facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Yπουργείο Παιδείας: Μαθητής υβρίζει και πετάει έξω υψηλόβαθμο αστυνομικό (βίντεο)

Μία σκηνή από την εισβολή μαθητών στο γραφείο του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, όπου ένας νεαρός βγάζει σπρώχνοντας έναν υψηλόβαθμο αστυνομικό από τον χώρο κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Στο βίντεο απεικονίζεται μαθητής ο οποίος όχι μόνο σπρώχνει τον αστυνομικό αλλά και τον υβρίζει.



Υπενθυμίζεται ότι φοιτητές και μαθητές εισέβααν στο γραφείο του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου τη Δευτέρα, διαμρτυρόμενοι για το νέο νόμο.

Οι νεαροί έσπρωξαν τους αστυνομικούς, άνοιξαν την πόρτα και έφτασαν στο γραφείο του κ. Γαβρόγλου. Ο υπουργός ψύχραιμος έμεινε στη θέση του και ξεκίνησε ένας έντονος διάλογος μεταξύ τους. Όπως του επισήμαναν δεν θα αφήσουν να περάσει το νομοσχέδιο γιατί διαλύει τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. «Παιδιά δεν έχετε καταλάβει καλά το νόμο» απάντησε ο κ. Γαβρόγλου, με τους φοιτητές να αντιδρούν και να υποβάλλουν αρκετά ερωτήματα σε έντονο ύφος.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Yπουργείο Παιδείας: Μαθητής υβρίζει και πετάει έξω υψηλόβαθμο αστυνομικό (βίντεο)"

Γιγαντιαία επιχείρηση σε όλο τον κόσμο για τα παράνομα φάρμακα -Συλλήψεις 859 ατόμων μέσα σε 7 ημέρες!

Σε μια γιγαντιαία επιχείρηση υπό τη «στέγη» της Ιντερπόλ, και στην Ελλάδα, κατασχέθηκαν επικίνδυνα για την υγεία φαρμακευτικά σκευάσματα αξίας 14 εκατ. δολαρίων.

Συγκεκριμένα, διεθνής επιχείρηση υπό τον συντονισμό της Ιντερπόλ, για την πάταξη κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση και εμπορία φαρμάκων για σοβαρές χρόνιες ασθένειες, που σε πολλές περιπτώσεις χαρακτηρίζονται επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, καθώς και ιατρικών μηχανημάτων, μέσω διαδικτύου, πραγματοποιήθηκε σε 116 χώρες του κόσμου, με τη συμμετοχή και της ελληνικής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά 859 άτομα, ελέγχθηκαν περίπου 1.000.000 αποστολές δεμάτων και κατασχέθηκαν περίπου 500 τόνοι με περισσότερα από 10 εκατομμύρια παράνομα σκευάσματα, εκτιμώμενης αξίας 14 εκατομμυρίων δολαρίων Η.Π.Α. περίπου.

Μεταξύ των ψευδεπίγραφων και παράνομων φαρμάκων που κατασχέθηκαν ήταν αντικαρκινικά φάρμακα, παυσίπονα, φάρμακα επιληψίας, αντιψυχωτικά, αντιδιαβητικά, αναβολικά στεροειδή, φάρμακα για τη θεραπεία του HIV, συμπληρώματα διατροφής κ.α., τα οποία αξιολογήθηκαν ως επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία. Επίσης κατασχέθηκαν πάνω από 11.000 οδοντιατρικές συσκευές και εμφυτεύματα, σύριγγες, βοηθήματα ακοής, φακοί επαφής, χειρουργικό εξοπλισμό κ.α.

Πρόκειται για την 11η κατά σειρά διεθνή επιχείρηση, με την ονομασία «Pangea XI», η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 9 έως 16 Οκτωβρίου 2018 και συμμετείχαν αστυνομικές Αρχές, Τελωνεία και Κανονιστικά τμήματα υγείας, των 116 χωρών που έλαβαν μέρος.

Σε παγκόσμιο επίπεδο εντοπίσθηκαν και διερευνήθηκαν 16.218 παράνομοι ιστότοποι-ηλεκτρονικοί σύνδεσμοι, απο τους οποίους απενεργοποιήθηκαν συνολικά 3.671, από τους οποίους 2.688 ιστοσελίδες και 983 λογαριασμοί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αγγελίες και διαφημίσεις.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίσθηκαν 84 ιστοσελίδες, απενεργοποιήθηκαν οι 16, ταυτοποιήθηκαν οι διαχειριστές έξι ιστοσελίδων προώθησης και πώλησης παράνομων προϊόντων αδυνατίσματος και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων.

Σημειώνεται ότι στη φετινή επιχείρηση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη χρήση φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων, τα οποία πωλούνται από μη εξουσιοδοτημένες-εγκεκριμένες πηγές. Για το λόγο αυτό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Φ., δημιούργησαν ενημερωτικά βίντεο και πληροφοριακό υλικό (infographics και text images) τα οποία αναρτήθηκαν στους επίσημους λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Instagram και Youtube).

Επιπρόσθετα, το σχετικό ενημερωτικό υλικό ενσωματώθηκε στις ενημερωτικές ημερίδες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που πραγματοποιούνται σε σχολεία, οργανισμούς και άλλους φορείς.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιγαντιαία επιχείρηση σε όλο τον κόσμο για τα παράνομα φάρμακα -Συλλήψεις 859 ατόμων μέσα σε 7 ημέρες! "

Μείωση προσωπικού και περιορισμό κατά 40% των υποκαταστημάτων σχεδιάζουν οι Τράπεζες

Σε μείωση του προσωπικού τους κατά 8.000 υπαλλήλους (από 47.500 σήμερα) καλούνται να προχωρήσουν οι τράπεζες, έως το τέλος του χρόνου, μετά από συστάσεις του Εποπτικού Ευρωπαϊκού μηχανισμού (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) προκειμένου να μειώσουν δραστικά τα λειτουργικά τους κόστη, επενδύοντας τάχιστα στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους.

Οι αποχωρήσεις 8.000 τραπεζοϋπαλλήλων θα οδηγήσουν παράλληλα τις τέσσερις συστημικές τράπεζες στο να βάλουν λουκέτο σε τουλάχιστον 800 υποκαταστήματα του τραπεζικού τους δικτύου (από 1.972 στα τέλη του 2017) έτσι ώστε να συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο το λειτουργικό τους κόστος, και να αυξήσουν την κερδοφορία τους.

Ως «όχημα» για τις επερχόμενες αλλαγές στη λειτουργία τους αποτελεί η είσοδος στη νέα ψηφιακή εποχή μιας και ήδη έχει περιοριστεί κατά πολύ η παρουσία των πελατών τους στα γκισέ.

Η μείωση του προσωπικού θα γίνει κυρίως μέσω εθελουσίων εξόδων ,με τη διαφορά ότι τα οικονομικά κίνητρα, αυτή τη φορά, θα είναι σαφώς χαμηλότερα από ότι στο παρελθόν, όταν είχαν θεσπιστεί ως πλαφόν οικειοθελούς αποχώρησης τα 180.000 ευρώ για τους υπαλλήλους, και τα 400.000 ευρώ για τα μεγαλο-στελέχη στις διοικήσεις των τραπεζών τα οποία βρίσκονταν σε ηλικία λίγο πριν από τη συνταξιοδότησή τους.

Εάν οι εθελούσιες έξοδοι δεν αποδώσουν μέχρι το τέλος του χρόνου, καθώς είναι δύσκολο υπάλληλοι μέσης ηλικίας να αποχωρήσουν από μια τράπεζα που τους παρέχει σταθερή εργασία και ικανοποιητικό μισθό, το σκηνικό θα αλλάξει από το 2019 και οι αποχωρήσεις των υπαλλήλων δεν θα γίνονται μέσω πλουσιοπάροχων προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου, όπως συνέβη τα τελευταία χρόνια, αλλά με την καταβολή μόνον της νόμιμης αποζημίωσης που προβλέπει ο νόμος ανάλογα με τα έτη προϋπηρεσίας .

Το μόνο ίσως δέλεαρ που θα τους χορηγείται θα είναι η δυνατότητα στους, προς απόλυση, τραπεζοϋπαλλήλους να μπορούν να απασχοληθούν για δύο χρόνια ως εξωτερικοί συνεργάτες της Τράπεζας.

Η δραστική μείωση του προσωπικού στις Τράπεζες και ο περιορισμός του δικτύου τους την τελευταία δεκαετία αποτυπώνεται ανάγλυφα στα παρακάτω συγκεντρωτικά στοιχεία.

Το 2008 οι τραπεζοϋπάλληλοι ήταν 67.798, οι ελληνικές και ξένες τράπεζες έφταναν τις 40 και τα λειτουργούντα υποκαταστήματα τα 4.130.

