facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Κεγκέρογλου: Στον ΣΥΡΙΖΑ έβγαλαν πρώτο τον υπαρχηγό του Ακη! [εικόνες]

Στην εσωκομματική ψηφοφορία του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή Πολιτικής Γραμματείας, αναφέρθηκε ο γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου.
Στο στόχαστρό του μπήκε ο Αντώνης Κοτσακάς, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και εδώ και πολλά χρόνια κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στην ψηφοφορία για νέα Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε πρώτος με 62 ψήφους.
«Πρώτος σε ψήφους για την εκλογή Πολιτ. Γραμματείας τουΣΥΡΙΖΑ ο υπαρχηγός του τζοχατζό!!Ο κΤσίπρας έχει υιοθετήσει ότι χειρότερο από το παρελθόν σε πρακτικές & πρόσωπα. Πολλοί νοιώθουμε δικαιωμένοι που τους αντιπαλεύαμε για χρόνια & βέβαια που τους αποβάλλαμε έστω με καθυστέρηση» έγραψε ο Βασίλης Κεγκέρογλου στο twitter.
Ο Αντώνης Κοτσακάς σε συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο του 2018 -(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)Ο Αντώνης Κοτσακάς σε συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο του 2018 -(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)Αντώνης Κοτσακάς και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ -(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)Αντώνης Κοτσακάς και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ -(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Η πορεία του Αντώνη Κοτσακά
Ο Αντώνης Κοτσακάς, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής από το 1989 ως το 2000, ενώ δύο φορές έλαβε υπουργικό χαρτοφυλάκιο. Την πρώτη την περίοδο 1993—1994 ως υφυπουργός Εργασίας και την δεύτερη το 1994- 1996 ως υπουργός Αιγαίου.
Υπήρξε γραμματέας Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ την «καυτή» περίοδο 1989-1993 ενώ ήταν στενός συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου στις εσωκομματικές εκλογές του 1996, κόντρα στον Κώστα Σημίτη.
Αποχώρησε το 2011 από το ΠΑΣΟΚ ενώ το 2012 μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ. Εξελέγη στη νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Οκτώβριο του 2015 ο Αλέξης Τσίπρας τον πρότεινε για την Πολιτική Γραμματεία, ενώ το 2016 ανέλαβε και γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού.
Ο Αντώνης Κοτσακάς στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ το 2001 -Φωτογραφία: Eurokinissi/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣΟ Αντώνης Κοτσακάς στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ το 2001 -Φωτογραφία: Eurokinissi/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
Ο ίδιος ο Αντώνης Κοτσακάς σε παλαιότερες συνεντεύξεις του είχε δηλώσει:
«Ναι, συνεργάστηκα με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ειδικά την περίοδο ’89- ’93, εκείνος ως γραμματέας του κόμματος κι εγώ ως γραμματέας Οργανωτικού. Ναι, συνεργάστηκα με τον κ. Τσοχατζόπουλο στις εσωκομματικές εκλογές του ’96 αλλά δεν είχα οποιαδήποτε σχέση με τα κυβερνητικά καθήκοντα του κ. Τσοχατζόπουλου και τις όποιες άλλες δραστηριότητες του. Συγκρούστηκα με τον κ. Τσοχατζόπουλο στο Συνέδριο του 2001 όταν εγώ άσκησα δριμεία κριτική κι εκείνος από την επιθυμία τη δική του και του περιβάλλοντος του να κατέχει υπουργική θέση στρογγύλεψε εντελώς την πολιτική του» είχε πει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πολίτης της Χίου» το 2012.
Ο Αντώνης Κοτσακάς (δεξιά) δίπλα στον Ακη Τσοχατζόπουλο (μέση) στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 2001 -Φωτογραφία: Eurokinissi/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣΟ Αντώνης Κοτσακάς (δεξιά) δίπλα στον Ακη Τσοχατζόπουλο (μέση) στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 2001 -Φωτογραφία: Eurokinissi/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κεγκέρογλου: Στον ΣΥΡΙΖΑ έβγαλαν πρώτο τον υπαρχηγό του Ακη! [εικόνες] "

Με ριπές ανέμων 176 χλμ την ώρα η καταιγίδα Λέσλι «σάρωσε» την Πορτογαλία

Η καταιγίδα Λέσλι σάρωσε την Πορτογαλία συνοδευόμενη από ανέμους ρεκόρ έως τα 176χλμ/ώρα, ξεριζώνοντας δέντρα και βυθίζοντας στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά, προτού εξασθενίσει σήμερα, ενώ πλήττει το βόρειο τμήμα της Ισπανίας.

Ο κυκλώνας- ζόμπι, όπως τον ονόμασαν οι μετεωρολόγοι καθώς σχηματίστηκε και περιφερόταν στον Ατλαντικό Ωκεανό από τις 23 Σεπτεμβρίου, μετατράπηκε σε τροπική καταιγίδα μόλις αφίχθη στις ακτές της Πορτογαλίας τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή.

Ριπές ανέμου ταχύτητας 176χλμ/ώρα καταγράφθηκαν κοντά στο Φιγκέιρα ντα Φος (κεντρικό τμήμα). Πρόκειται για ένα νέο ιστορικό ρεκόρ στην Πορτογαλία, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας.

Εκ των 324.000 ανθρώπων που βρέθηκαν στο σκοτάδι λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης, περίπου το 1/3 συνέχισε να αναμένει την αποκατάσταση του δικτύου, γνωστοποίησε η εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας EDP το απόγευμα.

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος παρήλθε. Το φαινόμενο επηρέασε τις παράκτιες περιοχές στο κεντρικό και το βόρειο τμήμα της χώρας» δήλωσε σήμερα το πρωί ο επικεφαλής της πολιτικής προστασίας Λουίς Μπέλο Κόστα.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό των αρχών, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα τραυματίστηκαν ελαφρά 28 άνθρωποι και τουλάχιστον 60 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις πληγείσες περιοχές.

Η πληροφορία από τοπική πηγή που έκανε λόγο για έναν νεκρό διαψεύστηκε κατόπιν από την υπηρεσία Πρώτων Βοηθειών.

Οι αρχές ενημερώθηκαν από τους πολίτες για σχεδόν 2500 περιστατικά που σχετίζονταν με την καταιγίδα, στην πλειονότητά τους για πτώσεις δέντρων και στέγες που καταστράφηκαν από τη σφοδρότητα των ανέμων.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Η πόλη μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη, καθώς δέντρα που ξεριζώθηκαν καταπλάκωσαν αυτοκίνητα. Ανησυχήσαμε πολύ» περιέγραψε κάτοικος στο Φιγκέιρα ντα Φος, τη μεγαλύτερη πόλη στην περιοχή της Κοϊμπρα, σε απόσταση περίπου 200 χλμ βόρεια της Λισαβόνας.

