facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Κραυγή αγωνίας από τους φοιτητές του ΑΠΘ: Φοβόμαστε - Η διακίνηση ναρκωτικών γίνεται μέρα μεσημέρι

Επιστολή-έκκληση προς την πανεπιστημιακή κοινότητα έστειλαν φοιτητές και φοιτήτριες από τη Φιλοσοφική Σχολή για την κατάσταση που επικρατεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Όπως καταγγέλλουν, η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί και πλέον φοβούνται για τη σωματική τους ακεραιότητα, αφού η διακίνηση των ναρκωτικών γίνεται μέρα μεσημέρι στο εσωτερικό της σχολής.

Διαβάστε παρακάτω τα όσα καταγγέλλουν με την επιστολή τους που δημοσίευσε ο ενημερωτικός ιστότοπος thestival.gr:

Αγαπητά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Αποτελεί δυσάρεστη πραγματικότητα το γεγονός ότι κάθε χρόνο ο χώρος του πανεπιστημίου μας, ο χώρος της καθημερινής εκπαιδευτικής και φοιτητικής μας ζωής, όλο και υποβαθμίζεται, γίνεται όλο και λιγότερο ασφαλής για τους φοιτητές και τους εργαζομένους. Κάθε μέρα από νωρίς το πρωί, στον προαύλιο χώρο της Φιλοσοφικής Σχολής κινούνται ουσιαστικά ανενόχλητοι έμποροι ναρκωτικών, οι οποίοι κάνουν τις δοσοληψίες τους μπροστά στα μάτια όλων, ακόμη και μπροστά στους φύλακες του campus, οι οποίοι μάλλον δεν μπορούν να κάνουν τίποτε.

Η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί τόσο που οι διακινητές σχεδόν διαλαλούν το εμπόρευμά τους σε κάθε περαστικό, παρενοχλούν φραστικά και ενίοτε σωματικά φοιτήτριες και φοιτητές, συγκεντρώνονται και φωνάζουν ακριβώς έξω από τις αίθουσες που κάνουμε μάθημα. Δεν υπάρχει φοιτητής που να μην έχει δει από κοντά είτε χρήση είτε διακίνηση είτε καβγάδες μεταξύ των συμμοριών. Είναι γνωστό ότι πέρυσι μια φοιτήτρια έπεσε θύμα βιασμού μέσα στο campus τις βραδινές ώρες.

Όπως προχωρούν τα πράγματα, είναι θέμα χρόνου προτού συμβούν ανάλογα περιστατικά και υπό το φως του ηλίου, και –ποιος ξέρει– ίσως σταδιακά οι διακινητές να πάψουν να περιορίζονται στον προαύλιο χώρο και να αρχίσουν να μπαίνουν και μέσα στα κτίρια, εφόσον δεν υπάρχει πρακτικά κανένας έλεγχος (τα τρία κτήρια της Φιλοσοφικής έχουν μόνον έναν φύλακα!). Ήδη οι φοιτητές φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε σε πολλές περιοχές του πανεπιστημίου, το οποίο τείνει να μετατραπεί σε γκέτο, ειδικά μετά τη δύση του ηλίου που εγκαταλείπεται στην τύχη του. Σε λίγο δεν θα αρκεί να σκύβουμε το κεφάλι και να επιταχύνουμε το βήμα μας περνώντας δίπλα από τους εμπόρους που προκαλούν με κάθε τρόπο, θα φτάσουμε να μην πηγαίνουμε στα μαθήματα μας.

Είμαστε φοιτητές και φοιτήτριες από τη Φιλοσοφική Σχολή που έχουμε κουραστεί από τη συνεχή υποτίμηση των σπουδών μας, από τον φόβο να κυκλοφορήσουμε σε έναν χώρο που αποτελεί το δεύτερο σπίτι μας, από την εξαθλίωση της Σχολής μας σε επίπεδα τριτοκοσμικής χώρας.

Μέσα στη δυσμενή κατάσταση της χώρας μας και παρά τις πολλές δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει το πανεπιστήμιο για τη λειτουργία του, δεν αποτελεί δικαιολογία ή παρηγοριά να λένε ορισμένοι ότι το πανεπιστήμιο είναι απλώς εικόνα της κοινωνίας. Πιστεύουμε ότι οφείλει να παραμείνει ένα υγιές κύτταρο μέσα στην κοινωνία που θα διασφαλίζει την εκπαίδευση της νέας γενιάς. Χιλιάδες φοιτητές μοχθώντας καταφέραμε να συνεχίσουμε τις σπουδές μας σε τριτοβάθμια ιδρύματα, ευελπιστώντας για ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό υπονομεύεται όταν το πανεπιστήμιο αφήνεται να μετατραπεί σε εστία εγκληματικότητας και οι φοιτητές νιώθουμε συνεχώς υπό απειλή μέσα στον χώρο μας. Είναι σαν η πολιτεία να έχει εγκαταλείψει το πανεπιστήμιο και να θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε ότι αυτή η άθλια καθημερινότητα που ζούμε είναι η νέα κανονικότητα. Γιατί;

Ζητούμε από τους αρμοδίους, τις πανεπιστημιακές αρχές και την πολιτεία, να μην κρύβονται πίσω από γενικόλογες προτροπές, ευχολόγια και στατιστικές, και να λάβουν επιτέλους αποτελεσματικά μέτρα και να διασφαλίσουν το ελάχιστο: την αίσθηση της σωματικής μας ασφάλειας στην ακαδημαϊκή μας ζωή. Δεν επιλέξαμε να ζούμε σε κάποιο κέντρο διακίνησης ναρκωτικών! Θέλουμε έναν χώρο εκπαίδευσης και δημιουργίας. Είμαστε φοιτήτριες και φοιτητές και απαιτούμε πίσω το πανεπιστήμιό μας.

thestival
Διαβάστε Περισσότερα » "Κραυγή αγωνίας από τους φοιτητές του ΑΠΘ: Φοβόμαστε - Η διακίνηση ναρκωτικών γίνεται μέρα μεσημέρι"

Τσιάρτας για παραίτηση Κοτζιά: Αργησε πολύ -Ενας ανθέλληνας λιγότερο

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσιάρτας που το τελευταίο διάστημα έχει επιστρέψει στα social media με πολιτικές αναρτήσεις, σχολίασε αυτή τη φορά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά.

Και ανέφερε ότι η παραίτηση του... αφαιρεί «έναν ανθέλληνα» από την χώρα, ενώ επιτέθηκε και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά όσα έγραψε στο Twitter:

«Παραιτήθηκε ο Κοτζιάς. Άργησε πολύ θα έλεγα. Ένας ανθέλληνας λιγότερο. Το συνοθύλευμα καταρρέει. Να περάσουν οι επόμενοι για να καθαρίσει ο τόπος απ´τους προδότες».

«Τσίπρας: Δεν θα ανεχθώ καμία διγλωσσία και προσωπική στρατηγική στην εθνική γραμμή της χώρας. Αλέξη πάρ´το αλλιώς. Μέχρι στιγμής παραβιάζεις μόνο κόκκινες γραμμές. Όσο για τη διγλωσσία, κατάφερες και την έκανες πολυγλωσσία με αποτέλεσμα κανείς πλέον να μη σε παίρνει στα σοβαρά...»

«Αλέξη από το πολύ τρίξιμο των δοντιών στον Πάνο σου έμειναν τα ούλα και τώρα δυστυχώς δεν ακούγεσαι...»





iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσιάρτας για παραίτηση Κοτζιά: Αργησε πολύ -Ενας ανθέλληνας λιγότερο "

Θεοδωράκης: Δεν θα στηρίξουμε την κυβέρνηση – Οι Πρέσπες θα φέρουν πρόωρες εκλογές

Αυτόνομη κάθοδο του Ποταμιού στις επόμενες εκλογές, προανήγγειλε από τη Λάρισα ο πρόεδρος του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης.

«Το Ποτάμι θα είναι παρών στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις ως αυτόνομη δύναμη» , ανέφερε χαρακτηριστικά και μιλώντας για τη στάση του κόμματος όταν θα έρθει για ψήφιση στην ελληνική βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «στηρίζουμε την πατρίδα, αλλά δεν στηρίζουμε τους ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ». Εκτίμησε επίσης ότι η συμφωνία με την ΠΓΔΜ δεν θα οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές. «Το τελευταίο σφιχταγκάλιασμα του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο δείχνει πως είναι αποφασισμένοι να πάνε μαζί τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο που είναι οι ευρωεκλογές» τόνισε.

Μιλώντας για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά την διαχείριση των «μυστικών κονδυλίων» των υπουργείων, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι «δεν δίνονται με τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται ο έλεγχος τους», για να συμπληρώσει ότι τα κονδύλια αυτά «πολλές φορές υπηρετούν πολιτικές καριέρες όχι εθνικούς σκοπούς».

