facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Σκουρλέτης στην ΕΡΤ: Εάν προκύψει ζήτημα με τον Καμμένο, υπάρχουν οι δυνατότητες για νέα πλειοψηφία

Την πεποίθησή του ότι η φετινή χρονιά θα είναι η καλύτερη για τους Έλληνες πολίτες από το 2010, καθώς πλέον θα απολαύσουν, όπως είπε, τους καρπούς των προσπαθειών τους, εξέφρασε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

«Είναι σημαντικό να προχωρήσει η ψήφιση των μέτρων που αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη του τι σημαίνει έξοδος από τα μνημόνια και αυτό θα πρέπει να το δει ο πολίτης στην καθημερινότητα του», τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα είναι η πιο γόνιμη περίοδος για την κυβέρνηση. «Αυτή η χρονιά θα είναι η καλύτερη για τους Έλληνες από το 2010», είπε εξάλλου με έμφαση σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σκουρλέτης με αφορμή την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου επιτέθηκε στη ΝΔ και στο Κίνημα Αλλαγής, υπενθυμίζοντας τη διαχείριση στο ζήτημα της λίστας Λαγκάρντ, για την οποία υπενθύμισε πως είχε μείνει αρκετό καιρό «ξεχασμένη» στο συρτάρι του κ. Βενιζέλου και η οποία αποτέλεσε τελικά την αρχή των αποκαλύψεων. Για την ίδια υπόθεση είπε μεταξύ άλλων ότι «ούτε είναι τυχαίο γεγονός ούτε μοναδικό, σε εκείνη την περίοδο υπήρξαν και αλλά τέτοια. Είναι το αποτύπωμα του τρόπου διακυβέρνησης, ενός πολιτικού συστήματος που κατέρρευσε», το οποίο «απέρριψε ο κόσμος και δεν θέλει να το ξαναδεί μπροστά του» σημείωσε χαρακτηριστικά. Εξέφρασε πάντως την έκπληξή του καθώς ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης δεν έχει ακόμα κάποια δήλωση για αυτη την εξέλιξη.

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιδεικνύει αλληλεγγύη προς τα πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται υπό δικαστική διερεύνηση για σκάνδαλα και επεσήμανε τις προσπάθειες της κυβέρνησης για θεσμική θωράκιση του πολιτικού συστήματος ωστε «να μην ξαναβρεθούμε αντιμέτωποι με αντίστοιχες περιπτώσεις». Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως το Κίνημα Αλλαγής δεν προχώρησε σε ειλικρινή αυτοκριτική για αυτά τα φαινόμενα διαπλοκής και δεν ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο. Για τη δήλωση του κ. Παπαντωνίου για «το δόγμα Πολάκη», ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι είναι αστείος ο συσχετισμός καθώς ο κ. Πολάκης εξέφραζε την αγωνία της κοινωνίας να τρέξουν οι υποθέσεις που εξετάζονται από τη δικαιοσύνη.

Σε ερώτηση δε, για πιθανή συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής ανέφερε ότι ο χώρος αυτός βρισκεται μακριά από την Αριστερά, ενώ για τη Φώφη Γεννηματά σημείωσε ότι λοξοκοιτά προς τον κ. Μητσοτάκη, και μάλιστα προέβλεψε πως η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα έχει την τύχη του Γιάννη Ζίγδη.

Για τις αλληλοκατηγορίες Καμμένου- Κοτζιά είπε ότι «ο κ. Καμμένος αναίρεσε πράγματα» που υποτίθεται ότι είχαν ακουσθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο και πρόσθεσε πως το μόνο που δεν χρειάζεται η κυβέρνηση είναι ένα τέτοιο τοξικό κλίμα. Για το εάν μπορεί να προκύψει διαφορετική πλειοψηφία από την παρούσα Βουλή ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε: «Θεωρώ πολύ πιθανό ότι, εάν προκύψει ζήτημα με τον κ. Καμμένο, υπάρχουν οι δυνατότητες να υπάρξει πλειοψηφία και για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία θα οδηγήσει στη συνέχιση της διασφάλισης της κυβερνητικής θητείας».

Στο ζήτημα της παραίτησης Κοτζιά είπε πως αναγνωρίζεται το έργο του (Συμφωνία των Πρεσπών), κάτι που αποτελεί την επίσημη γραμμή της κυβέρνησης. «Εμείς ως κυβέρνηση δεν επιλέξαμε την παραμονή του κ. Καμμένου έναντι του κ. Κοτζιά», συμπλήρωσε.

Για όσα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε από τις ΗΠΑ, ο Πάνος Σκουρλέτης δηλωσε χαρακτηριστικά: «Ήταν ολίσθημα καθώς δεν αποτελούν θέση της κυβέρνησης, νομίζω ότι ήταν σαφές το μήνυμα του πρωθυπουργού πριν φύγει για Βρυξέλλες».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκουρλέτης στην ΕΡΤ: Εάν προκύψει ζήτημα με τον Καμμένο, υπάρχουν οι δυνατότητες για νέα πλειοψηφία"

Αγρίνιο: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 21χρονος που τραυμάτισε 19χρονη με φωτοβολίδα

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 21χρονος ο οποίος τραυμάτισε με φωτοβολίδα μια 19χρονη, κατά τα επεισόδια στο Αγρίνιο κατά τη διάρκεια της πορείας που διοργανώθηκε στην μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Η 19χρονη είχε δεχθεί το χτύπημα της φωτοβολίδας στο πρόσωπο ενώ έκανε διάλειμμα από το φροντιστήριο στο οποίο πήγαινε και βρισκόταν σε ένα παγκάκι μαζί με τις φίλες της. Τα κορίτσια δεν είχαν προλάβει να απομακρυνθούν όταν οι αντιεξουσιαστές ξεκίνησαν την επίθεση προς τις αστυνομικές δυνάμεις, με πέτρες και φωτοβολίδες.

Μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, επιβλήθηκε στον 21χρονο κατηγορούμενο περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της παρουσίας του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 21χρονος αρνήθηκε κατά την διάρκεια της απολογίας του τις κατηγορίες που του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν αυτός που πέταξε την φωτοβολίδα.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρίνιο: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 21χρονος που τραυμάτισε 19χρονη με φωτοβολίδα"

Βαρθολομαίος: Η Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης έχει την ευθύνη των αποφάσεων