Η Λέσλι ήταν η ισχυρότερη καταιγίδα που έπληξε την Πορτογαλία από το 1842, σύμφωνα με τους ειδικούς.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Με ριπές ανέμων 176 χλμ την ώρα η καταιγίδα Λέσλι «σάρωσε» την Πορτογαλία"

«Θα πάνε όλοι φυλακή» -Καμμένος και Πολάκης απειλούν και βάζουν φωτιά

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό έβαλαν για μια ακόμη φορά ο Πάνος Καμμένος και ο Παύλος Πολάκης, δείχνοντας ότι ο δρόμος προς τις εκλογές θα είναι «ναρκοθετημένος» με πρωτοφανή οξύτητα.
Επιβεβαιώνοντας τους φόβους ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδιώκει να πολώσει το πολιτικό σκηνικό για λόγους εκλογικής συσπείρωσης, ο αναπληρωτής υπ. Υγείας Παύλος Πολάκης, εμφανίστηκε λάβρος από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ευθέως ότι «θα κερδίσουμε τις εκλογές... αν βάλουμε και κανέναν φυλακή»!
Πολάκης: «Θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κάποιους φυλακή»
Κατά την τοποθέτησή του, ο Παύλος Πολάκης σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Τις εκλογές θα κερδίσουμε αν δεν κόψουμε συντάξεις και αυξήσουμε βασικό μισθό. Αν υλοποιήσουμε αυτά που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Αν βάλουμε και κανένα φυλακή. Πρέπει να βάλουμε κάποιους φυλακή», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κάλεσε μάλιστα τη Δικαιοσύνη «να επιταχύνει αυτό που κάνει. Υπάρχει συνειδητή προσπάθεια καθυστέρησης κάποιων διαδικασιών», είπε και πρόσθεσε ότι «αν δε σπάσει αυτή η ιστορία δεν παίρνουμε πραγματική εξουσία».προανήγγειλε φυλακίσεις.
ΝΔ: Ο Τσίπρας ανέχεται τον Πολάκη σε ρόλο εισαγγελέα
Τις απειλές του αναπληρωτή υπ. Υγείας για φυλακίσεις προκειμένου να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές, σχολίασαν πηγές της ΝΔ.
Οι κύκλοι της Πειραιώς εγκαλούν τον υπουργό ότι παίζει τον ρόλο του εισαγγελέα και επέκριναν τον πρωθυπουργό που το ανέχεται.
«Το ακούσαμε και αυτό σήμερα. Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ να προαναγγέλλει φυλακίσεις για να μην συντριβεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Κατά τα λοιπά ο κ. Τσίπρας ψάχνει τον Όρμπαν στη ΝΔ, ενώ ανέχεται σε ρόλο εισαγγελέα τον Παύλο τον Πολάκη» τόνιζαν οι πηγές της ΝΔ.
Καμμένος: «Θα πάνε όλοι φυλακή»
Την... σκυτάλη, ωστόσο, πήρε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπ. Αμυνας, Πάνος Καμμένος.
Σε ένα διαδικτυακό ξέσπασμά του, μετά την άγρια επίθεση που δέχθηκε από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο για τις δηλώσεις του από τις ΗΠΑ περί plan B στο Σκοπιανό, αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, δήλωσε ότι «θα πάνε όλοι φυλακή».
Ο κυβερνητικός εταίρος είδε να είναι ο ίδιος, κυρίαρχο θέμα στην διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από στελέχη που τον κατηγορούν ότι κάνει σπασμωδικές κινήσεις σε μια απέλπιδα προσπάθεια να επιβιώσει εκλογικά. Από τον Νίκο Φίλη μέχρι την Τασία Χριστοδουλοπούλου τα πυρά ήταν ομαδικά με κυρίαρχο φόντο την διάθεση της κομματικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ για απεμπλοκή από την διακυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ.
Ολα αυτά την ώρα που οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξει συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου τη Δευτέρα, χωρίς κάτι τέτοιο να έχει επιβεβαιωθεί επισήμως. Πάντως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είναι προγραμματισμένο να βγει στις 8:15 το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ στην εκπομπή Πρώτη Είδηση της δημόσιας τηλεόρασης.
Αφορμή για το ξέσπασμα Καμμένου, στάθηκαν τα σενάρια που θέλουν τον Πάνο Καμμένο να μπαίνει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο για «κατευθυνόμενο δημοσιογραφικό αυνανισμό» και διέψευσε τα σχετικά σενάρια.
«Σήμερα πέραν των φανταστικών διαλόγων από συνομιλία που δεν έγινε από τις ΗΠΑ, τις Βάσεις που ήδη υπήρχαν, ξεπερνώντας τα όρια του κατευθυνόμενου δημοσιογραφικού αυνανισμού με εμφανίζουν στο επικράτειας του ΣΥΡΙΖΑ. Ξύδι και οι ΑΝΕΛ θα μπούμε ισχυρότεροι και ο Αλέξης θα νικήσει» ήταν το tweet που ανήρτησε στο λογαριασμό του ο Π. Καμμένος.
«Ως εδώ, αρκετοί έγιναν μάγκες στην πλάτη μας»
Ο υπ. Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ έδωσε συνέχεια απαντώντας σε αναρτήσεις φίλων του, διατυπώνοντας παράπονα και για το εσωτερικό του κόμματός του αλλά και για τον «σύμμαχο» ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν θα ανεχτώ όμως πια την αχαριστία ανθρώπων που βάλαμε σε θέσεις κλειδιά χωρίς να εχουν εκλεγεί και στα ζόρικα πήγαν απέναντι. Όταν τα πράγματα γίνονται ζόρικα είναι μόνο για τους ζόρικους που άντεξαν. Ως εδώ αρκετοί έγιναν μάγκες στην πλάτη μας....»έγραψε ο Π. Καμμένος.
«Δεν θα γονατίσω ποτέ»
Και αμέσως μετά έγραψε:
«Για εσάς δεν θα γονάτισω ποτέ όσοι μας εγκατέλειψαν τους έφαγε το μαύρο σκοτάδι 25 βουλευτές ούτε δημοτικοί σύμβουλοι μόνοι με τα λύτρα της προδοσίας ΕΜΕΙΣ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΙ»
«Θα πάνε όλοι μέσα, αλλά τα φίλια πυρά πονάνε πιο πολύ»
Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση του Π. Καμμένου σε παρατήρηση χρήστη του twitter. «Αντί να δυσκολεύετε την αντιπολιτευση και να τους στέλνετε στα δικαστήρια για τα σκάνδαλα, δυσκολεύετε την κυβέρνηση σας. Εγώ αυτό βλέπω» του έγραψε για να απαντήσει ο πρόεδροςτων ΑΝΕΛ σε ύφος που παρέπεμπε στην δήλωση του Παύλου Πολάκη:
«Θα πάνε όλοι μέσα αλλά να αναρωτιέσαι και για κάποιους δικούς μας που μου επιτίθενται χωρίς λόγο. Έχω αποδείξει ότι αντέχω πιέσεις αλλά τα φίλια πυρά με πληγώνουν πιο πολύ . Μην ανησυχείς έρχεται η Νέμεσις ...».
ΚΙΝΑΛ: «Πανικόβλητοι, τίποτε δεν τους σώζει»
Το Κίνημα Αλλαγής έσπευσε να σχολιάσει:
«Πανικόβλητοι μπροστά στην επερχόμενη καταδίκη τους από τον ελληνικό λαό, οι κολλητοί Υπουργοί του κ. Τσίπρα φθάνουν στο κατάντημα να κατασκευάζουν ενόχους και να κατηγορούν την δικαιοσύνη γιατί δεν τους κάνει τα χατίρια.
Τζάμπα παιδεύονται, τίποτα δεν τους σώζει».
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "«Θα πάνε όλοι φυλακή» -Καμμένος και Πολάκης απειλούν και βάζουν φωτιά "

DW:Πολιτικός σεισμός στη Βαυαρία- πλήγμα για Μέρκελ

Η παντοδύναμη CSU, ο πιο πιστός κυβερνητικός εταίρος της Άνγκελα Μέρκελ, χάνει την αυτοδυναμία της στη Βαυαρία. Δεύτερη δύναμη οι Πράσινοι, στη Βουλή η ακροδεξιά AfD, καταποντίζονται οι σοσιαλδημοκράτες.

