facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Νέα υπόθεση πλαστού απολυτηρίου – Φυλάκιση τριών ετών με αναστολή αποφάσισε το δικαστήριο

Μια νέα υπόθεση με πλαστά χαρτιά για πρόσληψη στο δημόσιο έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Την υπόθεση ενός άνδρα που πλαστογράφησε απολυτήριο Λυκείου προκειμένου να βρει δουλειά στα ΕΚΑΒ εξέτασε το Πενταμελές Εφετείο της Πάτρας.

Ο άνδρας που κατάφερε να πάρει στο ΕΚΑΒ τη θέση του διασώστη βρέθηκε αντιμέτωπος με τα αδικήματα της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης αλλά και της νόθευσης εγγράφου. Το δικαστήριο αποφάσισε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή και αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφορά. Από την υπηρεσία του απολύθηκε πριν δύο χρόνια.

Ο άνδρας, σύμφωνα με το thedest.gr, προκειμένου να καταφέρει να βρει μια δουλειά στο δημόσιο έπρεπε να βρει ένα απολυτήριο Λυκείου. Μάλιστα στην κατάθεση του ανέφερε ότι και πολιτικό πρόσωπο του είχε πει πως ο μόνος τρόπος για να τα καταφέρει ήταν… να βρει ένα απολυτήριο! Αποφάσισε λοιπόν να βάλει στο απολυτήριο του αδελφού του, τη δική του φωτογραφία και το δικό του όνομα. Το τι είχε κάνει αποκαλύφθηκε μετά από ελέγχους ενώ πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης, με αναστολή.

Ενώπιον του δικαστηρίου, συνάδελφοι του έκαναν λόγο για έναν σωστό, εργατικό και υπεύθυνο επαγγελματία που πρόσφερε τις υπηρεσίες τους. «Εάν είχαμε άλλους πέντε σαν κι αυτόν, το ΕΚΑΒ θα λειτουργούσε καλύτερα» ανέφερε συνάδελφός του.

Και ο εισαγγελέας έδωσε βάση στο γεγονός ότι το ελληνικό δημόσιο δε ζημιώθηκε οικονομικά αφού ο υπάλληλος εργαζόταν κανονικά.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα υπόθεση πλαστού απολυτηρίου – Φυλάκιση τριών ετών με αναστολή αποφάσισε το δικαστήριο"

Προβάδισμα 9,1 μονάδων δίνει στη ΝΔ νέα δημοσκόπηση

Απογοητευμένοι και απαισιόδοξοι ετοιμάζονται να υποδεχτούν τη νέα χρονιά οι πολίτες: σε έρευνα της εταιρείας Interview για το Βεργίνα ΤV, το 47% απαντά ότι το 2019 θα είναι χειρότερο από το 2018, ενώ το 63% εκτιμά ότι η χώρα θα παραμείνει υπό αυστηρή επιτήρηση για τα επόμενα χρόνια, με το 18% να προβλέπει ότι θα χρειαστούμε κι άλλο μνημόνιο.
Σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας της εταιρίας Interview για λογαριασμό της ΒΕΡΓΙΝΑ TV, που  παρουσιάστηκαν στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου και της Φένιας Κλιάτση «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα», η οικονομική κατάσταση των Ελλήνων θα είναι κακή και την επόμενη χρονιά, με μόλις το 14% των ερωτηθέντων να πιστεύει ότι το 2019 θα είναι καλύτερο για τα οικονομικά τους, ενώ μόλις το 11% εκτιμά ότι η κυβέρνηση έβγαλε οριστικά τη χώρα από τα μνημόνια.

Στις 9,1 μονάδες μπροστά η ΝΔ

Προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ανέρχεται στις 9,1 ποσοστιαίες μονάδες σύμφωνα με τη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση.
Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται μετά τις ανακοινώσεις για παροχές και ελαφρύνσεις να έχει κερδίσει μισή ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Interview, ένα μήνα πριν, όταν συγκέντρωνε ποσοστό 21,9%.
Στην νέα δημοσκόπηση, 5 κόμματα φαίνεται να περνούν το κατώφλι του 3%.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται η ΧΑ με το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ να ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης:
ΣΥΡΙΖΑ: 22,4%
ΝΔ: 31,5%
ΧΑ: 6,5%
ΚΚΕ: 6,1%
ΚΙΝ.ΑΛ: 6,3%
ΑΝΕΛ: 1,9%
Ένωση Κεντρώων: 2,3%
Ποτάμι: 1,6%
Πλεύση Ελευθερίας: 1,0%
ΛΑΕ: 1,6%
Ελληνική Λύση: 2,5%
Άλλο: 4,7%
Αναποφάσιστοι: 11,7%
newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Προβάδισμα 9,1 μονάδων δίνει στη ΝΔ νέα δημοσκόπηση"

Τζιτζικώστας: Μονόδρομος η ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

«Πλέον είναι μονόδρομος η ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών» δήλωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σχολιάζοντας δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρει ότι «ο κ. Ζάεφ με τις δηλώσεις του επιβεβαιώνει αυτό που από την πρώτη στιγμή είχα επισημάνει: ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επικίνδυνη και εθνικά επιζήμια και θα ενισχύσει τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις της γειτονικής χώρας, καθώς και ανύπαρκτα ζητήματα μειονότητας, από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση παραχωρώντας συνδυαστικά μακεδονική γλώσσα, ταυτότητα και όνομα στα Σκόπια, αναγνωρίζει ουσιαστικά την ύπαρξη μακεδονικού έθνους».

«Δεν αντιλαμβάνομαι τι άλλο περιμένουν στην κυβέρνηση για να καταλάβουν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν πρέπει να προχωρήσει» προσθέτει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, καλεί την κυβέρνηση «να σταματήσει να επιμένει στο λάθος της και όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πιέσουν, ώστε να μπει οριστικό τέλος σε αυτή την επικίνδυνη εθνική περιπέτεια» και καταλήγει: «Αυτή ήταν μόνο η αρχή. Έρχονται και ...χειρότερα».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Τζιτζικώστας: Μονόδρομος η ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών"

Με ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς τα αναδρομικά στα ειδικά μισθολόγια

Στην κατάθεση νομοθετικής διάταξης προχωρεί αμέσως το υπουργείο Οικονομικών, η οποία θα ορίζει, ότι στα αναδρομικά που θα καταβληθούν εφάπαξ σε ένστολους δικαστικούς, πανεπιστημιακούς και γιατρούς του ΕΣΥ, θα γίνει παρακράτηση φόρου 20% με την οποία θα εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση των δικαιούχων.

Αυτό σημαίνει, ότι τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων που καταβληθούν εντός των επόμενων ημερών, δεν θα φορολογηθούν με βάση την κλίμακα φορολογίας, αλλά με ευνοϊκότερο καθεστώς. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, διευκρινίζεται ότι:

«Σε συνέχεια της ψήφισης από τη Βουλή των νομοθετικών διατάξεων για την καταβολή εφάπαξ χρηματικού ποσού σε κατηγορίες ειδικών μισθολογίων και ενόψει της έκδοσης των εφαρμοστικών κοινών υπουργικών αποφάσεων για την καταβολή του ως άνω ποσού στους δικαιούχους, το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι θα προβεί άμεσα στην κατάθεση νομοθετικής διάταξης, η οποία θα προβλέπει ότι, κατ' εξαίρεση, η φορολογική υποχρέωση των δικαιούχων για το εισόδημα αυτό εξαντλείται μετά την παρακράτηση 20% στο καταβαλλόμενο ποσό, που ορίζεται από τις γενικές φορολογικές διατάξεις (άρθρο 60 του ν.4172/2013)».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Με ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς τα αναδρομικά στα ειδικά μισθολόγια"

ΥΠΕΞ: «Χάθηκε» η ηλεκτρονική αλληλογραφία από το 2005 και μετά, για να γλυτώσουν 15.000 ευρώ (video)

«Αέρας» έγινε η ηλεκτρονική αλληλογραφία του Υπουργείου Εξωτερικών από το 2005 και μετά, καθώς μια βλάβη στη μονάδα σκληρών δίσκων κατέστρεψε τα αρχειοθετημένα έγγραφα του υπουργείου, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του o τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πέντε συνδεδεμένοι σκληροί δίσκοι, οι οποίοι περιείχαν αποθηκευμένα τα αρχεία του υπουργείου με την ηλεκτρονική αλληλογραφία, πλην των απορρήτων, εξερράγησαν με αποτέλεσμα να χαθούν τα δεδομένα. Το συμβάν φαίνεται να επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο πάντως κάνει λόγω για ήσσονος σημασίας χαμένα e-mails.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, η βλάβη θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν είχε διατεθεί ένα κονδύλι 15.000 ευρώ προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναγκαία συντήρηση. Δύο μέρες μετά την έκρηξη στους σκληρούς δίσκους, πάντως, το ΥΠΕΞ ενέκρινε κονδύλι 150.000 ευρώ και αγόρασε καινούριο server για να αποθηκεύονται τοπικά τα αρχειοθετημένα emails.





mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΞ: «Χάθηκε» η ηλεκτρονική αλληλογραφία από το 2005 και μετά, για να γλυτώσουν 15.000 ευρώ (video)"

«Κίτρινα γιλέκα»: «Κάντε προμήθειες - Συγκεντρώστε τρόφιμα και φάρμακα - Στις 10 Δεκεμβρίου έρχεται η θύελλα»!

