facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

«Τέλος εποχής» για το χαρτί στο Δημόσιο – Μόνο ηλεκτρονικά οι συναλλαγές

Μέσα στο Δεκέμβριο θα ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου ψηφιακής διακίνησης εγγράφων στο Δημόσιο, όπως γνωστοποίησε ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, σε ομιλία του από το βήμα του «Thessaloniki Summit 2018». «Είμαστε υπερήφανοι για αυτό το εμβληματικό έργο, το οποίο έρχεται να καταργήσει ουσιαστικά τη διακίνηση του χαρτιού του δημόσιου τομέα. Αυτό σημαίνει ότι 23.000 φορείς πλέον δεν θα διακινούν χαρτί μεταξύ τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε όρους διαφάνειας και εξοικονόμησης».

Παράλληλα, όπως πρόσθεσε, θα ξεκινήσει και η πιλοτική εφαρμογή της Ψηφιακής Πύλης, η οποία θα συνδέει όλα τα βασικά μητρώα του ελληνικού δημοσίου και όλες οι υπηρεσίες θα παρέχονται ηλεκτρονικά. «Ξεκινάμε αυτό το έργο πιλοτικά με τους δημοσίους υπαλλήλους και στη συνέχεια θα εφαρμοστεί και για όλους τους πολίτες, οι οποίοι θα μπορούν να αποκτούν μία ασφαλή πρόσβαση επιπέδου τραπεζικών συναλλαγών, θα μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε συναλλαγή θέλουν με το δημόσιο χωρίς χαρτί. Όταν μία υπηρεσία ζητάει κάτι από έναν πολίτη, δεν θα το ζητάει καν από τον πολίτη θα το τραβάει απευθείας από αυτόν που είναι ο κύριος του μητρώου».

Ψηφιακή Γεωργία

Αναφερόμενος στο έργο για την Ψηφιακή Γεωργία, από το οποίο αναμένεται να ωφεληθούν 450.000 αγρότες, στάθηκε στην προστιθέμενη αξία του μέσα από τη σύνδεση της καινοτομίας και έρευνας με την ακαδημαϊκή κοινότητα. «Είναι ένα έργο που δημιουργεί 6.500 τηλεμετρικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα. Αξιοποιούμε όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες του Internet of Things, που σημαίνει ότι big data θα συλλέγονται από το χωράφι, σημαίνει cloud υποδομές και όλα αυτά θα γυρίζουν πίσω στον αγρότη και στον μιρκοπαραγωγό. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να μοντελοποιήσουμε την παραγωγή και να φτιάξουμε πολύ σημαντικά και αξιόπιστα και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα […] Δίνοντας αυτά τα ανοιχτά δεδομένα στην ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα και στις νεοφυείς επιχειρήσεις να μπορέσουν να παράξουν εφαρμογές, το έργο θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία».

«Μεγάλη η καθυστέρηση της ψηφιακής στρατηγικής»

Την πεποίθηση ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας δεν συνιστά πεδίο μικροκομματικής αντιπαράθεσης διατύπωσε η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. «Η κριτική που ασκούμε στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής προσπαθεί να είναι εποικοδομητική και στη βάση της αποτελεσματικότητας», διαβεβαίωσε, παρατηρώντας ότι «η ψηφιακή στρατηγική της χώρας υιοθετήθηκε με μεγάλη καθυστέρηση», ενώ «η χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους δεν είναι ικανοποιητική μέχρι στιγμής».

Σε ό,τι αφορά τα εν εξελίξει έργα ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας εκτίμησε πως κάποια «είναι προβληματικά» και «υπάρχουν πολύ μεγάλες ενστάσεις από την πλευρά της αγοράς», τονίζοντας ότι εκτός από την πολιτική βούληση για την υλοποίησή τους, αναγκαία είναι η γνώση, η εμπειρία και οι διαχειριστικές ικανότητες. Ανέφερε ακόμη πως στην κυβερνητική πρόταση της ΝΔ η ψηφιακή πολιτική θα υπηρετείται μέσα από «μία πιο ευέλικτη δομή υπό τον πρωθυπουργό».

«Η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι η κινητήρια δύναμη της καινοτομίας»

«Εκπροσωπώ έναν μεγάλο εξαγωγικό φορέα», τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας εξηγώντας πως το ανθρώπινο κεφάλαιο, μεγάλο μέρος του οποίου απόφοιτοι του ΑΠΘ, υπολογίζεται σήμερα ως το πρώτο εξαγώγιμο προϊόν στην Ελλάδα, με δεύτερο τα πετρελαιοειδή, και η διαρροή του πνευματικού κεφαλαίου αποτιμάται μέσω της συμβολής των Ελλήνων επιστημόνων στις χώρες υποδοχής τους στα 12,9 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που φέρνουν οι νέες τεχνολογίες προέβλεψε ότι «η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης θα είναι η βασική κινητήρια δύναμη της καινοτομίας σε όλους τους τομείς και θα δούμε πράγματα που δεν μπορούμε καν να φανταστούμε». «Δεν μπορούμε εύκολα να προβλέψουμε ποιον ακριβώς δρόμο θα ακολουθήσει η τεχνολογία. Στην εκπαίδευση θα έλθουν πολύ σημαντικές αλλαγές, οι φοιτητές και μαθητές θα μαθαίνουν με πιο αυτοματοποιημένο τρόπο».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "«Τέλος εποχής» για το χαρτί στο Δημόσιο – Μόνο ηλεκτρονικά οι συναλλαγές"

Σαλβίνι: Θα είναι τρελοί οι Ευρωπαίοι αν επιβάλουν κυρώσεις στην Ιταλία

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι αναφέρθηκε και πάλι στην αντιπαράθεση της κυβέρνησης της Ρώμης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε ό,τι αφορά τον νέο ιταλικό προϋπολογισμό.

«Θέλουν να προχωρήσουν σε επιβολή κυρώσεων, αλλά αυτό θα αποτελέσει μεγαλύτερη ζημιά για την Ευρώπη, απ' ότι για εμάς. Πώς είναι δυνατόν να μην το καταλαβαίνουν; Θα είναι τρελοί αν πραγματικά κινήσουν διαδικασία κυρώσεων σε βάρος της χώρας μας. Θα επαναστατούσαν εξήντα εκατομμύρια Ιταλοί», τονίζει ο Σαλβίνι, σε δηλώσεις του προς τον ιταλικό τύπο, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν την λογική, εκείνη που χρησιμοποίησαν με τη Γαλλία και την Ισπανία, οι οποίες παραβίασαν το όριο του 3% στην σχέση ελλείμματος - ΑΕΠ», προσθέτει ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών. Ο οποίος θυμίζει, παράλληλα, ότι «και η Γερμανία τα τελευταία χρόνια έχει εμπορικό πλεόνασμα».

Ο γραμματέας της Λέγκα ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση «να κάνει ό,τι νομίζει αλλά να μην κινηθεί βάσει προκαταλήψεων» και «να περιμένει να διαπιστώσει τις συνέπειες του προϋπολογισμού επί της πραγματικής οικονομίας και αν θα έχει θετικές επιπτώσεις επί της ανάπτυξης».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαλβίνι: Θα είναι τρελοί οι Ευρωπαίοι αν επιβάλουν κυρώσεις στην Ιταλία"

Κινητοποίηση 5.000 αστυνομικών στην Αθήνα για την επέτειο του Πολυτεχνείου – Πώς θα λειτουργήσει το Μετρό το Σάββατο

Ανοιχτές για τρίτη συνεχόμενη ημέρα θα είναι από νωρίς το πρωί του Σαββάτου οι πύλες στο Πολυτεχνείο, στο κέντρο της Αθήνας, για τις εκδηλώσεις της επετείου της εξέγερσης των φοιτητών την 17η Νοεμβρίου 1973.

Επί ποδός στους δρόμους της Αθήνας θα βρίσκονται 5.000 αστυνομικοί, ενώ έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ τα μέτρα της Τροχαίας γύρω από το ιστορικό κτίριο.

Επίσης, κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας, η ΣΤΑΣΥ θα προχωρήσει σε διαδοχικό κλείσιμο σταθμών του μετρό. Συγκεκριμένα, ο σταθμός «Μέγαρο Μουσικής» θα κλείσει στις 15:00, ενώ οι σταθμοί «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα» θα κλείσουν στις 16:30. Σημειώνεται, ότι τα δρομολόγια θα διεξάγονται κανονικά, ενώ οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους παραπάνω σταθμούς. Οι σταθμοί θα ανοίξουν ξανά μετά το πέρας των εκδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας. Επίσης, τροποποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και στα δρομολόγια και στις στάσεις των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Ο τριήμερος εορτασμός, που θα κορυφωθεί με την καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, ξεκίνησε χθες, Πέμπτη, σε ήρεμο κλίμα, με εξαίρεση την κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του Πολυτεχνείου, «Αβέρωφ». Η Επιτροπή Εορτασμού έχει ήδη κάνει έκκληση με ανακοίνωσή της να αποχωρήσουν οι καταληψίες και έχει σχολιάσει ότι «οι ενέργειες και πρακτικές που λαμβάνουν χώρα στο κτίριο Αβέρωφ είναι καταδικαστέες».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κινητοποίηση 5.000 αστυνομικών στην Αθήνα για την επέτειο του Πολυτεχνείου – Πώς θα λειτουργήσει το Μετρό το Σάββατο"

Καλαβρύτων Αμβρόσιος: ''Η Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Ελλάδος οδηγείται εις διάλυσιν''

