facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Το twitter τρολάρει το νέο σήμα της ΝΔ

Τροφή… για χιούμορ και τρολάρισμα έδωσε το νέο σήμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους χρήστες του Twitter.

Μάλιστα το σχετικό hashtag έχει γίνει ήδη trend στο Twitter με πολλούς εκ των χρηστών να σπεύδουν να το σχολιάσουν από την στιγμή που παρουσιάστηκε.

Σε άλλους μοιάζει με λαβύρινθο, σε άλλους με σύμβολα της γραμμικής β ενώ άλλοι το παρομοιάζουν με τα τουβλάκια που παίζουν τα μικρά παιδιά. Δεν έλειψαν, όπως αναμενόταν και τα σχόλια για την ομοιότητα του νέου σήματος της ΝΔ με το νέο σήμα του ΣΚΑΪ.

Δείτε τις αναρτήσεις των χρηστών:




















Διαβάστε Περισσότερα » "Το twitter τρολάρει το νέο σήμα της ΝΔ"

Αλλάζουν οι κανόνες στη διακίνηση μη προσωπικών δεδομένων εντός ΕΕ

Νέους κανόνες υιοθέτησε το Ευρωκοινοβούλιο αναφορικά με την άρση των εμποδίων στην ελεύθερη κυκλοφορία μη προσωπικών δεδομένων που διαχειρίζονται εταιρείες και δημόσιες αρχές. Οι κανόνες αυτοί εγκρίθηκαν από το Ευρωκοινοβούλιο κατά τη τρέχουσα Σύνοδο της Ολομέλειάς του και αναμένεται να εγκριθούν από το Συμβούλιο των Υπουργών της ΕΕ στις 6 Νοεμβρίου και να εφαρμοστούν έξι μήνες μετά τη δημοσίευσή τους στην επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.

Η νομοθεσία αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει ήδη συμφωνηθεί ανεπίσημα με το Συμβούλιο, θα απαγορεύσει εθνικούς κανόνες που απαιτούν την αποθήκευση κι επεξεργασία δεδομένων σε ένα κράτος-μέλος. Μη προσωπικά δεδομένα περιλαμβάνουν για παράδειγμα, δεδομένα που παράγονται από μηχανές ή εμπορικά δεδομένα που χρησιμοποιούνται για μεγάλη ανάλυση δεδομένων, γεωργικά δεδομένα που μπορούν να συμβάλουν στον έλεγχο και τη βελτιστοποίηση της χρήσης φυτοφαρμάκων και νερού, ή δεδομένα σχετικά με τις ανάγκες συντήρησης των βιομηχανικών μηχανημάτων.

Οι περιορισμοί σχετικά με τον εντοπισμό των δεδομένων, επιτρέπονται μόνον εφόσον δικαιολογούνται από λόγους δημόσιας ασφάλειας, όπως ορίζονται στις Συνθήκες και σύμφωνα με την ερμηνεία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Οποιεσδήποτε άλλες απαιτήσεις για τον εντοπισμό δεδομένων, θα πρέπει να κοινοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να δημοσιεύονται ηλεκτρονικά, ώστε να διασφαλίζεται η συμμόρφωση και η διαφάνεια.

Οι νέοι κανόνες διασφαλίζουν ότι οι αρμόδιες αρχές θα έχουν πρόσβαση σε δεδομένα που υποβάλλονται σε επεξεργασία σε άλλο κράτος-μέλος για λόγους ρυθμιστικού ελέγχου, όπως είναι η επιθεώρηση και ο έλεγχος.

Προβλέπεται επίσης η θέσπιση κωδικών δεοντολογίας από τους συμμετέχοντες στην αγορά, για τη διευκόλυνση της αλλαγής των παροχών υπηρεσιών cloud και τη μεταφορά δεδομένων στα δικά τους συστήματα πληροφορικής για επιχειρηματικούς χρήστες. Η Επιτροπή θα παρακολουθεί την ανάπτυξη και την αποτελεσματική εφαρμογή αυτών των κωδίκων συμπεριφοράς, εντός των καθορισμένων προθεσμιών.

Στην περίπτωση συνόλων δεδομένων που αποτελούνται, τόσο από προσωπικά όσο και από μη προσωπικά δεδομένα, ο κανονισμός για την ελεύθερη κυκλοφορία θα εφαρμόζεται στο μη προσωπικό μέρος του συνόλου. Όταν τα εν λόγω προσωπικά και μη προσωπικά δεδομένα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα, ο παρών κανονισμός δεν θίγει την εφαρμογή των νέων κανόνων της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων (GDPR) που εφαρμόζονται από τις 25 Μαΐου 2018. Έτσι, οι δύο κανονισμοί δεν αλληλεπικαλύπτονται αλλά είναι συμπληρωματικοί.

Η εισηγήτρια Άννα Μαρία Κοράτζα Μπίλντ (EPP, SE) δήλωσε ότι ο κανονισμός αυτός «καθιερώνει de facto δεδομένα ως πέμπτη ελευθερία στην ευρωπαϊκή ενιαία αγορά. Με την άρση των συνόρων και των φραγμών, όπως οι κανόνες εντοπισμού δεδομένων, παρέχουμε ίσους όρους ανταγωνισμού για τις ευρωπαϊκές εταιρείες που μπορούν να ανταγωνιστούν διεθνώς. Αυτή η νομοθεσία αλλάζει πραγματικά την κατάσταση, προσφέροντας τόσο στις εταιρείες όσο και στις δημόσιες αρχές, τεράστια δυνητικά οφέλη όσον αφορά την αποτελεσματικότητα. Αυτό θα μειώσει τον προστατευτισμό των δεδομένων, ο οποίος απειλεί την ψηφιακή οικονομία και ανοίγει το δρόμο για την τεχνητή νοημοσύνη, το cloud computing και τις μεγάλες αναλύσεις δεδομένων».

Ο Ν. Μαριάς (ECR) από τη πλευρά του, τοποθετήθηκε τονίζοντας πως είναι δεδομένο ότι οι νέες τεχνολογίες εξελίσσονται (το υπολογιστικό νέφος, τα μαζικά δεδομένα, η τεχνητή νοημοσύνη) και ότι είναι προφανές ότι όλα αυτά συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας.

«Γι' αυτό πλέον μιλούμε για την «πέμπτη ελευθερία», που συμπληρώνει την ελεύθερη διακίνηση προσώπων, υπηρεσιών, κεφαλαίων και εμπορευμάτων. Τι μέτρα πρέπει να ληφθούν σε σχέση με αυτό; Μα νομίζω ό,τι ισχύει και για τις «τέσσερις ελευθερίες», δηλαδή να υπάρχουν οι δυνατότητες παρέμβασης του κράτους για λόγους δημοσίας τάξεως και δημοσίας ασφάλειας, όπως η ρύθμιση αυτή έχει διαμορφωθεί από τη νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο» ανέφερε ο κ. Μαριάς. Δήλωσε όμως πως ταυτόχρονα, είναι προφανές ότι και ο κανονισμός για την προστασία των προσωπικών δεδομένων πρέπει να ισχύσει.

«Δεν συμφωνώ με το να υπάρχει κώδικας δεοντολογίας για τον έλεγχο που θα κάνουν οι ίδιες οι επιχειρήσεις. Όμως νομίζω ότι η νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις «τέσσερις ελευθερίες» επαρκεί για να εφαρμοστεί και στην «πέμπτη ελευθερία» εκτίμησε ο ευρωβουλευτής.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλάζουν οι κανόνες στη διακίνηση μη προσωπικών δεδομένων εντός ΕΕ"

Οι Έλληνες ο πιο δυστυχισμένος λαός στην Ευρώπη, πίσω και από τους φτωχούς Αλβανούς!

Στην τελευταία θέση της λίστας με τους πιο «ικανοποιημένους από τη ζωή τους» λαούς της Ευρώπης, βρίσκονται οι Έλληνες, σύμφωνα με το γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα που παρουσιάζεται στην ηλεκτρονική του έκδοση.

