facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Ικαρία: Η «Οδύσσεια» ενός τυφλού καθηγητή μουσικής σε πέντε απομακρυσμένα χωριά

Στα 16 του όταν αγόρασε την πρώτη του κιθάρα, έχασε το φως του. Ο λόγος για τον Στέφανο Ευφραιμίδη, ο οποίος λόγω αυτής της αγάπης του για τη μουσική, έγινε καθηγητής.

«Η αγάπη μου είναι να παίζω και να δείχνω μουσική», ανέφερε ο κ.Ευφραιμίδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

Διορίστηκε αρχικά στην Αλεξανδρούπολη, μετά στο Διδυμότειχο και τώρα στην Ικαρία. Όμως, παρά την αγάπη του για τη δουλειά του και τα παιδιά, οι αποστάσεις για να καλύψει τις διδακτικές ώρες του είναι μία σκέτη Οδύσσεια.

Ο Στέφανος Ευφραιμίδης πρέπει να πηγαίνει σε πέντε συνολικά σχολεία, δύο εκ των οποίων στον Αγιο Κήρυκο, ένα στις Ράχες και δύο στον Εύδηλο.



«Είναι περίπου μία ώρα και πέντε λεπτά με το αυτοκίνητο. Περνάς το βουνό. Υπάρχει ένα λεωφορείο εδώ, ιδιωτικό, αλλά το λεωφορείο αυτό έφευγε στις 8 το πρωί και επέστρεφε 1 το μέσημέρι. Συνεπώς, δεν προλάβαινα», σημείωσε.

Μία δεύτερη επιλογή για τη μετακίνησή του ήταν με ταξί, πληρώνοντας ο ίδιος τη μετακίνηση και στη συνέχεια θα του τα επέστρεφαν, ένα ποσό δηλαδή της τάξης των 120 ευρώ πήγαινε - έλα την ημέρα.

Τελικά, έπειτα από την κινητοποίηση της ΕΛΜΕ, ο καθηγητής ενημερώθηκε ότι στο εξής θα διδάσκει μόνο σε τρία σχολεία, που βρίσκονται κοντά του.

Η ανακοίνωση - παρέμβαση της ΕΛΜΕ

Θέμα: «Μετακίνηση αναπληρωτή συναδέλφου ΠΕ79 με ολική τυφλότητα σε 5 σχολεία »

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας –Φούρνων εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την αντιμετώπιση από τη Διοίκηση στο θέμα του συναδέλφου Ευφραιμίδη Στέφανου, καθηγητή ΠΕ79 – Μουσικής, που έχουμε την τύχη να υπηρετεί εφέτος στα σχολεία ευθύνης μας, αντιμετώπιση που κινείται ανάμεσα στα όρια αδιαφορίας και αναλγησίας.

Ο συνάδελφος είναι ολικά τυφλός ενώ διατίθεται σε πέντε σχολεία καλύπτοντας όλη την Ικαρία! Στο νησί δεν υπάρχει ΚΤΕΛ ή Δημοτική συγκοινωνία και εκτελείται ένα δρομολόγιο ανά ημέρα στον κεντρικό οδικό άξονα του νησιού από ιδιώτη αυτοκινητιστή με ιδιόκτητο λεωφορείο. Επειδή το δρομολόγιο δεν εξυπηρετεί τη μετακίνηση του συναδέλφου για την κάλυψη των διαθέσεων του, αλλά και λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει με την όραση του και προφανώς δε διαθέτει αυτοκίνητο, είναι αναγκαία η μετακίνηση του με ταξί. Όμως επειδή ο συνάδελφος είναι αναπληρωτής ΠΔΕ προβλέπεται να πληρώνει ο ίδιος τη μετακίνηση του (το ποσό κυμαίνεται στα 500 € μηνιαίως και υπό προϋποθέσεις μπορεί να φτάσει στα 800€), να συγκεντρώνει αποδείξεις, να τις καταθέσει και να αποζημιωθεί για τα έξοδα μετακίνησης πιθανότατα από τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Επειδή με αυτά τα δεδομένα προφανώς ο συνάδελφος δε μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά , απευθυνθήκαμε σε κάθε βαθμίδα της Διοίκησης και κάθε διαθέσιμο φορέα ώστε να υπάρξει απόφαση για τη μη εμπλοκή του συναδέλφου στη διαδικασία αποπληρωμής του αυτοκινητιστή, αλλά να πηγαίνουν τα τιμολόγια απευθείας στη ΔΙΔΕ Σάμου για την αποπληρωμή.

Έχουμε επικοινωνήσει από την πρώτη στιγμή τόσο γραπτώς, όσο και με επανειλημμένες τηλεφωνικές παρεμβάσεις με τη ΔΙΔΕ Σάμου, τον Περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης Β.Α., την ΟΛΜΕ και το γραφείο της Υφυπουργού κας Τζούφη. Παράλληλα για το θέμα έχει καταθέσει υπόμνημα και η ΟΛΜΕ σε συνάντηση που είχε με την υφυπουργό από την 31η/10/18.

Παρ’ όλες τις προσπάθειες μας και τα «λόγια κατανόησης» που ακούμε από τα χείλη των υπευθύνων και παρότι με τις παρούσες συνθήκες δεν πραγματοποιείται το μάθημα της Μουσικής σε όλα τα σχολεία, το πρόβλημα ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ, αλλά μονίμως ¨προωθείται¨ και ¨εξετάζεται¨. Δεν βρίσκεται κάποιος από τη Διοίκηση, σε οποιαδήποτε βαθμίδα, να πάρει την πολιτική ευθύνη και να πει το απλό: τα χρήματα που θα δώσει έτσι κι αλλιώς η υπηρεσία άπαξ στο τέλος της σχολικής χρονιάς στο συνάδελφο έναντι των τιμολογίων για τη μετακίνηση του, ας τα δώσει τμηματικά στον αυτοκινητιστή που θα αναλάβει τη μετακίνηση.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, σε έναν άνθρωπο που θα έπρεπε να υποστηριχτεί και να επιδιωχθεί να διδάξει στα σχολεία μας , όχι μόνο μουσική αλλά κυρίως στάση ζωής, η γραφειοκρατία, η ακαμψία και η αδιαφορία του Διοικητικού μηχανισμού καθιστούν τον βίο του κυριολεκτικά αβίωτο, αφού δε μπορεί να διαβιώσει με τα ψίχουλα που θα περισσεύουν από το μισθό του μέχρι να αποπληρωθεί για τα καταβαλλόμενα για τη μετακίνηση του στα 5 σχολεία που τοποθετήθηκε!

Ας παρέμβει η Διοίκηση για να λύσει το ζήτημα ΑΜΕΣΑ!

Ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη για τη θέση του απέναντι στο ζήτημα

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ικαρία: Η «Οδύσσεια» ενός τυφλού καθηγητή μουσικής σε πέντε απομακρυσμένα χωριά"

Ποιοι «αδικούνται» στο Κοινωνικό Μέρισμα -Δείτε τι έχει συμβεί

Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, διότι δεν εισακούστηκαν οι προτάσεις της στην τροπολογία για το κοινωνικό μέρισμα, «καθώς εξαιρεί πάρα πολλά άτομα με αναπηρία, όπως τους ανασφάλιστους και τους φιλοξενούμενους».

Τα βασικά σημεία των προτάσεων της ΕΣΑμεΑ είναι:

«Να μην αποκλειστούν οι ανασφάλιστοι με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και οι ανασφάλιστοι γονείς ατόμων με αναπηρία από την παροχή του κοινωνικού μερίσματος. Υπάρχουν πολλά άτομα με αναπηρία που δεν έχουν εργαστεί, γιατί δεν είναι σε θέση να εργαστούν ή γιατί δεν υπήρξαν οι απαραίτητες προϋποθέσεις να εργαστούν και δεν έχουν ασφαλιστεί ούτε για μία ημέρα. Είναι μάλιστα αυτοί οι οποίοι το έχουν και μεγαλύτερη ανάγκη από όλους και ουσιαστικά είναι οι φτωχότεροι των φτωχών. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πολλοί ασφαλισμένοι με αναπηρία στο πρώην ΝΑΤ, οι οποίοι δεν φαίνονται ασφαλισμένοι στον ενοποιημένο ΕΦΚΑ.

– Να μην συνυπολογιστούν τα αναπηρικά επιδόματα στα εισοδηματικά κριτήρια που αφορούν στην παροχή του κοινωνικού μερίσματος. Οι φιλοξενούμενοι με αναπηρία και χρόνια πάθηση να δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα σύμφωνα με το δικό τους ατομικό εισόδημα και να μην υπολογίζεται το συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού που τους φιλοξενεί.

– Να μην εφαρμοστεί η οριζόντια χρήση των τεκμηρίων. Είναι αδικαιολόγητο π.χ. να προσμετράται στα περιουσιακά κριτήρια το Ι.Χ. αυτοκίνητο ατόμου με αναπηρία, που αποτελεί το μέσο κίνησής του, τη στιγμή που είναι αδασμολόγητο, καθώς και η πρώτη κατοικία.

– Να γίνουν δεκτές τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2017 που έχουν υποβληθεί έως τις 12.12.2018, ώστε να μην αποκλειστούν από την παροχή κοινωνικού μερίσματος άτομα με πιστοποιημένη αναπηρία από τα ΚΕΠΑ, τα οποία είτε από δική τους παράλειψη είτε από λάθος του λογιστή τους, δεν έχουν δηλώσει τη γνωμάτευση αναπηρίας στη φορολογική τους δήλωση».

