facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

ΚΚΕ για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε μαθητέ, γονείς και εκπαιδευτικούς καταγγέλλει το ΚΚΕ με αφορμή τα επεισόδια στην εκδήλωση, όπου θα συμμετείχε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα, ήταν μία απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, απέναντι σε ανήλικους μαθητές, σε εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, φοιτητικών συλλόγων, εκπαιδευτικών, που ήθελαν απλά να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους και όχι να ματαιώσουν την εκδήλωση με ομιλητή τον Υπουργό Παιδείας".

"Η κυβέρνηση επιστρατεύει τον αυταρχισμό γιατί η πολιτική της είναι αντιλαϊκή. 'Αλλωστε το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας αποδεικνύεται από το γεγονός ότι επιλέγει να συνδιαλέγεται "κεκλεισμένων των θυρών" μόνο με αυτούς που υποστηρίζουν τη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της" σημειώνει η ανακοίνωση του κόμματος, καταλήγοντας "το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να παλέψουν ενάντια στο αντιδραστικό σχέδιο της κυβέρνησης για το Λύκειο και για μια Παιδεία που να υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες τους".

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΚΕ για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς"

Αλλαγή ατζέντας από την κυβέρνηση - Ο προϋπολογισμός την Τετάρτη στη Βουλή

Το μεγάλο υπερπλεόνασμα του προϋπολογισμού, που αναμένεται να ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ, θα οδηγήσει για ακόμα μια φορά το Μαξίμου να στρέψει όλα τα βλέμματα προς το πεδίο της οικονομίας. Το εγχείρημα, όπως και άλλες φορές, έχει αποδειχτεί πως δεν είναι εύκολο αφού η καθημερινότητα αλλάζει συνεχώς την ατζέντα. Η εβδομάδα που έρχεται θα είναι ένα ακόμα τεστ για τις σχέσεις με την Εκκλησία μετά την άρνηση της Ιεραρχίας να αποδεχτεί την αλλαγή του τρόπου μισθοδοσίας των κληρικών, ενώ και τα χθεσινά επεισόδια στο Πολυτεχνείο θα αποτελέσουν σημείο τριβής.

Το Euroworking Group της προηγούμενης Πέμπτης άνοιξε το δρόμο για τη μη περικοπή των συντάξεων που ήταν ο βασικός στόχος του πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου. Προπομπός θα είναι η αυριανή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ωστόσο η “σφραγίδα” θα μπει από το Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου και κανείς στο κυβερνητικό στρατόπεδο δεν φοβάται πως μπορεί να υπάρξει κάποιο “ατύχημα”.

Στις 21 Νοεμβρίου η ΕΕ θα δώσει στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τους προϋπολογισμούς όλων χωρών της ευρωζώνης, ενώ ειδικά για την Ελλάδα θα ανακοινωθεί και η έκθεσή της για την πρώτη περίοδο της ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας. Τα νέα αναμένονται να είναι καλά με την κυβέρνηση να προχωρά την Τετάρτη στην κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή. Δεν θα περιλαμβάνει το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, αλλά θα περιέχεται σε αυτόν και το κόστος όλων των αντίμετρων (μείωση ΕΝΦΙΑ, προσλήψεις στα ειδικά σχολεία, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών κλπ).

Παρ’ όλα αυτά η πρώτη έκθεση της Κομισιόν για τη χώρα αναμένεται να χτυπήσει και ένα “καμπανάκι” για ζητήματα, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις και τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στην υλοποίηση του προγράμματος.

Το πακέτο των εξαγγελιών του Αλέξη Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη προχωρά με τα νομοθετήματα που έρχονται στη Βουλή, ενώ την ίδια ώρα στην οδό Νίκης έχουν βγάλει τα κομπιουτεράκια υπολογίζοντας το φετινό κοινωνικό μέρισμα που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ξεπεράσει τα 900 εκατ. ευρώ. Θα διανεμηθεί με περιουσιακά και κοινωνικά κριτήρια όπως είχε γίνει και τις τρεις προηγούμενες χρονιές.

Παράλληλα ετοιμάζονται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να καταβληθούν μέσα στα Χριστούγεννα και τα αναδρομικά για τις ειδικές κατηγορίες (ένστολους, δικαστές, πανεπιστημιακούς, γιατρούς) που ψηφίστηκαν στη Βουλή που ξεπερνούν τα 800 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με το αφορολόγητο και πως σκοπεύει να προχωρήσει η κυβέρνηση τόσο τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου όσο και από το Μαξίμου δεν αποκαλύπτουν τις προθέσεις τους. Δεν αποκλείεται να είναι ένα από τα τελευταία “προεκλογικά χαρτιά” που θα βγάλει ο Αλέξης Τσίπρας πριν από την προσφυγή στις κάλπες.

Τα στελέχη της Ηρώδου Αττικού ευελπιστούν πως όλες αυτές οι ενέργειες και τα μέτρα θα αποτυπωθούν θετικά στις δημοσκοπήσεις που θα δουν το φως της δημοσιότητας από τις αρχές της νέας χρονιάς προκειμένου μέχρι την άνοιξη ο πρωθυπουργός να αποφασίσει για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλαγή ατζέντας από την κυβέρνηση - Ο προϋπολογισμός την Τετάρτη στη Βουλή"

Το συγκινητικό μήνυμα των νέων από το Μάτι: Σε νιώθω Καλιφόρνια, ξέρω πώς είναι να χάνεις τα πάντα

Έχοντας βιώσει τον πύρινο όλεθρο, την καταστροφή, το θάνατο και την έντονη οσμή του καμένου από τη μαύρη 23η Ιουλίου να παραμένει διάχυτη οι νέοι από τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής έστειλαν ένα συγκινητικό μήνυμα στην Καλιφόρνια που δοκιμάζεται από τις φονικές πυρκαγιές, μετρώντας 76 νεκρούς και πάνω από 1.200 αγνοούμενους.

Οι νέοι από το Μάτι, τον Νέο Βουτζά και όλες τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής με ένα κολλάζ τεσσάρων ασπρόμαυρων φωτογραφιών που η κάθε μία έγραφε από μία λέξη, σχηματίζοντας την πρόταση: «Σε νιώθουμε Καλιφόρνια» (We feel you California) εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους ανθρώπους που χάνουν αγαπημένα πρόσωπα και περιουσίες από τη φωτιά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.



Το κείμενο στα ελληνικά:

«Σε νιώθω Καλιφόρνια! Έχω νιώσει και εγώ πως είναι να σβήνονται τα μέρη που έχεις τις πιο όμορφες αναμνήσεις σου. Έχω νιώσει πως είναι να κοιτάς γύρω σου κ να μην καταλαβαίνεις που βρίσκεσαι.

Έχω νιώσει πως είναι να αναρωτιέσαι συνέχεια γιατί; και τώρα; Και τώρα, πως θα γίνουν πάλι από την αρχή; Έχω νιώσει πως είναι να χάνεις τα πάντα!

Κάνε κουράγιο όμως Καλιφόρνια γιατί σ όλα αυτά που θα νιώσεις, την απογοήτευση, τη στεναχώρια, την πίκρα και το θυμό, θα βρεις ένα παραθυράκι που δεν το γνώριζες πριν.. & αυτό θα σε κρατήσει όρθια .. θα δεις ότι δεν είσαι μόνη αλλά θα είστε πολλοί και θα έχετε ο ένας δίπλα τον άλλον και θα τα καταφέρετε..θα σηκωθείτε Καλιφόρνια

ΚΑΙ θα αποκτήσετε ξανά τον Παράδεισο σας (σσ. το Paradise)! Σε νιώθω Καλιφόρνια!»

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, έκανε retweet την ανάρτηση του αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Σπύρου Λίτσα, γράφοντας: «Ευχαριστούμε Μάτι».


Στους 76 οι νεκροί από τον πύρινο εφιάλτη στην Καλιφόρνια

Τις τελευταίες ημέρες, οι φονικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια έχουν στοιχίσε τη ζωή 76 ανθρώπων στην κομητεία Μπιουτ στην Καλιφόρνια, μετά την ανεύρεση λειψάνων άλλων πέντε θυμάτων.