Σήμερα ο αριθμός των τραπεζοϋπαλλήλων έχει περιοριστεί σε περίπου 45.000, οι ελληνικές τράπεζες είναι μόλις 5 και τα υποκαταστήματα περίπου 2.000 με απώτερο στόχο να περιοριστούν ακόμη και φέτος στα 1200 ,και το 2021 να μην ξεπερνούν τα 1.000.

Τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα σχεδιάζουν όμως από την άλλη και περιορισμένες προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού με γνώσεις στο πεδίο της αναδιάρθρωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων κι αυτό γιατί ο μεγάλος όγκος τους (400.000 κάθε κατηγορίας) αποτελεί, και θα αποτελέσει και για τα ερχόμενα χρόνια, το μεγάλο «αγκάθι» των συστημικών τραπεζών.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Μείωση προσωπικού και περιορισμό κατά 40% των υποκαταστημάτων σχεδιάζουν οι Τράπεζες"

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αθήνα, Πειραιά -Λόγω παρέλασης

Σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλους τους δήμους της Αττικής, θα προχωρήσει όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, λόγω των παρελάσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση θα υπάρξει σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από ώρα 08.00΄ και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης αυτών από ώρα 06.00΄, ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων.

Ειδικότερα στους Δήμους Αθηναίων & Πειραιά η κυκλοφορία των οχημάτων στις παρακάτω οδούς και λεωφόρους, θα διακοπεί νωρίτερα ως εξής:

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ (Κεντρική Παρέλαση), από ώρα 09.00΄ μέχρι το πέρας της παρέλασης:

– Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

– Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

– Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ (Καθεδρικός Μητροπολιτικός Ναός Αθηνών -Δοξολογία-), από ώρα 06.00΄ μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων:

– Μητροπόλεως, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

– Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, από ώρα 06.00΄μέχρι 14.00΄:

– 34ου Πεζικού Συντάγματος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Ελ. Βενιζέλου.

– Ηρώων Πολυτεχνείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου και 2ας Μεραρχίας.

– Βασ. Γεωργίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Εθν. Αντιστάσεως και Γρηγ. Λαμπράκη.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους στους δρόμους που θα γίνουν οι παρελάσεις και να ακολουθήσουν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αθήνα, Πειραιά -Λόγω παρέλασης"

Ηχηρό μήνυμα Κατρούγκαλου: Όποτε θέλει η Ελλάδα θα επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη

Την πάγια εθνική θέση, ότι η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης αποτελεί νόμιμο και αναφαίρετο κυριαρχικό δικαίωμα μας, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα RealNews, υπογραμμίζει ότι η σχετική απόφαση για επέκταση εναπόκειται αποκλειστικά στη χώρα μας, η οποία έχει το δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα όποτε και όπως η ίδια κρίνει. Επισημαίνει ότι «το δικαίωμα αυτό ισχύει απαρεγκλίτως και δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση ή υπό διαπραγμάτευση με τρίτους» προσθέτοντας πως «αυθαίρετες ερμηνείες του διεθνούς δικαίου και απειλές βίας από την πλευρά της Τουρκίας, όπως και η αμφισβήτηση των νομίμων δικαιωμάτων της χώρας μας, ούτε αλλάζουν το γεγονός αυτό, αλλά ούτε συμβάλλουν στις σχέσεις καλής γειτονίας».

Σημειώνει ότι η νομοθετική πρωτοβουλία και συζήτηση στη Βουλή υπηρετεί την ανάγκη να υπάρχει ουσιαστικός διάλογος και διαφάνεια, σε ένα θέμα εθνικής σημασίας και τονίζει: «Και σε αυτό το θέμα, όπως και με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε δύναμη αδράνειας αλλά προωθούμε θετικά για τη χώρα εκκρεμότητες δεκαετιών».

Όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, χαρακτηρίζει την απόφαση της Βουλής της ΠΓΔΜ θετική εξέλιξη που «αποδεικνύει ότι η συμφωνία διατηρεί την δυναμική της», ενώ εκτιμά πως μέχρι το Μάρτιο του 2019 και εφόσον, όπως όλα δείχνουν, ολοκληρωθεί η αναθεωρητική διαδικασία στα Σκόπια, η συμφωνία θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή, και δηλώνει βέβαιος για την υπερψήφισή της.

Ερωτηθείς για την παραίτηση Κοτζιά, τονίζει πως «είναι σαφές ότι δεν συνεπάγεται σε καμία περίπτωση αλλαγή της εξωτερικής μας πολιτικής», ενώ μιλάει για «άθλια φαιά προπαγάνδα της αντιπολίτευσης» για το θέμα των μυστικών κονδυλίων, επισημαίνοντας ότι «επί υπουργίας Κοτζιά διαμορφώθηκε για πρώτη φορά μηχανισμός που προβλέπει την έγκριση των μυστικών κονδυλίων από τη Βουλή».

Τέλος, αναφερόμενος στη συνταγματική αναθεώρηση σημειώνει πως έχει δύο βασικούς στόχους: «Πρώτον, να μεταρρυθμίσει δομικά το πελατειακό κράτος της μεταπολίτευσης, προς την κατεύθυνση του εκδημοκρατισμού του, μέσω της ενίσχυσης της Βουλής και της εισαγωγής θεσμικών αντιβάρων που δεν θα είναι ιδιοκτησία των ελίτ αλλά θα ενεργοποιούνται με λαϊκή συμμετοχή. Και, δεύτερον, να ενισχύσει την προστασία των ατομικών και πολιτικών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων, αλλά και τους μηχανισμούς του κοινωνικού κράτους, ως ανάχωμα στην επίθεση εναντίον τους από το νεοφιλελευθερισμό. Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να ρυθμισθούν και υπερώριμα ζητήματα, όπως οι διακριτοί ρόλοι Εκκλησίας και Πολιτείας και η κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος ασυλίας του πολιτικού προσωπικού».

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηχηρό μήνυμα Κατρούγκαλου: Όποτε θέλει η Ελλάδα θα επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη"

Ζάκυνθος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του σεισμού

Την κήρυξη της Ζακύνθου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ανακοίνωσε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που έπληξε το νησί την Παρασκευή, ενώ συνεχίστηκε και σήμερα για δεύτερη ημέρα η μετασεισμική δραστηριότητα, με τον πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιο Λέκκα να μην αποκλείει και έναν μεγάλο μετασεισμό των 5,7 - 5,8 Ρίχτερ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΓΠΠ αναφέρει: «Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης, κήρυξε τη Π.Ε. Ζακύνθου, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκδήλωση σεισμού την 26-10-2018 στην παραπάνω περιοχή».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάκυνθος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του σεισμού"

Παραδοχή Ντάισελμπλουμ για Ελλάδα: Δεν ήμασταν ρεαλιστές

«Δεν ήμασταν ρεαλιστές όταν καταρτίζαμε το πρώτο πρόγραμμα προσαρμογής, διότι θέλαμε να κάνουμε πολλά πράγματα σε σύντομο χρονικό διάστημα» παραδέχεται o Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup, ο οποίος έζησε επί μία πενταετία εις βάθος τις δραματικές περιπέτειες της ελληνικής κρίσης με αποκορύφωμα την παρ’ ολίγον έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη το καλοκαίρι του 2015, βρέθηκε στην Αθήνα για την παρουσίαση του βιβλίου «Η κρίση του ευρώ: Η ιστορία εκ των έσω σε Ευρώπη, Ελλάδα και Κύπρο», το οποίο εκδόθηκε από τον οίκο Economia Publishing.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ όμως δεν μένει στο παρελθόν, στη σύγκρουσή του με τον Γιάνη Βαρουφάκη και στις προτάσεις Σόιμπλε περί Grexit.

Όπως είπε στο «Βήμα» η Ελλάδα χρειάζεται τώρα να παρουσιάσει μια ατζέντα συνέχισης του εκσυγχρονισμού της οικονομίας και της διοίκησής της.

