facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Eurogroup: Στο καναβάτσο η Ιταλία-«Αν δεν συμμορφωθείτε, τέλος η ευρωζώνη»

Ο Τζοβάνι Τρία δεν κατάφερε να πείσει τους υπόλοιπους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης ότι ο ιταλικός προϋπολογισμός θα προωθήσει την ανάπτυξη και θα αντιμετωπίσει το ζήτημα του χρέους.

Το Eurogroup στη συνεδρίαση της Δευτέρας αποδέχθηκε τις ενστάσεις της Κομισιόν για τον ιταλικό προϋπολογισμό και κάλεσε τη Ρώμη να προχωρήσει σε διορθώσεις. Παρόλα αυτά, ο Τρία επανέλαβε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. «Ζητήσαμε την υπβολή νέου προσχεδίου προϋπολογισμού, ή ενός αναθεωρημένου», είπε ο Πιερ Μοσκοβισί μετά το Eurogroup. «Αναμένουμε να γίνει έως τις 13 Νοεμβρίου και αυτό είναι μια αναγκαιότητα», συμπλήρωσε ο Επίτροπος Οικονομικών.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι υπουργοί Οικονομικών ήταν τουλάχιστον επιφυλακτικοί απέναντι στις διαβεβαιώσεις του Τρία. Χαρακτηριστική η αντίδραση του Μπρούνο Λεμέρ. «Δεν μπορείς να βγεις από μία κρίση ξοδεύοντας!», είπε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το Politico.

Ο Λεμέρ κάλεσε την Ιταλία να σεβαστεί τους κανόνες, τονίζοντας μάλιστα ότι «ο,τιδήποτε διαφορετικό θα σήμαινε το τέλος της ευρωζώνης». Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ, οι χώρες-μέλη πρέπει να τηρούν το έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ και το χρέος κάτω από το 60% του ΑΕΠ. Στα τέλη του προηγούμενου έτους το ιταλικό έλλειμμα ήταν 2,4% και το δημόσιο χρέος 132% του ΑΕΠ, το δεύτερο μεγαλύτερο στην ΕΕ μετά την Ελλάδα.

Η Κομισιόν έχει δώσει διορία στη Ρώμη να κάνει αλλαγές στο προσχέδιο του προϋπολογισμού έως τις 13 Νοεμβρίου. Ιταλοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Ρώμη θα απαντήσει έως τότε, αλλά δεν διευκρίνισαν αν θα γίνουν διορθώσεις.

«Συμφωνούμε με την εκτίμηση της Κομισιόν», αναφέρει η ανακοίνωση του Eurogroup. «Ανυπομονούμε η Ιταλία και η Κομισιόν να εμπλακούν σε έναν ανοιχτό και εποικοδομητικό διάλογο και η Ιταλία να συνεργαστεί στενά με την Κομισιόν στην προετοιμασία ενός αναθεωρημένου προσχεδίου προϋπολογισμού», τονίζεται ακόμη.

Ομως, αποχωρώντας από το Eurogroup ο Τρία δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεν είναι σε διαδικασία αλλαγής του προϋπολογισμού, αλλά δήλωσε πως η Ρώμη είναι ακόμη δεσμευμένη στην επιδίωξη διαλόγου με την Κομισιόν. Επίσης, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τα ιταλικά ομόλογα θα ανακάμψουν. «Ελπίζουμε ότι τα spread θα πέσουν όταν η αγορά κατανοήσει τη στρατηγική μας», συμπλήρωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Eurogroup: Στο καναβάτσο η Ιταλία-«Αν δεν συμμορφωθείτε, τέλος η ευρωζώνη» "

Οι Αλβανοί παραδίδουν τη σορό του Κ.Κατσίφα: Έγινε δεκτό το αίτημα της οικογένειας!

Η Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων της Αλβανίας δέχθηκε το επίσημο αίτημα των μελών της οικογενείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα για την παράδοση της σορού που παραμένει στο νεκροτομείο για 9η ημέρα.

Όπως αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ, μαζί με την σορό του 35χρονου, ο δικηγόρος Ευθύμιος Ναυρίδης θα παραλάβει αντίγραφο του αλβανικού ιατροδικαστικού Ινστιτούτου για να το παραδώσει στα μέλη της οικογένειας του θύματος.

Ο πατέρας του Κωνσταντίνου είχε ζητήσει να παραλάβει την σορό του τρεις ημέρες μετά το θάνατό του αφού πρώτα παραιτήθηκε από την παράλληλη εμπειρογνωμοσύνη από Έλληνα ιατροδικαστή.

Το αίτημα του Γιάννη Κατσίφα παραδόθηκε στο Γραφείο της Εισαγγελίας Σοβαρών Εγκλημάτων και ύστερα από πολυήμερη αργοπορία εξέδωσε την θετική απάντησή της σήμερα.

himara
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Αλβανοί παραδίδουν τη σορό του Κ.Κατσίφα: Έγινε δεκτό το αίτημα της οικογένειας!"

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την κατάσταση με τους Ρομά κατέθεσαν οι Αστυνομικοί Βοιωτίας

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τής Ένωσης Βοιωτίας: Την Παρασκευή 05/11/2018 η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, διά του νόμιμου εκπροσώπου της παρουσία του νομικού συμβούλου, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στρεφόμενη κατά παντός υπευθύνου για την εγκληματικότητα πέριξ του καταυλισμού Ρομά στην περιοχή του Πυρί Θηβών Βοιωτίας.

 Οι συνεχείς οχλήσεις της Ε.Α.Υ.Βοιωτίας προς τους πολιτειακούς και υπηρεσιακούς φορείς σχετικά με το μείζον πρόβλημα ασφαλείας που παρουσιάζεται στην γέφυρα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θήβας- Λιβαδειάς, έχουν μέχρι σήμερα μείνει αναπάντητες σε αντίθεση με τα καθημερινά σχεδόν κρούσματα παραβατικότητας  (ληστειών, κλοπών , ξυλοδαρμών , φθορών κτλ).


 Ως εκ τούτου η Ε.Α.Υ.Βοιωτίας με βαρύ αίσθημα ευθύνης τόσο απέναντι στους συμπολίτες μας όσο και απέναντι στα μέλη της, απευθύνεται στην Ελληνική δικαιοσύνη ως μέσω έσχατης αντίδρασης, επιζητώντας λύση και απόδοση ευθυνών σε αυτούς οι οποίοι διά της αδράνειάς τους επιτρέπουν τη λειτουργία ενός καταυλισμού υπό απάνθρωπες συνθήκες στους διαβιούντες  σε αυτόν, ταυτόχρονα με την μετατροπή μιας ολόκληρης περιοχής σε ‘’φόβο και τρόμο’’ για διερχόμενους οδηγούς και κατοίκους.
 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την κατάσταση με τους Ρομά κατέθεσαν οι Αστυνομικοί Βοιωτίας"

