facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΙΝΑΛ για το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ: Οι πολίτες αποδοκίμασαν την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ

Μετά τον Ελληνικό λαό και οι πολίτες της FYROM γύρισαν την πλάτη στην συμφωνία Τσίπρα/Ζάεφ, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, για το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ.

Οπως υπογράμμισε δε, οι δύο πρωθυπουργοί αντιμετωπίζουν την αποδοκιμασία των λαών τους.«Το γεγονός ότι οι Σκοπιανοί γύρισαν την πλάτη σε μια συμφωνία που τους έδινε Μακεδονική γλώσσα και Εθνότητα, αποδεικνύει ποσό βαθειά είναι τα αλυτρωτικά και εθνικιστικά στερεότυπα στο γειτονικό κράτος. Ότι αυτή η συμφωνία μόνο νέα προβλήματα θα δημιουργούσε. Όπως η Φώφη Γεννηματά κατ’ επανάληψη έχει επισημάνει» ανέφερε .

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΙΝΑΛ για το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ: Οι πολίτες αποδοκίμασαν την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ "

Σκόπια: Εκλογές ζητά η αντιπολίτευση – «Ήττα για τη Συμφωνία η μεγάλη αποχή» λέει το VMRO

Ήττα για τη Συμφωνία των Πρεσπών χαρακτηρίζει το μέγεθος της αποχής στο δημοψήφισμα το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης.

Ο ηγέτης του VMRO, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε δηλώσεις του μετά το διάγγελμα Ζάεφ, ξεκαθάρισε πως η μεγάλη αποχή αφαιρεί τη νομιμοποίησή της κυβέρνησης και γι’ αυτό πρέπει η χώρα να οδηγηθεί στις εκλογές.

Ο ηγέτης της σκοπιανής αντιπολίτευσης έκρινε πως ήταν λάθος του Ζάεφ ο οποίος είπε ότι έκανε κακή συμφωνία. Σύμφωνα με τον Μίτσκοσκι, η αποχή ήταν ένα ηχηρό μήνυμα.

«Εδώ ζουν Μακεδόνες, η ταυτότητά μας είναι μακεδονική, η γλώσσα μας είναι μακεδονική» είπε ο ηγέτης του VMRO. «Ο λαός σας κέρδισε. Θα σας νικήσουμε γιατί ο λαός είναι μαζί μας. Θα σας νικήσουμε γιατί ο λαός είναι κατά της Συμφωνίας».

Την ίδια ώρα, για μια σημαντική ημέρα για όλους τους πολίτες, για τα θεσμικά όργανα, για τη δημοκρατία, δήλωσε ο ηγέτης του αλβανικού κόμματος DUI Αλί Αχμέτι.

«Σήμερα, δείξαμε τη δημοκρατία, μια διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Αυτή η διαδικασία σημαίνει πρόοδο για το κλείσιμο του θέματος με την Ελλάδα. Απόψε, θέλουμε να πούμε ότι το Κοινοβούλιο πρέπει να λάβει αυτή τη σημαντική απόφαση για τη Συμφωνία με την Ελλάδα. Θα ψηφίσουμε. Λάβαμε την εντολή να εισέλθουμε στο ΝΑΤΟ, διότι δεν έχουμε άλλη εναλλακτική λύση. Το δημοψήφισμα ήταν συμβουλευτικό», δήλωσε ο ηγέτης του DUI.

Ερωτηθείς αν δεν γίνουν οι συνταγματικές αλλαγές, είτε πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές, ο Αχμέτι είπε ότι η πΓΔΜ έχει πολύ πιο σημαντικά πράγματα από τις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπια: Εκλογές ζητά η αντιπολίτευση – «Ήττα για τη Συμφωνία η μεγάλη αποχή» λέει το VMRO"

Τσίπρας σε Ζάεφ: Συνεχίζουμε για ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών

«Συνεχίζουμε». Αυτό ήταν το μήνυμα που εκπέμπει η Αθήνα τόσο δια του πρωθυπουργού, όσο και δια του υπουργείου Εξωτερικών, μετά το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, όπου η συμμετοχή ήταν κατώτερη των προσδοκιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αλέξης Τσίπρας είχε σύμφωνα με πληροφορίες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζ. Ζάεφ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την επικοινωνία τους, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επαίνεσε τον Ζόραν Ζάεφ «για την αποφασιστικότητα και τη γενναιότητα του να συνεχίσει στην εφαρμογή της συμφωνίας».

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του τονίζει πως η Αθήνα παραμένει δεσμευμένη στη συμφωνία των Πρεσπών και υπενθυμίζει τον συμβουλευτικό ρόλο του δημοψηφίσματος.

«Η Ελλάδα παρακολουθεί στενά και με την πρέπουσα απόσταση τις εξελίξεις στην φίλη χώρα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Παραμένει δε, δεσμευμένη στη συμφωνία των Πρεσπών», υποστηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών στην πρώτη του αντίδραση και συνεχίζει:

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, συμβουλευτικό και όχι τμήμα των δεσμευτικών όρων της συμφωνίας των Πρεσπών, είναι αντιφατικό. Μεγάλη υπεροχή του «Ναι», χωρίς, όμως, την αντίστοιχη συμμετοχή. Μεγάλο τμήμα της κοινωνίας της γείτονος χώρας στήριξε τη συμφωνία. Όμως ένα σημαντικό τμήμα την αντιμετώπισε με σκεπτικισμό. Η Ελλάδα σέβεται τις επιλογές των πολιτών της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

«Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας θεωρεί, γενικότερα, ότι το κλίμα εθνικισμού και καχυποψίας, οι καθημερινές πλαστές ειδήσεις και ο άκρατος φανατισμός δεν επιτρέπουν δυστυχώς να γίνει μια νηφάλια αποτίμηση για τα μεγάλα οφέλη της συμφωνίας και εμποδίζουν την αναγκαία αλληλοκατανόηση των λαών και την ανάπτυξη της συνεργασίας τους» τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

«Οι ακραίοι και επιθετικοί εθνικισμοί στην περιοχή μας, η ανευθυνότητα έναντι του μέλλοντος της περιοχής, ο εγκλωβισμός σε στερεότυπα αλυτρωτισμού, ενώ η ιστορία πρέπει να είναι σχολείο και όχι φυλακή, δεν δίνουν προοπτική στην περιοχή γενικότερα. Αυξάνει η αναγκαιότητα ισότιμης συνεργασίας στην περιοχή, κυριαρχίας του πολιτισμού του δημοκρατικού διαλόγου, της κουλτούρας της συνεννόησης και των δίκαιων συμβιβασμών. Οι ενστάσεις έναντι της συμφωνίας των Πρεσπών αποδείχτηκαν αναληθείς και λανθασμένες».

