facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Προκαλεί ξανά ο Ράμα: «Κάποια άθλια όντα βεβηλώνουν τους νεκρούς τους και δεν σέβονται τη σημαία τους»

Την ενόχλησή του για την παρουσία των Ελλήνων με ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, εξέφρασε ο Έντι Ράμα.

Προσπαθώντας να απαντήσει σε σχόλιο στο Facebook, στο οποίο αναφερόταν πως η Ελλάδα έρχεται να προκαλέσει την Αλβανία και να δείξει τις αξίες της, o Αλβανός πρωθυπουργός χρησιμοποίησε ακραίες εκφράσεις, προσβάλλοντας με αυτό τον τρόπο όσους θέλησαν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τον θάνατο του Κατσίφα από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας και να δείξουν την συμπαράστασή τους στην Ελληνική μειονότητα.
Μάλιστα, οι δηλώσει αυτές έρχονται την ώρα που οι Αθήνα συνεχίζει να κρατά χαμηλούς τόνους, με τον Έλληνα πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών να αρνείται να προβεί σε σχόλια για την Αλβανία σε σχέση με το περιστατικό.
«Η αξία μας είναι αυτή ,που σε κάποιους φαίνεται ως αδυναμία. Το κράτος μας δεν κάνει πόλεμο με προβοκάτορες κηδειών. Όποιος ήρθε για προβοκάτσιες μπήκε, ντρόπιασε τον εαυτό του και την σημαία του και έφυγε. Ο πατριωτισμός δεν είναι να μειώσεις τον άλλο και την γλώσσα του αλλά να αγαπάς την χώρα σου και την γλώσσα σου. » έγραψε μεταξύ άλλων ο Aλβανός πρωθυπουργός, λέγοντας πως είναι λάθος να χρησιμοποιείς προσβλητικά τη λέξη «Έλληνας» όπως είναι λάθος να χρησιμοποιείς με τον ίδιο τρόπο τη λέξη «Αλβανός». «Η ελληνική μειονότητα, οι καλοί άνθρωποι της μειονότητας και των Βουλιαράτων, δεν είναι «Έλληνες», αλλά είναι αξιοσέβαστοι και αναντικατάστατοι πολίτες της Αλβανίας», ανάφερε.
Στη συνέχεια, ωστόσο, ο Έντι Ράμα υποστήριξε πως η Αλβανία δεν «βρομίζει» από «βουνίσιους που ζουν σαν ύαινες και τραγουδούν σαν κοράκια», ενώ μίλησε για «άθλια οντά που βεβηλώνουν τους νεκρούς τους και δεν σέβονται και μειώνουν τη σημαία τους, ενός έθνους που έχει δώσει πολλά στην ανθρωπότητα. Ενός λαού που δεν υπήρξε ποτέ και δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ εχθρός μας. Ένα μέρος όπου οι Αλβανοί βρήκαν καταφύγιο, ακριβώς όπως οι Έλληνες βρήκαν καταφύγιο σ ‘εμάς».
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκαλεί ξανά ο Ράμα: «Κάποια άθλια όντα βεβηλώνουν τους νεκρούς τους και δεν σέβονται τη σημαία τους»"

Αμυράς: Κουτσουρεμένα τα αναδρομικά, επιστρέφονται λόγω δικαστικής απόφασης

«Ο λόγος επιστροφής των αναδρομικών - και μάλιστα κουτσουρεμένων - είναι αφενός η δικαστική απόφαση και αφετέρου η υπερφορολόγηση που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση σε ο,τιδήποτε κινείται», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή της τροπολογίας για την εφάπαξ καταβολή των αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια.

«Σήμερα ξεκίνησε επισήμως η προεκλογική περίοδος, καθώς 12 υπουργοί και οι δύο συγκυβερνήτες Τσίπρας και Καμμένος πήραν το λόγο επ' αφορμή της τροπολογίας για τα αναδρομικά. Ο κ. Τσίπρας, για πρώτη φορά, ονομάτισε ως "μνημόνιο" το μνημόνιό του και παρουσίασε μια μαγική εικόνα για την οικονομία και τους πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αμυράς, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακόμη, σχολιάζοντας τη συμφωνία του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο κ. Αμυράς υποστήριξε ότι «πρόκειται για εικονικό διαζύγιο με πραγματική, όμως, διατροφή που θα πληρώνει στον αιώνα τον άπαντα ο Έλληνας φορολογούμενος».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Αμυράς: Κουτσουρεμένα τα αναδρομικά, επιστρέφονται λόγω δικαστικής απόφασης"

Πρόκληση Ζάεφ: «Προστατεύω τη μακεδονική ταυτότητα»

Ότι προστατεύει τη μακεδονική ταυτότητα με τη Συνταγματική Αναθεώρηση υποστήριξε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος εμφανίστηκε για άλλη μια φορά προκλητικός απέναντι στην Ελλάδα, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Η συμφωνία επιβεβαιώνει ότι είμαστε Μακεδόνες» διατείνεται ο Ζάεφ προς βουλευτή που τον ρωτά αν πλέον θα ονομάζεται «Βορειομακεδόνας».

Από το άρθρο 49 όπου σημειώνεται ότι: "Η Δημοκρατία προστατεύει, εγγυάται και καλλιεργεί την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του μακεδονικού λαού σε γειτονικές χώρες" απαλείφεται ο όρος "γειτονικές χώρες" ενώ παραμένει η αναφορά "του μακεδονικού λαού". Επίσης, στο αμφιλεγόμενο άρθρο 36 που απονέμει ειδικά δικαιώματα σε όσους πολέμησαν για την ξεχωριστή ταυτότητα του μακεδονικού λαού.

"Η ελληνική πλευρά καταλαβαίνει, είναι σαφές ότι υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις αλλά έτσι είναι η δημοκρατία και αυτό είναι εντάξει. Αλλά δεν μπορεί να ειπωθεί ότι ο αντιφασιστικός πόλεμος δημιούργησε τη Βόρεια Μακεδονία - δημιούργησε τη "Δημοκρατία της Μακεδονίας" και αποτελεί ιστορικό κομμάτι" είπε επίσης ο Ζάεφ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόκληση Ζάεφ: «Προστατεύω τη μακεδονική ταυτότητα»"

Βέμπερ: Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη για επενδύσεις με τη σημερινή κυβέρνηση στην Ελλάδα

Το μνημόνιο έχει τελειώσει και το σημαντικότερο ερώτημα που τίθεται για την Ελλάδα είναι αν γίνονται επενδύσεις, δηλώνει o επικεφαλής της ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος αναδείχθηκε υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, στη θέση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εκτίμησε πως «με τη σημερινή [ελληνική] κυβέρνηση δεν υπάρχει αρκετή αξιοπιστία, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στο τραπέζι για να γίνουν επενδύσεις».

«Εάν συγκρίνεις την Ελλάδα με την Πορτογαλία, μία χώρα του Νότου, μία χώρα που και εκείνη πέρασε από πρόγραμμα, οι επενδύσεις είναι πολύ καλύτερες από εκείνες της Ελλάδας. Αυτό έχει να κάνει πολύ με τις πολιτικές συνθήκες. Γι’ αυτό η Ελλάδα χρειάζεται μία πολιτική επανεκκίνηση, μία νέα κυβέρνηση για να δώσει ώθηση» ανέφερε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, προέβλεψε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι πιθανότατα ο επόμενος πρωθυπουργός, και μάλιστα ζήτησε από τους Έλληνες να τον ψηφίσουν.

«Είναι ειλικρινής, δίκαιος με τους πολίτες, η ΝΔ ήταν πάντα ειλικρινής. Και ο Αντώνης Σαμαράς ήταν πολύ ειλικρινής στην προεκλογική του εκστρατεία. Είπε την αλήθεια στους πολίτες, σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι ξεκάθαρη και ειλικρινής η πρόταση της ΝΔ και το πιο σημαντικό είναι ότι ο Κυριάκος είναι μέλος της δυνατής ομάδας μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ΝΔ είναι μέρος της πιο ισχυρής πολιτικής οικογένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μπορεί να έχει αποφασιστική ψήφο για την επόμενη δεκαετία για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Πρέπει να υπάρξει μία περίοδος αισιοδοξίας και όχι περικοπών, πρέπει να υπάρξει ένα μέλλον προσανατολισμένο στις επενδύσεις και αυτό θέλουμε να πετύχουμε» είπε ο Μάνφρεντ Βέμπερ.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Βέμπερ: Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη για επενδύσεις με τη σημερινή κυβέρνηση στην Ελλάδα"

Αποκάλυψη: Το μυστικό δείπνο που έκλεισε το «deal» Τσίπρα -Ιερώνυμου

Κάτω από άκρα μυστικότητα στις 25 Οκτωβρίου «κλείδωσε» το πρόσυμφωνο μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας, το οποίο ανακοίνωσαν από κοινού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Εκείνη την ημέρα, οι υπουργοί Επικρατείας Δημήτρης Τζανκόπουλος, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος με την ιδιότητα του συνταγματολόγου και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, επισκέφθηκαν το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο για να συμφωνηθούν τα τελευταία σημεία που εκκρεμούσαν.

Από την πλευρά της Εκκλησίας, εκτός του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, συμμετείχαν επίσης, ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Ορους Κωστής Δήμτσας και ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Συμεών.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του ανέφερε σχετικά με τη συμφωνία:

«Δεν έγινε μέσα στα 45 λεπτά. Αυτό το «θαύμα» είχε περίπου τρία χρόνια προεργασίας. Εδώ και ενάμιση χρόνο συζητούν οι επιτροπές μας. Ανέθεσα στον κ. Χαρίτση να καταγραφεί η εκκλησιαστική περιουσία μάλιστα έφτιαξε και ΕΣΠΑ για να υπάρξει η καταγραφή της περιουσίας. Ηδη έχουμε προχωρήσει αρκετά, έχουν μπει εθελοντικά 22 μητροπόλεις, γιατί αρχικά ήταν μόνο η Αρχιεπισκοπή».

