facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Απεργία κόντρα στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου ενάντια στο προγραμματισμένο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 4 Νοεμβρίου προκηρύσσει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ).

«Οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας με νέα πανελλαδική απεργία στις 4/11/2018. Καλούμε τα σωματεία μας και τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά την απεργιακή μάχη ενάντια στο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων. Καλούμε τις εργοδοτικές οργανώσεις των μικρομεσαίων επαγγελματιών να σταθούν δίπλα μας και να μην ανοίξουν τα καταστήματα στις 4 Νοεμβρίου» επισημαίνει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Κατά τις ισχύουσες διατάξεις, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν τη συγκεκριμένη Κυριακή, από 11.00 έως 20.00, τρεις μέρες μετά την έναρξη των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία κόντρα στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή"

CIA: Η Βόρειος Ήπειρος θα μπορούσε να ενωθεί με την Ελλάδα το 1994 εάν ξεκινούσε απελευθερωτικός αγώνας!

Αν ξεκινούσε εθνικός απελευθερωτικός αγώνας στη Βόρειο Ήπειρο, αμέσως μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, τότε θα μπορούσε να ενωθεί  με την Ελλάδα!
Αυτό αναφέρουν αμερικανικά αποχαρακτηρισμένα σήμερα έγγραφα της CIΑ  τα οποία είχαν τότε ως  αφορμή το αιματηρό επεισόδιο της επίθεσης της ΜΑΒΗ την 10η Απριλίου του 1994 σε αλβανικό συνοριακό φυλάκιο στην Επισκοπή.
Τότε η CIA ενημέρωνε  την Αλβανία, ότι μια ένωση της Ελλάδας, με τη Βόρεια Ήπειρο, είναι εφικτή και θα περιλαμβάνει την περιοχή μεταξύ των ποταμών Σκουμπίνι και Βιόσα όπως αποκαλύπτεται από αποχαρακτηρισμένα έγγραφά της.
Δηλαδή στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου πριν οι Αλβανοί γίνουν σημαντικότεροι για τα αμερικανικά σχέδια στην περιοχή κάτι που φάνηκε με τον βομβαρδισμό ισοπέδωσης της Σερβίας από το ΝΑΤΟ και την βίαιη αποκοπή του Κοσόβου από τον σερβικό εθνικό «κορμό» υπήρχε η προοπτική της ένωσης της Ελλάδας με την Βόρεια Ήπειρο και το αναγνώριζε η ίδια η CIA η οποία χαρακτήριζε το μειονοτικό ελληνικό κόμμα της «Ομόνοιας» ως «πέμπτη φάλαγγα» στην Αλβανία.
Η εποχή, το 1994, είναι λίγο πριν την αμερικανική και ΝΑΤΟϊκή επέμβαση στην Βοσνία και την δημιουργία του μουσουλμανικού κράτους σταα εδάφη της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Αλλά και ένα χρόνο μετά την άγνωστη τους περισσότερους, συμφωνία Μιλόσεβιτς-Μητσοτάκη για την επέκταση των ελληνικών συνόρων μέχρι την περιοχή του Μοναστηρίου στα Σκόπια, όπου τότε κατοικούσαν περίπου 200.000 ελληνικής συνείδησης κάτοικοι.
Αναφέρει δε χαρακτηριστικά ότι «εάν δεν βρουν μια προσέγγιση Αθήνα και Τίρανα ο ελληνικός πληθυσμός της Β.Ηπείρου μπορεί να δημιουργήσει μια αποσταθεροποιητική κρίση»
Το έγγραφο κάνει σαφή αναφορά στα ιστορικά δεδομένα της περιοχής και πως βρέθηκε υπό αλβανική κυριαρχία και για το Πρωτόκολο της Κέρκυρας το οποίο δεν τηρήθηκε ποτέ το οποίο προέβλεπε αυτονομία της Β.Ηπείρου και έδινε τη νομική βάση για την δημιουργία αντάρτικου και την ένωση Ελλάδας-Βορείου Ηπείρου.
Μάλιστα δίνει και όρια αυτής της περιοχής, πολύ βορειότερα από την Βόρεια Ηπειρο, με τον χαρακτηρισμό “Περιοχή που διεκδικείται από τους Ελληνες εξτρεμιστές”!
Στις 29 Ιουλίου 1913 οι Μεγάλες δυνάμεις με τη Συνθήκη του Λονδίνου (1913), αναγνωρίζουν την Αλβανία ως ανεξάρτητο κράτος και με το Πρωτόκολλο Φλωρεντίας (1913) της παραχωρείται η περιοχή της Βορείου Ηπείρου. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Ελευθέριος Βενιζέλος αρχικά αρνήθηκε να παραχωρήσει την περιοχή που κατοικούσαν ελληνικοί πληθυσμοί και ήδη κατείχε με ισχυρές δυνάμεις (13 Οκτωβρίου 1913).
Έτσι οι Μεγάλες Δυνάμεις, με υπόμνημα που απέστειλαν στο ελληνικό κράτος στις 13 Φεβρουαρίου 1914, μετά την υπογραφή του νέου Πρωτοκόλλου Φλωρεντίας (1914) απαιτούσαν την αποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων από την περιοχή σε διαφορετική περίπτωση δεν θα αναγνωρίζονταν η ελληνική επικυριαρχία επί των νήσων του Αιγαίου (εκτός της Ίμβρου, Τένεδου και Καστελόριζου. Επιπλέον, ζητούσαν από την Ελλάδα να μην ενθαρρύνει καμιά μορφή αντίδρασης στους ελληνικούς πληθυσμούς της περιοχής.
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, αφού εξέφρασε τη λύπη του για την αποχώρηση και ζήτησε εγγυήσεις για την ασφάλεια των πληθυσμών, συμφώνησε και ξεκίνησε η σταδιακή αποχώρηση του στρατού. Παρόλα αυτά, οι κάτοικοι της περιοχής αρνήθηκαν να συμβιβαστούν και στις 28 Φεβρουαρίου 1914 επαναστάτησαν και σχημάτισαν προσωρινή κυβέρνηση, με πρωτεύουσα το Αργυρόκαστρο και πρόεδρο τον Γεώργιο Χρηστάκη-Ζωγράφο. Οι Ηπειρώτες αυτοί πίστευαν ότι είχαν προδοθεί από το ελληνικό κράτος, γιατί όχι μόνο αποχώρησε από την περιοχή τους, αλλά και δεν τους προμήθευσε με όπλα για να αμυνθούν έναντι των Αλβανών.
Η αυτόνομη Βόρειος Ήπειρος περιελάμβανε αρχικά εκτός από το Αργυρόκαστρο, την Χειμάρρα, το Δέλβινο, τους Άγιους Σαράντα και την Πρεμετή. Μετά την αποχώρηση όμως των ελληνικών δυνάμεων ξέσπασαν ταραχές μεταξύ των Αλβανών και των Ηπειρωτικών δυνάμεων. Έπειτα από έντονες στρατιωτικές συγκρούσεις οι Βορειοηπειρώτες κατέλαβαν διαδοχικά την Ερσέκα, την περιοχή της Κολώνιας και την Κορυτσά, που είχαν παραδοθεί νωρίτερα στην νεοσύστατη Αλβανική χωροφυλακή από τον ελληνικό στρατό κατά την αποχώρησή του.
Η αλβανική κυβέρνηση οδηγήθηκε σε συμβιβασμό και στις 17 Μαρτίου υπογράφτηκε Πρωτόκολλο της Κέρκυρας. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο αναγνώριζαν την αυτονομία της Β. Ηπείρου και δεσμεύονταν για την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα σχολεία αλλά και την θρησκευτική ελευθερία του ελληνικού πληθυσμού.
Το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας ποτέ δεν τέθηκε σε ουσιαστική εφαρμογή
Την 10η Απριλίου 1994 σημειώθηκε αιματηρό επεισόδιο στο αλβανικό συνοριακό φυλάκιο της Επισκοπής. Οι Αλβανοί κατηγόρησαν την ελληνική πλευρά ως υπεύθυνη για το επεισόδιο και προχώρησαν σε μαζικές συλλήψεις και ανακρίσεις Ελλήνων μειονοτικών. Λίγες ήμερες αργότερα φυλάκισαν έξι απο τα ηγετικά στελέχη της «Ομόνοιας».
Παραπέμφθηκαν οι πέντε σε δίκη με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, αλλά δεν τηρήθηκαν οι στοιχειώδεις δικονομικές εγγυήσεις και οι κατηγορούμενοι στερήθηκαν στην ουσία στο δικαστήριο, το δικαίωμα στην υπεράσπιση.
Οι προσπάθειες της ελληνικής κυβερνήσεως να διεθνοποιήσει το ζήτημα προσείλκυσαν το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης, το οποίο εκδηλώθηκε ενεργά κατά την διεξαγωγή της δίκης των πέντε Ελλήνων, που άρχισε στις 15 Αυγούστου. Ωστόσο, παρ όλες τις πιέσεις που ασκήθηκαν προς την αλβανική κυβέρνηση απο διάφορες πλευρές, οι ποινές που επιβλήθηκαν απο το δικαστήριο ήσαν βαριές και ανέρχονταν απο 6 έως 8 χρόνια φυλάκιση.
Η ελληνική ηγεσία τήρησε σκληρή στάση απέναντι στην αλβανική αδιαλλαξία, διακόπτοντας απο την πρώτη στιγμή της συλλήψεως των έξι στελεχών της «Ομόνοιας» κάθε διάλογο με την αλβανική πλευρά και θέτοντας ως όρο για την επανέναρξη του την απελευθέρωση των κρατουμένων. Ταυτόχρονα, φρόντισε να διατηρήσει ενεργό το ενδιαφέρον της διεθνούς διπλωματίας, καταφεύγοντας σε επανειλημμένες καταγγελίες των αλβανικών ενεργειών σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και παρεμποδίζοντας την χορήγηση της οικονομικής βοήθειας που είχε προγραμματίσει η Ευρωπαϊκή Ενωση για την ενίσχυση της Αλβανίας.
Περισσότερο όμως και από τις ελληνικές ενέργειες, οι γενικότερες εξελίξεις τόσο στα εσωτερικά της Αλβανίας όσο και ευρύτερα στον χώρο της Βαλκανικής φαίνεται ότι ήσαν εκείνες που συνέβαλαν στην τελική διευθέτηση του ζητήματος και στην αποφυλάκιση των Ελλήνων μειονοτικών στις 10 Φεβρουαρίου 1995.
Μετά όλα άλλαξαν και οι αλβανικοί πληθυσμοί αναβαθμίστηκαν στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ ειδικά επί κυβερνήσεων των «Δημοκρατικών». Μένει να δούμε ποια πολιτική θα ακολουθήσει απέναντί τους ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ.
To Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου (MABH), ήταν ελληνική απελευθερωτική οργάνωση που έδρασε στον γεωγραφικό χώρο της Βορείου Ηπείρου κατά την διάρκεια της ιταλικής και γερμανικής κατοχής της Αλβανίας από τον Άξονα (1941-1944).
Η οργάνωση τελικά διαλύθηκε καθώς δεν είχε βοήθεια απο τους Εγγλέζους οι οποίοι τότε πόνταραν στο χαρτί του Χότζα.
Η νέα ΜΑΒΗ.: Οι επιθέσεις του 1984, 1991 και 1994
Τα έτη 1984 επί Εμβέρ Χότζα, το 1991 και το 1994, πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις κατά αλβανικών στόχων, σε Αλβανία και Ελλάδα. Η οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις έφερε το ίδιο όνομα (Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου).
Δεν υπάρχουν στοιχεία, όμως, για υποτιθέμενη σύνδεση με την οργάνωση που έδρασε την δεκαετία του ’40, καθώς υπάρχει μεγάλο χρονικό κενό και δεν έχουν υποστηριχθεί υποθέσεις για πιθανή επιβίωσή της καθ’ όλο το διάστημα του καθεστώτος Ε. Χότζα στην Αλβανία.
pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "CIA: Η Βόρειος Ήπειρος θα μπορούσε να ενωθεί με την Ελλάδα το 1994 εάν ξεκινούσε απελευθερωτικός αγώνας!"