Τέλος αναφέρει ότι: «Το αναπηρικό κίνημα θα αντιδράσει και θα αντισταθεί με κάθε πρόσφορο τρόπο. Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού:

Την 1 Δεκέμβρη στις 11 το πρωί από την πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο Κρήτης!

Στις 2 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί από το άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη με πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης!

Στις 3 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί ανήμερα της Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, από την πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, όπου θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου!

Να μην λείψει κανείς».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιοι «αδικούνται» στο Κοινωνικό Μέρισμα -Δείτε τι έχει συμβεί"

ΑΑΔΕ: Τα νέα ληξιπρόθεσμα του Σεπτεμβρίου οφείλονται κυρίως σε τέσσερα άτομα

Η αύξηση των συνολικών νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Σεπτέμβριο, οφείλεται κυρίως σε αύξηση των οφειλών από μη φορολογικά έσοδα κατά την περίοδο 1.8.2018 έως 1.9 2018 και προέρχεται από τέσσερις οφειλέτες – διευκρινίζει στα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Αυτό σημαίνει ότι από την αύξηση κατά 1,4 δισ. ευρώ των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Σεπτέμβριο, τα 900 εκατομμύρια οφείλονται κατά κύριο λόγο από τους 4 αυτούς οφειλέτες. Τα υπόλοιπα 513 εκατ. ευρώ, είναι η αύξηση των οφειλών που προέρχεται από φόρους.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Τα νέα ληξιπρόθεσμα του Σεπτεμβρίου οφείλονται κυρίως σε τέσσερα άτομα"

Mαντούβαλος-Πλεύρης αναλαμβάνουν τη νομική εκπροσώπηση των αστυνομικών της ΔΙΑΣ στην υπόθεση Κωστόπουλου

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στα γραφεία του Σωματείου Ειδικών Φρουρών

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α δια των εκπροσώπων του παρείχε νομική συνδρομή -συμπαράσταση στους συναδέλφους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, που εμπλέκονται στην ανακριτική διαδικασία σε σχέση με τον θάνατο του ατυχούς συμπολίτη μας Ζαχαρία Κωστόπουλου.

Οι έγκριτοι νομικοί Μαντούβαλος Πέτρος και Πλεύρης Αθανάσιος θα αποτελούν εφεξής τους νομικούς παραστάτες των συναδέλφων, χρησιμοποιώντας εκείνοι κάθε αναγκαίο Νομικό και Τεχνικό μέσο χρειάζεται για την διαλεύκανση της υπόθεσης .

Ο στόχος όλων μας είναι να παρασχεθεί κάθε νόμιμο, σοβαρό και αξιόπιστο μέσο , σε όλους τους παράγοντες της διαδικασίας, ώστε να επιτευχθεί το αποτέλεσμα που όλοι επιθυμούμε, εκείνο της διάχυσης άπλετου φωτός σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης και να αποδοθεί δικαιοσύνη.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-O-                                                           -O-

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                         ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "Mαντούβαλος-Πλεύρης αναλαμβάνουν τη νομική εκπροσώπηση των αστυνομικών της ΔΙΑΣ στην υπόθεση Κωστόπουλου"

Κουτεντάκης: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα σε φόρους αγαθών και υπηρεσιών

Διακριτικές αποστάσεις από την πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα, κράτησε ο επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού Φραγκίσκος Κουτεντάκης.
Οπως παραδέχθηκε, η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα μεταξύ των 16 χωρών της ευρωζώνης που ανήκουν στον ΟΟΣΑ στην επιβολή ΦΠΑ και ειδικών φόρων κατανάλωσης.
Ο κ. Κουτεντάκης παραδέχτηκε εξάλλου ότι υπάρχει και υπερφορολόγηση η οποία όπως είπε αποδεικνύεται από την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Ακόμα χτύπησε καμπανάκι για τις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν τα αναδρομικά και το πιθανό «τσουνάμι» παρόμοιων προσφύγων που μπορεί να προκαλέσουν στο μέλλον .
«Οι δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά, που είναι θέμα που έχει και δημοσιονομικό χαρακτήρα δημιουργεί ένα ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες προσφυγές, με διεκδικήσεις για όλες τις περικοπές που είχαν γίνει σε μισθούς και συντάξεις.»
Ακόμα ο κ. Κουτεντάκης αναφέρθηκε στις αβεβαιότητες” της ελληνικής οικονομίας και στα δεκαετή ελληνικά ομόλογα, αποδίδοντας το ότι παραμένουν πάνω από το 4% στην αναταραχή της Ιταλίας.
Όσον αφορά στις αβεβαιότητες της οικονομίας ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων
  • Τις διεθνείς συνθήκες που επικρατούν. Ενδεικτικά αναφέρθηκε στην αντιπαράθεση ΗΠΑ- Κίνας, στην πορεία των επιτοκίων και του δολαρίου αλλά και στις εξελίξεις στην Ιταλία
  • Τις υψηλές αποδόσεις των τίτλων του δημοσίου, που κρατάνε τα επιτόκια όλης της οικονομίας σε υψηλά επίπεδα. Ουσιαστικά το κόστος δανεισμού των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών παραμένει σε υψηλά επίπεδα, δρώντας αποτρεπτικά στην υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων.
  • Το κλίμα που δημιουργείται από υποθέσεις όπως είναι η Folli-Follie και οι παραβιάσεις των κεφαλαιακών ελέγχων της Κίνας. Τέτοιες υποθέσεις δεν συνεισφέρουν στην εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης στην επενδυτική κοινότητα.
Αναφερόμενος στα ληξιπρόθεσμα επεσήμανε πως υπάρχει σταδιακή μείωση, ενώ η αύξηση του Αυγούστου συνδέεται με τις ημερομηνίες πληρωμής φόρων και τις επιστροφές. Στην εικόνα που υπάρχει “παρηγοριά” είναι το ότι αυξάνονται οι εισπράξεις και μειώνεται η δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων, εικόνα που πρέπει να διατηρηθεί και να διευρυνθεί. Όσον αφορά στις ρυθμίσεις σημείωσε πως πρέπει να είναι “στοχευμένες”, επισημαίνοντας πως δεν πρέπει να περάσει η εντύπωση που αν κάποιος θέλει πληρώνει φόρους αλλιώς όχι.
Ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης αναφέρθηκε και στα φορολογικά βάρη, επισημαίνοντας πως με βάση στοιχεία για τις χώρες του ΟΟΣΑ η χώρα είναι στην έβδομη θέση. Ειδικότερα είναι μία μονάδα πάνω από το μέσο όρο.
Τέλος σημείωσε πως “αν διατηρηθούν οι θετικοί ρυθμοί μεγέθυνσης και είναι υψηλότεροι από των άλλων εμπορικών εταίρων, υπάρχει κίνδυνος να διευρυνθεί το έλλειμμα του ισοζυγίου των τρεχουσών συναλλαγών αν δεν αυξηθούν και οι εξαγωγές”.
 iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουτεντάκης: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα σε φόρους αγαθών και υπηρεσιών "

Το Ευρωκοινοβούλιο βάζει φρένο στους παράνομους ελέγχους ταξιδιωτών εντός Σένγκεν

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα νέους κανόνες για τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα εντός του χώρου Σένγκεν, σύμφωνα με τους οποίους οι έλεγχοι θα πρέπει να περιοριστούν στο ένα έτος κατ΄ ανώτατο όριο, αντί για δύο που ισχύει σήμερα.

Οι νέοι κανόνες για τους ελέγχους στο χώρο Σένγκεν εγκρίθηκαν με 319 ψήφους υπέρ, 241 κατά, και 78 αποχές.

Η εισηγήτρια της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Τάνια Φαγιόν (Σοσιαλιστές, Σλοβενία) δήλωσε ότι ο χώρος Σένγκεν -ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ΕΕ- κινδυνεύει σοβαρά εξαιτίας των συνεχιζόμενων παράνομων ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα από έξι κράτη για πάνω από τρία χρόνια, παρά τη μέγιστη επιτρεπόμενη περίοδο των δύο ετών.

«Αυτό δείχνει πόσο ασαφείς είναι οι κανόνες και σε τι βαθμό τα κράτη μέλη τούς ερμηνεύουν και τους εφαρμόζουν εσφαλμένα. Αν θέλουμε να σωθεί ο χώρος Σένγκεν αυτό είναι κάτι που πρέπει να σταματήσει και να υπάρξουν σαφείς κανόνες», ανέφερε η Τ. Φαγιόν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώδικας Συνόρων Σένγκεν, ο οποίος βρίσκεται υπό αναθεώρηση, επιτρέπει στα κράτη-μέλη να διενεργούν προσωρινούς ελέγχους στα εσωτερικά τους σύνορα, σε περίπτωση σοβαρής απειλής για τη δημόσια τάξη ή την εσωτερική ασφάλεια. Η Αυστρία, η Γερμανία, η Δανία, η Σουηδία και η Νορβηγία ασκούν σήμερα ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα της ζώνης Σένγκεν, λόγω των εξαιρετικών περιστάσεων που προέκυψαν από τη μεταναστευτική κρίση που άρχισε το 2015, ενώ η Γαλλία πραγματοποιεί ελέγχους στα σύνορά της λόγω μόνιμης τρομοκρατικής απειλής.