Ο σερίφης της Κομητείας, Κόρι Χόνι ανέφερε ότι ο αριθμός των αγνοουμένων εξαιτίας της δασικής πυρκαγιάς Καμπ, η οποία είναι η φονικότερη στην ιστορία της Πολιτείας, αυξήθηκε σε 1.276, ή κατά 265 πρόσωπα, από την Παρασκευή.

Ο Χόνι συμπλήρωσε πως 714 άνθρωποι που είχαν κηρυχθεί αγνοούμενοι βρέθηκαν ζωντανοί και αφαιρέθηκαν από τον κατάλογο των προσώπων η τύχη των οποίων παραμένει άγνωστη, αριθμός αυξημένος κατά 385 από την Παρασκευή.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Το συγκινητικό μήνυμα των νέων από το Μάτι: Σε νιώθω Καλιφόρνια, ξέρω πώς είναι να χάνεις τα πάντα"

«Όχι» από τον αντιεισαγγελέα στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού

«Όχι» στην αποφυλάκιση του καταδικασμένου για τη δράση της 17 Νοέμβρη Σάββα Ξηρού λέει ο αντεισαγγελέας Εφετών.

Όπως αναφέρει η Real News, ο Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι πως δεν έχει μετανοήσει και αυτό φαίνεται στις «καθόσον οι κατά καιρούς δηλώσεις από μέρους του προσχηματικής και υποκριτικής συγγνώμης δεν πείθουν» και «επ' αυτού αν αφεθεί ελεύθερος θα καταστεί πόλος έλξεως, καθοδηγητής και ιδεολογικός στρατολόγος».

Για τον εισαγγελέα το ερώτημα παραμένει αν ο Ξηρός έπαυσε να αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία, ενώ για το 95% της αναπηρίας του λόγω της τυφλότητάς του αναφέρει ότι η απουσία όρασης ως αίσθηση αποδυναμώνει εν μέρει τον άνθρωπο. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, πέραν της όρασης, δεν γίνεται λόγος για τις υπόλοιπες τρεις, όπως την ακοή, τη γεύση και την όσφρηση, ενώ για την αφή επίσης δεν συνάγεται ειδικότερο, πέραν τις μερικής αναπηρίας στο ένα από τα δύο άκρα.

Ο Σάββας Ξηρός έχει καταδικαστεί σε πέντε φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε πέντε δολοφονίες, εκρήξεις και ληστείες. Ζήτησε να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας, καθώς σύμφωνα με πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ, έχει 95% αναπηρία.

Ο Ξηρός έχει εκτίσει 16 χρόνια από την ποινή του. Κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης τον Οκτώβριο, επικαλούμενος διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου για απολύσεις υπό όρους από την φυλακή, καταδίκων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Έχει καταδικαστεί σε πέντε φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε πέντε δολοφονίες, εκρήξεις και ληστείες. Ζήτησε να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας, καθώς σύμφωνα με πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ, έχει 95% αναπηρία.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "«Όχι» από τον αντιεισαγγελέα στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού"

Σκόπια: Η Ρωσία θα πάει το ζήτημα του ονόματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Ο επικεφαλής της Αποστολής της Ρωσίας στον ΟΑΣΕ, Αλεξάντερ Λουκασέβιτς, δήλωσε ότι το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, βάσει της παραγράφου 3 του ψηφίσματος 845 του Συμβουλίου Ασφαλείας, γράφει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

«Η απόφαση για το όνομα της ‘Μακεδονίας’ πρέπει να εδράζεται σε νομικές βάσεις, οι οποίες ταυτόχρονα δεν θα χωρίζουν (διαιρούν) την κοινωνία. Υποθέτουμε ότι το θέμα της ονομασίας θα εξετασθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας σύμφωνα με την απόφαση 845,παράγραφος 3 του Συμβουλίου Ασφαλείας», έγραψε ο Λουκασέβιτς στο Twitter.

Σύμφωνα με τη Ρωσία, οι αρχές των Σκοπίων δεν σεβάστηκαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την αλλαγή του ονόματος και κατηγόρησαν τη Δύση ότι παρεμβαίνει μόνιμα στις εσωτερικές υποθέσεις της πΓΔΜ από το 2016.

Η δήλωση του Λουκασέβιτς θεωρείται από τους παρατηρητές ως μια άμεση προσπάθεια της Μόσχας να ανατρέψει τη Συμφωνία των Πρεσπών και την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, σημειώνει το δημοσίευμα.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπια: Η Ρωσία θα πάει το ζήτημα του ονόματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας"

Κλειστά σχολεία τη Δευτέρα στα Γρεβενά λόγω χιονιά

Η έντονη χιονόπτωση ανάγκασε τον Δήμο Γρεβενών να δώσει εντολή για να κλείσουν συγκεκριμένα σχολεία αύριο Δευτέρα.

Με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου δεν θα λειτουργήσουν λόγω της χιονόπτωσης και των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Επίσης εξ αιτίας της χιονόπτωσης δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο Τσοτύλι και τον Πεντάλοφο της Π.Ε. Κοζάνης μετά από ανακοίνωση του δημάρχου Βοϊου Δημήτρη Λαμπρόπουλου.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστά σχολεία τη Δευτέρα στα Γρεβενά λόγω χιονιά "

Εθνικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο ιδρύει το υπουργείο Υγείας

Στη θεσμοθέτηση Εθνικού Ινστιτούτου για τον Καρκίνο προχωράει το υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός, Ανδρέας Ξανθός.

«Κάνουμε ένα σοβαρό βήμα, θεσμοθετώντας το επόμενο διάστημα ένα Εθνικό Ινστιτούτο για τις νεοπλασίες» τόνισε μεταξύ άλλων, από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Όπως εξήγησε, θα πρόκειται για έναν δημόσιο φορέα, ο οποίος θα έχει την επιστημονική εποπτεία όλων των δράσεων -της εκπόνησης και υλοποίησης του εθνικού σχεδιασμού- για τον καρκίνο.

Διευκρίνισε δε, ότι «στόχος δεν είναι άλλος από την ολιστική προσέγγιση και την ιατρική ακρίβεια». «Άλλωστε, αυτό επιχειρείται να επιτευχθεί και μέσα από τη σύμπραξη των υπουργείων Υγείας - Έρευνας - Καινοτομίας, της οποίας το πρωτόκολλο συνεργασίας είναι έτοιμο να υπογράφει το αμέσως επόμενο διάστημα» συμπλήρωσε.

«Είναι μια μεγάλη πρόκληση, με φόντο τις ιατρικές εξελίξεις σ' όλο τον κόσμο και ειδικά στη θεραπεία του καρκίνου. Η ιδέα είναι παίρνοντας βιο-δεικτες, δηλαδή γονιδιακές αλλαγές που υπάρχουν στους ασθενείς, να υπάρξει στοχευμένη θεραπεία».

Ο κ. Ξανθός έδωσε το «παρών» στο πρώτο forum της κοινής ευρωπαϊκής δράσης κατά του καρκίνου, στο οποίο συμμετέχουν περισσότερες από 20 χώρες.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Εθνικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο ιδρύει το υπουργείο Υγείας"

Έκλεισε η υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων για τον Α. Καρέλια

«Καθαρός» βγήκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο Ανδρέας Καρέλιας και η ομώνυμη καπνοβιομηχανία για τις πέντε λαθρεμπορικές παραβάσεις, μετά την εμπλοκή του σε μεγάλης έκστασης λαθρεμπορία τσιγάρων προς τα Σκόπια, με το τέχνασμα εικονικών εξαγωγών.

Πάντως, πρέπει να επισημανθεί ότι προηγουμένως, το 2009, ο Ανδρέας Καρέλιας ως προς το ποινικό σκέλος είχε αθωωθεί ομόφωνα με αμετάκλητη απόφασή του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δυτικής Μακεδονίας, ως προς τις κατηγορίες τις ηθικής αυτουργίας στις ψευδείς βεβαιώσεις και της λαθρεμπορίας κατ’ εξακολούθηση.

Στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο κ. Καρέλιας και ζητούσε να αναιρεθεί απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης, κατά το σκέλος εκείνο που αφορούσε την καταλογιστική πράξη του προϊσταμένου του Τελωνείου Νίκης (Φλώρινα), με την οποία καταλογίστηκαν σε βάρος του και της καπνοβιομηχανίας 5 τελωνειακές λαθρεμπορικές παραβάσεις. Οι παραβάσεις ήταν ύψους 4.213.186 ευρώ συν τέλη χαρτοσήμου και εισφορά ύψους 101.116 ευρώ, συν πολλαπλά τέλη 14.043.955 ευρώ συν τέλη 337.052 ευρώ (σύνολο 18.605.309 ευρώ).

Η ιστορία ξεκίνησε όταν στο τελωνείο Νίκης διαβιβάστηκε έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Φλώρινας, στο οποίο αναφερόταν ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη για μεγάλης έκτασης λαθρεμπορία τσιγάρων σε βάρος του Ανδρέα Καρέλια και άλλων 7 ατόμων.

Έτσι, ο προϊστάμενος του τελωνείου Νίκης έκρινε ότι «διαπράχθηκε λαθρεμπορία τσιγάρων, με το τέχνασμα της εικονικής εξαγωγής, από μία πολυάριθμη οργάνωση, στην οποία συμμετείχαν πρόσωπα που σχετίζονται με την αποστολή, τη μεταφορά και το εμπόρευμα και τελωνειακοί υπάλληλοι (που βεβαίωσαν ψευδώς στα τελωνειακά έγγραφα ότι τα τσιγάρα εξήλθαν κανονικά από το τελωνείο Νίκης στην Π.Γ.Δ.Μ.), με προεκτάσεις σε αλλοδαπές χώρες και η οποία είχε διαμορφώσει μία πολύπλοκη δομή για τη μεταφορά, απόκρυψη και διάθεση του λαθρεμπορεύματος, με τη χρησιμοποίηση αλλοδαπών οδηγών, μεταφορικών οχημάτων και αποθηκευτικών χώρων, με σκοπό τον προσπορισμό αθέμιτου οφέλους και αποτέλεσμα την πρόκληση ζημίας στο Ελληνικό Δημόσιο από τη διαφυγή των οφειλόμενων φόρων».

Έτσι, εκδόθηκε καταλογιστική πράξη σε βάρος του Ανδρέα Καρέλια για τελωνειακές παραβάσεις λαθρεμπορίας.

Να διευκρινιστεί ότι κατά το ποινικό σκέλος, εκτός τον κ. Καρέλια, αθωώθηκαν 6 ακόμα εμπλεκόμενα άτομα, ενώ κρίθηκε ένοχο μόνο ένα άτομο.

Το Β΄ Τμήμα του ΣτΕ, (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Ειρήνη Σάρπ και εισηγητής ο πάρεδρος Ι. Δημητρακόπουλος), με την υπ΄ αριθμ. 2346/2018 απόφασή του, αφού ερμήνευσε την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και την νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), έκανε δεκτή την αίτηση του κ. Καρέλια και αναίρεσε την υπ’ αριθμ. 1160/2015 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης και ακύρωσε την από 31.3.2008 καταλογιστική πράξη του προϊσταμένου του τελωνείου Νίκης.

dikastiko
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκλεισε η υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων για τον Α. Καρέλια"

ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση «έθαψε» βούλευμα για ευθύνη υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή

Συνεχίζεται το «γαϊτανάκι» ανακοινώσεων και τοποθετήσεων σχετικά τόσο με τις ευθύνες για την οικονομική κρίση, όσο και με την καταγγελλόμενη από το ΚΙΝΑΛ σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ - Κώστα Καραμανλή.

«Η Δικαιοσύνη οφείλει να είναι τυφλή και όχι μονόφθαλμη. Όλα στο φως, για όλους και για όλα. Από σημερινό, όμως, δημοσίευμα της εφημερίδας, προκύπτει ότι αυτά, για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ,δεν ισχύουν. Κινείται με σχέδιο εξόντωσης αντιπάλων και κάλυψης ημετέρων και συμμάχων» τονίζει σε νέα του παρέμβαση, το Κίνημα Αλλαγής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε Δικαστικό Βούλευμα του 2017, ο εισαγγελέας αποδίδει συγκεκριμένες ευθύνες για ζημιά του Δημοσίου, ύψος 147 εκατ. ευρώ, από πράξεις και παραλείψεις τριών υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή, κατά την παραλαβή του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η δικογραφία αυτή, σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ, «ουδέποτε γνωστοποιήθηκε στη Βουλή, αμελλητί, όπως προβλέπεται, παρά το ότι προέκυψε η εμπλοκή πολιτικών προσώπων». «Και επίσης καμία ανεξάρτητη αρχή δεν διέταξε να γίνει έρευνα» συμπληρώνει.

«Ρωτάμε: Ποιος και με ποιου εντολή ανέλαβε την ευθύνη της απόκρυψης της υπόθεσης; Περιμένουμε άμεσα απάντηση» καταλήγει το κόμμα της Φώφης Γεννηματά.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση «έθαψε» βούλευμα για ευθύνη υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή "

Συλλαλητήριο πάλι στα Σκόπια κατά της αλλαγής του ονόματος (Vid)

Σήμερα έκλεισε πάλι το κέντρο των Σκοπίων, με συλλαλητήριο που πραγματοποίησε  το κίνημα «Μακεντόνια Μπλοκίρα»  μπροστά από το κοινοβούλιο.

Η διαμαρτυρία έγινε κατά των συνταγματικών αλλαγών που βρίσκονται σε κοινοβουλευτική διαδικασία, προκειμένου να γίνει εναρμόνιση του Συντάγματος με τις απαιτήσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών, με την Ελλάδα, για την αλλαγή του ονόματος.

Η διαδήλωση είχε ανακοινωθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για «μαζική διαμαρτυρία» στην αλλαγή του ονόματος της χώρας και τις τροποποιήσεις στο σύνταγμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, λεωφορεία για το συλλαλητήριο ήρθαν από όλη την επικράτεια μεταφέροντας υποστηρικτές του κινήματος.

 Σχετικό βίντεο στο FB

https://www.facebook.com/tv21hd/videos/2347093891975839/

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Συλλαλητήριο πάλι στα Σκόπια κατά της αλλαγής του ονόματος (Vid)"

Την Τετάρτη στο "σκαμνί" ο Αρτέμης Σώρρας

Για την Τετάρτη έχει προσδιοριστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου η δίκη που αφορά στις κατηγορίες της διασποράς ψευδών ειδήσεων κατ’ εξακολούθηση και της διέγερσης. Στο εδώλιο παραπέμπονται εννέα άτομα, ανάμεσα στα οποία και ο Αρτέμης Σώρρας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εκδικαζόμενη υπόθεση σχετίζεται με την αναφορά που είχε κάνει πρώτος πανελλαδικά ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου

Μάρτυρας κατηγορίας είναι ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Άρης Ροζάκης καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η εκδικαζόμενη υπόθεση σχετίζεται με την αναφορά που είχε κάνει πρώτος πανελλαδικά ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου στην εισαγγελία για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Η υπόθεση είχε αναβληθεί με επεισοδιακό τρόπο τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο δικηγόρος του Αρτέμη Σώρρα αρχικώς ζήτησε να ακυρωθεί το κατηγορητήριο υποστηρίζοντας ότι υπάρχει δεδικασμένο, αίτημα που απορρίφθηκε. Στη συνέχεια υπέβαλε μήνυση σε βάρος της προέδρου και της Εισαγγελέως, ζητώντας την εξαίρεσή τους, αίτημα που επίσης απορρίφθηκε.

Ακολούθησε νέο αίτημα αναβολής για την προφύλαξη της διαδικασίας, καθώς, όπως είπε, το κλίμα είχε διαταραχθεί και υπήρχε δυσπιστία μετά και τη μήνυση που υποβλήθηκε. Το δικαστήριο διέκοψε και πάλι για να αποφανθεί και εν τέλει ανακοινώθηκε ότι η δίκη αναβάλλεται για τις 21 Νοεμβρίου του 2018.