Έρευνα: Μετά βίας τα βγάζουν πέρα 6 στους 10 Έλληνες

Μπορεί τα Μνημόνια να αποτελούν παρελθόν, ωστόσο το αποτύπωμα φτώχειας που άφησαν σε μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, λόγω των περικοπών μισθών, συντάξεων και της πτώσης της αγοραστικής δύναμης, δύσκολα θα εξαλειφθεί στα ερχόμενα χρόνια.

Έρευνα που διενήργησε τον περασμένο Οκτώβριο το Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) σε δείγμα 1.500 καταναλωτών φέρνει στο φως τις οικονομικές αδυναμίες και αντιξοότητες που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πάνω από το 60% των ελληνικών νοικοκυριών.

Τα στοιχεία της έρευνας, που περιλαμβάνει απαντήσεις του δείγματος των 1.500 καταναλωτών σε ένα ευρύ ερωτηματολόγιο, είναι αποκαλυπτικά και ενδεικτικά της δεινής οικονομικής κατάστασης που βιώνουν τα νοικοκυριά της μισής Ελλάδας...

*Το 62% τω ερωτηθέντων δήλωσε ότι μόλις τα βγάζει πέρα οικονομικά και μετά δυσκολίας.

*Το 82% απάντησε ότι το ερχόμενο 12μηνο δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να κάνει αποταμίευση, ενώ μόλις το 14% επί του συνόλου των ερωτηθέντων απάντησε θετικά..

*Το 41% δήλωσε στην ίδια έρευνα ότι το ερχόμενο 12μηνο θα περιορίσει τις δαπάνες κατανάλωσης, λόγω οικονομικής στενότητας.

*Το 95,5% των καταναλωτών θεωρεί αδύνατη την αγορά νέου Ι.Χ τον ερχόμενο χρόνο.

*Μόλις το 1,9% των νοικοκυριών σκοπεύει να αγοράσει η να κατασκευάσει κατοικία, ενώ μόνο το 10,9% φιλοδοξεί να κάνει ανακαίνιση του σπιτιού του.

*Το 45% των νοικοκυριών αναμένει νέα επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης το ερχόμενο 12μηνο.

*Το 38% των καταναλωτών θεωρεί ότι τον ερχόμενο χρόνο θα έχουμε εκ νέου άνοδο τω τιμών των προϊόντων με τον ίδιο η ταχύτερο ρυθμό...

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρευνα: Μετά βίας τα βγάζουν πέρα 6 στους 10 Έλληνες"

Νέο επεισόδιο ξυλοδαρμού αστυνομικών: Μετά τους τσιγγάνους τώρα τους ξυλοφόρτωσε μεθυσμένος Αλβανός στο Βόλο!

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχτηκαν χθες το βράδυ σε γειτονιά της συνοικίας της Χιλιαδούς στον Βόλο. Ένας νεαρός άνδρας 31 ετών «πρόσφυγας» από την Αλβανία κινούνταν μεθυσμένος και αστυνομικοί του Α.Τ.Βόλου, οι οποίοι έκαναν περιπολία τον σταμάτησαν για έλεγχο.

Εκείνος αρνήθηκε, έβρισε τα όργανα της τάξης και αμέσως μετά τους επιτέθηκε. Κατάφερε μάλιστα να προκαλέσει σωματικές βλάβες και στους δύο αστυνομικούς ηλικίας 45 και 47 ετών αντίστοιχα.

Αμέσως κλήθηκαν ενισχύσεις και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, αλλά και άνδρες της Ασφάλειας με περιπολικό έφτασαν στο σημείο προκειμένου να συλλάβουν τον… νταή.


Η επιθετικότητα του δράστη όμως δεν τελείωσε εκεί, καθώς κατά τη μεταφορά του στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας έσπασε και ένα καρτοτηλέφωνο.

Όπως δηλαδή θα έκανε και στη χώρα του…

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο επεισόδιο ξυλοδαρμού αστυνομικών: Μετά τους τσιγγάνους τώρα τους ξυλοφόρτωσε μεθυσμένος Αλβανός στο Βόλο!"

Σφάχτηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ -Ατάκες φωτιά και λάβρα κατά Παππά

Πλούσιο είναι το παρασκήνιο από τη μυστική συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ, που οδήγησε στην καρατόμηση της διοίκησης της Δημόσιας Τηλεόρασης. 
Ουσιαστικά, στην κρυφή Πολιτική Γραμματεία ήταν έκδηλη η κομματική οργή για τους χειρισμούς στην κρατική τηλεόραση.  
Ολοι οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί συνασπίστηκαν με τον Νίκο Φίλη, ο οποίος εδώ και καιρό ασκεί δημόσια εξεία κριτική για τους χειρισμούς γύρω από την ΕΡΤ, και εξαπέλυσαν τα πυρά τους κατά του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά. 
Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Βούτσης, Πάνος Σκουρλέτης αλλά και Δημήτρης Τζανακόπουλος έβαλαν κατά του Νίκου Παππά. 
Ο Νίκος Φίλης ως δημοσιογράφος είχε αντιληφθεί πρώτος την αποτυχία του εγχειρήματος για απολύτως ελεγχόμενη από την κυβέρνηση ΕΡΤ. Στη συνέχεια, όπως διαφάνηκε από το ιδιαίτερα βαρύ κλίμα στην εν κρυπτώ συνεδρίαση της ΠΓ, πείστηκαν και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτό το μοντέλο κρατικής τηλεόρασης, που οδήγησε αφενός στην πλήρη απαξίωσή της και στην απώλεια της οποιαδήποτε επιρροής της, αφετέρου προκάλεσε την κοινωνία, καθώς οι καταγγελίες για κακοδιοίκηση συνοδεύονται και από άλλες καταγγελίες και φημολογίες για σπατέλες, όχι μόνο δεν προσφέρει κανένα όφελος στην κυβέρνηση, αλλά αντίθετα της κάνει κακό. 
Ετσι, την Πέμπτη το βράδυ, οι φράξιες του ΣΥΡΙΖΑ, έφθασαν να ερίζουν μπροστά στα μάτια του πρωθυπουργού, ο οποίος σύμωνα με το Πρώτο Θέμα προειδοποίησε να μην υπάρξουν διαρροές. 
Ωστόσο, όπως φάνηκε διαρροές υπήρξαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη θυελλώδη αυτή συνεδρίαση μεταξύ άλλων ακούστηκαν ατάκες όπως οι παρακάτω: 
  • Αλλο κρατική και άλλο... Παππική τηλεόραση 
  • Δεν ελέγχουμε τίποτα, καμία τηλεόραση 
  • Πρόεδρε δεν μας βλέπει κανένας, μόνο ίσως οι φίλοι του Νίκου Παππά (...). Εχουμε καταλήξε πάλι στο μηδέν να βλέπουμε τον Καλφαγιάννη να κάνει ό,τι θέλει, φέρεται να είπε ο Νίκος Φίλης. 
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σφάχτηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ -Ατάκες φωτιά και λάβρα κατά Παππά "

Συνέντευξη Τύπου στην ΕΛΜΕ Πειραιά για την «έφοδο» ΣΔΟΕ -Νέα ανακοίνωση

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά, μετά τα πρωτοφανή γεγονότα των τελευταίων ημερών, (αιφνιδιαστική επίσκεψη κλιμακίου από ΣΔΟΕ και απαίτηση για γενικευμένο έλεγχο της δράσης του σωματείου, αιφνιδιαστική εισβολή την επόμενη ημέρα στα γραφεία του σωματείου και κατάσχεση του ηλεκτρονικού υπολογιστή χωρίς παρουσία μελών του ΔΣ), θα δώσει συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου και ώρα 14.00 στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά, Μαυρομιχάλη 14.

Σε νεότερη ανακοίνωσή της με τίτλο «Πλαταίνει το κύμα συμπαράστασης στην ΕΛΜΕ Πειραιά», η Ένωση αναφέρει:

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην σημερινή κινητοποίηση της ΕΛΜΕ έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά.

Χαιρετίζουμε τις δεκάδες αποφάσεις σωματείων (ανάμεσά τους η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά κ.α.), που καταγγέλλουν την πρωτοφανή και επικίνδυνη ενέργεια της εφόδου του ΣΔΟΕ στα γραφεία του σωματείου μας.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά πραγματοποίησε άμεσα παρέμβαση στο ΣΔΟΕ την Τετάρτη 31/10/2018 και μαζική συγκέντρωση την Πέμπτη 1/11/2018 έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά.

Το ΣΔΟΕ απέδωσε όλα τα παραπάνω (κατάσχεση, στοιχεία για το μητρώο μελών κ.α.) σε «παρεξηγήσεις», σε «ορισμένες υπερβολές από πλευράς υπαλλήλων» και έκανε πίσω στα περισσότερα από τα στοιχεία που ζητά από την ΕΛΜΕ (όχι όμως σε όλα). Δήλωσε ότι ήταν υποχρέωσή του να προχωρήσει σε έλεγχο, αφού υπήρχε εισαγγελική εντολή. Έκανε σαφή προσπάθεια να κατεβάσει τους τόνους.