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοδωράκης: Δεν θα στηρίξουμε την κυβέρνηση – Οι Πρέσπες θα φέρουν πρόωρες εκλογές"

Σύλληψη αρχιφύλακα στη Σάμο για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Στη σύλληψη αστυνομικού όπου διευκόλυνε την έξοδο αλλοδαπών από τη χώρα αλλά και παραβίασε τις νομοθεσίες περί όπλων προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ..
Ο αρχιφύλακας συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος συνελήφθη, την Κυριακή, στην Σάμο.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία αλλοδαπού, σχετικά με τη δράση οργανωμένου κυκλώματος προμήθειας πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και διακίνησης παράτυπων αλλοδαπών, με τη συμμετοχή και αστυνομικού.
Ο συλληφθείς αστυνομικός προσδιορίστηκε ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση καθώς κατά τη διάρκεια της έρευνας αναγνωρίστηκε από τον καταγγέλλοντα αλλοδαπό.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία και το αυτοκίνητο, καθώς και από την κατοχή του αστυνομικού βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
  • (2) πιστόλια και (3) γεμιστήρες,
  • περίστροφο,
  • πιστόλι κρότου και γεμιστήρα,
  • πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων,
  • συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων,
  • ξύλινο ρόπαλο,
  • (2) μαχαίρια,
  • (238) φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
  • (84) φυσίγγια κρότου,
  • (10) εκπαιδευτικά φυσίγγια,
  • (75) καψούλια για πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων,
  • (2) κινητά τηλέφωνα και (4) κάρτες SIM,
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής καθώς και κάρτα αποθήκευσης (microsd).
Σύλληψη αρχιφύλακα για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστώνΣύλληψη αρχιφύλακα για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών
Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα «όπλα», «την οπλοφορία - χρήση πυροβόλων όπλων από αστυνομικούς» και «τις φωτοβολίδες και τα αθύρματα».
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύλληψη αρχιφύλακα στη Σάμο για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών "

Ζάεφ: Οι «8» ζητούν περαιτέρω διαβεβαιώσεις για τη «Μακεδονική» ταυτότητα

Την ελπίδα ότι θα είναι έτοιμο το κυβερνητικό σχέδιο για τη συνταγματική αναθεώρηση σε λιγότερο από 15 ημέρες, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ. Η εν λόγω τοποθέτηση ήρθε εν μέσω πληροφοριών ότι οι οκτώ βουλευτές της αντιπολίτευσης που στήριξαν την πρόταση για τη συνταγματική αναθεώρηση ζήτησαν περαιτέρω εγγυήσεις για να υπερψηφίσουν την εν λόγω πρόταση, γεγονός που επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Ζάεφ.

Όπως ανέφερε ο Ζάεφ, οι βουλευτές ζητούν τις εξής διαβεβαιώσεις: «Την ενίσχυση της “Μακεδονικής” ταυτότητας, τον τρόπο εφαρμογής της συμφωνίας και να συνδέεται ξεκάθαρα με την διαδικασία ένταξης […] Το επόμενο σημείο είναι πως εάν η Ελλάδα για κάποιο λόγο δεν επικυρώσει τη συμφωνία ή την μπλοκάρει, τότε να ακυρωθούν οι συνταγματικές αλλαγές»

Ο Ζάεφ ωστόσο αρνήθηκε να δεσμευθεί απέναντι στα αιτήματα των βουλευτών της αντιπολίτευσης, δηλώνοντας πως αυτά θα εξεταστούν από ειδικούς της κυβέρνησής του.

Ως προς το χρόνο που θα είναι έτοιμο το σχέδιο αναθεώρησης, ο κ. Ζάεφ τόνισε πως ελπίζει να κατατεθεί στη Βουλή σε λιγότερο από 15 ημέρες. Εμφανίστηκε αισιόδοξος πως στα επόμενα στάδια η πλειοψηφία υπέρ της αναθεώρησης θα μεγαλώσει.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάεφ: Οι «8» ζητούν περαιτέρω διαβεβαιώσεις για τη «Μακεδονική» ταυτότητα"

Μηταράκης: Ο κ. Καμμένος εμπράκτως στηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Ο κ. Καμμένος, παρά τους λεκτικούς λεονταρισμούς του στηρίζει την κυβέρνηση και έτσι εμπράκτως στηρίζει και τη Συμφωνία των Πρεσπών» τονίζει ο βουλευτής Χίου της ΝΔ και Αν. Τομεάρχης Εργασίας, Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξή που παραχώρησε στην Κυριακάτικη Κontra news.

«Ο κ. Τσίπρας απέπεμψε τον βασικό υποστηρικτή και πρωτεργάτη της Συμφωνίας των Πρεσπών, (σ.σ. τον Ν. Κοτζιά) αποδεικνύοντας ότι είναι όμηρος του συνεταίρου του, κ. Καμμένου» λέει για το ίδιο θέμα και συμπληρώνει: «Πρόκειται για μια απίστευτη διγλωσσία του ίδιου του πρωθυπουργού και ένα παιχνίδι για να διατηρηθούν στην εξουσία, παίζοντας όμως με τα εθνικά μας θέματα».

Ο κ. Μηταράκης επαναλαμβάνει, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι η ΝΔ «θα καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών είτε στη σημερινή, είτε στην επόμενη Βουλή» σημειώνοντας ωστόσο ότι: «Βέβαια όλοι γνωρίζουν, ότι από τη στιγμή που αυτή υπεγράφη, παράγει έννομα αποτελέσματα και αν κυρωθεί, μετά τα περιθώρια θα είναι εξαιρετικά περιορισμένα. Γι’ αυτό και εμείς ζητάμε άμεσα εκλογές ώστε να αποφύγουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Τέλος, αναφερόμενος στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στην Κομισιόν λέει ότι είναι «η πρώτη φορά που έχουμε προϋπολογισμό σεναρίων» και πως τα στοιχεία του Προσχεδίου δεν είναι ενθαρρυντικά, καθώς δείχνουν στασιμότητα των επενδύσεων για το 2018 και αυτό επιβαρύνει και τις προβλέψεις του 2019.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Μηταράκης: Ο κ. Καμμένος εμπράκτως στηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών"

Τα ποσά που διεκδικούν οι συνταξιούχοι από μειώσεις και δώρα

Ανοίγει ο δρόμος για μαζικές διεκδικήσεις αναδρομικών από δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους, καθώς οι δικαστικές αποφάσεις που έχουν βγει έως τώρα και «διατάσσουν» στα Ταμεία την επιστροφή κομμένων συντάξεων και Δώρων, λόγω αντισυνταγματικότητας, δύσκολα ανατρέπονται.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, δικαιούχοι επιστροφών είναι θεωρητικά τα 2,6 εκατομμύρια των συνταξιούχων. Ακόμη και οι πλέον χαμηλόμισθοι με συντάξεις 500, 700 και 900 ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν Δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα καλοκαιριού, ισόποσο με τη σύνταξή τους και με πλαφόν τα 800 ευρώ ετησίως.

Οι υπόλοιποι με συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ διεκδικούν και τις μειώσεις των νόμων 4051 και 4093, με πολύ μεγαλύτερα ποσά.

Ήδη, οι συνταξιούχοι τρέχουν για αιτήσεις στα Ταμεία ζητώντας ακύρωση και επιστροφές των μειώσεων μέχρι και 5 χρόνια πίσω για να παγώσουν τυχόν παραγραφή αξιώσεων.

Οι περικοπές που τίθενται υπό ακύρωση με τις αιτήσεις και με αγωγές κατά του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ είναι των νόμων 4051 και 4093 του 2012, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), με την υπ. αριθμ. 2287 απόφαση της Ολομέλειας του στις 10 Ιουνίου του 2015, έκρινε αντισυνταγματικές τις εξής διατάξεις:

Την περικοπή επικουρικών συντάξεων 10%, 15% και 20% για ποσά άνω των 200 ευρώ με το νόμο 4051.

Την περικοπή κύριων συντάξεων κατά 12% για το ποσό που υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ με το νόμο 4051.

Την περικοπή επί αθροίσματος συντάξεων (κύριων και επικουρικών) άνω των 1.000 ευρώ με ποσοστά 5% έως τα 1.500 ευρώ, 10% από 1.500 έως 2.000 ευρώ, 15% από 2.000 έως 3.000 ευρώ και 20% από 3.000 ευρώ και πάνω.

Την κατάργηση του Δώρου από κύριες συντάξεις που ήταν στα 800 ευρώ το χρόνο ή στο διπλάσιο της σύνταξης για ποσά κάτω των 800 ευρώ.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αναγνωρίζει αναδρομικά σε όσους είχαν ήδη ασκήσει αγωγές πριν από τον Ιούνιο του 2015, ενώ οι μετέπειτα διεκδικήσεις υπόκεινται μεν σε 5ετή παραγραφή, αρχής γενομένης όμως από Ιούνιο 2015 και μετά, κατά το σκεπτικό του ΣτΕ για δημοσιονομικούς λόγους. Μια προσφυγή για ακύρωση μειώσεων δηλαδή το 2018 θα έχει αναδρομικά για 3,5 έτη (Ιούνιος 2015-Δεκέμβριος 2018).

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα ποσά που διεκδικούν οι συνταξιούχοι από μειώσεις και δώρα"

Χρηστίδης για Ρουβίκωνα: Το μόνο που μένει είναι να ανοίξει στέκι στο Μαξίμου

«Οι επιθέσεις του ανενόχλητου Ρουβίκωνα συνεχίζονται κανονικά σε κάθε γωνιά της Αθήνας. Η αντίδραση της κυβέρνησης είναι μηδενική», αναφέρει σε δήλωσή ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγή, Παύλος Χρηστίδης, με αφορμή την επίθεση της αναρχικής συλλογικότητας στην πρεσβεία του Καναδά.