«Η Ελλάδα πρέπει να αναπτύξει μια δική της ατζέντα ανεξάρτητη των προγραμμάτων. Η θα είσαι ελκυστικός στους ψηφοφόρους ή στους επενδυτές» αναφέρει χαρακτηριστικά.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραδοχή Ντάισελμπλουμ για Ελλάδα: Δεν ήμασταν ρεαλιστές"

Χουντής: Ούτε ένα ευρώ δεν δίνει η Κομισιόν για τους πυρόπληκτους στο Μάτι

«Ούτε ένα ευρώ δεν δίνει η Κομισιόν για την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων στο Μάτι», σημειώνει η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) σε σχετική ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τη ΛΑΕ, η παραπάνω διαπίστωση «προκύπτει από την απάντηση της Κομισιόν, σε σχετική γραπτή ερώτηση του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), Νίκου Χουντή, με την οποία ζητούσε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την έμπρακτη στήριξη και έκφραση αλληλεγγύης στους πληγέντες και τις πληγείσες περιοχές».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα, «στην απάντησή του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, αναφέρεται, αρχικά, στο ιστορικό της φονικής πυρκαγιάς και στο γεγονός ότι στις 23 Ιουλίου 2018 η Ελλάδα ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ένωσης για να ζητήσει τη συνδρομή εναέριων και επίγειων μέσων δασοπυρόσβεσης. Στη συνέχεια αναφέρει ότι χρησιμοποίησε μία χερσαία μονάδα αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών που προσφέρθηκε από την Κύπρο, και συνολικά έξι αεροσκάφη από Ιταλία, Ισπανία και Ρουμανία. Και τονίζει πως η Κομισιόν έχει υποβάλλει πρόταση για τη λειτουργία ενός νέου Συστήματος Ευρωπαϊκής Ικανότητας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών «rescEU», το οποίο θα λειτουργήσει στο μέλλον».

Όπως σημειώνει η ΛΑΕ, «συνεχίζοντας, ο ευρωπαίος Επίτροπος αναφέρεται γενικά στην ύπαρξη του Ταμείου Αλληλεγγύης, το οποίο μπορεί να συμβάλλει στην «κάλυψη του κόστους των επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης και αποκατάστασης ύστερα από φυσικές καταστροφές» στις χώρες μέλη». Ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΛΑΕ «πρέπει όμως να τονιστεί ότι με βάση την παρ.3 του άρθρου 2 του Κανονισμού του Ταμείου Αλληλεγγύης, οι καταστροφές από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις χρηματοδότησης διότι το κόστος των καταστροφών θα έπρεπε να ξεπερνάει το 1,5% του ΑΕΠ της Περιφέρειας Αττικής».

Συνεχίζοντας η Λαϊκή Ενότητα σημειώνει πως «ο Επίτροπος και μπαίνοντας στην ουσία του ερωτήματος, αναφέρει πάλι ότι η Κομισιόν στηρίζει μέτρα πρόληψης μέσω ειδικών χρηματοδοτήσεων. Ωστόσο, ο κ. Στυλιανίδης διευκρινίζει με έμφαση ότι, σε κάθε περίπτωση, η αποκατάσταση ζημιών που προκαλούνται σε ιδιωτικές ιδιοκτησίες από φυσικές καταστροφές, δεν είναι επιλέξιμες και τα χρήματα που μπορούν να διατεθούν δεν είναι πρόσθετα αλλά μπορούν να είναι μόνο από ανακατανομή κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης».

Συγκριμένα, όπως σημειώνει η ΛΑΕ, ο ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε πως «οι υπηρεσίες της Επιτροπής, από κοινού με τις αρμόδιες εθνικές και περιφερειακές αρχές έχουν τη δυνατότητα αναθεώρησης του προγράμματος ΕΤΠΑ που αφορά τις πληγείσες περιοχές, ώστε να διευκολυνθούν οι αναγκαίες δράσεις για την αποκατάσταση των δημοσίων υποδομών και την αναζωογόνηση των τοπικών οικονομιών».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χουντής: Ούτε ένα ευρώ δεν δίνει η Κομισιόν για τους πυρόπληκτους στο Μάτι"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προσεχώς σε Λ. Αθηνών και Λ. Μαραθώνος

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή τις επόμενες ημέρες στη Λεωφόρο Αθηνών και στη Λεωφόρο Μαραθώνος, λόγω εργασιών.

Συγκεκριμένα, λόγω εκτέλεσης εργασιών επισκευής φρεατίου, στις 29 και 30-10-2018, κατά τις ώρες 00:01 έως 06:00, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα της Λ. Αθηνών, στο ύψος της συμβολής της με την οδό Αντιγόνης, ρεύμα κυκλοφορίας προς Κηφισό, στον δήμο Αθηναίων.

Επίσης, λόγω εκτέλεσης εργασιών καθαρισμού, στις 1 και 2-11-2018, από τις 07.00 εως τις 13.00, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα της Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της από την οδό Ευαγ. Πουλάκη (διασταύρωση εξόδου Αττικής οδού Ραφήνας, θέση "ΜΟΝΑΞΙΑ") έως και τον προαστιακό Παλλήνης, εναλλάξ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, περιοχής Δήμου Παλλήνης - Γέρακα - Ανθούσας.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προσεχώς σε Λ. Αθηνών και Λ. Μαραθώνος"

Στα 975 δισ. δολάρια η ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων

Το 1 τρισ. δολάρια προσεγγίζει η καθαρή, εκτός δανεισμού, ακίνητη και κινητή περιουσία των ελληνικών νοικοκυριών για το 2018, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μελετών της Credit Suisse, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το «Βήμα της Κυριακής».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα της ελβετικής τράπεζας για την εξέλιξη του ιδιωτικού πλούτου σε όλον τον κόσμο, η ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων αυξήθηκε στα 975 δισ. δολάρια το 2018 από 908 δισ. δολάρια το 2017. Ωστόσο, εμφανίζεται μειωμένη κατά 273 δισ. δολάρια σε σύγκριση με το 2010, όταν η χώρα μπήκε στα μνημόνια.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, σε σύγκριση με το 2007, στην κορύφωση της «φούσκας» της ελληνικής οικονομίας, όταν η αξία της ιδιωτικής περιουσίας στην Ελλάδα υπολογιζόταν σε 1,58 τρισ. δολάρια, έως την κατάρρευση με τον κίνδυνο του Grexit ρο των πυλών το 2015, η αξία της ακίνητης και κινητής περιουσίας των Ελλήνων καταποντίστηκε, χάνοντας το 50% ήτοι 786 δισ. δολάρια και διαμορφώθηκε στα 798 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Credit Suisse, το 78% της αξίας της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων σήμερα αφορά κυρίως ακίνητα και το υπόλοιπο 22% τραπεζικές καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια, κ.α., την ίδια ώρα που στην Ευρώπη τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 55,4% για την ακίνητη περιουσία και 44,6% για τα χρηματοοικονομικά προϊόντα.

Η μέση καθαρή (εκτός δανεισμού) περιουσία ανά ενήλικο υπολογίζεται σε 108.127 δολάρια, εκ των οποίων τα 88.542 δολάρια αφορούν σε ακίνητη περιουσία και τα 33.969 δολάρια σε τραπεζικές καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια, κ.α.

Σε ατομικό επίπεδο, 1.263.000 Έλληνες έχουν περιουσία αξίας μικρότερης από 10.000 δολάρια, 5.493.000 έχουν περιουσιακά στοιχεία αξίας από 10.000 έως 100.000 δολάρια, 2.177.000 έχουν περιουσία αξίας από 100.000 έως 1 εκατ. δολάρια, ενώ περιουσία άνω του 1 εκατ. δολαρίων έχουν μόλις 87.000 Έλληνες.

Τα στοιχεία, σύμφωνα με τους αναλυτές της ελβετικής τράπεζας, δείχνουν μάλιστα μια διόγκωση της ιδιοκτησίας ακινήτων στο σύνολο της περιουσίας των Ελλήνων, η οποία ενδεχομένως σχετίζεται και με τοποθετήσεις που έγιναν σε ακίνητα στο εξωτερικό, με τη μαζική έξοδο των καταθέσεων που καταγράφηκε από τον Νοέμβριο του 2014, έως τον Ιούνιο του 2015.


  • Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο «Βήμα της Κυριακής» που κυκλοφορεί


news
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα 975 δισ. δολάρια η ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων"

Πρύτανης ΑΣΟΕΕ στον «Θέμα 104,6»: Τοξικομανείς έχουν απειλήσει με σύριγγες φοιτητές

Στα φαινόμενα παραβατικότητας που σημειώνονται γύρω από τους χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέρθηκε μιλώντας στον «Θέμα 104,6» και τους Νικήτα Κορωνάκη και Μαρία Κατσή, ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ, Εμμανουήλ Γιακουμάκης.

«Στους φοιτητές έχουν συμβεί κάποια γεγονότα που έχουν καταγγελθεί, κάποιοι τοξικόεξαρτημένοι τους έχουν απειλήσει με χρήση μαχαιριού ή σύριγγας για να τους δώσουν λεφτά. Τέτοια γεγονότα δημιουργούν ένα κλίμα που επηρεάζει όλη την λειτουργία του πανεπιστημίου. Οι εικόνες αυτές απωθούν τους φοιτητές να πάνε στο πανεπιστήμιο που αυτό ήταν όνειρο ζωής για αυτούς», ανέφερε. 