Από την πλευρά της η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε συγκεκριμένη απάντηση για διακοπή της δίωξης, ενώ για το όποιο αίτημα υπάρχει, διεμήνυσε ότι θα πρέπει να κατατεθεί γραπτώς από το συνήγορο της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι το ζήτημα δεν είναι νομικό, αλλά πρωτίστως πολιτικό. Το ζήτημα είναι ότι το κράτος επιχειρεί, ξεκινώντας από τη μεγαλύτερη ΕΛΜΕ του λεκανοπεδίου, να ανοίξει κερκόπορτα, ώστε να επεμβαίνει και να ελέγχει τα σωματεία, όσα τουλάχιστον δεν μπορεί να φιμώσει, όσων η φωνή που υψώνουν για να υπερασπιστούν εργασιακά δικαιώματα συναδέλφων και τα μορφωτικά δικαιώματα δεν μπορεί να σιγήσει αλλιώς. Αυτή η παρέμβαση του ΣΔΟΕ και της εισαγγελίας δεν προέκυψε τυχαία είναι ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα και δεν πρέπει κανένας να το υποτιμήσει. Στην εποχή που ζούμε, που χαρακτηρίζεται από ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, το σύστημα της εκμετάλλευσης έχει ως βασικό στόχο να ελέγξει κάθε προσπάθεια συλλογικής οργάνωσης και αγωνιστικής συγκρότησης των εργαζομένων.

Άραγε τι δουλειά έχει το ΣΔΟΕ να επεμβαίνει σε ένα σωματείο, σα να είναι μια επιχείρηση;

Είναι γνωστό ότι τα οικονομικά της ΕΛΜΕ Πειραιά προέρχονται μόνο από τις ετήσιες συνδρομές των 5 ευρώ από το υστέρημα των συναδέλφων. Ούτε κρατικό χρήμα διαχειρίζεται η ΕΛΜΕ Πειραιά ούτε κοινοτικό ούτε άλλα έσοδα έχει.
Είναι επίσης γνωστό ότι η διαχείριση των οικονομικών του σωματείου μας ελέγχεται από την εξελεγκτική επιτροπή που οι ίδιοι οι συνάδελφοι εκλέγουν κάθε χρόνο.
Επίσης, είναι γνωστό ότι κάθε χρόνο στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΕΛΜΕ, που γίνεται με το τέλος του συνδικαλιστικού έτους και πριν τις εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ. ο οικονομικός απολογισμός ανακοινώνεται δημόσια και ψηφίζεται από τα μέλη μας. Κανένα μέλος της ΕΛΜΕ δεν έθεσε ποτέ ζήτημα για την οικονομική διαχείριση.
Τέλος, γνωστό είναι ακόμα και το γεγονός ότι, σύμφωνα με το καταστατικό του συνδικάτου (άρθρο 3, παράγραφος ζ), υπάρχει ταμείο αλληλοβοήθειας, από το οποίο δίνεται υλική βοήθεια σε κάθε συνάδελφο που αντιμετωπίζει οικονομική ανάγκη, είτε λόγω ασθένειας είτε λόγω οικονομικών δυσχερειών. Όλοι οι συνάδελφοι που έχουν απευθυνθεί στην ΕΛΜΕ, χωρίς κανένα αποκλεισμό και ανάλογα την οικονομική δυνατότητα κάθε περίοδο, έλαβαν υλική ενίσχυση.
Με πρόσχημα λοιπόν την υλική βοήθεια που προσφέρεται από το σωματείο σε αρρώστους και οικονομικά εξαθλιωμένους συναδέλφους, που ίδιες οι πολιτικές των κυβερνήσεων τους οδήγησαν σε αυτό το σημείο, επιχειρούν όχι μόνο τη σπίλωση του σωματείου, αλλά και τον έλεγχο της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Την ίδια ώρα που οι μηχανισμοί του κράτους αφήνουν στο απυρόβλητο οικονομικούς κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Πειραιά, ψάχνουν το σωματείο των καθηγητών, για την περιορισμένη υλική βοήθεια που πρόσφερε σε συναδέλφους με σοβαρά οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας, σε οικογένειες θανόντων συναδέλφων μας (όπου εκεί δυστυχώς κατευθύνθηκε και το μεγαλύτερο ποσοστό τα δύο τελευταία χρόνια).

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά ομόφωνα σήμερα αποφάσισε

να ζητήσει το φάκελο της δικονομίας, προκειμένου να αποκαλυφθεί δημόσια ποιος και με ποια κίνητρα επιχειρεί τη σπίλωση του σωματείου.
να αντιπαλέψει την επέμβαση του κράτους στο σωματείο. Όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό της ίδρυσής μας, απολογισμό δίνουμε στα μέλη μας κάθε χρόνο αλλά και όποια στιγμή μας ζητηθεί από οποιοδήποτε μέλος μας. Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε και τίποτα να κρύψουμε. Οι απολογισμοί της εξελεγκτικής επιτροπής έχουν ψηφιστεί από τη Γενική μας Συνέλευση και είναι δημόσιοι. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά δεν προτίθεται να δώσει κανένα στοιχείο, πέραν των ετήσιων δημόσιων απολογισμών.
Να προχωρήσει σε συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 5/11 14:00 στα Γραφεία της ΕΛΜΕ
Να τυπώσει σε μεγάλο τιράζ τις σχετικές ανακοινώσεις της ΕΛΜΕ, ώστε να μοιραστούν στις 7/11 (εκλογές για Υπηρεσιακά Συμβούλια).
Να μαζέψει υπογραφές σε κείμενο στήριξης και να τις καταθέσει με νέα κινητοποίηση.
Μετά το κύμα αλληλεγγύης που φτάνει από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από πρωτοβάθμια, αλλά και τριτοβάθμια σωματεία, μετά τη συμπαράσταση που φτάνει από κάθε σχολείο του Πειραιά και έχοντας στο μυαλό μας τους αγώνες, το αίμα και τις θυσίες εκείνων που έβαλαν τα θεμέλια του συνδικαλιστικού κινήματος, με το κεφάλι ψηλά δηλώνουμε ότι δεν ανοίγουμε καμιά κερκόπορτα επέμβασης του κράτους στα σωματεία, δε γυρίζουμε πίσω σε σκοτεινές εποχές όπου άνθρωποι διώκονταν, φυλακίζονταν και εκτελούνταν για τη συνδικαλιστική τους δράση.

Ως παιδαγωγοί, έχοντας στο μυαλό μας τα λόγια του μεγάλου μας λογοτέχνη Μενέλαου Λουντέμη:

«Χρειάστηκαν πολλά χρόνια ώστε ο άνθρωπος να σηκωθεί στα δυο του πόδια, δε θα τον ρίξουμε εμείς στα τέσσερα»

Θα συνεχίζουμε σταθερά και αταλάντευτα να προασπιζόμαστε το σωματείο μας

Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα, μέχρι να το πάρουν απόφαση ότι τα συνδικάτα ανήκουν στους εργαζόμενους και δε θα περάσουν στον έλεγχο του κράτους, μέχρι το χέρι που επιχείρησαν να απλώσουν να μαζευτεί!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνέντευξη Τύπου στην ΕΛΜΕ Πειραιά για την «έφοδο» ΣΔΟΕ -Νέα ανακοίνωση"

«Ξύπνησε» το ΥΠΕΞ: Να επιστραφεί ο σορός του Κ.Κατσίφα στην οικογένειά του

Την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα για την επιστροφή από τις αλβανικές αρχές της σορού του 35χρονου ομογενούς, ζητάει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή που παραχώρησε στα Νέα.

«Από την αρχή ξεκαθαρίσαμε τις προτεραιότητές μας: να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Να προστατευτούν τα δικαιώματα των Ελλήνων αδελφών μας. Τέλος, με σεβασμό και χωρίς καμία υποχώρηση στα δύο πρώτα, να προστατεύσουμε και τις διμερείς μας σχέσεις» επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και σημείωσε: «Δεν μείναμε σε ευχές. Προχωρήσαμε στα αναγκαία διαβήματα και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις, με τον αυτονόητο σεβασμό στη Δικαιοσύνη». Χαρακτήρισε μάλιστα θετικό ότι έγινε δεκτό το ελληνικό αίτημα για παρουσία Έλληνα αστυνομικού στην Αλβανία κατά τη διεξαγωγή των σχετικών ερευνών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κατρούγκαλος υπογραμμίζει την ανάγκη «να είμαστε πολύ προσεκτικοί και από τις δύο μεριές των συνόρων, και όχι μόνο, αυτονόητα στο επίπεδο των κυβερνητικών αρχών», σημειώνοντας ότι «ο εξτρεμισμός των μεν εκτρέφει τον εξτρεμισμό και τη μισαλλοδοξία των άλλων», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τονίζει ακόμα ότι η Ελλάδα περιμένει από τα Τίρανα τη θέσπιση των κανονιστικών πράξεων για την πλήρη εφαρμογή του πρόσφατου νόμου για την προστασία των μειονοτήτων, υπενθυμίζοντας ότι η προστασία των δικαιωμάτων της μειονότητας αποτελεί ένα από τα κριτήρια για την ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας.

Σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος, χαρακτηρίζει τη σχετική πρόταση της κυβέρνησης ως «την κορωνίδα του προοδευτικού μεταρρυθμιστικού μας έργου» με βασικούς στόχους «να μεταρρυθμίσει δομικά το πελατειακό κράτος της Μεταπολίτευσης» και «να ενισχύσει την προστασία των ατομικών και πολιτικών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων και τους μηχανισμούς του κοινωνικού κράτους ως ανάχωμα στην επίθεση εναντίον τους από τον νεοφιλελευθερισμό».

Σε ό,τι αφορά την προεδρική εκλογή, παρατηρεί πως ορθά όλα τα πολιτικά κόμματα επιδιώκουν να αποσυνδεθεί η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής, σημειώνοντας ωστόσο πως «πρέπει να διατηρήσουμε τον συμβολικό ενωτικό ρόλο του προέδρου της Δημοκρατίας ως ρυθμιστή του πολιτεύματος». Η δεύτερη αυτή προτεραιότητα δεν υπηρετείται αν αυτός μπορεί να εκλέγεται μόνο από την κυβερνητική πλειοψηφία, συμπληρώνει.

