facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εργαζομένων στην ομιλία Αχτσιόγλου [βίντεο]

Παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλήτρια την υπουργό Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, πραγματοποίησαν μέλη του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επιστιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης Πιερίας Χαλκιδικής.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Κυριάκος Τσαούσης, όπως αναφέρει το thestival, παρουσίασε στην υπουργό Εργασίας, τα προβλήματα του κλάδου, ζητώντας από αυτήν να ασχοληθεί ουσιαστικά με αυτά. Στάθηκε ιδιαίτερα στα εργατικά ατυχήματα των διανομέων φαγητού σημειώνοντας ότι πρόσφατα έχασε τη ζωή ακόμη ένας συνάδελφος τους.

Παράλληλα, κατήγγειλε ότι η Αστυνομία απαγόρευσε στα μέλη του Συνδικάτου να εισέλθουν στο χώρο της εκδήλωσης την ώρα που μιλούσε η υπουργός.



iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εργαζομένων στην ομιλία Αχτσιόγλου [βίντεο]"

Δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs: Πέφτει η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ

Μείωση της διαφοράς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της Palmos Analysis που δημοσίευσε απόψε το Tvxs.gr, που διενεργήθηκε από τις 20 έως τις 23 Νοεμβρίου. Η ίδια δημοσκόπηση δείχνει κατάρρευση για τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ, που όπως αναφέρει το tvxs.gr φαίνεται να έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο C4i και την εμπλοκή του Κώστα Σημίτη.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 23,1% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 16,4%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,3%, το Κίνημα Αλλαγής με 4,2%, η Ένωση Κεντρώων με 2,2%, το Ποτάμι με 1,2%, η Ελληνική Λύση με 1,2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,1%, το ΛΑΟΣ με 0,9%, οι ΑΝΕΛ με 0,6%, η Πλεύση Ελευθερίας με 0,5%, η Δημιουργία Ξανά με 0,3% και η Λαϊκή Ενότητα με 0,3%. Το 19,4% δηλώνει αυθόρμητα πως δεν έχει ακόμη αποφασίσει τι θα ψηφίσει, ενώ επίσης αυθόρμητα «Λευκό/Άκυρο» δηλώνει το 6,2% και «Δεν θα ψηφίσω» το 6,4%. «Δεν ξέρω, δεν απαντώ» δήλωσε το 3,9%.

Σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα της Palmos, η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει πτωτικά από τον Μάρτιο του 2017, όταν και είχε καταγραφεί στο 13,3%. Πλέον βρίσκεται στο 6,7%. Στα ποσοστά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε σχέση με τις μετρήσεις του Σεπτεμβρίου, καταγράφεται μείωση της τάξεως του 2,8% . Μείωση σημειώνεται και για το κυβερνών κόμμα κατά 1,9%. Αντίθετα αύξηση κατά 1,1% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο παρουσιάζουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, αλλά και της Ένωσης Κεντρώων κατά 0,7%. Πτώση σημειώνεται και για το Κίνημα Αλλαγής κατά 1,7%.

2786051
2786052
2786053
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs: Πέφτει η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ"

Απειλεί ο Σάντσεθ με ακύρωση της Συνόδου Κορυφής για το Brexit, αν δεν υπάρξει γραπτή συμφωνία για το Γιβραλτάρ

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε σήμερα ότι η σύνοδος κορυφής των ευρωπαίων ηγετών που αναμένεται να διεξαχθεί την Κυριακή για να επικυρώσει τη συμφωνία του Brexit, είναι πιθανόν να ακυρωθεί αν δεν υπάρξει μέχρι τότε συμφωνία για το Γιβραλτάρ.

«Αν δεν υπάρξει συμφωνία, είναι προφανές ότι αυτό που θα συμβεί είναι ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πολύ πιθανόν να μην πραγματοποιηθεί», δήλωσε ο Σάντσεθ σε συνέντευξη Τύπου στην Αβάνα όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Η Ισπανία ζητεί τη «γραπτή» δέσμευση του Λονδίνου για το Γιβραλτάρ, όπως δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ισπανίας Λουίς Μάρκο Αγκιριάνο.

Η Ισπανία έχει προειδοποιήσει ότι θα αντιταχθεί στη συμφωνία του Brexit εάν το δικαίωμά της για άσκηση βέτο όσον αφορά τη μελλοντική σχέση μεταξύ της ΕΕ και του βρετανικού θύλακα δεν αναγνωριστεί γραπτώς.

«Έχουμε ζητήσει το κείμενο αυτό να δοθεί στη δημοσιότητα από τους Βρετανούς πριν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Κυριακής», πρόσθεσε ο Ισπανός αξιωματούχος.

Όταν ρωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ θα είναι παρών την Κυριακή για την έκτακτη σύνοδο κορυφής, ο Ισπανός αξιωματούχος απάντησε: «Θα αποφασίσει όταν θα δει τη βρετανική δήλωση γραπτώς».

Ο πρωθυπουργός Σάντσεθ διατήρησε χθες, Πέμπτη, την προειδοποίησή του να μπλοκάρει τη συμφωνία για το Brexit, αν δεν λάβει το δικαίωμα άσκησης βέτο για τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις που αφορούν τον βρετανικό θύλακα του Γιβραλτάρ, που η Μαδρίτη διεκδικεί, μετά μια συζήτηση που είχε με την ομόλογό του της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

«Μετά τη συνομιλία μου με την Τερέζα Μέι, οι θέσεις μας παραμένουν απομακρυσμένες», έγραψε στο Twitter την ώρα που το αεροσκάφος του προσγειωνόταν στην Αβάνα, όπου ο πρωθυπουργός της Ισπανίας μετέβη για επίσημη επίσκεψη. «Η κυβέρνησή μου θα προασπίζει πάντα τα συμφέροντα της Ισπανίας. Αν δεν υπάρξει αλλαγή, θα ασκήσουμε βέτο στο Brexit».

«Δεν έχουμε πρόθεση να ανοίξουμε εκ νέου τη συμφωνία της αποχώρησης από την ΕΕ αλλά θα συνεργαστούμε με τις κυβερνήσεις του Γιβραλτάρ και της Μαδρίτης όσον αφορά τη μελλοντική μας σχέση», δήλωσε σήμερα μια εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι στο Λονδίνο.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Απειλεί ο Σάντσεθ με ακύρωση της Συνόδου Κορυφής για το Brexit, αν δεν υπάρξει γραπτή συμφωνία για το Γιβραλτάρ"

«Έκπληκτος» και «οργισμένος» ο Βίτσας με τον δήμαρχο Μεσολογγίου

Επιστολή προς τον δήμαρχο Μεσολογγίου, Νίκο Καραπάνο, απέστειλε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, σχολιάζοντας την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου που αντιτίθεται στην διαμονή προσφύγων στην πόλη. Ο κ. Βίτσας καλεί τον δήμαρχο «να μην συμπαρατάσσεται με όσους σπέρνουν φόβο και μίσος» αλλά «να μπει μπροστά σε έναν αγώνα αλληλεγγύης κι ανθρώπινων αξιών».

Επιπλέον, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ζητά από τον κ. Καραπάνο «να συνεργαστεί και να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια, μιας και ούτως ή άλλως δεν είναι στην αρμοδιότητά του να την εμποδίσει». Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα, 6.000 ευάλωτοι αιτούντες άσυλο μεταφέρονται με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με διαχείριση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, από τα νησιά στην ενδοχώρα. Περίπου 150 θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο στο Μεσολόγγι, όπως γίνεται σε όλες σχεδόν τις πόλεις στην Ελλάδα». Ο υπουργός ζητά από τον δήμαρχο Μεσολογγίου να ρωτήσει τους ομολόγους τους σε 40 πόλεις στην ηπειρωτική Ελλάδα, «όπου διαμένουν και φιλοξενούνται σε Κέντρα Φιλοξενίας, όχι λίγες δεκάδες, αλλά αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι».

