facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Οι πέντε τομές που προτείνουν οι ΑΝΕΛ για τη συνταγματική αναθεώρηση

Το πλήρες κείμενο των προτάσεών τους για την αναθεώρηση του Συντάγματος έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Στην εισαγωγή του κειμένου τους, οι ΑΝΕΛ αναφέρουν ότι «η αρχόμενη διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης πρέπει να προνοήσει δεόντως για την αναθεώρηση των συνταγματικών διατάξεων που αφορούν: στον Τύπο, την Παιδεία, τη δημόσια περιουσία, την έννομη προστασία, την οικογένεια, το περιβάλλον, τη διενέργεια δημοψηφισμάτων, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την άσκηση εκλογικού δικαιώματος Ελλήνων εκλογέων στο εξωτερικό, τον τρόπο εκπροσώπησης των ομογενών στην Ελληνική Βουλή, τις εν γένει επιβαρύνσεις που επιβάλλονται στους φορολογούμενους, ασφαλισμένους, τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και φυσικά τη Δικαιοσύνη».

Υπογραμμίζουν ότι «στην μεταμνημονιακή εποχή, καθώς η Ελλάδα ανακτά σταδιακά ξανά την οικονομική ελευθερία της, πρόταγμα αποτελεί η επαναφορά των ηθικών αξιών στην κορυφή της αξιακής πυραμίδας της κοινωνίας μας» και σημειώνουν ότι η επίτευξη του εν λόγω στόχου, «περνά αναγκαία και πρωταρχικά διαμέσου του επαναπροσδιορισμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων των συνανθρώπων μας, καθώς και κρίσιμων θεσμών της πολιτείας και εν τέλει της κοινωνίας μας».

Τονίζουν επίσης, τόσο ότι ορισμένα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα χρειάζονται εμβάθυνση και πιο συγκεκριμένο περιεχόμενο, όσο και την αναγκαιότητα, σημαντικοί θεσμοί «να αποκτήσουν περισσότερο δίκαιες και ολιστικές διαστάσεις», αλλά και τον προσδιορισμό του δημοσίου συμφέροντος «έτσι ώστε η προστασία του να εξασφαλίζει τη συνέχεια του ελληνικού κράτους και έθνους, έχοντας κατευθύνσεις ξεκάθαρα ανθρωποκεντρικές».

Κατόπιν, οι ΑΝΕΛ επισημαίνουν πως «η ανάγκη των καιρών είναι να γίνουν τομές σε συνταγματικό επίπεδο, ώστε η εκτελεστική εξουσία και η εκάστοτε κυβέρνηση να ελέγχεται καθ’ όλη την διάρκεια της διακυβέρνησης, ώστε η λαϊκή κυριαρχία να εκφράζεται όχι μόνον μέσα από τις εθνικές εκλογές κάθε τέλος τετραετίας, αλλά και να εκδηλώνεται άμεσα από θεσμοθετημένες διαδικασίες λογοδοσίας που ήδη εφαρμόζονται επιτυχώς σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και ώστε η δικαστική εξουσία να «απελευθερωθεί» από τον συσχετισμό με την εκτελεστική εξουσία για να μπορεί να ελέγχει την τελευταία αποτελεσματικά και προς το δημόσιο συμφέρον», και παρουσιάζουν τις πέντε θεσμικές τομές που προτείνουν:

Α’ Θεσμική Τομή: Εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό

Είναι πανθομολογούμενο ότι, μετά την κατάργηση, με την αναθεώρηση του 1986, αρκετών αρμοδιοτήτων του Προέδρου (οι οποίες χαρακτηρίστηκαν ως «υπερεξουσίες»), μοναδικός παράγοντας εκτελεστικής εξουσίας κατέστη επί της ουσίας μόνον ο Πρωθυπουργός και εξ αυτού του λόγου γίνεται έκτοτε αναφορά για «πρωθυπουργοκεντρικό» μοντέλο διακυβέρνησης. Σημειωτέον ότι, οι τότε καταργηθείσες αυξημένες αρμοδιότητες, δεν είχαν ποτέ ενεργοποιηθεί επί της ουσίας και σε μεγάλο βαθμό αποτύπωναν την προσήλωση μεγάλου τμήματος της κοινωνίας που είχε προς «ηγεμονίες» του παρελθόντος. Όμως, με το πέρας του χρόνου το «πρωθυπουργικοκεντρικό» μοντέλο απεδείχθη ότι «εν τοις πράγμασι» κατέστη ανεξέλεγκτο και ό,τι σε κάποιες περιπτώσεις ευρισκόταν σε απόλυτη δυσαρμονία με τη λαϊκή κυριαρχία. Είναι αναγκαίο, πλέον, να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός άμεσης αποτύπωσης της λαϊκής βούλησης, ανεξάρτητος ενδεχομένως από τα πολιτικά κόμματα, που θα ασκεί ήπιο αλλά αποτελεσματικό έλεγχο, χωρίς όμως να έχει την δυνατότητα να «ακυρώνει» κυβερνητικές πολιτικές που έχουν την λαϊκή νομιμοποίηση. Προσέτι, ταυτόχρονα θα καθίσταται ο εξισορροπητικός παράγων ως προς κυβερνητικές πολιτικές που ενδεχομένως να παρεκκλίνουν της λαϊκής βούλησης και του δημοσίου συμφέροντος. Φρονούμε ότι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να αναλάβει τον κρίσιμο αυτόν ρόλο, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα νομιμοποιείται κατόπιν άμεσης εκλογής από τον Λαό, προτεινόμενος είτε από πολιτικά κόμματα είτε από τμήμα της κοινωνίας. Και τούτο διότι το στοιχείο της ανεξαρτησίας του από τη Βουλή μέσω της απευθείας εκλογής του από τον Λαό, πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσει καταλυτικά για μια αδέσμευτη, αποτελεσματική και ορθολογική άσκηση αρμοδιοτήτων. Οι επιπλέον αρμοδιότητες που του απονέμονται, όπως το δικαίωμα αναπομπής κατ’ έτος για σημαντικό νομοσχέδιο προκειμένου να ψηφιστεί από τα τρία πέμπτα (3/5) της Βουλής ή το Διάγγελμα που δικαιούται να απευθύνει ακόμη και κατόπιν αρνήσεως του Πρωθυπουργού ή το αίτημα προς την Βουλή για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, συνιστούν έναν ήπιο ελεγκτικό μηχανισμό υπέρ της προστασίας των συνταγματικών ελευθεριών, αλλά και των ατομικών, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών».

Β’ Θεσμική Τομή: Απεξάρτηση της Δικαιοσύνης από την εκάστοτε κυβέρνηση

«Το αίτημα της ορθής απονομής Δικαιοσύνης είναι πιο έντονο από ποτέ, όπως και το αίσθημα ατιμωρησίας εκείνων που καταχράστηκαν τη δημόσια εξουσία που τους ανατέθηκε από τον Λαό. Το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει των απαιτήσεων δεν ήταν αποτέλεσμα έλλειψης ικανότητας ή ηθικής των Δικαστών, αλλά αποτέλεσμα δομικών προβλημάτων της Δημοκρατίας μας. Και τούτο διότι η Δικαστική Λειτουργία, ο ένας εκ των τριών πυλώνων του πολιτεύματός μας που συνιστά και το «καταφύγιο» του πολίτη για την προστασία των δικαιωμάτων του, δεν θα μπορέσει ποτέ να ελέγξει αποτελεσματικά την Νομοθετική και Εκτελεστική Εξουσία, όσο εξαρτάται από την τελευταία. Έχει καταστεί εθνική ανάγκη να απελευθερωθεί από τα «βαρίδια» ελέγχου και κηδεμόνευσης από την εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία. Ως εκ τούτου, η απεξάρτηση της Δικαιοσύνης, μέσω της εισαγωγής για πρώτη φορά της κληρωτής δημοκρατίας, κατόπιν εκλογών μεταξύ των δικαστικών λειτουργών, φιλοδοξεί να απελευθερώσει την ελεγκτική, πάντα εντός συνταγματικών πλαισίων, λειτουργία των Δικαστών και να ισχυροποιήσει την λειτουργική και προσωπική τους ανεξαρτησία κατά άρθρο 87 του Συντάγματος. Συμπληρωματικά, διευκολύνεται η πρόσβαση στη Δικαιοσύνη για τον πολίτη, θέτοντας προς τον κοινό νομοθέτη όριο για την νομοθετική επιβολή παραβόλων, τελών και φόρων ως προϋπόθεση παραδεκτού. Τέλος, εισάγεται, η έκφραση γνώμης επί των προαγωγών των δικαστικών λειτουργών από τους οικείους Δικηγορικούς Συλλόγους για λόγους που ανάγονται στην ανάγκη ενίσχυσης της δημοκρατικής λειτουργίας της δικαστικής εξουσίας και κοινωνικού ελέγχου της διαδικασίας».

Γ’ Θεσμική Τομή: Αναθεώρηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών

«Ο έλεγχος της Εκτελεστικής Εξουσίας και ιδίως της εκάστοτε Κυβέρνησης θα καταστεί αλυσιτελής, εάν δεν αναθεωρηθεί αποτελεσματικά το άρθρο 86 του Συντάγματος. Και τούτο διότι, η σύντομη «παραγραφή» της ισχύουσας 3ης παραγράφου, όπου μόνον η Βουλή ασκεί δίωξη για παράβαση καθηκόντων των Υπουργών έως το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος, είναι δυσανάλογη σε σχέση τόσο με το διακύβευμα της άσκησης δημόσιας εξουσίας, όσο και με την ποινική αντιμετώπιση των πολιτών. Συνεπώς, αναγκαίοι ο δικαστικός έλεγχος των μελών της Κυβέρνησης και των Υφυπουργών απευθείας από την τακτική δικαιοσύνη κατά τις κοινές διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για τα ποινικά αδικήματα, που τυχόν τελέσουν επ’ ευκαιρία των καθηκόντων τους, εφόσον ο Υπουργός ή ο Υφυπουργός εκμεταλλεύεται το δημόσιο αξίωμά του για να προσπορισθεί ίδιο οικονομικό όφελος (πχ δωροληψία). Και τούτο διότι, η Βουλή των Ελλήνων για πολλά χρόνια δεν ανταποκρίθηκε επαρκώς στο πρόταγμα της ορθής απονομής δικαιοσύνης και επέδειξε τουλάχιστον αναιτιολόγητη επιείκεια στα θέματα περί ευθύνης Υπουργών, είτε επί τη βάσει «πολιτικής αλληλεγγύης», είτε επί τη βάσει «ανταλλακτικής πολιτικής». Η ορθή, όμως, απονομή δικαιοσύνης δεν μπορεί να είναι αντικείμενο είτε προσωπικών είτε πολιτικών σκοπιμοτήτων, ούτε και αντικείμενο «προς συναλλαγή», καθόσον συνιστά βασικό και θεμέλιο λίθο της σύγχρονης Δημοκρατίας. Η Ισονομία και η Ισοπολιτεία δεν μπορούν να εφαρμόζονται υπό την αίρεση της διαπραγμάτευσης, ούτε συνάδουν με την θέσπιση ή ερμηνεία κανόνων δικαίου προνομιακή για μια μόνο επιλεγμένη ομάδα πολιτών, ενώ η Ισότητα μεταξύ των πολιτών δεν μπορεί να αποτελεί μονίμως το ανεπίτευκτο ποθούμενο. Σημειώνουμε ότι, η ανωτέρω ισχύουσα σύντομη «παραγραφή» καθιερώθηκε το πρώτον με την αναθεώρηση του 2001».