«Το μόνο που απομένει είναι να ανοίξει στέκι και στο Μέγαρο Μαξίμου», προσθέτει.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρηστίδης για Ρουβίκωνα: Το μόνο που μένει είναι να ανοίξει στέκι στο Μαξίμου"

Ν.Δ.: «Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος αλληλοεκβιάζονται για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια»

«Τέσσερις μέρες μετά, ο πρωθυπουργός οφείλει επιτέλους να δώσει μια συγκεκριμένη απάντηση: Γιατί αποπέμφθηκε ο κ. Κοτζιάς και ποιους εννοεί σήμερα ο πρώην υπουργός ότι είναι “εκβιαστές και οι διεφθαρμένοι” που “χτυπούν τη Δημοκρατία”;», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ.

«Όσο δεν δημοσιοποιείται η επιστολή παραίτησής του, τόσο επιβεβαιώνεται ότι οι κ. Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος αλληλοεκβιάζονται για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια», προστίθεται στην ανακοίνωση της Ν.Δ.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ν.Δ.: «Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος αλληλοεκβιάζονται για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια»"

Τραγωδία στο Μάτι: Οι καταθέσεις που δείχνουν τις ανακρίβειες για τη δράση Πυροσβεστικής

Καταθέσεις «φωτιά» για την Πυροσβεστική, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την τραγωδία στο Μάτι, αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».
Κατάθεση αντιπύραρχου, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κάνει λόγο για ανακρίβειες σχετικά με τις τις κινήσεις οχημάτων και προσώπων που συμμετείχαν στην επιχείριση.
«Μετά λύπης μου διαπίστωσα ότι η εν λόγω λίστα (οχήματα και πρόσωπα της πυροσβεστικής που έλαβαν μέρος στην πυρκαγιά στο Μάτι), ήταν ανακριβής» αναφέρει μεταξύ άλλων στην συμπληρωματική κατάθεση του ο αντιπύραρχος Ι. Κ, διοικητής Πυροσβεστικού Σταθμού των Αθηνών, στις 6 Αυγούστου 2018. Η κατάθεση αυτή, όπως σημειώνει η εφημερίδα, βρίσκεται ανάμεσα σε εκατοντάδες, που προκάλεσαν τον σχηματισμό άλλης δικογραφίας για το αδίκημα ψευδούς βεβαίωσης.
Ο αντιπύραρχος, αρχικά, είχε καταθέσει στις 31 Ιουλίου 2018 και έξι ημέρες μετά πέρασε αυθορμήτως την πόρτα του Εισαγγελέα  Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίου για να καταθέσει συμπληρωματικά.
«Την 3/8/2018 και ημέρα Παρασκευή περί ώρα 21:00 δέχτηκα τηλεφώνημα από τον διοικητή πόλεως Αντιπύραρχο Παναγιωτόπουλο Νικόλαο από το κινητό του 69……… όπου με ενημέρωσε ότι κατόπιν του τότε Υπαρχηγού και νυν Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος κ. Ματθαιόπουλου θα έπρεπε να ξεκινήσω να συντάσσω το δελτίο αγροτοδασικής πυρκαγιάς του Νταού Πεντέλης. Μου είπε επίσης να πάρω από το 199 ΕΣΚΕ τα στοιχεία των οχημάτων και όλων των ατόμων που επιχείρησαν στην πυρκαγιά. Δηλαδή το δελτίο στο οποίο καταγράφονται όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που κλήθηκαν να λάβουν μέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Επικοινώνησα άμεσα με τον αξιωματικό επιχειρήσεων 199 ΕΣΚΕ και του ζήτησα για την επιτάχυνση της διαδικασίας να μου στείλει μέσω mail την εν λόγω λίστα. Η οποία και μου εστάλη την ίδια ημέρα και περί ώρα 22:15. Την εν λόγω λίστα την είδα την επόμενη ημέρα 4/8/2018 αφού ζήτησα να μου την εκτυπώσει η γραμματέας του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού όπου είμαι διοικητής. Μετά λύπης μου διαπίστωσα ότι η εν λόγω λίστα ήταν ανακριβής. Για παράδειγμα στη λίστα που σας εγχειρίζω στον αύξοντα αριθμό 22 φαίνεται ότι ο Κ (ο αξιωματικός που περιπολεί στην Ν. Μάκρη) ενημερώνεται περί ώρα 17:14:54 για την πυρκαγιά την 23/7/2018 με άφιξη 17:14 την ίδια ημερομηνία, δηλαδή έφθασε νωρίτερα από ότι ενημερώθηκε» αναφέρει στην αρχή της κατάθεσή του ο αντπύραρχος.
«Στον αύξοντα αριθμό 104 της εν λόγω λίστας το πυροσβεστικό όχημα 3725 της πυροσβεστικής υπηρεσίας Φλώρινας ενημερώθηκε περί ώρα 06:40:41 την 28/7/2018 και αποδεσμεύτηκε περί ώρα 06:40 την ίδια ημερομηνία, δηλαδή αποδεσμεύτηκε νωρίτερα από ότι ενημερώθηκε. Στον αύξοντα αριθμό 30 ο Άρης (δηλαδή ο Διοικητής Ανατολικής Αττικής Χιώνης Χαράλαμπος) ενημερώθηκε 17:34:00 στην 23-7-2018 ενώ το αληθές είναι ότι είχε άποψη για την πυρκαγια 16:50»
, προσθέτει.
Παράλληλα, σε άλλο ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου» υπογραμμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της φωτιάς κανένας φορέας δεν ενημέρωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας. «Κανένας φορέας δεν είχε αποστείλει ενημερωτικό για την υψηλή πιθανότητα φωτιάς, και κανένας φορέας δεν ζήτησε από το Λιμενικό το αυτονόητο: την αποσυμφόρηση της Φλέμιγκ, βασικής οδικής αρτηρίας της περιοχής, που ξεκινά από το λιμάνι και φτάνει στη λεωφόρο Δημοκρατίας και λεωφόρο Μαραθώνος, τους  δρόμους διαφυγής των χιλιάδων κατοίκων από το Μάτι και το Νέο Βουτζά» σημειώνει η εφημερίδα επικαλούμενη την κατάθεση του Λιμενάρχη Ραφήνας. 
Σε ερώτηση του εισαγγελικού λειτουργού: «Λάβατε κάποια εντολή από κάποιο συντονιστικό κέντρο για να έρθετε σε επικοινωνία με την τροχαία για την αποσυμφόρηση της Φλέμιγκ προκειμένου να μην επιβαρύνεται περαιτέρω το συγκεκριμένο  μέτωπο», ο Λιμενάρχης απαντά: «Οχι».
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στο Μάτι: Οι καταθέσεις που δείχνουν τις ανακρίβειες για τη δράση Πυροσβεστικής "

Από πού θα περάσει ο Ορέστης – Νέα δεδομένα από την ΕΜΥ για την κακοκαιρία

Νεότερα προγνωστικά στοιχεία για την επιδείνωση του καιρού από αύριο Δευτέρα εξέδωσε η ΕΜΥ με το ανανεωμένο δελτίο για έντονα καιρικά φαινόμενα.
Η κακοκαιρία που έχει ονομαστεί Ορέστης από τους μετεωρολόγους του Εθνικού Αστεροσκοπείου, θα ξεκινήσει από σήμερα το βράδυ.

Σύμφωνα με το ανανεωμένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 από την ΕΜΥ:

  1. Τη Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου
Α] Οι τοπικές βροχές που θα εκδηλώνονται από το πρωί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην Κεντρικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), από το απόγευμα βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές στα νησιά του Ιονίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Δυτική, τη Νότια Πελοπόννησο και τη Δυτική Κρήτη.
Β] Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και τοπικά στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.
  1. Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Δυτικές Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανόν πρόσκαιρα στη Στερεά Ελλάδα. Από τις βραδινές ώρες τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές.

Συναγερμός από την Πολιτική Προστασία

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η ΓΓΠΠ προειδοποιεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.
Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
news
Διαβάστε Περισσότερα » "Από πού θα περάσει ο Ορέστης – Νέα δεδομένα από την ΕΜΥ για την κακοκαιρία"

Κουίκ σε γραμμή Κοτζιά: «Την εξωτερική πολιτική την χαράσσει ο πρωθυπουργός»

Με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι συναντήθηκε στο Κάιρο, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, όπως επίσης και θέματα που σχετίζονται με το Πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ» που είναι η κορωνίδα της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου στον τομέα της Διασποράς.

«Βρίσκομαι στην Αίγυπτο ως υφυπουργός Εξωτερικών, υπηρετώντας την εξωτερική πολιτική της πατρίδας μου, όπως τη χαράσσει ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή μας» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Η δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών έγινε λίγες ώρες μετά την οξύτατη επίθεση που εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη ο Πάνος Καμμένος ο οποίος μίλησε για... «Μακεδονοκλάστες» τους οποίους διόρισαν σε υπουργικούς θώκους και τώρα κάνουν κριτική.

Εστιάζοντας στη συνάντηση, ο κ. Κουίκ είπε πως στον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών μετέφερε καταρχήν τους χαιρετισμούς του πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο εξάλλου είχε πρόσφατα συναντηθεί στην τριμερή κορυφής που πραγματοποιήθηκε στην Ελούντα της Κρήτης. Του μετέφερε, επίσης, όπως τόνισε, το μήνυμα ότι η συνεργασία της Ελλάδας με την Αίγυπτο είναι πολύτιμη στον ανυποχώρητο στόχο για την προώθηση των διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα και στα πολύ σημαντικά ζητήματα που συζητώνται σε τριμερές επίπεδο με την Κύπρο, όπως βεβαιώθηκε και στην πρόσφατη τριμερή Κορυφής.