Το γερμανικό περιοδικό επικαλείται τις απαντήσεις που έδωσαν οι ίδιοι οι πολίτες στο πλαίσιο της ετήσιας έρευνας που διενεργείται για την έκδοση του «Άτλαντα Ευτυχίας» για λογαριασμό των Γερμανικών Ταχυδρομείων.

Σύμφωνα με τον «Άτλαντα Ευτυχίας 2018», που θα παρουσιαστεί στις 11 Οκτωβρίου στο Αμβούργο, «οι Έλληνες βρίσκονται σε ό,τι αφορά τον βαθμό ικανοποίησης από τη ζωή τους στην τελευταία θέση στην Ευρώπη, πίσω ακόμη και από τον φτωχό τους γείτονα, την Αλβανία», αναφέρει το δημοσίευμα, σχολιάζοντας ότι «η κρίση έχει αφήσει σοβαρά ίχνη στην Ελλάδα».

Η συντάκτρια του άρθρου μίλησε για το θέμα με τον οικονομολόγο Σταύρο Δρακόπουλο, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, «έχει ερευνήσει επιστημονικά τις δραματικές επιπτώσεις (σ.σ. της κρίσης) στο αίσθημα ευτυχίας των συμπατριωτών τους». Σύμφωνα με τον έλληνα καθηγητή, «το ΑΕΠ και το ποσοστό ανεργίας είναι αποφασιστικοί παράγοντες για το επίπεδο ευτυχίας μιας χώρας». Ο Σταύρος Δρακόπουλος επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «μια τόσο ραγδαία επιδείνωση των σημαντικών οικονομικών δεικτών αποτελεί σπάνιο φαινόμενο στον ανεπτυγμένο κόσμο. Αυτό μπορεί να συγκριθεί στην πραγματικότητα μόνο με εξελίξεις σε εμπόλεμες περιόδους».

Εκτός από τη μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος και την αύξηση της ανεργίας, σημαντικός παράγοντας για τη σοβαρή δυσαρέσκεια των ελλήνων πολιτών είναι, κατά τον έλληνα καθηγητή, η διαφθορά. «Μια πολιτική που θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική ειδικά στην Ελλάδα είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής. Η διαφθορά μειώνει το αίσθημα ευτυχίας. Επειδή η φοροδιαφυγή είναι μια σημαντική έκφανση της διαφθοράς, μια αποφασιστική πολιτική που θα μεριμνά ώστε να πληρώνουν όλοι φόρους θα πρέπει να έχει έντονα θετική επίδραση στο αίσθημα ευτυχίας», εκτιμά ο Σταύρος Δρακόπουλος.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Έλληνες ο πιο δυστυχισμένος λαός στην Ευρώπη, πίσω και από τους φτωχούς Αλβανούς!"

Ψαριανός: Από τα μνημόνια δεν βγαίνουμε εμείς, αλλά οι δανειστές

«Έχουμε έξοδο από τα μνημόνια. Αλλά δεν βγαίνουμε εμείς. Βγαίνουν οι άλλοι (δανειστές) που δεν θα συνεχίσουν να τα σκάνε», ανέφερε, μιλώντας στη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που ενσωματώνει ευρωπαϊκή οδηγία, ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός.

«Από τον Αύγουστο γίνεται η συζήτηση για την περίφημη έξοδο από τα μνημόνια και την επιστροφή στη… λαϊκή βούληση και στις… συνθήκες εθνικής κυριαρχίας, όπου κανείς δεν θα μας υποχρεώνει να επιβάλουμε άδικα μέτρα, τα οποία εμείς δεν θέλουμε, για αυτό και επιβάλλουμε ακόμα αδικότερα! Βεβαίως και υπάρχει έξοδος από τα μνημόνια, όμως από τα μνημόνια βγαίνουν αυτοί, δεν βγαίνουμε εμείς. Αυτοί σταματάνε να μας τα σκάνε, ενώ εμείς πρέπει να υλοποιήσουμε κατά γράμμα όλα όσα έχουμε ψηφίσει», σημείωσε ο κ. Ψαριανός και πρόσθεσε:

«Διατεινόμαστε ότι τώρα μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, καθώς βγήκαμε από τα μνημόνια, έχουμε πλέον λαϊκή κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία και δεν θα κάνουμε ό,τι μας λέει η …ευρωπαϊκή νομενκλατούρα! Άρα, ερωτώ: Τι τις θέλουμε τις ενσωματώσεις ευρωπαϊκών οδηγιών; Εφόσον μπορούμε να κάνουμε πια ό,τι θέλουμε! Έτσι, θα διορίσουμε και τα υπόλοιπα ανιψάκια μας, τον Χιούι τον Λιούι και τον Ντιούι! Θα διορίσουμε ξαδέρφες, κουμπάρους κι ό,τι προλάβουμε μέχρι να 'ρθουν εκλογές, να πάρουμε ένα ποσοστάκι και να ρεφάρουμε!».

Ο βουλευτής του Ποταμιού τόνισε ότι στο νομοσχέδιο έχουν περιληφθεί διατάξεις για διάφορες τακτοποιήσεις, τις οποίες το κόμμα του καταψηφίζει. «Δίνουμε λεφτουδάκια κι επιδόματα ενόψει εκλογών. Πτητικά επιδόματα σε πιλότους που δεν πετάνε! Δεν παίρνουν επιδόματα άνθρωποι που κινδυνεύουν καθημερινά, που δεν κάθονται σ' ένα γραφείο να ξύνονται, αλλά κάνουν πολύ σκληρές κι επικίνδυνες για τη ζωή τους εργασίες και δίνονται επιδόματα σε διάφορες ειδικές κατηγορίες εργαζομένων που θεωρούνται πιο "ίσες" από τους υπόλοιπους» τόνισε ο κ. Ψαριανός και συμπλήρωσε:

«Να δώσεις, λοιπόν, πτητικό επίδομα, αλλά να το δώσεις σ' αυτούς που πραγματικά πραγματοποιούν πτήσεις, όχι σε όσους κάθονται σ' ένα γραφείο και δεν πετάνε. Αλλιώς, να δώσουμε σε όλον τον κόσμο είτε πετάει, είτε όχι. Να δώσουμε και στον… γάιδαρο. Πετάει ο γάιδαρος; Δεν πετάει, αλλά ας πάρει ένα πτητικό επίδομα, δεν χάθηκε και ο κόσμος!».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ψαριανός: Από τα μνημόνια δεν βγαίνουμε εμείς, αλλά οι δανειστές"

Έκτακτη χρηματοδότηση στους δήμους που έπληξε η κακοκαιρία

Το υπουργείο εσωτερικών, ανταποκρινόμενο άμεσα στα αιτήματα που υπέβαλαν οι δήμοι Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, Ιστιαίας Αιδηψού, Άργους Μυκηνών, Κυθήρων, Πόρου και Λοκρών, ενέκρινε νέες χρηματοδοτήσεις για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Οι έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις συνολικού ύψους 2.620.000 ευρώ, κρίνονται απαραίτητες για τις εργασίες αποκατάστασης των βασικών υποδομών που επλήγησαν.

Με χρέωση των αντίστοιχων λογαριασμών του ΥΠΕΣ, που τηρούνται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τους ως άνω λόγους, οι χρηματοδοτήσεις αποδίδονται ως εξής:

Για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν δίνονται στους δήμοους Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Ιστιαίας-Αιδηψού 400.000 ευρώ, στο δήμο Άργους-Μυκηνών 600.000 ευρώ, στο δήμο Κυθήρων 300.000 ευρώ, στο δήμο Πόρου 70.000 ευρώ και στο δήμο Λοκρών 500.000 ευρώ.

Για την αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη λειψυδρία ο δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης θα πάρει 150.000 ευρώ και ο δήμος Αργους-Μυκηνών 200.000 ευρώ.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκτακτη χρηματοδότηση στους δήμους που έπληξε η κακοκαιρία"

Σοκαρισμένος ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας με την Μόρια: «Αποτρόπαιο αυτό που είδαμε»

Τον αποτροπιασμό του για την εικόνα που επικρατεί στη Μόρια εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας Κούμι Ναϊντού, ο οποίος βρέθηκε την Πέμπτη στη Λέσβο, μαζί με τον διευθυντή του Ελληνικού τμήματος της οργάνωσης Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Λίγο προτού αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη για την Αθήνα (το βράδυ της Πέμπτης), ο κ. Κούμι Ναϊντού μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ιδιαίτερα για τις εντυπώσεις του από τον καταυλισμό της Μόριας.