Εν τω μεταξύ, για την ερχόμενη Τετάρτη, τα προηγούμενα 24ωρα, οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα, μέλη της "Ελλήνων Συνέλευσις" "όργωσαν" το Ηράκλειο καλώντας σε συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας.

cretalive
Διαβάστε Περισσότερα » "Την Τετάρτη στο "σκαμνί" ο Αρτέμης Σώρρας"

Η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα για τη σύλληψη μέλους του -«Δεν είμαστε ανέτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε»

Τη δική του εκδοχή για το τι συνέβη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο και αμαύρωσαν την επέτειο δίνει ο Ρουβίκωνας.
Η αναρχική συλλογικότητα μέσω εκτενούς ανάρτησης στον λογαριασμό της στο Facebook αναφέρεται στη δράση της αστυνομίας και επιτίθεται στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, κάνει λόγο για ξυλοδαρμό μέλους της, αλλά και τη σύλληψη ενός άλλου.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Ρουβίκωνα:
Ο Ρουβίκωνας για άλλη μια φορά συμμετείχε στην πορεία της 17 Νοέμβρη μέσα απο το κάλεσμα και το μπλοκ της Αναρχικής Ομοσπονδίας στην οποία μαζί με άλλες συλλογικότητες είμαστε μέλη. Και φέτος πορευτήκαμε μαζί με τους συντρόφους και τους φίλους που συσπειρώθηκαν στο μπλοκ μας αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο του αγώνα για να στείλουμε ένα σινιάλο τιμής στην μεγαλύτερη εξέγερση της Ελληνικής κοινωνίας μετά τον εμφύλιο αλλά και για να δηλώσουμε το παρόν στις μάχες του σήμερα, να κάνουμε και ένα σινιάλο αυτοοργάνωσης και αντίστασης στην κοινωνική βάση.
Σε όλη την διάρκεια της πορείας τα ΜΑΤ που είχαμε παρα πόδα στο μπλοκ μας έδειξαν ιδιαίτερα προκλητική συμπεριφορά με απειλές, σεξιστικές αναφορές και ύβρεις. Εμείς τιμώντας την συλλογική απόφαση για τον χαρακτήρα της πορείας δεν απαντήσαμε στις προκλήσεις.
Αποδείχθηκε ότι αυτές οι προκλήσεις ήταν μέρος ενός κατασταλτικού σχεδιασμού να χτυπηθούν τα αναρχικά μπλοκ μετά το τέλος της πορείας κατά την επιστροφή του κόσμου. Στο σκοτάδι, εκεί που δεν υπάρχουν «μάρτυρες» η αστυνομία έχει την ευκαιρία να βγάλει το άχτι της όπως ακριβώς είχε κάνει και την προηγούμενη χρονιά που το μπλοκ της αναρχικής ομοσπονδίας είχε χτυπηθεί εξίσου αναίτια έξω από την ΓΑΔΑ. Είναι άλλωστε βέβαιοι ότι οι παπαγάλοι της δημοσιογραφίας θα ξεπλύνουν το οτιδήποτε κατασκευάζοντας πληροφορίες έτσι που να παρουσιαστεί η αστυνομία αμυνόμενη.
Την ώρα που αποχωρούσαμε από το μετρό αμπελοκήπων (αφού πήραμε το μάθημα της περσινής χρονιάς για το που «μας περιμένουν») τα ΜΑΤ που είδαν το σχέδιό τους να πηγαίνει στράφι έκαναν μια σπασμωδική όσο και άγρια επίθεση στον κόσμο που αποχωρούσε. Κατορθώσαμε και χαλάσαμε τα σχέδιά τους να μας συντρίψουν λίγο παρακάτω άλλα όχι χωρίς κόστος. Ενα μέλος μας ξυλοκοπήθηκε άγρια και κατέληξε αιμόφυρτο και με κατάγματα στο νοσοκομείο ενώ ένα άλλο μέλος μας συνελήφθη, ξυλοκοπήθηκε από δεκάδες αστυνομικούς και τώρα το σέρνουν στα δικαστήρια με κατηγορίες για απόπειρα σωματικών βλαβών κατά των ΜΑΤ.
Και με δεδομένο ότι τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ είχαν ήδη φροντίσει να διασπείρουν fake news ότι διαδηλωτές επιτέθηκαν στην αστυνομία τα πράγματα θα ήταν άσχημα. Αλλά δυστυχώς γι αυτούς δεν είναι μόνοι στον κόσμο. Ηδη έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο βίντεο που δείχνουν ακριβώς τι έγινε και νομίζουμε ότι είναι η ώρα οι απολογητές του αστυνομικού συμμοριτισμού να σκεφτούν καλύτερους τρόπους για να υπηρετήσουν τα αφεντικά τους. Ηδη διάφοροι στα ΜΜΕ προσπαθούν να αλλάξουν τον τόπο σύλληψης του μέλους μας και να τον τοποθετήσουν όπου βολεύει καλύτερα την προπαγάνδα τους.
Η χτεσινή βραδιά έδειξε από ένα σύνολο γεγονότων που ξεκινούν από την Λ. Αλεξάνδρας και φτάνουν στις αύρες και τον θάλαμο αερίων και τρομοκρατίας στα Εξάρχεια το νέο πρόσωπο της καταστολής με αριστερό πρόσημο. Χωρίς τυμπανοκρουσίες ο Σύριζα συνεχίζει την «ωρίμανση» σε νέο ΠΑΣΟΚ και τα πρώτα αφηγήματα για μια «προοδευτική» εκδοχή του «νόμος και τάξη» έχουν πέσει στο τραπέζι. Αλλωστε εκλογές έρχονται...
Τέλος πάντων, ο δρόμος του αγώνα είναι στρωμένος με κρατική καταστολή. Δεν περιμένουμε ούτε αλήθειες, ούτε εντιμότητες, ούτε κάποια «ανθρωπιά» από τις ένστολες συμμορίες που προστατεύουν την εξουσία ή από τους απολογητές τους στα ΜΜΕ. Καλά θα κάνουν και αυτοί να μην περιμένουν ότι θα μας κάμψουν κάτι τέτοια ή ότι είμαστε ανέτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε.
Έκαστος εφ’ ω ετάχθη...

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα για τη σύλληψη μέλους του -«Δεν είμαστε ανέτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε» "

Βουλγαρία: «Μπλόκα» σε δρόμους για την αύξηση των τιμών στα καύσιμα

Χιλιάδες Βούλγαροι απέκλεισαν σήμερα τους μεγάλους οδικούς άξονες και τα συνοριακά φυλάκια ανάμεσα στην Βουλγαρία και την Τουρκία και την Βουλγαρία και την Ελλάδα για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση των τιμών των καυσίμων εν μέσω γενικευμένης δυσαρέσκειας για το χαμηλό βιοτικό επίπεδο στην φτωχότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν επί ώρες μεγάλους αυτοκινητοδρόμους που διασχίζουν την χώρα πριν διαλυθούν από την αστυνομία.

Διαδηλωτές απέκλεισαν επίσης τον αυτοκινητόδρομο Μαρίτσα που οδηγεί προς τα συνοριακά περάσματα Καπιτάν Αντρέεβο και Λέσοβο, στην μεθόριο με την Τουρκία, καθώς και την πρόσβαση προς το συνοριακό πέρασμα της Κούλατα με την Ελλάδα.

Περί τους 2.000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν για την διατήρηση της τάξης.

Για δεύτερη ημέρα σήμερα, συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στις μεγάλες πόλεις της χώρας, ενώ νέες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται για αύριο.

Στην Σόφια, δεκάδες διαδηλωτές παρακώλυσαν την κυκλοφορία στις κεντρικές λεωφόρους φωνάζοντας «Μαφία» και «Παραίτηση».