Τα ¨κίτρινα γιλέκα" είναι έτοιμα  για το δεύτερο γύρο της σύγκρουσης με την κυβέρνηση. Σε μήνυμά τους στο διαδίκτυο προειδοποιούν τον γενικό πληθυσμό να κάνει προμήθειες γιατί που έρχεται από τις 10 Δεκεμβρίου δε θα έχει σχέση με τίποτα από ότι έχουν δει μέχρι τώρα.
Ποιο συγκεκριμένα αναφέρουν:
«Αυτό είναι ένα μήνυμα προς τον πληθυσμό: Είναι η ηρεμία πριν την καταιγίδα. Κάντε αμέσως προμήθειες: Καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα.
Πρόκειται να μπλοκάρουμε τα πάντα αρχίζοντας από τις 10 Δεκεμβρίου. Θα σταματήσουμε μόνο όταν εφαρμοστούν όλα όσα ζητάμε.
Αρκετά μέχρι τώρα που μας έχουν περάσει  για χαζούς.  
Θέλουμε να ζήσουμε και όχι απλώς να επιβιώσουμε.
Ελάτε μαζί μας στις 10 Δεκεμβρίου. Κανένα σχολείο ανοικτό, καμία κυβερνητική υπηρεσία. Θα μπλοκάρουμε όλες τις εισόδους και εξόδους στα αεροδρόμια, στα σουπερ μάρκετ στα γραφεία στα καταστήματα.
Ειδοποιούμε τον πληθυσμό: Ή ελάτε μαζί μας ή μείνετε σπίτι.Εμείς τα κίτρινα γιλέκα δεν θέλουμε τη βία, αλλά δεν θα σταματήσουμε εξαιτίας και μόνο των ωραίων  λόγων. Θέλουμε πράξεις».
pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Κίτρινα γιλέκα»: «Κάντε προμήθειες - Συγκεντρώστε τρόφιμα και φάρμακα - Στις 10 Δεκεμβρίου έρχεται η θύελλα»!"

Κώστας Καραμανλής: «Ούτε 1 ευρώ δεν έχει δώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την Αμφίπολη»

Το γεγονός της πλήρους αδιαφορίας που δείχνει η παρούσα κυβέρνηση στο θέμα της συντήρησης και της ανάδειξης του σπουδαίου μνημείου της Αμφίπολης αναδεικνύει με σημερινή του ερώτηση προς το Υπουργείο Πολιτισμού ο βουλευτής Σερρών, κ. Κώστας Καραμανλής.

Σχετικά με το θέμα αυτό, ο κ. Καραμανλής δήλωσε:

«Δυστυχώς, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 μέχρι σήμερα έχει εγκαταλείψει εντελώς το μνημείο της Αμφίπολης. Δεν έχει διαθέσει ούτε ένα ευρώ για τη συντήρηση και ανάδειξη του Τύμβου Καστά –κι επιπλέον, με την κωλυσιεργία του Υπουργείου Πολιτισμού, διατυπώνονται ανησυχίες ότι το έργο κινδυνεύει να απενταχθεί κι από το ΕΣΠΑ. Δείχνοντας μια απίστευτη ιδεοληψία, αντί να αναγνωρίσει την παγκόσμια εμβέλεια της Αμφίπολης, απαξιώνει το ίδιο το μνημείο αφήνοντάς το στην τύχη του.

Οι πολίτες περιμένουν να μάθουν, έστω και τώρα, γιατί η κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά για την Αμφίπολη και αν σκοπεύει να πράξει κάτι έστω και στους τελευταίους μήνες της θητείας της.

Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι θα αποδώσει εμπράκτως στην Αμφίπολη την προσοχή και το σεβασμό που αρμόζει σε ένα μνημείο με τεράστια αρχαιολογική, ιστορική και εθνική σημασία -ιδίως μάλιστα μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Κι επιπλέον, επειδή η ορθολογική ανάδειξη του μνημείου θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια έκρηξη ανάπτυξης στο νομό Σερρών, έχουμε από καιρό καταθέσει ένα ολοκληρωμένο master plan για το τι πρέπει να γίνει στην ευρύτερη περιοχή».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κώστας Καραμανλής: «Ούτε 1 ευρώ δεν έχει δώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την Αμφίπολη»"

Σε φαγητό το 17% των δαπανών των ελληνικών νοικοκυριών

Σχεδόν το 17% της καταναλωτικής δαπάνης των Ελλήνων διατίθεται για φαγητό και μη αλκοολούχα ποτά, σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Eurostat.

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες δαπανούν 16,9% για την αγορά φαγητού η στιγμή που ο μέσος όρος στα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ ανέρχεται σε 12,2%.

Αυτή είναι η τρίτη πιο σημαντική κατηγορία των δαπανών των νοικοκυριών μετά τη «στέγαση, το νερό, την ηλεκτρική ενέργεια, το φυσικό αέριο και άλλα καύσιμα», οι οποίες αντιπροσώπευαν το 24,2% των δαπανών των νοικοκυριών και οι «μεταφορές», οι οποίες αντιπροσώπευαν το 13,0%.

eurostat_pin1

Τα κράτη μέλη που οι δαπάνες τους σε τρόφιμα και μη αλκοολούχα ανέρχονται σε ποσοστό άνω του 20% της συνολικής δαπάνης ήταν η Ρουμανία (27,8%), η Λιθουανία (21,6%) και η Εσθονία (20,3%).

Αντίθετα, τέσσερα κράτη μέλη παρουσίασαν την ανάλογη δαπάνη χαμηλότερη από 10%, δηλαδή η Αυστρία (9,9%), η Ιρλανδία (9,2%), το Λουξεμβούργο (8,9%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (8,2%).

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε φαγητό το 17% των δαπανών των ελληνικών νοικοκυριών"

Νέα επίθεση με μολότοφ έξω από το σπίτι του Φλαμπουράρη - ΝΔ: Στην κυβέρνηση η ευθύνη για την ανομία

Στόχος αγνώστων έγινε για πολλοστή φορά η οικία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Αλέκου Φλαμπουράρη.

Ομάδα ατόμων επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ εναντίον αστυνομικού οχήματος που βρίσκεται έξω από το κτίριο της οδού Βουλγαροκτόνου στα Εξάρχεια.

Από τις πέτρες και τις βόμβες μολότοφ έσπασαν τα τζάμια του οχήματος.

Την επίθεση καταδίκασε με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, η οποία τόνισε:

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση κουκουλοφόρων κατά της οικίας του κ. Φλαμπουράρη. Η κυβέρνηση, ωστόσο, θα πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι φέρει ακέραιη την ευθύνη για την γενικευμένη ανομία, η οποία αντιμετωπίζεται μόνον με μηδενική ανοχή».

ΣΥΡΙΖΑ: Άθλια στοχοποίηση, δεν τρομοκρατούμαστε

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, διαμηνύοντας ότι τέτοιου είδους επιθέσεις δεν τρομοκρατούν την κυβέρνηση.

«Η νέα επίθεση το σπίτι του Υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, καταδεικνύει την άθλια στοχοποίησή του, με ενέργειες που προσιδιάζουν στον υπόκοσμο, και καμία σχέση δεν έχουν με την οποιαδήποτε πολιτική δράση. Όσοι επιδίδονται σε αυτές τις ενέργειες, να ξέρουν ότι δεν μπορούν να τρομοκρατήσουν κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης» ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα επίθεση με μολότοφ έξω από το σπίτι του Φλαμπουράρη - ΝΔ: Στην κυβέρνηση η ευθύνη για την ανομία"

Χαλυβουργική: Περιθώριο μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου για τα υπέρογκα χρέη έδωσε η ΔΕΗ

Περιθώριο μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα των υπέρογκων χρεών, έδωσε η ΔΕΗ στην Χαλυβουργική.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Χαλυβουργικής, Γ. Σκίνδήλιας, συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΔΕΗ, προκειμένου να υπάρξει μια λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία με το χρέος των 31,8 εκατ. ευρώ προς την Επιχείρηση. Όπως, μάλιστα, αναφέρει η ΔΕΗ κάλεσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων της Χαλυβουργικής προκειμένου να τους ενημερώσει για την κατάσταση.

Όπως αναφέρει η ΔΕΗ, ο κ. Σκινδήλιας δεσμεύθηκε ότι μετά από σχετική συνεννόηση με την ιδιοκτησία της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ θα υποβάλει στη ΔΕΗ σοβαρές προτάσεις την ερχόμενη Δευτέρα 10.12.2018.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΗ:

Η διοίκηση της ΔΕΗ εξαντλώντας κάθε περιθώριο συνεννόησης με τη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ κάλεσε
σήμερα στα γραφεία της το Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Σκινδήλια, για την
εξεύρεση λύσης για το υπέρογκο χρέος των 31,8 εκατ. Ευρώ, και τον τερματισμό της
αντισυμβατικής συμπεριφοράς της μη πληρωμής των τρεχόντων λογαριασμών.

Ο κ. Σκινδήλιας δεσμεύθηκε ότι μετά από σχετική συνεννόηση με την ιδιοκτησία της
ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ θα υποβάλει στη ΔΕΗ σοβαρές προτάσεις την ερχόμενη Δευτέρα 10.12.2018.

Κατόπιν των ανωτέρω η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε ότι οι συνέπειες της άρσης
εκπροσώπησης για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας προς την εν λόγω εταιρεία μετατίθεται
για τη Δευτέρα 17.12.2018.

Παράλληλα κάλεσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων της εταιρείας προκειμένου να τους
ενημερώσει αναλυτικά για το πρόβλημα.

Η Διοίκηση της ΔΕΗ εκφράζει την ελπίδα, ότι εφόσον επιδειχθεί η επιβαλλόμενη υπευθυνότητα εκ μέρους της ιδιοκτησίας της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ μπορεί να βρεθεί λύση.

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλυβουργική: Περιθώριο μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου για τα υπέρογκα χρέη έδωσε η ΔΕΗ"

Βαρβιτσιώτης: Η Σάμος υποφέρει από την κυβερνητική ανεπάρκεια στο προσφυγικό

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλο, και πολυάριθμη αντιπροσωπία από φορείς της περιοχής, οι οποίοι και εκδήλωσαν την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί τους, στο ζήτημα του προσφυγικού, πραγματοποίησε σήμερα ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

"Η Σάμος σήμερα υποφέρει. Υποφέρει από την κυβερνητική ανεπάρκεια στη διαχείριση του προσφυγικού", δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης μετά το πέρας της συνάντησης και πρόσθεσε:

"Υποφέρει, επειδή περισσότεροι από 3.900 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες διαμένουν σήμερα σε υποδομές χωρητικότητας 650 θέσεων και άλλοι περίπου 2.000 στοιβάζονται άναρχα σε αυτοσχέδιους χώρους διαμονής, πέριξ του κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Υποφέρει, επειδή την ίδια ώρα η κυβέρνηση συνεχίζει να κωφεύει στις κραυγές αγωνίας των τοπικών φορέων της που αντικρίζουν καθημερινά το νησί τους να μετατρέπεται σε υγειονομική βόμβα.

Στο Βαθύ της Σάμου αντικατοπτρίζεται σήμερα η πλήρης ανικανότητα της κυβέρνησης.