Συνήλθε σήμερα εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, προκειμένου να εξετάσει τό θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας, τήν σύσταση ειδικού φορέως, ο οποίος θα αναλάβει την μισθοδοσία του ιερού Εφημεριακού Κλήρου κ.ά. 
Δυστυχώς μία αιφνίδια εντερική ανωμαλία κατά τη διάρκεια της νυκτός μου ανέτρεψε τα σχέδια έτσι, ώστε καθίσταται αδύνατον να παρακολουθήσω τις εργασίες της ΙΣΙ έως τέλους.
Κατώρθωσα με πολύ κόπο να παραστώ κατά την έναρξη, να παρακολουθήσω την Εισήγηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, να είπω δυό πτωχά λόγια, να καταθέσω το παρακάτω έγγραφον - δηλ. την ταπεινή μου άποψη- και ένα Ψήφισμα του Εφημεριακού Κλήρου της Επαρχίας μου και να αποχωρήσω. 
Δυό λόγια, τα οποία είπα, έχουν ως εξής:
«Μακαριώτατε η Σημερινή Σύνοδος της ΙΣΙ είναι ιστορικής σημασίας! Αυτά, τα οποία θα αποφασίσουμε εδώ σήμερα, θα σφραγίσουν την πορεία της Μητρός Εκκλησίας.
Έχω την γνώμην,
· ότι εξετάζουμε το ζήτημα από διαφορετική οπτική γωνία! Υμείς μεν, ως Προκαθήμενος, ατενίζετε το ζήτημα σφαιρικά, ενώ ημείς οι Μητροπολίτες δίνουμε μεγάλη έμφαση στο κομμάτι της μισθοδοσίας του ιερού Εφημεριακού Κλήρου!
· Δεν δυνάμεθα να επιστρέψουμε στην Επαρχία Του έκαστος, εάν δεν προσκομίσουμε κάποιες ουσιαστικές Αποφάσεις, οι οποίες θα εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη μισθοδοσία των Κληρικών μας από το Κράτος!
· Τα όσα σοφίστηκε ο κ Πρωθυπουργός σχετικά με την μισθοδοσία των Εφημερίων συνιστούν εξαπάτησιν και συγχρόνως προδοσίαν! Διερωτώμαι: Γιατί πρέπει να αλλάξει ο φορέας μισθοδοσίας του Κλήρου;
Ο τρόπος της μισθοδοσίας των μέχρι σήμερον δεν αποτελεί «κεκτημένον δικαίωμα» των ιερέων μας; Με ποια δικαιολογία παραβιάζεται και καταργείται αυτό το «κεκτημένον δικαίωμα»;
· Εξ άλλου η μισθοδοσία του Κλήρου δεν αποτελεί «φόρο ευγνωμοσύνης» του Ελληνικού Δημοσίου έναντι των όσων έχει προσφέρει ο Ιερός Κλήρος σε χρόνια δύσκολα, τόσον κατά την περίοδο της σκλαβιάς μας στον Τουρκικό ζυγό για τα τετρακόσια τόσα χρόνια, (βλ. Κρυφό Σχολειό, ιερές Μονές, Γρηγόριος ο Ε΄, Παλαιών Πατρών Γερμανός, Κερνίτσης Προκόπιος, Αγία Λαύρα, ολοκαυτώματα ιερά κλπ) και δεν συνεχίζει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίας του τόσο στις πόλεις, όσο και στα χωριά μας σε καθημερινή βάση!
Ο συνυπολογισμός της εκκλησιαστικής περιουσίας στο νεώτερο Ελληνικό Κράτος αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό μιάς αέναης και πολύτιμης προσφοράς της Εκκλησίας στο Γένος των Ελλήνων!
· Ο κ. Πρωθυπουργός ψεύδεται και εξαπατά τον Ελληνικό Λαό, όταν ομιλεί περί των Εφημερίων μας ως «Δημοσίων Υπαλλήλων». Οι Ιερείς μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ! Είναι «θρησκευτικοί λειτουργοί!». Τα όσα σήμερα συζητούνται ισοδυναμούν με το να αποστέλλουμε τους Εφημερίους μας στο «εκτελεστικό Απόσπασμα!»
· Εξ όσων γνωρίζω όλοι οι Έλληνες είμεθα ίσοι ενώπιον του Νόμου! Σας ερωτώ, λοιπόν:
α) Πως είναι δυνατόν οι Εφημέριοι της Κρήτης και της Δωδεκανήσου σήμερα, ου μην αλλά και των Νέων Χωρών αύριον, (τις οποίες θα ασφαλώς και προσαρτήσει ο Πατριάρχης μας), να μισθοδοτούνται από το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ οι Εφημέριοι της λεγομένης Παλαιάς Ελλάδος θα έχουν αποβληθεί στο καλάθι των αχρήστων του Ελληνικού Δημοσίου;
β) Σας ερωτώ επίσης: Πως είναι δυνατόν οι Μουφτήδες της Θράκης να μισθοδοτούνται από το Υπουργείο των Εξωτερικών και οι Εφημέριοι της Ορθοδόξου Εκκλησίας να «εξωπετάγωνται;»
Τι περισσότερο έχουν προσφέρει οι Μουσουλμάνοι ιερωμένοι στο Ελληνικό Έθνος; Αδελφοί και Πατέρες, ας συνέλθουμε! Η κατάσταση είναι εξόχως σοβαρά! Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος δεν μπορεί να εφαρμόζει «δύο μέτρα και δύο σταθμά!» Απλώς μας εξαπατά!
γ) Υπάρχει ένα ακόμη σημείον, το οποίον οφείλω να σας υπογραμμίσω: Στην υπόθεση της μισθοδοσίας του Κλήρου κυριαρχεί πολύ σκοτάδι, και επομένως δολιότης! Η Κυβέρνησις των ΣΥΡΙΖΑ μας εμπαίζει απροκαλύπτως!
Πολύ πρό της συναντήσεως των Δύο Κορυφαίων, του Αρχιεπισκόπου μας και του Πρωθυπουργού, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Ξυδάκης έθεσε το θέμα της μετατροπής του φορέως μισθοδοσίας των Εφημερίων μας!
Ιδού τι είπε: «Το Δημόσιο πληρώνει 200 εκατ. Ευρώ για 9.000 ιερείς “δημόσιους υπαλλήλους“. Η Πολιτεία θα μπορούσε να συνδράμει με αποζημίωση έναντι των πολλών διαμφισβητούμενων περιουσιακών σχοιχείων της Εκκλησίας, όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες» (βλ. Romfea.gr της 30.10.2018).
· Συνεπώς το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας και τα συναφή προβλήματα πρέπει να ΔΙΑΧΩΡΙΣΘΕΙ από το θέμα της μισθοδοσίας του Εφημεριακού Κλήρου!
«Το Δημόσιο πληρώνει 200 εκατ. Ευρώ για 9.000 ιερείς “δημόσιους υπαλλήλους“. Η Πολιτεία θα μπορούσε να συνδράμει με αποζημίωση έναντι των πολλών διαμφισβητούμενων περιουσιακών σχοιχείων της Εκκλησίας, όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες» (βλ. Romfea.gr της 30.10.2018).
· Συνεπώς το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας και τα συναφή προβλήματα πρέπει να ΔΙΑΧΩΡΙΣΘΕΙ από το θέμα της μισθοδοσίας του Εφημεριακού Κλήρου!
· Εξαιτούμενος την ανοχήν Σας, θα ήθελα να μου επιτραπεί να αποχωρήσω εκ της Συνεδρίας, διά λόγους υγείας, Σας υποβάλλω δε 1) ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ του ιερού Εφημεριακού Κλήρου των Καλαβρύτων και της Αιγιαλείας, και 2) Ένα Υπόμνημα, δηλ το κείμενον της αγορεύσεώς μου, όπερ περιέχει τις θέσεις μου και τίς απόψεις μου επί του συζητουμένου ζητήματος, το οποίον δεν θα αναγνώσω, αφού απέρχομαι της Αιθούσης.
*****
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Μακαριώτατε Ἅγιε Πρόεδρε,
Σεβασμιώτατοι ἐν Χριστῷ Ἀδελφοί,
Ἡ ψυχή μου διῆλθεν μεγάλην δοκιμασίαν, ἀναλογιζόμενος καί προβληματιζόμενος, ἐάν καί κατά πόσον ἕνας «ἀκραῖος» ([1]) καί «διχαστικός» ([2]) Ἱεράρχης ἔχῃ τό δικαίωμα νά ὁμιλῇ εἰς τήν Αἴθουσαν ταύτην.
Ἕνας Ἱεράρχης, περί τοῦ ὁποίου προσφάτως ἐλέχθησαν αὐτά καί πολλά εἰσέτι πικρόχολα καί ἀνάδελφα λόγια ἀπό τά χείλη ἀγαπητῶν ἐν Χριστῷ Ἀδελφῶν, Μελῶν τῆς σεπτῆς ἡμῶν Ἱεραρχίας, καθώς ἐπίσης καί τά ἑξῆς: «Αὐτός ὁ λόγος, πού ἀκούστηκε ἀπό ἱερωμένο πρόσωπο, ΔΕΝ ἔχει σχέση μέ τήν Ἐκκλησία, γιατί δέν ἔχει σχέση μέ τόν Χριστό» ([3]), ἤ ὅπως τά λόγια: «καθένας, ὁ ὁποῖος ἔχει λόγο διχαστικό, δέν ἔχει καμμιά ἀποδοχή ἀπό τήν Ἐκκλησία! ([4])
Δυστυχῶς δέν ἔχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα ἀπό τῆς στιγμῆς κατά τήν ὁποίαν ἡ ἐλαχιστότης μου ἐδέχθη, καί μάλιστα δημοσίως, ὀξυτάτην ἐπίθεσιν διά τῶν ὡς ἄνω λεχθέντων, ἅτινα καί συνιστοῦν βαρυτάτην ὕβριν, ἐκπορευθεῖσαν διά τοῦ στόματος Ἁγίων Ἀδελφῶν Ἀρχιερέων!
Καί δέν εἶναι μόνον αὐτά! Ἐξ ἀφορμῆς μιᾶς τοποθετήσεώς μου ἐπί τοῦ θέματος τῆς καταστρεπτικῆς πυρκαϊᾶς εἰς τήν περιοχήν Ραφήνας κλπ. κατά μῆνα Ἰούλιον τοῦ τρ. ἔτους, τήν ὁποίαν ἀπετόλμησα νά χαρακτηρίσω ὡς παιδαγωγικήν ἐνέργειαν, ὡς τιμωρίαν, τοῦ Θεοῦ διά τάς ἁμαρτίας ἡμῶνμερικοί εἰσέτι ἐν Χριστῷ Ἀδελφοί ἐπετέθησαν ἐναντίον τῆς ταπεινότητός μου μέ ἐξ ἴσου βαρυτάτους χαρακτηρισμούς!
Κάποιος, καί μάλιστα ἐκ τῶν πολύ νεωτέρων, μέ ἔτος ἐκλογῆς του μόλις ἔτος 2014, μέ περισσήν ἀναίδειαν μέ διεπόμπευσεν δημοσίως, ἀποφανθείς, ὅτι πάσχω ἀπό ....ἀμνησίαν!!! ([5]) Καί ἀρκετοί ἄλλοι ἐπίσης:
1. Ὁ Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου κ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ:
«Σε έναν πονεμένο ἄνθρωπο δεν μπορεί κανείς να εκφράζεται κατά το δοκούν. Πολλοί μιλούν για θεομηνία. Είναι ανθρωπομανία... Ποιός γνωρίζει το νου του Θεού; Ποιός μπορεί να είναι σύμβουλος του Θεού;» (βλ. Romfea.gr - 27.07.18)
2. Ὁ Δημητριάδος καί Ἁλμυροῦ κ. ΙΓΝΑΤΙΟΣ:
«Δεν υπάρχει Θεός τιμωρός, αλλά Θεός αγάπης και συμπόνιας. Αυτός στον Οποίο καταφεύγουμε για να μας γλιτώσει από τέτοιες συμφορές. Μπορεί οι προσευχές μας να μην είναι τόσο ισχυρές, όσο θα έπρεπε, αλλά Εκείνος υπομένει και δεν τιμωρεί αθώες ψυχές. Ζητώ συγγνώμη αν σκανδαλίσαμε κάποιους, παρουσιάζοντας έναν Θεό τιμωρό, που φοβόμαστε να προσεγγίσουμε» (βλ. Romfea.gr - 25.07.18).
3. Ὁ Κερκύρας κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ:
«Ο Θεός είναι αγάπη και Πατέρας και όχι τιμωρός. .....Από τον Τριαδικό μας Θεό, που αποτελεί την πηγή κάθε αγαθού, δεν μπορεί να προέρχεται ο,τιδήποτε κακό. Ως κτιστά όντα έχουμε την πεπερασμένη αντίληψη, ότι ο Κύριος σκέπτεται και δρα, όπως εμείς. Με άλλα λόγια κάνουμε προβολή στο Θεό του δικού μας τρόπου σκέψης και εξαγωγής συμπερασμάτων. Αυτό όμως είναι μεγάλο λάθος» (βλ. Romfea.gr - 27.07.18).
4. Ὁ Ἀλεξανδρουπόλεως κ. ΑΝΘΙΜΟΣ:
«Φτάνει πια, Άγιε Καλαβρύτων....Σήμερα .....επινοήσατε να επιδείξετε μια καρικατούρα της Εκκλησίας, που δεν έχει καμιά σχέση με τον Χριστό...Επιλέξατε το δρόμο της διαίρεσης και της γενίκευσης του φόβου. Μιλήσατε για έναν Θεό οργισμένο, ο οποίος τιμωρεί τους ανθρώπους, τάχα εξαιτίας της “αθεϊας“ των κρατούντων της και όχι εξαιτίας της υποκρισίας των αξιωματούχων της». (βλ. http:// imalexandroupolis. blogspot.com/2018/07/blog-post_24.html#more). 
