facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Μπαμπινώτης: Χρειάζεται δυναμική αντίσταση από τα Πανεπιστήμια για να "ξυπνήσει" η Πολιτεία (βίντεο)

Κραυγή αγωνίας από τον πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργο Μπαμπινιώτη ο οποίος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου διατύπωσε τη δική του πρόταση για την κατάσταση που επικρατεί στα Πανεπιστήμια.

"Με πείρα 40 χρόνων που έχω στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση βγήκα να πω κάτι που μπορεί να ταρακουνήσει την Πολιτεία. Όλα μαζί τα Πανεπιστήμια, σε μια μορφή αντίστασης, να αναστείλουν προσωρινά τη λειτουργία τους δείχνοντας ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση... Συμβαίνουν πράγματα εκβιασμοί και βιασμοί, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών, εξωπανεπιστημιακά στοιχεία, πάντοτε υπήρχαν κάποια θέματα μεμονωμένα, αλλά τώρα η κατάσταση δεν ελέγχεται. Δεν γίνεται ο πρύτανης και οι πρυτανικές Αρχές να κάνουν περιπολίες και να είναι στο τηλέφωνο και να καλούν, ποιον να καλούν... Να υπάρξει δυναμική αντίσταση των Πανεπιστημίων, να καταλάβει η Πολιτεία ότι δεν μπορεί να είναι θεατής σε μια κατάσταση, η οποία διαρκώς κλιμακώνεται, εδραιώνεται και οδηγεί το δημόσιο Πανεπιστήμιο σε πλήρη απαξίωση που δεν του αξίζει" υπογράμμισε ο κ. Μπαμπινιώτης.

Όπως πρόσθεσε: "Υπάρχει ένα υπουργείο Παιδείας, ένα υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπάρχουν εισαγγελικές Αρχές. Πρέπει να γίνει κάτι φοβερό και να θρηνήσουμε θύματα για να μπορέσουν να πάρουν ενεργό ρόλο; Γι' αυτό αισθάνθηκα την ανάγκη ως πανεπιστημιακός καθηγητής εδώ και 40 χρόνια και πρύτανης του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου για έξι χρόνια και να πω στους συναδέλφους μου φτάνει ως εδώ, συνασπιστείτε και εκφράσετε μια έντονη διαμαρτυρία που εγώ δεν βλέπω ότι μπορεί να είναι κάτι άλλο από ένα προσωρινό κλείσιμο των Πανεπιστημίων"

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:



enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπαμπινώτης: Χρειάζεται δυναμική αντίσταση από τα Πανεπιστήμια για να "ξυπνήσει" η Πολιτεία (βίντεο)"

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Νόμιμες οι ατομικές συμβάσεις στα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο πήρε σήμερα θέση υπέρ της επιλογής των διοικήσεων δημόσιων ελληνικών νοσοκομείων να προχωρήσουν στη σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη των αναγκών τους στους τομείς της εστιάσεως, της σιτίσεως και της καθαριότητας .

Συγκεκριμένα, με την σημερινή απόφαση C-260/17, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε ότι οι ατομικές συμβάσεις εργασίας για την καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη εξαιρούνται από την οδηγία περί δημοσίων συμβάσεων.

Επίσης έκρινε ότι με την απόφαση των νοσοκομείων να συνάψουν συμβάσεις εργασίας δεν παραβιάζονται οι αρχές της ίσης μεταχείρισης, της διαφάνειας και της αναλογικότητας.

Η υπόθεση C‑260/17 αφορούσε αίτηση προδικαστικής αποφάσεως δυνάμει του άρθρου 267 ΣΛΕΕ, που υπέβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας (Ελλάδα) με απόφαση της 11ης Μαΐου 2017, η οποία περιήλθε στο Δικαστήριο στις 16 Μαΐου 2017, στο πλαίσιο της δίκης «Ανοδική Services ΕΠΕ κατά ΓΝΑ Ο Ευαγγελισμός – Οφθαλμιατρείο Αθηνών – Πολυκλινική, Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς – (ΓΟΝΚ) «Οι Άγιοι Ανάργυροι» ».

Η αίτηση αυτή υποβλήθηκε στο πλαίσιο δύο ένδικων διαφορών μεταξύ της Ανοδική Services ΕΠΕ, αφενός, και του ΓΝΑ Ο Ευαγγελισμός – Οφθαλμιατρείο Αθηνών – Πολυκλινική και του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς – (ΓΟΝΚ) «Οι Άγιοι Ανάργυροι» , αφετέρου, σχετικά με αποφάσεις που έλαβαν τα διοικητικά συμβούλια των εν λόγω δημόσιων νοσοκομείων περί συνάψεως ατομικών συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη των αναγκών τους στους τομείς της εστιάσεως, της σιτίσεως και της καθαριότητας.

Δείτε το πλήρες κείμενο της δικαστικής απόφασης εδώ.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Νόμιμες οι ατομικές συμβάσεις στα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία"

DW:«Όλο και περισσότερες εταιρείες εγκαταλείπουν την Ελλάδα»

Πλήθος σχολίων για ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα, όπως την αποχώρηση επιχειρήσεων από τη χώρα, το ονοματολογικό αλλά και τις ελληνογερμανικές σχέσεις στις σελίδες του γερμανόφωνου Τύπου.

«Υψηλή φορολογία, διαφθορά, έλλειψη διαφάνειας – όλο και περισσότερες εταιρείες εγκαταλείπουν την Ελλάδα» - αυτός είναι ο τίτλος άρθρου της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt. Σε αυτό γίνεται αναφορά σε αρκετές ελληνικές επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα στην ΤΙΤΑΝ, που μεταφέρουν την έδρα τους από την Ελλάδα σε άλλες χώρες. «Μπορεί η Ελλάδα να άφησε πίσω της τα οκτώ χρόνια της ύφεσης και η οικονομία να αναπτύσσεται και πάλι τα τελευταία έξι συνεχόμενα τρίμηνα. Επίσης τον Αύγουστο η Αθήνα ολοκλήρωσε το πρόγραμμα στήριξης και η χώρα καλείται να σταθεί πλέον οικονομικά στα πόδια της και με αφορμή το τέλος του προγράμματος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο για ‘λύτρωση' και το ξεκίνημα μιας ‘νέας εποχής'. Ωστόσο η έξοδος συνεχίζεται. Από τη χώρα δε φεύγουν μόνο παραδοσιακές επιχειρήσεις όπως η ΤΙΤΑΝ. Και οι επενδυτές αρχίζουν να έχουν ενδοιασμούς. Την περασμένη εβδομάδα η αμερικανική Blackrock πάγωσε τα σχέδια για την ανέγερση ενός μεγάλου εμπορικού και ψυχαγωγικού συγκροτήματος στην Αθήνα. Το συνολικό ύψους της επένδυσης για το πρότζεκτ ‘Academy Gardens' υπολογίζονταν στα 300 εκ. ευρώ. Έντεκα ολόκληρα χρόνια η Blackrock παιδευόταν με τις ελληνικές αρχές αδειοδότησης. Η αποχώρηση της εταιρείας, σύμφωνα με την ίδια, οφείλεται μεταξύ άλλων στο ‘αρνητικό οικονομικό κλίμα'».
Παρακάτω ο αρθρογράφος αναφέρεται σε συγκεκριμένα προβλήματα του επιχειρηματικού κλάδου στην Ελλάδα, όπως αυτά καταγράφονται σε πρόσφατη έρευνα: «Υψηλή φορολογία, διαφθορά και έλλειψη διαφάνειας: αυτά είναι τα μεγαλύτερα εμπόδια τα οποία αντιμετωπίζουν επιχειρηματίες στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Πρόσθετοι επιβαρυντικοί παράγοντες, σύμφωνα με την έρευνα, είναι η πολιτική αβεβαιότητα, οι συνέπειες της οκταετούς ύφεσης, οι αναποτελεσματικοί θεσμοί και η αβεβαιότητα για την υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που εκκρεμούν».
«Το πολιτικό κλίμα δηλητηριάζει» το ονοματολογικό
«Το πολιτικό κλίμα συνεχίζει να δηλητηριάζει το ζήτημα και στις δυο πλευρές των συνόρων»
«Το πολιτικό κλίμα συνεχίζει να δηλητηριάζει το ζήτημα και στις δυο πλευρές των συνόρων»
Στο ζήτημα του ονοματολογικού μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ αναφέρεται άρθρο της ελβετικής εφημερίδας Neue Zürcher Zeitung. Σε αυτό επισημαίνονται οι πολιτικές συνέπειες της συμφωνίας και στις δυο χώρες. Συγκεκριμένα για την Ελλάδα το άρθρο αναφέρει: «Ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος δεν κρύβει την απορριπτική του στάση όσον αφορά μια συμβιβαστική λύση. Παρ’ όλα αυτά ο Τσίπρας αποφεύγει μια ανοιχτή αντιπαράθεση με τον κυβερνητικό του εταίρο αφού οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πιθανές πρόωρες εκλογές θα στοίχιζαν στον ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία. Σε αυτά τα συμφραζόμενα ταιριάζει και η παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, αρχιτέκτονα της συμφωνίας, μετά από έντονη λογομαχία με τον υπουργό Άμυνας Καμμένο, κατά την οποία όπως εξήγησε ο Κοτζιάς, δεν έλαβε αρκετή υποστήριξη από τον πρωθυπουργό. 
Ο συμβιβασμός μεταξύ Ελλάδας και ‘Μακεδονίας' για το όνομα ξεπέρασε ένα σημαντικό πρώτο εμπόδιο. Το πολιτικό κλίμα όμως συνεχίζει να δηλητηριάζει το ζήτημα και στις δυο πλευρές των συνόρων».
Μπάρτλε: Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της
Ο νέος εντεταλμένος για την Ελληνογερμανική Συνεργασία σε Επίπεδο Δήμων και Περιφερειών Νόρμπερτ Μπάρτλε.
Ο νέος εντεταλμένος για την Ελληνογερμανική Συνεργασία σε Επίπεδο Δήμων και Περιφερειών Νόρμπερτ Μπάρτλε.
Βέβαιος ότι «η Ελλάδα θα τα καταφέρει» και θα αφήσει οριστικά την κρίση πίσω της εμφανίζεται ο νέος εντεταλμένος για την Ελληνογερμανική Συνεργασία σε Επίπεδο Δήμων και Περιφερειών Νόρμπερτ Μπάρτλε. Σε συνέντευξή του στην Stuttgarter Zeitung ο διάδοχος του Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ και νέος υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης κάνει λόγο για μια νέα αρχή στις ελληνογερμανικές σχέσεις μετά το τεταμένο κλίμα των τελευταίων ετών που σημαδεύτηκε από την αναβίωση παλιών κλισέ. «Το κλίμα άλλαξε και λόγω της ολοκλήρωσης του τελευταίου προγράμματος διάσωσης. Η Ελλάδα αναπτύσσεται θετικά και στέκεται στα πόδια της».
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι υπάρχει βελτίωση του κλίματος και σε πολιτικό επίπεδο, κάνοντας μάλιστα λόγο και για «χαλαρή ατμόσφαιρα» μεταξύ της καγκελαρίου και του έλληνα πρωθυπουργού. «Η Άγκελα Μέρκελ συνομιλεί συχνά τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα. Και εκεί ξεπεράστηκαν προκαταλήψεις». Ο κ. Μπάρτλε αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο ότι «ο κ. Τσίπρας όρισε προσωπικά τη Ρένα Δούρου ως εντεταλμένη της ελληνικής κυβέρνησης για την Ελληνογερμανική Συνέλευση. Αυτό δεν υπήρχε παλαιότερα. Το ορόσημο αυτό αλλάζει τη βάση της συνεργασίας μας σε τοπικό επίπεδο. Διότι πολλά προγράμματα χρειάζονται την έγκριση της κεντρικής κυβέρνησης. Έτσι ανοίγουν νέοι δρόμοι, διότι με την εντεταλμένη έχουμε πρόσβαση στα υπουργεία».
Ο νέος εντεταλμένος της Αγκ. Μέρκελ για την ελληνογερμανική συνεργασία παραδέχεται πάντως ότι στη Γερμανία εξακολουθούν να υπάρχουν προκαταλήψεις «περί υπερχρεωμένων Ελλήνων, για παράδειγμα, που δεν προοδεύουν. Δεν αντιλαμβάνονται όλοι τα όσα έχουν γίνει στη χώρα. Είναι σημαντικό για εμένα να περάσει αυτό το μήνυμα σε τοπικό επίπεδο: ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Αυτό πρέπει να το ενισχύουμε και όχι να το υπονομεύουμε».
Στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι η επόμενη, 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη στις αρχές Νοεμβρίου.
«Σκιές πάνω στον Mr. Euro»
«Σήμα κατατεθέν του είναι το πλατύ χαμόγελο και τα αστραφτερά δόντια. Το αργότερο την περασμένη Τρίτη όμως […] του κόπηκε το χαμόγελο»
«Σήμα κατατεθέν του είναι το πλατύ χαμόγελο και τα αστραφτερά δόντια. Το αργότερο την περασμένη Τρίτη όμως […] του κόπηκε το χαμόγελο»
Υπό τον τίτλο «Σκιές πάνω στον Mr. Euro» η Sächsische Zeitung αναφέρει ότι ο άνθρωπος που οδήγησε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη κατηγορείται τώρα για ύποπτες συναλλαγές.
«Σήμα κατατεθέν του είναι το πλατύ χαμόγελο και τα αστραφτερά δόντια. Το αργότερο την περασμένη Τρίτη όμως […] του κόπηκε το χαμόγελο. Ο άνθρωπος που οδήγησε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη προφυλακίστηκε για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος».
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «με την εισαγωγή του Ευρώ ο Παπαντωνίου έγραψε ιστορία στην Ελλάδα. Ως υπουργός Οικονομικών είχε την ευθύνη για την τελευταία μεγάλη υποτίμηση της Δραχμής κατά 14%».
dw
Διαβάστε Περισσότερα » "DW:«Όλο και περισσότερες εταιρείες εγκαταλείπουν την Ελλάδα»"

