facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Aπάντηση Καμμένου σε Κοτζιά: «Εσύ κάνεις διαρροές σε «πιστόλια της διαπλοκής»

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε retweet άρθρο στο olympia.gr το οποίο αναφέρεται σαφώς στα όσα υποστήριξε την Τρίτη σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κοτζιάς υποστήριξε στο Κρήτη TV πως ο Πάνος Καμμένος στο περίφημο υπουργικό, «άρχισε να εξαπολύει έναν οχετό λάσπης, ό,τι οχετό έχει πει μέσω διαρροών. Δεν είπε μόνο για μυστικά κονδύλια. Είπε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση για να αγοράζει ξένους».

Κατόπιν αυτού, ο υπ. Αμυνας -υιοθετώντας ουσιαστικά το άρθρο στο olympia.gr - απαντά εμμέσως στις αιτιάσεις Κοτζιά, λέγοντας πως τις διαρροές δεν τις έκανε ο ίδιος αλλά ο παραιτηθείς ΥΠΕΞ και πως πρόκειται για μυθεύματα και συκοφαντίες.

Το άρθρο που αναδημοσίευσε ο υπουργός Αμυνας αναφέρει:

«Αυτοί που πολιτεύονται με «διαρροές», μην ενοχλούνται μετά από την μπόχα. Ζούμε την εξωφρενική κατάσταση να έχουμε πολιτικούς που συκοφαντούν τους «αντιπάλους» ή μη με νυχτερινές διαρροές σε πιστόλια της διαπλοκής και έπειτα σχολιάζουν τις δικές τους διαρροές «περισπούδαστα και εξοργισμένα»!

Και οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι, παρουσιάζουν τις διαρροές του συνομιλητή τους ως θέσφατα, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά την προπαγάνδα την οποία κάνουν. Και στήνουν ολόκληρα σενάρια πάνω σε διαρροές που οι ίδιοι διακίνησαν!

Όσο λοιπόν αφορά τον Πάνο Καμμένο, ουδέποτε προέβη σε οποιαδήποτε διαρροή προς οποιοδήποτε πιστόλι της διαπλοκής. Τα πιστόλια της διαπλοκής είναι διαχρονικά απέναντι του.

Αν είναι ένας πολιτικός ο οποίος μιλά ευθέως, έξω από τα δόντια και επώνυμα, αυτός είναι ο Καμμένος. Όσοι λοιπόν πάνε να του χρεώσουν μυθεύματα και συκοφαντίες που οι ίδιοι έχουν διακινήσει, έχουν γίνει αρλεκίνοι και όχι μόνον πολιτικοί».



Διαβάστε Περισσότερα » "Aπάντηση Καμμένου σε Κοτζιά: «Εσύ κάνεις διαρροές σε «πιστόλια της διαπλοκής»"

Προφυλακιστέος ο αστυνομικός που βρέθηκε δεμένος στη Νίκαια -Ελεύθεροι οι Πακιστανοί

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο αστυνομικός, ο οποίος είχε εντοπιστεί από συναδέλφους του χτυπημένος και δεμένος, σε διαμέρισμα στη Νίκαια.

Ο 34χρονος αστυνομικός και οι 7 υπήκοοι Πακιστάν, ένοικοι του διαμερίσματος, όπου βρέθηκαν 317 λαθραίες συσκευασίες καπνού, οδηγήθηκαν το πρωί της Τετάρτης στην Εισαγγελία Πειραιά.

Από το πρωί στα δικαστήρια υπήρχαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώ μετά από πολύωρες καταθέσεις όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση του 34χρονου αστυνομικού που υπηρετεί στην ασφάλεια Αττικής.

Επίσης από τους 7 υπηκόους Πακιστάν οι 5 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ οι άλλοι δύο θα παραμείνουν προσωρινά κρατούμενοι για άλλη όμως υπόθεση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η συνήγορος του αστυνομικού, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από την υπηρεσία του, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το πέρας των απολογιών, δήλωσε ότι η απόφαση για προσωρινή κράτηση του πελάτη της ελήφθη με το αιτιολογικό ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα το έργο της προανάκρισης, ενώ υποστήριξε ότι ο 34χρονος αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Τόνισε επίσης ότι στην κατάθεσή του ο πελάτης της υποστήριξε ότι βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή, καθώς ακολούθησε την ομάδα των Πακιστανών όταν κατάλαβε ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει. Ανέφερε ότι όταν το αντιλήφθηκαν οι αλλοδαποί τον ακινητοποίησαν και αφού τον έβαλαν στο διαμέρισμα, τον έδεσαν και τον χτύπησαν.

Από την πλευρά τους οι 7 Πακιστανοί στις καταθέσεις τους έδωσαν τη δική τους εκδοχή.

Φέρεται να υποστήριξαν ότι τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης 18/10, τέσσερα άτομα φορώντας κουκούλες, εκ των οποίων ο ένας κρατούσε σιδερολοστό οικοδομής, πήδηξαν από το παράθυρο διαμερίσματος στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας και αφού τους ακινητοποίησαν, τους έδεσαν τα χέρια με ταιράπ και άρχισαν να τους αποσπούν κούτες με τσιγάρα, κινητά τηλέφωνα και χρήματα.

Ανέφεραν επίσης ότι ο ένας από τους ομοεθνείς τους που κατάφερε να λυθεί από το ταιράπ με το οποίο ήταν δεμένος επιτέθηκε σε έναν από τους δράστες που είχε παραμείνει στο διαμέρισμα και με τη συνδρομή και των υπολοίπων κατάφεραν να τον δέσουν με ένα σεντόνι.

Κατέθεσαν ακόμη, ότι τα άλλα τρία άτομα κατάφεραν να διαφύγουν με τα κλοπιμαία με ΙΧ αυτοκίνητο. Οι αλλοδαποί αναγνώρισαν στο πρόσωπο του αστυνομικού το άτομο που ακινητοποίησαν και βρέθηκε εντός του διαμερίσματος, ενώ πρόσθεσαν ότι οι αστυνομικοί κατά την έρευνά τους στον χώρο βρήκαν και τις τέσσερις κουκούλες τύπου full face που φέρεται ότι φορούσαν οι δράστες.

Ο συνήγορος των 7 αλλοδαπών υποστήριξε ότι οι πελάτες του είναι τα θύματα της υπόθεσης. Πρόσθεσε επίσης ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφαση για την προσωρινή κράτηση των δύο υπηκόων Πακιστάν, που αφορά άλλη υπόθεση.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Προφυλακιστέος ο αστυνομικός που βρέθηκε δεμένος στη Νίκαια -Ελεύθεροι οι Πακιστανοί "

DW:Κριτική του Βερολίνου για την κατάσταση στη Λέσβο

Η γερμανική κυβέρνηση ασκεί κριτική στην Ελλάδα για τις συνθήκες που επικρατούν στους προσφυγικούς καταυλισμούς επισημαίνοντας μάλιστα ότι τα διαθέσιμα οικονομικά μέσα επαρκούν για τη βελτίωση της κατάστασης.

Η γερμανική κυβέρνηση ασκεί κριτική στην Ελλάδα όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στα προσφυγικά κέντρα. «Παρότι μειώθηκε ελαφρώς τις προηγούμενες εβδομάδες ο αριθμός των ανθρώπων στους υπερπλήρεις καταυλισμούς, η κατάσταση στη Λέσβο παραμένει ανησυχητική», αναφέρεται σε απάντηση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών μετά από επερώτηση που κατέθεσε η Κ.Ο. των Πρασίνων και την οποία δημοσιεύουν αύριο οι εφημερίδες του «Δημοσιογραφικού Δικτύου Γερμανίας».
Όπως αναφέρεται, το πρόβλημα, μεταξύ άλλων, είναι ο μεγάλος χρόνος αναμονής για την εξέταση των αιτήσεων ασύλου. «Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής κυβέρνησης, τα ραντεβού που δίνονται τώρα στη Λέσβο για προφορικές ακροάσεις είναι για τον Μάρτιο του 2019, κάτι το οποίο σημαίνει ότι ο χρόνος αναμονής έχει μειωθεί ελαφρώς. Μείζονος σημασίας για τη βελτίωση της κατάστασης στα νησιά παραμένει όμως το να επισπευστούν την ίδια ώρα και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες», επισημαίνεται στην απάντηση που έλαβε η βουλευτής των Πρασίνων Λουίζε Άμτσμπεργκ.
Επαρκή τα οικονομικά μέσα
Σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση, το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι η έλλειψη οικονομικών πόρων.
Σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση, το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι η έλλειψη οικονομικών πόρων.
Αυτό το διάστημα φιλοξενούνται στο προσφυγικό κέντρο στη Μόρια περίπου 8.500 άνθρωποι ενώ ο καταυλισμός πληροί τις προδιαγραφές για μόλις 3.000 ανθρώπους. Σύμφωνα με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις το ένα τρίτο των προσφύγων είναι παιδιά. Όπως επισημαίνεται στην απάντηση, αυτό το διάστημα η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται σε εντατικές διαβουλεύσεις με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τις ελληνικές υπηρεσίες προκειμένου να υπάρξει βελτίωση της κατάστασης πριν την έλευση του χειμώνα. «Αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επισκευή του αποχετευτικού συστήματος αλλά και δημιουργία χειμερινών καταλυμάτων».
Σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση, το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι η έλλειψη οικονομικών πόρων: «Αυτό το διάστημα η γερμανική κυβέρνηση δεν διακρίνει ενδείξεις ότι δεν υπάρχουν επαρκή οικονομικά μέσα για τη βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης».
Βολές των Πρασίνων κατά της γερμανικής κυβέρνησης
Η βουλευτής των Πρασίνων Λουίζε Άμτσμπεργκ
Η βουλευτής των Πρασίνων Λουίζε Άμτσμπεργκ
Η βουλευτής των Πρασίνων Άμτσμπεργκ κατηγορεί τη γερμανική κυβέρνηση για αδράνεια: «Το να παρακολουθείς και να περιμένεις αν οι ελληνικές αρχές θα καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο την αφόρητη κατάσταση στον υπερπλήρη καταυλισμό της Μόριας δεν αρκεί», δήλωσε η βουλευτής προς το Δημοσιογραφικό Δίκτυο Γερμανίας, καλώντας το μεγάλο συνασπισμό να αναλάβει άμεσα δράση: «Η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες για τη στήριξη των ελληνικών αρχών όσον αφορά την επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου, στέλνοντας, για παράδειγμα, υπαλλήλους της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO) ή να δεχθεί στη χώρα άτομα με ιδιαίτερη ανάγκη προστασίας».
dw
Διαβάστε Περισσότερα » "DW:Κριτική του Βερολίνου για την κατάσταση στη Λέσβο"

To ΓΕΕΘΑ διαψεύδει τα περί στρατοδικείου για τους Κούκλατζη-Μητρετώδη: «Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η ΕΔΕ»

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) με ανακοίνωση του γνωστοποίησε πως η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, που αφορά στο περιστατικό στην περιοχή του Έβρου με τα δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς, τον Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κουκλατζή , είναι σε εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί. Επιπρόσθετα στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ουδείς έχει παραπεμφθεί στο Στρατοδικείο.

Νωρίτερα ο τηλεοπτικός σταθμός Open είχε μεταδώσει πως οι δύο στρατιωτικοί καθώς και ανώτεροί τους αναμένεται να παραπεμφθούν στο Στρατοδικείο, καθώς τα προσεχή 24ωρα θα τους κοινοποιηθεί το έγγραφο που περιέχει το κατηγορητήριο.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "To ΓΕΕΘΑ διαψεύδει τα περί στρατοδικείου για τους Κούκλατζη-Μητρετώδη: «Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η ΕΔΕ»"

Κατεχόμενα: Νέες απειλές σε Κύπρο και Ελλάδα

Ο Τουρκοκύπριος «υπουργός ενέργειας», Οζντίλ Ναμί, πήρε την σκυτάλη από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, και εκτόξευσε απειλές εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας.

