facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Δολοφονία Κατσίφα: Επιχείρηση συγκάλυψης από τις αλβανικές αρχές - Συνέραψαν τα τραύματα, έπλυναν τη σορό

Κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να ρίξει φως στις συνθήκες δολοφονίας του 35χρονου ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα μέσω της ιατροδικαστικής εξέτασης από Ελληνα ιατροδικαστή, φρόντισαν να εξαφανίσουν οι αλβανικές αρχές. Ο Ελληνας ιατροδικαστής κ.Θ.Βουγουκλάκης είδε τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα για μόλις πέντε λεπτά. Το μόνο που πρόλαβε να διαπιστώσει ήταν ότι τα τραύματα έχουν συρραφεί και το πτώμα έχει πλυθεί.

Οι δύο αυτές κινήσεις έχουν εξαφανίσει σημαντικά στοιχεία που θα μπορούσε να εντοπίσει ο ιατροδικαστής. Τα νέα δεδομένα έκανε γνωστά ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος. Όπως είπε ο κ.Γιοβανόπουλος η σορός φέρει δύο διαμπερή τραύματα στο θώρακα, στην καρδιά. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν φαίνεται να πυροβολήθηκε εξ επαφής, ωστόσο, τα τραύματα έχουν συρραφεί και το πτώμα έχει πλυθεί. «Μας επετράπη να το δούμε μόνο για πέντε λεπτά», είπε ο κ.Γιοβανόπουλος και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ήταν κατηγορηματικός ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν έφερε τραύματα στα πόδια, πράγμα που θα ήταν ένδειξη ότι οι Αλβανοί αστυνομικοί θα είχαν κάνει προσπάθεια να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν, αντί να τον σκοτώσουν.

Οι διαπιστώσεις αυτές έρχονται μετά την πολύωρη προσπάθεια των αλβανικών αρχών να μην επιτρέψουν καν να εξεταστεί η σορός του ομογενούς παρουσία τενικού συμούλου της οικογένειας, όπως ευθύς εξαρχής ζητούσε η οικογένεια Κατσίφα. Χρειάστηκε διπλωματική παρέμβαση για να επιτραπεί στον Έλληνα ιατροδικαστή να δει τη σορό, η οποία μεταφέρθηκε μάλιστα στα Τίρανα, ωστόσο, επί της ουσίας δεν είχε νόημα, αφού τα τρύματα είχαν συρραφεί και η σορός είχε πλυθεί.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία Κατσίφα: Επιχείρηση συγκάλυψης από τις αλβανικές αρχές - Συνέραψαν τα τραύματα, έπλυναν τη σορό"

Νέα επίθεση σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ στην περιοχή της λεωφόρου Συγγρού

Μια νέα επίθεση εναντίον λεωφορείου του ΟΑΣΑ σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, στην περιοχή της λεωφόρου Συγγρού.

«Θύμα» της νέας επίθεσης έπεσε το λεωφορείο της γραμμής 136, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Νέα Σμύρνη – μετρό Συγγρού-Φιξ. Άγνωστοι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πέταξαν πέτρες στο λεωφορείο, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί κανένας τραυματισμός.

Αυτό ήταν το πέμπτο ανάλογο κρούσμα, σε λεωφορεία που εκτελούν δρομολόγια στην ευρύτερη περιοχή.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα επίθεση σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ στην περιοχή της λεωφόρου Συγγρού"

ΚΕΕΛΠΝΟ: Κανένας αστυνομικός δεν παρουσίασε κρούσμα φυματίωσης στη Μόρια

«Δημιουργείται πανικός χωρίς να υπάρχει λόγος» είπε κατηγορηματικά ο ιατρικός συντονιστής του ΚΕΕΛΠΝΟ στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, Δημήτρης Παρτέστος, απαντώντας σε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι δύο αστυνομικοί που υπηρετούσαν στη Μόρια νόσησαν από φυματίωση.

Ο κ. Πατέστος μίλησε σήμερα στον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ και όπως είπε, ένας αστυνομικός που υπηρετεί στο κέντρο για άλλη ιατρική προσωπική του περίπτωση, έκανε και τον έλεγχο μαντού που βγήκε οριακά θετικός, χωρίς αυτό σε καμία περίπτωση να σημαίνει ότι ο άνθρωπος νοσεί από φυματίωση.

Όσον αφορά τη δεύτερη περίπτωση αστυνομικού, ο κ. Πατέστος τόνισε ότι «δεν υπάρχει δεύτερη περίπτωση αστυνομικού. Ας σταματήσουν επιτέλους . Πριν από λίγο καιρό είχαν γράψει ότι υπήρχε κρούσμα Έμπολα ή χολέρας. Αυτά είναι πολύ μεταδοτικά νοσήματα και δεν μπορούμε να τα κρύψουμε αν υπήρχαν. Δεν υφίστανται αυτά τα πράγματα, με θέματα υγείας δεν πρέπει να παίζουμε».

Τα όσα υποστήριξε ο κ. Πατέστος επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών του νοσοκομείου Μυτιλήνης, Ευθύμης Ζιώγας. Μιλώντας επίσης σήμερα στον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, ο κ. Ζιώγας υποστήριξε πως «κανένας αστυνομικός δεν νόσησε από φυματίωση, ούτε νοσηλεύτηκε, ούτε συμβαίνει τίποτα από αυτά που με έκπληξη και εμείς διαβάσαμε».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΕΕΛΠΝΟ: Κανένας αστυνομικός δεν παρουσίασε κρούσμα φυματίωσης στη Μόρια"

Ο ελληνικός γύρος πιστοποιείται στην Ε.Ε. ως Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν!

«Σε λίγες ημέρες θα δημοσιευθεί η Υπουργική Απόφαση για τη διαδικασία αναγνώρισης των Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προϊόντων (ΕΠΙΠ) από το ΥΠΑΑΤ, ώστε να πιστοποιηθεί ο «Ελληνικός Γύρος» ως ΕΠΙΠ».
Στην εξαγγελία αυτή προχώρησε χτες ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρος Αραχωβίτης, μιλώντας στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος, με θέμα τα «Επώνυμα Προϊόντα Κρέατος: Τάσεις και Ευκαιρίες Ανάπτυξης» στην Αθήνα. «Με την πιστοποίηση», πρόσθεσε ο κ. Αραχωβίτης,«θεωρούμε ότι θα υπάρχει νομοθετική κατοχύρωση του Ελληνικού γύρου που θα είναι το πρώτο προϊόν ΕΠΙΠ της Ελλάδος στην Ε.Ε. Έτσι, θα πιστοποιηθεί η διαδικασία της παρασκευής, και η «συνταγή» του».
Χαιρετίζοντας την ημερίδα, αρχικά, ο Υπουργός επισήμανε ότι «ο κλάδος του κρέατος και οι φορείς του αντιστέκονται, δείχνοντας σιγά σιγά σημάδια ανάκαμψης και εξωστρέφειας. Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο τομέας του κρέατος αλλά και ευρύτερα των τροφίμων είναι από τους πιο δυναμικούς της οικονομίας. Ο ΣΕΒΕΚ προσφέρει προϊόντα με εξαιρετική ποιότητα».
Από την πλευρά του υπουργείου, πρόσθεσε, «με τις αρμόδιες υπηρεσίες του και με τον ΕΦΕΤ, εξασφαλίζει την διενέργεια αυστηρών ελέγχων, στις εγκαταστάσεις και στα τρόφιμα, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια τροφίμων, η ποιότητα και να προστατεύεται ο καταναλωτής. Δουλεύουμε για ένα σύγχρονο, αξιόπιστο και αποτελεσματικό σύστημα επίσημων ελέγχων που να προασπίζει τη δημόσια υγεία και αποτελεί πρόκληση για την χώρα και αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση. Στοχεύουμε στην επίλυση ζητημάτων που αφορούν τις εξαγωγές ελληνικών ποιοτικών κρεάτων και κρεατοσκευασμάτων στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τις Αραβικές χώρες».
Στη συνέχεια ο κ. Αραχωβίτης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του τομέα του κρέατος, που έλαβε τον τελευταίο χρόνο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: «Από τον Απρίλιο του 2018, είναι ενεργό το μέτρο της υποχρεωτικής αναγραφής προέλευσης κρέατος από το σφαγείο μέχρι τα σημεία πώλησης του κρέατος. Είναι πλέον υποχρεωτική η αναγραφή της προέλευσης του κρέατος στην απόδειξη της ταμειακής μηχανής των κρεοπωλείων. Στόχος μας είναι να αντιμετωπιστούν δυναμικά οι ελληνοποιήσεις, υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα για τον κλάδο με εντατικούς ελέγχους επιστρατεύοντας όλο το επιστημονικό δυναμικό που διαθέτει η χώρα (ΕΦΕΤ, ΕΛΓΟ, Περιφέρειες)».
Έδωσε, μάλιστα, έμφαση στην «ανάδειξη της κτηνοτροφίας ως κύριο πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας», εξηγώντας ότι «η σημασία που δίνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην αναζωογόνηση της ελληνικής υπαίθρου είναι πολύ μεγάλη. Βρισκόμαστε σε συνεργασία όλοι φορείς που εμπλέκονται με τον κλάδο της κτηνοτροφίας για να υπηρετήσουμε τον παραγωγικό τομέα της χώρας, τον παραγωγό του πρωτογενούς τομέα, τον παραγωγό στη μεταποίηση, την επιχείρηση που εξάγει τα προϊόντα της ελληνικής κτηνοτροφίας».
Όσον αφορά τον τομέα της μεταποίησης και επεξεργασίας κρέατος, ο υπουργός είπε ότι «το ΥΠΑΑΤ με το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ, 2014-2020) επιδοτεί επιχειρήσεις μεταποίησης κρέατος, μεταξύ άλλων, από την εξειδικευμένη Δράση 4.2.1, ύψους 120 εκατ. ευρώ. Ενδεικτικά παραδείγματα επενδυτικών σχεδίων που μπορούν να διεκδικήσουν χρηματοδότηση είναι σφαγεία βοοειδών, χοιρινών, αιγοπροβάτων και πτηνοσφαγεία, επιχειρήσεις παραγωγής κρεατοσκευασμάτων και προϊόντων με βάση το κρέας, αλλαντικών, μονάδες δημιουργίας ζωικών υποπροϊόντων κ.λπ. Όσον αφορά στον κλάδο του κρέατος, στο πλαίσιο της δράσης είναι επιλέξιμες προς στήριξη δραστηριότητες ίδρυσης και εκσυγχρονισμού, με ή χωρίς μετεγκατάσταση, μονάδας».
pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ελληνικός γύρος πιστοποιείται στην Ε.Ε. ως Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν!"