Οι διαδηλώσεις του σαββατοκύριακου κατά της αύξησης των τιμών των καυσίμων και της προγραμματισμένης αύξησης της φορολογίας επί των παλαιών οχημάτων έχουν ξεκινήσει εδώ και τρεις εβδομάδες, αλλά πήραν μεγαλύτερες διαστάσεις με τους διαδηλωτές να καταγγέλλουν πλέον το χαμηλό βιοτικό επίπεδο στην Βουλγαρία, όπου η αγοραστική δύναμη μόλις που αγγίζει το ήμισυ του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλγαρία: «Μπλόκα» σε δρόμους για την αύξηση των τιμών στα καύσιμα"

Αντιολισθητικές αλυσίδες στα ορεινά των Ιωαννίνων

Αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω χιονόπτωσης και παγετού απαιτούνται, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας Ηπείρου, σε ορεινά σημεία του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου στον Νομό Ιωαννίνων. Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση για ενημέρωση των οδηγών, αναφέρεται πως αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται :

- στην Εγνατία Οδός, από το 108ο χιλιόμετρο έως το 121ο χιλιόμετρο, δηλαδή από το Μέτσοβο έως την Παναγιά,

- στα ορεινά χωριά του πρώην δήμου Μαστοροχωρίων, στην Κόνιτσα,

- στο Μέτσοβο και το ορεινό επαρχιακό δίκτυο του ομώνυμου Δήμου.

Επίσης, έχει απαγορευθεί προσωρινά η κυκλοφορία φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, από το 108ο χιλιόμετρο έως το 121ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού, από το Μέτσοβο έως την Παναγιά.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιολισθητικές αλυσίδες στα ορεινά των Ιωαννίνων"

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια & χημικά σε εκδήλωση με Γαβρόγλου-Τελικά ματαιώθηκε [εικόνες & βίντεο]

Επεισόδια ξέσπασαν νωρίς το απόγευμα της Κυριακής έξω από το 2ο Λύκειο Συκεών, στη Θεσσαλονίκη, όπου θα ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί η εκδήλωση με ομιλητή τον υπουργό Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, με θέμα τις αλλαγές στο σύστημα εξετάσεων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν από νωρίς μαθητές και φοιτητές με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τις αλλαγές στο Λύκειο. Ισχυρή ήταν η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.
Τα σπρωξίματα άρχισαν σταδιακά και η ένταση μεγάλωσε με αποτέλεσμα να γίνει χρήση χημικών για να διαλυθεί το πλήθος.
Λίγο πιο μακριά υπάρχει συγκέντρωση μελών εθνικιστικών ομάδων. Μέχρι στιγμής ο κ.Γαβρόγλου δεν έχει φτάσει στο σημείο της εκδήλωσης.
Εν τέλει, αποφασίστηκε η ματαίωση της εκδήλωσης.
Δείτε τις εικόνες του Life-Events.gr
life-events
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Επεισόδια & χημικά σε εκδήλωση με Γαβρόγλου-Τελικά ματαιώθηκε [εικόνες & βίντεο] "

«Πλημμύρισε» προβλήματα στη Ζάκυνθο

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει στη Ζάκυνθο η έντονη βροχόπτωση που πλήττει το νησί το τελευταίο διήμερο.
Εξαιτίας των καιρικών φαινομένων, έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και πλημμύρες σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου, ενώ πολλαπλά προβλήματα έχει προκαλέσει η υπερχείλιση του ρέματος Τσιρογιάννη.
Οι τοπικές αρχές συνιστούν στους οδηγούς να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να αποφεύγουν τους παρακάτω δρόμους:
  • IMERAZANTE,GR
    Επαρχιακή οδός Ζακύνθου - Αλυκών, στο ύψος της εταιρείας Μαλαπέτσα και στη διασταύρωση Πηγαδακίων
  • Περιοχή Τηγανιά Αλυκών
  • Επαρχιακή οδός Ζακύνθου - Βολιμών
Φαινόμενα πλημμυρών καταγράφηκαν και στην περιοχή Αλυκανά, όπου οι αυλές των σπιτιών, τα χωράφια και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε απέραντη λίμνη.
Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, το νερό εισχώρησε και στο εσωτερικών των σπιτιών, προκαλώντας ζημιές στις περιουσίες των κατοίκων.
Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και τη Δευτέρα.
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πλημμύρισε» προβλήματα στη Ζάκυνθο"

Δίωξη για κακούργημα στους έξι από τους 19 συλληφθέντες στο Πολυτεχνείο

Με κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος είναι αντιμέτωποι οι έξι από τους δεκαεννέα συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων το Σάββατο το βράδυ γύρω από την περιοχή του Πολυτεχνείου, αμέσως μετά την λήξη της πορείας για την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σε βάρος των έξι συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της έκρηξης καθώς και για την πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στον ανακριτή.

Για μία δεύτερη ομάδα επτά ατόμων, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι, που αφέθηκαν ελεύθεροι, ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμελήματα. Οι κατηγορίες για αυτούς αφορούν τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξης κοινής ειρήνης και αντίσταση κατά της Αρχής. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη.


Στον εισαγγελέα διαβιβάστηκαν δύο δικογραφίες, ενώ ενώπιον του οδηγήθηκαν συνολικά 14 από τους συλληφθέντες, καθώς οι υπόλοιποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Μεταξύ των 19 συλληφθέντων είναι ένας 28χρονος που έχει προσαχθεί τέσσερις φορές στο παρελθόν για ενέργειες του Ρουβίκωνα και τρεις ανήλικοι, δυο εκ των οποίων στο παρελθόν είχαν προσεχθεί για επεισόδια με αφορμή εκδηλώσεις στη μνήμη Γρηγορόπουλου. 

Εκτεταμένες είναι στο μεταξύ οι ζημιές, κόστους δεκάδων χιλιάδων ευρώ, στο Πολυτεχνείο αλλά και την Πολυτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης, στο ΑΠΘ.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Δίωξη για κακούργημα στους έξι από τους 19 συλληφθέντες στο Πολυτεχνείο "

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο

Τα επεισόδια που έγιναν στο Πολυτεχνείο και την ευρύτερη περιοχή σχολιάζουν με ανακοινώσεις τους κόμματα και πολιτικοί.

Ο Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο «Ακραίως» τόνισε πως «τα χτεσινά επεισόδια στην πορεία του Πολυτεχνείου είναι άλλη μια απαράδεκτη κατάσταση. Αλλά δεν γινόταν πάντα έτσι. Γινόταν χειρότερα, αλλά γινόταν και πολύ καλύτερα. Το 2012 δεν είχαμε τέτοια επεισόδια γιατί είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση πως «έχει πολύ βαθιές ιδεοληψίες. Όταν μια κυβέρνηση το ανέχεται αυτό, δεν έχει κάποια λογική. Δεν αποκομίζει κάποιο εκλογικό όφελος, το αντίθετο. Χάνει και ως κόμμα και ως κυβέρνηση».

Από πλευρά ΚΙΝΑΛ, η Εύη Χριστοφιλοπούλου σχολιάζει: «πληρώνουμε και πάλι την ανοχή που τόσο καιρό επιδεικνύει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στην ανομία και στην μετατροπή των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων σε ορμητήρια των γνωστών αγνώστων».

«Ο μεγάλος και ιστορικός συμβολισμός του Πολυτεχνείου, πρέπει να διαφυλαχθεί», συμπληρώνει.

Η Ένωση Κεντρώων σημειώνει: «Η πολιτεία πρέπει να ξεκαθαρίσει, ή θα συλλάβει όσους παρανομούν και έχουν παραβατική συμπεριφορά στα Εξάρχεια, στο κέντρο της Αθήνας και στα ΑΕΙ, ή θα παρακολουθούμε τις αναρχικές ομάδες να καταστρέφουν την δημόσια και ιδιωτική περιουσία και να απειλείται η ανθρώπινη ζωή. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κλείνει το μάτι σε ταραξίες. Η βία είναι καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται».

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο"

Στο σκαμνί και πάλι ο Αρτέμης Σώρρας

Την προσεχή Τετάρτη ο Αρτέμης Σώρρας και οκτώ ακόμη άτομα θα καθίσουν στο σκαμνί του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου με τις κατηγορίες της διασποράς ψευδών ειδήσεων κατ’ εξακολούθηση και της διέγερσης.

Μάρτυρας κατηγορίας είναι ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Άρης Ροζάκης καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η εκδικαζόμενη υπόθεση σχετίζεται με την αναφορά που είχε κάνει πρώτος πανελλαδικά ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου στην εισαγγελία για διασπορά ψευδών ειδήσεων, σύμφωνα με το cretalive.