Μετά τη σημερινή ψηφοφορία, η θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ότι η αρχική περίοδος των συνοριακών ελέγχων θα πρέπει να περιορισθεί σε δύο μήνες, αντί για έξι που ισχύει τώρα και οι συνοριακοί έλεγχοι δεν θα μπορούν να παραταθούν πέραν του ενός έτους, αντί για το τρέχον μέγιστο όριο των δύο ετών. Οι ευρωβουλευτές τόνισαν ότι καθώς η ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων επηρεάζεται από τους προσωρινούς συνοριακούς ελέγχους, αυτοί πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και ως έσχατο μέτρο.

Οι διαπραγματεύσεις με τα κράτη-μέλη της ΕΕ μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα, καθώς το Συμβούλιο της ΕΕ έχει ήδη συμφωνήσει στη δική του θέση από τον Ιούνιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Ευρωκοινοβούλιο βάζει φρένο στους παράνομους ελέγχους ταξιδιωτών εντός Σένγκεν"

Πρόστιμο 150.000 ευρώ στο κανάλι ΑΡΤ για τον Ζακ Κωστόπουλο

Πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στο κανάλι ΑΡΤ TV για το «γκάλοπ» που πρόβαλε ο σταθμός αναφορικά με την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου. Το ΕΣΡ με ψήφους 5 – 2 έκρινε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξε θέμα προσβολής μνήμης του νεκρού, δυσμενής διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού του ατόμου και παραποίηση των γεγονότων.

Επίσης, η ανεξάρτητη Αρχή αποφάσισε να υπάρξει και ηθική κύρωση σε βάρος του καναλιού με τη μετάδοση περίληψης της απόφασης με κάρτα. Κατά τη διάσκεψη, μειοψήφησαν τα μέλη του ΕΣΡ Π. Διαμαντάκου και Γ. Πλειός που είχαν προτείνει το πρόστιμο των 200.000 ευρώ.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόστιμο 150.000 ευρώ στο κανάλι ΑΡΤ για τον Ζακ Κωστόπουλο"

Στις 14 Δεκεμβρίου μπαίνουν στους λογαριασμούς τα αναδρομικά των στρατιωτικών

Αναμονή τέλος για τους στρατιωτικούς αλλά και για όσες κατηγορίες εργαζομένων ανήκουν στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια. Τα αναδρομικά που αναμένουν οι στρατιωτικοί θα μπουν στους λογαριασμούς τους στις 14 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες.

Όπως γράψαμε χθες οι κοινές υπουργικές αποφάσεις υπογράφτηκαν χθες και ο αγώνας δρόμου για την καταβολή των αναδρομικών βρίσκεται σε εξέλιξη. Όπως λένε λοιπόν οι πληροφορίες θα πρόκειται για χριστουγεννιάτικο μποναμά, λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

militaire
Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 14 Δεκεμβρίου μπαίνουν στους λογαριασμούς τα αναδρομικά των στρατιωτικών"

Ιερώνυμος: «Θα μιλήσω τελευταίος και θα καταλάβετε ότι ο θόρυβος ήταν φούσκα»

«Εγώ θα μιλήσω τελευταίος κι όταν μιλήσω τελευταίος θα δείτε ότι όλος αυτός ο θόρυβος ήταν ένας θόρυβος φούσκα», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος

Η δήλωση Ιερώνυμου, έγινε μετά τα εγκαίνια της νέας δομής της Στέγης Κατακοίτων Γερόντων, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όταν ρωτήθηκε για την επίσκεψη του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, στο Φανάρι.

Παράλληλα, αναφορικά με το έργο που εγκαινίασε, εστίασε στην ανταπόκριση των πιστών και τόνισε ότι έργα τα οποία κάνει η Εκκλησία δεν θα γίνονταν χωρίς την ανταπόκριση του κόσμου και κυρίως των φτωχών. «Με λίγη προσπάθεια και καλή διαχείριση, με προσέγγιση των φτωχών και των πλουσίων θα έχουμε πάντα τέτοια αποτελέσματα», σημείωσε και πρόσθεσε: «Με συνεργασία και της Πολιτείας, τα έργα παίρνουν σάρκα και οστά. Με τη συνεργασία ξεπερνάμε τη γραφειοκρατία, διότι χρειάζονται πολλές πιέσεις και δουλειά. Πρέπει κάποια στιγμή να μπορέσουμε να δείξουμε όλο αυτό το έργο που έχει γίνει από την Εκκλησία».

Νωρίτερα, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, τέλεσε τον αγιασμό στη Στέγη Κατακοίτων Γερόντων, παρουσία διευθυντών υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής, πολιτικών, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, κλήρου και πιστών. Ο αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Ορφανουδάκης, διευθυντής της Στέγης, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τη στήριξη του και μίλησε για την ιστορία της δομής, το έργο και τις δραστηριότητές της.

Ακολούθως, ο Αρχιεπίσκοπος, από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τον π. Φιλόθεο, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στο «σπιτικό», όπως το χαρακτήρισε, γιατί «έτσι πρέπει να προσπαθούμε να είναι αυτά τα κέντρα». Επιπλέον, υπογράμμισε πως «όσοι φιλοξενούνται εδώ πρέπει να αισθάνονται τη ζεστασιά, διότι εδώ δεν είναι αποθήκες ανθρώπων» και κάλεσε όσους εργάζονται σε αντίστοιχες δομές «να υπηρετούν την εικόνα του Θεού». Εξάλλου, μίλησε για την αξία του εθελοντισμού, με ιδιαίτερη αναφορά στις εκατοντάδες γυναίκες που βοηθούν και στηρίζουν το έργο των συσσιτίων. Η νέα αυτή δομή της Αρχιεπισκοπής βρίσκεται σε ανακαινισμένο κτήριο της οδού Φυλής, στον 'Αγιο Παντελεήμονα, και εσωτερικά διαθέτει εκκλησάκι αφιερωμένο στον άγιο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το Φιλανθρωπικό Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Στέγη Κατακοίτων Γερόντων ιδρύθηκε με την υπ' αριθμ. 1374/26-09-1974 πράξη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ. Είναι ΝΠΙΔ μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα και λειτουργεί υπό την εποπτεία του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ο σκοπός ίδρυσης του Ιδρύματος είναι: α) να προσφέρει στέγη, τροφή, θέρμανση, προστασία, περιποίηση, φροντίδα και πρωτοβάθμια νοσηλεία σε γέροντες/σσες κατάκοιτους άνω των 65 ετών οι οποίοι αδυνατούν να φροντίσουν τους εαυτούς τους λόγω των προβλημάτων υγείας τους, απουσία συγγενικού περιβάλλοντος, ως επί το πλείστον χαμηλοσυνταξιούχους ή χωρίς οικονομικούς πόρους και β) Να φροντίσει μέσω θρησκευτικής διαπαιδαγώγησης όσους το επιθυμούν και έχουν ανάγκη ώστε να έχουν «Χριστιανά τα τέλη της ζωής».

Το Ίδρυμα διοικείται από τριμελές ΔΣ, το οποίο αποφασίζει για οργανωτικά και λειτουργικά θέματα της Στέγης και το εκπροσωπεί δικαστικώς και εξωδίκως. Κατέχει άδεια ίδρυσης (αρ. Πρωτ.8737/22-07-2008) και άδεια λειτουργίας (αρ. πρωτ. 5291/15-04-2009) από την Περιφέρεια Αθηνών, από την οποία εποπτεύεται δύο φορές ανά έτος και πληροί όλες τις προϋποθέσεις εκ του νόμου για επαρκή και ασφαλή διαβίωση των περιθαλπομένων.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιερώνυμος: «Θα μιλήσω τελευταίος και θα καταλάβετε ότι ο θόρυβος ήταν φούσκα» "

Συνελήφθη Σκοπιανός που “γκρέμισε” τις πυραμίδες στα σύνορα με την Ελλάδα

Ένας 36χρονος Σκοπιανός ομολόγησε πως ευθύνεται για την καταστροφή 105 συνοριακών πυραμίδων, στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων στο ύψος των χωριών Μεσόκαμπος - Αχλάδα του δήμου Φλώρινας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών της γειτονικής χώρας, ο δράστης είναι κάτοικος του μικρού χωριού Germijan, που απέχει μόλις 3 χιλ απο τη μεθοριακή γραμμή με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή 23/11/2018 μεταξύ 14:00 – 20:00 και ο 36χρονος παραδέχθηκε την ενοχή του όταν κλήθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για κατάθεση. Δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, οι λόγοι που τον οδήγησαν να καταστρέψει τα συνοριακά ορόσημα σε μήκος 12 χλμ και εάν σχετίζεται με εθνικιστικές πεποιθήσεις και αντιλήψεις.

Ο δράστης φέρεται να προσέγγισε τα σύνορα μέσα από χωράφια της περιοχής με αγροτικό μηχάνημα, με το οποίο “εκθεμελίωσε” τις 105 πυραμίδες που οριοθετούν τη συνοριακή γραμμή μεταξύ Ελλάδας – Σκοπίων στη συγκεκριμένη περιοχή. Ο Εισαγγελέας Μοναστηρίου έχει ασκήσει δίωξη κατά του 36χρονου, ενώ έχουν ήδη ενημερωθεί και οι ελληνικές Αρχές.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη Σκοπιανός που “γκρέμισε” τις πυραμίδες στα σύνορα με την Ελλάδα"

Στη φρουρά πρώην υπουργού ο αστυνομικός που συνελήφθη για την υπόθεση «Ριχάρδος»

Σάλος έχει ξεσπάσει με τη σύλληψη ενός 28χρονου αστυνομικού, από κομβική Υπηρεσία της Ασφάλειας, ως μέλους μίας εκ των δύο εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν για την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του katechaki.gr, ο αστυνομικός υπηρετούσε στη φρουρά πασίγνωστου και επί σειρά ετών πρώην υπουργού. Ο πρώην υπουργός εξακολουθεί και είναι σημαίνον στέλεχος της πολιτικής παράταξης στην οποία ανήκει, ενώ είναι προφανές ότι καμία γνώση δεν είχε για τις πράξεις που κατηγορείται ο αστυνομικός.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι κι ένας ακόμη πρώην αστυνομικός.

katechaki
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη φρουρά πρώην υπουργού ο αστυνομικός που συνελήφθη για την υπόθεση «Ριχάρδος»"

Κούγιας κατά Τσίπρα για Ριχάρδο: Αδιανόητο να εμπλέκεται η εκτελεστική εξουσία με τη δικαιοσύνη

Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση της λαθρεμπορίας χρυσού, σε σημερινή δήλωσή του την χαρακτηρίζει «ατυχέστατη και προσθέτει ότι είναι αδιανόητο να εμπλέκεται η εκτελεστική εξουσία με την εξουσία της Δικαιοσύνης».

