facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Επίθεση Ρομά σε περιπολικό, δύο αστυνομικοί τραυματίες

Επίθεση με κομμάτια μαρμάρου δέχτηκαν δύο αστυνομικοί που σταμάτησαν όχημα για έλεγχο έξω από μικρό καταυλισμό Ρομά στη συμβολή της οδού Πειραιώς με την Κηφισού στην Αθήνα.

Ένας αστυνομικός υπέστη κάταγμα στο χέρι και ο δεύτερος τραυματίστηκε στο κεφάλι όταν οι Ρομά βγήκαν από τον καταυλισμό αντιδρώντας στον έλεγχο των πέντε ατόμων που επέβαιναν στο όχημα.

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό, χωρίς να καταφέρουν να αποτρέψουν την επίθεση.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη που έσπευσε στην περιοχή συνέλαβε τρία άτομα και αναζητά ακόμα δύο.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση Ρομά σε περιπολικό, δύο αστυνομικοί τραυματίες"

Σκοπιανά ΜΜΕ: Δολοφονία εν ψυχρώ του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Ενημερωτικές ιστοσελίδες των Σκοπίων, αναφέρουν ότι οι αλβανικές αρχές προσπαθούν να αποκρύψουν στοιχεία για τη δολοφονία του 35χρονου Έλληνα, Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Επικαλούνται δηλώσεις του δικηγόρου Κώστα Γιοβανόπουλου που λέει ότι οι αλβανικές αρχές παρενέβησαν στο άψυχο σώμα του Κατσίφα και ότι οι Έλληνες εκπρόσωποι ανέφεραν ότι τα θανάσιμα τραύματά του είχαν ραφτεί με σκοπό να σβηστούν ίχνη που θα μπορούσαν να τεκμηριώσουν συμπεράσματα, όχι αυτά, που ισχυρίζονται οι Αλβανοί.

Νωρίτερα, όπως σημειώνεται, οι αλβανικές αρχές αρνήθηκαν στην ελληνική πλευρά να δει τη σορό του νέου άνδρα, αλλά μετά από διπλωματική πίεση, επιτράπηκε μια σύντομη ματιά.

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή της αλβανικής αστυνομίας, σκοτώθηκε από δύο σφαίρες στο στήθος, ενώ σύμφωνα με τους φίλους του, την οικογένειά του και τον δικηγόρο του, σκοτώθηκε εν ψυχρώ.

«Στο σώμα του δεν υπάρχουν άλλα εμφανή τραύματα στα πόδια ή στα χέρια, εκτός από τις δύο σφαίρες στο στήθος, που υποδηλώνει ότι η αλβανική αστυνομία δεν έκανε καμία προσπάθεια να τον συλλάβει, αλλά είχε εντολή να τον σκοτώσει», ανέφερε ο δικηγόρος.

Η όλη συμπεριφορά των αλβανικών αρχών, σημειώνει το δημοσίευμα, δείχνει ότι προσπαθεί να αποκρύψει στοιχεία από τη δολοφονία του Έλληνα στις Βουλιαράτες.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκοπιανά ΜΜΕ: Δολοφονία εν ψυχρώ του Κωνσταντίνου Κατσίφα"

Τσελέντης: «Ο σεισμός στο Ιόνιο Πέλαγος μετατόπισε Πύργο Ηλείας και Ζάκυνθο»

Τον Πύργο Ηλείας και την Ζάκυνθο μετακίνησε η τρομακτική δύναμη του πρόσφατου σφοδρού σεισμού των 6,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στον θαλάσσιο χώρο νότια της Ζακύνθου προκαλώντας τον πανικό και τον τρόμο στους κατοίκους της περιοχής.

Σε ανάρτησή του στο facebook ο γνωστός σεισμολόγος Ακης Τσελέντης αναφέρει τις χαρακτηριστικές λεπτομέρειες της μετακίνησης καθώς και την σεισμική εξέλιξη που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Τσελέντης γράφει :

«Η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται κανονικά και αναμένεται να διαρκέσει με σταδιακά ελαττούμενη συχνότητα εμφάνισης μετασεισμών (αριθμός μετασεισμών ανα μέρα) ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΩΝ.

Είναι νωρίς ακόμα να πούμε ότι ο 5,6 υπήρξε ο κυρίως μετασεισμός και είναι υπαρκτή η πιθανότητα να έχουμε και άλλους της ίδιας τάξης μεγέθους ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.

Σημερινή ανάλυση των GPS δεδομένων μας έδειξε ότι η πόλις της Ζακύνθου μετατοπίστηκε περίπου ΝΔ 5cm και όχι 3cm όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Το Κερί σίγουρα μετατοπίστηκε περισσότερο αλλά δεν έχουμε σχετικό όργανο στη περιοχή.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η πόλις του Πύργου μετατοπίστηκε προς τα ΔΥΤΙΚΑ κατά 1,7cm. ΜΕΧΡΙΣ ΣΤΙΓΜΗΣ τα δίκτυά μας δεν δείχνουν μετανάστευση των επικέντρων προς άλλο κοντινό ρήγμα. »

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσελέντης: «Ο σεισμός στο Ιόνιο Πέλαγος μετατόπισε Πύργο Ηλείας και Ζάκυνθο»"

ΤΕΙ Σερρών: Ακυρώθηκαν οι εξετάσεις στα μαθήματα του καθηγητή "Φακελάκη"

Στον «αέρα» μένουν σπουδαστές καθώς ακυρώθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Ιουνίου και Σεπτεμβρίου 2018 στο τμήμα Λογιστικής του ΤΕΙ Σερρών μετά το σκάνδαλο με τον καθηγητή που ζητούσε ανταλλάγματα για να περάσει τους φοιτητές στα μαθήματά του.
Με σημερινή ανακοίνωση του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Σερρών, μετά από ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας ακυρώθηκαν οι εξετάσεις Ιουνίου-Σεπτεμβρίου 2018 στα μαθήματα του υπόδικου καθηγητή Κωνσταντινούδη Κλεάνθη.
Πρόκειται για τις εξετάσεις σε έξι μαθήματα που δίδασκε ο εν λόγω καθηγητής και για τα οποία η Αστυνομία είχε κατάσχει πάνω από 2.500 γραπτά τα οποία στην πλειονότητά τους ήταν λευκές κόλλες βαθμολογημένα με… 6, σύμφωνα με το anexartitos.gr.
Πρόβλημα δημιουργείται και για μερίδα φοιτητών που πιθανόν έχουν αποφοιτήσει κι έχουν εγγραφεί σε μεταπτυχιακό τμήμα, καθώς και σε αυτούς που ασκούν ήδη την πρακτική τους, σε επιχειρήσεις.
Έχει οριστεί εμβόλιμα μία εξεταστική μέσα στον Νοέμβριο και όσοι πετύχουν θα ορκιστούν μέσα στον Νοέμβριο.
Η ανακοίνωση:
ekse.jpg
thestival
Διαβάστε Περισσότερα » "ΤΕΙ Σερρών: Ακυρώθηκαν οι εξετάσεις στα μαθήματα του καθηγητή "Φακελάκη""

«Επιτέλους μια ελληνική φωνή υποστηρίζει την αλβανική αστυνομία»…

«Επιτέλους, παρουσιάστηκε και μια ελληνική φωνή που υπερασπίζεται την αλβανική αστυνομία στην περίπτωση στους Βουλιαράτες», γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Θεόδωρος Πάγκαλος, δήλωσε ότι όποιος κρατά όπλο θα πρέπει να πυροβολείται από την αστυνομία.

Σύμφωνα με ελληνικά δημοσιεύματα ο Πάγκαλος ο οποίος δηλώνει αρβανίτης, δήλωσε: Εγώ είμαι της άποψης όποιος κραδαίνει όπλο να πυροβολείται από την αστυνομία όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ και στις σκανδιναβικές χώρες».

Μάλιστα χαρακτήρισε τον σημαιοστολισμό στη Δερβιτσάνη και στους Βουλιαράτες με ελληνικές σημαίες ως ‘υπερβολή’: «οι δρόμοι είναι γεμάτοι από ελληνικές σημαίες μέχρι αηδίας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πάγκαλος, που μετά το τέλος της πολιτικής τους σταδιοδρομίας, έχει εκφράσει κατά καιρούς συμπάθεια προς τους Αλβανούς, κατέκρινε τον πρωθυπουργό Ράμα για τις δηλώσεις του στη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

«Ο Ράμα έκανε λάθος δήλωση σε λάθος ώρα. Ο Ράμα είναι ένας πολιτικός που ενδιαφέρεται μόνο για ψήφους. Επιδιώκει να συγκεντρώσει ψήφους στη νότια Αλβανία. Και αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν όχι μόνο Έλληνες αλλά και Αλβανοί στο νότο»,εξήγησε ο Πάγκαλος.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "«Επιτέλους μια ελληνική φωνή υποστηρίζει την αλβανική αστυνομία»…"

ΑΑΔΕ: Πρόστιμο μέχρι 1 εκατ. σε λογιστές και μεσίτες που μεσολαβούν σε ξέπλυμα

Με πρόστιμα που φτάνουν το ένα εκατ. ευρώ, ακόμα και με ποινές φυλάκισης, είναι αντιμέτωποι λογιστές, μεσίτες ακινήτων, έμποροι και πολλοί ακόμα επαγγελματίες που αμελούν τις διατάξεις για το ξέπλυμα χρήματος, όπως προειδοποιεί εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Με την εγκύκλιο παρέχονται διευκρινίσεις στις αρμόδιες αρχές σχετικά με το νόμο «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας», με τον οποίο ενσωματώθηκε στην εθνική νομοθεσία η Οδηγία (ΕΕ) 2015/849 και καταργήθηκαν οι διατάξεις του ν.3691/2008.

