facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

ΝΔ για Πολάκη: Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο τέτοια κατάντια

«Ο αγαπημένος υπουργός του κ. Τσίπρα έφτασε πλέον στο σημείο να κάνει «αστειάκια» ακόμη και με τους 99 νεκρούς στο Μάτι» αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της με αφορμή ανάρτηση του Παύλου Πολάκη.
Όπως αναφέρει η Πειραιώς, «το πρόβλημα της χώρας, όμως, δεν είναι ο Παύλος Πολάκης. Είναι ο Αλέξης Τσίπρας που όχι μόνον τον διατηρεί στην κυβέρνησή του, αλλά δεν ντρέπεται και να τον υποστηρίζει δημοσίως».
«Θα το επαναλαμβάνουμε κάθε μέρα: Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο τέτοια κατάντια» καταλήγει η ΝΔ.
Υπενθυμίζεται πως με ανάρτηση στο Facebook, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων με το κακό του «χιούμορ».
Πιο συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης σχολίασε με ειρωνικό τρόπο την κριτική των μέσων ενημέρωσης κατά της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, με τη διαπίστωση ότι «μόνο τις μέρες της τραγωδίας εμπορεύονταν ψεύτικη θλίψη».

in
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ για Πολάκη: Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο τέτοια κατάντια"

Άνοιξαν μετά από το μπλόκο τα σύνορα με τη Βουλγαρία στον Προμαχώνα

Άνοιξε γύρω στις 21:00 το βράδυ η συνοριακή διάβαση μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας στον Προμαχώνα, η οποία παρέμεινε κλειστή επί περίπου έξι ώρες προκαλώντας μεγάλη ταλαιπωρία σε εκατοντάδες οδηγούς.

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ μπροστά στο τελωνείο από την ελληνική πλευρά περίπου 300 οχήματα ήταν ακινητοποιημένα, ενώ στο βουλγαρικό έδαφος σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων.

Το πρόβλημα προκλήθηκε λόγω οδοφραγμάτων που έστησαν Βούλγαροι πολίτες κοντά στο τελωνείο, διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη ανατίμηση των καυσίμων στην χώρα τους. Ανάλογα μπλόκα έχουν στηθεί και σε άλλες περιοχές της γειτονικής χώρας.

Στους δρόμους χιλιάδες Βούλγαροι για την τιμή των καυσίμων

Χιλιάδες Βούλγαροι βγήκαν στους δρόμους όλης της χώρας εναντίον των υψηλών τιμών των καυσίμων, αποκλείοντας την κυκλοφορία σε μια εικοσαριά πόλεις και στους κύριους οδικούς άξονες της χώρας, με αποτέλεσμα να γίνεται μετ' εμποδίων και η κυκλοφορία προς την Ελλάδα.

Στη Σόφια, χίλιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης, φωνάζοντας «Παραίτηση» και «Παλιάνθρωποι». Έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης μπλοκάροντας την κυκλοφορία σε πολλούς σημαντικούς οδικούς κόμβους.

«Πώς μπορούμε να πουλάμε στη χώρα μας τη βενζίνη τόσο ακριβά όσο στην Ισπανία και το Λουξεμβούργο, τη στιγμή που είμαστε η πιο φτωχή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!» έλεγε ο Ιβάν Ναϊντένοφ, οδηγός ταξί.

Η βενζίνη και το ντίζελ κοστίζαν σήμερα περίπου 2,40 λέβα, (1,2 ευρώ) και οι τιμές τους παραμένουν σταθερές εδώ και μία εβδομάδα. Όμως είχαν αυξηθεί 5% από τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβριο, μια αύξηση επώδυνη για τους Βουλγάρους, ο μέσος μισθός των οποίων είναι 575 ευρώ.

Οι σημερινές διαδηλώσεις στρέφονταν επίσης κατά της αύξησης της φορολογίας των ρυπογόνων οχημάτων και της αύξησης της τιμής της θέρμανσης. Οι διαδηλωτές υπογράμμιζαν το χαμηλό επίπεδο των μισθών και ζητούσαν την παραίτηση της συντηρητικής κυβέρνησης του Μπόικο Μπορίσοφ.

Συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς σημειώθηκαν στο Μπουργκάς, στη Μαύρη Θάλασσα, όπου ουρές δέκα χιλιομέτρων σχηματίσθηκαν στις εισόδους της πόλης που είχαν αποκλειστεί από τα αυτοκίνητα των διαδηλωτών, μετέδωσε ο δημόσιος ραδιοσταθμός BNR.

Τρεις αυτοκινητόδρομοι και πολλές οδοί παρέμειναν κλειστοί επί ώρες, δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία στη νοτιοδυτική Βουλγαρία προς την Ελλάδα, νότια προς την Τουρκία και στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Το συνδικάτο της αστυνομίας υποστήριξε τις διαδηλώσεις με δήλωση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ένας βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο Εμίλ Ντιμιτρόφ, κατηγόρησε σήμερα τη σοσιαλιστική αντιπολίτευση ότι βρίσκεται πίσω από τις διαδηλώσεις, οι οποίες οργανώνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι φόροι τους οποίους επιβάλλει η Βουλγαρία στα καύσιμα είναι οι χαμηλότεροι στην ΕΕ.

Οι διαδηλωτές κάνουν ωστόσο λόγο για ένα οιονεί μονοπώλιο της ρωσικής εταιρείας Lukoil, στην οποία ανήκει το μοναδικό βουλγαρικό διυλιστήριο και η οποία ελέγχει τις αποθήκες καυσίμων, πράγμα που της επιτρέπει να καθορίζει τις τιμές πριν από την επιβολή των φόρων.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Άνοιξαν μετά από το μπλόκο τα σύνορα με τη Βουλγαρία στον Προμαχώνα"

ΠΓΔΜ: Πρόσω ολοταχώς για τη Συνταγματική Αλλαγή - «Πέρασαν» τα σχέδια τροπολογιών

H Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων της Βουλής της ΠΓΔΜ ενέκρινε την Κυριακή το βράδυ το τέταρτο και τελευταίο σχέδιο τροπολογίας του Συντάγματος, που κατέθεσε η κυβέρνηση της χώρας, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τις προηγούμενες ημέρες, η κοινοβουλευτική αυτή Επιτροπή ενέκρινε, με πλειοψηφία, και τις άλλες τρεις τροπολογίες του Συντάγματος.

Υπέρ των σχεδίων των τροπολογιών του Συντάγματος τάχθηκαν οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ενώ κατά οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE.

Το επόμενο διάστημα και πιο συγκεκριμένα την 1η Δεκεμβρίου θα συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση των σχεδίων τροπολογιών του Συντάγματος. Για την έγκριση τους απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία (61 βουλευτές στους 120), την οποία η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ. διαθέτει άνετα.

Μετά την ολοκλήρωση της φάσης αυτής, θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η τρίτη και τελευταία φάση της διαδικασίας τροποποίησης του Συντάγματος, κατά την οποία η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή τις τελικές προτάσεις της για το περιεχόμενο των συνταγματικών τροπολογιών, οι οποίες θα συζητηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής. Η τρίτη φάση θα ολοκληρωθεί με την τελική ψηφοφορία, κατά την οποία απαιτείται ενισχυμένη πλειοψηφία δύο τρίτων (80 βουλευτές στους 120).

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, η όλη διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος της χώρας αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα μέσα Ιανουαρίου.

ΑΠΕ - ΜΠΕ/newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΓΔΜ: Πρόσω ολοταχώς για τη Συνταγματική Αλλαγή - «Πέρασαν» τα σχέδια τροπολογιών"

Το θράσος του δεν έχει όρια - Ερντογάν: «Η Τουρκία σεβάστηκε πάντα την κυριαρχία των γειτονικών της χωρών»!

Άρθρο στην γαλλική εφημερίδα Le Figaro έγραψε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν με αφορμή την επέτειο των 100 ετών από τη λήξη του Α΄ΠΠ.

Αφού ανέφερε ότι η συμμετοχή της χώρας του στον Α΄ΠΠ ήταν θέμα «ζωής και θανάτου» για τη χώρα του αποδίδοντας τις αιτίες για τον πόλεμο στην αποικιοκρατική πολιτική και τον επεκτατισμό των μεγάλων δυνάμεων σε ένα σημείο του άρθρου του αναφέρει:

«Η τουρκική Δημοκρατία σε κάθε περίοδο της ιστορίας της σεβάστηκε πάντα την εθνική κυριαρχία των γειτόνων της παίρνοντας πάντα μέτρα για την ειρήνη και τη σταθερότητα.»

Μιλάει ο άνθρωπος του οποίου η χώρα εισέβαλε στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974 και από την ίδια περίοδο και εντεύθεν δεν κάνει τίποτα άλλο από τα να αμφισβητεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα απειλώντας με casus belli, για να μην αναφέρουμε βέβαια και τη Συρία μέρος του βόρειου τμήματος της οποίας κατέχει μετά απο στρατιωτική επέμβαση

Το θράσος του είναι πραγματικά παροιμιώδες.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Το θράσος του δεν έχει όρια - Ερντογάν: «Η Τουρκία σεβάστηκε πάντα την κυριαρχία των γειτονικών της χωρών»!"