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκάλυψη: Το μυστικό δείπνο που έκλεισε το «deal» Τσίπρα -Ιερώνυμου"

Θεσσαλονίκη: Προπηλάκισαν αστυνομικό με πολιτικά και του πήραν την ταυτότητα [εικόνα]

Ενταση προκλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης που διεξάγεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.
Σύμφωνα με το thestival.gr. σύνεδροι προπηλάκισαν αστυνομικό με πολιτικά ο οποίος βρισκόταν στο χώρο. Αφού τον ρώτησαν με έντονο τρόπο ποιος τον κάλεσε, του πήραν με τη βία την ταυτότητα και δήλωσαν ότι θα καλέσουν τον διοικητή του για την παραλάβει.
Πρωταγωνιστές στο επεισόδιο ήταν μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία αντέδρασαν στην παρουσία του αστυνομικού και κατηγόρησαν τη διοίκηση του ΕΚΘ ότι παρίσταται υπό την ανοχή της. "Συνέδριο εργατικό δεν θα γίνει με τέτοιους όρους" είπε ο γραμματέας του ΕΚΘ και επικεφαλής της Εργατικής Ενότητας, Λεωνίδας Στολτίδης.
Όπως προέκυψε ο συγκεκριμένος αστυνομικός ήταν οδηγός Αστυνομικού Διευθυντή ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τα μέτρα τάξης για την προστασία του Συνεδρίου και βρισκόταν στον χώρο για να κάνει χρήση της τουαλέτας του ξενοδοχείου.
Προπηλάκισαν αστυνομικό στο Συνέδριο του ΕΚΘ -Πηγή φωτογραφίας: Εφημερίδα ΜακεδονίαΠροπηλάκισαν αστυνομικό στο Συνέδριο του ΕΚΘ -Πηγή φωτογραφίας: Εφημερίδα Μακεδονία
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Προπηλάκισαν αστυνομικό με πολιτικά και του πήραν την ταυτότητα [εικόνα] "

Δεν έχει ξαναγίνει: Ο Ρουβίκωνας ελέγχει ταυτότητες αστυνομικών -Οι απίστευτοι διάλογοι (video)

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ. Ενα  περιστατικό που μονο στις ταινίες θα μπορούσε να έχει συμβεί έλαβε χώρα  το πρωί στου Ζωγράφου με πρωταγωνιστές μέλη του Ρουβίκωνα και αστυνομικούς. Και το μέγα ερώτημα είναι τώρα τι θα πει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γεροβασίλη!!!! Η αναρχική συλλογικότητα ειδοποιήθηκε ότι δύο «ύποπτα» άτομα σε μηχανάκι βρίσκονται έξω από το σπίτι μέλους του Ρουβίκωνα. Αμέσως η αναρχική ομάδα έσπευσε και.. περικύκλωσε τους δύο επιβαίνοντες στη μοτοσυκλέτα, πιστεύοντας ότι επρόκειτο για μέλη φασιστικής οργάνωσης. Στη συνέχεια τα μέλη του Ρουβίκωνα ζήτησαν από τα δύο άτομα να δείξουν τις ταυτότητές τους, πράγμα το οποίο έκαναν και απεδείχθη ότι είναι αστυνομικοί.

«Να πείτε στους πολιτικούς προϊσταμένους σας ότι θα έχουμε πρόβλημα, μας απειλούν τα σπίτια, με τα πολιτικά δεν ξέρουμε ποιος είναι ποιος, ας στείλουν με αστυνομικούς στολές» είπε μέλος της αναρχικής συλλογικότητας. «Εδώ λέμε τα δικά μας τα προβλήματα και δεν μας ακούνε» απάντησε ο ένας αστυνομικός».
Δείτε το βίντεο με τους απίστευτους διαλόγους μεταξύ αναρχικής συλλογικότητας και αστυνομικών που ανήρτησε ο Ρουβίκωνας:
Παράλληλα ο Ρουβίκωνας ανήρτησε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου κείμενο στο οποίο προειδοποιεί την ΕΛΑΣ: «Ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί».
Δείτε το κείμενο Ρουβίκωνα (σ.σ. διατηρείται η ορθογραφία του πρωτοτύπου):
Ρουβίκωνας: Παρέμβαση ενάντια σε υποπτους έξω απο σπίτι συντρόφου
Τον τελευταίο καιρό είναι σε εξέλιξη μια στρατηγική χαμηλής αλλά επίμονης έντασης απο την εξουσία εναντίον μας. Μέλη μας προσάγονται από την μέση του δρόμου, το ένα μετά το άλλο και οδηγούνται στην ασφάλεια για να αφεθούν μετά απο λίγο ελεύθερα. Επίσης έχουμε διαρκώς επίμονες και επιδεικτικές παρακολουθήσεις των οχημάτων μας σε όλη την διάρκεια μετακινήσεών μας προφανώς απο την ανστυνομία. Με ελεγχόμενες διαροές άλλωστε στον τύπο η ΕΛΑΣ έχει παραδεχθεί την ύπαρξη αυτής της στρατηγικής.
Δεν θα περιμέναμε το κράτος να κάτσει με σταυρωμένα χέρια στις δράσεις μας, ούτε να κωφεύσει απέναντι στις σειρήνες που επενδύουν στην ατζέντα νόμος και τάξη. Όταν όμως μέλη μας άρχισαν να στοχοποιούνται απο φασίστες η κατάσταση πέρασε τα όρια. Απειλές κάτω από τα σπίτια μας δεν προσπερνιούνται απο την αποδοχή ότι η δράση κατά της εξουσίας φέρνει και την αντίδρασή της.
Σήμερα το πρωί, σύντροφός μας στην περιοχή του Ζωγράφου, μας ειδοποίησε για την επίμονη και ύποπτη παρουσία δύο ατόμων σε παπί κάτω απο το σπίτι του. Μέλη μας έσπευσαν άμεσα στον χώρο και μετά απο λίγο τα δύο αυτά άτομα εντοπίστηκαν και περικυκλώθηκαν. Στην αρχή παρίσταναν τους άσχετους επικαλούμενοι διάφορες αντικρουώμενες δικαιολογίες για την παρουσία τους. Τα μέλη μας έδειξαν αυτοσυγκράτηση στην οποία βοήθησε και το γεγονός ότι τα δύο αυτά άτομα δεν έφεραν φασιστικά σύμβολα ούτε αντέδρασαν βίαια κάνοντας μας να υποθέσουμε απο τα πρώτα δευτερόλεπτα ότι μάλλον πρόκειται για ασφαλίτες. Μετά απο μια άγονη παράθεση δικαιολογιών, κι αφού άρχισε να γίνεται φανερό το μάταιο των προσπαθειών τους, ένας απο αυτούς έδειξε την αστυνομική του ταυτότητα.
Ξεκαθαρίζουμε σε όλους τους τόνους ότι, όπως οφείλουμε να πράξουμε απο τις απόψεις και την πολιτική μας ταυτότητα, δεν πρόκειται να αφήσουμε απροστάτευτα τα μέλη μας. Κάθε απειλή θα συναντά άμεση κινητοποίηση. Δεν γνωρίζουμε το μέτρο του συντονισμού κράτους και παρακράτους. Και δεν θα κάνουμε υποθέσεις. Ας ξέρουν όμως όλοι, και η ΕΛΑΣ ότι εμείς έτσι θα συνεχίσουμε να πράτουμε. Και ξεκαθαρίζουμε ότι η ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί, εφόσον μιλάμε για ασφαλίτες θα βαρύνει την ΕΛΑΣ και το κράτος.
Τέλος να καταγγείλουμε ότι σύντροφός μας μετά την παρέμβαση καταδιώχθηκε απο αστυνομικούς και στην οδό Σόλωνος στο ύψος της Νομικής παρά λίγο να έχουμε θανατηφόρο ατύχημα μετά απο δολοφονικό μπλοκάρισμα της μηχανής ενώ κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα.
Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας.
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν έχει ξαναγίνει: Ο Ρουβίκωνας ελέγχει ταυτότητες αστυνομικών -Οι απίστευτοι διάλογοι (video)"

Σκόπια: Η αντιπολίτευση δεσμεύθηκε να μην παρεμποδίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος συμμετείχαν ξεχωριστά οι δύο τάσεις του VMRO-DPMNE, τα μέλη της ρεφορμιστικής πτέρυγας και ο πρόεδρος του κόμματος , Χρίστιγιαν Μίτσκοσκι.

Ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση της ΕΕ, Γιόχανες Χαν, συναντήθηκε χωριστά και με τις δύο τάσεις της αντιπολίτευσης των Σκοπίων.

Οι ρεφορμιστές του VMRO-DPMNE εξέφρασαν τη θέλησή τους να συμμετάσχουν σε όλες τις συζητήσεις που γίνονται για τη Συμφωνία των Πρεσπών, και έλαβαν την ικανοποίηση του Επιτρόπου.

Μετά τη συνάντηση με τον επικεφαλής του VMRO-DPMNE, Χριστιγιάν Μίτσκοσκι, ο Γιόχανες έγραψε στο Twitter, ότι με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης είχε ‘μια χρήσιμη συζήτηση’.

«Κατέστησα σαφές, ότι η επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών πρέπει να γίνει τώρα και γρήγορα και να ολοκληρωθεί χωρίς κανένα εμπόδιο. Χαιρετίζω τη δέσμευσή του να μην εμποδίσει τη διαδικασία στο Κοινοβούλιο», έγραψε ο Χαν για τη συνάντηση με τον Μίτσκοσκι στο περιθώριο του Συνεδρίου του ΕΛΚ στο Ελσίνκι.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπια: Η αντιπολίτευση δεσμεύθηκε να μην παρεμποδίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών"

Προσοχή! Αν λάβετε τέτοια τα μηνύματα στο κινητό σας τρέξτε στην Αστυνομία

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για «φουσκωμένους» λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων και παράνομες χρεώσεις από 5ψήφιους αριθμούς καθώς νέα υπόθεση βλέπει το φως της δημοσιότητας. Στην υπόθεση 34χρονου Κρητικού που χρεώθηκε με 50 ευρώ, προστέθηκε και η περίπτωση 77χρονου από το Ηράκλειο ο οποίος είδε το λογαριασμό του ίδιου και της συζύγου να φουσκώνει κατά 214 ευρώ χωρίς καμία εξήγηση!

Μάλιστα άργησε να ανακαλύψει την απάτη καθώς επρόκειτο για εταιρικό πακέτο και μόνο όταν αντίκρισε ιδίοις όμμασι τους λογαριασμούς, έκπληκτος διαπίστωσε ότι επιβαρύνθηκε με μια οφειλή χωρίς να ανοίξει καν τα επίμαχα μηνύματα με τα οποία για ολόκληρους μήνες, όπως υποστηρίζει, τον επιβάρυναν εταιρίες.

Όπως καταγγέλλει ο Ε.Μ. στο neakriti.gr :«Ήταν δυσάρεστη έκπληξη όταν είδα την ανάλυση λογαριασμού που ζήτησα καθώς είδα ότι για το πρώτο τετράμηνο του 2018 μας είχαν χρεώσει σχεδόν 214 ευρώ! Μας εξαπάτησαν γιατί βλέπαμε στο δικό μου κινητό και της συζύγου μου μηνύματα τα οποία ούτε καν ανοίγαμε αλλά τα διαγράφαμε. Τα μηνύματα ήταν από τρεις εταιρίες 5ψήφιων και κάποια από αυτά σε καλούσαν να παίξεις ένα παιχνίδι. Ταυτόχρονα όμως σε χρέωναν χωρίς τη συγκατάθεσή σου».

