facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Ζόραν Ζάεφ: Ενδέχεται να διδάσκεται η ‘μακεδονική’ γλώσσα στην Ελλάδα

Κατά τη συζήτηση στο κοινοβούλιο σήμερα, για τις τροποποιήσεις στο Σύνταγμα της πΓΔΜ, ο πρωθυπουργός επεσήμανε μία προς μία τις αλλαγές τονίζοντας ότι η ψήφιση αυτών των αλλαγών στο Σύνταγμα θα ωθήσει την Ελλάδα να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και θα δώσει το πράσινο φως για την ένταξη της χώρας ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Απαντώντας σε παρατήρηση του βουλευτή του VMRO-DPMNE, Τράιτσο Ντίμκοφ, ότι με την αλλαγή του ονόματος σε ‘Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας’ δημιουργείται ένα νέο κράτος και μια νέα ταυτότητα για τους πολίτες και χάνεται η επαφή με τους ‘Μακεδόνες’ στις γειτονικές χώρες, ο πρωθυπουργός είπε:

«Η χώρα παραμένει, φυσικά, η ίδια, η γλώσσα θα αναγνωρίζεται από όλους και η ‘Μακεδονία’ θα γίνει μέρος όλων των διεθνών οργανισμών».

Όσον αφορά τους ‘Μακεδόνες’ στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι για αυτούς, ειδικά για το Αιγαίο, δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτε τα τελευταία 27 χρόνια- από την ανεξαρτησία της ‘Μακεδονίας’ και ότι με αυτήν τη συμφωνία ενδέχεται( υπάρχει η πιθανότητα) η μακεδονική γλώσσα να διδάσκεται στην Ελλάδα (πρωτότυπο: има шанси македонскиот јазик да се изучува во Грција), όπως σημειώνει η Βέτσερ.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζόραν Ζάεφ: Ενδέχεται να διδάσκεται η ‘μακεδονική’ γλώσσα στην Ελλάδα"

H πρώτη δημοσκόπηση για την Περιφέρεια Αττικής: Τι δείχνουν τα ποσοστά για Δούρου, Πατούλη, Σγουρό

Την πρώτη δημοσκόπηση για την Περιφέρεια Αττικής, που διενήργησε η Opinion Poll, φιλοξενεί στις σελίδες του ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», όπου διαφαίνεται το προβάδισμα Πατούλη έναντι της νυν Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Πατούλης φαίνεται ότι έχει, εκτός από το χρίσμα της ΝΔ, και αέρα νίκης, αφού στην παράσταση νίκης καταλαμβάνει το 39,1% έναντι της εκλεκτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου που κατατάσσεται δεύτερη με 10,7%.

Τα δεδομένα στην πρόθεση ψήφου

Τα ποσοστά διαφοροποιούνται στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, καθώς, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, ο Γιώργος Πατούλης καταλαμβάνει το 31,3%, η Ρένα Δούρου ακολουθεί με 19,1%, ο Γιάννης Σγουρός έρχεται τρίτος με 12,1% και ακολουθούν Θανάσης Παφίλης με 10,9%, ο Ηλίας Παναγιώταρος με 5,3%. Βέβαια οι αναποφάσιστοι φτάνουν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του 12,1%.

Τι θα γίνει στον β' γύρο

Στις δύο περιπτώσεις, δηλαδή είτε στο β' γύρο των εκλογών έχουμε Πατούλη- Δούρου, είτε Πατούλη- Σγουρό. Στην πρώτη εκδοχή η Ρένα Δούρου θα φτάσει το 25,2%, ενώ ο Γιώργος Πατούλης θα αγγίξει το 50%. Ενώ στην περίπτωση που ο Γιώργος Πατούλης θα αναμετρηθεί τη β' Κυριακή με τον πρώην Νομάρχη Γιάννη Σγουρό, εκείνος θα έφτανε το 40,2%, με τον κ. Σγουρό να καταλαμβάνει το 27,1%.

Τι συμβαίνει με τη δημοφιλία των υποψηφίων στα κόμματα τους

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Opinion Poll είναι αποκαλυπτικά και για την δημοφιλία των υποψηφίων στους ψηφοφόρους των κομμάτων τους, καθώς δείχνουν ότι η Ρένα Δούρου δεν έχει με το μέρος της το κόμμα της, τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τον Γιώργο Πατούλη οι ψηφοφόροι της ΝΔ είναι μοιρασμένοι θετικά και αρνητικά.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "H πρώτη δημοσκόπηση για την Περιφέρεια Αττικής: Τι δείχνουν τα ποσοστά για Δούρου, Πατούλη, Σγουρό"

«Κόλαση» το Παρίσι από τα «κίτρινα γιλέκα» -Φωτιές, δεκάδες τραυματισμοί & εκατοντάδες συλλήψεις (φωτο+βίντεο)

Εκτείνεται το κύμα βίαιων επεισοδίων στο Παρίσι ύστερα από μία μεγάλη διαδήλωση των λεγόμενων κίτρινων γιλέκων, ανθρώπων δηλαδή που διαμαρτύρονται για το δυσβάσταχτο κόστος ζωής.
Τουλάχιστον 90 άνθρωποι τραυματίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου και ανάμεσά τους είναι και 11 αστυνομικοί, ενώ σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ η αστυνομία έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 200 συλλήψεις. Τουλάχιστον 19 σταθμοί του μετρό στο κεντρικό Παρίσι έκλεισαν εξαιτίας των συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.
Ανάμεσα στους σταθμούς που έκλεισαν είναι οι Σαρλ ντε Γκολ-Ετουάλ που βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Λεωφόρου Σανζ Ελιζέ, Οπερά και Βαστίλη. 
Δύο ιστορικά πολυκαταστήματα στο κεντρικό Παρίσι, οι Γκαλερί Λαφαγιέτ και το Πρεντάν έκλεισαν τις πόρτες τους λόγω της κλιμακούμενης βίας στην πρωτεύουσα μεταξύ των διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για την αύξηση του κόστους διαβίωσης, δήλωσαν στο Reuters εκπρόσωποι των δυο καταστημάτων.
Την ίδια ώρα, πυροσβέστες πραγματοποιούν επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς σε κτίριο κοντά στα Ηλύσια Πεδία. Οι καπνοί από τις φωτιές που έβαλαν διαδηλωτές κάλυψαν μεγάλο μέρος της πόλης.
Μάλιστα, κάποιοι προχώρησαν ακόμα παρακάτω, αφού έκλεψαν αυτόματο τουφέκι από όχημα της αστυνομίας στο κέντρο του Παρισιού.
«Μυρίζει επανάσταση»: από την Οπερά στη λεωφόρο Φος περνώντας από την οδό Ριβολί και τη λεωφόρο Οσμάν, αρκετές κοσμοπολίτικες συνοικίες του Παρισιού έγιναν σήμερα το θέατρο σκηνών αντάρτικου πόλης στο περιθώριο της κινητοποίησης των «κίτρινων γιλέκων», μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.
Η διεύθυνση της Αστυνομίας ανακοίνωσε ότι έγιναν 205 συλλήψεις μετά τα βίαια επεισόδια στο Παρίσι. «Οι ταραχές και η βία που βλέπουμε σήμερα στο Παρίσι είναι απαράδεκτες και οι διαδηλωτές πρέπει να αντιταχθούν στις εξτρεμιστικές ομάδες που επωφελούνται από την κατάσταση υπονομεύοντας τις εύλογες καταγγελίες των «κίτρινων γιλέκων», δήλωσε η υπουργός Υγείας Ανιές Μπιζίν.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η τρίτη ημέρα εθνικής κινητοποίησης των κίτρινων γιλέκων είχε 75.000 διαδηλωτές σήμερα στη Γαλλία στις 15.00 τοπική ώρα. Η πρώτη ημέρα εθνικής δράσης που πραγματοποιήθηκε στις 17 Νοεμβρίου είχε 282.000 διαδηλωτές και η δεύτερη 106.000, από τους οποίους οι 8.000 ήταν στο Παρίσι, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.
 

