facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Επαφές Μητσοτάκη - Γεννηματά με τον πρόεδρο της «Ομόνοιας»

Τα ζητήματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, εξέτασαν ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, και η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, σε διαδοχικές συναντήσεις που είχαν με τον νέο πρόεδρο της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια», Βασίλη Κάγιο, στη Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας περνά μέσα από το σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας», ενώ επανέλαβε το έντονο ενδιαφέρον της Ν.Δ. για την ελληνική μειονότητα.

Από την πλευρά τους, τα μέλη του προεδρείου της Ομόνοιας δεν παρέλειψαν να εξάρουν την ιστορική συμβολή του πρώην πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στην προώθηση των πάγιων αιτημάτων τους.

«Σε κάθε συζήτηση με την Αλβανία, πρέπει να θέτουμε τα προβλήματα της ομογένειας» τόνισε την ίδια ώρα, η κ. Γεννηματά, στη συνάντηση που είχε με τα μέλη της , η οποία επίσης συνάντηση τα μέλη της «Ομόνοιας»

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Επαφές Μητσοτάκη - Γεννηματά με τον πρόεδρο της «Ομόνοιας»"

Νέες απειλές Ερντογάν για το Barbaros: Θα δώσουμε ισχυρή απάντηση σε Ελλάδα και Κύπρο

Ο Ερντογάν απειλεί ξανά την Ελλάδα και την Κύπρο, μετά την δήθεν παρενόχληση του τουρκικού ερευνητικού «Barbaros» από την ελληνική φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς».

O Τούρκος πρόεδρος, παρευρέθηκε στα εγκαίνια του διυλιστηρίου Star στη Σμύρνη, και προειδοποίησε Ελλάδα και Κύπρο σχετικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων, ενώ υπογράμμισε ότι η Τουρκία θα απαντήσει με σθεναρό τρόπο σε όσους δεν την υπολογίσουν.

«Με θλίψη μαθαίνουμε για τις διάφορες προσπάθειες που είναι καταδικασμένες να αποτύχουν στην ανατολική Μεσόγειο, όπως τα τετελεσμένα που προκύπτουν από μονομερείς ενέργειες για έρευνες υδρογονανθράκων. Αυτή η κατάσταση δείχνει ότι ακόμη υπάρχουν στην περιοχή μας εκείνοι που δεν εγκαταλείπουν τις πολιτικές που τροφοδοτούν την αστάθεια και την ένταση στην περιοχή μας. Σε αυτού του είδους την επιμονή, η Τουρκία θα συνεχίσει να δίνει ισχυρή απάντηση σε όλα τα επίπεδα. Όλοι όσοι δεν υπολογίζουν τη χώρα μας και τα αδέλφια μας, θα δουν στο τέλος την τύχη των προσπάθειών τους. Θέλω να επαναλάβω για άλλη μία φορά από εδώ ότι είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση που στόχο έχει τη φιλία, την αλληλεγγύη και το κέρδος όλων», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι πλέον μια πραγματικότητα που όλοι άρχισαν να αποδέχονται ότι η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν είναι οι χώρες που εγγυώνται την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή μας. Κανένα σχέδιο δεν μπορεί να επιτύχει χωρίς την έγκριση και τη στήριξη αυτών των δύο χωρών», κατέληξε ο πρόεδρος της Τουρκίας.



mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες απειλές Ερντογάν για το Barbaros: Θα δώσουμε ισχυρή απάντηση σε Ελλάδα και Κύπρο"

VMRO: Προσφέρθηκαν 1-2 εκατ. ευρώ σε βουλευτές για να ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών

Απόπειρες χρηματισμού και εκβίασης βουλευτών της σκοπιανής αντιπολίτευσης, προκειμένου να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, καταγγέλλει εκ νέου το αντιπολιτευόμενο VMRO, την ώρα που η συζήτηση στο Κοινοβούλιο για τις απαιτούμενες συνταγματικές αλλαγές έχει παγώσει.

«Ζητούμε από τον εισαγγελέα να καλέσει τους βουλευτές για καταθέσεις σχετικά με τις ποικίλες πιέσεις και επιρροές που δέχτηκαν το προηγούμενο διάστημα και στη διάρκεια της σημερινής ημέρας» δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TV21 Skopje ο γραμματέας του VMRO κ. Γιάνουσεφ.

Ανέφερε μάλιστα ότι ορισμένοι βουλευτές δέχτηκαν προτάσεις για ποσά ενός ή δύο εκατ. ευρώ προκειμένου να υπερψηφίσουν τις συνταγματικές αλλαγές.

Αρνήθηκε ωστόσο να απαντήσει σε ερώτηση για το εάν οι βουλευτές του κόμματος είναι διατεθειμένοι να καταθέσουν.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο MIA, το VMRΟ ετοιμάζεται να εκδώσει και επίσημη ανακοίνωση για τις φερόμενες πιέσεις και απόπειρες χρηματισμού.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης χαρακτήρισε ψευδείς τις κατηγορίες και μάλιστα προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά του VMRO.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "VMRO: Προσφέρθηκαν 1-2 εκατ. ευρώ σε βουλευτές για να ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών"

Οι μαρτυρίες αστυνομικών για την πυρκαγιά στην Κινέτα «φωτογραφίζουν» τις εγκληματικές καθυστερήσεις στο Μάτι

Ένα από τα ερωτήματα της εισαγγελικής έρευνας στο οποίο πρέπει να απαντήσουν οι εμπλεκόμενοι είναι γιατί δεν θρηνήσαμε κανένα νεκρό στην Κινέτα, ενώ αντίθετα στο Μάτι, είχαμε εκατόμβη νεκρών.

Ήταν η έγκαιρη επέμβαση των αρχών, η λήψη μίας απόφασης, οι δυνάμεις που ήταν εκεί συγκεντρωμένες, η ρυμοτομία της περιοχής;

Αστυνομικοί που έζησαν την πυρκαγιά στην Κινέτα, υποστηρίζουν στην κατάθεση στους στον Εισαγγελέα ότι οι άνεμοι άγγιξαν ακόμη και τα 11 μποφόρ. Εάν και η φωτιά μαινόταν στα Γεράνεια όρη και δεν είχε αρχίσει να κατεβαίνει προς τα κάτω, οι αρμόδιοι, πήραν την απόφαση για εκκένωση της περιοχής, η οποία μάλιστα διήρκησε δύο με τρεις ώρες.

«Οι αστυνομικοί πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι ενημερώνοντας τους κατοίκους για τον άμεσο επερχόμενο κίνδυνο και την ανάγκη άμεσης απομάκρυνσης τους. Όποιοι κάτοικοι δεν μπορούσαν να μετακινηθούν, τους βοηθούσαν» ανέφερε αστυνομικός επισημαίνοντας το γεγονός πως στον οικισμό Πανόραμα, η φωτιά έφτασε 15-20 λεπτά μετά την εκκένωση του!

Κάτοικος της περιοχής Μεγάρων, αντιστράτηγος εν αποστρατεία και πρόεδρος του τοπικού συντονιστικού οργάνου περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε μόλις ενημερώθηκε για τη φωτιά. Όπως ανέφερε περίπου στις 12:00 ενημερώθηκε για την φωτιά και με τη σειρά του ενημέρωσε τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας. Γύρω στη 1:30, όταν πλέον η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου, δόθηκε εντολή για εκκένωση.

«Άλλαξε το μέτωπο και εκτίμησα ότι θα υπήρχε κίνδυνος για τους κατοίκους» φέρεται να είπε. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε η αστυνομία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η αστυνομία περνούσε από τα σπίτια και έδινε οδηγίες εκκένωσης με περιπολικά και ενημέρωναν τον κόσμο με μεγάφωνα που είχαν τα περιπολικά. Πολίτες απομακρύνθηκαν ακόμη και με πίεση από τους αστυνομικούς, σε κάποιες περιπτώσεις».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι μαρτυρίες αστυνομικών για την πυρκαγιά στην Κινέτα «φωτογραφίζουν» τις εγκληματικές καθυστερήσεις στο Μάτι "

Διακινητής ναρκωτικών απειλεί τηλεοπτικά συνεργεία μπροστά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Το θράσος των διακινητών ναρκωτικών που δρουν εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Χθες το απόγευμα δυο τηλεοπτικά συνεργεία βρέθηκαν έξω από την είσοδο της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ για να καλύψουν το σχετικό ρεπορτάζ.

Προς έκπληξή τους οι δημοσιογράφοι και οι εικονολήπτες του ΣΚΑΙ και της TV100 είδαν έναν νεαρό διακινητή να εξαπολύει απειλές σε βάρος τους, να τους πετάει νερό και να τους ζητά να απομακρυνθούν από το σημείο. Το περιστατικό σημειώθηκε απογευματινές ώρες μπροστά στα μάτια δεκάδων φοιτητών. Ο διακινητής αφού απείλησε τα τηλεοπτικά συνεργεία επέστρεψε στο πόστο και συνέχισε να εμπορεύεται ναρκωτικές ουσίες.