Ο 77χρονος ενημερώθηκε από προηγούμενο δημοσίευμα για τη δικαίωση του 34χρονου σε ανάλογη υπόθεση και κινεί και ο ίδιος όπως είπε ανάλογη διαδικασία.

Όπως τόνισε: «Ήδη ζήτησα να μπλοκάρουν όλα τα μηνύματα που δέχομαι από 5ψήφιους αριθμούς και θα κινηθώ εναντίον των εταιριών μέσω του Συνηγόρου του Πολίτη και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Πρόκειται για μια μορφή απάτης και δεν θα το αφήσω έτσι…».

Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση του 34χρονου που χρεώθηκε παράνομα με 50 ευρώ από SMS δικαιώθηκε αφού οι εταιρίες με τα 5ψήφια νούμερα του επέτρεψαν τα χρήματα. Αυτό όμως αφού άρχισε να ψάχνει τα ίχνη εταιρίας-«φαντάσματος» αφού άλλη εταιρία διαχειρίζονταν το τηλεφωνικό κέντρο και άλλη τα μηνύματα. Έφτασε ακόμα και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το Συνήγορο του Πολίτη για να βρει το δίκιο του και επιστράτευσε τη δικηγόρο του για να βρει την άκρη του νήματος.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή! Αν λάβετε τέτοια τα μηνύματα στο κινητό σας τρέξτε στην Αστυνομία"

Με ευρύτατη πλειοψηφία πέρασε η τροπολογία για τα αναδρομικά

Ψηφίστηκε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία η τροπολογία για τα αναδρομικά σε ενστόλους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς και γιατρούς. Τα χρήματα που θα διατεθούν φτάνουν τα 820 εκατομμύρια, με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για την πρώτη από μια σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων που θα περάσουν από τη Βουλή το επόμενο διάστημα.

Υπέρ ψήφισαν όλα τα κόμματα (κυβέρνησης και αντιπολίτευσης), εκτός από τη Χρυσή Αυγή που ψήφισε “παρών”.

Μιλώντας στην Ολομέλεια ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε ένα πακέτο ευνοϊκών διατάξεων που θα έρθει προς ψήφιση, λέγοντας προς την αντιπολίτευση “θα λέτε ναι σε όλα”. Το επόμενο διάστημα θα κατατεθούν οι ρυθμίσεις που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ (π.χ. για μείωση εισφορών, ΕΝΦΙΑ) , ενώ το δρόμο για την Ολομέλεια θα πάρει και η διάταξη μη περικοπής των συντάξεων.

Πάντως στη συζήτηση δεν έλειψαν και οι πολιτικές κόντρες. Πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης πήραν το λόγο για να τονίσουν πως η χώρα βγήκε από τα μνημόνια και πλέον αλλάζει σελίδα. Την ίδια στιγμή η αντιπολίτευση κατηγορούσε το κυβερνών κόμμα πως επιχειρεί να κερδίσει πολιτικά από την εφαρμογή μιας δικαστικής απόφασης.

“Το ποιος εμπαίζει τους στρατιωτικούς θα το δουν οι στρατιωτικοί σε λίγες ημέρες στην τσέπη τους. Εγώ θα περίμενα, αντί να κάνετε αντιπολίτευση, να πείτε ότι και εσείς συμφωνείτε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να δοθούν σε αυτούς τους ανθρώπους τα χρήματα που έκλεψε από την τσέπη τους η κυβέρνηση το 2012» είπε στην Ολομέλεια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Πυρά στο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είχε ψηφίσει διάταξη της Νέας Δημοκρατίας για τα αναδρομικά στους ένστολους εξαπέλυσε ο γαλάζιος τομεάρχης Χρήστος Σταϊκούρας. Μεταξύ άλλων σημείωσε πως “η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε προλάβει το 2014 να καταβάλει όχι μόνο το 50% των αναδρομικών αλλά και να αποκαταστήσει με μόνιμο τρόπο τις μισές από τις απώλειες που οι συγκεκριμένοι κλάδοι είχαν υποστεί σε μισθούς και συντάξεις”.

“Ασφαλώς κάθε ενίσχυση των πολιτών σε αυτή τη δύσκολη και πολυετή συγκυρία της κρίσης είναι πολύ καλή εξέλιξη. Όμως, κανείς δεν δικαιούται την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων –και μάλιστα, ως προς κάποιους, την εφαρμογή του μισού των δικαστικών αποφάσεων- να την παρουσιάζει ως οικονομική του πολιτική” επεσήμανε από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ που μίλησαν στη Βουλή ζήτησαν να αποσυρθεί η τρίτη παράγραφος του άρθρου 6 της τροπολογία, εξαπολύοντας πυρά στην κυβέρνηση ότι επιχειρεί να κλείσει το δρόμο για τη διεκδίκηση όλων των απωλειών.

Από το Ποτάμι ο Γιώργος Αμυράς σημείωσε πως “ξεκίνησε επισήμως η προεκλογική περίοδος, καθώς 12 υπουργοί και οι δύο συγκυβερνήτες Τσίπρας και Καμμένος πήραν τον λόγο επ΄αφορμή της τροπολογίας για τα αναδρομικά.

Σημειώνεται πως με την διάταξη θα δοθούν αναδρομικά σε έξι κατηγορίες:

1. Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

2. Γιατρούς του ΕΣΥ, γιατρούς δημόσιας υγείας ΕΣΥ, επικουρικούς και ειδικευόμενους γιατρούς.

3. Μέλη του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού (ΔΕΚ), του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ και σε λοιπό προσωπικό.

4. Τα μέλη του μόνιμου καλλιτεχνικού προσωπικού της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

5. Δικαστικούς λειτουργούς και τα μέλη του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

6. Συνταξιούχους των ανωτέρω κατηγοριών προσωπικού.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Με ευρύτατη πλειοψηφία πέρασε η τροπολογία για τα αναδρομικά"

Στη Βουλή διαβιβάστηκαν δικογραφίες για Τσίπρα, Καμμένο και Κοτζιά

Ποινικές δικογραφίες για τους Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο και Νίκο Κοτζιά διαβίβασε η δικαιοσύνη στην Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο φάκελος που αφορά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας σχηματίστηκε μετά από μήνυση ιδιώτη που καταγγέλλει τον κ. Καμμένο για ψευδή δήλωση «πόθεν έσχες».

Δύο ξεχωριστές δικογραφίες αφορούν τον τέως υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και σχηματίστηκαν μετά από μηνύσεις για την συμφωνία των Πρεσπών. Τέλος, άλλες δύο δικογραφίες αφορούν τους κ. κ. Τσίπρα και Κοτζιά και σχηματίστηκαν επίσης για την συμφωνία των Πρεσπών

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Βουλή διαβιβάστηκαν δικογραφίες για Τσίπρα, Καμμένο και Κοτζιά"

«Αγώνας δρόμου» για να αποφευχθεί το «Grexit» του Ερυθρού Σταυρού

Την αυτόματη ενεργοποίηση του καθεστώτος αναστολής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού απ' όλα τα διεθνή όργανα του κινήματος, την 1η Ιανουαρίου 2019, είναι αποφασισμένος να αποτρέψει ο νέος πρόεδρός του, Ανδρέας Μαμαντόπουλος, ο οποίος εξελέγη σε έκτακτη συνεδρίαση του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, στις 5 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόκειται να ξεκινήσει αγώνα δρόμου, ώστε να προλάβει τα χρονοδιαγράμματα για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν για την επικαιροποίηση του καταστατικού, για την εγγραφή νέων μελών και τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών με διευρυμένη εκλογική βάση.

Τα παραπάνω άλλωστε αποτελούν προαπαιτούμενα για να ανακληθεί η απόφαση αναστολής της ιδιότητας του μέλους σε βάρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από την Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΟΕΣ).

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, παρουσία εκπρόσωπων της διεθνούς ομοσπονδίας και της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού που εργάζονται στη χώρα μας, ο κ. Μαμαντόπουλος, μίλησε για «παράτυπες ενέργειες εδώ και χρόνια στους κόλπους του συλλόγου» και για «μη τήρηση των προϋποθέσεων για την λειτουργία του», με αποτέλεσμα όπως είπε, να φτάσουμε στην σημερινή κατάσταση. «Νέα στάση του διοικητικού συμβουλίου, είναι η στενή και αρμονική συνεργασία με τα όργανα του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και την ελληνική Πολιτεία, που θα συμβάλει τελικώς στην αποφυγή του συγκεκριμένου δυσμενούς μέτρου, το οποίο ήδη προκαλεί αισθητές επιπτώσεις στον εθνικό σύλλογο».

Ο κ. Μαμαντόπουλος έδωσε έμφαση στον εκσυγχρονισμό και τον εκδημοκρατισμό του συλλόγου, ώστε όπως είπε, να μην αποτελεί «ένα κλειστό κλαμπ», τονίζοντας ότι η διοίκηση του ΕΕΣ θα προχωρήσει άμεσα στην έγκριση του νέου καταστατικού, λαμβάνοντας υπόψη τις υποδείξεις της διεθνούς ομοσπονδίας στην διεξαγωγή καταστατικής συνέλευσης εντός του τρέχοντος έτους, στην εγγραφή νέων μελών, και τέλος στην πραγματοποίηση νέων δημοκρατικών εκλογών με ευρεία κοινωνική βάση. «Ο ΕΕΣ έπρεπε να έχει εκσυγχρονιστεί και να εκδημοκρατιστεί εδώ και πολλά χρόνια. Τώρα, τρέχουμε να προλάβουμε τις ημερομηνίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαμαντόπουλος. Ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα προλάβουμε και ο ΕΕΣ δεν θα αποπεμφθεί».

Ιδιαίτερα αιχμηρή για τον προηγούμενο πρόεδρο, Νικόλαο Οικονομόπουλο, ήταν κατά την τοποθέτησή της, η αντιπρόεδρος του συλλόγου Βασιλική Κωνσταντινίδου, κατηγορώντας τον για «σοβαρή χρονοτριβή, σοβαρή περιφρόνηση στις ημερομηνίες που είχαν τεθεί», με αποτέλεσμα όπως είπε, να υπάρξουν καθυστερήσεις. Η τακτική ρήξης, πρόσθεσε, δεν είναι η τακτική που θα βοηθήσει τον ΕΕΣ να εκσυγχρονιστεί και εκδημοκρατισθεί.