«Συγκλονισμένος από τις επιθέσεις στα σύμβολα της χώρας» δηλώνει ο γάλλος πρωθυπουργός

«Είμαι συγκλονισμένος από τις επιθέσεις στα σύμβολα της Γαλλίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Εντουάρ Φιλίπ, στους δημοσιογράφους. \
«Είμαστε προσηλωμένοι στον διάλογο, αλλά και στον σεβασμό του νόμου».
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέ θα μιλήσει στο δελτίο ειδήσεων των 20.00 τοπική ώρα (21.00 ώρα Ελλάδας) του δικτύου TF1, μετά μια ακόμη ημέρα κινητοποιήσεων των «κίτρινων γιλέκων» σε όλη τη Γαλλία που σημαδεύτηκαν από βίαια επεισόδια στο Παρίσι, μετέδωσε το πρώτο κανάλι της γαλλικής τηλεόρασης.
Στις 15:00 τοπική ώρα, το υπουργείο Εσωτερικών κατέγραψε 75.000 διαδηλωτές σε μεγάλες πόλεις της Γαλλίας και στην πρωτεύουσα όπου καταγράφηκαν 92 τραυματίες γύρω στις 17.40 τοπική ώρα, σύμφωνα με την διεύθυνση της αστυνομίας, η οποία προχώρησε σε 224 συλλήψεις.
Ο υφυπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι ελπίζει οι δυνάμεις ασφαλείας θα είναι σε θέση να αποκαταστήσουν γρήγορα την τάξη.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης των «κίτρινων γιλέκων» σήμερα μερικοί διαδηλωτές στόχευσαν την Αψίδα του Θριάμβου και άλλα μνημεία, ενώ άλλοι έσπασαν βιτρίνες μαγαζιών, ανάμεσά τους καταστήματα της Chanel, του Dior και της Apple.
in
Διαβάστε Περισσότερα » "«Κόλαση» το Παρίσι από τα «κίτρινα γιλέκα» -Φωτιές, δεκάδες τραυματισμοί & εκατοντάδες συλλήψεις (φωτο+βίντεο)"

Συμβασιούχοι Κοινωφελούς Εργασίας: Συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας την Δευτέρα

Κάτω από την πίεση των εργαζομένων και των κινητοποιήσεων τους αλλά και με την παρέμβαση του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη, το υπουργείο Εργασίας δέχτηκε να συναντηθεί με τους εργαζόμενους, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στην Κοινωφελή Εργασία (8μηνα).

Η συνάντηση θα γίνει την Δευτέρα 3 Δεκέμβρη στις 12:00 το μεσημέρι, θα παραβρεθούν ο δ/ντης του Γραφείου του αρμόδιου υφυπουργού Ηλιόπουλου και η γ.γ. διαχείρισης Κοινοτικών Προγραμμάτων ενώ από την πλευρά των εργαζομένων θα υπάρχει 4μελής αντιπροσωπεία και εκπρόσωπος των σωματείων του Δήμου Πάτρας που στηρίζουν τον αγώνα τους.

«Οι εργαζόμενοι είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα και αναμένουν τις εξελίξεις για να καθορίσουν την στάση αφού γνωστοποιηθούν και τα αποτελέσματα της συνάντησης», καταλήγει η ανακοίνωση της Επιτροπής.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Συμβασιούχοι Κοινωφελούς Εργασίας: Συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας την Δευτέρα"

Σοκ στην Κυπαρισσία: Ροντβάιλερ δάγκωσε στο πρόσωπο δίχρονο αγοράκι

Στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων μετά από δάγκωμα που δέχθηκε από σκύλο ράτσας Ροντβάϊλερ νοσηλεύεται ένα δίχρονο αγοράκι.

Το περιστατικό συνέβη στην Κυπαρισσία, ενώ άγνωστο παραμένει το πω πως το μεγαλόσωμο σκυλί δάγκωσε το παιδάκι στο μάγουλο αλλά και τον ώμο.

Το δίχρονο αγόρι υπέστη σοβαρές κακώσεις στο πρόσωπο και το σώμα.

Το παιδί μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Καραμανδάνειο όπου χειρούργοι επιμελήθηκαν άμεσα τα τραύματά του.

Σύμφωνα με τους γιατρούς από θαύμα το σκυλί δεν δάγκωσε το παιδάκι στην καρωτίδα οπότε και θα είχε μοιραία κατάληξη,

Το παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο, ενώ λαμβάνει και αγωγή για κάθε ενδεχόμενο.

tempo24
Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ στην Κυπαρισσία: Ροντβάιλερ δάγκωσε στο πρόσωπο δίχρονο αγοράκι "

Έρευνα: Οι Έλληνες τρώμε πολύ και ανθυγιεινά - Με πρόβλημα βάρους το 60%

Άθλια» χαρακτηρίζουν οι ειδικοί ερευνητές την διατροφή παγκοσμίως, και την τοποθετούν σε υψηλότερο σκαλοπάτι στην κλίμακα κινδύνου νοσηρότητας και θνησιμότητας ακόμη και από το κάπνισμα και την ατμοσφαιρική ρύπανση. 

Όπως προκύπτει από έρευνα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ειδικά στην Ελλάδα τρώμε πολύ και ανθυγιεινά, με αποτέλεσμα στους ενήλικες άνω των 60 ετών, περίπου 1 στους 2 να είναι δυσλιπιδαιμικός ή/και υπερτασικός ενώ πάνω από το 10% να είναι διαβητικοί.

Εστιάζοντας στα παιδιά οι ειδικοί επισημαίνουν ότι προβλήματα όπως η παχυσαρκία, η αναιμία ή η ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών δεν αντιμετωπίζονται δεόντως με τους διατροφικούς κανόνες, καθώς περισσότερα από τέσσερα στα δέκα παιδιά πίνουν καθημερινά ροφήματα με ζάχαρη και ένα στα τρία δεν τρώει καθημερινά ούτε ένα φρούτο. Για την χώρα μας οι ειδικοί, που μιλούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρατηρούν ότι τα Ελληνόπουλα είναι από τα πιο παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη.

Τέσσερα στα 10 παιδιά δεν τρώνε φρούτα

Περισσότερα από τέσσερα στα δέκα παιδιά πίνουν καθημερινά ροφήματα με ζάχαρη και ένα στα τρία δεν τρώει καθημερινά ούτε ένα φρούτο, σύμφωνα με την Παγκόσμια Έκθεση Διατροφής, η οποία δόθηκε χθες Πέμπτη στη δημοσιότητα. 

Η έκθεση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιεί ότι οι περισσότερες χώρες δεν θα επιτύχουν τους εννέα παγκόσμιους στόχους για την διατροφή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), τους οποίους έχουν υπογράψει ότι θα πρέπει να επιτύχουν μέχρι το 2025, περιλαμβανομένων της παχυσαρκίας των ενηλίκων, του διαβήτη, της αναιμίας και της υγείας των παιδιών.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι σχεδόν το 1/3 (30%) των παιδιών σχολικής ηλικίας δεν τρώει ούτε ένα φρούτο καθημερινά αλλά το 44% καταναλώνει καθημερινά ροφήματα που περιέχουν ζάχαρη.

Οι ερευνητές χαρακτηρίζουν "άθλιο" το επίπεδο της διατροφής παγκοσμίως και επισημαίνουν ότι προβλήματα που εμφανίζονται στα παιδιά, όπως η παχυσαρκία, η αναιμία ή η ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών δεν αντιμετωπίζονται δεόντως.

"Καμία από τις εισοδηματικές κατηγορίες που εξετάστηκαν δεν λαμβάνει στην διατροφή της αρκετά λαχανικά, όσπρια και τρόφιμα ολικής αλέσεως, υπογραμμίζει η καθηγήτρια Κορίνα Χοκς, η διευθύντρια του κέντρου πολιτικής των τροφίμων στο πανεπιστήμιο City του Λονδίνου.

"Αυτό είναι ένα πρόβλημα διαταξικό σε παγκόσμιο επίπεδο", συμπληρώνει.

Η παγκόσμια απάντηση στην αντιμετώπιση της κακής διατροφής έχει επικεντρωθεί στην παιδική στασιμότητα ανάπτυξης και έχει αντίθετα αγνοήσει το πρόβλημα της παχυσαρκίας, σύμφωνα με την Χοκς.

"Ο κόσμος απλά δεν δίνει την απαραίτητη προσοχή στην διατροφή και συγκεκριμένα στην κακή διατροφή σε όλες τις μορφές της", επισημαίνει. Σύμφωνα με την έρευνα, οι περισσότερες χώρες που διαθέτουν βάσεις δεδομένων βιώνουν περισσότερες από μια μορφή κακής διατροφής--όπως είναι η παιδική στασιμότητα ανάπτυξης, η αναιμία στις γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία και η παχυσαρκία.

Παρότι έχει επιτευχθεί πρόοδος στην αντιμετώπιση της παιδικής στασιμότητας ανάπτυξης, η έκθεση επισημαίνει ότι τα ποσοστά παραμένουν υψηλά: ένα στα πέντε παιδιά κάτω των πέντε ετών επηρεάζεται από το πρόβλημα παγκοσμίως, ενώ από την ανάλυση των δημογραφικών στοιχείων προκύπτει ότι τα ποσοστά έχουν αυξηθεί στην Αφρική.