Προκλητικός ο Σαλβίνι: «Μπορούμε να μπλοκάρουμε ευρωπαϊκές δραστηριότητες και προϋπολογισμούς»

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι έστειλε νέο μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (και ειδικότερα στη Μάλτα) σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό και το προσφυγικό.

«Αποδείξαμε ότι ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας και θα αποδείξουμε ότι μπορούμε και να μπλοκάρουμε, ενδεχομένως, ευρωπαϊκές δραστηριότητες και προϋπολογισμούς μέχρις ότου η Ευρώπη και κάποιες χώρες συνεχίσουν να κοροϊδεύουν τους Ιταλούς», τόνισε ο Σαλβίνι από το Μιλάνο.

Σύμφωνα με τους σχολιαστές, ο γραμματέας της Λέγκα θέλησε να αναφερθεί, κυρίως, στην στάση της Μάλτας, η οποία (όπως γράφει ο ιταλικός τύπος) ανεφοδίασε πλοιάριο με δεκατρείς μετανάστες με τρόφιμα, καύσιμα και σωσίβιες λέμβους, διευκολύνοντάς το να φτάσει, τελικά, χθες το πρωί, στο ιταλικό νησί της Λαμπεντούζα.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκλητικός ο Σαλβίνι: «Μπορούμε να μπλοκάρουμε ευρωπαϊκές δραστηριότητες και προϋπολογισμούς»"

Ρουβίκωνας: Όταν βρέχει η Φιλοσοφική γίνεται πισίνα, αλλά όλοι ασχολούνται με εμάς

Φωτογραφία από τις εγκαταστάσεις της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, ανάρτησε στη σελίδα της στο Facebook η φοιτητική ομάδα του Ρουβίκωνα.

Όπως υποστηρίζουν, η φωτογραφία είναι τραβηγμένη μετά από βροχή στην Αθήνα και δείχνει να έχουν μπει νερά μέσα στις εγκαταστάσεις της σχολής. 

«Τι κι αν όποτε βρέχει η Φιλοσοφική Σχολή μοιάζει με πισίνα; Το πραγματικό πρόβλημα για κάποιους συνεχίζει να είναι η Φοιτητική Ομάδα του Ρουβίκωνα», αναφέρουν σε ανάρτησή τους στο Facebook τα μέλη του Ρουβίκωνα. 

roubikonas
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρουβίκωνας: Όταν βρέχει η Φιλοσοφική γίνεται πισίνα, αλλά όλοι ασχολούνται με εμάς"

Βούλγαροι απέκλεισαν το τελωνείο του Προμαχώνα -Ατελείωτες «ουρές»

Μετ’ εμποδίων πραγματοποιείται από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής η κυκλοφορία των οχημάτων στους κύριους οδικούς άξονες της Βουλγαρίας λόγω διαδηλώσεων ενάντια στις υψηλές τιμές των καυσίμων.

Η διαμαρτυρία αυτή έχει ως αποτέλεσμα να εμποδίζεται και η κυκλοφορία των οχημάτων προς την Ελλάδα.

Οπως αναφέρει το thestival.gr μέχρι αργά το βράδυ, πολίτες της γειτονικής χώρας πραγματοποιούν διαμαρτυρία στο τελωνείο Προμαχώνα από την πλευρά της Βουλγαρίας και έχουν αποκλείσει την είσοδο και την έξοδο των οχημάτων.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα δεκάδες οδηγοί να έχουν εγκλωβιστεί με τα οχήματα τους από τις 14:30 το μεσημέρι.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Βούλγαροι απέκλεισαν το τελωνείο του Προμαχώνα -Ατελείωτες «ουρές»"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Βάρης-Κορωπίου τη Δευτέρα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο της περιοχής Δήμου Βάρης, Βούλα και Βουλιαγμένης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, λόγω εκδήλωσης για την μετονομασία της Λεωφόρου Βάρης – Κορωπίου.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 10:30 έως 12:00 και έχουν ως εξής:
Σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, στην Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου στο τμήμα της μεταξύ των οδών Λαμπτρών και Τσαγκαράκη Καποδιστρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Κ. Καραμανλή 
Καθορισμός της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας του ρεύματος προς Κορωπί της Λ. Βάρης- Κορωπίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Λαμπτρών και Τσαγκαράκη Καποδιστρίου, ως λωρίδα αντίθετης κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς την Λ.Κ.Καραμανλή.
Σε περίπτωση που οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν, θα πραγματοποιηθεί πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία/διασταυρώσεις:
- Λ. Βάρης Κορωπίου και Λ. Αγ. Μαρίνας : Εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων που κινούνται προς Βάρη-Γλυφάδα μέσω της Λ. Αγ. Μαρίνας.
- Λ. Βάρης Κορωπίου και Αναγυρούντος : Εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων που κινούνται προς Κορωπί μέσω των οδών Βάκχου και Βασ. Κων/νου.
Η ΕΛ.ΑΣ. παρακαλούν τους οδηγούς να αποφύγουν την κυκλοφορία και στάθμευση των οχημάτων τους στις ανωτέρω οδούς και Λεωφόρους και να ακολουθήσουν τις υποδείξεις των τροχονόμων.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Βάρης-Κορωπίου τη Δευτέρα"

Γιώργος Καλαϊτζίδης: Συνιστώ αυτοσυγκράτηση

Ο Γιώργος Καλαϊτζίδης αναφέρθηκε, μέσω facebook, στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΠΟΑΣΥ, Σταύρου Μπαλάσκα 


To κείμενο:
Ο Μπαλάσκας βγήκε στο Open και είπε πως αν χτυπήσουμε αστυνομικό "τελειώσαμε". Ο συγκεκριμένος κύριος μάλλον έχει χάσει τη ψυχραιμία του, διότι παρόλο που είναι συνδικαλιστής εκπρόσωπος αστυνομικών και "θεσμικό όργανο"εκφράζεται πλέον με εκφράσεις καφενείου δημόσια...Συνιστώ αυτοσυγκράτηση και του θυμίζω πως όταν είχε φάει αυτός ξύλο άλλοι του το είχαν δώσει και οχι αναρχικοί.

Παρέθεσε και σχετικό βίντεο:



bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιώργος Καλαϊτζίδης: Συνιστώ αυτοσυγκράτηση"

Χρηστίδης για ανάρτηση Πολάκη: Αντί για συγγνώμη και σιωπή, ειρωνείες. Ντροπή

Την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, για τις φωτιές στην Καλιφόρνια και την φωτιά στο Μάτι, σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης. 

«Την ώρα που οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής κάνουν αγώνα να ξαναστήσουν τη ζωή τους, ο πραγματικός κυβερνητικός εκπρόσωπος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κ. Πολάκης, κάνει πλακίτσα πάνω στην τραγωδία. 

Αντί για συγγνώμη και σιωπή, ειρωνείες. Ντροπή», σχολίασε ο Παύλος Χρηστίδης.

Νωρίτερα ο Παύλος Πολάκης είχε γράψει: 



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρηστίδης για ανάρτηση Πολάκη: Αντί για συγγνώμη και σιωπή, ειρωνείες. Ντροπή"

«Το τραβάει» η Αγκυρα - Χ.Ακάρ: «Υπό ελληνική κατοχή η Αν.Μεσόγειος - Αυτό θα αλλάξει με την δύναμη των όπλων» (βίντεο)

Χάρτες με περιοχές της «κατεχόμενης από τους Ελληνες, Μεσογείου» επέδειξε στην κυβέρνηση της ανατολικής Λιβύης, με έδρα την Τρίπολη (αναγνωρίζεται από Τουρκία, ΕΕ και ΗΠΑ, ενώ η κυβέρνηση της δυτικής Λιβύης με έδρα την Βεγγάζη αναγνωρίζεται από Ρωσία, Αίγυπτο, ΗΑΕ, Ιορδανία κλπ.) ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, στρατηγός ε.α. Χουλουσί Ακάρ ζητώντας από την λιβυκή «κυβέρνηση» (ή ότι είναι αυτό το πράγμα) «να σταθεί δίπλα στη Τουρκία».

Μάλιστα ανακοίνωσε και την ανάπτυξη τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Λιβύη!

Ο Χουλουσί Ακάρ, επέδειξε προς τους συνομιλητές του δύο χάρτες, προκειμένου να αποδείξει πώς η ανατολική Μεσόγειος βρίσκεται «υπό την κατοχή της Ελλάδας, η οποία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και αυτό θα πρέπει να σταματήσει ακόμα και με την δύναμη των όπλων» καλώντας τους Λίβυους να αναγνωρίσουν την τουρκική υφαλοκρηπίδα νότια της Κρήτης (!) και να μην έρθουν σε συμφωνία με την Ελλάδα για ΑΟΖ.

«Η Αθήνα μετά την ανατροπή του καθεστώτος Καντάφι λόγω της πολιτικής αστάθειας στη χώρα βρήκε την ευκαιρία να καπηλευτεί 39 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα θαλάσσιου χώρου που ανήκε στη Λιβύη», ανέφερε ο Χ.Ακάρ

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών, ο Χ.Ακάρ υποστήριξε ότι «Η Ελλάδα και η Κύπρος λαμβάνουν υπόψιν ως βάση υπολογισμού όχι την ηπειρωτική χώρα αλλά τα νησιά, περιορίζουν τις θαλάσσιες ζώνες δικαιοδοσίας της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και προσπαθούν να αποδείξουν ότι η Κύπρος είναι δίκαιο να "εγκλωβίσει" την Τουρκία στα 41 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα γύρω από τον κόλπο της Αττάλειας».