Δ’ Θεσμική Τομή : Δημοψηφίσματα

«Η δυνατότητα να εκφράζεται η Λαϊκή Κυριαρχία άμεσα και σε επιμέρους θέματα έχει καταστεί πλέον πασίδηλη. Στο πλαίσιο αυτό, για πρώτη φορά εισάγεται η έννοια του «Λαϊκού» Δημοψηφίσματος είτε για κρίσιμο εθνικό θέμα είτε για ψηφισθέν νομοσχέδιο είτε για κοινωνικό ζήτημα, ενώ προσδιορίζεται σαφώς πλέον πότε το αποτέλεσμα δεσμεύει την Νομοθετική Εξουσία. Η τομή αυτή εισάγει νέα στοιχεία συμμετοχικής Δημοκρατίας που μπορεί να εκφραστεί μέσα από τις νέες τεχνολογίες, ισχυροποιεί τη διασύνδεση Κράτους-πολίτη και συνιστά δικλείδα ασφαλείας απέναντι σε νομοθετικές αυθαιρεσίες, ισχυροποιώντας την Δημοκρατία μας».

Ε’ Θεσμική Τομή: Η ψήφος των απόδημων Ελλήνων

«Για πρώτη φορά εισάγεται ο θεσμός του Βουλευτή-Συμβούλου που εκλέγεται απευθείας από την ομογένεια, όπως και η συμμετοχή του Απόδημου Ελληνισμού στις εθνικές εκλογές. Οφείλουμε να εισάγουμε θεσμικά εθνική στρατηγική πολιτική διασύνδεσης με τον απανταχού ελληνισμό, ο οποίος δεδηλωμένα αγαπά την «μητέρα» Ελλάδα, ώστε να διατηρηθούν και να ισχυροποιηθούν οι δεσμοί κοινής παράδοσης, γλώσσας και πολιτισμού. Προσέτι, ο Απόδημος Ελληνισμός και οι Ομογενείς μας μπορούν να γίνουν «μοχλός» εξωτερικής πολιτικής και οικονομικής ανάπτυξης μέσα από την διαλεκτική αυτή σχέση, πέρα από πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες, αλλά με πρόταγμα το εθνικό διακύβευμα. Και γι’ αυτόν τον λόγο προτείνουμε, ιδίως για τους Έλληνες Ομογενείς την εκλογή αντιπροσώπων τους μέσα από ενιαίο ψηφοδέλτιο, ανεξάρτητα από κομματικούς σχηματισμούς, ώστε ελεύθερα και ακηδεμόνευτα να συμβάλλουν στην εθνική ανάκαμψη».

Ολόκληρη η πρόταση των ΑΝΕΛ

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι πέντε τομές που προτείνουν οι ΑΝΕΛ για τη συνταγματική αναθεώρηση"

Ελλάδα: Μία από τις δέκα πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για τους τουρίστες

Στη δημοσιότητα βγήκαν οι πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου για το 2018 και η Ελλάδα είναι μία από αυτές.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα The Sun δημοσίευσε στοιχεία από διάφορες έρευνες (World Economic Fund,World Risk Report) που δείχνουν ποιες χώρες είναι οι πιο επικίνδυνες για τους τουρίστες, ανάλογα με την εγκληματικότητα, τις τρομοκρατικές επιθέσεις, τις φυσικές καταστροφές και τα προβλήματα υγείας που θα αντιμετωπίσει κάποιος εκεί.

Ανάμεσα στα Top 10 των χωρών με τη μεγαλύτερη εγκληματικότητα και τον μεγαλύτερο κίνδυνο για να προκληθεί κάποια φυσική καταστροφή είναι και η Ελλάδα.

Από τα στοιχεία που προκύπτουν, μάλιστα, φαίνεται πως πολλοί προορισμοί που είναι δημοφιλείς σε διάφορες χώρες της Ευρώπης θεωρούνται από πολλούς επικίνδυνοι.

Μεταξύ αυτών, λοιπόν, εκτός από την Ελλάδα είναι η Ταϊλάνδη (δημοφιλής προορισμός για μήνα του μέλιτος), η Τουρκία, το Μαρόκο και η Ιορδανία.

Πάντως την πρωτιά συνεχίζει να κατέχει η Νότια Αφρική, η οποία είναι λιγότερο ασφαλής χώρα για να την επισκεφτεί κανείς από άποψη εγκληματικότητας.

Ακολουθούν η Τουρκία, η Ταϊλάνδη και το Μεξικό.

Όσο για την Ελλάδα, εκείνη βρίσκεται στη 10η θέση (τελευταία δηλαδή) στο Τop 10 με τους λιγότερους ασφαλείς προορισμούς από άποψη εγκληματικότητας.

Από την άλλη, στους μη ασφαλείς προορισμούς από άποψη φυσικών καταστροφών η Ελλάδα βρίσκεται στην 3η θέση, με αποτέλεσμα αυτός να είναι, όπως δείχνει και η έρευνα, ο μεγαλύτερος φόβος όσων δεν επισκέπτονται τη χώρα μας.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελλάδα: Μία από τις δέκα πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για τους τουρίστες"

Νοσοκομεία: Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο οι δημόσιες δομές Υγείας, αφού γιατροί και νοσηλευτές αποφάσισαν 24ωρη απεργία συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), μεταξύ άλλων ζητά το σύνολο των αναδρομικών και την επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2012, μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ανθρώπινα ωράρια 5ήμερο-6ωρο-30ωρο -1 εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση 10.00 π.μ. έξω από το υπουργείο Υγείας διεκδικώντας «να διαγραφούν από το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων οι Δημόσιες Μονάδες Υγείας και Πρόνοιας, αυξήσεις στους μισθούς, διατήρηση και επέκταση του Ανθυγιεινού Επιδόματος, ένταξη στα ΒΑΕ, αύξηση των δημόσιων δαπανών για την Υγεία στο μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανάκτηση Μνημονιακών απωλειών».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νοσοκομεία: Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο"

Αναδίπλωση από Μαξίμου: Η «ιστορική συμφωνία» με την Εκκλησία έγινε τώρα… «πρόταση συμφωνίας»

Για «πρόταση συμφωνίας» με την Εκκλησία γύρω από το ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών και της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας κάνει για πρώτη φορά λόγο η Κυβέρνηση μετά τις έντονες αντιδράσεις, αφήνοντας πίσω τη ρητορική περί «ιστορικής συμφωνίας» που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας και το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Το Μαξίμου με ανακοίνωσή του επιτίθεται στη ΝΔ, ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετηθεί για το αν συμφωνεί ή όχι με την «πρόταση συμφωνίας». Μάλιστα, υποστηρίζει πως η ΝΔ αρχικά είχε εκφράσει επισήμως την ικανοποίησή της, διεκδικώντας την πατρώτητα της πρότασης, αλλά στη συνέχεια άλλαξε την άποψή της, υπό την πίεση των Αδ. Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη και Κωνστ. Κυρανάκη.

«Μετά την ανακοίνωση της πρότασης συμφωνίας Πολιτείας – Εκκλησίας η ΝΔ εξέφραζε επισήμως την ικανοποίησή της, διεκδικώντας μάλιστα και την πατρότητα της πρότασης συμφωνίας», αναφέρει το Μεγαρο Μαξίμου και συνεχίζει:

«Χρειάστηκαν μόνο λίγες ώρες για να επιβεβαιωθεί ποιος κάνει κουμάντο στη ΝΔ. Το ένα μετά το άλλο, πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ, προεξαρχόντων του Αντιπροέδρου της, Άδωνι Γεωργιάδη, του Μάκη Βορίδη και εσχάτως του Κωνσταντίνου Κυρανάκη, ακυρώνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τάσσονται κατά της πρότασης συμφωνίας.
Δεν περιμένει κανείς ότι ο κ. Μητσοτάκης θα μπορέσει να επιβληθεί στους ακραίους που ελέγχουν το κόμμα του και στους υπόγειους σχεδιασμούς τους.
Περιμένουμε ωστόσο από τον κ. Μητσοτάκη μία ξεκάθαρη απάντηση: Η ΝΔ παραμένει υπέρ της πρότασης συμφωνίας με την Εκκλησία της Ελλάδος ή για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας ο κ. Μητσοτάκης έγινε πάλι έρμαιο των ακροδεξιών;»

Υπενθυμίζεται πως η ΝΔ αναφέρει πως το κομμάτι που αφορά την δημιουργία του ταμείου διαχείρισης της εκκλησιαστικής περιουσίες, στο οποίο συμφωνεί, είναι νόμος της κυβέρνησης Σαμαρά, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταψηφίσει. Αντίθετα, από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την επιφυλακτικότητά της με το θέμα της πρότασης για τον τρόπο μισθοδοσίας των κληρικών, αναφέροντας πως «εύχεται η συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα να αποβεί ουσιαστικά επωφελής για την Πολιτεία και την Εκκλησία και να μην εξαντληθεί σε μια κατ’ επίφαση αποσύνδεση της μισθοδοσίας των κληρικών από το Κράτος». Μετά την αποκάλυψη του σκοπού του ΣΥΡΙΖΑ να συνδέσει το ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών με 10.000 νέες προσλήψεις στο δημόσιο, η ΝΔ κατήγγειλε την Κυβέρνηση και εξέφρασε την έντονη διαφωνία της με την μεθόδευση που επιχειρήθηκε.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναδίπλωση από Μαξίμου: Η «ιστορική συμφωνία» με την Εκκλησία έγινε τώρα… «πρόταση συμφωνίας»"