Στην ιδιαίτερη τιμή που αποδίδει ο πιστός λαός στους Μεγαλομάρτυρες στρατιωτικούς Αγίους, για την ανυποχώρητη στάση τους, «προ των κινδύνων, προ του ψεύδους της ειδωλολατρείας και ειδωλομανίας», αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ξηροκρήνης (Κουρούτσεσμε), όπου βρίσκεται και το θαυματουργικό αγίασμα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον 'Αγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο και στο σεβασμό με τον οποίο τον περιβάλλουν οι πιστοί στην Πόλη, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη διακονία και τη μέγιστη ευθύνη της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως: «Είμεθα ολίγοι αλλά αμέτρητοι. Η δύναμις εξ άλλου της Μεγάλης Εκκλησίας δεν είναι κοσμική, ούτε αποδεικνύεται διά των αριθμών. Το Οικουμενικόν μας Πατριαρχείον είναι δυνατό διότι διαθέτει θυσιαστικήν αγάπην και πολιτεύεται διά της ταπεινώσεως και του Σταυρού. Η ιστορία του είναι γεμάτη από μαρτύριον και θυσίας υπέρ του κόσμου, υπέρ όλων των λαών και ‘'εις πάντα τα έθνη''. Εις τα σωματεία και τους κοσμικούς οργανισμούς, ασφαλώς, λαμβάνεται υπ' όψιν μόνον η δύναμις των αριθμών, των χρημάτων, της κοσμικής και πολιτικής εξουσίας, αλλ' εις την Εκκλησίαν κυριαρχούν οι πνευματικοί νόμοι, οι Ιεροί Κανόνες, η ευσεβής του Γένους μας παράδοσις, τα ιερά και τα όσια των προγόνων μας, ο καταγεγραμμένος λόγος του Χριστού εν τω Ιερώ Ευαγγελίω. Η Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, της οποίας πιστά τέκνα τυγχάνετε εσείς όλοι οι ευλαβείς προσκυνηταί, αποτελεί την ενσάρκωσιν της ελευθέρας αγάπης του Χριστού, η οποία δεν σταυρώνει, αλλά σταυρώνεται, θυσιάζουσα την ψυχήν της χάριν των φίλων αυτής, που είναι όλοι οι άνθρωποι. Θυσιάζει όμως και την ψυχήν αυτής χάριν των εχθρών της και όλων αυτών οι οποίοι δεν δύνανται να ανεχθούν αυτήν την μεγάλην πραγματικότητα: ότι, δηλαδή, το Οικουμενικόν Πατριαρχείον είναι η πρώτη Εκκλησία και η αρχή όλων των νεοπαγών κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών. Και αυτό διότι θυσιαστικώς ίδρυσε και ανεγνώρισεν όλας τας ανά τον κόσμον σήμερον Ορθοδόξους Αυτοκεφάλους Εκκλησίας».

Για το Αυτοκέφαλο στην Ουκρανία

Στη συνέχεια, ο Οικουμενικός Πατριάρχης διεμήνυσε, «η μεγίστη αύτη ευθύνη της Μητρός Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας δεν ήτο ασφαλώς με ημερομηνίαν λήξεως. Δι' αυτό, όπως εδώσαμεν αυτοκεφαλίαν εις όλας τας τοπικάς Εκκλησίας, κατά τον ίδιον τρόπον η περί ημάς Αγία και Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να εκχωρήση το Αυτοκέφαλον και εις την πολλαπλώς βασανισμένην Ουκρανίαν, διά να πορευθή και αυτή εντός του συστήματος των Ορθοδόξων εν ενότητι και εσωτερική ειρήνη. Αυτήν την υψίστην ευθύνην την έχει εκ των Θείων και Ιερών Κανόνων μόνον η πρωτόθρονος Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, αφού αυτής ο Προκαθήμενος είναι ο Πρώτος εις τους Ορθοδόξους. Οσάκις επιχειρείται να διαστραφή αυτή η βασική εκκλησιολογική αρχή, πράττεται το βαρύτατον παράπτωμα της αντιποιήσεως αρχής, δηλαδή ωρισμένοι προσποιούνται τον Πρώτον δίχως να είναι, και λαμβάνουν πρωτοβουλίας δίχως να έχουν τοιούτον δικαίωμα, λησμονούντες ότι το Οικουμενικόν Πατριαρχείον ασκεί το χρέος του διά της αγάπης, η οποία είναι θυσιαστική και ανιδιοτελής.

Το όντως καινόν αυτής της μοναδικής αγάπης, το οποίον αντιτίθεται εις κάθε ηθικισμόν και εις κάθε νεολογισμόν, ο οποίος επιχειρεί να εισαγάγη νέας ιδέας και φιλοσοφίας εις το σώμα της Εκκλησίας, είναι το ότι δεν διαχωρίζει τον 'Αγιον Θεόν από τον αμαρτωλόν άνθρωπον, αλλά επιχειρεί να διδάξη και να πείση διά του κηρύγματός της ότι ο Θεός είναι ‘'ο φίλος των αμαρτωλών'' (Λουκ. Ζ', 34). Και η Εκκλησία μας είναι η Εκκλησία των αμαρτανόντων και των μετανοούντων και η της σωτηρίας των αναξίων και πενήτων.

Εάν», συνέχισε, «έχωμεν την αγάπην του Θεού και την ελπίδα μας εις Εκείνον, τότε έχομεν τα πάντα. Ο Θεός είχε πάντοτε την αγκαλιά του ανοικτήν εις εκείνον ο οποίος εισήρχετο πονεμένος και απογοητευμένος εις τον ταπεινόν τούτον ναόν του Αγίου Δημητρίου και εις όλους όσοι ελάμβαναν την χάριν του αγιάσματός του. Αλλά, ακόμη και σήμερον, συνεχίζεται η αγιαστική και θαυματουργική του δύναμις. Δεν φοβούμεθα, λοιπόν, τας παροδικάς θυέλλας οι ορθόδοξοι Ρωμιοί, τας οποίας μετατρέπει εις γαλήνην ο περιπατών επί των υδάτων Κύριος, ενισχύων ημάς, όπως κάποτε τον λιποψυχήσαντα Απόστολον Πέτρον».

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ξηροκρήνης εκκλησιάστηκαν 'Αρχοντες οφφικιάλιοι και πλήθος πιστών από την Πόλη, αλλά και την Ελλάδα και άλλες χώρες του εξωτερικού.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρθολομαίος: Η Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης έχει την ευθύνη των αποφάσεων"

«Βλάκα» αποκάλεσε ο Μπουτάρης τον Λεβέντη - Καβγάς για τις δηλώσεις στον Άγιο Δημήτριο (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπροστά σε όλους μάλωσαν Βασίλης Λεβέντης και Γιάννης Μπουτάρης για το ποιος θα κάνει πρώτος δηλώσεις έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.
Μετά την πανηγυρική δοξολογία σήμερα το πρωί στον Άγιο Δημήτριο ακολούθησαν οι καθιερωμένες δηλώσεις των επισήμων. Όταν τελείωσε τις δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Γιάννης Μπουτάρης κατευθύνθηκε προς το βήμα και τότε τον σταμάτησε ο Βασίλης Λεβέντης, θέλοντας να μιλησει πρώτος αυτός. Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης του απάντησε ότι είναι σειρά του και κατευθύνθηκε προς τις κάμερες.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έδειξε φανερά τον εκνευρισμό του και για να μην ξανά βιώσει το ίδιο, πήγε στην Κατερίνα Νοτοπούλου και την ενημέρωσε ότι μετά τον δήμαρχο, θα κάνει αυτός δηλώσεις.
Ο Γιάννης Μπουτάρης, όταν ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του, προσπάθησε να εξηγήσει τον λόγο που έπρεπε να προηγηθεί.«Είναι θεσμικό, ο δήμαρχος μιλάει πρώτα» είπε ο Γιάννης Μπουτάρης και ο Βασίλης Λεβέντης του απάντησε: «τότε γιατί δεν «πήδηξες» και τον Μητσοτάκη. Έλα σε παρακαλώ». Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, εκείνη την στιγμή έβρισε τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων λέγοντας «Εσύ εμένα παρακαλάς, βλάκα;» και αποχώρησε.

seleo
Διαβάστε Περισσότερα » "«Βλάκα» αποκάλεσε ο Μπουτάρης τον Λεβέντη - Καβγάς για τις δηλώσεις στον Άγιο Δημήτριο (ΒΙΝΤΕΟ)"

Νέα πρόκληση από τον σύμβουλο του Ερντογάν: «Η Ελλάδα θα καταστραφεί μέσα σε 3-4 ώρες»

Για μια ακόμα φορά ο αμφιλεγόμενος σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ, αποφάσισε να προκαλέσει με τις δηλώσεις του την ελληνική πλευρά.