Σχολιάζοντας την υποτιθέμενη παρενόχληση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός», ο Ναμί είπε ότι «κανένας δεν πρέπει να προσπαθήσει να δοκιμάσει την αποφασιστική στάση της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ».

Προειδοποίησε, δε, ότι «από εδώ και πέρα η αντίδραση θα είναι ακριβώς η ίδια σε περίπτωση παρενόχλησης».

Την ίδια ώρα, η Λευκωσία απάντησε, τονίζοντας ότι οι ενέργειες της Άγκυρας είναι «παράνομες» και ότι η κυπριακή κυβέρνηση δεν θα παρασυρθεί σε τεχνητή ένταση, που στήνεται στην ΑΟΖ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σημείωσε και ότι το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας με συνεργασίες με σημαντικές διεθνείς εταιρείες και κράτη, εφαρμόζεται προς όφελος όλου του λαού, περιλαμβανομένων των Τουρκοκυπρίων.

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν ότι το «Μπαρμπαρός», επί του παρόντος, δεν συνοδεύεται από πολεμικά σκάφη.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατεχόμενα: Νέες απειλές σε Κύπρο και Ελλάδα"

Προς το στρατοδικείο Μητρετώδης, Κούκλατζης και οι διοικητές τους – ΓΕΕΘΑ: Δεν ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ

Την άγουσα προς το Στρατοδικείο παίρνει η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών του Ανθυπολοχαγού (ΜΧ) Άγγελου Μητρετώδη και του ΕΠΟΠ Λοχία (ΜΧ) Δημήτρη Κούκλατζη.

Και αυτό, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες εντός των προσεχών ημερών αποστέλλεται από το ΓΕΕΘΑ έγκληση προς τους στρατιωτικούς, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 1 Μαρτίου 2018 από τους Τούρκους Στρατοχωροφύλακες στον Έβρο, ενώ αποδέκτες θα είναι επίσης εκτός αυτών των δύο και ανώτεροι αξιωματικοί του Δ’Σώματος Στρατού, της ΧVI (16ης) Μηχανοκινήτου Μεραρχίας Πεζικού και της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, στο σχηματισμό που υπηρετούσαν οι δύο στρατιωτικοί.

Συμφώνως με τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε το νέο κανάλι “Open” το κατηγορητήριο είναι βαρύτατο και στρέφεται κατά των όλων των προσώπων που εμπλέκονται ή φέρουν ευθύνη για τις παραλείψεις, που σύμφωνα με την έρευνα αλλά και την αποτίμηση που έχει γίνει κατά το διαρρεύσαν επτάμηνο οδήγησαν στα γεγονότα της 1ης Μαρτίου.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι θα ζητηθεί από τα δέκα και πλέον πρόσωπα, μία πληροφορία λέει ότι ο αριθμός τους θα ανέλθει στα 17 ή 18 άτομα συνολικώς, προς τα οποία θα ζητηθεί να απολογηθούν γραπτώς και ακολούθως να καταγραφούν σε άλλη διαδικασία οι τυχόν συμπληρωματικές θέσεις. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε, δεν είχε τύχει ευρείας αποδοχής και είχε ζητηθεί να ξαναγίνει, αφού είχε θεωρηθεί ότι δεν κάλυπτε όλο το εύρος των ευθυνών που έπρεπε να αποδοθούν.

Πάντως, το ΓΕΕΘΑ διευκρίνισε πως η Ένορκη Διοικητική Εξέταση δεν έχει ολοκληρωθεί.

Αυτό που τονιζόταν από πηγές του ΥΠΕΘΑ είναι ότι όπως δεν αποδόθηκαν ευθύνες εν θερμώ, έτσι και με την διαδικασία που εκκινείται βασικός στόχος είναι να διασφαλιστεί το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Προς το στρατοδικείο Μητρετώδης, Κούκλατζης και οι διοικητές τους – ΓΕΕΘΑ: Δεν ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ"

Παράταση ενός έτους για τον «νόμο Παρασκευόπουλου»

Εγκρίθηκε από τη Βουλή η τροπολογία με την οποία παρατείνεται κατά ένα έτος η εφαρμογή των διατάξεων του λεγόμενου «νόμου Παρασκευόπουλου» για την υπό όρους απόλυση κρατουμένων που έχουν εκτίσει μέρος της ποινής, με σκοπό την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Η τροπολογία είχε ενσωματωθεί στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο τροποποιεί τη νομοθεσία αναφορικά με τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες).

Όπως είχε ανακοινώσει προ δύο εβδομάδων το υπουργείο Δικαιοσύνης, οι διατάξεις του θα ισχύουν έως ότου ψηφιστεί ο νέος Ποινικός Κώδικας, ενώ προβλέπονται ορισμένες αλλαγές με στόχο τη βελτίωση διατάξεων που έχουν αποδειχθεί προβληματικές.

Οι νέες ρυθμίσεις προβλέπουν μεταξύ άλλων πως, εάν ο κρατούμενος που θα αποφυλακιστεί με βάση τις διατάξεις του συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου υποπέσει εντός πέντε ετών σε νέο αδίκημα και καταδικαστεί οποτεδήποτε αμετάκλητα σε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών, τότε προβλέπεται ότι θα επιστρέφει και πάλι στο καθεστώς κράτησης και θα εκτίει ολόκληρη την ποινή που του είχε επιβληθεί.

Νωρίτερα, υπέρ της παράτασης του αποσυμφόρησης των φυλακών με τους όρους που σημειώνονται στη ρύθμιση Καλογήρου και με δεδομένο ότι δεν έχουν «ξεφύγει» τα ποσοστά αποσυμφόρησης, τάχθηκε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στη Βουλή.

Ο κ. Παρασκευόπουλος υπεραμύνθηκε του αποσυμφορητικού νόμου, επισημαίνοντας πως από τα 10.000 άτομα που απολύθηκαν από τις φυλακές τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια οι περιπτώσεις που απασχόλησαν τον Τύπο ως σοβαρές περιπτώσεις εγκληματικότητας και βίας δεν είναι πάνω από δέκα, δηλαδή ένα ποσοστό όχι απλώς μικρό αλλά μηδαμινό.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση ενός έτους για τον «νόμο Παρασκευόπουλου»"

Η κατάθεση του επιχειρηματία που «έκαψε» τον Γιάννο: Έπαιρνα τα λεφτά σε δεσμίδες από το σπίτι του

Μέσα σε κίτρινους φακέλους και σε δεσμίδες έφευγαν τα μετρητά του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου προς τις τράπεζες της Ελβετίας. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε κατά την απολογία του στους ανακριτές, ο επιχειρηματίας που είχε αναλάβει να φέρνει εις πέρας τις μεταφορές των χρημάτων του ζεύγους Παπαντωνίου σε ελβετικές τράπεζες.

Πρόκειται για πρόσωπο – κλειδί στην όλη υπόθεση με τα 2,8 εκατ. ελβετικά φράγκα που οδήγησαν αργά το βράδυ της Τρίτης τον πρώην υπουργό και την σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου στις φυλακές:

Μάλιστα, το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι ο τρίτος κατηγορούμενος στην υπόθεση μετά τον Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου. Ήδη, έχει απολογηθεί στους ανακριτές Ηλιάνα Ζαμανίκα και Γ. Ευαγγέλου που ερευνούν την υπόθεση του πρώην υπουργού και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους αλλά και υψηλότατη εγγυοδοσία που φτάνει τις 500 χιλιάδες ευρώ.

Στην απολογία του στους ανακριτές ο επιχειρηματίας σφάζει με το ....βαμβάκι τον πρώην υπουργό, καθώς όπως φέρεται να υποστηρίζει πως μέσα σε δύο χρόνια 2002-2003 έλαβε τμηματικά από τον Γιάννο Παπαντωνίου 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά.

Ο ίδιος φέρεται να ανέφερε στους ανακριτές πως τα χρήματα αυτά παραλάμβανε σε δεσμίδες μέσα σε κίτρινους φακέλους από το σπίτι του πρώην υπουργού στην Κηφισιά. Στη συνέχεια τα ποσά που παραλάμβανε τα κατέθεσε τμηματικά σε τράπεζα των Βορείων Προαστίων και εν συνεχεία τα λεφτά έφευγαν με προορισμό την Ελβετία. Τα χρήματα αυτά κατέληγαν τέλος σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον πρώην υπουργό και συνδικαιούχο τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου.

Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας φέρεται να ανέφερε ακόμη στην απολογία τους ανακριτές πως ο ίδιος πίστευε πως τα χρήματα αυτά προέρχονται από νόμιμα έσοδα του Γιάννου Παπαντωνίου, ο οποίος το διάστημα εκείνο ήταν ένας επιτυχημένος πολιτικός και ο ίδιος νόμιζε πως είναι και ένας έντιμος άνθρωπος.

Ο επιχειρηματία φέρεται να υποστηρίζει τέλος στην απολογία του πως ο ίδιος δεν έλαβε καμία αμοιβή, διότι έκανε μία εξυπηρέτηση σε ένα πρόσωπο που εκτιμούσε,με αποτέλεσμα να βρεθεί μπλεγμένος μετά από χρόνια χωρίς να ευθύνεται.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η κατάθεση του επιχειρηματία που «έκαψε» τον Γιάννο: Έπαιρνα τα λεφτά σε δεσμίδες από το σπίτι του"

Εξέλιξη σοκ: Χιλιάδες χάνουν το δίπλωμα οδήγησης -Τι συμβαίνει

Σοβαρά προβλήματα στο σύστημα εξέτασης των υποψηφίων οδηγών έχει δημιουργήσει η συνεχιζόμενη αποχή των υπαλλήλων- εξεταστών, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «το ΕΘΝΟΣ».

Η αποχή ισχύει πανελλαδικά από την 1η Οκτωβρίου ενώ σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας οι εξετάσεις έχουν διακοπεί εδώ και μήνες λόγω της εκκρεμότητας που υπάρχει με τις αποζημιώσεις των εξεταστών , οι οποίες δεν καταβάλλονται από την 1η Μαϊου 2018, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μία τεράστια λίστα αναμονής υποψηφίων που περιμένουν να δώσουν για δίπλωμα οδήγησης.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, περίπου 30.000 άνθρωποι θα υποχρεωθούν να περιμένουν για άγνωστο χρονικό διάστημα μέχρι να έρθει η ώρα να δώσουν εξετάσεις. Μεταξύ αυτών όμως, υπάρχουν περίπου 5.500 ηλικιωμένοι άνω των 74 ετών οι οποίοι υποχρεώνονται σε επανεξέταση με βάση το νέο ΚΟΚ και οι οποίοι κατέθεσαν τις αιτήσεις αλλά δυστυχώς αναμένουν αδίκως.

Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ακόμη και να λυθεί το πρόβλημα με τα δεδουλευμένα των πέντε μηνών, ουδείς γνωρίζει πως θα συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία του συστήματος καθώς βάσει του νέου νομοθετικού πλαισίου, οι εξετάσεις θα πρέπει να γίνονται μονίμως εντός ωραρίου από εξεταστές σε ειδικούς χώρους. Εκτιμάται όμως ότι θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν τόσοι υπάλληλοι για τις εξετάσεις , οπότε, στην Αττική αντί για 500-700 άτομα την ημέρα θα περνούν το πολύ 200-300 υποψήφιοι οδηγοί.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξέλιξη σοκ: Χιλιάδες χάνουν το δίπλωμα οδήγησης -Τι συμβαίνει"

Στη Βουλή φέρνει η ΝΔ τις καταγγελίες Καμμένου για τον Σόρος

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Αλέξη Τσίπρα κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης με αφορμή τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου για τον Τζορτζ Σόρος. Αντίστοιχα ο κ. Κεφαλογιάννης κατέθεσε ερώτηση προς τον κ. Καμμένο για να τοποθετηθεί επί των όσων είπε στο υπουργικό συμβούλιο.
Ο κ. Κεφαλογιάννης ζητεί από τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση για τον ισχυρισμό του πρώην Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά, ότι ο κ. Καμμένος στην διάρκεια του τελευταίου Υπουργικού Συμβουλίου κατήγγειλε μεταξύ άλλων χρηματισμό της Ελληνικής Κυβέρνησης από τον κ. Σόρος για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Ο βουλευτής της ΝΔ, μεταξύ άλλων σε ποιες νομικές ενέργειες προέβησαν προκειμένου να διακριβώσουν την αλήθεια αυτής της βαρύτατης καταγγελίας.