«Τα επόμενα βήματα απαιτούν νηφαλιότητα από όλες τις πλευρές ανεξαιρέτως, ώστε η θετική δυναμική της Συμφωνίας των Πρεσπών να διαφυλαχθεί», καταλήγει το ΥΠΕΞ.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας σε Ζάεφ: Συνεχίζουμε για ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών"

Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών [εικόνες]

Πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν απόψε αντιδρώντες στη Συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή και το σημερινό δημοψήφισμα στη FYROM.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις έξι το απόγευμα και ξεκίνησαν την πορεία τους από το άγαλμα του Αριστοτέλη, στην πλατεία Αριστοτέλους, κινήθηκαν στην παραλιακή και από το ύψος του Λευκού Πύργου ανέβηκαν από την οδό Παύλου Μελά στην Τσιμισκή και επέστρεψαν στο σημείο από όπου ξεκίνησαν και αποχώρησαν.
Πορεία διαμαρτυρίαςΠορεία διαμαρτυρίας
Νωρίτερα, το μεσημέρι, άτομα ξεκίνησαν μηχανοκίνητη πορεία από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τα σύνορα. Εκεί έφτασαν το μεσημέρι και άλλοι από την περιοχή του Πολυκάστρου με αυτοκίνητα και προέβησαν σε συμβολική διαμαρτυρία στο τελωνείο των Ευζώνων, χωρίς να κλείσουν το δρόμο.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις έξι το απόγευμαΟι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις έξι το απόγευμαΠορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν απόψε αντιδρώντες στη Συμφωνία των ΠρεσπώνΠορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν απόψε αντιδρώντες στη Συμφωνία των Πρεσπών
ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών [εικόνες] "

Σκόπια: Υποστηρικτές του «όχι» πανηγυρίζουν για τη μεγάλη αποχή με συνθήματα κατά της Ελλάδας

Το μεγάλο ποσοστό της αποχής στο δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών πανηγυρίζουν οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης στα Σκόπια. Ομάδα πολιτών συγκεντρώθηκαν απέναντι από το κοινοβούλιο, με πλακάτ κατά του δημοψηφίσματος, με εθνικιστικές αναφορές αλλά και συνθήματα κατά της Ελλάδας, την οποία κατηγορούν για «ρατσισμό» και «γενοκτονία»!

Οι διαδηλωτές έχουν στήσει εξέδρα σε κεντρικό δρόμο της πόλης. Στο βήμα έχουν ανέβει ομιλητές οι οποίοι μεταξύ άλλων φωνάζουν πως η «Μακεδονία ανήκει στους Μακεδόνες» και πως η «χώρα νίκησε ξανά».













Την πλατεία απέναντι από τη Βουλή έχουν κατακλύσει μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας αλλά και του εξωτερικού που καταγράφουν τους πανηγυρισμούς.
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπια: Υποστηρικτές του «όχι» πανηγυρίζουν για τη μεγάλη αποχή με συνθήματα κατά της Ελλάδας"

Δικαιωμένος δηλώνει ο Καμμένος για την «αποτυχία» του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ, επίθεση σε Κυριάκο

«Όταν μίλησα για αποτυχία του δημοψηφίσματος με λοιδορήσαν τώρα με αυτή τη συμμετοχή βάση του άρθρου 73,74 του Συντάγματος τους είναι άκυρο και το 68% των πολιτών ακύρωσε την συμφωνία» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος μετά την ανακοίνωση της συμμετοχής στο δημοψήφισμα της ΠΓΔΜ, η οποία μισή ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες περιοριζόταν στο 34,59%.

«Ο Κυριάκος να απολογηθεί που ήθελε να σταματήσει την ευημερία των Ελλήνων και την κυβέρνηση» συνέχισε στην ανάρτησή του.


newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Δικαιωμένος δηλώνει ο Καμμένος για την «αποτυχία» του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ, επίθεση σε Κυριάκο"

ΕΜΥ: Υποχώρηση της κακοκαιρίας από Δευτέρα

Υποχώρηση της κακοκαιρίας από το μεσημέρι της Δευτέρας, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σύμφωνα με δελτίο που εξέδωσε.

Στην ανατολική Ελλάδα έχει πλέον μετατοπιστεί το κύμα των εντόνων βροχοπτώσεων, το οποίο το προηγούμενο 24ωρο επηρέασε τα Κεντρικά και Νότια με μεγάλα ύψη βροχής. Το βαρομετρικό χαμηλό που μας επηρεάζει βρίσκεται στο Κεντρικό Αιγαίο με κίνηση βορειοανατολική και βαθμιαία εξασθενεί.

Συμφώνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο τις επόμενες ώρες είναι η Ανατολική Στερεά η Εύβοια (κυρίως η Κεντρική και η Βόρεια), τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, καθώς επίσης και οι νησιωτικές περιοχές των Βορείων Σποράδων και του υπόλοιπου Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Αύριο, οι βροχές πρόσκαιρα ισχυρές θα σημειωθούν στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Επίσης, αύριο θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις άνεμοι 7-8 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΜΥ: Υποχώρηση της κακοκαιρίας από Δευτέρα"

Νοθεία στο δημοψήφισμα καταγγέλλει η αντιπολίτευση της ΠΓΔΜ

Παράνομη ρίψη ψηφοδελτίων στις κάλπες του κρίσιμου δημοψηφίσματος καταγγέλλει το στρατόπεδο του «Όχι» στην ΠΓΔΜ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO επικαλείται απότομη άνοδο της συμμετοχής σε συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες λίγη ώρα πριν ολοκληρωθεί η εκλογική διασικασία.

Σύμφωνα με ανάρτηση του κόμματος, στην περιφέρεια του Chair η συμμετοχής ξαφνικά εκτινάχθηκε από το 27% στις 3 μμ στο 60% στις 6.30 τοπική ώρα.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με το VMRO, ότι κάθε δύο ώρες προστίθεντο περίπου 500 ψήφοι.

Σύμφωνα πάντως με την Εθνική Εκλογική Επιτροπή, τη διαδικασία του δημοψηφίσματος παρακολούθησαν 11.097 εγχώριοι παρατηρητές και 493 διεθνείς.

Με καταμετρημένες τις ψήφους στο 20% των εκλογικών περιφερειών, το «ναι» στη συμφωνία με την Ελλάδα συγκεντρώνει το συντριπτικό ποσοστό του 91,3%, ενώ το «όχι» μόλις 6,03%, ανακοίνωσε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή. Σαφής εικόνα για το αποτέλεσμα αναμένεται γύρω στις 22.00 ώρα Ελλάδας.


newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Νοθεία στο δημοψήφισμα καταγγέλλει η αντιπολίτευση της ΠΓΔΜ"

Υπουργείο Εξωτερικών για δημοψήφισμα στα Σκόπια: Αντιφατικό το αποτέλεσμα

Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζει το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Νίκος Κοτζιάς αναγνωρίζει την... συντριπτική νίκη του «ναι» στο δημοψήφισμα αλλά δεν αποκρύπτει τον έντονο προβληματισμό του για το μεγάλο ποσοστό αποχής από την διαδικασία και το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Σκοπιανών γύρισαν την πλάτη στην κυβέρνηση και τον Ζόραν Ζάεφ.

