facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Ξεσπά η αδελφή του Κατσίφα: Ξανασκοτώνουν τον αδελφό μου [βίντεο]

Για το κλίμα τρομοκρατίας που βιώνει η ίδια και οι Έλληνες της μειονότητας στην Βόρεια Ήπειρο μίλησε η αδελφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Ερμιόνη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Ξανασκοτώνουν τον αδελφό μου! Είναι ύβρις. Δηλαδή με τον νεκρό αδελφό μου να συνεχίζουν αυτό! Μέχρι και οι αρχαίοι Έλληνες θάβανε τους εχθρούς τους με τιμές, τους Πέρσες!», λέει χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στο γεγονός ότι η αλβανική εισαγγελία ζήτησε εξηγήσεις για την κάλυψη των εξόδων της κηδείας του αδερφού της από τον Δήμο Δρόπολης.

Για το κλίμα τρομοκρατίας που υπάρχει στην περιοχή είπε: «Ότι υπάρχει στο χωριό κλίμα τρομοκρατίας, φόβου και όλα αυτά υπάρχει και οι άνθρωποι φοβούνται πολύ. Οι γονείς μου είναι πολύ σοκαρισμένοι και φοβισμένοι με όλα αυτά. Είχαμε ακούσει και πυροβολισμούς απέναντι από το σπίτι, ένα βράδυ μετά την κηδεία. Υπάρχει ηλεκτροδότηση, διακοπή ρεύματος, δωδεκάωρες διακοπές ρεύματος. Είναι σαν να ζούμε μια εμπόλεμη κατάσταση με αυτή τη χώρα. Θέλουν Ευρώπη; Δεν το νομίζω! Θέλουν τη μεγάλη Αλβανία; Ίσως! Μάλλον! Γιατί εγώ αυτό βλέπω, ότι ίσως θέλουν πόλεμο», λέει η Ερμιόνη Κατσίφα.



Στον ΑΝΤ1 μίλησε και ο δημοσιογράφος του Himara.gr, Φώτης Φράγκος, λέγοντας πως «μετά τη δολοφονία Κατσίφα απ’ ότι βλέπουμε οι αλβανικές αρχές έχουν επιστρατεύσει κάποιες μορφές τρομοκρατίας εναντίον των κατοίκων της ελληνικής μειονότητας. Ψάχνουν για κάποια φαντάσματα, όπως είναι κάποιες εθνικιστικές οργανώσεις, που πιστεύουν ότι υπάρχουν στους κόλπους της ελληνικής μειονότητας, πράγμα που δεν ισχύει».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεσπά η αδελφή του Κατσίφα: Ξανασκοτώνουν τον αδελφό μου [βίντεο] "

Συμφώνησαν ότι... διαφωνούν Γαβρόγλου και Εκκλησία της Κρήτης

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, με εκπροσώπους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης -μητροπολίτες και το νομικό σύμβουλο της Αρχιεπισκοπής.

Ο κ. Γαβρόγλου, εξερχόμενος του γραφείου του, μετά τη συνάντηση, τόνισε ότι στόχος του διαλόγου είναι ο εξορθολογισμός των σχέσεων μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Πολιτείας, η διασφάλιση των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των κληρικών, καθώς επίσης και το... νοικοκύρεμα των οικονομικών.



«Είχαμε μία αναλυτική και εκτεταμένη συζήτηση εφ' όλης της ύλης» είπε ο κ. Γαβρόγλου στις δηλώσεις του, αναφέροντας ότι συζητήθηκαν οι απόψεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος και το πλαίσιο της συμφωνίας ανάμεσα στην Ελληνική Πολιτεία και την Εκκλησία της Ελλάδος.

«Σημαντικές δεν είναι τόσο οι διαφορές, όσο η πεποίθηση μπορούν τα προβλήματα να λυθούν μέσα από το διάλογο» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι πεποίθηση του υπουργείου είναι η συνέχιση του διαλόγου.