Η ερώτηση προς τον κ. Τσίπρα:

Προς: Τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως και Υπουργό  Εξωτερικών κ. Α Τσίπρα
Θέμα: Σχετικά με δηλώσεις του πρώην Υπουργού Εξωτερικών περί φερόμενης δωροδοκίας της Κυβέρνησης
Κύριε Πρόεδρε
Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμός Κρήτη TV, ο πρώην Υπουργός των Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιάς, αναφερόμενος στους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση του, έκανε λόγο μεταξύ άλλων, σε ένα «οχετό λάσπης» που εξαπέλυσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας όχι μόνο εναντίον του αλλά εναντίον όλων των μελών της Κυβέρνησης. Ειδικότερα  ο κ. Κοτζιάς ανέφερε  ότι ο Υπουργός Άμυνας «δεν είπε μόνο για μυστικά κονδύλια. Είπε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση, για να αγοράζει ξένους. Ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανένας υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός. Και εγώ είπα τότε, ότι σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και η παραβίαση να καλύπτεται από ένα τόνο λάσπης, δεν μπορώ να συμμετέχω».
Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:
Επιβεβαιώνετε τις δηλώσεις του  κ. Κοτζιά για τα όσα ειπώθηκαν στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο από τον Υπουργό Άμυνας και ειδικότερα την καταγγελία του  περί χρηματοδότησης  της ελληνικής κυβέρνησης από τον κ. Σόρος;
Αν ναι, ποια ήταν η αντίδραση σας στο Υπουργικό Συμβούλιο και σε ποιες νομικές ενέργειες έχετε προβεί προκειμένου να διερευνηθεί αυτή η βαρύτατη καταγγελία;
Ο ερωτών Βουλευτής
Γιάννης Κεφαλογιάννης

Η ερώτηση προς τον κ. Καμμένο:

Προς: Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένο
Θέμα: Σχετικά με την καταγγελία του κ. Κοτζιά περί φερόμενης δήλωσης σας στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο για δωροδοκία της Κυβέρνησης
Κύριε Υπουργέ
Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμός Κρήτη TV, ο πρώην Υπουργός των Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιάς, αναφερόμενος στους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση του, έκανε λόγο μεταξύ άλλων, σε ένα «οχετό λάσπης» που εξαπέλυσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, όχι μόνο εναντίον του, αλλά εναντίον όλων των μελών της Κυβέρνησης.
 Ειδικότερα  ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι ο Υπουργός Άμυνας «δεν είπε μόνο για μυστικά κονδύλια. Είπε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση, για να αγοράζει ξένους. Ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανένας υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός. Και εγώ είπα τότε, ότι σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και η παραβίαση να καλύπτεται από ένα τόνο λάσπης, δεν μπορώ να συμμετέχω».
Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:
1. Επιβεβαιώνετε τις δηλώσεις του κ. Κοτζιά και ειδικότερα την καταγγελία του  περί  αναφοράς σας σε χρηματοδότηση  της ελληνικής κυβέρνησης από τον κ. Σόρος;
2. Αν ναι, σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί προκειμένου να διερευνηθεί αυτή η βαρύτατη καταγγελία σας;
Ο ερωτών Βουλευτής
Γιάννης Κεφαλογιάννης
newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Βουλή φέρνει η ΝΔ τις καταγγελίες Καμμένου για τον Σόρος"

Τσίπρας-Καμμένος: «Εκκωφαντική» σιωπή μετά τις αποκαλύψεις Κοτζιά για Σόρος

Την ώρα που η κοινή γνώμη είναι στραμμένη στην προφυλάκιση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννου Παπαντωνίου, και της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου, η χθεσινή αποκάλυψη-«βόμβα» του Νίκου Κοτζιά για όσα ειπώθηκαν πίσω από κλειστές πόρτες στο υπουργικό συμβούλιο της 16ης Οκτωβρίου, φαίνονται να περνάνε σε... δεύτερη μοίρα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο τέως υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε ότι στο υπουργικό, κατά τη διάρκεια του οποίου ήρθε σε σύγκρουση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, και εν συνεχεία ουσιαστικά εξωθήθηκε σε παραίτηση, ο κ. Καμμένος είπε πως η κυβέρνηση πληρώνεται από τον Τζορτζ Σόρος!

Όπως είπε, η πολιτική πρέπει να έχει και ηθικά χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι η συζήτηση στο υπουργικό «προς το τέλος απέκτησε και ηθικά χαρακτηριστικά». «Ο πρωθυπουργός έκανε γενικές αναφορές, είπε τα ουδέτερά του, ότι πρέπει όλοι να είναι στα πλαίσια της ίδιας γραμμής» τόνισε ο κ. Κοτζιάς. μιλώντας χθες στο Κρήτη TV.

Και συνέχισε: «Η άλλη πλευρά (σ.σ. έτσι αποκαλούσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τον Πάνο Καμμένο, χωρίς να τον κατονομάζει) έλεγε ότι “τα συμφωνήσαμε χθες με τον πρωθυπουργό στη Λέσχη Αξιωματικών”, εγώ δεν ήξερα τι ειπώθηκε. Κλείνοντας ο πρωθυπουργός, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα, ο κ. Τσίπρας διεκόπη από τον υπουργό Άμυνας, ο οποίος άρχισε να εξαπολύει έναν οχετό λάσπης, ό,τι οχετό έχει πει μέσω διαρροών. Δεν είπε μόνο για μυστικά κονδύλια. Είπε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση, για να αγοράζει ξένους. Ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανένας υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός. Και εγώ είπα τότε, ότι σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και η παραβίαση να καλύπτεται από ένα τόνο λάσπης, δεν μπορώ να συμμετέχω».



Αν και... λαλίστατος, συνήθως, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμένος, δεν πήρε θέση για όσα του καταμαρτυρά ο τέως υπουργός Εξωτερικών. Αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου, άδραξε την ευκαιρία να... ριχτεί σε μια ακόμα αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση, μετά την προφυλάκιση Παπαντωνίου, αλλά δεν βρήκε λέξη να πει για τις αποκαλύψεις Κοτζιά σχετικά με το... μοιραίο, για εκείνον, υπουργικό συμβούλιο της 16ης Οκτωβρίου και τα όσα διημείφθησαν πίσω από κλειστές πόρτες.

Και αυτό, μολονότι το θέμα των δηλώσεων Κοτζιά ανέδειξαν με ερωτήσεις τους τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το Κίνημα Αλλαγής. Ειδικότερα, από το γραφείο Τύπου της ΝΔ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: «Ο κ. Καμμένος κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση χρηματοδοτείται από τον Τζoρτζ Σόρος. Δεν το λέει η Νέα Δημοκρατία, αλλά δημοσίως πια ο κ. Κοτζιάς. Ο κ. Τσίπρας θα εξηγήσει στους πολίτες ποιους εννοεί ο κ. Καμμένος ότι χρηματίζονται ή έχει πάθει ξανά αφωνία, όπως στο υπουργικό συμβούλιο;».

Συνεργάτες, δε, της Φώφης Γεννημματά, υπογράμμιζαν: «Χθες ο κ. Κοτζιάς επιβεβαίωσε on camera ότι υπουργός του κ. Τσίπρα, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, κατήγγειλε ότι "ο κ. Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση, για να αγοράζει ξένους". Και ότι "ουδείς απάντησε, κανένας υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός"». «Αυτή η δημόσια αποτυπωμένη καταγγελία δεν μπορεί να αποσιωποιηθεί από τον πρωθυπουργό. Και βέβαια η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι αυτονόητο ότι θα παρέμβει άμεσα και θα εξετάσει εις βάθος τις καταγγελίες» καταλήγουν από την Χαριλάου Τρικούπη.

Νωρίτερα σήμερα, αναφορές στις αποκαλύψεις Κοτζιά ακούστηκαν και στη Βουλή. Ο κ. Γιώργος Αμυράς (Ποτάμι), αναφερόμενος στις καταγγελίες του κ. Πάνου Καμμένου -σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο τέως ΥΠΕΞ- είπε προς τον κ. Παπαγγελόπουλο: «Εσείς χρηματίζεστε από τον κ. Σόρος; Βάζετε λεφτά στις τσέπες σας για να χρηματοδοτείτε ή να εξαγοράζετε ξένους στα Βαλκάνια; Γιατί αυτό είπε ο κ. Καμμένος στο υπουργικό συμβούλιο, όπως αποκάλυψε ο κ. Κοτζιάς και δεν είπατε τίποτα. Άντε και στο υπουργικό ήσασταν ψαρωμένοι, αλλά εδώ πρέπει να μας απαντήσετε. Χρηματίζεστε από τον Τζορτζ Σόρος, όπως είπε ο Κοτζιάς ότι είπε ο Καμμένος;».

Απαντώντας, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε τις καταγγελίες περί χρηματοδότησης υπουργών από το ίδρυμα Σόρος «φθηνό επικοινωνιακό τέχνασμα», εξηγώντας ότι η κυβέρνηση πιστεύει στην ορθότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών και, άρα, δεν έχει λόγο να χρηματιστεί: «Δεν στέκεται με καμία λογική. Η κυβέρνηση κάνει κάτι που πιστεύει ότι είναι σωστό -και προσωρινά πιστεύω με πολιτικό κόστος- άρα για ποιο λόγο να λάβει χρήματα;».

Από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου σχολίασε: «Δεν σας ξέφυγε φαντάζομαι ότι ο κ. Κοτζιάς έκανε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το υπουργικό συμβούλιο. Είπε ότι οι καταγγελίες για χρηματοδότηση από τον Σόρος δεν αφορούσαν μόνο τον ίδιο, αλλά όλη την κυβέρνηση. Μου κάνει εντύπωση που δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τους υπουργούς. Εσείς κύριε Παπαγγελόπουλε δεν τον ρωτήσατε; Το υπουργικό είναι πολύ σοβαρό όργανο για να λέμε αρλούμπες -πώς ήρθαν αυτά τα κονδύλια στην Ελλάδα και χρηματοδοτήθηκαν ξένοι; Αυτό οδηγεί σε Ειδικό Δικαστήριο».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας-Καμμένος: «Εκκωφαντική» σιωπή μετά τις αποκαλύψεις Κοτζιά για Σόρος"

Με ευρύτατη πλειοψηφία πέρασε το νομοσχέδιο για το πόθεν έσχες

Με ευρύτατη πλειοψηφία υπερψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που τροποποιεί τη νομοθεσία αναφορικά με τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.

Με το νομοσχέδιο διευρύνεται ο κύκλος των υπόχρεων σε δήλωση περιουσιακής κατάστασης, με τη συμπερίληψη των εν διαστάσει συζύγων και εκείνων που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Με το νομοσχέδιο καθιερώνεται υποχρέωση δήλωσης μετρητών, εφόσον το συνολικό ποσό υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ και τιμαλφών εφόσον η αξία τους υπερβαίνει τα 40.000 ευρώ.

Επί της αρχής του νομοσχεδίου όλα τα κόμματα δήλωσαν «ναι» με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή που ψήφισε «παρών».