Όπως εμφανίζεται σε ανάρτηση του Τούρκου δημοσιογράφου Abdullah Bozkurt, ο σύμβουλος του Ερντογάν, κατά τη διάρκεια παρουσίας του σε τηλεοπτική εκπομπή, εμφανίζεται να δηλώνει πως «η Ελλάδα θα καταστραφεί μέσα σε 3-4 ώρες αν διεξάγει πόλεμο με την Τουρκία»!



Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
Αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπουλούτ στρέφεται κατά της Ελλάδας, υποτιμώντας τις δυνατότητες του ελληνικού στρατού. Πρόσφατα, ενοχλημένος από την παρουσία των ελληνικών φρεγατών στην περιοχή που πλέει το τουρκικό πλοίο Barbaros είχε δηλώσει πως η Τουρκία θα καταστρέψει στρατιωτικά την Ελλάδα.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα πρόκληση από τον σύμβουλο του Ερντογάν: «Η Ελλάδα θα καταστραφεί μέσα σε 3-4 ώρες»"

Ζάκυνθος: Ακυρώθηκε η μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Με ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, Eλευθέριου Νιοτόπουλου, γίνεται γνωστό στους κατοίκους της Ζακύνθου ότι με τη σύμφωνη γνώμη όλων των αρμόδιων φορέων, η συμμετοχή των μαθητών στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου 2018 ματαιώνεται λόγω της σεισμικής δραστηριότητας στο νησί.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας, δήλωσε ότι «αυτό που προβλέπουμε για τη Ζάκυνθο είναι μια πλούσια μετασεισμική ακολουθία, μια ακολουθία που θα περιλαμβάνει σεισμούς μικρούς αλλά πιθανότατα και έναν μεγαλύτερο της τάξης των 5,7 – 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ».

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάκυνθος: Ακυρώθηκε η μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου"

Μαύρο στο MEGA: Το αποχαιρετιστήριο βίντεο των εργαζομένων

Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα πλέον για τη λειτουργία του «μεγάλου καναλιού» οι εργαζόμενοι του, βάζουν την τελευταία πινελιά στην 29χρονη πορεία του.

Με μια συρραφή αγαπημένων σκηνών από σειρές του MEGA, που δίνουν τον τόνο, περνούν το μήνυμα και τελικά προαναγγέλουν το τέλος του μεγάλου καναλιού έπειτα από 29 χρόνια ζωής.

Το βίντεο επιμελήθηκαν οι εργαζόμενοι του MEGA που παρέμειναν στις επάλξεις, προσπαθώντας να κρατήσουν ζωντανό το κανάλι για περισσότερα από δύο χρόνια.

Το κανάλι, θα πάψει να υπάρχει το πρωί της Κυριακής 28 Οκτωβρίου.

Δείτε το βίντεο:



Με μια ανακοίνωση μόλις 54 λέξεων από την Digea, ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα το τέλος μετάδοσης όλων των προγραμμάτων του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Digea με τίτλο «διακοπή μετάδοσης σήματος του τηλεοπτικού σταθμού MEGA:

«H Digea ενημερώνει το τηλεοπτικό κοινό ότι κατόπιν έγγραφης γνωστοποίησης που έλαβε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), θα προχωρήσει, ως υποχρεούται, από το νόμο και το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας της, στη διακοπή της παροχής υπηρεσιών ψηφιακής μετάδοσης του τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας «MEGA». Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί τις πρωινές ώρες της Κυριακής 28/10/2018».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαύρο στο MEGA: Το αποχαιρετιστήριο βίντεο των εργαζομένων"

Τι περιμένουν οι σεισμολόγοι μετά τον μεγάλο σεισμό στη Ζάκυνθο

«Ο σεισμός ήταν ένας μεγάλος σεισμός, δεν είχε επιπτώσεις, η Ζάκυνθος άντεξε»: στη φράση συμπυκνώνονται οι δηλώσεις του προέδρου του ΟΑΣΠ Ευθύμιου Λέκκα, μετά το μεγάλο σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που χτύπησε τις πρώτες ώρες της Παρασκευής τη Ζάκυνθο.

Ο κ. Λέκκας, πήρε μέρος στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου για τη αντιμετώπιση των προβλημάτων από το σεισμό που έλαβε χώρα στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου. «Από το σημερινό σεισμό δοκιμάστηκε η Ζάκυνθος, ανταπεξήλθε το νησί, ο δομημένος ιστός, και οι υποδομές δεν έπαθαν τίποτα, και στη συνέχεια δοκιμάστηκε το επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο είχε δοκιμαστεί και πριν τρία χρόνια στην άσκηση που είχαμε κάνει στο νησί», δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης ο καθηγητής κ. Λέκκας.

Ακολούθως ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι «ο σεισμός ήταν ένας μεγάλος σεισμός, δεν είχε επιπτώσεις, η Ζάκυνθος άντεξε», ενώ για το μέλλον της μετασεισμικής ακολουθίας τόνισε ότι «αυτό που προβλέπουμε για τη Ζάκυνθο είναι μια πλούσια μετασεισμική ακολουθία, μια ακολουθία που θα περιλαμβάνει σεισμούς μικρούς αλλά πιθανότατα και ένα μεγαλύτερο της τάξης των 5,7 – 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Είναι και αυτοί μεγάλοι σεισμοί αλλά είναι κατά 300 φορές μικρότεροι από τον κύριο σεισμό των 6,4 βαθμών, θα είναι ένας σεισμός που δεν θα μας ανησυχήσει, αλλά θα πρέπει να υπάρξει δεδομένο ότι αυτός ο σεισμός θα είναι η σφραγίδα για να κλείσει η σεισμική ακολουθία, η οποία θα είναι μακρά και θα κρατήσει πάνω από ένα μήνα».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ εξέφρασε τη πεποίθησή του ότι ο σεισμός των 6,4 βαθμών ήταν και ο κυρίως σεισμός. «Προσωπικά πιστεύω ότι ήταν ο κύριος σεισμός δεδομένου ότι έχουμε ένα πλήθος μετασεισμών, μικρότερων σεισμών, η περιοχή δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει προς το βορρά μεγαλύτερους σεισμούς γιατί έχουν γίνει σεισμοί στη Κεφαλονιά και στη Λευκάδα, προς το νότο έχει τη δυνατότητα να δώσει, είμαστε βαθιά μέσα στη θάλασσα μακριά από χερσαίο χώρο συνεπώς δεν πρόκειται να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα».

Τέλος όσον αφορά τη παραλία του Ναυαγίου όπου ο κ. Λέκκας πέταξε από πάνω από την περιοχή με ελικόπτερο ανέφερε ότι «έχουμε συνέχεια των κατολισθήσεων, αυτό είναι εμφανές, τις αμέσως επόμενες ώρες θα αποτιμήσουμε πόσο μεγάλες ήταν οι κατολισθήσεις αυτές».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι περιμένουν οι σεισμολόγοι μετά τον μεγάλο σεισμό στη Ζάκυνθο"

Λεβέντης σε Παυλόπουλο: «Πρόσεχε τι πας να κάνεις, μη σε παρασύρει στην προδοσία ο Τσίπρας»

Προσωπική προειδοποίηση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, απηύθυνε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, έξω από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη, στην οποία οι δύο άνδρες βρέθηκαν για να τιμήσουν την εορτή του πολιούχου της πόλης.