Ο κ. Βίτσας δηλώνει «έκπληκτος κι οργισμένος» στο άκουσμα της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του Μεσολογγίου. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του «όταν ενημερώθηκα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου θα συνεδριάσει με θέμα 'σχετικά με το ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων', θεώρησα στην αρχή ότι μάλλον πρόκειται περί ψευδούς είδησης (fake news)». Σε άλλο σημείο της επιστολής του αναφέρει: «Ξεκάθαρα πια: ποιοι είσαστε και ποιους νομίζετε ότι εκπροσωπείτε; Το χώμα που πατάτε είναι ποτισμένο με τον ιδρώτα και το αίμα ανθρώπων που το πρόσφεραν για την ελευθερία και τις πανανθρώπινες αξίες. Μεσολογγίτες, Σουλιώτες, αλλά και άνθρωποι από άλλες γωνιές της γης, όπως ο Μπάιρον, θυσιάστηκαν γι' αυτά και με την ηρωική τους Έξοδο έφυγαν πρόσφυγες σε άλλα μέρη της Ελλάδας και όχι μόνο. Και εσείς αρνείστε να φιλοξενηθούν στον χώρο, που δεν είναι δικός σας, δεν είναι ιδιοκτησία σας, 150 κατατρεγμένοι άνθρωποι για λίγους μήνες;

Να σταθείτε ανεκτικοί, φιλόξενοι και υποστηρικτικοί σε περίπου 150 ανθρώπους για 4 με 5 μήνες. Δεν μπορείτε; Νομίζω ότι θα πρέπει να το αντέξετε», τονίζει καταλήγοντας ο κ. Βίτσας.

Όπως είναι γνωστό, την Τετάρτη ο δήμαρχος Μεσολογγίου έιχε εκφράσει ανοικτά την αντίδραση του Δήμου για την φιλοξενία προσφύγων σε ξενοδοχειακή μονάδα της πόλης.

Σε δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος, ανέφερε: «Ενημερώθηκα πως περίπου 150 πρόσφυγες, πονεμένοι άνθρωποι, έφθασαν στην πόλη και φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο». Όμως, όπως συμπλήρωσε, «το δημοτικό συμβούλιο είχε πάρει μία σχεδόν ομόφωνη απόφαση τον Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με την οποία αναγνωρίζουμε το μεταναστευτικό πρόβλημα, αλλά λόγοι ιστορικοί, θρησκευτικοί, αλλά και λόγοι ασφαλείας και αλλοίωσης του πληθυσμιακού ισοδύναμου, είναι απαράβατοι για εμάς».

Ακόμη, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, όπως είπε ο δήμαρχος, «είμαστε αντίθετοι σε διαμονή ή παραμονή προσφύγων σε ιδιωτικούς και δημόσιους στεγασμένους χώρους εντός των ορίων του δήμου μας και επιπλέον θεωρούμε ότι τα ξενοδοχεία φιλοξενίας, ή άλλοι χώροι, είναι σημεία εγκλεισμού και όχι χώροι υποδοχής για οικογένειες και ευάλωτες κατηγορίες συνανθρώπων μας».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του Δημήτρη Βίτσα.

«Κύριε Δήμαρχε,
Όταν ενημερώθηκα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου θα συνεδριάσει με θέμα «σχετικά με το ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων», θεώρησα στην αρχή ότι μάλλον πρόκειται περί ψευδούς είδησης (fake news).

Δυστυχώς, η επιστολή σας που περιέχει και το ψήφισμα του Δ.Σ. επιβεβαίωσε τις πληροφορίες μου. Για να είμαι ξεκάθαρος και ευθύς απέναντί σας, σάς τονίζω ότι είμαι έκπληκτος και οργισμένος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης σύμβολο του αγώνα για την Ελευθερία, την Ισότητα και την Αδελφότητα, της πόλης εικόνισμα για την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη ψηφίζει ότι είναι αντίθετο «στη διαμονή ή παραμονή προσφύγων σε ιδιωτικούς και δημόσιους στεγασμένους χώρους».

Ξεκάθαρα πια: ποιοι είσαστε και ποιους νομίζετε ότι εκπροσωπείτε; Το χώμα που πατάτε είναι ποτισμένο με τον ιδρώτα και το αίμα ανθρώπων που το πρόσφεραν για την Ελευθερία και τις πανανθρώπινες Αξίες. Μεσολογγίτες, Σουλιώτες, αλλά και άνθρωποι από άλλες γωνιές της γης, όπως ο Μπάιρον, θυσιάστηκαν γι’ αυτά και με την ηρωική τους Έξοδο έφυγαν πρόσφυγες σε άλλα μέρη της Ελλάδας και όχι μόνο. Και εσείς, αρνείστε να φιλοξενηθούν στον χώρο, που δεν είναι δικός σας, δεν είναι ιδιοκτησία σας, 150 κατατρεγμένοι άνθρωποι για λίγους μήνες;

Επικαλείστε λόγους ιστορικούς και θρησκευτικούς. Παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε την ιστορία του Μεσολογγίου για να δείτε την ανοιχτή αγκαλιά των προγόνων σας, αλλά και των σημερινών κατοίκων. Να ξαναδιαβάσετε τα ιερά κείμενα για να βρείτε το απόσπασμα που λέει ότι πρόσφυγας ήμουν και μού άνοιξες την πόρτα σου και γι’ αυτό θα κληρονομήσεις την βασιλεία των ουρανών. Ή μήπως καλός αλλόθρησκος είναι αυτός που έρχεται γεμάτος χρυσάφι και ομόλογα στην τσέπη και κακός αλλόθρησκος είναι αυτός που δεν μπορεί να προσφέρει πάνω από 150 – 200 ευρώ το μήνα στην τοπική αγορά;

Και αν νιώθετε ότι απειλείται η ασφάλειά σας (από ποιον άραγε;), έχετε τη δυνατότητα να απευθυνθείτε στο οικείο αστυνομικό τμήμα. Όμως, προσωπικά σάς καλώ, ούτε να φοβάστε, ούτε να σπέρνετε τον φόβο.

Και αυτά τα περί «αλλοίωσης του πληθυσμιακού ισοδύναμου» τί είναι; 150 άνθρωποι αλλοιώνουν την πληθυσμιακή σύνθεση του Μεσολογγίου; Άραγε το ίδιο κάνουν οι επισκέπτες και οι τουρίστες; Η υπάρχουσα αραβική κοινότητα εδώ και δεκαετίες στο Αγρίνιο, αλλοίωσε μήπως το «πληθυσμιακό ισοδύναμο» της περιοχής;

Κι ακόμη, σοβαρά θεωρείτε ότι τα ξενοδοχεία είναι χώρος εγκλεισμού; Ούτε τα ξενοδοχεία, ούτε οποιοσδήποτε άλλος χώρος δεν αποτελεί χώρο εγκλεισμού όταν οι άνθρωποι κυκλοφορούν ελεύθερα και έχουν σεβασμό για τον συνάνθρωπό τους.

Κι αλήθεια όταν συναντήσετε στην ΚΕΔΕ τους Δημάρχους Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω και Λέρου, τί θα τούς πείτε; Εσείς θέλετε να αποσυμφορηθούν τα νησιά μας, αλλά εγώ δεν θέλω να φιλοξενήσω στην πόλη μου ούτε τους ελάχιστους πρόσφυγες ως ένδειξη αλληλεγγύης;

Κύριε Δήμαρχε,

Τον Μάρτιο του 2018 παρευρεθήκατε στην παρέλαση στο Tarpon Springs των ΗΠΑ, για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης. Οι άνθρωποι που συναντήσατε είναι κύρια απόγονοι ελλήνων μεταναστών και προσφύγων που ο πόλεμος και η φτώχεια τούς έδιωξε από τα πάτρια εδάφη. Συμβιώνουν αρμονικά με ανθρώπους κάθε φυλής και χρώματος. Έχουν πολλά να μάθουν σε όσους υποκινούνται από αισθήματα ξενοφοβίας.

Τί σας ζητώ; Να σταθείτε ανεκτικοί, φιλόξενοι και υποστηρικτικοί σε περίπου 150 ανθρώπους για 4 με 5 μήνες. Δεν μπορείτε; Νομίζω ότι θα πρέπει να το αντέξετε.

Καταλαβαίνω ότι τα λόγια μου είναι έντονα, αλλά φτάνει πια. Ότι έχω κατά καιρούς πει, έχει γίνει. Σάς είπα πως δεν θα δημιουργήσω Κέντρο Φιλοξενίας στο ΚΕΝ Μεσολογγίου, αλλά θα δημιουργηθεί Πολεμικό Μουσείο και Συνεδριακό Κέντρο. Και τότε αντίθετος ήσασταν, αλλά ο χρόνος απέδειξε το δίκαιο των ισχυρισμών μου, ενώ και εσείς πριν λίγες ημέρες παρευρεθήκατε στα εγκαίνια.

Τι σας ζητώ τώρα; Να συνεργαστείτε. 6.000 ευάλωτοι αιτούντες άσυλο μεταφέρονται με ευθύνη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με διαχείριση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, από τα νησιά μας στην Ενδοχώρα μας. Περί τους 150 θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο στο Μεσολόγγι, όπως γίνεται σε όλες σχεδόν τις πόλεις στην Ελλάδα.