Κατηγορηματικό «όχι» Φίλη στη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου

«Η προκαταρκτική συμφωνία Κράτους και Εκκλησίας που ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό και τον αρχιεπίσκοπο, έχει ένα κατ` αρχήν θετικό στοιχείο. Δίνει το έναυσμα ενός δημόσιου διαλόγου, που είναι απαραίτητος προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα συζητούμενα θέματα και να φτάσουμε στην διατύπωση των νόμων και των τελικών ρυθμίσεων που θα υλοποιούν την αρχική συμφωνία. Πρόκειται, για έναν διάλογο, το ίδιο απαραίτητο με αυτόν για τη συνταγματική αναθεώρηση, που θυμίζω ότι από αλλού ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2016 κι αλλού κατέληξε σε πλείστα όσα σημεία της σήμερα», τονίζει σε σημερινό άρθρο του στην «Εφημερίδα των συντακτών» ο βουλευτής και πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Για να τονίσει οτι «Οι νέες σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας που, πλέον, όλοι αποδέχονται ότι πρέπει επιτέλους να διαμορφωθούν σε διαφορετική βάση, ξεπερνώντας ιστορικές αδράνειες δεκαετιών, δεν θα προκύψουν "ως εκ θαύματος". Θα πρέπει –ειδικά στην οικονομική τους παράμετρο- να βασίζονται στο σταθερό θεμέλιο ενός σοβαρού σχεδιασμού με έγκυρα και τεκμηριωμένα στοιχεία και όχι στο σαθρό έδαφος των αβάσιμων ισχυρισμών και της από άμβωνος αλήθειας. Είδαμε που οδήγησαν τα greek statistics, δεν θα πάμε τώρα στα church statistics, επειδή έτσι θέλουν κάποιοι εθισμένοι για δεκαετίες στην αυθαιρεσία και στις ιδιοτέλειες. Για την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος χρειάζεται πολιτικό σχέδιο, σκληρή προσπάθεια και συνεχής δημοκρατική εγρήγορση. Το δημοκρατικό, κοσμικό κράτος που είναι συνταγματική επιταγή, θεμελιώνεται στη λαϊκή κυριαρχία, δεν υποτάσσεται και δεν αποκαλύπτεται μπροστά σε καμιά άλλη εξουσία.»

Σε ό, τι αφορά στα οικονομικά ζητήματα, ο κ. Φίλης υπογραμμίζει οτι «πρέπει να τονιστεί εξαρχής ότι είναι καταφανώς προβληματικό το σημείο εκείνο της συμφωνίας που εμφανίζει το Κράτος να αποδέχεται ότι οφείλει στην Εκκλησία, έναντι της περιουσίας που αυτή κατά καιρούς "παραχώρησε" στην Πολιτεία. Αυτή η διατύπωση, που αλλάζει τη θέση που επί δεκαετίες υποστήριζαν οι ελληνικές κυβερνήσεις στο διάλογό τους με την Εκκλησία, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή αβασάνιστα. Όταν, μάλιστα, τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία (όπως αυτά που έχει δημοσιεύσει ο καθηγητής Κτιστάκις) επιβεβαιώνουν πως είναι εντελώς ανυπόστατος ο ισχυρισμός ότι υφίστανται οφειλές του κράτους προς την εκκλησία. Μόνο επί τη βάσει αδιαμφισβήτητων τεκμηρίων και έγκυρων μελετών πιστοποιημένων από τα αρμόδια κρατικά όργανα (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Τράπεζα της Ελλάδας, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ΕΛΣΤΑΤ κλπ), μπορεί να συναχθεί ένα τέτοιο συμπέρασμα, όλα τα άλλα είναι αέρας κοπανιστός με άρωμα λιβάνι. Το ερώτημα είναι απολύτως σαφές: Έστω, ότι προς στιγμήν δεχόμαστε την άποψη της Εκκλησίας ότι το κράτος τής οφείλει. Μάλιστα! Ποιο είναι το οφειλόμενο ποσό; Έχουν συνυπολογιστεί οι επί δεκαετίες καταβολές του κρατικού προϋπολογισμού για τη μισθοδοσία του κλήρου; Πότε και ποια δημόσια αρχή το υπολόγισε; Kαι για πόσο χρόνο θα ξεπληρώνεται αυτό το υποτιθέμενο χρέος; Εις τον αιώνα τον άπαντα; Σημειώνω, ότι στη Γερμανία (με είκοσι δύο φορές μεγαλύτερο ΑΕΠ από την Ελλάδα!), το κράτος δίνει από κοινού στην Καθολική και στην Προτεσταντική Εκκλησία μόλις 480 εκατομμύρια, ενώ, εμείς πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Πρέπει να επισημανθεί ακόμη ότι ένα ουδετερόθρησκο κράτος οφείλει να επιχορηγεί όλες τις γνωστές θρησκείες με βάση τις αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας. Αυτή η υποχρέωση είναι συνταγματική και δεν προκύπτει ως αντιπαροχή για το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας. Γι` αυτό το ύψος της επιδότησης και η διάρκειά της, καθώς και ο αριθμός των οργανικών θέσεων των ιερέων είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης, αν, μάλιστα, αναλογιστούμε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί το 2016 ήταν 8000, έναντι 10000 ιερέων».

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατηγορηματικό «όχι» Φίλη στη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου"

Κλείνει λόγω… εφορίας λαχανόκηπος που έφτιαξαν μαθητές Δημοτικού Σχολείου

Στη διακοπή της λειτουργίας του Σχολικού Συνεταιρισμού του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου, προχωρούν οι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας της Χαλκιδικής, καθώς οδηγήθηκαν σε μία άνευ προηγουμένου περιπέτεια με την εφορία. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, οι ισχύουσες διατάξεις της φορολογικής νομοθεσίας δεν προβλέπουν εξαιρέσεις για τέτοιου είδους περιπτώσεις.
30440742 1277376822394459 2031879792864788480 n
Σε σχετική ανακοίνωση-ευχαριστήρια επιστολή, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Σχολείου αναφέρονται τα ακόλουθα!
«Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να κλείσουμε τον Σχολικό Συνεταιρισμό του Δημ. Σχολείου Ολύνθου «Το Περιβόλι» διότι δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε οικονομικά στο «τέλος επιτηδεύματος» που μας επέβαλε η Εφορία!!
Δεν είμαστε έμποροι! δεν είμαστε εμπορική επιχείρηση! Είμαστε Σχολικός Συνεταιρισμός που προωθούμε την σχολική καινοτομία και επιχειρηματικότητα η οποία σε όλα τα δυτικά κράτη επιδοτείται, δυστυχώς στην χώρα μας φορολογείται.
Προσφέραμε στους μαθητές μας την μάθηση της υπευθυνότητας, της δημοκρατικότητας, της αυτοβοήθειας, της αλληλεγγύης. Η δημοκρατία στην τάξη, ο καθένας προσφέρει σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Μαθαίνει το παιδί να ζει ομαδικά, να αναπτύσσεται, να έχει γνώμη, να λαμβάνει αποφάσεις, να υποτάσσεται στις αποφάσεις της πλειοψηφίας, να παίρνει τα πρώτα μαθήματα ενός υπεύθυνου πολίτη. Πραγματικά, ένας μαθητής συνεταιριστής είναι ήδη ένας υπεύθυνος και συνειδητοποιημένος μικρός πολίτης του τόπου του.
30516620 1277376825727792 3301578705175838720 n
Για την ιστορία
Θελήσαμε να διδάξουμε την νομιμότητα και την συνεταιριστική αγωγή στους μαθητές μας και απογοητευτήκαμε. Η καταστατική και σύννομη λειτουργία του Σχολικού Συνεταιρισμού απαιτεί Τραπεζικό Λογαριασμό που για να εκδοθεί χρειάζεται ΑΦΜ. Εδώ το νομικό πλαίσιο του ΥΠΠΕΘ έρχεται σε αντίθεση με του Υπουργείου Οικονομικών! διότι δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για τους Σχολικούς Συνεταιρισμούς. Το Μητρώο του Υπουργείου Οικονομικών λαμβάνοντας υπόψη μόνο την λέξη «Συνεταιρισμός» σύμφωνα με το άρθρο 31 του Ν. 3986/2011 έρχεται και επιβάλλει τέλος επιτηδεύματος 800 € στον «ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ»!! το οποίο έγινε γνωστό σε μας με την συμπλήρωση της Φορολογικής Δήλωσης του Συνεταιρισμού για το οικονομικό έτος 2017.
Παρακαλέσαμε για την άμεση νομοθετική ρύθμιση με αναδρομική ισχύ που θα επίλυε το πρόβλημα αλλά τίποτα!
Οι εντυπώσεις μας και οι αναμνήσεις μας είναι άριστες και προτείνουμε: Την οργανωτική στήριξη του θεσμού των σχολικών συνεταιρισμών και η θεσμική τους κατοχύρωση μέσα από την απλοποίηση του σημερινού νομικού πλαισίου λειτουργίας τους, το οποίο είναι πολύ σύνθετο και απαιτεί μεγάλη, άσκοπη και ιδιαίτερα κουραστική γραφειοκρατική ενασχόληση από τα παιδιά, με τη δημιουργία ενός νέου πιο ευέλικτου και αποτελεσματικού πλαισίου που θα λειτουργεί ενισχυτικά και όχι κατασταλτικά στην προσπάθεια για την εδραίωση των σχολικών συνεταιρισμών.
Ευχαριστούμε από καρδιάς ΟΛΟΥΣ αυτούς που στάθηκαν δίπλα μας και μας στήριξαν στο δύσκολο έργο μας».
halkidikifocus
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείνει λόγω… εφορίας λαχανόκηπος που έφτιαξαν μαθητές Δημοτικού Σχολείου"

Αμεση ενημέρωση μέσω κινητών στους πολίτες σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης -Νέα νομοθεσία από την ΕΕ

Νέα νομοθεσία για την άμεση ενημέρωση των πολιτών μέσω κινητών τηλεφώνων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όπως ήταν οι πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική, αναμένεται να εγκρίνει αύριο, Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Σύμφωνα με το European Emergency Number Association, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό με έδρα τις Βρυξελλες, που έχει ως στόχο τη βελτίωση της προστασίας των πολιτών, η νέα νομοθεσία για τους κανόνες τηλεπικοινωνίας (Ευρωπαϊκός Κώδικας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών) αποτελεί μία σημαντική παρέμβαση, που θα μπορούσε να σώσει ζωές όταν υπάρχει ανάγκη εκκένωσης κάποιας περιοχής ή μετάδοσης αναγκαίων πληροφοριών για την προστασία των πολιτών.