«Καταλήξαμε με τον πρόεδρο της ένωσης του συνδέσμου των κληρικών της Κρήτης να συναντηθούμε άμεσα και να συνεχίζουμε να διευκρινίζουμε θέματα. Ελπίζουμε ο διάλογος να οδηγήσει σε ένα πολύ δημιουργικό αποτέλεσμα» κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, αρχιμανδρίτης Πρόδρομος επιβεβαίωσε ότι υπήρξε εποικοδομητικός διάλογος, ωστόσο προσέθεσε: «Δεν σημαίνει ότι σε έναν διάλογο πάντοτε συμφωνούμε. Υπάρχουν σημεία που έχουμε άλλη προσέγγιση. Χαιρόμαστε που απόψε ξεκινά αυτός ο διάλογος γι' αυτά τα θέματα».

Τέλος, τόνισε ότι στόχος είναι η συνέχιση του «ειλικρινούς διαλόγου», στον οποίο θα μετέχουν και όλοι οι ιερείς της Κρήτης δια των εκπροσώπων τους.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συμφώνησαν ότι... διαφωνούν Γαβρόγλου και Εκκλησία της Κρήτης"

Άγνωστοι ξήλωσαν 105 πυραμίδες στην συνοριακή γραμμή Ελλάδας- πΓΔΜ

Έρευνες διεξάγει το τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας μετά την διαπίστωση ότι άγνωστοι δράστες το διάστημα 23-24 Νοεμβρίου εκθεμελίωσαν 105 πυραμίδες που οριοθετούν την συνοριακή γραμμή μεταξύ Ελλάδας - π.Γ.Δ.Μ στην Π.Ε. Φλώρινας.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι άγνωστοι εκθεμελίωσαν και εγκατέλειψαν τις πυραμίδες στο ίδιο σημείο, στο ύψος της συνοριακής γραμμής από την Τοπική Κοινότητα Μεσοκάμπου έως την Τοπική Κοινότητα Αχλάδας του Δήμου Φλώρινας.

Για το περιστατικό, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ενημερώθηκαν οι εισαγγελικές και στρατιωτικές Αρχές της περιοχής.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Άγνωστοι ξήλωσαν 105 πυραμίδες στην συνοριακή γραμμή Ελλάδας- πΓΔΜ"

Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος απομακρύνει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο – Το παρασκήνιο και ο πιθανός διάδοχος

Την αποπομπή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου φαίνεται να ετοιμάζεται να προχωρήσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, στη συνεδρίαση που ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη στο Φανάρι.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε δύσκολη θέση, καθώς οι σχέσεις του με την ομογένεια αλλά και το Φανάρι έχουν πληγεί έπειτα από το σκάνδαλο κακοδιαχείρισης των οικονομικών της Αρχιεπισκοπής. Άλλωστε αυτός φέρεται να ήταν ένας και από τους λόγους που στην πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επέλεξε να μη συναντηθεί μαζί του.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος φέρεται να έχει ήδη καλέσει δύο φορές τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο να υποβάλει την παραίτησή του, χωρίς ωστόσο ο 90χρονος ιεράρχης να έχει συμφωνήσει. Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα, ο Βαρθολομαίος και ο Δημήτριος φέρεται να είχαν μυστική συνάντηση στη Γενεύη, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, για να συζητήσουν γύρω από το ζήτημα που έχει προκύψει.

Αν ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος δεχθεί την πατριαρχική παράκληση να υποβάλει την παραίτησή του, τότε η έξοδος από την Αρχιεπισκοπή θα συνοδευθεί και από την «προαγωγή» του σε γεροντική μητρόπολη του οικουμενικού θρόνου. Αν επιμείνει και αποπεμφθεί, θα είναι απλά τέως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Είτε παραιτηθεί είτε αποπεμφθεί ο κ. Δημήτριος θα τοποθετηθεί τοποτηρητής για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και εν ευθέτω χρόνω θα εκλεγεί ο νέος Αρχιεπίσκοπος.

Για διάδοχός του στον θρόνο της άλλοτε πλούσιας Αρχιεπισκοπής Αμερικής, μιας από τις κυριότερες πηγές χρηματοδότησης για το Φανάρι, φέρεται να προορίζεται ο Μητροπολίτης Τορόντο Σωτήριος. Μάλιστα, ο μητροπολίτης Τορόντο φέρεται να έχει λάβει τη «θετική γνώμη» και από την ελληνική κυβέρνηση.