Ο Χουλουσί Ακάρ ανακοίνωσε την ανάπτυξη τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στην ανατολική Λιβύη, στα πλευρά της Αιγύπτου, και φαίνεται πώς βρήκε ευήκοα ώτα καθώς αμέσως μετά την επιστροφή Ακάρ στην Άγκυρα, αφίχθηκε στη Τουρκία ο πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου της κυβέρνησης «Εθνικής Ενότητας» της Λιβύης, Φαγιέζ Αλ Σαράτζ, ο οποίος συναντήθηκε και με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Χουλουσί Ακάρ ζήτησε από την Τρίπολη να υπογράψουν συμφωνία για οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών δικαιοδοσίας τους και να χαλάσουν τα σχέδια της Ελλάδας (τώρα, τι συμφωνία θα μπορούσε να υπογράψει μια «περίεργη» κυβέρνηση στη Τρίπολη που βρίσκεται υπό την απειλή ισλαμιστών, της Αιγύπτου και του θρυλικού στρατηγού Χαφτάρ, ηγέτη της δυτικής Λιβύης, είναι, απορίας άξιο).

«Αν η Τουρκία υπογράψει με τη Λιβύη συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ, θα δημιουργηθεί μία τουρκική ασπίδα απέναντι στην ελληνική γραμμή κατοχής που εκτείνεται από τη «νότια Κύπρο» έως την Ελλάδα. Γιατί η Ελλάδα, η Αίγυπτος, η «νότια Κύπρος» και το Ισραήλ σχεδιάζουν να περάσουν τα ενεργειακά αποθέματα της ανατολικής Μεσογείου προς την Ευρώπη μέσω της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας και της Λιβύης», δήλωσε ο Χ.Ακάρ.

Είναι γεγονός ότι το καθεστώς Καντάφι είχε κάνει προσφυγές στο παρελθόν προς το Διεθνές Δικαστήριο, με την Τυνησία το 1982 και με την Μάλτα το 1985.

Οι σχετικές αποφάσεις της Χάγης τότε στην ουσία έκλιναν προς τις λιβυκές θέσεις, σύμφωνα με τις οποίες αμφισβητείται το δικαίωμα των νησιών σε θαλάσσιες ζώνες.

Πριν λίγες ώρες κυκλοφόρησε βίντεο με την επιχειρησιακή κατάσταση όπως διαμορφώνεται αυτή την στιγμή στην Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο «επιδεικνύει» την ισχύ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων κατά της Ελλάδας και της Κυπρου.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Το τραβάει» η Αγκυρα - Χ.Ακάρ: «Υπό ελληνική κατοχή η Αν.Μεσόγειος - Αυτό θα αλλάξει με την δύναμη των όπλων» (βίντεο)"

Το δράμα ενός Έλληνα επιχειρηματία: «Μετανάστης στην ίδια μου την πατρίδα»

Μάχη για να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ανοιχτές δίνουν χιλιάδες καταστηματάρχες, έχοντας να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση, την κλειστή κάνουλα των τραπεζών, αλλά και τον ισχυρό εισαγόμενο ανταγωνισμό.

Οι πιο τυχεροί και ικανοί καταφέρνουν να επιβιώσουν, ενώ οι πιο ριψοκίνδυνοι από αυτούς επενδύουν το τζίρο σε νέες επιχειρηματικές κινήσεις, ελπίζοντας ότι κάποια από αυτές θα «πιάσει» και θα σώσει και τις υπόλοιπες. Την ίδια στιγμή δίπλα στα μαγαζιά τους «ξεφυτρώνουν» σαν μανιτάρια άλλα καταστήματα με παρόμοιο προϊόν και μεγάλα ιδιωτικά κεφάλαια, που κάποιοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν παρά την κρίση.

Ο Παναγιώτης Πασπαλιάρης είναι ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα νέου επιχειρηματία που παλεύει μέσα στην κρίση όχι μόνο να κρατήσει ανοιχτά τα καταστήματά του, αλλά και να τα επεκτείνει. Συνειδητοποίησε τις δυσκολίες του εγχειρήματος από την πρώτη στιγμή που αποφάσισε να επενδύσει τις οικονομίες του και να ζητήσει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για το άνοιγμα μιας καινοτόμου επιχείρησης με αρωματικές οικολογικές συσκευές. Όταν το δάνειο εκταμιεύθηκε ήταν πλέον αργά. Η πατέντα είχε «πετάξει» για την Τουρκία. «Κάπου στο 2013 ξεκίνησα μια νέα ιδέα, πες το και εφεύρεση, την έφτασα σχεδόν στο τελείωμα και αναζήτησα χρηματοδότηση. Πήρα ΕΣΠΑ, έβαλα ότι είχα και ζήτησα δάνειο από την τράπεζα, εξασφαλισμένο. Πράγματι το δάνειο εγκρίθηκε, αλλά 1-2 μέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας εκταμίευσης του προγράμματος, δηλαδή ενάμιση χρόνο μετά την αίτηση. Σήμερα, το προϊόν αυτό φτιάχνεται στην Τουρκία. Θα γράφει "Made in Turkey". Αυτό...», έγραψε ο επιχειρηματίας στη σελίδα του στο facebook.

Τρία χρόνια μετά ο Παναγιώτης Πασπαλιάρης αποφασίζει να ανοίξει ένα κατάστημα με χειροποίητες σοκολάτες και παγωτά στο κέντρο της Αθήνας. O mr «Chocotopia», όπως είναι και το όνομα του καταστήματος, θα περάσει από Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες μέχρι να καταφέρει να γίνει γνωστός στην περιοχή και να πείσει τους καταναλωτές για την ποιότητα των προϊόντων του. Ο ίδιος περιγράφει το εγχείρημα που ξεκίνησε με πολύ πάθος, μεράκι και με όσα χρήματα κατάφερε να συγκεντρώσει: «Κάπου στο 2016 αποφάσισα να ανοίξω ένα πρωτοποριακό μαγαζί όπου μπορεί κανείς να διαλέξει τα υλικά του παγωτού του και να του το φτιάξουμε μπροστά του με σπάτουλες, σε ρολά. Σήμερα το γνωρίζετε οι περισσότεροι ως παγωτορολό, ıceroll, icecream roll κ.τ.λ. Επίσης να διαλέξει την κουβερτούρα και τους ξηρούς καρπούς της επιλογής του, και να φτιάξουμε μπροστά του μια φρέσκια σοκολάτα. Κι αν το παγωτορολό το φέραμε από την Ασία, τη φρέσκια σοκολάτα τη σκεφτήκαμε μόνοι μας. Φτιάξαμε το μαγαζάκι μας, την Chocotopia, το γεμίσαμε με τις καλύτερες σοκολάτες στον κόσμο, και ξοδέψαμε ό,τι είχαμε. Οι πρώτοι δυο τρεις μήνες πήγαν ως εξής: 20 ευρώ τζίρος ημερήσιος».

Όταν απευθύνθηκε σε κάποια τράπεζα για να ζητήσει δάνειο ώστε να αντιμετωπίσει τους πρώτους δύσκολους μήνες, βρήκε την πόρτα κλειστή: «Βρεθήκαμε σε ανάγκη. Οι πελάτες από την άλλη δραστηριότητα είχαν καθυστερήσει πληρωμές. Δύσκολος ο χειμώνας του '17. Πήγαμε λοιπόν στην ίδια τράπεζα για κάτι ψιλά. Όχι σοβαρά ποσά. Μας ζήτησαν επιταγές ως εγγύηση. Τις πήραμε από τους πελάτες. Αφού κάναμε τα χαρτιά και όλα η απάντηση ήταν περίπου η εξής: "Αφού μέχρι τώρα σας πλήρωναν μετρητά, γιατί σας έδωσαν επιταγές;" Απατεώνες πρέπει να είστε. Απορρίπτεστε”».


Αλβανός επιχειρηματίας επένδυσε 200.000 ευρώ στο παγωτορολό

Εννέα μήνες μετά το ξεκίνημα, τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν πολύ καλύτερα. Τόσο καλά, που ένας άλλος επιχειρηματίας, από την Αλβανία, είχε την ιδέα να ανοίξει παρόμοιο κατάστημα σε άλλη περιοχή. «Οι επιταγές πληρώθηκαν στην ώρα τους και το παγωτό έσκιζε. Τότε εμφανίστηκε στη Γλυφάδα ένα κατάστημα με το ίδιο παγωτό με εμάς. Την ίδια ιδέα, αλλά διαφορετικά υλικά. Η εταιρεία αυτή είχε λίγο μικρότερο κεφάλαιο από εμάς, αλλά μπόρεσε να κάνει με τη μία, μια επένδυση 100 - 200 χιλιάρικα για πραγματική μαγαζάρα, σε τρελό πέρασμα. Κι έπιασε. Τους στείλαμε και συγχαρητήρια. "Μπράβο σας για όσα κάνετε ώστε το παγωτορολό να γίνει μόδα". Μετά μάθαμε μέσω κοινού φίλου ότι ο βασικός επιχειρηματίας είναι από την Αλβανία. Και μπράβο του. Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να πετυχαίνουν οι μετανάστες που δουλεύουν σκληρά και με μυαλό σε μια ξένη χώρα».

