτε άλλες παρόμοιες, ούτε φυσικά διευκολύνουν με οποιονδήποτε τρόπο την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, πολύ δε περισσότερο ουδεμία ανάμειξη έχουν στις αναφερόμενες στην ιστοσελίδα ενέργειες.

3)Το Διοικητικό Συμβούλιο ανέθεσε στον Νομικό του Σύμβουλο την αποστολή Εξωδίκου Διαμαρτυρίας προς τους υπευθύνους της συγκεκριμένης ιστοσελίδος, ζητώντας να αφαιρέσουν από αυτή, την οποιαδήποτε αναφορά στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξώδικο από Μητρόπολη σε ιστοσελίδα που προωθεί… ηλεκτρονικά τάματα"

Μα που τα βρίσκουν; Η Κουντουρά δίνει αύξηση 2.160 ευρώ στους υπαλλήλους του Υπ. Τουρισμού

Λιώνουν στους φόρους τους ελεύθερους επαγγελματίες για να δώσουν λεφτά στους δημοσίους υπαλλήλους. Πιστή στον κρατισμό που έχει διακηρύξει ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει και η Έλενα Κουντουρά καθώς αποφάσισε την χορήγηση επιδόματος προσωπικής διαφοράς σε κατηγορία υπαλλήλων του Υπουργείου Τουρισμού με τροπολογία που κατατέθηκε στο παρά πέντε της ψήφισης νομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής προκαλώντας την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με την προωθούμενη ρύθμιση η προσωπική διαφορά θα χορηγηθεί σε όλους τους υπαλλήλους με σχέση εργασίας δημόσιου δικαίου ή ιδιωτικού αορίστου χρόνου που έχουν μεταταχθεί ή μεταφερθεί υποχρεωτικά στο υπουργείο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διάταξη αφορά περίπου 50-55 υπαλλήλους ενώ σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η επιπρόσθετη δαπάνη εκτιμάται σε 108 χιλ ευρώ. Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά υπερασπιζόμενη την τροπολογία εξήγησε ότι με την ρύθμιση ικανοποιείται ένα τριετές αίτημα και αντιμετωπίζεται η αδικία για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους. Ο κάθε υπάλληλος θα εισπράξει 2.160 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δύο μήνες άλλη υπουργική τροπολογία χορήγησε το επίδομα της προσωπικής διαφοράς σε όλους τους υπαλλήλους των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας. Η τότε ρύθμιση προκάλεσε ετήσια δαπάνη για τα δημόσια ταμεία ύψους 8 – 9 εκατ. ευρώ και αρκετοί επισήμαναν τον κίνδυνο πως θα εγείρει αντίστοιχες απαιτήσεις από το σύνολο των εργαζόμενων σε όλα τα υπουργεία.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μα που τα βρίσκουν; Η Κουντουρά δίνει αύξηση 2.160 ευρώ στους υπαλλήλους του Υπ. Τουρισμού"

Πρόκληση: Ιδρύθηκε μη κερδοσκοπική Εταιρεία για τη «μακεδονική γλώσσα» στην Αριδαία

Λίγο μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ζάεφ περί διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα, μια νέα οργάνωση που προωθεί την πολιτική της πΓΔΜ εμφανίστηκε στη βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αριδαία. 

Συγκεκριμένα, πριν από μερικές εβδομάδες, στις 18 Νοεμβρίου, ιδρύθηκε μια νέα Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) με την επωνυμία «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας» και με το διακριτικό τίτλο «Κρστε Μισιρκοβ», του φιλολόγου που σύμφωνα με τους ιδρυτές της οργάνωσης «υπήρξε Μακεδόνας φιλόλογος, ένας από τους κωδικοποιητές της μακεδονικής γλώσσας, σλαβιστής, ιστορικός, εθνογράφος και δημοσιογράφος». 

Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στην ιστοσελίδα της ΑΜΚΕ, σκοπός της εταιρίας είναι η προώθηση, μέσα από την έρευνα και την εκπαίδευση, των καλύτερων πρακτικών στη διαχείριση της γλωσσικής διαφορετικότητας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Απώτερος στόχος είναι να γίνουν οι περιφερειακές ή μειονοτικές γλώσσες πηγές πολιτισμού, ανάπτυξης και τοπικής υπερηφάνειας, σε συνεργασία με άλλους Ευρωπαϊκούς φορείς με τους ίδιους σκοπούς και με την διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων, ιδίως:

α) διοργάνωση εκθέσεων, προβολών, θεατρικών παραστάσεων, συνεδρίων, ημερίδων, σεμιναρίων επιμόρφωσης καθώς και κάθε τύπου εκπαιδευτικών, ενημερωτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

β) εκδόσεις CD/DVD

γ) εκθέσεις κι παρουσιάσεις βιβλίων

δ) ανάληψη εκδοτικής δραστηριότητας, έντυπης και ηλεκτρονικής μορφής.