Βοηθήστε αυτή την προσπάθεια. Ούτως ή άλλως δεν έχετε την αρμοδιότητα να την εμποδίσετε. Θα είναι καλό και για την πόλη και για την ψυχή σας. Ρωτήστε ομολόγους σας σε 40 πόλεις στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπου διαμένουν και φιλοξενούνται σε Κέντρα Φιλοξενίας, όχι λίγες δεκάδες, αλλά αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι.

Μπείτε μπροστά σε έναν αγώνα αλληλεγγύης και ανθρώπινων Αξιών, μην συμπαρατάσσεστε με όσους σπέρνουν φόβο και μίσος. Έχετε το απόθεμα ψυχής να το κάνετε και σίγουρα, το έχουν οι προοδευτικοί πολίτες της Ιεράς μας Πόλης».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Έκπληκτος» και «οργισμένος» ο Βίτσας με τον δήμαρχο Μεσολογγίου"

Αρτέμης Σώρρας: Δεν είμαι ύποπτος φυγής και ζητώ να αποφυλακιστώ

Με το επιχείρημα ότι δεν είναι ύποπτος φυγής καθώς ως «πολιτικός αρχηγός, δεν σκοπεύει να φύγει από την Ελλάδα» ο Αρτέμης Σώρρας ζητάει για πρώτη φορά την αποφυλάκιση του, πέντε μήνες μετά την απόφαση των δικαστικών αρχών να κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Ο Αρτέμης Σώρρας συνελήφθη και προφυλακίστηκε τον περασμένο Ιούνιο, υποστηρίζοντας ακόμα και ενώπιον του ανακριτή ότι κατέχει τα ομόλογα των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που μπορούν να σώσουν την Ελλάδα από τα χρέη της.

Πλέον, διεκδικεί την έξοδο του από τις φυλακές με αίτηση του ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, υποστηρίζοντας ότι αδίκως κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος καθώς ήδη “με τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει προσκομίσει στον ανακριτή, αποδεικνύει την αθωότητα του”.

Επίσης, ισχυρίζεται ότι δεν είναι ύποπτος φυγής κι ότι δεν εμφανίστηκε στις δικαστικές αρχές διότι “δεν είχε λάβει γνώση της κλήσης του, καθώς επιδόθηκε σε λάθος διεύθυνση”. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι παρέμεινε δεκαπέντε μήνες φυγόδικος καθώς κινδύνευε η ζωή του.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Α. Σώρρας κατηγορείται για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος Δημοσίου, Τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Νέοι κατηγορούμενοι

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάκριση για την υπόθεση με τον 1ο ειδικό ανακριτή Βασίλη Ζιάκα να έχει καλέσει επιπλέον δέκα κατηγορούμενους. Το προσεχές διάστημα ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν δέκα νέα κατηγορούμενοι για την υπόθεση καθώς ο ανακριτής έχει προσωποποιήσει σε βάρος τους τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης, της απόπειρας απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Πρόκειται για μέλη διοικητικών συμβουλίων αστικών εταιρειών-σωματείων, τα οποία φέρονται είτε να ιδρύθηκαν από τον Αρτέμη Σώρρα, είτε να συνδέονται με τον επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις». Οι νέοι κατηγορούμενοι θα κληθούν σε απολογία όταν επιστρέψει στον ανακριτή η δικογραφία που τώρα βρίσκεται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ώστε να κριθεί η αίτηση αποφυλάκισης του Αρτ. Σώρρα.

Ούτως ή άλλως μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για την παράταση ή όχι της προσωρινής κράτησης του κατηγορουμένου

dikastiko
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρτέμης Σώρρας: Δεν είμαι ύποπτος φυγής και ζητώ να αποφυλακιστώ"

Επιστολή «κόλαφος» του γγ της Διεθνούς Αμνηστίας στον Τσίπρα για τον... τρίτο χειμώνα στη Μόρια

Επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέστειλε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας, Κούμι Ναϊντού, σχετικά με το προσφυγικό και την κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου. Στην επιστολή αυτή τονίζεται «η συγκλονιστική αλληλεγγύη που έχουν επιδείξει οι κάτοικοι των νησιών μέσα σε δύσκολες συνθήκες» και αναγνωρίζεται η «υπερβολική επιβάρυνση» της Ελλάδας ως χώρα πρώτης υποδοχής.

Ωστόσο αναδεικνύεται και περιγράφεται ως «απελπιστική» η κατάσταση που ο ίδιος ο Κούμι Ναϊντού διαπίστωσε κατά την επίσκεψη αυτή, καθώς και μέσα από την εικόνα που αποκόμισε μετά από πλήθος συναντήσεων με άλλες οργανώσεις και ακτιβιστές, ακτιβίστριες. Πάντως αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι η κατάσταση «δεν είναι αποκλειστική ευθύνη της Ελλάδας», ενώ ο κ. Ναϊντού χαιρετίζει «τις συνεχιζόμενες μετακινήσεις ανθρώπων στην ηπειρωτική Ελλάδα».

Ακόμη, υπογραμμίζεται η ανάγκη «ουσιαστικής αναμόρφωσης της ευρωπαϊκής πολιτικής για το άσυλο, με τη θέσπιση ενός υποχρεωτικού μηχανισμού ισότιμου καταμερισμού των ευθυνών μεταξύ των κρατών - μελών». Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «είναι προφανής η αποτυχία της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που οδηγεί στην κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των ανθρώπων αυτών. Ωστόσο, αυτή η πραγματικότητα δεν αναιρεί ότι είναι άμεση και επείγουσα η ανάγκη άρσης του γεωγραφικού περιορισμού και η μεταφορά των αιτούντων άσυλο στην ενδοχώρα, σε κατάλληλους και αξιοπρεπείς χώρους διαμονής, ως ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης».

Αναλυτικότερα, ο γγ της Διεθνούς Αμνηστίας εκφράζει τον θαυμασμό του για όσους υποδέχτηκαν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες στο νησί της Λέσβου αποτελώντας «φάρο αλληλεγγύης κι έμπνευσης για όλους κι όλες μας. Είναι ξεκάθαρο ότι η αλληλεγγύη είναι ακόμη ζωντανή σήμερα, παρά την έξαρση του φόβου και της ξενοφοβίας» όπως υποστηρίζει.

Παράλληλα, όπως τονίζεται στην επιστολή «η εξωτερική και ανεξάρτητη παρακολούθηση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι πρωταρχικής σημασίας για τη διασφάλιση της διαφάνειας και της προστασίας των ανθρώπων, την ενθάρρυνση και τη διατήρηση ενός εποικοδομητικού διαλόγου, αλλά και για την εύρεση λύσεων όπου χρειάζεται».

Ανάμεσα στα προβλήματα που εντόπισε ο κ. Ναϊντού στη Μόρια, πρωταρχικό, είναι εκείνο, του υπερπληθυσμού, των συνθηκών υγιεινής και διαβίωσης καθώς επίσης και «του φόβου που νιώθουν οι πρόσφυγες».

«Αυτό που με ανησύχησε περισσότερο, ήταν ο φόβος που εξέφραζαν οι γυναίκες. Φόβος σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας, φόβος για την ασφάλειά τους αλλά και για την ασφάλεια των παιδιών τους», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην επιστολή του γγ της Διεθνούς Αμνηστίας «φέτος, θα είναι ο τρίτος χειμώνας που η Μόρια και πολλοί/ές από τους κατοίκους της θα πρέπει να υπομείνουν τέτοιες συνθήκες. Αυτό συμπίπτει με τον τρίτο χειμώνα της εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, η οποία, σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία, είναι ο κύριος λόγος πίσω από τις απάνθρωπες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες/στριες στη Μόρια και σε κάποια άλλα νησιά της Ελλάδας».