Δείτε το σχετικό στιγμιότυπο στο ακόλουθο βίντεο με το ρεπορτάζ της TV100.



thestival
Διαβάστε Περισσότερα » "Διακινητής ναρκωτικών απειλεί τηλεοπτικά συνεργεία μπροστά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο "

Ο Καμμένος παραπέμπει σε δημοσίευμα για τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου του

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας Militaire.gr, βάσει του οποίου το υπουργείο Εθνικής Αμύνης διαχειρίζεται ως «απόρρητες δαπάνες» τα ποσό των 600.00 ευρώ ετησίως, παρέθεσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο τουίτερ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Στο δημοσίευμα παρατίθενται πληροφορίες «που προκύπτουν και από τον προϋπολογισμό, (ότι) το ποσό που μπορεί να διαχειριστεί το ΥΠΕΘΑ κάθε χρόνο ως "απόρρητες δαπάνες" είναι 600 χιλιάδες ευρώ» [..] με οροφή για κάθε πληρωμή, που προσδιορίζεται στις 5.000 ευρώ».



Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «σύμφωνα με τις πληροφορίες που προκύπτουν και από τον προϋπολογισμό, το ποσό που μπορεί να διαχειριστεί το ΥΠΕΘΑ κάθε χρόνο ως “απόρρητες δαπάνες” είναι 600 χιλιάδες ευρώ. Τα χρήματα αυτά δίδονται με βάση τις εισηγήσεις υπηρεσιών των Γενικών Επιτελείων και όπως λένε οι πληροφορίες υπάρχει και κάποια οροφή για κάθε πληρωμή, που προσδιορίζεται στις 5.000 ευρώ.

Απόρρητα κονδύλια έχει και το κάθε Γενικό Επιτελείο, με το ΓΕΣ να έχει τα περισσότερα και το ΓΕΝ και το ΓΕΑ να έχουν στα ταμεία τους πολύ λιγότερα. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ποσά που δεν ξεπερνούν τις 100 χιλιάδες ευρώ. Τα δύσκολα χρόνια της κρίσης κάποια απ΄ αυτά τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες των ΕΔ. Μην πάει το μυαλό σας σε εξοπλισμούς. Υπήρξε περίπτωση που δεν υπήρχαν χρήματα για τον καθαρισμό σεντονιών σε νοσοκομείο των ΕΔ! Τόσο πολύ …ωφέλησαν τα μνημόνια την Εθνική Άμυνα».

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Καμμένος παραπέμπει σε δημοσίευμα για τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου του"

Απόρρητα κονδύλια υπουργείων: Πόσα είναι και πού διανέμονται (πίνακες)

Τα περίφημα «απόρρητα κονδύλια» των υπουργείων, που υπήρξαν αφορμή για τη μετωπική σύγκρουση του Πάνου Καμμένου με το Νίκο Κοτζιά και οδήγησαν στην παραίτηση του τελευταίου, παρουσιάζει ο ΣΚΑΪ.
Πρόκειται για ένα ποσό συνολικού ύψους σχεδόν 18 εκατ. ευρώ που έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2017 για το τρέχον οικονομικό έτος, και αφορά δύο νευραλγικής σημασίας για την εθνική ασφάλεια υπουργεία, το Εξωτερικών και το Άμυνας, αλλά και το υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Για όλα τα υπουργεία τα απόρρητα κονδύλια καταχωρίζονται στον ίδιο κωδικό – 0896.
ΥΠΕΞ
Ειδικότερα, για το υπουργείο Εξωτερικών στον προϋπολογισμό του 2017 προβλέπεται η «μερίδα του λέοντος» το ποσό των 15 εκατ. ευρώ. Για το ΥΠΕΘΑ προβλέπεται το ποσό των 6,32 εκατ. ευρώ.  Έτσι 1,5 εκατ. προορίζεται για το ΓΕΕΘΑ, 4,25 εκατ. προορίζονται για το ΓΕΣ κι από 200.000 ευρώ για τα δύο άλλα  Γενικά Επιτελεία (ΓΕΝ και ΓΕΘ). Από την πλευρά του, ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος δηλώνει ότι μπορεί να διαχειριστεί μόνο 640.000 ευρώ.
Στο υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης της  Κατερίνας Νοτοπούλου οι απόρρητες δαπάνες ανέρχονται σε 375.000 ευρώ.
ΥΠΕΘ
ΥΦΥΜΑΘ
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Απόρρητα κονδύλια υπουργείων: Πόσα είναι και πού διανέμονται (πίνακες)"

Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ): Αντί το Μαξίμου να ζητήσει ευθύνες από υπουργούς, κυνηγά δημοσιογράφους

«Το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί με κάθε τρόπο την συσκότιση της ενημέρωσης με επιθέσεις προς τον Τύπο» τονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος με αφορμή την έρευνα κατά του iefimerida.gr.

«Είναι ένα γεγονός πρωτοφανές» σημειώνει και προσθέτει: «Αντί το Μέγαρο Μαξίμου να αναζητήσει ευθύνες στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της χώρας έδιωξε τον Υπουργό Εξωτερικών και κυνηγά δημοσιογράφους που ερευνούν το θέμα».

Υπογραμμίζει δε ότι «Η δημοσιογραφία έχει καθήκον την έρευνα και είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των πολιτών η δυνατότητα ενημέρωσης για όσα γίνονται σε μια συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου».

Η δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλου:

«Η δημοσιογραφία έχει καθήκον την έρευνα και είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των πολιτών η δυνατότητα ενημέρωσης για όσα γίνονται σε μια συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Το θέμα των μυστικών κονδυλίων των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών άνοιξε από Υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όχι από τους δημοσιογράφους! Σύμφωνα με όλα τα δημοσιεύματα, ο συγκυβερνήτης του κ. Τσίπρα, Πάνος Καμμένος, άνοιξε το θέμα με τα κονδύλια σε κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας και αντί το Μέγαρο Μαξίμου να αναζητήσει ευθύνες στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της χώρας έδιωξε τον Υπουργό Εξωτερικών και κυνηγά δημοσιογράφους που ερευνούν το θέμα. Φαίνεται ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί με κάθε τρόπο την συσκότιση της ενημέρωσης με επιθέσεις προς τον Τύπο. Είναι ένα γεγονός πρωτοφανές. Και δεν μπορεί να περάσει όσο και αν βολεύει την “ανίερη” και όπως φαίνεται ακλόνητη συμμαχία Τσίπρα-Καμμένου να μεταφέρει αλλού την πολιτική ατζέντα».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ): Αντί το Μαξίμου να ζητήσει ευθύνες από υπουργούς, κυνηγά δημοσιογράφους "

«Πέρασε» από Κομισιόν ο προϋπολογισμός

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που έλαβαν επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού τους που κατατέθηκε στις αρχές της εβδομάδας.

Εκτός από την Ιταλία επιστολές έλαβαν σήμερα: η Γαλλία, η Ισπανία, η Σλοβενία, η Πορτογαλία και το Βέλγιο.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι επιστολές έχουν τώρα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Επιτροπής.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πέρασε» από Κομισιόν ο προϋπολογισμός"

Δημοσκόπηση Rass: Προβάδισμα 9,7 μονάδων για τη ΝΔ - Τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ

Προβάδισμα 9,7% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής καταγράφει η πανελλαδική δημοσκόπηση της RASS για το ACTION24. 

Η δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στην εκπομπή BrainStorming με τους Γιώργο Κουβαρά, Γιώργο Πιέρρο και τον Σταμάτη Ζαχαρό είναι η πρώτη που περιλαμβάνει την παραίτηση Κοτζιά, καθώς διενεργήθηκε από τις 15 έως 18 Οκτωβρίου. 

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 30,4 %, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,7%, το ΚΙΝΑΛ 9,8% , η Χρυσή Αυγή 7,4% το ΚΚΕ 7,2%, η Ένωση Κεντρώων 2,7%, οι ΑΝ.ΕΛΛ 2,1%, η Ελληνική Λύση 1,1% ενώ τα άλλα κόμματα βρίσκονται κάτω από το όριο του 1%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 12,1% των ερωτηθέντων. 

Στην ερώτηση ποιος εκφράζει καλύτερα τον χώρο της Κεντροαριστεράς το 41,9% των ερωτηθέντων απαντούν το ΚΙΝ.ΑΛ και η Φώφη Γεννηματά το 29% ο ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξης Τσίπρας και το 25,7% κανείς. 

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 41,9%, στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Φώφη Γεννηματά με 39,6% και ακολουθούν: 
Δημήτρης Κουτσούμπας 30,4% 
Βασίλης Λεβέντης 26,5% 
Αλέξης Τσίπρας 26,5% 

Σταύρος Θεοδωράκης 24,5% 
Πάνος Καμμένος 14,1% 
Νίκος Μιχαλολιάκος 8,7% 



Rass1

Rass3
Σε ότι αφορά την καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με διαφορά του Αλέξη Τσίπρα καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 38,2% ενώ ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο 29,6%.

rass2
Τέλος, σε ότι αφορά την Παράσταση Νίκης η κοινή γνώμη θεωρεί δεδομένη την επικράτηση της ΝΔ στις επόμενες εκλογές καθώς η διαφορά των δύο κομμάτων ξεπερνά τις πενήντα ποσοστιαίες μονάδες (51,5).