Το παγωτορολό του Αλβανού επιχειρηματία στα Νότια Προάστια κατάφερε σε σύντομο χρόνο να γίνει “talk of the town”. Ο Παναγιώτης Πασπαλιάρης σκέφθηκε να μεταφέρει την Chocotopia από τη στοά της Πανεπιστημίου σε ένα κεντρικό σημείο, πάνω στο δρόμο. «Γλυκαθήκαμε κι εμείς, και είπαμε να ανοίξουμε έξω από τη στοά. Βρήκαμε ένα μαγαζί επί της Πανεπιστημίου. Ρωτήσαμε. Τέσσερα χιλιάρικα ενοίκιο. Με τίποτα είπα. Συνεπώς ότι διαθέσιμα είχαμε τα ρίξαμε σε πιο ασφαλείς επενδύσεις. Μικρές επενδύσεις. Ένα shop ın shop στην Πανεπιστημίου με καλή αμοιβαία συμφωνία».

Στο ακίνητο με το ενοίκιο των 4.000 ευρώ το μήνα εγκαταστάθηκε τελικά ένας άλλος επιχειρηματίας, επίσης από την Αλβανία. Και αμέσως ξεκίνησε επιθετική πολιτική. Σε κάθε καφέ που ο Έλληνας επιχειρηματίας πουλούσε σε κάποιον πελάτη, ο Αλβανός επιχειρηματίας πήγαινε δύο και τρεις καφέδες στον ίδιο πελάτη, δωρεάν, για να δοκιμάσει το προϊόν. «Στο μαγαζί που θέλαμε στην Πανεπιστημίου εγκαταστάθηκε μια ακόμα ραγδαία αναπτυσσόμενη επιχείρηση με σάντουιτς ζυμάρια και καφέ. Κι εμείς δίπλα τους βάλαμε επίσης καφέ. Καλύτερο καφέ, ψημένο στην Ελλάδα, πραγματικό αριστούργημα. Κι αυτή η ανταγωνιστική μας επιχείρηση ανήκει σε μετανάστη από την Αλβανία. Επίσης τεράστια επένδυση. Μέχρι και τα καλαμάκια είναι λογοτυπημένα. Κάθε φορά που παίρνει κάποιος καφέ από εμάς, δέχεται δώρο 2 - 3 καφέδες με το delıvery. Μιλάμε για πραγματικό επαγγελματισμό. Τριάντα φορές τον τζίρο μας κάνουν».

Ο ισχυρός ανταγωνισμός είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί ο τζίρος του καταστήματος και η νέα αίτηση δανείου να απορριφθεί. Τότε ο Έλληνας επιχειρηματίας ένιωσε, όπως γράφει, μετανάστης στην ίδια του την πατρίδα. «Το δάνειο απορρίφθηκε επίσης μετά από 3-4 μήνες έρευνας και αξιολόγησης. Ο λόγος: έχουμε χαμηλούς τζίρους. Ε! τι να κάνουμε λοιπόν. Ζούμε σε μια χώρα που οι μετανάστες χρηματοδοτούν πολύ καλύτερα τις επιχειρήσεις τους. Εμείς δεν έχουμε πίστωση από πουθενά. Και χαιρόμαστε για την πρόοδο των μεταναστών. Μακριά από εμάς ο ρατσισμός. Αλλά στεναχωριόμαστε που εμείς αντιμετωπιζόμαστε από το σαθρό οικονομικό οικοδόμημα σαν απόβλητοι. Χειρότερα από μετανάστες στην πατρίδα μας».

Παρά τις αντιξοότητες ο Παναγιώτης Πασπαλιάρης δεν το βάζει κάτω. Την Παρασκευή θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου καταστήματός του στο Αιγάλεω που θα προσφέρει φαγητό και χειροποίητες σοκολάτες. «Εμείς θα ζήσουμε και θα πετύχουμε, γιατί φτιάχνουμε πραγματικά καλά προϊόντα και γιατί έχουμε εσάς» καταλήγει ο επιχειρηματίας. Η ανάρτησή του έγινε viral στα social media, ενώ δέχθηκε δεκάδες μηνύματα από άλλους επιχειρηματίες που παλεύουν να κρατήσουν τα καταστήματά τους ανοιχτά, έχοντας να αντιμετωπίσει ακριβώς τα ίδια προβλήματα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Το δράμα ενός Έλληνα επιχειρηματία: «Μετανάστης στην ίδια μου την πατρίδα»"

Φουντώνει ο πόλεμος των εισαγγελέων με φόντο τη Novartis -Ο σύζυγος Ράικου ζητά την εξαίρεση Τουλουπάκη

Φουντώνει η κόντρα στο χώρο της Δικαιοσύνης με φόντο τη Novartis, καθώς ο σύζυγος της Ελένης Ράικου κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης σε βάρος των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς.

Είχε προηγηθεί η αγωγή κακοδικίας που κατέθεσε η εισαγγελέας Εφετών Ελένη Ράικου σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων της εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς με αφορμή τη διαρροή του εμβάσματος των 1.000 ευρώ που βρέθηκε σε κοινό λογαριασμό με τον σύζυγό της, γιατρό, από την εταιρία Novartis.

Η επίμαχη αίτηση «παγώνει» την έρευνα για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, ως προς το σκέλος του συζύγου της κας Ράικου - τουλάχιστον μέχρις ότου αποφανθεί για την αίτηση εξαίρεσης σε βάρος των εισαγγελέων το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Σε αυτό θα προηγηθεί πρόταση του εισαγγελέα και στη συνέχεια με βούλευμά τους οι δικαστές θα αποφανθούν εντός ολίγων ημερών, για το εάν θα γίνει δεκτή η αίτηση εξαίρεσης ή όχι. Εάν γίνει δεκτή, τότε το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο θα πρέπει να ορίσει νέους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς, ενώ σε διαφορετική περίπτωση, η σκυτάλη των ανοιχτών ερευνών θα παραμείνει στην κ. Τουλουπάκη και στους εισαγγελείς που την συνεπικουρούν.

Η κα Ράικου φέρεται ακόμη να έχει καταθέσει και πειθαρχική αναφορά στον Άρειο Πάγο εγκαλώντας τους συναδέλφους της για την δημοσιοποίηση της πληροφορίας ότι ο σύζυγός της έγινε αποδέκτης ενός εμβάσματος από την φαρμακοβιομηχανία σε κοινό τους λογαριασμό. Για το εν λόγω έμβασμα ο σύζυγος της εισαγγελικής λειτουργού έχει υποστηρίξει ότι δόθηκε το 2009, άπαξ, για ομαδική ιατρική εργασία και είναι καθ’ όλα νόμιμο. Για την υπόθεση αυτή έχει ήδη υποβληθεί και μήνυση.

Υπενθυμίζεται, ότι η κ. Ράικου παραιτήθηκε από την θέσης της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς τον Μάρτιο του 2017, μετά από δημοσίευμα που την έφερε να έχει αποκρύψει στοιχεία για την υπόθεση του Γ. Παπαντωνίου, μετά από αναφορά της ανακρίτριας Η. Ζαμανίκα.

Η κ. Ράικου, με μία μακροσκελή αναφορά της στη Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τότε, είχε συνδυάσει την αναφορά της συναδέλφου της με συμφέροντα στον χώρο του φαρμάκου, τα οποία επιχειρούν την εξόντωση της, με αποτέλεσμα να ζητήσει την απομάκρυνση της από την θέση της προϊσταμένης της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Φουντώνει ο πόλεμος των εισαγγελέων με φόντο τη Novartis -Ο σύζυγος Ράικου ζητά την εξαίρεση Τουλουπάκη "

Κ.Μπακογιάννης: Προτείνει ενοποίηση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με το Πολυτεχνείο και το... ξενοδοχείο «Ακροπόλ»!

"Το να περιορίζεται η κριτική στο πρόσωπό μου, στην καταγωγή μου είναι φθηνό και προσβλητικό απέναντι στις εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που με έχουν εμπιστευθεί όλα αυτά τα χρόνια να τους υπηρετήσω" αναφέρει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε συνέντευξή του.

"Μετά από 9 χρόνια συστηματικής δουλειάς στην Αυτοδιοίκηση, οι πολίτες γνωρίζουν ποιος είμαι" σημειώνει, τονίζοντας "διεκδικώ την εμπιστοσύνη των πολιτών. Δεν διεκδικώ διορισμό".

Ο κ. Μπακογιάννης θεωρεί ότι υπάρχουν πολλές αρμοδιότητες που δεν ασκούνται επαρκώς, και υπογραμμίζει τόσο το ότι "ο πολιτισμός της καθημερινότητας είναι αποκλειστικά δουλειά του δήμου" όσο και το ότι ο ίδιος, έστω κι αν δεν έχει την αρμοδιότητα "θα κλείσω την λακκούβα και ας έλθουν να την ανοίξουν, θα αλλάξω την λάμπα σε μια παιδική χαρά και ας έλθουν να την βγάλουν".

Επανέλαβε την αντίθεσή του στην απλή αναλογική στους δήμους, προσθέτοντας ότι ως υποψήφιος θα παρουσιάσει κοστολογημένο επιχειρησιακό πρόγραμμα ζητώντας την έγκριση των πολιτών και εάν εκλεγεί θα το καταθέσει αυτούσιο στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο.