Για τη σχέση της Πολιτείας με την Εκκλησία σημειώνει ότι «τίθεται, επιτέλους, στη βάση που απαιτούν οι σύγχρονες δημοκρατίες αλλά και το Ευαγγέλιο: τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, τα του Θεού τω Θεώ. Κατοχυρώνεται ρητά η θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους ενώ συνεχίζει να αναγνωρίζεται ότι η Ορθοδοξία είναι, για ιστορικούς και πραγματολογικούς λόγους, η επικρατούσα θρησκεία στη χώρα μας».

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ξύπνησε» το ΥΠΕΞ: Να επιστραφεί ο σορός του Κ.Κατσίφα στην οικογένειά του"

Ο Παυλόπουλος ζητά να διευκρινισθεί ότι δεν αναγνωρίζεται μακεδονικό έθνος αλλά μόνο η ιθαγένεια

«Ο πρόεδρος της Ελλάδας, Παυλόπουλος, φέρεται να αντιτίθεται στο άρθρο 36, το οποίο περιέχει αναφορές στον ‘μακεδονικό λαό και ταυτότητα’ και την ανάγκη προστασίας ‘του μακεδονικού λαού’ που ζει εκτός της χώρας, γράφει η ελληνική εφημερίδα ekathimerini», σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Η κυβέρνηση της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) υπέβαλε στο Κοινοβούλιο σχέδια συνταγματικών τροποποιήσεων την Παρασκευή, τα οποία θα ονομάζουν επίσημα τη χώρα «Βόρεια Μακεδονία», μετά από τη συμφωνία του ονόματος που υπογράφηκε με την Ελλάδα. Αλλά, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος έχει διατυπώσει επιφυλάξεις για το άρθρο που υπαινίσσεται για τον μακεδονικό λαό, όπως γράφει η ekathimerini.

Ο Παυλόπουλος φέρεται να αντιτίθεται στο άρθρο 36, το οποίο περιέχει αναφορές στο ‘μακεδονικό λαό και ταυτότητα’ και την ανάγκη προστασίας του ‘μακεδονικού λαού’ που ζει εκτός της χώρας.

Ο Παυλόπουλος επιμένει σε αυτό ότι η πΓΔΜ πρέπει να προβεί σε γραπτή δέσμευση ότι η διαφωνία του ονόματος που υπεγράφη τον Ιούνιο, δεν αναγνωρίζει το ‘μακεδονικό έθνος’, αλλά την ιδιότητα του πολίτη.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Παυλόπουλος ζητά να διευκρινισθεί ότι δεν αναγνωρίζεται μακεδονικό έθνος αλλά μόνο η ιθαγένεια"

Κύπρος: Εκδόθηκε η NAVTEX για τη γεώτρηση της EXXON MOBIL

Oι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέδωσαν το Σάββατο την NAVTEX, με την οποία δεσμεύουν την περιοχή, στην οποία από τις 10 Νοεμβρίου έως και 25 Φεβρουαρίου 2019 ο αμερικανικός πετρελαϊκός κολοσσός EXXON MOBIL σε συνεργασία με την Qatar Petroleum θα ξεκινήσει την πρώτη γεώτρηση στο Οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τη NAVTEX 364/18 από τις 10 Νοεμβρίου ξεκινούν οι προγραμματισμένες εργασίες για την προετοιμασία της γεώτρησης και ως εκ τούτου καλούνται όλα τα πλοία που πλέουν στην περιοχή να επιδεικνύουν την ανάλογη προσοχή όταν πλησιάζουν στο συγκεκριμένο σημείο.

Η κυπριακή NAVTEX:

03 0600 UTC NOV 2018
JRCC LARNACA/CYPRUS RADIO/5BA
NAV WRNG NR 364/18

PREPARATION WORKS AND DRILLING OPERATIONS WILL BE CONDUCTED
IN THE AREA BOUNDED BY THE FOLLOWING POSITIONS:

A.33 25.000 N 031 39.000 E
B.33 25.000 N 031 51.000 E
C.33 15.000 N 031 51.000 E
D.33 15.000 N 031 39.000 E

FROM 10 NOV 2018 UNTIL 25 FEBRUARY 2019.
ALL SHIPS ARE REQUESTED TO SAIL WITH CAUTION
IN THE AFORMENTIONED AREA.
CANCEL THIS MESSAGE ON 26 00:01 UTC FEB 2019.

JRCC LARNACA/CYPRUS RADIO/5BA

NNNN

philenews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Εκδόθηκε η NAVTEX για τη γεώτρηση της EXXON MOBIL"

Απίστευτος αρχαιολογικός θησαυρός: Κούροι χιλιάδων ετών βρέθηκαν στην Αταλάντη (pics)

Έναν αληθινό αρχαιολογικό θησαυρό ανεκτίμητης αξίας εντόπισε αγρότης στην Αταλάντη. Τέσσερις Κούροι και τμήμα αρχαίου νεκροταφείου βρέθηκαν στη Λοκρίδα Φθιώτιδας κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών σε κτήμα του εν λόγω γεωργού.
Ο ιδιοκτήτης του χωραφιού κάλεσε αμέσως τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε και έγινε αρχαιολογική ανασκαφή.
«Κατά τη διάρκεια ανασκαφικής έρευνας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, στην ευρύτερη περιοχή της Αταλάντης στη Φθιώτιδα, έχουν έρθει στο φως από τα μέσα Οκτωβρίου τέσσερις κορμοί πώρινων αγαλμάτων φυσικού μεγέθους και ένα τμήμα τριεδρικής βάσης αγάλματος», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.


«Η αρχαιολογική έρευνα ξεκίνησε με αφορμή την υπόδειξη νέας αρχαιολογικής θέσης από ιδιοκτήτη αγροτεμαχίου της κτηματικής περιφέρειας Αταλάντης, όταν κατά τη διάρκεια άροσης, εντόπισε πώρινο κορμό γυμνού ανδρικού αγάλματος αρχαϊκών χρόνων στον τύπο του κούρου (σωζ. ύψους 0.86μ.) και ειδοποίησε άμεσα την Αρχαιολογική Υπηρεσία», σημειώνεται.
Μετά την παράδοση και μεταφορά του γλυπτού στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας κ. Καράτζαλη ανέθεσε στην αρχαιολόγο κ. Παπαγεωργίου τη διεξαγωγή δοκιμαστικών τομών στον αγρό, κατά τη διάρκεια των οποίων αποκαλύφθηκαν κατά χώρα άλλα τρία πώρινα γλυπτά αρχαϊκών χρόνων και τμήμα τριεδρικής βάσης αγάλματος.
Στην πρώτη δοκιμαστική τομή στο βόρειο τμήμα του αγροτεμαχίου βρέθηκε πώρινο γλυπτό φυσικού μεγέθους αρχαϊκών χρόνων (σωζ. ύψους 1.22μ.), που σώζεται από την κεφαλή ως το ύψος των μηρών και παριστάνει όρθια, γενειοφόρο μορφή νεαρού άνδρα με προτεταμένο το αριστερό σκέλος. Το παραπάνω γλυπτό βρέθηκε μαζί με τμήμα κάτω κορμού μικρότερου πώρινου αναγλύφου που απεικονίζει ιστάμενη γυμνή ανδρική μορφή από την οσφυϊκή χώρα ως τις κνήμες (σωζ. ύψους 0.82μ.), το οποίο επίσης φέρει συμφυή πλίνθο στην οπίσθια επιφάνεια.


Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ανασκαφικής έρευνας, εντοπίσθηκε ένας ακόμη κούρος σε φυσικό μέγεθος (σωζ. ύψους 0.95μ.) που σώζεται από το ύψος του λαιμού ως τους μηρούς, απεικονίζει γυμνό νέο με ελαφρά προτεταμένο το αριστερό σκέλος και διατηρείται σε καλή κατάσταση.
Η τριεδρική πλίνθος που βρέθηκε ακριβώς δίπλα του πιθανόν ανήκει στο ίδιο γλυπτό. Η πρόσφατη ολιγοήμερη ανασκαφική έρευνα που έχει διενεργηθεί σε μικρό μόνον τμήμα του αγρού, αποκάλυψε σε βαθύτερα στρώματα από αυτό της ανεύρεσης των αρχαϊκών γλυπτών, οργανωμένο νεκροταφείο στο οποίο μέχρι στιγμής διερευνήθηκαν επτά τάφοι που έχουν χρησιμοποιηθεί από τον 5ο αιώνα π.Χ. ως τον 2ο αιώνα π.Χ. με αξιόλογα ευρήματα.



Η ύπαρξη του αρχαίου νεκροταφείου σε εγγύτητα με τη σύγχρονη πόλη της Αταλάντης υποδηλώνει ότι πιθανότατα έχει εντοπισθεί τμήμα του οργανωμένου νεκροταφείου του αρχαίου Οπούντα.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτος αρχαιολογικός θησαυρός: Κούροι χιλιάδων ετών βρέθηκαν στην Αταλάντη (pics)"

Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού: Να σταματήσουν διώξεις & πρόστιμα για τα διόδια