Η υπόθεση είχε αναβληθεί με επεισοδιακό τρόπο τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο δικηγόρος του Αρτέμη Σώρρα αρχικώς ζήτησε να ακυρωθεί το κατηγορητήριο υποστηρίζοντας ότι υπάρχει δεδικασμένο, αίτημα που απορρίφθηκε. Στη συνέχεια υπέβαλε μήνυση σε βάρος της προέδρου και της Εισαγγελέως, ζητώντας την εξαίρεσή τους, αίτημα που επίσης απορρίφθηκε.

Ακολούθησε νέο αίτημα αναβολής για την προφύλαξη της διαδικασίας, καθώς, όπως είπε, το κλίμα είχε διαταραχθεί και υπήρχε δυσπιστία μετά και τη μήνυση που υποβλήθηκε. Το δικαστήριο διέκοψε και πάλι για να αποφανθεί και εν τέλει ανακοινώθηκε ότι η δίκη αναβάλλεται για τις 21 Νοεμβρίου του 2018.

Εν τω μεταξύ, για την ερχόμενη Τετάρτη, τα προηγούμενα 24ωρα, οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα, μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσις» καλούσαν σε συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο σκαμνί και πάλι ο Αρτέμης Σώρρας"

SOS για τη Σάμο: Hotspot 700 θέσεων φιλοξενεί 5.000 μετανάστες!

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί σε hotspot στη Σάμο περιγράφουν σε επιστολή τους προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Βίτσα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος.

Συγκεκριμένα, τονίζουμε πως η κατάσταση στην πόλη της Σάμου δεν είναι οριακή και δύσκολη όπως την περιγράφετε στα μέσα ενημέρωσης, είναι εκρηκτική.

Σε hotspot που προορίζεται για τη φιλοξενία 700 ατόμων διαμένουν 5000 μετανάστες.

Προειδοποιούν επίσης για τις δυσκολίες που θα προκύψουν λόγω χειμώνα. «Ήδη η πρώτη ελαφρά βροχή προκάλεσε ανησυχητικές καταστάσεις. Ακολουθούν καταιγίδες, επιδείνωση του καιρού και κρύο», σημειώνουν.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριε Υπουργέ,

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πλέον στο νησί της Σάμου και ειδικότερα στην πόλη της Σάμου δεν είναι οριακή και δύσκολη όπως την περιγράφετε στα μέσα ενημέρωσης, είναι εκρηκτική. Πολύ γρήγορα, εάν δεν ενεργήσετε άμεσα, θα είναι και ανεξέλεγκτη.

Έχουμε δεκάδες φορές τονίσει το αυτονόητο. Πέραν των σημαντικών ζητημάτων που αφορούν στη ζωή των κατοίκων του νησιού μας είναι αδύνατο 5.000 άτομα να ζήσουν σε μία εγκατάσταση που προορίζεται για 700 ανθρώπους και μάλιστα σε συνθήκες χειμώνα. Ήδη η πρώτη ελαφρά βροχή προκάλεσε ανησυχητικές καταστάσεις. Ακολουθούν καταιγίδες, επιδείνωση του καιρού και κρύο.

Οι δεσμεύσεις σας για αποσυμφόρηση μέχρι σήμερα δεν έχουν υλοποιηθεί. Οι μετανάστες και πρόσφυγες διαρκώς αυξάνονται, ενώ ταυτόχρονα διαρκώς μετατίθεται για αργότερα η δέσμευση για μετακίνηση προς την ενδοχώρα.

Οι κάτοικοι της πόλης και του νησιού βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις, έχοντας προ καιρού απολέσει την κανονικότητα στη ζωή τους. Αισθάνονται ότι δεν έχουν πλέον άλλη υπομονή. Από την άλλη πλευρά, οι δύστυχοι αυτοί άνθρωποι και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες. Όμηροι, ωσάν φυλακισμένοι, αποτέλεσμα της επιμονής για γεωγραφικό αποκλεισμό.

Σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο που δεν πάει παρακάτω. Νέες υποσχέσεις και σχέδια δεν χωράνε. Χρειάζεται άμεση ενέργεια. Για την ενέργεια αυτή αποκλειστικά αρμόδιος είστε εσείς, εσείς και η Κυβέρνηση. Αρχίστε από σήμερα την αποσυμφόρηση του νησιού και ολοκληρώστε την τις επόμενες ημέρες. Μεταφέρετε όσους μετανάστες- πρόσφυγες χρειάζεται, ώστε το ΚΥΤ να λειτουργεί σύμφωνα με τη χωρητικότητά του.

Εμείς σας μεταφέρουμε την αγωνία των κατοίκων. Χτυπάμε με όλη τη δύναμή μας την καμπάνα. Η κατάσταση μέρα με τη μέρα κινδυνεύει να γίνει ανεξέλεγκτη. Και τότε αποκλειστικά υπεύθυνη θα είναι η Κυβέρνηση, εσείς και η Κυβέρνηση».

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "SOS για τη Σάμο: Hotspot 700 θέσεων φιλοξενεί 5.000 μετανάστες!"

Απειλές Τουρκίας ότι θα αρχίσει δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ

Η έναρξη εργασιών της Exxon Mobil μπορεί να αλλάξει τις ευαίσθητες ισορροπίες για την επίλυση του Κυπριακού, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ και επαναλαμβάνει ότι θα ξεκινήσει και δραστηριότητες στις περιοχές που η λεγόμενη ‘τδβκ’ ‘αδειοδότησε’ την κρατική εταιρεία πετρελαίου Τουρκίας (ΤΡΑΟ).

Στην ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει συγκεκριμένα ότι “η έναρξη έρευνας της εταιρεία Exxon Mobil για φυσικό αέριο στο λεγόμενο οικόπεδο 10 για το οποίο την αδειοδότησε η ‘Ε/κ διοίκηση νότιας Κύπρου’, όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία, δεν συμβάλλει στη σταθερότητα της περιοχής και ενδέχεται να αλλάξει συγκεκριμένες ευαίσθητες ισορροπίες σε σχέση με την επίλυση του ζητήματος”.

“Λέγοντας ότι όλες οι φυσικές πηγές ενέργειας γύρω από την Κύπρο δεν ανήκουν μόνο στην Ε/κ πλευρά, αλλά και στις δύο πλευρές έχουμε προειδοποιήσει την Ε/κ διοίκηση να σταματήσει τις μονομερείς έρευνες για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο”, αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

“Με την ευκαιρία αυτή, επαναλαμβάνουμε και πάλι την προειδοποίησή μας προς τις εταιρείες που συμμετέχουν σε αυτές τις μονομερείς δραστηριότητες έρευνας και εξόρυξης των Ε/Κ. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η κατανομή των φυσικών πόρων της Κύπρου αποτελεί μία ουσιώδη πτυχή του Κυπριακού”.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ακόμη ότι: “Όπως μέχρι σήμερα έτσι και από δω και πέρα σε πλήρη συντονισμό με την ‘τδβκ’ (ψευδοκράτος) θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα απαραίτητα διπλωματικά και πολιτικά βήματα με στόχο να προστατεύσουμε τα διεθνή δικαιώματα και συμφέροντα που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο του Τ/κ ‘λαού’ ο οποίος είναι κοινός ιδιοκτήτης του νησιού. Εκτός από την δική μας υφαλοκρηπίδα θα ξεκινήσουμε και δραστηριότητες στις περιοχές που η λεγόμενη ‘τδβκ’ αδειοδότησε στην κρατική εταιρεία πετρελαίου της Τουρκίας”.

ΚΥΠΕ/sigmalive
Διαβάστε Περισσότερα » "Απειλές Τουρκίας ότι θα αρχίσει δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ"

Φίλης: Η Πολιτεία δεν οφείλει δεκάρα στην Εκκλησία

Ο Νίκος Φίλης συνεχίζει τις ευθείες βολές εναντίον της συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου. Μιλώντας στο Βήμα και τον Λάμπρο Σταυρόπουλο. Ο πρώην υπουργός Παιδείας θεωρεί ότι κακώς ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε οφειλές του κράτους στην Εκκλησία. Συγκεκριμένα, ο κ. Φίλης αναφέρει: «Το προβληματικό είναι ότι μιλάμε για την περιουσία της Εκκλησίας και για οφειλές της Πολιτείας, χωρίς να υπάρχει κανένα νούμερο στο τραπέζι. Ρωτήστε τον Αρχιεπίσκοπο: «Ποιο είναι Μακαριώτατε το ακριβές ποσό που υποστηρίζετε ότι σας οφείλει το κράτος;» να δούμε τι θα απαντήσει. Τίποτα, κανένα νούμερο δεν μπορεί να σας δώσει. Χωρίς έγκυρα στοιχεία επικυρωμένα από τα αρμόδια κρατικά όργανα δεν μπορούμε να πάρουμε καμία πολιτική απόφαση, ούτε βέβαια να αλλάξουμε αβασάνιστα την πάγια θέση της ελληνικής Πολιτείας ότι δεν οφείλει δεκάρα τσακιστή στην Εκκλησία.»