Ο κ. Κούγιας έχει πελάτη του τον φερόμενο πρωταγωνιστή του κυκλώματος Δημήτρη Ριχάρδο.

Ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής έκανε λόγο για μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας και τόνισε ότι «το ένα από τα δύο κυκλώματα είναι η γνωστή αλυσίδα ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδος που είχε ξεζουμίσει χιλιάδες συμπολίτες μας τα πρώτα χρόνια της κρίσης».

Ειδικότερα, η δήλωση του Αλέξη Κούγια έχει ως εξής:

«Όπως είναι γνωστό, προ ολίγων ωρών μού ανέθεσε την υπεράσπισή του ο επί σειρά ετών γνωστός από τον δημόσιο τρόπο, με τον οποίο ασκεί την επιχειρηματικότητά του, ιδιοκτήτης της τεράστιας αλυσίδας νομίμων ενεχυροδανειστηρίων, κ. Ριχάρδος Μ..

Τα 100 και πλέον ιδιόκτητα ενεχυροδανειστήρια του κου Ριχάρδου λειτουργούν κατόπιν της εγκρίσεως από το ελληνικό δημόσιο με 100 διαφορετικές άδειες λειτουργίας επί σειρά ετών και ουδέποτε ουδεμία, είτε κεντρική είτε περιφερειακή θεσμική υπηρεσία, κατόπιν καθημερινών ελέγχων, τού καταλόγισε την οποιαδήποτε παράβαση.

Ο εντολέας μου σε ηλικία 52 ετών δεν έχει πατήσει το πόδι του ούτε σε αστυνομικό τμήμα και έχει λευκό ποινικό μητρώο και λευκό δελτίο εγκληματικότητας.

Παρ όλη αυτή την εξαιρετική υποδομή για να αναλάβω την υπεράσπισή του, πριν από λίγο όλοι οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι ευρίσκονται στο Εφετείο Αθηνών, μού έκαναν γνωστή την χθεσινή δήλωση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Ο ΟΠΟΙΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ Ή ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΓΚΩΔΕΣΤΑΤΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ, έκανε μια πρωτοφανή για τον θεσμικό του ρόλο και για τη λειτουργία της δημοκρατίας στην Ελλάδα δήλωση, η οποία μου δημιούργησε, επειδή γνωρίζω την ακεραιότητα της προσωπικότητας του Πρωθυπουργού προσωπικά, αμηχανία.

Τη δήλωση αυτή, μετά από 45 χρόνια δικηγορίας, τη θεωρώ ατυχέστατη και μου είναι αδιανόητο να εμπλέκεται η εκτελεστική εξουσία με την εξουσία της δικαιοσύνης και μάλιστα, όταν δεν έχει εκδοθεί έστω και μια πρώτη απόφαση ενός δικαστηρίου εις βάρος του εντολέως μου, έστω και στον πρώτο βαθμό, που να τον καταδικάζει για το οποιοδήποτε αδίκημα, και ελπίζω ότι η κυρία Ανακριτής, η οποία θα χειριστεί την υπόθεση, και οι Εισαγγελείς, που θα γνωμοδοτήσουν την Κυριακή που θα απολογηθεί, να μην επηρεαστούν από αυτή την έμμεση, αλλά ηχηρή παρέμβαση.

Ήδη προ ολίγων ημερών είχαμε μια άτυχη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πατρών για την υπόθεση Χέντερσον και ελπίζω να μην καταρρεύσει στην χώρα μας και το τελευταίο οχυρό της δημοκρατίας που είναι η Δικαιοσύνη, χάριν πρόσκαιρων πολιτικών κερδών».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κούγιας κατά Τσίπρα για Ριχάρδο: Αδιανόητο να εμπλέκεται η εκτελεστική εξουσία με τη δικαιοσύνη"

Νέο πόρισμα για τον θάνατο του Ζακ: Οι 22 κακώσεις και οι φονικές κλωτσιές

Ένα ακόμη πόρισμα, αυτό του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, του τεχνικού συμβούλου που όρισε η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου μέσω της Πολιτικής Αγωγής κατατέθηκε στον ανακριτή.
Στο δεκασέλιδο πόρισμα, που φέρνει στο φως το VICE Greece, πιστοποιείται ότι ο Ζακ Κωστόπουλος σταμάτησε να αναπνέει εξαιτίας των χτυπημάτων που δέχτηκε και αναφέρονται αναλυτικά ποια χτυπήματα ήταν τα καίρια και συνέβαλαν καθοριστικά στο θάνατο του.
Συγκεκριμένα, στην αιτία θανάτου ο ιατροδικαστής υπογραμμίζει: «Ο θάνατος του Ζαχαρία Κωστόπουλου, επήλθε συνέπεια ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεων του μυοκαρδίου, απότοκος πολλαπλών τραυματισμών σώματος – κυρίως κεφαλής».

Καθοριστικές οι φονικές κλοτσιές που δέχτηκε στην τζαμαρία

Σύμφωνα με το πόρισμα τα δολοφονικά λακτίσματα που δέχτηκε την ώρα που βρισκόταν μέσα στη τζαμαρία ήταν καθοριστικά για το θάνατό του, με τα πιο σοβαρά να είναι δυο που δέχτηκε στο κεφάλι. Επισημαίνεται στο πόρισμα: «...Όσο αφορά τον μηχανισμό πρόκλησης των σοβαρών κακώσεων κεφαλής, μετά από επισκόπηση του βίντεο σε σελίδα από το διαδίκτυο παρατηρώ ότι μετά την έξοδο του από τον υαλοπίνακα – τζαμαρία, πέραν των πολλαπλών λακτισμάτων που δέχεται επί της κεφαλής, δέχεται και ένα λάκτισμα επί της αριστερής επιφάνειας της κεφαλής και ακολούθως προσκρούει η κεφαλή με τη δεξιά της πλευρά επί ανενδότου επιφάνειας. Κατά την επιστημονική μου άποψη, το λάκτισμα αυτό ήταν εξαιρετικά ισχυρό και ικανό να προκαλέσει τις αιμορραγικές διηθήσεις των μαλακών μορίων της αριστερής κροταφικής και ινικής χώρας και αντίπλευρα θλαστικά τραύματα επί της δεξιάς πλευράς της κεφαλής. Η εν λόγω κάκωση ήταν τόσο ισχυρή που μπορούσε να προκαλέσει τα τραυματικά ευρήματα επί του εγκεφάλου».

Απ' τις 22 κακώσεις και τραύματα, τα ισχυρότερα ήταν στο κεφάλι

Από τους ιατροδικαστές εντοπίστηκαν στο σώμα και το κεφάλι του Ζακ Κωστόπουλου 22 κακώσεις και θλαστικά τραύματα, τα 14 από αυτά -και τα ισχυρότερα- στο κεφάλι. Τα τραύματα αυτά προήλθαν από τον ξυλοδαρμό που δέχτηκε, από τις κλωτσιές και τα γυαλιά στα οποία έφτανε το κεφάλι και το σώμα του την ώρα που τον χτυπούσαν. Όλα τα τραύματα λειτούργησαν αθροιστικά στο να επέλθει ο θάνατος του 33χρονου, ενώ τα γυαλιά δημιούργησαν τραύματα σχήματος Γ .
Όπως επισημαίνει και ο κ. Τσαντίρης στο πόρισμά του: «Συνολικά, ο μηχανισμός προκλήσεως των θλαστικών κακώσεων (τραυμάτων) με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και τη μορφολογία τους, είναι συμβατά με πρόκλησή τους από τέμνον όργανο (π.χ. τμήματα υαλού) κυρίως στα άνω άκρα, στην κεφαλή κυρίως δια πλήξεων με θλών όργανο (π.χ. λακτίσματα) αλλά και δια πρόσκρουσης σε ανένδοτη επιφάνεια (δυο τραύματα σχήματος Γ). Τα θλαστικά τραύματα αποτέλεσαν αιτία μικρής αιμορραγίας, η οποία επέδρασε και αυτή σημαντικά στην επιβάρυνση του οργανισμού η οποία εξελισσόταν».

