facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Σκόπια: Παραμένουν κλειστά μέχρι τον Ιούνιο του 2019 τα σύνορα με Ελλάδα και Σερβία για τους μετανάστες

Την πρόταση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ για επέκταση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης στα σύνορα με την Ελλάδα και τη Σερβία, ενέκρινε την Παρασκευή το σκοπιανό κοινοβούλιο, προκειμένου να αποτραπεί η αθρόα προσέλευση των δεκάδων χιλιάδων μεταναστών που παραμένουν -ειδικότερα- στην ελληνική επικράτεια. Η επέκταση του μέτρου των κλειστών συνόρων θα ισχύσει μέχρι τον Ιούνιο του 2019.

Η γειτονική χώρα είχε κλείσει τα σύνορα με την Ελλάδα το 2016, με συνέπεια να δημιουργηθεί η «ζούγκλα» της Ειδομένης, όπου χιλιάδες άνθρωποι και οικογένειες είχαν καταλάβει μία τεράστια έκταση, δημιουργώντας έναν από τους μεγαλύτερους ανεπίσημους προσφυγικούς καταυλισμούς, ενώ είχαν διακοπεί και οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες με τη γειτονική χώρα, καθώς μετανάστες είχαν καταλάβει τις γραμμές.

Παρά τα κλειστά σύνορα, οι αρχές των Σκοπίων έχουν καταγράψει πάνω από 6.800 εισόδους μεταναστών κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του 2018. Τα σύνορα των Σκοπίων με την Ελλάδα φυλάσσονται τόσο από Σκοπιανούς στρατιώτες, όσο και από δυνάμεις άλλων κρατών, που δεν επιθυμούν τη χρήση του συγκεκριμένου «μονοπατιού» από τις μεταναστευτικές ροές που θέλουν να μεταβούν σε χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπια: Παραμένουν κλειστά μέχρι τον Ιούνιο του 2019 τα σύνορα με Ελλάδα και Σερβία για τους μετανάστες"

Πρόεδρος Αλβανοτσάμηδων: Χθες έπαψε να υπάρχει το αλβανικό κράτος στη νότια Αλβανία…

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος των Αλβανοτσάμηδων- PDIU, Σφετίμ Ιντρίζι, δήλωσε ότι χθες έπαψε να υφίσταται το αλβανικό κράτος στην επικράτεια της Αλβανίας και ζήτησε επειγόντως τη σύγκληση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

«Έχουμε σιγήσει μέχρι στιγμής προσπαθώντας να σεβαστούμε τον κώδικα των νεκρών. Είμαστε σιωπηλοί όλες αυτές τις ημέρες στην κακή χρήση που έχει γίνει σε μια πράξη τρομοκρατίας που τιμωρείται από την αστυνομία της κάθε χώρας του κόσμου και ενός ανθρώπου που χρησιμοποιείται ακόμη και με το θάνατό του.

»Το έχουμε πει εδώ και χρόνια, το νεκροταφείο των πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών που ήταν εισβολείς στην Αλβανία θα γίνει το ιστορικό τους νεκροταφείο και θα καταστεί τόπος προσκυνήματος και συμβάντων σημείου εκκίνησης για εδαφικές διεκδικήσεις της Βορείου Ηπείρου».

Ο Ιντρίζι αναφέρει ότι ενοχλήθηκε από την απουσία του αλβανικού κράτους «όταν είδαμε την εμφάνιση των εκκλήσεων των εθνικιστών για την Βόρεια Ήπειρο: «Τσεκούρι και φωτιά στα αλβανικά σκυλιά» και «Το αίμα μας καλεί να κάψουμε Αλβανούς, η Βόρειος Ήπειρος είναι ελληνική».

Οι ρατσιστικές κλήσεις συνοδεύθηκαν από βίαιες ενέργειες εναντίον Αλβανών δημοσιογράφων καθώς και με την παρεμπόδιση στις εθνικές οδούς.

Ντροπή σε εκείνους τους βουλευτές της Αλβανίας και της Ελλάδας που πήγαν να τιμήσουν έναν τρομοκράτη.

« Στις κραυγές εκείνων που τόλμησαν χθες να αποκαλούν Βόρεια Ήπειρο, σήμερα θα απαντήσουμε: υπάρχει μόνο μία Ήπειρος και ο Πύρρος της Ηπείρου, και η αρχαία επαρχία της τσαμουριάς (…).

» Το Κόμμα Δικαιοσύνης Ενσωμάτωσης και Ενότητας και η Πατριωτική Ένωση Τσαμουριάς απαιτούν να συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και να θέσει σε επιφυλακή επειγόντως τα θεσμικά όργανα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, της Ασφάλειας, το Στρατό, το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Άμυνας, για τα γεγονότα αυτά αλλά και για τη μυστική χρηματοδότηση μέρους των ΜΜΕ και ΜΚΟ καθώς και επιχειρήσεων.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόεδρος Αλβανοτσάμηδων: Χθες έπαψε να υπάρχει το αλβανικό κράτος στη νότια Αλβανία…"

Κηδεία Κατσίφα: Εξηγήσεις από τα Τίρανα ζητεί το ΥΠΕΞ για το «μπλόκο» στους 52 Έλληνες