ε) καθώς και κάθε συναφής εκδήλωση.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μοναδική οργάνωση που ιδρύεται στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας με σκοπό την προώθηση της «μακεδονικής ταυτότητας», της «μακεδονικής γλώσσας», του «μακεδονικού πολιτισμού». Από τη στιγμή που τέθηκε σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών, ιδρύονται διάφοροι ανάλογοι σύλλογοι, που προωθούν τα συμφέροντα των «γειτόνων».

katast_mak




protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόκληση: Ιδρύθηκε μη κερδοσκοπική Εταιρεία για τη «μακεδονική γλώσσα» στην Αριδαία"

Ο Καμμένος ανοίγει λογαριασμό για αγορά φρεγατών και ζητά δωρεές εφοπλιστών και πολιτών

«Η σημερινή εορτή αναδεικνύει τον διαχρονικό δεσμό του ελληνισμού με την ορθοδοξία, και έρχονται στη μνήμη μας ιστορικά γεγονότα που συμβολίζουν την ταύτιση της χώρας μας με το Πολεμικό Ναυτικό, που ποτέ δεν υπέστειλε τις σημαίες του» τόνισε, αρχικά, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος στη σημερινή του ομιλία κατά τον εορτασμό του προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου και της επετείου των νικηφόρων ναυμαχιών των Βαλκανικών Πολέμων 1912-13, στη σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στον Πειραιά.

Ο ελληνικός λαός έχει κάθε λόγο να είναι υπερήφανος για το Πολεμικό Ναυτικό που ήταν είναι και θα είναι αντάξιο των προσδοκιών του ελληνισμού και ειδικά στην σημερινή εποχή που μεγιστοποιείται η σημασία του ελληνικού γεωπολιτικού χώρου» είπε ο κ. Καμμένος επισημαίνοντας στη συνέχεια και τη συνεισφορά της εμπορικής ναυτιλίας «που είναι παρούσα σε όλες τις θάλασσες της γης και είναι συνυφασμένη όχι μόνο με την ιστορία μας αλλά και την ευημερία, την ασφάλεια και την ύπαρξη μας ως έθνος».

«Ακρογωνιαίος λίθος της διαμόρφωσης της στρατηγικής της Ελλάδας είναι τα πολεμικά της πλοία και το δυναμικό της εμπορικής της ναυτιλίας καθώς αποτελούν το αδιαμφισβήτητο συγκριτικό και στρατηγικό πλεονέκτημα της χώρας» τόνισε ο ΥΕΘΑ.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε, ακόμα, στην ανάδειξη της Ελλάδας ως πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου μέσω συνεργασιών με την Κύπρο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ιορδανία αλλά και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σημειώνοντας πως: «Η αναγωγή της χώρας μας σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο και παραγωγό ενέργειας σε συνεργασία με τους παραπάνω εταίρους θα αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό της ανάπτυξης της οικονομίας μας και μας υποχρεώνει να διατηρούμε ισχυρό πολεμικό ναυτικό για την εξασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας και την κατοχύρωση της ασφαλείας της περιοχής.»

Παράλληλα, ο ΥΕΘΑ τόνισε πως πολύ σύντομα η ευθύνη περιοχής του Πολεμικού Ναυτικού θα αυξηθεί σημαντικά και μαζί με αυτή θα αυξηθούν και οι υλικές του ανάγκες. Για το λόγο αυτό το 2019 θα ξεκινήσει η μεγάλη προσπάθεια ενίσχυσης του στόλου του Π.Ν. δήλωσε ο κ. Καμμένος σημειώνοντας πως το κράτος θα δώσει ότι περισσότερο μπορέσει. Επιπρόσθετα απηύθυνε κάλεσμα βοήθειας σε όλους τους Έλληνες λέγοντας: «Τώρα όμως έχουμε την ανάγκη των μεγάλων δωρητών και ευεργετών της πατρίδος. Καλώ τους Έλληνες εφοπλιστές και όλους τους Έλληνες πολίτες από το υστέρημα τους από την 1/1 του 2019 που θα ανοίξει λογαριασμός για την ενίσχυση του στόλου για την απόκτηση νέων φρεγατών και ναυαρχίδων να βοηθήσουν την εθνική προσπάθεια. Να θυμηθούν το παράδειγμα του Αβέρωφ και όλων των μεγάλων ευεργετών. Πρώτος θα καταθέσω το μισθό μου σε αυτή την προσπάθεια.»

Ο κ. Καμμένος συνεχάρη το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού για την σημαντική κοινωνική συνεισφορά τους που μαζί με τα μέσα του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας ενισχύουν το φρόνημα των κατοίκων των ακριτικών νησιών και συνδράμουν με κάθε τρόπο όπου υπάρχει ανάγκη.

«Το έθνος ήρθε η ώρα πλέον να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν και βεβαίως θέλω να διαβεβαιώσω το σύνολο του ελληνικού λαού ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό όσο αναφορά την εδαφική μας κυριαρχία. Δεν πρόκειται ποτέ να υποσταλούν οι σημαίες του Πολεμικού Ναυτικού» κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε τη διαχρονική σημασία που έχει το Πολεμικό Ναυτικό για την Ελλάδα και τον σημαντικό ρόλο που έχει διαδραματίσει στην Ιστορία της. «Σε όλους τους εθνικούς αγώνες το Πολεμικό Ναυτικό έχει αφήσει ανεξίτηλη την σφραγίδα του. Είναι πρόδηλη η τεράστια σημασία της θαλάσσιας ισχύος για την ασφάλεια και για την επιβίωση του έθνους μας. Οι ελληνικές θάλασσες και πρωτίστως το Αιγαίο αποτελούν το ζωτικό χώρο και στρατηγικό βάρος της χώρας και το οξυγόνο του ελληνισμού. Επομένως ο ρόλος του Πολεμικού Ναυτικό σε μια χώρα όπως η Ελλάδα δεν μπορεί παρά να είναι ξεχωριστός.» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Α/ΓΕΝ αναφέρθηκε στο ασταθές και πολύπλοκο γεωπολιτικό περιβάλλον της Μεσογείου επισημαίνοντας ότι αυτό «επηρεάζεται τόσο από τα τεκταινόμενα στην Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική όσο και από τις συγκρούσεις και τον παγκόσμιο ανταγωνισμό ισχύος» και τόνισε: «Μέσα σε αυτό το περιβάλλον το Πολεμικό Ναυτικό ως όχημα προώθησης των ευρύτερων γεωπολιτικών επιδιώξεων μας συνεισφέρει αποφασιστικά στην στρατιωτική διπλωματία και αντανακλά την ισχύ της χώρας. Επομένως επιβάλλεται η διατήρηση υψηλής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας από το Πολεμικό Ναυτικό για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων».