Το σύνολο των τραυμάτων, αποτέλεσαν την αιτία των ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεων 

Όπως εξηγεί το πόρισμα: «Η ιστολογική εξέταση που διενεργήθηκε από το Ά Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ανέδειξε το τελικό γεγονός – ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου, χωρίς από τον νεκροτομικό και ιστολογικό έλεγχο της καρδιάς, να διαπιστωθεί προϋπάρχουσα καρδιακή νόσος ή στεφανιαία νόσος και συνεπώς το οξύ καρδιακό επεισόδιο – ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου (τελικό γεγονός) που καταγράφονται στην ιστολογική εξέταση, συνδέονται με τα περιστατικά του θανάτου – πολλαπλές κακώσεις σώματος και κυρίως της κεφαλής [...] Το σύνολο των τραυμάτων, αποτέλεσαν την αιτία των ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεων του μυοκαρδίου που διαπιστώθηκαν ιστολογικώς, μέσω μηχανισμού stress (με την ιατρική έννοια το όρου, δηλαδή αντίδραση του οργανισμού προκειμένου να αντιμετωπίσει εξωτερικά ερεθίσματα, όπως τραύματα, που τείνουν να μεταβάλλουν τη σωματική του ισορροπία). Οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις, επήλθαν σε έδαφος υγιών στεφανιαίων αγγείων και η οργανική επιβάρυνση (μέσω μηχανισμού οργανικού stress) λόγω των κακώσεων, αποτελεί την αποκλειστική αιτία».

Αναμένεται εκ νεόυ έρευνα

Μετά και το ιατροδικαστικό πόρισμα του ειδικού πραγματογνώμονα, η υπόθεση αναμένεται να διερευνηθεί εκ νέου από την οικογένεια Κωστόπουλου και την Πολιτική Αγωγή ώστε να διαπιστωθεί από ποιόν προήλθαν αυτές οι 22 κακώσεις που στοίχησαν τη ζωή στον 33χρονο. Τα καίρια χτυπήματα ήταν δυο, όμως τα υπόλοιπα 20 λειτούργησαν επιβαρυντικά και ήταν καθοριστικά για το θάνατο του.
vice

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο πόρισμα για τον θάνατο του Ζακ: Οι 22 κακώσεις και οι φονικές κλωτσιές"

Έπιασαν έναν από τους ληστές της "Υφαντής"

Συνελήφθη, βραδινές ώρες της 26-11-2018 στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 36χρονος ημεδαπός διωκόμενος με ένταλμα σύλληψης, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες και κλοπές.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω από κοινού με τουλάχιστον έξι (6) συνεργούς του, διέπρατταν από το 2016 ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις, σε εταιρείες και τράπεζες, ενώ ακόμη προέβαιναν και σε κλοπές οχημάτων.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν:
  • ένοπλη ληστεία, που διαπράχθηκε την 14-12-2016 σε εταιρεία στην Κάτω Κηφισιά, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δράστες πυροβόλησαν σε βάρος των ιδιοκτητών και υπαλλήλων
  • ένοπλη ληστεία, που διαπράχθηκε την 30-11-2016 σε υποκατάστημα τράπεζας στους Αγίους Θεοδώρους
  • μία διάρρηξη-κλοπή, που διαπράχθηκε την 28-7-2016 από εταιρεία επεξεργασίας-εμπορίας ρινισμάτων πολύτιμων μετάλλων στον Ασπρόπυργο
  • τρείς (3) κλοπές οχημάτων

Το παράνομο όφελος που αποκόμισαν οι δράστες, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το 1.100.000 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι ο ανωτέρω, είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για ληστείες, κλοπές και πλαστογραφίες οχημάτων.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Ανακριτή, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και των υπολοίπων δραστών συνεχίζεται.

bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "Έπιασαν έναν από τους ληστές της "Υφαντής""

Η Τουρκία προκαλεί με NAVTEX στο Καστελόριζο

Στη γραμμή των προκλήσεων συνεχίζει να κινείται η Τουρκία, εστιάζοντας αυτή τη φορά στο Καστελόριζο, όπου για την ερχόμενη Τρίτη 4 Δεκεμβρίου έχει εξαγγείλει άσκηση Έρευνας και Διάσωσης από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι.

Η κίνηση αυτή αμφισβητεί ευθέως την ελληνική δικαιοδοσία τόσο της έκδοσης NAVTEX εντός του FIR Αθηνών αλλά βάζει ένα ακόμα «πετραδάκι» στην προσπάθειά της να αποσπάσει από την Ελλάδα τη δικαιοδοσία για τις επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή, όπως αναφέρει το news.gr.
Πάντως η Τουρκία πέρα από τις προκλήσεις σε επίπεδο εξαγγελιών επί του πεδίου, είναι τις τελευταίες ημέρες εξαφανισμένη, λόγω της αεροναυτικής άσκησης «Μέδουσα» που διεξάγουν Ελλάδα, Αίγυπτος και Κύπρος.

Είναι χαρακτηριστικό πως, ενώ χθες είχε εξαγγείλει τη διενέργεια άσκησης με υποβρύχια συσκευή και είχε για αυτό τον λόγο δεσμεύσει παράνομα περιοχή στην καρδιά του Αιγαίου, το τουρκικό πλοίο που ήταν να τη διεξάγει, «μαζεύτηκε» στα στενά των Δαρδανελλίων, ενώ και στον αέρα η τουρκική πολεμική αεροπορία έστειλε συνολικά δύο μόνο σχηματισμούς, αποτελούμενους από 6 μαχητικά F-16 που σημείωσαν μόνο 1 παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου και 2 παραβάσεις των κανόνων πτήσης στο FIR Αθηνών και αυτά στο βορειοανατολικό Αιγαίο, μίλια μακριά δηλαδή από την περιοχή που είναι σε εξέλιξη η τριεθνής άσκηση «Μέδουσα».
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Τουρκία προκαλεί με NAVTEX στο Καστελόριζο"

Χωρίς πρόστιμο οι τροποποιητικές δηλώσεις όταν δεν αλλάζει ο φόρος (εγκύκλιος)

Συμπληρωματική εγκύκλιο εξέδωσε η ΑΑΔΕ, αναφορικά με τη μη επιβολή του προστίμου της περ. α’ της παρ. 2 του άρθρου 54 του ν.4174/2013 κατά τη διόρθωση πληροφοριακών στοιχείων των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων (Ε1, Ν, Ε2, Ε3 και λοιπών συνυποβαλλόμενων εντύπων) .

Με αφορμή ερωτήματα που έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία μας, αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της περ. α΄ της παρ. 1 του άρθρου 54 του ν. 4174/2013 (ΚΦΔ), επιβάλλεται πρόστιμο στον φορολογούμενο ή οποιοδήποτε πρόσωπο, εφόσον
υπέχει αντίστοιχη υποχρέωση από τον Κώδικα ή τη φορολογική νομοθεσία που αναφέρεται στο πεδίο εφαρμογής του, όταν δεν υποβάλλει ή υποβάλλει εκπρόθεσμα ή
υποβάλει ελλιπή δήλωση πληροφοριακού χαρακτήρα ή φορολογική δήλωση από την οποία δεν προκύπτει φορολογική υποχρέωση καταβολής φόρου.

2. Περαιτέρω, όπως διευκρινίσθηκε στην περ. α΄ της παρ. 2 του Κεφαλαίου ΙΙ της ΠΟΛ.1252/2015 εγκυκλίου (ερμηνεία των άρθρων 53-62 του ΚΦΔ), για κάθε παράβαση μη
υποβολής ή εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης, από την οποία δεν προκύπτει υποχρέωση καταβολής φόρου (πιστωτικές και μηδενικές δηλώσεις), καθώς και φορολογικής δήλωσης πληροφοριακού χαρακτήρα, η οποία αφορά φορολογικά έτη, υποθέσεις και περιόδους από 1.1.2014 και μετά, επιβάλλεται πρόστιμο εκατό (100) ευρώ (περ. α’ της παρ. 1 σε συνδυασμό με την περ. α’ της παρ. 2 του άρθρου 54 του ν.4174/2013).

Ελλιπής δήλωση είναι, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ως άνω εγκύκλιο, η δήλωση η οποία δεν είναι πλήρης ως προς τη συμπλήρωση όλων των τυπικών στοιχείων
της, ή, στην περίπτωση που έχουν αναγραφεί όλα τα τυπικά στοιχεία, αυτά δεν είναι πλήρη ή δεν έχουν αναγραφεί κατά τρόπο ώστε να απεικονίζουν την πραγματική
κατάσταση. Δεν θεωρείται ελλιπής η δήλωση που δεν περιλαμβάνει στοιχεία στα οποία η Φορολογική Διοίκηση μπορεί να έχει πρόσβαση από άλλες υπηρεσίες του Ελληνικού
Δημοσίου για τα οποία υπάρχει υποχρέωση αυτεπάγγελτης αναζήτησης, πλην των περιπτώσεων στις οποίες η προσκόμιση συγκεκριμένων δικαιολογητικών προκύπτει από
το ισχύον νομοθετικό ή κανονιστικό πλαίσιο (π.χ. υπουργικές αποφάσεις καθορισμού δικαιολογητικών για τη χορήγηση απαλλαγών).

Επισημαίνεται ότι πρόστιμο υποβολής ελλιπούς δήλωσης πληροφοριακού χαρακτήρα κατά το άρθρο 54, παρ. 2, περ. α’ ΚΦΔ, προβλέπεται, με βάση την ΠΟΛ.1252/2015
εγκύκλιο, μόνο στις φορολογίες Κεφαλαίου.

3. Κατόπιν των ανωτέρω, τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υποβάλλονται για τη συμπλήρωση ή μεταβολή αμιγώς πληροφοριακών στοιχείων, δηλαδή στοιχείων που δεν επηρεάζουν το αποτέλεσμα της φορολογικής δήλωσης, σκοπό έχουν τη διόρθωση υποβληθεισών ελλιπών δηλώσεων.