Μέ ἄλλα λόγια ὁ Σεβ. Ἀλεξανδρουπόλεως μᾶς χαρακτηρίζει καί ὡς «ἀξιωματοῦχον ὑποκριτήν»!!!
5. Ὁ Ρεθύμνης καί Αὐλοποτάμου κ. ΕΥΓΕΝΙΟΣ:
«...Να είμαστε όλοι ελεήμονες, όπως ο Παντελεήμων Θεός, ο οποίος είναι Αγάπη και όχι “τιμωρός “ και “ εκδικητής”, όπως αδόκιμα ακούσθηκε αυτές τις ημέρες από αρχιερατικά χείλη λόγω των φονικών πυρκαγιών στην Αττική» (βλ. Romfea.gr - 27.07.18).
Και επί πλέον: «Τέτοιον Θεό του τον χαρίζω. Του δηλώνω δημόσια τον σκανδαλισμό μου και του ζητώ να μετανοήσει. Εμένα με πονάει πολύ να τρέχουμε όλη την μέρα με τους συνεργάτες μου να φέρουμε έναν άνθρωπο στην Εκκλησία και κάποιοι συνεπίσκοποι να τους διώχνουν» (βλ. newbeast: ο Θεός είναι αγάπη...- 27.07.18).
6. Ὁ Νέας Ἰωνίας καί Φιλαδελφείας κ. ΓΑΒΡΙΗΛ:
«Ακραία χαρακτήρισε τη Δήλωση Αμβρόσιου, που δεν εκφράζει την Εκκλησία και το λόγο του Θεού. Δεν υπάρχει μίσος και Θεός βίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία...πρόσθεσε, καταδικάζοντας την τοποθέτηση του Μητροπολίτου Καλαβρύτων» (βλ. Romfea.gr - 27.07.18).
7. Ὁ Ἰωαννίνων κ. ΜΑΞΙΜΟΣ:
«Μάλλον έχει αμνησία...Χωρίς περιστροφές, τοποθετήθηκε με αφορμή τις δηλώσεις Αμβρόσιου, επισημαίνοντας πως ενώ είναι έμπειρος και υπηρέτησε σε σπουδαίες θέσεις, φαίνεται πως τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει αμνησία... Και οι άθεοι παιδιά μας είναι. Εμείς είμαστε δυνάμει πατέρες, ποιμένες όλων των ανθρώπων, άσχετα να πιστεύουν ή όχι» 
8. Ὁ Kισάμου καί Σελίνου κ. ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ:
«Ο Θεός είναι αγάπη και μόνον αγάπη. Οι επί του Σταυρού ανοιχτές αγκάλες Του αγκαλιάζουν το γένος των ανθρώπων και τον κόσμο όλο και παρά τις επίμονες, ανά τους αιώνες, κραυγές των σταυρωτών Του ως και όσων δεν έχουν καταλάβει και συνειδητοποιήσει το μυστήριο της Σταυρωμένης αγάπης....» (βλ. Romfea.gr - 07.08.18)
9. Ὁ Πανοσ. Ἀρχιμ. π. Νεόφυτος Μάνδαλος, κληρικός τῆς Ἱερᾶς Ἀρχιεπισκοπῆς Ἀθηνῶν:
«Ἀγαπητοί μου φίλοι, κληρικοί, λαϊκοί, πιστοί, ἄπιστοι....Ξυπνήστε, φωνάξτε, διαμαρτυρηθεῖτε. Εἶναι ντροπή μου και ντροπή σας νά κυκλοφοροῦν ἐλεύθερα, χωρίς λουρί καί φίμωτρο, τέτοια φαινόμενα...Ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων καί Αἰγιαλείας κ. Ἀμβρό-σιος...ἐκφράζει τίς ἀπόψεις τοῦ Σατανᾶ, τοῦ Ἀντιχρίστου, πού διαστρέφει τό ἀληθινό νόημα τοῦ Εαγγελίου της ἀγάπης τοῦ Χριστοῦ μας» (βλ. neophytosm.blogspot.com-25.07.2018).
10. Καί τέλος, ὁ Ἱερολογ. Διάκονος π. Νεόφυτος Σαχλᾶς, τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μεσσηνίας:
«ΣΚΑΣΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ, σταμάτα να πονάς και να σκανδαλίζεις τον Ορθόδοξο και μη κόσμο. Δεν σου φταίει ο Χριστός και η Εκκλησία σε τίποτα. Σταμάτησε να τους βάζεις μπροστά για να βγάζεις την κακία σου. ...Τα λόγια μας πρέπει να είναι ΑΜΒΡΟΣΙΑ και ΝΕΚΤΑΡ στις ψυχές των ανθρώπων, όχι ΧΟΛΗ και ΞΥΔΙ» (βλ. messiniapress.gr-24.07.2018).
Κατόπιν τῶν ἀνωτέρω εἰσαγωγικῶς ἐκτεθέντων διερωτῶμαι, λοιπόν, ἐάν ἔχω πλέον τό δικαίωμα νά ὁμιλῶ εἰς τήν Αἴθουσαν ταύτην.
Ὑπάρχει ὁ κίνδυνος, ὁμιλοῦντα, νά μέ διακόψῃ ἕνας συγκεκριμένος ἐν Χριστῶ ἀνάδελφος Ἀδελφός καί νά μοῦ ἐπαναλάβῃ τά πικρά ταῦτα λόγια: «Φτάνει πια, Άγιε Καλαβρύτων....Σήμερα .....επινοήσατε να επιδείξετε μια καρικατούρα της Εκκλησίας, που δεν έχει καμιά σχέση με τον Χριστό»([6]). Εὐτυχῶς δέ, ὄτι δέν ὑπ΄ραχει εἰς τήν Αἴθουσαν ἕνας Ἀρχιμανδρίτης , ὁ ὁποῖος μέ πολλήν ἀναίδειαν μέ ὠνόμασε «στόμα τοῦ Ἀντιχρίστου !!!!!
Παρά ταῦτα ἡ ἀρχιερατική μου συνείδησις, ἀτενίζουσα τά ὅσα σήμερον συμβαίνουν εἰς τόν χῶρον τῆς Ἐκκλησίας, διεγείρεται καί, μεγαλοφώνως, μοῦ ὑπαγο- ρεύει: Ἀμβρόσιε, ἐάν σιωπήσῃς, ἐάν δέν ὁμιλήσῃς, ἐκφράζοντας τήν ἀγωνίαν τῆς ψυχῆς σου κατά τούς κρισίμους τούτους καιρούς, θά εἶσαι ΠΡΟΔΟΤΗΣ τῆς Μητρός σου Ἐκκλησίας!
Κατόπιν τῆς μακρᾶς ταύτης εἰσηγήσεως, ἥτις ἐπέχει θέσιν ἐξομολογήσεως, ἀπεφάσισα νά διατυπώσω μετά παρρησίας τήν ταπεινήν μου γνώμην καί παρακαλῶ διά τήν ὑπομονήν Σας.
1. Ἡ ἀνακοινωθεῖσα «Προ-Συμφωνία» μεταξύ τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου μας καί σεπτοῦ Προκαθημένου τῆς ἁγίας Μητρός ἡμῶν Ἐκκλησίας καί τοῦ Πρωθυπουργοῦ τῆς Ἑλλάδος, κατά τήν ταπεινήν μου ἄποψιν, τυγχάνει καταστρεπτική διά τήν Ἐκκλησίαν μας ἀπό τό Α ἕως τό Ω!
Εἰς τήν οὐσίαν της συνιστᾷ περιθωριοποίησιν τῆς Μητρός Ἐκκλησίας! Ἀγνοεῖ ἐξ ὁλοκλήρου τήν πολύτιμον προσφοράν τῆς Μητρός Ἐκκλησίας τῶν Ὀρθοδόξων Ἑλλήνων Πολιτῶν πρός τό Γένος καί ὡς ἐκ τούτου ἀπωθεῖ τήν Ἐκκλησίαν εἰς τόν κάλαθον τῶν ἀχρήστων τοῦ Ἑλληνικοῦ Κράτους!
Συνεπῶς ἡ ἀπώθησις αὕτη ἀποτελεῖ συγκεκαλυμμένην ἐχθρικήν συμπεριφοράν τῆς Κυβερνήσεως τῶν ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ πρός τήν Μητέρα, τήν Τροφόν καί τήν Σώτειρα του Γένους τῶν Ἑλλήνων!
Περιττόν νά ὑπομνήσωμεν τήν δωρεάν τοῦ Ἑλληνοχριστιανικοῦ Πολιτισμοῦ εἰς τήν ἀνθρωπότητα, τήν σωτηρίαν τοῦ Γένους κατά τήν περίοδον τῆς ἐπί τετρακόσια (400) τόσα χρόνια τυραννικῆς δουλείας τῶν Ἑλλήνων εἰς τήν Τουρκίαν, τήν πολύτιμον προσφοράν τῶν Ἱερῶν μας Μονῶν εἰς τήν διάσωσιν καί τῆς ἐθνικῆς συνειδήσεως καί τῆς μητρικῆς ἡμῶν γλώσσης, τό «Κρυφό Σχολεῖο», τήν πρωτοπορείαν τῶν Ἱεραρχῶν μας εἰς τήν κήρυξιν τῆς Ἐπαναστάσεως τοῦ 1821, τήν Ἁγίαν Λαύραν τῶν Καλαβρύτων, τόν Παλαιῶν Πατρῶν Γερμανόν καί τόν Κερνίτσης Προκόπιον κατά τό παρελθόν, ἀλλά καί τήν ἀδιάκοπον προσφοράν τῆς Μητρός Ἐκκλησίας πρός τόν Ἑλληνικόν Λαόν διά τῶν καθημερινῶς ἀναλισκόντων ἁπάσας αὐτῶν τάς δυνάμεις, ἕως καί αὐτῆς ταύτης τῆς ζωῆς των λειτουργῶν Της, ἤγουν τῶν Ἀρχιερέων, τῶν Πρεσβυτέρων, τῶν Διακόνων καί τῶν Μοναχῶν τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκληάις τὴς Ἑλλάδος πρός ἀνακούφισιν τῶν Ἑλλήνων πολιτῶν!
Ταῦτα πάντα ὀφείλει ἡ Πολιτεία πρός τόν Ἱερόν Κλῆρον τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος καί οὐχί ἁπλῶς τήν προσφοράν μιᾶς κάποιας ἐκτάσεως καλλιεργησίμου γαίας καί ἄλλων ἀκινήτων κλπ., διά τά ὁποῖα γίνεται λόγος εἰς τήν προδοτικήν «Προ-Συμφωνίαν»!
2. Κατά τήν ταπεινήν μας ἄποψιν τά ὅσα ἀναγράφονται εἰς τήν ὡς Προ-Συμφωνίαν χαρακτηρισθεῖσαν, ἀλλά, κατά τήν ταπεινήν μας ἄποψιν, τήν εἰς πραγματικότητα κεκαλυμμένην Συμφωνίαν μεταξύ τῶν δύο Φορέων, ἀποτελοῦν προϊόν ἀπάτης τόσον τοῦ θρησκεύοντος Ἑλληνικοῦ Λαοῦ, ὅσον καί τοῦ ἐνδόξου ἱεροῦ Κλήρου τῆς φιλτάτης ἡμῶν Πατρίδος.
Ἀπό τό 1ον ἕως καί τό 15ον ἄρθρον αὐτῆς γίνεται λόγος ΜΟΝΟΝ διά τά οἰκονομικά τῆς Ἐκκλησίας, ἀλλ’ οὐδέν ἐμπεριέχεται διά τάς ἐπιχειρουμένας τροποποιήσεις θεμελιωδῶν ἄρθρων τοῦ ἰσχύοντος Συντάγματος, ἤτοι περί τῆς εἰς τό Προοίμιον αὐτοῦ ἐπικλήσεως της Ἁγίας Τριάδος «Εἰς τό ὄνομα τοῦ Πατρός ....», περί τῆς «Ἐπικρα-τούσης Θρησκείας» κ.ἄ., ἅτινα καί ἀποτε-λοῦν οὐσιωδέστερα στοιχεῖα ἀπό τα οἰκονομικά προβλήματα, εἰς τά ὁποῖα καί μόνον ἀναφέρονται τά προμνημονευθέντα ἄρθρα!
Θά θέσωμεν, λοιπόν, τόν ἐπιούσιον ἄρτον ὑπεράνω τῶν πνευματικῶν ἀναζητήσεων καί τῶν θεμελιωδῶν Ἀρχῶν τοῦ Λαοῦ μας; Καί μόνον τό συνεχῶς ἐπαναλαμβανόμενον «σκαστό γέλειο» του Πρωθυπουργοῦ μᾶς προκαλεῖ μεγάλην ἀνησυχίαν!
Κατά τήν λαϊκήν παροιμίαν «γελάνε ακόμη και τα μουστάκια του»!!!! Δηλ. ἔχει κερδίσει τά πάντα εἰς βάρος τῆς Μητρός Ἐκκλησίας!
3. Ἐπιτρέψατέ μοι, λοιπόν, ἅγιοι Ἀδελφοί, νά διερωτηθῶ: «Μήπως ἐδῶ μέσα ἐμπαίζομεν καί τόν Θεόν καί τούς ἀνθρώπους;
Κατά μῆνα Μάρτιον τοῦ ἔτους 2017, ἐδῶ εἰς τήν ἰδίαν αὐτήν Αἴθουσαν, Σᾶς ἀνήγειλα, ἤ μᾶλλον Σᾶς κατήγγειλα, ὅτι τό Ὑπουργεῖον Παιδείας, μετά τοῦ ὁποίου διεξήγετο ὁ ὑποκριτικός ἐκεῖνος Διάλογος διά τό μάθημα τῶν Θρησκευτικῶν, ἔχει ἤδη ἐκτυπώσει εἰς τό Ἐθνικόν Τυπογραφεῖον τά νέα διδακτικά βιβλία τῶν Θρησκευτικῶν διά τό ἑπόμενον σχολικόν ἔτος 2017-2018.
Ἐν τέλει δέ Σᾶς ἠρώτησα: ἐάν οὕτω πως ἔχουν τά πράγματα, τότε τί νόημα ἔχει νά συνεχίζωμεν τόν Διάλογον μετά τοῦ «Ὑπουργείου Παιδείας;» Τότε ἀκροα-ταί μου ἦσαν ὀγδοήκοντα (80) Συνοδικοί Σύνεδροι!
Μίαν ἀόριστον καί ἀσα- φῆ ἀπάντησιν ἔδωσεν μόνον ὁ Σεβ. Ὕδρας κ. Ἐφραίμ! Οὐδείς ἕτερος ἠνω-χλήθη ἐκ τῶν ὑπό τῆς ταπεινότητός μου λεχθέντων!
Οὐδείς ἔλαβε τόν λόγον εἴτε διά νά ζητήσῃ μείζονας πληροφορίας, εἴτε διά νά σχολιάσῃ δυσμενῶς τά υπό τῆς ἐμῆς ἐλεεινότητος λεχθέντα! Ἄρα εἰς τό θέμα τοῦ μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν ἡ ἁγία Ὀρθοδοξία μας ἐπροδόθη!
Δέν θά ἤθελα νά πιστεύσω, ὅτι καί πάλιν Ἡμεῖς, οἱ ἐξ ὁρισμοῦ Φρουροί τῆς ἀμωμήτου ἡμῶν Πίστεως, θά ἀναδειχθῶμεν διά μίαν εἰσέτι φοράν ΠΡΟΔΟΤΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!
4. Εἰς τήν ἀπό κοινοῦ δοθεῖσαν διά τῆς TV Συνέντευξιν τῶν δύο ἡγετικῶν Παραγόντων τοῦ Ἐθνους ἐλέχθη ἡ λέξις «Συμφωνήσαμεν!», ὁ Μακαριώτατος δέ μετά ταῦτα ὀκτάκις (8) ἐπανέλαβεν τήν λέξιν «Εὐχαριστοῦμεν!».
Ἐπειτα ὅμως ἀπό τήν ἀμέσως ἐκδηλωθεῖσαν σφοδράν ἀντίδρασιν ἐκ μέρους Ἱεραρχῶν τε καί Πρεσβυτέρων, ὁ Μακαριώτατος προέβη εἰς τήν διόρθωσιν, ὅτι διά τῶν ὅσων ἐλέχθησαν ἀπό τῆς τηλεοράσεως, ἁπλῶς ἐξεφράσθη «ἡ πρόθεσις» διά μίαν Συμφωνίαν!