Ακόμα, όπως έκανε γνωστό, με τη σειρά του ο κ. Σούκρι τού ζήτησε «να ανταποδώσει το θερμό μήνυμα και τους χαιρετισμούς του Έλληνα πρωθυπουργού, διαβεβαιώνοντας ότι οι ίδιες πολιτικές και αποφάσεις ισχύουν στο ακέραιο και από αιγυπτιακής πλευράς».



Τέλος, ο κ. Κουίκ υπογράμμισε τις «εξαιρετικές προσωπικές σχέσεις» που έχει με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ, τον οποίο συναντά τακτικά στις Συνόδους Κορυφής ή στις Υπουργικές Συνόδους που πραγματοποιεί στο πλαίσιο των καθηκόντων του, όπως προσέθεσε.

Σημειώνεται πως στη συνάντηση αυτή, συμμετείχε και ο πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο Μιχαήλ Διάμεσης.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με την υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και Διασποράς της Αιγύπτου Ναμπίλα Μάκραμ. Σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση, συζήτησαν θέματα της αρμοδιότητάς της, όπως το μεταναστευτικό πρόβλημα που αφορά έντονα και την Ελλάδα και τις τελικές λεπτομέρειες του Προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ» που θα πραγματοποιηθεί τέλος του μήνα στο Λονδίνο. Λεπτομέρειες, συμπλήρωσε, οι οποίες συμφωνήθηκαν και σε τηλεφωνική διάσκεψη με τον ομόλογό τους και Κύπριο Προεδρικό Επίτροπο Φώτη Φωτίου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουίκ σε γραμμή Κοτζιά: «Την εξωτερική πολιτική την χαράσσει ο πρωθυπουργός»"

«Πλυντήριο» για χιλιάδες μεγαλο-φοροφυγάδες η 5ετής παραγραφή φορολογικών υποθέσεων

Σε δραματικό βαθμό έχουν περιοριστεί ,τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους οι, έκτακτοι και μη, φορολογικοί έλεγχοι που διενεργούν στα πλαίσια εντοπισμού απόκρυψης εισοδημάτων από τα μεγάλα "πορτοφόλια" οι ειδικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, όπως το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π) κι αυτό εξ αιτίας πρόσφατων αποφάσεων του ΣτΕ για υποχρεωτική παραγραφή των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων που ανάγονται σε χρονικό διάστημα μιας 5ετίας και πέρα.

Αποτέλεσμα των παραπάνω, σύμφωνα με στοιχεία του οκταμήνου (Ιανουάριος-Αύγουστος 2018) που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της η ΑΑΔΕ, είναι να συρρικνωθούν σε δραματικό βαθμό εκτός των ελέγχων, οι βεβαιώσεις φόρων και οι καταλογισμοί προστίμων σε μεγαλο-φοροφυγάδες.

Ως γνωστόν πέρυσι το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο (ΣΤΕ) εξέδωσε δύο αποφάσεις οι οποίες περιορίζουν αισθητά το χρονικό διάστημα των φορολογικών ελέγχων για τους οποίους μπορεί να δοθεί παράταση του ελέγχου ,κατά μια επιπλέον 5ετία,μόνον εφόσον προκύψουν, συμπληρωματικά στοιχεία για το ελεγχόμενο φυσικό πρόσωπο η την επιχείρηση κατά τον αρχικό έλεγχο και πριν τη λήξη της προθεσμίας της 5ετούς παραγραφής.

Το αποτέλεσμα των παραπάνω είναι χιλιάδες υποθέσεις υψηλού φορολογικού ενδιαφέροντος να μένουν στο ράφι καθώς δεν επαρκεί ο 5ετής χρόνος για την ολοκλήρωση του ελέγχου τους ,από τη φορολογική διοίκηση και έτσι να οδηγούνται στην παραγραφή χάνοντας το δημόσιο εκατομμύρια ευρώ φόρων και προστίμων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ το οκτάμηνο του 2018(Ιανουάριος-Αύγουστος ) το ΚΕΦΟΜΕΠ (Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου) κάλυψε μόλις το 44%των ελέγχων που προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο ελέγχων του έτους ,ενώ το ίδιο διάστημα βεβαίωσε φόρους και πρόστιμα μόλις σε ποσοστό 2,6% το ετήσιου στόχου για καταλογισμούς φόρων και προστίμων σε μεγαλο-φοροφυγάδες.

Έτσι ενώ το επιχειρησιακό της ΑΑΔΕ προβλέπει να ελεγχθούν φέτος ΄550 φυσικά πρόσωπα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια ελέγχθηκαν το οκτάμηνο (Ιανουάριος -Αύγουστος 2018) μόλις 240,ενώ βεβαιώθηκαν φόροι και πρόστιμα μόλις 13 εκατομμύρια ευρώ έναντι ετήσιου στόχου για καταλογισμούς 500 εκατομμυρίων ευρώ σε πλούσιους φοροφυγάδες.

Τι ισχύει για παραγραφή υποθέσεων ΦΠΑ

Ανάλογα προβλήματα στη φορολογική διοίκηση έχει δημιουργήσει μια άλλη απόφαση του ΣΤΕ που αφορά τον περιορισμό των ελέγχων και την παραγραφή υποθέσεων μη απόδοσης ΦΠΑ από επιχειρηματίες και επιχειρήσεις πέραν της 5ετίας.Στις περιπτώσεις αυτές το δημόσιο δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλλει πρόσθετους φόρους και πρόστιμα σε επιχειρήσεις για οικονομικές χρήσεις πέραν της 5ετίας(η 5ετία αρχίζει να μετρά από το τέλος του επόμενου της χρήσης οικονομικού έτους).

Έτσι και σε περιπτώσεις ελέγχου για απόκρυψη και μη απόδοση ΦΠΑ στο δημόσιο εάν παρέλθει η 5ετία η φορολογική διοίκηση σταματά τους ελέγχους και μπορεί να υπάρξει παράταση ελέγχου για άλλη μια 5ετία ,όπως και στη φορολογία εισοδήματος, μόνον εφόσον προκύψουν συγκεκριμένα συμπληρωματικά στοιχεία για την ελεγχόμενη επιχείρηση.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πλυντήριο» για χιλιάδες μεγαλο-φοροφυγάδες η 5ετής παραγραφή φορολογικών υποθέσεων"

O Γαβρόγλου ζήτησε από τους φοιτητές να διώξουν τον «Ρουβίκωνα»!

Στους φοιτητές εναποθέτει το έργο προστασίας των φοιτητικών χώρων ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, με αφορμή και την παρουσία του «Ρουβίκωνα» στη Φιλοσοφική Σχολή.

Το πανεπιστήμιο είναι χώρος εκπαίδευσης και έρευνας και δεν θα πρέπει να υπάρχει χώρος για κανενός είδους παραβατικότητα, δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος ο υπουργός Παιδείας και προσθέτει «πού είναι το φοιτητικό κίνημα, πού είναι οι φοιτητές να διεκδικήσουν τους χώρους τους και την ακαδημαϊκή ειρήνη;»

Υποστηρίζει ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η διακριτότητα των ρόλων κράτους-Εκκλησίας. «Κράτος και Εκκλησία αντιλαμβανόμαστε αυτή τη διακριτότητα και δομούμε συνεχώς σχέσεις συνεργασίας με γνώμονα το καλό των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας και της αλληλεγγύης», σημειώνει και προσθέτει «ήδη προχωρήσαμε στην καταγραφή της εκκλησιαστικής περιουσίας, κάτι που δεν έχει γίνει για παρά πολλές δεκαετίες».

Για τις αλλαγές στην Γ’ Λυκείου και το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια ο κ. Γαβρόγλου δηλώνει ότι η νομοθέτηση των αλλαγών θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Τέλος, σε ερώτηση για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών υπογραμμίζει ότι «οι πρώτοι 4.500 διορισμοί στην Ειδική Αγωγή που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2019. Θα κάνουμε το παν για να μην υπάρξει η όποια αμφισβήτηση».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "O Γαβρόγλου ζήτησε από τους φοιτητές να διώξουν τον «Ρουβίκωνα»!"

Ν. Βούτσης: «Αποσταθεροποιητική η παρέμβαση Καμμένου»

«Η παρέμβαση του υπουργού Άμυνας, ιδιαίτερα στην Αμερική, λειτούργησε αποσταθεροποιητικά και δημιούργησε όξυνση», τονίζει σε συνέντευξή του στην «Εποχή» ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και εξηγεί ότι «η διάσταση απόψεων, σε συνδυασμό με όσα αναίτια τέθηκαν περί “μυστικών κονδυλίων”, οδήγησαν τον υπουργό Εξωτερικών στην παραίτησή του».

Σε ερώτηση για τη διαχείρηση των «μυστικών κονδυλίων» σημείωσε ότι «είναι ένα ολισθηρό έδαφος, το οποίο δημιουργήθηκε από τις αιτιάσεις, στις οποίες - κατά τις διαρροές - αναφέρθηκε ο υπουργός Αμύνης στο υπουργικό συμβούλιο» και συμπλήρωσε: «Θεωρώ ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει κανένα ζήτημα σε ό,τι αφορά τα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών».

Ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. «Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και είναι κοινή απόφαση να εξαντληθεί η θητεία μας», είπε και εκτίμησε ότι θα υπάρξει σαφής πλειοψηφία όταν έρθει στη Βουλή προς κύρωση η συμφωνία των Πρεσπών. «Από εκεί και πέρα, κατά το Σύνταγμα, χρειάζεται πρόταση δυσπιστίας και 151 ψήφοι για να πέσει μια κυβέρνηση. Δεν υπάρχουν 151 βουλευτές που θα το έκαναν αυτό», σημείωσε ο κ. Βούτσης.

Για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης μετά την έξοδο από το μνημόνιο υπογράμμισε ότι αυτή η εξέλιξη αφήνει σαφώς το περιθώριο για την άσκηση δημοσιονομικής πολιτικής από την κυρίαρχη κυβέρνηση στην Ελλάδα, με πρώτο μέτρο τη μη εφαρμογή της περικοπής των συντάξεων και του αφορολόγητου, καθώς και τη λελογισμένη εφαρμογή των αντιμέτρων, μαζί με τις επιπλέον εξαγγελίες που έγιναν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.

Για το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο κ.Βούτσης τόνισε ότι «μέχρι το τέλος του χρόνου θα τεθεί αυτό το ζήτημα και θα ληφθεί απόφαση της ολομέλειας της Βουλής» και πρόσθεσε ότι «τις προσεχείς μέρες θα επιδόσουμε στην πολιτική ηγεσία της χώρας τους τέσσερις πρώτους τόμους του φακέλου της Κύπρου».

Τέλος, σε ερώτηση για το πώς θα αντιμετωπίσει το κόμμα τον κυβερνητισμό ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι «ο κυβερνητισμός και οι καθεστωτικές αντιλήψεις ενυπάρχουν πάντοτε ως προκλήσεις και ως παγίδες της διακυβέρνησης και της εξουσίας, για κάθε κόμμα, πόσω μάλλον για την Αριστερά, που πολιτεύεται σε επίπεδο διακυβέρνησης» και πρόσθεσε«είναι ένας τομέας που δοκιμαζόμαστε, ειδικά όσοι βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, και φοβάμαι ότι σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχουμε δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα. Είναι ανοιχτό πρόβλημα, το οποίο θα πρέπει να δούμε κατάματα και να αποστούμε αυτής της αντίληψης».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ν. Βούτσης: «Αποσταθεροποιητική η παρέμβαση Καμμένου»"

Γερμανός «σοφός»: Υπαρκτός ο κίνδυνος 4ου μνημονίου στην Ελλάδα

Ένα τέταρτο μνημόνιο στην Ελλάδα δεν αποτελεί «σενάριο επιστημονικής φαντασίας» υποστηρίζει ο Λαρς Φελντ, διευθυντής του Euken Institut, στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας.

Ο Φελντ δηλώνει πως η κυβέρνηση έχει περιορισμένες δυνατότητες άσκησης της δικής της πολιτικής, καθώς μολονότι δεν υπάρχει τέταρτο πρόγραμμα, το πλαίσιο που συμφωνήθηκε δεν της επιτρέπει να πάρει αντίθετη πορεία,.

Ο Φελντ ανήκει στο Συμβούλιο των πέντε «σοφών» οικονομολόγων, που διαμορφώνει την ετήσια έκθεση για την πορεία της γερμανικής οικονομίας, για λογαριασμό της καγκελαρίας.

Μιλώντας στα «Νέα» ο ίδιος προειδοποιεί ότι είναι υπαρκτό το ρίσκο τέταρτου μνημονίου για την Ελλάδα, ενώ σχολιάζει ότι η ενδεχόμενη ακύρωση των περικοπών των συντάξεων θα έδινε σαφές μήνυμα ότι η χώρα μας δεν προτίθεται να παραμείνει σε πορεία μεταρρυθμίσεων.

Αναφερόμενος στο πλαίσιο που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές, σημειώνει ότι πρόκειται για χαλαρότερη δέσμευση από ένα πρόγραμμα προσαρμογής, αλλά συμπληρώνει: «Εάν όμως η ελληνική κυβέρνηση επιλέξει αντίθετη πορεία, αφενός θα έχει δυσκολίες με τους εταίρους, αφετέρου δεν θα έχει τα πρωτογενή πλεονάσματα που είναι απαραίτητα για τη μείωση του μεγάλου ύψους του χρέους».

Σχετικά με την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, αναφέρει: «Οι όροι για τον δανεισμό της Ελλάδας στις αγορές είναι σαφώς χειρότεροι από εκείνους που είχε το πρόγραμμα του ESM. Βρισκόμαστε ακόμα σε μια φάση χαμηλών επιτοκίων. Όταν τελειώσει αυτή η φάση και αντιστραφούν τα δεδομένα, και το βλέπουμε ήδη με τα μέτρα της κυβέρνησης Τραμπ, θα αυξήσουν και οι Ευρωπαίοι βήμα-βήμα το επίπεδο επιτοκίων. Αυτό σημαίνει ότι και οι όροι για τον δανεισμό της Ελλάδας από τις αγορές στο μέλλον θα είναι χειρότεροι».

Σε ερώτηση για το αν αυτό μπορεί να υποχρεώσει την Ελλάδα να αναζητήσει προστασία υπό την ομπρέλα του ESM, απαντά ότι είναι υπαρκτός αυτός ο κίνδυνος, για αυτό ο ίδιος υποστήριζε την ανάγκη ενός τέταρτου προγράμματος, ώστε να διασφαλιστούν αισθητά ευνοϊκότεροι όροι για 1-2 χρόνια.

«Αλλά αυτό δεν ήταν πολιτικά εφικτό, ούτε για την Ελλάδα ούτε για τους εταίρους της ευρωζώνης. Τώρα το ρίσκο είναι υπαρκτό να επιστρέψει η Ελλάδα σε πρόγραμμα του ESM. Εν τέλει θα εξαρτηθεί από το εάν η Ελλάδα θα διαμορφώσει τις προϋποθέσεις βιώσιμης ανάπτυξης. Οι αγορές θα παρακολουθούν στενά όχι μόνο εάν μειωθεί η ανεργία και υπάρξουν αναπτυξιακές ενέσεις, αλλά και εάν ακυρώνονται μεταρρυθμίσεις, εάν ακολουθείται η πορεία που είχε συμφωνηθεί με την τρόικα και τους θεσμούς», εξηγεί.

Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, αναγνωρίζει ότι δεν μπορούν να κόβονται συνεχώς, αλλά αυτό δείχνει τις δομικές δυσλειτουργίες του συστήματος. Αν ακυρωθούν οι προνομοθετημένες περικοπές στις συντάξεις «Θα ήταν ένα σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν προτίθεται να παραμείνει σε πορεία μεταρρυθμίσεων. Προς τους εταίρους θα σταλεί το μήνυμα ότι δεν εφαρμόζονται τα μέτρα έτσι όπως έχουν συμφωνηθεί. Αφετέρου θα έδινε το σήμα στους δυνητικούς χρηματοδότες της Ελλάδας στις αγορές ότι οι δεσμεύσεις δεν υλοποιούνται όπως συμφωνήθηκαν», προειδοποιεί.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανός «σοφός»: Υπαρκτός ο κίνδυνος 4ου μνημονίου στην Ελλάδα"

ΝΔ για «Ρουβίκωνα» μετά τη νέα επίθεση στην πρεσβεία του Καναδά: Εξευτελίζει κάθε έννοια νομιμότητας

Σφοδρή επίθεση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Καναδά στο Χαλάνδρι.

Οι «συλλογικότητες» του περιθωρίου εξακολουθούν αμέριμνες να χτυπούν ξένες πρεσβείες, αμαυρώνοντας διεθνώς την εικόνα του ελληνικού κράτος, τονίζει ο τομεάρχης Προστασίας της ΝΔ, ενώ επικρίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι ακόμη συσκέπτεται για το πώς θα αντιμετωπίσει τους «Ρουβίκωνες».

«Στην ουσία, όμως, πίσω από τους ψεύτικους λεονταρισμούς, ακολουθείται σταθερά η ‘‘στοργική’’ πολιτική προς τους κουκουλοφόρους βανδάλους που εγκαινίασε ο κ. Τόσκας», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Χαρακόπουλος.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Οι ‘‘συλλογικότητες’’ του περιθωρίου εξακολουθούν αμέριμνες να χτυπούν ξένες πρεσβείες, εξευτελίζοντας κάθε έννοια νομιμότητας και αμαυρώνοντας διεθνώς την εικόνα του ελληνικού κράτους. Σειρά αυτή τη φορά είχε η πρεσβεία του Καναδά.

Την ίδια ώρα, η νέα δυαδική πολιτική ηγεσία του κατ’ επίφασιν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ακόμη συσκέπτεται για το πώς θα αντιμετωπίσει τους “Ρουβίκωνες”, ενώ ειδικά η κ. Παπακώστα ακόμη ψάχνει τη διεύθυνση που θα στείλει το λογαριασμό για τις ζημιές. Στην ουσία, όμως, πίσω από τους ψεύτικους λεονταρισμούς, ακολουθείται σταθερά η ‘‘στοργική’’ πολιτική προς τους κουκουλοφόρους βανδάλους που εγκαινίασε ο κ. Τόσκας.