Στο σχέδιο νόμου ενσωματώθηκε και η τροπολογία με την οποία παρατείνεται κατά ένα έτος η εφαρμογή των διατάξεων (σ.σ. οι καλούμενες διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου) για την υπό όρους απόλυση κρατουμένων που έχουν εκτίσει μέρος της ποινής, με σκοπό την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Δεκτή έγινε και η τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αφορά στην αποποινικοποίηση του εγκλήματος της επαιτείας, το οποίο προβλέπεται ως πταίσμα στο άρθρο 407 του Ποινικού Κώδικα.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Με ευρύτατη πλειοψηφία πέρασε το νομοσχέδιο για το πόθεν έσχες"

Πλαστικά μίας χρήσης τέλος στην ΕΕ - Στο «στόχαστρο» καλαμάκια, σερβίτσια, συσκευασίες και μπουκάλια

Τα πλαστικά προϊόντα μιας χρήσης, όπως τα πιάτα, τα μαχαιροπήρουνα, τα βαμβακερά επιχρίσματα, τα καλαμάκια ή τα πλαστικά στηρίγματα μπαλονιών, θα απαγορευτούν στην ΕΕ, σύμφωνα με σχέδιο που εγκρίθηκε από τους Ευρωβουλευτές κατά τη τρέχουσα Σύνοδο της Ολομέλειας Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Το Κοινοβούλιο θα αρχίσει διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο αμέσως μόλις οι υπουργοί της ΕΕ υιοθετήσουν τη θέση τους επί του θέματος.

Η κατανάλωση πολλών άλλων προϊόντων, για τα οποία δεν υπάρχει εναλλακτική λύση θα πρέπει να μειωθεί από τα κράτη μέλη κατά τουλάχιστον 25% μέχρι το 2025. Τα προϊόντα αυτά περιλαμβάνουν συσκευασία μιας χρήσεως για μπιφτέκια, σάντουιτς, φρούτα, λαχανικά, επιδόρπια ή παγωτά. Τα κράτη μέλη θα πρέπει να προτείνουν εθνικά σχέδια για να ενθαρρύνουν τη χρήση προϊόντων κατάλληλων για πολλαπλή χρήση, καθώς και την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση.

'Αλλα πλαστικά, όπως οι φιάλες, θα πρέπει να συλλέγονται χωριστά και να ανακυκλώνονται κατά 90% μέχρι το 2025.

Επιπλέον, οι ευρωβουλευτές συμφώνησαν ότι τα μέτρα μείωσης θα πρέπει να ισχύουν και για τα απόβλητα από προϊόντα καπνού, ιδίως φίλτρα τσιγάρων που περιέχουν πλαστικό, τα οποία πρέπει να μειωθούν κατά 50% έως το 2025 και κατά 80% έως το 2030, καθώς ένα φίλτρο τσιγάρων μπορεί να μολύνει μεταξύ 500 και 1000 λίτρων νερού. που ρίχνονται σε δημόσιους δρόμους, μπορεί να διαρκέσει δώδεκα χρόνια για να αποσυντεθεί. Είναι το δεύτερο πιο απορριφθέν πλαστικό προϊόν μιας χρήσης.

Επίσης, τα κράτη μέλη θα πρέπει να εξασφαλίσουν ότι τουλάχιστον το 50% των αλιευτικών εργαλείων που περιέχουν πλαστική ύλη που έχουν χαθεί ή εγκαταλειφθεί, θα συλλέγονται κάθε χρόνο, με στόχο τουλάχιστον το 15% ανακύκλωσης έως το 2025 καθώς αποτελούν 27% των αλιευτικών αποβλήτων που βρέθηκαν στις ευρωπαϊκές παραλίες.

Επί αυτού, οι ευρωβουλευτές ζητούν από τα κράτη μέλη να εξασφαλίσουν ότι οι εταιρείες καπνού και οι κατασκευαστές αλιευτικών εργαλείων που περιέχουν πλαστικό, θα καλύπτουν το κόστος συλλογής των προϊόντων αυτών, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς, επεξεργασίας και συλλογής των αποβλήτων, ώστε να συμβάλλουν στην επίτευξη στόχων ανακύκλωσης.

Η εισηγήτρια Φ. Ρις (ALDE) χαρακτήρισε την νομοθεσία αυτή ως το πιο φιλόδοξο ψήφισμα κατά των πλαστικών μιας χρήσης.

« Η ψηφοφορία σήμερα ανοίγει το δρόμο για μια φιλόδοξη οδηγία, η οποία είναι απαραίτητη για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη μείωση του κόστους των περιβαλλοντικών ζημιών που οφείλονται στην πλαστική ρύπανση στην Ευρώπη, υπολογιζόμενη στα 22 δισεκατομμύρια ευρώ. 2030.», είπε χαρακτηριστικά.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πλαστικά μίας χρήσης τέλος στην ΕΕ - Στο «στόχαστρο» καλαμάκια, σερβίτσια, συσκευασίες και μπουκάλια"

Ψαριανός: «Ανρθωποφαγία» η προφυλάκιση Παπαντωνίου, «ανόητη» η ανακοίνωση του Ποταμιού!

Ενάντια στην γραμμή που εξέφρασε το Ποτάμι αναφορικά με την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του τοποθετείται, με ανάρτησή του στο Facebook, ο βουλευτής του κόμματος Γρηγόρης Ψαριανός.

Ο κ. Ψαριανός διαφωνεί με την ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα, την οποία χαρακτηρίζει, άστοχη, άκυρη και ανόητη. Παράλληλα χαρακτηρίζει ανθρωποφαγία την προφυλάκιση του πρώην υπουργού, καθώς όπως αναφέρει δεν έχει αποδειχθεί η ενοχή του ούτε είναι ύποπτος φυγής.
Αναλυτικά στην ανάρτησή του αναφέρει
Δεν συμπαθούσα τον Παπαντωνίου, δεν ήμουν οπαδός εκείνου του πασοκισμού, του αυριανισμού και των επιδρομών στο κράτος και στα ταμεία.
Θέλω όλοι όσοι υπήρξαν νταλαβεριτζήδες, διεφθαρμένοι, διαπλεκόμενοι, ληστοκυβερνήτες και «λιστοσυμμορίτες» να τιμωρηθούν και να δημευθούν οι περιουσίες τους.
Ο Παπαντωνίου πιθανόν να είναι αναμεσά τους – υπάρχουν, μάλλον, αποχρώσες ενδείξεις- όμως είναι α κ ό μ α αθώος. Δεν έχει αποδειχθεί η ενοχή του, δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε είναι πιθανόν να διαπράξει εγκληματικές ενέργειες.
Η προφυλάκισή του είναι ανθρωποφαγία, είναι του τύπου «δώστε αίμα και αποκεφαλισμούς» στον όχλο, στο πόπολο, στην πλεμπάγια, να χαρεί.
Στα λιοντάρια.
Αρένα, κρεμάλες, γκιλοτίνες.
Ή κάποιοι εφαρμόζουν την «οδηγία Πολάκη»
Ή αυτός γ ν ώ ρ ι ζ ε την απόφαση και την περίμενε.
Δεν ξέρω ποιο είναι χειρότερο.
Πάντως η σχετική ανακοίνωση, η δήλωση για το θέμα αυτό, που έκανε ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ είναι εντελώς Λάθος.
Άκυρη και Άκαιρη και Ανόητη.
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ψαριανός: «Ανρθωποφαγία» η προφυλάκιση Παπαντωνίου, «ανόητη» η ανακοίνωση του Ποταμιού!"

Ρουβίκωνας: Χίλιες φορές να μας βγάλουν από τη Φιλοσοφική, χίλιες φορές θα ξαναμπούμε

«Και χίλιες φορές να μας βγάλουν από το στέκι, χίλιες φορές θα ξαναμπούμε» διαμηνύει ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, μετά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το στέκι της συλλογικότητας στη Φιλοσοφική Σχολή.

Με ανάρτησή του στο Facebook, το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα καταγγέλλει ότι ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου επικοινωνούσε «προσωπικά με καθηγητές που του έχουν υποχρέωση, για να κινητοποιούσαν φοιτητές για σήμερα( κυρίως μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς)». Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες, οι φοιτητές που μετείχαν στη διαμαρτυρία ήταν ελάχιστοι.

«Θα πρότεινα στις πρυτανικές αρχές να σοβαρευτούν και να σταματήσουν να δημιουργούν τεχνητή ένταση. Τα πανεπιστήμια έχουν τεράστια προβλήματα όπως και η κοινωνία. Κανείς δεν νοιάζεται αν εμείς έχουμε πάρει...10 τετραγωνικά στον 5ο όροφο μιάς σχολής», αναφέρει στην ανάρτησή του.

Εντύπωση πάντως προκαλεί και το υστερόγραφο της ανάρτησης, με το ηγετικό στέλεχος να διαμηνύει ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα, παρά τις προσπάθειες να φτάσουν στα άκρα, δεν θα χάσουν την υπομονή και την υπομονή τους. «Στόχος σας είναι να φτάσετε την κατάσταση στα άκρα για να σηκωθεί κάποιο δικό μας χέρι. Αμ δε..Εμείς δεν είμαστε σαν τους μπράβους που φέρατε την πρώτη μέρα. Ούτε Καλαμπόκας είμαστε...», αναφέρει με νόημα.

Αναλυτικά, η ανάρτηση αναφέρει:

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Γαβρόγλου τα τελευταία 24ωρα επικοινωνούσε προσωπικά με καθηγητές που του έχουν υποχρέωση, για να κινητοποιούσαν φοιτητές για σήμερα( κυρίως μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς). Παρά την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι αρχές του πανεπιστημίου και οι συριζαίοι,(είπαμε πρώτη φορά..αριστερά) οι φοιτητές που συμμετείχαν στην "διαμαρτυρία"σήμερα ήταν ελάχιστοι.Και είναι λογικό. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Φιλοσοφικής σχολής έχουν πολύ σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούν απο το να γίνονται"ουρά"της Καραμολέγκου (που παίρνει γραμμή κατευθείαν απο την Πειραιώς) και της δεξιάς παρέας της σε γραφικές"κινητοποιήσεις".Θα πρότεινα στις πρυτανικές αρχές να σοβαρευτούν και να σταματήσουν να δημιουργούν τεχνητή ένταση. Τα πανεπιστήμια έχουν τεράστια προβλήματα όπως και η κοινωνία. Κανείς δεν νοιάζεται αν εμείς έχουμε πάρει...10 τετραγωνικά στον 5ο όροφο μιάς σχολής. Ο κόσμος κοιτάει αν θα έχει να φάει αν θα έχει δουλειά και αν θα μάθει το παιδί του 5 γράμματα. ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ.

Ούτως η άλλως και χίλιες φορές να μας βγάλουν από το στέκι χίλιες φορές θα ξαναμπούμε. Έχουμε τεράστια υπομονή και επιμονή.

ΥΓ. Στόχος σας είναι να φτάσετε την κατάσταση στα άκρα για να σηκωθεί κάποιο δικό μας χέρι. Αμ δε..Εμείς δεν είμαστε σαν τους μπράβους που φέρατε την πρώτη μέρα. Ούτε Καλαμπόκας είμαστε...

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρουβίκωνας: Χίλιες φορές να μας βγάλουν από τη Φιλοσοφική, χίλιες φορές θα ξαναμπούμε"

Πρόστιμο 60.000 ευρώ στον ΣΚΑΙ από το ΕΣΡ

Πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ επέβαλλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Το πρόστιμο αφορά την ενημερωτική εκπομπή του δημοσιογράφου Γ. Αυτιά στην οποία, κατά παράβαση, προβάλλεται "έμμεση" διαφήμιση.

Σύμφωνα με πηγές του ΕΣΡ, το φαινόμενο της "έμμεσης" διαφήμισης από ενημερωτικές εκπομπές δεν περιορίζεται μόνο στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, και για τον λόγο αυτό έχει ξεκινήσει εξέταση παρόμοιων φαινομένων και σε άλλα κανάλια.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόστιμο 60.000 ευρώ στον ΣΚΑΙ από το ΕΣΡ"

Κίνημα Αλλαγής για Παπαντωνίου: Διαφάνεια για τους πάντες και παντού, χωρίς καμία εξαίρεση

«Η παράταξή μας με τις πρωτοβουλίες και τις προτάσεις της στην Βουλή, άνοιξε τον δρόμο που επιτρέπει στην Δικαιοσύνη να διερευνά τις τυχόν ροές μαύρου χρήματος» επισημαίνεται χαρακτηριστικά σε άτυπη ενημέρωση για το θέμα του πρώην υπουργού.