5. Κατά τήν ταπεινήν μου γνώμην εἶναι παντελῶς ἀπαράδεκτον οἱ δύο Ἡγέται νά ὁμιλοῦν περί τῶν Κληρικῶν μας ὡς «Δημοσίων Ὑπαλλήλων»! Οἱ εὐλαβέστατοι Ἱερεῖς τῆς Ἐκκλησίας μας εἶναι καί ὀνομάζονται «Θρησκευτικοί Λειτουργοί!». Δέν ἀνήκουν εἰς τήν οἰκογένειαν τῶν Δημοσίων Ὑπαλλήλων! Αὐτό καί μόνον συνιστᾶ ΜΕΓΑ ΨΕΥΔΟΣ!
6. Ἕνα εἰσέτι πρόβλημα, τό ὁποῖον, δυστυχῶς, ἀποσιωπᾶται, ἀπό ἀμφότερα τά Μέρη τῶν Συμβαλλομένων, εἶναι ὁ ἀριθμός τῶν ἐφημεριακῶν θέσεων, διά τόν ὁποῖον τό ἄρθρον 4 τοῦ «Προ-Συμφώνου» διαλαμβάνει, ὅτι ἡ Πολιτεία διά τήν μισθοδοσίαν τοῦ ἱεροῦ Κλήρου θά καταβάλῃ «με μορφή ἐπιδόματος ποσό ἀντίστοιχο μέ το σημερινό κόστος μισθοδοσίας τῶν ἐν ἐνεργείᾳ ἱερέων...»! Ἐδῶ ἐπίσης ἐμπεριέχεται μία διπλῆ ἀπάτη:
α) ‘Υπάρχουν σήμερα πάρα πολλές κενές ὀργανικές ἐφημεριακές θέσεις, οἱ ὁποῖες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΦΘΗ, διότι τό Ἑλληνικόν Δημόσιον, ἀπό τῆς λήψεως τῆς Ἐξουσίας ὑπό τοῦ ΣΥΡΙΖΑ κατ’ ἔτος μᾶς παραχωρεῖ πρός πλήρωσιν μίαν καί μόνον ὀργανικήν θέσιν ἀνά Μητρόπολιν, ἤτοι έν συνόλῳ μόλις ὀγδοήκοντα καί μίαν (81) θέσεις ἐτησίως!
Εἰς τήν καθ’ἡμᾶς Ἱεράν Μητρόπολιν ἐπί συνόλου 160 ὀργανικῶν θέσεων οἱ πενήντα (50) περίπου εἶναι κενές!
Ἔχομεν πρόσωπα-ὑποψηφίους πρός χειροτονίαν, ἔχομεν καί χηρεύουσες ἐφημεριακές θέσεις πρός πλήρωσιν, καθώς ἐλέχθη ἤδη, ἀλλά, δυστυχῶς, δέν ἔχομεν τήν ἔγκρισιν τοῦ Κράτους διά τήν ἔνταξίν των στούς Πίνακες τῆς μισθοδοσίας!
Ἄς μή διαφεύγῃ τῆς προσοχῆς μας, ὅτι πρό τῆς ἀναδείξεως τοῦ κ. Τσίπρα ὡς Πρωθυπουργοῦ τῆς Ἑλλάδος ἡ πλήρωσις μιᾶς χηρευσάσης ἐφημεριακῆς θέσεως ἦτο αὐτονόητον γεγονός!
Ἐγένετο ἄνευ οὐδεμιᾶς νομικῆς ἤ ἄλλης τινός διατυπώσεως! Εἰς τό σύνολον τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἐλλάδος οἱ κενές ἐφημεριακές θέσεις σήμερον πρέπει νά ἀνέρχωνται εἰς τόν ἀριθμόν τῶν 2.000 περίπου.
Συνεπῶς ὅσοι ὁμιλοῦν καί ἀναφέρονται εἰς τόν ἀριθμόν τῶν ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ (10.000) ὀργανικῶν ἐφημεριακῶν θέσεων ΔΕΝ ΛΕΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ! Διαστρεβλώνουν τήν πραγματικότητα! 
β) Δεύτερον, οὐδείς λόγος γίνεται διά τούς σήμερον συνταξιοδοτουμένους Κληρικούς! Ποῖος ἆραγε θά ἐνδιαφερθῇ διά τούς κληρικούς αὐτούς, ἅγιοι Ἀδελφοί;
Διερωτῶμαι; Διατί ἠγνοήθησαν; Τό γεγονός αὐτό δέν ἐντάσ-σεται ἐπίσης εἰς τήν ΠΡΟΔΟΣΙΑΝ τῆς Ἐκκλησίας μας; Τελικῶς θά τούς ἀγνοήσωμεν;
7. Εἰς τήν πρός ὑπογραφήν Συμφωνίαν καί εἰς τό ἄρθρον 8 διαλαμβάνονται τά ἑξῆς: «Πιθανή ἐπιλογή τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος γιά αὔξηση τοῦ ἀριθμοῦ τῶν Κληρικῶν δέν δημιουργεῖ ἀπαίτηση αὔξησης τοῦ ποσοῦ τῆς ἐτήσιας ἐπιδότησης».
Ἐδῶ κρύπτεται μία εἰσέτι παγίδα! Ποῖος, λοιπόν, θά ἐνδιαφερθῇ διά τήν διατήρησιν τοῦ ἀριθμοῦ τῶν ἐφημεριακῶν θέσεων τῶν δέκα χιλιάδων (10.000), περί τῶν ὁποίων ὑπάρχει προγενεστέρα Κυβερνητική Ἀπόφασις;
8. Οἱ Αἰδεσιμώτατοι Ἐφημέριοι, κατά τόν ψευδόμενον, συνεπῶς δέ καί διπρόσωπον, κ. Πρωθυπουργόν, «δέν θά νοοῦνται στό ἑξῆς ὡς Δημόσιοι Ὑπάλληλοι», ἀλλά παρά ταῦτα, ἐμμέσως πλήν σαφῶς, θά ἐξακολουθοῦν νά ἀμείβωνται ἀπό τό Δημόσιον Ταμεῖον!!!! 
Ἡ τοποθέτησις αὐτή τοῦ κ. Πρωθυπουργοῦ μᾶς θυμίζει τά λόγια «ἄλλαξε ὁ Μανωλιός κι’ ἔβαλε τά ροῦχα του ἀλλιῶς!». Τί ὡραῖα πράγματα περιλαμβάνει αὐτή ἡ δαιμονική Συμφωνία!
9. Μετά τήν Ἀνακοίνωσιν τοῦ Πρωθυπουργοῦ, ὁ Κυβερνητικός Ἐκπρόσωπος Τύπου κ. Τζανακόπουλος εἶπε τά ἑξῆς ἀξιόλογα: «Ἀπελευθερώνονται 10.000 θέσεις Ἐφημερίων καί ἡ Κυβέρνησις θά προσλάβῃ 10.000 δημοσίους ὑπαλλήλους!».
Ὥστε δηλ. διά λόγους προεκλογικούς ἡ Κυβέρνησις τῶν Ἀθέων καί Μάγων τοῦ ΣΥΡΙΖΑ ὠθεῖ εἰς τόν κάλαθον τῶν ἀχρήστων τοῦ Κράτους τόν Ἥρωα Ἕλληνα Παπᾶ, μόνον καί μόνον διά νά προσλάβῃ δέκα χιλιάδες, ἀριστερούς δέ εἰς τό φρόνημα, ὑπαλλήλους εἰς τό Δημόσιον!
10. Ἄς μη διαφεύγῃ τῆς προσοχῆς μας, ὅτι καθ’ὅν χρόνον ὁ Ὀρθόδοξος Κληρικός ἀπορρίπτεται εἰς τόν κάλαθον τῶν ἀχρήστων τοῦ Ἑλληνικοῦ Δημοσίου, οἱ Μουσουλμάνοι ἱερεῖς, δηλ. οἱ Μουφτῆδες, τῆς Θράκης σήμερα, τοῦ Τεμένους τοῦ Βοτανικοῦ αὔριον, καί πολλῶν εἰσέτι ἄλλων περιοχῶν τῆς Ἐλληνικῆς Ἐπικρατείας μεθαύριον, αἱ ὁποῖαι θά ἀποκτήσουν Τζαμιά, θά ἐξακολουθοῦν νά μισθοδοτοῦνται ὡς ὑπάλλληλοι τοῦ Ὑπουργείου τῶν Ἐξωτερικῶν! Αὐτό συμβαίνει σήμερα! Αἶσχος, κύριε Πρωθυπουργέ!
11. Ἡ Ὁρθόδοξος Ἐκκλησία, ὡς Ν.Π.Δ.Δ., ὅλοι οἱ Κληρικοί Αὐτῆς καί ἅπας ὁ πληθυσμός τῶν Ὀρθοδόξων Ἑλλήνων καταβάλλουν τόν Φόρον Εἰσοδήματος, τόν ΕΝΦΙΑ κλπ.
Ἀντιθέτως οἱ Μασσῶνοι, δηλ. τό Τεκτονικόν Ἵδρυμα τῆς Ἑλλάδος καί ἡ Μασσωνική Στοά τῶν Ἀθηνῶν, ὡς θρυλεῖται, ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ!
12. Τό Ὀρθόδοξον Ράσον, τό ὁποῖον ἔχει ποτίσει τό δένδρον τῆς Ἐλευθερίας μέ ποταμούς αἵματος ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙΤΑΙ, ΚΑΤΑΦΡΟΝΕΙΤΑΙ, ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΑ ΛΙΜΟΥ ΘΑΝΑΤΟΝ!
Ἡμεὶς δέ, εὐγενῶς φερόμενοι, λέγομεν καί επαναλαμβάνομεν πρός τόν ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΝ «Σᾶς εὐχαριστοῦμεν»!!!
Σεβασμιώτατοι ἐν Χριστῷ Ἀδελφοί,
Ἅς μή μᾶς ἐμπαίζουν οἱ Πολιτικοί μας Ταγοί. Τό πρόβλημα τῆς μισθοδοσίας τῶν Αἰδεσιμωτάτων Ἐφημερίων μας πρό τοῦ Πρωθυπουργοῦ τό εἶχε θέσει δημοσίως ὁ Κοινοβουλευτικός Ἐκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νικ. Ξυδάκης!
Τήν 30ήν Ὀκτωβρίου μέ Δηλώσεις του, αἱ ὁποῖαι ἔτυχον δημοσιοποιήσεως διά τοῦ Interner, εἶπε τά ἑξῆς: «Το Δημόσιο πληρώνει 200 ἑκατ. Εὐρώ για 9.000 Ιερεῖς “δημόσιους ὑπαλλήλους.
Η Πολιτεία θα μπορούσε να συνδράμει με αποζημίωση έναντι των πολλών διαμφισβητουμένων περιουσιακών στοιχείων της Εκκλησίας, όπως σε άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες» ([7]). Τό γεγονός αὐτό δέν προδίδει Σχέδιον Προδοσίας τῆς Ἐκκλησίας;
Ἀδελφοί μου, δέν προφητεύομεν! Χρώμενοι τῆς κοινῆς λογικῆς ὡς σκεπτόμενος ἄνθρωπος, Σᾶς λέγομεν καί Σᾶς προλέγομεν: Εἰς τήν Πατρίδα μας συντόμως ἔρχεται ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ!
Ἡ Αὐτοκέφαλος Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος ὁδηγεῖται εἰς διάλυσιν! Είδικώτερον ἐξ ἐπόψεως οἰκονομικῆς ἡ Ἐκκλησία μας ὁδηγεῖται εἰς πτώχευσιν! Ὅλοι ἡμεῖς, Ἐπίσκοποι καί Πρεσβύτεροι, θά πεινάσωμεν!
Πολλοί ἐνοριακοί ἱεροί Ναοί θα κλείσουν! Ἐνορίες θά διαλυθοῦν! Σήμερα ἐκκλησιάζεται μόλις τό 10% τῶν πιστῶν. Αὔριον τό ποσοστόν τοῦτο θά ἐλαχιστοποιηθῇ. Σήμερα οἱ νέοι δέν ἐκκλησιάζονται!
Ὁ Ὑπουργός τῆς ἀ-Παιδείας κ. Γαβρόγλου τούς ἀπαλλάσσει ἀπό μαθητικές ἀσχολίες ἔτσι, «ὥστε τό βράδυ τοῦ Σαββάτου νά ἠμποροῦν νά διασκεδάζουν καί νά ......ἐρωτεύωνται!» Αυτά εἶναι λόγια τοῦ κ. Γαβρόγλου ἀπερίτμητα!
Τό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον εἰς τήν πνευματικήν Του δικαιοδοσίαν λίαν συντόμως θά προσαρτήσῃ τίς Μητροπόλεις τῶν, κακῶς ὀνομαζομένων, «Νέων Χωρῶν», ἐνῶ συγχρόνως θά ἐξασφαλίσῃ καί τήν μισθοδοσίαν τοῦ ἱεροῦ Κλήρου τῶν περιοχῶν αὐτῶν ἀπό τό Ἑλληνικόν Δημόσιον!
Οἱ Μητροπόλεις Κρήτης καί Δωδεκαννήσου ἐπίσης δέν θα συμπεριληφθοῦν στά νέα μέτρα! Ἑπομένως ἄλλοι Ἕλληνες Ἐφημέριοι θά θεωροῦνται «ἰδιωτικοί ὑπάλληλοι» καί ἄλλοι- οἱ προνομιοῦχοι- θά ἐξακολουθοῦν νά μισθοδοτοῦνται, ὡς μέχρι σήμερον, ἀπό τό Δημόσιον Ταμεῖον καί θά χαρακτηρίζονται «Δημόσιοι Ὑπάλληλοι» κατά τόν κ. Πρωθυπουργόν!
Ἄρα στην Ἐλλάδα θά ἔχωμεν δύο κατηγορίες Έφημερίων, τούς προδομένους καί τούς προνομιούχους, ἤ ἄλλως τούς Ἐλλαδικούς καί τούς Πατριαρχικούς!
Πρός προώθησιν τῶν σχεδίων τοῦ Πρωθυπουργοῦ, ἐάν τοῦτο καταστῇ ἀναγκαῖον, ἡ Ἐκκλησία μας θά τεθῇ ὑπό διωγμόν!
Δηλ. θά ταλαιπωρηθῇ μέ τήν ἐμφάνισιν καί τήν δημοσιοποίησιν πραγματικῶν ἤ καί «προκάτ», δηλ. προκατασκευασμένων, σκανδάλων εἴτε Οἰκονομικοῦ, εἴτε καί Ἠθικοῦ περιεχομένου!
Μακαριώτατε,
Σεβασμιώτατοι ἐν Χριστῷ Ἀδελφοί,
«Στῶμεν καλῶς, στῶμεν μετά φόβου»! Ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος τελεῖ ἤδη ὑπό διωγμόν! Ὁ Χριστός διώκεται! Ναοί κατεδαφίζονται. Χριστιανικά Σύμβολα, ὅπως ὁ Σταυρός στη Λέσβο, γκρεμίζονται!
Εἰς τάς παρελάσεις τῶν Gays οἱ Ἅγιοί μας χλευάζονται, λοιδωροῦνται! Με βῆμα σημειωτόν ἡ Ὀρθόδοξος Χριστιανική Ἑλλάδα μας σταθερά ἀπομακρύνεται ἀπό τήν ἀγκάλην τοῦ Σωτῆρος Χριστοῦ!
Ἀποβάλλει τήν χριστιανικήν της ἰδιότητα! Ἀσπάζεται τόν πανθεϊσμόν! Ὅλοι οἱ θεοί γίνονται ἀποδεκτοί! Καί στήν πρώτη γραμμή τοῦ μετώπου εὑρίσκεται τό Ἰσλάμ!
Εἰς τήν Δ΄τάξιν τοῦ Δημοτικοῦ Σχολείου π.χ. τά παιδάκια μας μανθάνουν διά τήν Ὑπεραγίαν Θεοτόκον, ὄχι τί διδάσκει ἡ Ὀρθόδοξος Διδασκαλία καί Θεολογία, ἀλλά τί διδάσκει τό Κοράνιον!
Δηλ. ὅτι ὁ Χριστός δέν ἦτο Θεός, Υἱός τοῦ Θεοῦ, Θεάνθρωπος, ἀλλά ἕνας ἁπλοῦς καλός ἄνθρωπος!
Εἰς τήν νῆσον τῆς Σάμου σήμερα ἔχουν ἐγκατασταθῆ ἤδη 5.500 Μουσουλμάνοι, καθ’ὅν χρόνον οἱ γηγενεῖς κάτοικοι τῆς νήσου εἶναι μόλις 5.000!
Ὥστε τό ζήτημα τῆς μισθοδοσίας τοῦ Ἐφημεριακοῦ Κλήρου εἶναι μία πρώτη φάσις τοῦ πολέμου κατά τῆς Ὀρθοδοξίας μας. Άς μή ὑπνώττωμεν πλέον!
Ὁ Ἱερός Ἐφημερικαός Κλῆρος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος ὁδηγεῖται εἰς τὀ ἐκτελεστικόν Ἀπόσπασμα. «Νῦν ὑπέρ πάντων ὁ ἀγών»!