Γλιτώνουν τη διάλυση τα παραδοσιακά ξύλινα σκάφη

Η οριστικοποίηση των λεπτομερειών για τη διάσωση των ξύλινων παραδοσιακών σκαφών συζητήθηκε σε διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης, εκπρόσωποι από το υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ), Μιχάλης Μυτιληνάκης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλωμαρίου «Το Πόλιον».

Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τη βούλησή τους για τη διάσωση των ξύλινων παραδοσιακών σκαφών, ενώ παράλληλα δεσμεύθηκαν να κινητοποιηθούν άμεσα ώστε να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται.

Από την πλευρά του, ο κ. Αραχωβίτης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους πως έχει υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση και η Υπουργική Απόφαση που ήταν απαραίτητες για να μπορούν μέσα από το Μέτρο 6.1.10 οι δικαιούχοι αλιείς να επιλέξουν τη διάσωση, αντί της διάλυσης του αλιευτικού τους σκάφους, στη συνέχεια να υποβάλουν σχετικό αίτημα προς το υπουργείο Πολιτισμού και να κηρυχθεί «παραδοσιακό», ενώ το υπουργείο Ναυτιλίας μπορεί να συμβάλει στη μεταφορά του σε λιμάνι ή άλλη παράκτια περιοχή, ως έκθεμα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γλιτώνουν τη διάλυση τα παραδοσιακά ξύλινα σκάφη"

Έντονη αντίδραση Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την άδεια Κουφοντίνα

Την έντονη καταδίκη τους για τη χορήγηση νέας άδειας από τη φυλακή στον τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα, εκφράζουν οι ΗΠΑ.

«Καταδικάζουμε έντονα την πρόσφατη χορήγηση άδειας στον τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος έχει καταδικαστεί για πολλαπλές δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένου μελών του προσωπικού της αποστολής των Ηνωμένων Πολιτειών την Ελλάδα.

Αυτή είναι μια επαίσχυντη αδικία για τις οικογένειες των θυμάτων – οι τρομοκράτες δεν πρέπει να κάνουν διακοπές από τη φυλακή» αναφέρει η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νόιερτ.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Έντονη αντίδραση Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την άδεια Κουφοντίνα"

Το κρυφό ραντεβού Τσίπρα - Παπακώστα για τις κρίσεις στην αστυνομία

Ένα «θρίλερ» ήταν σε εξέλιξη στη Βουλή κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική Aναθεώρηση. Μπορεί οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στην αίθουσα της Γερουσίας να έφτιαχναν το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί η πρόταση τους, όμως, όπως πρώτο αποκάλυψε το Newpost, η Όλγα Γεροβασίλη με την Κατερίνα Παπακώστα ήρθαν σε αντιπαράθεση για τις κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία.

Ασφαλείς πληροφορίες του Newpost.gr αναφέρουν πως η άποψη της κα. Παπακώστα να μην προχωρήσουν άμεσα οι αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ σε αντίθεση με τις προθέσεις που υπήρχαν, την οδήγησε στο να κλείσει ένα πρώτο ραντεβού με τον πρωθυπουργό στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή.

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη βρέθηκε γύρω στις 12.30 στο εντευκτήριο της Βουλής, ωστόσο το τετ α τετ με τον Αλέξη Τσίπρα δεν πραγματοποιήθηκε, αφού ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Στο εντευκτήριο της Βουλής βρέθηκε η Όλγα Γεροβασίλη, αφού φέρεται να ήταν ενημερωμένη για τις κινήσεις που κάνει η υφυπουργός της. Η κα. Γεροβασίλη είχε συνομιλίες με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Το τετ α τετ των δυο γυναικών δεν άργησε να πραγματοποιηθεί προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις και το επεισόδιο να επιχειρηθεί να λήξει εκεί. Λίγο πριν γίνει η συνάντηση - στο γωνιακό τραπεζάκι του εντευκτηρίου - οι ίδιες πηγές μιλούσαν στο newpost.gr ακόμα και για απειλή παραίτησης που είχε θέσει η Κατερίνα Παπακώστα φανερά εκνευρισμένη από το ζήτημα των κρίσεων και τις γρήγορες εξελίξεις που δρομολογούσε το Μαξίμου.

Είχε μεσολαβήσει - σύμφωνα με τις ίδιες πηγές - και “πυροσβεστική” παρέμβαση του Πάνου Καμμένου προκειμένου το επεισόδιο να θεωρηθεί λήξαν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τα πνεύματα ανέλαβε να ηρεμήσει ο πρωθυπουργός, ο οποίος συνάντησε την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη στις 5:35 μ.μ., για 20 λεπτά αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η δευτερολογία του και η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα δείχνουν πως έγινε μια πρώτη προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, αν και οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι συνεννοήσεις αναμένεται να συνεχιστούν και αύριο.

Για το ζήτημα η Όλγα Γεροβασίλη φέρεται να έχει μιλήσει εδώ και ημέρες με τον πρωθυπουργό, ενώ σήμερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, συνομίλησε μαζί του και για την διαφορά που έχει προκύψει με την Κατερίνα Παπακώστα προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή.

Πήγες της ΕΛ.ΑΣ τονίζουν ότι το θέμα των κρίσεων δεν έχει αποφασιστεί και πως αυτό που μένει ανοιχτό είναι η αναπλήρωση του υπαρχηγού.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Το κρυφό ραντεβού Τσίπρα - Παπακώστα για τις κρίσεις στην αστυνομία"

Αρειος Πάγος: Ακυρη η αθωωτική απόφαση για τις «ματωμένες φράουλες» στη Μανωλάδα

Αναίρεση υπέρ του νόμου άσκησε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση με τις «ματωμένες» φράουλες της Μανωλάδας, στο σκέλος που αφορά την αθωωτική απόφαση για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων.