«Το πιο σπουδαίο που κάναμε σήμερα ήταν να πάμε στον καταυλισμό της Μόριας, που το βρήκαμε σοκαριστικό και αποτρόπαιο. Το γεγονός ότι βρίσκονται στον καταυλισμό σήμερα πολύ περισσότερα άτομα από όσα μπορούν να στεγαστούν, σημαίνει ότι αυτό το γεγονός έχει προκαλέσει πολύ μεγάλες δυσχέρειες. Ιδιαίτερα στην περιοχή όπου υπάρχουν κυρίως σκηνές εκτός του κυρίως καταυλισμού, που θα μπορούσαμε να την αποκαλέσουμε ζούγκλα, οι δυσκολίες είναι πολύ μεγαλύτερες».

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της Διεθνούς Αμνηστίας, «το γεγονός ότι περιμένουν τέσσερις ώρες για να πάρουν φαγητό αυτό σημαίνει δώδεκα ώρες την ημέρα, είναι από μόνο του ένα γεγονός ντροπιαστικό. Σήμερα εξήντα οικογένειες δεν πήραν φαγητό από ότι μας είπαν μέσα, γι’ αυτό πηγαίνουν πολύ νωρίς. Μια γυναίκα από το Αφγανιστάν μας έλεγε σήμερα το πρωί ότι πήγε από τις τέσσερις το πρωί για να πάρει πρωινό γιατί φοβήθηκε ότι δεν θα μπορούσε να έχει φαγητό γι’ αυτήν και τα παιδιά της. Το βασικότερο πρόβλημα που έχουν αυτοί οι άνθρωποι είναι ότι δεν ξέρουν τι πρόκειται να τους συμβεί, δεν ξέρουν ποια είναι η προοπτική τους».

Όπως είπε ο κ. Ναϊντού, «Χαρακτηριστικό της κατάστασης γεγονός είναι για παράδειγμα ότι μπορεί πολλοί να μετακινήθηκαν και να έχουν πάει στην ενδοχώρα αλλά δεν τους είχε γίνει σαφές από πριν ότι θα έπρεπε στην ουσία να γυρίσουν πίσω στη Λέσβο για να κάνουν την τελική τους συνέντευξη για να γίνει αξιολόγηση για την αίτησή τους για άσυλο. Ο υποδιοικητής του καταυλισμού μας είπε ότι αυτό είναι εξαιρετικά προβληματικό γιατί στην ουσία δεν υπάρχει πρόβλεψη για το ποιος θα πληρώσει το εισιτήριό τους να γυρίσουν πίσω στη Λέσβο και μετά να ξαναπάνε πίσω στον καταυλισμό της ενδοχώρας. Και ας το αντιμετωπίσουμε επιτέλους σοβαρά δεν είναι πυρηνική φυσική για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα. Αντί να προσπαθούμε να αυξήσουμε τη δυναμικότητα στο νησί ας προσπαθούμε να αυξήσουμε τη χωρητικότητα στην ενδοχώρα και με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να είναι και φτηνότερο από οικονομικής άποψης για το κράτος γιατί δεν θα σπαταλά πόρους να πηγαινοέρχονται αυτοί οι άνθρωποι».

Τέλος ο κ. Ναϊντού είπε: «Για τους ανθρώπους που μένουν έξω από τα όρια του καταυλισμού η κατάσταση είναι εξαιρετικά προβληματική. Μένουν σε κακής ποιότητας σκηνές, εκτεθειμένοι στη βροχή. Είναι πολύ δύσκολο να μένουν μέσα σ’ αυτές τις σκηνές ή να κυκλοφορούν γύρω από αυτές. Ιδιαίτερα για τις γυναίκες η κατάσταση είναι ακόμα δυσκολότερη. Δεν υπάρχει φωτισμός σε αυτό το μέρος και οι τουαλέτες δεν έχουν κλειδαριές.».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκαρισμένος ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας με την Μόρια: «Αποτρόπαιο αυτό που είδαμε»"

Ψηφίστηκε διάταξη για άμεση επιστροφή φόρου εισοδήματος ή ΦΠΑ

Την άμεση επιστροφή του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων ή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας φυσικών και νομικών προσώπων, συνολικού ποσού μέχρι 10.000 ευρώ, προβλέπει διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που ψηφίστηκε σήμερα από τη Βουλή. Η διάταξη αφορά σε υποθέσεις εκκρεμείς κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου αλλά, όπως εξήγησε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή, δεν θεωρούνται εκκρεμείς οι υποθέσεις για τις οποίες έχει εκδοθεί προσωρινός διορθωτικός προσδιορισμός φόρου.

«Οι επιχειρήσεις θα αποκτήσουν επιπρόσθετη ρευστότητα, ενώ θα μειωθεί ο όγκος των απαιτούμενων γραφειοκρατικών διαδικασιών, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η οικονομική δραστηριότητα» σημείωσε η κ. Παπανάτσιου αναφερόμενη στη συγκεκριμένη διάταξη. Όπως πρόσθεσε, ταυτόχρονα διασφαλίζεται και το δικαίωμα των φορολογικών αρχών να διεξάγουν δειγματοληπτικά σε μεταγενέστερο χρόνο ελέγχους, διαφυλάσσοντας με αυτόν τον τρόπο το δημόσιο συμφέρον. Τόνισε, εξάλλου, ότι θα δοθεί, με αυτόν τον τρόπο, η δυνατότητα στους ελεγκτές να απαλλαγούν από πολλές υποθέσεις ήσσονος σημασίας και να εστιάσουν σε υποθέσεις επιστροφής φόρου άνω των 10.000 ευρώ, αλλά και σε άλλους σημαντικότερους ελέγχους.

«Η διαδικασία αυτή συμβάλλει σημαντικά και στη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους πολίτες. Την επαναλαμβάνουμε, μετά την επιτυχία που είχε η προηγούμενη διάταξη» επισήμανε η υφυπουργός Οικονομικών. Ξεκαθάρισε, όμως, για τη συγκεκριμένη διάταξη ότι η κυβέρνηση δεν τη φέρνει «μόνιμα» γιατί σε μία τέτοια περίπτωση θα οδηγούσε τους φορολογούμενους να προσπαθούν οι επιστροφές να είναι κάτω από τις 10.000 ευρώ για να αποφεύγουν τον έλεγχο. «Δεν θέλουμε να παγιώσουμε αυτήν την κατάσταση. Πιστεύουμε ότι όσο μειώνονται οι οφειλές, θα μπορούν να ελέγχονται κανονικά και δεν θα χρειάζεται να γίνεται αυτό στο επόμενο διάστημα» υπογράμμισε η κ. Παπανάτσιου.

ΑΠΕ/newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Ψηφίστηκε διάταξη για άμεση επιστροφή φόρου εισοδήματος ή ΦΠΑ"

Παράταση έως 31/10 για την α' φάση δήλωσης αυθαιρέτων

Έως την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου παρατείνεται η πρώτη φάση υπαγωγής αυθαιρέτων στο πλαίσιο του νόμου 4495/2017, κατά την οποία τα πρόστιμα είναι μειωμένα κατά 20%.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η παράταση της προθεσμίας δίνεται λόγω τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και μετά από αιτήματα φορέων του κλάδου.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι έχουν καταβάλει το προβλεπόμενο παράβολο μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία, διασφαλίζουν έκπτωση 20% επί του προστίμου που προβλέπει ο νόμος. Στη συνέχεια, κατά τη δεύτερη φάση που διαρκεί μέχρι τις 8 Απριλίου 2019, το πρόστιμο είναι μειωμένο κατά 10%.