romfea
Διαβάστε Περισσότερα » "Καλαβρύτων Αμβρόσιος: ''Η Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Ελλάδος οδηγείται εις διάλυσιν''"

Σαράντα εννέα νέα οχήματα παρέλαβε σήμερα η Ελληνική Αστυνομία: Τα 18 για τους αλλοδαπούς…

Σαράντα εννέα νέα οχήματα παρέλαβε σήμερα η Ελληνική Αστυνομία, αλλά χωρίς κανένα από αυτά να χρησιμοποιηθεί στην Αττική για την παταξη της εγκληματικότητας.

Αυτό γιατί τα 31 θα χρησιμοποιηθούν στις Εθνικές Οδούς, ενώ τα 18 χωρίς να αναφέρεται αλλά πιθανότατα για τα κέντρα παραμονής των αλλοδαπών τα γνωστά ΚΕΠΑ.

Έτσι πιο συγκεκριμένα τα 31 οχήματα, παραχωρήθηκαν δωρεάν για χρήση από τη «ΝΕΑ ΟΔΟ Α.Ε.» και την «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.», ενώ τα υπόλοιπα 18 αποκτήθηκαν με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, η Υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα- Σιδηροπούλου, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαράντα εννέα νέα οχήματα παρέλαβε σήμερα η Ελληνική Αστυνομία: Τα 18 για τους αλλοδαπούς…"

Διαφοροποιούνται από το Μαξίμου οι ΑΝΕΛ: Στηρίζουμε την απόφαση της Εκκλησίας (video)

Στο πλευρό της Εκκλησίας και της απόφασης της Ιεραρχίας ως προς το ζήτημα των κληρικών φαίνεται να τοποθετούνται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, παίρνοντας αποστάσεις από την επίσημη κυβερνητική γραμμή.

Μπορεί το Μαξίμου να ξεκαθάρισε στην Εκκλησία πως επιμένει στα όσα ανέφερε το κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά την συνάντηση Ιερώνυμου-Τσίπρα, απορρίπτοντας με αυτό τον τρόπο το αίτημα της Ιεραχίας για μη αλλαγή του τρόπου μισθοδοσίας των κληρικών, οι κύκλοι του κόμματος των ΑΝΕΛ, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, δηλώνουν πως το κόμμα του Πάνου Καμμένου την αποδέχεται ξεκάθαρα. Η ίδια πηγή από τους ΑΝΕΛ, ανέφερε πως το κόμμα από την πρώτη στιγμή είχαν κρατήσει διακριτική στάση στο συγκεκριμένο ζήτημα καθώς δεν ήθελαν να προκαταλάβουν την απόφαση της Εκκλησίας.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:



mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαφοροποιούνται από το Μαξίμου οι ΑΝΕΛ: Στηρίζουμε την απόφαση της Εκκλησίας (video)"

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Κανονικά τα δρομολόγια μετά τον εκτροχιασμό τρένου στο Λιανοκλάδι

Αποκαταστάθηκε η σιδηροδρομική κυκλοφορία μεταξύ Λιανοκλαδίου και Παλαιοφαρσάλου, η οποία είχε διακοπεί από το πρωί εξαιτίας εκτροχιασμού της αμαξοστοιχίας 1511, που εκτελούσε δρομολόγιο από Λιανοκλάδι προς Αθήνα.

Τα δρομολόγια σε όλον τον σιδηροδρομικό άξονα εκτελούνται κανονικά.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας 1511 δεν υπήρξαν θύματα, ενώ προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές.

Τα δρομολόγια μεταξύ Λιανοκλαδίου και Παλαιοφαρσάλου εκτελούνταν με μετεπιβίβαση σε λεωφορεία.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Κανονικά τα δρομολόγια μετά τον εκτροχιασμό τρένου στο Λιανοκλάδι"

Οργή αστυνομικού: Κυνηγάμε όλη νύχτα δυο Λίβυους, τους πιάνουμε και τους αφήνουν!

Ακολουθεί μήνυμα προς το meaculpa.gr από φίλο αστυνομικό, που περιγράφει με τον πιο ξεγυμνωτικό τρόπο την κατάντια της ΕΛΑΣ με ΣΥΡΙΖΑ:

"Κυριακή ξημερώματα 2 Λίβυοι κλέβουν μηχανή στις 1:20 στα Λαδάδικα...

Στις 2:00 απόπειρα Ε52 στο κέντρο...

3:30 απόπειρα Ε8 σε όχημα στην Μ.Αλεξανδρου...

4:20 τους πιάνουμε πάνω στην κλεμμένη μοτοσικλέτα με το κατσαβίδι στα χέρια...

Αποτέλεσμα; 12 μήνες με αναστολή, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ οι κύριοι - και χωρίς χαρτιά φυσικά...

Τρυπήστε τα στομάχια σας από τους καφέδες παιδιά, δεν αξίζει ούτε χιλιόμετρο περιπολίας δυστυχώς..."

Δεν χρειάζονται άλλα σχόλια. Το μήνυμα τα λέει όλα. Η πολιτεία καταρρακώνει το ηθικό των στελεχών της ΕΛΑΣ με τον πιο εγκληματικό τρόπο, αφήνοντας το σώμα και την κοινωνία να εμπαίζονται από κακοποιούς - ιδίως λαθρομετανάστες.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να απευθύνουμε στους άνδρες και της γυναίκες της αστυνομίας τα αισθήματα αλληλεγγύης μας και να διαμαρτυρόμαστε μαζί τους από το διαδίκτυο και όσα μέσα παραμένουν ελεύθερα.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κουραστούμε να καταγγέλουμε, να αναρτούμε, να κάνουμε share και retweet.