«Γι’ αυτό η προσπάθεια εκμετάλλευσης εις βάρος μας θα πέσει στο κενό. Η παράταξή μας είναι η μόνη που προχώρησε σε πολιτική και ηθική αυτοκάθαρση» τονίζουν οι συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά και στέκονται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι κανένας άλλος πολιτικός χώρος δεν ακολούθησε.

«Η Κυβερνητική επιλογή να γίνει η χώρα μια αρένα με γενικευμένη σπίλωση των πολιτικών της αντιπάλων, είναι επικίνδυνη για τον τόπο και την Δημοκρατία» προσθέτουν στο σχετικό κείμενο.

Ειδικότερα:

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαντωνίου από το 2007 και όσοι ελέγχονται, έχουν τεθεί-προ της έναρξης του ελέγχου-εκτός παράταξης.

Γι’ αυτό και δεν αγγίζουν τα εκατοντάδες χιλιάδες μέλη και στελέχη μας που διαχρονικά προσέφεραν και την ψυχή τους για την χώρα, αυτές οι επιθέσεις.

Το Κίνημα Αλλαγής παραμένει σταθερά στην πρώτη γραμμή του αγώνα για διαφάνεια.

Αλλά κάθε Έλληνας κατανοεί ότι η Κυβερνητική επιλογή να γίνει η χώρα μια αρένα με γενικευμένη σπίλωση των πολιτικών της αντιπάλων, είναι επικίνδυνη για τον τόπο και την Δημοκρατία.

Μπορεί να εξυπηρετεί τον fake δικομματισμό αλλά δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού.

Θεσμικές μεταρρυθμίσεις της παράταξης για τη διαφάνεια και τον εκσυγχρονισμό του Κράτους

Η κατάργηση του μετεμφυλιακού κράτους.

Η θεσμοθέτηση Ανεξάρτητων Αρχών, με κρισιμότερη το ΑΣΕΠ.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, για τη διασφάλιση θεμελιωδών δικαιωμάτων των απλών πολιτών.

Η πρόβλεψη αποζημίωσης του πολίτη σε περίπτωση καθυστερημένης απονομής της δικαιοσύνης.

Το πρόγραμμα «Διαύγεια», μια ανοιχτή πύλη ελέγχου όλων των πράξεων της δημόσιας διοίκησης από κάθε πολίτη.

Η επέκταση της Διαύγειας στις μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Η πρόσβαση κάθε πολίτη στα δημόσια έγγραφα.

Η επέκταση του «πόθεν έσχες» σε κατηγορίες συμπολιτών μας που συνδιαμορφώνουν τη δημόσια ζωή του τόπου.

Ο έλεγχος (κοινοβουλευτικός και δικαστικός) των οικονομικών των κομμάτων. Και, πιο συνολικά, ο καθορισμός και ο έλεγχος των εκλογικών δαπανών των φορέων και της κεντρικής πολιτικής εξουσίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η online παρακολούθηση των προϋπολογισμών όλων των φορέων του Δημοσίου.

Η δέσμευση και κατάσχεση των «προϊόντων» των εγκλημάτων διαφθοράς στον δημόσιο τομέα.

Η διεύρυνση του εγκλήματος της απιστίας και μιας σειράς άλλων εγκλημάτων που προκαλούν βλάβη στο δημόσιο.

Η θεσμοθέτηση του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και του Εισαγγελέα Διαφθοράς.

Η ενίσχυση της τακτικής δικαιοσύνης για την έρευνα, ανάκριση και παραπομπή στο ακροατήριο υποθέσεων διαφθοράς και αδιαφάνειας των δημοσίων προσώπων.

Η διεύρυνση της συμμετοχής της δικαιοσύνης από τα πρώτα στάδια (ακόμα και στο κοινοβουλευτικό) αναζήτησης ποινικών ευθυνών Υπουργών.

Η πρόβλεψη εμφάνισης των ανωτάτων δικαστών ενώπιον κοινοβουλευτικών οργάνων πριν από την επιλογή τους στις θέσεις των Προέδρων και Αντιπροέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας.

Η άρση του τραπεζικού απορρήτου έναντι όλων των ελεγκτικών αρχών του κράτους με όλες τις εγγυήσεις του κράτους δικαίου.

Η σύσταση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Η θέσπιση της δυνατότητας αποκάλυψης, καταγραφής και ελέγχου των offshore εταιριών στους φορολογικούς παραδείσους και η επιβολή ενιαίου φόρου 15% στα ακίνητά τους.

Ο εκσυγχρονισμός του συστήματος δημοσίων συμβάσεων, με την εισαγωγή του πρώτου ηλεκτρονικού μητρώου. Και η σύσταση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.

Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, για την αντιμετώπιση της προκλητικής ζήτησης και της σπατάλης στα φάρμακα.

Η σύσταση του Γενικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ως μηχανισμού διαφάνειας και ασφάλειας τον συναλλαγών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κίνημα Αλλαγής για Παπαντωνίου: Διαφάνεια για τους πάντες και παντού, χωρίς καμία εξαίρεση"

Πώς το Καστελόριζο συρρικνώνει την τουρκική ΑΟΖ- Οι διαφορετικοί χάρτες Αθήνας και Αγκυρας [βίντεο]

Ελλάδα και Τουρκία ερίζουν εδω και χρόνια για το πώς θα οριστεί η ΑΟΖ κάθε μία χώρας, στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Αγκυρα υποστηρίζει ότι της ανήκει ο βυθός του μισού Αιγαίου, λαμβάνοντας ως βάσεις μέτρησης τις ακτές της ηπειρωτικής Ελλάδας από τη μία και τις ακτές της Μικράς Ασίας από την άλλη. Με άλλα λόγια, επιλέγει να αγνοεί την ύπαρξη εκατοντάδων κατοικημένων ελληνικών νησιών, με το αιτιολογικό ότι αυτά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα. Θέση φυσικά παράδοξη που δεν έχει καμία σχέση με το Διεθνές Δίκαιο. Παλαιότερα οι Τούρκοι υποστήριζαν ότι ο βυθός των ελληνικών νησιών αποτελεί «φυσική προέκταση» της Ανατολίας. Στην πορεία άλλαξαν θεωρία- αφού η άποψη αυτή θεωρούνταν απο τους νομικούς σχεδόν κωμική- σημειώνοντας ότι το Αιγαίο είναι ημίκλειστη θάλασσα στην οποία επικρατούν ειδικές συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση η αξίωση από την πλευρά της Τουρκίας είναι η ίδια: θέλει δικό της το μισό Αιγαίο.

Η Τουρκία θέλει επίσης να έχει θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο. Για να αποκτήσουν, ωστόσο, οι Τούρκοι σύνορα με την Αίγυπτο, θα πρέπει η, Ελλάδα να μην έχει σύνορα με την Κύπρο. Θα πρέπει, δηλαδή, το ελληνικό νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου να μην έχει υφαλοκρηπίδα, όπως ισχυρίζεται η Αγκυρα. Η τοποθέτηση δεν έχει κανένα έρισμα στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας. Η Αθήνα έχει εκπονήσει εδω και καιρό τα επιχειρηματά της για ελληνική ΑΟΖ αλλά φυσικά πρίν ληφθεί η οποιαδήποτε πρωτοβουλία θα πρέπει να προηγηθεί μια πολύ προσεκτική ανάγνωση των διεθνών ισορροπιών, αφού η Τουρκία εχει πολλαπλασιάσει το τελευταίο διάστημα τις απειλητικές δηλώσεις για το καθεστώς του Αιγαίου.

Από πλευράς οριοθετήσεως, υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ είναι το ίδιο και το αυτό, όπως έχει σημειώσει ο καθηγητής Αγγελος Συρίγος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Οπως έχει δηλώσει: «Θέλουμε την ΑΟΖ αλλά για άλλους λόγους από εκείνους που νομίζει ο κόσμος, όχι για το πετρέλαιο και το αέριο. Χειαζόμαστε ΑΟΖ για πολιτικούς λόγους. Για να δείξουμε την ενότητα του ηπειρωτικού με τον νησιωτικό χώρο. Για την αλιεία. Διότι η σύγχρονη τάση με τα αιολικά πάρκα είναι να εγκαθίστανται αυτά στη θάλασσα. Για να ελέγχουμε τη μόλυνση των υδάτων. Αυτήν τη στιγμή ο πραγματικός πλούτος του Αιγαίου είναι ο τουρισμός του».

Την ΑΟΖ, ωστόσο, χρειάζεται να την κηρύξεις πρώτα, για να την αποκτήσεις. Η Ελλάδα δεν έχει οριοθετήσει ΑΟΖ με κανένα από τα κράτη που την περιβάλλουν. Υφαλοκρηπίδα, από την άλλη, έχει οριοθετήσει μόνο με την Ιταλία από το 1977.

Το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ επανέρχεται στο προσκήνιο μετά τις δηλώσεις Κοτζιά οτι έχει έτοιμη την ΑΟΖ του Ιουνίου και τις απειλές από την πλευρά της Τουρκίας, οτι οποιαδήποτε κίνηση σε αυτήν την κατεύθυνηση θα ενεργοποιήσει το casus belli που έχει αποφασίσει η Τουρκική Εθνοσυνέλευση από την δεκαετία του 80. Αλλωστε η Τουρκία δεν κρύβει τον εκνευρισμό της με τις προσεχείς έρευνες που έχουν ανακοινώσει δυτικές εταιρείες στην κυπριακή ΑΟΖ καθώς θεωρεί οτι πρέπει να είναι εταίρος σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία για αξιοποίηση του φυσικού αερίου που έχει βρεθεί ανοιχτά της Κύπρου.



iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς το Καστελόριζο συρρικνώνει την τουρκική ΑΟΖ- Οι διαφορετικοί χάρτες Αθήνας και Αγκυρας [βίντεο] "

Φωτιά στο Μάτι: Υπέγραψαν αυτοψίες αξιωματικοί της πυροσβεστικής που ήταν εκτός Αττικής;

Ερωτήματα εγείρουν οι καταγγελίες ότι κάποιες από τις αυτοψίες που έχουν συνταχθεί για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι φέρουν την υπογραφή δύο αξιωματικών, που την ημέρα της τραγωδίας και την επόμενη (23 και 24 Ιουλίου), βρίσκονταν σε υπηρεσιακή αποστολή.

Εάν επαληθευθεί η καταγγελία που δημοσιεύει το bloko.gr, επικαλούμενο καλά ενημερωμένες πηγές, τότε η υπόθεση θα λάβει διαφορετική διάσταση, καθώς θα δημιουργηθεί ζήτημα συγκάλυψης ευθυνών.

Λεπτομερείς αναφορές ζητά η Παπασπύρου

Σε αυτό το πλαίσιο, η γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, που διενεργεί ανεξάρτητη ΕΔΕ από την εισαγγελική έρευνα, έχει ζητήσει λεπτομερείς αναφορές για τα ποια οχήματα και πυροσβέστες όλων των βαθμών ήταν στην περιοχή το επίμαχο διήμερο, αλλά και τις εκτός έδρας αποζημιώσεις που χορηγήθηκαν.

Όπως αναφέρει το bloko, εάν τελικά οι καταγγελίες επαληθευθούν, δημιουργούνται υποψίες για προσπάθεια αξιωματικών για χειραγώγηση της έρευνας και αποπροσανατολισμού της, γεγονός που συνεπάγεται νέες ασκήσεις ποινικών διώξεων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στο Μάτι: Υπέγραψαν αυτοψίες αξιωματικοί της πυροσβεστικής που ήταν εκτός Αττικής;"

Υπηρεσιακό όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες - Από θαύμα σώθηκαν οι αστυνομικοί - Καταγγελία της Ένωσης Κιλκίς

''Επιτέλους αποσύρετε τις ΝΕΚΡΟΦΟΡΕΣ υπηρεσιακά οχήματα και επανδρώστε τις Υπηρεσίες με κατάλληλα οχήματα'' τονίζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κιλκίς

Η Ένωση μας έχει καταγγείλει πολλές φορές την έλλειψη οχημάτων στην Δ.Α Κιλκίς.,είτε αυτα είναι ελεύθερου χρωματισμού ,είτε μεταγωγικά ή έγχρωμα, καθώς και την άθλια κατάσταση που βρίσκονται αυτά που τώρα χρησιμοποιούνται. Ερχόμαστε σήμερα να καταγγείλουμε τα αποτελέσματα χρησιμοποίησης ακατάλληλων οχημάτων για περιπολίες.