Σύμφωνα με τα έξιτ πολς οι Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) του πρωθυπουργού Μάρκους Ζέντερ παραμένουν πρώτο κόμμα με ποσοστό γύρω στο 35%, αλλά χάνουν την αυτοδυναμία και αναγκάζονται, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, να αναζητήσουν εταίρους για να σχηματίσουν σταθερή κυβέρνηση στο Μόναχο. Το 35% της CSU θεωρείται τεράστια ήττα για ένα κόμμα που επί δεκαετίες κυβερνούσε με άνετη αυτοδυναμία, συγκεντρώνοντας ποσοστά γύρω στο 50-60%, ενώ ακόμη και στις δύσκολες εκλογές του 2013 είχε καταφέρει να συγκεντρώσει το 47% των ψήφων. Στις πρώτες του δηλώσεις ο πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ παραδέχθηκε ότι δεν είναι "καθόλου ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα", για να προσθέσει ωστόσο ότι "είναι εξίσου σαφές πως η CSU έχει εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης".
Μεγάλος κερδισμένος της εκλογικής αναμέτρησης είναι το κόμμα των Πρασίνων, που καταφέρνει να υπερδιπλασιάσει το ποσοστό του και αναδεικνύεται δεύτερη δύναμη στη Βαυαρία με 18%, σύμφωνα πάντα με τα έξιτ πολς. Την τρίτη θέση καταλαμβάνουν οι "Ελεύθεροι Ψηφοφόροι", ένα τοπικό πολιτικό κίνημα που έχει ήδη ισχυρή παρουσία στην τοπική Βουλή του Μονάχου, ενώ ακολουθεί το ακροδεξιό κόμμα "Εναλλακτική για τη Γερμανία" (AfD), που μπαίνει για πρώτη φορά στο τοπικό κοινοβούλιο με ποσοστό που ξεπερνά το 10%. Πρωτοφανής αποτυχία για τους βαυαρούς σοσιαλδημοκράτες (SPD) που φαίνεται να πέφτουν σε μονοψήφιο ποσοστό, καταγράφοντας τη χειρότερη εκλογική επίδοση στην ιστορία τους.
Αγωνία στο Βερολίνο
Πανηγυρισμοί για τους Πράσινους στη Βαυαρία
Πανηγυρισμοί για τους Πράσινους στη Βαυαρία
Η εκλογική καθίζηση της CSU αναμένεται να έχει επιπτώσεις για τη συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού και στο Βερολίνο. "Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι, να περιορίσουμε τις μεταξύ μας αντιπαραθέσεις και να επιτύχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα" δηλώνει ο Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ, ηγετικό στέλεχος του κυβερνώντος χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ, στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF. Πάντως δεν αναμένονται άμεσες διορθωτικές κινήσεις, καθώς οι χριστιανοδημοκράτες επιστρατεύουν τις δυνάμεις τους για μία τελευταία κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση τη μεθεπόμενη Κυριακή στο κρατίδιο της Έσσης. Εάν υποστεί και εκεί ήττα το κυβερνητικό στρατόπεδο της Άνγκελα Μέρκελ, όλα είναι πλέον ανοιχτά και "θα έχουμε πολλές συζητήσεις", όπως έχει δηλώσει το βράδυ του Σαββάτου σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο πρόεδρος της Βουλής Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προειδοποιώντας μάλιστα ότι ο ρόλος της Άνγκελα Μέρκελ "δεν είναι πλέον αδιαμφισβήτητος".
Αλλά και στο Μόναχο τίθεται το ερώτημα, εάν ο επί σειρά ετών πρωθυπουργός της Βαυαρίας και σημερινός υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζέεχοφερ μπορεί να βγει αλώβητος από το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής. Σε σχετικό ερώτημα της γερμανικής τηλεόρασης (ARD) o γενικός γραμματέας της CSU Μαρκ Μπλούμε δεν έδωσε σαφή απάντηση, λέγοντας ότι "δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σαν να μη συμβαίνει τίποτα", αλλά από την άλλη πλευρά "πρέπει να αναλύσουμε πρώτα το εκλογικό αποτέλεσμα". Ο ίδιος ο Ζέεχοφερ δηλώνει ότι είναι διατεθειμένος να συζητήσει το ζήτημα, αλλά "όχι απόψε".
Τα επόμενα σενάρια στο Μόναχο
Και η AfD εκπροσωπείται πλέον στην τοπική Βουλή του Μονάχου
Και η AfD εκπροσωπείται πλέον στην τοπική Βουλή του Μονάχου
Όλα δείχνουν ότι η CSU θα διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία στη Βαυαρία, αλλά θα πρέπει να αναζητήσει κυβερνητικό εταίρο. Πιο πιθανή φαίνεται μία συμμαχία με τους "Ελεύθερους Ψηφοφόρους", η οποίοι έχουν συντηρητικό προφίλ, όπως άλλωστε και η CSU. Δεν αποκλείεται ωστόσο μία μετεκλογική συνεργασία των χριστιανοκοινωνιστών με τους Πράσινους. Άλλωστε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ δεν απέκλειε αυτό το ενδεχόμενο, παρά τις έντονες εσωκομματικές αντιδράσεις.
Πιθανός κυβερνητικός εταίρος είναι και το κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) που φαίνεται να επιστρέφει στην τοπική Βουλή του Μονάχου μετά από απουσία πέντε ετών. Πάντως αυτό δεν ήταν βέβαιο μέχρι και το βράδυ της Κυριακής, καθώς τα έξιτ πολς έδιναν το FDP ελάχιστα πάνω από το εκλογικό όριο του 5%. Θεωρητικά δεν αποκλείεται πάντως και μία συμμαχία της CSU με τους σοσιαλδημοκράτες.
dw
Διαβάστε Περισσότερα » "DW:Πολιτικός σεισμός στη Βαυαρία- πλήγμα για Μέρκελ"

Αστυνομικοί Κρήτης προς Γεροβασίλη: Δεν έχουμε προσωπικό για 24ωρη αστυνόμευση

Επιστολή στη νέα Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη απέστειλαν από κοινού οι Ενώσεις των Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.

Στην επιστολή, οι Αστυνομικές Ενώσεις, μεταξύ άλλων, ζητούν από τη νέα υπουργό να τροποποιηθεί, σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, η διαταγή του νέου Αρχηγού που προβλέπει ότι θα πρέπει να εκπονηθούν σχέδια 24ωρης αστυνόμευσης σε όλες τις περιοχές. Αυτό, αναφέρουν οι Ενώσεις, δεν μπορεί να γίνει γιατί μετά την αναδιάρθρωση, τα αστυνομικά τμήματα που κανονικά θα έπρεπε να αποτελούνται από 26 τουλάχιστον άτομα, τώρα αποτελούνται από πολύ λιγότερα. 

Συν τοις άλλοις, οι Ενώσεις αναφέρονται και σε άλλα ζητήματα που δυσκολεύουν την εύρυθμη καθημερινότητα των Αστυνομικών Τμημάτων. Όπως αναφέρουν, η κατάργηση των 6.700 οργανικών θέσεων, σε συνδυασμό με τις ελάχιστες προσλήψεις που γίνονται κάθε χρόνο την ώρα που συνταξιοδοτήσεις είναι πολύ περισσότερες, μειώνουν ακόμα περισσότερο τις δυνάμεις των Αστυνομικών Τμημάτων. Τέλος, οι Ενώσεις ζητούν την αποδέσμευση αστυνομικών από πάρεργα.

Η επιστολή των αστυνομικών Ενώσεων: 

creta1
creta2
ekriti
Διαβάστε Περισσότερα » "Αστυνομικοί Κρήτης προς Γεροβασίλη: Δεν έχουμε προσωπικό για 24ωρη αστυνόμευση"

Κόντρα Ν.Δ. - Αχτσιόγλου για τον ΑΚΑΓΕ

«Πολιτικό τυχοδιωκτισμό» καταλόγισε στη Ν.Δ. το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή την ανακοίνωση της Πειραιώς για το ζήτημα του ΑΚΑΓΕ.