Διευκρινίσεις ζητεί από τα Τίρανα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μετά την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών της γείτονος να κηρύξει ανεπιθύμητα συνολικά 52 άτομα ελληνικής υπηκοότητας, τα οποία συμμετείχαν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, χθες στο χωριό Βουλιαράτες. Παράλληλα το ΥΠΕΞ αφήνει αιχμές και κατά του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα για τα όσα έγραψε σε σχόλιο του, χθες, Πέμπτη στο Facebook.
«Στην ευαίσθητη αυτή συγκυρία αναμένουμε η Αλβανία να απέχει από δηλώσεις και ενέργειες που επιβαρύνουν το κλίμα των σχέσεων μας. Προσβλέπουμε σε ουσιαστικές διευκρινίσεις για τη σημερινή απόφαση των αλβανικών αρχών να κηρύξουν, μαζικά, ανεπιθύμητους 52 Έλληνες πολίτες. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης, αλλά περιμένουμε το ίδιο και από τους γείτονές μας», σημειώνει χαρακτηριστικά το ΥΠΕΞ.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο υφυπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας ανακοίνωσε ότι συνολικά 52 άτομα κηρύχθηκαν «personae non gratae» για «οργανωμένες δραστηριότητες σε βάρος της κυριαρχία της Δημοκρατίας της Αλβανίας και για επίδειξη αμφισβήτησης της συνταγματικής τάξης, της εθνικής ασφάλειας και της κοινωνικής ειρήνης στη χώρα. Αυτά τα άτομα και άλλα που ελέγχονται από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας αναφορικά με τη χθεσινή εκδήλωση εξτρεμιστών στο χωριό Βουλαράτες, δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν στην Αλβανία για την περίοδο που ορίζει ο νόμος».
Η αλβανική κυβέρνηση σημειώνει επίσης πως πρόκειται για «μη αποδεκτή, χυδαία και επικίνδυνη πρόκληση σε βάρος του αλβανικού κράτους και των πολιτών του –δίχως διακρίσεις- από άτομα προερχόμενα από την Ελλάδα που μετέτρεψαν μια κηδεία σε εξτρεμιστική εκδήλωση».
Μάλιστα, η ανακοίνωση στην αρχή της επικαλείται τη νομοθεσία της Αλβανίας για την «υπεράσπιση σημαντικών εθνικών συμφερόντων που συνδέονται με την εθνική ασφάλεια, ενόψει της αυστηρής διατήρησης των διεθνών σχέσεων της χώρας και συγκεκριμένα των φιλικών σχέσεων με τη Δημοκρατία της Ελλάδος δεσμευμένη να προστατεύει και να εγγυάται από κάθε άποψη τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και την πολύτιμη, ιστορικά αρμονική παρουσία αυτής της μειονότητας στην αγκαλιά της αλβανικής οικογένειας».
Είχε προηγηθεί η εμπρηστική δήλωση του πρώην προέδρου της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στην ελληνική και την αλβανική κυβέρνηση για την όξυνση της κατάστασης, ενώ είχε κάνει λόγο για «πρωτόγονους αντι-Αλβανούς» εξτρεμιστές που παραβρέθηκαν στην κηδεία του «εξτρεμιστή» Κωνσταντίνου Κατσίφα. 
«Αγαπητοί φίλοι, σήμερα ομάδες ελλήνων εξτρεμιστών, πρωτόγονων αντι-Αλβανών εξτρεμιστών, μπαίνουν στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας. Είναι "θαμμένοι" με πανό ρατσιστικά, αντι-Αλβανικά, βόρειο Ηπειρωτικά του εξτρεμιστή Κατσίφα, που σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με την αλβανική αστυνομία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου στον Έντι Ράμα Δημοκρατικού Κόμματος.
«Καταδικάζω έντονα την πρωτόγονη πράξη εκμετάλλευσης μιας νεκρικής πομπής από εξτρεμιστές, φανατικούς για ρατσιστικούς και αντι-Αλβανικούς σκοπούς» τονίζει. 
Από την πλευρά του ο νυν πρωθυπουργός Έντι Ράμα απαντώντας σε σχόλιο χρήστη στο Facebook σημείωσε πως «δεν πολεμάμε με προβοκάτορες κηδειών»:
«Έντι Ράμα: η δική μας αξία σήμερα;
Είναι ακριβώς αυτό που κάποιοι θεωρούν λανθασμένα ως αδυναμία. Το δικό μας κράτος δεν πολεμάει ούτε με νεκρόφιλους ούτε με προβοκάτορες σε κηδείες. Όποιος ήρθε για να προκαλέσει, μπήκε, ντρόπιασε τη δική του σημαία και βγήκε. Ο πατριωτισμός δεν σημαίνει να μισείς τη χώρα και τη γλώσσα του άλλου. Σημαίνει να αγαπάς τη χώρα και τη γλώσσα σου. Και μη χρησιμοποιείς τον όρο «ο Έλληνας», γιατί είναι τόσο απεχθές όσο και όταν οι άλλοι, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιούν περιφρονητικά τον όρο «ο Αλβανός». Η ελληνική μειονότητα, οι καλοσυνάτοι κάτοικοι στους Βουλιαράτες δεν είναι ο «Ελληνας», είναι σεβαστοί και αναντικατάστατοι πολίτες της Αλβανίας.
Και εσένα που ούτε το πραγματικό σου όνομα δεν γράφεις, μη σε νοιάζει, γιατί δεν ξεφτιλίζεται η Αλβανία από κάποιος άξεστους, που ζουν σαν ύαινες και τρέφονται σαν κοράκια.
Είναι κάτι μίζερες υπάρξεις που βεβηλώνουν τον νεκρό που υποτίθεται πως τιμούν και βεβηλώνουν την τιμή και το όνομα του δικού τους έθνους – ένα έθνος που έχει δώσει τόσα πολλά στην ανθρωπότητα. Ένα έθνος που δεν ήταν ποτέ και ποτέ δεν μπορεί να είναι εχθρός μας. Ένα έθνος που οι Αλβανοί βρήκαν καταφύγιο σε ώρα ανάγκης όπως και οι Έλληνες έχουν βρει σε μας καταφύγιο σε ώρα ανάγκης. Η χώρα αυτή (σ.σ.: η Ελλάδα), όπως και κάθε χώρα έχει τη δυστυχία να έχει τα δικά της γαϊδούρια».
newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Κηδεία Κατσίφα: Εξηγήσεις από τα Τίρανα ζητεί το ΥΠΕΞ για το «μπλόκο» στους 52 Έλληνες"

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ζήτησε ενημέρωση για τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

Συνάντηση είχε την Παρασκευή ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με γενική πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να ενημερωθεί για τη συμφωνία Τσίπρα και Ιερώνυμου για τις σχέσεις Κράτους Εκκλησίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, μέσω κύκλων του, είχε αφήσει να διαφανεί η δυσαρέσκειά του για την ανακοίνωση της συμφωνίας από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, χωρίς ο ίδιος να έχει ενημερωθεί, όπως μετέδωσε στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων ο Alpha.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ζητούσε από την κυβέρνηση να ενημερωθεί για το τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτή η συμφωνία.

Σημειώνεται πως οι βασικές αλλαγές αφορούν τη μισθοδοσία των κληρικών την οποία θα εγγυάται το κράτος, ενώ ταυτόχρονα το δημόσιο αποκτά ένα σημαντικό έσοδο από την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Πλέον οι παπάδες δεν θα θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι, το δημόσιο όμως θα πληρώνει περίπου 200 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Ταυτόχρονα αν αυξηθεί ο αριθμός των παπάδων το δημόσιο δεν θα πληρώνει περισσότερα, ενώ το κρατικό ταμείο αποκτά ένα νέο έσοδο, που είναι το 50% των χρημάτων από την αξιοποίηση της περιουσίας της Εκκλησίας.

Στο μεταξύ, για την Κωνσταντινούπολη αναχώρησε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, «για την προγραμματισμένη- εδώ και καιρό- συνάντησή του με την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

«Η συνάντηση θα γίνει αύριο το πρωί στην αίθουσα του Οικουμενικού Θρόνου στο Φανάρι».



newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ζήτησε ενημέρωση για τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου"

Ενόχληση Βούτση και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την τήρηση 1΄ σιγής στην Βουλή για τον Κατσίφα

Αντιδράσεις προκαλεί η πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Από το περιβάλλον του Νίκου Βούτση έλεγαν πως δεν επρόκειτο για απόφαση που ελήφθη στη Διάσκεψη των Προέδρων, ενώ κι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία με ανάρτησή της στοfacebook δεν έκρυψε την ενόχλησή της.

«Πρωτοβουλία του προεδρεύοντος Νικήτα Κακλαμάνη και όχι συλλογική απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, η ενός λεπτού σιγή σήμερα το πρωί στη Βουλή..», έγραψε η κ. Καββαδία.

Αννέτα Καββαδία - Κατσίφας - Βουλή
Ο Νικήτας Κακλαμάνης έκανε ακόμη λόγο για δολοφονία του Βορειοηπειρώτη. «Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα και την χωρίς κανένα άλλοθι καταδίκη της δολοφονίας του εκ μέρους της αλβανικής αστυνομίας στους Βουλιαράτες. Ζητώ την έγκριση του Σώματος, γιατί δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό, να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή», είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

ant1news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενόχληση Βούτση και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την τήρηση 1΄ σιγής στην Βουλή για τον Κατσίφα"

Αλβανός δημοσιογράφος: «Ελληνικοί κύκλοι ψάχνουν για τα ονόματα αυτών που πυροβόλησαν τον Κωνσταντίνο Κατσίφα»

Ο γνωστός για τις ανθελληνικές απόψεις του, Αλβανός δημοσιογράφος Αρτάν Χότζα σε τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε ότι ελληνικοί κύκλοι ψάχνουν για τα ονόματα της ομάδας των ειδικών δυνάμεων- RENEA, που συμμετείχαν στη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες.

Ο Χότζα είπε ότι αν αυτά τα ονόματα γίνουν γνωστά, τότε κινδυνεύει η ζωή τους.

«Ελληνικοί κύκλοι ψάχνουν για τα ονόματα της ομάδας των ειδικών δυνάμεων Renea, που συμμετείχαν στη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Εάν αυτά παραχωρηθούν από την εισαγγελία, γιατί από εκεί μπορούν να τα ζητήσουν τα ονόματα αυτών που συμμετείχαν στην επιχείρηση, θα ήταν ένα ασυγχώρητο λάθος. Θα εκτεθεί σε μεγάλο κίνδυνο η ζωή τους. Το είπα στην αστυνομία, έλαβα πληροφορίες από ασφαλείς πηγές», είπε ο Χότζα.

Η δήλωση του Αλβανού δημοσιογράφου έγινε μετά την ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας, για ‘ανεπιθύμητους στην Αλβανίας’, 52 Ελλήνων που ακολούθησαν την τελετή ταφής του Κωνσταντίνου Κατσίφα στην τελευταία του κατοικία.

Το αλβανικό ΥΠΕΞ δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα αυτών που έχουν χαρακτηρισθεί ‘persona non grata’.