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Rass: Προβάδισμα 9,7 μονάδων για τη ΝΔ - Τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ"

ΝΔ: Προσπάθεια φίμωσης του iefimerida.gr -Οι απειλές της κυβέρνησης δεν φοβίζουν κανέναν

Για προσπάθεια φίμωσης του iefimerida.gr κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας την έρευνα για τα μυστικά κονδύλια.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει πως οι απειλέςφίμωσης του Τύπου δεν φοβίζουν κανέναν. Ενώ σχολιάζει ότι «το κωμικοτραγικό με την τελευταία προσπάθεια φίμωσης του iefimerida είναι ότι τις αποκαλύψεις για τα απόρρητα κονδύλια του ΥΠΕΞ τις έκαναν πρώτοι -και με περισσότερες λεπτομέρειες!- οι κ. Κοτζιάς και Καμμένος, παρουσία, μάλιστα, του κ. Τσίπρα σε ρόλο άφωνου θεατή».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Είναι πια γνωστό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απεχθάνεται την αλήθεια. Ακόμη και την κριτική του Τύπου την αντιμετωπίζει με απειλές για τη σύλληψη δημοσιογράφων.

Το κωμικοτραγικό με την τελευταία προσπάθεια φίμωσης του iefimerida είναι ότι τις αποκαλύψεις για τα απόρρητα κονδύλια του ΥΠΕΞ τις έκαναν πρώτοι -και με περισσότερες λεπτομέρειες!- οι κ. Κοτζιάς και Καμμένος, παρουσία, μάλιστα, του κ. Τσίπρα σε ρόλο άφωνου θεατή.

Ας καταλάβει, επιτέλους, η αποχωρούσα κυβέρνηση ότι οι απειλές φίμωσης του Τύπου δεν φοβίζουν κανέναν».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Προσπάθεια φίμωσης του iefimerida.gr -Οι απειλές της κυβέρνησης δεν φοβίζουν κανέναν "

Νέα στάση εργασίας στο Μετρό - Σταματούν στις 11 το βράδυ οι συρμοί

Νέα στάση εργασίας στο Μετρό από τις 23:00 σήμερα το βράδυ έως την λήξη της βάρδιας προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθηνών, προκειμένου να καλύψει τον σωματείο εργαζόμενων η στάση του οποίου κρίθηκε παράνομη δικαστικά.

Οι συρμοί θα σταματήσουν να κινούνται στις 23:00 της Παρασκευής έως τη λήξη της βάρδιας.

"H Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ για λόγους ασφάλειας του επιβατικού κοινού και λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση- ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ), να επαναπροκηρύξει (με τα ίδια κατ΄ ουσίαν αιτήματα) την κριθείσα ως παράνομη στάση εργασίας στο Μετρό, αποφάσισε να σταματήσει τη λειτουργία στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό, σήμερα 19 Οκτωβρίου 2018 στις 23:00", αναφέρει η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ.

Νωρίτερα, το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε παράνομες και καταχρηστικές τις δύο στάσεις εργασίας που είχαν προκηρύξει οι εργαζόμενοι.

Όπως είχε ανακοινώση η ΣΤΑΣΥ, τυχόν συμμετοχή στην προγραμματισμένη «παράνομη στάση εργασίας από τις 23.00 μ.μ. έως τη λήξη της λειτουργίας του μέσου, συνιστά αδικαιολόγητη απουσία».

Η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι για τη ζημία που θα προκληθεί στην ίδια και στο επιβατικό κοινό από την τυχόν πραγματοποίηση της εν λόγω στάσης εργασίας, «αυτή θα οφείλεται αποκλειστικά στην παράνομη συμπεριφορά των συμμετεχόντων».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα στάση εργασίας στο Μετρό - Σταματούν στις 11 το βράδυ οι συρμοί"

Σε 11 πόλεις σε όλη τη χώρα διαδηλώνει το ΚΚΕ αποδεικνύοντας ότι το «plan B» είναι ήδη εδώ

Η είδηση της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά και πόσο μάλλον αμέσως μετά την επίσκεψη του Πάνου Kαμμένου στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του εκεί - συνοδεία του Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ  - με τον Υπουργό Εξωτερικών μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε στον Περισσό. Στην ΚΕ του ΚΚΕ διαβάζουν τις εξελίξεις απο τη σκοπιά των αντιθέσεων και της συνθετότητας των συμφερόντων που αναπτύσσονται στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.
Όπως σημειώνουν δεν μπορεί να προκαλεί έκπλήξη το γεγονός οτι παρταιτείται ο Υπουργός, που συμφωνεί με την Συμφωνία των Πρεσπών και παραμένει στη θέση του ο Υπουργός Άμυνας που διαφωνεί.
Το μπλέξιμο είναι μεγάλο προθέτουν απο την ΚΕ και πολυεπιπεδο και σίγουρα περιλαμβάνει όλες αυτές τις «εναλλακτικές» όπως τις περιέγραψε ως σχέδιο Β ο ίδιος ο κ. Καμμένος.
Δεν υπάρχει plan B ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους και επιμένουν οτι πρόκειται για σχέδιο που ήδη βρίσκεται σε απόλυτη ανάπτυξη με τον Υπουργός Άμυνας και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να προχωρά σε όλες τις διευκολύνσεις και παραχωρήσεις στις στρατιωτικές δυνάμεις είτε της Συμμαχίας είτε των ΗΠΑ.  
Καμία Διάψευση
Μέχρι και σήμερα πάντως απο την κυβέρνηση δεν έχει υπάρξει καμία διάψευση για τα όσα ακούγονται περι νέων "βάσεων" και ως προς αυτά που ανακοίνωσε ο Πάνος καμμένος αλλά και για όσα απο την Άνοιξη τουλάχιστον έχει καταγγείλει το ΚΚ για τα ΑμερικανοΝΑΤΟικά όπλα, που εγκαθίστανται σε κάθε γνωιά της χώρας.
Από τα "ειδικά όπλα" όπως λέγονται στην ορολογία της Βορειοατλαντικής συμμαχίας, που για το ΚΚ δεν είναι άλλα απο τα πυρινικά στον Άραξο, μέχρι τα σχέδια για τη βάση στην Κάρπαθο η κυβέρνηση σημειώνουν απο τον Περισσό δεν έχει υπάρει καμία ουσιαστική διάψευση απο το Μέγαρο Μαξίμου.
Για να μην μείνουν στο σκοτάδι αυτά τα σχέδια της κυβέρνησης και για να αποκαλύψουν την υποκριτική στάση, όπως σημειώνουν των Βουλευτών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δηλώνουν έκπληξη απο τα "εναλλακτικά σχέδια Καμμένου", το ΚΚΕ με τις οργανώσεις του σε όλη την Ελλάδα διαδηλώνει σε κάθε πόλη οπου υπάρχει στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ.
Με αφετηρία την εχόμενη Δευτέρα λοιπόν  από το στρατηγείο της Λάρισας το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν προγραμματίσει συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα το διήμερο 22-23 Οκτωβρίου.
Σε κάθε περιοχή οπου υπάρχει ήδη ΝΑΤΟική βάση ή έχουν παραχωρηθεί στις ΗΠΑ στρατιωτικές εγκαταστάσεις για τη στάθμευση και αποθήκευση των πολεμικών όπλων έχει προγραμματιστεί και απο μια διαδήλωση ενάντια όπως σημειώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα στα σχέδια της κυβέρνησης για μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο.
Στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου.
Ο μεγάλος όγκος των διαδηλώσεων είναι προγραμματισμένος για την Τρίτη. Από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη και απο την Πρέβεζα μέχρι Σύρο τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ θα βρεθούν στους δόμους για να διαδηλώσουν κατά του ΝΑΤΟ και των σχεδίων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και υπερ της ειρήνης.
Κορύφωση των εκδηλώσεων είναι η ομιλία του Γενικού Γραμματέα την Τρίτη 23 Οκτωβρίου με ομιλία μπροστά απο το Πεντάγωνο και στη συνέχεια θα ακολουθήσεις νπορεία στην Αμερικανική Πρεσβεία.
  • Αθήνα, 6.30 μ.μ., έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.
  • Θεσσαλονίκη, 7 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου.
  • Χανιά, 7 μ.μ., πλατεία Δημοτικής Αγοράς.
  • Αλεξανδρούπολη, 6.30 μ.μ., μπροστά στο δημαρχείο.
  • Σύρος, 6 μ.μ., Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
  • Πάτρα, 6.30 μ.μ., πλατεία Γεωργίου.
  • Πρέβεζα, 7 μ.μ., μπροστά στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης.
  • Καλαμάτα, 7 μ.μ., πλατεία 23ης Μαρτίου.
  • Βόλος, 6.30 μ.μ., πλατεία Πανεπιστημίου.
  • Κιλκίς, 7 μ.μ., πλατεία Ειρήνης.
newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε 11 πόλεις σε όλη τη χώρα διαδηλώνει το ΚΚΕ αποδεικνύοντας ότι το «plan B» είναι ήδη εδώ"

Ενωση Κεντρώων για την δίωξη κατά του iefimerida.gr: Οχι σε διώξεις δημοσιογράφων – Ο εισαγγελέας να ψάξει αν φαγώθηκαν χρήματα

Σαφές μήνυμα κατά των διώξεων σε δημοσιογράφους, με αφορμή την έρευνα που ασκείται σε βάρος του iefimerida.gr στέλνει η Ενωση Κεντρώων.