Στα αξιοσημείωτα της παρέμβασης του Ελληνικού ΥΠΕΞ είναι η επισήμανση του ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η θετική δυναμική της Συμφωνίας των Πρεσπών και ότι οι εθνικισμοί δεν επιτρέπουν στην παρούσα φάση μια νηφάλια αποτίμηση για τα μεγάλα οφέλη της συμφωνίας.

Διαβάστε την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας:

«Η Ελλάδα παρακολουθεί στενά και με την πρέπουσα απόσταση τις εξελίξεις στην φίλη χώρα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Παραμένει δε, δεσμευμένη στη συμφωνία των Πρεσπών.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, συμβουλευτικό και όχι τμήμα των δεσμευτικών όρων της συμφωνίας των Πρεσπών, είναι αντιφατικό. Μεγάλη υπεροχή του «Ναι», χωρίς, όμως, την αντίστοιχη συμμετοχή. Μεγάλο τμήμα της κοινωνίας της γείτονος χώρας στήριξε τη συμφωνία. Όμως ένα σημαντικό τμήμα την αντιμετώπισε με σκεπτικισμό. Η Ελλάδα σέβεται τις επιλογές των πολιτών της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας θεωρεί, γενικότερα, ότι το κλίμα εθνικισμού και καχυποψίας, οι καθημερινές πλαστές ειδήσεις και ο άκρατος φανατισμός δεν επιτρέπουν δυστυχώς να γίνει μια νηφάλια αποτίμηση για τα μεγάλα οφέλη της συμφωνίας και εμποδίζουν την αναγκαία αλληλοκατανόηση των λαών και την ανάπτυξη της συνεργασίας τους.

Οι ακραίοι και επιθετικοί εθνικισμοί στην περιοχή μας, η ανευθυνότητα έναντι του μέλλοντος της περιοχής, ο εγκλωβισμός σε στερεότυπα αλυτρωτισμού, ενώ η ιστορία πρέπει να είναι σχολείο και όχι φυλακή, δεν δίνουν προοπτική στην περιοχή γενικότερα.

Αυξάνει η αναγκαιότητα ισότιμης συνεργασίας στην περιοχή, κυριαρχίας του πολιτισμού του δημοκρατικού διαλόγου, της κουλτούρας της συνεννόησης και των δίκαιων συμβιβασμών. Οι ενστάσεις έναντι της συμφωνίας των Πρεσπών αποδείχτηκαν αναληθείς και λανθασμένες.

Τα επόμενα βήματα απαιτούν νηφαλιότητα από όλες τις πλευρές ανεξαιρέτως, ώστε η θετική δυναμική της Συμφωνίας των Πρεσπών να διαφυλαχθεί».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργείο Εξωτερικών για δημοψήφισμα στα Σκόπια: Αντιφατικό το αποτέλεσμα"

Αποκομμένη η Βόρεια Εύβοια: Εκλεισε και ο δρόμος Χαλκίδας-Αιδηψού

Εκλεισε και ο δρόμος από Χαλκίδα για Προκόπι και αντιστρόφως.

Σύμφωνα με πληροφορίες καλώδια της ΔΕΗ υψηλής τάσης έχουν πέσει στο δρόμο στο 46χλμ Χαλκίδας-Αιδηψού και μέχρι να γίνει αποκατάσταση δεν περνάει κανένα αυτοκίνητο.

Το φαινόμενο χτυπάει έντονα αυτή την ώρα, ενώ σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση μηχάνημα που προσπάθησε να διασχίσει το δρόμο από το Προκόπι για το Μαντούδι δεν τα κατάφερε και γύρισε πίσω. Την ίδια ώρα, δεν υπάρχει, δυστυχώς, κανένα νέο για τους τρεις αγνοούμενους.

tvstar
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκομμένη η Βόρεια Εύβοια: Εκλεισε και ο δρόμος Χαλκίδας-Αιδηψού "

Ζάεφ για δημοψήφισμα: Έγκριση στη Βουλή, αλλιώς πρόωρες εκλογές

Επιμένει στη συμφωνία των Πρεσπών, παρά την μεγάλη αποχή στο δημοψήφισμα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανέφερε πως «η πλειοψηφία όσων συμμετείχαν ψήφισαν υπέρ του "ναι"».
Σύμφωνα με τον κ. Ζάεφ «η θέληση των πολιτών πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους» και «εγώ προχωρώ με την πλειοψηφία η οποία τάχθηκε υπέρ του "ναι". Οι πολίτες που ψήφισαν ενέκριναν σε μεγάλο ποσοστό τη συμφωνία των Πρεσπών και την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ»
Ο Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος δεν έκανε αναφορά στη μικρή συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία, πρόσθεσε πως «οι ψηφοφόροι ψήφισαν με υπερηφάνεια. Περιμένω πως η πλειοψηφία των πολιτών που ψήφισε, ψήφισε υπέρ της συμφωνίας, παρά το κάλεσμα της αντιπολίτευσης για μποϊκοτάζ».
Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO και τους βουλευτές του να στηρίξουν τις συνταγματικές αλλαγές στη Βουλή. Οπως είπε χαρακτηριστικά «πρέπει να περάσουμε πλέον στην πολιτική δραστηριότητα στο κοινοβούλιο. Πρέπει το VMRO να στηρίξει τις συνταγματικές αλλαγές διαφορετικά άλλος δημοκρατικός δρόμος δεν υπάρχει, παρά η προσφυγή στις κάλπες».
Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως αν δεν λάβει στη Βουλή τη στήριξη βουλευτών του VMRO θα προσφύγει σε πρόωρες κάλπες.
Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα στοιχεία, στο  20% των εκλογικών τμημάτων υπέρ του «ναι» ψήφισε το 91,03% και υπέρ του «όχι» το 6%.
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάεφ για δημοψήφισμα: Έγκριση στη Βουλή, αλλιώς πρόωρες εκλογές"

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον Τούρκο ομόλογο του: Να σταματήσει η παραβατική συμπεριφορά στο Αιγαίο

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ , στον οποίο μετέφερε ότι θα πρέπει να τερματισθεί η παραβατική συμπεριφορά των τουρκικών ΕΔ στο Αιγαίο και ότι απαιτείται περιορισμός των μεταναστευτικών ροών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τον Έβρο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ σε επίπεδο Αρ
χηγών ΓΕΕΘΑ (Military Committee Conference in Chiefs of Defence Session), που διεξήχθη χθες στην Βαρσοβία της Πολωνίας.

Οι θεματικές ενότητες της συνόδου διέλαβαν:

-Την επισκόπηση των τρεχουσών επιχειρήσεων, αποστολών και επιχειρησιακών δράσεων της Συμμαχίας.