Οι υπόχρεοι επαγγελματίες:

-Εξωτερικοί λογιστές - φοροτεχνικοί και νομικά πρόσωπα παροχής λογιστικών - φοροτεχνικών υπηρεσιών, καθώς και ιδιώτες ελεγκτές.

Μεσίτες ακινήτων, για συναλλαγές των οποίων η αξία ανέρχεται σε τουλάχιστον 10.000 ευρώ, ανεξαρτήτως αν το ποσό αυτό αφορά αγορά, πώληση ή μηνιαίο μίσθωμα εκμίσθωσης ακινήτου

-Έμποροι και εκπλειστηριαστές αγαθών μεγάλης αξίας, όταν η αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε τουλάχιστον 10.000 ευρώ, ανεξάρτητα από το εάν αυτή διενεργείται με μια μόνο πράξη ή με περισσότερες, μεταξύ των οποίων φαίνεται να υπάρχει κάποια σχέση. Ως έμποροι αγαθών μεγάλης αξίας νοούνται ιδίως:

-Οι επιχειρήσεις εξόρυξης, παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων, οι επιχειρήσεις παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας πολύτιμων μετάλλων και παράγωγων προϊόντων, οι επιχειρήσεις εμπορίας μαργαριταριών και κοραλλιών και οι επιχειρήσεις κατασκευής και εμπορίας κοσμημάτων και ρολογιών.

-Οι επιχειρήσεις εμπορίας παλαιών αντικειμένων αξίας (αντίκες), αρχαιοτήτων, μεταλλίων, παλαιών γραμματοσήμων και νομισμάτων και λοιπών συλλεκτικών ειδών αξίας, καθώς και οι επιχειρήσεις ή επαγγελματίες παραγωγής ή κατασκευής και εμπορίας έργων και αντικειμένων τέχνης γενικά, καθώς και μουσικών οργάνων.

-Πρόσωπα που εμπορεύονται ή ενεργούν ως μεσάζοντες στο εμπόριο έργων τέχνης, συμπεριλαμβανομένου του εμπορίου που πραγματοποιείται σε αίθουσες έργων τέχνης και οίκους δημοπρασιών.

-Οι επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας ταπήτων και χαλιών, ειδών γουνοποιίας, δερμάτινων ειδών και ενδυμάτων γενικά.

-Οι επιχειρήσεις εμπορίας επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης, ελικοπτέρων, αεροσκαφών και σκαφών αναψυχής γενικά.

-Οι βασικότερες υποχρεώσεις των επαγγελματιών αυτών προσώπων αφορούν:

- Εξακρίβωση και επαλήθευση της ταυτότητας του πελάτη, πριν από τη σύναψη της επιχειρηματικής σχέσης ή τη διενέργεια της συναλλαγής, βάσει εγγράφων, δεδομένων ή πληροφοριών από αξιόπιστη και ανεξάρτητη πηγή.

- Εξακρίβωση της ταυτότητας του πραγματικού δικαιούχου, πριν από τη σύναψη της επιχειρηματικής σχέσης ή τη διενέργεια της συναλλαγής, την επικαιροποίηση των στοιχείων και τη λήψη εύλογων μέτρων για την επαλήθευση αυτών, ώστε να διασφαλίζεται ότι το υπόχρεο πρόσωπο γνωρίζει τον πραγματικό δικαιούχο.

- Αξιολόγηση και ανάλογα με την περίπτωση τη συλλογή πληροφοριών για το αντικείμενο και το σκοπό της επιχειρηματικής σχέσης.

- Άσκηση συνεχούς εποπτείας όσον αφορά την επιχειρηματική σχέση, με ενδελεχή εξέταση των συναλλαγών που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια αυτής, προκειμένου να εξασφαλίζεται ότι οι συναλλαγές ή δραστηριότητες συνάδουν με τις γνώσεις που έχουν τα υπόχρεα πρόσωπα σχετικά με τον πελάτη, τις επαγγελματικές δραστηριότητες και το προφίλ κινδύνου του, καθώς και, εφόσον απαιτείται, την προέλευση των κεφαλαίων.

Εάν πρόκειται για συναλλαγές με πρόσωπα «υψηλού κινδύνου» π.χ. πολιτικά πρόσωπα, οι υπόχρεοι οφείλουν να ενεργοποιούν πρόσθετες δικλείδες ασφαλείας, ενώ σε κάθε περίπτωση υποχρεούνται να αναφέρουν ύποπτες συναλλαγές στην Αρχή για το Ξέπλυμα ή και να απέχουν εφόσον θεωρούν ότι πρόκειται για διαδικασίες «ξεπλύματος».

Οι προβλεπόμενες ποινές διακρίνονται σε ποινικές και διοικητικές οι οποίες είναι οι εξής:

1. Ποινικές κυρώσεις και συγκεκριμένα φυλάκιση ως 2 χρόνια

2. Διοικητικές κυρώσεις και συγκεκριμένα:

α) Στα υπόχρεα νομικά πρόσωπα ή οντότητες:

i) πρόστιμο σε βάρος του νομικού προσώπου ή της οντότητας μέχρι 1.000.000 ευρώ.

ii) πρόστιμο σε βάρος των μελών του διοικητικού συμβουλίου, του διευθύνοντος συμβούλου, των διευθυντικών στελεχών ή άλλων υπαλλήλων του νομικού προσώπου ή της οντότητας, υπεύθυνων για την τέλεση των παραβάσεων ή ασκούντων ανεπαρκή έλεγχο ή εποπτεία επί των υπηρεσιών, υπαλλήλων και δραστηριοτήτων του νομικού προσώπου ή της οντότητας, λαμβανομένης υπόψη της θέσης ευθύνης και των εν γένει καθηκόντων τους, μέχρι 1.000.000 ευρώ.

iii) απομάκρυνση των ανωτέρω προσώπων από τη θέση τους, για ορισμένο ή αόριστο χρόνο, και απαγόρευση ανάληψης άλλης αντίστοιχης θέσης.

iv) Δημόσια ανακοίνωση που αναφέρει το νομικό πρόσωπο ή την οντότητα και τη φύση της παράβασης.

v) Οριστική απαγόρευση της άσκησης ορισμένων δραστηριοτήτων του νομικού προσώπου ή της οντότητας, της ίδρυσης νέων υποκαταστημάτων στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα ή της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου αν πρόκειται για ανώνυμη εταιρεία.

vi) Σε περίπτωση σοβαρών ή επανειλημμένων παραβάσεων, οριστική ή προσωρινή ανάκληση ή αναστολή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα της άδειας λειτουργίας του νομικού προσώπου ή της οντότητας ή απαγόρευση της άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

β) Στα υπόχρεα φυσικά πρόσωπα:

i) Πρόστιμο μέχρι 1.000.000 ευρώ,

ii) δημόσια ανακοίνωση που αναφέρει το φυσικό πρόσωπο και την φύση της παράβασης,

iii) οριστική ή προσωρινή απαγόρευση της άσκησης της επιχειρηματικής ή επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Πρόστιμο μέχρι 1 εκατ. σε λογιστές και μεσίτες που μεσολαβούν σε ξέπλυμα"

Καρκινογόνα η ακτινοβολία των κινητών 2G και 3G - Τί υποστηρίζει νέα μελέτη

Το Εθνικό Πρόγραμμα Τοξικολογίας (ΝΤΡ) του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ συμπέρανε ότι υπάρχουν «σαφή στοιχεία» πως ορισμένοι αρσενικοί αρουραίοι που εκτέθηκαν σε υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων (RFR), όπως αυτή που χρησιμοποιείται στα κινητά τηλέφωνα δεύτερης (2G) και τρίτης γενιάς (3G), ανέπτυξαν καρκινικούς όγκους στην καρδιά τους.

Αυτό αναφέρει η τελική έκθεση των τοξικολόγων της αμερικανικής κυβέρνησης, οι οποίοι εδώ και δέκα χρόνια μελετούν την επίπτωση της ακτινοβολίας σε αρουραίους και ποντίκια. Η έκθεση βρήκε επίσης «μερικές ενδείξεις» (αλλά όχι σαφείς) για όγκους στον εγκέφαλο και στο επινεφρίδιο των αρσενικών αρουραίων.

Το ΝΤΡ ταξινομεί σε τέσσερις κατηγορίες τα στοιχεία, όσον αφορά το κατά πόσο κάποια ουσία ή ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει καρκίνο: σαφείς ενδείξεις (η υψηλότερη κατηγορία), μερικές ενδείξεις, διφορούμενες και καθόλου ενδείξεις.


Η έκθεση αναφέρει ότι είναι «διφορούμενα» (δηλαδή ασαφή και αμφίσημα) τα στοιχεία για το κατά πόσο οι καρκίνοι που παρατηρήθηκαν στους θηλυκούς αρουραίους, καθώς επίσης στα αρσενικά και θηλυκά ποντίκια, σχετίζονταν με την ακτινοβολία των κινητών.

«Πιστεύουμε πως η σχέση ανάμεσα στην ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων και στους όγκους στους αρσενικούς αρουραίους είναι πραγματική και οι εξωτερικοί ειδικοί συμφώνησαν επ’ αυτού», δήλωσε ο επικεφαλής επιστήμονας του Εθνικού Προγράμματος Τοξικολογίας Τζον Μπούτσερ.

Πρόσθεσε όμως ότι «η έκθεση στην ακτινοβολία, που χρησιμοποιήθηκε στις μελέτες μας, δεν μπορεί να συγκριθεί άμεσα με την έκθεση που έχουν οι άνθρωποι όταν χρησιμοποιούν το κινητό τους. Στις έρευνές μας τα τρωκτικά εκτέθηκαν σε ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων σε όλο το σώμα τους. Αντίθετα, οι άνθρωποι εκτίθενται κυρίως σε συγκεκριμένους τοπικούς ιστούς, κοντά στους οποίους κρατούν το τηλέφωνό τους. Επιπροσθέτως, τα επίπεδα της έκθεσης και η διάρκειά της στις μελέτες μας ήσαν μεγαλύτερα από ό,τι στους ανθρώπους».