Βγαίνοντας από τον ιερό Ναό, ο Βασίλης Λεβέντης, απευθύνθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του είπε: «Πρόσεξε καλά πρόεδρε Παυλόπουλε τι πας να κάνεις με τη Μακεδονία. Δεν πρέπει να την προδώσουμε. Μη λερώσεις το όνομά σου και την ιστορία σου. Μην σε τυλίξει και σε παρασύρει στην προδοσία ο πρωθυπουργός και οι συν αυτώ».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, δεν απάντησε, παρά μόνο του ευχήθηκε χρόνια πολλά και έφυγε.

Πάντως το κλίμα έντασης παρέμεινα και λίγο αργότερα, όταν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατευθύνθηκε μαζί με τους υπόλοιπους αρχηγούς για να κάνει δηλώσεις. Ο κ. Λεβέντης είχε έντονο διάλογο με τον Γιάννη Μπουτάρη, καθώς ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μπήκε μπροστά του.

Ο κ. Λεβέντης του είπε σε έντονο ύφος «ούτε το πρωτόκολλο δεν τηρείς», για να του απαντήσει ο Γιάννης Μπουτάρης, «εγώ είμαι δήμαρχος»!

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Λεβέντης σε Παυλόπουλο: «Πρόσεχε τι πας να κάνεις, μη σε παρασύρει στην προδοσία ο Τσίπρας»"

Την Κυριακή πέφτει οριστικά το σήμα του Mega

Το πρωί της Κυριακής 28 Οκτωβρίου θα διακοπεί οριστικά η εκπομπή σήματος του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, όπως ανακοίνωσε η DIGEA.

Το απόγευμα της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) απέστειλε στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και τον ιδιωτικό πάροχο DIGEA, επιστολή με κοινοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για το MEGA.

Και σήμερα η DIGEA εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση αναφέροντας:

«Διακοπή μετάδοσης σήματος του τηλεοπτικού σταθμού MEGA

H Digea ενημερώνει το τηλεοπτικό κοινό ότι κατόπιν έγγραφης γνωστοποίησης που έλαβε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), θα προχωρήσει, ως υποχρεούται, από το νόμο και το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας της, στη διακοπή της παροχής υπηρεσιών ψηφιακής μετάδοσης του τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας «MEGA». Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί τις πρωινές ώρες της Κυριακής 28/10/2018».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Την Κυριακή πέφτει οριστικά το σήμα του Mega "

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ζητάει εισαγγελική παρέμβαση στην ΑΣΟΕΕ και σε άλλα πανεπιστήμια

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ζήτησε την παρέμβαση της εισαγγελίας για την κατάσταση που επικρατεί στην ΑΣΟΕΕ, αλλά και σε άλλα πανεπιστήμια.

Μάλιστα ο ΔΣΑ στην ανακοίνωσή του στρέφεται και κατά του υπουργού Παιδείας Κωστα Γαβρόγλου για τις «καινοφανείς θεωρίες» του, οι οποίες μεταθέτουν τις ευθύνες στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στους φοιτητές.

Η ανακοίνωση του ΔΣΑ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Αθήνα, 26.10.2018

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία από το Διοικητικό του Συμβούλιο, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και σε άλλους Πανεπιστημιακούς χώρους. Η επικράτηση της ανομίας στους χώρους αυτούς, οφειλόμενη κατά κύριο λόγο στην παντελή αδιαφορία του οργανωμένου κράτους, δεν εξευτελίζει μόνο και απαξιώνει την δημόσια ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα μας, αλλά αντιστρατεύεται τον ίδιο τον πυρήνα λειτουργίας μιας συντεταγμένης Πολιτείας. Οι διάφορες δε καινοφανείς θεωρίες που μεταθέτουν τις ευθύνες στην πανεπιστημιακή κοινότητα ή ακόμη και στους φοιτητές είναι απαράδεκτες, ξένες προς τον νομικό μας πολιτισμό και οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς.

Καλούμε τα αρμόδια όργανα του κράτους, όπως και τους πολιτικούς προϊσταμένους των, αλλάκαι τις εισαγγελικές Αρχές,να ασκήσουν επιτέλους άμεσα τα καθήκοντά τους. Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε εμείς σε κάθε αναγκαία ενέργεια ώστε να βρεθούν όλοι προ των ευθυνών τους, ιδίως αυτοί που ανέχονται και ενθαρρύνουν με την ανοχή τους την παρανομία.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ζητάει εισαγγελική παρέμβαση στην ΑΣΟΕΕ και σε άλλα πανεπιστήμια"

Νέα δικογραφία «καίει» το ζεύγος Παπαντωνίου και υπαλλήλους της ΔΟΥ Κηφισιάς

Στο στόχαστρο των ανακριτών Διαφθοράς μπαίνει ακίνητο ακινήτου του ζεύγους Παπαντωνίου στη Σύρο, που είχαν στην κατοχής τους από το 2002 έως το 2016 και στη συνέχεια το μεταβίβασαν. Το επίμαχο ακίνητο αγοράστηκε το 2002 από την Σταυρούλα Κουράκου (σύζυγο του κ. Παπαντωνίου) με μετρητά που κατέβαλε στον νυν συγκατηγορούμενο του ζευγαριού πολιτικό μηχανικό ο οποίος φέρεται να διευκόλυνε τη «νομιμοποίηση παράνομων αμοιβών». Αφορά έκταση περίπου 5 στρεμμάτων με κτίσμα περίπου 300 τετραγωνικών μέτρων πολυτελούς κατασκευής σε ιδιαίτερα προνομιακή θέση του νησιού.

Ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του εμφανίζονται να πωλούν το ακίνητο το 2016 σε Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία έναντι μεγάλου χρηματικού ποσού που κατά πληροφορίες κυμαίνεται από 1 έως 2 εκατομμύρια ευρώ. Οι δικαστικές αρχές φαίνεται να διερευνούν αυτήν την πτυχή της υπόθεσης καθώς υπάρχουν κάποιες υποψίες ότι η αγοραπωλησία ενδέχεται να κρύβει σοβαρά ευρήματα.

Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη συναλλαγή αποτελεί μία ακόμη δικογραφία σε βάρος του ζευγαριού. Τον Ιούλιο του 2017 οι εισαγγελείς Διαφθοράς άσκησαν κακουργηματική ποινική δίωξη σε βάρος του κ. Παπαντωνίου και της συζύγου του αλλά και κατά δύο υπαλλήλων της ΔΟΥ Κηφισιάς. Αντικείμενο της δίωξης είναι η φορολογική ενημερότητα που χορηγήθηκε στο ζευγάρι για να ενεργήσει την μεταβίβαση. Οι υπάλληλοι της ΔΟΥ διώκονται για ψευδή βεβαίωση και το ζευγάρι για ηθική αυτουργία σε αυτήν. Κατά τους εισαγγελείς οι δύο εφοριακοί «ήταν σε θέση να διαπιστώσουν ότι ο κ. Παπαντωνίου και η σύζυγός του είχαν χρέη προς το Δημόσιο». Αντίστοιχα αποδίδουν «δόλιες ενέργειες» στον πρώην υπουργό και τη σύζυγό του προκειμένου να αποκομίσουν όφελος.

Ο κ. Παπαντωνίου και η σύζυγός του έχουν καταδικαστεί σε πρώτο και δεύτερο βαθμό για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» του έτους 2010. Τους έχει επιβληθεί ποινή 4 ετών στον καθένα, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως. Η κατηγορία σε βάρος του πρώην υπουργού και της συζύγου του απαγγέλθηκε καθώς δεν συμπεριέλαβαν στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του 2010 την κατάθεση των 1.311.000 ευρώ της Στ. Κουράκου στην HSBC Ελβετίας, η οποία αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ. Είναι το ποσό για το οποίο, όταν αποκαλύφθηκε η ύπαρξή του, ο πρώην υπουργός ισχυρίστηκε πως αποτελεί καταπίστευμα των παιδιών της κ. Κουράκου από τον πρώτο της γάμο.