Ως εκ τούτου, είναι βέβαιο ότι όσο παραμένει στην εξουσία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι δράστες των επιθέσεων αυτών θα συνεχίζουν ακάθεκτοι το “έργο” τους».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ για «Ρουβίκωνα» μετά τη νέα επίθεση στην πρεσβεία του Καναδά: Εξευτελίζει κάθε έννοια νομιμότητας"

Σχέδιο για αυξημένο επίδομα θέρμανσης, προανήγγειλε ο Φλαμπουράρης

Ουδεμία ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών δεν προκύπτει με βάση τα σημερινά δεδομένα ξεκαθαρίζει ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής». Προαναγγέλει επίσης αύξηση του επιδόματος θέρμανσης για τους οικονομικά αδυνάτους.

Τα χρηματοπιστωτικά μας ιδρύματα «έχουν περάσει πρόσφατα με επιτυχία τις δοκιμασίες αντοχής καίτοι το θέμα των κόκκινων δανείων δεν είναι αμελητέο και χρήζει αντιμετώπισης. Είμαι σίγουρος ότι με τις κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις, τις οποίες επεξεργαζόμαστε, θα βελτιωθούν τα μεγέθη που θα ισχυροποιήσουν περαιτέρω τη θέση των τραπεζών», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι από όλους τους δείκτες της οικονομίας προκύπτει ότι δεν απαιτείται πλέον περικοπή των συντάξεων, ενώ αποκαλύπτει πως εντός των επόμενων εβδομάδων η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή προς νομοθέτηση τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της 83ης Δ.Ε.Θ. θέτοντας με αυτό τον τρόπο τα κόμματα της αντιπολίτευσης προ των ευθυνών τους.

Ο κ. Φλαμπουράρης επίσης αναγγέλλει ότι τα αδύναμα οικονομικά στρώματα δεν θα επωμιστούν την αύξηση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, γιατί η κυβέρνηση σχεδιάζει να παραχωρήσει αυξημένο επίδομα θέρμανσης.

Σε ερώτηση για την πορεία της κυβερνητικής συνεργασίας με τους ΑΝ.ΕΛ. υπογραμμίζει ότι παραμένει έντιμη και πως η Συμφωνία των Πρεσπών, που αποτελεί το πεδίο δοκιμασίας, «είναι τόσο φανερά επωφελής και σύμφωνη με τη λογική, που απονομιμοποιεί φανατικές αναγνώσεις». Τέλος, σχολιάζει την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με στίχους από το ποίημα «Η πόλις» του Καβάφη: «Καινούργιους τόπους δεν θα βρεις, δεν θάβρεις άλλες θάλασσες», προσθέτοντας ότι τον εκτιμά πάρα πολύ, αλλά δεν περίμενε ότι θα αντιδρούσε με αυτό τον τρόπο.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Σχέδιο για αυξημένο επίδομα θέρμανσης, προανήγγειλε ο Φλαμπουράρης"

Ποτάμι για επίθεση Ρουβίκωνα: Αν η κυβέρνηση δεν ξέρει πού να βρει τους μπαχαλάκηδες, ας πάει στη Φιλοσοφική

Την επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Καναδά, σχολίασε με ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

«Οι κουκουλοφόροι και οι κρανιοφόροι συνεχίζουν ανενόχλητοι τη δράση τους, χτυπώντας ξένες πρεσβείες και δημόσια κτίρια. Σειρά σήμερα είχε η πρεσβεία του Καναδά», αναφέρει η ανακοίνωση, ενώ συμπληρώνει αναφερόμενη στην κατάληψη του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική:

«Η Ελλάδα εμφανίζεται διεθνώς ως ξέφραγο αμπέλι, έρμαιο στις ορέξεις διαφόρων μπαχαλάκηδων. Αν στην κυβέρνηση δεν ξέρουν πού θα τους βρούν ας περάσουν, τις ώρες που δέχονται το κοινό φυσικά, από τα γραφεία τους στη Φιλοσοφική».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποτάμι για επίθεση Ρουβίκωνα: Αν η κυβέρνηση δεν ξέρει πού να βρει τους μπαχαλάκηδες, ας πάει στη Φιλοσοφική"

Ο «Ρουβίκωνας» πίσω από την επίθεση στην πρεσβεία του Καναδά - Βίντεο

Περίπου δέκα άτομα επιτέθηκαν, λίγο μετά τις 6:00 τα ξημερώματα, στην πρεσβεία του Καναδά στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι. Πέταξαν μαύρες και κόκκινες μπογιές και αμέσως μετά εξαφανίστηκαν. Στο σημείο άφησαν αφήσει δυο βαριοπούλες.

Το κτήριο φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία security. Ο υπάλληλος που είχε βάρδια είπε στους αστυνομικούς ότι φοβήθηκε από την επίθεση και δεν βγήκε έξω για να δει προς ποια κατεύθυνση αποχώρησαν οι κουκουλοφόροι.


Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο προχώρησαν στην προσαγωγή ενός ατόμου, το οποίο, όμως, αφέθηκε αργότερα ελεύθερο.

Η αστυνομία συνεχίζει να διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.



Διαβάστε Περισσότερα » "Ο «Ρουβίκωνας» πίσω από την επίθεση στην πρεσβεία του Καναδά - Βίντεο"

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ιονία οδό λόγω εκτέλεσης εργασιών

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου της Ιονίας οδού, στο πλαίσιο εκτέλεσης εργασιών στις σήραγγες Κλόκοβας - Μακύνειας, που βρίσκονται ανάμεσα στο Αντίρριο και το Μεσολόγγι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις 21:00 το βράδυ της 23ης Οκτωβρίου μέχρι τις 07:00 το πρωί της 24ης Οκτωβρίου και από τις 21:00 το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου, μέχρι τις 07:00 το πρωί της 25ης Οκτωβρίου, θα ισχύσουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

•Αποκλεισμός του αυτοκινητοδρόμου μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Αντιρρίου και Γαβρολίμνης και στις δύο κατευθύνσεις. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό.

•Αποκλεισμός του ρεύματος κυκλοφορίας εισόδου στον ανισόπεδο κόμβο Αντιρρίου, με κατεύθυνση προς Ιωάννινα και αποκλεισμός του ρεύματος κυκλοφορίας εισόδου στον ανισόπεδο κόμβο Γαβρολίμνης, με κατεύθυνση προς Αντίρριο.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ιονία οδό λόγω εκτέλεσης εργασιών"

Νέο χτύπημα Κοτζιά: «Εκβιαστές και μπιστόλια του συστήματος υπονομεύουν τη Δημοκρατία»

Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η ομιλία του Πάνου Καμμένου στη Θεσσαλονίκη ο κ. Κοτζιάς έκανε ένα τιτίβισμα που καταγγέλλει «λάσπη, συκοφαντίες και ψέματα» που υπονομεύουν την τιμή, υπόληψη και αξιοπρέπεια του.

Το «τιτίβισμα» πιθανώς αναφέρεται σε δημοσιεύματα του Τύπου και σημειώνει πως «Η παραίτηση είναι πράξη ευθύνης». Ο κ. Κοτζιάς κάνει λόγο επίσης για εκβιαστές και μπιστόλια του συστήματος που υπονομεύουν τη Δημοκρατία.



Συγκριμένα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών γράφει: «Με λάσπη, ψέματα, συκοφαντίες, υπονομεύουν την τιμή, υπόληψη και αξιοπρέπεια μου. Εκβιαστές, διεφθαρμένοι, μπιστολια του συστήματος υπονομεύουν την αξιοπρέπεια και την τιμή όποιου τους αντιστέκεται. Έτσι κτυπάνε και τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Η παραίτηση είναι πράξη ευθύνης».

Να σημειώσουμε πως την Κυριακή δημοσιεύτηκε απόσπασμα της επιστολής παραίτησης του κ. Κοτζιά στο οποίο μεταξύ άλλων αποκαλύπτεται πως οι λόγοι της παραίτησης του δεν ήταν προσωπικοί αλλά πολιτικοί.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών γράφει πως «Η εξωτερική πολιτική χαράσσεται από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών. Στη συνέχεια εγκρίνεται από το υπουργικό συμβούλιο και δεν μπορούν να υπάρχουν αυτονομήσεις και διπλές γραμμές, ειδικά σε πολύ σημαντικά εθνικά θέματα».


Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο χτύπημα Κοτζιά: «Εκβιαστές και μπιστόλια του συστήματος υπονομεύουν τη Δημοκρατία»"

Καμμένος από Θεσσαλονίκη: Θα μείνουμε στην κυβέρνηση μέχρι να έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή

Μην περιμένετε να πέσει η κυβέρνηση, εκλογές θα έχουμε τον Μάιο ή τον Οκτώβριο του 2019, τόνισε στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ στη Θεσσαλονίκη - Μίλησε με σκληρά λόγια για τους «Μακεδονοκλάστες» του κόμματός του, χαρακτηρίζοντάς τους «τελειωμένους»

«Η συνεργασία μας και η παραμονή μας στην κυβέρνηση θα είναι μέχρις ότου ερθει ο κόμπος στο χτένι. Μέχρι να έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. Οταν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία θα αποχωρήσουμε» ανέφερε ο Πάνος Καμμένος στην εισηγητική ομιλία του, στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ στη Θεσσαλονίκη.