«Ο εισαγγελέας να ψάξει αν "φαγώθηκαν" χρήματα και την διαχείριση που έγινε και γίνεται και όχι να προβαίνει σε διώξεις δημοσιογράφων μήπως παρέβησαν τον νόμο» τονίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενωση Κεντρώων για την δίωξη κατά του iefimerida.gr: Οχι σε διώξεις δημοσιογράφων – Ο εισαγγελέας να ψάξει αν φαγώθηκαν χρήματα "

Κωνσταντοπούλου κατά Πολάκη: Ομολογία κακουργηματικών πράξεων οι δηλώσεις περί φυλακίσεων

Ως ομολογία «κακουργηματικών πράξεων» χαρακτηρίζει η κυρία Ζωή Κωνσταντοπουλου τις δηλωσεις Πολάκη περι φυλακίσεων πολιτικών αντιπάλων προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τις ερχόμενες εκλογες.

«Καλούνται οι ευσυνείδητοι δικαστές και δικηγόροι να αντιδράσουν στην πρωτοφανή Κυβερνητική ομολογία. Είναι καθήκον τους. Η σιωπή είναι συνενοχή» τονίζει σε ανακοίνωση της η επικεφαλης της Πλεύσης Ελευθερίας και συνεχίζει «Η κατάλυση κάθε έννοιας ανεξάρτητης απονομής δικαιοσύνης στην Ελλάδα συνιστά πλήρη κατάργηση της δημοκρατίας και θα οδηγήσει την κοινωνία στην απόγνωση και στην αυτοδικία.

Εμείς το έχουμε καταγγείλει με κάθε τρόπο. Με συνεχείς δημόσιες παρεμβάσεις, αποκαλύψεις και νομικές ενέργειες».

Η κυρία Κωνσταντοπουλου στο κείμενο που υπογράφει και ο κ Διαμαντής Καραναστάσης επισημαίνει πως «Η προχθεσινή αποκάλυψη της ομιλίας του Υπουργού Πολάκη, που δημόσια και με θράσος ομολόγησε πια ότι η Κυβέρνηση παρεμβαίνει οργανωμένα στη Δικαιοσύνη και επηρεάζει την έκβαση υποθέσεων, απαιτώντας μάλιστα “περισσότερο σπρώξιμο”, θέτει όλους προ των ευθυνών τους:

1) Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων οφείλει να αντιδράσει θεσμικά και να ζητήσει την πλήρη διερεύνηση της ομολογίας, προκειμένου να ελεγχθούν τόσο οι Κυβερνητικοί παράγοντες όσο και οι δικαστές που συμμετέχουν σε αυτή την διαπλοκή και εκτροπή

2) Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας οφείλουν να αντιδράσουν, να ζητήσουν πλήρη έλεγχο της υπόθεσης, που αφορά την Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης

Η δήλωση Πολλάκη αποτελεί ομολογία διάπραξης σειράς κακουργημάτων και πλημμελημάτων, μεταξύ των οποίων:
-κατάχρηση εξουσίας
-δωροδοκία δικαστή
-παράβαση καθήκοντος

Με ταυτόχρονη προτροπή στον κομματικό μηχανισμό να συμμετάσχει ενεργότερα και αποφασιστικότερα σε αυτά τα εγκλήματα.

Η Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης αποτελεί θεσμική εγγύηση και πυλώνα της Δημοκρατίας. Ο σφετερισμός της εκτελεστικής εξουσίας προς έλεγχο της Δικαιοσύνης και ο σφετερισμός της δικαστικής εξουσίας προς εξυπηρέτηση των κυβερνητικών σκοπιμοτήτων, με τον ακραίο τρόπο που ομολογούνται κυνικά, συγκροτούν κατάλυση της δημοκρατικής λειτουργίας.
Έτσι θεωρούν και ομολογούν ότι θα αποκτήσουν την πλήρη εξουσία.

Με την Πλεύση Ελευθερίας και τον νομικό μας φορέα, τη Δικαιοσύνη για Όλους, θα συνεχίσουμε τις ενέργειές μας, με όλη μας τη δύναμη, για να δώσουμε τη μεγάλη μάχη κατά της διαπλοκής και της εκτροπής»

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κωνσταντοπούλου κατά Πολάκη: Ομολογία κακουργηματικών πράξεων οι δηλώσεις περί φυλακίσεων"

Οι ατασθαλίες των υπουργών χρήζουν διερεύνησης- Ο Κώστας Τασούλας για την έρευνα σε βάρος του iefimerida

Πρέπει οι υπουργοί να αποκαλύψουν όλα όσα είπαν για τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων τους, ο ένας σε βάρος του άλλου στο Υπουργικό Συμβούλιο, σχολιάζει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας.

Και όχι να μπαίνουν στο στόχαστρο οι δημοσιογράφοι που ασχολήθηκαν ώς όφειλαν με το θέμα. Μάλιστα κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για υπόθαλψη των καταγγελομένων.

Η δήλωση του Κώστα Τασούλα:

«Οταν ο υπουργός Εξωτερικών και ο υπουργός Εθνικής Αμύνης αλληλοκατηγορούνται στο υπουργικό συμβούλιο για κακοδιαχείριση των απορρήτων δαπανών των υπουργείων τους και ο πρωθυπουργός νίπτει τας χείρας του, τότε αυτό συνιστά το απόγειο της κυβερνητικής αποσύνθεσης αλλά και υπόθαλψη των καταγγελλομένων. Και, αντί, όπως απαιτεί η στοιχειώδης ευθιξία και διαφάνεια, ο κάθε καταγγέλλων να δημοσιοποιήσει ευθέως τα όσα στοιχεία διαθέτει καθώς αυτή η διαχείριση αφορά το σύνολο του ελληνικού λαού, βλέπουμε να μπαίνει στο στόχαστρο η iefimerida.gr που ασχολήθηκε δημοσιογραφικά και αποκαλυπτικά, ως όφειλε, με το σοβαρό αυτό θέμα. Οι διαχειριστικές ατασθαλίες στα απόρρητα κονδύλια που καταγγέλθηκαν, χρήζουν διερεύνησης και όχι η δημοσιογραφική έρευνα που προκλήθηκε εύλογα από τις υπουργικές αυτές φοβερές και πρωτοφανείς αλληλοκατηγορίες. Η ελευθερία του Τύπου προστατεύει από την ασυδοσία της εξουσίας και τώρα είμαστε μπροστά σε φαινόμενο ασυδοσίας της εξουσίας και μάλιστα ομολογημένο από την ίδια την καταρρέουσα εξουσία!».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι ατασθαλίες των υπουργών χρήζουν διερεύνησης- Ο Κώστας Τασούλας για την έρευνα σε βάρος του iefimerida "

Παραπέμπονται τέσσερις για τη μεταβίβαση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Σε δίκη για τη μεταβίβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά το 2002 στην γερμανική εταιρεία HDW/Ferostaal, παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (υπ΄ αριθμόν 856/2018) τέσσερις εκ των 22 εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Σε δίκη παραπέμπονται οι: Γεώργιος Κοντάκης, τότε πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. των Ναυπηγείων, Αντώνιος Λιβανός, Hans – Joachim Schmidt, στέλεχος της γερμανικής εταιρείας, και Κωνσταντίνος Εμμανουήλ, δικηγόρος και αδελφός του Σωτήρη Εμμανουήλ, πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων.

Αντίθετα, με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται οι Ιωάννης Μίχας και Σταύρος Μαρκάτος, πρώην νομάρχης και αντινομάρχης Πειραιά, αντιστοίχως, ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Ιωάννης Σμπώκος, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μανούσος Παραγιουδάκης, καθώς και οι : Γεώργιος Κολίρης, Νικόλαος Λεονταρίτης, Σταύρος Κτωρίδης, Μιχαήλ Νομικός, Γεώργιος Χατζηγιαννίδης, Δημήτρης Λαδόπουλος, Γεώργιος Χαιρέκακος, Παναγιώτης Στάμου, Γεώργιος Παλαιολόγου, Παναγιώτης Ασπροδίνης, Ζαχαρίας Ανδρουλάκης, Νικόλαος Παρασκευόπουλος, Δημήτριος Κουτιανίδης και Δημήτρης Πουλιέζος.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραπέμπονται τέσσερις για τη μεταβίβαση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά"

Ο Γρηγόρης Ψαριανός για την έρευνα σε βάρος του iefimerida: «Απορώ πώς δεν τους έχουν κλείσει ακόμα φυλακή!»

Ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός εκφράζει την συμπαραστασή του στο iefimerida.gr και στην δημοσιογραφική έρευνα για το πού διατέθηκαν τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών.