Επιπλέον, σύμφωνα με το υπουργείο, προβλέπεται περαιτέρω μείωση προστίμου κατά 10%, όταν ο αιτών υποβάλλει μελέτη στατικής επάρκειας, ενώ αντιθέτως, το πρόστιμο αυξάνεται κατά 10%, εφόσον η αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση βρίσκεται σε περιοχές προστασίας για τις οποίες έχουν εκδοθεί και ισχύουν προεδρικά διατάγματα καθορισμού όρων δόμησης.

Νωρίτερα, με αφορμή την επικείμενη προθεσμία της 8ης Οκτωβρίου για τις δηλώσεις αυθαιρέτων και πληρωμές των αντίστοιχων παραβόλων και προστίμων του νόμου 4495/2017, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος παρουσίασε βασικά στοιχεία και ενδιαφέροντα μεγέθη που προκύπτουν από τη στατιστική επεξεργασία των δηλώσεων μηχανικών για τα αυθαίρετα κτίσματα και τα κτίσματα με αυθαιρεσίες.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση έως 31/10 για την α' φάση δήλωσης αυθαιρέτων"

Ανατροπή με την σορό στο Μαντούδι: Διαψεύδει η κόρη του 67χρονου ότι αναγνώρισε τον πατέρα της

Η σορός που βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πυλίου και Βλαχιάς στην βόρεια Εύβοια είναι μη αναγνωρίσιμη, σύμφωνα με την κόρη του 67χρονου αγνοουμένου. Προηγουμένως, δημοσιεύματα έκαναν λόγο πως πρόκειται για τον 67χρονο που αγνοείται από το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή Μαντούδι, όπου και χτύπησε ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς».

Μάλιστα, η κόρη του συμπληρώνει ότι θα περιμένει την εξέταση του DNA για να πιστοποιηθεί αν όντως πρόκειται για τον πατέρα της.

Όπως είχε δηλώσει στο LamiaReport ο Περιφερειακός Διοικητής των ΠΥ Στερεάς, Αρχιπύραρχος Νικόλαος Σπαής, θα «χτένιζαν» όλη την περιοχή από ξηράς και με τη βοήθεια του Λιμενικού τις καταλήξεις των χειμάρρων, καθώς πίστευε ότι η ορμή των νερών ήταν ικανή να τα κουβαλήσει στη θάλασσα.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βρεθούν όλοι οι αγνοούμενοι…», δήλωσε ο κ. Σπαής σημειώνοντας την τεράστια προσπάθεια των ανθρώπων του ΠΣ τόσο κατά τη διάρκεια του κυκλώνα, όσο και μετά προσπαθώντας να μετριάσουν τον πόνο των ανθρώπων που είχαν πληγεί από το άγριο φυσικό φαινόμενο.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανατροπή με την σορό στο Μαντούδι: Διαψεύδει η κόρη του 67χρονου ότι αναγνώρισε τον πατέρα της"

ΣτΕ: Συνταγματικό το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης μεταξύ ομοφύλων

Συνταγματικό και σύμφωνο με τα Ευρωπαϊκά νομολογιακά δεδομένα, έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια και απέρριψε ως αβάσιμες και απαράδεκτες τις αιτήσεις Μητροπόλεων, ιερέων, κ.λπ. που ζητούσαν να ακυρωθεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Ειδικότερα, η αυξημένη, 7μελή, σύνθεση του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ (πρόεδρος η Αικατερίνη Συγγούνα και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Αναστασία Παπαδημητρίου), με τις υπ΄ αριθμ. 2003 και 2004/2018 αποφάσεις του απέρριψε όλες τις αιτήσεις ακύρωσης των Μητροπόλεων, κ.λπ., κρίνοντας ότι η επέκταση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια που υλοποιήθηκε με το νόμο 4356/2015 είναι συνταγματική, σύμφωνη με την νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει οι Ιερές Μητροπόλεις Πειραιώς, Κυθήρων και Γόρτυνος, καθώς και οι Μητροπολίτες αυτών, η Εστία Πατερικών Μελετών-Μη κυβερνητική οργάνωση, όπως και πλέον των 160 μοναχών, πολιτών, δικηγόρων, κ.λπ.

Το ΣτΕ αναφέρει στις αποφάσεις του ότι από τις συνταγματικές επιταγές συνάγεται «η κατοχύρωση του απαραβίαστου της ιδιωτικής ζωής των πολιτών, στον πυρήνα της οποίας ανήκει η ερωτική ζωή και ο σεξουαλικός προσανατολισμός, ο οποίος ως βασικό στοιχείο της προσωπικότητας και της ελευθερίας αυτοπροσδιορισμού του ατόμου, πρέπει σε μια σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία να είναι απολύτως σεβαστός και να μην αποτελεί αιτία διακρίσεων από την πλευρά της κρατικής εξουσίας».

Από το Σύνταγμα «ο γάμος και η οικογένεια έχουν αναχθεί σε συνταγματικώς προστατευόμενους θεσμούς, αλλά η προστασία αυτή δεν έχει συγκεκριμένο πάντοτε περιεχόμενο, αλλά οι ειδικότερες μορφές και η έκτασή της καθορίζονται από το νομοθέτη», αναφέρεται στις δικαστικές αποφάσεις οι οποίες προσθέτουν:

«Ο νομοθέτης δεν κωλύεται από τις συνταγματικές επιταγές να τροποποιεί τις ρυθμίσεις περί των τρόπων σύστασης της οικογένειας ή να αναγνωρίζει στα πλαίσια των συνταγματικώς κατοχυρωμένων αρχών της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας, της ισότητας και της προστασίας της ιδιωτικής ζωής, άλλες εναλλακτικές προς το γάμο μορφές συμβίωσης και δια αυτών ίδρυση οικογενειακών δεσμών, δεδομένου ότι η συνταγματική προστασία της οικογένειας δεν αφορά αποκλειστικά στην δια γάμου ιδρυόμενη και από τη φύση του υφίσταται κατ΄ ανάγκη τις επιδράσεις από τις κοινωνικές διαφοροποιήσεις κατά την διαδρομή του χρόνου υποκείμενες σε εξέλιξη και αναπροσδιορισμούς».

Ακόμη, αναφέρει το ΣτΕ ότι «η θέσπιση της εναλλακτικής μορφής συμβίωσης δεν θίγει τον συνταγματικώς προστατευόμενο θεσμό του γάμου από τον οποίο διαφοροποιείται σημαντικά, δεδομένου ότι στοχεύει στην κάλυψη διαφορετικών κοινωνικών αναγκών και συγκεκριμένα στην αναγνώριση και προστασία de facto συντροφικών σχέσεων, που ενώ αποτελούν μέρος της σύγχρονης πραγματικότητας παραμένουν εκτός των πλαισίων της έννομης τάξης».

Το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης μεταξύ των ομόφυλων ζευγαριών, σύμφωνα με το ΣτΕ δεν ανταγωνίζεται το θεσμό του γάμου και «δεν θίγει με οποιονδήποτε τρόπο την δια του γάμου ιδρυόμενη και συνταγματικώς προστατευόμενη οικογένεια», αλλά δεν υπάρχει και αντίθεση του συμφώνου προς τους δογματικούς κανόνες και παραδόσεις της Ορθόδοξης Χριστιανικής Θρησκείας, ούτε θίγονται οι ατομικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των Ορθοδόξων Χριστιανών πολιτών εγγάμων, γονέων και μη.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Συνταγματικό το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης μεταξύ ομοφύλων"

Ζάεφ: Απαράδεκτες οι απαιτήσεις της αντιπολίτευσης – Αν δεν συναινέσουν πάμε σε εκλογές

«Μπαρούτι» μυρίζει το πολιτικό κλίμα στα Σκόπια, καθώς λίγες ημέρες μετά το δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν έχει ακόμη υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Ο πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ απέρριψε τις απαιτήσεις της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι είναι «απολύτως απαράδεκτες» και ξεκαθάρισε ότι αν το VMRO-DPMNE δεν συναινέσει σε συνταγματική αναθεώρηση, η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

Σύμφωνα με τον Ζάεφ, καταληκτική ημερομηνία για να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις και να ληφθεί απόφαση για τα επόμενα βήματα είναι η 10η Οκτωβρίου. Σε περίπτωση εκλογών, το πιθανότερο είναι να γίνουν στα τέλη Νοεμβρίου.