Σήμερα, οι περισσότερες χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, χρησιμοποιούν συστήματα από σειρήνες και μετάδοση ενημερώσεων από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που θεωρούνται ξεπερασμένα, αφού η τεχνολογία επιτρέπει πλέον την απευθείας ενημέρωση μέσω κινητού τηλεφώνου.

Τα νέα συστήματα θα χρησιμοποιούν κεραίες τηλεφωνικών δικτύων για να ενημερώσουν κινητά σε συγκεκριμένες περιοχές, προφυλάσσοντας αλλά και διασφαλίζοντας παράλληλα την ιδιωτικότητα. Αυτό θα οδηγήσει σε αποτελεσματικότερη ενημέρωση σε περίπτωση έκτακτων αναγκών, από πυρκαγιές μέχρι τρομοκρατικά χτυπήματα, αφού όχι μόνο θα εστιάσει σε περιοχές υψηλού κινδύνου, αλλά θα επιτρέψει και την ενημέρωση επισκεπτών και τουριστών σε αυτές τις περιοχές

«Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, κάθε λεπτό είναι σημαντικό και οι έγκυρες πληροφορίες για το τι συμβαίνει ή το πώς μπορείς να παραμείνεις ασφαλής είναι κρίσιμης σημασίας. Η νέα νομοθεσία θα ωθήσει τις Αρχές να ενημερώνουν γρήγορα και αποτελεσματικά τους πολίτες, το οποίο μεταφράζεται σε λιγότερες ζωές των συνανθρώπων μας σε κίνδυνο», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Συμβουλίου του European Emergency Number Association, δρ. Δημήτρης Πύρρος.

Πολλές ευρωπαϊκές οργανώσεις έχουν κατά καιρούς προβεί σε δηλώσεις υπέρ του εκσυγχρονισμού αυτών των συστημάτων. Μιλώντας για το θέμα, ο Λεβέντ Αλτάν, διευθυντής του Victim Support Europe, ενός οργανισμού που υπερασπίζεται τα δικαιώματα θυμάτων εγκλημάτων, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη νέα νομοθεσία, σημειώνοντας: «Θέλουμε μία Ευρώπη που βάζει την ασφάλεια ως προτεραιότητα».

«Σύγχρονα συστήματα ενημέρωσης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα επιτρέψουν στους πολίτες να έχουν τις σωστές πληροφορίες τη σωστή στιγμή, το οποίο σημαίνει λιγότερα θύματα και περισσότερες ασφαλείς ζωές», υπογράμμισε.

Εφόσον το Ευρωκοινοβούλιο εγκρίνει αύριο τη νέα νομοθεσία, σειρά έχει το Συμβούλιο της ΕΕ, το οποίο πρέπει να εγκρίνει το κείμενο στις 4 Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια, τα κράτη-μέλη οφείλουν να ενσωματώσουν την Οδηγία στην εθνική νομοθεσία τους με τον τρόπο που θεωρούν καλύτερο, μέσα σε διάρκεια δύο ετών με εξαίρεση συγκεκριμένων ρυθμίσεων που επιτρέπουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αμεση ενημέρωση μέσω κινητών στους πολίτες σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης -Νέα νομοθεσία από την ΕΕ "

Κύπριοι φοιτητές διαμαρτύρονται έξω από το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη

Σαρανταοκτάωρη διαμαρτυρία και συμβολική απεργία πείνας απέναντι από το τουρκικό προξενείο, πραγματοποιούν από σήμερα Κύπριοι φοιτητές, μέλη της «Παγκύπριας Ενιαίας Οργάνωσης Φοιτητών» και μοιράζουν έντυπο υλικό, διαμαρτυρόμενοι «για τα 35 χρόνια από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους στην Κύπρο».

Την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί πορεία διαμαρτυρίας προς το τουρκικό προξενείο.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπριοι φοιτητές διαμαρτύρονται έξω από το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη"

Βόμβα κατά Ντογιάκου: περιείχε πάνω από ένα κιλό πυρίτιδας - Τι δείχνει ο μηχανισμός για την ταυτότητα των δραστών

Η ακτινογραφία του μηχανισμού που βρέθηκε άθικτος έξω από το σπίτι του Αντεισαγγελέα Ντογιακου, φωτογραφίζει συνδεσμολογία της πρώτης γενιάς των Πυρηνων της Φωτιάς, ή κάποιας νέας ομάδας που αντέγραψε τα κόλπα των Πυρήνων.

Ολα δείχνουν πως ο κατασκευαστής, είναι πιθανότατα άπειρος, που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα και για το λόγο αυτό η βόμβα που περιείχε περισσότερο από ένα κιλό πυρίτιδα, δεν εξερράγη. Αυτο που προβληματίζει τους αναλυτες της Αντιτρομοκρατικης, είναι το ενδεχόμενο ο κατασκευαστής να εχει φτιάξει και άλλες βόμβες - αντίγραφα στα πρότυπα των φακέλων- βομβών οι οποίες θα τοποθετηθούν τις επόμενες ημέρες σε άλλους στόχους καθώς διανύουμε την εβδομάδα πριν τον εορτασμό του Πολυτεχνειου.

Στην Αστυνομία έχει σημάνει συναγερμός και επανεξετάζεται η λίστα με τους πιθανούς στόχους, καθώς το ενδεχόμενο ενός νέου χτυπήματος παραμένει ανοιχτό, όσο δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Την ιδια ωρα, ψάχνουν μέσω καμερών το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες τόσο κατά την τοποθέτηση, όσο και κατά την απομάκρυνση από το σημείο, αναζητώντας τη γιάφκα της οργάνωσης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότητα βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Βύρωνα καθώς θεωρείται δύσκολο να διέσχισαν μια τόσο μεγάλη διαδρομή από τα Εξάρχεια στον Βύρωνα, με μια βόμβα στη μπαγκαζιέρα της κόκκινης βέσπας. Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο, πίσω από την ενέργεια να κρύβεται η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών που έχει πραγματοποιήσει χτυπήματα με βόμβες και μάλιστα σε δικαστικούς στόχους με τελευταίο στις 22 Δεκεμβριου του 2017 στο Εφετείο, ενώ έχει στο ενεργητικό της και μια αποτυχημένη βομβιστική ενέργεια στις 12 Δεκεμβρίου 2016, στο υπουργείο Εργασίας, όπου ο μηχανισμός δεν εξερράγη.

Ισίδωρος Ντογιάκος: Δεν έχω δεχθεί απειλές

«Δεν έχω δεχθεί απειλές και αυτή την περίοδο, δεν χειρίζομαι στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κάποια σοβαρή υπόθεση, στην οποία να πηγαίνει το μυαλό μου ότι έγινε η αιτία για να στοχοποιηθώ». Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος τα ξημερώματα της Τρίτης έγινε στόχος τρομοκρατών.

Μάλιστα, πηγές από το περιβάλλον του ανώτερου εισαγγελικού λειτουργού αποδίδουν το γεγονός της τοποθέτησης του εκρηκτικού μηχανισμού στο σπίτι του στον Βύρωνα στο ότι «ο κ. Ντογιάκος, εδώ και τρία χρόνια, στοχοποιείται λόγω της μακροχρόνιας αρνητικής αναφοράς στο όνομα του».

Μάλιστα, ο ίδιος ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος ειδοποιήθηκε περίπου στις 4 τα ξημερώματα για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού, επισημαίνει πως από τύχη αυτός δεν εξερράγη.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός που δεν εξερράγη έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία (DNA, αποτυπώματα κ.α.) που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις αρχές στους δράστες.

Πληροφορίες από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι ο Ισίδωρος Ντογιάκος δεν διέθετε 24ωρη φύλαξη, μόνο συνοδεία για τις μετακίνσεις του, κάτι που φαίνεται ότι γνώριζαν οι επίδοξοι βομβιστές.

Le Figaro: Η επίθεση παραπέμπει σε «Πυρήνες της Φωτιάς»

Στην επίθεση κατά του κ. Ντογιάκου αναφέρεται σε ρεπορτάζ της η γαλλική εφημερίδα Le Figaro υπενθυμίζοντας ότι «ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε ζητήσει επανειλημμένως να παραπεμφθούν σε δίκη τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής. Επιπλέον, είχε επικριθεί από τα ΜΜΕ ότι προσπαθεί να μετριάσει το σκάνδαλο δωροδοκίας της Siemens».

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα η απόπειρα παραπέμπει στους «Πυρήνες της Φωτιάς». «Οι λεπτομέρειες αυτής της απόπειρας- ένας εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετημένος σε χύτρα κι ένα προειδοποιητικό τηλεφώνημα- θυμίζουν τις επιθέσεις των "Πυρήνων της Φωτιάς", μιας ελληνικής ομάδας αναρχικών» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα και προσθέτει «οι μη αιματηρές επιθέσεις σε κέντρα εξουσίας έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Ελλάδα εδώ και χρόνια. Πίσω από αυτές φέρεται να κρύβονται αναρχικοί ή ακροδεξιοί ακτιβιστές».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βόμβα κατά Ντογιάκου: περιείχε πάνω από ένα κιλό πυρίτιδας - Τι δείχνει ο μηχανισμός για την ταυτότητα των δραστών"

Πρόσκληση για απευθείας ανάθεση κατεδάφισης αυθαιρέτων στη Μάνδρα

Πρόσκληση υποβολής προσφοράς για απευθείας ανάθεση παροχής υπηρεσιών για «Εκτέλεση κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών οριστικών εκθέσεων αυτοψίας σε ρέματα της Δ.Ε. Μάνδρας του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας», συνολικού προϋπολογισμού 134.800 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ 24%), δημοσίευσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Η πρόσκληση γίνεται στο πλαίσιο του άρθρου 52 του ν. 4559/2018 «Επείγουσες ρυθμίσεις για κατεδαφίσεις αυθαίρετων κτισμάτων σε αιγιαλό και δασικές εκτάσεις» και της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 10ης Αυγούστου 2018 «Επείγοντα μέτρα για την εκτέλεση πράξεων κατεδάφισης και την αποκατάσταση ζημιών από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018», καθόσον πρόκειται για αυθαίρετες κατασκευές σε ρέματα εν μέρει οριοθετημένα, σε περιοχές που βρίσκονται εντός ζώνης Δυνητικού Κινδύνου Πλημμύρας της Μάνδρας, ή εντός της ζώνης κατάκλισης πλημμύρας της από 15-11-2017, ή πρόκειται για επικίνδυνες οικοδομές.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόσκληση για απευθείας ανάθεση κατεδάφισης αυθαιρέτων στη Μάνδρα "