Ωστόσο, η είδηση αναστάτωσε την ομογένεια στην Αμερική, η οποία επιθυμεί την εκλογή ενός προσώπου σοβαρού, δυναμικού, έμπειρου, με όραμα και σχέδιο να ενώσει τους ομογενείς γύρω από την Εκκλησία, και όχι μια τοποτηρητία.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος απομακρύνει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο – Το παρασκήνιο και ο πιθανός διάδοχος"

Αυξήθηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι τα τελευταία 2,5 χρόνια – 21.924 προσλήψεις από το «παράθυρο»

Αντί να μειωθούν, τα τελευταία δυόμισι χρόνια, αυξήθηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς έγιναν συνολικά 21.924 προσλήψεις στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Όπως σημειώνεται το ρεπορτάζ της «Καθημερινής της Κυριακής», ο αριθμός των μονίμων υπαλλήλων του στενού δημόσιου τομέα δεν μειώθηκε, αλλά παρέμεινε σταθερός από τον Δεκέμβριο του 2015.

Μάλιστα, την ίδια περίοδο, μάλιστα, οι συμβασιούχοι στον στενό δημόσιο τομέα αυξήθηκαν από σχεδόν 65.500 (65.547) σε σχεδόν 78.300 (78.297) άτομα. Παράλληλα αυξήθηκε κατά πολύ και το προσωπικό στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που έχει στον έλεγχό του το Δημόσιο.

Αποτέλεσμα ήταν και η αύξηση της μισθολογικής δαπάνης, καθώς το 2015 το μισθολογικό κόστος για το κράτος ήταν στα 15,9 δισ. ευρώ.

Το 2017, η δαπάνη είχε φθάσει τα 16,3 δισ., ενώ το 2018 θα ανέλθει στα 17,9 δισ., λόγω των αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυξήθηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι τα τελευταία 2,5 χρόνια – 21.924 προσλήψεις από το «παράθυρο»"

Κοτζιάς: «Διπλά λανθασμένη» η πρόταση της κυβέρνησης για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σε άρθρο του στην εφ. "Καθημερινή" προτείνει την δημιουργία «ειδικού θεσμού εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας» ο οποίος θα συγκροτείται από α) όλους τους βουλευτές β) εκπροσώπους των Περιφερειών με αριθμό ίσο με το 1/3 του αριθμού των βουλευτών γ) εκπροσώπους των Δήμων με αριθμό ίσο με το 1/3 του αριθμού των βουλευτών και δ) 101 πολιτών που θα προκύπτουν από κλήρωση στη βάση της «ειδικής ελληνικής παράδοσης και ιδιαίτερα εκείνης της Αθηναϊκής Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, το σώμα αυτό -αποτελούμενο ενδεικτικά από 601 μέλη- θα εκλέγει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον πρώτο γύρο με τα 2/3 των μελών του, στον δεύτερο με τα 3/5 και στον τρίτο γύρο με το 50%+1.

Ο κ. Κοτζιάς διαφωνεί με την πρόταση της κυβέρνησης για την εκλογή ΠτΔ τελικά από το εκλογικό σώμα, αν δεν κατορθώσει να εκλεγεί από τη Βουλή, έστω και αν προηγηθούν ορισμένοι γύροι ψηφοφοριών εντός της Βουλής. Όπως εξηγεί, αν υιοθετηθεί η «διπλά λανθασμένη» -όπως την χαρακτηρίζει- πρόταση, τότε, το πολιτικό σύστημα «θα οδηγηθεί στο παράδοξο, να μην πω παράλογο, ο Πρόεδρος που δεν εκλέγεται από τη Βουλή, να έχει μεγαλύτερο κύρος και λαϊκή συγκατάθεση από εκείνον που εκλέγεται από αυτήν», ενδεχόμενο που σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά ισοδυναμεί με «ολοφάνερη απαξίωση του Κοινοβουλίου». Κάνει λόγο για δεύτερο «θεμελιακό λάθος» της κυβερνητικής πρότασης την ύπαρξη δύο νομιμοποιημένων αρχών, που θα προκύψουν βάσει αυτής, δηλαδή εκλεγμένου Κοινοβουλίου και ταυτόχρονα εκλεγμένου Προέδρου της Δημοκρατίας. Και υπογραμμίζει ότι όποτε υπήρξε ανάλογο φαινόμενο στην Ελλάδα «καταγράφηκαν αρνητικές εξελίξεις εις βάρος της δημοκρατίας».