Η κακή διατροφή είναι μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης προβλημάτων υγείας παγκοσμίως και ευθύνεται σχεδόν για έναν στους πέντε θανάτους, σύμφωνα με την έκθεση.

Η κατανάλωση ανθυγιεινών ή ανεπαρκούς ποσότητας τροφών- περιλαμβανομένης και της περίπτωσης βρεφών που δεν μπορούν να θηλάσουν--συνεισφέρει στην κακή διατροφή , αποφάνθηκαν οι ερευνητές που την υπογράφουν.

Η κακή διατροφή είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες κινδύνου νοσηρότητας και θνησιμότητας--περισσότερο από την ατμοσφαιρική ρύπανση, περισσότερο από το κάπνισμα", δήλωσε η Τζέσικα Φάντσο, μια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins και επικεφαλής της έρευνας.

Η ανάλυση πάνω από 23.000 συσκευασμένων προϊόντων τροφίμων διαπίστωσε ότι η μεγάλη πλειονότητά τους -69%--είναι σχετικώς χαμηλής θρεπτικής αξίας, σύμφωνα με την έκθεση.

Περίπου 8,23 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως είτε αντιμετωπίζουν στασιμότητα ανάπτυξης, είτε είναι υπέρβαρα.

Στοιχεία που αφορούν την βρεφική διατροφή δείχνουν ότι το ποσοστό των βρεφών ηλικίας έως έξι μηνών, που θηλάζουν αποκλειστικά έχει αυξηθεί στο 41%. Οι πωλήσεις του συσκευασμένου βρεφικού γάλακτος αυξάνονται ραγδαία.

Σύμφωνα με την έκθεση, λιγότερο από το ένα στα πέντε βρέφη από έξι ως 23 μηνών έχει μια στοχειωδώς αποδεκτή διατροφή, ενώ μόλις τα μισά παιδιά αυτής της ηλικίας λαμβάνει τον μικρότερο συνιστώμενο αριθμό γευμάτων.

«Οι Έλληνες τρώμε πολύ και ανθυγιεινά»

Από τα στοιχεία της Πανελλαδικής Μελέτης Διατροφής και Υγείας (ΠΑ.ΜΕ.Δ.Υ) που αξιολόγησε 4600 άτομα όλων των ηλικιών από αντιπροσωπευτικό δείγμα του ελληνικού πληθυσμού προέκυψε ότι στους ενήλικες άνω των 60 ετών, περίπου 1 στους 2 είναι δυσλιπιδαιμικός ή/και υπερτασικός ενώ πάνω από το 10% είναι διαβητικοί.

Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής διατροφής Αντώνης Ζαμπέλας στο Γεωπονικό πανεπιστήμιο της Αθήνας, «αυτό σημαίνει ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας δεν σιτίζεται σωστά για πολλά χρόνια, δηλαδή ενώ από πλευράς θερμίδων (ενέργειας) προσλαμβάνουμε περισσότερες από τις αναγκαίες και για αυτό περίπου το 60% του πληθυσμού έχει πρόβλημα βάρους, η συνήθης διατροφή υπολείπεται σε σημαντικά θρεπτικά συστατικά»

Οι διατροφικές συνήθειες του ελληνικού πληθυσμού προσδίδουν λίπος, κορεσμένα λιπαρά και πρωτεΐνη πάνω από τις συστάσεις, επισημαίνει και προσθέτει: «Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κορεσμένα λιπαρά (ζωικά λίπη) πρέπει να μειωθούν κατά 30% στον υγιή γενικό πληθυσμό και κατά περίπου 50% στα άτομα υψηλού κινδύνου καρδιαγγειακών νοσημάτων. Αντίθετα, η πρόσληψη πολυακόρεστων λιπαρών οξέων (φυτικά έλαια και ψάρι) είναι χαμηλή με το 95% του πληθυσμού να μην προσλαμβάνει τις συστηνόμενες ποσότητες ενώ και η πρόσληψη φυτικών ινών (φρούτα, λαχανικά, όσπρια) είναι χαμηλή με το 60% του πληθυσμού τις συνιστώμενες ποσότητες».

Όπως τονίζει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχουν παρατηρηθεί και χαμηλές προσλήψεις σε πολλές βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία. Είναι ενδεικτικό ότι σχεδόν όλος ο πληθυσμός που εξετάστηκε δεν είχε επαρκή πρόσληψη βιταμίνης D, το 70% είχε χαμηλή πρόσληψη φυλλικού οξέος, το 60% σε ασβέστιο και κάλιο, ενώ περίπου το 30% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας είχαν χαμηλή πρόσληψη σιδήρου. Απεναντίας η πρόσληψη νατρίου που θα έπρεπε να είναι χαμηλή είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Τα Ελληνόπουλα παραμένουν από τα πιο παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη

Σήμερα η παχυσαρκία έχει λάβει επιδημικές διαστάσεις παγκοσμίως ενώ παράλληλα παραμένουν πολύ υψηλά τα ποσοστά καχεξίας λόγω μειωμένης πρόσληψης τροφής και απαραίτητων θρεπτικών συστατικών κυρίως στην Αφρική , τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δ. Κιόρτσης, ενδοκρινολόγος, καθηγητής Ιατρικής.

Όπως επισημαίνει «στην Ευρώπη πάνω από 60 % των ανδρών και 50 % των γυναικών είναι υπέρβαροι. Αντίστοιχα υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας εμφανίζονται και στα παιδιά. Τα Ελληνόπουλα είναι από τα πιο παχύσαρκα της Ευρώπης. Πολλοί παράγοντες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο. Ο σημαντικότερος είναι η διατροφή. Οι σωστές διατροφικές συνήθειες φαίνεται να προστατεύουν από την παχυσαρκία αλλά και από άλλες παθήσεις (καρκίνους, καρδιαγγειακά νοσήματα κλπ). Η συχνή κατανάλωση πλούσιων σε ζάχαρη ροφημάτων όπως τα αναψυκτικά υπερδιπλασιάζει τον κίνδυνο παχυσαρκίας και οδηγεί σε μείωση άλλων πιο υγιεινών ροφημάτων πχ. γάλα, νερό κλπ».

Σε ορισμένες χώρες, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κιόρτσης, έχει θεσπιστεί ή σχεδιάζεται η υπερφορολόγηση τέτοιων τροφίμων. Αρκετές μελέτες στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ έχουν δείξει ότι τα τελευταία χρόνια το ευρύ κοινό έχει καλύτερη γνώση του τι είναι υγιεινή διατροφή. Παρά το γεγονός αυτό πολλά δεδομένα υπάρχουν που τεκμηριώνουν ότι παρατηρείται μεγάλη απόσταση από την εφαρμογή των κανόνων της υγιεινής διατροφής στη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού. «Το γεγονός αυτό καθιστά αναγκαία την λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την βελτίωση της διατροφικής συμπεριφοράς των ενηλίκων και κυρίως των παιδιών» , καταλήγει.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρευνα: Οι Έλληνες τρώμε πολύ και ανθυγιεινά - Με πρόβλημα βάρους το 60%"

Μεγάλη κινητοποίηση αλβανικών αρχών για το μνημόσυνο του Κατσίφα

Το υπουργείο Εσωτερικών και η Εισαγγελία Αργυροκάστρου ανακοίνωσαν εμπάργκο στα σύνορα για περίπου 60 Έλληνες πολίτες που καταγράφηκαν από τις αρχές επιβολής του νόμου ως επικίνδυνα πρόσωπα για την εθνική ασφάλεια.

Ο αριθμός των 60 ατόμων θα αυξηθεί, καθώς οι δομές έρευνας εγκλημάτων, όπως η Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών και η κρατική Αστυνομία, σε συνεργασία με την Εισαγγελία Αργυροκάστρου εργάζονται για εντοπισμό Ελλήνων που θεωρούνται επικίνδυνοι για την ασφάλεια και δεν επιτραπεί η είσοδός τους στην Αλβανία.

Οι Έλληνες εθνικιστές αναμένεται να επιστρέψουν στις 8 Δεκεμβρίου 2018, για να το 40ήμερο μνημόσυνο του δολοφονηθέντος Κωνσταντίνου Κατσίφα, στους Βουλιαράτες του Αργυροκάστρου.

Τα ονόματα όλων αυτών των ατόμων έχουν διανεμηθεί σε όλα τα σημεία διέλευσης των συνόρων της Αλβανίας, προκειμένου να αποτραπεί η είσοδός τους στην αλβανική επικράτεια.