«Περιμένουμε από τους 2 υπουργούς, με αγωνία», λέει στην δήλωσή του ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, «να αποκαλύψουν ο ένας στον άλλο, το αληθές ποσό αυτών των κονδυλίων. Για να δούμε ποιός έχει φάει τα πιο πολλά. Η υπόθεση κρεμάται επί ξύλου ακμής όπως είπε ο Πρωθυπουργός. Ας είναι καλά οι δημοσιογράφοι, που απορώ πώς δεν τους έχουν κλείσει ακόμα μέσα!».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Γρηγόρης Ψαριανός για την έρευνα σε βάρος του iefimerida: «Απορώ πώς δεν τους έχουν κλείσει ακόμα φυλακή!» "

Πρεσβεία ΗΠΑ: Μην αφήσετε τον Σάββα Ξηρό να βγει από την φυλακή

Την ενόχληση των ΗΠΑ σε περίπτωση που αποφυλακιστεί ο Σάββας Ξηρός πριν την έκτιση της ποινή που του επιδίκασε η Ελληνική Δικαιοσύνη έκανε γνωστή η πρεσβεία των ΗΠΑ μέσω ανάρτησης στο twitter στο οποίο επισημαίνεται πως «κάτι τέτοιο θα ήταν ασέβεια στην μνήμη των Αμερικανών διπλωματών που σκότωσε και στις οικογένειές τους».

Το κείμενο της ανάρτησης συνοδεύει φωτογραφία αναμνηστικής πλάκας για τα θύματα της 17 Νοέμβρη


news
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρεσβεία ΗΠΑ: Μην αφήσετε τον Σάββα Ξηρό να βγει από την φυλακή"

Τουρκία: Το «Barbaros» θα συνεχίσει τα καθήκοντά του στην περιοχή

O Τούρκος υπουργός ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ δήλωσε πως «το ερευνητικό πλοίο Barbaros θα συνεχίσει τα καθήκοντά του στην περιοχή», ενώ θα ανακοινωθούν οι νέοι κανόνες εμπλοκής τους οποίους επεξεργάστηκε το πολεμικό ναυτικό του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας.

Μιλώντας σε τελετή για τα εγκαίνια των διυλιστηρίων STAR στην Αττάλεια μαζί με τον λεγόμενο «υπουργό ενέργειας» του ψευδοκράτους Οζντίλ Ναμί, ο Τούρκος υπουργός είπε «συνεχίζουμε ανέκαθεν σε πολλά πεδία τη συνεργασία μας με τη βόρεια Κύπρο. Ιδιαίτερα έχουμε πολλά κοινά προγράμματα στα οποία συνεργαζόμαστε σχετικά με την ενέργεια του νησιού», ανέφερε προσθέτοντας ωστόσο ότι «το πιο σημαντικό θέμα είναι η παρενόχληση του Μπαρμπαρός στη Μεσόγειο στα ανοιχτά της Κύπρου».

Ο Φ. Ντονμέζ αανέφερε ακόμα πως η Άγκυρα είχε δηλώσει ότι προτού γίνει ένας δίκαιος διαμοιρασμός και προτού καθίσουν στο τραπέζι οι δύο πλευρές στη Κύπρο για να διασφαλιστεί συμφωνία για τον διαμοιρασμό των φυσικών πόρων δεν αποδέχεται τα «μονομερή βήματα» εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο Οζντίλ Ναμί είπε ότι γίνονται αποφασιστικά βήματα σε συνεργασία με την Τουρκία στα ανοιχτά της Κύπρου για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων και συμφερόντων του τουρκοκυπριακού «λαού». Μέχρι σήμερα, είπε, τείναμε πάντοτε χέρι φιλίας αλλά η ελληνοκυπριακή πλευρά προτίμησε να κάνει μονομερή βήματα «και εμείς σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και συμφέροντά μας σε συνεργασία με την Τουρκία».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Το «Barbaros» θα συνεχίσει τα καθήκοντά του στην περιοχή"

Κόντρα Μανιάτη - Σπίρτζη για τη σύμβαση παραχώρησης του Θριάσιου Πεδίου

Σε ανοιχτή αντιπαράθεση με χαρακτηρισμούς και σοβαρές καταγγελίες επιδόθηκαν στη Βουλή, ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης και ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Γιάννης Μανιάτης.

Αφορμή για το περιστατικό ήταν η καταγγελία του κ. Μανιάτη για αλλαγή των όρων της σύμβασης για το Θριάσιο Πεδίο με τρόπο που παραβιάζεται η νομοθεσία και ευνοείται ο παραχωρησιούχος.

Όπως εξήγησε, το ύψος του τιμήματος καθορίστηκε σε 31 εκατ. ευρώ από 68 εκατ. ερυώ που ήταν αρχικά.

«Η κυβέρνηση έγινε το νομοθετικό πλυντήριο των επιθυμιών της κοινοπραξίας», κατέθεσε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή έγγραφα και υποστήριξε πως με μια σειρά ύποπτων ενεργειών άλλαξαν οι όροι της αρχικού διαγωνισμού εις βάρος των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου καθώς μεταξύ άλλων το τίμημα έπεσε στα 31 εκατ. ευρώ από 68 εκατ. ευρώ που προβλεπόταν αρχικά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας ο υπουργός απέκρουσε τις καταγγελίες, λέγοντας πως η διαδικασία ακολούθησε το νόμο και η σύμβαση είχε την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Μάλιστα, αφού σημείωσε πως με τις ενέργειες του υπουργείου του ξεκόλλησε μια επένδυση που είχε βαλτώσει, άφησε αιχμές για την φύση των καταγγελιών, υπονοώντας πως υποκινούνται από ανταγωνιστική εταιρία.

«Μας λέει ο κ. Μανιάτης ότι βάλαμε ενιαίους συντελεστές δόμησης σε όλα τα εμπορευματικά κέντρα. Το κάναμε για να διορθώσουμε τις αθλιότητες. Πριν μπορούσαν να χτίσουν 250 χιλ τ.μ όταν οι όροι δόμησης επέτρεπαν 80 χιλ τμ. Αυτό το έκαναν με νόμο του 2010 που έδινε την δυνατότητα στον υπουργό να αλλάζει όποτε θέλει τους όρους δόμησης. Φέραμε ενιαίους όρους δόμησης. Ποιο είναι το κακό;», είπε.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Κόντρα Μανιάτη - Σπίρτζη για τη σύμβαση παραχώρησης του Θριάσιου Πεδίου"

Ν.Δ. για επιστολή Κοτζιά: Κάτι φοβάται ο Αλ. Τσίπρας

«Όταν ο υπουργός Εξωτερικών προκαλεί τον Πρωθυπουργό να δημοσιοποιήσει την επιστολή παραίτησής του και εκείνος το αρνείται, τότε σημαίνει ότι o Πρωθυπουργός κάτι φοβάται», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου του κ. Τσίπρα στις Βρυξέλλες, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Η αλήθεια, όμως, αργά ή γρήγορα θα μαθευτεί. Διότι υποθέτουμε πώς ο κ. Κοτζιάς δεν θα διστάσει πλέον να δημοσιοποιήσει εκείνος όσα ο κ. Τσίπρας θέλει να κρύψει από τους πολίτες», προσθέτει σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου και ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «δεν συνηθίζω να δημοσιοποιώ επιστολές που απευθύνονται σε εμένα ως αυστηρά προσωπικές και δεν θα το κάνω ούτε και τώρα».

«Για εμένα έχει λήξει το θέμα, δεν πρόκειται να δώσω καμία συνέχεια», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι «χθες ενημερώθηκα για μια επιστολή που βρίσκεται στο γραφείο μου σε έναν φάκελο με την ένδειξη αυστηρά προσωπικό. Θα τη διαβάσω με προσοχή όταν επιστρέψω».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ν.Δ. για επιστολή Κοτζιά: Κάτι φοβάται ο Αλ. Τσίπρας"

ΚΙΝΑΛ για την έρευνα κατά του iefimerida.gr: Τα υπόγεια του Μαξίμου επιδιώκουν την φίμωση του Τύπου

«Τα υπόγεια του Μαξίμου επιδιώκουν την φίμωση του Τύπου και την διαστρέβλωση των ειδήσεων» καταγγέλλει το ΚΙΝΑΛ με αφορμή την έρευνα σε βάρος του iefimerida.gr.

«Μπροστά σε έναν αδρανή και αμήχανο Πρωθυπουργό σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, Υπουργοί ανταλλάσουν κατηγορίες για μεταφορά ιδιωτικού και δημοσίου χρήματος.

Το γεγονός αυτό είναι πρωτοφανές για την ιστορία των Υπουργικών Συμβουλίων της χώρας» σχολιάζει η Χ. Τρικούπη. Διαμηνύει δε ότι «αναμένεται η εισαγγελική έρευνα να στραφεί στην ουσία των καταγγελιών αυτών».

Για να καταλήξει το Κίνημα Αλλαγής: «Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί αδιαπραγμάτευτο συνταγματικό και δημοκρατικό κεκτημένο. Τα υπόγεια του Μαξίμου επιδιώκουν την φίμωση του Τύπου και την διαστρέβλωση των ειδήσεων».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΙΝΑΛ για την έρευνα κατά του iefimerida.gr: Τα υπόγεια του Μαξίμου επιδιώκουν την φίμωση του Τύπου "

Μπακογιάννη: Σε καμία χώρα δεν βγαίνουν από τη φυλακή τρομοκράτες καταδικασμένοι για δολοφονίες

Στο αίτημα της αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού, αναφέρθηκε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας ότι η ιστορία αυτή την πονάει πολύ.