«Οι διώξεις δημοτών για τα διόδια δεν έχουν τελειωμό», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού καταγέλλοντας ότι κάτοικοι της περιοχής καλούνται ενώπιον της δικαιοσύνης με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών και του κίνδυνου πρόκλησης πιθανής σωματικής βλάβης διερχόμενων οδηγών, ως αποτέλεσμα της συμμετοχής τους σε κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια.
Η ανακοίνωση συνεχίζεται ως εξής:
«Η Λαϊκή Συσπείρωση, ήδη από το 2011, κατήγγειλε όλους αυτούς, οι οποίοι μαζί με τις διάφορες «επιτροπές αγώνα κατοίκων», που άλλοτε αυτοαποκαλούνται «Διόδια Στοπ» ή «Δεν Πληρώνω» και άλλοτε παρουσιάζονται ως «φορείς», καλούσαν τους δημότες μας να μην πληρώνουν διόδια, λέγοντας ψέματα ότι δεν θα έχουν συνέπειες, ότι θα τους καλύψουν νομικά κ.λπ.
Χαρακτηριστική είναι η απόφαση 36/2011 του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τα διόδια, όπου εισηγητής ήταν η κ. Στεργίου, τότε δημοτικός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ, και ηγετικό στέλεχος του «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ». Ζήτησε, και τελικά αποφασίστηκε ότι ο δήμος Ωρωπού στηρίζει τους δημότες για την άρνηση πληρωμής των διοδίων καθώς των προστίμων λόγω παραβάσεων του Κ.Ο.Κ για τις διελεύσεις από τα διόδια και  τους καλύπτει νομικά.
Σε πανηγυρικό κλίμα την πρόταση αυτή την ψήφισε ο νυν δήμαρχος κ Ρούσσης, μαζί με τους κ.κ. Γιασημάκη, Ηλιάσκο, Οικονόμου, Λίτσα κ.α. Σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο το λόγο έλαβαν, στηρίζοντας την πρόταση αυτή και τα ηγετικά στελέχη του «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» που σήμερα είναι διορισμένα σε κυβερνητικά Υπουργεία.
Σήμερα ο δήμος έχει μετατραπεί σε εισπράκτορα των προστίμων των 100 ευρώ που καταλογίζονται στους δημότες μας για κάθε διέλευση με τεκμήριο φωτογραφίες από τις κάμερες των διοδίων, και που σέρνονται στα δικαστήρια για την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις.
Επιβεβαιώνεται, για άλλη μια φορά, η θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να μην ψηφίσει την πρόταση της πλειοψηφίας, αλλά να καταθέσει τη δική της ολοκληρωμένη πρόταση, που έχει ως βάση μόνο τις ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού, ενάντια στην παραχώρηση των δρόμων σε εργολάβους, τους όποιους έχει πληρώσει ο λαός μας.
Αποδεικνύονται απολύτως βάσιμες οι καταγγελίες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ότι όλοι τους τα ήθελαν τα διόδια, αρκεί να εισπράττεται μερίδιο από τη λεία. Αποδεικνύεται ότι τα διόδια εγκαταστάθηκαν για να τα πληρώνουν οι κάτοικοι της περιοχής μας και όχι οι «περαστικοί».
Όλοι τους είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
Προειδοποιούμε ότι είναι εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, τα εν αναμονή πρόστιμα.
Απαιτούμε να μην εισπράττει ο δήμος τα πρόστιμα.
Να σταματήσουν οι διώξεις και η καταστολή.
Οι δρόμοι είναι λαϊκή περιουσία, εμείς τους έχουμε πληρώσει και πρέπει να τους απολαμβάνουμε δωρεάν».
 aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού: Να σταματήσουν διώξεις & πρόστιμα για τα διόδια"

Επεισόδιο στην Κατεχάκη- Σκηνές έντασης σε γραφείο ανώτατου αξιωματικού παρουσία πολιτικών

Πρωτοφανείς σκηνές έντασης στο γραφείο ανώτατου αξιωματούχου της ΕΛ.ΑΣ με κτυπήματα χεριού στα τραπέζια κι επιθετικά σχόλια σε βάρος άλλων αξιωματικών φέρεται να εκτυλίχθηκαν προσφάτως ενώπιον άφωνων κορυφαίων πολιτικών στελεχών της λεωφόρου Κατεχάκη. Μάλιστα υπάρχουν αναφορές ότι ήταν παρόντες η υφυπουργός κυρία Κατερίνα Παπακώστα και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου κ. Δ. Αναγνωστάκης που προσπαθούσαν να συγκρατήσουν και να κατευνάσουν τον οργισμένο αξιωματούχο. Με ορισμένους από τους υπόλοιπους αξιωματικούς να απειλούν με αποχώρηση. Με κύριο ζητούμενο τις αντιδράσεις των αστυνομικών σε επιθέσεις αντιεξουσιαστών, την απαίτηση για συνεχείς προσαγωγές μελών του Ρουβίκωνα αλλά και τη… σύλληψη όλων των αστυνομικών που ήταν παρόντες στο περιστατικό με τον ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλο.

Το περιστατικό αυτό δείχνει την αναστάτωση και τις έκρυθμες καταστάσεις που επικρατούν στον χώρο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της ΕΛΑΣ . Κι αποκαλύπτεται λίγες ώρες μετά τις έκτακτες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ, που προκαλούν επίσης πλήθος αποριών και ερωτηματικών, με τη αποχώρηση ιδιαίτερα έμπειρων αξιωματικών σε ζητήματα ασφαλείας, εξάρθρωσης επικίνδυνων εγκληματικών ομάδων όπως οι κ.κ. Χρήστος Παπαζαφείρης, Γιώργος Παπασηφάκης αλλά και Μανώλη Λυδάκης και Δήμος Λασπιάς. Ο κ. Παπαζαφείρης ήταν επί διετία διοικητής Ασφάλειας Αττικής με σημαντικές επιτυχίες στη εξάρθρωση συμμοριών ληστών, «νονών» της νύκτας αλλά και με τις εξιχνιάσεις δολοφονιών Ζέμπερη, Ζαφειρόπουλου και άλλων.

Υπήρξε επί σειρά ετών προϊστάμενος του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας όπου προχώρησε το 2011 σχηματισμό μίας από τις μεγαλύτερες δικογραφίες εις βάρος 217 νονών της νύχτας. Από τις αρχές του 2018 είχε τοποθετηθεί στην θέση του Αττικάρχη και φερόταν να μην είχε καλές σχέσεις με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο που επεδίωξε και τις έκτακτες κρίσεις στο αστυνομικό σώμα. Ο κ. Παπασηφακης την τελευταία εξαετία είχε συνδέσει την παρουσία του σε υπηρεσίες ασφάλειας της Αττικής με την εξάρθρωση δεκάδων επικίνδυνων συμμοριών ενώ είχε κύριο ρόλο σε εξιχνιάσεις δολοφονιών. Με την αποπομπή του συγκεκριμένου έμπειρου αξιωματικού να προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά. Ο κ. Λυδάκης, με θητεία στο Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής αλλά και στο τμήμα για το οργανωμένο έγκλημα κυρίως από ξένους μαφιόζους, είχε σημαντικές επιτυχίες στην Οικονομική Αστυνομία και εξαιρετικά καλή «μαρτυρία» στην ΕΛ.ΑΣ . Ο κ. Λασπιάς είχε καθοδηγητικό ρόλο στην εξάρθρωση της «μαφίας των ρομά» με περισσότερες από 1000 ληστείες και άλλες εξαρθρώσεις συμμοριών στη βορειοΑνατολική Αττική. Ακόμη από τις δύο κορυφαίες θέσεις της Ασφάλειας Αττικής αποχώρησαν οι κ.κ. Γιώργος Ψωμάς και Αθανάσιος Κοκκαλάκης με σημαντική παρουσία, που ανέλαβαν θέσεις σε υπηρεσίες αστυνόμευσης της Αθηνας. Στη θέση του διοικητή της Ασφάλειας Αττικής τοποθετήθηκε ο ταξίαρχος κ. Γ. Κανέλλος ο οποίος έχει πολυετή εμπειρία στη Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και σε θέματα αντιεξουσιαστών, διεθνούς τρομοκρατίας αλλά όχι στο κοινό έγκλημα.

Σημαντικά ερωτήματα προκαλεί και η αποστρατεία του προϊστάμενου της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας κ. Αθανάσιου Πράπα (με προϋπηρεσία στη Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και στη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος). Ο κ. Πράπας είχε σχηματίσει τουλάχιστον 60 δικογραφίες για την δράση του Ρουβίκωνα και είχε προχωρήσει σε περισσότερες από 400 προσαγωγές και συλλήψεις. Χωρίς ωστόσο ουσιαστικό αποτέλεσμα λόγω του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου αλλά και της αποφυγής πολλών κρατικών υπηρεσιών και άλλων «στόχων» του Ρουβίκωνα να προχωρήσουν σε σχετικές δικαστικές ενέργειες.

Οι απομακρύνσεις ή οι μετακινήσεις των περισσοτέρων αξιωματικών, κυρίως από υπηρεσίες ασφαλείας της Αττικής, φαίνεταινα ήταν επιλογές του νέου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλου .Φέρεται να σχετίζονται με τα ζητήματα δράσης του «Ρουβίκωνα», την περίπτωση του «αστυνομικού με το φανελάκι» στην πρεσβεία του Ιράν, την έλλειψη αντίδρασης στην επίθεση αναρχικών στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας εντός κι εκτός Εξαρχείων αλλά και τις συνθήκες θανάτου του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου. Με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ να ζητά «σκληρά μέτρα και συνεχή επιφυλακή». Μεάλλους ωστόσο αξιωματικούς να αναφέρονται σε σύγχυση ανάμεσα στο «ευκταίο» και το εφικτό αφού υπάρχουν εμπόδια διαδικαστικά και νομοθετικά ενώ και πολλοί αναρχικοί γνωρίζουν πώς να αποφεύγουν όλα τα αστυνομικά μέτρα και να αιφνιδιάζουν.

Ακόμη αποστρατεύτηκαν ο επικεφαλής του Κλάδου Ασφάλειας Μανώλης Πλουμής (με αρκετές σημαντικές επιτυχίες σε θέματα δράσης συμμοριών αλλά και στη Οικονομική Αστυνομία. Αποχώρησαν από την ΕΛ.ΑΣ και οι επικεφαλής των Αστυνομικών Περιφερειών Θεσσαλίας και Δυτικής Μακεδονίας Γιάννης Τόλιας και Θανάσης Μαντζούκας. Με πολλούς πρώην και νυν αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ να αναφέρουν ότι αυτή η αναστάτωση, οι αμφισβητήσεις επιλογών και οι αποχωρήσεις εμπείρων αξιωματικών θα δημιουργήσουν προβλήματα ενόψει του εορτασμού της επετείου της 17Ν και της 10ηςεπετείου της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Παραμένοντας άγνωστο τι θα συμβεί και στις επόμενες τακτικές κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ που είναι προγραμματισμένες σε περίπου δύο μήνες!

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδιο στην Κατεχάκη- Σκηνές έντασης σε γραφείο ανώτατου αξιωματικού παρουσία πολιτικών"

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει το νέο δίκτυο ποδηλατοδρόμων στην πρωτεύουσα

Με βασικό στόχο να συνδεθεί με τον ήδη λειτουργικό άξονα «Γκάζι-Φάληρο», ο δήμος Αθηναίων παρουσιάζει το νέο δίκτυο ποδηλατοδρόμων της Αθήνας. Σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για το πρώτο ολοκληρωμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων που αποκτά η Αθήνα και διευκρινίζει ότι πρόκειται για ένα νέο δίκτυο που θα συνδεθεί με το υπάρχον «Γκάζι - Φάληρο» και θα περνά από την Κυψέλη, τους Αμπελόκηπους τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι και τα Πετράλωνα, είτε με τη δημιουργία ποδηλατολωρίδων είτε με την κατασκευή δρόμων αποκλειστικής κυκλοφορίας ποδηλάτου (bicycle streets).