Το χαμηλότερο επίπεδο έκθεσης των πειραματόζωων ήταν ανάλογο με την μέγιστη τοπική έκθεση των ιστών που επιτρέπεται σήμερα για τους χρήστες κινητών, ένα επίπεδο που σπάνια συμβαίνει για κάποιον που κάνει τυπική χρήση της συσκευής του. Το υψηλότερο επίπεδο έκθεσης των ζώων ήταν τετραπλάσιο σε σχέση με το μέγιστο επιτρεπόμενο στους ανθρώπους.

Τα πειραματόζωα εκτέθηκαν στην ακτινοβολία RFR ήδη από τη μήτρα της μητέρας τους και εωσότου γίνουν δύο ετών, δηλαδή σχεδόν για όλη τη ζωή τους. Η έκθεση στην ακτινοβολία (με συχνότητα 900 megahertz) γινόταν ανά διαστήματα και διαρκούσε συνολικά περίπου εννέα ώρες ημερησίως. Τα επίπεδα ακτινοβολίας κυμαίνονταν από 1,5 έως έξι βατ ανά κιλό βάρους στους αρουραίους και από 2,5 έως δέκα βατ ανά κιλό στα ποντίκια.

Ένα απρόσμενο εύρημα ήταν η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των αρσενικών αρουραίων που είχαν εκτεθεί σε ακτινοβολία, κάτι που οι επιστήμονες απέδωσαν πιθανώς στο ότι παρατηρήθηκε μείωση στα χρόνια νεφρικά προβλήματα των τρωκτικών, που συχνά αποτελούν την αιτία του θανάτου τους.

Οι μελέτες κόστους 30 εκατομμυρίων δολαρίων χρειάσθηκαν πάνω από μια δεκαετία για να ολοκληρωθούν και αποτελούν την πιο ολοκληρωμένη αξιολόγηση του κινδύνου που έχει γίνει μέχρι σήμερα διεθνώς, όσον αφορά τις επιπτώσεις της εν λόγω ακτινοβολίας στην υγεία των ζώων.

Οι μελέτες δεν εξέτασαν την ακτινοβολία Wi-Fi, ούτε την ακτινοβολία των δικτύων τέταρτης (4G) και πέμπτης γενιάς (5G). Όπως είπαν, «το 5G είναι μια αναδυόμενη τώρα τεχνολογία και, από όσα κατανοούμε μέχρι στιγμής, πιθανώς διαφέρει δραματικά από ό,τι μελετήσαμε έως τώρα». Οι νεότερες τεχνολογίες τηλεπικοινωνιών, που χρησιμοποιούν υψηλότερες συχνότητες, οι οποίες διαπερνούν λιγότερο το σώμα, θα μελετηθούν σε μελλοντικές μελέτες.

Η τελική μελέτη θα υποβληθεί στην αρμόδια εποπτική αρχή των ΗΠΑ, την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), που είχε ζητήσει τη διεξαγωγή της τοξικολογικής έρευνας, καθώς και στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (FCC) των ΗΠΑ.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Καρκινογόνα η ακτινοβολία των κινητών 2G και 3G - Τί υποστηρίζει νέα μελέτη"

Ψηφίστηκε η σύμβαση παραχώρησης για το Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο

Ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής, έπειτα από μια συζήτηση στην οποία κυριάρχησε η ένταση και οι φωνές περί σκανδάλου, το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και των εταιρειών ΓΑΙΟΣΕ, Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο, ΕΤΒΑ Βιομηχανικές Περιοχές και της Γκόλνταιρ Κάργκο, για την ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο.

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση πως με το νομοσχέδιο άλλαξαν εκ των υστέρων οι όροι του διαγωνισμού, χωρίς να γίνει νέος διαγωνισμός, αλλά και πως η τελική σύμβαση που ήρθε προς ψήφιση από το Υπουργείο Υποδομών, προβλέπει δυσμενής μεταβολή σε σχέση με την ενδιάμεση εγγυητική επιστολή, η οποία ήταν ύψους 20 εκατ. ευρώ. Στη σύμβαση που παρουσιάστηκε, το ποσό είχε πέσει στα 10 εκατ. ευρώ.

Ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, απαντώντας σε σχετικές αιτιάσεις της αντιπολίτευσης τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία δυσμενής μεταβολή σε σχέση με την αρχική. «Το εμπροσθοβαρές τίμημα των 10 εκατ. ευρώ δημιουργεί καλύτερο αποτέλεσμα από εκείνο των 20 εκατ. ευρώ, καθώς με το πρώτο προκύπτει ελάχιστο εγγυημένο μίσθωμα 350.000 ευρώ, ενώ με το δεύτερο μειώνεται δραματικά στα 50.000 ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ακόμη ότι δεν ικανοποιήθηκε κανένα αίτημα του παραχωρησιούχου (σταθερός ΕΝΦΙΑ, απαλλαγή από δημοτικά τέλη κλπ) πέρα από τη δυνατότητα απαλλαγής από τα τέλη καθαριότητας υπό την προϋπόθεση ότι θα αναλάβει ο ίδιος την καθαριότητα. Απορριπτική, σύμφωνα με τον υπουργό, ήταν η απάντηση στο αίτημα για φοροαπαλλαγές, «σε αντίθεση με ότι εσείς εισηγούσασταν με επιστολή του τότε Υπουργού Μεταφορών κ. Στυλιανίδη προς τον τότε Υπουργό Οικονομικών για μία σειρά από φοροαπαλλαγές και διευκολύνσεις για τον τότε υποψήφιο ανάδοχο».

Ο κ. Σπίρτζης τόνισε ακόμη ότι η δυνατότητα μετατροπής της δεσμευτικής επένδυσης δεν μεταβάλει το ύψος της, ενώ για μία από τις βασικές ενστάσεις της αντιπολίτευσης, ότι η εκ των υστέρων μεταβολή των όρων διαγωνισμού και συγκεκριμένα των όρων δόμησης συνιστά σοβαρή αλλοίωση των όρων του διαγωνισμού, ο υπουργός Μεταφορών σημείωσε πως όλες οι αλλαγές δόμησης είναι σύμφωνες με όλα τα διεθνή στάνταρτς.

«Η Ελλάδα έρχεται επιτέλους να αξιοποιήσει τη θέση της ως διεθνές κέντρο συνδυασμένων μεταφορών» υπογράμμισε ο υπουργός Μεταφορών, ενώ έκανε λόγο για «αμηχανία της αντιπολίτευσης» και «παλινωδίες δεκαετιών». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον εισηγητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη: «Δεν μας ακουμπάει η λάσπη σας. Εύχομαι να γίνεται μόνο για λόγους αντιπολιτευτικής τακτικής, διαφορετικά είναι σκανδαλώδης η στάση σας γιατί εσείς δεν είστε από τους πολιτικούς που δεν ξέρουν», ενώ ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΔΗΣΥ κατά τη δευτερολογία του: «Λυπάμαι να πω ότι ο κύριος Σπίρτζης ανήκει στην κατηγορία των θλιβερών ανθρώπων που επειδή είναι ριψάσπιδες και αποστάτησαν υποχρεώνονται να γίνονται ακραίοι προκειμένου να αποδεικνύουν την πίστη τους στο νέο τους αφεντικό» είπε.

Ένταση σημειώθηκε και κατά την τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι άλλαξε τους όρους του διαγωνισμού εκ των υστέρων χωρίς να κάνει τον διαγωνισμό από την αρχή. «Το κάνατε με νόμο. Γιατί εάν δεν το κάνατε με νόμο δεν θα περνούσατε από το ειδικό δικαστήριο, θα πηγαίνατε κατευθείαν στον Κορυδαλλό» ανέφερε. «Δεν έχει ξαναγίνει στο Κοινοβούλιο αυτό που γίνεται σήμερα» πρόσθεσε κάνοντας λόγο για «λαμογιές».

Παίρνοντας τον λόγο επί προσωπικού, ο υπουργός Μεταφορών απάντησε στον αντιπρόεδρο της ΝΔ ότι έχει πέσει θύμα παραπληροφόρησης σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει τεύχος προκήρυξης του διαγωνισμού με άλλους όρους.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ψηφίστηκε η σύμβαση παραχώρησης για το Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο"

ΠΓΔΜ: Παγώνουν με δικαστική εντολή τα περιουσιακά στοιχεία του VMRO

Διαταγή προσωρινών μέτρων για τη δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων του αντιπολιτευόμενου εθνικιστικού VMRO έδωσε δικαστήριο των Σκοπίων, στο πλαίσιο έρευνας για παράνομη χρηματοδότηση του κόμματος. Ήδη, η αντιπολίτευση κάνει λόγο για μεθόδευση του πρωθυπουργού Ζάεφ ως μέσο πίεσης για την προώθηση της Συμφωνίας των Πρεσπών με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Meta, το «πάγωμα» αφορά συνολικά 69 ακίνητα, συμπεριλαμβανομένου του κτιρίου όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Η έρευνα στην υπόθεση «Talir» αφορά χρηματοδότηση του VMRO-DPMNE από το 2009 έως το τέλος του 2015 με υποψίες για την υπεξαίρεση 4,9 εκατομμυρίων ευρώ, μέρος των οποίων φέρεται να διατέθηκε για την ανέγερση της κύριας έδρας του κόμματος στα Σκόπια από την κατασκευαστική εταιρεία Beton.