-Τη συμβολή της Στρατιωτικής Επιτροπής στην εκπόνηση της Πολιτικής Οδηγίας ‘'Political Guidance 2019" και στη διαμόρφωση του "NATO's Military Strategy''.

-Tην εξέταση των διαδικασιών ετοιμότητας (Readiness), ανταπόκρισης (Responsiveness) και ενίσχυσης (Reinforcement) του στρατιωτικού σκέλους της Συμμαχίας.

-Τον εκσυγχρονισμό και την αναπροσαρμογή της δομής διοίκησης και λειτουργίας του ΝΑΤΟ.

-Την προετοιμασία της προσεχούς συνόδου, σε επίπεδο Υπουργών 'Αμυνας.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στις τοποθετήσεις του επισήμανε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

-Η αντιμετώπιση ευρέως φάσματος και υψηλής πολυπλοκότητας αναδυόμενων προκλήσεων, καθιστά ως επιτακτική ανάγκη για τη Συμμαχία την ανάπτυξη συνεργειών με περιφερειακούς και διεθνείς δρώντες.

-Η περαιτέρω ενεργός αξιοποίηση των εκπαιδευτικών οντοτήτων της Συμμαχίας (NATO Defence College, NATO Maritime Interdiction Operational Training Center, Multinational Peace Support Operations Training Center, Centers of Excellence) θα συνδράμει αποφασιστικά στην προαγωγή των συνεργατικών δράσεων και πρωτοβουλιών της Συμμαχίας.

-Ο επιμερισμός των επιχειρησιακών απαιτήσεων και η εξοικονόμηση πόρων, δύναται να επιτευχθεί με υψηλότερη συνοχή μεταξύ ΝΑΤΟ - ΕΕ - ΟΗΕ και έτερων διεθνών συνασπισμών και πρωτοβουλιών, κυρίως στους τομείς της Διαχείρισης Κρίσεων και της Συνεργατικής Ασφάλειας.

-Η συνεργασία μεταξύ ΝΑΤΟ και ΕΕ, θα επιτρέψει τη βέλτιστη αξιοποίηση των μέσων και δυνατοτήτων των δύο Οργανισμών, εφόσον εξετάζεται υπό το πρίσμα συμπληρωματικότητας (complementarity) και αποφυγής επικάλυψης προσπάθειας (duplication of effort).

-Η προσαρμογή της δομής διοίκησης (Command Structure) της Συμμαχίας πρέπει να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες των κρατών-μελών για συνεισφορά και σε κάθε περίπτωση να συμβαδίζει με τη δομή δυνάμεων (Force Structure).

Ο Α/ΓΕΕΘΑ, εκτός από την συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογο του, συναντήθηκε και με τους λοιπούς ομολόγους του, καθώς και με τον ανώτατο Διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (Supreme Allied Command Europe-SACEUR), στρατηγό Κούρτις Σκαπαρότι , τον ανώτατο Διοικητή Μετασχηματισμού της Συμμαχίας (Supreme Allied Command Transformation-SACT), στρατηγό Άντρε Λανάτα και τον πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής ΝΑΤΟ, Air Chief Marshal Sir Στιούαρτ Πιτς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον Τούρκο ομόλογο του: Να σταματήσει η παραβατική συμπεριφορά στο Αιγαίο"

Απομάκρυνση κατοίκων από τον Ωρωπό λόγω κακοκαιρίας διέταξε η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας

Την απομάκρυνση των κατοίκων από παραποτάμιους οικισμούς στον Δήμο Ωρωπού διέταξε με έκτακτη ανακοίνωση η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λόγω φόβων για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Η εντολή αφορά την περιοχή από την γέφυρα στο χωριό Ωρωπός έως τις εκβολές του Ασωπού.

Η Γενική Γραμματεία ζητά την άμεση συνεργασία όλων..

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Απομάκρυνση κατοίκων από τον Ωρωπό λόγω κακοκαιρίας διέταξε η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας"

Κλειστοί δρόμοι στην Αττική λόγω κακοκαιρίας

Συνεχίζονται τα προβλήματα κυκλοφορίας στην Αττική, λόγω της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την ΕΛΑΣ έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:
  1. 18ο χλμ επί της Λεωφόρου Αλεποχωρίου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αλεποχώρι.
  2. Λεωφόρος Σαλαμίνος από το ύψος της οδού Αρετής έως και το ύψος του οικοδομικού αριθμού 268, περιοχή Σαλαμίνα.
  3. Οδός Αγίας Κυριακής, από το ύψος της οδού Αρετής έως και το ύψος της οδού Ζωοδόχου Πηγής, περιοχή Σαλαμίνα.
  4. Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο 2ο χλμ επί της Λεωφόρου Βραυρώνος, περιοχή Μαρκόπουλο, και στα δύο ρεύματα.
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστοί δρόμοι στην Αττική λόγω κακοκαιρίας"

Πελοπόννησος: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε όλο το δίκτυο

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία δρόμων της περιφέρειας Πελοποννήσου, που είχαν αποκλειστεί λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο 44,5ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Καλαμάτας- Σπάρτης, μέσω Ταϋγέτου, στην επαρχιακή οδό Κορίνθου- ‘Αργους, στο ύψος των Αθικίων και στην επαρχιακή οδό Λουτρακίου- Σχίνου, στο ύψος των Πισίων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πελοπόννησος: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε όλο το δίκτυο"

Τρικάκια στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη από μέλη του «Ρουβίκωνα»

Τρικάκια στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, στους Αμπελόκηπους πέταξαν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας».

Η «παρέμβαση» έγινε από δέκα άτομα που επέβαιναν σε δίκυκλα στις 16:15.

Μεταξύ άλλων τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας σημειώνουν πως το αμερικανικό κράτος και το αμερικανικό κεφάλαιο είναι που κανονίζουν την στρατηγική της Ελλάδας ως μιας δευτεροκλασάτης (μετά την οικονομική κρίση) τοπικής εξουσίας, τις κρίσιμες επιλογές της στη διεθνή σκακιέρα, αλλά και έχουν το πρώτο λόγο (σε σχέση πάντα με τους άλλους ιμπεριαλιστικούς πόλους) στην εκμετάλλευση πόρων και οικονομικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή επιρροής του Ελληνικού κράτους.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρικάκια στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη από μέλη του «Ρουβίκωνα»"

ΝΔ για παρακολούθηση Λαφαζάνη από την Ασφάλεια: Οι πρακτικές της κυβέρνησης μαρτυρούν καθεστωτισμό και αλαζονεία

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η ΝΔ με αφορμή το σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα από το «Πρώτο Θέμα» για τις μεθόδους παρακολούθησης του Παναγιώτη Λαφαζάνη από την Ασφάλεια.