Αφορμή, η καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τον Μάρτιο του 2017 με αποζημιώσεις που έφθασαν το πόσο των 676.000 ευρώ σε συνολικά σε 42 αλλοδαπούς εργάτες της Μανωλάδας.

Μετά από παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας Χαράλαμπος Βουρλιώτης προχώρησε στην άσκηση αναίρεσης, κρίνοντας ότι υπάρχει εσφαλμένη ερμηνεία του νόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σκεπτικό του ο εισαγγελέας επισημαίνει
ότι η εμπορία ανθρώπων πέρα από τον απεχθή χαρακτήρα της, επιφέρει βαριές ψυχικές και σωματικές βλάβες ιδίως σε εκείνα τα θύματα που η κοινωνική τους κατάσταση είναι ευάλωτη.

Κατά τον εισαγγελέα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών που αθώωσε τους κατηγορούμενους για εμπορία ανθρώπων υπέπεσε σε πλημμέλειες σε ότι αφορά την ερμηνεία της διάταξης.
Επιπλέον, στο έγκλημα αυτό κατά τον εισαγγελέα θα έπρεπε να είχαν αποδοθεί και ρατσιστικές διαστάσεις.

Η αναίρεση ωστόσο δεν θα αλλάξει την ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων αλλά στοχος της είναι η αποκατάσταση της νομολογίας αλλά και της θέσης της χώρας μας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρειος Πάγος: Ακυρη η αθωωτική απόφαση για τις «ματωμένες φράουλες» στη Μανωλάδα "

Υπόθεση Παπαντωνίου: Οι ανακριτές ζητούν άνοιγμα των λογαριασμών σε Γαλλία, ΗΠΑ, Βέλγιο και Ολλανδία

Νέα στοιχεία για την τακτική που ακολουθούσε το ζεύγος Παπαντωνίου με στόχο, όπως προκύπτει, να μην έρθουν στο φως στοιχεία από τις καταθέσεις του στην Ελβετία έρχονται στο φως, ενώ την ίδια ώρα οι ανακριτές που ερευνούν την υπόθεση του πρώην υπουργού έχουν καταθέσει αιτήματα ώστε να ανοίξουν οι λογαριασμοί του στη Γαλλία, της οποίας ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι υπήκοος, στις ΗΠΑ, το Βέλγιο, την Κύπρο και την Ολλανδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές πέρα από την ανυπαρξία στοιχείων για τον τρόπο απόκτησης των χρημάτων που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του ζεύγους Παπαντωνίου, και την απολογία του επιχειρηματία Ανδρέα Μπαρδή, που φέρεται να κατέθεσε πως πράγματι ο ίδιος ήταν το πρόσωπο που έβγαζε τα λεφτά του Γιάννου Παπαντωνίου στην Ελβετία, στάθηκαν και σε ένα ακόμη στοιχείο που μέτρησε υπέρ της απόφασης για προφυλάκιση του ζεύγους Παπαντωνίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς του Γιάννου Παπαντωνίου στην απολογία του, στη δικογραφία υπάρχουν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του επιχείρησαν να μπλοκάρουν το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών τους στην Ελβετία.

Ειδικότερα, το ζευγάρι εμφανίστηκε οικειοθελώς ενώπιον των ανακριτών τον Νοέμβριο του 2017 και τότε παρουσία του δικηγόρου φέρεται να υπέγραψε ότι δέχεται να αρθεί το τραπεζικό του απόρρητο για δύο λογαριασμούς στην Ελβετία και έναν ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Το έγγραφο της συναίνεσης εστάλη από τους Έλληνες ανακριτές στην Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Βέρνης. Ωστόσο, οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν αργότερα, ότι η Σταυρούλα Κουράκου μέσω Ελβετού δικηγόρου, υποστήριξε ενώπιον των ελβετικών αρχών ότι η ίδια και ο σύζυγός της δεν παρείχαν την συναίνεση τους στους Έλληνες ανακριτές για άνοιγμα των λογαριασμών τους και παραπλανήθηκαν βάζοντας την υπογραφή τους χωρίς την παρουσία δικηγόρου.

Επιπλέον, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πολύτιμα στοιχεία ήρθαν στα χέρια των αρχών από την εσωτερική αλληλογραφία μεταξύ των υπαλλήλων της Ελβετικής τράπεζας και του επιχειρηματία ο οποίος φέρεται να έβγαλε τα χρήματα του ζεύγους στην Ελβετία. H ελβετική τράπεζα είχε κινητοποιηθεί καθώς τα ποσά που διακινήθηκαν μέσα από τους επίμαχους λογαριασμούς ήταν πολύ μεγάλα.

Εν τω μεταξύ οι Έλληνες ανακριτές, που αναμένουν την απάντηση της Βουλής για να δουν αν μπορούν να ασκήσουν δίωξη στον πρώην υπουργό και για δωροδοκία, θα επιχειρήσουν να πάρουν κατάθεση και από το πρώην στέλεχος της «Thales», Michel Josserand, o οποίος σε κατάθεσή του στους εισαγγελείς της Νίκαιας της Γαλλίας είχε μεταξύ άλλων αναφέρει: «Το 2002 και στις αρχές του 2003 κλήθηκα να παρουσιάσω ένα σχέδιο για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Από εκείνη τη στιγμή πηγαινοερχόμουν συνέχεια στην Ελλάδα και είχα επαφές με τον Λ.Ρ., πρόεδρο της «Thales International» Ελλάδος. Εκείνος μου υπέδειξε ότι θα έπρεπε να προβλέψουμε μια προμήθεια 7% με 10% για τον υπουργό Άμυνας. Και μου υπέδειξε επίσης ότι και στην προηγούμενη αγορά των φρεγατών στην Ελλάδα είχε μεσολαβήσει συμφωνία με τον ίδιο τον υπουργό για την καταβολή των προμηθειών, χάρη στην οποία η εταιρεία «Thales» κέρδισε τον διαγωνισμό...».

Να σημειωθεί πως η εταιρεία «Thales» είναι αυτή από την οποία ο Γιάννος Παπαντωνίου έλαβε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, 3,8 εκατ. ελβετικά φράγκα προκειμένου να την επιλέξει για την αναβάθμιση έξι φρεγατών όταν ακόμη ο ίδιος ήταν υπουργός Άμυνας. Τα χρήματα αυτά είναι που βρέθηκαν από τους Έλληνες ανακριτές στις ελβετικές τράπεζες και οδήγησαν την περασμένη εβδομάδα στην προφυλάκιση του πρώην υπουργού και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου.

lawandorder
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Παπαντωνίου: Οι ανακριτές ζητούν άνοιγμα των λογαριασμών σε Γαλλία, ΗΠΑ, Βέλγιο και Ολλανδία"

Το βίντεο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την κατάσταση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ: Βία, ανομία, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών

Σε ένα βίντεο, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταγράφει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, χαρακτηρίζοντάς την με μία λέξη: αδιανόητη.

«Βία, ανομία, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών, υποβάθμιση των ιδρυμάτων από το νόμο Γαβρόγλου», αναφέρει στην ανάρτηση που έκανε στο Τwitter η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δημοσιεύοντας το βίντεο που κάνει αναφορά σε επιθέσεις, καταλήψεις και εισβολές σε πανεπιστήμια, τα «πάρτι» με βόμβες μολότοφ, την κατάληψη του «Ρουβίκωνα» στη Φιλοσοφική, την πιάτσα ναρκωτικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο αλλά και το brain drain.

«Πρωτοφανής η ανομία στα πανεπιστήμια σε εξωπραγματικό κόσμο ο Γαβρόγλου», είναι ένα από τα σχόλια στο βίντεο.



iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Το βίντεο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την κατάσταση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ: Βία, ανομία, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών "

Απειλεί ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Αν παρενοχληθεί ο «Πορθητής» θα απαντήσει το ναυτικό μας

Συντηρεί το σκηνικό έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο ο Tούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ, στέλνοντας μήνυμα σε Αθήνα και Λευκωσία πως «αν παρενοχληθεί ο «Πορθητής» το ναυτικό μας θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο».

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Φατίχ Ντονμέζ σημείωσε πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κίνδυνος, αλλά θα πράξουμε τα απαραίτητα αν παρενοχληθούμε».

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πορθητής» αναμένεται να πραγματοποιήσει δύο γεωτρήσεις τον χρόνο.