«Δεν επιθυμώ τις εκλογές»

Σύμφωνα με τον Ζάεφ «δεν επιθυμεί τις εκλογές», ωστόσο είναι αναγκαίες εάν δεν υπάρξει συμφωνία. «Θα ήθελα να ολοκληρώσω τη θητεία μου, επειδή θέλω η χώρα να έχει σταθερή οικονομία, να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις και τις διαδικασίες για τη συμφωνία των Πρεσπών», ανέφερε, σημειώνοντας ότι ελπίζει ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει σοβαρότητα και κλίμα συναίνεσης στη Βουλή.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι νεκρή»

Ωστόσο, ο VMRO-DPMNE εκτίμησε χθες το βράδυ ότι το δημοψήφισμα, λόγω της μεγάλης αποχής που σημειώθηκε, έχει αποτύχει και η Συμφωνία των Πρεσπών είναι «νεκρή» και ξεκαθάρισε ότι κανείς βουλευτής του δεν θα πει «ναι» στη συνταγματική αναθεώρηση.

Το αντιπολιτευόμενο κόμμα ζήτησε τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης 100 ημέρες πριν από τις εκλογές, τον ορισμό νέου Γενικού Εισαγγελία της χώρας, ο οποίος θα προταθεί από την αντιπολίτευση, και τον σχηματισμό εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθούν παρατυπίες που, όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση, σημειώθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάεφ: Απαράδεκτες οι απαιτήσεις της αντιπολίτευσης – Αν δεν συναινέσουν πάμε σε εκλογές"

Στάση εργασίας κάνουν την Παρασκευή οι νοσοκομειακοί γιατροί στην Αττική

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Παρασκευή στην περιφέρεια και στάση εργασίας (9 π.μ.-3 μ.μ.) για την Αττική οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο ΣτΕ, όπου θα διεξαχθεί συζήτηση για την τριτανακοπή. Με τις κινητοποιήσεις ζητούν την άμεση επαναφορά των μισθών τους στα επίπεδα πριν από όλες τις περικοπές και την άμεση καταβολή όλων των αναδρομικών από το 2012 έως σήμερα.

Οπως αναφέρει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) δεν προβλέπεται κανένα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των μισθολογικών απωλειών, δε γίνεται λόγος για συγκεκριμένα ποσά, δεν προσδιορίζεται ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι και για ποιο χρονικό διάστημα.

Επίσης για δεύτερη μέρα θα απεργήσουν αύριο, τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ), που σήμερα στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας πραγματοποίησαν πορεία στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής με αίτημα την κατάργηση της εγκυκλίου που προβλέπει την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των Κέντρων Υγείας, που δεν εφημερεύουν μέχρι τις 9 το βράδυ. Ζητούν επίσης την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων, όπως πλήρη επιστημονική, μισθολογική και εργασιακή εξομοίωση των γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με τους γιατρούς του ΕΣΥ των Νοσοκομείων, αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας με προσλήψεις ειδικευμένων γιατρών και πλήρη λειτουργία των εργαστηρίων, βελτίωση των συνθηκών εργασίας, κατάργηση της «εκβιαστικής και παράνομης μετατροπής» γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης (Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας και Παιδιατρικής) σε οικογενειακούς γιατρούς, ανανέωση των συμβάσεων των Επικουρικών Ιατρών και την κάλυψη όλων των αναγκών της ΠΦΥ με αντίστοιχες ειδικότητες και την κάλυψη των Κέντρων Υγείας και εφαρμογή της απόφασης του Στ Ε (μισθολόγιο) και στους γιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των Κέντρων Υγείας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Στάση εργασίας κάνουν την Παρασκευή οι νοσοκομειακοί γιατροί στην Αττική "

ΔΕΗ: Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας σκοπιμότητες

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η ΔΕΗ, η οποία με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για ορισμένους κυκλους που «επιμένουν να συντηρούν το ανύπαρκτο θέμα σχετικά με τα δημοσιευθέντα αποτελέσματα του εξαμήνου 2018», παρά -όπως υποστηρίζει- τις «αναλυτικές επεξηγήσεις, μη επιδεχόμενες καμιάς παρερμηνείας, που παρέσχε η επιχείρηση».

«Ξεπερνώντας μάλιστα κάθε όριο οιασδήποτε δεοντολογίας φθάνουν στο σημείο να ταυτίζουν ευθέως ή υπαινικτικά τη λειτουργία της Δημόσιας Επιχείρησης με παράνομες πρακτικές που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας», προσθέτει η ΔΕΗ.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «το αξιακό σύστημα που διέπει τη λειτουργία της ΔΕΗ, ο σεβασμός της και η συνεισφορά της στην Ελληνική κοινωνία και οικονομία, η έλλειψη κάθε ιδιοτελούς κινήτρου των στελεχών της, αλλά και τα συστήματα και μηχανισμοί εσωτερικού και εξωτερικού ελέγχου, συντελούν και διασφαλίζουν ώστε παγίως τα στοιχεία που δημοσιεύονται και ιδίως οι επίσημες οικονομικές καταστάσεις να είναι ακριβή απεικονίζοντας πιστά την πραγματική οικονομική κατάσταση, σε πλήρη εφαρμογή των διεθνών λογιστικών προτύπων, και μάλιστα – συχνά – επί το συντηρητικότερο».

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ «είναι πλήρως κατανοητά τα κίνητρα και οι σκοπιμότητες των συγκεκριμένων – πάντα των ίδιων – κύκλων, η επιχείρηση ωστόσο από την πλευρά της, για την προστασία των συμφερόντων της, χάριν των πελατών της, των μετόχων της και ιδιαιτέρως των μικρομετόχων, των εργαζομένων της και εν τέλει της εθνικής οικονομίας είναι υποχρεωμένη να προσφύγει στη δικαιοσύνη, και γενικά να χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΗ: Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας σκοπιμότητες"

Νέες κακουργηματικές διώξεις για υπερκοστολογήσεις στην κατασκευή σηράγγων της Εγνατίας

Νέες ποινικές διώξεις ασκήθηκαν για το καταγγελλόμενο σκάνδαλο των υπερκοστολογήσεων στην κατασκευή σηράγγων της Εγνατίας Οδού, υπόθεση που άρχισε να ερευνάται από το καλοκαίρι του 2015, ύστερα από προσφυγές στη Δικαιοσύνη των τότε διοικήσεων της εταιρείας "Εγνατία Οδός ΑΕ".

Με επίκεντρο τμήμα μήκους 8,5 χλμ., το οποίο περιλαμβάνει δύο δίδυμες σήραγγες κι έναν ανισόπεδο κόμβο (στις τοποθεσίες Συρτό και Παναγία), ο εισαγγελέας Εφετών Αχιλλέας Ζήσης, με την ιδιότητα του εισαγγελέα αντιμετώπισης εγκλημάτων Διαφθοράς, ζήτησε την άσκηση ποινικών διώξεων εις βάρος πρώην προέδρων και παλιότερων μελών διοικήσεων της εταιρείας "Εγνατία Οδός ΑΕ", όπως επίσης και σε βάρος άλλοτε στελεχών της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας, μηχανικών κ.ά.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, η ζημία που προκλήθηκε στο Δημόσιο υπερβαίνει τα 40 εκατ. ευρώ και αφορά τη χρονική περίοδο 2005-2010, ενώ στο "κάδρο" βρίσκονται περισσότερα από 20 πρόσωπα. Οι ποινικές διώξεις, που είναι σε κακουργηματικό βαθμό, συνδέονται με τα αδικήματα της απάτης εις βάρος του Δημοσίου και των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, της απιστίας εις βάρος του Δημοσίου, της ψευδούς βεβαίωσης και της ηθικής αυτουργίας στην προηγούμενη πράξη και στην απάτη.

Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια ειδικού ανακριτή ενώπιον του οποίου καλούνται να λογοδοτήσουν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, ενώ πρόκειται για το δεύτερο σκέλος της έρευνας που διενήργησε η Οικονομική Αστυνομία για το φερόμενο οικονομικό σκάνδαλο.