Η δέσμευση του κτιρίου από το δικαστήριο έρχεται μετά τη δήλωση του ηγέτη του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίκοσκι, ότι το κόμμα σκοπεύει να πουλήσει την έδρα του ή να την εκμισθώσει.

Η έρευνα καλύπτει 14 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πρώην ηγέτης της VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρουέφσκι. Στις 26 Οκτωβρίου, ο Γκρούεφσκι έλαβε ένταλμα να παρουσιαστεί μέχρι τις 8 Νοεμβρίου στις φυλακές των Σκοπίων, προκειμένου να εκτίσει ποινή φυλάκισης δύο ετών για την υπόθεση της αγοράς πολυτελούς τεθωρακισμένου οχήματος, αξίας 600.000 ευρώ από το δημόσιο της ΠΓΔΜ, την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός της χώρας.

«Οι πολιτικές διώξεις των διεθνών και ποινικών αρχών κορυφώνονται», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του VMRO-DPMNE Ιγκόρ Γιανούσεφ, λέγοντας ότι αφότου απέτυχαν με διάφορες πιέσεις, απειλές και εκβιασμούς να διασπάσουν το κόμμα και την παρούσα ηγεσία, πλέον άρχισαν να εφαρμόσουν πιο καταπιεστικές μεθόδους για να εμποδίσουν το κόμμα να κάνει τη δουλειά του.

Ο Ζάεφ, καταγγέλλει το VMRO-DPMNE, αποφάσισε να κάνει ένα τελευταίο βήμα και να παίξει το «τελευταίο του χαρτί», την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τη συνταγματική αναθεώρηση που προβλέπει η συμφωνία με την Ελλάδα.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΓΔΜ: Παγώνουν με δικαστική εντολή τα περιουσιακά στοιχεία του VMRO"

Στα «μαχαίρια» ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ - Χωριστά οι απεργιακές κινητοποιήσεις τους

Με αιχμή την κατάθεση του νέου προϋπολογισμού λιτότητας , η διοίκηση της ΓΣΕΕ αποφάσισε σήμερα να κηρύξει 24ωρη Πανελλαδική Απεργίας για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018.

Στο διεκδικητικό πλαίσιο της συνομοσπονδίας περιλαμβάνονται η επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού στα 751€, της μη περικοπής των συντάξεων, όπως και όλων των κοινωνικών μέτρων των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας.

Την ώρα που συνεδρίαζε η ολομέλεια της ΓΣΕΕ το πρωί, έξω από το κτίριο πραγματοποίησε αντισυγκέντρωση το ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας την ηγεσία της ΓΣΕΕ ότι κρατάει πιο κυβερνητική στάση και από τους κυβερνητικούς, μπλοκάροντας και υπονομεύοντας τις αποφάσεις των συνδικάτων για απεργία. Διαχωρίζοντας τη θέση του το ΠΑΜΕ κήρυξε απεργία στις 14 Νοεμβρίου.

Η ΓΣΕΕ κατηγορεί το ΠΑΜΕ για κομματική τρομοκρατία και « τραμπούκικες» ενέργειες.

Σε σχέση με την κατάρρευση των μισθών στα χρόνια των μνημονίων τα συνδικάτα σημειώνουν ότι τον Ιούνη του 2011 ο μέσος μεικτός μισθός της συνολικής απασχόλησης σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ ήταν 1.230,5 ευρώ και τον Ιούνη του 2017 ήταν 905 ευρώ (μείωση 325,5 ευρώ ή 26,5%). Ειδικότερα, ο μέσος μισθός στις θέσεις πλήρους απασχόλησης μειώθηκε κατά 18,8% και ο μέσος μισθός στις θέσεις μερικής απασχόλησης μειώθηκε κατά 35%.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα «μαχαίρια» ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ - Χωριστά οι απεργιακές κινητοποιήσεις τους"

Μετά από τρία χρόνια, τρέχουν να ξεμπλοκάρουν το Ελληνικό -Ψηφίστηκε η τροπολογία

Μετά από τρία χρόνια παλινωδιών η κυβέρνηση «τρέχει» να ξεμπλοκάρει την επένδυση στο Ελληνικό.

Η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία για το Ελληνικό που έχει και την έγκριση και της Lamda Development και υπογράφουν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Υποδομών, προκειμένου να γίνουν ταχύτερες οι διαδικασίες στην έγκριση περιβαλλοντικών όρων και στην έκδοση οικοδομικών αδειών στην επένδυση.

Με βάση την τροπολογία προβλέπεται ότι για τους περιβαλλοντικούς όρους των έργων υποδομής και της εφαρμογής του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης, δεν απαιτούνται τμηματικές μελέτες όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί. Η τροπολογία προβλέπει ότι θα κατατεθεί ενιαία μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ώστε να εκτιμηθούν συνολικά οι επιπτώσεις του έργου.

Η ρύθμιση ξεκαθαρίζει ότι το Γραφείο Ελληνικού της Γενικής Γραμματείας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών, εκδίδει όλες τις οικοδομικές άδειες κάθε κατηγορίας του έργου στο Ελληνικό.

Στην τροπολογία αναφέρεται ότι για τις προτεινόμενες αλλαγές δεν υπάρχει ζήτημα ευθύνης του δημοσίου καθώς έχουν διαβιβαστεί στον φορέα του έργου (Lamda Development), και έχουν την συναίνεσή του.

Η εν λόγω τροπολογία ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής. Ενετάχθη στο νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και των εταιρειών ΓΑΙΟΣΕ, Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο, ΕΤΒΑ Βιομηχανικές Περιοχές και της Γκόλνταιρ Κάργκο, για την ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο.

Η τροπολογία που εντάχθηκε στις διατάξεις του νομοσχεδίου μετά την ψήφισή της, αφορά στην «απρόσκοπτη εκτέλεση των οικοδομικών αδειών στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού - Αγίου Κοσμά».

Συγκεκριμένα, με την υπόψη τροπολογία, τροποποιούνται - συμπληρώνονται διατάξεις του ν. 4062/2012 σχετικά με το καθεστώς οικοδομικής και περιβαλλοντικής αδειοδότησης που διέπει την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού-Αγίου Κοσμά.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων:

*Εγκρίνονται με τις οριζόμενες κ.υ.α. και οι περιβαλλοντικοί όροι της εφαρμογής του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ), καθώς και των έργων υποδομής που εξυπηρετούν τη συνολική λειτουργία του Μητροπολιτικού Πόλου και προβλέπεται η σχετική διαδικασία,

*αποσαφηνίζεται ότι το Γραφείο Ελληνικού, εκδίδει τις οικοδομικές άδειες όλων των κατηγοριών εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά, όπου απαιτείται, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετά από τρία χρόνια, τρέχουν να ξεμπλοκάρουν το Ελληνικό -Ψηφίστηκε η τροπολογία "

Δεν υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης από τις ταλαντώσεις στο ΟΑΚΑ (Βίντεο)

Ολοκληρώθηκε η αυτοψία που έκανε το κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στο ΟΑΚΑ. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, δεν παρατηρήθηκε κάποιου είδους φθορά κι όπως του μεταφέρθηκε δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.
Παρόλα αυτά, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν μετρήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν λόγω παλαιότητας της εγκατάστασης το εύρος της ταλάντωσης είναι εντός ορίων και στη συνέχεια θα αποφασιστεί αν θα χρειαστεί ή όχι στατική μελέτη.
Τη μεγάλη ταλάντωση στο πάνω διάζωμα, παρατήρησε έντρομος ο υπεύθυνος της UEFA στο παιχνίδι του Champions League της ΑΕΚ με τη Μπάγερν Μονάχου, την περασμένη εβδομάδα και τον οδήγησε να στείλει επίσημο έγγραφο, με το οποίο ζητά περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα από τη διοίκηση του Σταδίου. Στη συγκεκριμένη κερκίδα καθόντουσαν φίλαθλοι της Μπάγερν οι οποίοι προκάλεσαν το «φαινόμενο». 
newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης από τις ταλαντώσεις στο ΟΑΚΑ (Βίντεο)"

Υπάρχει βίντεο από την επιχείρηση της RENEA για τον Κατσίφα, λένε τα αλβανικά ΜΜΕ

Βίντεο με την επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας που κατέληξε στο θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες, έχει παραδοθεί στον Εισαγγελέα Τιράνων, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι δυνάμεις της RENEA είναι υποχρεωμένες να βιντεοσκοπούν κάθε επιχείρηση, την οποία αναλαμβάνουν να εκτελέσουν και έτσι έγινε με την καταδίωξη του Κωσταντίνου Κατσίφα.

Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί η πληροφορία αυτή ενώ άγνοια έχουθν και οι ελληνικές αρχές.

Ωστόσο, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο της Αλβανίας Report TV, οι κομάντος της RENEA που εστάλησαν στους Βουλιαράτες το μεσημέρι της Κυριακής, έχουν καταγράψει σε βίντεο την επιχείρηση στη βουνοπλαγιά πάνω από το χωριό, όπου ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε διαφύγει.

Βάσει των όσων μεταδίδει το Report TV, στο βίντεο αυτό καταγράφεται η στιγμή που οι Αλβανοί κομάντος καλούν τον 35χρονο να παραδοθεί αλλά ο Κωνσταντίνος Κατσίφας αρνείται και ανοίγει πυρ ενώ τον έχει πλησιάσει διαπραγματευτής.

Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, ο διαπραγματευτής μέλος της RENEA πλησίασε τον Κατσίφα και του ζήτησε να παραδοθεί, λέγοντάς του ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για εκείνον.

Ο Κατσίφας την στιγμή που τον πλησίασε ο διαπραγματευτής, όπως αναφέρει το Report TV, άνοιξε πυρ στον αέρα, πάνω από τον διαπραγματευτή και προς το μέρος των κομάντος.