Γαβρόγλου: Το αίτημα να κλείσουν τα πανεπιστήμια δεν βοηθάει τη δημοκρατία

«Το αίτημα να κλείσουν όλα τα Πανεπιστήμια, αυτή τη στιγμή, δεν βοηθάει τη δημοκρατία» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του πρώην πρύτανη, Γιώργου Μπαμπινιώτη, για γενική προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των πανεπιστημίων και υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να γενικεύεται η συζήτηση για ζητήματα που έχουν συγκεκριμένα ΑΕΙ.

«Το αίτημα να κλείσουν όλα τα Πανεπιστήμια, αυτή τη στιγμή, δεν βοηθάει ούτε τη δημοκρατία αλλά ούτε και μία δημοκρατική συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολύ συγκεκριμένα Πανεπιστήμια, γιατί ας μην τα γενικεύουμε όλα. Κι αυτό αν θέλετε είναι η κριτική μου στον κύριο Μπαμπινιώτη και η κριτική μου στον κύριο Μητσοτάκη. Ότι θέλουν να προβάλουν μία χώρα όπου τα Πανεπιστήμιά της είναι ρημαδιό», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι ο κ. Μπαμπινιώτης «έχει ελλιπή ενημέρωση» και σχολίασε ότι «ο χρονικός συνδυασμός το να γίνεται αυτό μία μέρα μετά το κάλεσμα του κ. Μητσοτάκη να γίνουν όλα τα Ιδρύματα αστυνομοκρατούμενα δεν βοηθάει κανέναν».

Ακόμη, υπογράμμισε ότι «πρέπει κανείς να σέβεται και την ιστορία του -όλοι μας, όχι μόνο ο κ. Μπαμπινιώτης- και να υπάρχει μία στοιχειώδης συνέπεια» και αναφέρθηκε σε δύο περιστατικά κατά το διάστημα που ο κ. Μπαμπινιώτης ήταν υπουργός Παιδείας:

«Ήταν υπουργός Παιδείας όταν έγιναν δυο συγκλονιστικά πράγματα σε αυτόν τον τόπο. Πρώτον το "κούρεμα των ομολόγων". Τα πανεπιστήμια από 120 εκατ. αποθεματικά που είχαν, έπεσαν στα 33 εκατ. Ήρθαν τότε, όλοι οι πρυτάνεις στον κ. Μπαμπινιώτη και του ζήτησαν μία μέρα να κλείσει το πανεπιστήμιο για συμβολικούς λόγους και ο κ. Μπαμπινιώτης αρνήθηκε. Το άλλο είναι όταν ο κ. Μητσοτάκης έβγαλε σε διαθεσιμότητα χιλιάδες εργαζόμενους διοικητικούς και στα πανεπιστήμια. Και τότε ζητήθηκε για λόγους συμβολικούς να κλείσουν τα πανεπιστήμια και ο κύριος Μπαμπινιώτης πάλι αρνήθηκε» σχολίασε.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Γαβρόγλου: Το αίτημα να κλείσουν τα πανεπιστήμια δεν βοηθάει τη δημοκρατία"

Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας φέρνει το Ευρωκοινοβούλιο

Τη μείωση των εκπομπών ρύπων στον τομέα των μεταφορών και σε δικαιότερα τέλη κυκλοφορίας, στοχεύει σχέδιο που ενέκρινε σήμερα το Ευρωκοινοβούλιο κατά την Ολομέλεια στο Στρασβούργο.

Οι διατάξεις αυτές θα διέπουν τους φόρους που τα κράτη μέλη της ΕΕ επιβάλλουν ήδη ή πρόκειται να εισάγουν στους δρόμους που αποτελούν μέρος του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών.

Τώρα εναπόκειται στους υπουργούς της ΕΕ να υιοθετήσουν αυτή τη θέση, ώστε οι διαπραγματεύσεις σχετικά με την τελική έκδοση των διατάξεων να μπορέσουν να ξεκινήσουν με το Συμβούλιο.

Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα οχήματα φορολογούνται ανάλογα με την πραγματική τους οδική χρήση και τη ρύπανση που προκαλούν, σύμφωνα με την πρόταση του Ευρωκοινοβουλίου, η τιμολόγηση των οδικών μεταφορών θα πρέπει να βασίζεται στην απόσταση και, συγκεκριμένα από το 2023 για βαρέα επαγγελματικά οχήματα και φορτηγά άνω των 2.4 τόνων και από το 2027 για ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, φορτηγά και μικρά λεωφορεία.

Ακόμη, προκειμένου να ενθαρρυνθεί η χρήση φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων, οι χώρες της ΕΕ πρέπει να ορίσουν συντελεστές τιμολόγησης οδικών μεταφορών με βάση τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα.

Από το 2021, εάν ένα κράτος μέλος επιβάλλει τέλη στα βαρέα οχήματα και στα φορτηγά μεταφοράς τροφίμων, θα πρέπει επίσης να ισχύει μια «επιβάρυνση εξωτερικού κόστους» – μια χρέωση για την ατμοσφαιρική ή ηχητική ρύπανση. Από το 2026, αν εφαρμόζεται τέλος εξωτερικού κόστους σε οποιοδήποτε τμήμα της οδού, θα πρέπει να ισχύει και για άλλες κατηγορίες οχημάτων.

Για να καταργηθούν οι απαλλαγές που επιτρέπονται βάσει των ισχυόντων κανόνων, εάν ένα κράτος μέλος χρησιμοποιεί τέλη κυκλοφορίας , θα πρέπει να τα εφαρμόσει από το 2020 σε όλα τα βαρέα οχήματα και τα φορτηγά που χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για τις οδικές μεταφορές αγαθών.

Οι ισχύουσες διατάξεις επιτρέπουν στις χώρες της ΕΕ να εξαιρούν τα βαρέα επαγγελματικά οχήματα 12 τόνων, καθώς και τα λεωφορεία και πούλμαν.

Οι νέοι κανόνες θα επιτρέψουν στις χώρες της ΕΕ να προβλέψουν μειώσεις, για παράδειγμα για τους συχνούς χρήστες ελαφρών οχημάτων σε περιοχές που δεν είναι πυκνοκατοικημένες ή στα προάστια των πόλεων.

Επιπλέον, το σχέδιο κανόνων προβλέπει όρια τιμών για βραχυπρόθεσμη χρήση σημάτων που μπορούν να επιβληθούν στους οδηγούς επιβατικών αυτοκινήτων, με στόχο να εξασφαλιστεί η δίκαιη μεταχείριση των περιστασιακών χρηστών και των οδηγών από άλλες χώρες της ΕΕ.

Τα αυτοκόλλητα σήματα πρέπει επίσης να είναι διαθέσιμα για μικρότερες περιόδους -μιας ημέρας και μιας εβδομάδας

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας φέρνει το Ευρωκοινοβούλιο"

FT: Η σύγκρουση Ρώμης – Βρυξελλών θυμίζει την Ελλάδα του 2015

Η διένεξη Ιταλίας – ΕΕ για τον ελλειμματικό ιταλικό προϋπολογισμό θυμίζει την αντιπαράθεση του 2015 ανάμεσα στις Βρυξέλλες και την τότε νεοεκλεγείσα ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γράφουν την Πέμπτη οι Financial Times.

Και στην περίπτωση της Ιταλίας, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι φαίνεται πως θα επιλέξουν την ίδια τακτική που εφάρμοσαν τότε και στην Ελλάδα: να αφήσουν τους λαϊκιστές να λένε τα δικά τους μέχρι να γίνουν αφόρητες οι πιέσεις των αγορών.