Tο οφείλουμε στους ανθρώπους που θέτουν τη ωή και την ακεραιότητά τους σε κίνδυνο για εμάς.

ΥΓ: Τα στοιχεία του αποστολέα είναι, εννοείται, στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών.

meaculpa
Διαβάστε Περισσότερα » "Οργή αστυνομικού: Κυνηγάμε όλη νύχτα δυο Λίβυους, τους πιάνουμε και τους αφήνουν!"

Φώφη Γεννηματά: Η δήθεν ιστορική συμφωνία άφησε μια βαθιά κρίση μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας

Για μια βαθιά κρίση στις σχέσει μεταξύ της Εκκλησίας και της Πολιτείας η «δήθεν ιστορική συμφωνία» μεταξύ Τσίπρα και Ιερώνυμου, κάνει λόγο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, με αφορμή την απόφαση της ιεραρχίας.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Γεννηματά:

Το Κίνημα Αλλαγής από την πρώτη στιγμή, χωρίς δεύτερες σκέψεις ή παλινωδίες όπως η ΝΔ, είχε αναδείξει τις σοβαρές αδυναμίες της συμφωνίας Τσίπρα – Αρχιεπισκόπου και είχε επιμείνει ιδιαίτερα στην ανάγκη να γίνει σεβαστή η αρχή των διακριτών ρόλων και, ταυτοχρόνως, να προστατευθεί ο λαϊκός Κλήρος, οι απλοί παπάδες και οι οικογένειές τους από τις επικίνδυνες -όχι μόνο για τους ίδιους- ιδέες περί σύστασης ειδικών ταμείων μισθοδοσίας.

Η σημερινή, ομόφωνη, απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος σημαίνει ότι η δήθεν ιστορική συμφωνία είναι στον αέρα. Αφήνει, όμως, πίσω της μια βαθιά κρίση στις σχέσεις Πολιτείας και κλήρου και προβλήματα στο εσωτερικό της εκκλησίας.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση φαίνεται ότι επιλέγει να επενδύει στις θεσμικές κρίσεις. Προχωρά σε μονομερείς ενέργειες.

Η σοβαρότητα του θέματος και ο σεβασμός στην ομόφωνη απόφαση της ιεραρχίας επιβάλλει ένα νηφάλιο διάλογο για όλα τα θέματα ανάμεσα στην Πολιτεία και την Εκκλησία. Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει επιτέλους και σε αυτό το ζήτημα τις αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Φώφη Γεννηματά: Η δήθεν ιστορική συμφωνία άφησε μια βαθιά κρίση μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας"

Στα «όπλα» το Μαξίμου: «Εμείς αποφασίζουμε για τους κληρικούς» – Μετατρέπει σε νομοσχέδιο την αρχική συμφωνία!

Στο καλάθι των αχρήστων «πετά» στην ουσία την ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος η Κυβέρνηση, με την οποία οι Ιεράρχες θέτουν «εκτός συζήτησης» το ζήτημα της αλλαγής του τρόπου μισθοδοσίας των κληρικών. Στην απάντηση του στην ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος, το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζει πως προχωρά άμεση στην εκπόνηση νομοσχεδίου επί τη βάση του κοινού ανακοινωθέντος μετά την συνάντηση Τσίπρα-Ιερώνυμου.

Όπως ξεκαθαρίζει το Μέγαρο Μαξίμου, η απόφαση για το αν οι κληρικοί θα πληρώνονται ως δημόσιοι υπάλληλοι αποτελεί «σε κάθε περίπτωση ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας».

«Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος κατέληξε ομοφώνως στην απόφαση να συνεχιστεί ο διάλογος Πολιτείας – Εκκλησίας στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος» αναφέρει η ανακοίνωση της κυβέρνησης.

« Ως εκ τούτου, η Ελληνική Κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση Σχεδίου Νόμου, στο πλαίσιο του Κοινού Ανακοινωθέντος της 6ης Νοεμβρίου, που αποτελεί ένα ιστορικό βήμα για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους».

«Το Σχέδιο Νόμου θα τεθεί σε γνώση της Ειδικής Επιτροπής της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, πριν κατατεθεί στη Βουλή. Το δε καθεστώς της μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών, αποτελεί –σε κάθε περίπτωση- ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας», καταλήγει η ανακοίνωση του Μαξίμου.

Ουσιαστικά με την απόφαση αυτή, το Μέγαρο Μαξίμου ξεκινά μια νέα περίοδο στις σχέσεις της κυβέρνησης με την Εκκλησία, καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν πολλά για την εκλογική τους στρατηγική στις υποσχέσεις για 10.000 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα «όπλα» το Μαξίμου: «Εμείς αποφασίζουμε για τους κληρικούς» – Μετατρέπει σε νομοσχέδιο την αρχική συμφωνία!"

Στρατιωτικός δικαστής προσφεύγει στο ΣτΕ για το όριο συνταξιοδότησης

Ίδιο όριο συνταξιοδότησης με αυτό των δικαστών που υπηρετούν στην Πολιτική, Ποινική και Διοικητική Δικαιοσύνη και για τους δικαστές της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, ζητεί με προσφυγή που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) στρατιωτικός δικαστής ο οποίος αποχώρησε από το σώμα τον περασμένο Ιούλιο.

Όπως υποστηρίζει ο προσφεύγων συνταξιούχος, πλέον, στρατιωτικός δικαστής, η διαφορά εξόδου από το σώμα που υπάρχει μεταξύ στρατιωτικής και πολιτικής Δικαιοσύνης είναι αντισυνταγματική και παράνομη.

Παράλληλα, επικαλείται το άρθρο 4 του Συντάγματος που προβλέπει την αρχή της ισότητας μεταξύ των πολιτών και το οποίο δεν επιτρέπει διαφορετική μεταχείριση λειτουργών που έχουν τα ίδια τυπικά προσόντα και παρέχουν το ίδιο ακριβώς δικαιοδοτικό έργο.

Αναφέρει ακόμη πως τα άρθρα 96, 88 και 87 του Συντάγματος «επιτάσσουν να απολαύουν όλοι οι δικαστικοί λειτουργοί ισότιμης, με ίδια εχέγγυα, προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας».

Τι ισχύει

Σήμερα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Συντάγματος οι δικαστές των Πολιτικών, Ποινικών και Διοικητικών δικαστηρίων αποχωρούν υποχρεωτικά μόλις συμπληρώσουν το 65ό έτος της ηλικίας τους εφόσον κατέχουν έως και το βαθμό του Εφέτη ή του αντεισαγγελέα Εφετών. Όσοι κατέχουν ανώτερο από τον παραπάνω βαθμό αποχωρούν υποχρεωτικά μόλις συμπληρώσουν το 67ο έτος της ηλικίας τους. Διαφορετικά είναι, ωστόσο, τα πράγματα σε ό,τι αφορά τον χρόνο αποχώρηση των στρατιωτικών δικαστών.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Δικαστικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων οι στρατιωτικοί δικαστές μέχρι το βαθμό του στρατιωτικού δικαστή Α΄ αποχωρούν υποχρεωτικά από την υπηρεσία τους μόλις συμπληρώσουν το 60ό έτος της ηλικίας τους και από το βαθμό του Αναθεωρητή και πάνω αποχωρούν στο 62ο έτος της ηλικίας τους. Τέλος, ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας Αναθεωρητικού Δικαστηρίου αποχωρούν μεν με την συμπλήρωση του 62ου έτους της ηλικίας τους εφόσον όμως έχουν συμπληρώσει δυο χρόνια στην θέση αυτή.

lawandorder
Διαβάστε Περισσότερα » "Στρατιωτικός δικαστής προσφεύγει στο ΣτΕ για το όριο συνταξιοδότησης"

Για «προσωπικό φιάσκο Τσίπρα», μιλούν στην Πειραιώς μετά την απόφαση της Ιεραρχίας

Για «προσωπικό φιάσκο του Αλέξη Τσίπρα» κάνουν λόγο στελέχη και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την ομόφωνη απόρριψη της προσυμφωνίας του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Με το ανακοινωθέν της Ιεραρχίας «καταρρέει μια προσωπική συνεννόηση, αν όχι και συναλλαγή, ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο», σχολιάζουν τα ίδια γαλάζια στελέχη.

Μετά ταύτα, καταλήγουν, «είναι προφανές ότι από πουθενά δεν προκύπτει ούτε χωρισμός Κράτους – Εκκλησίας, ούτε φυσικά 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Για «προσωπικό φιάσκο Τσίπρα», μιλούν στην Πειραιώς μετά την απόφαση της Ιεραρχίας"

«Κεραυνοί» από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας για τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου

Στη δημοσιότητα έδωσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας την εισήγησή του για τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου, την οποία ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος δεν του επέτρεψε να διαβάσει ενώπιον της Ιεράς Συνόδου , προκαλώντας την αντίδραση του κ. Χρυσόστομου, ο οποίος αποχώρησε από τη συνεδρίαση.
Στην εισήγησή του, ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος κάνει λόγο για «επικοινωνιακό πυροτέχνημα», το οποίο χρησιμοποίησαν κυβερνητικά στελέχη για να εκθέσουν τον Αρχιεπίσκοπο. Παράλληλα αφήνει αιχμές για τον ρόλο του Κωνσταντίνου Δήμτσα, ο οποίος διορίστηκε πρόσφατα Διοικητής του Αγίου Όρους.
Διαβάστε ολόκληρη την εισήγηση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου:
Μακαριώτατε
Σεβασμιώτατοι Ἅγιοι Ἀρχιερεῖς,
Τίς εὐχαριστίες μου ἐκφράζω μέ πολύ σεβασμό πρός τόν Μακαριώτατο Ἅγιο Πρόεδρο γιά τήν ἐνημέρωση τήν ὁποίαν μᾶς ἔκανε καί μέ τήν ὁποίαν ἀρκετά σημεῖα ἀλλά ὄχι ὅλα διευκρινίστηκαν ἀναφορικά πρός τήν λεγόμενη Συμφωνία μεταξύ τοῦ Πρωθυπουργοῦ καί Προέδρου τῆς Κυβέρνησης καί τοῦ Μακαριωτάτου.
Α. Παρά τόν διθυραμβικό τρόπο μέ τόν ὁποῖον παρουσιάστηκε αὐτή ἡ «ἱστορική Συμφωνία» ἐντούτοις ἡ ἴδια ἡ κυβερνητική διαχείρισή της ἀποδυνάμωσε ὅλη αὐτή τήν προσπάθεια καί φαίνεται ὅτι ἀπέδειξε καί τόν ἐπιδιωκόμενο στόχο της.
Ὅπως ἔχω ἤδη δηλώσει ἡ παροῦσα «Συμφωνία» εἶναι μία ἁπλή καταγραφή (memoradum) θέσεων, ἀπόψεων, προτάσεων καί ἐπιδιώ­ξεων μέ πολλές ἀσάφειες, ἀδιευκρίνιστες προτάσεις καί ἀβεβαιότητες, ἡ ὁποία ἀνοίγει ἀρκετά νομικά ζητήματα ὅπως καί δημιουργεῖ νέα νομικά θέματα καί γιά τά ὁποῖα οὐδεμία ἐπίλυση ὑποδεικνύεται καί δέν μπορεῖ οὔτε νά θεωρηθεῖ οὔτε ὅτι εἶναι πραγματική Συμφωνία.
Θά μοῦ ἐπιτρέψετε λοιπόν νά θέσω ὁρισμένα ἐρωτήματα καί νά κάνω ὁρισμένες παρατηρήσεις καί ἐπισημάνσεις, σέ κάθε ἕνα ἀπό τά ἀναφερόμενα σημεῖα αὐτῆς τῆς οἱωνεί Συμφωνίας.
1) Τό Δελτίο Τύπου τῆς 6-11-2018 τῆς Γεν. Γραμματείας τοῦ Πρωθυπουργοῦ ὁμιλεῖ γιά διάλογο «πολυετῆ, ἀναλυτικό καί εἰλικρινῆ... με­τα­ξύ Πολιτείας καί Ἐκκλησίας». Ἀπό πότε δηλαδή ὑφίσταται ἕνας τέτοιος διά­­λο­­γος, στόν ὁποῖον συζητοῦντο ἡ μισθοδοσία τοῦ κλήρου καί ἡ ἀξιοποίη­ση τῆς ἐκκλησιαστικῆς περιουσίας; Ὁ Πρωθυπουργός ἀνέφερε γιά πρό τρι-ετίας.
Ποιός διεξήγαγε ἀπό μέρους τῆς Ἐκκλησίας αὐτόν τόν διάλογο ;
2) Στό ἴδιο Δελτίο Τύπου δηλώνεται ὅτι «στόχος μας εἶναι νά θέσουμε τό πλαίσιο διευθέτησης καί ἐπίλυσης ἱστορικῶν ἐκκρεμμοτήτων, ἀλλά καί νά ἐνισχύσουμε τήν αὐτονομία τῆς Ἐκκλησίας».
Ἡ μόνη ἱστορική ἐκκρεμμότητα εἶναι ὁ τρόπος καταγραφῆς, κατοχύρωσης καί ἀξιοποίησης τῆς ἐκκλησιαστικῆς περιουσίας ὄχι ὅμως καί ἡ μισθοδοσία τοῦ κλήρου, γιά τήν ὁποία, ἤδη ἀπό τό 2013 μέ τόν νόμο 4111/2013 (ΦΕΚ. 18/25-1-2013) τοῡ Ἀντώνη Σαμαρᾶ, τό θέμα ἔχει ἐπιλυθεῖ.
3) Ἡ ὑπό μορφή νομοθετικῆς ρύθμισης κατωχύρωση αὐτῆς τῆς «ἱστορικῆς Συμφωνίας μεταξύ Ἐκκλησίας καί Πολιτείας» δέν διασφαλίζει τίποτε ἀπό ὅσα προτείνονται καί περιλαμβάνονται σ’ αὐτήν.
Γνωρίζετε ἐπίσης Μακαριώτατε ὅτι κανένας ὅρος Συμφωνιῶν δέν ἒχει τηρηθεῖ (χρηματική ἀποζημίωση, δωρεά ἀκινήτων κ. ἄ).
Β. Ὕστερα ἀπό τά παρόντα εἰσαγωγικά, ἔρχομαι στήν κατ’ ἄρθρον ὑπόδειξη τῶν ἀσαφειῶν καί σκοτεινῶν σημείων τῆς «Συμφωνίας».
1. Γιατί στό ἐδάφιο 1 τό Ἑλληνικό Δημόσιο ἀναγνωρίζει μόνο τόν ἀναγκαστικό νόμο 1731/1939 καί ὄχι καί τήν νομοθετική κατοχύρωση τῆς σύμβασης τοῦ 1952 ;
Γιά ἕνα καί ἁπλό λόγο. Στή συζήτηση γιά τή Σύμβαση τοῦ 1952, ἡ ὁποία πραγματοποιήθηκε στή Βουλή ἀναφέρεται καί διευκρινίζεται στά Πρακτικά ὅτι ἀναλαμβάνει τό Ἑλληνικό Δημόσιο τήν ὑποχρέωση τῆς κάλυψης τῆς μισθοδοσίας τοῦ κλήρου καί τά ἔξοδα λειτουργίας τῆς ἐκκλη­σια­στικῆς ἐκπαίδευσης, κάτι γιά τό ὁποῖο δέν ὑφίσταται οὔτε κατά τή συζή­τη­ση στόν ἀναγκαστικό νόμο τοῦ 1939 ἀλλά καί οὔτε συμπεριελήφθη στή Σύμβαση τοῦ 1952 καί πολλῷ μᾶλλον στήν Εἰσηγητική Ἔκθεση.
Ἔτσι λοιπόν ἐδῶ ἔχουμε τήν πρώτη πράξη διαφοροποίησης τῆς συμβατικῆς ὑποχρέωσης τοῦ Ἑλληνικοῦ Δημοσίου γιά τήν κάλυψη τῆς μι­σθο­δοσίας τοῦ κλήρου καί τά ἔξοδα λειτουργίας τῆς ἐκκλησιαστικῆς ἐκπαί­δευσης πού ἦταν καί ἡ ἀρχική ἐπιδίωξή σας, ὅπως γράφετε στό βιβλίο σας γιά τήν ἐκκλησιαστική περιουσία Μακαριώτατε, ἔναντι τοῦ τρόπου ἀξιο-ποίησης καί ἐκμετάλλευσης τῆς ἐκκλησιαστι­κῆς περιουσίας, τῆς ὁποίας ἔχει πάρει ἤδη τό 96%, τό Ἑλληνικό Δημόσιο καί σέ μερική συσχέτιση πρός τήν ἐκκλησιαστική περιουσία, τήν ὁποία θά συνδιαχειριστεῖ καί συνεκμμετα­λευ-τεῖ τό Ἑλληνικό Δημόσιο καί ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος.
2) Στό ἐδάφιο 2 δηλώνεται : «Τό Ἑλληνικό Δημόσιο ἀναγνωρί­ζει ὅτι ἀνέλαβε τή μισθοδοσία τοῦ κλήρου, ὡς μέ εὐρεία ἔννοια, ἀντάλλαγμα γιά τήν ἐκκλησιαστική περιουσία πού ἀπέκτησε».
Θεωρῶ ὅτι δέν ὑπάρχει ποιό ἀσαφές ἐδάφιο μέ τό ὁποῖο προσπα­θεῖ νά μᾶς πεῖ ὅτι ἡ «συμβατική ὑποχρέωση» γιά τό θέμα τῆς μισθοδο­σίας τοῦ κλήρου καί τῆς ἐκκλησιαστικῆς περιουσίας εἶναι «ἐν εὐρείᾳ ἐννοίᾳ» καί ὄχι «συγκεκριμένῃ», ὅμως τί σημαίνει νομικά αὐτή ἡ ἔκφραση ; Ἐπίσης ἡ χρήση τοῦ ρήματος «ἀνέλαβε» σημαίνει ὅτι συνεχίζει καί ἀναλαμβάνει καί μετά τήν Συμφωνία; Γιά ποιά περιουσία ὁμιλεῖ, τῆς περιόδου 1920-1935 ἢ καί μετά ταῡτα;
3) Στό ἐδάφιο 3 ἀπεμπολεῖται ὄχι ἡ δημοσιοϋπαλληλική ἰδιό­τη­τα ἀλλά ἡ ἐγγύηση τοῦ Ἑλληνικοῦ Δημοσίου ἔναντι τῆς μισθοδοσίας τοῦ κληρικοῦ, ὡς θρησκευτικοῦ λειτουργοῦ, γεγονός τό ὁποῖο ἒχει ὡς συνεπ-ακόλουθο τήν διαγραφή τῶν κληρικῶν ἀπό τήν «Ἑνιαία Ἀρχή Πληρωμῶν».
Αὐτό ὅμως Μακαριώτατε εἶναι μία ἀπεμπόληση κεκτημένου δικαιώματος τῶν κληρικῶν, γιά τό ὁποῖο ἀγωνιζόταν ἡ Ἐκκλησία νά τό διασφαλίσει ἤδη ἀπό τό ἔτος 1945 καί τό πέτυχε τό 2013 καί ἡ παροῦσα «Συμφωνία» ὕστερα ἀπό 5 χρόνια ἔρχεται νά τό διαγράψει.
Δέν ξέρω ἐάν ἔχουμε τό δικαίωμα ἐμεῖς αὐτό σήμερα ὄχι μόνο ἔναντι τῆς ἱστορίας ἀλλά κυρίως ἔναντι τοῦ μέλλοντος ὡς πρός τήν ἐπιβίωση τῆς ἴδιας τῆς Ἐκκλησίας.
Ἐπιπλέον ἡ παροῦσα διαγραφή ἀπό τήν «Ἑνιαία Ἀρχή Πληρω­μῶν» θέτει πολλά ἀκόμη θέματα ὡς πρός τήν ἔννοια τοῦ προσώπου καί τοῦ χαρακτῆρος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, τοῦ δημοσιοϋπαλληλικοῦ χαρα­κτῆ­ρος τῆς μισθοδοσίας, τῆς ἰατροφαρμακευτικῆς περίθαλψης, τῆς ἀσφάλι­σης καί τοῦ συνταξιοδοτικοῦ τῶν κληρικῶν, ἐνῶ δέν ἀναφέρει τίποτε γιά τό ὑποδεικνυόμενο καθεστώς ὡς πρός τό μέλλον τῶν ἤδη συνταξιοδοτούμενων κληρικῶν καί τῶν συγγενῶν τους.
Ἡ διαθρυλλούμενη ἐπίσης ἄποψη ὅτι «ἐργοδότης τῶν θρη­σκευ­τικῶν λειτουργῶν εἶναι ὄχι τό Δημόσιο ἀλλά οἱ Μητροπόλεις τους», ὅπως ἒχει γραφεῖ μᾶς ἐπαναφέρει στό μισθολογικό καθεστώς πρό τοῦ 1945. Ποιός λοιπόν θά εἶναι ὁ ἐργοδότης τους, ὁ ὁποῖος «θά παραμείνει ὁ ἴδιος»; (!!!) Δεν μπορῶ ἐπίσης νά φανταστῶ μέ ποιό τρόπο θά ἐπιτευχθεῖ ἡ συνταγματική διασφάλιση τῆς μισθοδοσίας.
Ἐρωτῶ οἱ ὑπάλληλοι τῶν ΔΕΚΟ, Καθηγητές Πανεπιστημίου καί ἄλλοι εἶναι δημόσιοι ὑπάλληλοι ὡς μισθοδοτούμενοι ἀπό τήν «Ἑνιαία Ἀρχή Πληρωμῶν»;
4) Στό ἐδάφιο 4 ἐπίσης ἐμφανίζεται μία νέα κατάσταση τῆς μισθοδοσίας. Ἡ καταβολή ἐτησίως τοῦ ποσοῦ πού ἀντιστοιχεῖ στό κόστος μισθοδοσίας «τῶν ἐν ἐνεργείᾳ ἱερέων» (ὄχι τῶν συνταξιούχων ; ) «ὑπό μορφή ἐπιδότησης» καί ὄχι «ὡς συμβατική ὑποχρέωση» ἢὡς «μισθώματα», εἶναι ὅμως γνωστό, ὅτι εἶναι νομικά ἰσχυρότερη ἡ «συμβατική ὑποχρέωση» τοῦ Κράτους ὡς πρός τήν ἀφηρημένη καί ἀσαφή μορφή τῆς ἐπιδότησης, ὅπως καί ἀπόλυτα δεσμευτική νομικά γιά τό ἴδιο τό Ἑλληνικό Δημόσιο. Μπορεῖ νά μέ διορθώσει κάποιος ἐάν σφάλλω. Ἐπιδοτήσεις καί ἐπιχορηγήσεις δίδονται καί σέ φορεῖς τοῦ ἰδιωτικοῦ δικαίου καί σέ φορεῖς τοῦ δημοσίου δικαίου (ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, ΑΕΙ) ὄχι ὅμως γιά τήν μισθοδοσία, ἀλλ' ὡς ἐπιπλέον οἰκονομική ἐνίσχυση τῶν προϋπολογισμῶν τους.