Παράλληλα ο Α/ΓΕΝ σημείωσε ότι στην εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η πατρίδα απαιτείται όσο ποτέ άλλοτε κατά τις τελευταίες δεκαετίες η διατήρηση του αξιόμαχου αλλά και ενίσχυσης του στόλου, ενώ ευχαρίστησε την ελληνική κοινωνία και την ευρύτερη ναυτική οικογένεια για την συνεισφορά τους στο Πολεμικό Ναυτικό με χορηγίες, διαβεβαιώνοντας τους ότι η βοήθεια τους αξιοποιείται με τον καλύτερο τρόπο ενώ τους προέτρεψε να συνεχίσουν την εθνική προσφορά τους.

«Έχοντας πλήρη επίγνωση του ιστορικού βάρους και των υποχρεώσεων απέναντι στην πατρίδα θα πράξουμε το καθήκον μας οποτεδήποτε απαιτηθεί με τα μέσα που διαθέτουμε. Όσοι δε ερμηνεύουν την ώριμη και ψύχραιμη στάση μας ως αδυναμία προτρέπουμε να το ξανασκεφτούν γιατί πρέπει να γνωρίζουν ότι ξέρουμε, μπορούμε και αν απαιτηθεί θα απαντήσουμε όπως πρέπει και σίγουρα εμείς δεν θα είμαστε οι χαμένοι», τόνισε ο αρχηγός ΓΕΝ.

Στην τελετή χοροστάτησε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ και παρέστησαν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, μέλη της κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αντιπροσωπείες ξένων κρατών, μέλη της ευρύτερης ναυτικής και ναυτιλιακής κοινότητας, αντιπροσωπείες αξιωματικών και υπαξιωματικών από όλους τους κλάδους των Ε.Δ και Σ.Α και αντιπροσωπείες σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών.

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Καμμένος ανοίγει λογαριασμό για αγορά φρεγατών και ζητά δωρεές εφοπλιστών και πολιτών"

Ζόραν Ζάεφ στο Πανεπιστήμιο Σκοπίων: «Δεν θα είμαστε ‘Βορειομακεδόνες’».... και δεν θα φέρουμε το ντροπιαστικό ‘ΦΥΡΟΜιανοί’

«Ούτε εγώ, ούτε εσείς, ούτε τα παιδιά μου, θα είμαστε «Βόρειο-Μακεδόνες», έχουμε ένα πρόθεμα το ‘Βόρεια’, αλλά παραμένουμε Μακεδονία, δεν υπάρχει άλλη χώρα με αυτό το όνομα, υπάρχει Ελλάδα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ απαντώντας στην ερώτηση «πως αισθανθήκατε το πρωί στο κοινοβούλιο που ψήφισαν 80 βουλευτές για τις αλλαγές στο Σύνταγμα και όταν τα παιδιά τους θα καταγράφονται ως Βορειομακεδόνες».

Ένα ερώτημα που τέθηκε από τους πολίτες κατά της σημερινή δημόσια συζήτηση σχετικά με τα σχέδια τροποποίησης του Συντάγματος, σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο ΦΟΝ των Σκοπίων.

«Έχουμε δει εδώ και 27 χρόνια να χανόμαστε, μπορεί να συνεχίσουμε να χανόμαστε, αλλά για να βελτιώσουμε τη ζωή εδώ στη χώρα μας και να μην γίνουμε μια χώρα συνταξιούχων, πρέπει να κρατήσουμε τους νέους, για αυτό αποφασίσαμε τέτοια βήματα.

Η συμφωνία με την Ελλάδα αναγνωρίζει τη μακεδονική γλώσσα, την αυτοδιάθεση μας. Δεν θα είμαστε ‘Βορειομακεδόνες’ και δεν αντέχουμε την ντροπή των ‘ΦΥΡΟΜιανών’. Πρέπει να σκεφθούμε τι θα αφήσουμε στα παιδιά μας», είπε ο Ζάεφ στην ομιλία του που έγινε ευπρόσδεκτη από το ακροατήριο, όπως σημειώνεται.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου, Τεμέλκο Ριστόφσκι, πρότεινε στην τέταρτη τροπολογία να διαγραφεί το σημείο 3, το οποίο έχει ως εξής:

«Η Δημοκρατία μεριμνά τα μέλη του μακεδονικού (σλαβικού, δηλαδή) λαού που ζει στο εξωτερικό». Ο καθηγητής είπε ότι αυτό το σημείο εισάγει διακρίσεις για τα μέλη άλλων εθνοτικών κοινοτήτων με μακεδονικής υπηκοότητα που ζουν στο εξωτερικό.