Η συντάκτρια του άρθρου Ιζαμπέλ Ματέο υ Λάγο, πρώην αξιωματούχος του ΔΝΤ και νυν στέλεχος της Blackrock, αναγνωρίζει ότι η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα. Σε αντίθεση με την Ελλάδα του 2015, η οποία αντιμετώπιζε υψηλά ελλείμματα και «ζούσε πέρα από τις δυνατότητές της», η Ιταλία έχει σήμερα πρωτογενές πλεόνασμα και θετικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Και αυτό σημαίνει ότι οι πιέσεις των αγορών –μέσω της ανόδου της απόδοσης των ιταλικών ομολόγων- θα αργήσουν περισσότερο να φτάσουν σε σημείο καμπής.

Επιπλέον, ενδεχόμενη απειλή της Ιταλίας για αποχώρηση από την ευρωζώνη θα ήταν «πιο αξιόπιστη» σε σχέση με την περίπτωση της Ελλάδας, καθώς στην Ιταλία υπάρχει μικρότερη στήριξη της κοινής γνώμης για παραμονή στο ευρώ, και επιπλέον η οικονομία της Ιταλίας συνεισφέρει στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

Η Ιταλία, επισημαίνει το άρθρο, έχει σχεδόν δεκαπλάσιο ΑΕΠ, κάτι που πολλοί θεωρούν ότι σημαίνει ότι η διάσωση της χώρας θα ήταν δυσκολότερη. Αυτό όμως, «δεν είναι απαραίτητα ορθό σε έναν κόσμο όπου οι απευθείας νομισματικές συναλλαγές (αγορά κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης) βρίσκονται στα βιβλία της ΕΚΤ».

Επιπλέον, οι εταίροι της Ιταλίας θα ήταν πιθανώς πιο θετικοί στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χρέους, το οποίο διακρατείται κυρίως από Ιταλούς πολίτες και όχι από κυβερνήσεις της Ευρωζώνης.

Υπάρχουν όμως δύο παράμετροι που κάνουν την αντιπαράθεση Ρώμης – Βρυξελλών να θυμίζει την ελληνική κρίση χρέους: πρώτον, η τύχη της Ιταλίας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πορεία του τραπεζικού συστήματός της. Και δεύτερον, η Ευρωζώνη παραμένει ευάλωτη στον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης

«Μια παρατεταμένη αντιπαράθεση θα έφερνε στην επιφάνεια την αδυναμία της Ευρωζώνης να σταματήσει ένα bank run, και θα έφερνε πρόωρο τέλος στην ανάκαμψη, με περιορισμένο χώρο αντίδρασης με νομισματικές και δημοσιονομικές πολιτικές».

«Επομένως, παρόλο που η Ευρωζώνη μπορεί να εύχεται να εκτεθεί η Ιταλία σε μεγαλύτερη πίεση από τις αγορές, μπορεί τελικά να το μετανιώσει όταν αυτό συμβεί».

Η λύση για να αντιμετωπίσει η Ευρωζώνη τις συνέπειες ενδεχόμενης κρίσης, σύμφωνα με την Ιζαμπέλ Ματέος υ Λάγο, είναι η υιοθέτηση εργαλείων του ESM που θα προσέφεραν στις υγιείς χώρες της Ευρωζώνης άμεση πρόσβαση στη δυνατότητα αγοράς κρατικών ομολόγων, καθώς και η παροχή συλλογικής ασφάλειας έναντι του bank run σε θεσμούς που πληρούν ορισμένα κριτήρια.

Μέχρι να συμβεί αυτό «τα μαύρα σύννεφα πάνω από την Ιταλία θα καλύπτουν σαν πέπλο της προοπτικές ολόκληρης της Ευρώπης».

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "FT: Η σύγκρουση Ρώμης – Βρυξελλών θυμίζει την Ελλάδα του 2015"

Ο Ντόναλντ Τραμπ στηρίζει την ιταλική κυβέρνηση: «Συμφωνώ 100% με την γραμμή της»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε απόψε την κυβέρνηση της Ιταλίας και τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, υποστηρίζοντας ότι «εργάζεται πολύ σκληρά» για την οικονομία της χώρας του και θα πετύχει.

Το σχόλιο αυτό αναρτήθηκε στο Twitter λίγες ημέρες αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε τον προϋπολογισμό της Ιταλίας για το 2019 με το σκεπτικό ότι παραβιάζει τους ευρωπαϊκούς κανόνες και ζήτησε από τη Ρώμη να υποβάλει ένα νέο προσχέδιο μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι συμφωνεί «100%» με την Ιταλία στη σκληρή γραμμή που ακολουθεί η χώρα αυτή στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ντόναλντ Τραμπ στηρίζει την ιταλική κυβέρνηση: «Συμφωνώ 100% με την γραμμή της»"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω των παρελάσεων

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με την αστυνομία, την Κυριακή, σε όλους τους δήμους της Αττικής, λόγω των παρελάσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, στους Δήμους Αθηναίων και Πειραιά η κυκλοφορία των οχημάτων θα διακοπεί νωρίτερα, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, στις εξής οδούς και λεωφόρους:


  • Δήμος Αθηναίων (κεντρική παρέλαση), από τις 09:00 μέχρι το τέλος της παρέλασης: Λ. Βασ. Αμαλίας, και Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος τους και στις καθέτους αυτών μέχρι την πρώτη παράλληλο. Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
  • Δήμος Αθηναίων (Δοξολογία στον Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών), από τις 06:00 μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων: Μητροπόλεως, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό. Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Δήμος Πειραιά, από τις 06:00 μέχρι τις 14:00: 34ου Πεζικού Συντάγματος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Ελ. Βενιζέλου. Ηρώων Πολυτεχνείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου και 2ας Μεραρχίας. Βασ. Γεωργίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Εθν. Αντιστάσεως και Γρηγ. Λαμπράκη.


newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω των παρελάσεων"

Σύλληψη δύο αστυνομικών για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης παράτυπων μεταναστών

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ στη Βόρειο Ελλάδα, για την εξάρθρωση σπείρας που διευκόλυνε την είσοδο στην χώρα, από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, παράτυπων μεταναστών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία, έως αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί δύο αστυνομικοί και ένας ιδιώτης.

Διαβάστε Περισσότερα » "Σύλληψη δύο αστυνομικών για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης παράτυπων μεταναστών"

Ανοικτή επιστολή Μπαμπινιώτη: Κλείστε προσωρινά όλα τα Πανεπιστήμια!

Ανοικτή επιστολή του καθηγητή Γλωσσολογίας και πρώην πρύτανη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα στα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Την κατάσταση που επικρατεί στα Πανεπιστήμια θίγει σε ανοικτή επιστολή του ο καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Μπαμπινιώτης, προτείνοντας ως έσχατη λύση, ακόμη και την προσωρινή αναστολή λειτουργίας όλων των ΑΕΙ.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

«Οι πρυτανικές αρχές και οι Σύγκλητοι των Πανεπιστημίων έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Οχι μόνον αδυνατούν πλέον εξ αντικειμένου να ελέγξουν την κατάσταση, αλλά χρεώνονται και μια «κατάντια» στην εικόνα των Πανεπιστημίων εντός και εκτός Ελλάδος που δεν την αξίζουν τα ελληνικά πανεπιστήμια, δοθέντος ότι η ελληνική Ανώτατη Εκπαίδευση παιδευτικά-επιστημονικά εξακολουθεί να διατηρεί ένα υψηλό επίπεδο με ένα πολύ καλό επιστημονικό δυναμικό.

Οι Πρυτάνεις και τα μέλη των Συγκλήτων —με ενεργοποίηση και τής Συνόδου των Πρυτάνεων— δεν μπορούν στην πράξη προ τής πρωτοφανούς αυτής καταστάσεως να λάβουν κανένα άλλο αποτελεσματικό μέτρο από το να αποφασίσουν γενική προσωρινή αναστολή τής λειτουργίας των πανεπιστημίων μέχρι να ληφθούν αποφάσεις από την υπεύθυνη Πολιτεία και να εφαρμοσθούν μέτρα από τους αρμοδίους που θα άρουν την απαράδεκτη, μειωτική και εξευτελιστική για τα Πανεπιστήμια κατάσταση. Κι αν το μέτρο αυτό —προσωρινό και υπό όρους— είναι σκληρό και στα όρια τής νομιμότητας, η ανεξέλεγκτη παρανομία δεν αντιμετωπίζεται παρά με την αποκοτιά τής αντίστασης.

Οι πρυτανικές αρχές όχι μόνο των πανεπιστημίων που άμεσα πλήττονται αλλά και όλων των πανεπιστημίων που σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό αντιμετωπίζουν αντίστοιχες καταστάσεις (διακίνηση ναρκωτικών, βίαιες επιθέσεις ακόμη και βιασμοί, ενδοπανεπιστημιακή δράση εξωπανεπιστημιακών ατόμων, εκφοβισμός φοιτητών και καθηγητών κ.λπ.) έχουν ιστορική ευθύνη απέναντι στα Πανεπιστήμιά τους, απέναντι στους φοιτητές τους που θέτουν πλέον αιτήματα προστασίας, απέναντι στην ελληνική κοινωνία, απέναντι στους φορολογούμενους Έλληνες πολίτες να μη επιτρέψουν να ευτελισθούν περαιτέρω και να εξ-ευτελιστούν τα δημόσια Πανεπιστήμια. Και άλλο πιο αποτελεσματικό ηχηρό και αποφασιστικό μήνυμα από την προσωρινή αναστολή τής λειτουργίας όλων των πανεπιστημίων τής χώρας δεν υπάρχει.