Σύμφωνα με το αλβανικό κανάλι, μετά από αυτό, οι κομάντος αποφάσισαν να τον εξουδετερώσουν.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπάρχει βίντεο από την επιχείρηση της RENEA για τον Κατσίφα, λένε τα αλβανικά ΜΜΕ"

ΣΕΒ: Ούτε ένα ευρώ δεν δόθηκε τη διετία 2015-2016 σε Πυροσβεστική, δικαστήρια και φυλακές

Tην τελευταία διετία (2015-2016), οι δημόσιες επενδύσεις στην αστυνομία ανήλθαν σε μόλις 3 εκατ. ευρώ, ενώ δεν δαπανήθηκε ούτε 1 ευρώ για επενδύσεις στην πυροσβεστική (δεν περιλαμβάνεται η δασοπυρόσβεση), τα δικαστήρια και τις φυλακές, σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων του ΣΕΒ.

Ο Σύνδεσμος επισημαίνει την ανάγκη για ένα μακροπρόθεσμο Εθνικό Σχέδιο Υποδομών (10ετίας ή και 20ετίας) που να εστιάζει στην επόμενη γενιά έργων και διασυνδέσεων προστιθέμενης αξίας για τη δημιουργία ισχυρών περιφερειακών πόλων με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη κέντρου και περιφέρειας.

Υπογραμμίζεται ακόμη ότι «λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν» για δημόσιες επενδύσεις σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας και ως εκ τούτου είναι αναγκαία η στροφή σε ΣΔΙΤ και παραχωρήσεις, δηλαδή και σε ιδιωτικούς πόρους για τη χρηματοδότηση αναγκαίων επενδύσεων τόσο σε υποδομές και διασυνδέσεις όσο και στους υπόλοιπους τομείς που υποχρηματοδοτούνται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση:

- Οι δημόσιες επενδύσεις στην Ελλάδα μειώθηκαν δραστικά στα χρόνια της κρίσης, από 6% του ΑΕΠ στις αρχές της δεκαετίας του 2000 σε 3% του ΑΕΠ σήμερα έναντι 2,7% στην ΕΕ.

- Η Ελλάδα δαπανά το μισό σχεδόν (48,5%) προϋπολογισμό δημοσίων επενδύσεων σε υποδομές μεταφορών (δρόμοι, τούνελ, γέφυρες, κλπ.), ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση ξοδεύει κατά μέσο όρο τα μισά (24,4%).

- Ταυτόχρονα δαπανά λιγότερα σε υποδομές παιδείας (2,5% έναντι 10,4% στην ΕΕ-28), υγείας (1,4% έναντι 7,9% στην ΕΕ-28), κοινωνικής προστασίας (1,3% έναντι 2,3% στην ΕΕ-28) και δημόσιας τάξης και ασφάλειας (0% έναντι 3,1% στην ΕΕ-28).

- Από την άλλη μεριά, η χώρα μας δαπανά 3% του προϋπολογισμού επενδύσεων στην παροχή νερού (έναντι 1,1% στην ΕΕ-28), καθώς και 5,5% στη διαχείριση στερεών αποβλήτων (έναντι 1,7% στην ΕΕ-28) και 3,7% στη διαχείριση υγρών αποβλήτων (έναντι 1,8% στην ΕΕ-28).

«Το αποτέλεσμα των ανωτέρω επιλογών είναι ότι η χώρα μας δεν ξοδεύει ούτε 1 ευρώ για στέγαση και ανάπτυξη χώρων κοινής ωφέλειας (όλα πάνε στο νερό) και ούτε 1 ευρώ για την μείωση της περιβαλλοντικής ρύπανσης και την προστασία της βιοποικιλότητας (όλα πάνε στα σκουπίδια)», υποστηρίζει ο ΣΕΒ και προσθέτει:

«Όσον αφορά σε υποδομές αναψυχής, άθλησης, και πολιτισμού, η χώρα μας ξοδεύει σχεδόν τίποτα (0,1%) σε υποδομές πολιτισμού (έναντι 1,9% στην ΕΕ-28) και 2,8% σε υποδομές αναψυχής και άθλησης (έναντι 2,2% στην ΕΕ-28)».

ΑΠΕ - ΜΠΕ/newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΕΒ: Ούτε ένα ευρώ δεν δόθηκε τη διετία 2015-2016 σε Πυροσβεστική, δικαστήρια και φυλακές"

Διπλασιάζουν τους πλειστηριασμούς για να μειώσουν τα «κόκκινα» δάνεια

Διπλασιασμό των πλειστηριασμών, από 16.000 που αναμένεται ότι θα γίνουν φέτος σε πάνω από 30.000 για το 2019 προγραμματίζουν οι τράπεζες, για να πιάσουν το στόχο μείωσης των «κόκκινων» δανείων κατά 50 δισ. ευρώ καλούνται να πραγματοποιήσουν οι ελληνικές τράπεζες, σε διάστημα 3 ετών.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, με βάση τις εκτιμήσεις το 2018 θα κλείσει με 16.000 πλειστηριασμούς, από 8.000 μέχρι σήμερα. Για το 2019 αναμένεται οι πλειστηριασμοί να ξεπεράσουν τις 30.000, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε εκπρόσωπος της Eurobank στο συνέδριο ακινήτων της Prodexpo.

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν αναλάβει δεσμεύσεις στις αρμόδιες εποπτικές αρχές της Ευρώπης, ότι θα περιορίσουν την τριετία 2019-2021 το ύψος των προβληματικών δανείων στα 35 δισ. ευρώ. Πέραν των πλειστηριασμών, έμφαση θα δοθεί και στις τιτλοποιήσεις και πωλήσεις δανείων, για να καλυφθεί το 50% του στόχου μείωσης.

Επιτελικά στελέχη τραπεζών ανέφεραν ότι οι τράπεζες είναι αποφασισμένες να ολοκληρώσουν με επιτυχία την προσπάθεια της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Όπως υποστήριξαν, η προσπάθεια βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά.


Ο γενικός διευθυντής διαχείρισης προβληματικών δανείων λιανικής τραπεζικής της Eurobank Τάσος Πανούσης, υποστήριξε ότι η προσπάθεια μείωσης των κόκκινων δανείων ήδη έχει σημαντικά αποτελέσματα, υπενθυμίζοντας ότι τον Μάρτιο του 2016 τα κόκκινα είχαν ανέλθει σε 107 δισ. ευρώ.

Πώς θα επιτευχθεί η μείωση

Σύμφωνα με τον κ. Πανούση, τα «κόκκινα» δάνεια θα μειωθούν με τους εξής τρόπους: κατά 50% με πωλήσεις και τιτλοποιήσεις δανείων, κατά 25% περίπου με ρυθμίσεις δανείων, κατά 20% μέσω πλειστηριασμών και κατά 10% μέσω διαγραφών.

Από την πλευρά του, ο ανώτερος γενικός διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Γεωργακόπουλος έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι αποτελέσματα γενναίων ρυθμίσεων που έχουν γίνει τα τελευταία τρίμηνα θα φανούν σε ένα περίπου χρόνο από σήμερα. «Η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε τα τελευταία τρίμηνα σε ρυθμίσεις δανείων 8 δισ. ευρώ με κόστος 1,3 δισ. ευρώ, τα θετικά αυτά αποτελέσματα θα φανούν σε ένα περίπου χρόνο στην εικόνα της τράπεζας», είπε χαρακτηριστικά. Επισήμανε ότι το αποτέλεσμα των προσπαθειών στο τομέα της μείωσης των κόκκινων δανείων είναι εντυπωσιακό για την Τράπεζα Πειραιώς καθώς έχουν υπερκαλυφθεί οι στόχοι, αλλά και γενικότερα για το τραπεζικό σύστημα. Οι τράπεζες έχουν πλέον οργανώσει τις δομές τους στο ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ ταυτόχρονα το θεσμικό πλαίσιο όπως διαμορφώθηκε ειδικά στο τομέα της αναγκαστικής εκτέλεσης αλλά και των ρυθμίσεων, συνέβαλε στην μείωση τους.

Τα επιτελικά στελέχη έδωσαν έμφαση επίσης στις πωλήσεις δανείων αλλά και στις τιτλοποιήσεις, επισημαίνοντας ότι στο συγκεκριμένο τομέα στο μέλλον θα υπάρξουν εξελίξεις, με ό,τι θετικό συνεπάγεται αυτό στην προσπάθεια να κερδηθεί η μάχη των κόκκινων δανείων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Διπλασιάζουν τους πλειστηριασμούς για να μειώσουν τα «κόκκινα» δάνεια"

Πανελλαδική στάση εργασίας των ταξί

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων, προκήρυξε στάση εργασίας από τις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης, 8 Νοεμβρίου ως τις 4 το απόγευμα της ίδιας μέρας. Παράλληλα καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων, στις 9 το πρωί.

Στα αιτήματα της αναφέρει:

-Άμεση εφαρμογή του Ν.4530/18 και Ν.4446/16 και δράση από τις Ελεγκτικές Αρχές. Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού.

-Άμεση πάταξη της υποκλοπής έργου από φορείς (Ι.Χ.) που δεν έχουν δικαίωμα επιβατικής μεταφοράς.

-Άμεση προσαρμογή όλων των εταιρειών διαμεσολάβησης με το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την αστική μεταφορά.

Ο εκφοβισμός με διώξεις & αγωγές στοχεύει στην απαγόρευση της δημοσιοποίησης των απόψεών μας.

Κανείς δεν μπορεί να μας φιμώσει

Το ταξί υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Για εμάς είναι η δουλειά μας. Για άλλους ένα ακόμη προϊόν.