«Το κόμμα που χρεοκόπησε το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και υπόσχεται να το καταργήσει με τις ιδιωτικές συντάξεις εμφανίζεται ως δήθεν υπερασπιστής της αλληλεγγύης των γενεών» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Και πρόσθεσε: «Οι εκπρόσωποι του παλιού πολιτικού συστήματος δεν πείθουν κανέναν με τα επαναλαμβανόμενα ψεύδη τους. Οι ίδιοι θεσμοθέτησαν τη δυνατότητα χρήσης του ΑΚΑΓΕ και οι ίδιοι είναι που πρώτοι έκαναν χρήση του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) το 2014».

«Οι ίδιοι που έκοψαν τις συντάξεις έως 50%, παρέδωσαν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με έλλειμμα 1,1 δισ. ευρώ και με 386.444 απλήρωτες συνταξιοδοτικές παροχές, ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ. Η σημερινή κυβέρνηση αποκατέστησε τη βιωσιμότητα και την αξιοπιστία του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης» συνέχισε το αρμόδιο υπουργείο.

Διευκρίνισε δε, ότι η κυβέρνηση δεν «σπάει» κανέναν κουμπαρά, αφού η επιχορήγηση του ΑΚΑΓΕ είναι νομοθετημένη και ενταγμένη στον αρχικό προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ».

«Σε αντίθεση με τον φαύλο κύκλο των περικοπών, των εξοντωτικών εισφορών, των αυξανόμενων οφειλών και των ελλειμμάτων στα πρώην ταμεία, σήμερα ο ΕΦΚΑ επιτυγχάνει πλεονάσματα έχοντας περιορίσει από τον Ιανουάριο του 2015 τις εκκρεμείς κύριες συντάξεις κατά 76,9%» κατέληξε.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Κόντρα Ν.Δ. - Αχτσιόγλου για τον ΑΚΑΓΕ"

Παραμένει το αδιέξοδο στη Σουηδία -Ο Κρίστερσον επέστρεψε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Παραμένει το πολιτικό αδιέξοδο στη Σουηδία, στο οποίο περιήλθε η χώρα μετά τις εκλογές της 9ης Σεπτεμβρίου.

Ο Ουλφ Κρίστερσον, ηγέτης του Μετριοπαθούς Κόμματος, επέστρεψε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, καθώς δεν κατάφερε να εξασφαλίσει υποστήριξη για κεντροδεξιό συνασπισμό. Η εντολή επιστρέφει στον πρόεδρο του κοινοβουλίου, που θα αναζητήσει άλλον υποψήφιο για την πρωθυπουργία.

«Έκανα ό,τι μπορούσα, για τώρα. Παραμένω έτοιμος να γίνω πρωθυπουργός, επικεφαλής μιας κυβέρνησης της Συμμαχίας, του κεντροδεξιού συνασπισμού κομμάτων», δήλωσε ο Κρίστερσον. Αν και οι άλλοι υποψήφιοι αποτύχουν, η διερευνητική εντολή μπορεί να επιστρέψει στα χέρια του.

Στις εκλογές, οι δύο μεγάλοι συνασπισμοί, της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς, συγκέντρωσαν σχεδόν το ίδιο ποσοστό, αλλά κανείς δεν εξασφάλισε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, με το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών να επιδιώκει να διαδραματίσει ρόλο ρυθμιστή της πολιτικής ζωής.
Ο πρόεδρος της βουλής μπορεί να επιχειρήσει μέχρι τέσσερις φορές να βρει έναν πρωθυπουργό που θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο. Σε διαφορετική περίπτωση, θα προκηρυχθούν και πάλι εκλογές. Αύριο σκοπεύει να συνομιλήσει με τα κόμματα και να αναθέσει την εντολή πιθανότατα στον Στέφαν Λεβέν, τον ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών και υπηρεσιακό πρωθυπουργό. Ο Λεβέν έχασε μια ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο στις 25 Σεπτεμβρίου.

ΑΠΕ/ Reuters/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραμένει το αδιέξοδο στη Σουηδία -Ο Κρίστερσον επέστρεψε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης "

Δούρου: Στοχοποιούν την περιφέρεια Αττικής για τις... φυσικές καταστροφές

Στοχοποίηση κατήγγειλε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ η Ρένα Δούρου μιλώντας για την φωτιά στο Μάτι και το ρόλο της περιφέρειας Αττικής υποστηρίζοντας ότι αυτό γίνεται με αφορμή τις... φυσικές καταστροφές «αφού δεν βρήκαν τέσσερα χρόνια τίποτα άλλο».

Η ίδια μίλησε για εμψύχωση που λαμβάνει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και για μηνύματα αγάπης που λαμβάνει στην Περιφέρεια. Ισχυρίστηκε πως «μας έχουν στοχοποιήσει στην περιφέρεια», έκανε λόγο για εργαλειοποίηση των φυσικών καταστροφών, και είπε πως «αφού δεν μπόρεσαν να μας βρουν σαν και δαύτους τώρα το κάνουν αθροίζοντας νεκρούς».

Η κυρία Δούρου αναφέρθηκε και στη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ θυμίζοντας ότι «η επιλογή για ΑΝΕΛ ήταν με προγραμματική σύγκλιση, σε σχέση με τις άλλες συγκυβερνήσεις». Η περιφερειάρχης Αττικής πρόσθεσε ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας έχουν δαιμονοποιηθεί γιατί ταυτίστηκαν με τις πολιτικές λιτότητας υποστηρίζοντας ότι «στις εκλογές που έρχονται θα έχουμε τεκτονικές αλλαγές».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δούρου: Στοχοποιούν την περιφέρεια Αττικής για τις... φυσικές καταστροφές"

Καμμένος: Και οι ΑΝΕΛ θα μπούμε στη Βουλή και ο Αλέξης θα νικήσει

Την ώρα που στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ η συμμαχία με τον Πάνο Καμμένο αποτελεί αντικείμενο κριτικής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παίρνει θέση με ανάρτηση του στο Twitter.

O κ. Καμμένος απαντά σε δημοσίευμα που τον ήθελε στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και στέλνει μήνυμα ότι οι ΑΝΕΛ θα μπουν στην επόμενη Βουλή και ο Αλέξης Τσίπρας θα κερδίσει στις εκλογές.

«Σήμερα πέραν των φανταστικών διαλόγων από συνομιλία που δεν έγινε από τις ΗΠΑ, τις Βάσεις που ήδη υπήρχαν, ξεπερνώντας τα όρια του κατευθυνόμενου δημοσιογραφικού αυνανισμού με εμφανίζουν στο επικράτειας του ΣΥΡΙΖΑ. Ξύδι και οι ΑΝΕΛ θα μπούμε ισχυρότεροι και ο Αλέξης θα νικήσει», έγραψε στο Twitter.

Σήμερα πέραν των φανταστικών διαλόγων από συνομιλία που δεν έγινε από τις ΗΠΑ, τις Βάσεις που ήδη υπήρχαν, ξεπερνώντας τα όρια του κατευθυνόμενου δημοσιογραφικού αυνανισμού με εμφανίζουν στο επικράτειας του ΣΥΡΙΖΑ. Ξύδι και οι ΑΝΕΛ θα μπούμε ισχυρότεροι και ο Αλέξης θα νικήσει.