Η Πολιτεία για ιδεοληπτικούς και προεκλογικούς λόγους κωφεύει και τα αρμόδια Υπουργεία (Παιδείας και Προστασίας τού πολίτη) «νίπτουν τας χείρας» αφήνοντας τις πρακτικά ανήμπορες και νομικά αναρμόδιες πανεπιστημιακές αρχές να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Τα πανεπιστήμια να φωνάξουν τις αρμόδιες αρχές!… Με ποια διαδικασία; Με μια —και πρακτικά λόγω συνθέσεως— ανέφικτη απόφαση τού πρυτανικού συμβουλίου να αντικαταστήσει την Πολιτεία στον νομικά προβλεπόμενο ρόλο της;


Η εκτίμηση και η πείρα μου (από τη διοίκηση τού Πανεπιστημίου Αθηνών) είναι ότι μόνο τέτοιες δραστικές ενέργειες —που σπάνια πρέπει να εφαρμόζονται για να έχουν βαρύτητα και αποτέλεσμα— μπορούν να δώσουν λύσεις εκ μέρους τής Πολιτείας. Δεν είναι λύση σε μια δημοκρατική ευνομούμενη πολιτεία οι καθηγητές, δηλαδή οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, και οι φοιτητές, δηλαδή οι μαθητές τους, να έρθουν στα χέρια με διακινητές ναρκωτικών, με θύματα τής ουσιοεξάρτησης ή με ακραίες μορφές συμπεριφοράς εξωπανεπιστημιακών ατόμων! Το δημόσιο πανεπιστήμιο όλο και περισσότερο απαξιώνεται στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών αλλά και των ξένων πανεπιστημιακών που παρακολουθούν έκπληκτοι τα συμβαίνοντα στα ελληνικά πανεπιστήμια (και μάς οικτίρουν). Αυτή η ευθύνη μάς βαρύνει πάνω απ’ όλα, γιατί συνδέεται με την ίδια την ύπαρξη των πανεπιστημίων, αν η αντίδρασή τους συνεχίσει να περιορίζεται σε λεκτικές διαμαρτυρίες και δημόσιες καταγγελίες.


Οι εκλεγμένες από την πανεπιστημιακή κοινότητα τού Ιδρύματός τους πανεπιστημιακές αρχές, άξιοι και σοβαροί επιστήμονες που αναδείχθηκαν στο ύπατο πρυτανικό αξίωμα, από κοινού με τα μέλη των Συγκλήτων τους που τελικά αποφασίζουν, ας πάρουν τις δύσκολες αλλά μόνες τελεσφόρες αποφάσεις για προσωρινή αναστολή τής λειτουργίας τους —όχι συμβολικής, αλλά ουσιαστικής— μέχρι να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες που τούς ανήκουν. Αυτό περιμένει η κοινωνία από τους πανεπιστημιακούς δασκάλους που δεν έχουν πλέον άλλον τρόπο πειθούς και αντίστασης. Είναι υποχρεωμένοι να εξασφαλίσουν την ηρεμία στα πανεπιστήμια, απαραίτητη προϋπόθεση τής επιστημονικής έρευνας και διδασκαλίας και τής εν γένει λειτουργίας ενός ελεύθερου δημιουργικού πνευματικού χώρου που είναι το πανεπιστήμιο».


* Ο Γ. Μπαμπινιώτης είναι καθηγητής Γλωσσολογίας, πρώην πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών


foititikanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοικτή επιστολή Μπαμπινιώτη: Κλείστε προσωρινά όλα τα Πανεπιστήμια! "

Νέα αίτηση ακύρωσης του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για τους δικαστικούς υπαλλήλους

Νέα αίτηση κατά του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ πρόσληψη 404 δικαστικών υπαλλήλων κατατέθηκε στα Διοικητικά Δικαστήρια. Η νέα αίτηση ακύρωσης που κατατέθηκε από 50 υποψηφίους στρέφεται κατά του οριστικού πίνακα διορισθέντων.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν στην αίτησή τους πως ο πίνακας διορισθέντων καταρτίστηκε «κατά παράβαση των αρχών της νομιμότητας, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της ισότητας, δεδομένου ότι οι διοριστέοι επιλέγησαν βάσει μιας άνισης, αναξιοκρατικής και άνευ κριτηρίων διαδικασίας μοριοδοτήσεως με το πριμ της συνάφειας».

Υπενθυμίζεται πως ο συγκεκριμένος διαγωνισμός έχει «παγώσει» προσωρινά με δικαστική απόφαση, η οποία εκδόθηκε κατόπιν προσφυγής τριών άλλων υποψηφίων.

Οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι, μεταξύ άλλων, στη σχετική αίτηση που κατέθεσαν στη Δικαιοσύνη και η οποία έγινε δεκτή υποστήριζαν: «ΤΟ ΑΣΕΠ εν μέσω διαγωνισμού, παντελώς αδιαφανώς και αυθαιρέτως άλλαξε άποψη για τον τρόπο που αξιολόγησε την συνάφεια των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών των υποψηφίων και την προϋπηρεσία τους, με αποτέλεσμα να βρεθούν διοριστέοι υποψήφιοι με μεταπτυχιακά και διδακτορικά από θετικές επιστήμες και να αποκλειστούν υποψήφιοι με μεταπτυχιακά και διδακτορικά από φιλοσοφικές και ανθρωπιστικές επιστήμες. Συμμετέχοντες δηλαδή που οι σπουδές τους είχαν σαφώς μεγαλύτερη συνάφεια με το αντικείμενο της εργασίας».

lawandorder
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα αίτηση ακύρωσης του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για τους δικαστικούς υπαλλήλους"

Σύσκεψη στον ΟΑΣΑ για τις επιθέσεις εναντίον λεωφορείων του στο Καματερό

Ευρεία σύσκεψη για το φαινόμενο των επιθέσεων αγνώστων με πέτρες σε λεωφορία των γραμμών 701 και 704 που διέρχονται απ' το Καματερό, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον ΟΑΣΑ.

Με τη συμμετοχή στελεχών και υπηρεσιακών παραγόντων του οργανισμού και της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.) καθώς και αντιπροσωπείες από το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, τον δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού και την Ελληνική Αστυνομία.

Στη σύσκεψη, όπως αναφέρεται σε με σχετική ανακοίνωση του οργανισμού, συμφωνήθηκαν:

- Ο δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού καλείται να υλοποιήσει ενέργειες για τη βελτίωση του φωτισμού στο σημείο όπου εκδηλώνονται οι επιθέσεις με πέτρες στα λεωφορεία της ΟΣΥ, καθώς και για την ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής.

- Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει τις περιπολίες με συνεχή παρουσία στο εξεταζόμενο σημείο, με στόχο την αποτροπή παρόμοιων επιθέσεων.

- Ο ΟΑΣΑ θα προχωρήσει σε αυτοψία της περιοχής τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, με επιδίωξη την επαναφορά των λεωφορειακών γραμμών στο αρχικό πρόγραμμα.

«Ο ΟΑΣΑ έχει ως ύψιστη προτεραιότητα την ασφάλεια των επιβατών και εργαζομένων των συγκοινωνιακών φορέων και παράλληλα, τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού κατά τις μετακινήσεις του», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Ιωάννης Σκουμπούρης, με το πέρας της συνάντησης.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύσκεψη στον ΟΑΣΑ για τις επιθέσεις εναντίον λεωφορείων του στο Καματερό "

Νέα «βόμβα» Κοτζιά για πιθανή διαγραφή πρακτικών του υπουργικού συμβουλίου

Ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν το είπε ποτέ. Ο κ. Σπίρτζης ότι δεν το άκουσε. Το ερώτημα που γεννάται είναι αν ο κ. Κοτζιάς ψεύδεται, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ωστόσο, στο ερώτημα αυτό απαντούν κύκλοι του τέως ΥΠΕΞ που σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο κ. Κοτζιάς επιμένει σε όσα είπε δημοσίως και μάλιστα, απευθύνει μήνυμα σε όσους ήταν παρόντες στο υπουργικό συμβούλιο.

"Αν κάποιοι μετά τη σιωπή στις ύβρεις θέλουν να σβήσουν τμήματα από τα πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου είναι κάτι που δεν μπορεί να φανταστεί ο νους μας και το αποκλείουμε" είναι το μήνυμα του τέως ΥΠΕΞ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα «βόμβα» Κοτζιά για πιθανή διαγραφή πρακτικών του υπουργικού συμβουλίου"

ΚΙΝΑΛ σε Τσίπρα: Ποιος είναι ο ψεύτης, ο Καμμένος ή ο Κοτζιας;

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση και τον «σιωπών πρωθυπουργό», όπως χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε το ΚΙΝΑΛ, με αφορμή τις αλληλοκατηγορίες μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Κοτζιά.

Συγκεκριμένα, το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει στο σχόλιό του:

«Ο κ. Κοτζιάς αναφέρει δημοσίως τις καταγγελίες υπουργού (που έγιναν μέσα στο υπουργικό συμβούλιο) περί χρηματισμού της κυβέρνησης από τον Σόρος και ο υπουργός – μαζί με το γνωστό δεκανίκι του – το αρνείται κατηγορηματικά.

Ας μας πει επιτέλους ο σιωπών πρωθυπουργός ποιος είναι συκοφάντης ή ποιος είναι ψεύτης»

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΙΝΑΛ σε Τσίπρα: Ποιος είναι ο ψεύτης, ο Καμμένος ή ο Κοτζιας;"