Η γεώτρηση του τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου, σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στον στόχο «Αλάνια 1» στη Μεσόγειο, 62 μίλια νοτίως της Αττάλειας.

Σύμφωνα με τον Ντονμέζ η γεώτρηση θα γίνει σε βάθος 2.500 μέτρων και θα κατέβει μέχρι 5.000-6.000 μέτρα κάτω από το βυθό της θάλασσας.

tourkos2


Τέλος, το Anadolu αναφέρει πως οι εργασίες του «Πορθητή» θα εντατικοποιηθούν κατά προτεραιότητα στη Μεσόγειο προσθέτοντας ότι το πλοίο που έχει μήκος 229 μέτρα μπορεί να πραγματοποιεί θαλάσσιες γεωτρήσεις σε βάθος μέχρι 12.500 μέτρα.

Όπως μετέδωσαν νωρίτερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού ενώ το πρακτορείο ΙΗΑ οι έρευνες του τουρκικού σκάφους αναμένεται να πραγματοποιηθούν στην τουρκική ΑΟΖ

Στο σκηνικό έντασης που καλλιεργεί τις τελευταίες ώρες η Τουρκία, συμμετέχει και η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας καθώς όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, τουρκικά F16 παρεμπόδισαν βρετανικά μαχητικά που πετούσαν κοντά στο «Μπαρμπαρός», που βρίσκεται ανοιχτά της κατεχόμενη Μόρφου για έρευνες. 

Τα F16 απογειώθηκαν από τη βάση Ιντσιρλίκ και έφτασαν μέχρι τα ανοιχτά της Μόρφου για την παρεμπόδιση των βρετανικών μαχητικών, γράφει η εφημερίδα. Η Γενί Σαφάκ σχολιάζει ότι «το "Μπαρμπαρός" που συνεχίζει τις έρευνες του στην περιοχή ενοχλεί την Ελλάδα και κάποιες δυνάμεις στην περιοχή».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Απειλεί ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Αν παρενοχληθεί ο «Πορθητής» θα απαντήσει το ναυτικό μας"

Σφράγιση πρατηρίου που διέθετε παράνομες δεξαμενές υγρών καυσίμων στην Ελευσίνα

Στην έκδοση απόφασης αφαίρεσης της άδειας λειτουργίας και στη σφράγιση των εγκαταστάσεων πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Ελευσίνα, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής.

Ειδικότερα, κλιμάκιο ελέγχου με επικεφαλής υπαλλήλους του ΣΔΟΕ και με τη συμμετοχή υπαλλήλων της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΕ Δυτικής Αττικής, πραγματοποίησε αιφνιδιαστικό έλεγχο στο συγκεκριμένο πρατήριο. Με τη χρήση σκαπτικών μηχανημάτων, το κλιμάκιο διαπίστωσε την ύπαρξη παράνομων δεξαμενών υγρών καυσίμων (τουλάχιστον 3 δεξαμενών, χωρητικότητας 24 κυβικών συνολικά), ενώ επισημαίνεται ότι η εκσκαφή συνεχίζεται, όπως αναφέρει η Περιφέρεια Αττικής σε σχετική ανακοίνωση.

Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει τους επισταμένους ελέγχους σε πρατήρια υγρών καυσίμων, με στόχο την προστασία του καταναλωτικού κοινού και την πάταξη των φαινομένων κερδοσκοπίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Σφράγιση πρατηρίου που διέθετε παράνομες δεξαμενές υγρών καυσίμων στην Ελευσίνα"

Εισαγγελική έρευνα για τον Ιβανόφ και την μη υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών

Στο σκαμνί θέλουν να καθίσουν τον πρόεδρο της πΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβανόφ. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων MIA, εισαγγελέας ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα μετά την άρνηση του Προέδρου της πΓΔΜ να υπογράψει την Συμφωνία των Πρεσπών.

Η εισαγγελική έρευνα εναντίον του Ιβανόφ ξεκίνησε μετά από δυο καταγγελίες που έγιναν ανώνυμα και αφορούν εκτός από την μη υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και την μη υπογραφή του νόμου για τις Γλώσσες.

Για τον λόγο αυτό, έχουν ζητηθεί στοιχεία τόσο από την Βουλή της πΓΔΜ αλλά και από το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ. Τα στοιχεία αφορούν την περίοδο που έγιναν οι νόμοι και παραδόθηκαν στον Πρόεδρο Ιβανόφ αλλά εκείνος αρνήθηκε να τους υπογράψει.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική έρευνα για τον Ιβανόφ και την μη υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών"

Ζάεφ: Οι διαδικασίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών θα ολοκληρωθούν το β΄ μισό του Ιανουαρίου

Την ολοκλήρωση όλων των δεσμεύσεων που προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών μέχρι το δεύτερο μισό του Ιανουαρίου 2019 εκτιμά ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, που επισημαίνει ότι τα χρονοδιαγράμματα προβλέπονται με σαφήνεια στη συμφωνία και θα τηρηθούν.

«Οι όροι για τα χρονοδιαγράμματα είναι προσδιορισμένοι με σαφήνεια. Εάν υιοθετήσουμε τις συνταγματικές αλλαγές στην κυβερνητική συνεδρίαση της 5ης Νοεμβρίου και τις προωθήσουμε στη Βουλή, τότε η συνεδρίαση θα μπορούσε να προγραμματιστεί σε διάστημα 30 ημερών», σημείωσε, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της πΓΔΜ. 

Ο Ζάεφ υποστήριξε ότι «οι συζητήσεις γίνονται μέσα στο χρονοδιάγραμμα» και ως εκ τούτου όλα θα ολοκληρωθούν στο δεύτερο μισό του Ιανουαρίου. 

«Έχω τακτική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα»

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια συμποσίου που διοργάνωσε think tank, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ ανέφερε ότι έχει τακτική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα, υποστήριξε ότι κανείς από τους δύο δεν βλέπει παράταση των διαδικασιών, καθώς κανείς δεν θα επωφεληθεί από μια τέτοια εξέλιξη. 

«Όσο συντομότερα ολοκληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, τόσο το καλύτερο και για τους πολίτες της Ελλάδας, που θα δουν τα οφέλη από τη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε, εκτιμώντας ότι η αντιπολίτευση δεν θα προσπαθήσει να σταματήσει τη διαδικασία στο κοινοβούλιο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάεφ: Οι διαδικασίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών θα ολοκληρωθούν το β΄ μισό του Ιανουαρίου"

Ακόμα 7.000 θέσεις φιλοξενίας προσφύγων δημιουργούνται στην ενδοχώρα

Ακόμα 7.000 φιλοξενίας προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα, οι οποίες θα προστεθούν στις 10.000 που έχουν ήδη εξασφαλιστεί σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, θα δημιουργηθούν το επόμενο διάστημα, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας. Ανέφερε ακόμα ότι η διαδικασία εξέτασης ασύλου έχει επιταχυνθεί.

«Ολοκληρώσαμε ένα πρώτο στάδιο με τη δημιουργία 10.180 θέσεις φιλοξενίας στην ενδοχώρα μαζί με την Ύπατη Αρμοστεία, εκ των οποίων οι 5.000 είναι σε διαμερίσματα. Από 1η Νοεμβρίου θα ξεκινήσει νέο πρόγραμμα για άλλες 7.000 θέσεις φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα» ανέφερε ο υπουργός στον Real FM.

«Συγχρόνως, έχουμε ανεβάσει 30% και τώρα είναι ακόμα καλύτερα την ταχύτητα των αποφάσεων της εξέτασης ασύλου και 60% τις επιδόσεις [...] Δυστυχώς, οι ροές συνεχίζονται με περισσότερη επικέντρωση αυτήν την εποχή στη Σάμο. Να σας αναφέρω τα χθεσινά στοιχεία, στη Λέσβο είχαμε εισροές 72 και έφυγαν από τη Μόρια 169, στην Κω 27 και έφυγαν 17, στη Χίο 3 και έφυγαν 13, και στη Σάμο όμως 120 και έφυγαν 6. Παίρνουμε μέτρα, δεν θα σας πω πιο συγκεκριμένα» συμπλήρωσε.