— Panos Kammenos (@PanosKammenos) October 14, 2018

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Καμμένος: Και οι ΑΝΕΛ θα μπούμε στη Βουλή και ο Αλέξης θα νικήσει"

«Τσουχτερή» η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης – Πού θα κινηθεί εφέτος

Αρχίζει αύριο, Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης σε τιμή που, όμως, αναμένεται αρκετά υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι εξαιτίας τόσο της αύξησης των τιμών του «μαύρου χρυσού» στις διεθνείς αγορές όσο και των φόρων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας, η μέση τιμή διάθεσης του πετρελαίου στην έναρξη της χειμερινής περιόδου τον Οκτώβριο του 2017 ήταν 94,4 λεπτά το λίτρο ενώ τον Απρίλιο, στη λήξη ήταν 1,025 ευρώ και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, η τιμή εκκίνησης εφέτος θα κυμανθεί στο 1,14 ευρώ.

Η τελική επιβάρυνση των καταναλωτών εξαρτάται, ωστόσο, εκτός από την τιμή και από τις καιρικές συνθήκες δηλαδή το κατά πόσο ο χειμώνας θα είναι ήπιος ή βαρύς.

Πάντως, η άνοδος των τιμών του πετρελαίου τα τελευταία χρόνια που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των φόρων αλλά και των διεθνών τιμών έχει οδηγήσει σε μεγάλη πτώση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης, καθώς τα νοικοκυριά είτε αδυνατούν να καλύψουν το κόστος είτε στρέφονται σε εναλλακτικές πηγές θέρμανσης (κλιματιστικά, σόμπες, φυσικό αέριο στις περιοχές όπου υπάρχει δίκτυο).

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης σε σχέση με το 2003, οπότε καταγράφηκε το μέγιστο της κατανάλωσης με 4.248.403 μετρικούς τόνους, μειώθηκε κατά 72% καθώς το 2017 έκλεισε στους 1.172.142 μ.τ. (η μείωση προσέγγισε το 80% το 2013 οπότε η κατανάλωση είχε πέσει στους 959.233 μ.τ.)

Από την πλευρά τους οι Ομοσπονδίες των βενζινοπωλών και των πρατηριούχων ζητούν μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο (6 λεπτά το λίτρο) από 280 ευρώ που είναι σήμερα προκειμένου να μειωθούν αντίστοιχα οι τελικές τιμές.

Ποιοι δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης

Προς το παρόν, τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια χορήγησης του επιδόματος αναμένεται να παραμείνουν ως έχουν και οι δικαιούχοι είναι:

• Άγαμος: Εισόδημα (τεκμαρτό ή πραγματικό) έως 12.000 ευρώ και αξία ακινήτων έως 100.000 ευρώ.
• Έγγαμος χωρίς παιδιά: Εισόδημα έως 20.000 ευρώ και αξία ακινήτων έως 200.000 ευρώ
• Έγγαμος με 1 παιδί: Εισόδημα έως 22.000 ευρώ και αξία ακινήτων έως 200.000 ευρώ.
• Έγγαμος με 2 παιδιά: Εισόδημα έως 24.000 ευρώ και αξία ακινήτων έως 200.000 ευρώ.
• Έγγαμος με 3 παιδιά και άνω: Εισόδημα έως 26.000 ευρώ και αξία ακινήτων έως 200.000 ευρώ.
• Μονογονεϊκές οικογένειες: Εισόδημα έως 22.000 ευρώ συν 2.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο και αξία ακινήτων έως 200.000 ευρώ.

Η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης αναμένεται να γίνει σε δυο φάσεις, με πρώτη τον Ιανουάριο του 2019 και αναλόγως την περίοδο που θα γίνει η αγορά του πετρελαίου θέρμανσης.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "«Τσουχτερή» η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης – Πού θα κινηθεί εφέτος"

Ο Ντάισελμπλουμ στο πλευρό της Αθήνας για τις συντάξεις: Έχουν ένα δίκιο οι Έλληνες

Στο πλευρό της Αθήνας βρίσκεται ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στο θέμα των συντάξεων αφού παραδέχεται πως οι περικοπές είναι αχρείαστες.
Αν και ως επικεφαλής του Eurogroup κρατούσε σκληρή γραμμή έναντι της Ελλάδας τώρα στο blog του παραδέχεται πως έχει δίκιο η Αθήνα που ζητά να μην εφαρμοστεί η συμφωνημένη περικοπή των συντάξεων.
Παράλληλα, στέλνει μήνυμα στο Eurogroup, καλώντας το να δείξει ευελιξία απέναντι στη χώρα μας να ασχοληθεί περισσότερο με άλλα συνταξιοδοτικά συστήματα, όπως εκείνο της Γερμανίας.
«Εχοντας μόλις βγει από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα στήριξης, η Ελλάδα είναι ήδη ξανά στην ατζέντα του Eurogroup. Αυτή τη φορά είναι για τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις στις συντάξεις. Η ελληνική κυβέρνηση επιχειρηματολογεί ότι είναι αχρείαστες περαιτέρω περικοπές των συντάξεων, λόγω της υπεραπόδοσης σε ό,τι αφορά τον στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος, που ήδη δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο για άλλες κοινωνικές πολιτικές ή για περικοπή συντάξεων. Οι δανειστές είναι επικριτικοί. Ιδιαίτερα το ΔΝΤ, που προειδοποιεί για ένα “κακό σήμα προς τις αγορές”. Ποιος έχει δίκιο», γράφει.
Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά προκειμένου να γίνει βιώσιμο το συνταξιοδοτικό σύστημα, αναγνωρίζει στη συνέχεια ο Ολλανδός, τονίζοντας ότι έχουν κλείσει οι «παρακάμψεις» για πρόωρη συνταξιοδότηση, ότι η θεσμοθετημένη ηλικία συνταξιοδότησης θα πάει στα 76 και πως έχουν καταργηθεί σταδιακά επιδόματα όπως το ΕΚΑΣ.
Βέβαια αναγνωρίζει ότι όπως πάντα η εφαρμογή όλων αυτών στην Ελλάδα θέλει μεγάλη προσοχή ωστόσο παραδέχεται ότι οι Έλληνες «έχουν ένα δίκιο ότι το μέτρο δεν έχει διαρθρωτικό αντίκτυπο» σε ό,τι αφορά το αν θα πρέπει οι αποδοχές όσων βγήκαν στη σύνταξη πριν από το 2016 να προσαρμοστούν προς τα κάτω, σύμφωνα με τη νέα φόρμουλα.
«Μακροπρόθεσμα (σ.σ. το μέτρο) δεν εξοικονομεί πολλά, καθώς οι συνταξιούχοι θα βγαίνουν φυσικά από το σύστημα. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει συνεισφορά στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος. Βέβαια, θα δημιουργούσε βραχυπρόθεσμα δημοσιονομικό χώρο που- καλοδεχούμενος- θα χρησιμοποιούνταν για άλλες μη συνταξιοδοτικές δαπάνες ή ελαφρύνσεις φόρων.
Οπως έχουν τα πράγματα, δημοσιονομικός χώρος θα είναι διαθέσιμος αυτή τη χρονιά και την επόμενη. Το 2017 συμφωνήσαμε στο Eurogroup η Ελλάδα να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για πέντε χρόνια. Πολλοί είπαν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, αλλά οι στόχοι έχουν ήδη ξεπεραστεί για δύο χρόνια στη σειρά. Το ΔΝΤ είπε ότι δεν ήταν δυνατόν, αλλά την προηγούμενη εβδομάδα αναπροσάρμοσε την πρόβλεψή του σε ακριβώς 3,5%», αναφέρει στη συνέχεια.
Το κλειδί, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η καλύτερη είσπραξη φόρων, με μία ανακάμπτουσα οικονομία. «Ο περαιτέρω χώρος, που αυτή τη χρονιά χρησιμοποιήθηκε για στοχευμένες αυξήσεις σε επιδόματα παιδιού, αυξήσεις σταδιακές, θα επιτρέψει επίσης την πολύ αναγκαία φοροελάφρυνση της πραγματικής οικονομίας», επισημαίνει.
newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ντάισελμπλουμ στο πλευρό της Αθήνας για τις συντάξεις: Έχουν ένα δίκιο οι Έλληνες"

Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει και φέτος τα πάνω-κάτω στις παρελάσεις

Επιμένει και φέτος το υπουργείο Παιδείας στην κλήρωση των σημαιοφόρων, παρά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε την προηγούμενη σχολική χρονιά η συγκεκριμένη απόφαση για τις παρελάσεις, επιμένοντας ότι με την κληρωτίδα αποφεύγονται οι ανταγωνισμοί. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εγκύκλιο, που απέστειλε το Υπουργείο στα σχολεία, για το έτος 2018-19, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου, στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018, επειδή η 27η Οκτωβρίου είναι Σάββατο.