Έξι κλειδιά για τα αναδρομικά στους συνταξιούχους

Έξι κλειδιά ξεκλειδώνουν το «γρίφο» των αναδρομικών στις συντάξεις. Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι μειώσεις δώρων και συντάξεων που επιβλήθηκαν το 2012 αλλά κρίθηκαν αντισυνταγματικές το 2015.
Το ενδιαφέρον των διεκδικήσεων στρέφεται στο χρονικό κενό ανάμεσα στην απόφαση του ΣτΕ το 2015 και τον νόμο Κατρούγκαλου που επιχειρεί μέσω του επανυπολογισμού να συμμορφωθεί με την απόφαση- πιλότο του ΣτΕ.
Σύμφωνα με το «Έθνος» τα έξι βασικά σημεία που πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι είναι τα εξής:
Τι σημαίνει η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους
Η ιστορία της πρόσφατης γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που υπαγορεύει στον ΕΦΚΑ να μην ασκήσει έφεση και άρα να καταβάλει αναδρομικά ποσά σε δύο συνταξιούχους της ΔΕΗ ξεκινά τον Δεκέμβριο του 2015. Τότε κατατέθηκαν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών 5 αγωγές για συνταξιούχους της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και του Δημοσίου. Για μια εξ αυτών εξηγεί στο «Έθνος» ο δικηγόρος Βαγγέλης Τσικαρδώνης επισπεύσθηκε η εκδίκαση λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας των συνταξιούχων. Οι υπόλοιπες αγωγές θα εκδικαστούν τον Ιανουάριο του 2019. Η επίμαχη απόφαση επιδικάζει ποσά από τον Ιούλιο του 2015 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2015 λόγω της απόφασης του ΣτΕ που εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2015 και απορρίπτει τις διεκδικήσεις πριν από τον Ιούλιο του 2015.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο «η πρόταση του ΝΣΚ αφορά αποκλειστικά στην εν λόγω απόφαση, χωρίς να αποκλείεται για μελλοντικές αποφάσεις τα Ταμεία να αποφασίσουν την κατάθεση ενδίκων μέσων».
Ποιο είναι το χρονικό παράθυρο για τις διεκδικήσεις;
Κρίσιμη μεταβλητή για όλες τις διεκδικήσεις είναι το χρονικό διάστημα για το οποίο κάθε συνταξιούχος μπορεί να κερδίσει αναδρομικά. Το «παράθυρο» άνοιξε τον Ιούνιο του 2015 με τις αποφάσεις του ΣτΕ. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε τότε αντισυνταγματικές τις περικοπές του 2012 σε δώρα και συντάξεις, αλλά για λόγους δημοσίου συμφέροντος είπε πως όσοι δεν είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη δεν μπορούν να ζητήσουν αναδρομικά για τα έτη 2012- Ιούνιος 2015. Δηλ. οι σημερινές αγωγές αφορούν στα έτη μετά το 2015. Το ίδιο παράθυρο επιχειρεί να κλείσει ο νόμος Κατρούγκαλου με τον επανυπολογισμό όλων των παλαιών συντάξεων στη βάση του νέου συστήματος και εφόσον βέβαια κριθεί συνταγματικός. Η μία προσέγγιση αντιχνεύει καταρχάς το όποιο «κενό» στο διάστημα Ιούνιος 2015- Μάιος 2016, όταν δηλ. ψηφίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου, ενώ βάζει στο κάδρο και το ότι είναι σε ισχύ νέα ριζική ασφαλιστική μεταρρύθμιση που δημιουργεί καινούριο τοπίο. Η δεύτερη προσέγγιση υποστηρίζει πως τα αναδρομικά μπορούν να αναζητηθούν από τον Ιούνιο του 2015 έως τον Δεκέμβριο του 2018, καθώς ο επανυπολογισμός και η προσωπική διαφορά που βγάζουν από το «τραπέζι» τις αντισυνταγματικές περικοπές τίθενται σε πλήρη ισχύ από τον Ιανουάριο 2019.
Παραγραφή- Αιτήσεις
Μείζονα ρόλο στις διεκδικήσεις παίζει το ζήτημα της παραγραφής. Νομικοί υποστηρίζουν πως για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα η παραγραφή αξιώσεων είναι πενταετής, ενώ για τους συνταξιούχους του Δημοσίου είναι διετής. Υπάρχουν ωστόσο νομικές απόψεις που θέτουν την παραγραφή στην πενταετία και για τους συνταξιούχους του Δημοσίου, όπως επίσης και άλλες που υποστηρίζουν ότι η παραγραφή είναι για όλους διετής. Σε κάθε περίπτωση η αίτηση προς τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ θεωρείται όχληση και διακόπτει την παραγραφή των αξίωσεων.
Επικείμενη κρίση του ΣτΕ για τον νόμο Κατρούγκαλου
Ρόλο- κλειδί στη διαδικασία θα παίξει η επικείμενη απόφαση του ΣτΕ για τον επανυπολογισμό των παλαιών συντάξεων του νόμου Κατρούγκαλου. Συγκλίνουσες απόψεις εκτιμούν πως αν το ΣτΕ κρίνει συνταγματικό τον τρόπο με τον οποίο ο επανυπολογισμός αλλάζει τις συντάξεις, ενσωματώνοντας τις περικοπές του 2012, τότε το «παράθυρο» των διεκδικήσεων θα κλείσει ως προς την περίοδο την οποία καλύπτει ο νόμος 4387 του 2016.
Τι συνεπάγονται οι αγωγές
Αγωγές που είχαν ήδη ασκηθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2015 πιθανότατα θα ευδοκιμήσουν και θα δικαιωθούν αναδρομικά από το 2012. Για τις αγωγές που ασκούνται τώρα, η μία νομική προσέγγιση υποστηρίζει πως ο χρόνος από το 2015 έως το 2018 δεν μπορεί να ενοποιηθεί, παρόλο που ο νόμος του 2016 διατηρεί τις συντάξεις στα επίπεδα που διαμορφώθηκαν μετά το δεύτερο μνημόνιο. Η άλλη νομική προσέγγιση επιμένει ότι μπορεί να διεκδικηθεί η επιστροφή των περικοπών για 42 μήνες, δηλ. για το διάστημα Ιούνιος 2015- Δεκέμβριος 2018. Σε κάθε περίπτωση οι αγωγές που θα υποβληθούν σήμερα θα προσδιοριστούν πιθανότατα σε 3-4 χρόνια πρωτόδικα.
Ποιοι εμπίπτουν στις αντισυνταγματικές μειώσεις
Οι περικοπές του 2012 που κρίθηκαν αντισυνταγματικές αφορούν:
Συνταξιούχους του πρώην ΙΚΑ και πρώην ΕΤΕΑΜ. Όσοι είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής 1000 ευρώ και άνω το 2012 και υπέστησαν «ψαλίδια».
Συνταξιούχους των Ταμείων των πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών, για τους οποίους είναι εξαιρετικά υψηλές οι περικοπές των κύριων συντάξεων.
Συνταξιούχους του πρώην ΟΑΕΕ. Όσοι είχαν το 2012 άθροισμα κύριας και επικουρικής 1.000 ευρώ και άνω υπέστησαν και τα ψαλίδια, ενώ οι χαμηλοσυνταξιούχοι έχασαν μόνο τα δώρα.
Συνταξιούχους του πρώην ΝΑΤ
Συνταξιούχους του πρώην ΟΓΑ οι οποίοι δεν είχαν περικοπές στο βασικό ποσό αλλά έχασαν το σύνολο των δώρων αφού είχαν εξαιρεθεί από τον νόμο του 2010 που μείωνε τα δώρα στα 800 ευρώ τον χρόνο.
newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Έξι κλειδιά για τα αναδρομικά στους συνταξιούχους"

Θρασεία η Σκοπιανή υπουργός Άμυνας: «Οι Ελληνες δεν μπορούν να τραγουδούν το "Μακεδονία Ξακουστή"»!

Την έντονη δυσφορία της εξέφρασε η Σκοπιανή υπουργός Άμυνας για τα συνθήματα που ακούστηκαν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και ειδικότερα για το «Μακεδονία Ξακουστή», λέγοντας πως θέσει το ζήτημα αυτό στην Ελλάδα!
Η υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, κληθείσα να σχολιάσει τα συνθήματα περί ελληνικότητας της Μακεδονίας, δήλωσε πως αυτά δεν κινούνταν στο πνεύμα της φιλίας των δύο χωρών, κάνοντας λόγο για δυνάμεις που αντιτίθενται στην περιφερειακή συμφιλίωση και οι οποίες θα συνεχίσουν να δοκιμάζουν τα Βαλκάνια.
Αυτό δείχνει, είπε η υπουργός, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ο σωστός τρόπος για την επίλυση των προβλημάτων αυτών, προαναγγέλλοντας ότι οι Σκοπιανοί θα θέσουν το ζήτημα αυτό στη συνέχεια!
Δηλαδή μας απειλούν οι Σκοπιανοί να μην τραγουδάμε το «Μακεδονία  Ξακουστή»!
Είναι σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι τόσο αφοσιωμένη στην ολοκλήρωση της συμφωνίας όσο κι εμείς, πρόσθεσε σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ. «Ωστόσο, στην Ελλάδα, όπως και στη «Μακεδονία» η κυβέρνηση δεν είναι ο μόνος πολιτικός παράγοντας που θα καθορίσει τη συμφωνία»είπε. Και πρόσθεσε:
«Το έχουμε δει στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων που διοργανώνονται από την αντιπολίτευση ή άλλες πολιτικές ομάδες, οι οποίες έδειξαν ότι μπορεί ακόμη και να είναι επιρρεπείς στη βία».
Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι ται λέει τόσο η Σκοππιανή υπουργός όσο τι πράττει η Ελληνική κυβέρνηση. Δεν είναι καθόλου απίθανο στο αμέσως προσεχές μέλλον και με πρόσχημα την «φιλία και την συνεργασία των δύο λαών» και την συμφωνία στις Πρέσπες να το απαγορεύσουν.

Αφιερωμένο στη Σκοπιανή υπουργό. :

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Θρασεία η Σκοπιανή υπουργός Άμυνας: «Οι Ελληνες δεν μπορούν να τραγουδούν το "Μακεδονία Ξακουστή"»!"