Είχε προηγηθεί η απελευθέρωση των 14 Ελλήνων από τις αλβανικές αρχές, που συνελήφθησαν στους Βουλιαράτες με τη δικαιολογία ότι δήθεν εισήλθαν παράνομα στην Αλβανία και προέβησαν σε δραστηριότητες μίσους.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλβανός δημοσιογράφος: «Ελληνικοί κύκλοι ψάχνουν για τα ονόματα αυτών που πυροβόλησαν τον Κωνσταντίνο Κατσίφα»"

Kolotumbes Καμμένου: Καταψηφίζουμε τις Πρέσπες, αποσύρουμε υπουργούς και συνεχίζουμε (προς τα πού;)

Τη στάση που θα τηρήσουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες από τη στιγμή που θα φτάσει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών επαναβεβαίωσε ο πρόεδρος του κόμμματος Πάνος Καμμένος κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του. Ο κ.Καμμένος όμως, περιέλαβε στην τοποθέτησή του και έναν «χρησμό», αφού είπε ότι θα αποσύρει τους υπουργούς του, θα καταψηφίσει τη συμφωνία και «συνεχίζουμε».

Αυτή η διατύπωση προκάλεσε διπλή ανάγνωση μεταξύ των βουλευτών των ΑΝΕΛ αφού ο κ.Καμμένος δεν διευκρίνισε αν το «συνεχίζουμε» σημαίνει στήριξη ή όχι της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Πάντως, ο κ.Καμμένος απέφυγε να επαναλάβει τη φράση «ρίχνουμε την κυβέρνηση».

Ωστόσο, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν εκλήθη ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ: Αν και εξωκοινοβουλευτικός, ήταν παρών στις προηγούμενες συνεδριάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. Απούσα ήταν και η κ.Κουντουρά, ενώ ο κ.Καμμένος έκανε σαφές ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για κοινά ψηφοδέλτια με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ΑΝΕΛ αναμένεται να στηρίξουν την συμφωνία με την Εκκλησία, υπό την προϋπόθεση να συμφωνήσει η Ιεραρχία, ενώ στη συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ συζητήθηκε και η συνταγματική αναθεώρηση, αλλά και οι εξελίξεις στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Kolotumbes Καμμένου: Καταψηφίζουμε τις Πρέσπες, αποσύρουμε υπουργούς και συνεχίζουμε (προς τα πού;)"

Απαγόρευση εισόδου στην Αλβανία σε 52 Έλληνες που συμμετείχαν στην κηδεία του Κατσίφα

Ανεπιθύμητα στην Αλβανία κήρυξε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας συνολικά 52 άτομα ελληνικής υπηκοότητας, τα οποία συμμετείχαν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, χθες στο χωριό Βουλιαράτες.

Σύμφωνα με το αλβανικό ΥΠΕΣ, οι εν λόγω κηρύχθηκαν «personae non gratae» για «οργανωμένες δραστηριότητες σε βάρος της κυριαρχία της Δημοκρατίας της Αλβανίας και για επίδειξη αμφισβήτησης της συνταγματικής τάξης, της εθνικής ασφάλειας και της κοινωνικής ειρήνης στη χώρα. Αυτά τα άτομα και άλλα που ελέγχονται από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας αναφορικά με τη χθεσινή εκδήλωση εξτρεμιστών στο χωριό Βουλαράτες, δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν στην Αλβανία για την περίοδο που ορίζει ο νόμος».

Η αλβανική κυβέρνηση σημειώνει επίσης πως πρόκειται για «μη αποδεκτή, χυδαία και επικίνδυνη πρόκληση σε βάρος του αλβανικού κράτους και των πολιτών του –δίχως διακρίσεις- από άτομα προερχόμενα από την Ελλάδα που μετέτρεψαν μια κηδεία σε εξτρεμιστική εκδήλωση».

Μάλιστα, η ανακοίνωση στην αρχή της επικαλείται τη νομοθεσία της Αλβανίας για την «υπεράσπιση σημαντικών εθνικών συμφερόντων που συνδέονται με την εθνική ασφάλεια, ενόψει της αυστηρής διατήρησης των διεθνών σχέσεων της χώρας και συγκεκριμένα των φιλικών σχέσεων με τη Δημοκρατία της Ελλάδος δεσμευμένη να προστατεύει και να εγγυάται από κάθε άποψη τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και την πολύτιμη, ιστορικά αρμονική παρουσία αυτής της μειονότητας στην αγκαλιά της αλβανικής οικογένειας».

Υπενθυμίζεται ότι οι αλβανικές αρχές είχαν προχωρήσει στην προσαγωγή Ελλήνων στην Κακαβιά, ενώ αυτοί κατευθυνόταν προς το χωριό για την κηδεία. Σύμφωνα με την αστυνομία της γείτονος, στην κατοχή τους κουκούλες full face και μπλουζάκια με παραστρατιωτικά σύμβολα.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για υποκίνηση μίσους μεταξύ εθνών και θρησκειών. Επιπλέον, δεν επετράπη η είσοδος στη χώρα σε 10 ακόμη Έλληνες οι οποίοι φορούσαν μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής.

Είχε προηγηθεί η εμπρηστική δήλωση του πρώην προέδρου της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στην ελληνική και την αλβανική κυβέρνηση για την όξυνση της κατάστασης, ενώ είχε κάνει λόγο για «πρωτόγονους αντι-Αλβανούς» εξτρεμιστές που παραβρέθηκαν στην κηδεία του «εξτρεμιστή» Κωνσταντίνου Κατσίφα.

«Αγαπητοί φίλοι, σήμερα ομάδες ελλήνων εξτρεμιστών, πρωτόγονων αντι-Αλβανών εξτρεμιστών, μπαίνουν στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας. Είναι "θαμμένοι" με πανό ρατσιστικά, αντι-Αλβανικά, βόρειο Ηπειρωτικά του εξτρεμιστή Κατσίφα, που σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με την αλβανική αστυνομία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου στον Έντι Ράμα Δημοκρατικού Κόμματος.

«Καταδικάζω έντονα την πρωτόγονη πράξη εκμετάλλευσης μιας νεκρικής πομπής από εξτρεμιστές, φανατικούς για ρατσιστικούς και αντι-Αλβανικούς σκοπούς» τονίζει.

«Καταγγέλλω αυτήν την πράξη διαστρέβλωσης της αλβανικής επικράτειας από τις αρχές της Αθήνας και των Τιράνων, οι οποίες, με την ανεύθυνη και υστερική στάση τους, παροτρύνουν αυτήν την αισχρή, διεθνώς καταστρεπτική πράξη και σιωπούν σήμερα από ντροπή» σημειώνει.

Από την πλευρά του ο νυν πρωθυπουργός Έντι Ράμα απαντώντας σε σχόλιο χρήστη στο Facebook σημείωσε πως «δεν πολεμάμε με προβοκάτορες κηδειών»:

«Έντι Ράμα: η δική μας αξία σήμερα;

Είναι ακριβώς αυτό που κάποιοι θεωρούν λανθασμένα ως αδυναμία. Το δικό μας κράτος δεν πολεμάει ούτε με νεκρόφιλους ούτε με προβοκάτορες σε κηδείες. Όποιος ήρθε για να προκαλέσει, μπήκε, ντρόπιασε τη δική του σημαία και βγήκε. Ο πατριωτισμός δεν σημαίνει να μισείς τη χώρα και τη γλώσσα του άλλου. Σημαίνει να αγαπάς τη χώρα και τη γλώσσα σου. Και μη χρησιμοποιείς τον όρο «ο Έλληνας», γιατί είναι τόσο απεχθές όσο και όταν οι άλλοι, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιούν περιφρονητικά τον όρο «ο Αλβανός». Η ελληνική μειονότητα, οι καλοσυνάτοι κάτοικοι στους Βουλιαράτες δεν είναι ο «Ελληνας», είναι σεβαστοί και αναντικατάστατοι πολίτες της Αλβανίας.

Και εσένα που ούτε το πραγματικό σου όνομα δεν γράφεις, μη σε νοιάζει, γιατί δεν ξεφτιλίζεται η Αλβανία από κάποιος άξεστους, που ζουν σαν ύαινες και τρέφονται σαν κοράκια.

Είναι κάτι μίζερες υπάρξεις που βεβηλώνουν τον νεκρό που υποτίθεται πως τιμούν και βεβηλώνουν την τιμή και το όνομα του δικού τους έθνους – ένα έθνος που έχει δώσει τόσα πολλά στην ανθρωπότητα. Ένα έθνος που δεν ήταν ποτέ και ποτέ δεν μπορεί να είναι εχθρός μας. Ένα έθνος που οι Αλβανοί βρήκαν καταφύγιο σε ώρα ανάγκης όπως και οι Έλληνες έχουν βρει σε μας καταφύγιο σε ώρα ανάγκης. Η χώρα αυτή (σ.σ.: η Ελλάδα), όπως και κάθε χώρα έχει τη δυστυχία να έχει τα δικά της γαϊδούρια».