Απαγόρευση εισόδου και στην Κύπρια Ευρωβουλευτή

Στις 10 Νοεμβρίου 2018, η Αλβανία εξέδωσε έναν κατάλογο ονομάτων Ελλήνων οι οποίοι χαρακτηρίσθηκαν ανεπιθύμητοι- Persona non grata, μεταξύ αυτών ήταν και η Κύπρια Ευρωβουλευτής, Ελένη Θεοχάρους, που συνόδευσε τον Κωνσταντίνο Κατσίφα στην τελευταία του κατοικία στο χωριό Βουλιαράτες.

Ο Γκλεβίν Ντερβίστι, σύμβουλος του Υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας, δήλωσε στις 10 Νοεμβρίου 2018, ότι η απόφαση αυτή για την Κύπρια Ευρωβουλευτή, ήρθε μετά από την συμπεριφορά της Ευρωβουλευτή.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας θεωρεί ότι η εκδήλωση στους Βουλιαράτες είχε ενορχηστρωθεί για να αμφισβητηθεί η κρατική ασφάλεια στην αλβανική επικράτεια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς θα βρίσκονται ισχυρές αλβανικές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και οι ειδικές δυνάμεις Renea.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη κινητοποίηση αλβανικών αρχών για το μνημόσυνο του Κατσίφα"

«Θεϊκό» σκίτσο - Ο Άγιος Βασίλης «έπαθε» Τσίπρα και δε θα φέρει παιχνίδια στα παιδιά γιατί... «θα τα χαλάγατε» (φώτο)

Από την περιβόητη φράση του πρωθυπουργού σε πυρόπληκτη στο Μάτι για τα 2.000 ευρώ που ακόμη δεν έχω καταβληθεί και την ατάκα του Αλέξη Τσίπρα «και να είχαν καταβληθεί θα τα σπαταλάγατε», εμπνεύστηκε ο γνωστός σκιτσογράφος Χρήστος Παπανίκος. 
Σε χριστουγεννιάτικο κλίμα, ο σκιτσογράφος τοποθετεί τον Άγιο Βασίλη στο σπίτι ενός μικρού παιδιού, μόνο που ο αγαπημένος Άγιος έχει τη μορφή του Αλέξη Τσίπρα και αυτή τη φορά δεν έφερε κανένα δώρο. 
Συγκεκριμένα, εικονίζεται να λέει στον μικρό ότι ακόμη κι αν του έπαιρνε δώρο, εκείνος θα το χάλαγε! 
pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Θεϊκό» σκίτσο - Ο Άγιος Βασίλης «έπαθε» Τσίπρα και δε θα φέρει παιχνίδια στα παιδιά γιατί... «θα τα χαλάγατε» (φώτο)"

Εκτεθειμένο το Υπ. Παιδείας: Μιλά για fake news ενώ οι συλλήψεις των μαθητών έγιναν!

Σε ανακοίνωση τύπου, προέβη πριν από λίγο το Υπουργείο Παιδείας, κάνοντας λόγο για fake news, ως προς την είδηση που ανήρτησε το agriniopress.gr, μαζί με τα άλλα ενημερωτικά site της Αιτωλοακαρνανίας, για την σύλληψη μαθητών Γυμνασίου του Αγρινίου.
Το πρωί, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, για τα συμβάντα της προηγούμενης μέρας, δόθηκε η πληροφορία για την σύλληψη μαθητών και των γονέων τους.
Επρόκειτο για μαθητές που συνελήφθησαν μετά από κατάληψη στο 2ο Γυμνάσιο, που ήταν το μοναδικό που είχε για δεύτερη μέρα κατάληψη μετά από αυτήν της Πέμπτης, όπου πολλά σχολεία της περιοχής είχαν κλείσει για το Μακεδονικό.
Μάλιστα, όπως σαφώς έγραψε εξαρχής το agriniopress.gr, η κατάληψη της Παρασκευής δεν είχε σχέση με το Μακεδονικό, αλλά με διαμαρτυρία μικρής μερίδας μαθητών που έμαθαν (λανθασμένα) πως ο Διευθυντής του σχολείου υπέβαλλε μηνύσεις σε βάρος τους.
Η είδηση των συλλήψεων προκάλεσε το πανελλαδικό ενδιαφέρον και δεν άργησε η «σπέκουλα» από διάφορους κύκλους, περί «σύλληψης μαθητών που εκφράζουν τα πατριωτικά τους αισθήματα»!
Μπροστά στην κατάσταση αυτή και χωρίς πριν το Υπουργείο Παιδείας να ενημερωθεί για την πλήρη διάσταση της υπόθεσης, που έχει κοινωνικές προεκτάσεις, προχώρησε σε μια πρωτοφανή ανακοίνωση τύπου, όπου κάνει λόγο για fake news, στοχοποιώντας μάλιστα με απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό τρόπο το agriniopress, ως το site που μετέδωσε την είδηση!
Μάλιστα το Υπουργείο επικαλείται μια κατηγορία σε βάρος των μαθητών, η οποία κατηγορία ουδέποτε αναρτήθηκε από το agriniopress.
Δείτε την αρχική ανάρτηση του agriniopress ΕΔΩ
Μπροστά στην εξέλιξη αυτή, το agriniopress, επικοινώνησε με το γραφείο τύπου και ενημέρωσης δημοσιογράφων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος, στην Πάτρα.
Το Γραφείο, επιβεβαιώνει , με τον πλέον επίσημο τρόπο, τις συλλήψεις των μαθητών.
Συγκεκριμένα, ότι το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Νοεμβρίου, έγινε καταγγελία από τον Διευθυντή του Γυμνάσιου, ότι μαθητές παρεμπόδισαν την προσέλευση των συμμαθητών τους στο σχολείο και την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων.
Η Αστυνομία μετά την καταγγελία του Διευθυντή, προχώρησε στη σύλληψη των δυο μαθητών 14 και 16 ετών, στις 5 το απόγευμα.
Είχε προηγηθεί ενημέρωση του Εισαγγελέα για την καταγγελία, που ζήτησε τον σχηματισμό δικογραφίας και την σύλληψη των μαθητών. Μάλιστα φέρεται να ζήτησε ενημέρωση, όταν οι μαθητές συλληφθούν.
Οι δυο μαθητές, με τους γονείς τους, μετέβησαν στο αστυνομικό μέγαρο του Αγρινίου, όπου και συνελήφθησαν.
Ο 14χρονος και ο 16χρονος μετά την κατάθεση τους, αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ σε βάρος σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης.
Οι γονείς των δυο παιδιών , σύμφωνα με την ίδια, επίσημη ενημέρωση, δεν συνελήφθησαν , αλλά θα σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους για παραμέληση της εποπτείας των παιδιών τους.
Επίσης δικογραφία σχηματίζεται σε βάρος και ενός τρίτου μαθητή, που φέρεται να κατονομάστηκε από την διεύθυνση ως ένας εκ των υποκινητών της κατάληψης και της αναστάτωσης που προκλήθηκε στο σχολείο.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η διεύθυνση του σχολείου, έδωσε περισσότερα από τρία ονόματα μαθητών, ως υποκινητές της κατάληψης.
Η ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας:
Fake news η σύλληψη δύο μαθητών στο Αγρίνιο
«Με αφορμή ψευδές δημοσίευμα της ιστοσελίδας Agriniopress -το οποίο αναπαράχθηκε και από άλλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες- περί δήθεν σύλληψης δύο ανήλικων μαθητών Γυμνασίου σε σχολείο στο Αγρίνιο, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει:
Καμία σύλληψη μαθητή δεν υπήρξε στο Αγρίνιο. Θα ήταν εξάλλου εντελώς παράνομο μετά και την κατάργηση της σχετικής διάταξης του νόμου Διαμαντοπούλου (4009/11) που ποινικοποιούσε τις μαθητικές καταλήψεις.
Είναι προφανής ο στόχος τόσο του αρχικού δημοσιεύματος όσο και της αναπαραγωγής του από ορισμένες ιστοσελίδες που δημοσίευσαν την δήθεν είδηση χωρίς να επιβεβαιώσουν αν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.»
Το agriniopress, θα συνεχίσει με εγκυρότητα και αμεσότητα να ενημερώνει την τοπική κοινωνία.
Εκφράζει την λύπη του για την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Υποτίθεται πως έχει οργανωμένο γραφείο τύπου και «φιλτράρει» τις ειδήσεις, πριν προβεί σε σπασμωδικές κινήσεις. Τα περί «προφανών στόχων…» ασφαλώς και επιστρέφονται…
Το ίδιο ισχύει -δυστυχώς- και για ορισμένα τοπικά ΜΜΕ, που μπροστά στον φόβο (;) τους , «κατέβασαν» την είδηση.
agriniopress
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτεθειμένο το Υπ. Παιδείας: Μιλά για fake news ενώ οι συλλήψεις των μαθητών έγιναν!"