Ενδεικτικά παραδείγματα τέτοιων περιπτώσεων είναι η εισαγωγή ή η διόρθωση του αριθμού παροχής της ΔΕΗ, του ΑΜΚΑ του υπόχρεου ή κάποιου εξαρτώμενου μέλους του,
του ΑΦΜ του αντισυμβαλλόμενου στις περιπτώσεις που ζητείται από την ηλεκτρονική εφαρμογή, η τροποποίηση του αριθμού του τραπεζικού λογαριασμού (ΙBAN), η εισαγωγή κενού ή ημιτελούς ακινήτου ή των στοιχείων των συνιδιοκτητών ακινήτων στο Ε2, η μεταβολή κάποιου πληροφοριακού στοιχείου του Πίνακα Β΄ της πρώτης σελίδας του Ε3, η τροποποίηση στοιχείων του υπόχρεου νομικού προσώπου/οντότητας ή του εκπροσώπου αυτού, κλπ. Αντίθετα, δεν αποτελεί διόρθωση ελλιπούς δήλωσης η προσθήκη εξαρτώμενων μελών, η συμπλήρωση του κωδικού που αφορά στη φορολόγηση σύμφωνα με τις διατάξεις της περ. στ΄ της παρ. 2 του άρθρου 12 του ΚΦΕ, στην αναπηρία, στην ηλικία προκειμένου να υπολογιστούν μειώσεις ή απαλλαγές που προβλέπονται (τεκμήρια, τέλος επιτηδεύματος), στον χαρακτηρισμό του κατ΄ επάγγελμα αγρότη, καθώς και στην υπαγωγή στην παρ. 2 του άρθρου 58 του ΚΦΕ για νομικά πρόσωπα που είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο του άρθρου 19 του ν.4384/2016 κ.λπ., καθόσον τα στοιχεία αυτά επηρεάζουν τον προσδιορισμό της φορολογικής υποχρέωσης.

4. Από όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω και δεδομένου ότι στη φορολογία εισοδήματος δεν επιβάλλεται πρόστιμο στην περίπτωση υποβολής ελλιπούς δήλωσης, συνάγεται ότι η διόρθωση πληροφοριακών στοιχείων των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων (έντυπα Ε1 και Ν) ή των συνυποβαλλόμενων με αυτές εντύπων (Ε2, Ε3, κλπ), σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην προηγούμενη παράγραφο, εμπίπτει στην έννοια της διόρθωσης ελλιπούς δήλωσης
και συνεπώς, κατά την υποβολή τέτοιων τροποποιητικών δηλώσεων δεν επιβάλλεται το πρόστιμο της περ. α’ της παρ. 2 του άρθρου 54 του ΚΦΔ, ακόμη κι αν αυτές υποβληθούν εκπρόθεσμα.

5. Ομοίως, πρόστιμο δεν επιβάλλεται και για την υποβολή εκπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, με τις οποίες συμπληρώνονται προαιρετικοί κωδικοί, πχ. κωδικοί 781-782 του Πίνακα 6 του έντυπου Ε1, υπό την προϋπόθεση ότι η συμπλήρωση των κωδικών αυτών δεν επηρεάζει τον
προσδιορισμό της φορολογικής υποχρέωσης του συγκεκριμένου φορολογικού έτους.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς πρόστιμο οι τροποποιητικές δηλώσεις όταν δεν αλλάζει ο φόρος (εγκύκλιος)"

Υποχρεωτικά από παιδίατρο η εξέταση εφήβων μέχρι 16 ετών

Η παρακολούθηση της υγείας των εφήβων ηλικίας έως 16 ετών γίνεται πλέον υποχρεωτικά από τους παιδιάτρους, βάσει νόμου που ισχύει από τις 19 Οκτωβρίου του 2018.

Κατ΄εξαίρεση, εξετάζονται από παιδιάτρους και έφηβοι ηλικίας έως και 18 ετών που πάσχουν από χρόνια νοσημάτα που παρακολουθούνται από ειδικές μονάδες.

Μάλιστα, επειδή η υγεία των εφήβων επιτηρείται πλέον από τους παιδιάτρους, από το 2019 ο χρόνος της Παιδιατρικής ειδικότητας από τέσσερα χρόνια αυξάνεται στα πέντε.

Τα παραπάνω επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η καθηγήτρια Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ και συντονίστρια του Μεταπτυχιακού Μαθήματος "Εφηβική Ιατρική", κ. Ασημίνα Γαλλή. Παράλληλα, τόνισε, ότι πολλοί γονείς δεν γνωρίζουν ότι πρέπει να παρακολουθείται σε ετήσια βάση η υγεία των εφήβων και ότι πηγαίνουν τα παιδιά τους στον γιατρό μόνο όταν αρρωσταίνουν.

"Μετά την ηλικία των 14 ετών δεν ήταν ξεκάθαρο ποιος θα παρακολουθεί τους εφήβους και είτε τους παρακολουθούσαν παθολόγοι, είτε δεν τους παρακολουθούσε κανείς. Πχ αν ένα παιδί έκλεινε το Σάββατο τα 14 και αρρώσταινε τη Δευτέρα έπρεπε να το δει ο παθολόγος. Επειδή όμως στην εφηβεία τα παιδιά δεν είναι ούτε ενήλικες ούτε παιδιά η εφηβεία ήταν μια "γκρίζα ζώνη". Τώρα επειδή βάση του νόμου η εφηβική υγεία παρακολουθείται υποχρεωτικά από τον παιδίατρο αλλάζει και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ειδικότητας της Παιδιατρικής και έτσι από το 2019 οι γιατροί που ασκούνται στην Παιδιατρική θα εκπαιδεύονται και στην εφηβική υγεία και η ειδικότητα θα είναι πλέον πέντε χρόνια", ανέφερε η κ Γαλλή.

Η εφηβική υγεία θα αποτελέσει αντικείμενο της 9ης Ημερίδας για την Εφηβεία, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2018 και ώρες 9.00 με 14.30, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ. Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού μαθήματος "Εφηβική Ιατρική", του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, με στόχο την πρακτική προσέγγιση σε θέματα υγείας των εφήβων και την ανάδειξη σύγχρονων προβλημάτων που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη ψυχοκοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξή τους.

Η κ. Γαλλή, τόνισε, ότι οι έφηβοι είναι υγιής πληθυσμός, αλλά η υγεία τους χρειάζεται επιτήρηση γιατί σε αυτή την ηλικία συμβαίνουν πάρα πολλές ορμονικές και σωματικές, αλλά και συναισθηματικές αλλαγές και επομένως υπάρχει το ενδεχόμενο να μην πάει κάτι καλά στην υγεία τους. Γι αυτό και συστήνει οι έφηβοι να κάνουν κάθε χρόνο εξετάσεις όπως το τσεκ απ που πρέπει να κάνουν κάθε χρόνο οι ενήλικες.

"Είναι πολλά αυτά που πρέπει να βλέπουμε σε ένα αναπτυσσόμενο και μάλιστα γρήγορα αναπτυσσόμενο οργανισμό. Πρέπει να έχουμε το νου μας, να βλέπουμε τα παιδιά μια φορά τον χρόνο, να μετράμε το ύψος, το βάρος, τον Δείκτη Μάζας Σώματος, την πίεσή τους, να βλέπουμε πως προχωράει η εφηβεία, μήπως έχουμε πρώιμη ή καθυστερημένη ήβη, αν υπάρχει κάποιο χρόνιο νόσημα να βλέπουμε, τι είδους επιτήρηση θέλει, να βλέπουμε τον θυρεοειδή τους, τη στοματική τους υγεία, αν έχουν σκολίωση κλπ. Και επίσης υπάρχουν κάποιες εξετάσεις που πρέπει να γνωρίζουν και οι παιδίατροι για να τις συστήνουν, αλλά και οι γονείς να έχουνε τον νού τους για την επιτήρηση της υγείας των παιδιών. Δηλαδή θα πρέπει οι παιδίατροι να συστήνουν να κάνουν μια γενική αίματος, γιατί συνήθως τα παιδιά κάνουν πολύ εύκολα σιδηροπενία. Επίσης, εάν υπάρχει ιστορικό να βλέπουμε παράγοντες όπως τα λιπίδια, τα σάκχαρο. Οι εξετάσεις που πρέπει να κάνει ο έφηβος εξατομικεύονται ανάλογα με το ιστορικό του. Αλλά ένα screening συστήνεται και μάλιστα Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία βγάζει κατευθυντήριες γραμμές για την επιτήρηση της υγείας τους και τις ανανεώνει κάθε χρόνο", εξήγησε η κ. Γαλλή.

Απαντώντας στο ερώτημα αν οι γονείς γνωρίζουν το ότι πρέπει να επιτηρείται η υγεία των εφήβων παιδιών τους η κ. Γαλλή είπε: "Δυστυχώς οι γονείς όταν ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί των παιδιών τους δεν τα πηγαίνουν πια στον παιδίατρο παρά μόνο όταν αρρωστήσουν. Αλλά και όταν αρρωστήσουν τα έφηβα παιδιά τους μπορεί να τα πάνε στο εφημερεύον, ή σε κάποιον άλλο γιατρό. Δυστυχώς σταματάει η παρακολούθηση των παιδιών, ενώ πρέπει να γίνεται μέχρι τα 18 τους χρόνια. Οπως οι ενήλικες έτσι και τα παιδιά και οι έφηβοι πρέπει να κάνουν μια φορά τον χρόνο εξετάσεις. Τα παιδιά είναι σε μια δυναμική. Μεγαλώνουν και αλλιώς είναι φέτος αλλιώς είναι του χρόνου και μπορεί κάλλιστα να συμβεί κάποια διαταραχή στην ανάπτυξή τους και για αυτό χρειάζεται επιτήρηση".