Δημοσκόπηση -ανατροπή: Η διαφορά ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ & τα ποσοστά των κομμάτων

Σαφές προβάδισμα 9,7 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία. Αυτό προκύπτει από τη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Interview που παρουσίασε απόψε η «Βεργίνα Τηλεόραση».
Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 31,6% έναντι 21,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Η συσπείρωση της ΝΔ φτάνει το 84% ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνεται στο 53%.
Σκληρή θα είναι η μάχη για την τρίτη θέση καθώς η δημοσκόπηση δίνει 6,9% στη Χ.Α και 6,5% στο Κίνημα Αλλαγής.
Ακολουθεί στην πέμπτη θέση το ΚΚΕ με 6% και όλα τα υπόλοιπα κόμματα κινούνται κάτω από το όριο του 3% που θα τους επιτρέψει την είσοδό τους στην επόμενη Βουλή.
Το αξιοσημείωτο από τη δημοσκόπηση της εταιρείας Interview είναι ότι το 43% θεωρεί πως ο Τζορτζ Σόρος παρεμβαίνει στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Αντίθετα, το 17% δηλώνει ότι δεν παρεμβαίνει ο Τζόρτζ Σόρος ενώ ένα ποσοστό 40% δεν γνωρίζει και δεν απαντά στο συγκεκριμένο ερώτημα.
Τέλος όσον αφορά στη στάση του προέδρου της Δημοκρατίας, το 56% θεωρεί πως ο Προκόπης Παυλόπουλος οφείλει να συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών γιο το Σκοπιανό. Το ίδιο ποσοστό κρίνει αρνητικά την στάση του Προκόπη Παυλόπουλου απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Δείτε παρακάτω:
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση -ανατροπή: Η διαφορά ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ & τα ποσοστά των κομμάτων"

Η υπουργός Πολιτισμού της Αλβανίας ταυτίζει το διάβασμα με το γ…σι!

Ένα μήνυμα στο Twitter της υπουργού Πολιτισμού της Αλβανίας, Μιρέλα Κουμπάρο, έχει κάνει σάλο στα κοινωνικά δίκτυα, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

«Το μήνυμα είναι στα αγγλικά. Αλλά περιμένουμε κάποια απάντηση από την υπουργό, να δούμε μήπως κάποιος παραβίασε το λογαριασμό της. Ωστόσο, οι πηγές των μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι η υπουργός άρχισε με τον εαυτό της την πρωτοβουλία για ανάγνωση βιβλίων»…

Χαρακτηριστικά είναι τα μηνύματα που αναφέρονται στο σχόλιο της υπουργού: «πρέπει να γράψουμε καλά βιβλία, γιατί θα μείνουμε από γ...σι!»

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Η υπουργός Πολιτισμού της Αλβανίας ταυτίζει το διάβασμα με το γ…σι!"

Δεσμεύονται όλοι οι λογαριασμοί Παπαευαγγέλου και των εταιρειών του

Στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του τέως αντιπρόεδρου της εταιρείας Jumbo, Ευάγγελου Παπαευαγγέλου και των εταιρειών που εμπλέκονται σε αυτές, για την υπόθεση πώλησης ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές, προχώρησε η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος.

Την εντολή έδωσε αυτεπαγγέλτως η επικεφαλής της Αρχής αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αννα Ζαϊρη, καθώς εξετάζεται αν μέσω των αγοραπωλησιών γινόταν διακίνησης μαύρου χρήματος.

Όπως είναι γνωστό πριν από λίγες μέρες με εντολή της Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου διερευνάται η υπόθεση από τον οικονομικό εισαγγελέα με την προοπτική να χυθεί άπλετο φως στις πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές από τον αντιπρόεδρο της Jumbo Ευάγγελο Παπαευαγγέλου.

Από τα έως τώρα δεδομένα φέρεται να είχε συστήσει προσωπική εταιρεία μέσω της οποίας έκανε πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους , αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω της χρήσης POS.

Την ίδια περίοδο που γίνονταν οι πωλήσεις ακινήτων, ωστόσο, στην Κίνα είχαν επιβληθεί κεφαλαιακοί έλεγχοι (capital controls) με αποτέλεσμα αυτή η πρακτική να είναι παράνομη.

Οι αγοραστές φέρονται ότι ξεπερνούσαν τα εμπόδια στην κίνηση κεφαλαίων μέσω της χρήσης των POS από τηξν Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ) και παράλληλα έμπαιναν στο πρόγραμμα της Χρυσής Βίζα (και των προνομίων της).

Τέλος, έρευνα για το θέμα αυτό διενεργεί και η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Πάντως, η διοίκηση της Jumbo πάντως ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση αφορά προσωπική δραστηριότητα του κ. Παπαευαγγέλου και δεν σχετίζεται με την εταιρεία.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεσμεύονται όλοι οι λογαριασμοί Παπαευαγγέλου και των εταιρειών του"

Προφυλακιστέοι οι έξι Ρομά για την επίθεση σε αστυνομικούς στου Ρέντη

Στην εισαγγελία Πειραιά προκειμένου να απολογηθούν, οδηγήθηκαν σήμερα τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες Ρομά, που είχαν συλληφθεί μετά από την επίθεση σε πλήρωμα περιπολικού της αστυνομίας στου Ρέντη, όταν επιχείρησε να ελέγξει όχημα στο οποίο επέβαιναν Ρομά.

Οι συλληφθέντες που κατηγορούνται για αντίσταση, σωματική βλάβη, εξύβριση, απειλή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προσωρινά κρατούμενοι. Στις απολογίες τους υποστήριξαν ότι δεν ήταν οι ίδιοι που πραγματοποίησαν την επίθεση άλλα άλλοι Ρομά από τον καταυλισμό.

Το πλήρωμα περιπολικού της αστυνομίας είχε επιχειρήσει να ελέγξει άτομα που επέβαιναν σε ένα κόκκινο Citroen Saxo. Ο οδηγός του οχήματος δεν υπάκουσε ανέπτυξε ταχύτητα παρασύροντας τους αστυνομικούς που το καταδίωκαν στη συμβολή της Λ. Κηφισού με την οδό Πειραιώς στου Ρέντη, όπου υπάρχει καταυλισμός Ρομά.

Τότε, εκεί ομάδα Ρομά επιτέθηκε στους αστυνομικούς πετώντας τους πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα και συνεπλάκησαν μαζί τους, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν στα χέρια και τον έναν αστυνομικό στο κεφάλι.Οι αστυνομικοί στην προσπάθεια τους να αποφύγουν την επίθεση πυροβόλησαν μάλιστα μία φορά στον αέρα. Στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και προχώρησαν σε προσαγωγές.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Προφυλακιστέοι οι έξι Ρομά για την επίθεση σε αστυνομικούς στου Ρέντη"

Μπακογιάννης: «Θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων -Για να σταθεί η Αθήνα όρθια» [εικόνες & βίντεο]