Σε διαβούλευση το ν/σ για το «ξήλωμα» κεραιών κινητής τηλεφωνίας

Το ξήλωμα όλων των κεραιών κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας που βρίσκονται κοντά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, γηροκομεία και νοσοκομεία προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής με τίτλο «Αδειοδότηση και Έλεγχος Κατασκευών Κεραιών στην Ξηρά», το οποίο δόθηκε για δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 2 Νοεμβρίου 2018.
Το ξήλωμα όλων των κεραιών κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας που βρίσκονται κοντά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, γηροκομεία και νοσοκομεία προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής με τίτλο «Αδειοδότηση και Έλεγχος Κατασκευών Κεραιών στην Ξηρά», το οποίο δόθηκε για δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 2 Νοεμβρίου 2018.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, στο εξής οι εγκαταστάσεις όλων των κεραιών θα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 300 μέτρα από την περίμετρο των κτιριακών εγκαταστάσεων βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, γηροκομείων και νοσοκομείων. Ωστόσο, και στην περίπτωση αυτή (στην απόσταση, δηλαδή, ακριβώς των 300 μέτρων), τα όρια έκθεσης του κοινού στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία απαγορεύεται να υπερβαίνουν το 60% των τιμών που θα ισχύουν για το υπόλοιπο κοινό. Υφιστάμενες κατασκευές κεραιών στα προαναφερόμενα κτίρια θα απομακρυνθούν αμέσως με την ψήφιση του νόμου.
Η έγκριση
Βασική καινοτομία του νομοσχεδίου για τις κεραίες αποτελεί η διαδικασία έγκρισης της κατασκευής των κεραιοσυστημάτων με την αρωγή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), μέσω του γνωστού συστήματος της ηλεκτρονικής έκδοσης αδειών (e-άδειες).
Αυτό έρχεται να αντικαταστήσει την υφιστάμενη χρονοβόρα (έως και 26 μήνες!) διαδικασία των πολεοδομικών εγκρίσεων των κεραιών. Επίσης, μέσω του συστήματος «e-άδειες», θα αξιοποιηθεί ο νέος θεσμός του ελεγκτή δόμησης και για την κινητή τηλεφωνία. Βάσει του νομοσχεδίου, η αδειοδότηση των κατασκευών κεραιών θα ολοκληρώνεται πλέον σε δύο στάδια, ενώ θα απαιτείται:
  • Η έκδοση άδειας κατασκευής κεραίας από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
  • Η έκδοση άδειας εγκατάστασης των δομικών κατασκευών της κεραίας.
Θα ακολουθεί η σύνταξη Πορίσματος Ελέγχου από ελεγκτή δόμησης, με το οποίο θα βεβαιώνεται ότι οι δομικές κατασκευές της κεραίας υλοποιήθηκαν σύμφωνα τη χορηγηθείσα έγκριση.
Μάλιστα, η ΕΕΤΤ υποχρεούται να δημοσιοποιεί τις θέσεις όλων των αδειοδοτημένων κεραιών, με χρήση του γεωγραφικού πληροφοριακού συστήματος (GIS).
  • Πρόστιμα
Για τις περιπτώσεις της παράνομης εγκατάστασης κεραιών, αλλά και της παρεμπόδισης των αρμόδιων οργάνων να ελέγξουν κάποια κεραία, προβλέπεται ποινή φυλάκισης μέχρι τρία έτη και χρηματικό πρόστιμο 7.000 έως 40.000 ευρώ. Επίσης, με φυλάκιση μέχρι τρία έτη θα τιμωρείται όποιος προκαλεί επιβλαβείς παρενοχλήσεις (παρεμβολές) σε άλλον νόμιμο χρήστη (π.χ. στις συχνότητες Πολιτικής Αεροπορίας), καθώς και όποιος εκπέμπει χωρίς άδεια σε ζώνες ραδιοσυχνοτήτων που δεν επιτρέπονται από τον Εθνικό Κανονισμό Κατανομής Ζωνών Συχνοτήτων (ΕΚΚΖΣ). Επιπλέον, με απόφαση της ΕΕΤΤ και έπειτα από τεχνική έκθεση των αρμοδίων υπηρεσιών, οι κάτοχοι κεραιών οι οποίοι στερούνται αδείας εγκατάστασης από την ΕΕΤΤ ή διαθέτουν πλαστές άδειες (βασισμένες σε ανακριβή ή παραποιημένα στοιχεία) θα τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο 20.000 έως 300.000 ευρώ.
  • Καταγγελίες
Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμα τη λειτουργία ειδικού πληροφοριακού συστήματος για τη διαχείριση των καταγγελιών που θα αφορούν την εγκατάσταση και λειτουργία των κεραιών. Οι καταγγελίες θα υποβάλλονται στο σύστημα επωνύμως, μαζί με παράβολο ποσού 50 ευρώ για κάθε έλεγχο, το οποίο θα αποδίδεται κατά περίπτωση στις υπηρεσίες που θα κάνουν τους ελέγχους.
Εάν από τον έλεγχο προκύπτει ότι η καταγγελία αφορά εγκατάσταση κεραίας για την οποία δεν έχει εκδοθεί άδεια κατασκευής ή έγκριση δομικής κατασκευής, το παράβολο θα επιστρέφεται στον καταγγέλλοντα. Όλα τα αιτήματα παροχής πληροφοριών θα εξετάζονται ατελώς.
Οι υφιστάμενες κατασκευές κεραιών υποχρεούνται να συμμορφωθούν με τα παραπάνω εντός έξι μηνών από τη δημοσίευση του νόμου, διαφορετικά θα τους επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους μέχρι 20.000 ευρώ. Επίσης, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι με κοινή απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος, Ψηφιακής Πολιτικής και Εθνικής Άμυνας θα καθοριστούν:
  • Οι παραμεθόριες ζώνες της χώρας, των οποίων η κάλυψη από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας κρίνεται εθνικά αναγκαία.
  • Οι ειδικές διαδικασίες αδειοδότησης των κεραιών, που θα ισχύσουν στις περιοχές αυτές.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε διαβούλευση το ν/σ για το «ξήλωμα» κεραιών κινητής τηλεφωνίας"

Τα «γυρίζει» ο Σπίρτζης για Καμμένο: Δεν διέψευσα τίποτα, απλά είπα πως «δεν άκουσα»

Εξηγήσεις για τις πρωινές του δηλώσεις περί των όσων συνέβησαν στο περιβόητο υπουργικό Συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Κοτζιά, επιχείρησε να δώσει ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

Ο κ. Σπίρτζης δήλωσε το πρωί της Πέμπτης πως «δεν άκουσε» τον κ. Καμμένο να μιλά περί χρηματοδότησης της κυβέρνησης από τον Τζορτζ Σόρος, όπως είχε δηλώσει πως συνέβη ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε πρόσφατη συνέντευξή του. Την δήλωση αυτή του κ. Σπίρτζη έσπευσε να εκμεταλλευτεί ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος την αναδημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Μάλιστα, λίγο αργότερα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χρησιμοποίησε τη δήλωση Σπίρτζη για να επιτεθεί στον πρώην υπουργό Άμυνας, με νέα του ανάρτηση στο Twitter, αναφέροντας οι καταγγελίες του κ. Κοτζιάς ήταν ψευδείς και πως απόδειξη αποτελούν «τα πρακτικά και οι παρόντες».

Ωστόσο, η κίνηση αυτή του κ. Καμμένου φαίνεται πως ενόχλησε τον Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος με ανάρτησή του στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως «δεν διέψευσε, ούτε επιβεβαίωσε» τίποτα απολύτως.

«Όταν κάποιος λέει «δεν άκουσα», ούτε διαψεύδει, ούτε επιβεβαιώνει οτιδήποτε. Απλά, δεν άκουσε», αναφέρει ο υπουργός Υποδομών στην ανάρτησή του.



Πάντως η ανάρτηση του υπουργού έφερε πλήθος από αρνητικά και ειρωνικά σχόλια από τους χρήστες του Twitter, κατηγορώντας τον κ. Σπίρτζη για «επιλεκτική κώφωση».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα «γυρίζει» ο Σπίρτζης για Καμμένο: Δεν διέψευσα τίποτα, απλά είπα πως «δεν άκουσα»"

Διοικητής νοσοκομείου Καβάλας σε εργαζόμενους: «Σε Πολάκη - Ξανθό οφείλετε ότι θα έχετε δουλειά»

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά τέσσερις φορές υπενθύμισε στους εργαζόμενους του νοσοκομείου ότι χρωστούν ευγνωμοσύνη στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη, για το γεγονός ότι θα συνεχίσουν να έχουν δουλειά. Μάλιστα με εκφράσεις όπως «μη βγάζετε την ουρά σας απ΄ έξω», ούτε λίγο ούτε πολύ τους ζήτησε να κάνουν προπαγάνδα υπέρ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, στις βόλτες τους στην πόλη, στις δημόσιες ή προσωπικές συζητήσεις τους.

Ο άνθρωπος που έκανε κομματικό κήρυγμα και στην ουσία ομολόγησε δημοσίως ότι οι σημερινοί εργαζόμενοι είναι όμηροι της κυβέρνησης και των πολιτικών επιλογών της, είναι ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας Αναστάσιος Καρασαβόγλου. Σε συνάντηση που συγκάλεσε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου την περασμένη Τρίτη με το προσωπικό που εργάζεται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου όπως καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι και φύλακες, ο κ. Καρασαβόγλου τους ενημέρωσε για τη διαδικασία ανανέωσης των συμβάσεών τους που λήγουν στο τέλος του χρόνου.

Οι περίπου 80 συμβασιούχοι άκουγαν τον διοικητή του νοσοκομείου με έκδηλη αγωνία για το αν θα συνεχίσουν να έχουν δουλειά. Είναι συμβασιούχοι που το Δεκέμβριο θα συμπληρώσουν 24 μήνες εργασίας και σύμφωνα με τον προηγούμενο νόμο, θα είχαν το δικαίωμα να καταθέσουν και πάλι αίτηση, τρεις μήνες μετά τη λήξη της σύμβασης. Όμως χάρη σε νόμο της κυβέρνησης, τους δίνεται η δυνατότητα να το πράξουν από τη στιγμή που θα δημοσιευθεί η προκήρυξη και επομένως να μη χάσουν ούτε ένα μεροκάματο, σε περίπτωση φυσικά που ανανεωθεί η σύμβασή τους.

«Το ότι μπορείτε να και είστε πάλι υποψήφιοι, μπορείτε να υποβάλετε δηλαδή και πάλι την αίτησή σας και άρα χωρίς διακοπή να απασχοληθείτε, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην πολιτική απόφαση της πολιτικής υγείας του υπουργείου Υγείας. Στον Ξανθό και στον Πολάκη δηλαδή. Δεν μου αρέσει να μιλώ έτσι, αλλά αυτό είναι. Και οποιοσδήποτε γύρω γύρω σας λέει κάτι διαφορετικό, σας λέει μπούρδες. Μπούρδες σας λέει. Το ότι μπορείτε να είστε υποψήφιοι τώρα πάλι και θα είστε μαζί μας το Δεκέμβριο, πάλι θα συνεργαστούμε, το οφείλετε στον Πολάκη και στον Ξανθό και σε κανέναν άλλο. Το λέω αυτό γιατί επιτέλους θα πρέπει να λέμε και ορισμένα πράγματα με το όνομά τους. Θα πρέπει να τα λέμε και σε όποιον αρέσει» ακούγεται να λέει ο διοικητής του νοσοκομείου Καβαλάς, ενώ στο τέλος χτυπάει και το χέρι στο τραπέζι για να δώσει έμφαση.



Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, όσοι ήδη εργάζονται στο νοσοκομείο, θα συμμετάσχουν στη νέα διαγωνιστική διαδικασία με αυξημένη μοριοδότηση. Αυτό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από όσους καταθέτουν αίτηση για πρώτη φορά και οι οποίοι τονίζουν ότι δικαίωμα στην εργασία έχουν όλοι. Κάτι που ο διοικητής του νοσοκομείου υπενθυμίζει στους σημερινούς συμβασιούχους, λέγοντάς τους μάλιστα ότι «όλα θα πάνε καλά» και πως το Δεκέμβριο θα έχουν και πάλι δουλειά. Χάρη φυσικά στους υπουργούς Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη. «Εμείς διασφαλίσαμε στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, ότι εσείς που απασχολήστε ήδη εδώ μέσα, θα πριμοδοτηθείτε. Επιπροσθέτως και επιπλέον συγκριτικά προς όλους τους υπολοίπους που δεν είναι αυτή τη στιγμή που συζητάμε εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Θα πριμοδοτηθείτε και θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά. και θα είμαστε και το Δεκέμβριο πάλι μαζί (σ.σ. το λέει δύο φορές). Νομίζω ότι αυτό πρέπει επίσης να το αναγνωρίσουμε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας διότι πάλι αυτό, ο Ξανθός και ο Πολάκης δηλαδή ήταν αυτοί που έθεσαν ως στοιχείο της διαγωνιστικής διαδικασίας δια μεσώ ΑΣΕΠ ότι πρέπει να πριμοδοτούνται αυτοί που απασχολούνται ήδη» ακούγεται να λέει ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας προς τους συμβασιούχους.