«Ήμουν στην Τουρκία και συνομίλησα με τον αρμόδιο υπουργό με καλή διάθεση είδαμε πως μπορεί να ανέβει περισσότερο η συνεργασία μας. Σημασία έχει για εμένα να ανακουφίσω τα νησιά και για κύριο λόγο την Μόρια και το Βαθύ της Σάμου. Ωστόσο, αυτό δεν είναι ένα σύστημα που μπορεί να πάει χρόνια, δηλαδή να έρχονται στα νησιά, να γίνονται οι διαδικασίες, να περνάνε στην ενδοχώρα και να μένουν στην ενδοχώρα. Γιατί θα χρειαστεί να φτιάχνουμε με αυτόν τον τρόπο κάθε χρόνο 20.000 νέες θέσεις φιλοξενίας στην ενδοχώρα», υπογράμμισε.

«Η λύση για το προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι σε 3 ζητήματα, πώς επεμβαίνουμε εκεί που υπάρχει το πρόβλημα, πώς διαχειριζόμαστε καλύτερα τις διαδικασίες τις συνοριακές, πώς δημιουργούμε ένα σύστημα ανακατανομής του βάρους ώστε να μπορούμε να το αντέξουμε, ώστε να μην τα τραβάνε όλα οι χώρες υποδοχής και οι χώρες προορισμού, που κατά κύριο λόγο είναι η Γερμανία», κατέληξε ο κ. Βίτσας.

Κληθείς να σχολιάσει τα ρεπορτάζ των διεθνών ΜΜΕ για τις συνθήκες διαβίωσης στα hot spots ο κ. Βίτσας τόνισε: «Παρακολουθώ όλα τα ρεπορτάζ σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ακόμα και σε μία κακή κριτική μπορεί να έχει στοιχεία που μπορεί να διορθώσεις προβλήματα, λάθη και αδυναμίες. Δεν νιώθω το ίδιο στις συνόδους των υπουργών και στις επισκέψεις που κάνω σε άλλες χώρες, όπου αντιλαμβάνονται την τεράστια προσπάθεια που γίνεται στην Ελλάδα και επενδύουν σε αυτήν την προσπάθεια».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακόμα 7.000 θέσεις φιλοξενίας προσφύγων δημιουργούνται στην ενδοχώρα"

Κακοκαιρία σαρώνει τη μισή Ευρώπη: Δέκα νεκροί στην Ιταλία - Χιόνια σε Ισπανία και Γαλλία

Κύμα κακοκαιρίας πλήττει ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ιταλία, όπου δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά ανά την Ευρώπη παραμένουν σήμερα χωρίς ηλεκτροδότηση.

Στην Ιταλία, εκτός από τα πέντε θύματα που καταγράφηκαν χθες, Δευτέρα, ένας άνδρας σκοτώθηκε σήμερα στη Βενετία (βορειοανατολικά) από πτώση δένδρου, καθώς και ένας πυροσβέστης στον Άνω Αδίγη (βόρεια). Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της μέσα στο σπίτι της στο Τρεντίνο (βόρεια) από κατολίσθηση λάσπης και βράχων, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ένας άλλος άνδρας έχασε τη ζωή του ενώ έκανε kitesurf (αετοσανίδα) κοντά στην Κατόλικα, στην ακτή της Αδριατικής, καθώς μια ριπή ανέμου τον έριξε πάνω στα βράχια, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

Το πτώμα ενός άνδρα ανασύρθηκε εξάλλου σήμερα από τη λίμνη του Λέβικο, στη βόρεια Ιταλία, ανακοίνωσαν οι πυροσβέστες.

000_1AE96H


Επίσης η τύχη ενός άνδρας αγνοείται στα ανοικτά της Καλαβρίας, καθώς το ιστιοφόρο του βρέθηκε χθες Δευτέρα πάνω στα βράχια. Το σώμα ενός ανθρώπου εθεάθη στη θάλασσα, όμως δεν κατέστη δυνατό να περισυλλεγεί εξαιτίας της τρικυμίας.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, περίπου 170 τουρίστες και εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία είναι αποκλεισμένοι στο πέρασμα του Στέλβιο (βόρεια Ιταλία), στα σύνορα ανάμεσα στην Ιταλία και την Ελβετία, σε ύψος άνω των 2.700 μέτρων, εξαιτίας ισχυρών χιονοπτώσεων.

Στο Φρίουλι-Βενετία Τζούλια (βορειοανατολικά), 23.000 άνθρωποι είναι χωρίς ηλεκτροδότηση και πολυάριθμοι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις συνοδεύονται από ανέμους ταχύτητας που φθάνει τα 180 χλμ/ώρα σε ορισμένες περιφέρειες της Ιταλίας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία.

Στη Γένοβα, το αεροδρόμιο επρόκειτο να παραμείνει σήμερα κλειστό μέχρι τις 15:00 (ώρα Ελλάδας), καθώς η πίστα του ήταν αδύνατο να χρησιμοποιηθεί λόγω των φερτών υλικών από τις βροχοπτώσεις και τους ανέμους.

Τα σχολεία της πόλης παραμένουν σήμερα κλειστά, το ίδιο και στη Ρώμη και σε πολυάριθμους άλλους δήμους της Ιταλίας.

Αυτό το κύμα κακοκαιρίας προκάλεσε επίσης χθες πλημμύρα στη Βενετία, με αποτέλεσμα να κλείσει η πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Χιόνια σε Ισπανία, Σλοβενία, Γαλλία - Θυελλώδεις άνεμοι σε Αυστρία - Τσεχία

Στην Τσεχία, αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα το πρωί στα σιδηροδρομικά δρομολόγια καθώς σφοδροί άνεμοι προκάλεσαν πτώσεις δένδρων στις σιδηροδρομικές γραμμές ενώ περίπου 30.000 κάτοικοι παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση, σύμφωνα με τη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού CEZ.

Στην Αυστρία άνεμοι, που έπνεαν με ταχύτητα μεγαλύτερη των 100 χλμ/ώρα, παρέσυραν στη διάρκεια της περασμένης νύκτας ένα μέρος της σκεπής του μεσαιωνικού φρουρίου που δεσπόζει στο Σάλτσμπουργκ.

000_1AF8YV


Νοτιότερα, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας κάλεσε χθες το βράδυ τους περίπου 500 κατοίκους του χωριού Μουρ να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους και να καταφύγουν στους επάνω ορόφους εξαιτίας της υπερχείλισης του παρακείμενου ποταμού που έχει μπλοκάρει τις προσβάσεις στο χωριό.

Η ίδια προειδοποίηση εκδόθηκε και για τους κατοίκους μιας κοιλάδας κοντά στα ιταλικά σύνορα, όπου σήμερα το πρωί εκφράζονταν φόβοι ότι φράγματα μπορεί να υποχωρήσουν υπό την πίεση των υδάτων.

«Εδώ και πολλές δεκαετίες δεν έχω δει κάτι τέτοιο», δήλωσε στον δημόσιο ραδιοσταθμό ORF ο Μάρτιν Γκουγκενμπέργκερ, διοικητής των πυροσβεστών κοινότητας αυτού του τομέα όπου έχουν αποκλειστεί πάρα πολλοί μικροί δρόμοι και περίπου 10.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό.

Στη Σλοβενία, μια χώρα που βρίσκεται από χθες σε «κόκκινο συναγερμό», αγνοείται η τύχη ενός άνδρα που έκανε αετοσανίδα (kitesur), ενώ, στην Κροατία, η Ριέκα πλημμύρισε και έχουν διακοπεί πολλά δρομολόγια οχηματαγωγών.

000_1AF5BT



Στο ελβετικό καντόνι του Τιτσίνο, πολλοί δρόμοι έχουν αποκλειστεί εξαιτίας πλημμυρών ή πτώσεων δένδρων.

Στη Γαλλία, το χιόνι που έπεσε στο κέντρο της χώρας παγίδευσε πάνω από 2.000 οχήματα στην Κεντρική Οροσειρά ενώ έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση 195.000 νοικοκυριών.

000_1AF89W

Στην Κορσική, 21.000 νοικοκυριά παραμένουν σήμερα χωρίς ηλεκτρικό ενώ οι αρχές κάνουν το απολογισμό των ζημιών τις οποίες προκάλεσαν ριπές ανέμου ταχύτητας 160 χλμ/ώρα.