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η κατάσταση η οποία διαπίστωσα δεν είναι αποκλειστική ευθύνη της Ελλάδας. Αντιθέτως, η Διεθνής Αμνηστία έχει τεκμηριώσει τους τρόπους με τους οποίους τα υπερβολικά επιβαρυμένα συστήματα των χωρών πρώτης υποδοχής δεν αντέχουν κάτω από αυτές τις πιέσεις. Ωστόσο, οι χώρες της ΕΕ δεν κατορθώνουν να συμφωνήσουν σε μια συνεκτική και εφικτή μεταρρύθμιση του συστήματος ασύλου που θα επέτρεπε μια πιο δίκαιη κατανομή του μεριδίου ευθύνης για τους αιτούντες/ούσες άσυλο. Οι καθυστερήσεις στην παροχή λύσεων έχουν ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι που απεγνωσμένα εγκατέλειψαν τις χώρες τους να αγωνιούν. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου πολλοί και πολλές περιμένουν την επεξεργασία της αίτησης ασύλου τους σε μια ευρωπαϊκή χώρα, ενώ η οικογένειά τους κατοικεί σε μία άλλη. Η σημερινή πολιτική ασύλου της ΕΕ θέτει δυσανάλογη πίεση σε ορισμένες χώρες της ΕΕ και διαχωρίζει τις οικογένειες», προσθέτει.

Παράλληλα, μέσω της επιστολής απευθύνεται για ακόμη μία φορά έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για «ένα λειτουργικό και πιο δίκαιο σύστημα ασύλου, το οποίο θα υποστηρίζει τα κράτη-μέλη, μεταξύ άλλων και μέσω ενός υποχρεωτικού μηχανισμού καταμερισμού, που θα προστατεύει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και θα επιτρέπει στις οικογένειες να επανενωθούν εντός ΕΕ».

Ο γγ της Διεθνούς Αμνηστίας παραθέτει κάποια επείγοντα αιτήματα προς τον πρωθυπουργό τονίζοντας την ανάγκη για λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων «για την αποκατάσταση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας για όσους και όσες βρίσκονται εγκλωβισμένοι/ες στη Μόρια και τα άλλα κέντρα φιλοξενίας στα ελληνικά νησιά, στο Βαθύ, τη Σάμο και τη Βιάλ της Χίου». Ωστόσο, ο κ. Ναϊντού χαιρετίζει «τις συνεχιζόμενες μετακινήσεις ανθρώπων στην ηπειρωτική Ελλάδα» και καλεί «να ενταθούν οι προσπάθειες» και να διασφαλιστεί ότι «οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν σε κατάλληλη και αξιοπρεπή στέγαση που θα διασφαλίζει τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους». Επιπλέον, καλεί την ελληνική κυβέρνηση «να σταματήσει άμεσα την σκληρή πολιτική περιορισμού που επιβάλλεται στους αιτούντες/ούσες άσυλο που φθάνουν στα ελληνικά νησιά από την Τουρκία, καθώς η συνεργασία με άλλες χώρες μπορεί να ελαττώσει την πίεση στην Ελλάδα, με τον καταμερισμό της ευθύνης για τους αιτούντες/ούσες άσυλο και τους πρόσφυγες που φτάνουν στην Ευρώπη. Παράλληλα ζητά « να αντιμετωπιστούν με ιδιαίτερη προσοχή οι ανάγκες των παιδιών, των γυναικών που επιβιώνουν από τη βία, των εγκύων και των νέων μητέρων, αλλά και εκείνων που υφίστανται διώξεις λόγω της ταυτότητας του φύλου τους ή του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, μεταξύ άλλων ομάδων» καθώς επίσης και «να διασφαλιστεί ότι όσοι και όσες δείχνουν αλληλεγγύη στους μετανάστες/στριες και τους πρόσφυγες και προσφέρουν υπηρεσίες που είναι αναγκαίες, είτε πρόκειται για ΜΚΟ είτε για άλλες οργανώσεις και ακτιβιστές/στριες, θα προστατεύονται πάντοτε και σε καμία περίπτωση δεν θα στοχοποιούνται ή θα παρενοχλούνται». Καταλήγοντας, όπως αναφέρει, «σε ένα κλίμα όπου η ξενοφοβία και το μίσος απειλούν τον ιστό των κοινωνιών μας, πρέπει να καταδικάζονται και να ερευνώνται οι επιθέσεις εναντίον προσφύγων και μεταναστών/στριών και όσων δείχνουν αλληλεγγύη προς αυτούς/ές, καθώς και να λαμβάνεται υπόψη οποιοδήποτε πιθανό κίνητρο μίσους κατά τη δίωξη αυτών των εγκλημάτων».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή «κόλαφος» του γγ της Διεθνούς Αμνηστίας στον Τσίπρα για τον... τρίτο χειμώνα στη Μόρια"

Βουλη -δικογραφία C4i: Τον Γιάννο Παπαντωνίου «έδωσε» ο μάρτυρας

Τον Γιάννο Παπαντωνίου αφορά η συμπληρωματική δικογραφία του C4i που διαβιβάστηκε η Βουλή για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, ένας νέος μάρτυρας προσήλθε «αυτοβούλως» προ μηνός, στον εφέτη ειδικό ανακριτή Δημήτρη Ορφανίδη, που χειρίζεται εδώ και ένα χρόνο τη δικογραφία που αφορά στην ανάθεση που χειρίζεται την υπόθεση του έργου το 2003 στην αμερικανική SAIC.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε στοιχεία για μίζες εμπλέκοντας σε παθητική δωροδοκία τον πρώην υπουργό Αμυνας Γ. Παπαντωνίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μάρτυρας είναι πολιτικό στέλεχος και πρώην γενικός γραμματέας.

Ο δικαστικός λειτουργός παρέδωσε αμελλητί την δικογραφία στη Βουλή, εφόσον «σκόνταψε» σε πολιτικό πρόσωπο.

Η δικογραφία, σφραγισμένη όπως ήρθε από το υπ. Δικαιοσύνης έχει κλειδωθεί σε ειδική αίθουσα, την 168, στο χώρο της Βουλής όπου θα θα φυλάσσεται όλο το Σαββατοκύριακο. Η δικογραφία θα ανακοινωθεί στην Ολομέλεια το απόγευμα της Δευτέρας, 26 Νοεμβρίου και ακολούθως θα δοθεί στα κόμματα

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλη -δικογραφία C4i: Τον Γιάννο Παπαντωνίου «έδωσε» ο μάρτυρας"

Σύνταξη σε πάσχοντες από δρεπανοκυτταρική και μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία, μεταγγιζόμενους και μη

Εγκύκλιο με την οποία αποσαφηνίζεται ότι διατηρείται η ιδιαίτερη ασφαλιστική και συνταξιοδοτική προστασία για τους πάσχοντες από δρεπανοκυτταρική ή μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία, ανεξάρτητα εάν υποβάλλονται σε μετάγγιση ή όχι, υπέγραψε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

«Η εγκύκλιος, λαμβάνοντας υπόψη τις ισχύουσες διατάξεις του νέου ενιαίου πίνακα προσδιορισμού ποσοστού αναπηρίας, μετά την τελευταία αναθεώρησή του, λύνει το πρόβλημα που, κατά καιρούς, αντιμετώπιζαν οι πάσχοντες κατά τη διαδικασία απονομής σύνταξης. Ως εκ τούτου, δίνεται ρητά η δυνατότητα να κάνουν χρήση του δικαιώματος συνταξιοδότησης με πλήρη σύνταξη στην 15ετία, όπως ορίζει ο ν. 2227/1994, ανεξάρτητα από το εάν μεταγγίζονται ή όχι» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύνταξη σε πάσχοντες από δρεπανοκυτταρική και μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία, μεταγγιζόμενους και μη"

Το Twitter απαντά στον Τσίπρα για το... «δεν έχω κλούβες των ΜΑΤ έξω από το γραφείο και το σπίτι μου»

Φωτογραφίες με κλούβες των ΜΑΤ σε μορφή... πολυκατοικίας να φράζουν τον δρόμο που βρίσκεται η κατοικία του πρωθυπουργού στην Κυψέλη, δεκάδες σχόλια και ο χαρακτηρισμός «ψεύτης», συνθέτουν το σκηνικό... χαμού που προκλήθηκε στο διαδίκτυο και ειδικότερα στο Twitter μετά αφορμή την απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Βουλή, ότι «εγώ δεν έχω κλούβες των ΜΑΤ έξω από το σπίτι μου».

Δεκάδες πολίτες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για το «ψέμα», όπως αναφέρουν του πρωθυπουργού στη Βουλή, αμφισβητώντας την απουσία αστυνομικών δυνάμεων έξω από την πρωθυπουργική κατοικία. 