«Κάνω μεγάλη προσπάθεια να είμαι αντικειμενική, ομολογώ όμως ότι δυσκολεύομαι πάρα πολύ. Αυτός ο νόμος Παρασκευόπουλου από την πρώτη στιγμή, είχε και στόχο την αποφυλάκιση των τρομοκρατών, εκτός από τους διάφορους βαρυποινίτες που κυκλοφορούν σήμερα ελεύθεροι με τον Α ή Β τρόπο και λέει ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης ότι θα διατάξει επανέλεγχο των πιστοποιητικών που βρήκαν οι λαθρέμποροι ναρκωτικών, βαρυποινίτες, δολοφόνοι κλπ.

Μέσα σε αυτούς λοιπόν και οι δολοφόνοι της 17 Νοέμβρη. Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο, στην οποία άνθρωποι καταδικασμένοι για τρομοκρατία και για δολοφονίες ανθρώπων να βγαίνουν από τη φυλακή».

«Και το χειρότερο από όλα είναι ότι δύο συνάδελφοι βουλευτές, αυτής της Βουλής, βγαίνουν και συμφωνούν, οι οποίοι ενδεχομένως δεν έχουν σκεφτεί τι σημαίνει να πηγαίνει κάποιος στο γραφείο του και να παίρνει 13 σφαίρες στην πλάτη» συνέχισε.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπακογιάννη: Σε καμία χώρα δεν βγαίνουν από τη φυλακή τρομοκράτες καταδικασμένοι για δολοφονίες"

Το νέο ανέκδοτο: Πάνε το iefimerida.gr στα δικαστήρια για... κατασκοπεία!

Σε μια πρωτοφανή ανακοίνωση, το μέγαρο Μαξίμου, κατηγόρησε χθες το iefimerida.gr ότι έθιξε ευθέως τα εθνικά συμφέροντα, επειδή δημοσίευσε την ενημέρωση της Βουλής για το πού διατέθηκαν μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ ύψους 1 εκατ. ευρώ.
Λίγες ώρες αργότερα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας σε βαθμό κακουργήματος, το οποίο υποκρύπτει και κατηγορία περί κατασκοπείας!
Η έρευνα γίνεται με το άρθρο 146 του Ποινικού Κώδικα που φέρει τον βαρύγδουπο τίτλο: «Παραβίαση μυστικών της Πολιτείας».
Τι προβλέπει το αρθρο 146 του Π.Κ.
«Όποιος με πρόθεσή του και παράνομα παραδίδει ή αφήνει να περιέλθουν στην κατοχή ή τη γνώση άλλου έγγραφα, σχέδια ή άλλα πράγματα ή ειδήσεις που τα συμφέροντα της πολιτείας ή των συμμάχων της επιβάλλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών. Σε καιρό πολέμου ο υπαίτιος τιμωρείται με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών».
Αυτό που λησμονεί ηθελημένα, το μέγαρο Μαξίμου, είναι φυσικά πως θέμα μυστικών κονδυλίων δεν άνοιξε το iefimerida.gr.
Το θέμα άνοιξαν οι δύο κορυφαίοι υπουργοί του, ο Πάνος Καμμένος και ο Νίκος Κοτζιάς.
Σύμφωνα με τους διαλόγους που δημοσιοποιήθηκαν, ο υπουργός Αμυνας εγκάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών για διασπάθιση και αδιαφανή διαχείριση μυστικών κονδυλίων ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ! Οπως επίσης ότι έλαβε από τον Τζορτζ Σόρος άλλα 50 εκατομμύρια ευρώ για να τα διαθέσει στα Βαλκάνια, προκειμένου να επηρεάσει υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών.
Την ώρα λοιπόν που ο ένας υπουργός έλεγε τον άλλον σχεδόν ευθέως καταχραστή, ο πρωθυπουργός νόμιζε ότι ψιχαλίζει «βαφτίζοντας» τις διαφορές τους σε προσωπικές (!) Πίστεψε δε, ότι με αποτυχημένους αστεϊσμούς του τύπου «είδατε τι τραβάω με Κοτζιά, Καμμένο, είναι μπελάς!» θα ξεμπερδέψει με ένα θέμα που «καίει» και εγείρει σοβαρά ερωτήματα νομικής, πολιτικής και ηθικής φύσεως.
Με άλλα λόγια, τον Τσίπρα και το Μαξίμου, δεν τους ενόχλησαν το γεγονός ότι ένας κορυφαίος υπουργός αποκαλεί τον άλλο «κλέφτη» για τεράστια ποσά της τάξης των 50 ή 100 εκατ. ευρώ από τα μυστικά κονδύλια.

Τους ενόχλησε ωστόσο η δημοσίευση σε μια από τις πρώτες σε αναγνωσιμότητα ειδησεογραφική ιστοσελίδα της χώρας, ενός επώνυμου ρεπορτάζ, το οποίο δεν αποκαλύπτει τίποτε παραπάνω από όσα γνωρίζουν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού στη Βουλή.
Η υποκρισία του Μαξίμου και οι κινήσεις πανικού, έχουν την κατανόησή μας.
Ωστόσο, η αθλιότητα του μεγάρου Μαξίμου, συνιστά καταφανώς απόπειρα τρομοκράτησης και φίμωσης του Τύπου. Το πρωθυπουργικό γραφείο, καταφεύγει σε κινήσεις που δεν έχουν προηγούμενο, εναντίον δημοσιογράφων και Μέσων Ενημέρωσης.
Τέτοιες διώξεις ευδοκιμούν σε χώρες που αποτελούν πρότυπο για πολλά στελέχη της κυβέρνησης Τσίπρα όπως η Βενεζουέλα του Μαδούρο η Ουγγαρία του Ορμπαν, αλλά και η Τουρκία του Ερντογάν. Ωστόσο, δεν υπάρχει προηγούμενο αντίστοιχης κατηγορίας κατά ΜΜΕ και δημοσιογράφων, σε χώρα που σέβεται τον νομικό και δικαιϊκό πολιτισμό της.
Είναι το τελευταίο πυροτέχνημα, μιας απερχόμενης κυβέρνησης που βρίσκεται σε πανικό.
Ως προς την υποτιθέμενη παραβίαση των μυστικών της Πολιτείας, είναι χρέος μιας στοιχειωδώς σοβαρής Πολιτείας να διαφυλάσσει τα μυστικά της, όπως χρέος της δημοσιογραφίας, να διερευνά και να αποκαλύπτει.
Το iefimerida.gr δεν δημοσίευσε απόρρητα έγγραφα. Μετέφερε τις αόριστες εξηγήσεις του υπουργείου Εξωτερικών προς την Βουλή (ως οφείλει με βάση τον νόμο που θέσπισε ο Νίκος Κοτζιάς) για την διοχέτευση μυστικών κονδυλίων ύψους 1 εκατ. ευρώ. Ο φάκελος, τον οποίο μετέφερε διπλωματικός υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών στην Βουλή, ανοίχθηκε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, έλαβαν γνώση οι αντιπρόεδροι της Βουλή και περιείχε τρεις κωδικούς για την διάθεση αντίστοιχων μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ.
Το iefimerida.gr δηλώνει ότι σέβεται και τιμά την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και έχει εμπιστοσύνη στην κρίση της.
Διαμηνύει, τέλος το προφανές προς όλους: Δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσουν, ούτε να μας φιμώσουν.
Θα συνεχίσουμε να επιτελούμε το δημοσιογραφικό μας καθήκον με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα, με ρεπορτάζ και νέες αποκαλύψεις.
Αυτό, ας το γνωρίζουν όσοι νομίζουν ότι θα καταλύσουν κάθε έννοια λογικής, ηθικής και νομιμότητας.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Το νέο ανέκδοτο: Πάνε το iefimerida.gr στα δικαστήρια για... κατασκοπεία! "

ΛΑΕ: Στο Υπερταμείο δεκάδες εκτάσεις και ακίνητα του Δήμου Καλαμαριάς

«Με βάση την έρευνα του Δήμου Καλαμαριάς, και μετά την παρακολούθηση της σχετικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, από μέλη της ΠΕ Καλαμαριάς της Λαϊκής Ενότητας, το θλιβερό συμπέρασμα είναι ότι 604 στρέμματα δημόσιας γης, άλλα με κτίσματα και άλλα όχι, τα οποία βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Καλαμαριάς, μεταβιβάστηκαν, με το ΦΕΚ 2320/19-6-2018 στο Υπερταμείο. Μεταξύ αυτών, χώροι των οποίων η χρήση είχε παραχωρηθεί στον Δήμο Καλαμαριάς με τυμπανοκρουσίες και από τη σημερινή κυβέρνηση, χώροι πρασίνου και παιδικές χαρές απαραίτητες για τη φυσιολογική ζωή των κατοίκων, χώροι άθλησης, χώροι στέγασης ευπαθών κοινωνικών ομάδων», τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Ενότητα​.