Την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τον δήμο της Αθήνας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, έκανε απόψε ο νυν περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.
Σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Γκάζι, παρουσία εκατοντάδων Αθηναίων, ο Κώστας Μπακογιάννης παρουσίασε τη «Φωνή Αρχών και Εμπιστοσύνης» για να σταθεί, όπως ο ίδιος ανέφερε στην ομιλία του, «ξανά η Αθήνα όρθια».
Ο Κώστας Μπακογιάννης, έδωσε το στίγμα της υποψηφιότητας και της στρατηγικής του, καλώντας τους Αθηναίους να συνυπογράψουν μία συμφωνία εμπιστοσύνης που περιλαμβάνει πέντε αρχές, με βασικό στόχο τον "Πολιτισμό της Καθημερινότητας" που αποτελεί τη βάση της σχέσης του πολίτη με την πόλη.
Ο Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε ότι το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί στο επόμενο χρονικό διάστημα, είναι ένα επιχειρησιακό σχέδιο, κοστολογημένο, με σαφείς προτεραιότητες και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων μίλησε για συμφωνία εμπιστοσύνης με πέντε αρχές.
Συγκεκριμένα σημείωσε:
«Αρχή πρώτη: Η Αθήνα δεν είναι μια γενική και αφηρημένη έννοια. Είναι οι άνθρωποί της. Όσοι ζουν, όσοι εργάζονται και όσοι την επισκέπτονται. Έχετε ανάγκη επιτέλους, όσα δικαιούστε.
Αρχή δεύτερη: Ο Δήμαρχος δεν είναι διαιτητής μικρών ή μεγάλων συμφερόντων, ούτε τερματοφύλακας απέναντι σε ένα επιθετικό κράτος που βαράει πέναλτι. Είναι σύμμαχος με τα  όνειρα των δημοτών. Ο Δήμαρχος είναι παντού. Για τα πάντα. Και πάντα. Μαχητικά, πέρα και πάνω από αρμοδιότητες. Γι αυτά που λέμε και κάνουμε ή δεν κάνουμε, θα φταίμε εμείς. Εδώ θα ισχύει στα αλήθεια το γνωστό... Τα παράπονά σας στον Δήμαρχο.
Αρχή τρίτη: Η αυτοδιοίκηση έχει υποχρέωση να ξεπερνά γραμμές και να γκρεμίζει τείχη. Τα σκουπίδια δεν έχουν ιδεολογία και οι λακκούβες δεν έχουν χρώμα. Δικαιούμαστε να είμαστε υπερήφανοι για τις πολιτικές μας επιλογές. Η κοινωνία όμως είναι πολύ πιο μπροστά από την πολιτική. Να σπάσουμε τις φυλακές που έχουμε χτίσει ο καθένας για τον εαυτό του και να μάθουμε στην συνεννόηση, στην συναίνεση και την συνεργασία.
Αρχή τέταρτη: Δεν υπάρχει τζάμπα σχέδιο. Ο Δήμος Αθηναίων έχει γεράσει. Για να ξανανιώσει χρειάζεται να γυρίσει ανάποδα. Ασυμβίβαστα. Για να αναμετρηθούμε, όχι με το παρελθόν αλλά με το μέλλον. Όχι με τους πολιτικούς μας αντιπάλους αλλά με τους ίδιους τους εαυτούς μας.
Αρχή πέμπτη: Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Ιστορία γράφουν οι παρέες. Ο Δήμαρχος δεν είναι τίποτα παραπάνω από διευθυντής ορχήστρας. Και η αλλαγή έρχεται μόνο από κάτω προς τα πάνω».
Σε άλλο σημείο ο κ. Μπακογιάννης τόνισε: «Αυτή η πόλη πρέπει να μας χωράει όλους. Να μας αγκαλιάζει και να μας αποδέχεται.Θέλω να απελευθερώσουμε τη δύναμη αυτής της πόλης. Να πατήσουμε γερά στη γη και να τολμήσουμε να σηκώσουμε τα μάτια ψηλά. Να σηκωθούμε εμείς για να ξανασηκώσουμε τη πόλη μας εκεί που της πρέπει.Περήφανοι, όπως αξίζει σ'εμάς που αξιωθήκαμε μια τέτοια πόλη.Ελάτε να  σηκώσουμε ανάστημα».
«Πολιτισμός της καθημερινότητας σε τρεις άξονες»
Αναφερόμενος στη δημόσια ασφάλεια ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε πως χωρίς αυτή  «οτιδήποτε άλλο, καθίσταται άκυρο».
Πρόσθεσε πως «ο Δήμος πρέπει να πάρει επάνω του το ζήτημα και ας μην έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα. Κατάρτιση σχεδίου δράσης με συντονιστικό ρόλο του Δήμου Αθηναίων και συμμετοχή όλων των φορέων».
Σημείωσε ακόμα πως η «λειτουργία της πόλης πρέπει να είναι ανθρώπινη» και εξήγησε: «Είναι το πως μαζεύουμε τα σκουπίδια και η διαχείριση των 11.500 σημείων αποκομιδής. Είναι η ανακύκλωση η οποία σήμερα δεν ξεπερνάει το 10%. Είναι τα πεζοδρόμια που δεν καθαρίζονται και δεν πλένονται. Είναι ο φωτισμός που τόσο μας λείπει. οφείλουμε να κάνουμε στην πόλη ένα ισχυρό ηλεκτροσόκ».
Μίλησε επίσης για «Ανάκτηση του δημόσιου χώρου με παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά».
«Οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια, οι παιδικές χαρές και οι πλατείες μας, όλα είναι κομμάτια του πάζλ που ονομάζεται δημόσιος χώρος. Μιλάω για ένα πλέγμα πολύ συγκεκριμένων έργων στις γειτονιές για να αναδείξουμε τους κρυμμένους μας θησαυρούς. Ότι κάνουμε με τον δημόσιο χώρο, μικρό ή μεγάλο, θέλουμε να διαπνέεται από μια απλή φιλοσοφία, να έχει έναν και μοναδικό στρατηγικό στόχο: Τον μεγάλο περίπατο της Αθήνας. Την ωραιότερη βόλτα της Ευρώπης. Τον μεγάλο περίπατο που να συνδέει το ένδοξο χθες με ό,τι σύγχρονο, πραγματικό και ζωντανό διαφοροποιεί ετούτη εδώ την πόλη από τις άλλες σπουδαίες πόλεις του κόσμου...», σημείωσε.
 «Την αυτοδιοίκηση την ξέρουμε καλά»
Σε άλλο σημείο ο κ. Μπακογιάννης τόνισε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι γιατί το έργο μας αναγνωρίστηκε. Εντός και εκτός Ελλάδας. Άλλωστε, γι' αυτό κάνουμε αυτή τη δουλειά. Και μετά από όλα αυτά τα χρόνια μέσα σ' αυτή, μπορούμε, ελπίζω χωρίς να ακουστεί αλαζονικό, να ισχυριστούμε πως την αυτοδιοίκηση την ξέρουμε καλά. Την ξέρουμε από την καλή και από την ανάποδη. Και πιστέψτε με, δεν είναι απλό έτσι που είναι δομημένη αυτή η χώρα. Είναι σαν να κολυμπάς καθημερινά ενάντια στο ρεύμα».
«Απόφαση ζωής»
«Είναι μεγάλο το μέγεθος και το βάρος αυτής της πόλης. Για αυτό όμως είναι και μεγάλη η πρόκληση. Είναι απόφαση ζωής» σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε: «Είμαι βλέπετε, μετά από χρόνια, ο πρώτος αυτοδιοικητικός που δοκιμάζει τις δυνάμεις του για τον Δήμο Αθηναίων και ξέρω ότι η καρέκλα δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι υπέρτατη τιμή. Σήμερα, στη συνάντηση αυτή, θέλω να μοιραστώ μαζί σας την απόφασή μου να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων για να αφιερωθώ σε αυτό με όλο μου το είναι. Με όλη μου την δύναμη και όλη μου την εμπειρία. Γιατί; Για να δείξουμε όλοι στα παιδιά μας, ότι ναι γίνεται. Ότι η Αθήνα μπορεί να φιλοξενήσει, όχι μόνο τα σπίτια και τα σχολεία τους, αλλά τα όνειρα και τις ελπίδες τους».    
Ο Κώστας ΜπακογιάννηςΟ Κώστας ΜπακογιάννηςΗ εκδήλωση έλαβε χώρα στο ΓκάζιΗ εκδήλωση έλαβε χώρα στο ΓκάζιΠαρουσία εκατοντάδων πολιτών έγινε η εκδήλωσηΠαρουσία εκατοντάδων πολιτών έγινε η εκδήλωσηΗ αδερφή του Κώστα Μπακογιάννη, ΑλεξίαΗ αδερφή του Κώστα Μπακογιάννη, ΑλεξίαΟ Δημήτρης Ζαφειριάδης και ο Σωτήρης ΞενάκηςΟ Δημήτρης Ζαφειριάδης και ο Σωτήρης Ξενάκης
Φωτογραφίες: EUROKINISSI
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπακογιάννης: «Θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων -Για να σταθεί η Αθήνα όρθια» [εικόνες & βίντεο] "

ΝΔ για μήνυση Κοτζιά: Δεν έχει ξαναγίνει πρώην ΥΠΕΞ να καταθέτει μήνυση κατά του υπουργού Άμυνας

Πρωτοφανή για τα παγκόσμια χρονικά χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

«Δεν έχει ξαναγίνει στα παγκόσμια χρονικά πρώην υπουργός Εξωτερικών να καταθέτει μηνυτήρια αναφορά κατά του Υπουργού Αμύνης και ο θιασάρχης πρωθυπουργός να παραμένει άφωνος», τονίζει η Πειραιώς, σημειώνοντας ότι ο θίασος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν σταματά ποτέ να εκπλήσσει.

Η Νέα Δημοκρατία ζητά εκ νέου τη δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησης του κ. Κοτζιά, αν όχι από τον κ. Τσίπρα, τότε από τον τέως υπουργό Εξωτερικών.

Αναλυτικά, η ΝΔ αναφέρει:

«Ο θίασος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Δεν έχει ξαναγίνει στα παγκόσμια χρονικά πρώην υπουργός Εξωτερικών να καταθέτει μηνυτήρια αναφορά κατά του Υπουργού Αμύνης και ο θιασάρχης πρωθυπουργός να παραμένει άφωνος. Θα το επαναλάβουμε: Η παραίτηση ενός υπουργού δεν είναι προσωπικό ραβασάκι. Εφόσον αρνήθηκε να τη δημοσιοποιήσει ο κ. Τσίπρας, οφείλει να το πράξει ο κ. Κοτζιάς. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ για μήνυση Κοτζιά: Δεν έχει ξαναγίνει πρώην ΥΠΕΞ να καταθέτει μήνυση κατά του υπουργού Άμυνας"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για 3 ημέρες στην εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών

Ολιγόωρες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για τρεις ημέρες στις σήραγγες Παναγοπούλας, στην εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη (6-8 Νοεμβρίου), από τις 19:00 βράδυ έως τις 07:00 της επόμενης ημέρας, προκειμένου να εκτελεστούν προγραμματισμένες δοκιμές και έλεγχοι του εξοπλισμού των σηράγγων.