«Μην περιμένετε να πέσει η κυβέρνηση. Εμείς, αυτά που συμφωνήσαμε με τους εταίρους μας στην κυβέρνηση, ισχύουν», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι οι εκλογές θα γίνουν είτε τον Οκτώβριο στο τέλος της τετραετίας, είτε τον Μάιο και υπογράμμισε ότι μέχρι τον Μάρτιο, ή όποτε και αν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή, αυτό δεν είναι θέμα συζήτησης με τον κυβερνητικό εταίρο.

«Και η συνεργασία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, η παραμονή μας στην κυβέρνηση, θα είναι μέχρι ωσότου έρθει ο κόμπος στο χτένι, δηλαδή, έρθει η συμφωνία (των Πρεσπών) στη Βουλή. Τότε, έντιμα και καθαρά, όπως είχαμε δηλώσει, εμείς θα αποχωρήσουμε. Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη θέση», είπε και πρόσθεσε ότι «η συμφωνία που έχουμε με τον πρωθυπουργό ότι μέχρι τον Μάρτιο δεν συζητούμε, ισχύει απόλυτα. Τελείωσε η συζήτηση, θα ξαναμιλήσουμε τον Μάρτιο, όποτε και εάν έρθει η συμφωνία».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι η θέση τους για το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας, αποτελεί καταστατική αρχή για τους ΑΝΕΛ. «Δε μπορούμε να δεχτούμε καμία σύνθετη ονομασία για το κράτος των Σκοπίων, που να περιέχει τον όρο Μακεδονία. Δεν το κρύψαμε, δεν υποχωρήσαμε και δε θα υποχωρήσουμε» είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Και βεβαίως, δε μας ζήτησε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ να υπαναχωρήσουμε από τη θέση μας». «Έχουμε μπροστά μας την περίφημη Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε, ότι δεν θα τη στηρίξουμε, δεν συμφωνούμε» συνέχισε ο κ. Καμμένος.
«Το 2019 θα είναι έτος εκλογών», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «οι εκλογές θα γίνουν είτε τον Οκτώβριο με το πέρας της τετραετίας, είτε θα γίνουν τον Μάιο. Η συνεργασία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ, η συνεργασία η δική μου με τον Αλέξη τον Τσίπρα, ήταν, είναι και θα είναι μια έντιμη και ανοιχτή συνεργασία. Μια δημόσια συνεργασία». «Δεν συνεργαστήκαμε με το ΣΥΡΙΖΑ και δεν συνεργάστηκα με τον Αλέξη, για να καλύψουμε τις κομπίνες του παρελθόντος, όπως έκανε η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. Δεν συνεργάστηκα με τον Αλέξη, όπως έκανε ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο για να πάψουν οι διώξεις που είχε ο ένας, ή ο άλλος» είπε ο κ. Καμμένος και συνέχισε: «Συνεργαστήκαμε, έχοντας τις ιδεολογικές μας διαφορές, για να σώσουμε την πατρίδα μας και κάναμε πράξη όλοι μαζί την εθνική συμφιλίωση. Ό,τι είχαμε να πούμε και ότι έχουμε να πούμε το λέμε δημόσια. Ανοιχτά, έντιμα και καθαρά. Και εκεί που συμφωνούμε και εκεί που διαφωνούμε».

«Ποτέ δεν είχαμε καμία συνεργασία με αυτούς που θέλουν να κλέψουν την ιστορία μας. Δεν μπορεί να μην μιλήσουμε δημόσια για τις διαδικασίες που γίνονται στα Σκόπια αυτή τη στιγμή για να περάσει η συμφωνία. Πολλοί «καμμενολόγοι» μιλούν για τα tweet μου. Εδώ είναι Βαλκάνια να το συνειδητοποιήσουν όλοι, δεν είναι απλή υπόθεση. Από εδώ ξεκίνησε ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος και άναψαν πολλές φωτιές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πάνος Καμμένος, προσθέτοντας: «Θα τα ξαναπούμε τον Μάρτιο όποτε και αν έρθει η Συμφωνία. Η συμφωνία έχει ακόμα δρόμο μπροστά».

«Εμείς θέλουμε την ειρήνη και τη συνεργασία στα Βαλκάνια» είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Μακάρι να γίνουν αύριο και Ευρωπαίοι, πρώτα να γίνουν βέβαια στις συνήθειες και τις αξίες και τις δημοκρατικές διαδικασίες και γιατί όχι να γίνουν και πολίτες της Ευρώπης. Αλλά αυτό δεn σημαίνει ότι εμείς θα παραδώσουμε αμαχητί τον όρο της Μακεδονίας, που για μας αποτελεί αξία μη διαπραγματεύσιμη». Αναφέρθηκε, επίσης, σε «μακεδονομάχους» που, όπως είπε, εμφανίστηκαν τελευταία, διερωτώμενος, πως γίνεται αυτοί να μιλούν με τη ΝΔ και να «διαπραγματεύονται θέσεις στα ψηφοδέλτια» και πρόσθεσε: «Καλό ταξίδι τους λέμε. Και εκείνους, οι οποίοι παρασύρθηκαν τους λέμε, παιδιά, ελάτε πάλι μαζί μας, σας περιμένουμε».




Αναφερόμενος σε στελέχη του κόμματός του που διαφοροποιούνται από την γραμμή των ΑΝΕΛ για τη Μακεδονία, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «μακεδονοκλάστες», που ο ίδιος έκανε «τζάμπα μάγκες» στο παρελθόν. Οι «μακεδονοκλάστες» αυτοί «μας προέκυψαν», όπως είπε, «αφού τους διορίσαμε χωρίς να είναι καν βουλευτές, μέχρι και σε υπουργικούς θώκους, και μας κάνουν κριτική» και πρόσθεσε: «σας ζητάω συγνώμη, που τους έβαλα σε θέσεις- κλειδιά, εγώ φταίω, αναλαμβάνω την ευθύνη και σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανένα λόγο πια στους ΑΝΕΛ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Αυτοί έχουν πια τελειώσει, υπογράμμισε ο αρχηγός των ΑΝΕΛ «Καλό τους ταξίδι». Σύμφωνα με εκτιμήσεις η αποστροφη του κ. Καμμένου αφορά τον Τέρενς Κουίκ και την Ελενα Κουντουρά οι οποίοι έχουν ταχθεί υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι η αντιπολίτευση «αντί να συμμεριστεί την επιτυχία», δεν σταματά τη «λάσπη και τη συκοφάντηση», με στόχο να επανέλθει στην εξουσία «για να συνεχίσει τη διαφθορά και την καταλήστευση του ελληνικού λαού» και έκανε λόγο για «μαύρο σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς». Ο Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι οι ΑΝΕΛ «άντεξαν», παρά τις «πιέσεις» που δέχθηκαν να ρίξουν την κυβέρνηση τον Ιούνιο και σε ότι αφορά τη σχέση των ΑΝΕΛ με άλλες δυνάμεις είπε: «Με αυτή τη ΝΔ, με τη ΝΔ του Γεωργιάδη, του Βορίδη, του Πλεύρη και του Μητσοτάκη, ποτέ δεν θα έχουμε καμία συνεργασία… Δεν θα ανεχθούμε ποτέ το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, το ΠΑΣΟΚ της διαφθοράς και της διαπλοκής, το ΠΑΣΟΚ του 'Ακη και του Παπαντωνίου».

Νέος γραμματέας των ΑΝΕΛ ο Κώστας Καράμπελας

Οι εργασίες έληξαν με την εκλογή του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ. Έπειτα από ψηφοφορία νέος γραμματέας εξελέγη ο Κώστας Καράμπελας, πρόεδροςτης νεολαίας των ΑΝΕΛ ο οποίος επικράτησε του δικηγόρου Κωσταντίνου Αθανασούδη.

Δείτε ολόκληρη τη σημερινή ομιλία του Πάνου Καμμένου:



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καμμένος από Θεσσαλονίκη: Θα μείνουμε στην κυβέρνηση μέχρι να έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή"

Η προειδοποίηση του ΕΟΦ για γνωστή αντιβίωση – Τι συστήνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων;

Σε μεγάλο βαθμό πρέπει να περιοριστεί μία συχνά συνταγογραφούμενη κατηγορία αντιβιοτικών ευρέως φάσματος.

Ο λόγος; Η χρήση τους μπορεί να έχει σοβαρές παρενέργειες, ακόμη και μόνιμες επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ο περιορισμός της χρήσης αφορά όλους τους τρόπους χορήγησης των συγκεκριμένων αντιβιοτικών: με χάπι, ένεση ή εισπνοή.

Αυτή είναι η νέα σύσταση της αρμόδιας επιτροπής αξιολόγησης φαρμακευτικών κινδύνων (PRAC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι κινολόνες πρέπει να χορηγούνται μόνο όταν κρίνεται απολύτως αναγκαίο και εφόσον δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

Τα εν λόγω αντιβιοτικά μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στους μυς, στους τένοντες, στα οστά και στο νευρικό σύστημα. Μάλιστα, οι επιπτώσεις αυτές μπορεί να συνεχιστούν σε βάθος χρόνου μετά τη διακοπή της θεραπείας ή ακόμη και να είναι μόνιμες.

Η επιτροπή του ΕΜΑ συνιστά όλα τα φάρμακα που περιέχουν το αντιβιοτικό κινολόνη, να απομακρυνθούν από την αγορά. Συνιστά επίσης να σταματήσει η χορήγηση φθοροκινολονών σε περιπτώσεις λοιμώξεων του λαιμού, ουρολοιμώξεων, διάρροιας και γενικά ήπιων ή μέτρια σοβαρών λοιμώξεων.