Ειδικότερα, γίνεται γνωστό πως στην περιοχή των Εξαρχείων και του Κολωνακίου το δίκτυο υποδομών θα γίνει για τις οδούς Στουρνάρη, Αραχώβης, Σολωμού, Ανδρέα Μεταξά, Διδότου, Ναυαρίνου, Σκουφά, Σόλωνος, Μασσαλίας, Ηρακλείτου, Μαυρομιχάλη και Ζωοδόχου Πηγής. Σημειώνεται εξάλλου ότι στην περιοχή έχουν επιλεγεί ζευγάρια δρόμων, οι οποίοι θα χρησιμοποιούνται για άνοδο ή για κάθοδο και θα συνδέουν τη Λ. Αλεξάνδρας με το ιστορικό κέντρο της πόλης αλλά και με τον κεντρικό άξονα «Κηφισιά - Κέντρο» που αναμένεται να δημιουργηθεί.

Αποσαφηνίζεται ακόμα ότι οι παρεμβάσεις στην Κυψέλη αφορούν στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Μιχαήλ Βόδα, 3ης Σεπτεμβρίου, Αγίου Μελετίου και Ηπείρου. Στην περιοχή αυτή προτείνεται συνολικά η συνύπαρξη ποδηλάτων και ΙΧ με την Μιχαήλ Βόδα να δέχεται και αποκλειστική λωρίδα κίνησης ποδηλάτου, σημειώνεται και προστίθεται ότι στην 7η δημοτική κοινότητα θα δημιουργηθεί αποκλειστική λωρίδα ποδηλάτων στην οδό Καλλιγά.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, «η πόλη μπαίνει στη σωστή πορεία. Δίνουμε συνεχώς χώρο στον πεζό και τον ποδηλάτη, ενθαρρύνουμε τη χρήση φιλικών στο περιβάλλον μέσων μετακίνησης, επιδιώκοντας παράλληλα τη μείωση της χρήσης των ΙΧ αυτοκινήτων και την αύξηση χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς».

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι για τη δημιουργία του συγκεκριμένου έργου, ο δήμος Αθηναίων αξιοποίησε τις συνεργασίες του με το δίκτυο C40 και ιδιαίτερα με το Walking and Cycling Network, το οποίο παρακολουθεί τις εξελίξεις και βρίσκεται αρωγός στο πλάνο για την ανάπτυξη του ποδηλάτου στην Αθήνα. Στη διάρκεια της προετοιμασίας της πρότασης, συμπληρώνεται, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις και επαφές με το αντίστοιχο τμήμα του δήμου της Βιέννης.

Την ίδια στιγμή, ο δήμος Αθηναίων γνσωστοποιεί ότι ξεκινά η προετοιμασία για τη σύνδεση του άξονα «Γκάζι-Κηφισιά», ένα έργο που αναμένεται να υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Αττικής, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση. Τα δύο δίκτυα θα συνδέονται με τον κύριο άξονα «Κηφισιά - Γκάζι» και, κατ' επέκταση, συνδέονται τόσο μεταξύ τους όσο και με το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή του συγκεκριμένου δικτύου, ο δήμος Αθηναίων αναφέρει πως η επιλογή έγινε με βάση τη μορφολογία του εδάφους, το πλάτος των δρόμων, τα χαρακτηριστικά τους, ενώ παράλληλα έγινε προσπάθεια ώστε το δίκτυο να είναι απολύτως χρηστικό για τους ποδηλάτες και να λειτουργήσει ως μέσο για να αναβαθμιστούν οι περιοχές τις οποίες διασχίζει. Περαιτέρω σημειώνει ότι στηρίχτηκε τόσο στις προδιαγραφές των ποδηλατοδρόμων που έχουν εκπονηθεί από τη διεύθυνση Μελετών Έργων Οδοποιίας (ΔΜΕΟ) όσο και στον ανανεωμένο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Βασικό μέλημα της ομάδας εργασίας, σύμφωνα με τον δήμο της Αθήνας, ήταν το σχέδιο να είναι απολύτως λειτουργικό για τους χρήστες, με στόχο όχι μόνο να αναπτυχθεί η χρήση του ποδηλάτου στην Αθήνα αλλά και ταυτόχρονα να μπορούν να συγκεντρωθούν πολύτιμα δεδομένα που θα αφορούν στο βαθμό αποδοχής του έργου από τους πολίτες, καθώς έτσι, θα μπορούν να σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα βασισμένα σε αντικειμενικά κριτήρια και να προταθεί η επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων σε περισσότερους δρόμους και περιοχές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει το νέο δίκτυο ποδηλατοδρόμων στην πρωτεύουσα"

Αιματηρή συμπλοκή αλλοδαπών στο Ηράκλειο

Ένας ολόκληρος... στρατός Πακιστανών εισέβαλε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής σε ένα δωμάτιο όπου διαμένουν τρεις ομοεθνείς τους, στην κοινότητα Βαγιωνιά του Δήμου Γόρτυνας στην πεδιάδα της Μεσαράς! Τα όσα ακολούθησαν, σήκωσαν στο πόδι τους σχεδόν 600 κατοίκους του χωριού!

Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, οι εισβολείς -που σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν τουλάχιστον 30!- επιτέθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα στους ενοίκους του δωματίου και άρχισαν να τους ξυλοκοπούν αλύπητα, ενώ δεν δίστασαν να τους μαχαιρώσουν! Και ενώ οι περίοικοι έβγαιναν από τα σπίτια τους ακούγοντας τις κραυγές πόνου των θυμάτων, οι δράστες έσπευσαν να χαθούν μέσα στο σκοτάδι.

Οι τρεις Πακιστανοί μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και από εκεί τους παρέλαβαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Μοιρών και του Κέντρου Υγείας Αγίας Βαρβάρας, με τα οποία διακομίστηκαν σε νοσοκομείο του Ηρακλείου. Δυο από αυτούς ήταν εκτός κινδύνου με ελαφρά τραύματα, αλλά ο τρίτος είχε χτυπηθεί από μαχαίρι στον θώρακα και η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή. Η τοπική Αστυνομία ερευνά για να εντοπίσει τους δράστες της αιματηρής επίθεσης και να εξακριβώσει αν κίνητρό τους ήταν η ληστεία ή κάτι άλλο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αιματηρή συμπλοκή αλλοδαπών στο Ηράκλειο"

Destiny Επενδυτική Μ.ΙΚΕ: Δεν έχουμε σχέση με το πλαστό πιστοποιητικό για το οποίο κατέθεσε μήνυση ο Δ. Αθηναίων

Καμία σχέση δεν έχει, δηλώνει με ανακοίνωσή της, η Destiny Επενδυτική Μ.ΙΚΕ με το πλαστό πιστοποιητικό με τίτλο «CERTIFICATE OF AUTHORIZATION» για το οποίο ο δήμος Αθηναίων έχει καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων και παντός υπευθύνου, ζητώντας την ποινική τους δίωξη.

«Κατηγορηματικά ουδέποτε η εταιρεία μας έκανε χρήση ή επίκληση του εν λόγω εγγράφου, την ύπαρξη του οποίου άλλωστε αγνοούσε» τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία επαναλαμβάνει ότι η ίδια δεν εμπλέκεται στη διαδικασία έκδοσης της βίζας των αγοραστών των ακινήτων της.

Ακόμη επισημαίνει ότι το φερόμενο αυτό πλαστό έγγραφο «δεν έχει ημερομηνία έκδοσης, ούτε στοιχεία της εταιρείας μας, πέραν του διακριτικού της τίτλου, και φέρεται να έχει εκδοθεί από παντελώς αναρμόδια για τις βίζες αρχή». Σημειώνει, επίσης, ότι «η εταιρεία μας ονομάζεται DESTINY ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ (και στο εξωτερικό EPENDITIKI) και όχι Investments».

Ο δήμος Αθηναίων στη μήνυσή του χαρακτηρίζει το περιεχόμενο του εγγράφου «ψευδές» και «φέρεται να εξουσιοδοτεί την αναφερόμενη σ' αυτό εταιρία Destiny Investments (EPENDITIKI) M.IKE ως δήθεν "Επισήμως Αναγνωρισμένο Μεσιτικό Γραφείο Ακινήτων και Πρακτορείο για το επενδυτικό πρόγραμμα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΒΙΖΑ"». Το εν λόγω «πιστοποιητικό», σημειώνεται στη μήνυση, φέρει μεταξύ άλλων και το επίσημο έμβλημα του δήμου, καθώς και τις υπογραφές του δημάρχου, Γιώργου Καμίνη, και της διευθύντριας Προσωπικού του Δήμου, Ελένης Χαλβατζά, οι οποίες είναι πλαστές, όπως καταγγέλλεται στη μήνυση που κατέθεσε ο δήμος.

Σύμφωνα πάντα με τη μήνυση του δήμου Αθηναίων, «καθίσταται βέβαιο» ότι «οι υπαίτιοι στόχο είχαν την εξαπάτηση οιουδήποτε -ενδεχομένως - νομικού ή φυσικού προσώπου». Επίσης, αναφέρεται ότι «ενήργησαν έχοντας ως παράλληλο και απώτερο στόχο την προσπόριση μελλοντικών οικονομικών και κοινωνικών ωφελημάτων και τη δημιουργία συμφερουσών προς αυτούς εννόμων σχέσεων ή συμβάσεων σε βάρος της φερεγγυότητας του δήμου Αθηναίων, του δημάρχου, Γιώργου Καμίνη και της δημοτικής υπαλλήλου Ελένης Χαλβατζά».

Πιο αναλυτικά, ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρίας Destiny Επενδυτική Μ.ΙΚΕ έχει ως εξής:
«Αναφορικά με την από 23.10.2018 μήνυση κατ' αγνώστων του Δήμου Αθηναίων (κλπ) δηλώνουμε ότι τόσο την ύπαρξης της μήνυσης όσο και του αναφερόμενου σε αυτή πλαστού εγγράφου πληροφορηθήκαμε και εμείς για πρώτη φόρα εχθές μέσα από τα ΜΜΕ. Ουδείς από τους μηνυτές μέχρι και σήμερα ήρθε σε επικοινωνία με την εταιρεία μας ή μας ενημέρωσε για την ύπαρξη του εν λόγω εγγράφου, πολλώ δε μάλλον μας ζήτησε εξηγήσεις ή τη θέση μας επί αυτού.