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Υποχρεωτικά από παιδίατρο η εξέταση εφήβων μέχρι 16 ετών"

Χωρίς αγγειογράφους «Ευαγγελισμός» και «Αττικόν»

Εφημερία για καρδιολογικά περιστατικά αλλά χωρίς να διαθέτουν αγγειογράφο, το μηχάνημα με το οποίο διενεργούν τις πρωτογενείς αγγειοπλαστικές, σε οξέα εμφράγματα του μυοκαρδίου, κάνουν για μια ακόμη φορά τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και «Αττικόν».

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) αλλά και η παράταξη Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών (ΔΗΠΑΚ), τα αιμοδυναμικά εργαστήρια των νοσοκομείων «Ευαγγελισμός» και «Αττικόν» καλούνται να σηκώσουν τεράστιο βάρος στην εφημερία, που πραγματοποιούν από κοινού, με προβληματικό, όμως, εξοπλισμό.

Μάλιστα, για τους εργαζόμενους στον «Ευαγγελισμό» κάθε φορά που τίθεται εκτός λειτουργίας ο αγγειογράφος ξυπνούν θλιβερές μνήμες, καθώς ένας ασθενής με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου είχε καταλήξει μέσα στο ασθενοφόρο ενώ διακομιζόταν σε άλλο νοσοκομείο από το εφημερεύον αναζητώντας αγγειογράφο.

Όπως εκτιμούν οι γιατροί τα δύο νοσοκομεία δέχονται τουλάχιστον 100 οξέα εμφράγματα μυοκαρδίου τον μήνα, τα οποία χρειάζεται να αντιμετωπιστούν με επείγουσα αγγειοπλαστική (διάσωσης). Η αξία της αγγειοπλαστική στο οξύ έμφραγμα είναι δεδομένη πλέον, και αυτό που υπογραμμίζεται από τους καρδιολόγους είναι και η σημασία της άμεσης επέμβασης, μέσα στις πρώτες τέσσερις ώρες από το έμφραγμα. «Όσο χάνεται χρόνος, το μυοκάρδιο νεκρώνεται» εξηγούν την ανάγκη της διαχείρισης του εμφραγματία σε ένα και μόνο νοσοκομείο, αντί για την κατάσταση που διαμορφώνεται με τις διακομιδές των καρδιοπαθών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

Οι αγγειογράφοι παρουσιάζουν συχνά βλάβες και στα δύο νοσοκομεία. Στον Ευαγγελισμό έχει εγκατασταθεί καινούριος αγγειογράφος, δωρεά της Εθνικής Τράπεζας, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά δεν έχει τεθεί σε λειτουργία ακόμη. Ο βασικός, και παλαιός, αγγειογράφος, που εξυπηρετεί τις ανάγκες του αιμοδυναμικού εργαστηρίου είναι συχνά εκτός λειτουργίας καθώς εμφανίζουν βλάβες διάφορα ανταλλακτικά.

Αλλά και στο «Αττικόν» λειτουργεί – όταν λειτουργεί- ένας γηρασμένος αγγειογράφος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς αγγειογράφους «Ευαγγελισμός» και «Αττικόν»"

Παρέμβαση Ευρωκοινοβουλίου για τον Κατσίφα! - Ζητάει από τις Αλβανικές Αρχές πλήρη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου

Την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του ομογενούς, Κωνσταντίνου Κατσίφα, που έπεσε νεκρός από σφαίρες της αλβανικής αστυνομίας στις 28 Οκτωβρίου στο χωριό Βουλιαράτες στην Αλβανία αποφάσισε να ζητήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η παρέμβαση του ευρωκοινοβουλίου έγινε με πρωτοβουλία της σοσιαλιστικής ομάδας και τις υπογραφές του Ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη και Knut Fleckenstein, Εισηγητή για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας,

Οι δύο ευρωβουλευτές κατέθεσαν τροπολογία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία και ζητά την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις Αλβανικές αρχές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυρίου Ανδρουλάκη, η τροπολογία ενσωματώθηκε στην Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τις Ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας, αναφέρεται στις συνθήκες θανάτου του Κατσίφα στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου και σημειώνει πως «αναμένει από τις αλβανικές αρχές να διερευνήσουν και να διευκρινίσουν τις συνθήκες που οδήγησαν στην απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής».

Το πλήρες κείμενο της τροπολογίας αναφέρει:

20α. σημειώνει την ένταση που υπήρξε μετά από επεισόδιο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, μέλος της ελληνικής εθνικής μειονότητας με διπλή ιθαγένεια (αλβανική και ελληνική), ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά των Ειδικών Δυνάμεων της Αλβανικής Αστυνομίας (RENEA) κατά τη διάρκεια επετειακού εορτασμού για τους πεσόντες Έλληνες στρατιώτες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στους Βουλιαράτες, στις 28 Οκτωβρίου 2018· ζητεί αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές και αναμένει από τις αλβανικές αρχές να διερευνήσουν και να διευκρινίσουν τις συνθήκες που οδήγησαν στην απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής·

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση Ευρωκοινοβουλίου για τον Κατσίφα! - Ζητάει από τις Αλβανικές Αρχές πλήρη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου "

Ανατροπή στα αναδρομικά των ενστόλων: Τι αποφάσισε το ΣτΕ - Πότε και πώς θα γίνει η επιστροφή

Αυτές είναι οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας

Απαιτεί πλήρη συμμόρφωση με τις αποφάσεις του για τα αναδρομικά των ενστόλων! Συγκεκριμένα το ΣτΕ τάσσει νέα προθεσμία μέχρι 23-1-2019. Σύμφωνα με την ΕΝΥΠΕΚΚ, με τα υπ’αριθ. 18 και 19/12-11-2018 Πρακτικά-Αποφάσεις του (άρθρου 2 ν. 3068/2002) το Συμβούλιο της Επικρατείας, σε μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά εξέλιξη, αποφαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση ΔΕΝ έχει συμμορφωθεί πλήρως –ως όφειλε- με τις υπ’αριθ. 1127/2016 και 1125/2016 (αντιστοίχως) αποφάσεις τής Ολομελείας του, οι οποίες είχαν διατάξει αφενός μεν τη χορήγηση αναδρομικών στους στρατιωτικούς και τις άλλες κατηγορίες των ενστόλων εργαζομένων και αφετέρου την επαναφορά των μισθών τους στα προ Αυγούστου του 2012 επίπεδα.

Συγκεκριμένα το ΣτΕ αποφαίνεται ότι:

«… το Συμβούλιο κρίνει (….) ότι πρέπει να αναβάλλει την εξέταση της υπό κρίση αιτήσεως και να παράσχει στη Διοίκηση, ως τελευταία ευκαιρία πριν την επιβολή κυρώσεως, νέα προθεσμία μέχρι τις 23 Ιανουαρίου 2019 προκειμένου να έχει μέχρι τότε ολοκληρωθεί η αρξαμένη διαδικασία και να έχει χωρήσει πλήρης, κατά τα προεκτεθέντα, συμμόρφωση προς την ακυρωτική απόφαση.

Για τους λόγους αυτούς:

Αναβάλλει την εξέταση της υπό κρίση αιτήσεως για την συνεδρίαση της 23ης Ιανουαρίου 2019. Καλεί εκ νέου το Υπουργείο Οικονομικών να συμμορφωθεί πλήρως προς την 1127/2016 απόφαση τής Ολομελείας τού Συμβουλίου τής Επικρατείας μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία.».

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανατροπή στα αναδρομικά των ενστόλων: Τι αποφάσισε το ΣτΕ - Πότε και πώς θα γίνει η επιστροφή"

#θα_τα_σπαταλαγατε: Καυστικά σχόλια στο twitter για την ντροπιαστική ατάκα του Τσίπρα σε πυρόπληκτη (φώτο)

Η κυνική δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στο Μάτι και το βοήθημα των 2.000 ευρώ για τους πυρόπληκτους, όχι μόνο άφησε άφωνους τους παρισταμένους, αλλά έγινε και αντικείμενο σχολιασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος σε μία γυναίκα που βίωσε τον πύρινο όλεθρο και που ισχυριζόταν ότι δεν έχει βοήθεια από τη πολιτεία, είπε ότι το σημαντικό δεν είναι το βοήθημα –αποζημίωση για το καμένο της σπίτι, αλλά να φτιαχτούν υποδομές στην περιοχή όπως νοσοκομείο, ενώ για να στηρίξει τον ισχυρισμό του πρόβαλε το επιχείρημα: «Και να έπαιρνες τα 2.000 ευρώ, τι θα έκανες; Θα τα σπατάλαγες!».

Οι χρήστες του Twitter δεν θα μπορούσαν να αφήσουν και αυτήν την ατάκα να περάσει απαρατήρητη και ασχολίαστη. Με σαρκασμό, χιούμορ και περιπαικτική διάθεση έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και το hashtag #θα_τα_σπαταλαγατε έγινε πρώτο trend, εκθρονίζοντας τον #Ριχάρδο.

Είτε εμφανίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα ως Λουδοβίκο και Στάλιν, είτε με δηλώσεις και εικόνες από ταξίδια κυβερνητικών στελεχών το Twitter έδωσε το στίγμα του.