Κατά την διάρκεια των ρυθμίσεων τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας θα εκτραπούν εκτός των σηράγγων, στην παράπλευρη βοηθητική οδό της βόρειας σήραγγας.

ΑΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για 3 ημέρες στην εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών "

Πλωτάρχης ε.α. κατέθεσε μήνυση κατά Κοτζιά για παράδοση κρατικών απορρήτων και για έκθεση της χώρας

Εν δυνάμει αντιμέτωπος με την κατηγορία της παράδοσης κρατικών μυστικών-απορρήτων και της έκθεση της χώρας σε κίνδυνο αντιποίνων είναι ο τέως υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ Νικολάος Κοτζιάς, μετά την αποκάλυψη των κυβερνητικών σχεδίων για ανακήρυξη της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια, καθώς σε βάρος του κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μήνυση από τον ε.ά. πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Σταμάτη. 

Τι αναφέρει η μηνυτήρια αναφορά

Κατά το τελευταίο επεισοδιακό υπουργικό συμβούλιο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε «καυτούς» διαλόγους με τον κ. Κοτζιά. 

Μεταξύ των άλλων, στο επίμαχο αυτό υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Καμμένος είπε ότι ο τέως ΥΠΕΞ έδωσε 19 εκατ. ευρώ σε ξένα ΜΜΕ για τη συμφωνία των Πρεσπών και ότι Τζορτζ Σόρος έχει δώσει εκατομμύρια ευρώ για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Κοτζιάς δεν έτυχε της υποστήριξης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και οδηγήθηκε σε παραίτηση με μια 9ασέλιδη επιστολή του.

Αποκάλυψε την πρόθεση για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης

Καθήκοντα ΥΠΕΞ ανέλαβε προσωρινά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Κατά την τελετή παράδοσης και παραλαβής του ΥΠΕΞ στον κ. Τσίπρα, ο παραιτηθείς κ. Κοτζιάς αποκάλυψε την κυβερνητική πρόθεση επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια.

Δεν παρέλειψε ο τέως ΥΠΕΞ να αναφέρει ότι τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης της χώρας από τους Οθωνούς μέχρι τα Αντικύθηρα είναι έτοιμα. Να σημειωθεί ότι τα Αντικύθηρα ανήκουν στο Αιγαίο και είναι ένα νησί μεγάλης στρατηγικής σημασίας, μεταξύ των Κυθήρων και της Κρήτης.

Η Άγκυρα επανέφερε το casus belli 

Η ανακοίνωση αυτή του κ. Κοτσιά προκάλεσε διαδοχικές έντονες αντιδράσεις της Τουρκικής κυβέρνησης, ενώ η Άγκυρα έκανε λόγο για casus belli (αιτία πολέμου). Μάλιστα, κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη μας στην Άγκυρα και του εξέφρασε την ενόχληση της Άγκυρας για την αναφορά του κ. Κοτζιά περί επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στην περιοχή των Αντικυθήρων.

Ο πρωθυπουργός υπαναχώρησε από την επέκταση των χωρικών υδάτων 

Μετά τις απειλές της γείτονας χώρας ο Πρωθυπουργός έκανε ένα βήμα πίσω και δεν προχώρησε στην επέκταση των εθνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια. Δηλαδή, πήρε πίσω τα Προεδρικά Διατάγματα και κάποια στιγμή θα καταθέσει στο μέλλον σχετικό νομοσχέδιο στην Βουλή, αφού προηγουμένως ενημερωθούν τα κόμματα.

Όμως, παρ΄ όλα αυτά, οι εξαγγελίες του κ. Κοτζιάς προκάλεσαν αλυσιδωτές αντιδράσεις από την πλευρά της γείτονας χώρας, οι οποίες εντεινόμενες συνεχίζουν έως τώρα.

Μάλιστα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χολουσί Ακάρ έθεσε θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ οι «απαιτήσεις της» της Τουρκίας έφτασαν μέχρι την Κρήτη και την Κύπρο.

Σε ποια αδικήματα αφορά η μήνυση 

Μετά τις εξελίξεις αυτές ο ε.ά. πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατά του κ. Κοτζιά.

Υποστηρίζει ότι ο τέως ΥΠΕΞ παραβίασε τα άρθρα 141 και 146 του Ποινικού Κώδικα, τα οποία εντάσσονται στο κεφάλαιο «περί προδοσίας της χώρας». Η παραβίαση των άρθρων αυτών επιφέρει συνολική ποινή κάθειρξης μέχρι 13 ετών.

Το μεν άρθρο 141 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει την καταδίκη όποιων με πρόθεση και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτουν το Ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους του σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέτουν σε κίνδυνο διατάραξης των φιλικών σχέσεων του Ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος.

Το δε άρθρο 146 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει την καταδίκη όποιων με πρόθεση και παράνομα παραδίδουν ή αφήνουν να περιέλθουν στην κατοχή ή τη γνώση άλλου έγγραφα, σχέδια ή άλλα πράγματα ή ειδήσεις που τα συμφέροντα της πολιτείας επιβάλλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση.

Για την στοιχειοθέτηση των εγκλήματος αυτών απαιτείται η παράδοση ή ανακοίνωση σε άλλον ή αναμετάδοση μυστικών του κράτους, δημοσίως ή δια του Τύπου.

«Τορπίλισε μια επιτελική και εθνική προσπάθεια» 

Σύμφωνα με τον μηνυτή, ο κ. Κοτζιάς με την δημόσια και δια του Τύπου «απαράδεκτη», όπως την χαρακτηρίζει, ανακοίνωση «των μυστικών κυβερνητικών σχεδίων» της έκδοσης των Προεδρικών Διαταγμάτων για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης από τα 6 στα 12 μίλια «τορπίλισε, μια θαρραλέα επιτελική και εθνική προσπάθεια για επέκταση των εθνικά χωρικά ύδατα στα 12 ν.μ. σε μέρος της Ελληνικής επικράτειας».

Παράλληλα, η ανακοίνωση αυτή του τέως ΥΠΕΞ, σημειώνει ο μηνυτής, επέφερε «έναρξη αντιπαραθέσεων- διενέξεων με το γειτονικό κράτος, διατάραξη των φιλικών σχέσεων και εξέθεσε το Ελληνικό κράτος σε κίνδυνο αντιποίνων» και υπογραμμίζει είναι «άγνωστος ο λόγος που ο παραιτηθείς ΥΠΕΞ αναφέρθηκε και έκαψε μία σωστή προσέγγιση και προσπάθεια, η οποία μόνο αιφνιδιαστικά επιβάλλεται και όχι κατόπιν διαπραγμάτευσης».

Αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής του κ. Κοτζιά, ήταν η Τουρκία να κάνει λόγο για casus belli για όλη της θαλάσσια περιοχή της Ελληνικής Επικρατείας.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πλωτάρχης ε.α. κατέθεσε μήνυση κατά Κοτζιά για παράδοση κρατικών απορρήτων και για έκθεση της χώρας"

Εξευτελίζουν κάθε μέρα την ΕΛΑΣ: Αναρχικοί και μπράβοι αλωνίζουν ελεύθερα στη χώρα

Σε καθημερινότητα εξελίσσονται οι επιθέσεις κατά αστυνομικών από κακοποιούς και αναρχικούς: Λίγες μέρες μετά τον ξυλοδαρμό δύο αστυνομικών από έξι ρομά στην οδό Πειραιώς, δύο άλλοι αστυνομικοί υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν το περιπολικό στο οποίο επέβαιναν σήμερα το μεσημέρι, όταν δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και ξύλα από ομάδα κουκουλοφόρων.

Σε ένα τρίτο περιστατικό, στην αλυσίδα των επεισοδίων με θύματα αστυνομικούς, που δεν έχουν στη διάθεσή τους έστω λειτουργικούς ασυρμάτους για να ζητούν βοήθεια από συναδέλφους τους, ένας μεθυσμένος αλλοδαπός επιτέθηκε εναντίον έξι αστυνομικών στον Βόλο.