Είναι, πλέον, σαφές πως για τον αρμόδιο Υπουργό δεν υπάρχει ούτε χρόνος, ούτε δικαιολογίες. Η αποσυμφόρηση του Βόρειου-Ανατολικού Αιγαίου από τους παράνομους μετανάστες θα έρθει μαζί με την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία".

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρβιτσιώτης: Η Σάμος υποφέρει από την κυβερνητική ανεπάρκεια στο προσφυγικό"

Πηγές υπουργείου: Η επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε μετά το «πράσινο φως» των εισαγγελέων

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπήρχε συνεχής ενημέρωση των αρμόδιων εισαγγελέων που επόπτευαν την προανακριτική έρευνα σε όλα τα στάδια.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης επισημαίνουν πως η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιήθηκε μετά το «πράσινο φως» των εισαγγελέων, οι οποίοι προηγουμένως ενημερώθηκαν για το σύνολο του προανακριτικού υλικού της δικογραφίας, συγχαίροντας μάλιστα τόσοι οι ίδιοι, όσο και η αρμόδια ανακρίτρια τους αστυνομικούς για τον άρτιο χειρισμό της υπόθεσης.

bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "Πηγές υπουργείου: Η επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε μετά το «πράσινο φως» των εισαγγελέων"

Ποινή κάθειρξης 10 ετών με αναστολή στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη

Σε ποινή κάθειρξης 10 ετών με αναστολή καταδικάστηκε ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρεστης για την υπόθεση καταπάτησης μεγάλης δασικής έκτασης. Βαριά ήταν η καμπάνα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας και για τέσσερις συγκατηγορουμένους του εφοπλιστή.

Ο Β.Ρέστης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών, κατά συγχώνευση, για τα κακουργήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή δήλωση, σε συνδυασμό μάλιστα τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου.
Το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη που του αναγνωρίστηκε μείωσε την ποινή του.

Για όλους τους καταδικασθέντες ανεστάλη η εκτέλεση της ποινής τους μέχρι να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό. Στον εφοπλιστή απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα ενώ είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται μία φορά το μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του.

Στο εδώλιο κάθισαν συνολικά 17 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της καταπάτησης των 300 στρεμμάτων δασικής έκτασης στη Β’ Ζώνη Υμηττού, στο Κορωπί. Ανάμεσά τους, συμβολαιογράφος που συνέταξε τα συμβόλαια, η γυναίκα που πούλησε την επίμαχη έκταση και ο πολιτικός μηχανικός που υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από 8 έως 10 χρόνια. Σε ποινή κάθειρξης 6 ετών καταδικάστηκε η μεσίτρια, σύζυγος του συμβολαιογράφου. Σε όλους τους καταδικασθέντες, δόθηκε ανασταλτική δύναμη στην έφεση.

Οι υπόλοιποι 12 κατηγορούμενοι πάντως αθωώθηκαν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η επίμαχη έκταση φέρεται να πέρασε στην κυριότητα του εφοπλιστή, με ψευδή έγγραφα για να καμφθούν οι αντιρρήσεις του υποθηκοφύλακα Κορωπίου που είχε αρνηθεί να την εγγράψει καθώς δεν υπήρχε σχετική βεβαίωση δασαρχείου.

Ο Βίκτωρας Ρέστης έχει υποστηρίξει ενώπιον της Δικαιοσύνης πως έπεσε θύμα ενός καλοστημένου σχεδίου από πρώην στενούς του συνεργάτες στους οποίους είχε αναθέσει τη διαχείριση των εταιριών του, εναντίον των οποίων μάλιστα είχε καταθέσει και μηνύσεις.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποινή κάθειρξης 10 ετών με αναστολή στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη"

Και με τη βούλα του ΣτΕ η κατάτμηση της Β’ Αθηνών (πίνακας)

Με την έγκριση του Συμβουλίου της Επικρατείας, διαμορφώνεται ο νέος εκλογικός χάρτης της χώρας βάσει του νόμου για την κατάτμηση της Β' Αθήνας, αλλά και των στοιχείων του πληθυσμού που προέκυψαν από την απογραφή. 
Ειδικότερα, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξανδρος Χαρίτσης, είχε διαβιβάσει για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο επέρχεται ανακατανομή των βουλευτικών εδρών.
Σύμφωνα με το περιχόμενο του σχεδίου η  Β΄ Αθηνών σπάει στα τρία, αλλά οι έδρες παραμένουν οι ίδιες, δηλαδή 44. Αναλυτικότερα, η Β΄ Αθηνών σπάει σε Βόρειο Τομέα με 15 έδρες, σε Δυτικό Τομέα με 11 έδρες και Νότιο τομέα με 18 έδρες. Ακόμη, ο νόμος Αττικής,  σπάσει στα δύο, σε Ανατολική Αττική με 10 έδρες και Δυτική Αττική με 4 έδρες (σύνολο 14). Μέχρι τώρα οι έδρες στην Αττική ήταν 15.
Παράλληλα, η μία έδρα της Αττικής πήγε στο νομό Αχαΐας και οι έδρες του από 8 γίνονται 9, ενώ το σύνολο των βουλευτικών εδρών σε όλη την επικράτεια  παραμένει στις 288, όπως παραμένουν στις 25 και οι προστιθέμενες έδρες λόγω υπολοίπου.
Κατά τον υπουργό Εσωτερικών, η κατανομή των εδρών έγινε σύμφωνα με τα αποτελέσματα της γενικής απογραφής πληθυσμού της χώρας που διεξήχθη από  την Ελληνική Στατιστική Αρχή το διάστημα από 10 έως 24 Μαΐου 2011.
Συγκεκριμένα, οι αλλαγές που έγιναν έχουν ως εξής:
Κατόπιν αυτών, το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄  αριθμ. 225/2018 γνωμοδότησή του (πρόεδρος ο αντιπρόεδρος Αθανάσιος Ράντος και εισηγητής ο πάρεδρος Χρήστος Παπανικολάου) έκριναν νόμιμο το εν λόγω σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.
newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Και με τη βούλα του ΣτΕ η κατάτμηση της Β’ Αθηνών (πίνακας)"

Τα μαζεύει ο Ζάεφ μετά τον σάλο για τη «μακεδονική γλώσσα» και την «Μακεδονία του Αιγαίου»

Τα μαζεύει η σκοπιανή κυβέρνηση με τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις Ζάεφ περί μακεδονικής γλώσσας που θα διδάσκεται στην Ελλάδα και περί Μακεδονίας του Αιγαίου. Προφανώς οι πιέσεις που ασκήθηκαν στα Σκόπια από τον Μάθιου Νίμιτς αλλά και από την ελληνική κυβέρνηση έπιασαν τόπο, όμως, το πρόβλημα παραμένει.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από τη γειτονική χώρα, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν: «Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε πλήρως τη συμφωνία Πρεσπών και όλες οι ενέργειές μας και οι δηλώσεις μας γίνονται με καλή πίστη για να υποστηρίξουμε τη συμφωνία.

Ως χώρα που φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ΕΕ, καταλαβαίνουμε ότι οι χώρες φροντίζουν τους δικούς τους πολίτες και οι χώρες στα Βαλκάνια δεν παρεμβαίνουν στις γειτονικές χώρες για οποιοδήποτε θέμα.

Θέλουμε να υπογραμμίσουμε το άρθρο 4 (3) της συμφωνίας Πρεσπών σύμφωνα με το οποίο δεσμευόμαστε να μην παρέμβουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, μεταξύ άλλων για την προστασία των δικαιωμάτων οποιουδήποτε ατόμου που δεν είναι ο πολίτης μας.

Με αυτό το σκεπτικό, είναι κατανοητό ότι οι εκπαιδευτικές, γλωσσικες πολιτικές και στις δύο χώρες δεν καθορίζονται από τη συμφωνία Πρεσπών.

Κατανοούμε και σεβόμαστε ότι το ζήτημα των γλωσσών που διδάσκονται στην Ελλάδα είναι ένα ζήτημα εσωτερικών υποθέσεων και εσωτερικής πολιτικής.

Ο πρωθυπουργός Ζάεφ είναι πλήρως αφοσιωμένος σε μια πολιτική προσέγγιση που φέρνει τις ευρωπαϊκές αξίες στην περιοχή των Βαλκανίων και δεσμεύεται να βελτιώσει τις σχέσεις καλής γειτονίας. Λυπούμαστε που τα σχόλιά του κατανοήθηκαν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο».

Κωλοτούμπα

Το σχόλιο αυτό εμφανώς δείχνει μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις περί διδασκαλίας της «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα, και προφανώς περί ύπαρξης μακεδονικής μειονότητας στη χώρα μας. Ο Ζόραν Ζάεφ αντιλαμβανόμενος ότι έριξε λάδι στη φωτιά και υπονόμευσε με τις δηλώσεις του τη συμφωνία των Πρεσπών, έκανε ένα βήμα πίσω.

Ωστόσο, οι προηγούμενες δηλώσεις του δεν χωρούν παρερμηνειών. Συγκεκριμένα είχε πει: «Η χώρα παραμένει, φυσικά, η ίδια, η γλώσσα θα αναγνωρίζεται από όλους και η “Μακεδονία” θα γίνει μέρος όλων των διεθνών οργανισμών. Και όσον αφορά τους “Μακεδόνες” στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, γι’ αυτούς, ειδικά για το Αιγαίο, δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτε τα τελευταία 27 χρόνια- από την ανεξαρτησία της ‘Μακεδονίας’ και ότι με αυτήν τη συμφωνία ενδέχεται (υπάρχει η πιθανότητα) η μακεδονική γλώσσα να διδάσκεται στην Ελλάδα».

Η… κυβίστηση Ζάεφ είναι φανερό ότι έγινε μετά τα αυστηρά μηνύματα που του εστάλησαν τόσο από τον Μ. Νίμιτς όσο και από τον Ελληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν άρουν όμως το πρόβλημα που υπάρχει σχετικά με το πώς ερμηνεύει η σκοπιανή κυβέρνηση τη συμφωνία των Πρεσπών.

Αλλωστε, το γεγονός ότι η ΝΔ χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις και ζήτησε να μην κυρωθεί η συμφωνία, δείχνει ότι η αντιπολίτευση θα τραβήξει την υπόθεση σε μάκρος. Και το ότι «τράβηξαν το αυτί» του κ. Ζάεφ (ο οποίος προφανώς πιέζεται στο εσωτερικό ώστε να χαιδέψει τα αυτιά των δικών του βουλευτών και των αποσχισθέντων από το VMRO) δεν σημαίνει ότι υπάρχουν κενά και ασάφειες στη συμφωνία που θα έρχονται συχνά στο προσκήνιο.