Παύλος Χρηστίδης: Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ταξική, είναι τοξική

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής έδωσε την απάντηση του σχετικά με την ομιλία του Α. Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

«Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους, την νέα γενιά δεν είναι ταξική, αλλά τοξική» επισήμανε ο Παύλος Χρηστίδης και προσέθεσε:

«Ο κ. Τσίπρας έκανε ένα μικρό αλλά κρίσιμο λάθος. Γιατί δέκα τους παίρνει με τα μέτρα του και ένα τους επιστρέφει».

«Μια νέα παρτίδα του πιγκ πογκ σκόπιμης πόλωσης με την ΝΔ, ξεκίνησε σήμερα ο κ Τσίπρας» συνέχισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

«Με στόχο να κρύψουν το πόσο μοιάζουν οι δεξιές και αδιέξοδες πολιτικές τους» ολοκλήρωσε το σχόλιό του για την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Παύλος Χρηστίδης: Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ταξική, είναι τοξική"

Σε απολογία καλούνται οι αστυνομικοί που εμφανίζονται να περνούν χειροπέδες στον Ζακ Κωστόπουλο

Διευρύνεται ο κύκλος των κατηγορουμένων στην υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- καλούνται να δώσουν εξηγήσει ενώπιον του 23ου τακτικού ανακριτή οι αστυνομικοί που εμφανίζονται στα βίντεο να περνούν χειροπέδες στον άτυχο άνδρα, που άφησε την τελευταία του πνοή έξω από το κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δικαστικές Αρχές έχουν προχωρήσει την έρευνα και ταυτοποιούν τους αστυνομικούς που εμφανίζονται στα επίμαχα βίντεο. Μάλιστα, οι αστυνομικοί, αναφέρουν αρμόδιες πηγές, καλούνται να εμφανιστούν την προσεχή Δευτέρα ενώπιον του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, ωστόσο, αναμένεται να λάβουν προθεσμία.

Παράλληλα, η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, μέσω των συνηγόρων της, κατέθεσε αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας από θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Η οικογένεια επικαλείται την ιατροδικαστική έκθεση, το πόρισμα του τεχνικού συμβούλου που η ίδια διόρισε, αλλά και το βιντεοληπτικό υλικό, στο οποίο καταγράφονται οι τελευταίες στιγμές του εκλιπόντα.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε απολογία καλούνται οι αστυνομικοί που εμφανίζονται να περνούν χειροπέδες στον Ζακ Κωστόπουλο"

«Fake News η σύλληψη δύο μαθητών στο Αγρίνιο», λέει το υπ. Παιδείας

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας διαψεύδει το γεγονός ότι συνελήφθησαν μαθητές στο Αγρίνιο, με την κατηγορία της υποκίνησης κατάληψης σε σχολείο της περιοχής ως αντίδραση για το Μακεδονικό.

Η είδηση έγινε γνωστή από τοπικό site, με το υπουργείο Παιδείας να διευκρινίζει ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εντελώς παράνομο «μετά και την κατάργηση της σχετικής διάταξης του νόμου Διαμαντοπούλου (4009/11) που ποινικοποιούσε τις μαθητικές καταλήψεις».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:

«Fake News η σύλληψη δύο μαθητών στο Αγρίνιο. Με αφορμή ψευδές δημοσίευμα της ιστοσελίδας Agriniopress -το οποίο αναπαράχθηκε και από άλλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες- περί δήθεν σύλληψης δύο ανήλικων μαθητών Γυμνασίου σε σχολείο στο Αγρίνιο, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει: Καμία σύλληψη μαθητή δεν υπήρξε στο Αγρίνιο. Θα ήταν εξάλλου εντελώς παράνομο μετά και την κατάργηση της σχετικής διάταξης του νόμου Διαμαντοπούλου (4009/11) που ποινικοποιούσε τις μαθητικές καταλήψεις. Είναι προφανής ο στόχος τόσο του αρχικού δημοσιεύματος όσο και της αναπαραγωγής του από ορισμένες ιστοσελίδες που δημοσίευσαν την δήθεν είδηση χωρίς να επιβεβαιώσουν αν ανταποκρίνεται στην αλήθεια».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Fake News η σύλληψη δύο μαθητών στο Αγρίνιο», λέει το υπ. Παιδείας"

Το νέο μισθολόγιο των ένστολων ψηφίστηκε για να μην προσαρμοστεί ο μισθός τους στα επίπεδα 7/2012

Τούτο είναι πλέον φανερό και απλά σημαίνει ότι από εδώ και πέρα , και προκειμένου να επανέλθει ο μισθός τους στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 και να ζήσουν αξιοπρεπώς τις οικογένειές τους , θα πρέπει να ακολουθήσουν ξανά την ίδια διαδικασία διεκδίκησης ενώπιον του Συμβουλίου της επικρατείας , καταργώντας ή τροποποιώντας το νόμο για το νέο μισθολόγιο των ένστολων που ψηφίστηκε (Ν.4472/2017)

Είναι προφανές ότι η πολιτεία ( δείχνοντας το πραγματικό της πρόσωπο απέναντι σε ΕΔ-ΣΑ ) θα ψηφίζει κάθε φορά νόμο που θα παρακάμπτει της προηγηθείσες αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων που εν τω μεταξύ θα δικαιώνουν τους ένστολους .

Αντί η πολιτεία να παραδεχτεί την αδυναμία της ή να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της , εμπαίζει έντεχνα , χιλιάδες ένστολους και τις οικογένειές τους κρατώντας τους όμηρους κάθε φορά , όπως τώρα γίνεται με την καταβολή των αναδρομικών τους και αύριο με κάποιο άλλο τρόπο .

Απόδειξη; Ότι , κανείς δεν αναφέρεται στο ζωτικότερο αυτό θέμα που είναι ,να επανέλθει ο μισθός τους στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 αφού , έχουμε εξέλθει της κρίσης .

Απόλυτα εύστοχος συνεπώς στη σχετική του τοποθέτηση ,ο Γ.Γ της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής της ΕΛ.ΑΣ , Αστυν. Υποδ , Κανέλλος Νικολάου

Είμαστε σίγουροι ότι ο συνδικαλισμός των ΕΔ και των ΣΑ από κοινού , σαν μια γροθιά , θα αντιμετωπίσουν αυτήν την πάγια μεθόδευση της πολιτείας , προς το συμφέρον των συναδέλφων τους αλλά και της κοινωνίας που νιώθει περισσότεροι ασφάλεια , βλέποντας σώματα ασφαλείας και
ένοπλες δυνάμεις σήμερα , με υψηλό ηθικό.

Στο κενό συνεπώς ( για το θέμα αυτό) οι προτροπές του τριμελούς Συμβουλίου της Επικρατείας προς το Υπουργείο Οικονομικών για να συμμορφωθεί πλήρως με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με εκτίμηση
Λάζαρος Κ, Ευάγγελος Γ , μέλη της Ομάδας Υψηλής Αστυνόμευσης

Με εκτίμηση,
ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα » "Το νέο μισθολόγιο των ένστολων ψηφίστηκε για να μην προσαρμοστεί ο μισθός τους στα επίπεδα 7/2012"

Για παραπλάνηση των αρμόδιων αρχών μιλά ο ενεχυροδανειστής

Για παραπλάνηση των αρμόδιων αρχών κάνει λόγο σε αίτημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια διαφθοράς ο κατηγορούμενος στην υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού ενεχυροδανειστής ζητώντας παράλληλα την διενέργεια πρόσθετων ανακριτικών πράξεων.

Ένα εικοσιτετράωρο πριν απολογηθεί ο γνωστός ενεχυροδανειστής επαναλαμβάνει ότι είναι αθώος και «δείχνει» τον Τούρκο συγκατηγορούμενο του και φερόμενο ως συναρχηγό του κυκλώματος ως πρωταγωνιστή ενδεχόμενων παράνομων πράξεων.