Το θράσος ξεχειλίζει, όταν ο διοικητής του νοσοκομείου απαιτεί από τους συμβασιούχους εργαζομένους των 700 ευρώ να διαλαλούν όπου βρεθούν το «δώρο» που τους κάνει η κυβέρνηση, δηλαδή το δικαίωμα στην εργασία. «Θέλω να σας ακούω να το λέτε σε κουβέντες που κάνετε έξω» τους τονίζει ο διοικητής, με τους εργαζομένους να μην πιστεύουν στα αυτιά τους, αλλά και κανέναν να μην αντιδρά υπό το φόβο της ανεργίας. «Και θέλω να μας στηρίξετε στη δημόσια κουβέντα που γίνεται έξω, αυτά που ακούμε απ έξω, ότι στο νοσοκομείο φέρνουν τους ίδιους και μόνο τους ίδιους και αποκλείουν όλους τους υπολοίπους. Θέλω να μας στηρίξετε σε αυτό. Μην αφήνετε σε εμάς να τραβάμε όλο αυτόν το Γολγοθά των επιχειρημάτων, ότι συνειδητά επιλέγουμε να απασχολήσουμε το προσωπικό που ήδη έχουμε. Και να τρώμε ξύλο από τους έξω (σ.σ. το λέει δύο φορές). Μα πολύ ξύλο, ανελέητο ξύλο. “Γιατί ρε δεν ανοίγετε τη διαδικασία” μας λένε , “μόνο αυτοί είναι, δεν υπάρχουν άλλοι, δεν έχουν άλλοι ανάγκες, δεν πρέπει να ανοίξει αυτή η ιστορία να είναι πιο δίκαιη η διαγωνιστική διαδικασία να μπορούν να συμμετέχουν όλοι;”. Εμείς παίρνουμε συνειδητά αυτό το βάρος της επιλογής μας, να πριμοδοτήσουμε εσάς, αλλά σε αυτή την κουβέντα και σε αυτό το δημόσιο διάλογο θέλουμε να μας στηρίξετε κι ολας, μη βγάζετε την ουρά σας απ έξω. Και θέλω να σας ακούω, σε κουβέντες που θα κάνετε έξω, στην πόλη, στους φίλους , αν σας ρωτήσουν, ναι έτσι πρέπει να γίνει για αυτό και για αυτό το λόγο. Και όχι να πληρώνουμε εμείς τη νύφη συνέχεια να είμαστε εμείς στο ζόρι. Θέλουμε να μας βοηθήσετε σε αυτή την υπόθεση».



Το ηχητικό απόσπασμα από την ενημέρωση των συμβασιούχων στο νοσοκομείο Καβάλας,  έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και τον διοικητή για προπαγάνδα. «Με τσαμπουκά τους λέει ότι χρωστάνε υποχρέωση στον Πολάκη – Ξανθό. Δεν έχουμε να κάνουμε με κυβέρνηση που σέβεται το δικαίωμα στην εργασία των πολιτών. Ο Πολάκης έχει ξαμολήσει τους Διοικητές των Νοσοκομείων να κάνουν προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και του ιδίου. Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας κάλεσε σε συγκέντρωση στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου το Συμβασιούχο προσωπικό (πρώην εργολαβικό). Ο τρόπος που μίλησε στους εργαζόμενους δείχνει το ύφος και ήθος τους “πρώτης φοράς αριστερής κυβέρνησης”. Με απύθμενο θράσος και τσαμπουκά τους λέει και ξαναλέει φωνάζοντας ότι χρωστάνε στον Πολάκη και τον Ξανθό. Τους πουλάει τσαμπουκά αν και χάνουν τη δουλειά τους επειδή έληξε η σύμβασή τους. Τους εκμαυλίζει με το δικαίωμα που έχουν να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση στη νέα προκήρυξη που θα εκδοθεί. Κτυπάει το χέρι στο τραπέζι, φωνάζει ότι πρέπει να οφείλουν στον Πολάκη – Ξανθό. Δημόσιος λειτουργός ΣΥΡΙΖΑ. ΟΜΗΡΙΑ του συμβασιούχου προσωπικού. Όλα για να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Διοικητής νοσοκομείου Καβάλας σε εργαζόμενους: «Σε Πολάκη - Ξανθό οφείλετε ότι θα έχετε δουλειά»"

Καμμένος: Τι είπα για τον Σόρος στο υπουργικό – Νέες αιχμές κατά Κοτζιά (Βίντεο)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση στον απόηχο της συνέντευξης του Νίκου Κοτζιά, ο οποίος είχε ισχυριστεί πως στο υπουργικό συμβούλιο της 16ης Οκτωβρίου, ο Πάνος Καμμένος είχε «καταγγείλει πως η κυβέρνηση χρηματίζεται από τον Τζόρτζ Σόρος». Απαντώντας στο αίτημα της ΝΔ για διερεύνηση των όσων ειπώθηκαν, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αρχικά διέψευσε ότι έκανε οποιαδήποτε αναφορά στον Τζορτζ Σόρος, αργότερα ωστόσο σε νέα του δήλωση υποστήριξε πως η αναφορά που έκανε για τον μεγαλοεπενδυτή δεν αφορούσε την κυβέρνηση και άφησε εκ νέου αιχμές κατά του κ. Κοτζιά. Από την πλευρά του, το Μέγαρο Μαξίμου κάνει λόγο για «λάσπη στον ανεμιστήρα».

Καμμένος: Τι είπα για τον Σόρος στο υπουργικό

Δύο ημέρες μετά την επίμαχη συνέντευξη Κοτζιά – και αφού χθες το Μέγαρο Μαξίμου είχε κάνει λόγο για θεωρίες συνωμοσίας- ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, με διπλή του παρέμβαση, μέσω δήλωσης αλλά και ανάρτησης στο Twitter διέψευσε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και υποστήριξε ότι δεν έκανε οποιαδήποτε αναφορά στον Τζορτζ Σόρος, υποστηρίζοντας μάλιστα πως βρίσκεται σε εξέλιξη «επιχείρηση αντιπερισπασμού από "τα ορφανά του Σημίτη"».

Στη δήλωσή του, ο κ. Καμμένος υποστήριξε πως «στήνονται ολόκληρα σενάρια γύρω από πράγματα που δήθεν ειπώθηκαν από μένα. Να ξεκαθαρίσω ότι ποτέ δεν ειπώθηκε ότι πενήντα εκατομμύρια δόθηκαν στην κυβέρνηση από τον Σόρος. Αναφέρθηκα στον Σόρος σε σχέση με συνεργασία του ΥΠΕΞ με εταιρεία εκδόσεως βίζα, που δεν έχει να κάνει σχέση με την κυβέρνηση. Όλα αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις που χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση προκειμένου να κρύψει την εξέλιξη της προφυλάκισης του Γιάννου Παπαντωνίου, όπου τα ορφανά του Σημίτη και οι συνέταιροί τους στην ΝΔ βλέπουν ότι αρχίζει να καταρρέει ο μύθος που προσπάθησαν να χτίσουν».

Σημείωσε μάλιστα ότι η κυβέρνηση έχει υπουργικό συμβούλιο στο οποίο κρατούνται πρακτικά και τόνισε ότι «όσοι μίλησαν, όπως ο Χρήστος ο Σπίρτζης ήταν ξεκάθαροι» προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει την προσπάθεια κάποιων να χτίσουν τέτοια σενάρια πάνω σε αυτές τις δηλώσεις.



Αναφερόμενος στον Νίκο Κοτζιά είπε ότι δεν θα ασχοληθεί πλέον μαζί του, προσθέτοντας με νόημα: «Το γαρ πολύ της θλίψεως…»

Είχε προηγηθεί ανάρτησή του υπουργού στο Twitter, όπου σημείωνε: «Επειδή τα ορφανά του Σημίτη μετά τη παραζάλη τους από προφυλάκιση Παπαντωνίου έχουν επιδοθεί σε επιχείρηση αντιπερισπασμού πόνου, εδώ και 48 ώρες αναπαράγουν δήθεν αναφορά μου στο υπουργικό για 50 εκ € του Σόρος στην κυβέρνηση είναι ψευδές απόδειξη τα πρακτικά και οι παρόντες».




Σχεδόν ταυτόχρονα, το Μέγαρο Μαξίμου με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ σημείωνε πως τα δύο κόμματα επιδίδονται σε μια προσπάθεια «να εκτρέψουν τη συζήτηση από την πραγματικότητα της υπόθεσης Παπαντωνίου, των μαύρων ταμείων και του χορού των εκατομμυρίων, από την πραγματικότητα του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που οικοδόμησαν».

«Αντί να ζητήσουν μια συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τον εκφυλισμό, την ηθική κατάντια και την καταρράκωση θεσμών και αξιών επιχειρούν με λάσπη στον ανεμιστήρα να πείσουν ότι όλοι είμαστε ίδιοι. Οι έρευνες και οι αποφάσεις της δικαιοσύνης όμως δεν αποκρύβονται, δεν παραγνωρίζονται και πολύ περισσότερο δεν συμψηφίζονται με τη λάσπη τους», συνεχίζει το Μαξίμου και προσθέτει:

«Ο ελληνικός λαός έχει κρίση, έχει γνώση και διαμορφώνει άποψη πέρα και έξω από τους σχεδιασμούς και τις βλακώδεις επικοινωνιακές δήθεν καταιγίδες που ενορχηστρώνουν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. Η μόνη ομερτά που υπήρχε αλλά σπάει μέρα με τη μέρα είναι αυτή του κου Μητσοτάκη και των εκσυγχρονιστών συνοδοιπόρων του. Πιθανόν περιμένουν κάτι και φοβούνται. Εξ ου και ο πανικός».

Αλλά και νωρίτερα, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης είχε διαψεύσει τον Νίκο Κοτζιά, σημειώνοντας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα», ότι δεν άκουσε τον κ. Καμμένο να κάνει αναφορά στον Σόρος: «Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Ο Νίκος Κοτζιάς είναι ένας πνευματικός άνθρωπος, τον αγαπάμε. Δεν θα με βάλετε σε αυτή τη διένεξη. Τον αγαπάω, τον σέβομαι. Δεν έχω ακούσει εγώ τον Καμμένο να λέει τέτοια πράγματα. Υπήρχε πολιτική διαφωνία και υπάρχει με τους ΑΝΕΛ σε σχέση με την ΠΓΔΜ».