Προσθέτει ότι «η μακρόσυρτη διαδικασία εκλογής Προέδρου, όπως προτείνεται από την κυβέρνηση δίνει έδαφος και επαρκή χρόνο για συναλλαγές», ενώ δεν κρύβει την ανησυχία του ότι με απευθείας εκλογή του ΠτΔ από τον λαό ενδέχεται να προκύψει «ένας αυτόνομος πόλος, μονοπρόσωπος και χωρίς υποχρέωση λογοδοσίας».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοτζιάς: «Διπλά λανθασμένη» η πρόταση της κυβέρνησης για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας"

Τα Σκόπια εμφανίζονται ως «Μακεδονία» σε χάρτη στην ιστοσελίδα του υπουργείου Άμυνας

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από το ημερολόγιο της Ελληνικής Αστυνομίας που εμφάνιζε χάρτη με τα Σκόπια ως «Μακεδονία», ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής φέρνει στο φως της δημοσιότητας νέο χάρτη, αυτή τη φορά από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που εμφανίζει με την ίδια ονομασία τη γείτονα χώρα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου ο νέος χάρτης έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργείου για την άμυνα της χώρας και οι υπεύθυνοι όχι μόνο δεν το απέσυραν όταν έγινε αντιληπτό ότι γράφει «Μακεδονία» αντί για Σκόπια, αλλά οι υπεύθυνοι της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων θεώρησαν αρκετό να συντάξουν απολογητικό σημείωμα.

Συγκεκριμένα, στο site της ΥΠΑΑΠΕΔ (Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων) στο οποίο παρουσιάζονται τα ακίνητα που διατίθενται προς ενοικίαση, το φωτογραφικό υλικό και τα βίντεο συνοδεύονται από χάρτη για τον εντοπισμό τους από τους υποψήφιους επενδυτές με τον τίτλο «χάρτης χαρτοφυλακίου».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο χάρτης αυτός βόρεια της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή των Σκοπίων, γράφει «Μακεδονία» και σε παρένθεση ΠΓΔΜ. Οι επικεφαλής της ιστοσελίδας, πάντως, σπεύδουν να διαχωρίσουν τη θέση τους ρίχνοντας την ευθύνη στην… Google.

«Η ονομασία “Μακεδονία” που αποδίδεται στη γειτονική χώρα, όπως φαίνεται στο χάρτη, έχει εκχωρηθεί από την εταιρία Google Inc., ιδιοκτήτη της εφαρμογής χάρτες “Google Maps”» γράφουν στο σημείωμά τους και υποστηρίζουν πως «η χρήση της εφαρμογής δεν συνιστά αποδοχή του συγκεκριμένου ονόματος εκ μέρους του κράτους της ελληνικής κυβέρνησης, το επίσημο όνομα του οποίου είναι “Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ)”».

Το υπουργείο, μάλιστα, ολοκληρώνει το σημείωμα παραθέτοντας την απόφαση του ΟΗΕ βάσει της οποίας έχει οριστεί η επίσημη ονομασία των Σκοπίων. «…Σύμφωνα με την απόφαση υπ’ αρ. 817/1993 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ)», αναφέρεται χαρακτηριστικά.



liberal
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα Σκόπια εμφανίζονται ως «Μακεδονία» σε χάρτη στην ιστοσελίδα του υπουργείου Άμυνας"

Corriere della Sera: Ο Τσίπρας συμβούλεψε την Ιταλία να κάνει «κωλοτούμπα», «αλλιώς… καλή τύχη»!

Δικαιολογίες για την… απραξία της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία δεν βοήθησε τη Ρώμη στη διαμάχη της με την Κομισιόν, προσπάθησε να δώσει, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ήρθε πρόσφατα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε επικοινωνία με προσωπικότητες της Ιταλίας. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας, επιφύλασσε, σύμφωνα με τους Ιταλούς, και συμβουλές προς την κυβέρνηση της Ρώμης, με βάση τις δικές του εμπειρίες, από την εποχή της «περήφανης διαπραγμάτευσης».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Corriere della Sera, ο Έλληνας πρωθυπουργός δικαιολογήθηκε για την στάση του, λέγοντας πως «δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, καθώς θα ήμουν ο πρώτος που θα προκαλούσε υποψίες».