Η διοίκηση εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα, ότι η έμπρακτη απόδειξη της διάθεσής της για τον πλήρη εκσυγχρονισμό και εκδημοκρατισμό του Οργανισμού θα τύχει της κατανόησης της διεθνούς ομοσπονδίας. Μάλιστα, χθες, ο κ. Μαμαντόπουλος είχε συνάντηση με τον επικεφαλής του γραφείου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού-Ερυθράς Ημισελήνου (Δ.Ο.Ε.Σ.) στην Ελλάδα, Ρουμπέν Κάνο, από τον οποίο και ζήτησε τη συμπαράσταση της διεθνούς ομοσπονδίας, προκειμένου η διοίκηση του ΕΕΣ να ολοκληρώσει με επιτυχία την αποστολή της, στο χρονικό διάστημα που απομένει. Ο Ρουμπέν Κάνο από την πλευρά του, δήλωσε ότι η διεθνής ομοσπονδία θα συνεχίσει να συνδράμει με κάθε δυνατό μέσο τον ΕΕΣ, ώστε ο σύλλογος να αποκτήσει μία στέρεα κοινωνική βάση και σύντομα να αποτελέσει παρελθόν η δυσάρεστη εξέλιξη της ενεργοποίησης της αναστολής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "«Αγώνας δρόμου» για να αποφευχθεί το «Grexit» του Ερυθρού Σταυρού"

Ανοίγει νέα συνοριακή διάβαση με Σκόπια στο Λαιμό- στις Πρέσπες

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των Σκοπίων, ανοίγει η συνοριακή διάβαση Ελλάδας – Σκοπίων, κοντά στην κοινότητα Λαιμός των Πρεσπών.

«Το άνοιγμα του σημείου διέλευσης των συνόρων στην επικράτεια του δήμου Λαιμός στο έδαφος της Ελλάδας, στο δήμο Πρεσπών, θεωρείται μια σημαντική παρέμβαση που έχει στόχο την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών και της παρέμβασης σε σοβαρά αναπτυξιακά χαρακτηριστικά που θα φέρουν πολλαπλά οφέλη στο περιβάλλον, στην ανάπτυξη στον κοινωνικό και οικονομικό τομέα της μεθοριακής περιοχής, δηλαδή της Οχρίδας, της Ρέσεν, της Καστοριάς και της Φλώρινας», σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοίγει νέα συνοριακή διάβαση με Σκόπια στο Λαιμό- στις Πρέσπες"

Τσίπρας: 34.500 προσλήψεις στο Δημόσιο έως το 2020 -Πού θα γίνουν (βίντεο)

Στις 34.500 ανέβασε τις προσλήψεις που θα γίνουν στο Δημόσιο την διετία 2019-2020 ο πρωθυπουργός. Συγκεκριμένα, ο Α.Τσίπρας μιλώντας στον alpha τόνισε ότι:
-Το 2019 θα γίνουν 8.500 προσλήψεις με βάση το 1 προς 1 συν 7.500 που έχει ήδη εξαγγείλει, 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και 3.500 για το «Βοήθεια στο Σπίτι», για τις οποίες, όπως είπε έχουμε εξασφαλίσει τους πόρους.  «Το 2019 αναμένεται να έχουμε 8 με 8.500 αποχωρήσεις από το Δημόσιο. Θα έχουμε 8 με 8.500 προκηρύξεις θέσεων εργασίας στο Δημόσιο εκεί που έχουμε ανάγκη από τον ΑΣΕΠ συν 7.500 που έχω εξαγγείλει επιπρόσθετα, γιατί έχουμε βρει τους δημοσιονομικούς πόρους: 4.500 στην ειδική αγωγή εκπαιδευτικούς και 3.000 για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
-Το 2020 18.500 προσλήψεις, 8.500 από το 1 προς 1 και 10.000 από την διαγραφή των κληρικών από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Μάλιστα, όπως είπε, οι προκηρύξεις των θέσεων αυτών θα γίνουν το 2019 για να καλυφθούν το 2020. «Το 2020 που αναμένεται να έχουμε 8500 αποχωρήσεις άρα και προσλήψεις θα έχουμε συν 10.000 προσλήψεις», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Θα προσλάβουμε γιατρούς, νοσηλευτές, δασκάλους, καθηγητές εκεί έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία, εκεί θα κάνουμε προσλήψεις».
Αναφορικά με το πώς θα καλυφθεί το δημοσιονομικό κόστος των 200 εκατ. ευρώ, μιας και το κράτος θα δίνει αντίστοιχο ποσό για την μισθοδοσία των κληρικών,  o πρωθυπουργός τόνισε ότι «θα βρούμε τον τρόπο να το καλύψουμε. Μη ανησυχείτε θα βρούμε τον τρόπο να κάνουμε προσλήψεις εκεί που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία», πρόσθεσε.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας: 34.500 προσλήψεις στο Δημόσιο έως το 2020 -Πού θα γίνουν (βίντεο)"

Δώδεκα προσαγωγές στην Αλβανία μετά την κηδεία Κατσίφα

Στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου έχουν οδηγηθεί πέντε εκπρόσωποι της ελληνικής ομογένειας, καθώς και επτά ακόμα άτομα, λίγη ώρα μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες.

Πρόκειται για τους Μπάμπη Καραθάνο, Πρόεδρο Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Θωμά Στέφο πρώην μέλος Γενικού Συμβουλίου ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, Χρήστο Ντούτση, πρώην Έπαρχο Άνω Δρόπολης, Αντρέα Κούρτη, σύμβουλο Δήμου Ηλιούπολης, και ακόμα ένα άτομο.

Μάλιστα ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών επικοινώνησε με τον ΑΝΤ1 και δήλωσε ότι βρίσκεται υπό περιορισμό στο αστυνομικό τμήμα χωρίς να γνωρίζει αν έχει προσαχθεί ή συλληφθεί.

Όπως δήλωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, τα 12 άτομα έχουν προσαχθεί για εξακρίβωση στοιχείων, διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 ώρες.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί από την Αλβανική Αστυνομία το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, χωρίς όμως να έχει γνωστοποιηθεί ο λόγος για τον οποίο προσήχθησαν οι 12.

Το πρωί είχαν προσαχθεί άλλα τέσσερα άτομα τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα.

Πλήθος κόσμου συνόδεψε στην τελευταία του κατοικία, τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά Αλβανών αστυνομικών ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Εκατοντάδες πολίτες είχαν συγκεντρωθεί έξω από την εκκλησία όπου τελέστηκε η κηδεία και ανέμεναν το φέρετρο με τον 35χρονο ώστε να το ακολουθήσουν προς το νεκροταφείο του χωριού Βουλιαράτες.

Όταν η πομπή εξήλθε της εκκλησίας οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναξαν «αθάνατος».

Η κηδεία πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα οδύνης, δέκα ημέρες μετά τον θάνατο του 35χρονου, η σορός του οποίου μεταφέρθηκε στην εκκλησία καλυμμένη με μια τεράτια ελληνική σημαία, που είχε φτιάξει ο ίδιος. Παράλληλα, οι συγκεντρωμένοι τραγούδησαν το «έχω μία αδερφή, κουκλίτσα αληθινή» (τραγούδι για τη Βόρειο Ήπειρο), έψαλαν τον εθνικό ύμνο και φώναξαν συνθήματα όπως «το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει» και «αίμα στο χώμα, χιλιάδες στον αγώνα».

Μετά το πέρας της κηδείας, πραγματοποιήθηκε πορεία έως τον κεντρικό δρόμο στους Βουλιαράτες, που ενώνεται με τον δρόμο προς Κακαβιά, με την οικογένεια να ζητά η διαμαρτυρία να είναι ειρηνική.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Δώδεκα προσαγωγές στην Αλβανία μετά την κηδεία Κατσίφα"

Σκόπια: Το όνομα «Σέβερνα Μακεντόνια» ψηφίστηκε από τη Συνταγματική Επιτροπή

Με ψήφους 10 υπέρ, 5 κατά, και μία αποχή, η Επιτροπή Συνταγματικών Θεμάτων ενέκρινε την πρόταση για αλλαγή της ονομασίας του κράτους από ‘΄Ρεπούμπλικα Μακεντόνια- «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σε ‘Ρεπούμπλικα Σέβερνα Μακεντόνια’- «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» σε κάθε αναφορά του Συντάγματος, εκτός από το άρθρο 36 το οποίο έχει ιστορική πτυχή.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο βουλευτής Ιλίγια Ντιμόφσκι, δήλωσε ότι το VMRO-DPMNE εργάζεται για να καταστήσει τις συνταγματικές αλλαγές λιγότερο επιβλαβείς.

Εκτός από τη Συμφωνία της Οχρίδας, πρότεινε να κληθούν ιστορικοί να εξετάσουν τα άλλα τρία έγγραφα προκειμένου να συμπεριληφθούν στις τροπολογίες του προοιμίου.

Οι Αλβανοί ζητούν να περιγραφούν αναλυτικά οι λαοί της χώρας

Το κόμμα «Συμμαχία για τους Αλβανούς», του Ζιγιαντίν Σέλα, δήλωσε ότι η τροποποίηση του προοιμίου δεν πρέπει να υπερφορτωθεί με την ιστορία.

Σύμφωνα με τον Σέλα, η μη αναφορά των λαών που ζουν στη χώρα είναι λάθος.

Ο ίδιος επιδιώκει με τις συνταγματικές αλλαγές να τεθούν τα θεμέλια ενός διεθνικού κράτους.

Ο Σέλα ζήτησε στην αναφορά του «μακεδονικού λαού» να μην ακολουθεί το: ‘καθώς και οι πολίτες που ζουν στην επικράτεια’, αλλά να ακολουθήσει αμέσως μετά τον «μακεδονικό λαό» το εξής: "καθώς και ο αλβανικός λαός, οι Βλάχοι, ο τουρκικός λαός, ο σερβικός λαός, οι Ρομά, οι Βόσνιοι και άλλοι», είπε.
Σε απάντηση στις προτάσεις αυτές, ο πρωθυπουργός κ. Ζάεφ, είπε ότι δεν μπορεί να αποκλεισθεί κανένα σημείο που θα μπορούσε να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στο πνεύμα της διεθνοτικής συνύπαρξης και των ευρωατλαντικών αρχών.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπια: Το όνομα «Σέβερνα Μακεντόνια» ψηφίστηκε από τη Συνταγματική Επιτροπή"

Χειροπέδες σε ιδιοκτήτες ταξιδιωτικού γραφείου στο κέντρο - Πώς έβγαζαν χρήματα εξαπατώντας πελάτες

Περισσότερα από 36.000 ευρώ είχαν βάλει στην τσέπη τους οι ιδιοκτήτες ταξιδιωτικού γραφείου που εξαπατούσαν τους πελάτες τους συστηματικά και αποσπούσαν χρήματα για ταξίδια, τα οποία τελικά δεν πραγματοποιούνταν με διάφορες προφάσεις.