Τάσσεται, για το ζήτημα των ναρκωτικών, υπέρ της δημιουργίας "κλειστών χώρων ελεγχόμενης και εποπτευόμενης χρήσης" και υπέρ της εφαρμογής νόμων και κανόνων σε ότι αφορά πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς όμως αυτοί να περιθωριοποιούνται.

Ο κ. Μπακογιάννης προτείνει την ενοποίηση των χώρων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου και το ανακαινισμένο ξενοδοχείο "Ακροπόλ" σε μια "όαση πολιτισμού στο κέντρο της Αθήνας".

Εξήγησε ότι αναφέρεται "στην επέκταση του Μουσείου στο Μετσόβιο, όπου σήμερα στεγάζεται η Αρχιτεκτονική".

Στην παρατήρηση ότι το Πολυτεχνείο "είναι η καρδιά του κρατιδίου των Εξαρχείων" απάντησε "κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσουμε πως δεν μπορεί να είμαστε όμηροι των λίγων και των ακραίων", προσθέτοντας ότι θα ανοίξει διάλογο με τις πρυτανικές αρχές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και "θα αναδείξουμε την ιστορικότητα του κτιρίου που συνδέεται και με την εξέγερση του 1973. Ας αναλάβει επιτέλους ο καθένας μας την ευθύνη του. Η παρέμβαση αυτή (σ.σ. της συνένωσης των χώρων) θα έχει τεράστιο όφελος για τη δημόσια ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη".

Ως προς την, επίσης, παρατήρηση, ότι "αυτό δεν γίνεται με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ" απάντησε "δεν έχετε κουραστεί να λέτε "δεν γίνεται"; Η συμφιλίωση με την στασιμότητα ισοδυναμεί με παραίτηση. Προφανώς δεν είναι εύκολο αλλά πρέπει να δώσουμε αυτή τη μάχη όλοι μαζί αν θέλουμε να έχουμε αστική αναζωογόνηση".

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κ.Μπακογιάννης: Προτείνει ενοποίηση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με το Πολυτεχνείο και το... ξενοδοχείο «Ακροπόλ»!"

«Κακό χιούμορ» Πολάκη με τους νεκρούς σε Μάτι και Καλιφόρνια

«Μαύρο», κακό χιούμορ, την ώρα που υπάρχουν 25 νεκροί από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια -και, φυσικά, 99 νεκροί από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική- κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με ανάρτησή του στο Facebook.

Πιο συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης σχολίασε με ειρωνικό τρόπο την κριτική των μέσων ενημέρωσης κατά της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, με τη διαπίστωση ότι «μόνο τις μέρες της τραγωδίας εμπορεύονταν ψεύτικη θλίψη»

Έγραψε στο Facebook:

Rena Dourou ακόμα να παραιτηθείς;;;;;
Μαθαίνω για μεγάλες πυρκαγιές και πολλούς νεκρους στη Καλιφορνια!!!!!
Γιατι δεν έδωσες εντολή εκκένωσης εεε;;;
Υγ.Τα οςα έχετε κανει δυο μήνες τωρα εσείς ως περιφέρεια και το Υπ Υποδομων στο Μάτι γιατι άραγε κανένα συστημικό ΜΜΕ δεν τα λεει;;;;
Μόνο τις μερες της τραγωδίας εμπορεύονταν ψεύτικη θλίψη …..




protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Κακό χιούμορ» Πολάκη με τους νεκρούς σε Μάτι και Καλιφόρνια"

Σταθάκης: Τέλος ο ν. Κατσέλη -Θα φέρουμε ως τα Χριστούγεννα νέα ρύθμιση

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" αναφέρει ότι "η οριστική έξοδος από το μνημόνιο μας επιτρέπει την αυτόνομη χάραξη της οικονομικής πολιτικής με επίκεντρο τις ανάγκες των πολλών".

Υπογραμμίζει ότι "η προστασία της πρώτης κατοικίας παραμένει στρατηγικό σημείο της πολιτικής μας" και προαναγγέλλει νέα ρύθμιση που θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη-Σταθάκη που ολοκληρώνεται τα Χριστούγεννα του 2018.

Όπως είπε η νέα ρύθμιση "θα κινείται στο ίδιο πνεύμα, της προστασίας, δηλαδή, της πρώτης κατοικίας με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και τον ταυτόχρονο εξοβελισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών".

Επίσης, ο κ. Σταθάκης αποκλείει "κατηγορηματικά" οποιαδήποτε αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Τονίζει ότι κομβικό σημείο για την ανάπτυξη είναι η μετατροπή της Ελλάδας σε κόμβο μεταφορών και ενέργειας που περιλαμβάνει ένα κύκλο πολύ μεγάλων επενδυτικών έργων.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας θεωρεί "ουσιαστική μεταρρύθμιση εκσυγχρονισμού του Κράτους" την συμφωνία Κράτους-Εκκλησίας, και καταλήγει στην συνέντευξή του σημειώνοντας ότι "η κυβέρνηση έχει εξοικειωθεί με την ιδέα μιας μεγάλης βεντάλιας θεμάτων, τομών και μεταρρυθμίσεων που θα ολοκληρώσουμε στην τρέχουσα θητεία μας".

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σταθάκης: Τέλος ο ν. Κατσέλη -Θα φέρουμε ως τα Χριστούγεννα νέα ρύθμιση "

Μακρόν: Η Ευρώπη να οικοδομήσει αμυντική αυτονομία, αντί να αγοράζει αμερικανικά όπλα

Η Ευρώπη οφείλει «να οικοδομήσει την αυτονομία» της άμυνάς της μάλλον, παρά να αποκτά εξοπλισμούς που παράγονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξή του σήμερα στο CNN.

«Δεν θέλω να δώ τις ευρωπαϊκές χώρες να αυξάνουν τον προϋπολογισμό της άμυνας για να αγοράσουν αμερικανικά ή άλλα όπλα ή υλικά προερχόμενα από τη βιομηχανία σας», λέει στα Αγγλικά ο Γάλλος πρόεδρος σε απόσπασμα αυτής της συνέντευξης που δόθηκε χθες Σάββατο: «Αν αυξάνουμε τον προϋπολογισμό μας, είναι για να οικοδομήσουμε την αυτονομία μας».

Ο Μακρόν φάνηκε συμφιλιωτικός χθες υποδεχόμενος στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων τον Ντόναλντ Τραμπ, την επομένη ενός πολύ επιθετικού μηνύματος του αμερικανού προέδρου στο Twitter εναντίον της ευχής που είχε διατυπώσει ο Γάλλος πρόεδρος να δει να δημιουργείται ένας «αληθινός ευρωπαϊκός στρατός».

Σήμερα ξαναλέει στο CNN πως συμμερίζεται τη βούληση του Αμερικανού ομολόγου του για μια «καλύτερη κατανομή του (οικονομικού) βάρους» του ΝΑΤΟ ανάμεσα στους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους.

«Συμφωνώ με αυτό και, για μια καλύτερη κατανομή του βάρους, έχουμε ανάγκη περισσότερη Ευρώπη», εξηγεί.

Ο Ντόναλντ Τραμπ καλεί τακτικά τις ευρωπαϊκές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ να αυξήσουν τις στρατιωτικές δαπάνες τους, εκτιμώντας πως οι ΗΠΑ πληρώνουν υπερβολικά υψηλό μερίδιο στον προϋπολογισμό της ατλαντικής συμμαχίας.

«Ο πρόεδρος Μακρόν προτείνει να κατασκευάσει η Ευρώπη τον δικό της στρατό για να προστατευθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και τη Ρωσία», έγραψε το βράδυ της Παρασκευής στο Twitter: «Πολύ προσβλητικό, αλλά ίσως η Ευρώπη θα έπρεπε πρώτα να πληρώσει το μερίδιό της στο ΝΑΤΟ που οι ΗΠΑ επιχορηγούν σε μεγάλο βαθμό!»

«Δεν είναι δικό μου θέμα να σχολιάσω το τουίτ του», δηλώνει ο Μακρόν απαντώντας σε ερώτηση του CNN. Και προσθέτει: «Προτιμώ πάντα να έχω άμεσες συνομιλίες ή να απαντώ σε ερωτήσεις, απ' ό,τι να κάνω τη διπλωματία μου μέσω τουίτ».

Ο Εμανουέλ Μακρόν πιστεύει, όπως και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, πως η Ευρώπη οφείλει να αναπτύξει την αυτονομία της άμυνάς της καθώς φαίνεται όλο και περισσότερο πως οι ΗΠΑ αποσύρονται.

Δεν υπάρχει ομοφωνία στην Ευρώπη για τη θέση αυτή. Το Βέλγιο αποφάσισε πρόσφατα να αγοράσει αμερικανικά μαχητικά αεροπλάνα F-35 αντί για ευρωπαϊκά, πηγαίνοντας «στρατηγικά κόντρα στα συμφέροντα» της Γηραιάς Ηπείρου, τόνισε εκφράζοντας τη λύπη του ο Γάλλος πρόεδρος.

Η πλήρης συνέντευξη του Εμανουέλ Μακρόν στο CNN πρόκειται να μεταδοθεί στις 16:00.