Στην Ισπανία, χιονοπτώσεις στις Αστούριες (βόρεια) προκάλεσαν προβλήματα στην κυκλοφορία ενώ 4.700 νοικοκυριά παραμένουν σήμερα χωρίς ηλεκτρικό, σύμφωνα με τις αρχές.

20258188
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία σαρώνει τη μισή Ευρώπη: Δέκα νεκροί στην Ιταλία - Χιόνια σε Ισπανία και Γαλλία"

Ο Βαρδινογιάννης εξαγόρασε τον Alpha -Θα συνεργάζεται με το Star [βίντεο]

Την απόκτηση κοινού ελέγχου επί του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και των ραδιοσταθμών ALPHA 98,9 στην Αττική και ALPHA 96.5 στη Θεσσαλονίκη, συμφώνησαν η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ με τις εταιρείες ALPHA, NEVINE, SIXOMEN και τον Δ. Κοντομηνά.
Στην Motor Oil συμφερόντων Β. Βαρδινογιάννη, περνά το 50% των μετοχών του Alpha. Για την ακρίβεια η θυγατρική της Motor Oil, κυπριακή εταιρεία SEILLA ENTERPRISES LIMITED απέκτησε το 50% συν δυο μετοχές του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. 
Το τίμημα ανέρχεται στα 33 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 20 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. 
Το δικαίωμα ψήφου θα το διατηρήσει ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ενώ τον διευθύνοντα σύμβουλο θα τον ορίσει η πλευρά της Motor Oil. 
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Motor Oil Hellas ενέκρινε αλλαγές στο καταστατικό και συγκεκριμένα στον εταιρικό σκοπό, ώστε να συμπεριλαμβάνει μια σειρά από δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (logistics, πράσινη ενέργεια, χρηματοοικονομικός τομέας, αειοφόρος ανάπτυξη, πράσινη οικονομία, κοινωνικές δράσεις κλπ). Κατά τη ΓΣ η διοίκηση είχε αναφέρει ότι ο όμιλος με τις κινήσεις που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα, δηλώνει την πρόθεσή του να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από την κρίση στην Ελλάδα.
Δείτε πώς ανακοίνωσε ο Alpha στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων με τον Αντώνη Σρόιτερ την είδηση:

Όλη η ανακοίνωση για την εξαγορά του ALPHA από την Motor Oil
H ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. ανακοινώνει ότι η κατά 100% θυγατρική της κυπριακή εταιρεία SEILLA ENTERPRISES LIMITED σύναψε με την κυπριακή εταιρεία ALPHA MEDIA GROUP LIMITED, την κυπριακή εταιρεία NEVINE HOLDINGS LIMITED, την κυπριακή εταιρεία SIXOMEN LIMITED και τον κ. Δημήτρη Κοντομηνά το ιδιωτικό συμφωνητικό με ημερομηνία 30 Οκτωβρίου 2018.
Με το εν λόγω ιδιωτικό συμφωνητικό συμφωνείται η απόκτηση κοινού ελέγχου επί των εταιρειών: ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (λειτουργεί και εκμεταλλεύεται τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA) ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ Α.Ε. (λειτουργεί και εκμεταλλεύεται τον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 98,9 στην Αττική ) και ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε. (λειτουργεί και εκμεταλλεύεται τον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 96.5 στην Θεσσαλονίκη) μέσω των κατωτέρω ενεργειών:
1. Η SEILLA ENTERPRISES LIMITED θα καταβάλλει στην ALPHA MEDIA GROUP LIMITED 21,477,000 ευρώ για την απόκτηση ποσοστού 50% του μετοχικού κεφαλαίου της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. Ακολούθως, θα πραγματοποιηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της NEVINE HOLDINGS LIMITED κατά ποσό 23.000.000 ευρώ, ως εξής:
η ALPHA MEDIA GROUP LIMITED θα καταβάλλει 11.477.000 ευρώ και η SEILLA ENTERPRISES LIMITED θα καταβάλλει 11.523.000 ευρώ. Στην συνέχεια η NEVINE HOLDINGS LIMITED θα καταβάλλει το ποσόν των 23.000.000 ευρώ προς αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των εταιρειών: ΑΛΦΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε., ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ Α.Ε. και ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε. Παράλληλα, η ALPHA MEDIA GROUP LIMITED θα καταβάλλει 6.580.000 ευρώ για εξόφληση υφισταμένων υποχρεώσεων της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.
2. Κατόπιν των ως άνω μεταβιβάσεων και αυξήσεων του μετοχικού κεφαλαίου των παραπάνω εταιρειών, η μετοχική σύνθεση τους θα διαμορφωθεί ως εξής: Στην εταιρεία NEVINE HOLDINGS LIMITED: η SEILLA ENTERPRISES LIMITED θα κατέχει 1.002 ονομαστικές μετοχές. Τα δικαιώματα ψήφου 2 εκ των ανωτέρω μετοχών θα εκχωρηθούν προσωπικά στον κ. Δημήτρη Κοντομηνά. η ALPHA MEDIA GROUP LIMITED θα κατέχει 998 ονομαστικές μετοχές. Η NEVINE HOLDINGS LIMITED θα είναι κύριος μετοχών ποσοστού 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ.
Εκάστη εκ των ALPHA MEDIA GROUP LIMITED και SEILLA ENTERPRISES LIMITED θα έχει μετοχές ποσοστού 24,95% της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.. Η NEVINE HOLDINGS LIMITED θα κατέχει το 99,95% του μετοχικού κεφαλαίου της ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΑΕ και το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε.
3. Η διοίκηση των εταιρειών NEVINE HOLDINGS LIMITED, ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε., ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ Α.Ε. και ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε. θα ασκείται από κοινού αφενός από την SEILLA ENTERPRISES LIMITED και αφετέρου από την ALPHA MEDIA GROUP LIMITED και τον κ. Δημήτρη Κοντομηνά για όσο διάστημα το ποσοστό της ALPHA MEDIA GROUP LIMITED στην ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε υπερβαίνει το 33,4%.
Την ευθύνη της καθημερινής διαχείρισης θα την έχει ο διευθύνων σύμβουλος ο οποίος θα ορίζεται από την SEILLA ENTERPRISES LIMITED. Ως αποτέλεσμα των ως άνω συναλλαγών ο έλεγχος των ως άνω εταιρειών θα ασκείται από κοινού αφενός από την SEILLA ENTERPRISES LIMITED και αφετέρου από την ALPHA MEDIA GROUP LIMITED και τον κ. Δημήτρη Κοντομηνά.
Η ολοκλήρωση των ως άνω συναλλαγών εξαρτάται από την λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων ανταγωνισμού.
Μαρούσι, 30 Οκτωβρίου 2018 Το Διοικητικό Συμβούλιο
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Βαρδινογιάννης εξαγόρασε τον Alpha -Θα συνεργάζεται με το Star [βίντεο] "

Υπόθεση Hospitalia: Το ξέπλυμα έχει παραγραφεί είπαν οι συνήγοροι Μαρτίνη για τα 3,1 εκατ. μάρκα

Τον ισχυρισμό ότι η κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ύψους 3,1 εκατ. γερμανικών μάρκων έχει υποπέσει σε παραγραφή καθώς έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε που φέρεται να τελέστηκε, προέβαλαν σήμερα, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι συνήγοροι των κατηγορουμένων στη δίκη για την υπόθεση της «Hospitalia» με κεντρικό πρόσωπο τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέα Μαρτίνη.

Ειδικότερα, ο Ανδρέας Μαρτίνης δικάζεται μαζί με τη σύζυγό του και ένα ακόμη πρόσωπο από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ποσού 3,1 εκατ. γερμανικών μάρκων. Τα χρήματα αυτά τα οποία οι τρεις κατηγορούμενοι κατηγορούνται ότι ξέπλυναν φέρεται να προέρχονται από την γερμανική εταιρεία ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού «Hospitalia International» και σύμφωνα με το κατηγορητήριο δόθηκαν ώστε ο Ανδρέας Μαρτίνης να την προτιμήσει ως προμηθεύτρια του «Ερρίκος Ντυνάν».

«Δεν αποδέχομαι την κατηγορία. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που αρχίζει αυτή η δίκη» δήλωσε ο Ανδρέας Μαρτίνης και προσέθεσε: «Έχω εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη γιατί μέχρι τώρα υπήρχαν δημοσιεύματα χωρίς να έχει αποφανθεί κανένας. Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί για το εάν είμαι ένοχος η όχι. Θα καταδειχθεί ότι ούτε παραπλάνησα, ούτε έκλεψα».