Πρόσθεσε, ότι το τρίτο σημείο θα μπορούσε να επεκταθεί και στα «μέλη της αλβανικής, της τουρκικής, της σερβικής, της Βόσνιας και των άλλων εθνών που έχουν μακεδονική υπηκοότητα», αλλά αυτή η επιλογή έγινε λιγότερο αποδεκτή, σημειώνει το δημοσίευμα.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζόραν Ζάεφ στο Πανεπιστήμιο Σκοπίων: «Δεν θα είμαστε ‘Βορειομακεδόνες’».... και δεν θα φέρουμε το ντροπιαστικό ‘ΦΥΡΟΜιανοί’"

Μολότοφ και φωτιές στα Εξάρχεια μετά τη συγκέντρωση για τον Γρηγορόπουλο

Σοβαρά επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας. Τα επεισόδια ξέσπασαν στα Εξάρχεια λίγο μετά την δεύτερη πορεία μνήμης για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και γρήγορα οι δρόμοι της περιοχής μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης με βροχή από μολότοφ, πετροπόλεμο και χημικά. 

Περίπου στις 8 το βράδυ η ατμόσφαιρα σε όλο το κέντρο της Αθήνας είναι αποπνιχτική από τις φωτιές και τα δακρυγόνα, ενώ έως τις επτάμισι είχαν γίνει 27 προσαγωγές.


 
 

 

Στη «μάχη» οι αύρες της ΕΛΑΣ

Με ρίψεις νερού από τις δύο «αύρες»  επιχειρεί από τις 8.30  απέναντι στους κουκουλοφόρους η αστυνομία.  Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βροχή μολότοφ και πέτρες στο όχημα «Αίαντας» την ώρα που εκείνο επιχειρούσε να προσεγγίσει διαμέρισμα που απειλείτο από τις φλόγες.

Φωτιά σε διαμέρισμα 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική φωτιά  απείλησε  διαμέρισμα στην οδό Σπύρου Τρικούπη, από  τις φλόγες από το δρόμο. Έως τις 20.20 οι προσβεστικές δυνάμεις δεν είχαν καταφέρει να προσεγγίσουν στο σημείο. 


Οδοφράγματα από νωρίς
Με οδοφράγματα που άρχισαν να στήνουν αντιεξουσιαστές σταΕξάρχεια λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος των εκδηλώσεων μνήμης για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.  Ιισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή και ιδιαίτερα γύρω από το Πολυτεχνείο προκειμένου να αποτραπεί προσπάθεια κατάληψης. 


 



 



Την ίδια ώρα, στα Προπύλαια  η συγκέντρωση στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου  ξεκίνησε λίγο πριν από τος έξι το απόγευμα με αποτέλεσμα λίγα λεπτά  αργότερα να κλείσει και η Πανεπιστημίου, μετά τη Στουρνάρη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιεξουσιαστές εισέβαλαν σε κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού, στην οδό Σπύρου Τρικούπη. 
Η πορεία από τα Προπύλαια ξεκίνησε περίπου στις εξίμισι το απόγευμα με τους διαδηλωτές να κινούνται προς την οδό Γλάδστωνος, όπου έπεσε νεκρός ο Ζακ Κωστόπουλος.  Περίπου την ίδια ώρα η κυκλοφορία αποκλείσθηκε στους περισσότερους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. 
Σημειώνεται ότι κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα, έγιναν συνολικά 27 προσαγωγές. Μεταξύ των προσαχθέντων βρίσκονται τόσο ανήλικοι, όσο και αλλοδαποί. 

Και στη Θεσσαλονίκη, όμως, βρίσκεται σε εξέλιξη νέα συγκέντρωση για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με αφετηρία την Καμάρα. 

ex2
ex3
ex4
ex5

ex2
ex3
ex4
ex5



odo2
odo1

exar5
exar4

eks4

exar1
exar3
exar2
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μολότοφ και φωτιές στα Εξάρχεια μετά τη συγκέντρωση για τον Γρηγορόπουλο"

Θεσσαλονίκη: Μολότοφ από αντιεξουσιαστές έξω από το ΑΠΘ – Στις φλόγες το εργοτάξιο του μετρό (video)

Επεισόδια με χρήση μολότοφ και πετροπόλεμο σημειώθηκαν στην Θεσσαλονίκη μετά το τέλος της βραδινής πορεία των αντιεξουσιαστών και της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στο κέντρο της πόλης, με αφορμή την επέτειο από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι αντιεξουσιαστές έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Μάλιστα από τις μολότοφ, οι αντιεξουσιαστές προκάλεσαν πυρκαγιά στο εργοτάξιο του μετρό που βρίσκεται στο σημείο, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση δακρυγώνων.

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθαεί στην Καμάρα, ενώ στη συνέχεια πέρασαν από την Εγνατία, την Τσιμισκή, ανέβηκαν την Αριστοτέλους και από την Εγνατία κατέληξαν ξανά στην Καμάρα.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, αντιεξουσιαστές έκαψαν την ελληνική σημαία ενώ προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα.

Δείτε σχετικά βίντεο από τα επεισόδια από το thestival.gr




Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Μολότοφ από αντιεξουσιαστές έξω από το ΑΠΘ – Στις φλόγες το εργοτάξιο του μετρό (video)"

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας για τον Γρηγορόπουλο - Ξύλο και χημικά (φωτο)