«Η επιληφθείσα αστυνομική αρχή με απίστευτη προχειρότητα και προφανώς για να σχηματίσει επί τούτου δικογραφία σε βάρος μου προς εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων, εκμεταλλεύτηκε αφενός την επωνυμία, την επιτυχία και την διασημότητά μου και αφετέρου το γεγονός ότι έχω συνεργαστεί με τον συγκατηγορούμενό μου στη νόμιμη εξαγωγή χρυσού και άρα εξ αυτού και μόνο υπήρχε αναφορά του ονόματός μου σε σχέση με το συγκεκριμένο πρόσωπο και τους συνεργάτες του, οι οποίοι όμως δεν είναι και δικοί μου και δεν έχουν καμία σχέση με την επαγγελματική μου δραστηριότητα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος συμπληρώνοντας: «είναι άδικο να καταστραφούν όλα τα καταστήματα που διατηρώ και λειτουργώ με απολύτως νόμιμο και διαφανή τρόπο και οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που απασχολούνται σε αυτά, τη στιγμή που εγώ έχω ήδη καταστραφεί ηθικά».

Ολόκληρο το αίτημα

«Είμαι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας που έχω δημιουργήσει εκτεταμένο δίκτυο ενεχυροδανειστηρίων, τα οποία λειτουργούν νόμιμα με άδειες και χρηματοδοτούνται μέσω της νόμιμης αποκλειστικά εξαγωγής χρυσού, εν αντιθέσει με άλλους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, η δραστηριότητα των οποίων είναι διαφορετική και οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους φέρονται ότι έχουν επιλέξει την φοροδιαφυγή και την παράνομη εξαγωγή χρυσού.

Η δική μου επιχειρηματικότητα είναι απόλυτα διαφανής και καταβάλλω ανελλιπώς όλες τις υπέρογκες φορολογικές, ασφαλιστικές και άλλες επιβαρύνσεις, που αυτή συνεπάγεται, στο ελληνικό κράτος, βάσει και του ιδιαίτερα υψηλού, πολλών εκατομμυρίων ευρώ, τζίρου που επιτυγχάνω ετησίως, στη δε επιτυχημένη αυτή επιχειρηματική μου πορεία έχει συμβάλει σημαντικά η διαφημιστική προβολή που έχω επιλέξει για την προώθηση της δουλειάς μου μέσω των μέσω μαζικής ενημέρωσης, καθιστώντας με έτσι γνωστό και προσιτό στο ενδιαφερόμενο κοινό.

Από την άλλη μεριά, η επιληφθείσα αστυνομική αρχή με απίστευτη προχειρότητα και προφανώς για να σχηματίσει επί τούτου δικογραφία σε βάρος μου προς εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων, εκμεταλλεύτηκε αφενός την επωνυμία, την επιτυχία και την διασημότητά μου και αφετέρου το γεγονός ότι έχω συνεργαστεί με τον συγκατηγορούμενό μου Albouzan Ismail στη νόμιμη εξαγωγή χρυσού και άρα εξ αυτού και μόνο υπήρχε αναφορά του ονόματός μου σε σχέση με το συγκεκριμένο πρόσωπο και τους συνεργάτες του, οι οποίοι όμως δεν είναι και δικοί μου και δεν έχουν καμία σχέση με την επαγγελματική μου δραστηριότητα.

Η αστυνομική αρχή για να επιτύχει τον σχηματισμό δικογραφίας λαθρεμπορίας με εμένα ως δήθεν ένα εκ των πρωταγωνιστικών προσώπων, δεν έκανε καμία ουσιαστική προανακριτική πράξη, αφού δεν απευθύνθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να συνεργαστεί με τελωνειακούς υπαλλήλους, αλλά απευθύνθηκε σκόπιμα σε έναν ανήθικο, άσχετο με το αντικείμενο της υπόθεσης, εκτελωνιστή – φίλο αστυνομικών, ονόματι Μιχαήλ Σπυριδάκος, κι αυτό γιατί δεν ήθελε τελωνειακό υπάλληλο, ο οποίος θα γκρέμιζε το «show» που στήθηκε.

Η αστυνομική αρχή δεν απευθύνθηκε ούτε σε Εισαγγελέα πριν σχηματίσει και διαβιβάσει περαιτέρω την δικογραφία για τον διορισμό πραγματογνώμονα από τον πίνακα πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου Αθηνών, ειδικό για τα θέματα της λαθρεμπορίας, δεδομένου ότι ο Τελωνειακός Κώδικας απαιτεί για την θεμελίωση του εν λόγω αδικήματος της εξής διαδικασία:

Να καταληφθούν και να κατασχεθούν συγκεκριμένα λαθρεμπορεύματα, κατ’ άρθρο 164 του Τελωνειακού Κώδικα, τα οποία εν συνεχεία πρέπει να παραδοθούν στην αρμόδια τελωνειακή αρχή κατ’ άρθρο 167 του Τελωνειακού Κώδικα και ακολούθως να συνταχθεί έκθεση προσδιορισμού οφειλόμενων φόρων και δασμών από τον Προϊστάμενο της αρμόδιας τελωνειακής αρχής κατά το άρθρο 169 του Τελωνειακού Κώδικα.

Εν προκειμένω, τίποτα από όλα αυτά δεν έλαβε χώρα, αλλά αυθαίρετα εντελώς αναφέρεται από την αστυνομική αρχή, με βάση συνομιλίες, ένα ποσό τριών εκατομμυρίων ευρώ ως δήθεν κέρδος που αποκόμισε η φερόμενη εγκληματική οργάνωση από την παράνομη εξαγωγή χρυσού και ένα οφειλόμενο δήθεν επ’ αυτού του ποσού Φ.Π.Α. 24%, ήτοι περίπου 720.000 ευρώ, ΕΝΩ στις εξαγωγές χρυσού από την Ελλάδα προς μη κοινοτικές χώρες, όπως η Τουρκία, δεν επιβάλλεται Φ.Π.Α. ή άλλη επιβάρυνση (άρθρο 2 παρ. 1 και 24 παρ. 1α Κώδικα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας), οπότε το ελληνικό δημόσιο δεν έχασε ούτε ένα ευρώ από την φερόμενη παράνομη εξαγωγή χρυσού, και άρα δεν υφίσταται αδίκημα λαθρεμπορίας.

Να σημειωθεί ακόμα ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Ελληνικών Δικαστηρίων που υπόθεση λαθρεμπορίας έρχεται στις δικαστικές αρχές από την αστυνομία, διότι πάντοτε οι υποθέσεις λαθρεμπορίας ερευνώνται και διαβιβάζονται από το Υπουργείο Οικονομικών και τις τελωνειακές αρχές που γνωρίζουν τον Τελωνειακό Κώδικα. Πρώτη φορά κρατήθηκε απέξω το Υπουργείο Οικονομικών σε μια υπόθεση οικονομικής φύσεως που απαιτεί ειδικές γνώσεις επί τελωνειακών θεμάτων, δεδομένου ότι το αδίκημα της λαθρεμπορίας δεν μπορεί να περιγραφεί με υποψίες ούτε έχει σχέση με τις υποθέσεις που συνήθως διαχειρίζεται η αστυνομία, όπως ναρκωτικά και εκβιάσεις που έχουν να κάνουν με συμπεριφορές φυσικών προσώπων.

Η αστυνομική, λοιπόν, αρχή παραπλάνησε τον Εισαγγελέα για την άσκηση ποινικής διώξεως και θέλει να παραπλανήσει κι Εσάς, όμως οι ελλείψεις αυτές δεν μπορούν να παραμείνουν σε επίπεδο κυρίας ανακρίσεως ή/και ποινικής δίκης και δεν μπορείτε Εσείς να λειτουργήσετε με τον ίδιο τρόπο που λειτούργησαν οι αστυνομικοί και οι δημοσιογράφοι, αλλά οφείλετε να ενεργήσετε σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Νόμο που επιβάλλουν την σωστή εφαρμογή και ερμηνεία αυτού.

Δεδομένου ότι δεν φέρω καμία ευθύνη, λόγω της γνωριμίας μου και της συνεργασίας μου επί νομίμων μόνο εξαγωγών χρυσού με τον Σύριο συγκατηγορούμενό μου, Albouzan Ismail, χρησιμοποιώντας τον σε διεκπεραιωτικές κυρίως δουλειές, αν αυτός θέλησε να κάνει παρανομίες, ο οποίος μάλιστα, όπως πληροφορήθηκα απολογήθηκε για μόλις ένα τέταρτο της ώρας και δεν κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα, κι επειδή νιώθω ανασφαλής από τον τρόπο που μέχρι σήμερα παρουσιάζεται η υπόθεση, αν έχετε αμφιβολία ότι είμαι άσχετος με τον Albouzan Ismail, ή και με οποιονδήποτε άλλο εμπλεκόμενο σε παράνομες εξαγωγές πρόσωπο, βάσει του διαβιβαστικού της αστυνομίας που βασίστηκε σε εντελώς αυθαίρετες εκτιμήσεις δίχως καμία πραγματική αιτιολόγηση, ΑΙΤΟΥΜΑΙ όπως:

Α) προβείτε στην κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή μου μαζί τους, και,

Β) προτού απολογηθώ, για την οποία απολογία μου δεν προβάλω καμία αντίρρηση ακόμα και μετά την πάροδο του πενθημέρου της κράτησής μου, διορίσετε και εξετάσετε πραγματογνώμονα (εντός της αυριανής ημέρας), ήτοι ειδικό τελωνειακό υπάλληλο και δη του Τελωνείου του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος που ασχολείται ειδικά με εξαγωγές χρυσού, σύμφωνα με τα άρθρα 183 επ. του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, προκειμένου να αποσαφηνίσει με τις ειδικές του γνώσεις πώς γίνεται η διαδικασία της διασάφησης και σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται η καταβολή φόρων, δασμών και άλλων επιβαρύνσεων και πώς αυτοί υπολογίζονται.