Στην ίδια εγκύκλιο το υπουργείο θυμίζει ότι η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιείται με κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης: «Η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιείται με κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης.

Η κλήρωση διενεργείται παρουσία του συνόλου των μαθητών της ΣΤ ́ τάξης με ευθύνη του διευθυντή της σχολικής μονάδας ή του νόμιμου αναπληρωτή του και συντάσσεται σχετικό πρακτικό Συλλόγου Διδασκόντων» αναφέρει χαρακτηριστικά.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει και φέτος τα πάνω-κάτω στις παρελάσεις"

Συγγενείς θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία

Από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η κλήση στον Εισαγγελέα, των ατόμων που καταμηνύθηκαν από τις οικογένειες των θυμάτων στο Μάτι.

Ο ΑΝΤ1 επικοινώνησε με κάποιες από τις οικογένειες των θυμάτων. Μέσω του δικηγόρου που τους εκπροσωπεί εκφράζουν την ικανοποίηση τους για τους γρήγορους ρυθμούς που κινήθηκε η διαδικασία αλλά και το αίτημα τους να υπάρξει δικαίωση.

«Παρά τον ανείπωτο πόνο για το χαμό των δικών μας ανθρώπων και την πίκρα που αισθανόμαστε, δηλώνουμε την ικανοποίησή μας, για τους ταχύτατους ρυθμούς που χειρίστηκε η δικαιοσύνη την υπόθεση. Ελπίζουμε οι δικαστικές αρχές να συνεχίσουν σε αυτούς τους ρυθμούς το έργο τους ώστε άμεσα να καταλογιστούν οι ευθύνες για τις ζωές που χάθηκαν» αναφέρουν.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Συγγενείς θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία"

«Σπάνε τον κουμπαρά του ΑΚΑΓΕ για να δείχνουν πλεονάσματα»

Ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία την πρακτική της κυβέρνησης να «σπάσει τον κουμπαρά» του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) προκειμένου να ενισχύσει τον ΕΚΦΑ.

Την άντληση πόρων από το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) προς ενίσχυση του ΕΦΚΑ από την κυβέρνηση αποκαλύπτουν οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, και Νότης Μηταράκης, οι οποίοι κάνουν λόγο για υφάρπαξη πόρων που προορίζονται για τις μελλοντικές γενιές.

«Η άντληση πόρων από το Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) προς ενίσχυση του ΕΦΚΑ είναι ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη. Θα υφαρπάξει για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση πόρους από τις νεότερες γενιές προκειμένου να παρουσιάζει πλεονάσματα;» αναφέρουν χαρακτηριστικά ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, και ο αν. Τομεάρχης, βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης,

Σύμφωνα με τους βουλευτές η διοίκηση του ΕΦΚΑ ενέκρινε τη μεταφορά 395 εκατ ευρώ από το ΑΚΑΓΕ στον ΕΦΚΑ, γεγονός- όπως σημειώνουν- πολιτικά και ηθικά απαράδεκτο, την ώρα που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι υπάρχουν πλεονάσματα στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αυτό αποδεικνύει, όπως αναφέρουν, ότι τα πλεονάσματα κτίζονται με έκτακτες επιχορηγήσεις, με αναβολές απόδοσης συντάξεων, με δυσβάστακτες εισφορές κ.α.

Αναλυτικότερα, οι δυο βουλευτές αναφέρουν στην κοινή δήλωσή τους:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ ενέκρινε αίτημα προς το Υπουργείο Εργασίας να του δοθούν ως επιχορήγηση 395 εκατομμύρια από τον “κουμπαρά” του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ).

Τίθεται, ωστόσο, σοβαρό ηθικό ζήτημα για την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας. Θα εγκρίνουν για άλλη μια φορά το “σπάσιμο” του κουμπαρά του ΑΚΑΓΕ, υφαρπάζοντας πόρους από τις επόμενες γενιές;

Η άντληση πόρων από το ΑΚΑΓΕ είναι ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη, ιδίως δεδομένου ότι στην κυβέρνηση διατυμπανίζουν την ύπαρξη πλεονασμάτων στον ΕΦΚΑ.

Αυτό που δεν λένε στον ελληνικό λαό είναι ότι τα πλεονάσματα αυτά χτίζονται με διαρκείς έκτακτες και τακτικές επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό, με διαρκείς αναβολές στην έκδοση των νέων συντάξεων με το νόμο Κατρούγκαλου, και, βεβαίως, με την επιβολή δυσβάσταχτων εισφορών που απομυζούν την πραγματική οικονομία.

Σε αυτήν ακριβώς τη λογική σπάνε και φέτος τον κουμπαρά του ΑΚΑΓΕ, τρώγοντας από τα έτοιμα και υπονομεύοντας το ασφαλιστικό σύστημα και την προοπτική του. Η υφαρπαγή των πόρων που έχουν αποταμιευτεί για τις επόμενες γενιές, γίνεται για έναν και μόνο λόγο: για να θριαμβολογούν για την επίτευξη ανύπαρκτων πλεονασμάτων, με την ελπίδα ότι μπορεί η επίπλαστη αυτή εικόνα να μειώσει κάπως την εκλογική συντριβή που έρχεται».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Σπάνε τον κουμπαρά του ΑΚΑΓΕ για να δείχνουν πλεονάσματα»"

Ρυθμίσεις «κόκκινων» δανείων με «κούρεμα» έως 80% προσφέρουν οι Τράπεζες

Έτοιμες να κάνουν αποφασιστικά βήματα για να κλείσουν τις εκκρεμότητες με τους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη εμφανίζονται οι τράπεζες.

Τα τραπεζικά ιδρύματα προσφέρουν γενναίες ρυθμίσεις στους πραγματικά αδύναμους ενώ παράλληλα εκκινούν τις διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Σχεδόν δύο μήνες πριν παύσει η ισχύς οι τέσσερις συστημικοί όμιλοι έχουν αποφασίσει να λάβουν δράση, προκειμένου να τακτοποιήσουν τα επίμαχα δάνεια, ύψους περίπου 18 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» με βάση την τελευταία έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) για τους επιχειρησιακούς στόχους των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, άλλωστε, στο σύνολο των χαρτοφυλακίων το 13,9% τελεί υπό νομική «ομπρέλα» (στα τέλη Σεπτεμβρίου το συγκεκριμένο ποσοστό «άγγιζε» το 14,5%), με σχεδόν τρεις στους 10 δανειολήπτες με στεγαστικά να έχουν αιτηθεί ένταξης στο νόμο Κατσέλη.