Ήδη, το πρώτο σκέλος έχει πάρει το δρόμο του ακροατηρίου, καθώς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που δημοσιεύτηκε το περασμένο καλοκαίρι, παρέπεμψε σε δίκη συνολικά 18 άτομα για υπερκοστολογήσεις εργασιών και υλικών του ίδιου αυτοκινητόδρομου.

Το παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται σε ζημία ύψους 32 εκατ. ευρώ, αναφορικά με την κατασκευή πέντε δίδυμων σηράγγων στο νομό Γρεβενών, που προϋπολογίστηκαν και κατασκευάστηκαν με συγκεκριμένες προδιαγραφές και ως συγκεκριμένης κατηγορίας, αλλά τελικώς πληρώθηκαν ως άλλης κατηγορίας.

Ανάμεσα σ' αυτούς που παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είναι πρώην μέλη διοικήσεων της "Εγνατία Οδός ΑΕ" και της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας. Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται φαίνεται ότι τελέστηκαν το διάστημα από τον Μάρτιο του 2008 έως το Δεκέμβριο του επόμενου έτους.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες κακουργηματικές διώξεις για υπερκοστολογήσεις στην κατασκευή σηράγγων της Εγνατίας"

Τροπολογία του ΥΠΟΙΚ στο παρά πέντε -Στοιχεία φορολογούμενων σε διατραπεζικές εταιρείες

Ερωτήματα και αντιδράσεις από την αντιπολίτευση προκάλεσε τροπολογία στο παραπέντε  του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία θα μπορούν να παρέχονται στοιχεία φορολογούμενων σε διατραπεζικές εταιρείες ή νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αθανάσιος Βαρδαλής αντέδρασε λέγοντας ότι η κυβέρνηση δίνει  το δικαίωμα σε νομικά πρόσωπα του δημοσίου, δηλαδή σε ΔΕΚΟ, δημοτικές επιχειρήσεις, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, να δίνουν στοιχεία για το πώς αποπληρώνονται ή όχι κάθε είδους λογαριασμοί από τα λαϊκά στρώματα, ακόμα και για τα δημοτικά τέλη. 
«Ρωτάμε το εξής: Πρόκειται για μέσο πίεσης των λαϊκών στρωμάτων, έτσι ώστε να πάνε να αποπληρώσουν οφειλές για τα κόκκινα δάνεια; Αν πρόκειται γι’ αυτό, η γνώμη μας είναι ότι πρέπει να αποσυρθεί η συγκεκριμένη τροπολογία» ανάφερε ο βουλευτής.
Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ο   Απόστολος  Βεσσυρόπουλος υπογράμμισε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να έρθει με μια τροπολογία και μάλιστα με αυτού του είδους τις πρακτικές. «Θα πρέπει να υπάρξει γνωμοδότηση της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ώστε να εξασφαλιστεί το φορολογικό απόρρητο και ότι αυτά τα στοιχεία που θα δοθούν θα είναι τα απολύτως απαραίτητα και δεν θα υπάρχει ο κίνδυνος περαιτέρω διαρροής.  Είναι σαφές ότι εμείς δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε αυτή την πρακτική κατάθεσης άσχετων τροπολογιών και μάλιστα την 12η ώρα»
Στη τροπολογία αντέδρασε και ο Κώστας Κατσίκης απο τους ΑΝΕΛ  προειδοποιώντας την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ ότι αν δεν αποσυρθεί τότε θα αναγκαστεί να την καταψηφίσει.
Τι προβλέπει η ρύθμιση
Σύμφωνα με τη σχετική τροπολογία στοιχεία των φορολογούμενων μπορούν να δοθούν σε:
  • διατραπεζικές εταιρείες που διαχειρίζονται αρχεία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς, χάριν των πιστωτικών και χρηματοδοτικών ιδρυμάτων για τον σκοπό ενημέρωσης των αρχείων δεδομένων που τηρούν. Για την ενημέρωση των αρχείων δεδομένων της παρούσας περίπτωσης χορηγούνται αποκλειστικά τα ακόλουθα στοιχεία και πληροφορίες φορολογούμενων:
  • ως προς τα φυσικά πρόσωπα, ο ΑΦΜ, η ΔΟΥ στην οποία υποβάλλεται η δήλωση φορολογίας εισοδήματος, το όνομα, το επώνυμο, το όνομα και επώνυμο πατέρα, το όνομα και επώνυμο μητέρας και ο ταχυδρομικός κώδικας
  • ως προς τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες ο ΑΦΜ, η ΔΟΥ στην οποία υποβάλλεται η δήλωση φορολογίας εισοδήματος, η επωνυμία, ο διακριτικός τίτλος και η έδρα
  • σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, δημόσιες επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, αμιγείς ή μικτές επιχειρήσεις ΟΤΑ και των συνδέσμων δήμων, δημόσιους οργανισμούς, καθώς και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, στα οποία το κράτος είναι μέτοχος.
Η τροπολογία
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τροπολογία του ΥΠΟΙΚ στο παρά πέντε -Στοιχεία φορολογούμενων σε διατραπεζικές εταιρείες "

Ιός του Δυτικού Νείλου: 4 ακόμη θάνατοι σε μία εβδομάδα - 15 άνθρωποι νοσηλεύονται στην Εντατική

Συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του ο ιός του Δυτικού Νείλου, μέσω των μολυσμένων κουνουπιών.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από την περασμένη Πέμπτη μέχρι σήμερα τέσσερις άνθρωποι κατέληξαν από επιπλοκές της λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου και καταγράφηκαν 18 κρούσματα της λοίμωξης. Την ίδια στιγμή, 25 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, με τους 15 από αυτούς να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Συνολικά, ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 289 και οι θάνατοι σε 34.

Ο ιός, με σύμμαχο τις καιρικές συνθήκες με τη ζέστη και την υγρασία, καταγράφει έντονη δραστηριότητα η οποία θα ανακοπεί όταν εκλείψουν και οι πληθυσμοί των κουνουπιών.Πλέον ο ιός εντοπίζεται σε 82 δήμους σε όλη τη χώρα, με τους μισούς να βρίσκονται στην Αττική.

Οι νέες περιοχές της Αττικής όπου «κυκλοφορεί» την τελευταία εβδομάδα ο ιός του Δυτικού Νείλου είναι το 4ο και το 7ο διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων, το Καματερό και το Μαρκόπουλο. Στην υπόλοιπη χώρα εμφανίστηκαν κρούσματα στον δήμο Αμπελοκήπων- Μενεμένης στο νομό Θεσσαλονίκης, στην πόλη του Ρεθύμνου και στα Τέμπη του νομού Λαρίσης.

40 Δήμοι στην Αττική στον κλοιό του ιού του Δυτικού Νείλου

Από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής ο ιός επελαύνει στις εξής περιοχές:Δήμος Μεγαρέων, Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας – Ειδυλλίας, Φυλής. Από την Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών:Δήμος Ηλιουπόλεως, Δημοτικές Κοινότητες 2ου, 3ου, 4ου, 5ου, 6ου και 7ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων, Γαλατσίου, Ζωγράφου, Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας. Από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς & Νήσων: Δήμος Σαλαμίνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας -Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Τροιζηνίας –Μεθάνων, Περάματος, Πειραιά. Από την Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών:Δήμος Ηρακλείου, Βριλησσίων, Πεντέλης, Παπάγου - Χολαργού, Αμαρουσίου. Από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών: Δήμος Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Ιλίου, Χαϊδαρίου, Καματερού. Από την Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών:Δήμος Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Γλυφάδας, Νέας Σμύρνης. Από την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής: Δήμος Ωρωπού, Μαραθώνος, Σαρωνικού, Διονύσου και Μαρκόπουλου- Μεσογαίας.

Στην Κορινθία ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας -Αγίων Θεοδώρων, στην Εύβοια ο Δήμος Χαλκιδέων, στη Βοιωτία οι Δήμοι Τανάγρας, Αλιάρτου-Θεσπιέων και Θηβαίων, στην Αργολίδα ο δήμος Άργους- Μυκήνων.