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγόρευση εισόδου στην Αλβανία σε 52 Έλληνες που συμμετείχαν στην κηδεία του Κατσίφα"

Κατέρρευσε τμήμα γέφυρας στην Καβάλα (φωτογραφίες – βίντεο)

Ένα τμήμα της γέφυρας μπροστά από το παλιό νοσοκομείο της Καβάλας κατέρρευσε νωρίτερα το απόγευμα, ευτυχώς χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί.
Από την κατάρρευση του τμήματος μήκους περίπου 15 μέτρων, εγκλωβίστηκαν δύο διερχόμενα οχήματα, με τους επιβαίνοντες να βγαίνουν σώοι και αβλαβής.
Στο πεσμένο κομμάτι της γέφυρας βρίσκονται εγκλωβισμένα ένας γερανός κι ένα επιβατικό αυτοκίνητο.
Η κυκλοφορία προς την έξοδο της πόλης έχει σταματήσει.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατέρρευσε τμήμα γέφυρας στην Καβάλα (φωτογραφίες – βίντεο)"

Εργατικό δυστύχημα στο δήμο Ασπροπύργου -Ένας εργάτης νεκρός & ένας τραυματίας

Ένας εργάτης νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός δυστυχήματος που συνέβη σήμερα το πρωί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας – Ασπροπύργου – Μάνδρας – Ειδυλλίας, νωρίς το πρωί της Παρασκευής 9 Νοέμβρη δύο εργάτες καθαριότητας του Δήμου Ασπροπύργου ενώ εκτελούσαν εργασίες καθαριότητας πεζοδρομίων επί της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, παρασύρθηκαν από διερχόμενο όχημα που ανατράπηκε και στη συνέχεια χτύπησε τους δύο εργάτες. Ως αποτέλεσμα ο ένας εργάτης έχασε τη ζωή του, ενώ ο άλλος τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι ο νεκρός εργάτης καθαριότητας ήταν άτομο με ειδικές ανάγκες και προσλήφθηκε με τους προσωρινούς πίνακες της 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ. Ο τραυματισμένος εργάτης, εργάζεται στην καθαριότητα μέσω κοινωφελούς εργασίας με 8μηνη σύμβαση με αποδοχές 495 ευρώ.

Το νέο εργατικό εργατικό δυστύχημα καταγγέλλουν το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας – Ασπροπύργου – Μάνδρας – Ειδυλλίας και το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αττικής.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Εργατικό δυστύχημα στο δήμο Ασπροπύργου -Ένας εργάτης νεκρός & ένας τραυματίας"

ΣτΕ: Ακύρωσε απόφαση του ΕΟΠΥΥ για όριο 100 ευρώ στη θεραπεία για Parkinson

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε πως συνταγματικά και νόμιμα ορίστηκε ανωτάτη τιμή αποζημίωσης ύψους 100 ευρώ για τη μηνιαία θεραπεία των πασχόντων από Parkinson.

Το πλαφόν αυτό των 100 ευρώ δεν παραβιάζει το άρθρο 21 του Συντάγματος για την προστασία της υγείας των πολιτών τους σύμφωνα με τους δικαστές του ΣτΕ, που επικαλούνται τις δυσχερείς δημοσιονομικές συνθήκες. Κρίνουν δηλαδή ότι το πλαφόν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ΕΟΠΥΥ.

Παρ’ όλα αυτά, το ΣτΕ ακύρωσε την από 30.7.2015 απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ με την οποία εγκρίθηκε η ανωτάτη τιμή αποζημίωσης για τη θεραπεία των πασχόντων από Parkinson.

Αναλυτικότερα, δύο πάσχοντες από τη νόσο του Parkinson είχαν προσφύγει στο ΣτΕ και ζητούσαν να ακυρωθεί η από 30.7.2015 απόφαση του Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ με την οποία εγκρίθηκε η ανωτάτη τιμή αποζημίωσης ύψους 100 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ) για τη μηνιαία θεραπεία των ασθενών από Parkinson με οποιοδήποτε πιστοποιημένο φάρμακο που περιέχει το συνένζυμο Q10 και μόνο για τις παθήσεις που προβλέπονται στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας.

Οι πάσχοντες από Parkinson υποστηρίζουν ότι λόγω του υψηλού κόστους στερούνται την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή τους. Το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ (προεδρεύουσα η σύμβουλος Επικρατείας Αικατερίνη Χριστοφορίδου και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτρης Κυριλλόπουλος) με την υπ’ αριθμ. 2156/2018 απόφασή του, ακύρωσε την προσβαλλόμενη απόφαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ ως «ανυπόστατη», καθώς δεν έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπως απαιτεί ο νόμος 3469/2006. Επισημαίνει το ΣτΕ ότι παρά το ανυπόστατο του χαρακτήρα της η απόφαση, πρέπει να ακυρωθεί γιατί έχει εφαρμοστεί.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Ακύρωσε απόφαση του ΕΟΠΥΥ για όριο 100 ευρώ στη θεραπεία για Parkinson"

Επανέρχονται από αύριο τα ενιαία δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο

Ξεκινούν και πάλι από αύριο, Σάββατο, τα δρομολόγια της γραμμής 3 του μετρό (Αγία Μαρίνα-Αεροδρόμιο-Αγία Μαρίνα), μετά από παρέμβαση του υπουργείου Μεταφορών. Έτσι, οι μετακινήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» θα γίνονται χωρίς μετεπιβιβάσεις στον σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας».

Τα δρομολόγια με κατεύθυνση το αεροδρόμιο θα ξεκινούν (κάθε 00:26 και 00:56 της ώρας) από τον σταθμό «Αγ. Μαρίνα», ενώ σύμφωνα με το ΑΠΕ οι συρμοί που θα εκκινούν από το αεροδρόμιο (κάθε 00:24 και 00:54 της ώρας) θα τερματίζουν τη διαδρομή τους στον σταθμό «Αγ. Μαρίνα».

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, «ο επανασχεδιασμός των δρομολογίων που ίσχυσαν από την 1η Νοεμβρίου αποσκοπούσε στον εξορθολογισμό του συγκοινωνιακού έργου της ΣΤΑΣΥ». Παρά ταύτα, αναφέρει η διοίκησή της, η εταιρεία, λαμβάνοντας υπόψη τα έστω και περιορισμένης κλίμακας αιτήματα για κατάργηση των μετεπιβιβάσεων, αποφάσισε για λόγους κοινωνικής ευθύνης και επιβεβαιώνοντας τον δημόσιο χαρακτήρα της να επαναφέρει τα δρομολόγια στην προηγούμενη μορφή τους.

«Η επαναφορά, ωστόσο, στον προηγούμενο σχεδιασμό καταδεικνύει, πέραν των άλλων, ότι ήταν αβάσιμες οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν για αδυναμία εκτέλεσης του συγκοινωνιακού έργου λόγω προβλημάτων σε συρμούς και έλλειψης ανταλλακτικών», προσθέτει η ΣΤΑΣΥ ΑΕ.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Επανέρχονται από αύριο τα ενιαία δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο "

Μόνο 12% των ανέργων στην Ελλάδα λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, παραδέχεται ο ΟΑΕΔ

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις των ανέργων σχετικά με το επίδομα ανεργίας, το οποίο λαμβάνει τελικά μόλις 1 στους 10, περιέγραψε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, μιλώντας στον ρ/σ News 24/7.

Σύμφωνα με την κ. Καραμεσίνη, το ποσοστό των ανέργων που λαμβάνει το επίδομα ανέρχεται μόλις στο 12%, ενώ απαγορευτική είναι η επιδότηση των μακροχρόνια ανέργων, καθώς οι περισσότεροι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος. Μάλιστα παραδέχθηκε πως όποιος είναι άνω των 45 ετών έχει λίγες πιθανότητες να βρει δουλειά.

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ εξήγησε πως το ποσοστό της ανεργίας μπορεί να έχει μειωθεί, ωστόσο παραμένει το υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ. «Το σύνολο των ανέργων είναι 906.000 άτομα σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ είναι 844.700. 653.000 είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, όσοι δηλαδή είναι άνεργοι άνω των 12 μηνών. Από αυτούς λίγοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και λίγοι το βοήθημα για μακροχρόνια ανέργους γιατί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις».