Ειδικότερα, εξιχνιάστηκαν συνολικά 39 περιπτώσεις ενώ οι ιδιοκτήτες συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ομόνοιας. Πρόκειται για μία αλλοδαπή και έναν Έλληνα, που κατηγορούνται για εξαπάτηση πελατών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες, οι οποίοι διατηρούσαν ταξιδιωτικό γραφείο σε περιοχή της Αθήνας, εξαπατούσαν συστηματικά και αποσπούσαν χρήματα από πελάτες τους για ταξίδια, τα οποία τελικά δεν πραγματοποιούντο με διάφορες προφάσεις.

Πρσέλκυαν μέσω διαδικτύου τα θύματά τους

Για να προσελκύσουν τα θύματά τους διαφήμιζαν μέσω διαδικτύου, σε εξαιρετικά προσιτές τιμές, εκδρομές και ταξίδια τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Στη συνέχεια και αφού οι ενδιαφερόμενοι έρχονταν σε επαφή μαζί τους, συμφωνούσαν να τους καταβάλλουν χρηματικά ποσά, τα οποία κυμαίνονταν από 60 έως 4.700 ευρώ.

Προκειμένου μάλιστα να γίνουν πιο πειστικοί καταρτούσαν και τους απέδιδαν έγγραφα, με τα στοιχεία του ταξιδιωτικού Γραφείου, τα οποία κατείχαν θέση είτε αποδεικτικού της χρηματικής καταβολής, είτε κάρτας επιβίβασης για τις μετακινήσεις τους, είτε ταξιδιωτικού κουπονιού προπληρωμένων υπηρεσιών.

Τελικά και λίγες μέρες πριν την πραγματοποίηση των υποτιθέμενων ταξιδιών, οι δράστες προφασιζόμενοι διάφορους λόγους, ενημέρωναν τα θύματα ότι το ταξίδι τους ακυρώθηκε.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν 39 περιπτώσεις απάτης, που σημειώθηκαν το χρονικό διάστημα από τον περασμένο Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο.

Επισημαίνεται ότι οι δράστες, από την παράνομη δραστηριότητα αποκόμισαν όφελος που υπερβαίνει τις 36.000 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε στον Ανακριτή, ο οποίος εξέδωσε εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων οι δράστες συνελήφθησαν για απάτη κατά εξακολούθηση και συναυτουργία.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χειροπέδες σε ιδιοκτήτες ταξιδιωτικού γραφείου στο κέντρο - Πώς έβγαζαν χρήματα εξαπατώντας πελάτες"

ΑΑΔΕ: Επιστροφή ΦΠΑ για νεόδμητα με αναδρομική μείωση της αντικειμενικής

Επιστροφή του ΦΠΑ σε κατασκευαστές και αγοραστές νεόδμητων κτιρίων, για τα οποία μειώθηκε αναδρομικά η αντικειμενική αξία, προβλέπει εγκύκλιος για τη συμμόρφωση της ΑΑΔΕ με απόφαση του ΣτΕ (4446/2015).

Η εγκύκλιος του διοικητή τη ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή προβλέπει ότι ο υποκείμενος στον φόρο κατασκευαστής, ο οποίος είναι ο είναι ο υπόχρεος στον ΦΠΑ, πρέπει να υποβάλει μέχρι 30/4/2019 αίτηση στη ΔΟΥ του ακινήτου, όπου είχε υποβληθεί η ειδική δήλωση ΦΠΑ, με την οποία γνωστοποιείται η αναδρομική μείωση της αντικειμενικής αξίας του συγκεκριμένου ακινήτου, το οποίο είχε φορολογηθεί στην αντικειμενική αξία ως μεγαλύτερη και ζητείται η επιστροφή του υπερβάλλοντος ποσού. Με την αίτηση υποβάλλονται από τον υποκείμενο στον φόρο κατασκευαστή δύο υπεύθυνες δηλώσεις:

-Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνει είτε α) ότι το υπερβάλλον ποσό του φόρου για το οποίο ζητάει την επιστροφή επιβάρυνε τον ίδιο είτε β) ότι το ποσό του φόρου για το οποίο ζητάει την επιστροφή επιβάρυνε τον αγοραστή στον οποίο και θα το καταβάλει όπως οφείλει.

-Υπεύθυνη δήλωση με την οποία ο υποκείμενος/κατασκευαστής θα βεβαιώνει ότι δεν έχει ασκηθεί ενδικοφανής ή δικαστική προσφυγή.

Παράδειγμα:

Πωλήθηκε ακίνητο στις 5/6/2015 με τίμημα 100.000 €, αντικειμενική 150.000 €, και κόστος 140.000 €. Έστω ότι ο φόρος εισροών προς έκπτωση ανέρχεται στα 5.000 €. Ο φόρος καταβλήθηκε με δύο διπλότυπα, βάσει δήλωσης [επί της αξίας των 100.000€ Χ23% = 23.000 – 5.000 (φόρος εισροών προς έκπτωση) = 18.000 €] και βάσει ελέγχου [επί της αξίας των 150.000 Χ23%=34.500 (αναλογών φόρος) – 23.000 (αναλογών φόρος βάσει δήλωσης) =11.500 €]. Η αντικειμενική αξία μειώθηκε αναδρομικά βάσει της ΑΥΟ ΠΟΛ.1009/18.1.2016 και διαμορφώθηκε για το εν λόγω ακίνητο στις 130.000 €. Ο υπόχρεος στο φόρο κατασκευαστής υποβάλλει αίτηση με την οποία γνωστοποιεί την αλλαγή της αντικειμενικής αξίας στη ΔΟΥ του ακινήτου και ζητά την επιστροφή του υπερβάλλοντος ποσού. Η ΔΟΥ ελέγχει εκ νέου την αρχική ειδική δήλωση λαμβάνοντας υπόψη α) την Απόφαση 4446/2015 του ΣτΕ, β) την αρχική ειδική δήλωση που έχει υποβληθεί για το ακίνητο, γ) την αίτηση του υποκειμένου/κατασκευαστή με την οποία γνωστοποιείται η αναδρομική μείωση της αντικειμενικής αξίας και ζητείται η επιστροφή του υπερβάλλοντος ποσού. Βάσει των ανωτέρω, συντάσσει νέα έκθεση ελέγχου και εκδίδει πράξη υπολογίζοντας τη μείωση της φορολογητέας ύλης ως εξής:

Αξία βάσει ελέγχου ακινήτου αρχικής δήλωσης: 150.000 ΦΠΑ: 34.500

ΦΠΑ για καταβολή βάσει ελέγχου αρχικής δήλωσης: [αναλογών βάσει ελέγχου φόρος: 34.500 – αναλογών βάσει δήλωσης φόρος: 23.000] ΦΠΑ:11.500

Αξία βάσει εκ νέου ελέγχου (κατόπιν της αναδρομικής μείωσης)1:140.000 ΦΠΑ: 32.200

ΦΠΑ κατόπιν εκ νέου ελέγχου [αναλογών βάσει ελέγχου φόρος 32.200 - αναλογών βάσει δήλωσης φόρος: 23.000] ΦΠΑ: 9.200

Διαφορά φόρου βάσει ελέγχου που πρέπει να επιστραφεί: 11.500 - 9.200 = 2.300

Επομένως, το ποσό που θα επιστραφεί στον κατασκευαστή δεν είναι το σύνολο της διαφοράς μεταξύ της παλαιάς και της αναδρομικά αναπροσαρμοσμένης αντικειμενικής αξίας, καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση η μεγαλύτερη αξία, η οποία πρέπει να υπολογιστεί ως αξία βάσει ελέγχου δεν είναι πλέον η αναπροσαρμοσμένη αντικειμενική αξία αλλά το κόστος. Συνεπώς το ποσό που θα επιστραφεί θα είναι η διαφορά μεταξύ της παλαιάς αντικειμενικής και του κόστους, ως βάσει ελέγχου αξίας (δηλ. 2.300 ΕΥΡΩ).

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Επιστροφή ΦΠΑ για νεόδμητα με αναδρομική μείωση της αντικειμενικής"

O Δήμος Μυκόνου δίνει «13ο μισθό» στους δημόσιους υπαλλήλους

Έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο για να καταλάβει τις πρώτες 116.500 ευρώ στους δημόσιους υπαλλήλους που εργάζονται στη Μύκονο, έλαβε ο Δήμος του νησιού.

Αυτό είναι το πρώτο μέρος της συνολικής δαπάνης 300.000 που θα προσφέρει ο Δήμος ως ειδικό βοήθημα, προκειμένου οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Μυκόνου να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο υψηλό κόστος ζωής του ελληνικού «Πριγκιπάτου».

Το ποσό των 116.500 ευρώ θα καταβληθεί άμεσα στους δικαιούχους που θα κάνουν… πρόωρα Χριστούγεννα. Μεταξύ των πρώτων δικαιούχων του «13ου μισθού» είναι οι εργαζόμενοι σε ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμενικό και Κέντρο Υγείας Μυκόνου. Αυτό το βοήθημα εντάσσεται σε έναν ενιαίο στρατηγικό σχεδιασμό στήριξής τους, που περιλαμβάνει ακόμη την εξασφάλιση στέγης και διατροφής.

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, καθώς ένα δίκαιο αίτημά μας που έλαβε τη μορφή νομοθετήματος, παίρνει σάρκα και οστά. Νησιωτικοί ή άλλοι απομακρυσμένοι Δήμοι της χώρας, έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρέχουν κίνητρα σε δημόσιους υπαλλήλους των απολύτως απαραίτητων υπηρεσιών που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία κάθε τοπικής κοινωνίας, ώστε να καλύπτονται τα κενά που εμφανίζονταν εδώ και χρόνια, σε θέματα ασφάλειας, υγείας, παιδείας κλπ. Γνωρίζουμε όλοι τη μεγάλη προσφορά των γιατρών, εκπαιδευτικών, αστυνομικών, λιμενικών, διασωστών του ΕΚΑΒ, πυροσβεστών κλπ δημοσίων λειτουργών, όπως επίσης και τις σημαντικές περικοπές που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια. Όπως επίσης, αξιολογούμε θετικά τις θυσίες που έκαναν προκειμένου να ανταπεξέρχονται στο λειτούργημα που επιτελούν. Αυτό είναι το έμπρακτο ευχαριστώ μας για όσα έχουν προσφέρει στην τοπική κοινωνία της Μυκόνου» δήλωσε μετά την απόφαση ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, προσωπική πρόταση του οποίου αποτέλεσε ο νόμος 4483/2017 που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων και πλέον υλοποιείται απρόσκοπτα, ύστερα και από τη θεώρηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "O Δήμος Μυκόνου δίνει «13ο μισθό» στους δημόσιους υπαλλήλους"

Σταθάκης: Το πρώτο εξάμηνο του 2021 θα έχει ολοκληρωθεί το Κτηματολόγιο

«Η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου αποτελεί μια από τις υψηλότερης σημασίας μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση για την πορεία ολοκλήρωσης του Κτηματολογίου, που διοργάνωσε ο φορέας Ελληνικό Κτηματολόγιο.