Ο Εμμανουήλ Γιακουμάκης, τόνισε την ανάγκη ότι, «πρέπει να διαφυλάξουμε την εικόνα του πανεπιστημίου ως ακαδημαϊκού χώρου, ως συγκέντρωση νέων ανθρώπων που έρχονται εκεί για να σπουδάσουν και να γίνουν πολίτες. Είναι καθοριστικό για εμάς να διώξουμε από την περιοχή μας το πρόβλημα χωρίς να σημαίνει ότι δεν ευχόμαστε να βρεθεί μία λύση και να υποστηριχθούν αυτοί οι άνθρωποι».

Αναφερόμενος στο συμβολικό κλείσιμο της ΑΣΟΕΕ, την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε: «Θα εκτιμήσουμε πως εξελίσσεται το φαινόμενο, θα εκτιμήσουμε και θα δούμε το επόμενό μας βήμα. Σε κάθε περίπτωση θα επιμένουμε σε μία στάση που υπερασπίζεται το δικαίωμα των φοιτητών στην ασφάλεια και στην υγιεινή.  Δεν θα παραιτηθούμε από τη διεκδίκηση των συνθηκών εκείνων που επιτρέπουν την καλή λειτουργία του ιδρύματος». 

Όπως επισήμανε ο κ. Γιακουμάκης, «φαίνεται η απουσία σχεδίου. Καθαρίζεις ένα πάρκο και λες που θα πάνε; Ας πάνε όπου θέλουν . Δεν είναι αυτό σχέδιο. Αυτό που διαπιστώνει κανείς είναι αναποτελεσματικότητα του σχεδίου». 

«Χρειάζεται ένας συντονισμός όλων των αρμοδίων φορέων, δεν είναι μόνο ενός φορέα πρόβλημα. Πως θα συντονιστούν όλοι μαζί ώστε να υπάρξει ένα σχέδιο. Η εύκολη λύση είναι να αντιμετωπίζεται το πρόβλημα ως πρόβλημα ελλιπούς αστυνόμευσης. Θα πρέπει να συντονιστούν όλοι και να βρουν μία λύση», πρόσθεσε. 

Αναφορικά με την πρόταση Γαβρόγλου να ζητήσουν την επέμβαση της αστυνομίας, ο κ. Γιακουμάκης τόνισε ότι «η αστυνόμευση στο δρόμο δεν είναι αρμοδιότητα του Πρύτανη».  


Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εμμανουήλ Γιακουμάκη



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρύτανης ΑΣΟΕΕ στον «Θέμα 104,6»: Τοξικομανείς έχουν απειλήσει με σύριγγες φοιτητές"

Εκκενώθηκαν τρία σπίτια στη Ζάκυνθο - Κινδυνεύουν από πτώση βράχου

Τρεις διώροφες κατοικίες, στην περιοχή Παναγούλα Ζακύνθου, όπου διαμένουν οικογένειες, κρίθηκαν ως μη κατοικήσιμες, καθώς κινδυνεύουν από βράχο που αποκολλήθηκε από το βουνό, το οποίο βρίσκεται πίσω τους, μετά το σεισμό της Παρασκευής.

Στο σημείο βρέθηκαν από χθες κλιμάκια μηχανικών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ σήμερα το σημείο επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μαζί με κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Αστυνομία απέκλεισε την πρόσβαση προς τα τρία σπίτια, ενώ η μία οικογένεια φιλοξενείται στα κτίρια του Οργανισμού Δημόσιας Αντίληψης Ζακύνθου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκκενώθηκαν τρία σπίτια στη Ζάκυνθο - Κινδυνεύουν από πτώση βράχου"

Η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη [εικόνες]

Με ιδιαίτερες παρουσίες πραγματοποιήθηκε στην οδό Τσιμισκή η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου.
Σε αυτήν συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια της πόλης ενώ χειροκροτήθηκαν από πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στο κέντρο της πόλης.
Η παρέλαση ξεκίνησε από τη Διαγώνιο και ολοκληρώθηκε στην οδό Ίωνος Δραγούμη.
Παρόντες, στην εξέδρα των επισήμων ήταν, μεταξύ άλλων, η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, οι βουλευτές Γιάννης Αμανατίδης, Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, Γιάννης Σαρίδης και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, Γιώργος Ορφανός, Κωνσταντίνος Ζέρβας και Χάρης Αηδονόπουλος.
Τον Δήμο Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού,  Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.
Η εξέδρα των επισήμωνΗ εξέδρα των επισήμων
Σε δηλώσεις της αμέσως μετά η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου τόνισε: «Τιμούμε σήμερα τους προγόνους μας που αγωνίστηκαν, έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την πατρίδα ενάντια στον κατακτητή, ενάντια στον φασισμό. Σήμερα, με το ίδιο σθένος, με τόλμη, παλεύουμε για το σήμερα και το αύριο, για κοινωνική δικαιοσύνη». Η κ. Νοτοπούλου συνεχάρη τις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετείχαν στην παρέλαση και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλες και όλους.
Η Κατερίνα ΝοτοπούλουΗ Κατερίνα Νοτοπούλου
Η καΝοτοπούλου φορούσε μαύρο υφασμάτινο cropped παντελόνι, μαύρο blazer, nude μπλούζα με μαύρο γιακά, μαύρο τσαντάκι με αλυσίδα στον ώμο και nude σουέντ mules, ενώ είχε τα μαλλιά της αραιές μπούκλες με πιασμένες τις μπροστά τούφες πίσω.
Τα συγχαρητήριά του στη νεολαία της Θεσσαλονίκης έδωσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Όπως δήλωσε, αμέσως μετά, η νεολαία της Θεσσαλονίκης που παρέλασε, «τίμησε τη μεγάλη αυτή γιορτή της σημαίας αλλά και της επετείου του "Όχι", τίμησε όλους αυτούς που πάλεψαν ενάντια στο φασισμό και τον ναζισμό και δίνει πάλι το παρόν της ενάντια στις φασιστικές ιδέες και τις ναζιστικές ιδέες». «Χρέος των μεγαλύτερων, χρέος δικό μας είναι να εξασφαλίσουμε ό,τι καλύτερο για τη νεολαία και να κάνουμε όλα εκείνα τα βήματα ώστε και οι νέοι μας που είναι έξω να γυρίσουν πίσω» προσέθεσε.
Ετοιμος να ανέβει στην εξέδρα ο κος ΤζιτζικώσταςΕτοιμος να ανέβει στην εξέδρα ο κος Τζιτζικώστας
Εξαιρετική χαρακτήρισε την παρέλαση ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος τόνισε: «Είμαστε όλοι περήφανοι για τα παιδιά μας για τα οποία, όμως, θέλουμε το καλύτερο, θέλουμε σύγχρονα σχολεία χωρίς διπλοβάρδιες, σύγχρονα ανοιχτά στην έρευνα πανεπιστήμια, χωρίς εγκληματικότητα, χωρίς ναρκωτικά, θέλουμε θέσεις εργασίας για να μένουν οι νέοι Έλληνες εδώ στην Ελλάδα και να δημιουργούν». Σε κάθε περίπτωση, όπως ανέφερε, η Περιφέρεια βάζει τα δυνατά της για να διαμορφώσει καλύτερες συνθήκες στα σχολεία και στα πανεπιστήμια αλλά και για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες «για να μπορέσει η νέα γενιά να μείνει εδώ, να μη φύγει στο εξωτερικό και να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα».
Ξεχώρισε η τούλινη φούστα της κας ΠατουλίδουΞεχώρισε η τούλινη φούστα της κας Πατουλίδου
«Το "Όχι" του ‘40 ήταν ένα "όχι" απέναντι στην ισοπέδωση της αξιοπρέπειας και ενός υγιούς πατριωτισμού. Έλληνες ήταν τότε, Έλληνες είναι και τώρα. Ξανά το "όχι" επιβάλλεται, λόγω των συνθηκών, έτσι ώστε την αυριανή μέρα όλα όσα έχουν πει οι πολιτικοί να γίνουν πράξη και τα παιδιά μας να μείνουν εδώ» σχολίασε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.
Η παρουσία της κας Πατουλίδου ήταν ιδιαίτερη πάντως και... ξεχώρισε. Φορούσε λευκό φόρεμα με τούλινη φούστα με ασημένιες λεπτομέρειες μέχρι το γόνατο, κοντό τζιν μπουφάν, ασορτί τσάντα με παγιέτες, λευκές γόβες με λουράκι και λευκό φουλάρι κρεμασμένο στην τσάντα της.
Το φόρεμα της κας ΠατουλίδουΤο φόρεμα της κας Πατουλίδου
Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας ανέφερε ότι «η μαθητιώσα νεολαία συμβάλλει στον εορτασμό των εθνικών μας επετείων και μας θυμίζει το χρέος, το χρέος μας ποια Ελλάδα θα τους παραδώσουμε. Είναι βαριά η ευθύνη στις πλάτες μας για να γυρίσουμε σελίδα για να μπορέσει στην Ελλάδα να ξαναλάμψει και πάλι ο ήλιος». Για τους νέους και τις νέες της χώρας μίλησε και ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, λέγοντας ότι αποτελούν την ελπίδα του έθνους. «Χρέος δικό μας είναι να τους δώσουμε τη δύναμη, τα εφόδια, τις γνώσεις και τις δεξιότητας για μια νέα ισχυρή Ελλάδα, κοινωνικά οικονομικά και εθνικά» προσέθεσε.
Η Βούλα ΠατουλίδουΗ Βούλα ΠατουλίδουΗ Κατερίνα Νοτοπούλου ενώ κάνει δηλώσειςΗ Κατερίνα Νοτοπούλου ενώ κάνει δηλώσεις
Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης, επισήμανε ότι «σήμερα γιορτάζουμε μετρώντας το κόστος που πλήρωσαν οι πρόγονοί μας για να είμαστε εμείς ελεύθεροι» και τόνισε ότι «χρέος του πολιτικού προσωπικού της χώρας είναι να δείξει το δρόμο προς την εθνική μας ανεξαρτησία».
Από την πλευρά του Ποταμιού, η Γιάννα Παναγοπούλου, δήλωσε: «Το χρέος και η πρόκληση για την πολιτική τάξη είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να μείνουν τα παιδιά μας στη χώρα μας, να ζουν, να δημιουργούν και να εργάζονται εδώ. Πιο πολύ έχουν αυτό ανάγκη από το χειροκρότημά μας στις παρελάσεις. Πρέπει όλοι, πολιτικοί και πολίτες, να γυρίσουμε την πλάτη στη δημαγωγία και τον λαϊκισμό που δηλητηριάζει τους πολίτες και κρατά τη χώρα καθηλωμένη στην οπισθοδρόμηση».
Περήφανος για τη νεολαία της πόλης δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Την παρέλαση παρακολούθησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο αν. γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Διεθνών Σχέσεων και Οικονομικής Συνεργασίας, Νικόλαος Εξαδάκτυλος, ο αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Γιώργος Ορφανός, Χάρης Αηδονόπουλος, Παναγιώτης Ψωμιάδης καθώς και εκπρόσωποι του Στρατού και της Εκκλησίας.
Φωτογραφίες: EUROKINISSI
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη [εικόνες]"