Στο ακροατήριο, τώρα, οι συνήγοροι των τριών εμπλεκομένων στην υπόθεση, έθεσαν θέμα παραγραφής της κατηγορίας του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος υποστηρίζοντας πως έχει παρέλθει διάστημα 15 ετών, από τη στιγμή που φέρεται να τελέστηκε το αδίκημα, μέχρι τη στιγμή που οι κατηγορούμενοι έλαβαν κλήση για να εμφανιστούν στο δικαστήριο.

Μάλιστα, οι συνήγοροί των κατηγορουμένων υπέβαλλαν εγγράφως τους ισχυρισμούς τους στο δικαστήριο, το οποίο διέκοψε για τις 29 Νοεμβρίου προκειμένου να τους μελετήσει.

Υπενθυμίζεται ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε προφυλακιστεί και στη συνέχεια αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Hospitalia: Το ξέπλυμα έχει παραγραφεί είπαν οι συνήγοροι Μαρτίνη για τα 3,1 εκατ. μάρκα"

Αντιπολίτευση κατά Τσίπρα: Ευτελίζει μέχρι και τη συνταγματική αναθεώρηση για να αποπροσανατολίσει

Πυρ ομαδόν εξαπέλυσε η αντιπολίτευση μετά την ομιλία Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για το καυτό ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης.
Σχολιάζοντας το κυβερνητικό σχέδιο,  η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί να κρύψει την «αποσύνθεση» της κυβέρνησης, και του συστήνει να κάνει υπομονή μέχρι να αλλάξει το Σύνταγμα από την επόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Από την πλευρά του, το ΚΙΝΑΛ τόνισε την ανάγκη να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, δήλωσε ωστόσο επιφυλακτικό με τις «ομιχλώδεις» προθέσεις του πρωθυπουργού και έκανε λόγο για επικοινωνιακά παιχνίδια.
Την ανάγκη αλλαγής του χρόνου παραγραφής των αδικημάτων για τους υπουργούς επισήμανε και το Ποτάμι, το οποίο στάθηκε επίσης στην απουσία σχεδίου τροποποίησης του άρθρου 16 για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.
To KKE, από την πλευρά του, έκανε λόγο για επιχείρηση «αναπαλαίωσης του σάπιου πολιτικού συστήματος», με ενδυνάμωση του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ η Ένωση Κεντρώων δηλώνει ότι αντιτίθεται στην υποβάθμιση του θεσμικού ρόλου της Εκκλησίας και κατήγγειλε ότι το Σύνταγμα παραβιάζεται διαρκώς από τα κόμματα.
Απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση, το Μέγαρο Μαξίμου κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν θέλει τη συνταγματική αναθεώρηση γιατί φοβάται: «Αρκούσε μία παραδοχή: Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλουν τη Συνταγματική Αναθεώρηση γιατί φοβούνται την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Ο λαός τούς κρίνει και για κακή τους τύχη, τους έχει πάρει χαμπάρι».

ΝΔ: Να φρεσκάρουμε τη μνήμη του κ. Τσίπρα

Συστήνουμε στον κ. Τσίπρα ψυχραιμία και λίγη υπομονή. Σε λίγους μήνες από σήμερα, η ευρεία συνταγματική αναθεώρηση που χρειάζεται ο τόπος θα συντελεστεί» υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία σε μια ειρωνική ανακοίνωση.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει ωστόσο πρόθυμο να συμπεριλάβει στην αναθεώρηση, ως επόμενη κυβέρνηση, και κάποιες από τις «αυτονόητες προτάσεις που υιοθέτησε όψιμα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως την αλλαγή του άρθρου 86» περί ευθύνης υπουργών.
«Ο κ. Τσίπρας, εκτός από την ψυχραιμία του, έχει απωλέσει πια και τη μνήμη του. Του την φρεσκάρουμε» λέει η Πειραιώς και παραθέτει το ιστορικό της υπόθεσης.
«Τον Νοέμβριο του 2006 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο βουλευτής που εισηγήθηκε να ενταχθεί στην αναθεώρηση η αλλαγή του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών. Κανείς από το κόμμα του κ. Τσίπρα δεν τη συνυπέγραψε.
Τον Μάιο του 2014 ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε ως «άκαιρη» την πρόταση αναθεώρησης της κυβέρνησης Σαμαρά και λίγους μήνες μετά έριξε την κυβέρνηση συμπράττοντας με τη Χρυσή Αυγή, τον Πάνο Καμμένο και το Φώτη Κουβέλη. Το έπραξε μάλιστα εργαλειοποιώντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας που θέλει σήμερα να αλλάξει.
Τον Ιανουάριο του 2016 αρνήθηκε να απαντήσει στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια γενναία και συναινετική αναθεώρηση την οποία θα στήριζαν από κοινού κυβέρνηση και αντιπολίτευση.
Και έτσι φτάσαμε στον Οκτώβριο του 2018 με τον κ. Τσίπρα να επιδιώκει να ευτελίσει ακόμη και την αναθεώρηση του Συντάγματος, μήπως και αποκρύψει για λίγες μέρες την αποσύνθεση της κυβέρνησής του και τις δημόσιες αλληλοκατηγορίες των υπουργών του ότι χρηματίζονται.
Συστήνουμε στον κ. Τσίπρα ψυχραιμία και λίγη υπομονή. Σε λίγους μήνες από σήμερα, η ευρεία συνταγματική αναθεώρηση που χρειάζεται ο τόπος θα συντελεστεί. Και εξυπακούεται ότι μετά τις εκλογές η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα συμπεριλάβει και κάποιες από τις αυτονόητες προτάσεις που υιοθέτησε όψιμα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως την αλλαγή του άρθρου 86» καταλήγει η ΝΔ.

ΚΙΝΑΛ: Ομιχλώδης κατάσταση 

«Ο κ. Τσίπρας, τώρα που κλείνει οριστικά ο πολιτικός του κύκλος και με 3 χρόνια καθυστέρηση, θυμήθηκε τη συνταγματική αναθεώρηση. Αυτή όμως δεν προσφέρεται για επικοινωνιακά παιχνίδια και λαϊκισμό. Έχουμε αναδείξει εδώ και καιρό την αναγκαιότητά της. Θα προσέλθουμε στη Βουλή με τις θέσεις που πολύ έγκαιρα καταθέσαμε στον δημόσιο διάλογο» δήλωσε  η Φώφη Γεννηματά.
Για το θέμα μίλησε στο ραδιόφωνο και ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης: «Πριν από τρία χρόνια ο κ. Τσίπρας ανήγγειλε για πρώτη φορά την πρόθεσή του να προχωρήσει σε Συνταγματική Αναθεώρηση, την έκανε με τρόπο παρακοινοβουλευτικό, στο περιστύλιο της Βουλής κι από τότε δεν έχουμε δει τίποτα να αλλάζει, ούτε να ανοίγει στο επίπεδο της συζήτησης» δήλωσε ο κ. Χρηστίδης στον ραδιοφωνικό σταθμό 247.
«Στο τελευταίο μας Συνέδριο, του Κινήματος Αλλαγής, αποφασίσαμε και τις ανάγκες που πιστεύουμε ότι χρειάζεται η χώρα στη Συνταγματική Αναθεώρηση. Πρώτα από όλα είναι ο Νόμος Περί Ευθύνης Υπουργών που πρέπει να αλλάξει. Έχουμε συγκεκριμένες θέσεις αναφορικά στο ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, αυτό το οποίο, δυστυχώς, η Κυβέρνηση έχει προκαλέσει είναι μία ομιχλώδης κατάσταση γύρω από το Σύνταγμα και τις προθέσεις της κι αυτό είναι κάτι το οποίο μας κάνει επιφυλακτικούς, διότι από την Επιστολή του κ. Τσίπρα μέχρι να γίνουν πράγματα, υπάρχει μεγάλη απόσταση.
Εμείς ξέρουμε πώς πρέπει να συγχρονιστεί το νέο Σύνταγμά μας με τις νέες ανάγκες της εποχής. Αυτό το έχει διατυπώσει η Πρόεδρός μας η Φώφη Γεννηματά πριν από περίπου 6 μήνες στην επιστολή της. Χρειάζονται καθαρές κουβέντες, υπάρχει ανάγκη για αλλαγές, όχι, όμως, για επικοινωνιακούς λόγους και κάτω από την ανάγκη του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου για να αλλάξουν την ατζέντα πετώντας τη μπάλα σε άλλο γήπεδο.
Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής πιστεύουμε στους σταθερούς πολιτικούς κύκλους κι αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που ανοίξαμε και τη συζήτηση με την Επιστολή της κ. Γεννηματά πριν από 6 μήνες. Δε μπορεί κανείς να ξαναπαίξει παιχνίδια αντίστοιχα με αυτά του Ιανουαρίου του 2015 με την Προεδρική Εκλογή και επειδή μπροστά μας είναι οι Βουλευτικές Εκλογές κι όλοι κάνουν υπολογισμούς για τις επόμενες, αλλά ενδεχομένως και για τις μεθεπόμενες εκλογές, οφείλουμε να έχουμε στο μυαλό μας ότι η χώρα μας δε μπορεί να ξαναμπεί σε κανένα παιχνίδι υψηλού ρίσκου, σε εξαιρετικά δύσκολες ευρωπαϊκές αλλά και διεθνείς συνθήκες, ενόψει της Προεδρικής Εκλογής» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.