Αλλωστε, στη διαρροή που έγινε δεν υπάρχει απάντηση για τις δηλώσεις περί «Μακεδονίας του Αιγαίου» κι αν αναγνωρίζει ο κ. Ζάεφ κάτι τέτοιο.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα μαζεύει ο Ζάεφ μετά τον σάλο για τη «μακεδονική γλώσσα» και την «Μακεδονία του Αιγαίου»"

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η αποφυλάκιση των οκτώ για τη λαθρεμπορία χρυσού

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η αποφυλάκιση των οκτώ κατηγορουμένων στην υπόθεση της λαθρεμπορίας, οι οποίοι βρίσκονται εν αναμονή της ανάκλησης των ενταλμάτων της προσωρινής κράτησης τους. Και αυτό γιατί παρά το γεγονός ότι η ανακρίτρια κατά της διαφθοράς έχει ζητήσει την ανάκληση της προσωρινής τους κράτησης, η αρμόδια εισαγγελέας δεν έχει πει το «ναι».

Οι κατηγορούμενοι παραμένουν κρατούμενοι και δεν αποκλείεται στην περίπτωση που δεν δοθεί άμεσα λύση οι συνήγοροι υπεράσπισης τους να προχωρήσουν στην επόμενη κίνηση τους, καταθέτοντας προσφυγή στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, ζητώντας την άρση της προσωρινής κράτησης των εντολέων τους. Σε αυτή την περίπτωση το αίτημα αποφυλάκισης θα κριθεί τις επόμενες μέρες από τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική αρχή φαίνεται να σταθμίζει διαφορετικά τα στοιχεία της υπόθεσης επικαλούμενη αντίθετες αποφάσεις σε υποθέσεις εξαγωγής χρυσού. Η διαφορετική αυτή προσέγγιση σύμφωνα με πηγές από το χώρο της δικαιοσύνης αποτυπώνει τη νομική διάσταση απόψεων που έχει προκύψει για την υπόθεση.

Η μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση της λαθρεμπορίας χρυσού ήρθε μια μόλις ημέρα μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των 63 κατηγορουμένων, καθώς η ανακρίτρια ζήτησε την ανάκληση των διατάξεων με τις οποίες πήραν το δρόμο για τη φυλακή οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός, από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, ενεχυροδανειστής.

Η υπόθεση εξελίχθηκε σε φιάσκο, όπως σχολιάζουν νομικοί κύκλοι, αφού τελικά έγινε αποδεκτός ο νομικός ισχυρισμός που προέβαλαν από την πρώτη στιγμή οι συνήγοροι των κατηγορουμένων σύμφωνα με τον οποίο δεν υφίσταται αδίκημα λαθρεμπορίας καθώς δεν υπόκειται σε δασμούς ή φόρους η τυχόν εξαγωγή χρυσού σε εξωκοινοτική χώρα, όπως η Τουρκία.

Η δικαστική λειτουργός απευθύνθηκε στην ΑΑΔΕ η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, της απέστειλε έγγραφα που αφορούν ανάλογες υποθέσεις το 2013 και το 2015, σύμφωνα με τα οποία «ο χρυσός δεν υπόκειται κατά την εξαγωγή του ούτε σε δασμούς και φόρους ούτε σε οποιονδήποτε περιορισμό», καθώς και «η εξαγωγή χρυσού από τη χώρα μας χωρίς να τηρηθούν οι οριζόμενες από το νόμο διατυπώσεις δεν στοιχειοθετούν λαθρεμπορία αλλά απλή τελωνειακή παράβαση του άρθρου 147 παρ5 το νόμου 2960/2001 και μόνο εφόσον πρόκειται για εμπορικό χρυσό».

Μετά από αυτή την εξέλιξη η ανακρίτρια με έγγραφος της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητεί την άρση της προσωρινής κράτησης των κρατουμένων. Στο επίμαχο έγγραφο αναφέρεται :

«Κατόπιν προφορικού αιτήματός μας την Τρίτη 3/12/2018 προς την ΑΑΔΕ Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και ΕΦΚ Διεύθυνσης Στρατηγικής Τελωνειακών Ελέγχων και Παραβάσεων σχετικά με το ζήτημα αν οφείλονται δασμοί και φόροι κατά την εξαγωγή χρυσού προς τρίτη χώρα καθώς και αν η εν λόγω εξαγωγή στοιχειωθετεί λαθρεμπορία, διαβιβάστηκαν σε εμάς δύο εξερχόμενα έγγραφα της Διεύθυνσης Τελωνειακών Διαδικασιών και της Διεύθυνσης Δασμολογικών Θεμάτων αυθημερόν και περί ώρα 17:08 μέσω φαξ τα οποία απαντούν σχετικώς και σας προσκομίζω.

Κατόπιν των ανωτέρω προέκυψε ότι δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι για τους οποίους επιβλήθηκαν οι προσωρινές κρατήσεις τους και για το λόγο τούτο παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εγγράφως αν συμφωνείτε στην άρση της προσωρινή κράτησής τους, σύμφωνα με το άρθρο 286 ΚΠΔ».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η αποφυλάκιση των οκτώ για τη λαθρεμπορία χρυσού"

Γαβρόγλου: Οι κληρικοί επιμένουν να πληρώνονται από το δημόσιο

«Οι κληρικοί εξέφρασαν τις αγωνίες τους και έθεσαν πολλά ερωτήματα για μια συμφωνία που δεν έχει γίνει πλήρως κατανοητή» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, μετά το τέλος της συνάντησης με τους κληρικούς.

«Με όσα καταγράψαμε θα προχωρήσουμε στον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους» πρόσθεσε. Οι κληρικοί, από την πλευρά τους, τόνισαν την επιθυμία τους να εξακολουθούν να πληρώνονται από το δημόσιο και όχι από το ειδικό ταμείο που θα επιδοτείται από το Κράτος, ενώ τη διαχείρισή του θα έχει η Εκκλησία. Νέα συνάντηση ορίστηκε για τις 21 Δεκεμβρίου.

Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώθηκε σήμερα ο πρώτος κύκλος του διαλόγου για τη συμφωνία Εκκλησίας – Πολιτείας με τη συνάντηση του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου με τους εκπροσώπους του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (ΙΣΚΕ) και της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών Κρήτης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης Ακρίτα Καϊδατζή, του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Ηλία Γεωργαντά, του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργου Καλαντζή και νομικών συμβούλων.

Συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ των νομικών και να διατυπωθούν σε γραπτό κείμενο όσα προβλέπει η συμφωνία για τη διασφάλιση του σημερινού αριθμού των εν ενεργεία κληρικών και λαϊκών υπαλλήλων της Εκκλησίας της Ελλάδος, τη διαγραφή των κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών και τη δέσμευση του ελληνικού δημοσίου για τη μισθολογική, ασφαλιστική και συνταξιοδοτική εξασφάλιση των κληρικών. Επίσης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση στις 21 Δεκεμβρίου.

Στο τέλος της συνάντησης ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε: «Είχαμε τη χαρά σήμερα να συναντηθούμε με το Σύνδεσμο Ιερέων της Εκκλησίας της Κρήτης και τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος μαζί με τους έγκριτους νομικούς. Μαζί μας ήταν και ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας. Μας εξέφρασαν τις αγωνίες τους και πολλά ερωτήματα που ήταν αποτέλεσμα μιας όχι πλήρους κατανόησης του πλαισίου Συμφωνίας. Ήταν μία ειλικρινής συζήτηση. Είναι μία συζήτηση που δεν έχει τελειώσει αλλά, σήμερα ειδικά, τελειώνει ο πρώτος κύκλος αυτών των συζητήσεων. Άρα, με όσα ακούσαμε, με όσα καταγράψαμε, θα προχωρήσουμε στο τρίπτυχο: εξορθολογισμός των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας, διασφάλιση -και το υπερτονίζω αυτό- των εργασιακών δικαιωμάτων των ιερέων και βεβαίως το νοικοκύρεμα των οικονομικών. Καταλήξαμε ομόφωνα ότι θα συνεχιστεί η συζήτηση με τους νομικούς για να διαμορφωθεί ένα κείμενο που θα σταλεί στους πατέρες και στις 21 Δεκεμβρίου θα ξανασυναντηθούμε αφού θα έχουν διατυπωθεί από όλες τις πλευρές το κείμενο και οι όποιες παρατηρήσεις. Άρα, ήταν για μας μία εξαιρετική ημέρα. Είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε με τους ιερείς και επίσης να κωδικοποιήσουμε και τους προβληματισμούς αλλά κυρίως να αποσαφηνίσουμε πολλά πράγματα που νομίζω ήταν και ιδιαίτερα πειστικά. Να τελειώσω με ένα στοιχείο που μπορεί να είναι πάρα πολύ χρήσιμο και το οποίο μπορεί να μην έχει γίνει κατανοητό δημοσίως. Ο νόμος θα κυρώνει μία συμφωνία. Η κύρωση μίας Συμφωνίας σημαίνει -και θα έχει κι άλλα πράγματα- ότι δεν μπορεί να αλλάξει αυτή η Συμφωνία αν δεν συμφωνούν και τα δύο μέρη. Άρα, η κατοχύρωση που θα προέρχεται μέσα από αυτήν την κύρωση είναι μία κατοχύρωση πολύ πιο έντονη από ό,τι υπάρχει σήμερα ως προς τη μισθοδοσία ή ό,τι άλλο περιέχει αυτή η Συμφωνία».