Σήμερα το μεσημέρι, Επίθεση σε περιπολικό της ΕΛΑΣ, εξαπέλυσε ομάδα περίπου 15 ατόμων στην οδό Κοδριγκτώνος.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το περιπολικό είχε σταθμεύσει στο σημείο προκειμένου οι δύο αστυνομικοί που αποτελούσαν το πλήρωμά του να βεβαιώσουν τροχονομική παράβαση.

Ξαφνικά, οι δράστες, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους, εμφανίστηκαν από την οδό Μαυροματαίων και επιτέθηκαν με ξύλα και άλλα αντικείμενα προκαλώντας φθορές στο όχημα, χωρίς όμως να πειράξουν τους αστυνομικούς, που εγκατέλειψαν το όχημα από τον κίνδυνο να εγκλωβιστούν μέσα σ΄αυτό.

Στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι απομακρύνθηκαν τρέχοντας, ενώ οι αστυνομικοί έφυγαν και αυτοί με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο.

Από την Αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.
Νωρίτερα, προφυλακιστέοι είχαν κριθεί οι έξι ρομά που απολογήθηκαν για την επίθεση στους αστυνομικούς, στην οδό Πειραιώς.

Οι δρόμοι γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο όμως, είναι πλέον γκέτο με «παιδιά» να λειτουργούν ως προστάτες στο ιδιότυπο γιουσουρούμ. Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο που πρόσφατα οι πρυτανικές αρχές ανέστειλαν τη λειτουργία του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την διακίνηση και χρήση ναρκωτικών στους χώρους του, η αστυνομία δεν μπορεί να πλησιάσει αφού το πανεπιστημιακό άσυλο προστατεύει εμπόρους και χρήστες.

Τα «παιδιά» - προστάτες του γιουσουρούμ του ΟΠΑ

Σ' αυτό το βρώμικο κομμάτι της Πατησίων, στον αριθμό 76, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Φρίξου Δρακοντίδη, που δημοσιεύθηκε στο Πρώτο ΘΕΜΑ, ισχύουν οι άγραφοι νόμοι της πιάτσας και το παιχνίδι παίζεται με μαφιόζικους κανόνες. Με την ανοχή φυσικά της κυβέρνησης και τις απίστευτες προτροπές του υπουργού Παιδεία Κώστα Γαβρόγλου, που λέει ότι «πρέπει να πάρουν οι φοιτητές τον νόμο στα χέρια τους» για να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Μόνο που στην παλιά ΑΣΟΕΕ το... φίδι έχει πολλά κεφάλια. Το ρεπορτάζ του Φρίξου Δρακοντίδη, ακολουθεί:

Μπορεί ο πρύτανης Εμμανουήλ Α. Γιακουμάκης να γράφει στον χαιρετισμό του σε περίοπτο σημείο της διαδικτυακής πύλης του Οικονομικού Πανεπιστημίου ότι με τη διαχρονική προσπάθεια χιλιάδων μελών της κοινότητάς του κατόρθωσε να αναγνωρίζεται η σχολή ως κέντρο παιδείας και επιστημονικής αριστείας, ως στήριγμα και πηγή πνευματικού πλούτου για τη χώρα μας: και είναι πράγματι, από ακαδημαϊκή σκοπιά. Ομως γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχει και η αθέατη, η σκοτεινή πλευρά στο ίδρυμα, έστω κι αν δεν μπορεί να την αναφέρει.

Του την υπενθυμίζουμε με αφορμή το τελευταίο πέρασμά μας από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο νωρίς το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας. Εξω λοιπόν από την είσοδο του πανεπιστημίου απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών, παρόλο που απουσιάζει η ανάλογη σήμανση σαν κι αυτές που βλέπουμε έξω από στρατιωτικές ζώνες. Προς Θεού, δεν θα κατηγορηθείτε για κατασκοπεία αν τολμήσετε να σηκώσετε την κάμερα του κινητού σας τηλεφώνου και βιντεοσκοπήσετε αυτό το χάλι, που όμοιό του δεν συναντάς σε κανένα πανεπιστημιακό ίδρυμα του πλανήτη, ακόμη και στο πιο υποανάπτυκτο σημείο του. Θα ρισκάρετε όμως θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική σας ακεραιότητα και, πιστέψτε με, δεν θα μπει κανείς στη μέση για να σας γλιτώσει.

opa1
Οι συναλλαγές γίνονται πίσω από τα κάγκελα ώστε ο πωλητής να κάνει χρήση του πανεπιστημιακού ασύλου σε περίπτωση που χρειαστεί

«Σβήσ’ το, τώρα!»

Εκείνο το μεσημέρι καθώς διέσχιζα το πεζοδρόμιο της Πατησίων, λίγα μόλις βήματα προτού φτάσω έξω από την είσοδο του προαύλιου χώρου του πανεπιστημίου κι ενώ είχα πατήσει το REC ώστε να καταγράφονται στην κάμερα οι τεράστιοι πάγκοι με τα «μαϊμούδες» προϊόντα με περικυκλώνουν πέντε έγχρωμοι μαντραχαλάδες.

«Σβήσ’ το, τώρα!» φωνάζουν σε σπαστά ελληνικά και αμέσως σχηματίζουν κλοιό γύρω μου ώστε να μην προλάβω να αντιδράσω. «Δεν καταλαβαίνεις; Σβήσ’ το λέμε!» επιμένει ο πιο σωματώδης από αυτούς, ο οποίος μάλλον είναι και ο αρχηγός τους.

Σ’ αυτή την περιοχή και τη δεδομένη στιγμή ο χώρος, ο χρόνος και η διάσταση συγχέονται, με απρόβλεπτες για τη ζωή σου συνέπειες, λες και βρίσκεσαι εγκλωβισμένος στη Ζώνη του Λυκόφωτος. Ο κόσμος σε προσπερνά σαν να μην είσαι καν εκεί, Αστυνομία δεν υπάρχει πουθενά κι εσύ συνεχίζεις να είσαι μόνος και περικυκλωμένος από πέντε δεχόμενος απειλές ακόμη και για τη ζωή σου. «Αν δεν το σβήσεις θα φωνάξουμε τα παιδιά», λέει εκνευρισμένος ο αρχηγός τους κοιτώντας ψηλά προς το κτίριο της σχολής. Σχεδόν τον καις τον εγκέφαλο στην προσπάθεια να επεξεργαστεί τάχιστα τις δύο τελευταίες λέξεις.

Αραγε σε ποια «παιδιά» αναφέρεται; Γιατί αν εννοεί τις αναρχικές δυνάμεις που έχουν καταλάβει με την ανοχή όλων τα περισσότερα και σημαντικότερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, επιβάλλοντας με το έτσι θέλω την παρουσία τους και «όποιος γουστάρει», δεν θέλω και ούτε μπορώ να πιστέψω αυτό που λένε κάποιοι, οι οποίοι μάλιστα τυχαίνει να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα: δηλαδή ότι οι έγχρωμοι πλανόδιοι πωλητές με τις τιγκαρισμένες σακούλες με τα «μαϊμού» ζευγάρια παπούτσια της Nike τα ’χουν κάνει πλακάκια με τους αναρχικούς, αποκτώντας έναντι κάποιου ανταλλάγματος το δικαίωμα να στήνουν τους πάγκους τους ακριβώς έξω από την πύλη του πανεπιστημίου.

Πως κατά τα λεγόμενά τους πληρώνουν ενοίκιο στους αναρχικούς και με τις πλάτες τους έχουν καταφέρει να στήσουν αυτό το υπαίθριο παράνομο παζάρι - και αλίμονο σε όποιον τολμήσει να σταθεί εμπόδιο. Μάλιστα αν κρίνεις από τη στάση τους και τις εκφράσεις των προσώπων τους, καταλαβαίνεις ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να έχουν έρθει στην Ελλάδα από τα πιο απίθανα μέρη του κόσμου, αισθάνονται όμως μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση απ’ όση οι κάτοικοι του κέντρου αυτής της πόλης. Η εικόνα δε που δείχνει έναν πλανόδιο πωλητή να έχει βάλει την καρέκλα του εντός του πανεπιστημιακού χώρου και την πραμάτεια του απλωμένη έξω απ’ αυτό δεν είναι παρά μια ακόμη απόδειξη ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει εκτός λογικής και ορίων. Αραγε οι πρυτανικές αρχές τι κάνουν; Ο πρύτανης μου απαντά ότι το θέμα δεν ανήκει στις αρμοδιότητές του και ότι υπάρχουν οι αρμόδιες αρχές, η Δημοτική Αστυνομία και η ΕΛ.ΑΣ., για να αντιμετωπίσουν το παρεμπόριο έξω από την πύλη του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Οσο για «τα παιδιά» που επικαλέστηκαν οι πλανόδιοι πωλητές, λέει ότι δεν ξέρει κάτι και πως προτιμότερο είναι αυτά που του λέμε να πάμε να τα καταγγείλουμε στην Αστυνομία. Αραγε ο νέος και ικανός αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος γνωρίζει για την ύπαρξη του υπαίθριου παζαριού; Ο δήμαρχος της Αθήνας έχει αντιδράσει ή περιμένει να τελειώσει η θητεία του και να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια;