Το δημοκρατικό δικαίωμα των εκπροσώπων του κλάδου μας να έχουμε γνώμη και άποψη για τη δουλειά μας θα υπερασπιστούν στο δικαστήριο (8/11/18), ο ίδιος ο Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών Αθανάσιος Βούρδα.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Πανελλαδική στάση εργασίας των ταξί"

ΔΝΤ: Μειώστε τις συντάξεις και το αφορολόγητο, όπως έχει συμφωνηθεί

Να εφαρμοστούν κανονικά τα ήδη ψηφισμένα μέτρα για την περικοπή των συντάξεων από το 2019 και την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου από το 2020 εξακολουθεί να ζητάει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), όπως κατέστησε σαφές σήμερα ο εκπρόσωπός του, Τζέρι Ράις. Η δήλωση αυτή έρχεται μόλις 20 ημέρες πριν από τη δημοσιοποίηση της πρώτης έκθεσης των ευρωπαϊκών θεσμών στον πλαίσιο της ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας της Ελλάδας.

Ο κ. Ράις έσπασε τη διπλωματική δημόσια σιωπή που είχε επιλέξει το ΔΝΤ κατά τη Φθινοπωρινή Σύνοδό του, πριν από είκοσι ημέρες, επιβεβαιώνοντας όσα είχε αναφέρει τότε το www.protothema.gr.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κ. Ράις δήλωσε: «Η μεταρρύθμιση στις συντάξεις έχει συμφωνηθεί εδώ και καιρό. Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να κινηθεί η Ελλάδα με πειστικό τρόπο προς κοινωνικές πολιτικές φιλικές για την ανάπτυξη. Βλέπουμε την εφαρμογή του προνομοθετημένου πακέτου για το 2019 και το 2020 ως κάτι που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ υποστήριξε ότι η υλοποίηση των δύο επίμαχων μέτρων θα δημιουργήσει δημοσιονομικό χώρο, ώστε να μειωθούν τα φορολογικά βάρη, και συμφώνησε ότι «ο δημοσιονομικός χώρος πρέπει να χρησιμοποιηθεί προς όφελος της κοινωνίας ως συνόλου», όπως ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών μετά τη συνάντηση του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στις 12 Οκτωβρίου στο Μπαλί της Ινδονησίας.

Νωρίτερα ο κ. Ράις είχε, πάντως, αναγνωρίσει ότι το Ταμείο δεν έχει πλέον σε ισχύ πρόγραμμα για την Ελλάδα, συνεπώς περιορίζεται στο «να βοηθάει στην εποπτεία» της χώρας. Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, το ΔΝΤ δεν έχει πρόγραμμα στην Ελλάδα, συνεπώς αυτοί που αποφασίζουν είναι οι Ευρωπαίοι και η ελληνική πλευρά.

Ερωτηθείς για την πρόταση της Ελλάδας να εξοφλήσει πρόωρα μέρος του δανείου που έχει λάβει από το ΔΝΤ, ο εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού απάντησε ότι «εναπόκειται στις ελληνικές αρχές να αποφασίσουν, με βάση τη διαχείριση των υποχρεώσεων της χώρας» και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν διάφορες πιθανές επιλογές. Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε ισχυρή θέση, μετά την απόφαση του Eurogroup για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, αλλά και χάρη στο "μαξιλάρι" διαθεσίμων και την εκταμίευση της τελευταίας δόσης του ESM. Συνεπώς, μπορεί να είναι υπομονετική, ώσπου να πάρει αποφάσεις για το δάνειο του ΔΝΤ».

Τέλος, με αφορμή σχετική ερώτηση, ο κ. Ράις δήλωσε ότι η κ. Λαγκάρντ επιθυμεί να επισκεφτεί την Ελλάδα, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, αλλά δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΝΤ: Μειώστε τις συντάξεις και το αφορολόγητο, όπως έχει συμφωνηθεί"

Τα Τίρανα «βασανίζουν» τους γονείς του δολοφονημένου βορειοηπειρώτη: Δεν δίνουν τη σορό του παιδιού τους

Ο εισαγγελέας Τιράνων, απαντώντας στο αίτημα της οικογένειας Κατσίφα, αρνήθηκε την παράδοση της σωρού του, χωρίς ακόμη να είναι γνωστή η αιτιολογία και ζήτησε από τον πατέρα του νεκρού, Γιάννη Κατσίφα, να πάει στα Τίρανα να καταθέσει για την υπόθεση.
Από τις εισαγγελικές αρχές των Τιράνων εκλήθη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας  του Κωνσταντίνου Κατσίφα για να ενημερωθεί επί της υπόθεσης  και προκειμένου να υποβάλει ο ίδιος εγγράφως το αίτημα παράδοσης της σωρού του παιδιού του.
Ο Γιάννης Κατσίφας θα βρεθεί την Παρασκευή στις 12 περίπου το μεσημέρι στα Τίρανα και θα επισκεφτεί τον εισαγγελέα, προκειμένου να τελειώσει το μαρτύριο που έχουν επιβάλλει οι Αλβανικές αρχές στην οικογένειά του και παραδώσουν την σορό του γιού του.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Κώστα Γιοβανόπουλο κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς θέλει ο εισαγγελέας και χαρακτήρισε «ακατανόητες τις καθυστερήσεις».
Ο δικηγόρος της οικογένειας σχολιάζοντας την κλήση του πατέρα του θύματος να καταθέσει τόνισε: «Σε κάθε περίπτωση ο Γιάννης Κατσίφας δεν μπορεί να γνωρίζει γιατί δεν ήταν παρόν. Τι εξηγήσεις να δώσει. Τι ξέρει αυτός ο άνθρωπος. Ποιος εισαγγελέας σκέφτηκε να πάρει από αυτόν κατάθεση. Είναι ένας ηλικιωμένος, πάμφτωχος που δεν είχε καμία σχέση με τα γεγονότα».
Το αίτημα της οικογένειας
Για τις νομικές ενέργειες που έχει ήδη κάνει αλλά και για όσες προτίθεται να προχωρήσει ενημέρωσε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλη Ιωαννίδη ο δικηγόρος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα Ευθύμης Ναυρίδης.
Ο συνήγορος, μεταξύ άλλων, είπε στον εισαγγελέα ότι οι εντολείς του έχουν υποβάλλει στην Εισαγγελία Τιράνων αίτημα ώστε να παραλάβουν την σωρό του 35χρονου και να προχωρήσουν στην κηδεία και ταφή του, προσφυγή ωστόσο που μέχρι στιγμής δεν έχει εξεταστεί.
Ο κ. Ναυρίδης δήλωσε μετά την συνάντηση του με τον κ. Ιωαννιδη ότι η οικογένεια που εκπροσωπεί ζητά την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος αλλά και σαφή και πλήρη ενημέρωση.
Όπως ανέφερε ο δικηγόρος «Ο,τι επαφές γίνονται με την Αλβανία, είναι με την Εισαγγελία Τιράνων και συγκεκριμένα με την Εισαγγελία βαρέων εγκλημάτων, με την οποία συνεργαζόμαστε. Από τη στιγμή που ο άνθρωπος είναι Έλληνας υπήκοος, ασφαλώς έχουν και οι ελληνικές αρχές αρμοδιότητα για αυτό έχει επιληφθεί και η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας».
Σκόπιμα καθυστερούν οι Αρχές της Αλβανίας
Τα πράγματα δε λειτουργούν έτσι στα σύγχρονα κράτη. Λες και ταξιδέψαμε πίσω στο χρόνο», δήλωσε στο Καλημέρα Ελλάδα ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα, Κώστας Γιοβανόπουλος και εξήγησε ότι, «δεν υπάρχουν πρωτόκολλα, άνθρωποι υπεύθυνοι να σου πουν πού πάνε τα πράγματα», για την πορεία της υπόθεσης.
Διευκρινίζοντας ότι «θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος», επανέλαβε ότι η οικογένεια δεν έχει ακόμα λάβει τη ληξιαρχική πράξη θανάτου, όπως και κανένα άλλο έγγραφο, ενώ έθεσε σειρά ερωτημάτων, θέλοντας να αναδείξει την απόσταση μεταξύ των θεσμικών δεδομένων, μεταξύ της δικής μας χώρας και της Αλβανίας.
Έτσι διερωτήθηκε πού είναι το κινητό τηλέφωνο και τα προσωπικά αντικείμενα του θανόντος, αλλά και το τι συνέβη μεταξύ των δύο περιστατικών που έλαβαν χώρα την Κυριακή, δηλαδή το επεισόδιο με τους αστυνομικούς στο χωριό και το θάνατο του 35χρονου στο βουνό.
Ερωτηθείς για τα μόλις 5 λεπτά που ο ίδιος, οι συγγενείς και ο Έλληνας ιατροδικαστής είδαν τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα, απάντησε ότι «τέτοια διαδικασία σε νομικό επίπεδο, δεν υπάρχει» και εκφράζοντας την αρχική του έκπληξη, διερωτήθηκε «αν έπρεπε να συρραφούν τα ράμματα», υπογραμμίζοντας έτσι την προχειρότητα με την οποία γίνονται τα πράγματα στην Αλβανία.
Τόνισε δε ότι, από ελληνικής πλευράς η έρευνα ξεκίνησε αμέσως, ενώ από αλβανικής όχι, σημειώνοντας και πάλι ότι «δεν έχουμε τον ίδιο ρυθμό» και χαρακτηρίζοντας τους αλβανικούς ρυθμούς «ως σκοπιμότητα».
Χαρακτήρισε «δειλή προπαγάνδα το να έχουμε τόσους ένστολους μπροστά σε έναν άνθρωπο» και υπογράμμισε ότι, το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας θα ερευνηθεί. «Οι απαντήσεις θα δοθούν», είπε με έμφαση.
Ερωτηθείς το πότε θα τελειώσει η διαδικασία των αλβανικών Αρχών και η παράδοση της σορού στην οικογένεια, ώστε να γίνει η κηδεία, απάντησε πως «δεν έχω ιδέα πότε θα τελειώσει αυτό, φοβούνται ότι αν γίνει η κηδεία, θα πάει ‘ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του’».