«Δεν αποδείχθηκε η πηγή των χρημάτων η οποία και αγνοείται» είχε απαντήσει στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο η εισαγγελέας Έδρας που εισηγήθηκε την καταδίκη των δύο κατηγορουμένων επικαλούμενη κυρίως δύο στοιχεία: Πρώτον, το γεγονός ότι για την κατάθεση στην Ελβετία του επίμαχου ποσού μεσολάβησε «φίλος του πρώην υπουργού» και, δεύτερον, τη θέση στελέχους του ΣΔΟΕ που κατέθεσε στο δικαστήριο. Ο μάρτυρας είχε πει πως όλες οι κινήσεις του ζευγαριού από το 2000 μέχρι το 2010 που αφορούν την επίμαχη κατάθεση «αποδεικνύουν ότι υπήρξε μεθόδευση».

Περιμένουν την απόφαση της Βουλής

Παράλληλα, την απόφαση της Βουλής για την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας αναμένουν οι Ανακριτές Διαφθοράς που ερευνούν την εμπλοκή του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου σε παράνομες αμοιβές για εξοπλιστικά προγράμματα.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο οι ανακριτές Ηλιάννα Ζαμανίκα και Γιώργος Ευαγγέλου έχουν ζητήσει την άδεια της Βουλής προκειμένου να απαγγείλουν συμπληρωματική κατηγορία για παθητική δωροδοκία σε βάρος του πρώην υπουργού, καθώς φαίνεται να έχουν στη διάθεσή τους νεότερα στοιχεία τόσο από τις ελβετικές όσο και από τις κυπριακές αρχές που κατά την κρίση τους αποτελούν ισχυρές ενδείξεις χρηματισμού του κ. Παπαντωνίου για συγκεκριμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Αν η Βουλή δώσει έγκριση, τότε η έρευνα των δικαστικών αρχών αναμένεται να επιταχυνθεί καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία διευκολύνει πολλές ανακριτικές ενέργειες με σημείο αιχμής τη γρηγορότερη ανταπόκριση σε δικαστικά αιτήματα.

ΑΠΕ/newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα δικογραφία «καίει» το ζεύγος Παπαντωνίου και υπαλλήλους της ΔΟΥ Κηφισιάς"

Συνέλαβαν 23 άτομα σε οικισμό Ρομά στα Διαβατά

Στη σύλληψη 23 ατόμων σε οικισμό Ρομά στα Διαβατά προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, στο πλαίσιο έρευνας για υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας και παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας.

Εκ των συλληφθέντων, οι έξι φέρονται ότι εμπλέκονται στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος τριών ατόμων που έγινε στις 21 Οκτωβρίου 2018.

Ειδικότερα, σε επιχείρηση που έγινε με τη συμμετοχή αστυνομικών των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αστυνομικών Επιχειρήσεων και Τροχαίας Θεσσαλονίκης αλλά και της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος πραγματοποιήθηκαν έρευνες, παρουσία εκπροσώπου δικαστικής Αρχής, σε 8 κατοικίες, εγκαταλελειμμένα οικήματα και οχήματα κατά τις οποίες συνελήφθησαν 23 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, οπλοκατοχή, σύσταση συμμορίας και απείθεια.

Ένας από τους συλληφθέντες προσπαθώντας να διαφύγει πήδηξε από ύψος 4 περίπου μέτρων και τραυματίστηκε. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Κατασχέθηκαν συνολικά 7 κυνηγετικές καραμπίνες και περίπου 2.200 φυσίγγια.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνέλαβαν 23 άτομα σε οικισμό Ρομά στα Διαβατά"

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από αύριο οι εργαζόμενοι στα λιμάνια

Κινητοποιήσεις εξήγγειλε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος, που ζητά άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2018.

Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε αποχή διαρκείας από την εργασία του Σαββατοκύριακου από το Σάββατο, 27 Οκτωβρίου, ενώ τη Δευτέρα δεν θα εργάζονται υπερωριακά.

Η ΟΜΥΛΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση για αδιαφορία για τη λειτουργία των περιφερειακών λιμανιών της χώρας τα Σαββατοκύριακα, αλλά και όλες τις ώρες του 24ωρου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ αναφέρει:

Η κυβέρνηση στην προειδοποιητική αποχή μας, της προηγούμενης Κυριακής 21/10/2018, δεν «μπήκε στον κόπο» ούτε καν να απαντήσει.

Το Υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να αδιαφορεί για το αν λειτουργούν τα περιφερειακά λιμάνια της χώρας τα Σαββατοκύριακα, αλλά και όλες τις ώρες του 24ωρου.

Δείχνει να πιστεύει ότι τα λιμάνια της χώρας είναι τυπικές δημόσιες υπηρεσίες και όχι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας για την εξυπηρέτηση των επιβατών και την μεταφορά εμπορευμάτων σε περιοχές που εξυπηρετούν τα νησιά και την ενδοχώρα.

Οι εργαζόμενοι των λιμανιών προειδοποιήσαμε την κυβέρνηση ότι θα ξεκινήσουμε να διεκδικούμε αγωνιστικά την υπογραφή της ΣΣΕ του 2018, που ήδη βαίνει προς τη λήξη του.

Ξεκινάμε λοιπόν τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις:

· Από το Σάββατο 27/10/2018 ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ από την εργασία Σαββατοκύριακου.

· Από την Δευτέρα 29/10/2018 δεν θα εργαζόμαστε υπερωριακά.

Η κυβέρνηση, ενόψει της επικείμενης ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών λιμανιών Α.Ε, με το κυοφορούμενο νομοσχέδιο, προδιαγράφει ποιο είναι το μέλλον που επιφυλάσσει για τους εργαζόμενους. Με τη στάση της κάνει σαφές ότι δεν την απασχολεί η σωστή λειτουργία των περιφερειακών λιμανιών της χώρας, αλλά να εισπράξει το αντίτιμο του νέου ξεπουλήματος.

Καλούμε την κυβέρνηση έστω και τώρα να δώσει την ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΛΥΣΗ υπογράφοντας την ΣΣΕ του 2018.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από αύριο οι εργαζόμενοι στα λιμάνια"

ΥΠΕΝ: Προς παράταση η προθεσμία για περαίωση υπαγωγής αυθαιρέτων Ν. 4178

Παράταση κατά έξι μήνες της προθεσμίας που εκπνέει στις 3 Νοεμβρίου για την ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών και στοιχείων για την περαίωση της υπαγωγής των αυθαιρέτων του Ν. 4178/2013 προανήγγειλε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

Η παράταση θα δοθεί με τροπολογία του άρθρου 99 του Ν. 4495/2017, προς διευκόλυνση των επαγγελματικών φορέων του τεχνικού κόσμου.

Μέχρι την ψήφιση της εν λόγω τροπολογίας, η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΝ: Προς παράταση η προθεσμία για περαίωση υπαγωγής αυθαιρέτων Ν. 4178"

Νίκος Φίλης: Να καταργηθεί το άρθρο 3 του Συντάγματος που αφορά τις σχέσεις Εκκλησίας- Πολιτείας

Σαφέστατα υπέρ της κατάργησης του άρθρου 3 του Συντάγματος που αφορά τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας, αντί μίας ερμηνευτικής προσθήκης για την επικρατούσα θρησκεία που «καλύπτει την Εκκλησία ... δεν λύνει τον γόρδιο δεσμό», τάχθηκε το μέλος το μέλος της ΚΕ και του ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο. Θέλουμε το Σύνταγμα να αντικρούει νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αντίθετα με τις προσπάθειες πανευρωπαϊκής "συνταγματοποίησής" τους όπως με το Ευρωσύνταγμα, υπογράμμισε.