Στα σχόλια του κ. Καμμένου απάντησε σε οργισμένο ύφος το Κίνημα Αλλαγής. «Ο κ. Κοτζιάς αναφέρει δημοσίως τις καταγγελίες υπουργού (που έγιναν μέσα στο υπουργικό συμβούλιο) περί χρηματισμού της κυβέρνησης από τον Σόρος και ο υπουργός - μαζί με το γνωστό δεκανίκι του - το αρνείται κατηγορηματικά», σημειώνει το ΚΙΝΑΛ και συνεχίζει:

«Ας μας πει επιτέλους ο σιωπών πρωθυπουργός ποιος είναι συκοφάντης ή ποιος είναι ψεύτης».

Αυξάνει την πίεση η ΝΔ

Το θέμα με τις φερόμενες αναφορές Καμμένου στον Σόρος, κυριαρχεί για ακόμη μία ημέρα στην πολιτική αντιπαράθεση, καθώς η Νέα Δημοκρατία δια του αναπληρωτή τομεάρχη Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνη, κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου το βίντεο με τη συνέντευξη του κ. Κοτζιά.

«Η κυβερνητική ομερτά πρέπει να σπάσει», τονίζει στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση, θέτοντας κάποια ερωτήματα:


  • «Εμπλέκεται και ο ξάδερφος του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας στις ύποπτες υποθέσεις της κυβέρνησης που καταγγέλλει ο κ. Κοτζιάς;
  • Υπάρχουν στην επιστολή του αναφορές στο σκάνδαλο Καμμένου με την υπόθεση πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία;
  • Καταγγέλλει ο κ. Κοτζιάς τον αδιαφανή τρόπο που ο κ. Καμμένος φέρεται να διαχειρίστηκε τα κοινοτικά κονδύλια των ΜΚΟ για τους πρόσφυγες;».

«Η ΝΔ δεν αναδεικνύει τυχαία σήμερα τα ενδεικτικά αυτά ερωτήματα», υπογραμμίζει και συνεχίζει: «Διότι τα ερωτήματα αυτά, όπως και πολλά άλλα, διατυπώνονται πλέον με τη μορφή των αποκαλύψεων στον Τύπο και το διαδίκτυο που μεταφέρουν καθημερινά πληροφορίες από το περιεχόμενο της επιστολής Κοτζιά» και ζητά από τον πρωθυπουργό να πάρει θέση:

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Οφείλει σήμερα κι όλας να δημοσιοποιήσει την επιστολή Κοτζιά. Πολύ περισσότερο, όταν το «ανοιχτό βιβλίο του», όπως χαρακτήρισε τον κ. Κοτζιά, αποκάλυψε δημοσίως πως ο κ. Καμμένος μέσα στο υπουργικό συμβούλιο κατήγγειλε ότι ο επιχειρηματίας Τζορτζ Σόρος χρημάτισε υπουργούς της κυβέρνησής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να εξαγοράσουν και εκείνοι ξένους παράγοντες».

«Αν όλα αυτά ο κ. Τσίπρας τα θεωρεί «ψεκασμένες θεωρίες συνομωσίας» του κ. Καμμένου, όπως τα χαρακτήρισε σήμερα η «Αυγή», να το πει δημοσίως. Σε μια τέτοια περίπτωση, ωστόσο, οφείλει να εξηγήσει με πειστικό τρόπο στους πολίτες, γιατί απέπεμψε τον κ. Κοτζιά και επέλεξε να συγκυβερνά με ένα "ψεκασμένο συνωμοσιολόγο"», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

newpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Καμμένος: Τι είπα για τον Σόρος στο υπουργικό – Νέες αιχμές κατά Κοτζιά (Βίντεο)"

Ποτάμι: Να διερευνηθούν πλήρως οι καταγγελίες Ράικου

«Η κυβέρνηση δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις στα όσα καταγγέλθηκαν» από την εισαγγελέα Ελένη Ράικου, θεωρεί το Ποτάμι, και συγκεκριμένα ο Τομέας Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως υποστηρίζει, «εάν επαληθευτούν τα καταγγελθέντα, μιλάμε για τρανταχτή περίπτωση απόπειρας χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, κατάργησης της διάκρισης των εξουσιών και της θεσμικής συγκρότησης του κράτους δικαίου.

Είναι αυτονόητη η υποχρέωση της Δικαιοσύνης να διερευνήσει τάχιστα, στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και με όρους απόλυτης αμεροληψίας, τις καταγγελίες αυτές. Σε οποιοδήποτε σοβαρό ευνομούμενο κράτος, θα είχε ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση».

Το Ποτάμι υπογραμμίζει ότι «αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα καταφέρει να εργαλειοποιήσει τη Δικαιοσύνη και να τη θέσει στην υπηρεσία των πονηρών σχεδίων της και του "δόγματος Πολάκη" για επικοινωνιακή χρήση ότι τάχα με αυτόν τον τρόπο "πατάσσουν τη διαφθορά", κάνει λάθος. Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης θα συνεχίσουν ως οφείλουν να αντιστέκονται».

Παράληλα, δηλώνει ότι θα σταθεί, «με όλες του τις δυνάμεις, απέναντι σε όποιον τοποθετεί τις συνταγματικές εγγυήσεις για ανεξαρτησία του δικαστή στην προκρούστεια κλίνη, με όρους κοντόφθαλμης πολιτικής σκοπιμότητας».

«Απαιτούμε πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών Ράικου, εδώ και τώρα» τονίζει το Ποτάμι.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποτάμι: Να διερευνηθούν πλήρως οι καταγγελίες Ράικου"

Ευρωκοινοβούλιο: Κοινό ψήφισμα που καταδικάζει τη νεοφασιστική βία -Αναφορά και στην θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Υπερψηφίστηκε με 355 ψήφους υπέρ, 90 κατά και 39 αποχές το κοινό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που καταδικάζει την άνοδο της νεοφασιστικής βίας στην Ευρώπη, σε συνέχεια σχετικής απόφασης και συζήτησης που είχε λάβει χώρα στην προηγούμενη Ολομέλεια του Οκτωβρίου.

Το Ευρωκοινοβούλιο καλεί τα κράτη-μέλη, αλλά και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να αναλάβουν τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους, μπροστά στον κίνδυνο ανόδου των ακροδεξιών και φασιστικών δυνάμεων.

Παράλληλα, με το ψήφισμα εγκρίθηκαν και οι κοινές τροπολογίες της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων, που επισημαίνουν ότι βρίσκεται εν εξελίξει δίκη της Χρυσής Αυγής και αναφέρονται επίσης στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Το κοινό ψήφισμα έχει συνταχθεί από όλες τις πολιτικές ομάδες (Σοσιαλιστές (S&D), Αριστερά (GUE/ NGL), Πράσινοι (VERTS/ ALE), Λαϊκό Κόμμα (EPP), Φιλελεύθεροι (EFDD), πλην των συντηρητικών (ECR) και της ακροδεξιάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με αφορμή την επίθεση νεοφασιστών της CasaPound εναντίον της Ιταλίδας ευρωβουλεύτριας της Αριστεράς (GUE/ NGL), EleonoraForenza, και συνεργατών της -ένας εκ των οποίων κατέληξε στο νοσοκομείο- κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής διαδήλωσης στο Μπάρι της Ιταλίας το Σεπτέμβριο.

Επιπλέον, το κοινό ψήφισμα υπογραμμίζει την ανησυχία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «για τη νεοφασιστική βία, η οποία επηρεάζει την κοινωνία στο σύνολό της και στοχοποιεί συγκεκριμένες μειονότητες», καλεί τα κράτη-μέλη να λάβουν μέτρα για την «πρόληψη, την καταδίκη και την αντιμετώπιση της ρητορικής και των εγκλημάτων μίσους», και, μεταξύ άλλων «ζητεί ενοποιημένη νομοθεσία της ΕΕ για την αντιμετώπιση των διακρίσεων, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς/εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας και της θέσπισης νέας νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένης της οδηγίας για την ίση μεταχείριση».

Το κείμενο του ψηφίσματος

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωκοινοβούλιο: Κοινό ψήφισμα που καταδικάζει τη νεοφασιστική βία -Αναφορά και στην θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου "

Κρήτη: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ η δωρεά της οικογένειας Λεμπιδάκη (φωτογραφίες - βίντεο)

Στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων στο Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι, η τελετή παράδοσης της δωρεάς της οικογένειας Λεμπιδάκη στην Αστυνομία της Κρήτης, παρουσία της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη 'Ολγας Γεροβασίλη.

Πρόκειται για το "ευχαριστώ" της οικογένειας για την αίσια έκβαση της πολύμηνης ομηρείας του γνωστού επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.
 
(Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο ΓΓ Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης)
(Η οικογένεια Λεμπιδάκη στην τελετή αγιασμού)
 
 (Μιχάλης και Γιάννης Λεμπιδάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης)
(Ο κ. Γιάννης Λεμπιδάκης)
Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης κατά την ομιλία του ανέφερε:
Με ιδιαίτερη χαρά και σεβασμό σας καλωσορίζω στην σημερινή εκδήλωση παρουσίασης του νέου μηχανοκίνητου εξοπλισμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Κρήτης με την προσθήκη τριάντα νέων περιπολικών οχημάτων που θα αξιοποιηθούν στο έργο της αστυνόμευσης σε όλη την Κρήτη.
Η σημερινή εκδήλωση μας συγκινεί όλες κι όλους, μας θυμίζει τις ώρες εκείνες που δοκιμάστηκε η πίστη μας και οι δυνάμεις μας. Μας θυμίζει όμως, όσα μας ενώνουν ως ανθρώπους, ως συναδέλφους και μας ενδυναμώνει ως πρεσβευτές κι εγγυητές της δημόσιας ασφάλειας, καθώς διεκόπη αποτελεσματικά μία σοβαρότατη εγκληματική ενέργεια.
Ευχαριστώ από καρδιάς τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που επί έξι μήνες, με επαγγελματισμό, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, με τη συστηματική εργασία κατάφεραν να περατώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επιχείρηση απελευθέρωσης του συμπολίτη μας, Μιχάλη Λεμπιδάκη.
Για αυτόν το λόγο, σας προτρέπω και σας καλώ να εξακολουθήσετε να τιμάτε το λειτούργημα μας, να αποδίδετε στην κοινωνία μας τον επαγγελματισμό και την ανθρωπιά σας. Σας καλώ να φροντίζετε την ειρήνη, την ευζωία και τον πολιτισμό μας.
Αγαπητές και αγαπητοί Συνάδελφοι,
Σας καλώ να φροντίσετε τα οχήματα αυτά που παραδίδονται σήμερα σε εσάς και να τα χρησιμοποιείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο έργο της αστυνόμευσης• στην καθημερινή μάχη με το έγκλημα. Τα οχήματα αυτά να συμβολίζουν στο πέρασμα τους την ασφάλεια και την προστασία της ζωής, κι εσείς σε κάθε αγώνα, ανεξαρτήτως βαθμού δυσκολίας, οι εκφραστές της νόμιμης κι αποτελεσματικής δράσης προς όφελος των συμπολιτών μας.
Αξιότιμη Οικογένεια Λεμπιδάκη,
σας ευχαριστώ εκ βαθέων για όλα, για την συνεργασία και την εμπιστοσύνη, την αμέριστη υποστήριξη, την ψυχραιμία, την υπευθυνότητα, την υπομονή και συνολικά την στάση σας που δεν περιορίστηκε μόνο στο δύσκολο αγώνα μας στην διαχείριση της υπόθεσης.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από βάθος ψυχής.
Ευχαριστώ πολύ και το εκφράζω με απόλυτη συναίσθηση και με άπειρο σεβασμό στο συναίσθημα σας για την Ελληνική Αστυνομία και συνολικά, προς την κοινωνία μας που ευεργετείται από την ευγενή πράξη και στάση σας.
Κυρίες και Κύριοι, Σας ευχαριστώ όλες κι όλους που μας τιμάτε με την παρουσία σας, μαζί μας».

(Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης - Υποστράτηγος Κώστας Λαγουδάκης)
Συγκινημένος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, διέκοψε την ομιλία του ευχαριστώντας την αστυνομία.
 
«Εκ μέρους όλης της οικογένειας μου, θέλω να ευχαριστήσω και πάλι θερμά την Ελληνική Αστυνομία για τη βοήθεια που μας πρόσφερε κατά τη διάρκεια της περσινής μας περιπέτειας και βέβαια για την ασφαλή της κατάληξη" ανέφερε κατά την ομιλία του ο πρωταγωνιστής της ημεράς Μιχάλης Λεμπιδάκης και συμπλήρωσε:
Πέρα από τον επαγγελματισμό, τη υπερπροσπάθεια, την αποτελεσματικότητα, όλοι οι δικοί μου, μου μιλάνε συνεχώς για το ανθρώπινο πρόσωπο των αστυνομικών που βρέθηκαν κοντά τους, που τους πρόσφεραν ψυχική συμπαράσταση, ελπίδα, διακριτική καθοδήγηση για να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούσαν.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο τη συγκίνηση του επιχειρηματία

(Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη με τον Γιάννη Λεμπιδάκη και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, Υποστράτηγο Κώστα Λαγουδάκη).
 
( Η Ολγα Γεροβασίλη)
Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε στο μεγάλο ποσοστό εξιχνιάσεων υποθέσεων απαγωγής που έχει στο ενεργητικό της η Ελληνική Αστυνομία και όπως είπε "Αυτό από μόνο του αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα αποτροπής για τους τυχόν επίδοξους μιμητές". 
Αναλυτικά δήλωσε τα εξής:
Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, ένα χρόνο μετά την πετυχημένη αστυνομική επιχείρηση απελευθέρωσης του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.
Πριν από την απελευθέρωση, είχαν προηγηθεί 186 ημέρες αγωνίας σε μια δύσκολη υπόθεση, που συγκίνησε και είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.
Δύσκολη υπόθεση, πρώτα απ’ όλα για τον ίδιο και τους δικούς του ανθρώπους, που βίωσαν μέρα και νύχτα αυτή την περιπέτεια.
Δύσκολη και για τους ανθρώπους της Ελληνικής Αστυνομίας, που εργάστηκαν για μήνες, επίμονα και μεθοδικά, για να μπορέσει να βρεθεί ο Μιχάλης Λεμπιδάκης πάλι κοντά στα αγαπημένα του πρόσωπα.
Τα συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία. Και στους αστυνομικούς εδώ στην Κρήτη, αλλά και στο εξειδικευμένο προσωπικό που συνέδραμε από κεντρικές υπηρεσίες της Αθήνας.
Ξέρετε όλοι, καλύτερα από εμένα, ότι σε τέτοιες υποθέσεις απαιτούνται ιδιαίτερα λεπτοί και προσεκτικοί χειρισμοί. Γιατί η επιτυχία από τη τραγωδία απέχει ελάχιστα.
Η Ελληνική Αστυνομία, ειδικά στο θέμα των απαγωγών, έχει να επιδείξει υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού: Καταγράφει από τα υψηλότερα ποσοστά εξιχνιάσεων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Με δυο λόγια, η αστυνομία έχει καταφέρει να εξιχνιάσει σχεδόν όλες τις υποθέσεις απαγωγών στην Ελλάδα και, αυτό από μόνο του, είναι ένα ισχυρό μήνυμα αποτροπής τυχόν επίδοξων μιμητών.
Κυρίες και κύριοι,
Είμαστε σήμερα εδώ με αφορμή τη δωρεά των οχημάτων στην Ελληνική Αστυνομία από την οικογένεια Λεμπιδάκη.
Είναι σίγουρο ότι η δωρεά των οχημάτων, που αριθμούν σε 30 ειδικά οχήματα και περιπολικά, θα συμβάλει ώστε η Αστυνομία να μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στο έργο της και στην εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας όλων των πολιτών.
Γιατί θέλουμε τις επιτυχίες στις μεγάλες υποθέσεις, αλλά θέλουμε και την ανταπόκριση στα μικρά, στα καθημερινά ζητήματα: Σε αυτά που για τα μέσα ενημέρωσης μπορεί να μην αποτελούν είδηση, αλλά απασχολούν τον κόσμο.
Θέλουμε την Αστυνομία δίπλα στον πολίτη και στην υπηρεσία του πολίτη. Να εμπεδώνει στην πράξη το αίσθημα ασφάλειας, υπερασπιζόμενο τα δικαιώματα των πολιτών, χτίζοντας έτσι σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες.
Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι τα νέα οχήματα του στόλου να είναι καλοτάξιδα και τα πληρώματά τους να έχουν επιτυχίες. Και το προσωπικό της ΕΛΑΣ να επιτελεί το έργο του, θέτοντας κάθε μέρα όλο και πιο ψηλά τον πήχη του επαγγελματισμού.
Σας ευχαριστώ.»
 
(Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης)
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης αναφέρθηκε στο άριστο έργο που επιτελεί καθημερινά η αστυνομία στην Κρήτη και ανέφερε ότι η πόρτα της Περιφέρειας θα είναι πάντα ανοικτή για την ΕΛ.ΑΣ. Ευχαρίστηκε την οικογένεια Λεμπιδάκη και αναφέρθηκε με λόγια συγκίνησης στον τρόπο με τον οποίο η οικογένεια διαχειρίστηκε αυτό το λεπτό και προσωπικό της θέμα. 
Συγκεκριμένα ανέφερε:
«Με ιδιαίτερη χαρά βρισκόμαστε σήμερα όλοι εδώ και νομίζω ότι η συγκίνηση όλων μας είναι μεγάλη, γιατί πρέπει όλοι να συγχαρούμε την Ελληνική Αστυνομία για την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης του Μιχάλη Λεμπιδάκη.
Όλοι είμαστε δίπλα όλοι είμαστε μαζί το γνωρίζεται πολύ καλά αυτό πως για μεγάλο χρονικό διάστημα η οικογένεια δέχτηκε όλη αυτή την πίεση για να μπορεί να την αντέξει εκ μέρους της περιφέρειας θα ήθελα να εκφράσω κα Υπουργέ σ’ όλους τους αστυνομικούς της Κρήτης και όχι μόνο τους αξιωματικούς αλλά και όλους τους αστυνομικούς.
Στρατηγέ μου να ξέρεις ότι η Περιφέρεια πάντα είναι ανοιχτή για να μπορεί να βοηθήσει και με εξοπλισμό και σε προηγούμενη προβληματική περίοδο γιατί πρέπει να πούμε κ. Υπουργέ σημαντικό εξοπλισμό για όλη την Κρήτη και επίσης να πω ότι σε όλη τη νέα περίοδο θα βοηθήσουμε να ολοκληρώσουμε να γίνει μία εξαίρετη δωρεά από την περίφημη οικογένεια Λεμπιδάκη, αλλά πρέπει να πάρουμε και άλλα για να μην έχουμε τα προβλήματα που υπάρχουν γιατί εμείς στην Κρήτη ότι λέμε το κάνουμε.
Άρα μόνο ευχαριστίες, στην οικογένεια να είναι καλά, κ. Γιάννη να χαίρεστε όλη την οικογένεια, τον πατριάρχη της οικογένειας, γιατί γνωριζόμαστε πολλά χρόνια πριν και είναι τιμή για την Κρήτη να έχει τέτοιους επιχειρηματίες».
Η δωρεά
Πρόκειται 29 καινούρια οχήματα και ένα μεταχειρισμένο τα οποία θα κατανεμηθούν σε αστυνομικές υπηρεσίες της Κρήτης, αναλόγως με τις ανάγκες που υπάρχουν. 
Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες και το βίντεο πρόκειται για περιπολικά και συμβατικά οχήματα.



Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο εκπρόσωπος του βουλευτή Ρεθύμνου της Ν.Δ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη, Ιωάννης Τρουλινός, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιόνη και ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Ρεθύμνης Γεώργιου Μαρινάκη, ο Αντιδήμαρχος Μίνωας Αλεφαντινός.
Παραβρέθηκαν, ακόμα, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου, Ταξίαρχος Αντώνιος Ρουτζάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, Ταξίαρχος Ιωσήφ Κανακουσάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Λυμπινάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, Αστυνομικός Διευθυντής Εμμανουήλ Παπαδάκης και οι βοηθοί του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, Αστυνομικοί Διευθυντές Στυλιανός Γάσπαρης και Νικόλαος Σπυριδάκης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας του νησιού, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών συνδικαλιστικών Σωματείων της Ελληνικής Αστυνομίας, Αρχών και Φορέων.
Η δωρεά στην ΕΛ.ΑΣ γίνεται ένα χρόνο και κάτι, μετά την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη στις 2 Οκτωβρίου του 2017 όταν πάνοπλοι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ εισέβαλαν με κινηματογραφικό και άκρως επαγγελματικό τρόπο στην αποθήκη σκραπ όπου κρατούνταν όμηρος ο Κρητικός επιχειρηματίας από όπου και τον απελευθέρωσαν.
Ο χώρος της Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων όπου σήμερα έγινε η παράδοση της δωρεάς, δεν επιλέχθηκε τυχαία. Κι αυτό γιατί η σχολή ήταν το πρώτο μέρος που βρέθηκε ο επιχειρηματίας λίγα λεπτά μετά την απελευθέρωσή του. Εκεί έδωσε κατάθεση, εκεί είδε τους δικούς του ανθρώπους μετά από καιρό, εκεί συνειδητοποίησε ότι πια είναι ελεύθερος.

ekriti
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ η δωρεά της οικογένειας Λεμπιδάκη (φωτογραφίες - βίντεο)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news