Πολλοί αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε... απόσταση από την πραγματικότητα, ενώ τα ειρωνικά σχόλια δίνουν και παίρνουν, καταλήγοντας όλα στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τον πρωθυπουργό, προκειμένου να στηρίξει τις θέσεις του απέναντι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Άλλοι πολίτες καταφεύγουν ακόμη και σε διαλόγους με πρωταγωνιστές τον Τσίπρα και τους συνεργάτες του, όπως τον Νίκο Παππά, ενώ κάποιοι συστήνουν στον πρωθυπουργό να επισκεφθεί... οφθαλμίατρο, ενώ από το... μενού δεν λείπουν ούτε οι μαντινάδες!

Δείτε ενδεικτικές αναρτήσεις και σχόλια των πολιτών στο Twitter: 

tsi1
tsi2
tsi3
tsi4

tsi5
tsi6
tsi7
tsi8

tsi9
tsi10
tsi11
tsi12

tsi13
tsi14
tsi15
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Twitter απαντά στον Τσίπρα για το... «δεν έχω κλούβες των ΜΑΤ έξω από το γραφείο και το σπίτι μου»"

Να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ, ζητά ο Γ. Παναγόπουλος

Το αίτημα της επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ έθεσε από το βήμα του 32ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) Γιάννης Παναγόπουλος, διευκρινίζοντας ότι στις τράπεζες «έχουμε μία καλή σύμβαση».

Ο κ. Παναγόπουλος είπε ότι, διά νόμου, καταργήθηκε ο καθορισμός του ύψους του κατώτατου μισθού, μέσω της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. «Η παρούσα κυβέρνηση πήρε το νόμο του κ. Βρούτση, τον επανανομοθέτησε, πριν από μερικούς μήνες και με αυτόν το νόμο θα επαναπροσδιορίζεται το ύψος του κατώτατου μισθού με απόφαση του υπουργού Εργασίας» αποσαφήνισε ο κ. Παναγόπουλος.

Παράλληλα επεσήμανε ότι με τον συγκεκριμένο νόμο προβλέπεται μία διαδικασία στην οποία οι φορείς, τα ινστιτούτα και οι λεγόμενοι κοινωνικοί εταίροι, στέλνουν τις προτάσεις τους γραπτώς και μετά γίνεται μία συζήτηση σε τεχνικό επίπεδο, υπό την προεδρία του προέδρου του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) και δύο υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών και Εργασίας.

«Εμείς στείλαμε τη θέση μας η οποία είναι να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ που εμείς υπογράψαμε και μετά να αφεθεί στα χέρια εργοδοτών, εργαζομένων και εργοδοτικών οργανώσεων, για να συνάπτεται η εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας. Η κ. Αχτσιόγλου μας κατηγόρησε ότι δεν πήγαμε στη συνάντηση, μα δεν προβλέπεται να πάμε πουθενά. Φαντάζεστε οι πρόεδροι των Οργανώσεων να πηγαίνουν σε δύο υπαλλήλους των υπουργείων;» σχολίασε ο κ. Παναγόπουλος, ο οποίος είπε ότι η θέση της ΓΣΕΕ έχει σταλεί γραπτώς και είναι σαφής.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ, ζητά ο Γ. Παναγόπουλος"

Εργαζόμενος του ΕΚΑΒ: Καταδικάστηκα σε 13 χρόνια κάθειρξης για πλαστό πτυχίο

Ακόμη μία υπόθεση πλαστού πτυχίου, στην οποία η Δικαιοσύνη εξήντλησε την αυστηρότητά της φέρνει στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr και αφορά στο απολυτήριο τεχνικού λυκείου που πλαστογράφησε ένας εργαζόμενος του ΕΚΑΒ στην Αθήνα, γιατί -παρότι είχε τελειώσει τη σχολή- τον είχαν ενημερώσει -«λανθασμένα» όπως λέει- ότι δεν μπορεί να διοριστεί με απολυτήριο από σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ.

Ο εργαζόμενος του ΕΚΑΒ καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 20 χρόνια κάθειρξη με αναστολή, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Η ποινή του είναι ακόμη πιο αυστηρή από αυτή που επιβλήθηκε στην καθαρίστρια στον Βόλο, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο ΣΤ' Δημοτικού.

«Όταν ανακοινώθηκε η ποινή μου, ακούστηκε μια βοή στο δικαστήριο. Όλοι εξεπλάγησαν. Κανένας δεν περίμενε ότι θα έτρωγα 20 χρόνια», αναφέρει o εργαζόμενος στο protothema.gr, περιγράφοντας την ιστορία του. Όπως λέει, περίμενε σε μια καλύτερη μοίρα στο Εφετείο, που έγινε τον περασμένο Απρίλιο, αλλά διαψεύστηκε.

«Δυστυχώς, μου επέβαλαν 13 χρόνια κάθειρξη. Την επόμενη στιγμή, οδηγούμαι στην κλούβα. Έμεινα στο μεταγωγών για 7 ημέρες και μετά στις φυλακές Χαλκίδας, αναφέρει. Στις φυλακές έμεινε για 1,5 μήνα, καθώς το δικαστήριο δέχθηκε την αίτηση αναστολής του και αποφυλακίστηκε. Πλέον, ο εργαζόμενος του ΕΚΑΒ έχει προσφύγει στον Άρειο Πάγο και περιμένει την απόφαση.

Πώς οδηγήθηκε στην πλαστογραφία

Ο εργαζόμενος, 51 ετών σήμερα, υποστηρίζει στο protothema.gr ότι ο λόγος που πλαστογράφησε το απολυτήριο ήταν επειδή ήθελε πολύ αυτή τη δουλειά κι ότι μετανιώνει για την πράξη του κάθε μέρα.

«Έβγαλα τη σχολή του ΕΚΑΒ από τους πρώτους και πέτυχα στην πρώτη προκήρυξη που έκανα τα χαρτιά μου. Όμως, όταν πήγα να κάνω εγγραφή, με ενημέρωσαν ότι απορρίπτομαι, επειδή το πτυχίο μου δεν ήταν ισότιμο με του λυκείου», υποστηρίζει.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του εργαζόμενου, η πληροφορία που του έδωσαν ήταν λανθασμένη, καθώς το πτυχίο που διέθετε ήταν αρκετό για να γίνει η πρόσληψή του, κάτι που έμαθε πολλά χρόνια αργότερα. Στο μεταξύ, λίγα χρόνια μετά, αποφασίζει να κάνει τα χαρτιά του και σε νέο διαγωνισμό του ΕΚΑΒ, μόνο που αυτή τη φορά, θεωρώντας ότι το πτυχίο του δεν κάνει, άλλαξε το ονοματεπώνυμο στο πτυχίο του κουμπάρου του, που είχε απολυτήριο τεχνικού λυκείου. Το περιστατικό έγινε το 1997, πριν κλείσει τα 30 του χρόνια.

«Αν το ήξερα, καλύτερα να έμενα άνεργος»

Αφού προσλήφθηκε στο ΕΚΑΒ δούλεψε σε αρκετές θέσεις, ενώ έλαβε κάθε δυνατή εκπαίδευση σχετικά με τη δουλειά του. Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στις αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ.

Ωστόσο το πλαστό πτυχίο ήρθε στο φως το 2014, όταν ξεκίνησαν οι έλεγχοι για την ταυτοποίηση των πτυχίων. «Μόλις ανακοινώθηκε, ανησύχησα. Ήμουν σίγουρος ότι θα υπάρξει τέτοια εξέλιξη», λέει προσθέτοντας ότι εάν ήξερε τι θα ακολουθούσε, δεν θα το έκανε ποτέ. «Καλύτερα να έμενα άνεργος», σημειώνει.

«Έχω καταστραφεί οικονομικά, ηθικά, ψυχολογικά»

Μαζί με την αποκάλυψη της πλαστότητας, ξεκίνησε μια δικαστική περιπέτεια που οδήγησε στις φυλακές Χαλκίδας, κάτι που είχε επιπτώσεις στον ίδιο και την οικογένειά του.

«Έχω καταστραφεί οικονομικά, ηθικά, ψυχολογικά. Η κόρη μου ερχόταν κάθε Σάββατο να με δει στη φυλακή για 20 λεπτά. Το παιδί μετά το πήγαμε σε παιδοψυχολόγο», επισημαίνει, λέγοντας ότι η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν δυσανάλογη της πράξης του. «Το έχω μετανιώσει πικρά, αλλά το θεωρώ άδικο. Δεν είμαι κακός άνθρωπος, ούτε εγκληματίας», λέει.

Άλλωστε, ποτέ του δεν περίμενε ότι η ποινή που θα του επέβαλλαν θα εξαντλούσε τα όρια της αυστηρότητας. «Περίμενα ότι θα δικαστώ για την πλαστογραφία. Δεν φανταζόμουν ότι θα καταδικαστώ σαν καταχραστής δημοσίου χρήματος μεγάλης αξίας και για απάτη κατ' εξακολούθηση», λέει.