«Βγαίνοντας από μία σκληρή περίοδο μνημονιακών καταναγκασμών, είναι ανάγκη να εμφυσήσουμε στην κοινωνία δημοκρατικές αξίες και σταθερή υποστήριξη των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων ... με την βελτίωση και αναθεώρηση διατάξεων του Συντάγματος», είπε ο κ. Φίλης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα των σχέσεων Κράτους και Εκκλησίας.

Όπως είπε, «πρέπει να είμαστε τολμηροί» και τόνισε ότι δεν μπορεί «να δημιουργείται δεύτερο συμβολικό θεμέλιο δίπλα στη λαϊκή κυριαρχία. Το Σύνταγμα θεμελιώνεται στη λαϊκή κυριαρχία, στο όνομα του λαού, δεν χρειάζεται το «Eις τo όνoμα της Aγίας και Oμooυσίoυ και Aδιαιρέτoυ Tριάδoς». Αυτή η συμβολική διατύπωση παράγει αποτελέσματα, συνδυάζεται με την «επικρατούσα θρησκεία» του άρ. 3 ... όπως στην πρόσφατη νομολογία του ΣτΕ ότι το Σύνταγμα δεν διαπιστώνει πλειοψηφούσα αλλά αποδέχεται επικρατούσα θρησκεία έναντι των υπολοίπων. Αυτά δεν λύνονται με μεσοβέζικες λύσεις, γιατί ξανά πάμε σε δικαστήρια, εκεί λειτουργεί η «μακριά χειρ» της Εκκλησίας, λαμβάνονται αποφάσεις ... πρέπει το Σύνταγμα να κρίνει το θέμα καθαρά, με βάση και την κοινωνική ωρίμανση επί του θέματος».

Απέρριψε μία λύση όπου ερμηνευτική δήλωση στο Σύνταγμα θα διευκρίνιζε ότι «όταν λέμε ότι υπάρχει αυτό το καθεστώς στην Ελλάδα δεν εννοούμε εις βάρος άλλων», χαρακτηρίζοντάς την «λύση που καλύπτει την Εκκλησία, γιατί δεν λύνει τον γόρδιο δεσμό, που είναι ουσιαστικός και αφορά την δημοκρατική λειτουργία της κοινωνίας».

Όπως τόνισε ο κ. Φίλης, «σαφέστατα» πρέπει να καταργηθεί το άρ. 3, «αυτό αντανακλά και στην δημοκρατική συνείδηση της κοινωνίας, διαχρονικά, όχι μόνο σήμερα. Είναι από τα λίγα θέματα που υπήρχε πλειοψηφία στις δημοσκοπήσεις, ότι πρέπει να τελειώνουμε με το θέμα αυτό. Δεν βλάπτει τον απλό, θρησκευόμενο πολίτη, αντιθέτως κατοχυρώνει το δικαίωμά του».

Από την άλλη, όπως είπε χαρακτηριστικά, «τα οικονομικά είναι ένα μεγάλο θέμα»...

Το άρθρο 3 ορίζει:
1. Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Εκκλησία του Χριστού τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Είναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των εν ενεργεία Αρχιερέων και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Τόμου της κθ' (29) Ιουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928.

2. Το εκκλησιαστικό καθεστώς που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές του Κράτους δεν αντίκειται στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου.

3. Το κείμενο της Αγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο. Η επίσημη μετάφρασή του σε άλλο γλωσσικό τύπο απαγορεύεται χωρίς την έγκριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδας και της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη.


Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλα μείζονα θέματα που θα περιληφθούν στην συζήτηση είναι μεταξύ άλλων:

- ευθύνη υπουργών: Δεν μπορεί να υπάρχει προθεσμία με την οποία διασώζονται υπουργοί αν έχουν διαπράξει αδικήματα
- ασυλία βουλευτών: Πρέπει να αφορά πράξεις που σχετίζονται με την πολιτική δραστηριότητα, όχι εκτός αυτής
- συγκρότηση του πολιτεύματος
- θητείες των βουλευτών
- πολύ περιορισμένη ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας
- να μην διαλύεται η Βουλή όταν δεν μπορεί να εκλέξει ΠτΔ

Τέλος, υπάρχουν θέματα κοινωνικού χαρακτήρα, όπως το δικαίωμα των πολιτών στην ενέργεια, στην ύδρευση, στα κοινά αγαθά, και η υποχρέωση του κράτους να διασφαλίζει τα δίκτυα μέσα από τα οποία παρέχονται. Επίσης, τα εργασιακά, συνολικά μία αντίληψη αποτροπής νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Όπως τόνισε ο κ. Φίλης, «ο κίνδυνος (και στην Ευρώπη και στη χώρα μας) με το Ευρωσύνταγμα είναι η συνταγματοποίηση φιλελεύθερων πολιτικών. Εμείς θέλουμε ένα Σύνταγμα που να αποτρέπει νεοφιλελεύθερες πολιτικές, να τις αντικρούει».

Αποδιοργανώνεται το αφήγημα της «Ισχυρής Ελλάδας» του Σημίτη

Για την προφυλάκιση του ζεύγους Παπαντωνίου και ειδικά την «υπεράσπιση» που φαίνεται να παρέχουν πολλά ΜΜΕ στον πρώην πρωθυπουργό του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη, ο κ. Φίλης είπε ότι «ο Σημίτης δεν είναι εύκολο να εξηγήσει στον ελληνικό λαό πώς δύο κορυφαίοι υπουργοί του, επί της Άμυνας (Τσοχατζόπουλος και Παπαντωνίου) πιάστηκαν και παραπέμφθηκαν για μεγάλες υποθέσεις, μίζες, κτλ., στα εξοπλιστικά. Δεν μπορεί να υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τίποτε. Δεν γνώριζε; Εντάξει, αλλά η ευθύνη υπάρχει», ενώ «αυτή η κατάσταση είναι προφανές ότι αποδιοργανώνει ακόμη περισσότερο το αφήγημα της «ισχυρής Ελλάδας» που είχε φτιάξει η εκσυγχρονιστική πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ υπό τον Σημίτη».

«Αποδιοργανώνει επίσης και άλλα πρότυτπα, όπως το ότι ήταν απαραίτητοι οι εξοπλισμοί για την εθνική άμυνα και την πατρίδα ... πρέπει να ξέρουμε ότι οι εξοπλισμοί πρέπει να συμβαδίζουν και με διαφάνεια και με την δυνατότητα της χώρας, αλλιώς βουλιάζουμε όλοι μαζί», προσέθεσε.

Για τα περί παρεμβάσεων στην Δικαιοσύνη, τα οποία χαρακτήρισε «ανάξια σχολιασμού», σημείωσε ότι «προφυλακίζουμε κάποιον εάν κριθεί ότι μπορεί να κάνει και άλλες απάτες ή μπορεί να φύγει στο εξωτερικό ... ο κ. Παπαντωνίου έχει να αντιμετωπίσει δύο μείζονα θέματα. Πρώτον, έχει μπροστά του και άλλες ανοιχτές υποθέσεις, δεν είναι μεμονωμένη υπόθεση διαφθοράς αλλά σύμπλεγμα περιπτώσεων. Δεύτερον, δεν μπορεί μετά από 15 χρόνια που διερευνάται μία υπόθεση, με εμπόδια στην έρευνα (μυστηριωδώς βγήκαν μαρτυρίες εις βάρος του από τον φάκελο), να πέφτει στα μαλακά, χωρίς ένα μήνυμα στην κοινή γνώμη ότι η Δικαιοσύνη θα την ψάξει με τον πιο σαφή τρόπο».