Τζανακόπουλος: Αισιοδοξία για το θέμα των συντάξεων - Θα δοθεί και φέτος κοινωνικό μέρισμα

Αισιόδοξος ότι πολύ σύντομα θα έχουμε και τη θετική έκβαση στη συζήτηση για τη μη εφαρμογή του μέτρου της περικοπής των συντάξεων, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Realfm", και σημείωσε πως εφόσον γίνει δεκτό το σενάριο της ελληνικής κυβέρνησης θα πρόκειται για κατάργηση του μέτρου και όχι αναστολή.
«Αναμένουμε την εισήγηση της Κομισιόν σε σχέση με τον ελληνικό προϋπολογισμό, ο οποίος εξετάζεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου. Είμαι αισιόδοξος ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποδεχτεί τις θέσεις και τα στοιχεία της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τα οποία το συγκεκριμένο μέτρο είναι αχρείαστο για την επίτευξη του στόχου του 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος. Ευελπιστώ ότι πολύ σύντομα θα έχουμε και τη θετική έκβαση στη συγκεκριμένη συζήτηση».
Σχολιάζοντας το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» ότι θα εφαρμοστούν οι περικοπές των μεσαίων και υψηλών συντάξεων, το οποίο διαψεύστηκε από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Ολαφ Σολτς, ο κ. Τζανακόπουλος παρατήρησε: «Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε χθες ότι η λογική των ψευδών ειδήσεων έχει καταστεί μια καθημερινότητα με την οποία πρέπει να βρισκόμαστε αντιμέτωποι. Χθες η εφημερίδα "Τα Νέα" δημοσίευσε μια ανύπαρκτη είδηση, η οποία πραγματικά δεν μπορώ να ξέρω πώς προέκυψε, προφανώς με πολιτική σκοπιμότητα, θέλω να εκτιμήσω, και η οποία διαψεύστηκε πανηγυρικά και κατηγορηματικά από το Γερμανό υπουργό Οικονομικών, ότι δήθεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Λες και η διαπραγμάτευση γίνεται μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, ότι θα εφαρμοστούν οι περικοπές για μεσαίες και υψηλές συντάξεις. Πρόκειται για ανύπαρκτη είδηση».

Κοινωνικό μέρισμα και φέτος σε συνταξιούχους

Σε ερώτηση για το θέμα με τα αναδρομικά των συνταξιούχων, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι είναι ένα περίπλοκο νομικό, πολιτικό και γενικότερα κοινωνικό ζήτημα.
Η κυβέρνηση παρακολουθεί τη δικαστική εξέλιξη και μελετά τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας.
Υπενθύμισε ότι οι συνταξιούχοι θα είχαν υποστεί ένα τεράστιο πλήγμα αν είχε εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τα επικουρικά Ταμεία, την οποία είχαν ψηφίσει η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ, και σημείωσε πως η σημερινή κυβέρνηση δίνει διαρκώς μάχες υπέρ των συνταξιούχων και αρκετές τις έχει κερδίσει.
Η κυβέρνηση χορήγησε δύο φορές κοινωνικό μέρισμα στους συνταξιούχους και το ίδιο θα κάνει και φέτος είπε και παρατήρησε: «Εάν παρ' ελπίδα γίνει πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω, αλλά υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να υποστούν ένα ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ και να δουν τις συντάξεις τους να περικόπτονται βάναυσα».
«Υπάρχουν δομές και θεσμοί που «ξεβολεύονται» με την πρόταση Τσίπρα-Ιερώνυμου»
Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται σχετικά με το κοινό ανακοινωθέν του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι υπάρχουν δομές, θεσμοί που «ξεβολεύονται».
«Δεν θέλω καν να σκεφτώ ότι υπάρχει η πιθανότητα, όπως διαβάζω σήμερα σε δημοσιεύματα εφημερίδων, οι αντιδράσεις αυτές να ενέχουν πολιτική σκοπιμότητα. Αν το πολιτικό προσωπικό, συγκεκριμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εμπλέκονται στα εσωτερικά της Εκκλησίας αυτό θα ήταν πραγματικά επιβλαβές για την ίδια της αυτονομία της ελληνικής Εκκλησίας», παρατήρησε και πρόσθεσε: «Θα πρέπει όλοι με νηφαλιότητα και ψυχραιμία να εξετάσουν αυτή την πρόταση η οποία στην πραγματικότητα επιλύει μια σειρά από χρόνιες διενέξεις, επιλύει και δίνει τέλος σε ιστορικές εκκρεμότητες που σχετίζονται με την εκκλησιαστική περιουσία και τη μισθοδοσία του κλήρου. Και για αυτόν το λόγο θα πρέπει να γίνει αποδεκτή και από την Εκκλησία και από τα πολιτικά κόμματα και φυσικά από το Υπουργικό Συμβούλιο, καθώς κάτι τέτοιο είναι προϋπόθεση για να προχωρήσει. Είναι μια ιστορική συμφωνία και χρειάζονται οι ευρύτερες δυνατές συναινέσεις».

«Σε εγρήγορση η κυβέρνηση για τις αντιδράσεις της Τουρκίας σχετικά με τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ»

Σχετικά με τις αντιδράσεις της Τουρκίας για τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά και βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση, όπως και η Κυπριακή Δημοκρατία.
«Αναμένουμε από τις τουρκικές αρχές ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Αναμένουμε να επιλέξουν το δρόμο της διπλωματικής επίλυσης των όποιων κατά τη γνώμη τους διαφορών και όχι να οδηγηθούμε σε νέες εξάρσεις. Θα πρέπει με αποφασιστικότητα όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να σταθούν στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας», σημείωσε ο Δ. Τζανακόπουλος.
Σε ερώτηση για τη επίθεση αντιεξουσιαστών εναντίον αστυνομικών και τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης, ο κ.Τζανακόπουλος απάντησε: «Βεβαίως πρόκειται για ένα καταδικαστέο περιστατικό, για μια αδιανόητη ενέργεια, αλλά πρέπει να σας πω ότι τέτοια περιστατικά είχαν υπάρξει και στο παρελθόν, πριν από την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας από τους ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Επομένως το ζήτημα είναι ευρύτερο, είναι μεγαλύτερο και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με πολύ μεγάλη σαφήνεια έχει δηλώσει ότι θα προχωρήσει στις αναγκαίες έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης.
Η αντιπολίτευση και ειδικότερα η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει να εστιάζει σε ειδικές και μεμονωμένες καταστάσεις ώστε να δημιουργεί εντύπωση χάους και ανομίας, έτσι όπως συνηθίζει να την ονομάζει».
newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Τζανακόπουλος: Αισιοδοξία για το θέμα των συντάξεων - Θα δοθεί και φέτος κοινωνικό μέρισμα"

«Οχι» στο αίτημα Ράικου για εξαίρεση των εισαγγελέων Διαφθοράς στην υπόθεση Novartis

Την απόρριψη του αιτήματος εξαίρεσης των εισαγγελέων Διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση Novartis, ως προς το σκέλος που αφορά τον σύζυγο γιατρό της κυρίας Ράικου, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απορριπτική γνώμη εξέφρασε και η εισαγγελέας προς το δικαστικό συμβούλιο.

Η εισαγγελική λειτουργός αναφέρει ότι δεν προκύπτει πως η διαρροή για το έμβασμα των 1.000 ευρώ που έλαβε ο κ. Καρνέζης από τη φαρμακοβιομηχανία για ομαδική μελέτη το 2009 έγινε από την κυρία Τουλουπάκη και τους επίκουρούς της εισαγγελείς. Και αυτό γιατί στοιχεία της δικογραφίας είχαν στα χέρια τους τόσο μέλη του Κοινοβουλίου -όταν διαβιβάστηκε η δικογραφία τον Φεβρουάριο του 2018- όσο και άλλοι φορείς από τους οποίους έχει ζητηθεί συνδρομή, όπως η επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, η Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και το επιστημονικό προσωπικό που συνεπικουρεί τους εισαγγγελείς Διαφθοράς.

Την ίδια ώρα η αντιπρόεδρος του ΣτΕ, που χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας που έχουν υποβάλει η κυρία Ράικου και ο κ. Καρνέζης, διαβίβασε αντίγραφα στην Εισαγγελία Εφετών, προκειμένου να αποφανθεί με βούλευμά του εάν πρέπει να παγώσει η έρευνα που διενεργούν οι εναγόμενοι εισαγγελικοί λειτουργοί, ως προς το σκέλος που αφορά τον γιατρό, μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί η αγωγή στο ΣτΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Ράικου «δείχνει» ως υπαιτίους της διαρροής τους συναδέλφους της, υποστηρίζοντας ότι από τους 4.000 και πλέον γιατρούς που ερευνώνται, επιλεκτικά ανασύρθηκε το όνομα του συζύγου της, με στόχο να τρωθεί η δική της δικαστική ακεραιότητα.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "«Οχι» στο αίτημα Ράικου για εξαίρεση των εισαγγελέων Διαφθοράς στην υπόθεση Novartis "

Ευχαριστίες από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε οδηγούς και πεζούς καθώς και σε αναμένοντες επιβάτες σε στάση τρένων στην περιοχή των Αχαρνών. Εξιχνιάσθηκαν δεκαέξι -16- περιπτώσεις, εκ των οποίων οι οκτώ -8- αφορούσαν τον σταθμό Αχαρνών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ευχαριστεί το τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και το Τ.Α.Ε. Δυτικής Αττικής, που με τις ενέργειές τους καθιστούν την περιοχή ασφαλέστερη για όλους μας.

bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευχαριστίες από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών"

Πατέρας επιτέθηκε με σουγιά σε εργαζόμενο στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»

Επίθεση με σουγιά δέχτηκε εργαζόμενος του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» από τοξικομανή πατέρα παιδιού. Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό με θύμα υπάλληλο της ασφάλειας του νοσοκομείου καταγγέλλει στο protothema.gr ο Πρόεδρος των εργαζομένων, Δήμος Κωνσταντόπουλος.