Οι εκλογές δεν έχουν κριθεί

Ο κ. Φιλης εκτίμησε επίσης ότι είναι ακόμα ανοιχτό το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές: «Τις εκλογές θα τις κερδίσει για μια ακόμη φορά η αστείρευτη δημοκρατική και προοδευτική λαϊκή διαθεσιμότητα που με όλα τα προβλήματα, τα λάθη και τους συμβιβασμούς του εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ας ονειρεύεται την πρωθυπουργία ο κ. Μητσοτάκης και η ακροδεξιά ομάδα που τον περιστοιχίζει. Οι εκλογές δεν έχουν κριθεί. Ο κόσμος της Αριστεράς και η μεγάλη πλειοψηφία των «από κάτω» δεν μίλησε ακόμη.» Είναι αξιοσημείωτο πάντως για στέλεχος κόμματος εξουσίας ότι ο κ΄Φίλης δεν εκφράζει βεβαιότητα για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπερβολή το άνοιγμα των λογαριασμών Σημίτη

Έχει, τέλος, ιδιαίτερη σημασία ότι το ηγετικό στέλεχος της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζει την αντίθεσή του στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του Κώστα Σημίτη. Επιπλέον, λέει με νόημα ότι δεν μπορούν οι πολιτικοί να προαναγγέλλουν δικαστικές διώξεις: «Οι πολιτικοί δεν έχουν καμιά δουλειά να προαναγγέλλουν διώξεις ή να θεωρούν πολιτικά υποκινούμενες τις πρωτοβουλίες της δικαιοσύνης. Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για νέο `89, όλοι έχουμε βγάλει τα συμπεράσματά μας από εκείνη την περίοδο. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ενοχοποιούνται συλλήβδην οι πολιτικές παρατάξεις. Πιστεύω, ότι, η απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής για έλεγχο στους λογαριασμούς του κ. Σημίτη έχει στοιχεία υπερβολής και είμαι βέβαιος, με βάση τη δημόσια εικόνα του, ότι τίποτα το επιλήψιμο δεν υπάρχει. Άλλο οι πολιτικές διαφωνίες με τον κ. Σημίτη και οι αδιαμφισβήτητες ευθύνες του για τους υπερεξοπλισμούς και τα «έργα» υπουργών του, άλλο η αμφισβήτηση της προσωπικής εντιμότητας και ακεραιότητάς του.»

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Φίλης: Η Πολιτεία δεν οφείλει δεκάρα στην Εκκλησία"

Προβλήματα στη βόρεια Ελλάδα από τον χιονιά

Προβλήματα παρατηρούνται από τη χιονόπτωση και τον παγετό σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας, ενώ οι τοπικές αρχές έχουν ήδη ανακοινώσει το κλείσιμο αρκετών σχολικών μονάδων.
Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί, καθώς η διέλευση ορεινών σημείων του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου απαιτεί τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Συγκεκριμένα, αλυσίδες χρειάζονται:
  • στην Εγνατία Οδό, από το 108ο χιλιόμετρο έως το 121ο χιλιόμετρο, δηλαδή από το Μέτσοβο έως την Παναγιά
  • στα ορεινά χωριά του πρώην δήμου Μαστοροχωρίων, στην Κόνιτσα
  • στο Μέτσοβο και το ορεινό επαρχιακό δίκτυο του ομώνυμου Δήμου
  • σε τμήματα της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Βέροιας - Κοζάνης
  • στην επαρχιακή οδό Βέροιας - Σελίου
  • στις δημοτικές οδούς Νάουσας - 3-5 Πηγαδιών και Νάουσας - Σελίου
  • στην επαρχιακή οδό Άρνισσας - Βόρρας, στην Πέλλα
  • στο οδικό δίκτυο της Κερασιάς, στην Πέλλα
  • στην επαρχιακή οδό Καστανερής - Λιβαδίων, στο Κιλκίς
  • στην εθνική οδό Γρεβενών - Τρικάλων (από το 15ο έως το 32ο χιλιόμετρο)
  • στις επαρχιακές οδούς Γρεβενών - Σαμαρίνας, Γρεβενών - Βασιλίτσας, Γρεβενών - Περιβολίου, Γρεβενών - Κρανιάς, Γρεβενών - Δοτσικού και Γρεβενών - Μεγάρου
  • στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Ιωαννίνων
  • στην εθνική οδό Φλώρινας - Καστοριάς μέσω Βίγλας
  • στις εθνικές οδούς Φλώρινας - Κοζάνης και Φλώρινας - Έδεσσας
  • στην επαρχιακή οδό Αετού - Νυμφαίου
  • στο σύνολο του επαρχιακού δικτύου του δήμου Φλώρινας
  • στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς μέσω Βιτσίου
Επίσης, η τροχαία έχει απαγορεύσει προσωρινά την κυκλοφορία των φορτηγών, άνω των 3,5 τόνων, από το 108ο χιλιόμετρο έως το 121ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού (Μέτσοβο – Παναγιά).
Την ίδια ώρα, κλειστά θα μείνουν τη Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) στη Φλώρινα και τις Πρέσπες.
naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Προβλήματα στη βόρεια Ελλάδα από τον χιονιά"

Η Άγκυρα «σβήνει» ελληνικά νησιά και Κύπρο – Ακραίες διεκδικήσεις σε Αιγαίο και ανατ. Μεσόγειο

Τις ακραίες διεκδικήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, που παραβιάζουν κατάφωρα το διεθνές δίκαιο, περιγράφουν οι χάρτες, που παρουσίασε πρόσφατα η Τουρκία στην λιβυκή κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για επτά χάρτες που έχει παρουσιάσει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στην κυβέρνηση της Λιβύης κατά την επίσκεψή του στην Τρίπολη.
Πρόκειται για «έργα» που φέρουν σε μεγάλο βαθμό την… υπογραφή του νυν Τούρκου υποναυάρχου του γενικού επιτελείου ναυτικού, Γιαϊτσί, ο οποίος έχει δημοσιεύσει και σχετική μελέτη.
Τα βασικά σημεία των χαρτών
Όπως επισημαίνει στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο αναπληρωτής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο, Άγγελος Συρίγος, τα βασικά σημεία αυτών των χαρτών είναι:
-Η Τουρκία εμφανίζεται να είναι το κράτος με το οποίο πρέπει να γίνουν όλες οι οριοθετήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
-Οι χαράξεις βασίζονται στη μέση γραμμή ανάμεσα στις ηπειρωτικές ακτές της Τουρκίας και απέναντι κράτη.
-Κατά την οριοθέτηση αγνοούνται απολύτως όλα τα νησιά ανεξαρτήτως μεγέθους (Ρόδος, Κάρπαθος, Κρήτη), ακόμη και η Κύπρος που είναι κράτος.
-Το δέλεαρ για τις παράκτιες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου είναι ότι, εάν υπογράψουν συμφωνίες με την Τουρκία, θα κερδίσουν σημαντικές θαλάσσιες εκτάσεις εν συγκρίσει με οριοθετήσεις με Ελλάδα και Κύπρο.