Πέρα από τα άτομα άνω των 45, προβληματική είναι και η κατάσταση με τους ανέργους που αντιμετωπίζουν αναπηρία, ενώ υπάρχει διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Αναφορικά με τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ, η κ. Καραμεσίνη ανέφερε πως στα χρόνια των μνημονίων περίπου 1 εκατ εργαζόμενοι βρέθηκαν χωρίς δουλειά. «Συνέβη μια κοινωνική καταστροφή. Η λογική μας είναι η εισοδηματική στήριξη μέχρι να βρουν οι άνθρωποι δουλειά και η υποστήριξή τους για να αποκτήσουν μεγαλύτερες δυνατότητες στη διεκδίκηση εργασίας. Η συζήτηση στην ΕΕ είναι να δημιουργηθεί ένα ευρωπαϊκό ταμείο ανεργίας».

Για τους ανέργους που δεν παίρνουν οικονομική βοήθεια από τον ΟΑΕΔ, «το σχέδιο είναι ότι αυξάνονται οι θέσεις σε προγράμματα απασχόλησης για να διευκολυνθούν οι πιο ευάλωτες ομάδες. Από την άλλη δίνεις οικονομικά κίνητρα στις επιχειρήσεις για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας», υποστήριξε.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μόνο 12% των ανέργων στην Ελλάδα λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, παραδέχεται ο ΟΑΕΔ"

Δημιουργείται ο μεγαλύτερος ιδιωτικός πάροχος υγείας στην Ελλάδα: Πουλήθηκε το ΥΓΕΙΑ

Ολοκληρώθηκε και επίσημα πλέον η εξαγορά του ομίλου ΥΓΕΙΑ από το fund CVC Capital που είναι και ο βασικός μέτοχος του νοσοκομείου METROPOLITAN κι έτσι δημιουργείται ο μεγαλύτερος όμιλος υγείας στον ιδιωτικό τομέα στη χώρα μας. Τα πακέτα των μετοχών πέρασαν ήδη μέσω του Χρηματιστηρίου στον νέο ιδιοκτήτη.

CVC από τα top funds στο κόσμο

Το CVC είναι ένα από τα μεγαλύτερα funds στον κόσμο που δραστηριοποιείται στον χώρο της Υγείας, σε πολλές χώρες σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία και με κεφάλαια που ξεπερνούν τα 100 δισ. ευρώ.

Έτσι το ιδιωτικό θεραπευτήριο ανοίγει μια νέα σελίδα μετά την ολοκλήρωση του deal, στο οποίο καθοριστικό ρόλο έπαιξαν ο βασικός εκπρόσωπος του CVC στο συμβούλιο της Healthcare Αλέξανδρος Φωτακίδης και ο διευθύνων σύμβουλος του Metropolitan Δημήτρης Σπυρίδης.

Όλοι ικανοποιημένοι από το deal

Με τίμημα 0,95 ευρώ ανά μετοχή το fund CVC απέκτησε το Υγεία καταβάλλοντας 204,4 εκατ. ευρώ. Όπως εξελίχθηκαν τα γεγονότα, το τελικό deal ήταν επωφελές και για την MΙG, ενώ καθοριστικός ήταν ο ρόλος του συμβούλου τους, της Rothschild, η οποία αξιολόγησε τις κατατεθείσες προτάσεις και έδωσε το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Σύμφωνα με πηγές της Hellenic Healthcare το μάνατζμεντ του «Υγεία» παραμένει ως έχει. Άλλωστε το ισχυρό brand και η ιστορία του αποτελούν εγγύηση για τους εργαζομένους και το υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό και θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός στην κουλτούρα του νοσοκομείου.

Το νέο όμως και ιδιαίτερα θετικό μετά την αλλαγή σελίδας, το οποίο θα φανεί και άμεσα, είναι οι νέες δυνατότητες και προοπτικές που ανοίγονται με τον νέο ισχυρό ιδιοκτήτη. Θα φανούν άμεσα η ενίσχυση της ρευστότητας και οι νέες στρατηγικές που εξασφαλίζονται μέσω της συμμετοχής σε ένα ισχυρό χρηματοδοτικά group, το οποίο οι τράπεζες πλέον θα αντιμετωπίζουν διαφορετικά.
Επιπλέον θα προκύψουν άμεσα σημαντικές οικονομίες κλίμακας από τις συνέργειες με τα άλλα τέσσερα νοσοκομεία του ομίλου, καθώς θα υπάρξει ενιαία πολιτική στην αντιμετώπιση των μεγάλων πελατών, των ασφαλιστικών εταιρειών αλλά και των προμηθευτών.

Η πρώτη επένδυση στην Ελλάδα κατόπιν εισηγήσεων και έντονης επιμονής του κ. Φωτακίδη εγκαινιάστηκε με το Metropolitan και η επιτυχία του εγχειρήματος άνοιξε τον δρόμο για νέες επενδύσεις και εξαγορές, με αποτέλεσμα ο όμιλος πλέον της Hellenic Healthcare να έχει γίνει ο μεγαλύτερος ιδιώτης πάροχος υπηρεσιών υγείας με 5 νοσοκομεία. Ωστόσο, οι επενδύσεις δεν σταματούν εδώ, καθώς η διοίκησή της βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με κλινικές και ιδιωτικά θεραπευτήρια της περιφέρειας.

economico
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημιουργείται ο μεγαλύτερος ιδιωτικός πάροχος υγείας στην Ελλάδα: Πουλήθηκε το ΥΓΕΙΑ"

Το ΕΚΑΒ εκπέμπει SOS: Το ίδρυμα Νιάρχος δώρισε 58 οχήματα αλλά ασθενοφόρα δεν υπάρχουν!

Μια… δωρεά δεν αρκεί για να φέρει την άνοιξη στην Υγεία! Η παράφραση της γνωστής παροιμίας περιγράφει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ΕΚΑΒ Αττικής μετά την ενίσχυση του στόλου με 58 ασθενοφόρα χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, παρά την ενίσχυση του στόλου ασθενοφόρων από τη δωρεά του ΙΣΝ η κατάσταση ειδικά στον νομό Αττικής με τη διαθεσιμότητα ασθενοφόρων παραμένει οριακή.

«Εδώ και 2 μήνες δεν υπάρχει κανένα εφεδρικό όχημα. Αρκετά σύγχρονα ασθενοφόρα της δωρεάς παραμένουν ακινητοποιημένα λόγω βλαβών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάποια δεν έχουν ελαστικά!» αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου, κ. Γιώργος Μαθιόπουλος. Αιτία είναι η απουσία πρόβλεψης για τη συντήρηση κι επισκευή τους μέσω συμβάσεων, εδώ και… 10 μήνες. «Δεν έχει δοθεί λύση με τη συντήρηση-επισκευή μέσω των συμβάσεων καθώς δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας ΕΚΑΒ-ΙΣΝ-εταιρίας-αντιπροσωπείας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Σωματείο, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη στο ΕΚΑΒ της περιφέρειας.

«Η κατανομή των ασθενοφόρων έγινε χωρίς να προβλεφθεί η συντήρηση και η επισκευή τους. Το αποτέλεσμα; Τραγελαφικό! Ασθενοφόρο φεύγει από τον Βόλο και μέσω Λάρισας αλλάζει τακάκια στην Κοζάνη! Για να αλλάξει λάδια από ένα νησί του Αιγαίου πρέπει να έρθει στην Αθήνα. Το κόστος εκτός από οικονομικό είναι και λειτουργικό καθώς τα νέα ασθενοφόρα παραμένουν εκτός κίνησης για μεγάλο χρονικό διάστημα» περιγράφει το Σωματείο τις συνθήκες που επικρατούν με τη συντήρηση και την επισκευή των οχημάτων.

Την ίδια ώρα, από τα υπόλοιπα διαθέσιμα ασθενοφόρα που χρονολογούνται από το 2004 με εκατομμύρια χιλιόμετρα στο ενεργητικό τους (όσα έχουν παραμείνει στην Αττική και δεν έχουν παραχωρηθεί σε άλλους οργανισμούς και στην περιφέρεια) ένα-ένα παροπλίζονται, καθώς δεν υπάρχουν λόγω παλαιότητας ανταλλακτικά στις επίσημες αντιπροσωπείες.