Καλαμάτα: Αστυνομικοί κατηγορούνται για συμμετοχή σε κύκλωμα σωματεμπόρων

Δυο αστυνομικοί που υπηρετούν στην ίδια υπηρεσία της Αρκαδίας βρίσκονται στο επίκεντρο διοικητικής πειθαρχικής έρευνας, με την κατηγορία ότι παρείχαν πληροφόρηση και οδηγίες σε μέλη κυκλώματος σωματεμπόρων που δρούσε στην Καλαμάτα για τις επικείμενες επιχειρήσεις των συναδέλφων τους!

Σε βάρος τους κινήθηκε και ποινική διαδικασία, αλλά δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Ωστόσο, εξαρθρώθηκε πλήρως το κύκλωμα που από τον περασμένο Απρίλιο κρυβόταν πίσω από περισσότερες από 600 υποθέσεις γενετήσιας εκμετάλλευσης και προαγωγής στην πορνεία γυναικών που εργάζονταν σε καταστήματα στην Καλαμάτα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας και στην Τρίπολη.

Στις τρεις αυτές περιοχές και στην Αττική, εκτελέστηκαν ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις της Ασφαλείας Καλαμάτας μαζί με τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Τρίπολης και της Ασφάλειας Αττικής και άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και συνελήφθησαν επτά Έλληνες και μια αλλοδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση συμμορίας, σωματεμπορία, μαστροπεία, διευκόλυνση ακολασίας άλλων και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα κατά περίπτωση.

Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο αλλοδαπές από τις οποίες συνελήφθη μια και άλλους δύο Έλληνες με κατηγορίες κατά περίπτωση για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, του Τελωνειακού Κώδικα, του νόμου περί σημάτων και πλαστογραφία.

Επιπλέον, δύο από τους συλληφθέντες προμηθεύονταν ποσότητες αλκοολούχων ποτών, τις μετάγγιζαν σε φιάλες επώνυμων εταιρειών και τις διέθεταν στα καταστήματα τους. Στο πλαίσιο της έρευνας εξακριβώθηκε η δράση άλλης μίας εγκληματικής ομάδας που, από τον περασμένο Μάιο, δραστηριοποιούνταν σε παράνομους στοιχηματισμούς μέσω διαδικτύου και μη αδειοδοτημένων ιστοσελίδων στην Καλαμάτα και σε περιοχή της Αττικής. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν ένας Έλληνας και μια αλλοδαπή, ενώ προέκυψε και η εμπλοκή ενός από τα μέλη της πρώτης συμμορίας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα παίγνια.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών σε καταστήματα και σπίτια κατασχέθηκαν 17.395 ευρώ, 69,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 52 ναρκωτικά χάπια, ένα πιστόλι replica, ένα κυνηγετικό όπλο με 51 φυσίγγια, 41 φιάλες αλκοολούχων ποτών η χημική σύσταση των οποίων ερευνάται, πέντε υπολογιστές και 19 κινητά. Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καλαμάτα: Αστυνομικοί κατηγορούνται για συμμετοχή σε κύκλωμα σωματεμπόρων"

Από την Τρίτη θα καταβάλλονται οι συντάξεις του Νοεμβρίου

Από την ερχόμενη Τρίτη 30 Οκτωβρίου ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Νοεμβρίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Αναλυτικά, η ημερομηνία που πληρώνονται οι συντάξεις για κάθε ταμείο:

Το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις Νοεμβρίου 2018 την Τρίτη 30 Οκτωβρίου
Το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις Νοεμβρίου 2018 την Τρίτη 30 Οκτωβρίου
Το ΝΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις Νοεμβρίου 2018 την Τρίτη 30 Οκτωβρίου
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλει τις συντάξεις Νοεμβρίου 2018 την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου
Ο ΟΓΑ θα καταβάλει τις συντάξεις Νοεμβρίου 2018 την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου
Τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλουν τις συντάξεις Νοεμβρίου την Τρίτη 30 Οκτωβρίου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Από την Τρίτη θα καταβάλλονται οι συντάξεις του Νοεμβρίου"

Δημοσκόπηση MARC για το Πρώτο ΘΕΜΑ: Αυτοδυναμία ΝΔ με 160 έδρες

Αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία με 160 έδρες και 31,2% έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο ΘΕΜΑ. Η διαφορά στην παράσταση νίκης αγγίζει το 57,4%.

Επίσης, το 72,2% των πολιτών λέει να προκηρυχθούν εκλογές όταν ο Πάνος Καμμένος αποχωρήσει από την κυβέρνηση, ενώ μόλις 17,1% τάσσεται υπέρ του σχηματισμού μια κυβέρνησης με βουλευτές άλλων κομμάτων και ανεξάρτητους. Σε ποσοστό της τάξης του 59,7% οι πολίτες μάλιστα θεωρούν ότι η παρουσία του Πάνου Καμμένου βλάπτει την εικόνα της κυβέρνησης.

Τρίτο κόμμα στη δημοσκόπηση αναδεικνύεται το ΚΙΝΑΛ ενώ η επόμενη Βουλή σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης θα είναι πεντακομματική.

Το γεγονός αυτό επιτρέπει εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες η ΝΔ στις επόμενες εκλογές δύναται να λάβει αυτοδυναμία με 160 βουλευτές. Aντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 71, το ΚΙΝΑΛ 25, και το ΚΚΕ με την Χρυσή Αυγή 22.

Πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων:

ΝΔ 31, 2%
ΣΥΡΙΖΑ 20%
ΚΙΝΑΛ 7,1%
Χρυσή Αυγή 6,5%
ΚΚΕ 6,2%
Ένωση Κεντρώων 2,4%
Ποτάμι 2%
Ελληνική Λύση 1,9%
ΑΝΕΛ 1,3%
ΛΑΕ 1,3%

Από τα ποιοτικά στοιχεία της μέτρησης προκύπτει ότι η παράσταση νίκης, που συνήθως δείχνει τον νικητή και σπρώχνει και μεγάλο μέρος των αναποφάσιστων προς αυτόν, παραμένει σε πολύ υψηλά ποσοστά υπέρ της ΝΔ. Η δε διαφορά ξεπερνά το 57,4% έναντι 55,5% τον Οκτώβριο.