Κατηγορηματικά ουδέποτε η εταιρία μας έκανε χρήση ή επίκληση του εν λόγω εγγράφου, την ύπαρξη του οποίου άλλωστε αγνοούσε.

Επαναλαμβάνουμε ότι η εταιρεία μας δεν εμπλέκεται στη διαδικασία έκδοσης της βίζας των αγοραστών των ακινήτων μας.

Ως εκ του περισσού, επί του φερόμενου πλαστού αυτού εγγράφου, παρατηρούμε εκ πρώτης ότι δεν έχει ημερομηνία έκδοσης, ούτε στοιχεία της εταιρείας μας, πέραν του διακριτικού της τίτλου, και φέρεται να έχει εκδοθεί από παντελώς αναρμόδια για τις βίζες αρχή. 'Αλλωστε η εταιρεία μας ονομάζεται DESTINY ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ (και στο εξωτερικό EPENDITIKI) και όχι Investments.

Είναι προφανές ότι η εγγύηση ποιότητας παροχής υπηρεσιών που προσφέρει το όνομα της εταιρεία μας στην κινεζική και όχι μόνο αγορά έχει αποτελέσει το έναυσμα χρησιμοποίησης του από επιτήδειους.

Προς τούτο για την αποκατάσταση της αλήθειας και τη διαφύλαξη του κύρους της Destiny Επενδυτική Μ.ΙΚΕ, η οποία την τελευταία περίοδο έχει πληγεί αναίτια και βάναυσα από αβάσιμη και αναληθή πληροφόρηση, θα προσφύγουμε άμεσα ενώπιoν της ελληνικής δικαιοσύνης».

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Destiny Επενδυτική Μ.ΙΚΕ: Δεν έχουμε σχέση με το πλαστό πιστοποιητικό για το οποίο κατέθεσε μήνυση ο Δ. Αθηναίων"

Δ. Τζανακόπουλος για συντάξεις: Δεν υπάρχει ζήτημα αναδρομικών διεκδικήσεων

Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αναδρομικών διεκδικήσεων, με βάση την απόφαση που έχει εκδώσει το Συμβούλιο της Επικρατείας, τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στη δικαστική δικαίωση δύο συνταξιούχων που είχαν προσφύγει για τις περικοπές του 2012.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για ένα πολύπλοκο νομικό θέμα με κοινωνικές επιπτώσεις. «Η απόφαση του μονομελούς διοικητικού πρωτοδικείου εναρμονίζεται με την απόφαση- πιλότο του ΣτΕ, ότι οι περικοπές που έγιναν από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από το 2012 κρίθηκαν αντισυνταγματικές. Ωστόσο, το ΣτΕ δεν έδωσε αναδρομική ισχύ στην απόφασή του, αλλά είπε το κράτος οφείλει να συμμορφωθεί με την απόφαση αυτή από τη στιγμή έκδοσης και μετά, άρα δεν είχαμε αναδρομική ισχύ», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος στην ΕΡΤ.

«Για αυτό τον λόγο, το Νομικό Συμβούλιο δεν επέλεξε να ασκήσει έφεση. Από τη στιγμή που το κράτος, η κυβέρνηση και η Βουλή υιοθέτησαν τον νέο ασφαλιστικό νόμο το 2016, έχουν συμμορφωθεί πλήρως με την απόφαση- πιλότο του ΣτΕ και επομένως δεν τίθεται κανένα περαιτέρω ζήτημα. Δεν υπάρχει ζήτημα αναδρομικών διεκδικήσεων των ποσών, με βάση την απόφαση που έχει εκδώσει το ΣτΕ», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ό,τι αφορά τον «λογαριασμό» για το κράτος- που εκτιμάται στα 8 δισ. ευρώ- ο κ. Τζανακόπουλος αρνήθηκε να το σχολιάσει. «Δεν μπορεί να ξέρει κανείς πόσες αιτήσεις έχουν κατατεθεί που ζητούν αναδρομικά από τη στιγμή της απόφασης του ΣτΕ μέχρι την ψήφιση του νέου νόμου, που ήρθε να ευθυγραμμιστεί με αυτή την απόφαση. Είναι αδύνατη η όποια εκτίμηση δημοσιονομικού κόστους. Δεν υπάρχει λόγος να γίνεται συζήτηση χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία για να δημιουργούμε πολιτικές εντυπώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά ένστολων, δικαστικών και γιατρών του ΕΣΥ, θα τα λάβουν «σε κάθε περίπτωση πριν να τελειώσει το έτος», ενώ συμπλήρωσε ότι πρόκειται για ποσά που έχουν συνυπολογιστεί και έχουν ληφθεί υπόψη για να μπορεί το δημόσιο να επιτύχει τους στόχους που είναι συμφωνημένοι με το Εurogroup.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Δ. Τζανακόπουλος για συντάξεις: Δεν υπάρχει ζήτημα αναδρομικών διεκδικήσεων"

Διευκρινίσεις από κυβερνητικές πηγές για το άρθρο του συντάγματος της ΠΓΔΜ που παραμένει ο όρος «Μακεδονία»

Σε σχόλιο -στον απόηχο δημοσιεύματος της εφημερίδας «Καθημερινή» που κάνει λόγο για προβληματισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας σε σχέση με τη διατύπωση του άρθρου 36 του συντάγματος της ΠΓΔΜ- προχωρά το Μέγαρο Μαξίμου.

Αναλυτικά το σχόλιο της κυβέρνησης:

«Το σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής που εμπλέκει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την εν εξελίξει Συνταγματική Αναθεώρηση στην πΓΔΜ, αποδίδει αναληθή εικόνα ως προς τα υπό αναθεώρηση άρθρα καθώς συγχέει το άρθρο 36 που δεν αναθεωρήθηκε, ως άρθρο ιστορικού χαρακτήρα που αναφέρεται στους βετεράνους του αντιφασιστικού αγώνα, με το άρθρο 49.

Στο άρθρο 49, που αναθεωρείται, όπως προβλέπεται στη Συμφωνία των Πρεσπών, απαλείφονται οι αλυτρωτικές αναφορές και ευθυγραμμίζεται με το αντίστοιχο άρθρο 108 του ελληνικού Συντάγματος»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στην Κέρκυρα, στις 6 Σεπτεμβρίου, στους απανταχού Απόδημους Επτανησίους είχε, για πρώτη φορά, εκφράσει μια σημαντική επιφύλαξη: Επειδή ο Ζόραν Ζάεφ, ενόψει της αναθεώρησης του Συντάγματος των Σκοπίων, είχε αρχίσει να υπονοεί, προφανώς για μικροκομματικούς εσωτερικούς του λόγους, ότι η Συνθήκη των Πρεσπών κατοχυρώνει, δήθεν, «μακεδονική εθνότητα», ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε πως η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να θεωρείται οριστικοποιημένη δίχως, τουλάχιστον, την διευκρίνιση ότι πουθενά δεν κατοχυρώνεται με αυτήν «μακεδονική εθνότητα».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος – σε όλες τις δημόσιες αναφορές του - έχει καταστήσει σαφές ότι είναι αναγκαία η ρητή και έγγραφη δέσμευση των Σκοπίων πως η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αναγνωρίζει και δεν θα μπορούσε να αναγνωρίζει με βάση το Διεθνές Δίκαιο κάποια εθνότητα, αφού ο όρος «nationality» σημαίνει μόνο υπηκοότητα.
Διαβάστε Περισσότερα » "Διευκρινίσεις από κυβερνητικές πηγές για το άρθρο του συντάγματος της ΠΓΔΜ που παραμένει ο όρος «Μακεδονία» "

Νέα καταγγελία μαθητών: «Απειλούσαν στρατιώτες με στρατοδικεία - Ζήτησαν από εμάς να φωνάξουμε για τη Μακεδονία»

"Ανατρίχιασα όταν φώναξα για την Μακεδονία μπροστά στους επισήμους". Οι μαθητές του 31ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης βροντοφώναξαν για την Μακεδονία αλλά προχωρούν και σε μια τρομερή καταγγελία.
Τα κρούσματα πληθαίνουν καθώς έχουμε το δεύτερο επιβεβαιωμένο "σιωπητήριο" που έχει επιβληθεί και δεν αφορά μόνο μαθητές αλλά και τις ΕΔ και Σώματα Ασφαλείας:
Δόγμα ΣΥΡΙΖΑ: "Κανείς δεν θα φωνάζει πλέον για την Μακεδονία σε παρελάσεις και γιορτές"
Απαγόρευσαν σε Έλληνες στρατιώτες να  φωνάξουν για την Μακεδονία και τους απειλούν με στρατοδικείο καταγγέλλουν οι μαθητές όπως θα ακούσετε και στο βίντεο.
"Δείξαμε σε όλη την Ελλάδα ότι η Μακεδονία είναι ελληνική" λένε χαρακτηριστικά οι μαθητές αλλά αποκαλύπτουν και κάτι δυσάρεστο:
"Ηρθε ένας στρατιώτης και μας είπε φωνάξτε γιατί εμάς δεν μας αφήνουν, θα μας πάνε στρατοδικείο"!
To γεγονός αυτό επιβεβαιώνει και ο φορέας 'Ανένδοτος αγώνας για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία":
"Δόθηκε εντολή στα στρατιωτικά αγήματα όχι μόνο να μην τραγουδήσουν το Μακεδονία ξακουστή αλλά να αποφύγουν γενικά να φωνάξουν οτιδήποτε. 
Όταν καλούσαμε με την ντουντούκα και τις φωνές μας να τραγουδήσουν το " Μακεδονία ξακουστή" ή αν τους το απαγόρευσαν, κάποιοι κούνησαν με νόημα το κεφάλι τους. 
Κάτι ακούστηκε μετά το Μακεδονία Παλλάς πολύ μακριά από τους επισήμους διότι η απαίτηση του κόσμου ήταν πάνδημη".
Πάντως και στα Τρίκαλα οι κάτοικοι ανέφεραν πως φέτος δεν ειπώθηκε το "Μακεδονία Ξακουστή" από τους σπουδαστές της ΣΜΥ.
Δείτε το βίντεο


pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα καταγγελία μαθητών: «Απειλούσαν στρατιώτες με στρατοδικεία - Ζήτησαν από εμάς να φωνάξουμε για τη Μακεδονία»"

Παραιτήθηκε ο Γιώργος Θαλασσινός από την ΕΡΤ – Δείτε την επιστολή του

Την παραίτησή του υπέβαλε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Θαλλασσινός, με τη σχετική επιστολή να αναφέρει ότι «του ζητήθηκε παραίτηση χωρίς να εξηγηθούν οι λόγοι» και διέψευσε τις πληροφορίες που τον έφεραν να μην συνεργάζεται αρμονικά ή να έχει διαφορές με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ.