Η Λιβύη και τα ελληνικά νησιά

Θαλάσσια σύνορα με τη… Λιβύη φαίνεται πως επιδιώκει η Άγκυρα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ παρουσίασε χάρτες στη λιβυκή κυβέρνηση για να αποδείξει ότι η Ελλάδα επιχειρεί να σφετερισθεί όχι μόνο την τουρκική, αλλά και τη λιβυκή υφαλοκρηπίδα, για να στερήσει έτσι τα «κοινά σύνορα» μεταξύ των δύο χωρών. Την ίδια ώρα, το γεωτρύπανο της Exxon Mobil φαίνεται να έφθασε στην κυπριακή ΑΟΖ και σε λίγες ημέρες θα αρχίσει γεώτρηση.
Τα δημοσιεύματα συνοδεύονται και από δύο χάρτες που φέρεται να παρουσίασε ο Ακάρ σε κυβερνητικά στελέχη της Λιβύης, όπως μετέδωσε ο Μ. Κωστίδης στον ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με τον ένα χάρτη που φέρεται να παρουσίασε ο κ. Ακάρ, κανένα νησί, όχι μόνο το Καστελόριζο, αλλά ούτε η Κύπρος και η Κρήτη, μπορούν να έχουν πλήρη επήρεια σε θαλάσσιες ζώνες, και έτσι είναι εφικτό να υπάρξουν θαλάσσια σύνορα μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης, κάτι που φυσικά προϋποθέτει την «εξαφάνιση» όλης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο.
«Οι Έλληνες κλέβουν την ΑΟΖ της Λιβύης» αναφέρει χαρακτηριστικά η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, κατά την επίσκεψή του στην Τρίπολη ο τούρκος υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι η Ελλάδα εκμεταλλεύθηκε την αστάθεια που ακολούθησε την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι για να σφετερισθεί μεγάλο μέρος της λιβυκής υφαλοκρηπίδας, κάτι που όπως ανέφερε, έχει συμβεί εις βάρος και της Τουρκίας.
Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του κ. Ακάρ, η Ελλάδα έχει «υφαρπάξει» 39.000 τ. χλμ. από την υφαλοκρηπίδα της Λιβύης, ενώ στον χάρτη που ο ίδιος είχε παρουσιάσει τον Οκτώβριο είχε υποστηρίξει ότι η Ελλάδα επιχειρεί να περιορίσει την Τουρκία σε υφαλοκρηπίδα μόλις 41.000 τ. χλμ., με την Ελλάδα και την Κύπρο να «διεκδικούν για λογαριασμό τους 104.000 τ.χλμ» σε βάρος της Τουρκίας, της Αιγύπτου και της Λιβύης!

Κουμουτσάκος: Απαράδεκτοί οι τουρκικοί χάρτες

«Οι γνωστοί στην Ελλάδα από την εποχή 2010-2012, τουρκικοί χάρτες που δημοσιεύονται στη σημερινή "Καθημερινή" είναι απαράδεκτοι», τονίζει ο τομεάρχης Εξωτετικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ. «Αγνοούν συνειδητά θεμελειώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας», σημειώνει και εξηγεί: «ένας τέτοιος κανόνας είναι το Άρθρο 121 (2) της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας που σαφώς προβλέπει και αναγνωρίζει το δικαίωμα των νησιών να έχουν όλες τις θαλάσσιες ζώνες και βέβαια, υφαλοκρηπίδα».
 «Οι απαράδεκτοι αυτοί τουρκικοί χάρτες αποτυπώνουν την αποσταθεροποιητική λογική της πολιτικής της Άγκυρας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο», δηλώνει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και προσθέτει «η Ελλάδα με επανειλημμένα διαβήματα προς την Τουρκία ήδη από τον Ιούλιο του 2012 και με επίσημη ρηματική διακοίνωση προς τον ΟΗΕ ήδη από το 2013, έχει με πλήρη και τεκμηριωμένα επιχειρήματα καταρρίψει τις τουρκικές αυθαίρετες θέσεις κατοχυρώνοντας παράλληλα τα ελληνικά δίκαια και δικαιώματα».

Γεωργιάδης στο «Ακραίως»: «Η Τουρκία φωνάζει και βρυχάται αλλά δεν μπορεί να αποφύγει το αναπόφευκτο»

Σχολιάζοντας δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής» που παρουσιάζει τους επτά χάρτες ακραίων διεκδικήσεων της Άγκυρας σημείωσε: «Είναι προφανές ότι η Τουρκία δεν μπορεί να δεχτεί την πραγματικότητα στην περιοχή μας. Και η πραγματικότητα είναι ότι με το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θαλάσσης, αναγνωρίζεται αποκλειστική οικονομική ζώνη και στα νησιά. Άρα λοιπόν ό,τι και να λέει η Τουρκία είναι εν αδίκω. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι οι έρευνες στο οικόπεδο της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Exxomobil συνεχίζονται και θα γίνουν κανονικά παρά τους βερμπαλισμούς της Τουρκίας. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα, η Ελλάδα πρέπει να είναι ενωμένη σε αυτό».
Τόνισε επίσης: «Δεν χρειάζονται δραματοποιημένες κινήσεις. Η Τουρκία γενικώς θέλει να δραματοποιεί τα πράγματα γιατί αυτό τη συμφέρει. Την Ελλάδα τη συμφέρει η ηρεμία, η τάξη και η ασφάλεια».
«Η Τουρκία φωνάζει και βρυχάται αλλά δεν μπορεί να αποφύγει το αναπόφευκτο. Που είναι στο τέλος η αναγνώριση του δικαίου της θαλάσσης και η αποκλειστική οικονομική ζώνη των νησιών μας», πρόσθεσε.
newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Άγκυρα «σβήνει» ελληνικά νησιά και Κύπρο – Ακραίες διεκδικήσεις σε Αιγαίο και ανατ. Μεσόγειο"

Σοκ από ΗΠΑ: «Να μοιραστούν τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Κύπρου»!

Υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος, με τον όρο της εχεμύθειας υποστήριξε ότι πρέπει να μοιραστούν μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων οι πόροι από τους υδρογονάνθρακες: «Πιστεύω ότι θα είναι χρήσιμο όλοι μαζί να αξιολογήσουμε τους πόρους. Το όφελος από τους πόρους αυτούς ανήκει στην Κύπρο και αυτό είναι σημαντικό για εμάς. Οι πόροι πρέπει να μοιραστούν μεταξύ των πλευρών μετά από μια διαπραγμάτευση» και αυτό καταδεικνύει την πλέον έντονη κατάδειξη της ανάγκης διαμοιρασμού των εσόδων μεταξύ Κυπρίων και των Τουρκοκυπρίων.

Πρακτικά τον διαμοιρασμό των εσόδων μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας.

Σημείωσε ακόμα μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους ότι «Η ExxonMobil είναι αμερικανική εταιρεία και ως εκ τούτου πρέπει να υπακούει τόσο στους αμερικανικούς νόμους όσο και στους νόμους της χώρας στην οποία δραστηριοποιείται».

Φυσικά, μόνο τυχαίο δεν είναι ότι η Τουρκία δεν αντιδρά στην αμερικανική έρευνα και δοκιμαστική εξόρυξη της ExxonMobil στο Οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ από ΗΠΑ: «Να μοιραστούν τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Κύπρου»!"

Θεσσαλονίκη: Βομβαρδισμένο το ΑΠΘ από τα επεισόδια (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Γυαλιά καρφιά τα έκαναν οι ταραξίες στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το σκηνικό έντασης ανήμερα της 45ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου αμαύρωσαν την ημέρα, και για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες σοβαρών επεισοδίων.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης πορείας στη Θεσσαλονίκη, οι νεαροί με κουκούλες, μάσκες και κράνη άρχισαν τον… πόλεμο με την αστυνομία.
Εχοντας ως ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή, εκσφενδόνιζαν για ώρες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα.
Το φως της ημέρας αποκάλυψε τις εικόνες ντροπής. Η Σχολή έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. Σπασμένα πεζοδρόμια, πλακάκια βγαλμένα, τζαμαρίες που έγιναν θρύψαλα, εστίες φωτιάς.
Στις εικόνες που κατέγραψε το Life-Events.gr δε χρειάζονται περαιτέρω σχόλια. Η αποκατάσταση των ζημιών θα επιβαρύνει για άλλη μια φορά όλους μας, ενώ το νόημα της χθεσινής ημέρας χάθηκε εξαιτίας των πράξεων των νεαρών ταραξιών.
life-events
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Βομβαρδισμένο το ΑΠΘ από τα επεισόδια (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news