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα Τίρανα «βασανίζουν» τους γονείς του δολοφονημένου βορειοηπειρώτη: Δεν δίνουν τη σορό του παιδιού τους"

ΚΙΝΑΛ: Απόπειρα αποπροσανατολισμού η Προανακριτική

Το Κίνημα Αλλαγής δεν θα στηρίξει πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης (Προανακριτική) για τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας, κατέστησε σαφές ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης.

Όπως τονίστηκε, είναι απαράδεκτες οι διαρροές από την κυβερνητική πλειοψηφία γιατί ουσιαστικά παρεμβαίνει και υπαγορεύει αποφάσεις πριν συνεδριάσει η Εξεταστική Επιτροπή. «Δεν υπάρχουν στοιχεία για στελέχη μας. Πρόκειται για απόπειρα αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα της χώρας, όπως οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και από τις διενέξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης», επεσήμανε ο κ. Χρηστίδης.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας, Σταμάτης Μαλέλης, υποστήριξαν πως όση λάσπη κι αν επιχειρήσει η κυβέρνηση να ρίξει, δείχνει πανικό και δεν πρόκειται το Κίνημα Αλλαγής να επιτρέψει να γίνει αρένα η πολιτική ζωή ενόψει των εκλογών.

Σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος υπογραμμίστηκε ότι το Κίνημα Αλλαγής με τις δικές του προτάσεις θα συμμετέχει στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες ενώ ειδικότερα για το ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας οι κ.κ. Χρηστίδης και Μαλέλης τόνισαν ότι η άμεση εκλογή του από το λαό συνιστά αλλοίωση του πολιτεύματος ενώ το Κίνημα Αλλαγής τάσσεται υπέρ της αποσύνδεσης της εκλογής από τις εκλογές. «Ο κ. Τσίπρας δεν θα πρέπει να μιλάει γι’ αυτό γιατί το χρησιμοποίησε το 2014», τόνισαν τα δύο στελέχη του ΚΙΝΑΛ.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΙΝΑΛ: Απόπειρα αποπροσανατολισμού η Προανακριτική"

Η Ελλάδα του 2018: Μαθητές στα Γιαννιτσά κάνουν μάθημα «παρέα» με δεκάδες σκουλήκια [βίντεο]

Σε αίθουσες προκάτ και λυόμενα κτίρια γεμάτα σκουλήκια καλούνται να κάνουν μάθημα οι μαθητές στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών.
Από το παρακάτω βίντεο μπορεί να διαπιστώσει κανείς πως τα λυόμενα κτίρια είναι ακατάλληλα για να φιλοξενηθούν οι μαθητές.
Συγκεκριμένα, τόσο έξω όσο και μέσα στις τάξεις υπάρχουν δεκάδες σκουλήκια που απειλούν την υγεία των παιδιών, με αποτέλεσμα οι μαθητές να αναγκάζονται να ψεκάζουν τους χώρους με ειδικά φάρμακα.
Σε αίθουσες προκάτ και λυόμενα κτίρια γεμάτα σκουλήκια καλούνται να κάνουν μάθημα οι μαθητές στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών.Σε αίθουσες προκάτ και λυόμενα κτίρια γεμάτα σκουλήκια καλούνται να κάνουν μάθημα οι μαθητές στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών.
Ήδη από τη Δευτέρα το σχολείο τελεί υπό κατάληψη, με τους μαθητές να προχωρούν σε κινητοποιήσεις, ζητώντας ένα καλύτερο και κτιριακά επαρκές σχολείο.
«Ύστερα από 22 χρόνια λειτουργίας, στο σχολείο φοιτούν πάνω από 150 μαθητές κάτω από αντίξοες και απαράδεκτες συνθήκες, σε αίθουσες προκάτ και λυόμενα κτίρια» επισημαίνουν, προσθέτοντας ότι «μάθημα γίνεται στα αποδυτήρια του Γυμναστηρίου, στα εργαστήρια Φυσικής, στην αίθουσα Πληροφορικής, ακόμη και στην αποθήκη του σχολείου».  
Τόσο έξω όσο και μέσα στις τάξεις υπάρχουν δεκάδες σκουλήκια που απειλούν την υγεία των παιδιών, με αποτέλεσμα οι μαθητές να αναγκάζονται να ψεκάζουν τους χώρους με ειδικά φάρμακα.Τόσο έξω όσο και μέσα στις τάξεις υπάρχουν δεκάδες σκουλήκια που απειλούν την υγεία των παιδιών, με αποτέλεσμα οι μαθητές να αναγκάζονται να ψεκάζουν τους χώρους με ειδικά φάρμακα.
Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών τονίζουν ακόμη πως «με την πάροδο του χρόνου όλες οι εγκαταστάσεις έχουν υποστεί φθορά με αποτέλεσμα να χρειάζονται επιπλέον έξοδα, ώστε να μπορεί να διεξάγεται το μάθημα χωρίς προβλήματα».


seleo
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ελλάδα του 2018: Μαθητές στα Γιαννιτσά κάνουν μάθημα «παρέα» με δεκάδες σκουλήκια [βίντεο] "

Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ μελών Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων (φωτο)

Απαιτώντας να σταματήσει η υπονόμευση των αγώνων, να σταματήσει η προσπάθεια νοθείας των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα και να πεταχτούν έξω από τα σωματεία οι εργοδότες, μέλη διοικήσεων πολλών Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων, βρίσκονται έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ προκειμένου να πάρουν μέρος στη σημερινή συνεδρίαση της διοίκησης της Συνομοσπονδίας. Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης αυτής η οποία γίνεται μετά από κάλεσμα της ΕΓ του ΠΑΜΕ, η πρόσοψη του κτιρίου της ΓΣΕΕ έχει «στολιστεί» από ένα μεγάλο πανό που αναγράφει, «Απαιτούμε κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση. Αυξήσεις σε μισθούς – συντάξεις – ΣΣΕ. Κανείς κάτω από 751 ευρώ. Απεργία στις 14 Νοέμβρη».
Παράλληλα συνθήματα δονούν την ατμόσφαιρα, όπως μεταξύ άλλων, «ΣΕΒ και ΓΣΕΕ επέγραψαν μαζί. Φτηνή των εργατών να είναι η τιμή». «Καμία ανοχή στην ανάπτυξή τους, Οργάνωση κι’ αγώνας για την ανατροπή τους». «Με απάτες, νοθεία και εκβιασμούς. Έτσι διαμορφώνετε τους συσχετισμούς». «Εμπρός να φύγουν απ´ τα Συνδικάτα. Νόθοι, εργοδότες και τσιράκια». «Είστε εργοδότες και απεργοσπάστες. Στο ΣΕΒ και στην κυβέρνηση κάνετε τις πλάτες».
Στο κάλεσμά της για ανοιχτή συνεδρίαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ η ΕΓ του ΠΑΜΕ αναφέρει τα εξής:
«Την ίδια ώρα που συνεδριάζει η διοίκηση της ΓΣΕΕ, 18 Εργατικά Κέντρα (όπως το ΕΚΑ, το μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της χώρας), 12 Ομοσπονδίες και 212 Σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα έχουν πάρει μέχρι τώρα απόφαση για απεργία στις 14 Νοέμβρη, γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη η εφαρμογή του άθλιου νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου. Η εργατική τάξη δεν μπορεί να ανεχθεί από την πλειοψηφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ την υπονόμευση και το μπλοκάρισμα των αγώνων, την προσπάθεια νοθείας που είναι σε εξέλιξη μπροστά στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ το Μάρτη του 2019 σε τουριστικό θέρετρο στην Καλαμάτα. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε τους εργοδότες μέσα στα Σωματεία και την ίδια τη ΓΣΕΕ».
Παράλληλα, έξω από τη ΓΣΕΕ, η ΕΓ του ΠΑΜΕ, εκπροσωπώντας δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα, παραχωρεί αυτήν την ώρα συνέντευξη Τύπου.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ μελών Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων (φωτο)"

Πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας -Με καπνογόνα και τύμπανα [εικόνες]

Πορεία πραγματοποίησαν σήμερα οι φοιτητές στο κέντρο της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.
Το ραντεβού είχε δοθεί για τις 12:00 στα Προπύλαια, με πορεία προς τη Βουλή.
Πολλοί από τους φοιτητές κατά τη διάρκεια της διαδρομής άναψαν και καπνογόνα. Στην κορυφή υπήρχαν τύμπανα και κρουστά και ανάμεσα στα συνθήματά τους ήταν το «Εκπαίδευση, δουλειά και ζωή στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας».
Πορεία προς τη Βουλή έκαναν οι φοιτητές Πορεία προς τη Βουλή έκαναν οι φοιτητές
«Πολεμάμε και τραγουδάμε για τις σπουδές μας»«Πολεμάμε και τραγουδάμε για τις σπουδές μας»
Οι φοιτητές στην πλατεία ΣυντάγματοςΟι φοιτητές στην πλατεία Συντάγματος
Χιλιάδες φοιτητές βγήκαν σήμερα στους δρόμους προκειμένου να φωνάξουν ένα βροντερό «όχι» στο νομοσχέδιο για την ΠαιδείαΧιλιάδες φοιτητές βγήκαν σήμερα στους δρόμους προκειμένου να φωνάξουν ένα βροντερό «όχι» στο νομοσχέδιο για την Παιδεία
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας -Με καπνογόνα και τύμπανα [εικόνες] "

Η Toyota ανακαλεί πάνω από 1,6 εκατ. αυτοκίνητα λόγω αερόσακων

Η Toyota ανακοίνωσε σήμερα την ανάκληση περισσότερων από 1,6 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στον κόσμο για προβλήματα των αερόσακων, σε ένα νέο σκληρό πλήγμα που δοκιμάζει η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, έπειτα από άλλες δύο μαζικές ανακλήσεις από τον Σεπτέμβριο.