Παρακαλώ θερμά, όπως ικανοποιήσετε τα παραπάνω απολύτως εύλογα αιτήματά μου, διότι είναι άδικο να καταστραφούν όλα τα καταστήματα που διατηρώ και λειτουργώ με απολύτως νόμιμο και διαφανή τρόπο και οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που απασχολούνται σε αυτά, τη στιγμή που εγώ έχω ήδη καταστραφεί ηθικά.

Αθήνα, 1/12/2018

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος»

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Για παραπλάνηση των αρμόδιων αρχών μιλά ο ενεχυροδανειστής"

Νόμος Κατρούγκαλου: Πάνω από 200.000 προσφυγές συνταξιούχων

Περισσότεροι από 200.000 δικαιούχοι, που λαμβάνουν μειωμένη σύνταξη εξαιτίας των περικοπών του νόμου Κατρούγκαλου, προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη και διεκδικούν συντάξεις ισόποσες με τις παλαιές.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της RealNews της Κυριακής, οι προσφυγές αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα, δεδομένου ότι το ΣτΕ δεν έχει ακόμη αποφανθεί επίσημα για τη συνταγματικότητα του νόμου Κατρούγκαλου, γεγονός που δημιουργεί προσδοκίες για την κατάργησή του.

Σε περιπτώσεις που οι ασφαλισμένοι είχαν περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης, οι απώλειες στις μηνιαίες αποδοχές τους φτάνουν και τα 450 ευρώ.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Νόμος Κατρούγκαλου: Πάνω από 200.000 προσφυγές συνταξιούχων"

Αντιπρόεδρος δικηγορικού συλλόγου: Η κυβέρνηση παραδέχτηκε την αποτυχία του νόμου Κατρούγκαλου

Η Ιωάννα Καλαντζάκου- Τσατσαρώνη αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και υποψήφια - απ’ ότι όλα δείχνουν - στην Β’ Περιφέρεια της Αθήνας, στον βόρειο τομέα, που πρωτοστάτησε στον αγώνα των ελεύθερων επαγγελματιών (γνωστό ως κίνημα της γραβάτας), για την κατάργηση του αντιμεταρρυθμιστικού ν. 4387/2016 Κατρούγκαλου, δήλωσε στο protothema.gr για την επικείμενη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών:

«Η Κυβέρνηση παραδέχτηκε τόσο την θεσμική όσο και την εισπρακτική αποτυχία του νόμου Κατρούγκαλου.

Η εξαγγελία μείωσης του ποσοστού ασφαλιστικής εισφοράς της κύριας σύνταξης στο 13,6% ουσιαστικά δικαιώνει τον αγώνα των ελεύθερων επαγγελματιών, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Διότι αφενός παραμένει σε υψηλό οριζόντιο ποσοστό ύψους 6,9% η εισφορά ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης χωρίς καμία διαφοροποίηση παροχών αφετέρου παραμένει η απαράδεκτη τροποποίηση που ψηφίστηκε με το α. 58 του ν. 4472/2017, με την οποία θεσπίστηκε το εξωφρενικό να καταβάλλονται εισφορές και επί των εισφορών του προηγούμενου έτους, που υπολογίζονται ως εισόδημά τους ενώ είναι δαπάνη! Συνεχίζουν δηλαδή να πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες ασφαλιστικές εισφορές και για τις …εισφορές που πλήρωσαν την προηγούμενη χρονιά. Συγχρόνως από 1.1.2019 αυξάνεται η εισοδηματική βάση υπολογισμού των εισφορών , αφού καταργείται η έκπτωση του 15%. Συνεπώς η μείωση των καταβληθεισόμενων εισφορών δεν θα είναι μεγάλη. Ο νόμος Κατρούγκαλου πρέπει να καταργηθεί διότι απαιτείται η υιοθέτηση ενός ασφαλιστικού συστήματος δίκαιου, ανταποδοτικού και ανάλογου με την εισφοροδοτική ικανότητα του κάθε πολίτη που αφενός θα μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές για το σύνολο των εργαζομένων και αφετέρου θα θεσπίσει ένα ασφαλιστικό σύστημα που δεν θα ασκείται μέσα από αυτό φορολογική πολιτική και θα εγγυάται τη βιωσιμότητα των Ταμείων και την αλληλεγγύη των γενεών και όχι την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων, ξένων προς την θεσμική έννοια ενός δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιπρόεδρος δικηγορικού συλλόγου: Η κυβέρνηση παραδέχτηκε την αποτυχία του νόμου Κατρούγκαλου"

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να σιωπά στο σκάνδαλο ΔΕΠΑ -ELFE

Την άμεση παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η συνέντευξη του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΠΑ στα «ΝΕΑ», σύμφωνα με τον οποίο επτά υπουργοί γνώριζαν τα πάντα για την υπόθεση ΔΕΠΑ-ELFE. Με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να σιωπά και καλεί τη δικαιοσύνη να παραπέμψει άμεσα την υπόθεση στη Βουλή.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία: «Στη συνέντευξη που παραχωρεί στα σημερινά “Νέα” ο πρώην Διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόδωρος Κιτσάκος επιβεβαιώνει πλέον με ακλόνητα στοιχεία ότι η κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα υπερασπιζόταν τα συμφέροντα του κ. Λαυρεντιάδη σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου».

Για την αξιωματική αντιπολίτευση το «σκάνδαλο που στήθηκε το γνώριζαν τουλάχιστον επτά υπουργοί, προκαλώντας τον κ. Σταθάκη να δημοσιοποιήσει τους λόγους που τον απέπεμψε» και υπογραμμίζει ότι «ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να σιωπά και η Δικαιοσύνη οφείλει άμεσα να παραπέμψει την υπόθεση στη Βουλή»

Και καταλήγει: «Πόσο μάλλον όταν ο κ. Κιτσάκος υποστηρίζει ότι δέχεται απειλές».

liberal
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να σιωπά στο σκάνδαλο ΔΕΠΑ -ELFE"

Exxon-Mobil σε Ερντογάν: Οι απειλές δεν μας απομακρύνουν

Ο αντιπρόεδρος της Exxon-Mobil Tristan Aspray ξεκαθαρίζει ότι οι τουρκικές απειλές δεν απομακρύνουν την εταιρεία από το στόχο της, που είναι η εξεύρεση υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο κ.Aspray σε αποκλειστική συνέντευξη στο κυπριακό Σίγμα στέλνει μήνυμα με αποδέκτη τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Λέει ότι οι τουρκικές απειλές δεν εκτροχιάζουν τον αμερικανικό κολοσσό από τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από την εξεύρεση φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Είμαστε γνώστες των γεωπολιτικών εντάσεων σε αυτό το μέρος του κόσμου. Δεν είναι καινούργιες και συνεχίζονται εδώ και πολλά χρόνια, αλλά αυτές μπορούν να επιλυθούν μόνο από τις κυβερνήσεις. Εμείς είμαστε προσηλωμένοι, μαζί με τον εταίρο μας, την Qatar Petroleum, σε αυτό που κάνουμε, δηλαδή την διεξαγωγή των εργασιών στο οικόπεδο «10», το οποίο εξάλλου βρίσκεται εκτός της αμφισβητούμενης περιοχής», δήλωσε ο κ. Tristan Asprey.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν πρωταρχικές ενδείξεις για τις ποσότητες φυσικού αερίου στα σπλάχνα της Δελφύνης ήταν πέραν από σαφής.

«Έχουμε ξεκινήσει πριν από μερικές εβδομάδες. Είμαστε ακόμα στα ρηχά. Έχουμε δρόμο μπροστά μας, μέχρι το στόχο, και πριν δούμε αν υπάρχει φυσικό αέριο εκεί και ποιες είναι οι πραγματικές ποσότητες. Φυσικά, η παρουσία κοιτασμάτων, όπως το Ζορ στην ευρύτερη περιοχή, είναι ενθαρρυντική», ανέφερε.