«Οι καταγγελίες του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη περί παρακρατικής παρακολούθησής του είναι πολύ σοβαρές» σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία και προσθέτει:

«Επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκτρέπεται μέρα με τη μέρα σε απαράδεκτες μεθόδους που συναντά κανείς μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πια να κρύβεται. Οι πρακτικές που επιστρατεύει ακόμη και σε βάρος πρώην συντρόφων του μαρτυρούν τον καθεστωτισμό και την αλαζονεία του έναντι όλων των πολιτικών του αντιπάλων».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ για παρακολούθηση Λαφαζάνη από την Ασφάλεια: Οι πρακτικές της κυβέρνησης μαρτυρούν καθεστωτισμό και αλαζονεία"

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Εύβοια και Φθιώτιδα

Ισχυρές δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ αλλά και 3 δύτες που έχουν φτάσει στην περιοχή από την Αθήνα προσπαθούν να εντοπίσουν τα σημεία στα οποία πιθανά να βρίσκονται οι αγνοούμενοι που αναζητούνται στην Εύβοια.
Την ίδια στιγμή η ισχυρή βροχόπτωση συνεχίζεται παρά το γεγονός ότι ενδιάμεσα υπήρξε μια ύφεση.
Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπως επίσης οι δημόσιοι και ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί για αύριο Δευτέρα λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή τους.
Με την ίδια ένταση πέφτει η βροχή και στην περιοχή του Θεολόγου και της Μαλεσίνας αλλά ωστόσο ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που συγκεντρώθηκαν εκεί μπόρεσαν να αξιοποιήσουν την ύφεση των καιρικών συνθηκών για να αντλήσουν νερά από διάφορα επικίνδυνα σημεία και από σπίτια και καταστήματα. Μέχρι αυτή τη στιγμή οι κλήσεις στην Πυροσβεστική έχουν ξεπεράσει τις 80 για αντλήσεις υδάτων.
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις όμως έχουν καλύψει ένα μεγάλο μέρος του νόμου της Φθιώτιδας με συνέπεια δεκάδες στρέμματα ακόμη και στο κέντρο του νομού να φουσκώνουν συνεχώς και σε ορισμένες περιπτώσεις να έχουν φτάσει σε οριακό σημείο ακόμα και στην περιοχή της Λαμίας.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θύμιο Καραΐσκο "αν οι βροχοπτώσεις συνεχίσουν με την ίδια ένταση όλη τη νύχτα και μέχρι το πρωί της Δευτέρας, τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα καθώς τα μηνύματα που υπάρχουν από όλο το νομό είναι ότι τα ρέματα βρίσκονται σε οριακό επίπεδο. Όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται στο πόδι και ελέγχουν την κατάσταση για να παρέμβουμε όπου είναι δυνατόν".
Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται και οι υπηρεσίες της Βοιωτίας οι οποίες παρατηρούν συνεχώς τους χειμάρρους να φουσκώνουν ενώ τα μηχανήματα βρίσκονται σε ετοιμότητα για να παρέμβουν όπου χρειαστεί.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Εύβοια και Φθιώτιδα

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κήρυξε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Ταφύλλης δημοτικές ενότητες της Περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδας.
Σύμφωνα με τον κ. Ταφύλλη, οι περιοχές που κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν από τις 29-09-2018 και προκάλεσαν πλημμύρες, κατολισθήσεις κλπ είναι οι εξής:
- Οι Δημοτικές Ενότητες Αταλάντης και Μαλεσίνας - Θεολόγου του Δήμου Λοκρών, της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και
-Οι Δημοτικές Ενότητες Κηρέως και Ελυμνίων του Δήμου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

 Αγνοούμενος 73χρονος κτηνοτρόφος στον Αλμυρό

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στον Αλμυρό Μαγνησίας αναζητείται 73χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος αγνοείται από το βράδυ του Σαββάτου, όταν σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μαζί με βοηθό του έσπευσαν να προστατεύσουν από τις καιρικές συνθήκες τα ζωντανά του και λόγω των καιρικών συνθηκών στην πορεία χάθηκαν.
Ο βοηθός επέστρεψε και ειδοποίησε τις αρχές, οι οποίες ξεκίνησαν άμεσα έρευνες, ζητώντας τη συνδρομή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων.
Δυνάμεις της πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της ΕΛ.ΑΣ. και εθελοντών, συμμετείχαν στις έρευνες εντοπισμού,  μεταξύ Βρύναινας και Μαυρομάτικου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Δευτέρα

Βροχές πρόσκαιρα ισχυρές θα σημειωθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες.
Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις, με ένταση 7-8 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Δείτε LIVE την πορεία του «Ζορμπά»
real
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Εύβοια και Φθιώτιδα"

Κανονικά εκτελούνται τα περισσότερα δρομολόγια πλοίων

Κανονικά πραγματοποιούνται τα περισσότερα δρομολόγια πλοίων από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, με ελάχιστες εξαιρέσεις, καθώς η ένταση των ανέμων στο Αιγαίο Πέλαγος έχει μειωθεί.

Απαγορευτικό παραμένει ωστόσο στο βόρειο Αιγαίο, όπου οι άνεμοι φτάνουν ακόμα τα 9 μποφόρ.

Ενδεικτικά, το πλοίο «Νήσος Ρόδος» που ήταν προγραμματισμένο να πλεύσει για Χίο και Μυτιλήνη δεν έχει αναχωρήσει ακόμα.

Νέο δελτίο απόπλου αναμένεται να εκδοθεί απόψε τα μεσάνυχτα.

Καλό είναι οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία ή τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Κανονικά εκτελούνται τα περισσότερα δρομολόγια πλοίων"

Μεγάλες καταστροφές σε Κιάτο - Βέλο: Γκρεμίστηκαν γέφυρες, διαλύθηκαν δρόμοι έμειναν χωρίς νερό 15.000 κάτοικοι

Μεγάλες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί από το χθεσινό κύμα κακοκαιρίας στους δήμους Κιάτου και Βέλου - Βόχας Κορινθίας, όπως ανέφεραν με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι δήμαρχοι Σπύρος Σταματόπουλος και Αννίβας Παπακυριάκος αντίστοιχα. Επίσης, αύριο και μεθαύριο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και στους δύο δήμους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κιάτου, «έχουμε εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο υποδομών και συγκεκριμένα το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης του Κιάτου έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η υδροδότηση στην πόλη και στα γύρω χωριά και ως εκ τούτου περίπου 15.000 κάτοικοι να έχουν μείνει χωρίς νερό.»

Όσον αφορά στην αποκατάσταση της βλάβης, ο Σπύρος Σταματόπουλος λέει ότι «δεν προβλέπεται να γίνει άμεσα, γιατί οι βλάβες είναι πολλαπλές.»

Επίσης, ο δήμαρχος ανέφερε ότι «το Κιάτο έχει κοπεί στα δύο, διότι έχουν γκρεμιστεί γέφυρες», ενώ όσον αφορά στην δημοτική και αγροτική οδοποιία, είπε ότι «έχει υποστεί μεγάλες ζημιές, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόσβαση σε καλλιέργειες.»