«Στη συνέχεια ο Τσίπρας, έχοντας τις μνήμες της υποχώρησής του τον Ιούλιο του 2015, έχοντας ήδη επιβάλει capital controls στους Έλληνες πολίτες και τις επιχειρήσεις για να αποφύγει την κατάρρευση, έδωσε και μια συμβουλή στην Ιταλία. Θα ήταν καλύτερο να κάνετε σήμερα αυτά που ούτως ή άλλως θα κάνετε αργότερα», αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας φέρεται να υπογράμμισε προς τους Ιταλούς συνομιλητές του, ότι «αν έχετε μια άλλη ιδέα, όπως την αποχώρησή σας από το ευρώ, τότε… καλή τύχη».

«Δεν χρειάζεται η εμπειρία ενός Έλληνα πολιτικού για να καταλάβουμε ότι αυτό είναι που χρειάζεται όχι μόνο η ιταλική κυβέρνηση αλλά και ολόκληρη η χώρα», αναφέρει το δημοσίευμα. «Είναι αυτό που εννοεί ο Τσίπρας όταν καλεί τους Ιταλούς να αλλάξουν πορεία για να αποφύγουμε να το πράξουμε από ανάγκη όταν θα έχουν επέλθει βαρύτατες ζημίες στην ιταλική οικονομία», αναφέρει η Corriere della Sera.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Corriere della Sera: Ο Τσίπρας συμβούλεψε την Ιταλία να κάνει «κωλοτούμπα», «αλλιώς… καλή τύχη»!"

Προ των πυλών η «Πηνελόπη»: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 25/11/2018 και από τα δυτικά, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες ενδέχεται τοπικά να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, αλλά και χιόνια στα ορεινά.
Όπως αναφέρει το meteo.gr αιτία για αυτή τη μεταβολή θα είναι η "Πηνελόπη",  βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα σχηματιστεί στην περιοχή της Ιταλίας και σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Σαββάτου 24/11 θα κινηθεί αργά προς τα ανατολικά μέσα στις επόμενες ημέρες. Έτσι, κακοκαιρία αναμένεται να επικρατήσει έως και την Πέμπτη 29/11/2018, με σημαντικά ύψη βροχόπτωσης σε αρκετές περιοχές της χώρας (ικανά να προκαλέσουν προβλήματα) και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.Στα μέσα της εβδομάδας μάλιστα οι χιονοπτώσεις είναι πιθανό να επηρεάσουν και περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο.
Πιο αναλυτικά:
Την Κυριακή 25/11/2018 η "Πηνελόπη" θα επηρεάσει από τις απογευματινές ώρες το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους είναι πολύ πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.Τα έντονα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Δευτέρα θα επεκταθούν ανατολικότερα, επηρεάζοντας τις περισσότερες της χώρας, καθώς και το νομό Αττικής. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι θερμοκρασίες δε θα μεταβληθούν σημαντικά, ενώ στα πελάγη θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο και έως 7 μποφόρ στο Ιόνιο.
Στους χάρτες που ακολουθουν παρουσιάζεται η εκτιμώμενη θέση του βαρομετρικού χαμηλού αργά το βράδυ της Κυριακής και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, καθώς και η κατανομή των βροχοπτώσεων που θα εκδηλώνονται.
Τη Δευτέρα 26/11/2018 η "Πηνελόπη" θα επηρεάσει ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι ισχυρότερες στα κεντρικά, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Δυτική Ελλάδα, στο Ανατολικό Αιγαίο, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη. Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στα επίπεδα της Κυριακής, ενώ στα πελάγη θα πνέουν  άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις 6 με 7 μποφόρ.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, την Τρίτη 27/11/2018 βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στο Ανατολικό Αιγαίο, την Τετάρτη 28/11/2018 σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα και την Πέμπτη 29/11/2018 κυρίως στα ανατολικά και νότια. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανόν την Τετάρτη σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης σταδιακά θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων, με σημαντική ενίσχυση την Πέμπτη στο Αιγαίο, οπότε και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.
newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Προ των πυλών η «Πηνελόπη»: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία"

Φιλοθέη και Κηφισιά «πρωταθλήτριες» στις ρευματοκλοπές

Καμία έκπληξη δεν προκάλεσε στους εργαζομένους αλλά και στα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ η πρόσφατη περίπτωση ρευματοκλοπής σε γνωστό αθηναϊκό στέκι.