ΑΜΠΕ, AFP/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Μακρόν: Η Ευρώπη να οικοδομήσει αμυντική αυτονομία, αντί να αγοράζει αμερικανικά όπλα"

Μητσοτάκης για προσλήψεις και παροχές: Οι πολίτες δεν αντέχουν να πληρώσουν και την πτώση του κ. Τσίπρα

Στην Καστοριά βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης για τον εορτασμό των 106 ετών από την απελευθέρωση της πόλης.
«Η Καστοριά γιορτάζει 106 χρόνια από την απελευθέρωση της, η τελευταία πόλη της Μακεδονίας Που απελευθερώθηκε και ενσωματώθηκε στον κορμό της μητέρας Ελλάδας. Αποτίουμε σήμερα φόρο τιμής σε όλους αυτούς Οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους για να είναι η Μακεδονία μας ελεύθερη και ελληνική. Λίγα δεκάδες χιλιόμετρα πιο πάνω εδώ από την λίμνη της Καστοριάς Βρίσκεται μια άλλη λίμνη η λίμνη των Πρεσπών η οποία είναι ποια γνωστή σήμερα στην ελληνική κοινωνία, όχι για την απαράμιλλη φυσική της ομορφιά Αλλά για την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών την οποία υπέγραψε ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Καμμένος», δήλωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Μια συμφωνία η οποία εκχωρεί την μακεδονική γλώσσα και την μακεδονική εθνότητα στους γείτονες μας. Επαναλαμβάνω και από δω πέρα, από την ακριτική Καστοριά, ότι η Νέα Δημοκρατία Δεν πρόκειται να ψηφίσει αυτή τη συμφωνία, ούτε τώρα ούτε στην επόμενη Βουλή. Εύχομαι Σε όλες και σε όλους χρόνια πολλά και να παίρνουμε πάντα από την πλούσια ιστορία μας, αυτά τα χρήσιμα μηνύματα που θα αποτελούν τον οδηγό μας για τις μελλοντικές μας επιλογές. Και να μην ξεχνάμε ποτέ ότι η χώρα αυτή μεγαλούργησε, όταν ηγεσία και λαός ήταν ενωμένοι και όταν κινήθηκε βάσει σχεδίου προγράμματος και κυριώς πολιτικού ρεαλισμού».
Εκτίμησε ακόμα πως ο «κύριος Τσίπρας και ο κύριος Καμμένος θα πάμε μαζί μέχρι το τέλος, σφιχταγκαλιασμένη και απολύτως εξαρτημένοι από τις καρέκλες τους».
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπενθύμισε πως έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και για «το κρεσέντο παροχών και λαϊκισμού στο οποίο έχει εισέλθει προσωπικά ο κύριος Τσίπρας, προκειμένου να διασωθεί πολιτικά».
Αναφερόμενος στις προσλήψεις και τις παροχές ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως η «χώρα δεν χρειάζεται σήμερα περισσότερες αχρείαστες προσλήψεις στο Δημόσιο, χρειάζεται δουλειές, επενδύσεις και ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο θα κάνει τη μηχανή της πραγματικής οικονομίας να πάρει πραγματικά μπροστά. Ο κύριος Τσίπρας και υπουργοί του και ο κύριος Καμμένος δεν διαθέτουν κανένα τέτοιο σχέδιο. Γι' αυτό και δυστυχώς αρκούνται στο να επαναλαμβάνουν τις χειρότερες συνήθειές της μεταπολίτευσης,  Αυτές που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία. Η χώρα πλήρωσε και οι έλληνες πολίτες πλήρωσαν ήδη πολύ ακριβά μια φορά την άνοδο του κύριου Τσίπρα στην εξουσία. Δεν αντέχουν να πληρώσουν και δεύτερη φορά και την πτώση του».

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης για προσλήψεις και παροχές: Οι πολίτες δεν αντέχουν να πληρώσουν και την πτώση του κ. Τσίπρα"
Παραφράζοντας τον Ουίνστον Τσόρτσιλ σχολιάζει το ΚΙΝΑΛ την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του SPD στο Βερολίνο.

«Με καθαρό μυαλό έκανε την kolotumba το 2015, δηλώνει ο κ. Τσίπρας», αναφέρει ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής.

«Παραφράζοντας όμως τον Τσόρτσιλ, ποτέ στην ιστορία ένα “καθάρισμα” δεν στοίχισε τόσα πολλά, σε τόσους πολλούς. Το πλήρωσε με 200 δισ. ευρώ και το πληρώνει ακόμη ο ελληνικός λαός», καταλήγει.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » " "

Κύπριος ΥΠΕΞ: Προχωράμε με τους ενεργειακούς σχεδιασμούς και δεν χρειάζονται πολλές δηλώσεις

Ο υπουργός εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος σήμερα στα θέματα ενέργειας, είπε πως η δήλωση προθέσεων που υπεγράφη με τις ΗΠΑ, θέτει το πλαίσιο της συνεργασίας στα θέματα ασφάλειας. Και σε αυτή τη δήλωση προθέσεων καθορίζονται πολύ συγκεκριμένα τα θέματα συζήτησης στο ευρύτερο τομέα της ασφάλειας, εξηγώντας για παράδειγμα ότι από τη θεματολογία εμπλέκονται τουλάχιστον έξι υπουργεία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από τη θεματολογία, πρόσθεσε, καταγράφεται ξεκάθαρα, που θα εργαστούμε από κοινού με τις ΗΠΑ έτσι ώστε να δούμε πώς προχωρούν και οι διμερείς μας σχέσεις αλλά και η περιφερειακή συνεργασία, γιατί, αν θέλετε, είναι σημαντικό το γεγονός ότι στις ΗΠΑ αναγνωρίζεται αυτός ο ρόλος που η Κυπριακή Δημοκρατία δύναται να διαδραματίσει στην ιδιαιτέρως σημαντική περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Για τις γεωτρήσεις ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως «αντιλαμβανόμενος απόλυτα το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, θέλω να κάνω έκκληση μέσα από τις σημερινές μου δηλώσεις, μέσω όλων των λειτουργών των ΜΜΕ, ότι δεν θα πρέπει, δεν είναι ορθό καθημερινά να προβαίνουμε σε δηλώσεις που αφορούν το τι θα γίνει στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας το αμέσως επόμενο διάστημα».

Καθημερινά και όχι τυχαία, σημείωσε οτι γίνονται δηλώσεις από πλευράς Τουρκίας «σε σχέση με τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, που στην ουσία είναι απειλές σε σχέση με την ενάσκηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

«Θα είναι μεγάλο λάθος», συνέχισε, «αν εμπλακούμε σε ένα δημόσιο διάλογο αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων ή να δημιουργηθεί μια εικόνα γκρίζων ζωνών σε σχέση με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα». Άρα, συνέχισε, μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει όλοι μας και εμείς και γενικότερα όλοι όσοι συμμετέχουν στη δημόσια ζωή του τόπου, όσοι συμμετέχουν στο δημόσιο διάλογο, να είμαστε προσεκτικοί σε σχέση με τις δηλώσεις μας.

«Μία είναι η ξεκάθαρη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας, προβαίνουμε σε όλες εκείνες τις ενέργειες έτσι ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι ενεργειακοί μας σχεδιασμοί», κατέληξε.

Νέα επίσκεψη από την απεσταλμένη ΓΓ ΟΗΕ

Την εκτίμηση ότι η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ θα πραγματοποιήσει νέο κύκλο επαφών, προκειμένου να συμφωνηθούν οι όροι εντολής που θα οδηγήσουν σε επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, διατύπωσε ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης επικαλέστηκε τη συνάντηση και τις συζητήσεις που είχε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τη κ. Λουτ, αλλά και τις συζητήσεις που είχε τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με άλλα ενδιαφερόμενα μέρη.

Κατέστησε σαφές ότι «τουλάχιστον από δικής μας πλευράς αυτός είναι ο ξεκάθαρος στόχος και μάλιστα ένα απ’ τα μηνύματα του Προέδρου της Δημοκρατίας προς την κ. Λουτ είναι ότι αυτό πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν».

Ερωτηθείς μέσω ποιας διαδικασίας συζητούνται οι όροι αναφοράς, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως οι όροι αναφοράς δεν συζητούνται αυτή τη στιγμή. «Θα πρέπει η κ. Λουτ να έρθει στην Κύπρο, να επισκεφθεί τα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη, ακριβώς, με αυτό το αντικείμενο των συζητήσεών της, να καταλήξουμε στους όρους αναφοράς, που θα οδηγήσουν σε επανέναρξη των συνομιλιών», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν όροι αναφοράς υπερβαίνουν το πλαίσιο Γκουτέρες, ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε καταφατικά. «Είναι οι συγκλίσεις που έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής, έχουν επιτευχθεί σημαντικότατες συγκλίσεις πολλές απ’ αυτές για πρώτη φορά, είναι το πλαίσιο Γκουτέρες, είναι κάποια άλλα δεδομένα, τα οποία θα οδηγήσουν σε επανέναρξη συνομιλιών, οι οποίες θα έχουν πραγματικά προοπτική θετικής κατάληξης".