Στην συνέχεια ο Σπύρος Σταματόπουλος ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «αυτό που καταγράφουμε σήμερα είναι οι ζημιές που έχουν υποστεί τα σπίτια και οι επιχειρήσεις» προσθέτοντας πως «σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, αυτές οι ζημιές είναι πολλές.»

Όπως πρόσθεσε σε αυτό το σημείο, «έχουμε ζητήσει από το υπουργείο Υποδομών να έλθουν αύριο κλιμάκια μηχανικών για να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές, ώστε να υπάρξει γρήγορη αποκατάσταση, σε σπίτια, επιχειρήσεις και υποδομές.»

Σχετικά με τη ηλεκτροδότηση, ο Σπύρος Σταματόπουλος είπε ότι «έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο μέρος του δήμου, ενώ μέσα στην ημέρα αναμένεται να αποκατασταθεί και η βλάβη στο ανατολικό Κιάτο.»

Τέλος, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «δεν έχει κατατεθεί αίτημα από κατοίκους για διαμονή σε ξενοδοχεία.»

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Βέλου - Βόχας είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «σήμερα μετράμε ζημιές και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε, σε πρώτη φάση, στις πολύ μεγάλες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.»

Όσον αφορά στην καταγραφή των ζημιών, ο Αννίβας Παπακυριάκος είπε ότι «οι τεχνικές υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει την πρώτη αποτύπωση των τεχνικών προβλημάτων σε όλα τα τοπικά και δημοτικά διαμερίσματα και σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, αυτά είναι μεγάλα.»

Όπως πρόσθεσε, «αύριο ξεκινάμε την πιο λεπτομερή αποτίμηση των ζημιών στα σπίτια και μάλιστα έχουμε ήδη ενημερώσει σχετικά για υποβολή αιτήσεων από τους πληγέντες.»

Επίσης, ο δήμαρχος είπε ότι «έχουμε υποβάλλει αιτήματα στην γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και στον στρατό, για διάθεση μέσων, ενώ αύριο αναμένεται να έλθουν κλιμάκια μηχανικών από την γενική γραμματεία Υποδομών για να δουν τις ζημιές και εκτιμώ ότι θα προχωρήσουμε πολύ γρήγορα.» Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «με την βοήθεια της γενικής γραμματείας Υποδομών και της Περιφέρειας, εκτιμώ ότι οι διαδικασίες για την αποκατάσταση θα προχωρήσουν γρήγορα.»

Σχετικά με την ηλεκτροδότηση, ο Αννίβας Παπακυριάκος είπε ότι «δεν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα», προσθέτοντας ότι «δεν έχουν υποβληθεί αιτήματα από κατοίκους για διαμονή σε ξενοδοχεία.»

Κλείνοντας, ο δήμαρχος τόνισε ότι «ο κόσμος πρέπει να δείξει υπομονή και ψυχραιμία», ενώ χαρακτήρισε πρωτοφανές το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε το δήμο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλες καταστροφές σε Κιάτο - Βέλο: Γκρεμίστηκαν γέφυρες, διαλύθηκαν δρόμοι έμειναν χωρίς νερό 15.000 κάτοικοι"

Κουτσούμπας: Απαράδεκτη και επικίνδυνη η συμφωνία των Πρεσπών

Βρισκόμαστε σε διαδικασία αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια και εδώ δυστυχώς, πρωτοστατεί το ΝΑΤΟ και οι συμμαχίες στις οποίες συμμετέχει και η Ελλάδα, τονίζει αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις που διαδραματίζονται στα βόρεια σύνορα μας και το Β. Κόσοβο, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτηρίζει «μεγάλο εγκληματικό στοιχείο» στη Συμφωνία των Πρεσπών, το γεγονός ότι έγινε, για να μπει η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και βεβαίως σε μια πορεία στην ΕΕ.

Υπογραμμίζει ότι με τη συμφωνία αυτή δεν λύθηκε αλλά επιδεινώθηκε το πρόβλημα. Προσθέτει ότι οι αναγνωρίσεις «Μακεδόνας πολίτης» και «μακεδονική γλώσσα» καθιστούν τη συμφωνία «απαράδεκτη και επικίνδυνη», καθώς «όλα τα αλυτρωτικά εθνικιστικά ζητήματα είναι σε πλήρη ισχύ και αύριο θα διεκδικήσουν ζητήματα μειονότητας». Κάνει λόγο για ανιστόρητους και ερωτά γιατί «δεν λένε καθαρά ότι είναι σλαβομακεδονική η γλώσσα, να συμφωνήσουμε κι εμείς, γιατί δεν λένε ότι ο πολίτης αυτός θα είναι πολίτης της Β. Μακεδονίας, που δεν έχει καμία σχέση με την παλιά ενιαία Μακεδονία;».

Η άποψη του ΚΚΕ για τα αναπάντητα ερωτηματικά σημειώνει ο γγ ΚΚΕ είναι γιατί «θεωρούμε ότι έγιναν σκόπιμα, ακριβώς για να αφήνουν ανοιχτή την πολιτική του "διαίρει και βασίλευε" και αύριο σε ανύποπτο χρόνο να εγερθούν ζητήματα»

Σε ότι αφορά την περικοπή ή μη των συντάξεων ο κ. Κουτσούμπας αναφέρει ότι «έχουν γίνει 21 μειώσεις συντάξεων τα τελευταία χρόνια και ότι το ΕΚΑΣ, τέλη του ’19, τελειώνει οριστικά και τελεσίδικα». Τονίζει ότι η «οποιαδήποτε μικρή αναβολή δε λύνει το πρόβλημα» και ζητά την «κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, διότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να γίνουν μειώσεις, καθώς η εποπτεία είναι εδώ και ο έλεγχος για τα δημόσια οικονομικά δε σταμάτησε.

Επιπλέον δεν συμμερίζεται αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας για «ήρεμη μακροχρόνια καπιταλιστική ανάκαμψη» και εκφράζει την ανησυχία του για την «μεγάλη αστάθεια» που παρουσιάζει η οικονομία στην ευρωζώνη «με τους ανταγωνισμούς Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας κ.λπ».

Αποδίδει τη διαφοροποίηση της στάσης του κ. Τσίπρα από την συντεταγμένη αρνητική ως προς την κοπή των συντάξεων θέση των άλλων κοινοβουλευτικών αρχηγών, στην προσπάθεια αποφυγής τυχών δυσμενών επιπτώσεων από πλευράς εταίρων, λέγοντας ότι διαπραγματεύτηκε το ζήτημα ζητώντας προσωρινή οικονομική χαλάρωση ενόψει εκλογών.