Το Σωματείο υπογραμμίζει πως παρά τις επιστολές και τις αναφορές τους, εκ μέρους της διοίκησης δεν υπάρχει σχεδιασμός, και εκτιμά πως η κατάσταση μόνο θα επιδεινώνεται πλέον. Αναφέρει χαρακτηριστικά πως ενώ το Συνεργείο Επισκευής Υπηρεσιακών Οχημάτων της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ θα μπορούσε να αναλάβει την εκ περιτροπής συντήρηση και να μετριάσει το πρόβλημα, το τεχνικό προσωπικό του ΕΚΑΒ δεν έχει εκπαιδευτεί στα νέα ασθενοφόρα.

«Καλούμε την διοίκηση του ΕΚΑΒ και τον Αν. Υπουργό Υγείας να σταματήσουν τις αθρόες ρουσφετολογικές μετακινήσεις Διασωστών από το ΕΚΑΒ Αθήνας καθώς η δύναμη των ασθενοφόρων έχει μειωθεί επικίνδυνα και αυτό έχει επιπτώσεις στην παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας των πολιτών, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να προασπίσουν το κοινωνικό σύνολο και να αποτρέψουν την επιχειρούμενη σταδιακή αποδόμηση του ΕΚΑΒ» καταλήγει το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΕΚΑΒ εκπέμπει SOS: Το ίδρυμα Νιάρχος δώρισε 58 οχήματα αλλά ασθενοφόρα δεν υπάρχουν!"

Μητσοτάκης: Ντροπή για τη Δημοκρατία η καταδίωξη της «Athens Review of Books»

Χωρίς ελευθερία του λόγου και του Τύπου δεν υπάρχει δημοκρατία, αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του, με αφορμή τα 10 χρόνια κυκλοφορίας του περιοδικού The Athens Review of Books, «ένα περιοδικό που τιμά τα ελληνικά γράμματα».
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως η καταδίωξη της Athens Review of Books είναι ντροπή για την ελληνική Δημοκρατία και πρέπει εδώ και τώρα να τελειώσει. 
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μητσοτάκη:
«Παρακολουθώ το περιοδικό The Athens Review of Books από τα πρώτα τεύχη του. Κάθε φορά που το διαβάζω δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι κυκλοφορεί κάθε μήνα, στη μικρή ελληνική αγορά, ένα τέτοιας ποιότητας έντυπο. Το ελληνικό αντίστοιχο του The New York Review of Books ‒με το οποίο άλλωστε συνεργάζεται‒ κατέκτησε μια ξεχωριστή θέση στα ελληνικά γράμματα και έντονη παρουσία στον χώρο της διακίνησης των ιδεών, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και διεθνώς. Τώρα, στο κατώφλι 10 χρόνων κυκλοφορίας του, με υπό έκδοση το 100ό τεύχος του, έχει πλέον κατακτήσει όχι μόνο διεθνές κύρος, αλλά και μια πανευρωπαϊκή αρνητική πρωτοτυπία: κινδυνεύει να κλείσει διότι ο πρόσφατα αποπεμφθείς Υπουργός Εξωτερικών έβαλε σκοπό του να το εξοντώσει.
Με πρόσχημα μια επιστολή αναγνώστη που τον χαρακτήριζε φανατικό σταλινικό, ο κ. Ν. Κοτζιάς έσυρε το περιοδικό στα δικαστήρια ζητώντας «αποζημίωση» 250.000 ευρώ. Ως Υπουργός Εξωτερικών, επί 3,5 χρόνια χρησιμοποίησε με αθέμιτο τρόπο την κρατική εξουσία για την ιδιωτική του αντιδικία προκειμένου να συντρίψει το περιοδικό, με δικηγόρους τους Ι.Κ. Μαντζουράνη και Φ. Κρανιδιώτη. Μόλις πρόσφατα ωστόσο, ο διώκτης του περιοδικού ομολόγησε δημοσίως ότι «εθήτευσε στον σταλινισμό», ενώ στην αγωγή του αυτό το θεωρούσε… συκοφαντία.
Ένα περιοδικό όπως το Athens Review of Books, επίλεκτο μέλος της Δημοκρατίας των Γραμμάτων, η πολιτεία θα έπρεπε να το στηρίζει, όχι να το τρομοκρατεί και να το καταδιώκει με αναίσχυντη χρήση των μηχανισμών τού κράτους. Η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά πιστεύουμε πως χωρίς ελευθερία του λόγου και του τύπου δεν υπάρχει δημοκρατία. Θα υπερασπιστούμε την ελευθερία του τύπου και ειδικότερα ένα περιοδικό που τιμά τα ελληνικά γράμματα. Ήδη φέραμε το θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Και αν χρειαστεί θα το ξαναφέρουμε στην Oλομέλεια. Η καταδίωξη της Athens Review of Books είναι ντροπή για την Ελληνική Δημοκρατία. Πρέπει εδώ και τώρα να τελειώσει. Αν συνεχιστεί, υπεύθυνη θα είναι η κυβέρνηση.
Εύχομαι στην Athens Review of Books να συνεχίσει τις επιτυχίες, να θέτει πάντα ψηλότερα τον πήχη της ποιότητας και να χιλιάσει τα τεύχη της!»

Νέα ερώτηση προς την Κομισιόν από τους ευρωβουλευτές Μιλτιάδη Κύρκο και Μαρία Σπυράκη

Νέα ερώτηση για την προστασία της ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές Μιλτιάδης Κύρκος και Μαρία Σπυράκη. Όπως αναφέρουν: 
«O Έλληνας πρώην Υπουργός Εξωτερικών άσκησε αγωγή εναντίον του περιοδικού «Athens Review of Books» για συκοφαντική δυσφήμιση ζητώντας 250.000 ευρώ. Ο Ν. Κοτζιάς, επί χρόνια ανώτερο στέλεχος και στενός συνεργάτης του ΓΓ του ΚΚΕ, συγγραφέας ιδεολογικού βιβλίου σε συνεργασία με εξέχοντα στελέχη του καθεστώτος της Ανατ. Γερμανίας και προπαγανδιστής του Γιαρουζέλσκι, εθίγη επειδή χαρακτηριζόταν σε επιστολή αναγνώστη ως «γκαουλάιτερ του σταλινισμού». Οι δικαστές ικανοποίησαν τον Υπουργό Ν. Κοτζιά. Ο Υπουργός Ν. Κοτζιάς, στη συνέχεια, στράφηκε εναντίον του περιοδικού, για τον προφανή λόγο ότι του ασκούσε πολιτική κριτική, και προχώρησε από τον Ιούλιο 2017 σε δέσμευση των λογαριασμών των εκδοτών και των εσόδων του περιοδικού από το πρακτορείο διανομής τύπου.
1. Θεωρεί η Επιτροπή ότι η ποινικοποίηση από την πολιτική ηγεσία της έκφρασης πολιτικής κριτικής συνάδει με την ελευθερία του Τύπου;
2. Ποια η θέση της Επιτροπής στη δυνατότητα που δίνει η ελληνική νομοθεσία σε πολιτικούς να ασκούν συστηματικά αγωγές αποζημίωσης κατά εντύπων, ζητώντας αναντίστοιχα υψηλά ποσά ως αποζημίωση;
3. Αντιμετωπίζει η Επιτροπή το ενδεχόμενο η εν λόγω, αλλά και παρόμοιες υποθέσεις, να εκφοβίζουν τον Τύπο, όταν μάλιστα συνεπικουρούνται από δικαστικές αποφάσεις, που στη συνέχεια καταπίπτουν στο ΕΔΔΑ;». 