Τα τελευταία 3,5 χρόνια, μάλιστα, μόνο στην Αττική έχουν καταγραφεί 13.055 περιστατικά, με «πρωταθλήτριες» να αναδεικνύονται η Κηφισιά και η Φιλοθέη, επιβεβαιώνοντας πως ανάμεσα στους παραβάτες δεν είναι μόνο φτωχά νοικοκυριά αλλά και ιδιοκτήτες πολυτελών διαμερισμάτων, όπως καταγράφει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Στα νησιά πρωταθλητές του… σπορ, όπως γράφει η εφημερίδα, είναι η Κέρκυρα, η Ρόδος και το Ηράκλειο Κρήτης. Αντίστοιχα, στα νησιά που προσελκύουν το μεγαλύτερο κύμα τουριστών, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, οι καλά γνωρίζοντες λένε πως γίνονται πολλές ρευματοκλοπές, ωστόσο παρατηρείται μειωμένος έλεγχος από τα συνεργεία, μιας και η εταιρία στις περιοχές αυτές είναι άκρως υποστελεχωμένη. Βέβαια, δεν είναι μόνο οι πολίτες ή οι επιχειρήσεις που επιλέγουν να πειράξουν τα ρολόγια τους προκειμένου να γλιτώσουν χρήματα στους λογαριασμούς ρεύματος αλλά υπάρχουν και οι εργαζόμενοι, οι οποίοι, ζητώντας περίπου 200 ευρώ, βάζουν τη σφραγίδα της εταιρίας και αλλάζουν την καταμέτρηση.

Την τελευταία δεκαετία για αυτόν το λόγο έχουν απολυθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ γύρω στα 100 άτομα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φιλοθέη και Κηφισιά «πρωταθλήτριες» στις ρευματοκλοπές"

ΕΕ προς Λονδίνο: Δεν υπάρχει «Plan B» – Συμφωνείτε ή έρχεται «άτακτο Brexit»

Ξεκάθαρο μήνυμα προς το Λονδίνο, πως δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για να αντιμετωπίσει μία πιθανή απόρριψη της σημερινής συμφωνίας για το Brexit στο βρετανικό κοινοβούλιο, στέλνουν οι Βρυξέλλες. Σε διαφορετική περίπτωση, η χώρα θα βρεθεί εκτός της Ένωσης χωρίς την παραμικρή συμφωνία, έχοντας μόνο το έκτακτο σχέδιο της κυβέρνησης της για μια τέτοια περίπτωση.

Όπως δήλωσε υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος, οι προετοιμασίες για τη «μη συμφωνία» δεν συζητήθηκαν μεταξύ των ηγετών σήμερα, ενώ δεν υπήρξε κάποια συζήτηση μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών και της Τερέζας Μέι ή “υποθετικές ερωτήσεις” σχετικά με το τι θα συμβεί στην ψηφοφορία του βρετανικού κοινοβουλίου.

Η ψηφοφορία αυτή, αναμένεται να διεξαχθεί λίγο πριν την ευρωπαϊκή διάσκεψη στις 13-14 Δεκεμβρίου, ωστόσο θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να είναι θετική για την πλευρά της Μέι.

Ο αξιωματούχος απέρριψε εικασίες για διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ των ηγετών σχετικά με το αν θα μπορούν να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την Βρετανία. “Υπάρχει μία κοινή εντύπωση σχετικά με το ότι είναι επάνω στο τραπέζι και αποτελεί την μοναδική πιθανή συμφωνία, με δεδομένες τις θέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου,” είπε.

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν κι άλλες συνομιλίες, απάντησε: “Μετά από αυτήν την μακρά διαδικασία, δεν μπορώ να δω πως μπορείς να φτάσεις εκεί.”

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΕ προς Λονδίνο: Δεν υπάρχει «Plan B» – Συμφωνείτε ή έρχεται «άτακτο Brexit»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news