Αισθάνεται ο κ. Καμίνης και ο κάθε κ. Καμίνης ικανοποιημένος για την εικόνα που αντικρίζουν καθημερινά κάτοικοι και τουρίστες στο κέντρο της πρωτεύουσας;

opa2
Ο μετανάστης κάθεται χαλαρός στην καρέκλα του έξω από το πανεπιστήμιο περιμένοντας να πουλήσει την πραμάτεια του. Δεν τον ενοχλεί κανείς, ενώ αν νιώσει ότι απειλείται, προειδοποιεί ότι θα καλέσει «τα παιδιά», δηλαδή τους κουκουλοφόρους

Οι απειλές των πέντε Αφρικανών

Είμαι βέβαιος ότι δεν θα ρωτήσουν να μάθουν τι και πώς, ενδεχομένως να πάρουν στα κλεφτά ως ενθύμιο ένα τουλάχιστον φωτογραφικό στιγμιότυπο για να το δείξουν στους φίλους τους πίσω στην πατρίδα, σχολιάζοντας ότι έτσι είναι ένα ελληνικό πανεπιστήμιο στο κέντρο μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας;

Καθώς περνούν αστραπιαία αυτές οι σκέψεις από το μυαλό μου, ο αρχηγός της ομάδας και οι τέσσερις ομοεθνείς του δημιουργούν ασφυκτική πίεση προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους. Το βιντεοσκοπημένο υλικό πρέπει να καταστραφεί πάση θυσία, τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι κινήσεις των χεριών τους, οι μορφασμοί στα πρόσωπά τους.

Τι μπορείς να κάνεις; Να ξεφύγεις είναι αδύνατον, διότι σε σπρώχνουν και σε τραβάνε από το πουκάμισο. Να παλέψεις; Θα σε κάνουν ασήκωτο, είτε αυτοί, είτε οι «νταβατζήδες» τους. Αναγκάζεσαι λοιπόν να υπακούσεις και να σβήσεις το υλικό με την ελπίδα ότι δεν γνωρίζουν -ακόμη τουλάχιστον- για την ύπαρξη και χρησιμότητα του iCloud. Νιώθεις ταπεινωμένος διότι αυτό συνέβη στη χώρα σου, στην πόλη σου, μέρα μεσημέρι, γιατί κανείς δεν παρενέβη να σε βοηθήσει, διότι σε απείλησαν, σε προπηλάκισαν και δεν κατάφερες να υπερασπιστείς τον εαυτό σου. Νιώθεις απογοήτευση διότι συνειδητοποίησες για χιλιοστή φορά ότι το καθεστώς ανομίας που επικρατεί στο κέντρο της πρωτεύουσας τα τελευταία χρόνια εξαιτίας αυτής της απίστευτα χαλαρής κυβερνητικής πολιτικής συνεχίζει να τροφοδοτεί με χιλιάδες ψηφοφόρους τα φασιστικά μορφώματα. Πόσο πιο ξεκάθαρο μπορεί να γίνει ότι αυτή η χαώδης κατάσταση είναι βούτυρο στο ψωμί τους;

Τελικά, με τα πολλά καταφέρνω να φύγω αρτιμελής, έχοντας καταφέρει να σώσω τις αποδείξεις και τα ντοκουμέντα ώστε με τη δημοσίευσή τους να ζητήσω εδώ και τώρα πειστικές απαντήσεις.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξευτελίζουν κάθε μέρα την ΕΛΑΣ: Αναρχικοί και μπράβοι αλωνίζουν ελεύθερα στη χώρα"

Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρ. Πάγου μετά την μηνυτήρια αναφορά Κοτζιά