Ερώτηση και από τον Κώστα Χρυσόγονο

Θέμα: Ζήτημα προστασίας της ελευθερίας του τύπου στην Ελλάδα
Το περιοδικό «The Athens Review of Books» δημοσίευσε επιστολή αναγνώστη, που αναφερόταν στο πολιτικό παρελθόν του Έλληνα Yπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά ως στελέχους του ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντάς τον «πραγματικό γκαουλάιτερ του σταλινισμού». Η επιστολή ανέφερε ότι «δεν υπήρξε απλός θιασώτης και θαυμαστής αλλά και διαπρύσιος διαφημιστής» του καθεστώτος Χόνεκερ. Ο Ν. Κοτζιάς άσκησε αγωγή κατά του περιοδικού ζητώντας αποζημίωση 250.000 ευρώ. Δικαστικές αποφάσεις θεώρησαν ως συκοφαντικό τον χαρακτηρισμό «γκαουλάιτερ του σταλινισμού», παραβλέποντας ότι είναι αξιολογική πολιτική κρίση για ένα δημόσιο πρόσωπο. Χαρακτηριστικά, η αρεοπαγίτης Π. Ζωντανού εισηγήθηκε να γίνει δεκτή η αναίρεση της Athens Review of Books, αλλά η ίδια καταψήφισε αργότερα την εισήγησή της και εν συνεχεία επελέγη από την κυβέρνηση Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου. Έκτοτε, ο κ. Κοτζιάς έχει δεσμεύσει και κατασχέσει τους λογαριασμούς της εκδότριας και του διευθυντή και τα έσοδα του περιοδικού από το Πρακτορείο Διανομής Τύπου, με προφανή στόχο το κλείσιμό του.
Θεωρεί η Επιτροπή ότι προκύπτει ζήτημα ελλιπούς προστασίας της ελευθερίας του τύπου, σε σχέση με την ανωτέρω υπόθεση;

Και τρίτη ερώτηση από τον Νίκο Ανδρουλάκη

Ο κ. Κοτζιάς, πρώην Υπουργός Εξωτερικών, είχε καταθέσει αγωγή εναντίον του περιοδικού «Athens Review of Books» για συκοφαντική δυσφήμιση. Η αγωγή που συζητήθηκε στο Εφετείο και στον Άρειο Πάγο, κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Κοτζιά στο Υπουργείο Εξωτερικών, ζητούσε αποζημίωση 250.000 ευρώ καθώς το περιοδικό είχε δημοσιεύσει επιστολή αναγνώστη, την οποία δεν είχε λογοκρίνει, και η οποία αποκαλούσε τον κ. Κοτζιά «παλιό γκαουλάιτερ του σταλινισμού» και «υμνητή του Χόνεκερ».
Οι αποφάσεις ικανοποίησαν τον κ. Κοτζιά και του επιδίκασαν αποζημίωση 24.750 ευρώ παρόλο που επρόκειτο για καθαρά πολιτικό χαρακτηρισμό.
Ενώ οι εκδότες του περιοδικού προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), ο πρώην Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών στράφηκε εναντίον του περιοδικού, και προχώρησε από τον Ιούλιο 2017 έως και σήμερα, σε δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών των εκδοτών καθώς και των εσόδων του περιοδικού από το πρακτορείο διανομής τύπου, επιδιώκοντας με αυτόν τον τρόπο το κλείσιμο του περιοδικού.
Θεωρεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης που ουσιαστικά ποινικοποιεί την έκφραση γνώμης και την πολιτική κριτική είναι συμβατό με το δικαίωμα στην ελευθερία του τύπου, ιδιαίτερα όταν πολλές από τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις καταπίπτουν στο ΕΔΔΑ;
newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Ντροπή για τη Δημοκρατία η καταδίωξη της «Athens Review of Books»"

Ένταση στο υπ. Παιδείας: «Ντου» από μαθητές και εκπαιδευτικούς

Ένταση επικράτησε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι όταν μαθητές και εκπαιδευτικοί που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, αρχικά μπήκαν στο προαύλιο και στη συνέχεια μέσα στο κτήριο αφού σήκωσαν τα ρολά. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους αποτρέψουν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση. 

Μετά την εισβολή, ομάδα μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών βρέθηκαν στον πέμπτο όροφο, έξω από το γραφείο του υπουργού. Στη συνέχεια ύψωσαν πανό στο γραφείο του υπουργού Παιδείας και αποχώρησαν. 

Μια ομάδα αναπληρωτών εκπαιδευτικών πραγματοποιούν κατάληψη σε γραφείο διπλανό από αυτό του υπουργού Παιδείας, δηλώνοντας ότι θα παραμείνουν εκεί μέχρι να επιστρέψει ο κ. Γαβρόγλου. Οι υπόλοιποι βρίσκονται στο αμφιθέατρο για να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους. 



Ορισμένοι από τους εισβολείς φωνάζουν ότι «το υπουργείο τελεί υπό κατάληψη μέχρι να έρθει ο Γαβρόγλου».

Στο κτήριο, πάντως, δεν βρίσκεται ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου ενώ νωρίτερα είχε δοθεί η δυνατότητα στους υπαλλήλους να αναχωρήσουν πριν τη λήξη του ωραρίου τους.

yp-paideias02
yp-paideias03
Έγραψαν με σπρέι συνθήματα

Οι διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα με μαύρο και κόκκινο σπρέι στους τοίχους αλλά και στο πάτωμα, ζητώντας την παραίτηση του Κώστα Γαβρόγλου.

ntou_paideias_mpogia_paraitisou
ntou_paideias_mpogia1
ntou_paideias_mpogia
Διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Οι συγκεντρωμένοι αντιδρούν στον σχεδιασμό του νέου συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όπως υποστηρίζουν, το νέο σύστημα καθιερώνει περισσότερες εξετάσεις και ως εκ τούτου θα χρειαστούν περισσότερα φροντιστήρια με τα ανάλογα έξοδα που θα επιβαρύνουν τις οικογένειες. 

Ανάλογη εισβολή είχε γίνει στις 22 Οκτωβρίου

Αντίστοιχη «εισβολή» είχε γίνει και στις 22 Οκτωβρίου με τον Κωνσταντίνο Γαβρόγλου να τα «ακούει» από τους μαθητές που έφτασαν, τότε, μέχρι το γραφείο του.

Τη συγκέντρωση πραγματοποιούσαν ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Δάσκαλοι και καθηγητές διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων - αναπληρωτών εκπαιδευτικών αλλά και 25.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων.

Απαιτούν, επίσης, άμεση χρηματοδότηση για τις απαραίτητες δομές και προσωπικό, ώστε η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή να γίνει και για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένταση στο υπ. Παιδείας: «Ντου» από μαθητές και εκπαιδευτικούς"

Αποκαταστάθηκε η βλάβη που προκάλεσε μπλακ άουτ στη Ρόδο -Σταδιακά η ηλεκτροδότηση

Αποκαταστάθηκε η βλάβη που είχε σημειωθεί νωρίτερα στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Ρόδο, εξαιτίας της οποίας είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση όλου του νησιού.

Συνεργεία της επιχείρησης κατάφεραν να επιδιορθώσουν το πρόβλημα και ήδη έχει ξεκινήσει σταδιακά η ηλεκτροδότηση περιοχών του νησιού, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Ρόδο.

Αυτή την ώρα όλη η πόλη της Ρόδου και το μεγαλύτερο μέρος του νησιού ηλεκτροδοτείται κανονικά και σύντομα αναμένεται ότι δοθεί ρεύμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η βλάβη προήλθε από τη χαμηλή ζήτηση στην κατανάλωση.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκαταστάθηκε η βλάβη που προκάλεσε μπλακ άουτ στη Ρόδο -Σταδιακά η ηλεκτροδότηση "

Την Ιερά Σύνοδο ενημερώνει εκτάκτως ο αρχιεπίσκοπος για τη συμφωνία με Τσίπρα

Έκτακτη συνεδρίαση θα έχει σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα των συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου.

Στην διάρκειά της ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα ενημερώσει τη Σύνοδο «περί προτάσεως υπό της Ελληνικής Κυβερνήσεως επί του θέματος της Εκκλησιαστικής Περιουσίας».

Μετά την εισήγηση του αρχιεπισκόπου θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η συμφωνία μεταξύ του αρχιεπισκόπου και της κυβέρνησης για την μισθοδοσία των κληρικών και την διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας έφερε έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Εκκλησίας, τόσο από τους απλούς κληρικούς όσο και από ιεράρχες.

Ο αρχιεπίσκοπος αναγκάστηκε πριν από λίγες ημέρες να ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται για συμφωνία, όπως παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση, αλλά για πρόθεση συμφωνίας, ενώ η Διαρκής Ιερά Σύνοδος παρέπεμψε το θέμα στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας, με τη συμμετοχή και των 82 ιεραρχών.