Σε ότι αφορά τον χρόνο των εκλογών ο κ. Κουτσουμπας εκφράζει την πεποίθηση ότι θα διεξαχθούν «σίγουρα το Μάιο – βουλευτικές, ευρωεκλογές, δημοτικές, περιφερειακές – μία Κυριακή και η επόμενη και δεν βλέπω να πηγαίνουν για του χρόνου τον Σεπτέμβριο, που έχει τη δυνατότητα η κυβέρνηση με βάση τον εκλογικό νόμο να πάει».

Για την πορεία του ΚΚΕ υπογραμμίζει τη σταθερότητα που παρουσιάζει το εκλογικό σώμα. Δηλώνει ότι «Εμείς βάζουμε πολύ ψηλά τον πήχη» και πρέπει κι ο ελληνικός λαός να ανταποκριθεί και να μην πέσει στο δίλημμα του διπολισμού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουτσούμπας: Απαράδεκτη και επικίνδυνη η συμφωνία των Πρεσπών "

Λαφαζάνης για παρακολουθήσεις από την Ασφάλεια: Ζούμε σε μια σκοτεινή εποχή – Ενορχηστρωτής ο Αλέξης Τσίπρας

Στις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ότι άντρες της Ασφάλειας, παριστάνοντας τους εικονολήπτες, παρακολουθούσαν μέλη της Λαϊκής Ενότητας προκειμένου να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες εναντίων τους, κατά την διάρκεια των διαμαρτυριών τους για τους πλειστηριασμούς, αναφέρθηκε μιλώντας στο «Θέμα 104,6» και τους Νικήτα Κορωνάκη και Μαρία Κατσή, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης. 

«Ζούμε σε μια σκοτεινή εποχή, που όποιος αντιστέκεται, όποιος διαμαρτύρεται, όποιος προσπαθεί να προασπίσει δικαιώματα, βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα», τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. 

Όπως είπε, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, «η δικογραφία προέρχεται από τα άδυτα του Μαξίμου. Τυπικά προέρχεται από το αμαρτωλό τμήμα της προστασίας του Κράτους και της Δημοκρατίας». 

«Η Δημοκρατία, δεν ενοχλείται από εμάς. Στην πραγματικότητα, το κράτος της γερμανοκρατίας και των πιστωτών, ενοχλείται από εμάς, από τις κινητοποιήσεις μας, όχι η Δημοκρατία, η ανύπαρκτη Δημοκρατία που κάνει το «όχι», «ναι» και χρησιμοποίησαν αθέμιτα μέσα που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, με νομιμοφανείς παρακολουθήσεις, με κάμερες, βιντεοσκοπήσεις, και μαγνητοσκοπήσεις», τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη 


Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ανέφερε ότι τους διώκουν, καθώς «αυτές οι κινητοποιήσει είναι ένας σπινθήρας που μπορεί να βάλει ευρύτερη φωτιά, στην κοινωνία. Οι πλειστηριασμοί για αυτούς είναι πάρα πολύ σημαντικοί διότι σχετίζονται με τις τράπεζες και τις εντολές που δέχονται από τους πιστωτές».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, στους πρώην συντρόφους του που τώρα τον διώκουν τόνισε ότι «είναι διπλά τραγικό. Δεν θα το πίστευα ποτέ ότι από πρώην συντρόφους, που φωνάζαμε μαζί «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», το φώναζε και ο Αλέξης Τσίπρας, ερχόταν σε κινητοποιήσεις, τώρα μιλάμε όχι απλά για μια κολοτούμπα και προδοσία, αλλά για καθολική ανεντιμότητα και δείχνει ότι η Λαϊκή Ενότητα ενοχλεί πολύ τους πρώην συντρόφους, γιατί είναι η φωνή της συνείδησής τους. Θέλουν να ανακόψουν την πορεία της Λαϊκής Ενότητας, που είναι ανοδική. Ενορχηστρωτής είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, Θέλουν να κάνουν μια στημένη δίκη εναντίον μου και να πλήξουν θανάσιμα όχι μόνο εμένα και την Λαϊκή Ενότητα, αλλά κάθε φωνή αντίστασης». 

Όπως είπε ο κ. Λαφαζάνης, «θεωρώ ότι δεν έχω κάνει τίποτα. Δεν μπορούν να εξομοιώνουν την δικιά μας πλευρά με των φασιστών. Οι θεωρίες των δυο άκρων είναι ανεπίτρεπτες. Το κράτος δεν απειλείται από τα κινήματα». 

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο «Πρώτο Θέμα» που κυκλοφορεί!
710_PROTO-THEMA_first_page




protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαφαζάνης για παρακολουθήσεις από την Ασφάλεια: Ζούμε σε μια σκοτεινή εποχή – Ενορχηστρωτής ο Αλέξης Τσίπρας"

Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες περιοχές

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρυχθούν άμεσα οι πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, από τις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Ταφύλλης τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στην Κορινθία (Κιάτο, Βέλο και Ξυλόκαστρο), την Αργολίδα (Άργος, Νέα Κίος και Κιβέρι) και τη βόρεια Εύβοια.

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί στο Μαντούδι Ευβοίας λόγω παρατεταμένης βροχόπτωσης, ενώ όπως σημείωσε ο γενικός γραμματέας σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης τα τρία άτομα που αγνοούνται.

Τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τη βροχόπτωση στην ανατολική Αττική αντιμετωπίστηκαν, σύμφωνα με τον κ. Ταφύλλη, τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε ετοιμότητα για την εντόπιση των προβλημάτων από τις βροχοπτώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα μπορεί να είναι και ισχυρές.

Σύμφωνα με το σημερινό Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τα πιο έντονα φαινόμενα εστιάζονται στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, τις Σποράδες, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, και προς το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική) την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Παράλληλα, πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8 – 9 μποφόρ θα πνέουν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους πολίτες να παίρνουν τα στοιχειώδη μέτρα αυτοπροστασίας και να μη διασχίζουν τους δρόμους που διασταυρώνονται με ρέματα και χειμάρρους. Όπως είπε, αυτή είναι από τις σημαντικότερες αιτίες θανάτου στη χώρα μας και αυτό επιβεβαιώνεται και από τον αριθμό των επιχειρήσεων τις οποίες οργάνωσε τις τελευταίες μέρες η Πυροσβεστική για να διασωθούν πολίτες από οχήματα που παρασύρθηκαν από ρέματα.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες περιοχές"

Πρόταση Μητσοτάκη: Υποψήφιος με τη ΝΔ ο Αρκάς (φωτο)

Πρόταση στον γνωστό σκιτσογράφο Αρκά να είναι υποψήφιος της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές κατέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα, όπως γράφει η «Κυριακάτικη Δημοκρατία», ο Αρκάς σκέφτεται σοβαρά να πει το «ναι». Yπενθυμίζεται ότι ο γνωστός σκιτσογράφος που τα τελευταία χρόνια ασκεί με τα σκίτσα του έντονη κριτική στην κυβέρνηση, δεν έχει εμφανιστεί ποτέ δημοσίως, με αποτέλεσμα να μην είναι γνωστό το πρόσωπό του.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόταση Μητσοτάκη: Υποψήφιος με τη ΝΔ ο Αρκάς (φωτο)"