Ντόμινο εξελίξεων προκάλεσε η μηνυτήρια αναφορά που κατάθεσε νωρίτερα ο Ν. Κοτζιάς κατά παντός υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμιση και διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου με αφορμή τα όσα περιγράφει ο πρώην ΥΠΕΞ στην μηνυτήρια αναφορά του διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Στη δικογραφία, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς θα συμπεριληφθούν όσα κατέθεσε στην αναφορά της η Νέα Δημοκρατία, η οποία προ ημερών κατέθεσε και βίντεο με τη συνέντευξη του κ. Κοτζιά σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης.
Νωρίτερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο τέως ΥΠΕΞ είχε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κατά παντός υπευθύνου, συναυτουργού, συνυπαίτιου ή οποιουδήποτε συμμέτοχου προκύψει από την προανάκριση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και διασποράς ψευδών ειδήσεων.
Στην μηνυτήρια αναφορά του κ. Κοτζιά πάντως, δεν υπάρχει προσωποποιημένη αναφορά στον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο για τα όσα ο ίδιος έχει παραδεχθεί ότι είπε στο υπουργικό συμβούλιο περί σχέσεων με Τζορτζ Σόρος κλπ.
Αντιθέτως, κατά τις πληροφορίες του ΑΠΕ, στη μήνυση επισυνάπτονται έξι πρόσφατα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο και τέσσερα σε εβδομαδιαία εφημερίδα, με τον κ. Κοτζιά να αξιολογεί, ως συνέχεια της εκστρατείας απειλών, ακόμα και σε βάρος της σωματικής ακεραιότητάς του και της οικογένειάς του, για τη συμφωνία των Πρεσπών, τα όσα αναφέρονται περί δήθεν σχέσεων με Σόρο και την υπόθεση διεθνούς διαγωνισμού στο υπουργείο για υπηρεσίες έκδοσης βιζών
ΝΔ: Ο θίασος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν σταματά να μας εκπλήσσει
«Ο θίασος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Δεν έχει ξαναγίνει στα παγκόσμια χρονικά πρώην υπουργός Εξωτερικών να καταθέτει μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Αμύνης και ο θιασάρχης πρωθυπουργός να παραμένει άφωνος», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Θα το επαναλάβουμε: Η παραίτηση ενός υπουργού δεν είναι προσωπικό ραβασάκι. Εφόσον αρνήθηκε να τη δημοσιοποιήσει ο κ. Τσίπρας, οφείλει να το πράξει ο κ. Κοτζιάς. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις».
Τι αναφέρει στη μήνυσή του ο Ν. Κοτζιάς
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στη μήνυσή του, ο κ. Κοτζιάς σημειώνει ότι στα σχεδόν τέσσερα χρόνια της θητείας του στο υπουργείο Εξωτερικών, η Ελλάδα ανέπτυξε μια πολυδιάστατη δημοκρατική και ενεργητική εξωτερική πολιτική, ενώ εγκαταλείφθηκε η πολιτική της αδράνειας που έχει μεγάλο κόστος για τη χώρα, αλλά όχι για όσους προτιμούν να υποχωρεί η Ελλάδα εξαιτίας της αδράνειάς τους. Αναφέρεται στο πρόβλημα του ονοματολογικού με τη FYROM, σημειώνοντας ότι:
1) Εγινε προσπάθεια να κοπούν οι επιρροές της Τουρκίας και του αναπτυσσόμενου ισλαμικού φανατισμού στη γείτονα.
2) Προωθήθηκαν Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) προς όφελος των πολιτών, της κοινωνίας και της οικονομίας των δύο κρατών, αλλά και όλης της νοτιοανατολικής Ευρώπης.
3) Καταβλήθηκε συστηματική προσπάθεια να λυθεί ένα θεμελιακό πρόβλημα, αυτό του ονόματος της γείτονάς και του αλυτρωτισμού της.
4) Όλα αυτά επιτεύχθηκαν με τη συμφωνία των Πρεσπών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αναφέρει επίσης, ότι παράλληλα με τις αντιδράσεις των δυνάμεων της αδράνειας, που πάντως, επιτρέπονται και αποτελούν στοιχείο της ελευθερίας των Ελλήνων και της ελληνικών δημοκρατίας (εκδηλώσεις, πορείες, ομιλίες, προκηρύξεις, αυτοτελή κείμενα, αρθρογραφία, Κ.Ο.Κ.), εκδηλώθηκαν και ανοικτά παράνομες πρακτικές.
Αναφέρει χαρακτηριστικά:
«1) Εκδηλώσεις ελληνικού αλυτρωτισμού που υπονόμευαν σταθερά τη διαπραγματευτική γραμμή της χώρας, καθώς και τη διεθνή της θέση. Ενδεικτικές ήταν οι κατάρες ιερωμένων (ευτυχώς των ολίγων και ουσιαστικά αμόρφωτων) σε βάρος του κ. Κοτζιά προσωπικά, και της κυβέρνησης συνολικά. Ακόμα χειρότερα, τα συνθήματα που ακούστηκαν σε σειρά εκδηλώσεων (χωρίς να αντιμετωπιστούν από την δικαιοσύνη), όπως «φέρτε τα όπλα να μπούμε στα Σκόπια». Πρόκειται για αλυτρωτικά συνθήματα που καμιά σχέση δεν έχουν με την αντιπαράθεση ως προς το ονοματολογικό και συνιστούν κατάφωρη παραβίαση της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995, αλλά και της Συνθήκης του Βουκουρεστίου του 1913 με την οποία αποκτήσαμε τη Μακεδονία μας.
2) Απαράδεκτες ενέργειες, για τις οποίες έχει επέμβει ήδη ο εισαγγελέας, που συνοδεύονταν από -δήθεν- “αποκαλύψεις” οι οποίες αποσκοπούσαν να εμφανίσουν το ελληνικό κράτος ότι δρα παράνομα έναντι τρίτων χωρών. Προς αυτή την κατεύθυνση χρησιμοποιήθηκαν “αποκαλύψεις” ότι η χώρα μας χρηματοδοτεί δράσεις στα Σκόπια και στα Τίρανα. Στόχος ήταν, αφενός, να παρεμποδιστούν με παράνομες μεθόδους σειρά δράσεων του ελληνικού κράτους και, αφετέρου, το κυριότερο, να υπονομευτεί στις γειτονικές χώρες η θέση των δυνάμεων που υποστηρίζουν την φιλία με την Ελλάδα. 3) Ανοικτοί εκβιασμοί και απειλές προσωπικά στον κ. Κοτζιά και στην οικογένειά του. Εκατοντάδες γράμματα, τηλεφωνικά μηνύματα, ηλεκτρονικά μηνύματα, μηνύματα στο τηλέφωνο, στον ίδιον, αλλά και στη γραμματεία του υπουργού. Αποστολή σφαιρών. Οι απειλές συνοδεύτηκαν από αίμα και χώμα όπου "θα θαβόταν η οικογένειά μου"».
Στη μήνυσή του αναφέρει ότι στόχος των απειλών και των εκβιασμών ήταν να τον αναγκάσουν να μην ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια, να τον εκβιάσουν ώστε να μην υλοποιήσει την πολιτική που αποφάσισε η συντριπτική πλειοψηφία της κυβέρνησης και η πλειοψηφία του κοινοβουλίου της Ελληνικής Δημοκρατίας, και, το λιγότερο, να τον αναγκάσουν να σωπάσει. Κάτι, ωστόσο, που, όπως φέρεται να παρατηρεί στο κείμενο της μήνυσής του “ασφαλώς δεν το πέτυχαν”. Φέρεται, δε, να καταλήγει ως εξής: “Είμαι πεπεισμένος πατριώτης και το καθήκον απέναντι στην πατρίδα προηγείται κάθε άλλου καθήκοντος”.
Παρατηρεί πως, αφού δεν πέρασαν οι ακραίοι εκβιασμοί, συνεχίστηκαν οι παράνομες μεθοδεύσεις, αλλά με διαφορετικούς τρόπους. Ειδικότερα, οι παρανομούντες εκβιαστές, μέσω διαφόρων ΜΜΕ στα οποία πιθανώς έχουν πρόσβαση, ξεκίνησαν επιχείρηση αμαύρωσης της εξωτερικής πολιτικής που ακολούθησε τα τελευταία χρόνια, και δυσφήμισης του βασικού φορέα της, δηλαδή του προσώπου του.
Έτσι:
1. Διαδίδουν ότι πήρε και διακίνησε 50 εκατομμύρια από τον Σόρος. Ο κ. Κοτζιάς, στη μήνυσή του, φέρεται να αναφέρει ότι ουδέποτε γνωρίστηκε με τον Σόρος, ούτε είχε καμιά σχέση μαζί του, ενώ τονίζει ότι όλο το “σύστημα Σόρος” καταπολέμησε μετά μανίας τον υπουργό Εξωτερικών στα δύο χρόνια (2016-2017) που γινόταν προσπάθεια να λυθεί το Κυπριακό, καθότι είχε προτάξει το ορθό αίτημα - απαίτηση να καταργηθεί το καθεστώς των εγγυήσεων για τη Μεγαλόνησο και να φύγουν τα κατοχικά στρατεύματα από τη μεγαλόνησο προκειμένου να γίνει επιτέλους η Κύπρος ένα κανονικό κράτος. Πρόκειται για μια θεμελιακή θέση που υιοθετήθηκε από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, που αποτελεί μέγιστη τιμή για τον κ. Κοτζιά, όπως ο ίδιος φέρεται να γράφει στη μήνυσή του.
2. Ρίχνουν λάσπη λέγοντας ότι ο κ. Κοτζιάς έκλεψε από τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών ποσό μεταξύ 28-35 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος φέρεται να διευκρινίζει αφενός ότι δεν υπάρχουν τέτοια ποσά, και αφετέρου ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο στο υπουργείο Εξωτερικών διότι όλα ελέγχονται από τριμελή υπηρεσιακή επιτροπή. Εκείνη προτείνει και διανέμει, ενώ αποφασίζει το Προεδρείο της Ελληνικής Βουλής, με την έγκριση του οποίου μπορεί να γίνει η οποιαδήποτε εκταμίευση από την κάθε φορά αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου.
Κάνει ιδιαιτέρως εκτεταμένη αναφορά στην υπόθεση ανάθεσης, μέσα από διεθνή διαγωνισμό, υπηρεσιών έκδοσης ταξιδιωτικών θεωρήσεων (βιζών) σε ιδιωτική εταιρεία. Ο κ. Κοτζιάς φέρεται να σημειώνει ότι, αντί να σταλεί η όποια, κατά τον ίδιον ανύπαρκτη, υπόνοια περί σκανδάλου στη Δικαιοσύνη, δημοσιοποιούνται συκοφαντικοί ισχυρισμοί εναντίον του, προκειμένου να τον αναγκάσουν να σιωπήσει και να υποχωρήσει από ό,τι πολιτικά θεωρεί ο ίδιος, αλλά και η κυβέρνηση συνολικά και ειδικότερα ο πρωθυπουργός, ως ορθά. Ως ενδεικτικό της προσπάθειας δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων σε βάρος του, αναφέρει ότι θεωρεί δημοσίευμα, το οποίο φτάνει στο σημείο να τον παρουσιάσει ότι έδωσε στην εταιρεία – ανάδοχο του έργου 26 εκατομμύρια ευρώ. Κι’ αυτό, τη στιγμή που στην πραγματικότητα, με την ανάθεση του έργου η εταιρεία δεν παίρνει ούτε σεντς τσακιστό από το ελληνικό κράτος, αλλά αντίθετα αναλαμβάνει τη δέσμευση να δίνει 10% επί του τζίρου καθαρών κερδών του στο ελληνικό δημόσιο. Αντίθετα, ο προηγούμενος ανάδοχος, που έπαιρνε τις δουλειές μέσω απευθείας αναθέσεων, αρνιόταν να δώσει έστω κι ένα σεντς. Ο κ. Κοτζιάς, επίσης, φέρεται να αφήνει αιχμές για την προηγούμενη εταιρεία, αφού, κατά πληροφορίες, σημειώνει ότι συνεργάζεται πιθανά με υπηρεσίες τρίτης χώρας.
Ο κ. Κοτζιάς, θυμίζει ότι επί υπουργίας του αποκαλύφθηκαν δεκάδες παράνομες συμπράξεις του υπουργείου Εξωτερικών με ΜΚΟ, αναζήτησε και βρήκε 40 εκατομμύρια του ελληνικού δημοσίου παράνομα χρησιμοποιηθέντα, εκ των οποίων ήδη εντοπίστηκαν και επεστράφησαν στο ελληνικό δημόσιο τα 14 εκατομμύρια. Επιπλέον, μετά από επίπονη εργασία, πλείστες υποθέσεις παράνομης παροχής βίζας εντοπίστηκαν και στάλθηκαν στην ελληνική Δικαιοσύνη και στο πειθαρχικό του ΥΠΕΞ, ενώ Έλληνες διπλωμάτες που παραβίασαν τον όρκο τους καταδικάστηκαν σε φυλακίσεις. Τέλος, αναφέρει ότι επί υπουργίας του, και σε αντίθεση με το παρελθόν, ουδείς δημοσιογράφος ελληνικού ΜΜΕ έλαβε έστω και ένα σεντς από τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρ. Πάγου μετά την μηνυτήρια αναφορά Κοτζιά "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news