Όπως αναφέρει ο κ. Κωνσταντόπουλος, «το περιστατικό συνέβη το Σάββατο. Το παιδί βρίσκεται στο νοσοκομείο έπειτα από εισαγγελική εντολή. Πήραν την επιμέλεια από τους γονείς έπεσε από όροφο. Οι γονείς είναι και οι δύο τοξικομανείς. Ο πατέρας έμεινε με το παιδάκι το βράδυ για να το προσέχει αλλά αποκοιμήθηκε και αυτό έφυγε από τον θάλαμο και τριγυρνούσε στο νοσοκομείο. Μόλις ο πατέρας αντιλήφθηκε πως το παιδί λείπει άρχισε να καταφέρεται εναντίον του προσωπικού του νοσοκομείου, να φωνάζει, να πετάει καρέκλες, έβγαλε σουγιά και τραυμάτισε έναν υπάλληλο της εταιρείας σεκιούριτι. Καλέσαμε την αστυνομία, δεν βρήκε τον σουγιά βεβαία, τον πέταξε. Δεν τον συνέλαβαν διότι έπρεπε να γίνει μήνυση αλλά δεν κατέστη δυνατόν και να τον απομακρύνουν».

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου σύμφωνα πάντα με τον Πρόεδρο των εργαζομένων καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν βίαιες συμπεριφορές και ζητούν την βοήθεια της Πολιτείας. «Καταδικάζουμε απερίφραστα την συμπεριφορά του γονέα, οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν καθημερινά και ζητάμε από τους υπεύθυνους να λάβουν τα μέτρα τους», προσθέτει ο κ. Κωνσταντόπουλος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πατέρας επιτέθηκε με σουγιά σε εργαζόμενο στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»"

Μπαλάσκας: Δεν είναι βεντέτα για εμάς ο Ρουβίκωνας, είναι δουλειά

Απάντηση μέσω του realfm 97,8 και της εκπομπής του Μάνου Νιφλή έδωσε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Σταύρος Μπαλάσκας στην αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας με αφορμή την ανάρτηση ότι "ο συνδικαλιστής αστυνομικός έχει χάσει την ψυχραιμία του".

«Ο Ρουβίκωνας κάνει πολλά πράγματα σωστά και ένα πράγμα λάθος. Όπως όλα αυτά τα πλημμεληματάκια που κάνει για να μπορεί να είναι στη δημοσιότητα και να παίζει το όνομά του. Το να ανοίγει προσωπικές αντιπαραθέσεις με αστυνομικούς δεν συμφέρει και τον ίδιο. Δεν είναι βεντέτα για εμάς ο Ρουβίκωνας, είναι δουλειά. Δεν είναι προσωπική αντιπαράθεση, το κάνει πάλι για να βγει στη γραμμή της δημοσιότητας», δήλωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Ακούστε τη συνέντευξη στον realfm 97,8


Παράλληλα, με αφορμή την χθεσινή επίθεση που δέχθηκαν τρεις αστυνομικοί στο Εφετείο Αθηνών από αναρχικούς, ο κ. Μπαλάσκας τόνισε: «Φοβάμαι ποια θα είναι η τελευταία σταγόνα η οποία θα ξεχειλίσει το ποτήρι. Ελπίζω να μην είναι κάποιος θάνατος, να μην είναι κάποιο τραγικό γεγονός για τους συναδέλφους μας. Όλοι γνωρίζουν ότι η ψυχολογία των αστυνομικών δεν είναι στο καλύτερο σημείο, είμαστε στο Ναδίρ. Έχουμε αρχίσει να παρακαλάμε την πολιτική ηγεσία και να λέμε ''κάντε κάτι''. Βλέπουμε πλέον μία διαφορετική αντιμετώπιση. Μας επιτίθενται απρόκλητα, αρχίζουμε να τρώμε ξύλο μέσα στα δικαστήρια που είναι ένας από τους καλύτερους φυλασσόμενους χώρους, μας σπάνε τα περιπολικά, μας ζητούν ταυτότητα και είναι επαναλαμβανόμενα. Σε λίγο θα μας κάνουν face control. Ήταν 60 αναρχικοί με τρεις αστυνομικούς. Περιμένουμε τη σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι, είναι πολύ επικίνδυνο το κλίμα».

Επίσης, ο κ. Μπαλάσκας κατήγγειλε ότι "η διμοιρία δεν έκανε τίποτα, δεν πήραν την εντολή από τον επικεφαλής να γίνουν συλλήψεις. Συνάδελφοι καταγγέλλουν ότι έπαιρνε εντολές να μην κάνει τίποτα".

Τέλος, με αφορμή τις δηλώσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα για μέτρα αυτοπροστασίας, ο κ. Μπαλάσκας σχολίασε: «Θα θέλαμε μία διευκρινιστική δήλωση της κυρίας υπουργού να δούμε τι εννοεί. Είναι αντίφαση. Είναι σοβαρό θέμα να βγαίνει η υπουργός και λέει να έχετε από μόνοι σας αυτοπροστασία. Τι μπορεί να εννοεί; Να φύγουμε, να τρέξουμε, να το σκάσουμε, να μην πάμε να καταθέσουμε, να βγάλουμε όπλο; Δεν μπορώ να το καταλάβω, δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη».

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπαλάσκας: Δεν είναι βεντέτα για εμάς ο Ρουβίκωνας, είναι δουλειά"

Αστακός: 55χρονος τα έκανε γυαλιά καρφιά περιπολικά με σιδερολοστό (ΦΩΤΟ)

Συνελήφθη την Κυριακή τα ξημερώματα, στον Αστακό από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου ένας 55χρονος ημεδαπός, διότι προκάλεσε φθορές σε δύο σταθμευμένα υπηρεσιακά οχήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης χρησιμοποίησε έναν σιδερολοστό και όπως ήταν φυσικό στο σημείο επικράτησε μεγάλη αναστάτωση

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες φθορές και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Δείτε φωτογραφίες:




peripolika spasmena astako (4)


sinidisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Αστακός: 55χρονος τα έκανε γυαλιά καρφιά περιπολικά με σιδερολοστό (ΦΩΤΟ)"

Βρούτσης στο «Ακραίως»: Δεν υπάρχουν χρήματα στον προϋπολογισμό για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

«Δεν υπάρχουν χρήματα στον ετήσιο προϋπολογισμό για τα αναδρομικά των συνταξιούχων» υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ και Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιάννης Βρούτσης, στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Είναι μεγάλο πρόβλημα, τεράστιο ζήτημα της οικονομίας. 9 δισ. δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή».

Η ΝΔ θα κινηθεί σε διπλή κατεύθυνση στο θέμα, εφόσον έρθει στην κυβέρνηση. «Σεβαστές οι αποφάσεις των δικαστηρίων. Αλλά θα πάμε συνδυαστικά με τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας για να αποφύγουμε εκτροχιασμό της» σημείωσε και εξήγησε: «Εάν το ποσό είναι τα 2,5 δισ. ευρώ μέχρι τον Μάιο του 2016, είναι ένα νούμερο που μπορεί να ανταποκριθεί ο προϋπολογισμός. Αν ξεπερνά τα 9 δισ. ευρώ δεν είναι εύκολο. Δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα στον σε ετήσιο προϋπολογισμό. Θα υπάρξει διαχείριση. Θα βελτιώσουμε την οικονομία μας και μέσα από τη δημοσιονομική δυνατότητα που θα έχουμε θα προχωρήσουμε. Σεβαστήκαμε την απόφαση του ΣΤΕ και δώσαμε τα πρώτα αναδρομικά. Οι συνταξιούχοι δικαιούνται να διεκδικούν. Ο κόσμος πρέπει, όμως να ρωτά πόσο κοστίζει και από πού θα τα βρουν».

Για την πολυσυζητημένη νέα περικοπή των συντάξεων, ο κ. Βρούτσης τόνισε πως: «Δεν πρέπει να μειωθούν οι συντάξεις. Ήταν αχρείαστο μέτρο που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. Παρέδωσα την αναλογιστική μελέτη που έλεγε ότι δεν χρειάζονται νέες περικοπές. Τίναξαν δημοσιονομικά τη χώρα και πήγαν σε 21 ακόμα μειώσεις. Και ήταν και αχρείαστες και άδικες».

Σχολιάζοντας το θέμα που ανέκυψε με τον ισχυρισμό του κ. Α. Μητρόπουλου περί αναδρομικών των βουλευτών, ο κ. Βρούτσης υποστήριξε πως: «Το κοινοβούλιο είναι η καρδιά της Δημοκρατίας και αλίμονο αν τόσο εύκολα βγαίνουμε και το δηλητηριάζουμε. Και εξοργίστηκα ακούγοντας τον κ. Μητρόπουλο για το άδικο και το δηλητήριο που χύθηκε στην κοινωνία. Δώσαμε τότε το 50% αναδρομικών στους δικαστές και ούτε ένας βουλευτής δεν πήρε ούτε ένα ευρώ. Και δεν τα αξίωσε», και έριξε βολές κατά του κ. Βούτση: «Ως πρόεδρος της Βουλής θα έπρεπε να επαινέσει τη ΝΔ για την ανακοίνωση για τα αναδρομικά και να κατακρίνει το δικό του στέλεχος τον κ. Μητρόπουλο».

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρούτσης στο «Ακραίως»: Δεν υπάρχουν χρήματα στον προϋπολογισμό για τα αναδρομικά των συνταξιούχων"

Η Τουρκία αναγνώρισε την ύπαρξη κολοσσιαίων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε Α.Μεσόγειο & Κρήτη αξίας 3 τρισ. δολ.!

Για πρώτη φορά η Άγκυρα παραδέχεται σε έγγραφο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών (Υπηρεσία Δημόσιας Διπλωματίας) το οποίο διαβιβάστηκε στις πρεσβείες και τις διπλωματικές αντιπροσωπείες, ότι «Οι υπόγειοι πόροι που έχουν εντοπισθεί στην Ανατολική Μεσόγειο είναι 3,45 τρισεκατομμύρια m3 φυσικού αερίου και 1,7 δισεκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου, συνολικής αξίας σχεδόν 3 τρισ. δολαρίων με τρέχουσες τιμές»!
Συγκεκριμένα αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα του τουρκικού ΥΠΕΞ με τίτλο «Ο φυσικός πλούτος στην Ανατολική Μεσόγειο» ότι «Οι υπόγειοι πόροι που έχουν εντοπισθεί στην Ανατολική Μεσόγειο είναι 3,45 τρισεκατομμύρια m3, φυσικού αερίου και 1,7 δισεκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου συνολικής αξίας σχεδόν 3 τρισ. δολαρίων. Κατ'αυτό τον τρόπο, η περιοχή που καλύπτει την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου καθίσταται αναμφίβολα μια από τις πιο κρίσιμες περιοχές του κόσμου».