«Θεσπίσαμε έναν νόμο - τομή, με τον οποίο εξοβελίζουμε παθογένειες δεκαετιών και αντικαθιστούμε το καθεστώς της γκρίζας ζώνης, με κανόνες, ρυθμίσεις και διάφανο ρυθμιστικό πλαίσιο», τόνισε και πρόσθεσε: «Παραλάβαμε το Κτηματολόγιο σε ποσοστό 25% και φιλοδοξούμε το α' εξάμηνο του 2021 να έχει ολοκληρωθεί στο σύνολο της ελληνικής Επικράτειας, έχοντας θεσμοθετήσει, για πρώτη φορά, έναν ενιαίο φορέα, με την ενοποίηση των υποθηκοφυλακείων με τα κτηματολογικά γραφεία».

Όπως σημείωσε ο υπουργός, στο τέλος του 2017 υπογράφηκαν, μεταξύ άλλων, 27 συμβάσεις που αφορούν την κτηματογράφηση του 63% της έκτασης της χώρας και την καταγραφή του 43% των δικαιωμάτων πολιτών επί της ακίνητης περιουσίας τους.

Επίσης, είπε ότι με την ολοκλήρωση θα κτηματογραφηθούν 132.000 km2 γης της ελληνικής επικράτειας, ενώ 39 εκατ. δικαιώματα πολιτών επί της ακίνητης περιουσίας τους θα καταγραφούν και θα διασφαλιστούν

Αναφερόμενος στα οφέλη, τόνισε πως από την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου δημιουργείται ασφάλεια δικαίου για τις επενδύσεις και διασφαλίζονται τα δικαιώματα των πολιτών επί της ακίνητης περιουσίας τους. Ταυτόχρονα, το Ελληνικό Δημόσιο αποκτά «τίτλους» για την περιουσία του μέσω του Εθνικού Κτηματολογίου.

«Πρόκειται για μια παρέμβαση στρατηγικής σημασίας, καθώς αποτελεί βασική προϋπόθεση για τον αξιόπιστο χωροταξικό σχεδιασμό της χώρας. Η μεταρρύθμιση αυτή δεν είναι μεμονωμένη, διότι θα ήταν ημιτελής. Συμπληρώνεται με δυο επιπλέον πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση: Την ανάρτηση των δασικών χαρτών και τη χάραξη γραμμής αιγιαλού», είπε ο υπουργός.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Σταθάκης: Το πρώτο εξάμηνο του 2021 θα έχει ολοκληρωθεί το Κτηματολόγιο"

«Βόμβα» Μητρόπουλου: Η τροπολογία για τα αναδρομικά, βάζει ταφόπλακα στις διεκδικήσεις συνταξιούχων

Για τροπολογία -εμπαιγμό κάνει λόγο ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος σχολιάζοντας την νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την επιστροφή αναδρομικών σε ενστόλους, δικαστές, πανεπιστημιακούς και γιατρούς ΕΣΥ.
Ο κ. Μητρόπουλος χαρακτήρισε «Δούρρειο Ίππο» και «πλυντήριο» του νόμου Κατρούγκαλου την τροπολογία για τα αναδρομικά.
«Η κυβέρνηση δίνει ένα τμήμα αναδρομικών στους ένστολους αποφλοιωμένα από τα δώρα, ενώ αυτό είναι το κυρίαρχο αίτημα. Είναι μια τροπολογία-εμπαιγμός. Είναι ντροπή και όνειδος για την αναιμική μας δημοκρατία και πρέπει αμέσως να αποσυρθεί» τόνισε ο κ. Μητρόπουλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Xfm 9,43) και κάλεσε τα κόμματα να την καταψηφίσουν.
Οπως εξήγησε, η κυβέρνηση «βρίσκει ως πρόσχημα την ικανοποίηση τμήματος των αναδρομικών για να βάλει ταφόπλακα στα δώρα όλων των συνταξιούχων» και προειδοποίησε: «Αν ψηφιστεί αυτή η τροπολογία θα μπει τέλος σε όλα τα αναδρομικά δώρα συνταξιούχων και μισθωτών».
Οπως εξήγησε η τροπολογία-«δούρειος ίππος», εκτός από την επιστροφή τμήματος μόνο των αναδρομικών μετά από επιλεκτική εφαρμογή των αποφάσεων των Ανωτάτων Δικαστηρίων που έχουν καταδικάσει αμετακλήτως όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, περιλαμβάνει και ρυθμίσεις που είναι απαράδεκτες και επικίνδυνες για τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα όλων των μισθωτών και συνταξιούχων της πατρίδας μας αφού :
α. παρεμβαίνει βάναυσα στη λειτουργία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, ακυρώνοντας αμετάκλητες αποφάσεις της για τους μισθούς, τις συντάξεις και τα τρία επιδόματα-Δώρα,
β. έρχεται προς ψήφιση λίγες μέρες πριν εκδοθούν οι αποφάσεις του ΣτΕ επί προσφυγών κατά διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου που συζητήθηκαν στις 4-10-2017,
γ. επαναφέρει προς επαναψήφιση τον νόμο Κατρούγκαλου 4387/2016 και τον ν. 4472/2017, με τον οποίο ψηφίστηκαν δραστικές περικοπές για όλους ανεξαιρέτως τους μισθωτούς και συνταξιούχους.
Οπως εξήγησε, πέρα από τη ρύθμιση για επιστροφή των αναδρομικών σε υλοποίηση αμετακλήτων δικαστικών αποφάσεων Ανωτάτων Δικαστηρίων, επιχειρείται από την κυβέρνηση:
  • Η επιστροφή τμήματος μόνον των αναδρομικών στους ενστόλους και τους υπαγομένους στα ειδικά μισθολόγια, εξαιρώντας τα τρία Δώρα-επιδόματα για τα οποία η κυβέρνηση έχει καταδικαστεί να τα δίνει εφ’ όρου ζωής στους συνταξιούχους και καθ’όλο τον εργασιακό βίο στους μισθωτούς,
  • Η ακύρωση αμετακλήτων αποφάσεων των Ανωτάτων Δικαστηρίων επιχειρώντας βάναυση θεσμική παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στην ανεξάρτητη λειτουργία της δικαστικής,
  • Η επαναφορά προς επαναψήφιση του ν. 4387/2016, οι περισσότερες διατάξεις του οποίου έχουν προσβληθεί στα Ανώτατα Δικαστήρια και αναμένεται η δημοσίευση αποφάσεων τις επόμενες ημέρες.
  • Η επαναφορά προς επαναψήφιση του ν. 4472/2017 που προνομοθέτησε μεγάλες μισθολογικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, το άρθρο 155 του οποίου έχουν προσβάλλει οι ένστολοι, όλοι οι μισθωτοί του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα ενώπιον των Δικαστηρίων και επίκειται η έκδοση αποφάσεων,
  • Τέλος, η προσπάθεια ολικής «επανα-νομιμοποίησης» από το Κοινοβούλιο να αναγορευθεί ο ν. 4387/2016 σε νόμο-«πλυντήριο» για το «ξέπλυμα» όλων των προηγούμενων μνημονιακών περικοπών και την κατάργηση πολυετών δικαιωμάτων μισθωτών και συνταξιούχων.
Ο κ. Μητρόπουλος απαντώντας στο ερώτημα για το πού θα μπορούσε να βρει η κυβέρνηση χρήματα για την επιστροφή δώρων και επιδομάτων στους συνταξιούχους εάν δικαιωθούν δικαστικά απάντησε: «Μπορεί σε βάθος χρόνου να γίνει ένας συμψηφισμός, αφού οι μεν συνταξιούχοι έχουν υποχρεώσεις και οφειλές προς την κυβέρνηση και εκείνη οφειλές στους συνταξιούχους».
Οι δανειστές θέλουν να μπει στο Υπερταμείο η περιουσία της Εκκλησίας
Παράλληλα, ο κ. Μητρόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί νομικά τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδας (τους 8.000 κληρικούς δηλαδή) άσκησε δριμύτατη κριτική στην συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας.
«Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να παίξει παιχνίδια σε βάρος του κατώτατου κλήρου. Σε κανένα σημείο του πλανήτη δεν έχουν καταργηθεί 10.000 θέσεις εργασίας» τόνισε και πρόσθεσε: «Είναι στον αέρα η συμφωνία καθώς υπάρχουν ανοικτά θέματα. Ποιος θα είναι ο εργοδότης των κληρικών; Ο Μητροπολίτης; Πού θα απευθύνονται; Ποιος θα τους επιβάλλει ποινές, ποιος θα τους πληρώνει;».
Εκανε λόγο για «παιδιαρίσματα που έχει φτιάξει η μνημονιακή πολιτική» και χαρακτήρισε ως «ανακοινωθέν προχειρότητας» τα όσα συμφώνησαν Τσίπρας-Ιερώνυμος.
Ο κ. Μητρόπουλος προειδοποίησε ότι αυτή την εβδομάδα θα πάρει αποφάσεις ο κλήρος, και πως «θα αντιδράσουμε σθεναρά στο να καταργηθεί ο κλάδος».
Τέλος, ο γνωστός εργατολόγος αποκάλυψε ότι «είναι παλιά απαίτηση των δανειστών να μπει η εκκλησιαστική περιουσία στο υπερταμείο. Απώτερος στόχος είναι να απαλλοτριωθεί και να πάει στο υπερταμείο».
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "«Βόμβα» Μητρόπουλου: Η τροπολογία για τα αναδρομικά, βάζει ταφόπλακα στις διεκδικήσεις συνταξιούχων "

Μόνιμο διορισμό 15.000 εκπαιδευτικών ως το 2021 εξήγγειλε -ξανά- ο Γαβρόγλου

Σε βάθος τριετίας, θα προσληφθούν, για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, 15.000 εκπαιδευτικοί: 4.500 το 2019, 5.250 το 2010, 5.250 το 2021, είπε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τα αναδρομικά των καθηγητών των ΑΕΙ.