Στο «κόκκινο» βρίσκονται σε ό,τι αφορά τη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου οι εξής δήμοι στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης:Δήμος Χαλκηδόνος, Ωραιοκάστρου, Κορδελιού-Ευόσμου, Βόλβης, Θεσσαλονίκης, Δέλτα, Θερμαϊκού, Παύλου Μελά, Λαγκαδά, Θέρμης, Καλαμαριάς και Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Επίσης, κρούσματα έχουν καταγραφεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας (Δήμοι Αλεξάνδρειας, Βέροιας, Ηρωικής Πόλης Νάουσας), Πέλλας (Δήμοι Πέλλας, Σκύδρας, Έδεσσας, Αλμωπίας), Κιλκίς (Δήμο Παιονίας και Κιλκίς), Χαλκιδικής (Δήμοι Κασσάνδρας, Νέας Προποντίδας), Ροδόπης (Δήμος Κομοτηνής και Μαρώνειας- Σαπών), 'Εβρου (Δήμοι Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης), Ξάνθης (Δήμος Ξάνθης), Σερρών (Δήμος Ηράκλειας) και τέλος από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου (Δήμος Μυλοποτάμου και Ρεθύμνου). Τέλος, άλλες τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες προστέθηκαν στη λίστα: Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδος (Δήμος Άργους-Μυκήνων), Φθιώτιδας (Δήμος Αμφίκλειας- Ελάτειας), Πιερίας (Δήμος Δίου- Ολύμπου) και Λάρισας (Δήμος Λαρισαίων και Τεμπών).

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιός του Δυτικού Νείλου: 4 ακόμη θάνατοι σε μία εβδομάδα - 15 άνθρωποι νοσηλεύονται στην Εντατική"

Σέρρες: Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του καθηγητή με τα «φακελάκια»

Την άσκηση πειθαρχικής δίωξης στον καθηγητή, που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση δωροληψιών σε βάρος φοιτητών, αποφάσισε ομόφωνα κατά τη σημερινή της συνεδρίαση στις Σέρρες η Σύγκλητος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

Παράλληλα, η Σύγκλητος αποφάσισε να δώσει εκ των προτέρων τη σύμφωνη γνώμη της για την αποχή του καθηγητή από τα ακαδημαϊκά του καθήκοντα, μέχρι την έκδοση σχετικής απόφασης από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Αναλυτικότερα, με ανακοίνωση του, το εκπαιδευτικό ίδρυμα ενημερώνει πως η Σύγκλητος αποφάσισε να ασκήσει πειθαρχική δίωξη σε βάρος του καθηγητή, μέσω του πρύτανη του Ιδρύματος, για τις πράξεις της «δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και της εκβίασης κατ’ εξακολούθηση δια απειλής άλλης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος κατ’ επάγγελμα και όσων ακόμα πράξεων προκύψουν από τον έλεγχο της δικογραφίας και συνιστούν πειθαρχικά αδικήματα».

Επίσης, η Σύγκλητος αποφάσισε, το εκπαιδευτικό ίδρυμα να παραστεί στην ποινική δική ως πολιτικός ενάγων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηθική βλάβη που έχει υποστεί το ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας. Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Σέρρες: Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του καθηγητή με τα «φακελάκια»"

Νέα Δημοκρατία: Αυτό είναι το νέο σήμα του κόμματος

Το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας αποκαλύφθηκε πριν από λίγο, κατά την ομιλία του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή τα 44 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.

Το νέο λογότυπο έχει σχεδιαστεί από εθελοντή, ο οποίος δούλεψε πάνω στην ιδέα του να αλλάζει ανάλογα με την περίσταση. Για το λόγο αυτό δεν  έχει περίγραμμα.

Ο βασικός συμβολισμός πίσω από σήμα είναι ότι η ΝΔ είναι ένα ανοιχτό κόμμα. Γι' αυτό θα μπορεί να αλλάζει χρώματα, να επικαιροποιείται και να «προσαρμόζεται» στους διαφορετικούς τομείς της πολιτικής. Ο βασικός σχεδιασμός περιλαμβάνει 7 τρίγωνα, τα οποία σχηματίζουν τα αρχικά «Ν» και «Δ» με τον Πυρσό στη μέση.



nd02
nd03


Πώς εξήγησε το νέο σήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης 

Το νέο σήμα παρουσιάστηκε επίσημα κατά την πανηγυρική ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τα 44 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος. 

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε και τους συμβολισμούς που εμπεριέχει το νέο σήμα, που «σηματοδοτεί το κόμμα, που είναι ανοιχτό στην κοινωνία, που θα φέρει τους νέους στην πολιτική, που θέλει να ενώσει τους Έλληνες. Ένα κόμμα που θα γράψει τις πρώτες σελίδες μιας νέας εποχής». Το γράμμα «Ν» συμβολίζει τη διαρκή ενότητα και το γράμμα «Δ» την παντοτινή δημοκρατική αναφορά του κόμματος. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη το σήμα «δεν θα μπορούσε να μην έχει ως άξονα τον παραδοσιακό πυρσό, σε μια πιο αφαιρετική εκδοχή». 

Το σήμα έχει δύο χρώματα, το γαλάζιο και το λευκό, που ως χρώμα είναι «έτοιμο να συνεργαστεί με όλα τα άλλα». 

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, το σήμα κινείται σε ένα περιβάλλον ελεύθερο και ευμετάβολο, όπως ο κόσμος γύρω μας. 

«Είναι τόσο διακριτό που να ξεχωρίζει από κάθε άλλο και τόσο αφαιρετικό που να μπορούν να προβάλλουν πάνω του τις προσδοκίες τους κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα. Αυτό συμβόλιζε πάντα η ΝΔ, την ελπίδα του απλού ανθρώπου για μια καλύτερη ζωή», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι το νέο σήμα δείχνει ότι «η ΝΔ αλλάζει, είναι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα και ανανεώνει την ιδεολογία της, πάντα πιστή στις θεμελιώδεις αξίες της». 


Πανηγυρική εκδήλωση για τα 44 χρόνια από την ίδρυσή της πραγματοποιεί η Νέα Δημοκρατία. 

Στην εκδήλωση ομιλητής είναι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, που παρουσίασε το νέο σήμα του κόμματος. «Αλλάζουμε τη Νέα Δημοκρατία για να αλλάξουμε την Ελλάδα» υποστήριξε σε κάποιο σημείο της ομιλίας του, η οποία ήταν γεμάτη αναφορές στον ιδρυτή του κόμματος, Κωνσταντίνο Καραμανλή. 

«Όραμά μου είναι κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας να μπορούν να υλοποιούν ελεύθεροι το δικό τους όραμα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας ότι δεν πιστεύει σε ένα πατερναλιστικό κράτος που προσφέρει αυταπάτη προστασίας ευνουχίζοντας τους πολίτες από κάθε αλλαγή. 

«Δεν με συγκινούν οι αναφορές για επιστροφή σε μια Ιθάκη που δεν υπάρχει πια. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε στο χθες», πρόσθεσε, κάνοντας πολλές αναφορές στον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή. 

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε κάλεσμα για μεγάλα και τολμηρά βήματα, που «η δικιά μας γενιά πρέπει να κάνει πράξη». 

«Αλλάζουμε τη Νέα Δημοκρατία για να αλλάξουμε την Ελλάδα» 

Με σύνθημα «Αλλάζουμε τη Νέα Δημοκρατία για να αλλάξουμε την Ελλάδα», ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τα στελέχη του κόμματός του να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της προόδου. 

«Παρά τα λάθη μας, η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που δεν σαρώθηκε από τους ανέμους της αμφισβήτησης και του λαϊκισμού. Αποδείξαμε ότι είχαμε βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Λέω σε όσους ασκούν κριτική, ας είναι επιφυλακτικοί απέναντι σε όσους επαγγέλθηκαν το νέο αλλά αποδείχθηκαν παλαιότεροι του παλαιού. Αναβίωσαν τις πιο προβληματικές σκιές της μεταπολίτευσης, διαστρέβλωσαν την πολιτική και παραμόρφωσαν την ιστορία», ανέφερε, σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται στα παλαιά κόμματα. 