Ο πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος π. Γεώργιος Σελλής δήλωσε:«Μεταφέραμε σήμερα στον Υπουργό τις αγωνίες των κληρικών και των οικογενειών τους μετά από τη Συμφωνία των δύο ανδρών, του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου και του Πρωθυπουργού. Μας άκουσε με προσοχή –θέλω να πιστεύω- και με τους συνεργάτες του, και θα περιμένουμε γραπτά αυτά τα οποία θα θέτει η Συμφωνία. Επίσης, θέλω να πω ότι ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος που εκπροσωπεί το σύνολο των κληρικών της Ελλάδος εμμένει στο νομικό καθεστώς και στο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο ήδη υπάρχει όσον αφορά, εννοείται, τις σχέσεις των κληρικών με το ελληνικό δημόσιο. Να περιμένουμε, λοιπόν, όπως είπε και ο υπουργός, γραπτά αυτά τα οποία έχει διατυπώσει για τη Συμφωνία».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών Κρήτης π. Ζαχαρίας Αδαμάκης δήλωσε:«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να συζητήσουμε με τον Υπουργό τα θέματα που μας αφορούν. Έγινε ένας καλός διάλογος και συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε. Εμείς, μεταφέραμε από την Κρήτη τον παλμό, τον προβληματισμό των Ιερέων για ό,τι γίνεται. Ο κ. Υπουργός μας άκουσε με προσοχή. Δεύτερον, εμείς επιμένουμε να μείνουμε εκεί που είμαστε, γιατί δεν το επιλέξαμε εμείς, η Πολιτεία μας έβαλε στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών και δεν δεχόμαστε να φύγουμε από εκεί βιαίως. Ζητήσαμε από τον κ. Υπουργό, και εκείνος ευχαρίστως το δέχτηκε, όλα αυτά τα οποία συζητήσαμε σήμερα και την περασμένη Κυριακή εδώ στον ίδιο χώρο στο Υπουργείο, να τα επεξεργαστούν και να μας τα δώσουν γραπτά για να μπορέσουμε και εμείς – έχουμε τα όργανα μας, έχουμε τους Συνδέσμους μας στην Κρήτη, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα- να εκφέρουμε τις απόψεις μας για τόσο καυτά θέματα.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Γαβρόγλου: Οι κληρικοί επιμένουν να πληρώνονται από το δημόσιο"

ΚΚΕ: Οι δηλώσεις Ζάεφ επιβεβαιώνουν ότι ο αλυτρωτισμός παραμένει στη Συμφωνία των Πρεσπών

Την έντονη αντίθεσή του στις δηλώσεις Ζάεφ περί μακεδονικής γλώσσας εξέφρασε το ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για σπέρματα αλυτρωτισμού, που παραμένουν στη συμφωνία των Πρεσπών.

«Οι δηλώσεις Ζάεφ περί "μακεδονικής γλώσσας" επιβεβαιώνουν ότι τα σπέρματα του αλυτρωτισμού παραμένουν στη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί αυτό βολεύει τα σχέδια των εμπνευστών της - τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ - προκειμένου να διαιρούν τους λαούς» τονίζει σχόλιο του ΚΚΕ.

«Τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όσο όμως και τα άλλα κόμματα, που από κοινού κρύβουν την αμερικανοΝΑΤΟϊκή προέλευση της Συμφωνίας, έχουν τεράστιες ευθύνες για την αύξηση ενός αλληλοτροφοδοτούμενου, απ' όλες τις πλευρές, εθνικισμού - αλυτρωτισμού» καταλήγει το σχόλιο του Κόμματος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΚΕ: Οι δηλώσεις Ζάεφ επιβεβαιώνουν ότι ο αλυτρωτισμός παραμένει στη Συμφωνία των Πρεσπών"

Μήνυμα Παυλόπουλου - Τσίπρα σε Σκόπια μετά τις δηλώσεις Ζάεφ για τη «μακεδονική» γλώσσα

Αυστηρό μήνυμα προς την ΠΓΔΜ έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος με αφορμή τις δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού περί «Μακεδόνων του Αιγαίου» και διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα, που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων. Την ίδια ώρα, ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, έκανε παρέμβαση για το Σκοπιανό, καλώντας την ΠΓΔΜ να τηρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε τους υψηλούς τόνους, σπεύδοντας όμως να θυμίσει ότι η Συμφωνία αναφέρει ότι η γειτονική χώρα αντί για «Μακεδονία», ονομάζεται «Βόρεια Μακεδονία».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Σλοβένο Πρόεδρο Μπόρουτ Πάχορ, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «και η Σλοβενία, που είναι μία από τις χώρες που αναγνωρίζουν τους γείτονες μας με τη συνταγματική τους ονομασία δηλαδή ως "Μακεδονία", από εδώ και στο εξής θα την αναγνωρίζετε και θα την ονομάζετε ως "Βόρεια Μακεδονία", γιατί για τον ελληνικό λαό αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς η Μακεδονία πέρα από μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας, περιφέρεια της Ελλάδας, είναι και ένα κομμάτι σημαντικό της αρχαίας ελληνικής ιστορίας κι αυτό αναγνωρίζεται πλήρως σε αυτή τη συμφωνία, κάτι το οποίο μας δημιουργεί την αίσθηση ότι έχουμε μια ισορροπημένη συμφωνία και για τις δυο πλευρές».

Για απαράδεκτες δηλώσεις Ζάεφ και για αφωνία Τσίπρα έκανε λόγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στον απόηχο των προκλητικών δηλώσεων Ζάεφ διεμήνυσε πως «δεν θα δεχτούμε αυθαίρετες ερμηνείες της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Σλοβενίας Μπόρουτ Πάχορ, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους» και πρόσθεσε ότι «είμαστε εδώ, αλλά δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις σε τέτοια ζητήματα». Κατέστησε, επίσης, σαφές ότι «αν και όταν έλθει η ώρα της κύρωσης αυτής, δεν πρόκειται κατ' ουδένα τρόπο να δεχθούμε αυθαίρετες -και πολύ περισσότερο αλυτρωτικές- ερμηνείες της Συνθήκης των Πρεσπών, από την πλευρά της ΠΓΔΜ».

Ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε, επίσης, ότι έχουμε αποδείξει εμπράκτως ότι επιθυμούμε την ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, αλλά τόνισε ότι αυτό προϋποθέτει την επίλυση του ζητήματος του ονόματος, και υπογράμμισε τις αλλαγές που συμφωνήθηκαν, να γίνουν στην έννομη τάξη και ιδίως στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας. Μάλιστα, τόνισε ότι «μόνον όταν τελειώσει οριστικά όλη αυτή η διαδικασία και αφού διαπιστωθεί ότι η Συνταγματική Αναθεώρηση εμπεριέχει όλες τις εγγυήσεις, για τις οποίες μίλησα προηγουμένως, τότε είναι δυνατό να υπάρξει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ καθώς και οιαδήποτε έναρξη συζητήσεων, σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ προς την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Όπως σημείωσε, «μόνο τότε είναι δυνατό να οριστικοποιηθεί και το περιεχόμενο της Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ και να έρθει προς κύρωση στην Βουλή των Ελλήνων».

Καμμένος: Καμία συμφωνία με όσους εκφράζουν αλυτρωτικές επιδιώξεις

«Όσοι εκφράζουν προς την πατρίδα μας αλυτρωτικές επιδιώξεις θα πρέπει να ξέρουν πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συμφωνίας» διεμήνυσε από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Παρέμβαση Νίμιτς

Παρέμβαση στο Σκοπιανό έκανε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ύστερα από τις προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, περί «Μακεδόνων του Αιγαίου» και διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα, που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων.

Ο κ. Νίμιτς, σύμφωνα με πληροφορίες, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ πως η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να τηρηθεί και κάλεσε τον Ζόραν Ζάεφ να συμμορφωθεί με όσα ορίζει το γράμμα και το πνεύμα της Συμφωνίας.

Σάλος από τις δηλώσεις Ζάεφ

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή των Σκοπίων, πρόβαλε τη δυνατότητα διδασκαλίας της «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα, το ενδιαφέρον για τους «Μακεδόνες» του Αιγαίου, αλλά και την κατοχύρωση της «μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας».

Απαντώντας στην κριτική βουλευτών του VMRO DPMNE για τους «Μακεδόνες της Ελλάδας και της Βουλγαρίας» ο κ. Ζάεφ δήλωσε ότι ειδικά για αυτούς από το «Αιγαίο, δεν έγινε τίποτε τα τελευταία 27 χρόνια από την ανεξαρτησία του κράτους, ενώ με την Συμφωνία των Πρεσπών υπάρχει η δυνατότητα να διδάσκεται και στην Ελλάδα η “μακεδονική” γλώσσα». Μάλιστα, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που δημοσίευσε η εφημερίδα Vecer, πρόσθεσε ότι κανείς πια δεν θα αμφισβητεί το κράτος και «κανείς δεν θα μπορεί να αρνηθεί τον “Μακεδονικό” Λαό και την “Μακεδονική” γλώσσα».

Από την πλευρά του, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, μέσω του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, απάντησε στις δηλώσεις Ζάεφ με παραπομπή στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, να επαναλμβάνει πως το κόμμα του δεν πρόκειται να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και να διαμηνύει πως «δεν εκχωρούμε γλώσσα και εθνότητα».

Επιπλέον, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά άφησε αιχμές κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας: «Άρχισαν τα όργανα… Κατά τον κ.Ζάεφ σε λίγο θα διδάσκουμε την δήθεν Μακεδονική γλώσσα στα Ελληνικά σχολεία. Μεγάλη επιτυχία κ.Τσίπρα . «Ιστορική» η συμφωνία σας».

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυμα Παυλόπουλου - Τσίπρα σε Σκόπια μετά τις δηλώσεις Ζάεφ για τη «μακεδονική» γλώσσα"

Κυριάκος Μητσοτάκης: Να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών – Παρέμβαση Νίμιτς σε Ζάεφ

Aπαράδεκτες χαρακτηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις δηλώσεις Ζάεφ περί διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα, τονίζοντας όμως πως ήταν αναμενόμενες από το ίδιο το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Σε δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως οι δηλώσεις αυτές επιβεβαιώνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο αυτό που η ΝΔ είχε πει από την πρώτη στιγμή, «ότι αναγνώριση της δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για την αναβίωση όλων των ανιστόρητων αλυτρωτικών διεκδικήσεων των Σκοπίων».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, «ο κ. Ζάεφ έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει γι’ αυτό που συμφώνησε» ενώ, όπως λέει χαρακτηριστικά, «ο κ. Τσίπρας μένει άφωνος μπροστά στα αποτελέσματα της δικής του πολιτικής λες και με αυτό τον τρόπο θα κρύψει τις ευθύνες και την ενοχή του. Ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να περιορίσουμε το εύρος της εθνικής ζημιάς.

» Να μην κυρωθεί από την ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. Επαναλαμβάνω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Η ΝΔ θα καταψηφίσει τη συμφωνία και καλούμε όλα τα κόμματα και όλους τους βουλευτές να πράξουν το ίδιο. Αυτή εξάλλου είναι και η απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης.