Στις προστατευτικές του διατάξεις υπολογίζεται ότι έχουν ενταχθεί περίπου 250.000 δανειολήπτες. Από αυτούς ένα 25% έχει ήδη λάβει οριστική απόφαση ή έχει απορριφθεί, με συνέπεια να εκκρεμούν 170.000 με 180.000 υποθέσεις», τονίζουν στον Ελεύθερο Τύπο αρμόδιες πηγές και προσθέτουν: «Σταδιακά τις επόμενες ημέρες και πιο εντατικά από τα τέλη Οκτωβρίου και έπειτα όσοι έχουν επιλεγεί, στο πλαίσιο του διατραπεζικού project, θα δεχθούν πρόταση για “κούρεμα” 80% στα καταναλωτικά δάνεια έως 50.000 ευρώ και 40% – 45% στα στεγαστικά, αφού θα έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν το 80% της τρέχουσας αξίας του ακινήτου τους».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η άρση του τραπεζικού απορρήτου, που γίνεται αυτόματα ήδη από τις 15 Σεπτέμβρη, επέτρεψε στα ιδρύματα ένα πιο ενδελεχή… σκανάρισμα στα οικονομικά των δανειοληπτών του νόμου Κατσέλη. «Οσοι, λοιπόν, αποδεδειγμένα είχαν δόλο δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν -πρόκειται για περίπου 50.000 δανειολήπτες- ενώ εκτός θα μείνουν και εκείνοι οι οποίοι αναμένουν απόφαση από το δικαστήριο έως τα τέλη του τρέχοντος μήνα. Στόχος μας, άλλωστε, είναι να βρούμε μία λύση με τους πελάτες, για τους οποίους έχει οριστεί δικάσιμος σε μακρινή ημερομηνία, έτσι ώστε αφενός να αποσυμφορηθούν τα Ειρηνοδικεία και αφετέρου να βελτιωθούν τα δικά μας ποσοστά», εξηγούν χαρακτηριστικά και καταλήγουν: «Οσοι εκπέσουν του νόμου, είτε γιατί αρνήθηκαν την άρση του απορρήτου είτε γιατί έλαβαν απορριπτική απόφαση για άλλο λόγο, θα αναζητηθεί μία εξωδικαστική λύση και εφόσον κάτι τέτοιο δεν καταστεί εφικτό, τότε θα εκκινήσουμε τις διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης».

Σε αντίθεση, πάντως, με τις αρχικές εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών, που έκαναν λόγο για τουλάχιστον 20.000 δανειολήπτες, οι οποίοι έχασαν την προστασία του νόμου, γιατί αρνήθηκαν τον έλεγχο των οικονομικών τους και δη, σε βάθος πενταετίας, τα νέα στοιχεία συντείνουν στο ότι ο αριθμός τους είναι σημαντικά χαμηλότερος, γεγονός που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην έλλειψη ενημέρωσης από πλευράς τους.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρυθμίσεις «κόκκινων» δανείων με «κούρεμα» έως 80% προσφέρουν οι Τράπεζες"

Νέο εξώδικο της ΔΕΗ στη ΛΑΡΚΟ: Πληρώστε αλλιώς…

Να κλείσει οριστικά τη ΛΑΡΚΟ, απειλεί η ΔΕΗ καθώς η κρατική βιομηχανία εξόρυξης και παραγωγής σιδερονικελίου δεν πληρώνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της. Τα χρέη έχουν εκτιναχθεί στα 285 -290 εκατ. ευρώ και η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει αποστείλει τις τελευταίες μέρες νέο εξώδικο διεκδικώντας οφειλές και προειδοποιώντας την με διακοπή της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Μέτοχοι της εταιρίας ειναι μεταξύ άλλων το ΤΑΙΠΕΔ με 55,2% και η ΔΕΗ με 12% ομως δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός προκειμένου να πωληθεί η να αξιοποιηθεί. Φυσικά η ΛΑΡΚΟ ειναι μία ακομα εταιρία του δημοσίου που προσφέρει τεράστιες παροχές για το προσωπικό της όταν ήδη θα έπρεπε να είχε χρεωκοπήσει. Για παράδειγμα:

1. Το μέσο μικτό μισθολογικό κόστος της καταχρεωμένης και ζημιογόνας ΛΑΡΚΟ (σήμερα χάνει περίπου ΠΕΝΤΕ εκατ. ευρώ το μήνα δηλαδή περίπου 60 εκατ. το χρόνο) είναι 44.000 ευρώ χωρίς τις άλλες παροχές σε είδος. Για παράδειγμα, η ΛΑΡΚΟ πληρώνει σήμερα περίπου ΕΝΑ εκατομμύριο το χρόνο για ιδιωτική ασφάλεια υγείας και άλλα 4,5 εκατ. ευρώ για ιδιωτική ασφάλεια ζωής του προσωπικού. Οσοι μένουν π.χ. στον οικισμό της Λάρυμνας δεν πληρώνουν ρεύμα, νερό, κλπ ενώ η εταιρεία διαθέτει τεχνικούς ώστε να επισκευάζουν δωρεάν (και σε χρόνο μηδέν…) τυχόν βλάβες στα σπίτια.

Το αντίστοιχο μισθολογικό κόστος σε άλλες εταιρείες που έχουν σχετικές δραστηριότητες είναι περίπου 35.000 στην Μυτιληναίος, και έχει πέσει κάτω από τις 30.000 στη ΔΕΗ (που έχει επίσης ορυχεία).

2. H καταχρεωμένη ΛΑΡΚΟ πληρώνει «πριμ ετοιμότητας» που μπορεί για ορισμένους υπαλλήλους να φτάνει τα 10.000 – 15.000 ευρώ το χρόνο

3. H ΛΑΡΚΟ πληρώνει «πριμ παραγωγής» και μάλιστα έχοντας θέσει πολύ χαμηλό πλαφόν παραγωγής ώστε να λαμβάνουν όσο το δυνατόν περισσότερο το πριμ

4. H ΛΑΡΚΟ έχει να εκδώσει ισολογισμό ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ επειδή υπάρχει διαφωνία με το ΤΑΙΠΕΔ (που κατέχει και το 55,2% των μετοχών της) για την αποτίμηση περιουσιακών στοιχείων

5. H ΛΑΡΚΟ λειτουργεί σήμερα με καταστροφικές επιπτώσεις για το περιβάλλον αφού δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες επενδύσεις που ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ

6. Eδώ και 27 χρόνια δεν έχει βρεθεί φόρμουλα ώστε να αντιμετωπιστούν διεκδικήσεις και απαιτήσεις της αποκαλούμενης «Παλαιάς ΛΑΡΚΟ”. Τότε είχε γίνει πάλι «εξυγίανση» της εταιρείας, αλλά στη νέα ΛΑΡΚΟ δεν μεταφέρθηκαν τα αποθέματα της παλαιάς! Με αποτέλεσμα να έχουν εγερθεί απαιτήσεις από τον εκκαθαριστή της «Παλαιάς ΛΑΡΚΟ». Εχουν δε περάσει τόσα χρόνια που πλέον ασχολείται η τρίτη γενιά της οικογένειας του εκκαθαριστή!

7. Κάθε τόσο γίνονται τρίωρες – τετράωρες στάσεις εργασίας στη ΛΑΡΚΟ με τεράστια ζημιά για την καταχρεωμένη εταιρεία και ενίοτε με ασήμαντη αφορμή. Για παράδειγμα, επειδή οκτώ υπάλληλοι δεν πήραν 250 ευρώ λόγω αλλαγών σε βάρδιες έγιναν τρίωρες και τετράωρες στάσεις εργασίας που ζημίωσαν την εταιρεία ένα εκατομμύριο ευρώ.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο εξώδικο της ΔΕΗ στη ΛΑΡΚΟ: Πληρώστε αλλιώς…"

Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία για το ελικόπτερο που έφτασε στο Μάτι και έμεινε από καύσιμα

Μία από τις επτά αεροδιακομιδές ασθενών που έγιναν τον Ιούλιο του 2018, με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος, έγινε μία ημέρα πριν από την τραγωδία στο Μάτι, η οποία σε συνδυασμό με μία περιπολία πάνω από τη Σκιάθο, αποτέλεσε την αφορμή το ελικόπτερο ΒΚ 117-AC με κωδικό ΦΛΟΓΑ 10 να μείνει από καύσιμα ύστερα από πτήση 15 λεπτών, αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Ελεύθερος Τύπος.