Ολοκληρώθηκε η πορεία μαθητών και φοιτητών για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, η οποία ωστόσο σημαδεύτηκε από επεισόδια. Κουκουλοφόροι συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ.
Ομάδες νεαρών πέταξαν πέτρες, μολότοφ, μπουκάλια και νεράντζια στις αστυνομικές δυνάμεις. Τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψη. 
Τελικά τα επεισόδια όπως και η πορεία ολοκληρώθηκαν λίγο πριν τις 14:30 και στη συνέχεια οι δρόμοι άνοιξαν και δόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία. 
Ολα ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά την έναρξη της πορείας για την επέτειο των 10 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, προκλήθηκαν τα πρώτα επεισόδια. 
Ενώ η πορεία βρισκόταν στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος διαδηλωτές πέταξαν πέτρες κατά των ΜΑΤ. Αστυνομικοί έκαναν έφοδο από τα γύρω στενά με χημικά και κρότου λάμψης, ενώ πραγματοποιήθηκαν και προσαγωγές νεαρών που είχαν αποσπαστεί από τον κύριο όγκο της πορείας και συνεπλάκησαν με τα ΜΑΤ. 
Από τα πρώτα επεισόδια προκλήθηκαν φθορές σε στάση λεωφορείου και σε πεζοδρόμια. 
Η πορεία έχει σταματήσει στο ύψος του υπ. Εργασίας. 
Νωρίτερα στη συγκέντρωση μαθητών και φοιτητών ακούστηκε το σύνθημα «ακόμα δεν είπαμε την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη». Η πορεία των φοιτητικών και μαθητικών συλλογικοτήτων θα κατευθύνθει προς τη Βουλή.











pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας για τον Γρηγορόπουλο - Ξύλο και χημικά (φωτο)"

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για τις περικοπές στις συντάξεις

Με την ακρόαση φορέων θα συνεχιστεί σε λίγη ώρα, στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, η συζήτηση του νομοσχεδίου με την κατάργηση των διατάξεων για την περικοπή των συντάξεων.

Στη συζήτηση, που εξελίσσεται με τη διαδικασία του επείγοντος, η κυβέρνηση και οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας υπογραμμίζουν ότι «οι ρυθμίσεις του 2017 υπαγορεύτηκαν από την ανάγκη εξασφάλισης της επιτυχούς ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης και της ανάγκης να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για τον προσδιορισμό ουσιαστικών μέτρων ρύθμισης του ελληνικού δημόσιου χρέους. Σήμερα τα δεδομένα έχουν αλλάξει σημαντικά, με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής και την οριστική έξοδο από τα μνημόνια, και πλέον ο δημοσιονομικός στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα είναι ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί χωρίς το μέτρο απομείωσης της προσωπικής διαφοράς στο πλαίσιο του επανυπολογισμού των συντάξεων».

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ωστόσο, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «ξεψηφίζει» σήμερα μέτρο που η ίδια ψήφισε, το οποίο μάλιστα ήταν αχρείαστο διότι δεν της το ζήτησε κανείς, αφού εκείνη όριζε πώς θα πιάσει η Ελλάδα τους στόχους. Κατηγορούν, επίσης, την κυβέρνηση ότι σήμερα πανηγυρίζει, ενώ ήδη έχει προβεί σε απανωτές μειώσεις συντάξεων, τα τελευταία χρόνια, καταργώντας το ΕΚΑΣ, αυξάνοντας εισφορές υγείας, μειώνοντας κύριες και επικουρικές συντάξεις για τους νέους συνταξιούχους και αφού δεν θα υλοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος των πολυδιαφημιζόμενων αντιμέτρων.

«Για ένα μεγάλο διάστημα η δική σας προπαγάνδα, και η προπαγάνδα των ΜΜΕ, προεξοφλούσε τις περικοπές των συντάξεων», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού και πρόσθεσε: «Η περικοπή δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης, επιβλήθηκε από το ΔΝΤ. Και αυτή η πολιτική του ΔΝΤ είναι πολιτική της ΝΔ. Η προσέγγιση του συνταξιοδοτικού από τη ΝΔ είναι το σχέδιο Πινοσέτ. Δεν θριαμβολογεί και δεν πανηγυρίζει κανείς σήμερα. Είναι προφανές πως, επειδή ποντάρατε στην αποτυχία της κυβέρνησης και διαψευστήκατε, τώρα είστε απογοητευμένοι από τις εξελίξεις». Ακόμη, είπε ότι η κυβέρνηση μπορεί πλέον να χαράξει τη δική της πολιτική, πολιτική που δεν την θέλει η ΝΔ. «Εμείς θα συνεχίσουμε την πολιτική μας, συνεχίζοντας το θετικό κοινωνικό πρόσημο των πρωτοβουλιών μας», σημείωσε ο κ. Παπαηλιού όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ήταν πριν από μερικούς μήνες, που όλοι παρακολουθήσαμε την έκρηξη του αντιπροέδρου της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, στην ομιλία του επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί, να δηλώνει ότι η περικοπή των συντάξεων δεν είναι διαρθρωτικό μέτρο», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, συμπληρώνοντας ότι συνιστά καθαρή επιτυχία το γεγονός ότι η κυβέρνηση κατάφερε να καταργήσει το μέτρο που επηρεάζει τις ζωές 1.400.000 συνταξιούχων. «Η ΝΔ προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο όταν ισχυρίζεται ότι από μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε αντιλαϊκά μέτρα που σήμερα τα άρει», επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι «όσοι μιλούν σήμερα για καθαρές θέσεις εργασίας είναι οι ίδιοι που καθιέρωσαν τον υποκατώτατο μισθό», είναι, δε, οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που διέρρηξαν την κοινωνική συνοχή. «Τηρήσαμε την υπόσχεσή μας και μέσα στις πρώτες 100 μέρες εκτός μνημονίων άρουμε ένα προς ένα μέτρα για να ενισχύσουμε το κοινωνικό κράτος», υποστήριξε ο κ. Μαντάς.