Ποτάμι: ο ΣΥΡΙΖΑ στρουθοκαμηλίζει για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

«Δέσμιος των ιδεοληψιών του ο κ. Τσίπρας, για άλλη μια φορά κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα. Από την πρότασή του για τη Συνταγματική Αναθεώρηση απουσιάζει η τροποποίηση του άρθρου 16, το οποίο απαγορεύει τη λειτουργία μη κρατικών ΑΕΙ» ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Ποταμιού.
 «Τη στιγμή που δεκάδες ιδιωτικά ιδρύματα παρέχουν τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες παιδιά φεύγουν για άλλες χώρες, όταν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και χιλιάδες θέσεις εργασίας χάνονται, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να στρουθοκαμηλίζει.
»Το Ποτάμι έχει καταθέσει αναλυτική πρόταση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση με την οποία προβλέπει μεταξύ άλλων: Να μην παραγράφονται τα αδικήματα των υπουργών σε χρόνους συντομότερους από εκείνα των πολιτών. Για την άρση της ασυλίας των βουλευτών να αποφασίζει δικαστικό συμβούλιο και όχι τα κόμματα στην Βουλή. Να μην ορίζεται η ηγεσία της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση χωρίς κριτήρια και χωρίς εγγυήσεις αμεροληψίας.
Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας να μη μπορεί να χρησιμοποιείται για την πτώση της κυβέρνησης αλλά να μην ανατρέπονται και οι πολιτειακές ισορροπίες με απευθείας εκλογή του. Οι ιεράρχες να μην καθορίζουν την πολιτική στην Παιδεία και να μη στέκονται εμπόδιο στη διεύρυνση των δικαιωμάτων.
Οι νέοι να μπορούν να σπουδάζουν και σε μη κρατικά πανεπιστήμια και να μην αναγκάζονται να ξενιτευτούν για να κάνουν τις σπουδές που θέλουν. Να γίνει δεσμευτική για την εκάστοτε κυβέρνηση η δυνατότητα ψήφου των Ελλήνων του Εξωτερικού.
Η χώρα δεν πρέπει να χάσει κι άλλο χρόνο» καταλήγει η ανακοίνωση του Ποταμιού

ΚΚΕ: Αναπαλαίωση του σάπιου πολιτικού συστήματος

«Μια ακόμη “προσφορά” του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του, πέρα απ’ τη “δικαίωση” των μνημονίων, είναι κι ο ρόλος που έχουν αναλάβει στην αναπαλαίωση του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος, μέσα και απ’ τη συνταγματική αναθεώρηση« ανακοίνωσε το ΚΚΕ.
«Αυτό επιδιώκουν τόσο με τις προτάσεις τους για τη διασφάλιση της σταθερότητας στην άσκηση της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής (π.χ. ενίσχυση του ρόλου του ΠτΔ), όσο και με τα κάλπικα συνθήματα περί δήθεν “εμβάθυνσης της δημοκρατίας” και “προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων”, που λειτουργούν ως όχημα ενσωμάτωσης και συσκοτίζουν τις αντιδραστικές αλλαγές και τον ταξικό χαρακτήρα του Συντάγματος. Ενώ την ίδια στιγμή ξεπερνάει μέσα από ημίμετρα δήθεν εξορθολογισμού υπερώριμα αιτήματα που θα έπρεπε να είχαν ικανοποιηθεί εδώ και δεκαετίες, όπως ο πλήρης διαχωρισμός κράτους – εκκλησίας.
Άλλωστε, η “δημοκρατία” και η εφαρμογή της “συνταγματικής νομιμότητας” για το λαό κρίνεται απ’ τη σωρεία αντιλαϊκών νόμων, που ψηφίζει το κοινοβούλιο, απ’ τον αυταρχισμό στους χώρους δουλειάς, απ’ την περιστολή λαϊκών δημοκρατικών δικαιωμάτων, όπως ο νόμος περιορισμού της απεργίας κ.α., που ψήφισαν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Για την κρίση του αστικού πολιτικού συστήματος, για την οποία τόσο κόπτεται ο κ. Τσίπρας, δε φταίνε κυρίως και μόνο τα σκάνδαλα, η διαφθορά ή τα λεγόμενα εξωθεσμικά κέντρα, που είναι άλλωστε σύμφυτα μ’ αυτό το σύστημα. Φταίει πρωτίστως η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, η επίθεση στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, μαζί με την ασυνέπεια λόγων και έργων, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρωταθλητής.
Ο αγώνας του λαού –κι όχι οι δήθεν αλλαγές απ’ τα πάνω– είναι εκείνος ο παράγοντας που μπορεί να κατοχυρώσει τα λαϊκά δημοκρατικά δικαιώματα, σε μια πορεία σύγκρουσης μ’ ένα σάπιο σύστημα, που ούτε διορθώνεται, ούτε εξυγιαίνεται» κατέληξε το ΚΚΕ.

Ένωση Κεντρώων: «Όχι» στη θεσμική υποβάθμιση του ρόλου της Εκκλησίας

«Για την αναθεώρηση του Συντάγματος, η Ένωση Κεντρώων αντιτίθεται στην θεσμική μείωση του ρόλου της Ορθόδοξης Ελληνικής Εκκλησίας και δεν είναι δυνατόν, η Επίσημη Εκκλησία μας να έχει την ίδια αξία με αιρέσεις και λοιπά δόγματα» σχολίασε από την πλευρά της η Ένωση Κεντρώων.
«Κάτι οφείλει η Ελλάδα στην Ορθόδοξη Εκκλησία, δεν μπορούν κάποιοι υπό τον μανδύα του εκσυγχρονισμού να φέρουν την Επίσημη Εκκλησία μας στο ίδιο επίπεδο με τα χίλια άλλα δόγματα που υπάρχουν. Το Σύνταγμα δεν πάσχει από επιτακτική ανάγκη αλλαγών, αλλά από έλλειψη βούλησης για την πιστή εφαρμογή του.
Οι Κυβερνήσεις καθημερινά παραβιάζουν το Σύνταγμα. Παρουσιάζουν στο ΣΥΡΙΖΑ και στην ΝΔ κάποιες προτάσεις, ως αναγκαίες αλλαγές. Μήπως πρέπει να απολογηθούν και τα δυο αυτά κόμματα για τις συνεχείς παραβιάσεις του Συντάγματος; Εμείς στην Ένωση Κεντρώων θεωρούμε ανάγκη να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών, να κοπούν τα προνόμια των πολιτικών και να απαγορευτεί στους βουλευτές να προδίδουν το κόμμα τους, υποχρεωμένοι σε περίπτωση διαφωνίας να παραδίδουν την έδρα τους. Όλα τα άλλα που συζητούνται αποτελούν «το μελάνι της σουπιάς που θέλει να θολώσει τα νερά» κατήγγειλε το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη.
newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιπολίτευση κατά Τσίπρα: Ευτελίζει μέχρι και τη συνταγματική αναθεώρηση για να αποπροσανατολίσει"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news