«Το μετανιώνω κάθε μέρα και θα το μετανιώνω για το υπόλοιπο της ζωής μου»

Πλέον, ο εργαζόμενος περιμένει την απόφαση του Αρείου Πάγου, όπου προσέφυγε. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μην πάει στη φυλακή, μια εμπειρία από την οποία, όπως λέει, δεν έχει συνέλθει ακόμη.

«Η φυλακή είναι πολύ σκληρή, αν και μου φέρθηκαν καλά και με βοήθησαν. Δεν είμαι εγκληματίας και ήξεραν ότι δεν ανήκω εκεί. Αλλά ο εγκλεισμός είναι απομόνωση, αθλιότητα», λέει.

Πάντως ο ίδιος μετανιώνει για την πράξη του. «Έκανα μια παράνομη πράξη και ντρέπομαι γι' αυτή. Το μετανιώνω κάθε μέρα και θα το μετανιώνω για το υπόλοιπο της ζωής μου», καταλήγει ο 51χρονος, τα στοιχείατου οποίου είναι στη διάθεση του protothema.gr.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εργαζόμενος του ΕΚΑΒ: Καταδικάστηκα σε 13 χρόνια κάθειρξης για πλαστό πτυχίο"

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΑμεΑ έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (βίντεο)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής έξω από το Υπουργείο Οικονομικών άτομα με ειδικές ανάγκες.

Όπως μετέδωσε δελτίο ειδήσεων του, τα άτομα με ειδικές ανάγκες ζητούν μία ευνοϊκότερη μεταχείριση από το Υπουργείο Οικονομικών και να εξαιρεθούν τα επιδόματα αναπηρίας που λαμβάνουν από τα εισοδηματικά κριτήρια καθώς, όπως υποστηρίζουν, εδώ και τέσσερις μήνες το υπουργείο Οικονομικών τους εμπαίζει γιατί από τον Ιούλιο που είχαν ζητήσει ραντεβού από τον υπουργό ακόμα δεν έχει καθοριστεί.

Δείτε το βίντεο:



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΑμεΑ έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (βίντεο)"

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τρεις σοκολάτες -Η ανακοίνωση [εικόνες]

Στην ανάκληση προϊόντων σοκολατοποίας από την αγορά, λόγω μη επισήμανσης αλλεργιογόνου ουσίας, προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ, ειδικότερα οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Ηπείρου και Θεσσαλίας, στο πλαίσιο προγράμματος ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων για το 2018 ως προς τις αλλεργιογόνες ουσίες και ύστερα από τους εργαστηριακούς ελέγχους που διενεργήθηκαν στο Εργαστήριο Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Αθήνας του Φορέα, διαπίστωσε τη διακίνηση τριών προϊόντων σοκολάτας, στα οποία ανιχνεύτηκε η παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας (φουντουκιού), η οποία δεν δηλωνόταν στην επισήμανση.
Πρόκειται για:
1. Το προϊόν σοκολάτας γάλακτος με αμύγδαλα με την εμπορική ονομασία dragée αμυγδάλου γάλακτος, σε συσκευασία των 150 γρ. με ημερομηνία λήξης 30/9/2019, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΟΥΦΕΤΟΠΟΙΙΑ ΑΕ με έδρα στην οδό Θηβών 70Β, Πειραιάς.
2. Το προϊόν σοκολάτας γάλακτος με την εμπορική ονομασία Σοκολάτα γάλακτος Καλατζόγλου, σε συσκευασία των 100 γρ. με ημερομηνία λήξης 30/12/2018, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΛΑΤΖΟΓΛΟΥ ΑΒΕΕ με έδρα στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων.
3. Το προϊόν σοκολάτας μαύρης με 92% κακάο με την εμπορική ονομασία VIVANI, σε συσκευασία των 80 γρ. αριθμ. παρτίδας L 18303 και ημερομηνία λήξης 7-2020, το οποίο εισάγεται από τη Γερμανία από την εταιρεία ΒΙΟΑΓΡΟΣ ΑΕ, Βασιλέως Παύλου 2, Κρύα Βρύση Πέλλας.
Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από τις εν λόγω επιχειρήσεις την άμεση ανάκληση-απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που είναι αλλεργικοί στο φουντούκι και έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τρεις σοκολάτες -Η ανακοίνωση [εικόνες] "

Κόντρα στη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ ο Καμμένος: «Θεωρώ δίκαια τα αιτήματα των κληρικών για τη μισθοδοσία τους»

Κόντρα στην γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμένος. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ συναντήθηκε με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, εκφράζοντας την στήριξή του στα αιτήματά τους.

«Με ενημέρωσαν για τις θέσεις τους όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους. Συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει οποιαδήποτε λύση κι αν δοθεί, να διασφαλιστούν δύο πράγματα: Το πρώτο είναι η εγγύηση του κράτους για τη μισθοδοσία και την ασφάλιση των κληρικών και το δεύτερο είναι η μονιμότητα του κλήρου», ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διευκρίνισε «γιατί γράφονται πολλά, ότι οι κληρικοί δεν είναι καθεαυτό δημόσιοι υπάλληλοι που επιθυμούν να διατηρήσουν τον δημοσιοϋπαλληλικό τους χαρακτήρα. Δεν είναι αυτή η απαίτησή τους. Επιτελούν θρησκευτικό λειτούργημα και αυτό θέλουν να συνεχίσουν να επιτελούν».

Ο κ. Καμμένος προσέθεσε ότι ενημέρωσε τους εκπροσώπους ότι «η πρώτη θέση την οποία δημόσια έχουμε πάρει οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ότι θα αποφασίσουμε ανάλογα με τις αποφάσεις της Ιεραρχίας. Αλλά θεωρώ ότι τα δύο αιτήματά τους, δηλαδή η εγγύηση εκ μέρους του κράτους της μισθοδοσίας και η μονιμότητα είναι δίκαια αιτήματα, τα οποία διασφαλίζουν την ηρεμία στην Εκκλησία».

«Με καλή θέληση, λοιπόν, όλων των πλευρών, πιστεύω ότι πρέπει, με αυτά τα δύο δεδομένα, να επιλυθεί η οποιαδήποτε διαφορά υπάρχει σήμερα» κατέληξε στη δήλωσή του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κόντρα στη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ ο Καμμένος: «Θεωρώ δίκαια τα αιτήματα των κληρικών για τη μισθοδοσία τους»"

Τέλος ο ΕΟΦ για την πρόεδρο Κατερίνα Αντωνίου - Δήλωσε παραίτηση

Παραιτήθηκε από την προεδρία του ΕΟΦ η Κατερίνα Αντωνίου.

Η κ.Αντωνίου που είχε αναλάβει τη θέση το 2015 με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους, ενώ θα παραμείνει στη θέση της έως ότου ορισθεί αντικαταστάτης.Παράλληλα παραμένει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΦ.

Η πρόταση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού είναι να αναλάβει τη θέση της ο Α’ αντιπρόεδρος του Οργανισμού, κτηνίατρος Ιωάννης Μαλέμης. Ωστόσο ο διορισμός του θα περάσει από τη Βουλή όπου και θα γίνει η πρόταση του υπουργού Υγείας.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος ο ΕΟΦ για την πρόεδρο Κατερίνα Αντωνίου - Δήλωσε παραίτηση"

Τουλάχιστον 200 υπάλληλοι νοσοκομείων με πλαστά πτυχία έχουν απολυθεί, λέει η ΠΟΕΔΗΝ

Τουλάχιστον 200 εργαζόμενοι με πλαστά πιστοποιητικά έχουν εντοπιστεί και στον χώρο της Υγείας και έχουν υποστεί τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος, ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή την υπόθεση της καθαρίστριας από τον Βόλο η οποία καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη για πλαστογραφία του απολυτηρίου δημοτικού. Η Ομοσπονδία ζητεί την αλλαγή του νόμου, και συγκεκριμένα την αποσύνδεση της πλαστογραφίας από την ποινική δίωξη για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος.