Απαντώντας σε ερώτηση αν στους όρους αναφοράς θα περιλαμβάνεται χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης των συνομιλιών, ο κ. Χριστοδουλίδης επανέλαβε την ευχή για ολοκλήρωση των συνομιλιών το συντομότερο δυνατόν.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπριος ΥΠΕΞ: Προχωράμε με τους ενεργειακούς σχεδιασμούς και δεν χρειάζονται πολλές δηλώσεις"

Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος: Στις αρμοδιότητές μας η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων

Στις αρμοδιότητες της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ανήκει η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της Αρχής, μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε τελευταία για σειρά δεσμεύσεων περιουσιακών στοιχείων πολιτών, για τους οποίους οι έρευνες της δικαιοσύνης βρίσκονται σε αρχικό στάδιο ή σε εξέλιξη.

Η Αρχή της οποίας επικεφαλής είναι η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αννα Ζαίρη με ανακοίνωση της διοίκησής της υπεραμύνεται της αρμοδιότητάς της να δεσμεύει προληπτικά λογαριασμούς και περιουσιακά στοιχεία και αποδίδει τις επικρίσεις που δέχθηκε σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, που όπως τονίζει, «θίγονται από την αποτελεσματική της λειτουργία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η Αρχή καταπολέμησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες είναι υπηρεσία που λειτουργεί στην χώρα για περισσότερα από είκοσι χρόνια με διάφορες νομικές μορφές και πάντοτε ως διοικητική υπηρεσία. Αρμοδιότητά της είναι η διερεύνηση, ο εντοπισμός και η προσωρινή δέσμευση περιουσίας που αποτελεί πιθανό προϊόν εγκλήματος. Οι δεσμεύσεις αυτές αποτελούν εξαιρετικό προληπτικό διοικητικό μέτρο, που στοχεύει στην αιφνιδιαστική ακινητοποίηση των ύποπτων ως παράνομα κτηθέντων περιουσιακών στοιχείων, ακόμη και πριν από οποιαδήποτε ποινική έρευνα.

Η ίδρυση μιας υπηρεσίας που επεμβαίνει έγκαιρα και συχνά σε ανύποπτο χρόνο, για να διασφαλίσει την μη εξαφάνιση των ύποπτων περιουσιακών στοιχείων και να τα παραδώσει ακέραια στις αρμόδιες δικαστικές αρχές για την μετά καταδίκη δήμευση ήταν επιτακτική ανάγκη. Ανάγκη που γέννησαν τόσο η μακρόχρονη οικονομική αφαίμαξη της κοινωνίας από το βαρύ και συνήθως οργανωμένο έγκλημα αλλά και οι διεθνείς υποχρεώσεις της Χώρας που απορρέουν από σειρά οδηγιών διεθνών οργανισμών.

Οι περισσότερες χώρες ανά την υφήλιο έχουν αναθέσει το έργο αυτό σε οικονομικές υπηρεσίες ή την οικονομική τους αστυνομία. Η Ελλάδα από το έτος 2008 επέλεξε να δώσει στην "Αρχή" την μορφή ανεξάρτητης αρχής με πρόεδρο εν ενεργεία ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό προκειμένου να διασφαλίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την νομιμότητα των διαδικασιών και τον σεβασμό των ανθρωπίνων και ατομικών δικαιωμάτων. Η επιλογή αυτή του νομοθέτη έλαβε υπόψη την θεσμική θέση του Έλληνα εισαγγελικού λειτουργού, που διαθέτει τις ίδιες ακριβώς συνταγματικές εγγυήσεις προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας, όπως και ο δικαστής. Σημειωτέον οτι ο ορισμός του προέδρου της “Αρχής” γίνεται, όπως κάθε μεταβολή στην Δικαιοσύνη, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου (του Αρείου Πάγου).

Προς ενημέρωση των πολιτών θα πρέπει να υπογραμμισθεί ότι η "Αρχή" κατά το τελευταίο έτος έχει αναβαθμίσει την ποιότητα του προσωπικού της και στοχεύει στην διερεύνηση και τον εντοπισμό μεγάλης αξίας περιουσιών, για τις οποίες προκύπτουν στοιχεία σύνδεσης με εγκληματικές δραστηριότητες. Τα δικαιώματα των θιγομένων προσώπων διασφαλίζονται από τον Νόμο, που προβλέπει δυνατότητα προσφυγής στις δικαστικές αρχές.

Η ποιοτική αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού της "Αρχής" είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση των δεσμεύσεων περιουσιών φυσικών και νομικών προσώπων που διαθέτουν ύποπτο "μεγάλο πλούτο", γεγονός που μάλλον έχει ενοχλήσει και προκάλεσε την εκτόξευση επιθέσεων σε βάρος της. Δεν είναι τυχαίο, ότι ξαφνικά τώρα αμφισβητείται η νομιμότητα της λειτουργίας της "Αρχής", η οποία αν και έχει επιβάλει πληθώρα δεσμεύσεων σε περιουσιακά στοιχεία αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ουδέποτε δέχθηκε τέτοια επίθεση, που να φθάνει μέχρι την αμφισβήτηση της θεσμικής της θέσης.

Ο Έλληνας πολίτης πρέπει να γνωρίζει, ότι κάθε προσπάθεια δυσφήμισης του έργου της "Αρχής" εκπορεύεται από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, που θίγονται από την αποτελεσματική λειτουργία της, η οποία θα συνεχίσει απτόητη με στόχο την καταπολέμηση της παρανομίας και την διασφάλιση των συμφερόντων του Ελληνικού Λαού.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος: Στις αρμοδιότητές μας η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων"

Λεβέντης για συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου: Εξισώνει την ορθόδοξη πίστη με αιρέσεις όπως οι Ιεχωβάδες

«Περιμένω ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα κάνει πίσω και δεν θα περάσει η συμφωνία, Κυβέρνησης-Εκκλησίας», δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι υπήρξε συναλλαγή, η Ιεραρχία έδωσε την ουδετερότητα, πρόδωσε δηλαδή την πίστη μας, και πήρε την εξουσία των Μητροπολιτών ιδιαίτερα στον κατώτερο κλήρο.

«Πρέπει να αποσυρθεί η συμφωνία και να γίνει διάλογος όλων των κομμάτων και όλων των αρμοδίων φορέων. Δεν είναι δυνατόν η ορθόδοξη πίστη να εξισούται με άλλα δόγματα ή αιρέσεις όπως οι Ιεχωβάδες».

Η Κυβέρνηση, δήλωσε ο κ. Λεβέντης κυβερνά με τη δύναμη ισχύος, δεν λαμβάνει, σε θέματα κορυφαία, την γνώμη της Βουλής, των κομμάτων και του λαού και αποφασίζει μόνος του ο Πρωθυπουργός. Αυτή δεν είναι δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος, αυτό λέγεται δικτατορία των ισχυρών. Η θρησκεία μας υπερβαίνει το 90% του λαού μας και δεν μπορεί να το ξεπερνούμε εύκολα και να μπαίνουν ζητήματα θρησκευτικής ουδετερότητας σε ένα ελληνορθόδοξο από την σύστασή του ελληνικό κράτος. Σέβομαι αυτούς που πιστεύουν κάτι διαφορετικό, αλλά δεν μπορούν να κυβερνούν και την χώρα οι θρησκευτικές μειοψηφίες.

Όσον αφορά το θέμα των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι αυτά που έκαναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο παρελθόν τα επαναφέρει από άλλη πόρτα ο ΣΥΡΙΖΑ. Με προσλήψεις, ρουσφέτια και κακοδιαχείριση η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει.

Όσον αφορά το θέμα της πΓΔΜ, ο κ. Λεβέντης επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του ποτέ δεν άλλαξε θέση για την ονομασία των Σκοπίων, παρότι όπως είπε κάποιοι διαστρεβλώνουν τα λόγια του. Η συμφωνία των Πρεσπών είναι κατάπτυστη, δήλωσε ο κ. Λεβέντης και δεν πρέπει να περιέχει επ’ ουδενί τον όρο «Μακεδονία», κάτι το οποίο δηλώνει 40 χρόνια τώρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Λεβέντης για συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου: Εξισώνει την ορθόδοξη πίστη με αιρέσεις όπως οι Ιεχωβάδες"

36ος Μαραθώνιος Αθήνας: Γιορτή με 55.000 δρομείς- Ο Κενυάτης Μισόι νικητής [εικόνες & βίντεο]