Επίσης συνιστά να γίνεται με επιφύλαξη η χορήγηση φθοροκινολονών σε ηλικιωμένους, ασθενείς με προβλήματα στα νεφρά, όσους έχουν κάνει μεταμόσχευση οργάνου και σε όσους κάνουν θεραπεία με κορτικοστεροειδή (αυτές οι κατηγορίες ασθενών κινδυνεύουν περισσότερο να πάθουν τενοντίτιδα λόγω των εν λόγω αντιβιοτικών).

Ο ΕΜΑ συμβουλεύει επίσης τους γιατρούς να ενημερώνουν τους ασθενείς ότι πρέπει να σταματούν αμέσως τη θεραπεία με κάποια φθοροκινολόνη, μόλις υπάρξει κάποια ένδειξη παρενέργειας στους μυς, στους τένοντες ή στα οστά (π.χ. φλεγμονή, πόνος, πρήξιμο κ.ά.), καθώς επίσης κάποιο πρόβλημα στο νευρικό σύστημα (κόπωση, κατάθλιψη, σύγχυση, αυτοκτονικές σκέψεις, διαταραχές ύπνου, διαταραχές της όρασης και της ακοής, αλλοίωση γεύσης και όσφρησης κ.ά.).

Οι συστάσεις αυτές της επιτροπής θα οδηγήσουν στις νέες τελικές συστάσεις του ΕΜΑ. Θα ακολουθήσει η υιοθέτηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μιας απόφασης νομικά δεσμευτικής για όλα τα κράτη μέλη και οι νέοι περιορισμοί στη χρήση των κινολονών και φθοροκινολονών θα τεθούν σε ισχύ μετά την απόφαση αυτή της Κομισιόν.

Τα αντιβιοτικά που περιλαμβάνονται στις συστάσεις του ΕΜΑ, είναι: ciprofloxacin, flumequine, levofloxacin, lomefloxacin, moxifloxacin, norfloxacin, ofloxacin, pefloxacin, prulifloxacin and rufloxacin, cinoxacin, nalidixic acid και pipemidic acid.

Είχε προηγηθεί, φέτος τον Ιούλιο, η αντίστοιχη Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, η οποία ζήτησε τα σκευάσματα με φθοροκινολόνες να φέρουν σαφή ένδειξη-προειδοποίηση για τις παρενέργειες και τους δυνητικούς κινδύνους, μεταξύ άλλων για την ψυχική υγεία και για τη σοβαρή διαταραχή του σακχάρου στο αίμα.

athensmagazine
Διαβάστε Περισσότερα » "Η προειδοποίηση του ΕΟΦ για γνωστή αντιβίωση – Τι συστήνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων;"

Καμμένος: Καμία σύμπλευση με τους ανθέλληνες φασίστες του VMRO

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να μη δώσει συνέχεια στη σχετική με το Σκοπιανό διγλωσσία, ο Πάνος Καμμένος δείχνει ότι δεν έχει καμία διάθεση να σταματήσει να ασχολείται με το θέμα. Ετσι λίγες ώρες αφού κινήθηκε σε εντελώς αντίθετη πλευρά με την κυβερνητική γραμμή για το «ναι» της Βουλής των Σκοπίων στη «Συμφωνία των Πρεσπών» (με τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει συγχαρητήρια στον Ζάεφ και τον υπουργό Αμυνας να καταγγέλει λαδώματα), ο Πάνος Καμμένος αυτή τη φορά προσπαθεί να κρατήσει αποστάσεις από την εθνικιστική αξιωματική της πΓΔΜ (αν και έχει ενστερνιστεί τις καταγγελίες της σχετικά τον χρηματισμό των βουλευτών της που ψήφισαν «ναι»).

Αυτή τη φορά έγραψε στο Twitter «Καμία σύμπλευση με τους ανθέλληνες φασίστες του VMRO» ανεβάζοντας άρθρο site που ανήκει στη σφαίρα επιρροής του και απηχεί τις απόψεις του. Μεταξύ άλλων γράφει το άρθρο που αναρτά ο συγκυβερνήτης του κ. Τσίπρα: «Θα πρέπει λοιπόν να καταστεί ξεκάθαρο. Εμείς διαφωνούμε με την χρήση του όρου Μακεδονία στην ονομασία του γειτονικού κράτους, αποκλειστικά για λόγους ηθικής και ιστορικής αλήθειας. Χωρίς καμμία άλλη σκοπιμότητα, όπως αυτές που υπηρετούν οι ελλαδέμποροι, ομοϊδεάτες του VMRO ή οι διαπλεκόμενοι που χρησιμοποιούν την Μακεδονία ως φερετζέ για να γλιτώσουν από τις συνέπειες των εγκλημάτων τους, ρίχνοντας την κυβέρνηση. Και δεν ξεχνάμε ότι οι σκοπιανοί φασίστες που σήμερα κλαίνε, δεν καταψήφισαν τη συμφωνία επειδή διαφωνούν με τον όρο Μακεδονία στο όνομά τους. Αντίθετα, την καταψήφισαν γιατί θέλουν το όνομα της Μακεδονίας ως όχημα αλυτρωτισμού και δημιουργίας μόνιμου κινδύνου για την Ελλάδα, αλλά και τον ίδιο το λαό τους. Θέλουν την ιστορική παραχάραξη και υπεξαίρεση του ονόματος για να δημιουργήσουν μια εστία πολέμου με σχέδιο τουρκικής έμπνευσης και χρηματοδότησης. Και αυτό οφείλουμε να το στηλιτεύουμε και να το εμποδίσουμε. Καμιά σύμπλευση λοιπόν με τους ανθέλληνες, έμμισθους της Τουρκίας, φασίστες του VMRO».



Υπενθυμίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στα Σκόπια απέπεμψε τους βουλευτές της που στήριξαν τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Οι επτά βουλευτές που ενήργησαν κόντρα στη θέση του κόμματος και τη βούληση των πολιτών απογοήτευσαν εμένα, το κόμμα και την πατρίδα. Θα πρέπει να ζήσουν με αυτήν τους την απόφαση. Για αυτό η εκτελεστική επιτροπή του VMRO-DPMNE συνεδρίασε εκτάκτως και τους απέκλεισε από το κόμμα», δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος, Χρίστιαν Μιτσκόσκι.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καμμένος: Καμία σύμπλευση με τους ανθέλληνες φασίστες του VMRO"

Συνεχείς προσφυγές συνταξιούχων: Φόβοι για ασφαλιστικό-απέραντο δικαστήριο

Κίνδυνο να μετατραπεί το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας σε ένα απέραντο δικαστήριο εκφράζουν ειδικοί της κοινωνικής ασφάλισης σε δημοσίευμα της Οικονομικής Καθημερινής της Κυριακής.

Αφορμή για το παραπάνω οι πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις που έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις που επιβλήθηκαν το 2012.

Ανησυχία εμπνέει συγκεκριμένα το γεγονός ότι ολοένα και πληθαίνουν οι προσφυγές συνταξιούχων στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να διεκδικήσουν επιστροφή δώρων καθώς και ποσών που αναδρομικά δύναται να φτάνουν έως και τις 22.000-25.000 χιλιάδες ευρώ ανά άτομο.

Επί του συνόλου των συνταξιούχων μάλιστα το κόστος εκτιμάται σε περισσότερα από 8 με 9 δις ευρώ, γεγονός που την πρόθεση για εφαρμογή της απόφασης ΣτΕ, ιδιαιτέρως δύσκολο να υλοποιηθεί.

Ταυτόχρονα, παρατηρείται και νέο μαζικό κύμα υποβολής αιτήσεων προς τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ από συνταξιούχους που προκαλεί σύγχυση και ατέλειωτες ουρές ταλαιπωρίας.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι βρισκόμαστε εν αναμονή μιας νέας απόφασης του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου περί του νόμου Κατρούγκαλου και συγκεκριμένα για το αν είναι συνταγματικός ο τρόπος απορρόφησης των μειώσεων του 2012 στις συντάξεις, μέσα από την διαδικασία επανυπολογισμού και καταγραφής της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς, που θα ξεκινήσει Ιανουάριο του 2019.

Ενδεχόμενη κρίση αντισυνταγματικότητας θα μπορούσε να πυροδοτήσει νέο κύκλο δικαστικών διεκδικήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, ειδικοί στον τομέα της Κοινωνικής ασφάλισης, μιλώντας στην Καθημερινή, τόνισαν ότι οι συνταξιούχοι δύνανται να διεκδικήσουν δικαστικά, με επιτυχία κάποια στιγμή στο μέλλον, περικοπές που κρίθηκαν αντισυνταγματικές με τις αποφάσεις του ΣτΕ το 2015.

Επισημαίνουν, ωστόσο πως το κόστος των διαδικασιών πιθανότατα θα είναι ιδιαίτερα υψηλό, φτάνοντας να αγγίζει μέχρι και το ποσό της διεκδίκησης.

Για αυτό τον λόγο μάλιστα και προτείνουν την λύση των ομαδικών αγωγών.

Τέλος, όπως αναφέρουν η λύση πρέπει να είναι πολιτική προκειμένου τόσο η χώρα όσο και το ασφαλιστικό μας σύστημα να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο πραγματικά υψηλό κόστος της συμμόρφωσης στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχείς προσφυγές συνταξιούχων: Φόβοι για ασφαλιστικό-απέραντο δικαστήριο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news