Την 22/10/2018 συνάδελφοι της Ασφάλειας του Α.Τ Παιονίας επιβαίνοντας σε όχημα ελεύθερου χρωματισμού (της κακιάς ώρας) διατεταγμένοι σε εποχούμενη περιπολία, στην Ελληνοσκοπιανή μεθόριο προσπάθησαν να καταδιώξουν όχημα τύπου τζιπ, διότι προσπάθησε να αποφύγει τον νομότυπο Αστυνομικό έλεγχο. Κατόπιν ολιγόλεπτης καταδίωξης το υπηρεσιακό όχημα τυλίχτηκε στις φλόγες και ως από θαύμα δεν τραυματίστηκαν οι συνάδελφοι.

Για μια ακόμη φορά καταγγέλλουμε την τακτική των Διοικήσεων και της Ηγεσίας, να διατάσσουν εποχούμενες περιπολίες με οχήματα νεκροφόρες και οι συνάδελφοι από φιλότιμο και μόνο να επιβαίνουν σε αυτά, για να ανταπεξέλθουν των συνθηκών, βλέποντας το έγκλημα να οργιάζει και κατόπιν να διατάσσουν Ε.Δ.Ε εναντίον του αστυνομικού που εκτελεί εποχούμενη περιπολία για να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες .

Συνέχεια της έλλειψής οχημάτων καταγγέλλουμε την έλλειψη μεταγωγικών οχημάτων, όπου χρησιμοποιούνται για την προσαγωγή προσφύγων από την περιοχή της Ειδομένης, την αποτροπή εξόδου τους από την χώρα, την μεταφορά τους στην ενδοχώρα αλλά και την σύλληψη λαθρομεταναστών και διακινητών .Την τελευταία εβδομάδα το ένα και μοναδικό μεταγωγικό όχημα οχτώ θέσεων το οποίο διαθέτει η Δ.Α Κιλκίς βρίσκεται ακινητοποιημένο λόγω βλάβης ,άγνωστο ως πότε . Δύο (2000) άτομα μηνιαίως προσάγονται και αποτρέπεται η έξοδο τους από την χώρα και όλα αυτά πραγματοποιούνται με αυτό το όχημα μεταφοράς υλικών θέτοντας σε κίνδυνο ζωής μεταγόμενους και Αστυνομικούς.

Θέλετε ή δεν θέλετε να κάνουν την δουλειά τους οι Αστυνομικοί;

Επιτέλους αποσύρετε τις ΝΕΚΡΟΦΟΡΕΣ υπηρεσιακά οχήματα και επανδρώστε τις Υπηρεσίες με κατάλληλα οχήματα.

Μήπως πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να ευαισθητοποιηθείτε !!!

Συνάδελφοι σταματήστε να συνεισφέρετε από το οικογενειακό σας προϋπολογισμό για να καταστούν τα υπηρεσιακά οχήματα λειτουργικά.

Δεν είναι δική μας υποχρέωση!!!!!!!

bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπηρεσιακό όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες - Από θαύμα σώθηκαν οι αστυνομικοί - Καταγγελία της Ένωσης Κιλκίς"

Ελεγκτικό Συνέδριο: Πρωταθλητής δημιουργίας χρεών η Περιφέρεια Αττικής

Σταθερά ανοδική είναι η τάση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς τρίτους, σύμφωνα με την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Συνολικά τα χρέη από 4.759 εκατ. ευρώ που ήταν στις 31/12/2016 ανέβηκαν σε 6.026 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο του 2017 δημιουργώντας όπως επισημαίνει η έκθεση «αρνητικές επιδράσεις στην εγχώρια οικονομία και αποτελεί μείζον πρόβλημα του δημοσιονομικού συστήματος της χώρας».

«Πρωταθλητής στην αύξηση χρεών προς τρίτους εμφανίζεται η Περιφέρεια Αττικής ενώ οι ελεγκτές καταγράφουν μια σειρά από προβληματισμούς για το σύνολο σχεδόν των φορέων που ελέγχθηκαν.

Ειδικότερα, σε πίνακα με την πορεία των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού η Περιφέρεια Αττικής εμφανίζει αύξηση των χρεών της κατά 113,11% την στιγμή μάλιστα που τα ευρήματα για τους άλλους Δήμους που ελέγχθηκαν παρουσιάζουν μείωση ληξιπρόθεσμων. Συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Αττικής τα χρέη εκτινάχθηκαν σε 7.444.177,39 ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2017 από 3.493.049,06 που ήταν τον Δεκέμβριο του 2016.

Σύμφωνα με τους ελεγκτές: «Η σημαντική αύξηση που παρουσίασαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της Περιφέρειας Αττικής οφειλόταν στα προβλήματα οργάνωσης εσωτερικών διαδικασιών, εκπαίδευσης του προσωπικού και στελέχωσης της ΓΔΟΥ ως απόρροια της κατάργησης των ΥΔΕ».

Είναι ενδεικτικό ότι στην παρουσίαση των στοιχείων που αφορούν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επισημαίνεται ότι την διετία 2016 – 2017 έγιναν συνολικά 431 απευθείας αναθέσεις περίπου 5,4 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, το 2016 έγιναν 226 απευθείας αναθέσεις αξίας 3.377.405,81 ευρώ και 172 συμβάσεις συνοπτικών διαγωνισμών, αξίας 2.048.780,61 ευρώ και το 2017 έγιναν 205 απευθείας αναθέσεις αξίας 2.072.837,47 ευρώ και 104 συμβάσεις συνοπτικών διαγωνισμών αξίας 1.213.076,56 ευρώ

Αναφορικά με την αύξηση των ληξιπρόθεσμων των νοσοκομείων οι ελεγκτές υποστηρίζουν ότι οφείλεται στις «νόμιμες διαδικασίες αναθέσεων δημοσίων συμβάσεων προμηθειών».

Ειδικότερα για τα νοσοκομεία αναφέρεται ότι για το έτος 2017 συνήφθησαν:

• 12 συμβάσεις μετά από διενέργεια πρόχειρων/συνοπτικών διαγωνισμών,

• 7 συμβάσεις με παράταση προηγούμενης σύμβασης

• 2.999 συμβάσεις με απευθείας ανάθεση.

Τα ποσά των απευθείας αναθέσεων ανέρχονται σε

Ø 30.524.676,03 ευρώ για το 2016 και 27.363.640,53 ευρώ για το 2017.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πραγματοποίησε ελέγχους και στην ΣΤΑΣΥ για την οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει: «

• Μείωση εσόδων ως αποτέλεσμα της εισιτήριο-διαφυγής και της λαθρεπιβίβασης.

Η εταιρεία έχει απωλέσει 10 εκατ. ακυρώσεις σε ένα χρόνο ήτοι περίπου 800 χιλ. εισιτήρια το μήνα

Επίσης, από τους ελέγχους στα ασφαλιστικά ταμεία διαπιστώθηκε: «

• Δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται σημαντικός περιορισμός του πλήθους των ληξιπρόθεσμων αιτήσεων συνταξιοδότησης στο τ. ΙΚΑ και στον τ. ΟΑΕΕ κατά το ελεγχόμενο χρονικό διάστημα (Ιαν-Σεπτ 2017), καθώς εγγενείς λόγοι οδηγούν στη δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων. Το ύψος της εκτιμώμενης δαπάνης γι’ αυτές τις αιτήσεις έχει μειωθεί λόγω βελτιώσεων που έχουν γίνει στον τρόπο υπολογισμού της δαπάνης αυτής.

• Η διαδικασία δημιουργίας αναφορών (reports) για την παρακολούθηση της πορείας των εκκρεμών αιτημάτων συνταξιοδότησης παρουσιάζει προβλήματα, αφενός γιατί τα στοιχεία συλλέγονται από κατακερματισμένα πληροφοριακά συστήματα και πηγές, αφετέρου τα καταχωρισμένα στοιχεία δεν είναι ακριβή»

Τέλος, το απόσπασμα της έκθεσης για την ΑΑΔΕ αναφέρει μεταξύ άλλων: «

Φορολογικός Έλεγχος

Ø Για 16.875 περαιωμένες υποθέσεις ελέγχου επιστροφών φόρων ο μέσος όρος (Μ.Ο.) του χρόνου που μεσολαβεί (διαφοράς) μεταξύ της ημερομηνίας ανάθεσης της υπόθεσης και της ημερομηνίας περαίωσης του ελέγχου είναι 242,1 ημέρες.

Ø Για 3.756 υποθέσεις ελέγχου επιστροφών φόρων (1.668 υποθέσεις ελέγχου επιστροφής φόρου εισοδήματος και 2.088 υποθέσεις ελέγχου επιστροφής Φ.Π.Α.), οι οποίες δεν είχαν περαιωθεί μέχρι και τις 31.12.2017, ο συνολικός Μ.Ο. του χρόνου που παρήλθε, από την ημερομηνία ανάθεσης της υπόθεσης μέχρι και τις 31.12.2017, είναι 657 ημέρες.

ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Έλεγχος Ληξιπρόθεσμων Υποχρεώσεων

ΣΥΝΟΨΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Απάντηση της Περιφέρειας

Ουδεμία αύξηση χρεών της Περιφέρειας Αττικής - Σχετικά με δημοσιεύματα για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της Περιφέρειας

Καλή είναι η δημιουργία εντυπώσεων, υπάρχει όμως και η πραγματικότητα.
Σύμφωνα με αυτή δεν υπάρχει καμία αύξηση χρεών της Περιφέρειας Αττικής.
Δεν υπάρχουν χρέη.
Συγκεκριμένα πληροφορούμε τους πολίτες που διαβάζουν ότι δήθεν η Περιφέρεια Αττικής παρουσιάζει αύξηση χρεών:
Πρώτον, ότι η Περιφέρεια Αττικής όχι μόνο δεν έχει χρέη αλλά, αντιθέτως, έχει Ταμειακά Διαθέσιμα ύψους 347 εκατομμυρίων ευρώ.
Δεύτερον, ότι αυτό που αναφέρει η Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αφορά σε μια παροδική αύξηση ληξιπρόθεσμων οφειλών, λόγω, όπως αναφέρει η ίδια Έκθεση (καρτέλα 57), της αναδιοργάνωσης των Οικονομικών Υπηρεσιών στο σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το ζήτημα στο οποίο αναφέρεται η Έκθεση, αφορούσε τον Σεπτέμβριο του 2017 και έχει αντιμετωπισθεί και επιλυθεί ήδη εντός του 2017. Συγκεκριμένα, στο τέλος της χρονιάς αυτής οι ληξιπρόθεσμες οφειλές είχαν ήδη μειωθεί στο μισό, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο. Σήμερα κινούνται κάτω από το 1% του συνόλου των πληρωμών της Περιφέρειας Αττικής (δηλαδή είναι μόλις 1.7 εκ. ευρώ).
Τρίτον, ότι η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, ήταν εκείνη που σχεδίασε, ωρίμασε και υλοποιεί ένα τεράστιο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Για του λόγου το αληθές, μπορεί ο καθένας να ανατρέξει στις δημοσιευμένες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου ή στα 414 έργα συνολικού συμβατικού κόστους ύψους 383 εκατομμυρίων ευρώ, που υλοποιεί σήμερα η Περιφέρεια Αττικής σε όλους τους Δήμους της Αττικής και αφορούν έργα υποδομής, αντιπλημμυρικά, αστικών αναπλάσεων, κοινωνικών και πολιτιστικών υποδομών, οδικής ασφάλειας, κ.ά.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεγκτικό Συνέδριο: Πρωταθλητής δημιουργίας χρεών η Περιφέρεια Αττικής"

Πρύτανης Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στον realfm: Με τέτοιες συνθήκες δεν λειτουργούν Πανεπιστήμια πουθενά στον κόσμο

Στη συμβολική αναστολή της λειτουργίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών εξαιτίας των φαινομένων ανομίας γύρω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος αναφέρθηκε ο πρύτανης του πανεπιστημίου, Εμμανουήλ Γιακουμάκης, μιλώντας στον realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Ελένη Καλογεροπούλου.