«Το να αλλάξουμε δεν είναι επιλογή, είναι μονόδρομος», είπε στα μέλη του κόμματος, υπενθυμίζοντας ότι όσες φορές άλλαξε η ΝΔ βρήκε ανταπόκριση από τους ψηφοφόρους. «Ανανεώνουμε το κόμμα, ενώνουμε τους Έλληνες, πάμε την Ελλάδα μπροστά», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας τις εκλογικές επιτυχίες της ΝΔ. 

Λιγότεροι φόροι και εισφορές με περισσότερες επενδύσεις

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο πρόγραμμά του κόμματος. 

«Λιγότεροι φόροι και εισφορές και περισσότερες επενδύσεις», ήταν η φράση του, δίνοντας σημασία στην Παιδεία, αλλά και στο «δίκαιο και την ασφάλεια που αποτελούν προϋποθέσεις δημοκρατίας για μια Ελλάδα με ηγετικό ρόλο στην περιοχή, ισότιμη με τους εταίρους». 

Σύνδεση του χθες με το σήμερα 

Ο πρόεδρος της ΝΔ θέλησε να συνδέσει το χθες με το σήμερα του κόμματος, κάνοντας αναφορά στο Μητρώο Στελεχών, στο οποίο έχουν ήδη ενταχθεί 150 στελέχη, που μέχρι πρότινος δεν μετείχαν σε πολιτικά κόμματα, καθώς και σε μέλη του συνδέσμου '74. «Στο πρόσωπο του αδικοχαμένου Κυριάκου Γριβέα αναγνωρίζουμε την προσφορά όλων όσοι έκαναν το κόμμα μας αυτό που είναι σήμερα και έριξαν τον σπόρο γι' αυτό που θα γίνει αύριο», σημείωσε. 

«Εκλογές το συντομότερο δυνατόν» 

«Είχα πει στη Θεσσαλονίκη ότι η έξοδος από τα μνημόνια είναι μια οφθαλμαπάτη», ανέφερε, σημειώνοντας ότι υπάρχει παρατεταμένη αβεβαιότητα και πολλαπλές απειλές. Μόνη λύση, ανέφερε, είναι οι εκλογές το συντομότερο δυνατό. 

«Φαίνεται να το έχει η μοίρα της παράταξής μας να αναλαμβάνει τις τύχες της χώρας σε δύσκολες καταστάσεις. Θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και θα πάμε την Ελλάδα μπροστά», πρόσθεσε. 

«Θα τους διώξουν πολιτικά ηττημένους και ηθικά απαξιωμένους»

Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε ιδιαίτερα τη σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. «Κυβέρνησαν με ψέμα και δημαγωγία, πληγώνοντας τη λειτουργία της δημοκρατίας και με στόχο να αλλοιώσουν την ορθολογική κρίση των πολιτών. Είναι μια εποχή που τελειώνει με οδύνη και δυστυχώς, με τη σιωπηλή παραίτηση των Ελλήνων. Οι πολίτες θα τους διώξουν όπως τους αξίζει, πολιτικά ηττημένους και ηθικά απαξιωμένους», υπογράμμισε. 

Κάλεσμα στην κεντροαριστερά και τους απογοητευμένους ψηφοφόρους της ΝΔ

Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα τόσο προς τους απογοητευμένους ψηφοφόρους της ΝΔ που έπαυσαν να ψηφίσουν το κόμμα, ιδιαίτερα από το 2004 και μετά να επιστρέψουν πίσω. Επίσης, πρόσκληση απηύθυνε και στους απογοητευμένους ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς. 

«Η ΝΔ θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων», τόνισε, καλώντας σε εθνική συμπόρευση. 

«Ώρα να πάμε μπροστά. Μπορούμε. Μαζί μπορούμε», κατέληξε ο αρχηγός της ΝΔ. 


Διαβάστε ΕΔΩ την ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ.


Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη: 



Δείτε το βίντεο αφιέρωμα για τα 44 χρόνια από την ίδρυση της Ν.Δ.:



Δείτε το βίντεο της παρουσίασης του νέου σήματος:



Δείτε το το νέο σήμα του κόμματος:

nd-logo01


«Είμαστε υπερήφανοι για την προσφορά της παράταξής μας. Ταυτόχρονα όμως νιώθουμε το βάρος της ευθύνης απέναντι στο μέλλον. Οφείλουμε να γίνουμε καλύτεροι. Οφείλουμε να αλλάξουμε. Μόνο έτσι θα διαμορφώσουμε την κοινωνία που μας αξίζει» έγραψε στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ για το νέο σήμα του κόμματος και σημείωσε: «Όραμά μου είναι κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας να μπορούν να υλοποιούν ελεύθεροι το δικό τους όραμα».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα Δημοκρατία: Αυτό είναι το νέο σήμα του κόμματος"

Νέα στοιχεία για τη φονική πυρκαγιά στην εισαγγελία από τη Ζ. Κωνσταντοπούλου

Νέα στοιχεία για τα όσα (δεν) έγιναν την 23η Ιουλίου στην Ανατολική Αττική οπότε και η εκδηλώθηκε η φονική πυρκαγιά που στοίχισε μέχρι στιγμής τη ζωή σε 99 συνανθρώπους μας, κατέθεσε σήμερα στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο υπεύθυνος στρατηγικής και επικοινωνίας του κόμματος Διαμαντής Καραναστάσης.

Ειδικότερα, η κυρία Κωνσταντοπούλου κατέθεσε σήμερα συμπληρωματική αναφορά στην εισαγγελία σε συνέχεια αυτής που είχε υποβάλει στις 6 Αυγούστου η ίδια και ο συνεργάτης της.

«Αυτό που έγινε στο Μάτι δεν ήταν ατύχημα. Ήταν έγκλημα. Ένα ολοκαύτωμα σε καιρό ειρήνης. Οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν, όπως και αυτοί που επιδιώκουν τη συγκάλυψη και την υπόθαλψη», ανέφερε σε δήλωσή της η κυρία Κωνσταντοπούλου μετά την κατάθεση της συμπληρωματικής αναφοράς.

Συγκεκριμένα, στα νέα στοιχεία που προσκόμισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας στην εισαγγελία περιλαμβάνονται:

-Πρωτότυπες και αδημοσίευτες μαγνητοσκοπήσεις του κ. Κωστή Σαββιδάκη από το λιμάνι της Ραφήνας, το βράδυ της τραγωδίας. Από αυτές προκύπτει, όπως υπογραμμίζει στην αναφορά της η κυρία Κωνσταντοπούλου, ότι ήδη από τις 23:05 το βράδυ, είχαν εναποτεθεί στο Λιμάνι, σε χώρο μακριά από τα τηλεοπτικά συνεργεία, δυο σοροί, που παρέμεναν εκεί επί δίωρο τουλάχιστον.

-Μαρτυρίες πολιτών που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή δόθηκαν σε τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφους,

-Δημοσιεύματα για τις πυρκαγιές της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου,

-Αναρτήσεις του Δήμου Αθηναίων για την εκκένωση της κατασκήνωσης και τη διάσωση των παιδιών, από τις οποίες προκύπτει ότι η εκκένωση της περιοχής από τις αρμόδιες αρχές με οργανωμένο τρόπο ήταν απολύτως εφικτή,

-Δημόσιες τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, των αρμόδιων υπουργών, της Περιφερειάρχη Αττικής, από τις οποίες προκύπτουν εναλλασσόμενα σενάρια συγκάλυψης και αντιμετάθεση ευθυνών.

Μάλιστα, η κυρία Κωνσταντοπούλου στη συμπληρωματική αναφορά της προς τον εισαγγελέα εκφράζει φόβους και ανησυχία «για τις παρεμβάσεις που επιχειρούνται στην έρευνα προκειμένου να αποσοβηθούν οι ευθύνες υψηλά ιστάμενων κυβερνητικών, αυτοδιοικητικών και επιχειρησιακών παραγόντων».

lawandorder
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα στοιχεία για τη φονική πυρκαγιά στην εισαγγελία από τη Ζ. Κωνσταντοπούλου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news