Παρέμβαση Νίμιτς

Εν τω μεταξύ, παρέμβαση στην κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, ώστε να τηρηθούν όσα προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών, έκανε ο ειδικός διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς, σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείταιο Σκάι. Αφορμή στάθηκε η έμμεση, αλυτρωτική, αναφορά του Ζόραν Ζάεφ περί «Μακεδόνων» στην Ελλάδα, που με τη Συμφωνία των Πρεσπών θα έχουν την δυνατότητα να διδάσκονται τη «μακεδονική» γλώσσα στη χώρα μας.

«Η Μακεδονία πέρα από μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας, περιφέρεια της Ελλάδας, είναι και ένα κομμάτι σημαντικό της αρχαίας ελληνικής ιστορίας κι αυτό αναγνωρίζεται πλήρως» στην συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Σλοβενίας Μπόρουτ Παχόρ. Προσέθεσε πως αυτό «μας δημιουργεί την αίσθηση ότι έχουμε μια ισορροπημένη συμφωνία και για τις δυο πλευρές».

«Όσοι εκφράζουν προς την πατρίδα μας αλυτρωτικές επιδιώξεις θα πρέπει να ξέρουν πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συμφωνίας» διεμήνυσε προς την ΠΓΔΜ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στο περιθώριο των εορτασμών για την ημέρα του Πυροβολικού.

Νωρίτερα, μήνυμα στην ηγεσία της ΠΓΔΜ έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. «Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «είμαστε εδώ, αλλά δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις σε τέτοια ζητήματα».

Κατέστησε, επίσης, σαφές ότι «αν και όταν έλθει η ώρα της κύρωσης αυτής, δεν πρόκειται κατ’ ουδένα τρόπο να δεχθούμε αυθαίρετες -και πολύ περισσότερο αλυτρωτικές- ερμηνείες της Συνθήκης των Πρεσπών, από την πλευρά της ΠΓΔΜ.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυριάκος Μητσοτάκης: Να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών – Παρέμβαση Νίμιτς σε Ζάεφ"

Πόρισμα ΔΗΣΥ για ΚΕΕΛΠΝΟ: Παρατυπίες, αλλά χωρίς εμπλοκή Γεωργιάδη

Παρατυπίες στην υπόθεση πρόσληψης 22 υπαλλήλων στο ΚΕΕΛΠΝΟ εντοπίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη χωρίς ωστόσο να προκύπτει εμπλοκή – όπως υποστηρίζεται – του πρώην υπουργού Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη.

«Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των 22 προσλήψεων που έγιναν από το ΚΕΕΛΠΝΟ, και εν συνεχεία διατέθηκαν ως επί το πλείστον στο γραφείο του τότε Υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, επισημάνθηκαν πλείονες παρατυπίες, με πλέον χαρακτηριστικές την ανυπαρξία απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου και την ανυπαρξία γραπτής σύμβασης μεταξύ των συνεργατών και του ΚΕΕΛΠΝΟ. Θετική γνώση, ήτοι άμεσος δόλος, όπως απαιτείται από το άρθρο 256 ΠΚ (καθώς και το άρθρο 390 ΠΚ), σχετικά με την ακολουθηθείσα διαδικασία πρόσληψης, δεν προέκυψε στο πρόσωπο του τότε Υπουργού, ο οποίος πάντως όφειλε (είτε ο ίδιος, είτε δια του πολιτικού του γραφείου που αποτελεί οργανωμένη υπηρεσιακή μονάδα, με Διευθυντή και προσωπικό) να έχει ελέγξει τη νομιμότητα της διαδικασίας πρόσληψης και απασχόλησης τουλάχιστον των 14 υπαλλήλων – συνεργατών του ΚΕΕΛΠΝΟ που διατέθηκαν στο γραφείο του» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πορισματική έκθεση που συνέταξε η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Αναφορικά με την υπόθεση αγοράς του κτιρίου που στεγάζει τον Οργανισμό, η κυρία Χριστοφιλοπούλου επισημαίνει «διαπιστώνεται ότι η διαδικασία επιλογής δεν υπήρξε η ενδεδειγμένη στο πλαίσιο που επιβάλλει η χρηστή διοίκηση και η ανάγκη διαφάνειας στη λειτουργία του Δημοσίου. Ως σοβαρές ενδείξεις αυτού μπορούν να εκληφθούν τόσο η πρόδηλη δυσαναλογία μεταξύ αντικειμενικής αξίας και τελικού συμβατικού τιμήματος όσο και η ίδια η διαδικασία επιλογής που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως «φωτογραφική». Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι μέχρι σήμερα δεν έχει αμφισβητηθεί η νομιμότητα της διαδικασίας. Σε κάθε περίπτωση, η εις βάθος διερεύνηση της υποθέσεως και η αναζήτηση πιθανόν ευθυνών είναι έργο της Δικαιοσύνης».

Σχετικά τέλος, με την αντιδικία ΚΕΕΛΠΝΟ-ΟΚΑΝΑ, σημειώνεται ότι, «δεδομένης της αστικής φύσεως της διαφοράς, αυτή εκφεύγει του αντικειμένου έρευνας της Εξεταστικής Επιτροπής. Προέκυψε δε ότι, μετά από σχετική τροποποίηση της προγραμματικής συμβάσεως, υπήρξε νομότυπη μεταβολή σκοπού για τη δημιουργία νέων δομών. Σε κάθε περίπτωση, τα διαθέσιμα ποσά δαπανήθηκαν, πράγματι, για σκοπούς δημόσιας υγείας, αλλά διαφορετικούς από εκείνους που αρχικώς είχαν προσδιορισθεί. Κατόπιν τούτων, δεν εντοπίζεται εν προκειμένω, αιτία ή περιθώριο αποδόσεως ευθυνών σε πολιτικό πρόσωπο».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πόρισμα ΔΗΣΥ για ΚΕΕΛΠΝΟ: Παρατυπίες, αλλά χωρίς εμπλοκή Γεωργιάδη"

Δρακόντεια μέτρα για την επέτειο δολοφονίας του Γρηγορόπουλου

Για ακόμη μια χρονιά θα ληφθούν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την Ελληνική Αστυνομία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στα Εξάρχεια και τις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη.

Η ΕΛΑΣ βρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ στα μέτρα που θα ληφθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, να συμμετέχουν, όπως άλλωστε και στην επέτειο του Πολυτεχνείου, περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, τα μέτρα ασφαλείας που θα εφαρμοστούν θα είναι ανάλογα με αυτά στο Πολυτεχνείο, ενώ θα υπάρχουν αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις σε αστυνομικά τμήματα και κτίρια, όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, πολλοί «μυστικοί» αστυνομικοί θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου, που θα παρατηρούν κινήσεις διαφόρων ατόμων και ειδικότερα έξω από κτίρια που τελούν από κατάληψη. Η αστυνομία εκτιμά ότι οι συγκεκριμένοι χώροι είναι πιθανό να αποτελέσουν ορμητήριο για διάφορες επιθέσεις.

Επίσης, συνεχείς πτήσεις πάνω από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας θα πραγματοποιούν το ελικόπτερο της Αστυνομίας, καθώς και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα γνωστά «drones».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Δρακόντεια μέτρα για την επέτειο δολοφονίας του Γρηγορόπουλου"

Εξώδικο Γεωργιάδη στον πρόεδρο της επιτροπής για την Υγεία

Εξώδικο στον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη έστειλε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή το πόρισμα της πλειοψηφίας των βουλετών του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγορεί τον κ. Μπαλωμενακη για την διαρροή του πορίσματος της πλειοψηφίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε εφημερίδες που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, πριν αυτό δοθεί στους βουλευτές της εξεταστικής.

Ακόμα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει ότι η πλειοψηφία της εξεταστικής επιτροπής παραβίασε την απόφαση της ολομέλειας και διερευνά χρονικά διαστήματα για τα οποία η επιτροπή δεν έχει τη δυνατότητα και την αρμοδιότητα, ενώ τους κατηγορεί και για τα όσα αναφέρουν στο πόρισμα περί διάπραξης εκ μέρους του, του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας, που δεν σχετίζεται με τα υπουργικά του καθήκοντα, καθώς όπως λέει η κίνηση αυτή υπερβαίνει την εξουσία τους.

Ο κ. Γεωργιάδης προσκαλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έστω και την ύστατη ώρα- όπως αναφέρει στο εξώδικο- να απέχουν από πολιτικές επιδιώξεις εναντίον του, καθώς σε διαφορετική περίπτωση όπως λέει ο κ. Γεωργιάδης, θα κινηθεί όπως έχει κάθε δικαίωμα νομικά σε βάρος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να υπερασπιστεί την τιμή και την υπόληψη του και να προστατευθεί από παράνομες πράξεις και παραλείψεις.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης που διάβασε το εξώδικο στα μέλη της εξεταστικής επιτροπής, έκανε λόγο για πρωτοφανή κίνηση που εκλαμβάνεται ως απόπειρα απειλής και εκβίασης.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξώδικο Γεωργιάδη στον πρόεδρο της επιτροπής για την Υγεία"

Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν την Κύπρο - Πλημμύρισαν η Βουλή και το Αρχαιολογικό Μουσείο! (βίντεο)

Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν σήμερα την Κύπρο και έχουν πλημμυρίσει η Βουλή των Αντιπροσώπων, το Αρχαιολογικό Μουσείο, η Πύλη Αμμοχώστου και η αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη».
Εκπρόσωπος του Τμήματος Αρχαιοτήτων στην Κύπρο ανέφερε ότι δεν υπήρξαν σοβαρές ζημιές και ότι από πολύ νωρίς το πρωί συνεργεία μάζεψαν τα νερά και το Μουσείο λειτούργησε κανονικά. Αντίθετα, το Τμήμα Αρχαιοτήτων έκλεισε την Πύλη Αμμοχώστου και ο Δήμος Λευκωσίας την αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη».


Ο εκπρόσωπος τύπου της Βουλής, Λουκάς Φουρλάς, δήλωσε ότι η εικόνα που παρουσίαζε το πρωί το Κοινοβούλιο «δεν τιμά κανένα μας». Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Βουλής, εδώ και δυόμισι χρόνια, από την πρώτη εβδομάδα εκλογής και ανάληψης των καθηκόντων του καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες να πείσει για την ανάγκη ανέγερσης νέου κτηρίου του Κοινοβουλίου.