Επιτροπές για όλα τα μυστικά κονδύλια

Για την «ιστορία με τον Κοτζιά και τον Καμμένο, προκύπτει ένα θέμα ελέγχου όλων των μυστικών κονδυλίων ... διαχρονικά υπάρχει θέμα αυθαιρεσίας. Περίπου οκτώ υπουργεία έχουν μυστικά κονδύλια, δεν είναι δυνατόν να μην είναι σε γνώση Επιτροπής στη Βουλή (έχει συγκροτηθεί για το υπουργείο Εξωτερικών, πρέπει να συγκροτηθεί για όλα τα υπουργεία). Πρέπει η Επιτροπή να ελέγχει κάτι περισσότερο από κωδικούς, να είναι διαβαθμισμένη», είπε ο κ. Φίλης «καθώς τα μυστικά κονδύλια είναι μία ιστορία όχι μόνο φαυλότητας αλλά και επικίνδυνων πολιτικών παιχνιδιών, μπορεί και εις βάρος της Δημοκρατίας. Μία κυβέρνηση της Αριστεράς είναι η μόνη που μπορεί να διασφαλίσει με θεσμικό τρόπο τον έλεγχο των μυστικών κονδυλίων και όχι μόνο στο ΥΠΕΞ». Από την άλλη πλευρά, εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα κυβερνητικής και πολιτικής σταθερότητας ... θα νομοθετήσουμε τα μέτρα της Θεσσαλονίκης, θα ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό ... έχει όμως σημασία αυτό να μην γίνεται μέσα σε κλίμα που παρενοχλεί πολιτικά την κυβέρνηση».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νίκος Φίλης: Να καταργηθεί το άρθρο 3 του Συντάγματος που αφορά τις σχέσεις Εκκλησίας- Πολιτείας"

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή - Μία ώρα πίσω τα ρολόγια

Αλλάζει κανονικά η ώρα τα ξημερώματα της ερχόμενης Κυριακής 28 Οκτωβρίου 2018 με τους δείκτες του ρολογιού να γυρίζουν μία ώρα πίσω.

Την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου στις 04:00 τα ρολόγια μας θα δείχνουν 03:00 σηματοδοτώντας για ακόμα μία χρονιά τη μετάβαση στην χειμερινή ώρα. Η φετινή εναλλαγή θερινής-χειμερινής ώρας περιβάλλεται από σύγχυση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες αναθεώρησης του ισχύοντος καθεστώτος με τις όποιες ενδεχόμενες αλλαγές να αφορούν στην επόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές ρυθμίσεις για τη θερινή ώρα, η ώρα πρέπει να αλλάζει δύο φορές τον χρόνο, ώστε να λαμβάνεται υπόψη η μεταβαλλόμενη διάρκεια του φωτός της ημέρας και να αξιοποιείται η διαθέσιμη ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια συγκεκριμένης περιόδου.

Τα περισσότερα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εφαρμόζουν εδώ και πολύ καιρό τις ρυθμίσεις για τη θερινή ώρα, οι οποίες χρονολογούνται, ως επί το πλείστον, από τον πρώτο και τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ή την πετρελαϊκή κρίση της δεκαετίας του 1970. Την εποχή εκείνη, οι ρυθμίσεις για τη θερινή ώρα στόχευαν κυρίως στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Ωστόσο, υπήρχαν και άλλοι παράγοντες, όπως η οδική ασφάλεια, οι αυξημένες δυνατότητες αναψυχής χάρη στη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας ή απλά η εναρμόνιση των εθνικών πρακτικών με αυτές των γειτονικών χωρών ή των κυριότερων εμπορικών εταίρων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλάζει η ώρα την Κυριακή - Μία ώρα πίσω τα ρολόγια"

Τριπλό έγκλημα στον Έβρο: Μάνα και οι δύο κόρες της τα θύματα έδειξε το DNA

Οι εκτιμήσεις του ιατροδικαστή Αλεξανδρουπολης Παύλου Παυλίδη ότι οι τρεις γυναίκες που είχαν βρεθεί σφαγιασμένες με πανομοιότυπα, μάλιστα, χτυπήματα στο λαιμό, είναι μια μητέρα και οι δύο ανήλικες κόρες της, επιβεβαιώθηκε από τις εξετάσεις στα δείγματα DNA που έγιναν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Τα τρία θύματα είχαν εντοπισθεί σε παρόχθια περιοχή του Εβρου, κοντά στο Πραγγί, πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Εως τώρα δεν έχει εντοπισθεί κανένα στοιχείο που να οδηγεί στην ταυτότητα των τριών γυναικών, αφού πάνω τους δεν έφεραν οποιοδήποτε έγγραφο, ενώ ακόμη και για την εθνικότητά τους, γίνονται εικασίες βάσει των χαρακτηριστικων τους: Εκτιμάται ότι είναι είτε Ιρανικής, είτε Αφγανικής καταγωγής.
Η εξιχνίαση της τριπλής δολοφονίας είναι εξαιρετικα δύσκολη, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για τα θύματα. Η αστυνομία περιορίζεται έως τώρα σε σενάρια, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι τα χτυπήματα που επέφεραν το θάνατο των τριών γυναικών ήταν πανομοιότυπα. Όπως έχει προκύψει μόνο ένα από τα θύματα έχει αμυντικά σημάδια, που δείχνουν ότι αντιστάθηκε στον δολοφόνο της. Η αστυνομία πάντως, προσδοκά να βρει μια άκρη σε ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην περιοχή που εντοπίσθηκαν τα τρία θύματα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τριπλό έγκλημα στον Έβρο: Μάνα και οι δύο κόρες της τα θύματα έδειξε το DNA"

«Αρκετά θετικό» το EWG στη μη περικοπή των συντάξεων -Οι απόφασεις τον Νοέμβριο

Θετικοί ως προς τη μη εφαρμογή του μέτρου της περικοπής των συντάξεων, εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Euroworking Group, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ καλά πληροφορημένη πηγή της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα, κατά τη χθεσινή συζήτηση για την Ελλάδα, το EWG ενημερώθηκε για την πρόθεση των ελληνικών αρχών να μην εφαρμόσουν την περαιτέρω περικοπή των συντάξεων κατά 1% που αποφασίστηκε το 2017 ως μέτρο «έκτακτης ανάγκης».

Η Ελλάδα, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ επιχειρηματολόγησε ότι ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,5% θα εκπληρωθεί χωρίς τη νέα περικοπή, η οποία εάν εφαρμοστεί θα οδηγήσει σε περισσότερη ανισότητα.

Σύμφωνα με την εν λόγω πηγή, τα κράτη-μέλη συμφώνησαν με την Ελλάδα στην ανάγκη για μέτρα ενίσχυσης της ανάπτυξης και ήταν «αρκετά θετικά» στη μη εφαρμογή της περικοπής.