«Οι διαφορές ήταν πολιτικές, διοικητικές, ηθικές και δεοντολογικές για το μέλλον της ΕΡΤ».

Ακολουθεί η επιστολή παραίτησης του κ. Θαλασσινού:

«Προς Υπουργό ΨΠΤΕ

Προς Υφυπουργό ΨΠΤΕ

Αγαπητοί Υπουργοί

Στις 2.11.2018 μου ζητήθηκε από τον Υφυπουργό κ.Λευτέρη Κρέτσο η παραίτησή μου από μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ, χωρίς να μου εξηγηθούν οι λόγοι. Ταυτόχρονα, έγινε γνωστό στα ΜΜΕ από κύκλους του Υφυπουργού ότι «δεν κατάφερα να συνεργαστώ αρμονικά με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ».

Οφείλω να διευκρινίσω ότι οι διαφωνίες μου με τον Βασίλη Κωστόπουλο ήταν πολιτικές (ως προς το τι πρέπει να γίνει στην ΕΡΤ), διοικητικές, δεοντολογικές και ηθικές. Δεν ήταν καθόλου «ασυμφωνία χαρακτήρων» ή εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών. Είμαι βέβαιος ότι το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό.

Κατά τα άλλα, εννοείται ότι θέτω την παραίτηση μου στη διάθεση σας και εύχομαι καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στο έργο σας στην ΕΡΤ.

Γιώργος Θαλασσινός»

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτήθηκε ο Γιώργος Θαλασσινός από την ΕΡΤ – Δείτε την επιστολή του"

Πετρόπουλος συντάξεις: Ο,τι πει στο ΣτΕ η κυβέρνηση θα το εφαρμόσει

Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την όποια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά, διευκρινίζει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, σε συνέντευξή του στα Νέα.

«Θα εφαρμόσουμε την απόφαση που θα εκδώσει το ΣτΕ μετά την εξέταση και των αντίθετων αποφάσεων των κατώτερων δικαστηρίων. Δεν δικαιούμαστε να επιστρέψουμε περικοπές που το Ανώτατο Δικαστήριο θα έχει απορρίψει», ξεκαθαρίζει.

Όπως εξηγεί, το ΣτΕ είχε εκδώσει την απόφαση το 2015 για να δοθούν αναδρομικά οι μειώσεις των συντάξεων για αγωγές που είχαν γίνει μέχρι την έκδοση της απόφασής του και δέχτηκε ότι η δημοσιονομική συνταξιοδοτική δαπάνη δεν θα υπερβαίνει το 16,2% του ΑΕΠ.

«Δεν βλέπω με ποια δικαιολογητική βάση μπορεί να αλλάξει το ΣτΕ θέση. Θα συγκρουστεί με τον εαυτό του; Αν επρόκειτο να αποφασίσει διαφορετικά, η δαπάνη θα ξεπερνούσε στο πολλαπλάσιο το 16,2% του ΑΕΠ, που σύμφωνα με το ΣτΕ είναι επιβεβλημένη ανώτατη δαπάνη», επισημαίνει ο κ. Πετρόπουλος.

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης προαναγγέλλει ρύθμιση οφειλών «με απλοποιημένες διαδικασίες» για όσους δεν κατάφεραν για τεχνικούς λόγους να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων, ενώ καθιστά σαφές ότι όποιος εγκαταλείψει ρύθμιση οφειλής στην οποία έχει ενταχθεί, δεν θα ενταχθεί σε νέα ρύθμιση και θα απολέσει εκείνες στις οποίες είχε ενταχθεί.

Αναφερόμενος, τέλος, στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ, σημειώνει ότι ανταποκρίνονται στους στόχους που τέθηκαν από την έναρξη της κυβερνητικής θητείας τον Σεπτέμβριο του 2015, τονίζοντας ότι «δημιουργούμε όρους για την ανάπτυξη, επιτυγχάνουμε βελτίωση βασικών δεικτών της οικονομίας, ενισχύουμε την κοινωνία».

Διαβάστε Περισσότερα » "Πετρόπουλος συντάξεις: Ο,τι πει στο ΣτΕ η κυβέρνηση θα το εφαρμόσει"

Ζάκυνθος: Τα μη κατοικήσιμα σπίτια λόγω σεισμού έφτασαν τα 120

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ελέγχων των κτιρίων που επλήγησαν από τον μεγάλο σεισμό της 26ης Οκτωβρίου των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ζακύνθου και της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, ο αριθμός των κτιρίων που χαρακτηρίστηκαν ως μη κατοικήσιμα ήταν 120 από τα 250 που έχουν εξεταστεί.
Ο έλεγχος έχει ξεκινήσει από το απόγευμα της Παρασκευής που έγινε ο σεισμός και τα κλιμάκια αποτελούνται από μηχανικούς και αρχιτέκτονες της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (ΔΑΕΦΚ).

Ο αριθμός των κτισμάτων που έχουν υποστεί ζημιές είναι μεγάλος και σύμφωνα με πληροφορίες τα πιο σοβαρά προβλήματα έχουν εντοπιστεί σε κτίρια στις περιοχές Καλαμάκι, Λαγανάς, Λιθακιά, Κερί, Μαχαιράδο, Λαγοπόδο.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάκυνθος: Τα μη κατοικήσιμα σπίτια λόγω σεισμού έφτασαν τα 120"

Το τρένο επιστρέφει στη Δυτική Ελλάδα

Επτά χρόνια μετά το τελευταίο δρομολόγιο του τρένου από την Πάτρα προς τον Πύργο έχουν δημιουργηθεί πλέον οι προϋποθέσεις για την επαναλειτουργία της γραμμής σε πρώτο χρόνο μέχρι την Κάτω Αχαΐα και στη συνέχεια μέχρι την πρωτεύουσα της Ηλείας.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Πάτρας με τον Πύργο, η ΕΡΓΟΣΕ ετοιμάζει τις μελέτες, οι οποίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε να ενταχθεί στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο. Μάλιστα σε αυτές τις μελέτες περιλαμβάνεται και η αναβάθμιση των σταθμών στους οποίους θα σταματά το τρένο.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής σύνδεσης Πάτρα - Πύργος είναι πολιτική και αναπτυξιακή προτεραιότητα», ενώ όσον αφορά στην χρηματοδότηση του έργου, είπε ότι «η Περιφέρεια θα συμμετέχει με 50% από τους πόρους του ΕΣΠΑ, του περιφερειακού προγράμματος, γιατί ουσιαστικά θέλουμε να έχουμε έναν προαστιακό σιδηρόδρομο από την Πάτρα μέχρι τον Πύργο.» Μάλιστα, όπως τόνισε σε αυτό το σημείο, «η περιφέρεια δεν ζητά μόνο, αλλά συμμετέχει με πόρους.»

Επίσης, ο περιφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «θέλουμε να αναβαθμίσουμε όλους τους ιστορικούς σταθμούς του τρένου, ή κατά το δυνατόν τους περισσότερους, έτσι ώστε να δώσουμε και μία τουριστική προοπτική.»

Σχετικά με τον προαστιακό σιδηρόδρομο από την Πάτρα μέχρι την Κάτω Αχαΐα, το έργο, σύμφωνα με την περιφέρεια, αναμένεται να παραδοθεί το πρώτο τετράμηνο του 2019, ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί η εργολαβία που αφορά τα τεχνικά μέρη της αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής, αποβάθρων και τεχνικών, στη μετρική γραμμή του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Επίσης, προβλέπεται η ανακατασκευή ορισμένων ισόπεδων διαβάσεων, όπως και η κατασκευή και διαμόρφωση οκτώ στάσεων, αφού θα εξυπηρετούνται και οι κάτοικοι των νότιων συνοικιών της Πάτρας. Μάλιστα, σε κάθε στάση προβλέπεται η διαμόρφωση αποβάθρας, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής κεκλιμένων διαδρόμων πρόσβασης των ατόμων με ειδικές ανάγκες και κινητικά προβλήματα, της τοποθέτησης στεγάστρων, εξοπλισμού καθώς και ηλεκτροφωτισμού. Ακόμη, θα εγκατασταθούν νέα αυτόματα συστήματα ισόπεδων διαβάσεων και θα αποκατασταθεί η λειτουργία των σημερινών.

Παράλληλα, αναμένεται να κατατεθεί και πρόταση, εντός του επόμενου διμήνου για την αναβάθμιση τεσσάρων σταθμών, δηλαδή του Αγίου Ανδρέα της Πάτρας, του Μιντιλογλίου, των Καμινίων και της Κάτω Αχαΐας. Όσον αφορά τη χρονική διάρκεια της διαδρομής από την Πάτρα μέχρι την Κάτω Αχαΐα, υπολογίζεται ότι θα διαρκεί περίπου μισή ώρα.

Ακόμη ένα σιδηροδρομικό έργο στην Δυτική Ελλάδα είναι η αναβάθμιση της γραμμής Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ήδη εκδώσει πρόσκληση για ένταξη του έργου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014 – 2020, προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ, το οποίο εντάσσεται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία.

Μάλιστα για το συγκεκριμένο έργο πρόκειται να κατατεθούν τρεις προτάσεις.

Η πρώτη, θα υποβληθεί από τον ΟΣΕ μέχρι 15 Νοεμβρίου και θα αφορά την ανακαίνιση – εκσυγχρονισμό των γραμμών και την ασφάλεια του δικτύου.

Η δεύτερη θα υποβληθεί από τη ΓΑΙΑΟΣΕ και θα αφορά την ανακατασκευή σταθμών.

Η τρίτη θα αφορά το οπτικοακουστικό, πληροφοριακό υλικό και θα υποβληθεί επίσης από τη ΓΑΙΑΟΣΕ, άμεσα.

Ακόμη, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου προβλέπονται ανακατασκευές στη σιδηροδρομική υποδομή δηλαδή γραμμή και αφύλακτες διαβάσεις, ανακατασκευή κτιρίων του σταθμού Πύργου και στον περιβάλλοντα χώρο και στον σταθμό της Ολυμπίας. Τέλος, να σημειωθεί ότι το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Το τρένο επιστρέφει στη Δυτική Ελλάδα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news