Τα έντονα καιρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν κυρίως στην Λευκωσία και Λεμεσό με καταρρακτώδεις βροχές, έντονο χαλάζι και ισχυρούς ανέμους. 

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση που είναι σε ισχύ από τις 11:00 σήμερα το πρωί μέχρι και τις 11:00 αύριο το πρωί της Τετάρτης. Η ένταση της βροχόπτωσης θα ξεπερνά τα 35 χιλιοστά ανά ώρα. Λόγω της έντονης βροχόπτωσης και χαλαζόπτωσης πλημμύρισαν σπίτια και άλλα υποστατικά, έπεσαν δένδρα και έκλεισαν δρόμοι για την τροχαία κίνηση. Ο Πεδιαίος ποταμός στη Λευκωσία υπερχείλισε από τις δυνατές νεροποντές. Οι δυνατοί άνεμοι ξερίζωσαν πάσσαλους της Αρχής Ηλεκτρισμού, με αποτέλεσμα να σημειωθούν ζημιές στο δίκτυο της και διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.
pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν την Κύπρο - Πλημμύρισαν η Βουλή και το Αρχαιολογικό Μουσείο! (βίντεο)"

Αποφυλακίζονται υπό όρους μέλη της ΜΚΟ ERCI που κατηγορούνται για διακίνηση μεταναστών

Την αποφυλάκιση πέντε μελών της ΜΚΟ ERCI που κρατούνταν σε σωφρονιστικά ιδρύματα και κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διευκόλυνε την είσοδο παράτυπων μεταναστών στη χώρα μέσω Μυτιλήνης, αποφάσισε η δικαιοσύνη το μεσημέρι της Τρίτης.

Πρόκειται για τρεις άνδρες που κρατούνται στις φυλακές της Χίου και δύο γυναίκες που βρίσκονται στον Κορυδαλλό, οι οποίοι θα αφεθούν ελεύθεροι με καταβολή χρηματικής εγγύησης από 5.000 έως 10.000 ευρώ, ενώ θα τους απαγορευτεί η έξοδος από την χώρα.

Ο δικηγόρος του προέδρου της ΜΚΟ, Βασίλης Σπύρου, δήλωσε στο Newpost: «Μετά από μια καλύτερη εκτίμηση του προανακριτική υλικού, ερευνήθηκαν και τα δεδομένα και εφαρμόστηκε η ποινική δικονομία».

Οι εμπλεκόμενοι αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι έως το πρωί της Τετάρτης.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποφυλακίζονται υπό όρους μέλη της ΜΚΟ ERCI που κατηγορούνται για διακίνηση μεταναστών"

Eurogroup σε Αθήνα: «Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις, απαιτείται πρόοδος σε πολλά ζητήματα»

Το Eurogroup χαιρετίζει τις προβλέψεις ότι η Ελλάδα θα πετύχει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2019, ωστόσο επισημαίνει ότι υπάρχουν ζητήματα όπου «ξεκάθαρα απαιτείται πρόοδος», δήλωσε ο πρόεδρος του σώματος Μάριο Σεντένο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από περίπου 19 ώρες συζητήσεων ο κ. Σεντένο τόνισε πως οι ευρωπαίοι εταίροι περιμένουν πρόοδο στις ιδιωτικοποιήσεις, στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, στο νομικό πλαίσιο για την πτώχευση και στην μεταρρύθμιση της αγοράς προϊόντων.

Στην πράξη αυτό σημαίνει πως έως την έκθεση του Φεβρουαρίου η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει επιτελέσει ουσιαστική πρόοδο στα ανοιχτά θέματα, καθώς διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να «παγώσουν» κάποια μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Ο κ. Σεντένο τόνισε με νόημα πως αυτό που προέχει είναι η συνέχιση τις μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που έχει αρχίσει εδώ και χρόνια.

Το Eurogroup θα συνεχίσει να παρακολουθεί την μετα-Μνημονιακή πορεία της Ελλάδας μέσω των τριμηνιαίων εκθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η πρώτη έκθεση, που παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στο σώμα, σημειώνει πως καμία από τις 16 δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Αθήνα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας η ευρω-ομάδα ενέκρινε χωρίς ενστάσεις τον προϋπολογισμό της Ελλάδας για το 2019, που δεν προβλέπει περικοπή των συντάξεων μέσω κατάργησης της προσωπικής διαφοράς.

Ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί εξέφρασε την ικανοποίησή του, σημειώνοντας πως 1,4 εκατομμύρια Έλληνες συνταξιούχοι δεν θα βιώσουν περικοπή του εισοδήματός τους.

Προσέθεσε πως κατά την άποψη της Κομισιόν οι μειώσεις δεν χρειάζονταν για να επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος του 2019 ούτε για να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα το ασφαλιστικού συστήματος.

«Λευκός καπνός» για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ ύστερα από 18 ώρες διαπραγματεύσεων κατέληξαν σε συμφωνία για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης.

Όπως έγραψε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, στο Twitter του, οι ΥΠΟΙΚ συμφώνησαν για το πλαίσιο προστασίας των ευρωπαϊκών τραπεζών, το ρόλο του ESM και τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν.


Σύμφωνα με το Reuters, οι ΥΠΟΙΚ συμφώνησαν να συνεχιστούν οι συζητήσεις για ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και για το σχήμα εγγύησης καταθέσεων (με επόμενη αναφορά προόδου τον Ιούνιο του 2019).

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, oι υπουργοί οικονομικών της ΕΕ συμφώνησαν να στηρίξουν την ευρωζώνη έναντι μελλοντικών χρηματοοικονομικών κρίσεων, επιτυγχάνοντας συμφωνία μετά από πολύωρες συνομιλίες κατά τη διάρκεια της νύχτας στις Βρυξέλλες. Η συμφωνία επετεύχθη στις 7:30 το πρωί και περιλαμβάνει μέτρα για να εξοπλίσει την τραπεζική ένωση της ευρωζώνης με περισσότερους οικονομικούς πόρους και να παράσχει στο ταμείο διάσωσης - τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας - επιπλέον ευελιξία στο πώς μπορεί να βοηθήσει τις χώρες να αντιμετωπίσουν τις αναταραχές στην αγορά.

Διαβάστε Περισσότερα » "Eurogroup σε Αθήνα: «Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις, απαιτείται πρόοδος σε πολλά ζητήματα»"

Γ.Μπαμπινιώτης: «Δεν έπρεπε ποτέ να αναγνωρίσουμε τη μακεδονική γλώσσα- Τώρα μιλάνε για ‘μακεδονική’ ταυτότητα»

Τις τελευταίες αναφορές του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, για την «μακεδονική γλώσσα» η οποία όπως είπε «μπορεί να διδάσκεται και στην Ελλάδα» κλήθηκε να σχολιάσει ο καθηγητής γλωσσολογίας, Γιώργος Μπαμπινιώτης. Τόνισε ότι «πρόκειται για μια στρεβλή σύλληψη, διατύπωση που δυστυχώς τη δεχτήκαμε και εμείς να τη λέμε ‘μακεδονική’».

Όπως σημείωσε: «Η μακεδονική των Σκοπίων είναι ένα βουλγαροσερβικό ιδίωμα, μια βουλγαροσερβική γλώσσα που οι γλωσσολόγοι την κατατάσσουν ως υποκατηγορία της βουλγαρικής και γράφεται με το κυριλλικό αλφάβητο. Αυτό εμείς το αναγνωρίσαμε ως ‘μακεδονική’ γλώσσα. Έπρεπε να λέγεται σλαβομακεδονική, βουλγαροσελβική, νοτιοσλαβική όπως θέλετε πέστε την το μόνο που δεν μπορείς να την πεις μακεδονική γλώσσα διότι αυτομάτως υπάρχει σύγχυση με τη δική μας ελληνική γλώσσα της Μακεδονίας».

Ο καθηγητής επεσήμανε ότι η γλώσσα δεν είναι ένα απλό εργαλείο: «Η γλώσσα είναι ταυτότητα για αυτό επέμεναν και οι Σκοπιανοί να ονομαστεί έτσι η γλώσσα τους διότι είναι η άλλη όψη μαζί με το έθνος που αποτελεί την ταυτότητά τους και την κέρδισαν ανοήτως, ως μεγάλο λάθος εκ μέρους μας, εκμαίευσαν ένα ακόμη στοιχείο για να μιλάνε για τη δική τους ‘μακεδονική’ ταυτότητα. Δεν έπρεπε ποτέ να το αναγνωρίσουμε»

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Γ.Μπαμπινιώτης: «Δεν έπρεπε ποτέ να αναγνωρίσουμε τη μακεδονική γλώσσα- Τώρα μιλάνε για ‘μακεδονική’ ταυτότητα»"

Αναστέλλεται έως το τέλος του 2019 η εφαρμογή του φόρου υπεραξίας 15%

Αναστέλλεται η εφαρμογή του φόρου υπεραξίας 15% που προκύπτει από την μεταβίβαση ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, εντός των ημερών αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία με την οποία θα αναστέλλεται η εφαρμογή του φόρου υπεραξίας στα ακίνητα, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Ο φόρος υπεραξίας νομοθετήθηκε το 2014, χωρίς ωστόσο να έχει εφαρμοσθεί μέχρι σήμερα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξει επιβάρυνση στην αγορά ακίνητων. Οι διατάξεις του νόμου που αναστέλλονται για ακόμη ένα έτος προέβλεπαν, μεταξύ άλλων, ότι ο φόρος υπεραξίας επιβάλλεται με συντελεστή 15% στο κέρδος που προκύπτει ανάμεσα στην τιμή κτήσης και την τιμή πώλησης κάθε ακινήτου.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστέλλεται έως το τέλος του 2019 η εφαρμογή του φόρου υπεραξίας 15%"

Πόρισμα ΝΔ για ΚΕΕΛΠΝΟ: Ζητούν δικαστική διερεύνηση για Ξανθό, Πολάκη, Σκοπούλη

Ποινικές και πολιτικές ευθύνες στην διαχείριση του ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2015 – 2018 καταλογίζει η Νέα Δημοκρατία στο πόρισμα που κατέθεσε στην συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής που ερευνά υποθέσεις στον χώρο της Υγείας.

«Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι πράγματι μέσω της Εξεταστικής Επιτροπής ανέκυψαν σοβαρά ζητήματα πολιτικών ή και ποινικών ευθυνών που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης και αφορούν στην περίοδο 2015-2018 και που η πλειοψηφία αρνήθηκε να εξεταστούν στην παρούσα Εξεταστική» επισημαίνουν μεταξύ άλλων τα μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μετέχουν στην εξεταστική. Παράλληλα, οι συντάκτες του κειμένου ζητούν να εξεταστούν και οι χειρισμοί της κυρίας Φωτεινής Σκοπούλη που μετείχε ως υφυπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Σαμαρά ως συνεργαζόμενη τότε με την ΔΗΜΑΡ.

Αναλυτικά, στο δια ταύτα του πορίσματος της ΝΔ επισημαίνεται:

Ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής υπεβλήθησαν από τους μάρτυρες καταγγελίες εξαιρετικά σοβαρές που οφείλουν ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ και περιληπτικώς αφορούν: 

1. Καταγγελίες που αφορούν στη διαχείριση του προγράμματος Philos, τη διαδικασία προσλήψεων, τις εν συνεχεία παρατάσεις των συμβάσεων, τη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και των εθνικών πόρων και την αποτελεσματικότητα του προγράμματος για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας στα ΚΥΤ και τα Κέντρα Παραμονής. 

Αρχικά για το πρόγραμμα PHILOS ξοδεύτηκαν περίπου 17,5 εκ. € ευρωπαϊκών πόρων. Μετά το περάς του προγράμματος η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ανανέωσε 2 φορές αυτόματα και ονομαστικά τις 300 περίπου συμβάσεις του προγράμματος που είχαν λήξει, αρχικώς για δυο και κατόπιν για άλλους τρεις μήνες με φωτογραφικές τροπολογίες. Οι πέντε αυτοί μήνες των διαδοχικών ανανεώσεων πληρώθηκαν από τον τακτικό προϋπολογισμό του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. (3,16 εκατομμύρια ευρώ) και βέβαια οι ανανεώσεις έγιναν χωρίς ΑΣΕΠ και χωρίς τη διαδικασία που ορίζει η σχετική ΠΥΣ, παρότι αφορούσαν ποικίλες ειδικότητες και ήταν πλέον εκτός ευρωπαϊκού προγράμματος (ΒΛ άρθρο 6 του ν. 4558/φεκ 140 1/8/2018- τ. Α,’ διαπιστωτική πράξη Υπουργού Υγείας Γ4Β/Γ.Π. 78647/ 15-10-2018 & την από 24 Οκτωβρίου 2018 τροπολογία προθήκη του Υπουργείου Υγείας ). Επιπλέον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με την από 6 Σεπτεμβρίου 2018- ΦΕΚ Β’3877 υπ΄ αριθμ. Γ.Π.ΟΙΚ.64186 ΚΥΑ (κατ’ εξουσιοδότηση του άρθρο 123 του νόμου 4549/2018), ενέκρινε την διάθεση 47 εκατομμυρίων ευρώ αποκλειστικά για προσλήψεις ορισμένου χρόνου μέσω του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. 1600 ατόμων κάθε ειδικότητας (ιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, πληροφορικοί, στατιστικοί, βιο-στατιστικοί, ψυχολόγοι, νομικοί, δημοσιογράφοι, οικονομολόγοι, διασώστες, μαίες κλπ) για 65 τουλάχιστον διαφορετικές δομές (όχι των hotspots) οι οποίες θα διενεργηθούν άμεσα, από τριμελείς επιτροπές του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και θα κατακυρωθούν από το ΔΣ του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και όχι από το ΑΣΕΠ. Η προκήρυξη για τις εν λόγω προσλήψεις αναρτήθηκε στο site του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018. Εξάλλου, οι ισχύουσες εξαιρέσεις αφορούν αποκλειστικά την παροχή υπηρεσιών με σύμβαση έργου, ενώ οι αλλεπάλληλες παρατάσεις συμβάσεων των ίδιων προσώπων ενδέχεται να υποκρύπτουν εξαρτημένη εργασία. 

2. Καταγγελίες για εκταμιεύσεις εκατομμυρίων Ευρώ από τη νυν Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ προς ιδιωτικές εταιρείες, χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες, με δεδομένη και την ένταξη του ΚΕΕΛΠΝΟ στο Δημόσιο Λογιστικό. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην εταιρεία «ΤΡΙΠΛ – ΕΣ / ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΕΡΒΙΣΕΣ & ΣΟΛΟΥΣΙΟΝΣ Υπηρεσίες και Συστήματα Ασφαλείας – Ιδιωτική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ», η οποία κατά το χρονικό διάστημα από τα μέσα Ιουνίου 2016 έως αρχές Φεβρουαρίου 2018 εισέπραξε περίπου 8.000.000€, χωρίς να υπάρχει σύμβαση με το Κέντρο που να καλύπτει το εν λόγω διάστημα και υπό καθεστώς δημοσίου λογιστικού (Ν. 4270/2014). Η συγκριμένη εταιρεία καταγγέλθηκε ότι έχει ιδιαίτερες σχέσεις διαπλοκής με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παύλο Πολάκη ο οποίος και προσπάθησε να νομιμοποιήσει τις παράνομες αμοιβές της με τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις» στις 24 Ιουλίου 2017, τροπολογία η οποία εν τέλει απεσύρθη λόγω της έντονης αντίδρασης σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Θα πρέπει να εξεταστεί περαιτέρω: βάσει ποιας σύμβασης έγιναν οι πληρωμές, εάν υπήρξε πραγματική παροχή υπηρεσίας για το εν λόγω διάστημα, εάν και με ποιον τρόπο πιστοποιείται η καλή εκτέλεση και η παροχή υπηρεσιών και με ποιο τρόπο εκταμιεύθηκε το ποσό των 8 εκ. € με μόνη υπογραφή του Προέδρου κ. Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ. Παράλληλα να εξεταστεί εάν και κατά πόσο έγιναν εκταμιεύσεις ποσών για πληρωμή και άλλων προμηθευτών, με την ίδια διαδικασία και εκτός διαδικασιών Δημοσίου Λογιστικού, κατά το διάστημα 2015 έως και σήμερα και ο τρόπος επιχορήγησης από το ΚΕΕΛΠΝΟ σειράς ΜΚΟ και άλλων φορέων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. 

3. Πλημμελής συμμόρφωση της νυν Διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ προς Δικαστική απόφαση του Ιουλίου 2017 (5456/2017), η οποία διέτασσε την άμεση απομάκρυνση από το ΚΕΕΛΠΝΟ της εταιρείας φύλαξης «Τρίπλ – ΕΣ». 

4. Καταγγελίες για πληθώρα απευθείας αναθέσεων σε νομικούς, οικονομικούς και άλλους συμβούλους, εκτός διαδικασίας που ορίζει η σχετική ΠΥΣ και ΑΣΕΠ, αλλά και χωρίς προκηρύξεις. Για τις συγκεκριμένες καταγγελίες που έγιναν και αφορούν σειρά συγκεκριμένων προσώπων που προσελήφθησαν και απασχολήθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ ως νομικοί και άλλοι σύμβουλοι θα πρέπει να αναζητηθούν: η διαδικασία της προκήρυξης των θέσεων, η διαδικασία επιλογής τους, οι πίνακες μοριοδότησης, το καθεστώς βάσει του οποίου απασχολήθηκαν, οι συμβάσεις τους, το συνολικό κόστος απασχόλησής τους και όλα τα σχετικά στοιχεία της πρόσληψης και απασχόλησής τους στο ΚΕΕΛΠΝΟ. 

5. Καταγγελίες για απόκρυψη από τη Δικαιοσύνη, εκ μέρους της νυν Διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ στοιχείων που αφορούσαν τις ήδη ελεγχόμενες για παρανομία προσλήψεις, με υπαιτιότητα του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, που έλαβαν χώρα το 2016. Οι προσλήψεις αφορούν στην 253/16 Προκήρυξη και για τις οποίες έχουν ήδη ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος από την Εισαγγελία Διαφθοράς σε 3 μετακλητούς συνεργάτες και ειδικούς συμβούλους του Αναπληρωτή κ. Παύλου Πολάκη.

6. Καταγγελίες για άσκηση ψυχολογικής βίας από τη Διοίκηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., τον Πρόεδρο ΔΣ Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ και συμβούλους του στους υπαλλήλους προκειμένου να τους αποσπάσουν ψευδείς καταθέσεις και ψευδή στοιχεία.

7. Καταγγελίες οι οποίες οδήγησαν στο σχηματισμό δικογραφίας κατά των στελεχών του Μικτού κλιμακίου που διενήργησε τους ελέγχους στο ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς και υπόνοιες για διαρροή στον Τύπο απόρρητων στοιχείων του ελέγχου. 

8. Καταγγελίες για το ρόλο που διαδραμάτισε η Γενική Επιθεωρήτρια κ. Παπασπύρου, η οποία μέσω της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής (14.6.2018) και μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA (19.05.2018) προανήγγειλε ποινικές διώξεις, προκαταλαμβάνοντας την κρίση των εισαγγελικών λειτουργών, γεγονός που αποτελεί θεσμική εκτροπή. 

9. Ο τρόπος με τον οποίο ενήργησε η τέως Υφυπουργός Υγείας κ. Φ. Σκοπούλη στο θέμα των αντιδραστηρίων για τον έλεγχο του ιού του Δυτικού Νείλου, όταν ζήτησε από το ΚΕΕΛΠΝΟ την απευθείας ανάθεση για προμήθεια αντιδραστηρίων. 

10. Η απόφαση του νυν Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού (Α.Π. 941/24.3.2017) να απεντάξει από το ΕΣΠΑ το έργο «Εκστρατείες και δράσεις ενημέρωσης του πληθυσμού για την πρόληψη των νοσημάτων», είναι ελεγκτέα, σε περίπτωση που κριθεί ότι η απένταξη έγινε καταχρηστικά.

Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι πράγματι μέσω της Εξεταστικής Επιτροπής ανέκυψαν σοβαρά ζητήματα πολιτικών ή και ποινικών ευθυνών που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης και αφορούν στην περίοδο 2015-2018 και που η πλειοψηφία αρνήθηκε να εξεταστούν στην παρούσα Εξεταστική.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πόρισμα ΝΔ για ΚΕΕΛΠΝΟ: Ζητούν δικαστική διερεύνηση για Ξανθό, Πολάκη, Σκοπούλη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news