«Όπως ξέρετε, έχουμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αναπληρωτών καθηγητών οι οποίοι τα χρόνια της κρίσης έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και στήριξαν το εκπαιδευτικό μας σύστημα και πρέπει και εμείς να δούμε με ποιο καλύτερο τρόπο -πάντα μέσα στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας- θα μπορέσουμε να καταλήξουμε στο σύστημα των προσλήψεων», τόνισε ο υπουργός παιδείας και πρόσθεσε: «Βεβαίως, δεν έλειψαν και τα ευτράπελα δημοσιεύματα ότι όλα αυτά είναι παροχολογία, ότι όλα αυτά δεν έχουν υλική βάση. Τα είπαν πριν τη δημοσίευση του Προϋπολογισμού, αλλά όταν είδαν ότι στον Προϋπολογισμό προβλέπεται το κονδύλι, δεν εξέφρασαν ούτε ένα στοιχείο αυτοκριτικής».

Για την επιστροφή των αναδρομικών στους καθηγητές των ΑΕΙ ο Κ. Γαβρόγλου τόνισε “Σήμερα, λοιπόν, με την καταβολή των αναδρομικών στους καθηγητές του Πανεπιστημίου και καθηγητές των ΤΕΙ, όπως και στο ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό μαζί και το εργαστηριακό εκπαιδευτικό προσωπικό, λύνουμε μία αδικία από τις πολλές που έχει υποστεί αυτός ο τόπος και από τις πολλές που έχουν υποστεί οι διαφορετικές κοινωνικές κατηγορίες. Το ίδιο γίνεται και για τους ερευνητές και για τους ειδικούς λειτουργικούς επιστήμονες των ερευνητικών μας κέντρων».

«Νομίζουμε πάλι ότι είναι ένα στέρεο βήμα προς την κανονικότητα, ένα στέρεο βήμα που θα μας βοηθήσει και στη συγκρότηση του ενιαίου χώρου έρευνας και εκπαίδευσης στο μεγάλο μεταρρυθμιστικό σχέδιο που έχουμε με τη συζήτηση για τη νέα αρχιτεκτονική των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών μας Ιδρυμάτων και τις συνέργειες ανάμεσα στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ. Και είναι πραγματικά μία ακόμη, μικρή ενδεχομένως αλλά σημαντική ψηφίδα σε αυτό το νέο μωσαϊκό που απεικονίζει μία νέα πραγματικότητα και για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μόνιμο διορισμό 15.000 εκπαιδευτικών ως το 2021 εξήγγειλε -ξανά- ο Γαβρόγλου"

Η Βασιλική Θάνου ζητεί φοροαπαλλαγή 25% για τα εισοδήματά της το 2011-12

Ενώπιον του Μισθοδικείου συζητήθηκε η αίτηση της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου και νυν νομικού συμβούλου του Μαξίμου, Βασιλικής Θάνου, με την οποία ζητεί την φοροαπαλλαγή κατά 25% του ακαθάριστου εισοδήματος της για την οικονομική χρήση 2011-2012.

Η αίτηση της πρώην προέδρου βασίζεται στην απόφαση του Μισθοδικείου του 2013, που έχει κρίνει, ότι τη συγκεκριμένη φοροαπαλλαγή των βουλευτών τη δικαιούνται και οι δικαστικοί και οι εισαγγελικοί λειτουργοί.

Το ανώτατο δικαστήριο είχε αποφανθεί, ότι το Σύνταγμα καθιερώνει την ισότητα των τριών εξουσιών και ομοίως και των αποδοχών τους. Ωστόσο, αυτή η φοροαπαλλαγή καταργήθηκε -τόσο για τους βουλευτές, όσο και τους δικαστές- λόγω της δημοσιονομικής συγκυρίας της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ανάλογες προσφυγές έχει καταθέσει η συντριπτική πλειοψηφία των δικαστικών λειτουργών.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Βασιλική Θάνου ζητεί φοροαπαλλαγή 25% για τα εισοδήματά της το 2011-12"

Bloomberg: Έλληνες συνταξιούχοι γίνονται μετανάστες στη Βουλγαρία για να επιβιώσουν

Για μετανάστευση Ελλήνων συνταξιούχων στη Βουλγαρία, μια από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης, προκειμένου να καταφέρουν να επιβιώσουν με τις πενιχρές συντάξεις τους κάνει λόγο το Bloomberg.
«Η Ελλάδα είναι μεταξύ των προορισμών για άλλους Ευρωπαίους συνταξιούχους, αλλά οι δικοί της πολίτες, που είδαν τις συντάξεις τους να περικόπτονται τουλάχιστον 20 φορές στη διάρκεια της παρατεταμένης κρίσης χρέους, κοιτάζουν τώρα να ζήσουν τα στερνά τους χρόνια στο φτηνότερο βόρειο γείτονα της ΕΕ. Κι ίσως είναι χαρούμενοι που το πήραν απόφαση καθώς οι συνταξιούχοι βρίσκονται ξανά στο σταυρόνημα της πιθανής σύγκρουσης της Ελλάδας με τους πιστωτές, της πρώτης από την έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κινδυνεύει να δώσει την εντύπωση ότι κάνει βήματα πίσω στις μεταρρυθμίσεις καθώς προσπαθεί να αποφύγει την εφαρμογή των περικοπών των συντάξεων, που έχουν προγραμματιστεί για τον επόμενο χρόνο», σημειώνει το πρακτορείο.
Και αναφέρει το παράδειγμα ενός 75χρονου χήρου εδώ και πέντε χρόνια, ονόματι Γιώργου, από τη Θεσσαλονίκη που μάζεψε τα πράγματα του και πήγε στη Σόφια, όπου ζει «σαν βασιλιάς», όπως λέει, με τη σύνταξη των 800 ευρώ.
«Φυσικά υπάρχουν δυσκολίες στην προσαρμογή και με τους φίλους. Αλλά με τα χρήματα που έχω μπορώ να γυρνάω συχνά στην Ελλάδα κι έχω τη δυνατότητα να κάνω ταξίδια», είπε.
Εν αναμονή, στα τέλη Νοεμβρίου όπως είπε Ευρωπαίος αξιωματούχος, της απόφασης για το σχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση Τσίπρα στην Κομισιόν και το οποίο περιλαμβάνει ένα σενάριο χωρίς περικοπές συντάξεων, Έλληνες συνταξιούχοι μαζεύουν τα μπογαλάκια τους για να πάνε στη Βουλγαρία, όπου το κόστος ζωής -το χαμηλότερο στην ΕΕ- ήταν τον περασμένο χρόνο το μισό από εκείνο στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.
«Αν και υπάρχουν λίγα δεδομένα για να διαπιστωθεί πόσο διαδεδομένη είναι αυτή η μετακίνηση Ελλήνων συνταξιούχων προς το βορρά, σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία πιθανώς κερδίζει έδαφος. Στη Σόφια η βενζίνη στοιχίζει 1,15 ευρώ το λίτρο, στην Αθήνα περίπου 1,60. Ο εσπρέσο κοστίζει 2,30 ευρώ, η ίδια μάρκα στην Ελλάδα 4.70. Το εισιτήριο στο μετρό 80 λεπτά, ενώ στην Αθήνα 1,40. Ενώ οι χρεώσεις κινητής τηλεφωνίας είναι οι μισές απ’ ό,τι στην Ελλάδα», αναφέρει το άρθρο.
«Γενικά ή ζωή είναι 30% φτηνότερη απ’ ό,τι στην Ελλάδα, αν επιλέξεις να μείνεις στη Σόφια, το Μπουργκάς ή το Πλοβντίβ. Σε μικρότερες πόλεις ή χωριά η ζωή είναι ακόμη φτηνότερη», διαπιστώνει ο Γιώργος.
Η Βουλγαρία των 7 εκ. κατοίκων ελπίζει τον ερχόμενο Ιούλιο να ενταχθεί στον ERM-2, τον προθάλαμο της ευρωζώνης, καθώς εκπληρώνει τα κριτήρια αν και ο πληθωρισμός έπιασε 3,6% τον Σεπτέμβριοι -υψηλό πενταετίας.
Αλλά ακόμη κι αυτές οι αυξήσεις τιμών δεν ανησυχούν ιδιαίτερα Έλληνες συνταξιούχους όπως ο 71χρονος Νίκος από την Αθήνα, που είδε τη σύνταξή του να κόβεται κατά 45% στη διάρκεια της κρίσης «κι ίσως μπει κι άλλο ψαλίδι», αναφέρει το Bloomberg, «αν οι πιστωτές υποχρεώσουν την κυβέρνηση Τσίπρα να προχωρήσει σε νέες περικοπές».
«Εξακολουθώ να ζω πολύ άνετα εδώ καθώς οι τιμές όλων των αγαθών και υπηρεσιών είναι πολύ χαμηλότερες απ’ ό,τι στην Ελλάδα», λέει. «Σπάνια έρχομαι πλέον στην Αθήνα. Με επισκέπτεται συχνά ο γιος μου και πάντα βρίσκει κι αγοράζει πράγματα που είναι ακριβότερα στην Ελλάδα».
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Bloomberg: Έλληνες συνταξιούχοι γίνονται μετανάστες στη Βουλγαρία για να επιβιώσουν "

Δεν μπόρεσε ο Σπίρτζης να «υπερασπιστεί» τις θέσεις Λυμπερόπουλου κατά της Taxibeat

Ο υπουργός Μεταφορών κ. Σπίρτζης βρέθηκε σήμερα στα δικαστήρια ως μάρτυρας υπεράσπισης του Θύμιου Λυμπερόπουλου που κατηγορείτο για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της Taxibeat.

Ο κ. Λυμπερόπουλος, κάποτε Καραμανλικός αλλά πάντα λαϊκιστής είχε κατηγορήσει την ΒΕΑΤ για πράγματα και πράξεις που δεν ισχύουν.
Ο υπουργός κ. Σπίρτζης, εκλήθη να τον υπερασπίσει αλλά στις επίμονες ερωτήσεις των δικηγόρων δεν μπόρεσε να πείσει ούτε ότι κατάλαβε ( πως δουλεύουν οι εταιρείες μεσολάβησης) ούτε ότι έχει κάτι κακό να προσάψει στην ΒΕΑΤ.

Να μην ξεχάσουμε ότι σήμερα χιλιάδες πολίτες ταλαιπωρήθηκαν από την απεργία των ΤΑΧΙ που συμπαραστέκονταν στον κατηγορούμενο συνδικαλιστή πρόεδρό τους.

Στο πλευρό του κ. Λυμπερόπουλου εκτός από τον κ. Σπίρτζη βρέθηκαν και ο πρώην Υφυπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, αλλά και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και ένθερμος υπερασπιστής της συμφωνίας των Πρεσπών -που μάλλον θα μεταπηδήσει στον ΣΥΡΙΖΑ - ο κ. Παπαχριστόπουλος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν μπόρεσε ο Σπίρτζης να «υπερασπιστεί» τις θέσεις Λυμπερόπουλου κατά της Taxibeat"

Η Αίγυπτος βάζει τέλος στη μπούρκα!