Ωστόσο, δεν λήφθηκε η τελική απόφαση, καθώς κάποια κράτη-μέλη της Ευρωζώνης θα πρέπει να λάβουν πρώτα την έγκριση των κοινοβουλίων τους. Το ζήτημα θα βρίσκεται στην ατζέντα του έκτακτου Eurogroup της 19ης Νοεμβρίου.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "«Αρκετά θετικό» το EWG στη μη περικοπή των συντάξεων -Οι απόφασεις τον Νοέμβριο "

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Δεν δεχόμαστε συστάσεις από την Αθήνα για την οριοθέτηση της ΑΟΖ

Στην αντεπίθεση περνάει η Άγκυρα για το θέμα της οριοθέτησης της ΑΟΖ ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή που εξέδωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Χαμί Ακσόι, σχολιάζοντας τη χθεσινή ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, διαμηνύει ότι η Τουρκία δεν θα δεχθεί συστάσεις από την Αθήνα.

Η ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει τα εξής:

«Αναφορικά με την οριοθέτηση των περιοχών ναυτικής δικαιοδοσίας, η Τουρκία, όπως ίσχυε και στο παρελθόν, θα συνεχίσει να ενεργεί σύμφωνα με δίκαιες αρχές και όλες τις σχετικές ειδικές περιστάσεις.

Σε αυτό το πνεύμα, δεν υπάρχει κάποια συμβουλή που θα μπορούσαμε να δεχθούμε από την Ελλάδα σχετικά με τις τεχνικές οριοθέτησης στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

Υπενθυμίζεται ότι εχθές, το ελληνικό υπ. Εξωτερικών, επεσήμανε με ανακοίνωση ότι «η οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ στο σύνολό της, θα καθοριστεί βάσει του διεθνούς δικαίου και ασφαλώς όχι λαμβάνοντας υπόψη ανυπόστατες και αυθαίρετες θεωρίες που υιοθετεί η παραβάτις του διεθνούς δικαίου Τουρκία».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκικό ΥΠΕΞ: Δεν δεχόμαστε συστάσεις από την Αθήνα για την οριοθέτηση της ΑΟΖ"

Σαφάρι στο εξωτερικό για ανεύρεση φοροφυγάδων εξαπολύει η Εφορία

Θησαυρό εκτός Ελλάδος αναζητούν οι φοροελεγκτικές αρχές. Με όπλο τις λίστες με καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό ξεκινάει το σκανάρισμα προκειμένου να βρεθούν εκείνοι που δεν έχουν δηλώσει τα εν λόγω εισοδήματα και να επιβληθούν οι προβλεπόμενοι φόροι και πρόστιμα.

Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων παρέλαβαν τον Σεπτέμβριο τις λίστες από περισσότερες από 80 χώρες, με στοιχεία, που αφορούν στο έτος 2017, για φορολογουμένους με καταθέσεις και χρηματοοικονομικά προϊόντα στο εξωτερικό, τα οποία έστειλαν στην Ελλάδα χώρες της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ στο πλαίσιο της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών.

Σύντομα θα ξεκινήσουν οι διασταυρώσεις των φορολογικών δεδομένων προκειμένου να εντοπιστούν όσοι φυγάδευσαν στο εξωτερικό καταθέσεις που είχαν κρύψει από τα μάτια της Εφορία. Στο στόχαστρο των φοροελεγκτών βρίσκονται:

1. Λογαριασμοί Θεματοφυλακής, δηλαδή μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια.
2. Καταθετικοί λογαριασμοί
3. Ασφαλιστήρια συμβόλαια με αξία εξαγοράς ή ασφαλιστήρια συμβόλαια προσόδων.
4. Ακαθάριστα ποσά τόκων, μερισμάτων και λοιπών εισοδημάτων που προέκυψαν σε σχέση με τα περιουσιακά στοιχεία που τηρούνται στον Δηλωτέο Λογαριασμό.
5. Ακαθάριστα έσοδα από την πώληση ή εξαγορά χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων που καταβλήθηκαν ή πιστώθηκαν στον Δηλωτέο Λογαριασμό κατά το έτος αναφοράς.

Το σύστημα Αυτόματης Ανταλλαγής Πληροφοριών, το οποίο έχει ήδη ενεργοποιηθεί στη χώρα μας από το 2017, επιτρέπει στις φορολογικές αρχές να λαμβάνει πληροφορίες από 100 χώρες για τις κινήσεις των χρηματοοικονομικών λογαριασμών Ελλήνων φορολογουμένων στις τράπεζες των χωρών αυτών. Παράλληλα, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να στέλνει στις φορολογικές αρχές των 100 αυτών χωρών στοιχεία και πληροφορίες για τους χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς που έχουν στη χώρα μας οι δικοί τους φορολογούμενοι.

Η πρώτη ελεγκτική κίνηση που κάνουν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ μόλις λάβουν τα στοιχεία, είναι η ταυτοποίηση των καταθετών εξωτερικού προκειμένου να συνταχθεί μια λίστα με τους ΑΦΜ που θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα. Για τις υποθέσεις που κρίνονται ύποπτες ακολουθεί το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα και έλεγχος και σύγκριση με τα ποσά εισοδήματος που δήλωσαν στις φορολογικές τους δηλώσεις. Αν τα ποσά δεν δικαιολογούνται τότε θα πέσουν καμπάνες με τη μορφή φόρων και προστίμων. Στην περίπτωση αυτή, οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν κατά 40% τα πρόστιμα. Αρκεί να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση, να δηλώσουν τα ποσά που δεν έχουν «κρύψει» και να πληρώσουν το φόρο εντός 30 ημερών.

Ο έλεγχος των χιλιάδων φορολογικών κατοίκων Ελλάδας που διαθέτουν καταθέσεις, μετοχές και άλλα κινητά περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό μπαίνει στην τελική ευθεία. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει ολοκληρώσει την επεξεργασία και οριστικοποίηση των σχετικών αρχείων που έχει λάβει από ξένες χώρες και προχωρά τις διαδικασίες για τους ελέγχους.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαφάρι στο εξωτερικό για ανεύρεση φοροφυγάδων εξαπολύει η Εφορία"

Ευρεία σύσκεψη στη Ζάκυνθο για την εκτίμηση των συνεπειών του σεισμού

Ευρεία σύσκεψη παρουσία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρου Γαλιατσάτου, του δημάρχου Ζακύνθου, Παύλου Κολοκοτσά και εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων θα πραγματοποιηθεί στις 13.00 στο νησί για την εκτίμηση της κατάστασης και τη σχεδίαση των ενεργειών αντιμετώπισης των συνεπειών από τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ.
Ζάκυνθος: Υλικές ζημιές από τα 6,4 Ρίχτερ
Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας ενεργοποιήθηκαν άμεσα για την αντιμετώπιση των άμεσων συνεπειών του σεισμού, ενώ οι Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.
Όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία, η σεισμική δόνηση προκάλεσε υλικές ζημιές χωρίς να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ενώ προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και σε μικρής έκτασης κατολισθητικά φαινόμενα, έχουν ήδη αντιμετωπιστεί.
EURONEWS
Υλικές ζημιές από τον ισχυρό σεισμό στη Ζάκυνθο
Στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο αποτελούμενο από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Ταφύλλη, από την Ειδική Γραμματέα Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Φωτεινή Παντιώρα, τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα, καθώς και στελέχη της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Με την ίδια αποστολή, στη Ζάκυνθο μεταβαίνει κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (ΔΑΕΦΚ), για τη διενέργεια ελέγχων στατικότητας στα κτήρια και την καταγραφή των ζημιών από τη σεισμική δόνηση.
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρεία σύσκεψη στη Ζάκυνθο για την εκτίμηση των συνεπειών του σεισμού"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news