Η Τουρκία, λοιπόν, «σφυρίζει την έναρξη του αγώνα» του μεγαλύτερου γεωπολιτικού παιγνίου της Μεσογείου από την εποχή του Β' ΠΠ και απέναντί της βρίσκεται μιαπλημμελώς προετοιμασμένη, στρατιωτικά, Ελλάδα και οικονομικά, απόλυτα κατεστραμμένη, ελέω Γ.Α.Παπανδρέου.
Και πώς να μην συμβεί αυτό όταν πριν από εννέα χρόνια το pronews.gr δημοσίευσε τα αποτελέσματα των πρώτων σεισμικών ερευνών της Αμερικανικής Γεωλογικής Υπηρεσίας (USGS) για την ύπαρξη τεράστιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δήλωνε ότι«Πετρέλαιο δεν έχουμε αλλά έχουμε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» και έστελνε τον κόσμο να επενδύσει στις ανεμογεννήτριες, μια άλλη οικολογική κομπίνα όπου πολλοί έχασαν τα λεφτά τους.
Και ακύρωνε όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων: Φρεγάτες FREMM, «κομμένες και ραμμένες» για επιχειρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, Νέο Μαχητικό Αεροσκάφος τέταρτης/πέμπτης γενιάς, ρωσικά ΤΟΜΑ BMP-3 για να είναι καλυμμένα τα μετόπισθεν σε Έβρο και Αιγαίο κλπ. κλπ.
Δείτε το σχετικό βίντεο πριν προχωρήσουμε:



Ούτε οι εκθέσεις των πλέον «αρμόδιων» συγκίνησαν κάποιον από την ελληνική πολιτική ηγεσία. Γιατί δεν είναι μόνο η ολέθρια διακυβέρνηση Γ.Α.Παπανδρέου 2009-2011.
Είναι και όλες οι άλλες ελληνικές κυβερνήσεις από τότε μέχρι σήμερα που δεν τόλμησαν να υψώσουν εθνικό ανάστημα και να πουν σε ΔΝΤ και ΕΕ ότι «Οι επενδύσεις στους τομείς της ασφάλειας εξαιρούνται των περικοπών για καθαρά εθνικούς λόγους».
Αυτό δηλαδή που είπε και η Τουρκία στο ΔΝΤ το 1999 και η Αίγυπτος το 2016.
Να μιλήσουμε για την έκθεση της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank, το 2012 για την ύπαρξη πλούσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης, αξίας έως και 427 δισ. ευρώ, με υπολογιζόμενο καθαρό όφελος για το Ελληνικό Δημόσιο περίπου 214 δισ. ευρώ ή 107% του ΑΕΠ, που επίσης είχε αποκαλύψει το pronews.gr;  .
Η Deutsche Bank ανέφερε τότε ότι «Τα έσοδα θα αρχίσουν να τρέχουν σε μια περίοδο από 8 έως 10 χρόνια, δηλαδή από το έτος 2020 ή το 2022, από την στιγμή που επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις της Αμερικανικής Γεωλογικής Υπηρεσίας (USGS)»,και ότι «Τα κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης είναι ανάλογα με αυτά του πεδίου Levantine, τα οποία υπολογίζονται από την Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία (USGS) σε 15 τρισ. κυβικά μέτρα».
Αυτά, νότια της Κρήτης περιλαμβάνονται στον χάρτη που επέδειξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χ.Ακάρ στη Λιβύη και δημοσίευσε το pronews.gr για την αυθαίρετη χάραξη της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στα νότια της ανατολικής Κρήτης!
Μάταια το pronews.gr είχε επιχειρήσει επανειλημμένα να κτυπήσει το καμπανάκι στην ελληνική πολιτική ηγεσία από το 2009 μέχρι σήμερα.
Ακόμα και όταν η πολιτική ηγεσία έδειχνε να το ακούει, όπως έγινε στο συνέδριο για την ενεργειακή ασφάλεια που διοργάνωσε το pronews.gr τον Φεβρουάριο του 2013 στο Ζάππειο (ομιλητές υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π.Παναγιωτόπουλος, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μ.Κωσταράκος, ο Ισραηλινός πρέσβης και ο πρέσβης της Κύπρου, καθώς και πολλοί άλλοι σοβαροί και έγκυροι αναλυτές), εν τούτοις ουδέν έπραξε.
Τώρα, όπως αναφέρει το έγγραφο του τουρκικού ΥΠΕΞ ​«Η προσπάθεια της Ελλάδας και της "Νοτίου Κύπρου" (σ.σ.: όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία) να επιβάλλουν τετελεσμένα δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα».
Στο κείμενο του τουρκικού ΥΠΕΞ αναλύονται οι  επιχειρήσεις της  Τουρκίας για έρευνα και εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου ενώ περιγράφονται και οι μέχρι τώρα ενέργειες που έχουν γίνει με την αγορά υπερσύγχρονων ερευνητικών και του πλωτού γεωτρύπανου Fatih, ενώ με επίσημο τρόπο ανακοινώνεται ο σχεδιασμός για την κατασκευή τουρκικής Ναυτικής Βάσης στην παράνομη «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου», το παράνομο καθεστώς των κατεχομένων.
Iδού ένα από τα διαγράμματα που το συνοδεύουν το έγγραφο του τουρκικού ΥΠΕΞ:
Αναφέρει ακόμα στο έγγραφο ότι: «Η Τουρκία, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ελλάδα έχουν αναπτύξει  40 πολεμικά σκάφη στην περιοχή με στόχο των χωρών αυτών να αποσπάσουν μερίδιο από τους φυσικούς πόρους της περιοχής» και ότι «Η Ελλάδα και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση, (όπως χαρακτηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία), άρχισαν να αναλαμβάνουν δράση, εκδίδοντας χάρτες της αποκαλούμενης ΑΟΖ και της δικαιοδοσίας των θαλασσίων ζωνών της Ανατολικής Μεσογείου.
Σύμφωνα με την Άγκυρα «Η Ελλάδα διεκδικεί δικαιώματα επι των θαλασσίων ζωνών της Τουρκίας και οι δυο μαζί “προσάρτησαν” σε δικές τους ζώνες ενεργειακά οικόπεδα της Τουρκίας, ενώ από το 2008 Ελλάδα και Ελληνοκυπριακή Διοίκηση -όπως ονομάζει την Κυπριακή Δημοκρατία- πραγματοποιούν συμφωνίες, εκδίδουν άδειες γεωτρήσεων σε διάφορες χώρες και εταιρίες, υπογράφουν συμφωνίες διανομής κερδών με ολες τις χώρες που έχουν ακτές στην Μεσόγειο (ειδικά με το Ισραήλ) εκτός της Τουρκίας. Όλες αυτές οι προσπάθειες είναι  εναντίον του Διεθνούς Δικαίου, παραβλέπουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας και της (παράνομης) “ΤΔΒΚ” επι της ενέργειας».
Περιγράφοντας την τουρκική στάση το κείμενο αυτό επισημαίνει ότι η Τουρκία «έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ανεχθεί τετελεσμένα στην περιοχή και  έχει διαμαρτυρηθεί για τους αποκαλουμένους "χάρτες ΑΟΖ" που προωθούνται από Ελληνοκυπρίους και την Ελλάδα και διαμόρφωσε τον δικό της  χάρτη υπεράκτιων δικαιοδοσιών».
Περιγράφοντας και τις άλλες ενέργειες στις οποίες προβαίνει η Τουρκία αναφέρει ότι στα πλοία που εμπλέκονται σε «παράνομες δραστηριότητες για λογαριασμό άλλων χωρών σε θαλάσσιες ζώνες της Τουρκίας απευθύνονται προειδοποιήσεις και ανακόπτεται η πορεία τους».
Επίσης η Άγκυρα ενημερώνει ότι «Πρόθεση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων είναι να προστατέψουν με κάθε θυσία τα δικαιώματα της Τουρκίας στα κοιτάσματα αυτά».
Για όποιον έχει απορία γιατί η Τουρκία ξεκινά τη ναυπήγηση και δεύτερου αεροπλανοφόρου και προγραμματίζει την αγορά τρίτου αεροπλανοφόρου. Συν όλα τα άλλα. Και η Ελλάδα ελεγχόμενη απόλυτα από τους δανειστές στην καλύτερη περίπτωση θα λάβει ένα μικρό μερίδιο, αφού δεν έχει την δύναμη να υπερασπίσει τα δικαιώματά της.
Εκτός και αν αλλάξει κάτι... Ο καιρός έφτασε και η ευθύνη είναι των πολιτών.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Τουρκία αναγνώρισε την ύπαρξη κολοσσιαίων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε Α.Μεσόγειο & Κρήτη αξίας 3 τρισ. δολ.!"

Στη Βουλή η αποκάλυψη του protothema.gr για τις μπίζνες που έκαναν εκλεκτοί του ΣΥΡΙΖΑ στη διοίκηση του ΣΕΦ

Στη Βουλή μεταφέρθηκε η αποκάλυψη του protothema.gr ότι δυο μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΦ, που είχαν διοριστεί τον περασμένο Μάιο με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιώργου Βασιλειάδη δημιούργησαν, λίγους μήνες μετά το διορισμό τους μια ΚΟΙΝΣΕΠ ονόματι «ΣΥΝΔΡΑΣΗ» για την εκμετάλλευση δυο γηπέδων 5x5.

Ο Βουλευτής της ΝΔ Α' Πειραιώς και Νήσων και αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Κατσαφάδος κατέθεσε χθες ερώτηση στη Βουλή με αφορμή το αποκαλυπτικό δημοσίευμα.

Όπως αναφέρεται στην ερώτησή του, δυο μέλη του Δ.Σ του ΣΕΦ, τα οποία διορίστηκαν τον περασμένο Μάιο, με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, φαίνεται πως λίγους μήνες μετά τον διορισμό τους, προχώρησαν στην ίδρυση μιας ΚΟΙΝΣΕΠ, -δηλαδή μιας εμπορικής επιχείρησης με κοινωνικό σκοπό και γι’ αυτό με ελάχιστη φορολόγηση- εν ονόματι «ΣΥΝΔΡΑΣΗ».