Σύμφωνα με τη ΛΑΕ, αναλυτικά τα ακίνητα του Δήμου Καλαμαριάς, τα οποία έχουν περάσει στο Υπερταμείο είναι τα εξής:

- Όλη η έκταση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα, του οποίου η χρήση είχε παραχωρηθεί στον Δήμο Καλαμαριάς, για 99 χρόνια, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με έκδοση σχετικού ΦΕΚ τον Ιανουάριο του 2018. Συμπεριλαμβάνονται και δύο χώροι, που έχουν χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικοί, το 2ο Δημοτικό Σχολείο, το 9ο Νηπιαγωγείο, το 15ο Δημοτικό Σχολείο και τμήμα του 4ου Δημοτικού Σχολείου, καθώς και τμήμα του χώρου κολυμβητηρίου, τα οποία βρίσκονται εντός του πρώην στρατοπέδου.

- Το στρατόπεδο Νταλίπη, έκτασης περίπου 51 στρεμμάτων.

- Το «παλατάκι» ή κυβερνείο, με την περί αυτού έκταση των 16.618,30 τ.μ.

- Ο χώρος αθλητισμού της Μίκρας, στον οποίο περιλαμβάνονται οι εγκαταστάσεις των χώρων αθλητισμού, το γυμναστήριο Μίκρας, το προπονητικό κέντρο του Ηρακλή, το γήπεδο ποδοσφαίρου του Ηρακλή, αδόμητος χώρος, εργοτάξια του μετρό που βρίσκονται σε αυτόν τον χώρο, κ.ά.

- Το Γήπεδο του Φοίνικα, έκτασης 15.136 τ.μ., που χρησιμοποιείται για τις ανάγκες άθλησης των παιδιών της περιοχής.

- Η μαρίνα του Ναυτικού Ομίλου.

- Η περιοχή του Ναυτικού Ομίλου, έκτασης 5.418,75 τ.μ. στην Παπαπέτρου, όπου υπάρχουν γήπεδα τένις, ο Ναυτικός Όμιλος και αδιαμόρφωτος χώρος.

- Ο χώρος στη Θ. Σοφούλη, όπου στεγάζεται η Ναυτική Διοίκηση Β. Ελλάδος, έκτασης 7.910,86 τ.μ.

- Τα πρανή της πλαζ επί των οδών Πλαστήρα και Χηλής, έκτασης 6.608,97 τ.μ., που είχαν παραχωρηθεί στον δήμο από τον ΕΟΤ.

- Οι παλιές καπναποθήκες, που ανήκαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έκτασης 16.808,62 τ.μ. Ο χώρος προοριζόταν από τον δήμο για εκπαίδευση και πράσινο.

- Ο χώρος στην Πόντου 156, όπου στεγάζεται ο Σύλλογος Συνδρόμου Down, οποίος κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση 2,8 εκατ. μέσω ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2017 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

- Το Κέντρο Περίθαλψης Αυτιστικών Ατόμων, επί των οδών Τρίτση 9 και Καραμανλή 34Β.

- Ο χώρος όπου βρίσκονται το 3ο ΚΑΠΗ, ο 4ος Παιδικός Σταθμός και η Φοιτητική Εστία, όπου στεγάζονται φοιτητές του ΠΑΜΑΚ, έκτασης 6.525,51 τ.μ. στις οδούς Λυκούδη και Θέτιδος.

- Ο χώρος που έχει παραχωρηθεί στο ΕΚΑΒ, στη Ρ. Φεραίου 21, έκτασης 1499, 46 τμ.

- Ο Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας, Γαβριηλίδου 113.

- Το «δασάκι» δίπλα στον Μασούτη, Καραολή και Δημητρίου 49-51 και Τραπεζούντος, έκτασης 4.989,58 τ.μ., που χρησιμοποιείται ως χώρος αναψυχής των κατοίκων.

- Πολλά σχολεία και νηπιαγωγεία, όπως το 16ο Νηπιαγωγείο, ο χώρος στην Κ. Παλαμά 9 ο οποίος είχε παραχωρηθεί στον δήμο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ανέγερση του 23ου Δημοτικού Σχολείου, ο χώρος στην οδό Εράτυρας 35 και Αντιγόνης όπου λειτουργεί βρεφονηπιακός και παιδικός σταθμός, το 11ο Δημοτικό Σχολείο στη Φιλελλήνων 9 και Μ. Αλεξάνδρου, το 18ο και 21ο Νηπιαγωγείο επί της Ιωνίας 14 και Ζηργάνου, το 7ο Δημοτικό Σχολείο επί των οδών Ερυθρού Σταυρού 3 και Φιλαδελφείας 10, το 20ό Νηπιαγωγείο Γεννηματά 38Α και Βελουχιώτη, το 18ο Δημοτικό Σχολείο στη Στρ. Σαράφη 32, το 5ο Νηπιαγωγείο Θ. Σοφούλη 96 και Τραπεζούντος.

«Χαρακτηριστική της απόλυτης παράδοσης του ΣΥΡΙΖΑ στους δανειστές, όχι μόνο ως κυβέρνησης, αλλά και ως κόμμα, η τοποθέτηση και η ψήφος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς, του κ. Μ. Λαμτζίδη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΡΕΚΚ, που στηρίχτηκε από το ΣΥΡΙΖΑ» επισημαίνει η ΛΑΕ και εξηγεί: «Στην πρόταση-απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να γίνουν ενέργειες για ακύρωση των μεταβιβάσεων ψήφισε λευκό ο ίδιος και τα άλλα τρία μέλη της ΡΕΚΚ, διατεινόμενος ότι η χώρα είναι σε έκτακτη ανάγκη, και πρέπει να ξεπληρώσουμε το δημόσιο χρέος, άρα να επιλέξει ο δήμος τα εντελώς απαραίτητα ακίνητα για να διεκδικήσει!!! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλο το μνημονιακό πολιτικό μπλοκ είναι υπόλογοι απέναντι σε όλον τον ελληνικό λαό, γι' αυτήν την πρωτάκουστη μεταβίβαση, υποθήκευση και ξεπούλημα της χώρας».

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "ΛΑΕ: Στο Υπερταμείο δεκάδες εκτάσεις και ακίνητα του Δήμου Καλαμαριάς"

Μετρό: Παράνομες οι δύο στάσεις εργασίας

Παράνομες έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (απόφαση υπ' αριθμ. 1954/2018) τις δύο σημερινές στάσεις εργασίας στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό της Αθήνας, από την έναρξη λειτουργίας έως τις 09.00 και από τις 23.00 έως τη λήξη της λειτουργίας του.

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, τυχόν συμμετοχή στην προγραμματισμένη «παράνομη στάση εργασίας από τις 23.00 μ.μ. έως τη λήξη της λειτουργίας του μέσου, συνιστά αδικαιολόγητη απουσία».

Η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι για τη ζημία που θα προκληθεί στην ίδια και στο επιβατικό κοινό από την τυχόν πραγματοποίηση της εν λόγω στάσης εργασίας, «αυτή θα οφείλεται αποκλειστικά στην παράνομη συμπεριφορά των συμμετεχόντων».

«Επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός της», η ΣΤΑΣΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους που απασχολούνται στη βραδινή βάρδια να αναλάβουν υπηρεσία.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετρό: Παράνομες οι δύο στάσεις εργασίας"

Το Ποτάμι για την έρευνα σε βάρος του iefimerida.gr- Το κυνήγι των δημοσιογράφων μαρτυρά πανικό

Εντονα αντιδρά το Ποτάμι για την προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η Δικαιοσύνη σε βάρος του iefimerida.gr, μετά τις αποκαλύψεις για τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ενοχος δεν είναι το πλήρως αδιαφανές σύστημα διαχείρισης των μυστικών κονδυλίων που κάποτε κατήγγειλαν, αναφέρει η ανακοίνωση, αλλά οι ρεπόρτερ του iefimerida!


Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ποταμιού.

Oι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βρήκαν τον ένοχο! Δεν είναι το πλήρως αδιαφανές σύστημα διαχείρισης των μυστικών κονδυλίων, που κάποτε κατήγγειλαν και σήμερα εφαρμόζουν αλλά είναι οι ρεπόρτερ του iefimerida.gr ! 'Όταν δε ο συντάκτης που το υπογράφει, έχει δουλέψει και στο MEGA, το «παράπτωμα» είναι ασυγχώρητο για τους κυβερνητικούς.

Επιτέλους ας ασχοληθούν με τα προβλήματα της χώρας και οι υπουργοί αντί για αλληλοκαρφώματα να απαντήσουν που πραγματικά πάνε τα μυστικά κονδύλια και τι σκοπούς εξυπηρετούν. Το κυνήγι των δημοσιογράφων μαρτυρά πανικό και αντιδημοκρατικές νοοτροπίες.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Ποτάμι για την έρευνα σε βάρος του iefimerida.gr- Το κυνήγι των δημοσιογράφων μαρτυρά πανικό "

Απέχουν την Κυριακή από την εργασία οι εργαζόμενοι στα 10 περιφερειακά λιμάνια της χώρας

Σε προειδοποιητική αποχή από την εργασία αυτή την Κυριακή 21/10 προχωρούν οι εργαζόμενοι στα 10 περιφερειακά λιμάνια της χώρας (Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πάτρας, Ραφήνας) ζητώντας την άμεση υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας 2018 που έχει συμφωνηθεί με τις διοικήσεις των Οργανισμών.