“Η εμπορία, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών σε περιμετρικούς δρόμους προκαλεί φόβο και λειτουργεί αποθαρρυντικά στην προσέλευση των φοιτητών. Δεν αποτελεί καλό μάθημα για νέα παιδιά 18 ετών που έρχονται να σπουδάσουν και τίθενται ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας των φοιτητών μας”, είπε μεταξύ άλλων ο πρύτανης του Πανεπιστημίου και πρόσθεσε:

“Έπρεπε να τονίσουμε προς τους αρμόδιους ότι με τέτοιες συνθήκες δεν λειτουργούν πανεπιστήμια πουθενά στον κόσμο, διότι οφείλουν να λάβουν μέτρα... Είναι μία συμβολική κίνηση γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της ασφάλειας και των συνθηκών υγιεινής των φοιτητών μας. Είναι μία συμβολική κίνηση με σκοπό να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας για την άμεση και μόνιμη απομάκρυνση διακινητών και χρηστών”.

Ακούστε τη συνέντευξη στον realfm 97,8

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρύτανης Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στον realfm: Με τέτοιες συνθήκες δεν λειτουργούν Πανεπιστήμια πουθενά στον κόσμο"

Η Lactalis διέθεσε στην αγορά 8.000 τόννους σκόνης γάλακτος «εν δυνάμει μολυσμένου» με σαλμονέλα

Η εταιρεία Lactalis συνέχισε την διάθεση 8.000 τόννων γάλακτος σε σκόνη που παρήχθη στο εργοστάσιο της Κραόν, πηγή του μολυσμένου με σαλμονέλα βρεφικού γάλακτος στο τέλος του περασμένου έτους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Canard Enchaine.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα στηρίζει τις πληροφορίες της σε «έγγραφα της νομαρχίας της Μαγιέν» που δόθηκαν πρόσφατα στην δημοσιότητα. Το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) δεν κατόρθωσε να έλθει σε επαφή με την Lactalis.

«Η απόφαση να επιτραπεί η κατανάλωση 8.000 τόννων γάλακτος σε σκόνη μας εξέπληξε, διότι τότε δεν ξέραμε εάν η μονάδα που παρήγαγε γάλα για ενηλίκους ήταν επίσης μολυσμένη. Ισοδυναμούσε με την ανάληψη χωρίς λόγο ρίσκου για την δημόσια υγεία», δήλωσε στο Canard Enchaine υπάλληλος της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, Κατανάλωσης και Καταπολέμησης της Απάτης (DGCCRF) που δεν κατονομάζεται.

«Υπάρχει σε εξέλιξη μία δικαστική διαδικασία σε σχέση με την υπόθεση του βρεφικού γάλακτος. Εάν η Lactalis προσπάθησε να παραβιάσει τις οδηγίες που τής είχαν δοθεί, προφανώς θα πρέπει να καταδικασθεί», σχολίασε ο υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Φρανσουά ντε Ρουζί στο δίκτυο LCI.

Η Ενωση οικογενειών των δεκάδων θυμάτων του μολυσμένου με σαλμονέλα βρεφικού γάλακτος, που είχε πρόσβαση στους φακέλους, κατήγγειλε «τις νέες τουλάχιστον ανησυχητικές αποκαλύψεις».

«Την ώρα που τα βρεφικά προϊόντα που παράγονται στο εργοστάσιο της Κραόν από τον Απρίλιο 2017 αποσύρθηκαν από την πώληση, με την υποψία ότι είναι μολυσμένα με σαλμονέλα, η σκόνη γάλακτος που παρασκευάσθηκε στο ίδιο εργοστάσιο την ίδια χρονική περίοδο και προοριζόταν στην παρασκευή βιομηχανικών προϊόντων διατροφής (παγωτά, γλυκά κλπ) διατέθηκε χωρίς εμπόδια και χωρίς κάποιος από την Lactalis να αναρωτηθεί για την καταλληλότητά του», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ενωσης.

«Για ποιον λόγο οι υπηρεσίες του κράτους περιορίσθηκαν στα βρεφικά προϊόντα; Για ποιον λόγο η Lactalis δεν προχώρησε, όπως έκανε με τα βρεφικά προϊόντα, σε απόσυρση των προϊόντων αυτών που εν δυνάμει ήταν μολυσμένα με σαλμονέλα;», αναρωτιέται ο πρόεδρος της Ενωση των οικογενειών Κεντέν Γκιγεμέν.

Στο τέλος του 2017, 36 βρέφη μολύνθηκαν με σαλμονέλα αφού κατανάλωσαν το βρεφικό γάλα Picot και Milumel, το οποίο παρήχθη στο εργοστάσιο της Κραόν, ένα διατροφικό σκάνδαλο που διαχειρίσθηκαν τα ανώτατα κλιμάκια των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών.

Το υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε στις 18 Σεπτεμβρίου ότι ο όμιλος, στην πρώτη θέση παγκοσμίως στην παραγωγή γάλακτος, έλαβε και πάλι άδεια για την διάθεση του βρεφικού γάλακτος που παράγεται στο εργοστάσιο της Κραόν, εννέα μήνες μετά την έναρξη του σκανδάλου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Lactalis διέθεσε στην αγορά 8.000 τόννους σκόνης γάλακτος «εν δυνάμει μολυσμένου» με σαλμονέλα"

Στον Κορυδαλλό ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του

Στις φυλακές Κορυδαλλού θα κρατηθεί ο Γιάννος Παπαντωνίου μετά την απόφαση ανακριτών και εισαγγελέα να τον προφυλακίσουν για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Η σύζυγος του πρώην υπουργού, Σταυρούλα Κουράκου θα οδηγηθεί στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του, μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα για την υπόθεση νομιμοποίησης παράνομων εσόδων 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που φέρονται να συνδέονται με την υπογραφή της σύμβασης εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού στην γαλλική εταιρεία THALES καθώς και εκείνη που αφορούσε τα αντισταθμιστικά ωφελήματα που απέρρεαν από αυτήν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο κατηγορούμενοι, οι οποίοι αρνήθηκαν την διάπραξη οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης, προφυλακίστηκαν ως ύποπτοι φυγής και ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων.

Ήταν δυο λεπτά πριν τα μεσάνυχτα όταν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου φορώντας χειροπέδες και συνοδευόμενοι από αστυνομική δύναμη οδηγήθηκαν, από την πίσω πόρτα του κτιρίου 6 της Ευελπίδων, στην κλούβα της αστυνομίας. Λίγο νωρίτερα, ο άλλοτε πανίσχυρος υπουργός των κυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη και η σύζυγος του είχαν ακούσει τους ανακριτές διαφθοράς και την εισαγγελέα να τους ανακοινώνουν την απόφαση τους να οδηγηθούν στη φυλακή για την υπόθεση νομιμοποίησης παράνομων εσόδων 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.

Φανερά σοκαρισμένο το ζεύγος Παπαντωνίου πήρε το δρόμο για τη ΓΑΔΑ και σήμερα ο αρμόδιος εισαγγελέας εκτελέσεων αποφάσισε σε ποια φυλακή θα κρατηθούν προσωρινά.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον Κορυδαλλό ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του"

Ο «Ρουβίκωνας» καταγγέλλει προσαγωγές μελών του

Για προσαγωγές μελών του κάνει λόγο η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» με ανακοίνωσή του σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Όπως καταγγέλλει ο Ρουβίκωνας, ένα από τα μέλη της προσήχθη κοντά στον τόπο κατοικίας του και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο περιστατικό που να αφορά τη συλλογικότητα ή να έχει αστυνομικό ενδιαφέρον, σημειώνοντας ότι η ΕΛΑΣ προσπάθησε να εκμαιεύσει πληροφορίες για τις δράσεις της ομάδας.


Την ανακοίνωση αυτή η συλλογικότητα ανήρτησε και στον λογαριασμό της στο Facebook. 




Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει: 

Προσαγωγές μελών του Ρουβίκωνα: μερικές όχι και τόσο νέες τακτικές από την ασφάλεια

Αν το μόνο που τους νοιάζει είναι μια μικροσυμμορίτικη ευχαρίστηση ξέρουν επίσης ότι δεν συνηθίζουμε να αφήνουμε έκθετα τα μέλη μας, τόσο στην κανονική καταστολή όσο και σε συμμορίτικες πρακτικές. Σε εμάς δεν πιάνουν αυτά.

Λίγες μέρες πριν νεαρός σύντροφός μας προσήχθη κοντά στη στάση λεωφορείου στην γειτονιά του και οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ. Δεν είχε προηγηθεί κανένα περιστατικό που να αφορούσε εμάς ή να είχε αστυνομικό ενδιαφέρον. Ο σύντροφος βρέθηκε στην γενική ασφάλεια όπου για αρκετή ώρα ανακρίθηκε για ζητήματα που αφορούσαν την συλλογικότητά μας. Κάπου ανάμεσα στα "είσαι μικρός και σε εκμεταλλεύονται", "οι αρχηγοί έχουν προνόμια", "κοίτα τη δουλειά σου γιατί θα φας το κεφάλι σου" ένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ προσπαθούσε να εκμαιεύσει πληροφορίες για την λειτουργία και συγκεκριμένες δράσεις της ομάδας.

Λίγες μέρες μετά ο ίδιος σύντροφος προσήχθη ξανά με τον ίδιο τρόπο, πάλι αναίτια, αν και αυτή την φορά δεν επέμειναν σε "φιλικές συζητήσεις" και τον άφησαν να φύγει γρήγορα . Παράλληλα προσήχθη άλλος σύντροφος μας, από την "κατηγορία" των "παλιών" που κι αυτός σύντομα αφέθηκε ελεύθερος. Σήμερα το απόγευμα πάλι άλλα τρία μέλη μας τραβήχτηκαν με τον ίδιο τρόπο για να αφεθούν και πάλι μετά από λίγο ελεύθερα. Οι τακτικές παράτυπης πίεσης και παρενόχλησης απο την μεριά της καταστολής προς αγωνιζόμενες δυνάμεις είναι ίδιες εδώ και άπειρα χρόνια. Από την μία παρενοχλούν φορτικά όσους θεωρούν "ηγέτες" και από την άλλη πιέζουν μέλη νεαρής ηλικίας με σκοπό τον φόβο ή την συλλογή πληροφοριών. Πράγματι αυτή μπορεί να είναι αποτελεσματική τακτική εκφοβισμού όταν μιλάμε για οργανώσεις με ιεραρχία που στην μια άκρη έχει τους αρχηγούς και στην άλλη νεαρά αδαή μέλη που δεν καταλαβαίνουν και πολλά. Όταν όμως απευθύνεται σε αναρχικούς και τις οργανώσεις τους δεν είναι τίποτα άλλο από μικροπρεπή και εκδικητική ταλαιπωρία κάποιων ατόμων. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι "μέχρι εκεί καταλαβαίνουν μέχρι εκεί φτάνουν" για τις διωκτικές αρχές και θα είχε δίκιο. Δεν θα μπορούσαν να μην πέσουν και οι ίδιοι θύματα των στερεότυπων που προκύπτουν από το πολιτικό και πολιτισμικό πλαίσιό τους. Ανώτεροι που περνάνε καλά και κατώτεροι που κουβαλάνε, θύματα επιτήδειων που υπηρετούν σκοτεινά συμφέροντα, νέοι άνθρωποι που δεν είναι ικανοί να αποφασίσουν για τον εαυτό τους (κατά έναν αντιφατικό τρόπο όμως είναι υποχρεωτικά ικανοί να πηγαίνουν στον στρατό για να πολεμήσουν)...Αν όμως κατανοούμε ότι δεν μπορούν να μας κατανοήσουν αναρωτιόμαστε γιατί δεν είναι ικανοί να βγάλουν συμπεράσματα απο τις τόσες φορές που έχουν έρθει αντιμέτωποι μαζί μας, είτε σε δράσεις μας είτε στην ΓΑΔΑ. Γνωρίζουν ότι τέτοια δεν μας πτοούν, ούτε μας εμποδίζουν, ούτε τους ωφελούν σε κάτι. Αν το μόνο που τους νοιάζει είναι μια μικροσυμμορίτικη ευχαρίστηση ξέρουν επίσης ότι δεν συνηθίζουμε να αφήνουμε έκθετα τα μέλη μας, τόσο στην κανονική καταστολή όσο και σε συμμορίτικες πρακτικές.