Τα πάντα κυλούν στον ρυθμό του 36ου Μαραθωνίου στην Αθήνα από το πρωί της Κυριακής.
Περισσότεροι από 55.000 δρομείς, από 105 χώρες, μετέχουν στον μαραθώνιο αλλά και τους αγώνες μικρότερων αποστάσεων που γίνονται παράλληλα.
Ανθρωποι κάθε ηλικίας, επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς δοκιμάζουν τις αντοχές τους και μπαίνουν συγκινημένοι στο Παναθηναϊκό Στάδιο, εκστασιασμένοι που έζησαν αυτή την εμπειρία. Στο μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι είναι ακόμη σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Μία «θάλασσα» από δρομείςΜία «θάλασσα» από δρομείς
Νικητής του μαραθωνίου ήταν ο Μπρίμιν Μισόι, ο Κενυάτης που τερμάτισε σε 2ωρ.10.56, πολύ κοντά στο ρεκόρ διαδρομής το οποίο είναι 2ωρ.10.37, ενώ αποθεώθηκε κατά τον τερματισμό. Δύο Αιθίοπες ακολούθησαν, ο Τέσφα Τορουνέχ ήταν δεύτερος με 2ωρ.12.52 και ο Αζμεράβ Τσερέμε τρίτος με 2ωρ.13.20.
Η στιγμή που τερματίζει ο νικητής του μαραθωνίουΗ στιγμή που τερματίζει ο νικητής του μαραθωνίου
Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, νικητής ήταν ο Κώστας Γκελαούζος, που πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ, αφού τερμάτισε σε 2ωρ.21.54. Ακολούθησαν ο Χριστόφορος Μερούσης (2.23.43) και ο Παναγιώτης Καραϊσκος (2.23.53).
Στις γυναίκες η Ελευθερία Πετρουλάκη, στο ντεμπούτο της στο αγώνισμα, ήταν νικήτρια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και τρίτη στη γενική κατάταξη, με 2ωρ.46.09. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Στεφανία Λεοντιάδου (2.48.54) και στην τρίτη η Φωτεινή Δαγκλή - Παγκότο (2.50.09).
Οι τρεις νικητές του Πανελληνίου πρωταθλήματοςΟι τρεις νικητές του Πανελληνίου πρωταθλήματος
Νωρίτερα, η εκκίνηση είχε δοθεί σε κλίμα συγκίνησης στον Μαραθώνα, καθώς τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.
Πυρόπληκτοι έκαναν τη δική τους συμβολική διαμαρτυρία στη μαραθώνια διαδρομή. Εβαλαν πανό, ενώ τρία άτομα φορούσαν μαύρα, με μία μεγάλη κόκκινη καρδιά, μάσκες και κρατούσαν κλαδί ελιάς.
Συμβολική διαμαρτυρία πυρόπληκτων στο ΜάτιΣυμβολική διαμαρτυρία πυρόπληκτων στο Μάτι
Το πανό που σήκωσαν οι πυρόπληκτοι στη μαραθώνια διαδρομήΤο πανό που σήκωσαν οι πυρόπληκτοι στη μαραθώνια διαδρομή
Οι πυρόπληκτοι έστειλαν το μήνυμα και στα αγγλικάΟι πυρόπληκτοι έστειλαν το μήνυμα και στα αγγλικά
Η στιγμή που οι δρομείς περνούν μπροστά από τους πυρόπληκτουςΗ στιγμή που οι δρομείς περνούν μπροστά από τους πυρόπληκτους
«Δίνουμε τον δικό μας μαραθώνιο και θα κερδίσουμε», ήταν το μήνυμα στα πανό διαμαρτυρίας, γραμμένο στα ελληνικά και τα αγγλικά.
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές που οι δρομείς περνούσαν μπροστά από τους πυρόπληκτους, καθώς οι αθλητές σήκωναν το χέρι τους ή χειροκροτούσαν τον κόσμο.
Στα 10 χλμ. νικητές ήταν ο Γιώργος Τάσσης (30.29, ρεκόρ διοργάνωσης) και η Γκλόρια Πριβιλέτζιο (35.23), ενώ στα 5 χλμ. ο Ανδρέας Δημητράκης (14.47) και η Ανθή Κυριακοπούλου (17.28).
Δεν έλειψαν οι «διαφορετικές» εμφανίσειςΔεν έλειψαν οι «διαφορετικές» εμφανίσεις
Με περικεφαλαία και ελληνική σημαίαΜε περικεφαλαία και ελληνική σημαία
Από τους μικρότερους «μετέχοντες» στον Μαραθώνιο ΑθήναςΑπό τους μικρότερους «μετέχοντες» στον Μαραθώνιο Αθήνας
Για μία ακόμη φορά όμως την παράσταση έκλεψε η Γλυκερία Σκάρκου. Η μόλις 13 ετών δρομέας τερμάτισε πέμπτη στα 10 χλμ., με 37.41, στον πρώτο της αγώνα σε αυτή την απόσταση. Πρόκειται για την πιτσιρίκα που είχε στρέψει επάνω της όλα τα βλέμματα όταν είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο στα 5 χλμ. του ημιμαραθωνίου.  
Η χαρισματική 13χρονη δρομέαςΗ χαρισματική 13χρονη δρομέας
Φωτογραφίες: EUROKINISSI
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "36ος Μαραθώνιος Αθήνας: Γιορτή με 55.000 δρομείς- Ο Κενυάτης Μισόι νικητής [εικόνες & βίντεο] "

Αποκάλυψη Μητρόπουλου: Αναδρομικά 24.000 ευρώ σε βουλευτές

Ο Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά στην εκπομπή «Καλημέρα» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε: Διαβάζοντας την τροπολογία, το άρθρο 4, όπως ψηφίστηκε, που αναφέρεται στα αναδρομικά των δικαστών, διαπίστωσα ότι τα περισσότερα αναδρομικά θα τα πάρουν οι βουλευτές. Στην ουσία θα πάρουν 24.442 ευρώ, 1.111 ευρώ επί 22 μήνες».

Πρόσθεσε ακόμα: «Τα τελευταία χρόνια από το Σύνταγμα όταν παίρνει αναδρομικά ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου που είναι ο υψηλότερα αμειβόμενος στην πατρίδα μας, αυτομάτως, αν δεν υπάρξει αρνητική ρύθμιση, ρητή ρύθμιση απαγόρευσης, παίρνουν και οι βουλευτές».

Ο κ. Μητρόπουλος υποστήριξε πως είναι πρόκληση να μην μεριμνήσουν οι βουλευτές να αυτόεξαιρεθούν από την επιστροφή των αναδρομικών.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκάλυψη Μητρόπουλου: Αναδρομικά 24.000 ευρώ σε βουλευτές"

Τί απάντησε για τα αλεξίσφαιρα γιλέκα η Όλγα Γεροβασίλη

Μετά τις δημόσιες καταγγελίες στις οποίες είχε προβεί ο επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α και Γραμματέας ΔΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ Χρήστος ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ  την 9.10.18 αναφορικά με τις ελλείψεις αλεξίσφαιρων γιλέκων στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Ν/Α Αττικής ακολούθησαν ερωτήσεις στην Βουλή από τους Βουλευτές ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Βασίλη και ΒΛΑΧΟ Γεώργιο


Την 7.11.18 η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κα ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ απάντησε με το υπ αριθμ 7017/4/22436-γ στην Βουλή των Ελλήνων στην από 15.10.18 με αριθμό 2511 ερώτηση του Βουλευτή  Βασίλη Οικονόμου τα παραπάνω .

Ως ΑΝ.Α.Σ.Α θα  συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε τα προβλήματα  και να αναδεικνυουμε τα ζητήματα που δυσκολεύουν τον υπηρεσιακό βίο των συναδέλφων  μας ,γιατί για όλους εμάς μόνο μια σκέψη προέχει, Πρώτα οι ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!!!!

Ακολουθεί το κείμενο καταγγελίας του Χρ. Συνδρεβέλη, καθώς και καταγγελίες στην εκπομπή της Π.Ο.ΑΣ.Υ  ,"ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ"

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ. Είμαι υποχρεωμένος απο την θέση ευθύνης, που μου έχουν εμπιστευτεί οι συνάδελφοί μου να καταγγείλω δημόσια, οτι η Πολιτεία βρίσκεται δυστυχώς σε αδυναμία να καλύψει με επάρκεια σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό τον Αστυνομικό που επιτελεί τα καθήκοντά του και επομένως να θωρακίσει την σωματική του ακεραιότητα κατά την άσκηση του καθήκοντος. Συγκεκριμένα όπως διαπίστωσα μέχρι και σήμερα απο τις συναντήσεις στα Αστυνομικά Τμήματα της Νοτιοανατολικης Αττικής ,κανένα Α.Τ της Διεύθυνσης Αστυνομιας Νοτιοανατολικής Αττικής , δεν έχει τον απαιτούμενο αριθμό αλεξίσφαιρων γιλέκων που να μπορεί να καλύψει το σύνολο της Αστυνομικής δύναμης. Αυτό εχει σαν αποτέλεσμα να έχει μετατρέπει ενα ατομικό εφόδιο του Αστυνομικού απο "ΑΤΟΜΙΚΌ" σε "ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ" με ότι αυτό συνεπάγεται για τις συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής για τους συναδελφους μας. Επιπλέον στην περίπτωση που διαταχθεί σε υπηρεσία ταυτόχρονα μεγάλος αριθμός συναδέλφων ειναι σίγουρο οτι η Διοίκηση θα δηλώσει αδυναμία να καλύψει με αλεξίσφαιρη θωράκιση το σύνολο του Προσωπικού. Για όλους τους παραπάνω λόγους και επειδη η αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας και η σωματική τους ακεραιότητα ειναι αξία αδιαπραγμάτευτη ,θα ενημερωθούν εγγράφως όσο το δυνατόν περισσότεροι βουλευτες του Ελληνικου κοινοβουλίου,έτσι ώστε ασκήσουν τον προβλεπόμενο κοινοβουλευτικό τους έλεγχο και λάβουμε το επόμενο διάστημα επίσημες απαντήσεις της Πολιτείας για τον βαθμό αναγνώρισης της επικινδυνότητας του επαγγέλματός μας ,αλλα και για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει για να εξασφαλίσει την σωματική μας ακεραιότητα. Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018 ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ ΧΡΉΣΤΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ ΔΣ ΠΟΑΣΥ

bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "Τί απάντησε για τα αλεξίσφαιρα γιλέκα η Όλγα Γεροβασίλη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news