«Τον Ιούλιο, ο κ. Χατζηδάκης κατηγόρησε τον κ. Μοσκοβισί ότι τους ανατρέπει το πρόγραμμα η μη περικοπή των συντάξεων. Βλέπουμε το προσωπείο των κομμάτων που κυβέρνησαν για 40 χρόνια. Το ελληνικό κράτος δεν γεννήθηκε το 2015. Ξεχνούν ότι τα αποθεματικά των ταμείων κατασπαταλήθηκαν και από τις δύο παρατάξεις που κυβέρνησαν τον τόπο», σχολίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ανοίξει τον δρόμο στη ΝΔ για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της.

«Καταρρέει το αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που στηρίχθηκε σε μυθεύματα και δημοσιεύματα», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μπάρκας, σημειώνοντας ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι τα χρόνια εξόδου από τα μνημόνια, και μάλιστα με μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και με μέτρα με κοινωνικό πρόσημο μετά από σκληρή διαπραγμάτευση. «Η ΝΔ έχει δυσκολία να ψηφίσει αυτό το νομοσχέδιο. Εμείς βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και πλέον ένα προς ένα θα έρχονται μέτρα για να ελαφρύνουν τα κοινωνικά στρώματα από το βάρος της κρίσης», είπε ο κ. Μπάρκας.

«Η κυβέρνηση πανηγυρίζει, αν και με το νομοσχέδιο που φέρνει σήμερα ακυρώνει μέρος των νόμων που η ίδια ψήφισε και που η ΝΔ καταψήφισε», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Φορτσάκης και υπενθύμισε ότι η ΝΔ είχε καταθέσει πρόταση για τη μη περικοπή των συντάξεων. «Η κυβέρνηση έχει εξοντώσει τους συνταξιούχους με τις μειώσεις στις συντάξεις και τις αυξήσεις των εισφορών», επισήμανε ο κ. Φορτσάκης, συμπληρώνοντας ότι «η κυβέρνηση αποτρέπει σήμερα μια αδικία εμπνεύσεως των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ειδικεύονται να δημιουργούν υπερπλεονάσματα στις πλάτες των αδυνάτων». Εκτίμησε, δε, ότι και αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία εντάσσεται στον επικοινωνιακό σχεδιασμό και την παροχολογία της κυβέρνησης και υπογράμμισε ότι μόνο η ΝΔ έχει συνεκτικό σχέδιο.

«Η παρέμβαση του ΔΝΤ και η συμπαιγνία με τη γερμανική πλευρά εκείνη την περίοδο κατέληξε στον εκβιασμό της ελληνικής κυβέρνησης, που αναγκάστηκε να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση δεχόμενη τον εκβιασμό. Ήταν η ίδια περίοδος που η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ φώναζαν στην κυβέρνηση να κλείσει την αξιολόγηση και να αποδεχθεί τον εκβιασμό», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στις συνθήκες που οδήγησαν την κυβέρνηση στη νομοθετική ρύθμιση για τις συντάξεις. Κατηγόρησε, επίσης, τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ για υποκρισία γιατί «ενώ ισχυρίζονταν πως η χώρα δεν βγήκε από τα μνημόνια, έφερναν πρόταση για τη μη περικοπή των συντάξεων».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για τις περικοπές στις συντάξεις"

ΠΟΜΙΔΑ: Ποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων κινδυνεύουν με «δήμευση» της περιουσίας τους

Επιστολή προς τον Υπουργό ΠΕΝ Γιώργο Σταθάκη, τον υφυπουργό Γιώργο Δημαρά και τον πρόεδρο του «Ελληνικού Κτηματολογίου» Βύρωνα Νάκο απέστειλε η ΠΟΜΙΔΑ.

Σε αυτήν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών ακινήτων ζητά παράταση της προθεσμίας διόρθωσης αρχικών εγγραφών στο Εθνικό Κτηματολόγιο & άμεση επίλυση του ιδιοκτησιακού προβλήματος των εκτός σχεδίου ακινήτων της χώρας.

Η επιστολή της ΠΟΜΙΔΑ έχει ως εξής:

Αξιότιμοι κύριοι

1. Σε 111 περιοχές της χώρας μας λήγει μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός Δεκεμβρίου η προθεσμία άσκησης αγωγής των ιδιοκτητών των ακινήτων που φαίνονται στο Κτηματολόγιο ως "ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ" επειδή αυτοί είτε δεν τα δήλωσαν για οποιοδήποτε -συχνά ανυπαίτιο- λόγο, είτε τα δήλωσαν με σοβαρά σφάλματα, προκειμένου τα ακίνητα αυτά να μην περιέλθουν αυτόματα στο Ελληνικό Δημόσιο.

Πρόκειται για τα ακίνητα σε 111 πόλεις και περιοχές της χώρας, στις οποίες συμπληρώνονται 14 χρόνια από την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των αντίστοιχων κτηματολογικών γραφείων, προθεσμία στην οποία χάνεται οριστικά η δυνατότητα δικαστικής προσφυγής και συνεπώς και το ίδιο το ακίνητο, αφού οι αρχικές εγγραφές καθίστανται οριστικές και παράγουν αμάχητο τεκμήριο υπέρ των εγγεγραμμένων στο Κτηματολόγιο. Αυτό θα ακολουθήσει σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα, με αποτέλεσμα όλα τα αδήλωτα και «αγνώστου ιδιοκτήτη» ακίνητα να περιέλθουν αυτοδικαίως στο Ελληνικό Δημόσιο.