Αντιλαμβανόμενοι ότι το Στάδιο διαθέτει χώρους με εμπορικό ενδιαφέρον και συγκεκριμένα, δύο γήπεδα ποδοσφαίρου 5χ5, πρότειναν ως «εταιρεία» να αναλάβει η «ΣΥΝΔΡΑΣΗ» την εκμετάλλευση των χώρων αυτών. Με τον τρόπο αυτό τα μέλη του ΔΣ ενέκριναν οι ίδιοι την εκμετάλλευση των χώρων του σταδίου σε μια εταιρεία η οποία κατ’ ουσίαν τους ανήκει και μάλιστα με προνομιακή τιμή. Ενώ δηλαδή, η ενοικίαση σε ιδιώτες αθλούμενους μπορεί να φτάσει έως και 100€ την ώρα, ή έστω, εφόσον πρόκειται για σωματεία, σε μερικές δεκάδες ευρώ ωριαία, η παραχώρηση των εν λόγω γηπέδων έγινε για 4€ την ώρα και μέχρι το 2020, με δικαίωμα επέκτασης έως το 2021. Μάλιστα, για να μην υπάρξει νομική εμπλοκή φρόντισαν επιμελώς να παραιτηθούν στις 17 Σεπτεμβρίου από το ΔΣ του ΣΕΦ, ακριβώς μία μέρα πριν υπογραφεί η σχετική σύμβαση παραχώρησης με την ΚΟΙΝΣΕΠ.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι η εν λόγω συμφωνία παραχώρησης των γηπέδων, είναι όχι μόνο κραυγαλέα, αλλά και προκλητική για τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, αλλά και για μια περιοχή, όπου υπάρχει έλλειψη χώρων για άθληση.

Καταλήγοντας την Ερώτησή του, ο Βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού:

1. Αληθεύουν τα εν λόγω δημοσιεύματα; Γνωρίζει ότι τα εν λόγω μέλη του ΔΣ του ΣΕΦ έχουν ιδρύσει ΚΟΙΝΣΕΠ και έχουν προχωρήσει στην παραπάνω σύμβαση παραχώρησης;

2. Θεωρεί ότι με την εν λόγω σύμβαση εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του ΣΕΦ και γενικότερα του δημοσίου; Έχουν δοθεί και στο παρελθόν τα δυο γήπεδα σε αυτή την προνομιακή τιμή και για την ίδια διάρκεια αξιοποίησης;

3. Υπήρξε κάποια επιπλέον έκπτωση, λόγω ΚΟΙΝΣΕΠ; Και εφόσον έχει γίνει αυτό, υπήρξε κάποιος όρος μέσα στο συμβόλαιο που να υποχρεώνει την εταιρεία να το παραχωρεί με συμβολική τιμή χρέωσης για κοινωνικούς σκοπούς;

Η Ερώτηση του κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
(Αρ. πρωτ. 3243/12.11.2018)

Προς : Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού

Θέμα: Μέλη του ΔΣ φαίνεται να ενέκριναν συμφωνία παραχώρησης γηπέδων στον ..εαυτό τους σε προνομιακή τιμή.

Ερωτήματα προκύπτουν με τη φερόμενη δράση δυο μελών του Δ.Σ. του ΣΕΦ, τα οποία διορίστηκαν τον περασμένο Μάιο από το Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, με την υπ. αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΥΑ/ΑΤΔΑΔΤΑ/237058/13370/2889 απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, διορίζονται στις 9/5/2018, μετά από αντικατάσταση, τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΦ, με διάρκεια ισχύος ως την 27-06-2019.

Δυο από τα μέλη αυτά, ο Ανδρέας Στρατής και η Δέσποινα Μακριδάκη, λίγους μήνες μετά τον διορισμό τους στο Δ.Σ. του ΣΕΦ, φαίνεται να προχώρησαν στην ίδρυση μιας ΚΟΙΝΣΕΠ, -δηλαδή μιας εμπορικής επιχείρησης με κοινωνικό σκοπό και γι’ αυτό με ελάχιστη φορολόγηση- εν ονόματι «ΣΥΝΔΡΑΣΗ». Αντιλαμβανόμενοι ότι το Στάδιο διαθέτει χώρους με εμπορικό ενδιαφέρον και συγκεκριμένα, δύο γήπεδα ποδοσφαίρου 5χ5, πρότειναν ως «εταιρεία» να αναλάβει εκείνη την εκμετάλλευση των χώρων αυτών. Με τον τρόπο αυτό τα μέλη του ΔΣ εγκρίναν οι ίδιοι την εκμετάλλευση των χώρων του σταδίου σε μια εταιρεία η οποία κατ’ ουσίαν τους ανήκει!

Υπογράφοντας τη συμφωνία αυτή, η ΚΟΙΝΣΕΠ έχει αναλάβει την αξιοποίηση των δύο γηπέδων μέχρι το 2020 και δικαίωμα επέκτασης έως το 2021, καταβάλλοντας στο ΣΕΦ το αστρονομικό ποσό των 4 ευρώ ανά ώρα! Και αυτό την ώρα που όλοι γνωρίζουν ότι η ενοικίαση σε ιδιώτες αθλούμενους μπορεί να φτάσει έως και 100€ την ώρα, ή έστω, εφόσον πρόκειται για σωματεία, σε μερικές δεκάδες ευρώ ωριαία.
Ουσιαστικά το ΣΕΦ παραχώρησε στην εταιρεία που ανήκει στα δυο μέλη του Δ.Σ. του δύο γήπεδα έναντι πινακίου φακής, διευκολύνοντας την Επιχείρηση να έχει τεράστια περιθώρια κέρδους – ασχέτως εάν τυπικά αυτές οι εταιρίες δεν είναι του κλασικού τύπου διανομής μερισμάτων.

Μάλιστα, για να μην υπάρξει νομική εμπλοκή φρόντισαν επιμελώς να παραιτηθούν στις 17 Σεπτεμβρίου από το ΔΣ του ΣΕΦ, ακριβώς μία μέρα πριν υπογραφεί η σχετική σύμβαση παραχώρησης με την ΚΟΙΝΣΕΠ.

Επειδή, είναι απαράδεκτο, αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα, τα εν λόγο μέλη του ΔΣ να κοροϊδεύουν την ελληνική κοινωνία, κάτω από τη μύτη της Κυβέρνησης και του Υφυπουργού που τους διόρισε,

Επειδή, η εν λόγω συμφωνία παραχώρησης των γηπέδων, είναι όχι μόνο κραυγαλέα, αλλά και προκλητική για τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, αλλά και για μια περιοχή, όπου υπάρχει έλλειψη χώρων για άθληση,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Αληθεύουν τα εν λόγω δημοσιεύματα; Γνωρίζει ότι τα εν λόγω μέλη του ΔΣ του ΣΕΦ έχουν ιδρύσει ΚΟΙΝΣΕΠ και έχουν προχωρήσει στην παραπάνω σύμβαση παραχώρησης;

2. Θεωρεί ότι με την εν λόγω σύμβαση εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του ΣΕΦ και γενικότερα του δημοσίου; Έχουν δοθεί και στο παρελθόν τα δυο γήπεδα σε αυτή την προνομιακή τιμή και για την ίδια διάρκεια αξιοποίησης;

3. Υπήρξε κάποια επιπλέον έκπτωση, λόγω ΚΟΙΝΣΕΠ; Και εφόσον έχει γίνει αυτό, υπήρξε κάποιος όρος μέσα στο συμβόλαιο που να υποχρεώνει την εταιρεία να το παραχωρεί με συμβολική τιμή χρέωσης για κοινωνικούς σκοπούς;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Βουλή η αποκάλυψη του protothema.gr για τις μπίζνες που έκαναν εκλεκτοί του ΣΥΡΙΖΑ στη διοίκηση του ΣΕΦ"

Video με την παρέμβαση της Ελένης Θεοχάρους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για Ελληνισμό Αλβανίας

Η Ευρωβουλευτής της Ομάδας του ECR (Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές), Δρ Ελένη Θεοχάρους, μετά από απόρριψη αιτήματος της ομάδας του ECR για συζήτηση της υπόθεσης σχετικά με την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Δρ Θεοχάρους ζητώντας εφαρμογή της διαδικασίας one-minute speech (δικαίωμα ομιλίας για ένα λεπτό), προέβη στην ακόλουθη δήλωση έναντι του Σώματος:

«Χθες η Κυβέρνηση της Αλβανίας με κήρυξε persona non grata. Γιατί υπερασπίζομαι τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, που καταπατούνται από το αλβανικό καθεστώς και η οποία ζει μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας και σιωπηρής εθνοκάθαρσης.

Η δημογραφική σύνθεση του πληθυσμού σε περιοχές αμιγώς ελληνικές αλλάζει δραματικά με την μεταφορά εποίκων, τα περιουσιακά δικαιώματα των Ελλήνων καταπατούνται από το κράτος με εκφοβισμό και αυθαίρετες και παράνομες πράξεις, ενώ τα εκπαιδευτικά δικαιώματα τους και η χρήση της Ελληνικής γλώσσας διώκονται συστηματικά.

Πριν λίγο καιρό οι Αλβανοί δολοφόνησαν τον Αριστοτέλη Γκούμα γιατί μιλούσε Ελληνικά, πριν λίγες μέρες τον Κωνσταντίνο Κατσίφα γιατί ύψωσε την Ελληνική σημαία.

Λυπάμαι που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θέλησε να συζητήσει την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μειονότητας. Θεωρώ ότι οφείλει να αποστείλει πάραυτα μία ad hoc επιτροπή που θα αναζητήσει την αλήθεια για όσα συμβαίνουν στην Ελληνική Kοινότητα, χωρίς την παρουσία των χαφιέδων του καθεστώτος που τρομοκρατούν τους πολίτες».



Διαβάστε Περισσότερα » "Video με την παρέμβαση της Ελένης Θεοχάρους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για Ελληνισμό Αλβανίας"

24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ: Οι πορείες και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Στην κήρυξη 24ωρης απεργίας στο Δημόσιο για αύριο, 14 Νοεμβρίου, προχώρησε η ΑΔΕΔΥ.

Η ΑΔΕΔΥ ζητά αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4396/2016) για την αξιολόγηση.

Στις 11:00 οι απεργοί προγραμματίζουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις και ορισμένες ομοσπονδίες που ελέγχονται από το ΠΑΜΕ, το βάρος όμως θα πέσει στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ στις 28 Νοεμβρίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι εξής συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας:

Στις 10.00 το πρωί, μέλη του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στις 10:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Την ίδια ώρα, Πρωτοβάθμια Σωματεία στην Καμάρα. Στις 11.00 το πρωί, μέλη της ΕΔΟΘ, θα συγκεντρωθούν στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ: Οι πορείες και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news