Τις κρίσιμες στιγμές της φωτιάς στο Νταού Πεντέλης, από αέρος, σύμφωνα με τεχνική έκθεση, επιχείρησε μόνο ένα S-64 (ERICSSON), το οποίο στις 17:15 έδωσε την πρώτη εικόνα επικινδυνότητας της πυρκαγιάς και ήταν το μοναδικό μέχρι τις 17:45 που επιχειρούσε. Το δεύτερο πτητικό μέσο που πέταξε ήταν ένα Super Puma με κάδο, που έφτασε στις 19:00, όταν η φωτιά είχε μπει στο Μάτι,και επιχείρησε μέχρι τις 20:50.

Το κρίσιμο χρονικό διάστημα, από τις 17:15 έως τις 17:30, χρησιμοποιήθηκε το ελικόπτερο με κωδικό ΦΛΟΓΑ 10, ως συντονιστικό των επίγειων δυνάμεων, χωρίς αρχηγό ή υπαρχηγό στο πλήρωμα. Στις 17:30 εγκατέλειψε το πεδίο επιστρέφοντας στο Αεροδρόμιο της Ελευσίνας για ανεφοδιασμό, όπου προσγειώνεται στις 17:55.

Κρίσιμο κατά τους διορισμένους εμπειρογνώμονες των οικογενειών θυμάτων, χαρακτηρίζεται κυρίως το χρονικό σημείο 17:20, καθώς τότε το μέτωπο της φωτιάς διασπάται στα δύο “οπότε απέκτησε τα κατά νόμο χαρακτηριστικά της ‘καταστροφής’ και μάλιστα ‘περιφερειακής καταστροφής μεγάλης έντασης’, έπρεπε να ληφθεί αρμοδίως η απόφαση εκκένωσης των ανωτέρο οικισμών, αφού το ως άνω χρονικό διάστημα θεωρείται επιχειρησιακά το ‘έγκαιρα’ της λήψης της σχετικής απόφασης, κάτι βέβαια που στην πράξη δεν συνέβη και είχαμε τις γνωστές τραγικές απώλειες”, έγραφε ένας από τους πραγματογνώμονονες και πρώην υπαρχηγός του Σώματος, Ανδριανός Γκουρμπάτσης.

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία για το ελικόπτερο που έφτασε στο Μάτι και έμεινε από καύσιμα"

Στα συμβολαιογραφεία και τις Εφορίες σπεύδουν μαζικά χιλιάδες φορολογούμενοι για να μεταβιβάσουν ακίνητα

Στα συμβολαιογραφεία και στις εφορίες όλης της χώρας, για να αποφύγουν τον επιπλέον φόρο μεταβίβασης καταφεύγουν μαζικά χιλιάδες φορολογούμενοι, καθώς οι νέες αντικειμενικές τιμές θα λαμβάνονται υπόψιν από την εφορία κατά τη σύναψη συμβολαίων από 1/1/2019 (ανάμεσά τους και τα ακίνητα που βρίσκονται στις 3.792 τιμές ζώνης της Επικράτειας, στις οποίες σημειώθηκαν αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών τους).

Όπως ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούνιο από το Υπουργείο Οικονομικών, οι αναπροσαρμογές στις αντικειμενικές αξίες που επιβλήθηκαν τότε σε 10.216 τιμές ζώνης σε όλη τη χώρα θα ληφθούν υπόψιν φέτος μόνο για τον υπολογισμό του νέου ΕΝΦΙΑ ,ενώ για τις μεταβιβάσεις ακινήτων (αγοραπωλησίες, γονικές παροχές κλπ) οι νέες αντικειμενικές τιμές θα εφαρμοστούν στα συμβόλαια μεταβίβασης που θα συναφθούν από 1/1/2019.

Το γεγονός αυτό έχει ήδη «σπρώξει» χιλιάδες φορολογούμενους σε συμβολαιογραφεία και εφορίες (στα τμήματα κεφαλαίου) και άρχισαν ήδη να προχωρούν σε αγοραπωλησίες ακινήτων, γονικές παροχές και δωρεές ώστε να αποφύγουν να πληρώσουν από τις αρχές του νέου χρόνου αυξημένους φόρους ,και μάλιστα με το δεδομένο ότι θα υπάρξουν άλλοι δύο γύροι αυξήσεων στις υφιστάμενες αντικειμενικές αξίες το 2019 και 2020.

Σύμφωνα με έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τα έσοδα από το κεφάλαιο (ακίνητα),λόγω των αυξημένων μεταβιβάσεων ακινήτων, απογειώθηκαν.

Τον περασμένο Ιούλιο, ένα μόλις μήνα μετά τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων οι εισπράξεις των εφοριών από φόρους μεταβίβασης έφτασαν τα 24,59 εκ. ευρώ, έναντι μόλις 16,3 εκ. ευρώ τον αντίστοιχο Ιούλιο του 2017 ,αύξηση δηλαδή 50,5%.

«Η αύξηση των εσόδων, σημειώνει σε έκθεσή της η ΑΑΔΕ ,οφείλεται στη μεταβολή των αντικειμενικών αξιών που οδηγεί πλήθος υποψηφίων αγοραστών ακινήτων στην ταχύτερη ολοκλήρωση τους πριν από την εφαρμογή των νέων τιμών ζώνης από 1/1/2019».

Οι περισσότερες μεταβιβάσεις αφορούν ακίνητα στα οποία επήλθαν μεγάλες αυξήσεις στις αντικειμενικές τους τιμές ,άρα και ο φόρος μεταβίβασης με συντελεστή 3% που θα κληθούν να καταβάλουν από 1/1/2019 ,εάν δεν προλάβουν να συνάψουν συμβόλαια εντός το 2018, θα είναι ιδιαίτερα υψηλός.

Ενδιαφερόμενοι για αγορές διαμερισμάτων είναι Έλληνες αλλά και αλλοδαποί και αρκετοί προορίζουν τα διαμερίσματα που αποκτούν για βραχυχρόνιες μισθώσεις μέσω Airbnb ,αφού πρώτα τα ανακαινίσουν κατάλληλα. Μόνο στο Δήμο Αθηναίων από τις αρχές του χρόνου έχουν γίνει 4.000 μεταβιβάσεις όταν πέρυσι ο αριθμός τους το ίδιο χρονικό διάστημα ήταν μόλις 1500.

Σε ποιες περιοχές γίνονται οι περισσότερες μεταβιβάσεις ακινήτων; Σε αυτές που οι αντικειμενικές τιμές αυξήθηκαν υπέρμετρα όπως για την Αττική το Α διαμέρισμα Αθηνών (Κολωνάκι, Λυκαβηττός), τα Λιόσια, το Γραμματικό, η Ν. Ερυθραία, το Ν. Ψυχικό, το Κερατσίνι, το Πέραμα κλπ και στην Περιφέρεια στην Κέρκυρα, τη Ναύπακτο, τον Αγ.Νικόλαο Κρήτης, τη Μύκονο, την Τήνο κλπ.

Από την άλλη «παγωμένες» εμφανίζονται οι μεταβιβάσεις ακινήτων στις περιοχές όπου οι τιμές ζώνης μειώθηκαν (2.122 περιοχές ) ή παρέμειναν σταθερές (4.302 περιοχές ).

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα συμβολαιογραφεία και τις Εφορίες σπεύδουν μαζικά χιλιάδες φορολογούμενοι για να μεταβιβάσουν ακίνητα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news