Επίσης τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι μόνο το 24,5% των πολιτών πιστεύει πως δεν θα μειωθούν οι συντάξεις έναντι 47,9% που εκτιμά ότι η σημερινή κυβέρνηση θα συμφωνήσει να μειωθούν αργότερα και 22% που εκτιμά ότι θα μειωθούν ούτως ή άλλως. Ουσιαστικά τα ποσοστά αυτά αναδεικνύουν την έλλειψη εμπιστοσύνης που έχει διαμορφωθεί έναντι της κυβέρνησης.

Σε ότι αφορά την πορεία της οικονομίας το 79,1% εκτιμά ότι τα πράγματα του επόμενους μήνες θα είναι τα ίδια με σήμερα (36,2% έναντι 40,1% τον Σεπτέμβριο) ή χειρότερα (42,9% έναντι 33,2% τον προηγούμενο μήνα).

Τέλος υψηλό παραμένει το ποσοστό των πολιτών που λέει «όχι» στη συμφωνία των Πρεσπών. Το 64,5% δηλώνει πως η συμφωνία δεν πρέπει να επικυρωθεί από τη Βουλή.

Διαβάστε αναλυτικά όλη τη δημοσκόπηση στο Πρώτο ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί εκτάκτως από σήμερα στα περίπτερα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση MARC για το Πρώτο ΘΕΜΑ: Αυτοδυναμία ΝΔ με 160 έδρες"

Ζάκυνθος: Οι αριθμοί του σεισμού -Τι κατέγραψαν οι επιστήμονες,τι περιμένουν

Εντονη είναι η ανησυχία στη Ζάκυνθο μετά τον ισχυρό σεισμό τα ξημερώματα της Παρασκευής και τους συνεχείς και δυνατούς μετασεισμούς.
Για τον λόγο αυτό ελέγχους σε όλο το λιμάνι της Ζακύνθου, πραγματοποιούν δύτες, μηχανικοί της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών από το υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά και ερευνητές του Εργαστηρίου Λιμενικών έργων του ΕΜΠ, προκειμένου να εκτιμήσουν τις ζημιές που άφησε πίσω της η μεγάλη σεισμική δόνηση του χτύπησε τη Ζάκυνθο.
Οι μετασεισμικές δονήσεις έχουν ξεπεράσει τις 150 και μάλιστα οι περισσότερες είναι πάνω από 4 ρίχτερ, ενώ η μεγαλύτερη έφτασε τα 4,7 ρίχτερ.
«Είχαμε μία σχετικά ήσυχη νύχτα, φαίνεται ότι ομαλοποιείται η κατάσταση. Γύρω στις 11.00 το βράδυ είχαμε έναν μετασεισμό , κοιμήθηκαν ήσυχοι οι Ζακυνθινοί», δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ζακύνθου Νίκος Τσίπηρας. 
«Υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές σε εμπορεύματα.  Θα έπρεπε να υπάρξει μία στήριξη  σε αυτούς που έχει γίνει ζημιά. Οι τουρίστες ανησύχησαν πάρα πολύ, ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία. Με κουβέρτες την έβγαλαν στις πισίνες και τις ξαπλώστρες», πρόσθεσε ο κ. Τσίπηρας τονίζοντας ότι «όπου αλλού στην Ελλάδα γινόταν ,θα είχαμε θύματα. Οι ζημιές ήταν ελάχιστες». 
Καρέ καρέ η πορεία που έκανε το τσουνάμι από τη Ζάκυνθο στην Ιταλία –Εφτασε σε 56 λεπτά 
Ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου ανέβασε στο Facebook την πορεία που ακολούθησε το τσουνάμι που δημιουργήθηκε μετά το σεισμό στην Ζάκυνθο.
Το δυνατό κύμα χρειάστηκε 56 λεπτά για να φτάσει στις ακτές της Ιταλίας.
Η ανάρτησή του
«Βιντεο απο την πορεία του σημερινού (26 Οκτώβρη 2018) τσουνάμι στη Μέσογειο!
Το τσουνάμι απο τον σημερινό σεισμό έφτασε στην νοτιοδυτική Πελοποννησο μετά από 26 λεπτά αγγίζοντας και τα 20 εκατοστά. Στη συνέχεια οπως θα δείτε κάνοντας κλικ στο βίντεο, 56 λεπτά περίπου μετά τον σεισμό, τα κύματα απο το τσουνάμι έφτασαν μέχρι τη θάλασσα του Le Castella, στην επαρχία Crotone της Ιταλίας αγγίζοντας περίπου τα 6 εκατοστά σε σύγκριση με τη μέση στάθμη της θάλασσας και τα 9 εκατοστά προς τον θαλάσσιο χώρο του Crotone τα αμέσως επόμενα λεπτά.
Αν και αυτά τα ύψη μπορεί να υποδηλώνουν ένα μη σημαντικό γεγονός, πρέπει να διευκρινιστεί ότι τα κύματα εξακολουθούν να είναι επικίνδυνα για τους ανθρώπους , επειδή φθάνουν στις ακτές με μεγάλη ταχύτητα, δημιουργώντας ισχυρά ρεύματα.
Επιπλέον, ακόμη πιο επικίνδυνα κύματα (αποτελέσματα ενίσχυσης) μπορούν να δημιουργηθούν τοπικά. Αρκετοί μάρτυρες, όπως αναφέρθηκαν από τα πρακτορεία Τύπου, παρατήρησαν αύξηση της στάθμης της θάλασσας ύψους περίπου μισού μέτρου σε ορισμένες περιοχές του Salento, στην ακτή μεταξύ Capo di Leuca και Otrantο της Ιταλίας.
Στο παρελθόν, ως αποτέλεσμα ισχυρών σεισμών, υπήρξαν αρκετά τσουνάμι, όπως αυτό το 365 μ.Χ., το οποίο ξεκίνησε από την Κρήτη και το οποίο κατέστρεψε την Αλεξάνδρεια της Αίγυπτου προκαλώντας παράλληλα χιλιάδες θανάτους σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.
Πιο πρόσφατα, τον Νοέμβριο του 2015, σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 6,5 κοντά στη νήσο Λευκάδα που δημιούργησε επίσης ένα μικρό τοπικό τσουνάμι».
Αναμένεται μετασεισμός έως 5,8 Ρίχτερ -Σε επιφυλακή το νησί
«Ο σεισμός ήταν ένας μεγάλος σεισμός, δεν είχε επιπτώσεις, η Ζάκυνθος άντεξε»: Στη φράση συμπυκνώνονται οι δηλώσεις του προέδρου του ΟΑΣΠ Ευθύμιου Λέκκα, μετά το μεγάλο σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τις πρώτες ώρες της Παρασκευής τη Ζάκυνθο. 
Ο κ. Λέκκας, πήρε μέρος στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου για τη αντιμετώπιση των προβλημάτων από το σεισμό που έλαβε χώρα στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.
«Από το σημερινό σεισμό δοκιμάστηκε η Ζάκυνθος, ανταπεξήλθε το νησί, ο δομημένος ιστός, και οι υποδομές δεν έπαθαν τίποτα, και στη συνέχεια δοκιμάστηκε το επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο είχε δοκιμαστεί και πριν τρία χρόνια στην άσκηση που είχαμε κάνει στο νησί», δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης ο καθηγητής κ. Λέκκας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ακολούθως ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι «ο σεισμός ήταν ένας μεγάλος σεισμός, δεν είχε επιπτώσεις, η Ζάκυνθος άντεξε», ενώ για το μέλλον την μετασεισμικής ακολουθίας τόνισε ότι «αυτό που προβλέπουμε για τη Ζάκυνθο είναι μια πλούσια μετασεισμική ακολουθία, μια ακολουθία που θα περιλαμβάνει σεισμούς μικρούς αλλά πιθανότατα και ένα μεγαλύτερο της τάξης των 5,7 – 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Είναι και αυτοί μεγάλοι σεισμοί αλλά είναι κατά 300 φορές μικρότεροι από τον κύριο σεισμό των 6,4 βαθμών, θα είναι ένας σεισμός που δεν θα μας ανησυχήσει, αλλά θα πρέπει να υπάρξει δεδομένο ότι αυτός ο σεισμός θα είναι η σφραγίδα για να κλείσει η σεισμική ακολουθία, η οποία θα είναι μακρά και θα κρατήσει πάνω από ένα μήνα».
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ εξέφρασε τη πεποίθησή του ότι ο σεισμός των 6,4 βαθμών ήταν και ο κύριος σεισμός. 
«Προσωπικά πιστεύω ότι ήταν ο κύριος σεισμός δεδομένου οτι έχουμε ένα πλήθος μετασεισμών, μικρότερων σεισμών, η περιοχή δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει προς το βορρά μεγαλύτερους σεισμούς γιατί έχουν γίνει σεισμοί στη Κεφαλονιά και στη Λευκάδα, προς το νότο έχει τη δυνατότητα να δώσει, είμαστε βαθιά μέσα στη θάλασσα μακρυά από χερσαίο χώρο συνεπώς δεν πρόκειται να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα». 
Τέλος όσον αφορά την παραλία του Ναυαγίου όπου ο κ. Λέκκας πέταξε από πάνω από την περιοχή με ελικόπτερο ανέφερε ότι «έχουμε συνέχεια των κατολισθήσεων, αυτό είναι εμφανές, τις αμέσως επόμενες ώρες θα αποτιμήσουμε πόσο μεγάλες ήταν οι κατολισθήσεις αυτές».
Τσελέντης στο iefimerida.gr: Θέλω να γίνει άμεσα μεγάλος μετασεισμός, άνω των 5,5 Ρίχτερ
Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Άκης Τσελέντης μιλώντας χθες στο iefimerida.gr εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι επρόκειτο για τον κύριο σεισμό. Οπως αναφέρει, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 84 μετασεισμοί, εκ των οποίων οι οι 25 ήταν πάνω από 4 Ρίχτερ. Δύο εξ αυτών ήταν 4,9 και 5,1 Ρίχτερ.
Χαρακτηρίζει «φυσιολογική» την μετασεισμική ακολουθία και επισημαίνει ότι πρέπει να γίνει ένας μεγάλος μετασεισμός «πάνω από 5,5 Ρίχτερ». Οσο για το πότε; Τονίζει ότι ο ίδιος θα ήθελε να γίνει άμεσα, που είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι και προσθέτει πως μπορεί να γίνει εντός των επόμενων 10 ημερών αλλά μπορεί να σημειωθεί και μετά από 2-3 μήνες
Το ευχάριστο κατά τον κ. Τσελέντη είναι ότι «δεν βλέπουμε μετατόπιση προς άλλη γειτονική ζώνη» και τονίζει: «Μακάρι το παράδειγμα της Ζακύνθου που άντεξε λόγω καλού αντισεισμικοί κανονισμού, να ακολουθήσουν και άλλες πόλεις».
«Τα ψάρια προειδοποίησαν για το σεισμό»
Πολύ ενδιαφέρον έχει ένα ακόμη γεγονός που παραθέτει ο Ακης Τσελέντης. Οπως τονίζει μιλώντας στο iefimerida.gr ψαράδες της περιοχής τον ενημέρωσαν ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες υπήρχε ελάττωση αλιευμάτων, δεν έβγαζαν ψάρια δηλαδή.
«Είναι ένα φαινόμενο το οποίο έχω παρατηρήσει εγώ στο Ιόνιο αλλά και σε άλλες περιοχές έχει παρατηρηθεί πριν από μεγάλους σεισμούς ελαττώνεται η παροχή αλιευμάτων. Γιατί το ψάρι έχει τη νηκτική κύστη – αυτή είναι ευαίσθητη σε μικροτριγμούς – σε πολύ μικρές, όπως λέμε υπέρηχους. Αυτό, μάλλον, τα τρομάζει και φεύγουν».
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάκυνθος: Οι αριθμοί του σεισμού -Τι κατέγραψαν οι επιστήμονες,τι περιμένουν "