Η Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) σε σημερινή της ανακοίνωση αναφέρει ότι «δεν είναι δυνατόν να δεχτεί τον εμπαιγμό της κυβέρνησης που, ενώ δηλώνει ότι οι ΣΣΕ είναι ελεύθερες πλέον, το υπουργείο Οικονομικών δεν αποδέχεται ούτε καν ό,τι ίσχυε στη διάρκεια των μνημονίων». Προσθέτει επίσης ότι «με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση οδηγεί τα λιμάνια στο να λειτουργούν ως δημόσια υπηρεσία χωρίς Σαββατοκύριακα και υπερωρίες».

Η ΟΜΥΛΕ καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει τη στάση της ενώ προαναγγέλλει αποχή διαρκείας των εργαζομένων στα περιφερειακά λιμάνια από τα Σαββατοκύριακα με έναρξη στις 27/10-28/10 και αποχή διαρκείας από υπερωρίες με έναρξη τη Δευτέρα 29/10/2018.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Απέχουν την Κυριακή από την εργασία οι εργαζόμενοι στα 10 περιφερειακά λιμάνια της χώρας"

Ντάισελμπλουμ: Δεν πρόκειται να υπάρξει διάσωση της Ιταλίας-Να σώσει μόνη της τον εαυτό της

Μια κρίση στην Ιταλία θα προκαλούσε κατάρρευση της χώρας με σοβαρές επιπτώσεις στο τραπεζικό της σύστημα, δήλωσε στο CNBC ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Αν η κρίση στην Ιταλία λάβει διαστάσεις, θα προκαλέσει κατάρρευση της οικονομίας της χώρας κατά κύριο λόγο και δεν θα μεταδοθεί στην Ευρώπη, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο χρηματοδοτείται η οικονομική δραστηριότητα και οι τράπεζες. Βλέποντας τις προτάσεις της ιταλικής κυβέρνησης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει άλλη επιλογή από του να τις αναπέμψει, κάτι που δεν είναι το τέλος της διαδικασίας, αλλά η έναρξή της.

Στο τέλος δεν πρόκειται να υπάρξει διάσωση της Ιταλίας, επειδή αυτό είναι πολιτικά και οικονομικά αδύνατον. Δεν υπάρχει τέτοια διάθεση στην ευρωζώνη. Μια διάσωση της Ιταλίας θα κατέστρεφε τον ΕΜΣ μέσα σε δύο χρόνια. Η Ιταλία πρέπει να σώσει τον εαυτό της. Η όλη κατάσταση είναι ανησυχητική, θα υπάρξει αντιπαράθεση», είπε.

Ο Ντάισελμπλουμ, που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα κατά την διάρκεια της ελληνικής κρίσης, δήλωσε πως οι τωρινές εντάσεις με την Ιταλία είναι διαφορετικές. «Η εποχή είναι διαφορετική. Η ελληνική κρίση είχε τον τεράστιο κίνδυνο να μεταδοθεί στην υπόλοιπη ευρωζώνη και να προκαλέσει τρόμο για το μέλλον της νομισματικής ένωσης και του τραπεζικού της συστήματος. Η Ιταλία αντίθετα αυτοχρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό», τόνισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ντάισελμπλουμ: Δεν πρόκειται να υπάρξει διάσωση της Ιταλίας-Να σώσει μόνη της τον εαυτό της"

Θεοδωράκης: Τα μυστικά κονδύλια δεν είναι για να χτίζουν κάποιοι πολιτικές καριέρες

«Το Ποτάμι θα ξαναφέρει το θέμα των μυστικών κονδυλίων των υπουργείων στη Βουλή και θα ζητήσει έλεγχο».
Αυτό τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελευθερία της Λάρισας και τον δημοσιογράφο Μπάμπη Λαμπαδιάρη. «Τα μυστικά κονδύλια πρέπει να ξοδεύονται για εθνικούς σκοπούς και όχι για να χτίζουν κάποιοι πολιτικές καριέρες», τονίζει.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού επισημαίνει ότι «με την απομάκρυνση του κ. Κοτζιά, ο κ. Τσίπρας έδωσε μήνυμα προς τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ: Μην συγκρούεσθε με τον Πάνο, γιατί θα φύγετε. Ο κ. Καμμένος είναι ο κατεξοχήν εκφραστής της διγλωσσίας. Έχει τη δική του προσωπική ατζέντα. Και ο κ. Τσίπρας φάνηκε για μια ακόμη φορά όμηρος του αρχηγού των ΑΝΕΛ.
Αν το πρόβλημα του κ. Τσίπρα ήταν η διγλωσσία, τότε έκοψε λάθος γλώσσα» τονίζει και προσθέτει ότι «οι “ψεκασμένες” προτάσεις του κ. Καμμένου εκθέτουν τη χώρα, αφού δεν είναι απλώς αρχηγός ενός μικρού ακροδεξιού κόμματος, που μπορεί να λέει ό,τι θέλει χωρίς κανείς να τον παίρνει στα σοβαρά. Είναι υπουργός Άμυνας και έχει θεσμικό λόγο στη χάραξη της εξωτερικής πολιτικής».
Σε ερώτηση για το αν βλέπει σύντομα πολιτικές εξελίξεις, μετά την απομάκρυνση Κοτζιά, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρει ότι «το Τσίπρας-Καμμένος είναι αχώριστο κυβερνητικό δίδυμο. ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε σώμα ένα. Απλώς, έχουν και οι δύο την αγωνία των εκλογών. Και ο καθένας προσπαθεί να μιλήσει στο δικό του ακροατήριο. Ο κ. Τσίπρας κάνει επικοινωνία όποτε το θυμάται αριστερά και ο κ. Καμμένος ακροδεξιά. Αλλά αυτή τη φορά τα δύο κοινά δύσκολο θα παντρευτούν ξανά». 
Επανέλαβε μάλιστα κατηγορηματικά ότι «το Ποτάμι είναι αντιπολίτευση. Ούτε πρόκειται να μετάσχουμε σε κυβέρνηση, ούτε να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Τελεία και παύλα». 
Ερωτηθείς αν θα συνεργαστεί το Ποτάμι προεκλογικά με τη ΝΔ επισημαίνει: «Αυτόνομο Ποτάμι και ξερό ψωμί. Θα διεκδικήσουμε την ψήφο των πολιτών με τολμηρές προτάσεις και σχέδιο και είμαι σίγουρος ότι θα μας επιλέξουν. Θα επιβραβεύσουν δηλαδή το γεγονός ότι το Ποτάμι λέει αλήθειες και προτείνει λύσεις. Αυτοί που ποτέ δεν τους χαρίστηκε τίποτα και είναι επιφυλακτικοί με τα κόμματα, δεν θέλουν το κομματικό κράτος και την κυριαρχία των μετρίων. Πρέπει λοιπόν να βρουν στην πολιτική αυτούς που τους ταιριάζουν».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού ωστόσο, εμφανίστηκε θετικός σε μετεκλογικές συνεργασίες. «Θέλουμε να είμαστε ο κρίσιμος καταλύτης για να αλλάξει πραγματικά η ζωή στη χώρα. Να φύγουμε μπροστά. Αν αυτό είναι το σχέδιο, εμείς έχουμε μελετημένες λύσεις. Και δίχως το Ποτάμι οι λύσεις στην επόμενη Βουλή θα είναι συντηρητικές. Το κενό αν εμείς δεν είμαστε στη Βουλή θα γεμίσει με μερικούς ακόμη λαϊκιστές» τονίζει.
Αναφερόμενος στις αναγκαίες αλλαγές που ιεραρχεί το Ποτάμι σημειώνει ότι «η προτεραιότητα πρέπει να είναι η ανάπτυξη της οικονομίας μέσα από τη δραστηριοποίηση της νέας γενιάς», καθώς αυτή τη στιγμή η ανεργία και η μαύρη εργασία των νέων είναι μεγάλο πρόβλημα, με αποτέλεσμα να απογοητεύονται και να μεταναστεύουν. Το κομματικό σύστημα όμως κοιτάει το πολύ μέχρι το Δημόσιο και αδιαφορεί για τη γενιά που μπορεί να δημιουργήσει νέο πλούτο. Κίνητρα λοιπόν, έρευνα, καινοτομία» λέει σχετικά.
Μιλώντας για το επικείμενο Συνέδριο του Ποταμιού που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 3 και 4 Νοεμβρίου στην Αθήνα, ο Σταύρος Θεοδωράκης σημειώνει πως θα είναι ένα πραγματικά ανοικτό συνέδριο, ένα δημιουργικό και εμπνευσμένο διήμερο, στη διάρκεια του οποίου, μεταξύ των άλλων καινοτομιών, έχουν κληθεί να μιλήσουν «φωνές που μας εμπνέουν» όπως ο Νίκος Αλιβιζάτος, η Ελένη Αρβελέρ, ο Ματθαίος Γιωσαφάτ και ο Αρίστος Δοξιάδης. 
Ενώ, παρόντες θα είναι η Κοινωνία Αξιών, Οικολόγοι, Φιλελεύθερες και μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοδωράκης: Τα μυστικά κονδύλια δεν είναι για να χτίζουν κάποιοι πολιτικές καριέρες "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news