Η μη παράταση της προθεσμίας αυτής έως τουλάχιστον την 20ετία της έκτακτης χρησικτησίας του Αστικού Κώδικα, με αποτέλεσμα την αυτόματη «δήμευση» της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας εκείνων που για οποιοδήποτε λόγο δεν συμμετείχαν σε μια διοικητική διαδικασία καταγραφής της, έχει σαφέστατα αντισυνταγματικό χαρακτήρα, εν όψει και του ότι ενώ η σχετική νομοθεσία προβλέπει αποζημίωση των ιδιοκτητών που θα χάσουν την περιουσία τους από τη διαδικασία αυτή, στον προϋπολογισμό του κράτους δεν προβλέπεται κανένα σχετικό κονδύλι, πράγμα που σημαίνει ότι πρακτικά δεν υφίσταται ούτε η δυνατότητα αποζημίωσης!

Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά να παραταθεί η προθεσμία διόρθωσης των ανακριβών εγγραφών μέχρι τη συμπλήρωση 20ετίας από την έναρξη λειτουργίας κάθε Κτηματολογικού Γραφείου, ώστε να ευθυγραμμιστεί με τον Αστικό Κώδικα που προβλέπει απώλεια κυριότητας λόγω 20ετούς «έκτακτης χρησικτησίας».

2. Όπως είναι γνωστό, οι υπηρεσίες του Δημοσίου δηλώνουν στο Κτηματολόγιο και διεκδικούν ένα τεράστιο αριθμό ιδιωτικών ακινήτων σε όλη τη χώρα ως δημοσίων εκτάσεων, κυρίως λόγω δήθεν δασικού χαρακτήρα, οπότε ο πολίτης αναγκάζεται προς αντίκρουση των ισχυρισμών του Δημοσίου να αναζητήσει και να επικαλεσθεί μεταγραμμένα συμβόλαια αναγόμενα τουλάχιστον στο έτος 1885, με αποτέλεσμα ιδιώτες και υπηρεσίες να εμπλέκονται σε πολύχρονους δικαστικούς αγώνες που οδηγούν στην αδυναμία κατάρτισης Κτηματολογίου!

Γι΄αυτό η ΠΟΜΙΔΑ ζητά να επιλύσετε άμεσα την από ετών σοβαρότατη εκκρεμότητα του ιδιοκτησιακού προβλήματος των εκτός σχεδίου ακινήτων της χώρας, θεσμοθετώντας και στα ακίνητα αυτά ρύθμιση ότι το Δημόσιο δεν μπορεί να διεκδικεί περιουσιακά δικαιώματα επί εκτός σχεδίου ακινήτων που οι ιδιώτες νέμονται καλόπιστα, με παρόμοιες προϋποθέσεις, με αυτές που θέτει ο 3127/2003, για τα εντός σχεδίου ακίνητα.

Είναι σαφές ότι η μη παράταση της προθεσμίας διόρθωσης αρχικών εγγραφών και η μέχρι σήμερα μη επίλυση του ιδιοκτησιακού των εκτός σχεδίου ακινήτων παραβιάζουν τις συνταγματικές διατάξεις περί προστασίας της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας, και μετατρέπουν το Κτηματολόγιο σε εργαλείο δήμευσης της περιουσίας εκατοντάδων χιλιάδων έντιμων πολιτών!», καταλήγει η επιστολή.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΜΙΔΑ: Ποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων κινδυνεύουν με «δήμευση» της περιουσίας τους"

Πεδίο μάχης και πάλι το κέντρο της Θεσσαλονίκης - Στις φλόγες εργοτάξιο του Μετρό

Νέα επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά το τέλος της πορείας στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, σύμφωνα με ΜΜΕ της συμπρωτεύουσας. 

Ομάδα περίπου 50-70 ατόμων βρήκε στην οδό Εγνατία από τη Θεολογική Σχολή, που τελεί υπό κατάληψη, και πέταξε βόμβες μολότοφ στην περιοχή του Συντριβανίου. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης με αποτέλεσμα τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια να κατευθυνθούν προς τη Θεολογική Σχολή.

Ο "κλεφτοπόλεμος" μεταξύ νεαρών και των δυνάμεων των ΜΑΤ συνεχίζεται. Οι δρόμοι γύρω από τα πανεπιστήμια (ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ) είναι κλειστοί.

Οι δυνάμεις των ΜAT απαντούν με ρίψη δακρυγόνων.


Διαβάστε Περισσότερα » "Πεδίο μάχης και πάλι το κέντρο της Θεσσαλονίκης - Στις φλόγες εργοτάξιο του Μετρό"

Ποιοί προστίθενται στη λίστα των δικαιούχων αναδρομικών

Μεγαλώνει ο κατάλογος εργαζομένων των λεγόμενων ειδικών μισθολογίων, που θα λάβουν αναδρομικά.

Συγκεκριμένα, στην τροπολογία 1829/13/6-12-2018 του σχεδίου νόμου «Θεματικός Τουρισμός-Ειδικές μορφές τουρισμού-Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου στον τομέα του τουρισμού και της τουριστικής εκπαίδευσης-Στήριξη τουριστικής επιχειρηματικότητας και άλλες διατάξεις», στην οποία εντάχθηκαν οι τροπολογίες για την καταβολή εφάπαξ χρηματικού ποσού ως αναδρομικά στα ειδικά μισθολόγια, προστέθηκαν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι τριών ακόμη φορέων του Δημοσίου.