Αίτηση αναστολής από την Τηλέτυπος για το «μαύρο» στο MEGA

Αίτηση αναστολής εκτέλεσης απόφασης διακοπής του σήματος του Μέγκα, κατέθεσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία Τηλέτυπος στο ΕΣΡ.

Η ακρόαση των εκπροσώπων του MEGA ορίστηκε για αυτήν την Τρίτη, στη μία μετά το μεσημέρι και ενώ η Digea έχει ανακοινώσει από την Τετάρτη, ότι στις τρεις το πρωί της Κυριακής θα κατεβάσει το σήμα του τηλεοπτικού σταθμού.

Θυμίζουμε πως η DIGEA, ανακοίνωσε την ημέρα που θα ρίξει "μαύρο στο MEGA". Σύμφωνα με τον ψηφιακό πάροχο, εφόσον έχει λάβει την εντολή από το ΕΣΡ, θα προχωρήσει στην διακοπή μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος τα ξημερώματα της Κυριακής, 28 Οκτωβρίου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αίτηση αναστολής από την Τηλέτυπος για το «μαύρο» στο MEGA"

Νέα κατολίσθηση στην παραλία «Ναυάγιο» μετά το σεισμό στη Ζάκυνθο

«Έχουμε συνέχεια των κατολισθήσεων, αυτό είναι εμφανές», δήλωσε αναφερόμενος στην παραλία «Ναυάγιο» ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, στον απόηχο του ισχυρού σεισμού των 6,4 Ρίχτερ, ο οποίος έπληξε τη Ζάκυνθο.

«Τις αμέσως επόμενες ώρες θα αποτιμήσουμε πόσο μεγάλες ήταν οι κατολισθήσεις αυτές», ανέφερε ο κ. Λέκκας, μετά το πέρας της συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου για τη αντιμετώπιση των προβλημάτων από τον σεισμό.

Υπενθυμίζεται πως στο «Ναυάγιο» είχε σημειωθεί κατολίσθηση στις 13 Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα επτά άτομα να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, στην πλειονότητά τους με ελαφρά τραύματα. Σοβαρότερα τραύματα έφερε μία 34χρονη τσεχικής υπηκοότητας, η οποία υπέστη κάταγμα στον σπόνδυλο.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα κατολίσθηση στην παραλία «Ναυάγιο» μετά το σεισμό στη Ζάκυνθο"

Επιστήμονες προειδοποιούν: Το ηφαίστειο της Σαντορίνης θα εκραγεί ξανά

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Μελέτης και Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης (ΙΜΠΗΣ) προειδοποιούν ότι το ηφαίστειο της Σαντορίνης πρόκειται να εκραγεί ξανά.

«Σας λέω με βεβαιότητα ότι κάποτε στο μέλλον το ηφαίστειο θα εκραγεί ξανά. Ωστόσο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, γιατί θα το έχουμε προβλέψει πολύ νωρίτερα και θα έχουμε ενημερώσει. Θα είναι μία ελεγχόμενη κατάσταση, που μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα για το νησί προσελκύοντας ακόμα περισσότερους τουρίστες που θέλουν να δουν το φαινόμενο», εξήγησε ο ηφαιστειολόγος Γιώργος Βουγιουκαλάκης, μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του ΙΜΠΗΣ κανείς δεν πίστευε ότι το ηφαίστειο θα είχε ξανά δραστηριότητα, μέχρι την περίοδο 2011-2012, που στη διάρκεια λίγων μηνών καταγράφηκαν περισσότεροι από 1.000 σεισμοί.

«Ενώ μέχρι τότε η Νέα Καμένη βυθιζόταν 6 χιλιοστά τον χρόνο, από το 2011 ανέβηκε 13 εκατοστά και από το 2014 άρχισε να κατεβαίνει ξανά 6 χιλιοστά το χρόνο»,εξήγησε ο καθηγητής Σεισμολογίας Κώστας Παπαζάχος.

«Παρότι το 2011 το ηφαίστειο έφτασε στο όριο να εκραγεί, εξακολουθούμε να μην έχουμε ως χώρα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τα ηφαίστεια» σημείωσε ο κ. Βουγιουκαλάκης, προσθέτοντας ότι το 2013 υποβλήθηκε σχέδιο στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει υιοθετηθεί.

«Έχουμε πρόβλημα με τις κρατικές υπηρεσίες, η στήριξη στο έργο μας είναι ανύπαρκτη», ανέφερε ο καθηγητής Γεωλογίας του ΑΠΘ Σπύρος Παυλίδης.

Η έκρηξη που αναμένεται τα επόμενα χρόνια θα είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες διαχειρίσιμη.

«Αν χρειαζόταν σήμερα να εκκενωθεί το νησί από έκρηξη του ηφαιστείου, το λιμάνι του Αθηνιού δεν θα λειτουργούσε, ενώ λόγω της στάχτης, πιθανότατα ούτε αεροσκάφη θα μπορούσαν να προσγειωθούν. Ακόμα και δύο χρόνια πριν να προβλεφθεί μια έκρηξη δεν αρκούν για να φτιάξουμε υποδομές», ανέφερε ο κ. Παπαζάχος.