Στη μία περίπτωση η Toyota ανακαλεί για το συνεργείο 1,06 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Η Ευρώπη επηρεάζεται ιδιαίτερα, καθώς τα 946.000 από αυτά που ανακαλούνται, βρίσκονται στην γηραιά ήπειρο και πρόκειται κυρίως για μοντέλα Avensis και Corolla. Η ανάκληση αυτή έχει στόχο την αντικατάσταση του συστήματος αερόσακου. «Θα μπορούσε να προκληθεί ένα εσωτερικό βραχυκύκλωμα» και να προκληθεί ζημιά στο σύστημα, εξηγεί ο όμιλος σε ενημερωτικό σημείωμα που έδωσε στο AFP.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα μπορούσε να ανάψει το προειδοποιητικό σήμα» και ο ή οι αερόσακοι όπως και οι μηχανισμοί που επιτρέπουν στις ζώνες να κλειδώνουν σε μια βίαιη σύγκρουση και να αποφεύγεται η εκτίναξη προς τα μπροστά του επιβαίνοντος «θα μπορούσαν να απενεργοποιηθούν». «Σε άλλες περιπτώσεις, τα συστήματα αυτά θα μπορούσαν να αναπτυχθούν κατά λάθος", προσθέτει η Toyota. «Οι συνθήκες αυτές μπορούν δυνάμει να αυξήσουν τον κίνδυνο τραυματισμού ή ατυχήματος», διευκρινίζει η αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία δεν έχει ωστόσο ενημερωθεί για κάποιο περιστατικό στην Ιαπωνία. Για τις άλλες χώρες δεν είναι σε θέση να δώσει στοιχεία.

Η Toyota γνωστοποίησε εξάλλου μια άλλη ανάκληση, που αφορά 600.000 αυτοκίνητα, τα 255.000 εκ των οποίων στην Ευρώπη. Στα οχήματα αυτά, τα οποία αφορούσαν και προηγούμενες ανακλήσεις, θα πρέπει να εγκατασταθεί μια νέα αεραντλία αερόσακου στην πλευρά του συνοδηγού.

Το σημερινό σύστημα, το οποίο είχε κατασκευαστεί από την Takata, «παρουσιάζει έναν κίνδυνο ανώμαλης ανάπτυξης στην περίπτωση ατυχήματος». Η ιαπωνική αυτή εταιρεία κατασκευής εξαρτημάτων κήρυξε πτώχευση τον Ιούνιο του 2017 λόγω ελαττωματικών αερόσακών της, που ευθύνονταν για περίπου 20 θανάτους στον κόσμο και περίπου εκατό εκατομμύρια ανακλήσεις από διάφορους κατασκευαστές.

Η Toyota συνηθίζει τις ανακλήσεις, καθώς προτιμάει να μεριμνά εκ των προτέρων έπειτα από προβλήματα αιφνίδιας επιτάχυνσης που παρουσιάστηκαν το 2009-2010 στις ΗΠΑ. Ωστόσο η εικόνα της θα μπορούσε να αμαυρωθεί από την πρόσφατη σειρά. Από τον Σεπτέμβριο, η εταιρεία έχει προειδοποιήσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες υβριδικών οχημάτων για έναν ενδεχόμενο κίνδυνο πυρκαγιάς. Έναν μήνα αργότερα, είχε ανακαλέσει 2,43 εκατομμύρια οχήματα, μεταξύ των οποίων και Prius.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Toyota ανακαλεί πάνω από 1,6 εκατ. αυτοκίνητα λόγω αερόσακων"

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εργασίας: Εργαζόμενοι διαφόρων κλάδων ζητούν αύξηση μισθών [εικόνες]

Συγκέντρωση στα Χαυτεία και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα εργαζόμενοι, μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων που συμμετέχουν στη σημερινή διακλαδική απεργιακή κινητοποίηση «από τη βάση».
Νωρίτερα, οι περίπου 1.000 συγκεντρωμένοι είχαν πραγματοποιήσει πορεία έξω από εργοδοτικά σωματεία στο κέντρο της Αθήνας.
Μεταξύ άλλων, οι διαδηλωτές ζητούν:
-Αυξήσεις στους μισθούς τους
-Κατάργηση της μισθολογικής διάκρισης σε βάρος των νέων σε ηλικία εργαζομένων (υποκατώτατος μισθός για κάτω των 25 ετών)
-Κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης που επιτρέπει ορισμό του κατώτατου μισθού με κρατική παρέμβαση
-Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της ισχύος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ)
-Επαναφορά των μισθών-ημερομισθίων-ωρομισθίων στα επίπεδα που προέβλεπαν οι ΣΣΕ (Εθνική Γενική, κλαδικές, επιχειρησιακές) πριν τη μνημονιακή λαίλαπα, ώστε αυτά τα επίπεδα να αποτελέσουν βάση για διαπραγματεύσεις για μισθολογικές αυξήσεις
-Κατάργηση των μνημονιακών νόμων που υπονόμευσαν την ελεύθερη προσφυγή των σωματείων στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ)
-Επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων. Μείωση του χρόνου εργασίας. 
Πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο ΕργασίαςΠορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εργασίας
Τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση συντονίζουν τα εξής πρωτοβάθμια σωματεία:
Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ), Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ), Σύλλογος Μεταφραστών – Επιμελητών – Διορθωτών (ΣΜΕΔ), Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις ΜΚΟ (ΣΒΕΜΚΟ), Σωματείο Εργαζομένων στη Nokia Ελλάδος, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ) και Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και Λοιπών Εργαζομένων του Κλάδου του Επισιτισμού (ΣΣΜ). 
Νωρίτερα, οι περίπου 500 συγκεντρωμένοι είχαν πραγματοποιήσει πορεία έξω από εργοδοτικά σωματεία στο κέντρο της ΑθήναςΝωρίτερα, οι περίπου 500 συγκεντρωμένοι είχαν πραγματοποιήσει πορεία έξω από εργοδοτικά σωματεία στο κέντρο της Αθήνας
Αυτήν τη στιγμή η κίνηση στην οδό Σταδίου έχει διακοπεί, ενώ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε εφαρμογή και σε άλλους κεντρικούς δρόμους, όπως η Πανεπιστημίου, λόγω της παράλληλης πορείας τον φοιτητών με αφετηρία τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατεύθυνση προς τη Βουλή.
Συγκέντρωση στα Χαυτεία και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα εργαζόμενοι, μέλη πρωτοβάθμιων σωματείωνΣυγκέντρωση στα Χαυτεία και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα εργαζόμενοι, μέλη πρωτοβάθμιων σωματείωνΑυτήν τη στιγμή η κίνηση στην οδό Σταδίου έχει διακοπεί, ενώ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε εφαρμογή και σε άλλους κεντρικούς δρόμουςΑυτήν τη στιγμή η κίνηση στην οδό Σταδίου έχει διακοπεί, ενώ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε εφαρμογή και σε άλλους κεντρικούς δρόμους
Στη διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εργασίας ενσωματώθηκαν και οι απεργοί της ΒΙΟΜΕ, οι οποίοι βρίσκονται στο σημείο διαμαρτυρόμενοι για την παύση λειτουργίας του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου.
Η πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων έχει φτάσει στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων και Ξενοφώντος ωστόσο τα γραφεία του ΣΕΒ είναι αποκλεισμένα από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Η πορεία έξω από τη Βουλή:
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εργασίας: Εργαζόμενοι διαφόρων κλάδων ζητούν αύξηση μισθών [εικόνες] "

Πάγκαλος: Να πυροβολείται από την αστυνομία όποιος κραδαίνει όπλο

Υπέρ της άποψης «όποιος κραδαίνει όπλο να πυροβολείται, όπως συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες» τάχθηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σχολιάζοντας το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα από πυρά της αλβανικής αστυνομίας.

«Είχε όπλο ή δεν είχε; Εγώ είμαι της άποψης όποιος κραδαίνει όπλο να πυροβολείται από την αστυνομία όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ και τις σκανδιναβικές χώρες» είπε o πρώην υπουργός, μιλώντας στον Σκάι.

Παρατήρησε, παράλληλα, ότι «αυτός ο νέος πήγε να βάλει την ελληνική σημαία. Μα έχω βρει στο διαδίκτυο φωτογραφίες από τους Βουλιαράτες από 25η Μαρτίου και οι δρόμοι είναι γεμάτοι από ελληνικές σημαίες μέχρι αηδίας».

Ερωτηθείς για τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει η Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Πάγκαλος απάντησε «εγώ θα έλεγα να μην τους δοκιμάσουμε γιατί η Τουρκία είναι μια μεγάλη δύναμη, αυτό πρέπει να το παραδεχθούμε, αλλά η ανθρώπινη ζωή δεν έχει ίδια αξία στην Ελλάδα και την Τουρκία. Η Τουρκία είναι μια χώρα του 3ου κόσμου όπου σφάζουν χιλιάδες ανθρώπων χωρίς να τους πει κανείς κάτι».

«Η Ελλάδα πρέπει να απαντά διεθνώς σε διπλωματικό επίπεδο. Όλοι οι χειρισμοί για την Τουρκία θα έπρεπε να αποφασίζονται από ένα εθνικό συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής» πρόσθεσε ο κ. Πάγκαλος.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάγκαλος: Να πυροβολείται από την αστυνομία όποιος κραδαίνει όπλο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news