Σε εμάς δεν πιάνουν αυτά.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο «Ρουβίκωνας» καταγγέλλει προσαγωγές μελών του"

Ενστάσεις αντισυνταγματικότητας από δικαστές και επιστημονική υπηρεσία της Βουλής στο «πόθεν έσχες»

Στις αίθουσες των δικαστηρίων είναι πολύ πιθανό να κριθεί η τύχη και του νέου νομοσχεδίου για το “πόθεν έσχες” η συζήτηση επί του οποίου στην Ολομέλεια της Βουλής αρχίζει στις 10 το πρωί.

Ο αρχικός νόμος, ο οποίος κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ επανήλθε τροποποιημένος, ωστόσο, ενώσεις δικαστών επιμένουν να εγείρουν ενστάσεις αντισυνταγματικότητας με μεγαλύτερο αγκάθι την υποχρέωση για καταγραφή στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης μετρητών και τιμαλφών τα οποία βρίσκονται εκτός τραπεζικού συστήματος.

Το real.gr αποκαλύπτει σήμερα το κοινό υπόμνημα που απέστειλαν στη Βουλή τέσσερις ενώσεις Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών («Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας», «Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων»,«Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου» και «Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος») αμφισβητώντας τη συνταγματικότητα και της νέας διάταξης.

Η αρχική διάταξη - εκρίθη αντισυνταγματική από την Ολομέλεια του ΣτΕ- προέβλεπε την υποχρεωτική δήλωση μετρητών άνω των 15.000 ευρώ τα οποία βρίσκονται εκτός πιστωτικών ιδρυμάτων ή σε θυρίδες, αλλά και κινητών αξίας πάνω από 30.000 ευρώ.

Σε μια προσπάθεια συμμόρφωσης με την απόφαση του ΣτΕ , το Υπουργείο Δικαιοσύνης έφερε νέο νομοσχέδιο (εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής την προσεχή εβδομάδα) χωρίς όμως να αφαιρέσει αφαιρώντας την επίμαχη διάταξη. Προτίμησε να περιοριστεί σε επαναδιατύπωσή αυξάνοντας απλώς τα σχετικά όρια. Συγκεκριμένα η υποχρέωση δήλωσης για μετρητά εκτός τραπεζικού συστήματος και σε θυρίδες ανέβηκε από τα 15.000 στα 30.000 ευρώ ενώ αντιστοίχως η αξία των κινητών ανέβηκε από τα 30.000 ευρώ στα 40.000 ευρώ.

Το υπόμνημα των τεσσάρων ενώσεων ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως το νέο νομοσχέδιο δεν συμμορφώνεται με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και επί της ουσίας ζητά την κατάργηση της διάταξης προαναγγέλλει -σε διαφορετική περίπτωση- νέο γύρο δικαστικής αντιπαράθεσης. “ Με το άρθρο 2 παρ. 3 του σχεδίου νόμου καθιερώνεται η υποχρέωση δήλωσης μετρητών χρημάτων, εφόσον το συνολικό ποσό που κατέχει ο υπόχρεος υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ, και κινητού, εφόσον η αξία του υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ. Ωστόσο, με την απόφαση 2649/2017 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκε ότι η υποχρέωση αναφοράς στην Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης μετρητών που δεν περιλαμβάνονται σε καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα και κινητών μεγάλης αξίας αντίκειται σε συγκεκριμένα άρθρα του Συντάγματος, ανεξαρτήτως του ύψους των μετρητών και της αξίας των κινητών για τα οποία θεσπίζεται η υποχρέωση”.

Συγκεκριμένα οι δικαστές επιμένουν πως η δήλωση μετρητών εκτός τραπεζικού συστήματος και κινητών δεν είναι επιτρεπτή ανεξαρτήτως της αξίας τους καθώς περιορίζει την προσωπικότητα του ατόμου, θέτει εν κινδύνω το άσυλο της κατοικίας και την ιδιωτική ζωή και κυρίως παραβιάζει την αρχή της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η έκθεση της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής, η οποία δόθηκε σήμερα το πρωί στη δημοσιότητα. Οι συντάκτες της Έκθεσης, στις παρατηρήσεις επί του συγκεκριμένου άρθρου παρέπεμψαν επί της ουσίας στην απόφαση του ΣτΕ επισυνάπτοντας μάλιστα ολόκληρο το απόσπασμα από την απόφαση στο κείμενο της Έκθεσής τους.

Η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής ωστόσο εκφράζει την ένστασή της και για την υποχρέωση των εν διαστάσει συζύγων υπόχρεων να υποβάλουν δήλωση πόθεν έσχες υποστηρίζοντας ότι σε κατάσταση διάστασης , το δεύτερο μέρος παύει να αποτελεί στενά συνδεόμενο πρόσωπο με τον υπόχρεο και ως εκ τούτου η σχετική υποχρέωση εκλείπει. Η έκθεση μάλιστα υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο και τον Αστικό Κώδικα «καθένας από τους πρώην συζύγους είναι υποχρεωμένος να δίνει στον άλλο ακριβείς πληροφορίες για την περιουσία του και τα εισοδήματά του, εφόσον είναι χρήσιμες για τον καθορισμό του ύψους της διατροφής», και μόνον για τον λόγο αυτό.

Ολόκληρο το σχετικό απόσπασμα από την Έκθεση:

"Ως διάσταση των συζύγων νοείται η κατάσταση κατά την οποία οι σύζυγοι, από ένα χρονικό σημείο και εφ’ εξής, παύουν να επιθυμούν τη μεταξύ τους κοινωνία βίου, δηλαδή την κατάσταση του να είναι και να συμπεριφέρονται ως σύζυγοι. Συνήθως, η διάσταση των συζύγων εκδηλώνεται με τη διακοπή της έγγαμης συμβίωσης (για το εν λόγω ζήτημα, βλ. Ι. Πιτσιρίκο, Ο ισχυρός κλονισμός της έγγαμης σχέσεως στην ΑΚ 1439 παρ. 1 ως απόρροια της παράβασης της υποχρέωσης για έγγαμη συμβίωση, ΕφΑΔ 2016, σελ. 367 επ.), χωρίς να έχει προηγηθεί λύση του γάμου.

Στο πεδίο, εξ άλλου, του οικογενειακού και του φορολογικού δικαίου η διάσταση νοείται ως γεγονός που επιφέρει έννομες συνέπειες στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των εν διαστάσει συζύγων (βλ., λ.χ., άρθρα 1391, 1393, 1439 εδάφ. γ ? ΑΚ, άρθρο 67 παρ. 4 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος).

Εν προκειμένω, η υποχρέωση υποβολής δήλωσης περιουσιακών στοιχεί-ων κατά τις διατάξεις του ν. 3213/2003 αποβλέπει τόσο στην εξυπηρέτηση της αρχής της διαφάνειας, όσο και στην εξακρίβωση αν τα κατά νόμον υπόχρεα σε δήλωση πρόσωπα έχουν διαπράξει εγκληματική πράξη σχετιζόμενη με την άσκηση των καθηκόντων τους, συνεπεία της οποίας επήλθε αύξηση της περιουσίας τους.

Οι ως άνω σκοποί δημόσιου συμφέροντος πρέπει να ερμηνεύονται συμφώνως προς τις διατάξεις, πρωτίστως, του άρθρου 2 παρ. 1 του Συντάγματος, κατά την οποία «[ο] σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας» και του άρθρου 5παρ. 1 για την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, τηρουμένης, παραλλήλως, της αρχής της αναλογικότητας. Ένα από τα κύρια, συνεπώς, κριτήρια, προκειμένου κατηγορία προσώπων να χαρακτηρισθεί ως υπόχρεη σε δήλωση περιουσιακής κατάστασης και προκειμένου, ακολούθως, να περιορισθούν συνταγματικά δικαιώματά τους που ερείδονται, σε τελική ανάλυση, επί των ως άνω θεμελιωδών συνταγματικών αξιών (όπως είναι, λ.χ., το δικαίωμα του άρθρου 9Α του Συντάγματος περί προστασίας προσωπικών δεδομένων), είναι, κατ’ αρχάς, η ύπαρξη αιτιώδους συνάφειας μεταξύ των ενεργειών τους και της διασφάλισης ή επίτευξης των ως άνω σκοπών δημοσίου συμφέροντος που θεραπεύει ο ν. 3213/2003.

Στην περίπτωση των εν διαστάσει συζύγων των υπόχρεων σε δήλωση προσώπων, η εν λόγω συσχέτιση παρίσταται ασαφής. Η διάσπαση της έγγαμης συμβίωσης και η απουσία κοινωνίας βίου έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πραγματικής κατάστασης που δεν σχετίζεται αμέσως προς τους σκοπούς του ν. 3213/2003, διότι οι εν διαστάσει σύζυγοι παύουν να θεωρούνται «στενά συνδεόμενα πρόσωπα» η δε περιουσιακή τους κατάσταση παύει να είναι κοινή, καθώς έπαυσε να υπάρχει και να λειτουργεί κοινός οίκος.

Υπό το φως των ανωτέρω, δεν προκύπτει με σαφήνεια η ύπαρξη εύλογης σχέσης μεταξύ του επιδιωκόμενου σκοπού του ν. 3213/2003 και του περιορισμού των ως άνω συνταγματικών δικαιωμάτων των εν διαστάσει συζύγων, ως μέσου για την επίτευξη του σκοπού. Ο σκοπός, εξ άλλου, της αποτροπής καταστρατήγησης των διατάξεων του ν. 3213/2003 θα μπορούσε να επιτευχθεί με άλλα μέσα, λιγότερο επαχθή για τα δικαιώματα των υποκειμένων (ό-πως, λ.χ., της προσκόμισης δικαστικών ή εξώδικων εγγράφων από τα οποία προκύπτει με βεβαιότητα η επικαλούμενη διάσταση των συζύγων).

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει, εν προκειμένω, και στο ότι απαιτείται να διασφαλισθεί η με τεχνικούς όρους απόκρυψη των περιουσιακών στοιχείων του υποχρέου σε δήλωση από τον εν διαστάσει σύζυγο, όταν ο τελευταίος εισέρχεται στο ηλεκτρονικό σύστημα στο πλαίσιο της διαδικασίας έγκρισης της δήλωσης. Και τούτο, διότι η, κατά τη διάσταση των συζύγων, διάσπαση του κοινού οίκου τους, έχει ως αποτέλεσμα την αυστηρή εφαρμογή των περί προστασίας προσωπικών δεδομένων κανόνων μεταξύ των εν διαστάσει συζύγων. Υπενθυμίζεται, εξ άλλου, ότι, συμφώνως προς το άρθρο 1445 ΑΚ, «καθένας από τους πρώην συζύγους είναι υποχρεωμένος να δίνει στον άλλο ακριβείς πληροφορίες για την περιουσία του και τα εισοδήματά του, εφόσον είναι χρήσιμες για τον καθορισμό του ύψους της διατροφής», και μόνον για τον λόγο αυτό".

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενστάσεις αντισυνταγματικότητας από δικαστές και επιστημονική υπηρεσία της Βουλής στο «πόθεν έσχες»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news