Ελεύθερος Τύπος/newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστήμονες προειδοποιούν: Το ηφαίστειο της Σαντορίνης θα εκραγεί ξανά"

Παυλόπουλος: Οι νεκροί του Μακεδονικού Μετώπου υπερασπίστηκαν την ελληνικότητα της Μακεδονίας

Στους ηρωικούς νεκρούς της Αντάτ που πολέμησαν στο Μακεδονικό Μέτωπο υπερασπιζόμενοι την αδιαμφισβήτητη ελληνικότητα της Μακεδονίας μας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, που επισκέφθηκε σήμερα τα Συμμαχικά Κοιμητήρια του Ζέιτενλικ στη Θεσσαλονίκη.

«Οι ηρωικοί νεκροί της Αντάντ πολέμησαν στο Μακεδονικό Μέτωπο και με τον τρόπο τους υπερασπίστηκαν την αδιαμφισβήτητη ελληνικότητα της Μακεδονίας μας και με τον ίδιο τρόπο η θυσία τους μας θυμίζει και το δικό μας χρέος προς αυτή την κατεύθυνση αυτές τις κρίσιμες ώρες για τον τόπο και τον λαό μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι θα πρέπει να αντισταθούμε στις δυνάμεις που επιβουλεύονται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

«Τιμούμε σήμερα εδώ, στα Κοιμητήρια του Ζέιτενλικ, την μνήμη των 20.500 στρατιωτών των Συμμαχικών Δυνάμεων της Αντάντ, οι οποίοι έπεσαν στο Μακεδονικό Μέτωπο, δίνοντας τη ζωή τους θυσία στο βωμό της Ελευθερίας αλλά και των άλλων θεμελιωδών αρχών του πολιτισμού μας. Η θυσία τους αυτή πρέπει να μας εμπνέει και σήμερα, αφού η υπεράσπιση των ίδιων αρχών και αξιών είναι πάντα επίκαιρη και επιτακτική, όπως αποδεικνύει και η κρίσιμη κατάσταση στην περιοχή των Βαλκανίων αλλά και σε όλη την Ευρώπη», είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Αναφερόμενος στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχολίασε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρωπαϊκό οικοδόμημα δημιουργήθηκαν για να μην ζήσουμε ξανά τους ίδιους εφιάλτης. Όμως σήμερα, ανέφερε, κάποιοι επιβουλεύονται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και πρέπει να αντισταθούμε σε αυτές τις δυνάμεις.

Στα Συμμαχικά Κοιμητήρια τελέστηκε μνημόσυνο από τον μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως Βαρνάβα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων.

Στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος επισκέφθηκε την έδρα της μητρόπολης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παυλόπουλος: Οι νεκροί του Μακεδονικού Μετώπου υπερασπίστηκαν την ελληνικότητα της Μακεδονίας"

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Πυρί Θηβών - Πέντε συλλήψεις

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας,

για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018) το πρωί, στον Οικισμό του Πυρίου Θηβών Βοιωτίας.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, συνεπικουρούμενοι από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευβοίας, καθώς και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (Δ.Α.Ε.Α.).

Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν στοιχεία που είχαν συλλεχθεί από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ελέγχθηκαν συνολικά (91) άτομα και (12) οχήματα, διενεργήθηκαν έρευνες σε (11) οικίες, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, προσήχθησαν (21) άτομα και συνελήφθησαν (5) άτομα.

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:

21χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν Ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Θηβών, για ναρκωτικά, Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Ευβοίας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και Ένταλμα βίαιης προσαγωγής του κ. Ανακριτή Χαλκίδας, για ληστεία .
21χρονος ημεδαπός, ο οποίος στις αρχές Σεπτεμβρίου 2018, είχε αποδράσει από Κατάστημα Κράτησης της χώρας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για κλοπή από κοινού, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων.
Δύο (2) ανήλικοι ημεδαποί, για διάπραξη κλοπής από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με την μέθοδο της απασχόλησης, χθες (25-10-2018) το πρωί σε περιοχή της Θήβας . Επιπλέον σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων, εκκρεμούσαν Διάταξη του κ. Ανακριτή Θηβών και Απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίων Ανηλίκων Θηβών, με τις οποίες διατασσόταν η σύλληψή του, προκειμένου να οδηγηθεί στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης του Βόλου Μαγνησίας.
20χρονη ημεδαπή, για εκκρεμή καταδικαστική Απόφαση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Πυρί Θηβών - Πέντε συλλήψεις"

Αποκάλυψη Κοτζιά: Οι Τούρκοι ήξεραν από καιρό για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης

Δεν αιφνιδιάστηκε η Τουρκία από την προαναγγελία της επέκτασης της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ν.μ. τόνισε σε συνέντευξη του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς.

Τόνισε επίσης πως η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα κ. Μαυροειδή ήταν προγραμματισμένη από καιρό.

«Ήταν μια προγραμματισμένη συνάντηση (σ.σ. του Έλληνα πρέσβη με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών) Ασφαλώς μπορεί να ειπώθηκαν για την αιγιαλίτιδα ζώνη κάποιες δικές τους ερωτήσεις ή απορίες αλλά δεν αιφνιδιάστηκαν οι Τούρκοι διότι το ξέρουν από καιρό ότι εμείς θα επεκτείνουμε την ελληνική αιγιαλίτιδα ζώνη», είπε στο κυπριακό «Σίγμα».

Να σημειώσουμε πως στην αρχή της συνέντευξής του, ο κ. Κοτζιάς διευκρίνισε ότι ναι μεν είναι πρώην μέλος του υπουργικού συμβουλίου, αλλά «παραμένει βουλευτής της πλειοψηφίας»



Το Κραν Μοντανά

Ο κ. Κοτζιάς μίλησε για την συνάντηση στον ΟΗΕ τον Ιανουάριο του 2017 με τον Τσαβούσογλου και τον Τζόνσον του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου η Τουρκία επιχείρησε να ανοίξει συζήτηση για τις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού, πράγμα που απετράπη.

Αναφερόμενος στον Γ.Γ του ΟΗΕ είπε ότι τρέφει σεβασμό και εκτίμηση για το πρόσωπό του, επειδή αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορούν να υπάρξουν μετα-αποικιοκρατικά καθεστώτα. «Η φράση που είπε στο Μοντανά ότι δεν μπορεί να επιβιώνει ένα καθεστώς μετα-αποικιακό, όπως αυτό των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων είναι μια πάρα πολύ μεγάλη κατάκτηση για την ε/κ πλευρά».

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επόμενη διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει από καλύτερη θέση επειδή έχει μπει πάνω στο τραπέζι το θέμα των εγγυήσεων και των συμμαχιών, όπου είναι το θεμελιακό ζήτημα της διεθνούς πτυχής του Κυπριακού.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι η διαπραγμάτευση χάλασε γιατί η Τουρκία υπαναχώρησε σε θέσεις που είχε αποδεχθεί προηγουμένως. «Η Τουρκική πλευρά φοβήθηκε στο Κραν Μοντανά να πάρει μια απόφαση. Είχε και την εκλογή προέδρου μπροστά της τότε. Δεν ήθελε ο Ερντογάν να κάνει μια ουσιαστική υποχώρηση στο Κυπριακό».

Ο Αϊντε έπαιζε το Κυπριακό σαν μια παρτίδα πόκερ

Ο κ. Κοτζιάς είπε πως δεν ευσταθούν τα όσα λέγονται, ότι Τσίπρας και Ερντογάν ήταν έτοιμοι να μεταβούν στο Κρανς Μοντανα, και εξήγησε πως αυτό είχε ενορχηστρωθεί από τον Έσπεν Μπαρθ Αϊντε.

«Πήγα ένα πρωί στο τραπέζι μιας συνάντησης και μου λέει ο Αϊντε έρχονται οι πρωθυπουργοί. Ποιοι πρωθυπουργοί του λέω και πήρα τον Τσίπρα τηλέφωνο και μου λέει "μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Ουδείς μου είπε να έρθω και ούτε θέλω να έρθω". Πάω πίσω και λέω ευθέως στον Αϊντε "λες ψέματα" και μου απάντησε ότι έκανε μια προσπάθεια. Υπήρξε και τηλεφωνημα Ερντογάν-Τσίπρα όπου συμφώνησαν ότι δεν υπήρχε πρόοδος για να έρθουν. Η Τερέζα Μέι έβαλε τον Τζόνσον να με ρωτήσει εμένα αν υπάρχει πρόοδος», είπε ο κ. Κοτζιάς και σημείωσε πως ο κ. Έιντε ήταν γενικά φιλικός, αλλά έλεγε ψέματα και έπαιζε το Κυπριακό σαν μια παρτίδα πόκερ.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκάλυψη Κοτζιά: Οι Τούρκοι ήξεραν από καιρό για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news