O East-Med θα μπορούσε να αποτελέσει την λύση για μεταφορά του φυσικού αεριού στην Ευρώπη, χωρίς να αποκλείεται ο συνδυασμός με άλλες επιλογές. Βασική συνισταμένη, βέβαια, πάντοτε η βιωσιμότητα του εγχειρήματος.

«Ο East-Med είναι ένας μεγαλύτερος αγωγός που έχει προταθεί και φτάνει μέχρι την Ελλάδα, ενώ το φυσικό αέριο μπορεί να εξαχθεί μέσω της υγροποίησης, το ονομαζόμενο LNG, και να μεταφέρεται με πλοία. Αυτές οι μέθοδοι δεν είναι αποκλειστικές, μπορούν να αναπτυχθούν σε συνδυασμό διάφορες από αυτές. Θα πρέπει να μελετηθούν στο μέλλον, ανάλογα με τη βιωσιμότητα της αγοράς, για να δούμε ποιες επιλογές υπάρχουν», υπογράμμισε.

Τα κυπριακά κοιτάσματα αλλά και κατ' επέκταση η Ανατολική Μεσόγειος σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Exxon-Mobil μπορούν να συμβάλουν στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και όχι μόνο.

«Σαφώς, οποιεσδήποτε νέες ανακαλύψεις, είτε αυτές είναι στο θαλασσοτεμάχιο «10», ή αλλού στην Κύπρο ή σε άλλες , και η ανάπτυξη τους θα μπορούσε να μετατρέψουν την περιοχή σε σημαντικό παροχέα νέων πηγών φυσικού αερίου για την Ευρώπη και πέραν από αυτή», υποστήριξε.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Exxon-Mobil σε Ερντογάν: Οι απειλές δεν μας απομακρύνουν"

13ο-14ο Μισθός: Νέες αποφάσεις Δήμων για καταβολή «δώρων»

Επαναφορά των επιδομάτων εορτών και αδείας για τους υπαλλήλους τους αποφασίζουν ο ένας μετά τον άλλον πολλοί μεγάλοι δήμοι της χώρας, εφαρμόζοντας άμεσα, χωρίς να ασκήσουν έφεση, πρωτόδικες αποφάσεις δικαστηρίων με τις οποίες έχουν γίνει δεκτές σχετικές προσφυγές εργαζομένων τους.

Τους τελευταίους δύο μήνες, τουλάχιστον 3 μεγάλοι δήμοι της χώρας αποφάσισαν την επαναχορήγηση των επιδομάτων εορτών και αδείας σε εργαζομένους τους.

Συγκεκριμένα:

Πριν από λίγες μέρες, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας αποφάσισε να καταβάλει τα ποσά των επιδομάτων αυτών αναδρομικά από το 2013, σε εργαζομένους της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης. Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της αμιγούς Δημοτικής Επιχείρησης, τα «Δώρα» Χριστουγέννων, Πάσχα και τα επιδόματα αδείας συνολικού ύψους 110.000 ευρώ τα οποία αντιστοιχούσαν στην πενταετία 2013-2017, θα εξοφληθούν σε 22 εργαζόμενους. Τα χρήματα θα δοθούν από ίδιους πόρους του δήμου. Οπως, μάλιστα, επισημαίνει ο δήμος σε ανακοίνωσή του, «πρόκειται για μια ιστορική απόφαση» καθώς «αναγνωρίζεται το δικαίωμα των εργαζομένων σε εργασιακά κεκτημένα που είχαν στερηθεί από τη νομοθεσία που ακολούθησε την υπογραφή των Μνημονίων».

Για να καταστεί δυνατή η καταβολή των επιδομάτων η Κοινωφελής Επιχείρηση δεν υπέβαλε έφεση κατά της απόφασης του Ειρηνοδικείου Ν. Ιωνίας (10/2018), που δικαίωσε την προσφυγή των εργαζομένων.

Από τις αρχές Νοεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων έλαβε απόφαση για την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού στους εργαζόμενους που έχουν οποιαδήποτε σχέση μισθωτής εργασίας με το δήμο.

Μετά από σχετική εισήγηση που έγινε από τη Δημοτική Αρχή, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο ότι εφόσον η απόφαση του δικαστηρίου είναι υπέρ των εργαζομένων που έχουν καταθέσει προσφυγή (όπως αναμένεται, αφού υπάρχει δεδικασμένο και έχει εφαρμοστεί γι’ αυτούς που δικαιώθηκαν), ο δήμος θα πληρώσει το 13ο και 14ο μισθό, ένα ποσό που αντιστοιχεί σε 3.500.000 ευρώ.

Τα χρήματα αυτά ο δήμος θα τα διεκδικήσει από την κυβέρνηση, καθώς αυτή τα έκοψε από τους εργαζομένους και αυτή, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν από τη Δημοτική Αρχή, θα πρέπει να τα πληρώσει με βάση τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Επαναχορήγηση και αναδρομική καταβολή 13ου και 14ου μισθού, δηλαδή επιδομάτων εορτών και αδείας, αποφάσισε τον περασμένο Οκτώβριο για τους υπαλλήλους του και ο Δήμος Περιστερίου. Η προσφυγή των εργαζομένων του Δήμου Περιστερίου ήταν μία από τις μεγαλύτερες αριθμητικά προσφυγές που έχουν γίνει. Συγκεκριμένα από τους 220 εργαζόμενους με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου που εργάζονται στο δήμο, οι 152 κατέθεσαν προσφυγές στο αρμόδιο Πρωτοδικείο, ζητώντας τα «Δώρα» Πάσχα, Χριστουγέννων για τα έτη 2015, 2016 και ένα μέρος του 2017. Οι πρωτόδικες αποφάσεις που εκδόθηκαν και κοινοποιήθηκαν στο Δήμο Περιστερίου αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι δικαιούνται, όντως, τα «Δώρα» αυτά και τα επιδόματα. Το ύψος των αναδρομικών που αντιστοιχούν στον καθένα είναι 2.250- 2.500 ευρώ.

Ο δήμος απεφάνθη να κάνει χρήση του δικαιώματος που του δίνει η ισχύουσα μονοθεσία να μην ασκήσει έφεση κατά των πρωτόδικων αποφάσεων και να πληρώσει κανονικά τα χρήματα στους εργαζόμενους. Τα χρήματα αυτά θα καταβληθούν τμηματικά σε 2 δόσεις. Η πρώτη δόση επιδιώκεται να εξοφληθεί πριν από τα Χριστούγεννα του 2018, ενώ η επόμενη δόση στις αρχές του επόμενου έτους.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "13ο-14ο Μισθός: Νέες αποφάσεις Δήμων για καταβολή «δώρων»"

Τέσσερις προφυλακιστέοι μέχρι στιγμής από το κύκλωμα χρυσού

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι απολογίες των κατηγορουμένων για συμμετοχή στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού και μέχρι στιγμής κρίθηκαν προφυλακιστέοι 4 από τους 16 κατηγορούμενους στο γνωστό κύκλωμα διακίνησης χρυσού, ενώ 12 αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ακόμα 18 κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ενώ χθες η ανακριτική διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυκτα.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι που προφυλακίστηκαν είναι ο φερόμενος ως συναρχηγός του κυκλώματος, Τούρκος υπήκοος συριακής καταγωγής, ο οποίος κατά την απολογία του υποστήριξε ότι είναι νόμιμος υπάλληλος στο κεντρικό κατάστημα της γνωστής αλυσίδας ενεχυροδανειστήριων, επί της οδού Πατησίων.

Δούλευε στο κομμάτι της εκτίμησης των ρολογιών. Μάλιστα ήταν ασφαλισμένος στο ΙΚΑ και αρνήθηκε την εμπλοκή του στο κύκλωμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι εκτελούσε τις εντολές του «αφεντικού του», δηλαδή του γνωστού ενεχυροδανειστή.
Επίσης, προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε και ο φερόμενος ως υπαρχηγός του κυκλώματος και εξάδελφος του πρώτου. Και αυτός κατέθεσε ότι βρίσκεται δύο χρόνια στην Ελλάδα και ότι ήταν νόμιμος υπάλληλος καταστήματος της αλυσίδας.

Τέλος, οι άλλοι δύο προφυλακιστέοι είχαν το ρόλο του γυρολόγου και του συνοδού του χρυσού από την Ελλάδα προς την Τουρκία.

lawandorder
Διαβάστε Περισσότερα » "Τέσσερις προφυλακιστέοι μέχρι στιγμής από το κύκλωμα χρυσού"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news