Η Αίγυπτος στην προσπάθεια της να βάλει ένα τέλος στον ισλαμικό εξτρεμισμό εξετάζει δια του νόμου την απαγόρευση της χρήσης μπούρκας σε δημόσιους χώρους.

Δεκάδες επιθέσεις ισλαμιστών εξτρεμιστών -όπως εκείνη της περασμένης εβδομάδες από τζιχαντιστές που εκτέλεσαν έξι Κόπτες Χριστιανούς- έχουν συγκλονίσει τα τελευταία χρόνια την βορειοαφρικανική χώρα, όπου οι μουσουλμάνοι αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού.

Το σχέδιο νόμου που κατέθεσε η βουλευτής Γκάντα Ατζάμ και το οποίο εξετάζει η Βουλή της χώρας, προβλέπει την επιβολή προστίμου 1.000 Αιγυπτιακών λιρών (κάπου 50 ευρώ) στις γυναίκες που θα αψηφούν την απαγόρευση και θα φορούν μπούρκα σε δημόσιους χώρους μεταξύ των οποίων νοσοκομεία, κλινικές, σχολεία, θέατρα, κινηματογράφοι και μουσεία.

Όπως είπε η βουλευτής, σκοπός του νομοσχεδίου είναι «να υποστηρίξει τις προσπάθειες του κράτους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Πολιτικοί αναλυτές, όπως ο Αχμάντ Σαρμπίνι, εκτιμούν ότι η μπούρκα «δημιουργεί ένα κενό ασφαλείας καθώς πολλοί τρομοκράτες -άνδρες και γυναίκες- τη χρησιμοποιούν για να κρύβουν την ταυτότητά τους και να παρεισφρύουν σε δημόσιους χώρους».

Η απαγόρευση «δεν θα συνιστά περιορισμό των ελευθεριών, ούτε θα αντιστρατεύεται τη θρησκεία καθώς ο ισλαμικός νόμος δεν υποχρεώνει τις γυναίκες να φορούν τη μπούρκα», είπε.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση δίνει εδώ και δεκαετίες μάχη με τον ισλαμικό εξτρεμισμό, η οποία επικεντρώνεται τα τελευταία χρόνια στη χερσόνησο του Σινά, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί εκεί από το 2013 από τζιχαντιστές, ενώ στο σταυρόνημα των τελευταίων βρίσκεται και η κοπτική μειονότητα, που θρηνεί δεκάδες νεκρούς σε επιθέσεις σε διάφορα σημεία της χώρας.

Η μπούρκα έχει απαγορευτεί σε αρκετές δυτικές χώρες, αρχής γενομένης από τη Γαλλία το 2010.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Αίγυπτος βάζει τέλος στη μπούρκα!"

Έντονες αντιδράσεις των ενστόλων για τα αναδρομικά: «Άνθρακες ο θησαυρός»

Πέραν των πολιτικών αντιπαραθέσεων που έχουν ξεσπάσει εντός της Βουλής, η απόφαση της κυβέρνησης να επιστρέψει αναδρομικά ύψους 820 εκατ. ευρώ από τις περικοπές των μνημονίων στα ειδικά μισθολόγια, προκαλεί και τις έντονες αντιδράσεις ενώσεων ενστόλων που κάνουν λόγο για «κοροϊδία».
Τόσο οι στρατιωτικοί, όσο και οι αστυνομικοί εξέδωσαν σκληρές ανακοινώσεις κατηγορώντας την κυβέρνηση για «εμπαιγμό»,.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) καλεί τους αρμόδιους να απαντήσουν πριν την ψήφιση της τροπολογίας:
«Αληθεύει ότι κόβεται μια για πάντα το δικαίωμα στα δώρα μας;
Αληθεύει ότι δεν επιστρέφουν οι μισθοί μας στα επίπεδα του 2012;
Αληθεύει, ότι δεν θα πληρωθούμε τα νυχτερινά μας;
Αληθεύει ότι μας κόβουν μία διετία αναδρομικών;»
«Όλα αυτά αποτελούν την βάση της εργασίας μας και της καθημερινής μας αγωνίας. Αποτελούν τον αγώνα των οικογενειών μας. Η ΠΟΜΕΝΣ από τον Μάιο 2017 τα είχε διατυμπανίσει προς όλες τις κατευθύνσεις. Με την τελευταία δε ανακοίνωση, έχει ενημερώσει ποιοι ήταν υπέρ του νέου μισθολογίου επισημαίνοντας ότι οι στρατιωτικοί δεν θα δεχθούν άλλον εμπαιγμό», αναφέρει η ΠΟΜΕΝΣ.
Παράλληλα καλεί «σε εγρήγορση όλους τους συναδέλφους, για συμπόρευση, απομονώνοντας φωνές, αυτόκλητων εκπροσώπων, που αποδεδειγμένα πλέον παραπληροφορούν τους εν ενεργεία Στρατιωτικούς. Η κοροϊδία τέλος!»
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ, ο πρόεδρος των Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Βασίλης Ροζής έκανε λόγο για «μεγάλη κοροϊδία. Τα αναδρομικά είναι μέχρι τον Μάιο του 2016 οπότε τέθηκε σε ισχύ ο νόμος Κατρούγκαλου».
«Είναι ένα επίδομα γιατί δεν επανυπολογίζονται οι συντάξεις μας και δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας» τόνισε ο κ. Ροζής κάνοντας λόγο για «αποσπασματική αποκατάσταση που μας βρίσκει αντίθετους γιατί δεν εφαρμόζει τη νομιμότητα που μας είχαν υποσχεθεί». Προαναγγέλοντας νομικές αντιδράσεις ο κ. Ροζής κατέληξε: «να σταματήσει ο εμπαιγμός, χίλιες φορές να μας πουν ότι δεν έχουν χρήματα».
Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων καταγγέλλει πως η κυβέρνηση εφαρμόζει πλημμελώς τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας:
«Χθες, 07-11-2018, απογευματινές ώρες, κατετέθη σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η υπ’ αριθ. 1796/141 τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών που ρυθμίζει, μεταξύ άλλων, την καταβολή εφάπαξ χρηματικών ποσών στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.
Ειδικότερα, με τις διατάξεις του άρθρου 1 της ως άνω τροπολογίας, ρυθμίζεται:
α) Η εφάπαξ καταβολή αναδρομικών αποδοχών από 01-08-2012 έως 31-12-2016. Οι εν λόγω αποδοχές αντιστοιχούν στη διαφορά μεταξύ των μηνιαίων αποδοχών που ίσχυαν προ της 01-08-2012 και αυτών που κατεβλήθησαν με τις διατάξεις του άρθρου 86 του ν.4307/2014.
β) Ο χρόνος, η διαδικασία, οι προβλεπόμενες από τις κείμενες διατάξεις κρατήσεις και κάθε άλλο αναγκαίο ζήτημα για την καταβολή των παραπάνω αποδοχών καθορίζεται με ΚΥΑ που θα εκδοθεί μεταγενέστερα της δημοσίευσης του νόμου.
γ) Οι αποδοχές που ίσχυαν μέχρι την 31-12-2016, δεν επηρεάζονται από την ανωτέρω ρύθμιση και συνεπώς παραμένει αμετάβλητη η προσωπική διαφορά του νέου μισθολογίου (άρθρο 155 του ν.4472/2017).
Από τα παραπάνω συμπεραίνεται ότι, η Κυβέρνηση, υπό το βάρος απειλής επιβολής κυρώσεων από την Ειδική Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ, εναρμονίζεται πλημμελώς με τις αμετάκλητες αποφάσεις του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου, αφού, ναι μεν καταβάλει τις αναδρομικές αποδοχές για το χρονικό διάστημα από 01-08-2012 έως 31-12-2016, αλλά δεν επαναφέρει όμως τους μισθούς μας στα επίπεδα που ίσχυαν την 31-07-2012.
Δηλαδή, οι μισθοί που καταβάλλονται από την 01-01-2017 στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου ειδικού μισθολογίου (το οποίο σχεδιάστηκε και ψηφίστηκε από την ίδια Κυβέρνηση), θα συνεχίσουν:
α) να είναι αντισυνταγματικοί,
β) να είναι ανεπαρκείς για την αντιμετώπιση του κόστους αξιοπρεπούς διαβίωσής τους,
γ) να είναι δυσανάλογοι της σημασίας της αποστολής των στελεχών και
δ) να μην υπολογίζουν τις ιδιαίτερες συνθήκες ασκήσεως και επικινδυνότητας του επαγγέλματός τους.
Επιπρόσθετα, παρατηρείται το εξής οξύμωρο και αντιφατικό, ενώ ρυθμίζονται οι αποδοχές μέχρι την 31-12-2016 για τον υπολογισμό των αναδρομικών που δικαιούμαστε με βάση τις αμετάκλητες αποφάσεις των Δικαστηρίων, δεν υπολογίζονται αυτές στο νέο ειδικό μισθολόγιο για τη διαμόρφωση της προσωπικής διαφοράς μας. Άραγε, γιατί συνεχίζεται η εφαρμογή ενός άμεσου μέτρου που υπεβλήθη για την αντιμετώπιση της παρατεταμένης οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης, ενώ ήδη έχουμε βγει από τα μνημόνια;;;
Καλούμε την Κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, να συμμορφωθεί πλήρως με τις αμετάκλητες αποφάσεις του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου, να αποσύρει τη διάταξη της παραγράφου 3 του άρθρου 1 της παραπάνω τροπολογίας και ναμπει άμεσα σε διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τη διαμόρφωση ενός νέου μισθολογίου που θα είναι ανάλογο του κοινωνικού μας έργου και σύμφωνο πάντα με τις Συνταγματικές και Ευρωπαϊκές Αρχές της αξιοπρεπούς διαβίωσης και της ειδικής μισθολογικής μεταχείρισης των ενστόλων.
Η Ομοσπονδία μας, τέλος, δηλώνει απερίφραστα ότι, εφόσον η Ελληνική Πολιτεία εξακολουθεί να μην εναρμονίζεται με τις αποφάσεις των Δικαστηρίων, θα συνεχίσει ακάθεκτη τον αγώνα της για την επαναφορά των αποδοχών μας στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012. Άλλωστε, προς την κατεύθυνση αυτή κινείται και η εκ νέου προσφυγή στο ΣτΕ(11/2017), κατά των μισθολογικών ρυθμίσεων των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως διαμορφώθηκαν με το νέο ειδικό μισθολόγιο του ν.4472/2017».
newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Έντονες αντιδράσεις των ενστόλων για τα αναδρομικά: «Άνθρακες ο θησαυρός»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news