Δείτε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά tweets:















pronews


Διαβάστε Περισσότερα » "#θα_τα_σπαταλαγατε: Καυστικά σχόλια στο twitter για την ντροπιαστική ατάκα του Τσίπρα σε πυρόπληκτη (φώτο)"

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις αποδείξεις Οκτωβρίου - Δείτε αν κερδίσατε

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη η 22η δημόσια κλήρωση της φορολοταρίας από το υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ για τις συναλλαγές του Οκτωβρίου.

Όπως συμβαίνει σε κάθε κλήρωση, χίλιοι τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ, με το παραπάνω ποσό να είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο, ενώ δεν προσμετράται στο εισόδημα και δεν έχει κρατήσεις.

Κάθε ΑΦΜ μετέχει στην κλήρωση ανάλογα με τον αριθμό των λαχνών που συγκεντρώνει, με βάση την κλίμακα που έχει οριστεί και το ύψος των μηνιαίων συναλλαγών του.

Για να δείτε αν είστε μεταξύ των 1.000 τυχερών που κερδίζουν πατήστε εδώ

Οι επόμενες κληρώσεις θα γίνουν στις παρακάτω ημερομηνίες:

-Για τις συναλλαγές του Νοεμβρίου τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018.

Διαβάστε Περισσότερα » "Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις αποδείξεις Οκτωβρίου - Δείτε αν κερδίσατε"

Τετράωρη Παναττική στάση εργασίας για τη Δευτέρα προκήρυξε η ΓΣΕΕ

Παναττική 4ωρη στάση εργασίας για τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα η Συνομοσπονδία, έλαβε απόφαση για την 4ωρη Παναττική στάση μετά από αίτημα της ΕΣΑμεΑ, ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους με αναπηρία, στους γονείς τους, στα μέλη των οικογενειών τους αλλά και σε κάθε ευαισθητοποιημένο εργαζόμενο για θέματα αναπηρίας, να μετάσχει στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία στις 11 το πρωί της Δευτέρας στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Το Συλλαλητήριο γίνεται ανήμερα της Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, ως αντίδραση στη φτωχοποίηση και την κοινωνική απομόνωση των Ατόμων με Αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις αλλά και των οικογενειών τους.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τετράωρη Παναττική στάση εργασίας για τη Δευτέρα προκήρυξε η ΓΣΕΕ"

Γενικό απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά-Ραφήνα-Λαύριο

Απαγορευτικό απόπλου τέθηκε σε ισχύ νωρίς το μεσημέρι από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη, όπου κατά τόπους φθάνουν τα 9 με 10 Μποφόρ.

Τα δρομολόγια από Πειραιά για Αργοσαρωνικό γίνονται κατά την κρίση των πλοιάρχων.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Πρίνου Καβάλα-Θάσος, Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν από την αναχωρήσή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για την ακριβή ώρα αναχώρησης των πλοίων.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Γενικό απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά-Ραφήνα-Λαύριο"

Επεισόδια και χημικά στα μαθητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη [εικόνες & βίντεο]

Ενταση στα μαθητικά συλλαλητήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (υπέρ και κατά της συμφωνίας των Πρεσπών) με κουκουλοφόρους, πέτρες, κρότου λάμψης και χημικά.

Εσπασαν τζαμαρίες στην Αθήνα


Στην Αθήνα, όπου η διαδήλωση γίνεται εναντίον των διαδηλώσεων της βόρειας Ελλάδας, ενώ η πορεία στα Προπύλαια ήταν ειρηνική, κατά πληροφορίες στο τέλος της παρείσφρησαν κουκουλοφόροι οι οποίοι έσπασαν με πέτρες σε κατάστημα τράπεζας με τους αστυνομικούς να απαντούν με κρότου λάμψης.





Ενταση στη Θεσσαλονίκη

Στην πορεία των μαθητών, που τάσσονται κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έγιναν επεισόδια στην οδό Μακεδονικής Αμύνης.
Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε φραγμό στην κατάληψη Mundo Nuevo όπου βρίσκονται αντιεξουσιαστές και μαθητές άρχισαν να πετούν πέτρες προς τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. με τους τελευταίους να απαντούν με κρότου λάμψης και χημικά.

Η ατμόσφαιρα στο σημείο έχει καταστεί αποπνικτική.

















iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια και χημικά στα μαθητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη [εικόνες & βίντεο] "

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «32ου Γύρου Αθήνας»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με την αστυνομία, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, λόγω της διεξαγωγής του «32ου Γύρου Αθήνας».

Ειδικότερα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν στις εξής λεωφόρους και οδούς, περιοχής Δήμου Αθηναίων:

Σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας κατά τις ώρες 08.00΄ έως 12.30΄ καθώς και απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων κατά τις ώρες 06.00΄ έως 12.30΄, ως εξής:

-Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

- Πλ. Συντάγματος.

- Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

-Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Αμαλίας και της οδού Αθ. Διάκου και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

-Αθανασίου Διάκου, σε όλο το μήκος της, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Συγγρού.

- Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. Σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας κατά τις ώρες 09.00΄ έως 12.30΄ καθώς και απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων κατά τις ώρες 06.00΄ έως 12.30΄, ως εξής:

- Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

- Μπενάκη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και Ακαδημίας.

-Σταδίου, Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και Ακαδημίας, σε όλο το μήκος τους και στις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλο.

- Παράδρομος Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της.

- Χαλκοκονδύλη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Πατησίων και της Πλ. Κάνιγγος.

- Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Πλ. Καραϊσκάκη (Δισκοβόλος).

- Βασ. Γεωργίου Β΄ και Ρηγίλλης, σε όλο το μήκος τους και στις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλο.

- Πειραιώς: Στο τμήμα της μεταξύ της Ιεράς Οδού και της Πλ. Ομονοίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Στο τμήμα της μεταξύ των οδών Π. Ράλλη και της Ιεράς Οδού και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, ρεύμα κυκλοφορίας προς Ομόνοια.

- Αθηνάς, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σοφοκλέους και της Πλ. Ομονοίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

- Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ζαχάρωφ και της Λ. Βασ. Αμαλίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

- Λ. Βασ. Κων/νου: Σε όλο το μήκος της, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αρδητού.

Στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σπ. Μερκούρη και της Λ. Βασ. Αμαλίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Βασ. Σοφίας.

-Αρδηττού, στο τμήμα της μεταξύ των Λ. Βασ. Όλγας και Λ. Βουλιαγμένης και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Βουλιαγμένης.

- Ροβέρτου Γκάλλι, Χατζηχρήστου, Γαριβάλδι, Μουσών, Παναιτωλίου, Αρακύνθου, Στησικλέους, Ακάμαντος, και Νηλέως, σε όλο το μήκος τους και στις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλο.

- Δημοφώντος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κοίλης και Πουλοπούλου και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Ηρακλειδών, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ερυσίχθονος και της Πλ. Αφαίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Περσεφόνης, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Αφαίας και της οδού Πειραιώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Επίσης δεν θα επιτρέπεται η κάθετη διέλευση των οχημάτων κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα, κατά τις ώρες που τα τμήματα αυτής θα είναι αποκλεισμένα από την κυκλοφορία των οχημάτων, εκτός των παρακάτω ελεγχόμενων κόμβων κάθετης διέλευσης:

- Λ. Βασ. Σοφίας και Ρηγίλλης

- Λ. Βασ. Κων/νου και Βασ. Γεωργίου Β΄

- Λ. Βασ. Σοφίας και Λ. Βασ. Κων/νου

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «32ου Γύρου Αθήνας»"

Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Ριχάρδου

Το δικηγορικό γραφείο του γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια ανέλαβε την υπεράσπιση του ενεχυροδανειστή Ριχάρδου, ο οποίος κατηγορείται ως «εγκέφαλος» της εγκληματικής ομάδας λαθρεμπορίας χρυσού.

Σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το δικηγορικό γραφείο του κ. Κούγια αναφέρονται τα εξής: «Το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε το έργο της προβολής των υπερασπιστικών δικαιωμάτων του μεγαλυτέρου επιχειρηματία νόμιμων εξαγωγών χρυσού και διαχειρίσεως 100 ιδιόκτητων ενεχυροδανειστηρίων, τα οποία λειτουργούν με νόμιμη άδεια σε όλες τις πρωτεύουσες όλων των νομών της χώρας, κου Ριχάρδου Μ.

» Ο εντολέας μας και οι συνεργάτες του γραφείου μας θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε την Ελληνική Δικαιοσύνη, ώστε να κατανοήσει τόσο την προσωπικότητα του εντολέως μας, ο οποίος έχει πάλλευκο ποινικό μητρώο και ουδέποτε έχει απασχολήσει την ελληνική δικαιοσύνη, όσο και την νομιμότητα των επιχειρηματικών του ενεργειών, οι οποίες ελέγχονται από όλους τους θεσμικούς φορείς της χώρας».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Ριχάρδου"

Κλειστή η Πανεπιστημίου από φοιτητές και μαθητές

Μαθητική συγκέντρωση η οποία θα καταλήξει σε πορεία στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιείται στο χώρο των Προπυλαίων, ενάντια στις ανακοινωμένες μαθητικές κινητοποιήσεις στην Αθήνα και άλλες πόλεις για το Μακεδονικό και «άλλα εθνικά θέματα» όπως αναφέρουν.

Στα προπύλαια εκτός από τους μαθητές βρίσκονται και φοιτητικοί σύλλογοι καθώς και αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες.

Η Πανεπιστημίου μπροστά από το χώρο των Προπυλαίων έχει κλείσει.
Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστή η Πανεπιστημίου από φοιτητές και μαθητές"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news