5) Δέν νομίζω ὅτι ἔχουμε ἄλλη μορφή διατύπωση παραίτησης δικαιωμάτων τῆς Ἐκκλησίας ὡς πρός τήν ἐκκλησιαστική περιουσία ἔστω καί ἄν αὐτή ἡ ἀπεμπόληση ἀφορᾶ τά τοῦ νόμου τοῦ 1939, στό ἐδάφιο 5.
6) Στό ἐδάφιο 6 ἀνακοινώνεται ἡ ἵδρυση «Εἰδικοῦ Ταμείου τῆς Ἐκκλησίας» τό ὁποῖο θά προορίζεται ἀποκλειστικά γιά τή μισθοδοσία τῶν κληρικῶν.
Ἐρωτῶ : ποιά θά εἶναι ἡ νομική του μορφή ; Ἀπό τόν καθορι­σμό τῆς νομικῆς μορφῆς τοῦ συγκεκριμένου ταμείου θά ἐξαρτηθοῦν ἤ καί θά καθοριστοῦν καί ἄλλες μελλοντικές νομικές μορφές σχέσεων Ἐκκλησίας καί Κράτους. Ἀπό πού θά χρηματοδοτεῖται τό συγκεκριμένο Ταμεῖο; Θά εἶναι βιώσιμο;
7) Μέ ποιό τρόπο διασφαλίζεται ὁ σημερινός ἀριθμός τῶν ὀρ­γανικῶν θέσεων τῶν κληρικῶν τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, ὅπως καί γιά τούς ἐκκλησιαστικούς ὑπαλλήλους ; Πόσες εἶναι αὐτές οἱ ὀργανικές θέσεις ; Ἀκόμη δέν ἔχουμε νομιμοποιήσει τίς ὑφιστάμενες ἐνορίες καί τίς ἐφημερια­κές θέσεις πού ἀναλογοῦν σ’ αὐτές μέ τόν Κανονισμό πού ἒχουμε ἢδη ἐγκρί-νει καί δέν ἔχουμε συζητήσει γιά «σημερινό ἀριθμό» ὀργανικῶν θέσεων. Ἡ ἔλλειψη νομιμοποίηση τῶν ὀργανικῶν θέ­σεων τῶν ἐφημερίων εἶναι δικό μας λάθος, γιατί ὅταν στήν Δ.Ι.Σ. (περιόδου 2012-2013) καί στήν Ι.Σ.Ι. (Ὀκτώβριος 2014) ἐτέθη τό θέμα, ἀπό τόν ὁμιλοῦντα καί μερικούς ἄλλους Ἀδελφούς Ἀρχιερεῖς, ὡς ἐπιτακτική ἀνάγκη ἡ νομοθετική κατοχύρωσή τους ἀντέστει τότε ὁ ἀείμνηστος Μητροπολίτης Φιλίππων καί τό σῶμα ὑπαναχώρησε καί ἔθεσε τήν ὅλη ὑπόθεση ad calendam, σήμερα θά κληθοῦμε νά πληρώσουμε ἁμαρτίες παλαιές.
Γ. Ἔρχομαι τώρα στά ἐδάφια πού ἀναφέρονται στό λεγόμενο «Ταμεῖο Ἀξιοποίησης Ἐκκλησιαστικῆς Περιουσίας».
α) Μέ τό ὅλο πλαίσιο ἵδρυσης τοῦ συγκεκριμένου «Ταμείου» ἀνοίγονται νέες μορφές σχέσεων Ἐκκλησίας καί Πολιτείας μέ τίς ὁποῖες ὅμως δέν διασφαλίζεται τίποτε ὄχι μόνο ὡς πρός τήν διαχείριση καί ἀξιο­ποίη­ση τῆς ἐναπομεινάσης ἐκκλησιαστικῆς περιουσίας ἀλλά καί ὡς πρός τήν κατοχύρωσή της.
β) Στό ἐδάφιο 11 ἡ «Συμφωνία ὁμιλεῖ γιά διαχείριση καί ἀξιο­ποίη­ση τῶν ἀπό τό 1952 καί μέχρι σήμερα ἤδη ἀμφισβητουμένων μεταξύ Ἑλ­ληνικοῦ Δημοσίου καί Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος περιουσιῶν ἀλλά καί κάθε ἄλλου περιουσιακοῦ στοιχείου. Ἔχουμε δηλαδή μία συνδιαχείριση θεσμική πλέον τῆς ἐκκλησιαστικῆς περιουσίας, ἀπό τό Ἑλληνικό Δημόσιο καί τήν Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος, ὄχι ὅμως καί ὁποιασδήποτε ἄλλης περιουσίας τοῦ Ἑλληνικοῦ Δημοσίου.
γ) Θέλετε νά σᾶς θυμίσω τί ἔγινε κατά τό παρελθόν μέ ἀνάλο­γους ἐκκλησιαστικούς ὀργανισμούς (Γενικό Ἐκκλησιαστικό Ταμεῖο, ΟΔΕΠ, ΤΑΚΕ...) καί μέ τίς περιουσίες τους ; Νομίζω, ὅτι ὅλοι θυμώμαστε τί ἔγινε μέ τήν κινητή καί ἀκίνητη περιουσία τοῦ ΤΑΚΕ ὅταν νομοθετικά καταργήθηκε καί μάλιστα μονομερῶς ἀπό τήν Ἑλληνική Πολιτεία!!!
Στό τέλος θά χάσουμε καί τήν περιουσία πού ἔχουμε σήμερα καί τήν ὁποία οὔτε ἔχουμε καταγράψει καί γιαυτό δέν μποροῦμε οὔτε νά τήν ἐκτιμήσουμε–κοστολογήσουμε, οὔτε νά τήν ἀξιολογήσουμε, νά τήν κτημα-τολογήσουμε καί νά τήν ἀξιοποιήσουμε.
δ) Δέν ὑπεισέρχομαι στά ἐδάφια 12,13, καί 14 γιατί ἡ ἐφαρμογή τους προϋποθέτει ἕνα ἰδανικό πλαίσιο σχέσεων ἐμπιστοσύνης μεταξύ Ἐκ-κλησίας καί Πολιτείας.
ε) Τό τελευταῖο ἐδάφιο τῆς «Συμφωνίας» (15), εἶναι ὅ,τι ποιό ἀσαφές, διολισθαίνον, ἐπικίνδυνο καί ἀνασφαλές.
Ἤθελα μόνο νά ἐρωτήσω :
α) Ἡ ἐκκλησιαστική αὐτή περιουσία στό σύνολό της εἶναι ἱκανή ὣστε ἀπό τήν ἐκμετάλλευσή της ἀπό τό ΤΑΕΠ θά ἀποδίδει ἐτησίως ὡς κέρδος 420.000.000 εὐρώ περίπου, ὥστε τό 50% νά πηγαίνει γιά τήν μισθοδοσία καί τό ἄλλο 50% στό Ἑλληνικό Δημόσιο, ἒστω καί μετά παρέλευση δεκαετίας;
Τήν ἀπάντηση τήν δίνει βουλευτής τοῦ ΣΥΡΙΖΑ καί πρ. ὑπουργός, ὁ ὁποῖος φαίνεται ὅτι στηρίζει τήν παροῦσα «Συμφωνία». Ἀναφέρει : «καί ὅσο καί ἄν εἶναι κουραστικό, ἄς ἀναρωτηθοῦμε γιά ἄλλη μία φορά ἄν ὑπάρ­χει οἰκονομοτεχνική μελέτη πού νά ἀποδεικνύει ὅτι ἀπό τήν ἀξιοποίηση αὐτῆς τῆς περιουσίας μποροῦν νά προκύψουν κέρδη 200.000.000 € ἐτησίως, γιά τήν κάλυψη τῆς μισθοδοσίας τῶν 10.000 κληρικῶν. Ἄς μᾶς προβληματί­σει τό γεγονός ὅτι μόνο δύο μεγάλες ἑλληνικές ἐπιχειρή-σεις, κι’ αὐτές ὄχι σέ σταθερή βάση, καταφέρνουν νά ἔχουν κέρδη πάνω ἀπό 200.000.000 € ἐτησίως». (Nik. Φίλης).
β) Μᾶς διαφεύγει ὅτι ἡ μισθοδοσία τοῦ κλήρου καί ὅλα τά ἐργατικά δικαιώματα (περίθαλψη, ἀφάλεια, σύνταξη) ἔχουν νά κά­νουν μέ τό 96 % τῆς ἐκκλησιαστικῆς περιουσίας πού ἔχει ἤδη πάρει τό Ἑλλη­νι­κό Δημόσιο. Τώρα μέ αὐτήν τήν «ἱστορική Συμφωνία» ἀπαλλάσεται τό Ἑλ­ληνικό Δημόσιο, ἀπό τήν ὑποχρέωση κάλυψης τῆς μισθοδοσίας καί τήν μισθοδοσία τοῦ κλήρου θά ἀναλάβει ἐξολο­κλή­ρου ἡ ἴδια ἡ Ἐκκλησία, ἒστω καί σέ βάθος χρόνου εἰκο­σαετίας (!!!) μέ τό 50% ἀπό τό σύνολο τοῡ ποσοῦ ἀξιοποίησης τῆς ὑφιστάμενης ἐκκλησιαστικῆς περιουσίας.
Γιά ὅλους αὐτούς τούς λόγους θεωρῶ ὅτι ἡ «Συμ­φωνία» εἶναι γεμάτη ἀσάφειες, κενά, δημιουργεῖ νέα νομικά θέματα καί δέν διασφαλίζει τίποτε ἀπό τά ἤδη κεκτημένα. Εἶναι μία πρόχειρη καί ἐπι­πόλαια γραμμένη «Συμφωνία», μέ τήν ὁποία ὠφελεῖται μονομερῶς τό Ἑλληνικό Δημόσιο.
Δ. Ἡ πρόταση μου Μακαριώτατε εἶναι ἡ ἑξῆς :
Ἡ «Συμφωνία» εἶναι ἀπορριπτέα, ἢδη τό σημεῖο 15 μᾶς δίνει αὐτήν τήν δυνατότη­τα, μέχρι νά διορθωθεῖ ἀπό ὁμάδα νομικῶν Μητρο-πολιτῶν, ἔχουμε ἀρκετούς, καί ἔγκριτους νομικούς ἐντός καί ἐκτός τῆς Ἱερᾶς Συνόδου, καί νά ἔρθει σέ μία προ­σεχῆ Ἱεραρχία γιά περαιτέρω ἐπεξεργα-σία, καί ὓστερα νά τεθεῖ στή βάσανο τοῦ διαλόγου μέ τήν Πολιτεία.
Σέ ὅλη αὐτή τήν διαδικασία διόρθωσης τῆς «Συμφωνίας» ἀπό μέρους τῆς Ἐκκλησίας δέν θά πρέπει νά ἐξαιρεθεῖ ὁ ἐφημεριακός λόγος καί οἱ τοποθετήσεις τους γιά τά θέματα, ἀφοῦ εἶναι καί αὐτοί ἄμεσα θιγόμενοι, ὅπως καί οἱ ἐκκλησιαστικοί ὑπάλληλοι.
Ἐπίσης θά πρέπει νά τεθεῖ ἓνα πλαίσιο ὅτι :
α) Δέν ἀλλάζει τό ὑφιστάμενο μισθολο­γικό καθεστώς τῶν κληρικῶν καί τῶν ἐκ­κλησιαστικῶν ὑπαλλήλων ὡς και τά ἐργα­σια­κά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.
β) Μέχρι τήν τελική ὁλοκλήρωση τῆς καταγραφῆς τῆς ἐκκλησιαστικῆς περιουσίας, τήν κτηματολογική της καί τήν κοστολόγησή της δέν συζητοῦμε γιά ἵδρυση Τ.Α.Ε.Π. Τά ἀπογοητευτικά ἀποτελέσματα τοῦ ΤΑΙΠΕΔ δέν μᾶς δίνουν καί πολλά περιθώρια αἰσιοδοξίας (βλ. ἀξιοποίηση «Ἑλληνικοῡ»).
Ἐκφράζω τή λύπη μου γιά τόν τρόπο μέ τόν ὁποῖο χρησι­μο­ποίησε τήν παροῦσα «Συμφωνία» ἡ Κυβέρνηση, ὡς ἐπικοινωνικό πυροτέ­χνη­μα.
Λυπᾶμαι γιά τήν ἔλλειψη σοβαρότητας ἀπέναντι στήν Ἐκκλησία καί στό πρόσωπό Σας Μακαριώτατε κυβερνητικῶν παραγόντων, οἱ ὁποῖοι μέ τίς δηλώσεις τους Σᾶς ἐξέθεσαν καί δέν Σᾶς προφύλαξαν, ἀλλάν μᾶλλον ὑπονόμευσαν τήν «Συμφωνία».
Τέλος θά Σᾶς παρακαλοῦσα μέ ὅλο τό σεβασμό πρός τό πρό­σω­πό Σας καί ὡς Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν, ὁ λαικός συνερ­γάτης τῆς Ἱερᾶς Ἀρχιεπισκοπῆς Ἀθηνῶν κ. Κων/νος Δήμτσας νά πάψει νά ἀναμειγνύεται καί νά διαμορφώνει τήν στάση τῆς κυβερνήσεως ἔναντι τῶν θεμά­των αὐτῶν καί νά ἀποτελεῖ τόν «διαμεσολαβητή» καί νά περιοριστεῖ στά καθήκοντα, τά ὁποῖα τοῦ ἔχει παραχωρή­σει ἡ Ἐκκλησία καί ὁ Ἀρχιεπίσκοπος, καί στά ὑψηλά καθήκοντα πού τοῦ ἔχει ἀναθέσει ἡ Ἑλληνική Πολιτεία.
Ἐάν ἐπιθυμεῖτε νά ἀποκτήσετε διαύλους ἐπικοινωνίας μέ τόν πολιτικό κόσμο νομίζω ὅτι καί πρόσωπα ἐκκλησιαστικά ὑπάρχουν καί τόν τρόπο γνωρίζετε.
Σᾶς εὐχαριστῶ καί ζητῶ συγχνώμη ἀπό τό Ἱερό Σῶμα γιά τήν καταπόνηση καί γιά ὅσα εἶπα, πιθανῶς δυσάρεστα
pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Κεραυνοί» από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας για τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news