Το κλίμα στην σύνοδο αναμένεται οξύ, καθώς συμμετέχουν ιεράρχες, οι οποίοι έσπευσαν να εκφράσουν την αρνητική τους έκπληξη για την κίνηση του αρχιεπισκόπου. Μεταξύ αυτών αναμένεται να πρωτοστατήσει ο μητροπολίτης Αιγιαλείας Αμβρόσιος, ο οποίος κάλεσε τους κληρικούς «να πάρουν τα λάβαρα της αντίστασης».

Κατά της συμφωνίας τάχθηκε και ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, υποστηρίζοντας πως «η συμφωνία θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη υποδούλωση της Εκκλησίας στο Κράτος».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Την Ιερά Σύνοδο ενημερώνει εκτάκτως ο αρχιεπίσκοπος για τη συμφωνία με Τσίπρα"

H Eλλάδα στον πάτο της φορολογικής ανταγωνιστικότητας στις χώρες του ΟΟΣΑ

Στην 29η θέση ανάμεσα στις 35 χώρες του ΟΟΣΑ κατατάσσεται η Ελλάδα σύμφωνα με τον φετινό Δείκτη Διεθνούς Φορολογικής Ανταγωνιστικότητας του Tax Foundation που αξιοποιεί στοιχεία του 2018 και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το ΚΕΦίΜ.

Επισημαίνεται ότι από το 2014 - την πρώτη χρονιά δημοσίευσης του Δείκτη - μέχρι και σήμερα, η Ελλάδα καταλαμβάνει σταθερά τις θέσεις 27—32.

Ο Δείκτης συνυπολογίζει τις επιδόσεις κάθε χώρας σε πέντε επιμέρους τομείς: τους εταιρικούς φόρους, τους φόρους ατομικού εισοδήματος, τους καταναλωτικούς φόρους, τους φόρους ακίνητης περιουσίας και τους φόρους κερδών που παράγονται στο εξωτερικό.

Σε σχέση με πέρυσι, η Ελλάδα υποχώρησε σε τρεις από τους πέντε επιμέρους τομείς του Δείκτη: τους εταιρικούς φόρους, τους φόρους επί της ιδιοκτησίας και τη φορολογία της κατανάλωσης.

Σε ό,τι αφορά την εταιρική φορολόγηση, η οποία σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ έχει τη σημαντικότερη επίδραση στην οικονομική μεγέθυνση, κατά την τελευταία πενταετία η Ελλάδα έχει υποχωρήσει 10 θέσεις – από την 15η θέση το 2014, σήμερα βρίσκεται στην 25η.

Σημειώνεται ότι ο συντελεστής της εταιρικής φορολόγησης στην Ελλάδα βρίσκεται στο 29%, ή 5,1 μονάδες πάνω από τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ.

Αντιστοίχως, η Ελλάδα σημείωσε πτώση έξι θέσεων σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση επί της ιδιοκτησίας, και δύο θέσεων στη φορολόγηση της κατανάλωσης, έχοντας έναν από τους υψηλότερους Φόρους Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) μεταξύ των χωρών τον ΟΟΣΑ, υψηλότερο από τον μέσο όρο του Οργανισμού κατά 4,9%.

O επικεφαλής ερευνητής του ΚΕΦίΜ, Κωσταντίνος Σαραβάκος έκανε το εξής σχόλιο: «Η αναμενόμενα απογοητευτική επίδοση της Ελλάδας είναι ακόμη ένα ηχηρό καμπανάκι ότι, αν θέλουμε να ξεφύγουμε επιτέλους από την κρίση και να διασφαλίσουμε ισχυρή, βιώσιμη ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, θα πρέπει να προχωρήσουμε αποφασιστικά στην κατεύθυνση της δραστικής μείωσης της φορολογικής επιβάρυνσης στα άτομα και τις επιχειρήσεις, μια μείωση που μπορεί να γίνει εφικτή μόνο μέσω της αντίστοιχης μείωσης του μεγέθους του κράτους».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "H Eλλάδα στον πάτο της φορολογικής ανταγωνιστικότητας στις χώρες του ΟΟΣΑ "

Δάσκαλοι και καθηγητές σε διαμαρτυρία στο υπουργείο Παιδείας

Στάση εργασίας πραγματοποιούν για σήμερα δάσκαλοι και καθηγητές, που συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Παιδείας, σε μια κινητοποίηση που στηρίζει και η ΑΔΕΔΥ. Η στάση γίνεται τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και 3 πρώτες του απογευματινού προγράμματος.
«Οι ελάχιστες συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων ετών, οι μηδενικοί διορισμοί στην εκπαίδευση, η εργασιακή ανασφάλεια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη στέγασή τους και η άνιση αντιμετώπιση σε ότι αφορά τα δικαιώματά τους (άδειες κύησης-ανατροφής κ.α.) αποτελούν κορυφαία ζητήματα που χρόνο με τον χρόνο εντείνονται» λένε από την πλευρά τους οι δάσκαλοι.
Οι συγκεντρωθέντες έβαλαν το νομοσχέδιο σε φάκελο και το πέταξαν πάνω από την πύλη του υπουργείου στο προαύλιο.
Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος
news
Διαβάστε Περισσότερα » "Δάσκαλοι και καθηγητές σε διαμαρτυρία στο υπουργείο Παιδείας"

800 μετανάστες μεταφέρονται από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου στην ηπειρωτική Ελλάδα

Περί τους 800 μετανάστες, αιτούντες άσυλο που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες αναχωρούν, σήμερα, από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, με τα πλοία της γραμμής για το λιμάνι του Πειραιά.

Στο σύνολό τους θα προωθηθούν σε ξενοδοχεία που έχουν νοικιαστεί σε διάφορα σημεία της χώρας.

Ειδικότερα, από τη Λέσβο θα αναχωρήσουν περίπου 140 άτομα, από τη Χίο περίπου 180, από τη Σάμο, που αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα πληρότητας στον καταυλισμό τού εκεί Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης, περίπου 400, από τη Λέρο περίπου 60 και από την Κω 20.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, άλλοι 1000 αιτούντες άσυλο θα αναχωρήσουν από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την επόμενη εβδομάδα.

ΑΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "800 μετανάστες μεταφέρονται από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου στην ηπειρωτική Ελλάδα"

«Ρολά» κατέβασε στις 11:30 το υπουργείο Παιδείας

Στις 11:30 σχόλασαν σήμερα οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με απόφαση του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου, ώστε να αποφύγουν τους διαδηλωτές εκπαιδευτικούς, που διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη μία μετά το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, σε υπηρεσιακό έγγραφό του που εστάλη χθες βράδυ, ο Κώστας Γαβρόγλου ανέφερε ότι επιτρέπει στους εργαζόμενους να αποχωρίσουν στις 11.30.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που, λόγω μιας κινητοποίησης ο υπουργός Παιδείας δίνει άδεια στους υπαλλήλους της κεντρικής υπηρεσίας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί υπάλληλοι δεν πηγαίνουν καθόλου στην υπηρεσία τους, αφού θα φύγουν σε λίγες ώρες.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ρολά» κατέβασε στις 11:30 το υπουργείο Παιδείας"

Το τηλεφώνημα Ολάντ στον Τσίπρα τη νύχτα του δημοψηφίσματος - Αποκλειστικά στην «Καθημερινή»

Για το δραματικό τηλεφώνημα που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα το βράδυ που βγήκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα μιλά, μεταξύ άλλων, αποκλειστικά στον Αλέξη Παπαχελά και στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

«Ο Τσίπρας είχε κερδίσει το δημοψήφισμα, αλλά είχε χάσει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων. Μπορούσε να είναι υπερήφανος που έπεισε τους Ελληνες να τον στηρίξουν αλλά έπρεπε και να ανησυχεί πολύ για την επόμενη ημέρα», σημειώνει ο κ. Ολάντ.

«Εκείνη τη νύχτα τον συγχάρηκα για το αποτέλεσμα, αλλά του είπα ότι τώρα θα αντιμετώπιζε πολύ μεγάλες δυσκολίες. Και του είπα: εάν θέλεις να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ, πρέπει να το πεις σύντομα. Πρέπει να ανοίξεις άμεσα τις διαπραγματεύσεις. Βοήθησέ με να σε βοηθήσω», πρόσθεσε ο πρώην Γάλλος πρόεδρος.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Φρανσουά Ολάντ την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στην «Καθημερινή».


Διαβάστε Περισσότερα » "Το τηλεφώνημα Ολάντ στον Τσίπρα τη νύχτα του δημοψηφίσματος - Αποκλειστικά στην «Καθημερινή»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news