Ειδικότερα, αναδρομικά θα πάρουν:

- Τα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού και του ειδικού διδακτικού προσωπικού των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ),

- Οι ερευνητές και οι Ειδικοί Λειτουργικοί Επιστήμονες (Ε.Λ.Ε.) του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και

- Οι υπάλληλοι του διπλωματικού κλάδου, του επιστημονικού προσωπικού της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας, του κλάδου εμπειρογνωμόνων και του κλάδου οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, για όσο χρόνο αυτοί ήταν εν ενεργεία κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2015 έως 31-12-2016.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιοί προστίθενται στη λίστα των δικαιούχων αναδρομικών"

Ντόρα κατά Καμμένου: Δειλός, υποκριτής, ψευτόμαγκας, κρύβεται πίσω από την ασυλία του

Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς καταφέρεται η Ντόρα Μπακογιάννη, σε ανακοίνωσή της, εναντίον του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του για να εκδικαστεί αγωγή και μήνυση εναντίον του.
 
Η ανακοίνωση της Ντόρας Μπακογιάννη:
«Για άλλη μια φορά ο κ. Καμμένος αποδεικνύεται τζάμπα μάγκας. Ο υπουργός που έχτισε την καριέρα του εξαπολύοντας χυδαιότητες και συκοφαντίες εναντίον πολιτικών αντιπάλων, κρύβεται για άλλη μία φορά πίσω από την ασυλία του.

Προσέφυγα στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας αγωγή και μήνυση εναντίον του για το χυδαίο και συκοφαντικό tweet που ανέβασε κατά την επίσκεψή μου στην Τουρκία. Τώρα που η Δικαιοσύνη έστειλε την υπόθεση στη Βουλή, ο κ. Καμμένος, ο οποίος λίγες ημέρες πριν κατακεραύνωνε την αντιπολίτευση για το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών, για πολλοστή φορά ως γνήσιος δειλός, ζητάει τη στήριξη και την κάλυψη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και κρυπτόμενος  πίσω από την ασυλία του, αρνείται να αντιμετωπίσει την ελληνική Δικαιοσύνη. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου προξενεί εντύπωση η στάση του κ. Καμμένου. Άλλωστε οι συκοφαντικοί ισχυρισμοί του καταρρίπτονται ο ένας μετά τον άλλον στα δικαστήρια.

Η ευθύνη περνάει πλέον στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι θα αντιληφθούμε όλοι αν πιστεύουν έστω και λίγο αυτά που λένε για την κάθαρση και το τέλος του ακαταδίωκτου και του ανέλεγκτου των πολιτικών προσώπων.

Το σύνολο των βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών και του νόμου περί βουλευτικής ασυλίας.  Όμως, όπως φαίνεται, η υποκρισία δεν έχει τέλος.

Προσωπικά, δεν έχω κρυφτεί ποτέ πίσω από την ασυλία μου. Αντίθετα, όταν ετέθη θέμα, ζήτησα από τη βουλή να μου άρει την ασυλία.
Η συμπεριφορά του κ. Καμμένου χαρακτηρίζεται από δειλία, υποκρισία, φαρισαϊσμό και ψευτομαγκιά.  Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα συναινέσουν σε τέτοιες συμπεριφορές  που οδηγούν στον εκφυλισμό του δημοκρατικού μας πολιτεύματος;

Υ.Γ  Με επιστολή μου προς την αρμόδια επιτροπή, την οποία απέστειλα σήμερα, ζητώ να παραστώ στη συνεδρίασή της προκειμένου να υποστηρίξω δια ζώσης το δικαίωμα μου να μου επιτραπεί να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψή μου ενώπιον των ανεξάρτητων ελληνικών δικαστηρίων από συκοφαντικές και βάναυσα υβριστικές δηλώσεις. Ελπίζω να μην μου στερηθεί το δικαίωμα αυτό».
Απαράδεκτο σχόλιο Καμμένου κατά Ντόρας
Τον περασμένο Ιούλιο 2018, η Ντόρα Μπακογιάννη είχε αποδεχθεί την πρόσκληση του Ταγίπ Ερντογάν να παραστεί στην ορκωμοσία του. Ο Πάνος Καμμένος σχολίασε το γεγονός με το εξής σχόλιο:
«Πάει να υποβάλει τα σέβη της στον Σουλτάνο” τουίταρε ο Πάνος Καμμένος, σημειώνοντας πως η Ντόρα Μπακογιάννη θα βρεθεί στην ορκωμοσία του Ερντογάν, ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας “δεν στέλνει ούτε κλητήρα λόγω αιχμαλωσίας 2 αδελφών μας”, σχολίασε αναφερόμενος στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που ήταν τότε φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη.
Τους λόγους που την οδήγησαν να αποδεχθεί την πρόσκληση Ερντογάν να παραστεί στην ορκωμοσία του γνωστοποίησε η Ντόρα Μπακογιάννη μέσω twitter και απάντησε εμμέσως στις επικρίσεις από τον Πάνο Καμμένο, ενώ κατέθεσε μήνυση και αγωγή εναντίον του Υπουργού Αμυνας.
Στην ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο Twitter, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε τα εξής:
Θα παραστώ στην ορκωμοσία του Ερντογάν μετά από πρόσκλησή του. Βαθύτατα πιστεύω ότι ιδιαίτερα τις δύσκολες ώρες, όταν δύο Έλληνες αξιωματικοί μας βρίσκονται άδικα στις τουρκικές φυλακές, η διατήρηση διαύλων επικοινωνίας με την τουρκική ηγεσία είναι πράξη σοβαρότητας και ευθύνης.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ντόρα κατά Καμμένου: Δειλός, υποκριτής, ψευτόμαγκας, κρύβεται πίσω από την ασυλία του "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news