«Κατά τον έλεγχο που έγινε, όπως είναι υποχρεωτικό με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία από τις Διοικητικές Υπηρεσίες των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΚΑΒ και των Προνοιακών Μονάδων βρέθηκαν 200 εργαζόμενοι που έφεραν πλαστά δικαιολογητικά πρόσληψης (πτυχία, απολυτήρια, πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης κλπ). Τα πτυχία όλων των υπηρετούντων υπαλλήλων διασταυρώθηκαν με τις σχολές που εκδόθηκαν. Όσοι παραποίησαν τα πτυχία τους απολύθηκαν από τη δουλειά τους» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Επιπλέον, υπογραμμίζει πως οι απολυμένοι λόγω πλαστότητας πιστοποιητικών σχετικών με τον διορισμό τους δεν λαμβάνουν σύνταξη.

Η Ομοσπονδία, ωστόσο, αναδεικνύει την παράμετρο της εργασίας που προσέφεραν οι απολυμένοι στις υπηρεσίες τους. «Ουδείς αμφισβητεί ότι προσέφεραν τις υπηρεσίες για τις οποίες έλαβαν και το μισθό από το Δημόσιο. Μάλιστα οι 100 εξ αυτών προσκόμισαν επιπλέον πτυχία μετά την πρόσληψή τους ανώτερης κατηγορίας. Ως εκ τούτου δεν κατανοούμε γιατί όλοι όσοι παραποίησαν τα πτυχία τους διώκονται ποινικά για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος αντιμετωπίζοντας ποινές πολυετούς κάθειρξης. Είναι επιβεβλημένη η αλλαγή του νόμου. Διοικητικές κυρώσεις και μάλιστα αυστηρότατες, όχι όμως ποινικές διώξεις για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος που σε καμία περίπτωση δεν υφίσταται» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουλάχιστον 200 υπάλληλοι νοσοκομείων με πλαστά πτυχία έχουν απολυθεί, λέει η ΠΟΕΔΗΝ"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ποσειδώνος την Κυριακή λόγω αγώνα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν, την Κυριακή, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου με την επωνυμία «36ος Αγώνας Δρόμου Υγείας 10 χλμ. & 2 χλμ.»

Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή κατά τις ώρες 08.30΄ έως 12.30΄, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις παρακάτω οδούς και λεωφόρους των Δήμων Αργυρούπολης – Ελληνικού και Γλυφάδας ως εξής:

– Δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της Λ. Ποσειδώνος, ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα, στο τμήμα της μεταξύ της εισόδου Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά και της οδού Ευρυάλης.
– Οδός Ευρυάλης, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Ποσειδώνος και της οδού Διαδόχου Παύλου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα παραπάνω σημεία και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ποσειδώνος την Κυριακή λόγω αγώνα"

Θεοδωράκης: Μετάφραση παλαιότερης ομιλίας του Κιμ Γιονγκ Ουν η τοποθέτηση Τσίπρα για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Με παλαιότερη ομιλία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας παρομοίασε, στο twitter την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή, για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

«Η σημερινή τοποθέτηση του κ.Τσίπρα εναντίον των μη κρατικών πανεπιστημίων είναι μετάφραση παλιότερης ομιλίας του Κιμ Γιονγκ Ουν. Και λέω παλιότερης καθότι και η Βόρεια Κορέα επέτρεψε το 2010 τα μη κρατικά πανεπιστήμια», σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης για τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοδωράκης: Μετάφραση παλαιότερης ομιλίας του Κιμ Γιονγκ Ουν η τοποθέτηση Τσίπρα για τα μη κρατικά πανεπιστήμια"

Πόσα δίνουν οι Ελληνες για φακελάκια στους γιατρούς

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία όσον αφορά τις τεράστιες συμμετοχές που καλούνται οι Έλληνες να καταβάλλουν σε γιατρούς, φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση της υγείας στην Ε.Ε, στο 35% βρίσκονταν το 2015 οι πληρωμές των Ελλήνων από την «τσέπη» τους για υπηρεσίες Υγείας. Οι άμεσες πληρωμές συνιστούσαν το 2015 το 1/3 των συνολικών δαπανών για την υγεία στη χώρα μας, ποσοστό υπερδιπλάσιο του μέσου όρου 15% που είναι στην Ε.Ε και το τέταρτο υψηλότερο των κρατών- μελών.

Από τις εν λόγω ιδιωτικές δαπάνες, όπως αναφέρεται, σχεδόν το 1/3 αποτελείται από άτυπες πληρωμές που καταβάλλονται κυρίως σε χειρουργούς για να παρακαμφθούν οι λίστες αναμονής και για την εξασφάλιση της θεωρούμενης «καλύτερης φροντίδας».

Οι συνολικές δαπάνες (δημόσιες και ιδιωτικές) κυμάνθηκαν στο 8, 4% του ΑΕΠ του 2015. Συγκεκριμένα, η κατά κεφαλήν δαπάνη μειώθηκε από 2.287 ευρώ το 2009 σε 1.650 ευρώ το 2015, μείωση ύψους 28% η οποία κατατάσσει την Ελλάδα αρκετά χαμηλά σε σχέση με τον μέσο όρο στην Ε.Ε.

Παρότι παραδοσιακά η δημόσια δαπάνη για την υγεία στην Ελλάδα ποτέ δεν υπερέβη το μέσο όρο της Ε.Ε , η οικονομική κρίση είχε σημαντικό αντίκτυπο καθώς οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία αντιστοιχούν στο 5% του ΑΕΠ σε σχέση με το 7,2% που είναι ο μέσος όρος στην Ε.Ε και αντιπροσωπεύουν μόλις το 59% των συνολικών δαπανών για την υγεία.

economistas
Διαβάστε Περισσότερα » "Πόσα δίνουν οι Ελληνες για φακελάκια στους γιατρούς "

Η φτώχεια βλάπτει σοβαρά την υγεία - 10 χρόνια νωρίτερα από τους πλούσιους πεθαίνουν οι... μπατίρηδες

Οι φτωχότερες κοινωνικές ομάδες πεθαίνουν σχεδόν μια δεκαετία νωρίτερα σε σχέση με τις πλουσιότερες, όπως προκύπτει από μια νέα έρευνα, κάτι που προκαλεί ανησυχία για το γεγονός ότι οι περικοπές στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας και η αύξηση στο κόστος διαβίωσης θέτουν τους πιο ευάλωτους "μακριά από τα συλλογικά οφέλη", αναφέρει δημοσίευμα της Independent.

Η έρευνα, την οποία εκπόνησαν επιστήμονες του πανεπιστημίου του Λονδίνου Imperial, αποκαλύπτει ότι το χάσμα στο προσδόκιμο ζωής μεταξύ των πιο εύρωστων και των πιο στερημένων κοινωνικών στρωμάτων αυξήθηκε από έξι χρόνια που ήταν το 2001 σε οκτώ το 2016 για τις γυναίκες και από εννέα σε δέκα για τους άνδρες.

Οι γυναίκες στις κοινότητες με έντονο το φαινόμενο της φτώχειας το 2016 ζούσαν κατά μέσον όρο ως τα 79 τους χρόνια σε σύγκριση με 87 χρόνια που ήταν η αντίστοιχη ηλικία για την πιο εύρωστη κοινωνική ομάδα, ενώ για τους άνδρες το προσδόκιμο ήταν 74 χρόνια για τους πιο φτωχούς και 84 για τους πιο πλούσιους.

Τα συμπεράσματα των επιστημόνων δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Lancet Public Health. Από την ίδια έκθεση προκύπτει ότι το προσδόκιμο για τις φτωχότερες γυναίκες στην Αγγλία έχει μειωθεί τα τελευταία επτά χρόνια κατά τρεις μήνες.

Τα ποσοστά παιδικής θνησιμότητας ήταν επίσης σχετικώς υψηλότερα μεταξύ των φτωχότερων κοινοτήτων με τα πιο φτωχά παιδιά να έχουν 2,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πριν ενηλικιωθούν σε σχέση με τους συνομηλίκους τους από πλούσιες οικογένειες.

Τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι στην κατηγορία των πιο φτωχών καταγράφονται υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από όλες τις ασθένειες, αλλά κάποιες ασθένειες εμφανίζουν έντονη διαφορά μεταξύ φτωχών και πλουσίων--κυρίως ασθένειες του αναπνευστικού, καρδιακά νοσήματα, πνευμονολογικά νοσήματα, άνοια και καρκίνος του πνεύμονα και του οισοφάγου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η φτώχεια βλάπτει σοβαρά την υγεία - 10 χρόνια νωρίτερα από τους πλούσιους πεθαίνουν οι... μπατίρηδες"

Κυρανάκης για πλαστογραφίες: Παραγραφή αν είσαι αδερφός Τσίπρα, φυλακή αν είσαι καθαρίστρια

Την υπόθεση της καθαρίστριας από τον Βόλο με εκείνη του αδελφού του πρωθυπουργού, πολιτικού μηχανικού Δημήτρη Τσίπρα, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για πλαστογραφία, αντιπαρέβαλε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Μιλώντας στον Real FM, τόνισε: «Εδώ υπάρχει το εξής παράδοξο. Η καθαρίστρια στον Βόλο καταδικάστηκε με άρθρο 216 του ποινικού κώδικα το οποίο προβλέπει μέχρι 10 χρόνια φυλάκιση σε όποιον σκοπεύει και το κάνει τελικά να προσχωρεί στον εαυτό του περιουσιακό όφελος βλάπτοντας τρίτον», ανέφερε και συνέχισε: «Τα αδέρφια Τσίπρα, λίγους μήνες πριν όταν είχαμε την ιστορία με την πλαστή φορολογική ενημερότητα με την οποία πήγαν να πάρουν ένα δημόσιο έργο 1 εκατ. ευρώ, καταδικάστηκαν με το επόμενο άρθρο το 217 το οποίο λέει ότι "όποιος με σκοπό να διευκολύνει την άμεση συντήρηση ή την κίνησή του ή την κοινωνική του πρόοδο καταρτίζει πλαστό έγγραφο"».



«Αυτά είναι τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά στην ελληνική κοινωνία. Προφανώς αν είσαι αδερφός και ξάδερφος του πρωθυπουργού έχεις καλύτερη μεταχείριση σε σχέση με μία καθαρίστρια την οποία τη χρησιμοποίησε μάλιστα και προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει την προπαγάνδα του», σχολίασε επίσης ο κ. Κυρανάκης.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυρανάκης για πλαστογραφίες: Παραγραφή αν είσαι αδερφός Τσίπρα, φυλακή αν είσαι καθαρίστρια"

Κουνάει και το δάχτυλο ο Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις για τη μειονότητα»

Νέες βολές από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Στην προσπάθειά του να αποτάξει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την φυλάκιση του επικεφαλής του φιλο- κουρδικού Κόμματος, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, χρησιμοποίησε ως επιχείρημα τη στάση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έναντι της χώρας μας, για την «Δυτική Θράκη».

Σε συνέντευξή του σήμερα στο CNN Türk, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ανέφερε ότι η απόφαση του ΕΔΑΔ δεν συνάδει ούτε με άλλες αποφάσεις που έχει λάβει, ότι δεν είναι έννομη και ότι πρόκειται να αντιταχθούν σε αυτή ως Τουρκία.

tsavou_thraki


Έφερε λοιπόν, ως παράδειγμα την Ελλάδα, η οποία επίσης δεν συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ για τη Δυτική Θράκη, όπως είπε, και ακόμη απαγορεύουν στη μειονότητα να χρησιμοποιεί τη λέξη «Τούρκος».

«Πόσα χρόνια είναι τώρα που Ελλάδα δεν εφαρμόζει σχετικές αποφάσεις για τους μειονοτικούς; Είχε μεταφερθεί στο ΕΔΑΔ η απαγόρευση της χρήσης του όρου Τούρκος. Αυτό που προσπαθώ να τονίσω είναι ότι κι άλλες χώρες δεν εφαρμόζουν αυτές τις αποφάσεις. Είναι δικαίωμά μας να κρίνουμε τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ» δήλωσε και αναρωτήθηκε γιατί δεν λέει κανείς τίποτα στις άλλες χώρες που δεν συμμορφώνονται επίσης με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε και μαθήματα διπλωματίας προς την ύπατη εκπρόσωπο της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική, Φεντερίκα Μογκερίνι, στο θέμα αυτό, λέγοντας ότι «ξεπέρασε τα όρια», ζητώντας την απελευθέρωση του Κούρδου πολιτικού, Σελαχατίν Ντεμιρτάς.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουνάει και το δάχτυλο ο Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις για τη μειονότητα»"

Καμπανάκι της ΤτΕ για την υπερφορολόγηση και τα μεγάλα πλεονάσματα

Αλλαγή μείγματος της δημοσιονομικής πολιτικής εισηγείται η Τράπεζα της Ελλάδος, στην έκθεσή της για Χρηματοπιστωτικό Σύστημα.

Μετά τις συστάσεις της Κομισιόν για καθυστερήσεις στην υλοποίηση των μεταμνημονιακών προαπαιτούμενων, η ΤτΕ εκτιμά πως τα υπεπλεονάσματα επιτυγχάνονται σε βάρος της πραγματικής οικονομίας.

«Το αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης το 2018 αναμένεται πλεονασματικό σύμφωνα με την Εισηγητική Έκθεση του Προϋπολογισμού 2019, όπως εξάλλου διαμορφώθηκε και το 2017, και μάλιστα προβλέπεται εκ νέου υπέρβαση του πρωτογενούς αποτελέσματος έναντι του δημοσιονομικού στόχου σύμφωνα με τη μεθοδολογία της ενισχυμένης εποπτείας» σημειώνει η ΤτΕ.

Ωστόσο, συνεχίζει η έκθεση «η υπέρβαση του δημοσιονομικού στόχου στερεί πόρους από την πραγματική οικονομία, που θα βοηθούσαν την ανάκαμψή της και την ενίσχυση της ρευστότητας».

Τονίζεται ότι «η υπέρβαση του πρωτογενούς πλεονάσματος έναντι του στόχου για ακόμα ένα έτος επηρέασε το διαθέσιμο εισόδημα και την ιδιωτική κατανάλωση, ενώ η υποεκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων επιδρά αρνητικά στο παραγωγικό κεφάλαιο της χώρας και τη μεσοπρόθεσμη αναπτυξιακή δυναμική».

Εκτός από τους εξωγενείς κινδύνους που απειλούν την Οικονομία το 2019, συγκαταλέγονται και θέματα πολιτικής, όπως «η υπέρμετρη φορολόγηση, αλλά και τυχόν ανάκληση ή καθυστερήσεις στην υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων».

Επίσης, τονίζεται ότι:


  • Η απρόσκοπτη πρόσβαση του Ελληνικού Δημοσίου στις αγορές ομολόγων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην κανονικότητα. Η ύπαρξη του ταμειακού αποθέματος ασφαλείας, αν και αποτελεί μια άγκυρα ασφαλείας καθώς επιτρέπει την εξασφάλιση χρηματοδότησης από τις αγορές με ευνοϊκούς όρους για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών, εντούτοις συνεχίζει να έχει εξαιρετικά βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα και περιορισμένου βαθμού δυνατότητα απορρόφησης κραδασμών από μια αντίξοη εγχώρια ή διεθνή συγκυρία.
  • Αναμφισβήτητα, η καλύτερη εγγύηση για μια επιτυχή πορεία είναι η προσήλωση στην ολοκλήρωση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας και η επακόλουθη εδραίωση της εμπιστοσύνης των αγορών στις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, που είναι και το κύριο ζητούμενο για την απρόσκοπτη αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους από τις αγορές κεφαλαίων και την πλήρη αποδέσμευση της Ελλάδος από τα προγράμματα επιτήρησης.
  • Το υπάρχον δημοσιονομικό μίγμα, παρόλο που εκπληρώνει τους δημοσιονομικούς στόχους, στερεί πόρους από την πραγματική οικονομία λόγω της υπερφορολόγησης και της περικοπής των επενδυτικών δαπανών.
  • Κατά συνέπεια, χρειάζεται μία αναδιάταξη του δημοσιονομικού μίγματος μέσω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών και της ανα- κατανομής της δημόσιας δαπάνης κατά τρόπο που θα τονώνει την ανάπτυξη.


Τέλος, η έκθεση υπογραμμίζει πως «είναι σημαντικό να αντιστραφεί η τάση της μείωσης των δημοσίων επενδύσεων των προηγούμενων ετών, που έχει οδηγήσει στη μείωση του παραγωγικού αποθέματος κεφαλαίου της ελληνικής οικονομίας. Απαιτούνται λοιπόν η καλύτερη αξιοποίηση των πόρων των Διαρθρωτικών Ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η επέκταση των συμπράξεων δημόσιου - ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) σε κλάδους όπου υπάρχει έλλειμμα δημοσίων επενδύσεων, η επιτάχυνση του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων που θα συνοδεύονται από νέες επενδύσεις των ιδιωτών επενδυτών, αλλά και η ταχύτερη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ιδιωτικό τομέα».

Δείτε ολοκληρη την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Καμπανάκι της ΤτΕ για την υπερφορολόγηση και τα μεγάλα πλεονάσματα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news