Δημοψήφισμα στα Σκόπια: Ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης δεν θα ψηφίσει

Ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι, δεν πρόκειται να ψηφίσει στο σημερινό δημοψήφισμα στα Σκόπια σχετικά με τη συμφωνία για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

«Ο πρόεδρος του VMRO-DPMNE, στο πλαίσιο της θέσης του κόμματος που επιτρέπει στον καθένα να πράξει κατά συνείδηση, αποφάσισε να μην ψηφίσει στο δημοψήφισμα. Ο Μίτσκοσκι θεωρεί ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι παραπλανητικό και αποτελεί χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Εμπεριέχει το ζήτημα της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που αποτελεί στρατηγικό στόχο του VMRO-DPMNE, αλλά στην πράξη στο σημερινή δημοψήφισμα η απόφαση αφορά την επιζήμια συμφωνία για την μετονομασία της χώρας και τίποτε άλλο. Έτσι, ο Μίτσκοσκι αποφάσισε να μην ψηφίσει στο δημοψήφισμα, στέλνοντας στην πράξη μήνυμα διαφωνίας και απόρριψης της επιβλαβούς συμφωνίας» ανέφερε ο εκπρόσωπος του VMRO-DPMNE, Ναούμ Στοίλκοφσκι.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, τουλάχιστον δύο βουλευτές του VMRO-DPMNE έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ο εκπρόσωπος του VMRO-DPMNE επανέλαβε τη θέση του κόμματός του, ότι σε περίπτωση που το ποσοστό συμμετοχής στο σημερινό δημοψήφισμα ξεπεράσει το 50% και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας, τότε η βούληση αυτή πρέπει να γίνει σεβαστή. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που δεν εκπληρωθούν οι δύο αυτοί όροι, τότε η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ πρέπει να αποσυρθεί από τη συμφωνία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοψήφισμα στα Σκόπια: Ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης δεν θα ψηφίσει"

Τζανακόπουλος: Με δύο «σενάρια» για τις συντάξεις το προσχέδιο του προϋπολογισμού!

Με την προσθήκη δύο διαφορετικών σεναρίων γύρω από το ζήτημα του ψηφισμένου νόμου της κυβέρνησης για τη μείωση των παλαιών συντάξεων θα κατατεθεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού τη Δευτέρα στη Βουλή, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σε μια κίνηση που μοιάζει να έχει σκοπό να κατευνάσει τις αντιδράσεις των αγορών αλλά και να διασώσει το αφήγημα της κυβέρνησης για την προσπάθειά της να ακυρώσει τον νόμο που ψήφισε, το προσχέδιο θα περιλαμβάνει ένα σενάριο για την κατάργηση των περικοπών και ένα για την τήρησή τους.

«Θα παρουσιάζει ένα σενάριο με πιθανή εφαρμογή των μέτρων και των αντιμέτρων, για να δείξει ότι αυτό δεν επηρεάζει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος και θα υπάρχει και η βούληση της κυβέρνησης, η οποία είναι γνωστή, και έχει να κάνει με ένα σενάριο που λέει ότι δεν θα υπάρχει το μέτρο των συντάξεων, αλλά θα υπάρχει υλοποίηση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στο συμπληρώνοντας ότι θα αξιοποιηθεί για το λόγο αυτό, ο δημοσιονομικός ρ/σ Αθήνα 984.

«Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού θα αποτυπώνεται με κάθε σαφήνεια και καθαρότητα, η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να μην εφαρμόσει το μέτρο», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως στην κυβέρνηση «θεωρούμε ότι δεν υπάρχει αναγκαιότητα» για την περικοπή τους.

Όπως σημείωσε, γίνονται διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «για να δούμε ποιες είναι οι δικές τους προβλέψεις και εκτιμήσεις για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019», ωστόσο, «στο προσχέδιο του προϋπολογισμού θα αποτυπώνεται με κάθε σαφήνεια και καθαρότητα, η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να μην εφαρμόσει το μέτρο, καθώς, όπως έχουμε πει δεκάδες φορές, από την δική μας μεριά, θεωρούμε ότι δεν υπάρχει αναγκαιότητα».

Σε ό, τι αφορά την έξοδο στις αγορές, είπε ότι «η ελληνική οικονομία, αν ήθελε, θα μπορούσε να δανειστεί με βιώσιμο επιτόκιο», πρόσθεσε ότι το ελληνικό Δημόσιο, δεν έχει λόγο να παίξει με την έξοδο στις αγορές, για να δημιουργήσει επικοινωνιακές εντυπώσεις και υπογράμμισε ότι το κλίμα είναι ήδη αλλαγμένο. Σε ό, τι αφορά τις όποιες διακυμάνσεις προκαλέσουν εξωγενείς παράγοντες αναταραχής (πχ η Ιταλία) είπε ότι για τον λόγο αυτό εξασφαλίστηκε το χρηματοδοτικό «μαξιλάρι».

Συμφωνία των Πρεσπών

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα που βρίσκεται σε εξέλιξη στην πΓΔΜ, είπε ότι «ελπίζουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα για να προχωρήσουν οι διαδικασίες της κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών», προθέτοντας ότι κάθε άλλο αποτέλεσμα, εκτός από το θετικό, «θα δημιουργήσει μία αναστάτωση». Πρόσθεσε όμως, ότι είναι αισιόδοξος πως δεν πρόκειται να φτάσουμε σε τέτοιο σημείο.

Στο ερώτημα αν θα προχωρήσει η συνταγματική αναθεώρηση, στην περίπτωση που δεν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι είναι εσωτερικό ζήτημα της ΠΓΔΜ και πρόσθεσε ότι «θα έχουν πάρα πολύ δουλειά και οι νομικοί και των δύο πλευρών για να δώσουν απάντηση στο συγκεκριμένο ζήτημα».

Ερωτηθείς για την κυβερνητική σταθερότητα και την στάση του Πάνου Καμμένου, ανέφερε «ότι δεν προκύπτει η δυνατότητα του οποιουδήποτε να προκαλέσει τριγμούς στην ελληνική κυβέρνηση» και τόνισε ότι αυτό είναι το βασικό νόημα της δήλωσης του πρωθυπουργού.

Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο κ. Καμμένος και οι ΑΝΕΛ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι διαμορφώσει με τους καλύτερους όρους ένα προϋπολογισμό «λελογισμένα επεκτατικό», να προχωρήσει στην υλοποίηση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ και να κάνει τα πρώτα σταθερά βήματα έξω από την επιτροπεία.

Πρόσθεσε επίσης, ότι τα υπόλοιπα είναι σενάρια, και επανέλαβε ότι η σχέση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ είχε και συνεχίζει να έχει τον χαρακτήρα της εντιμότητας. Όπως είπε, δεν υπάρχουν πιέσεις, αλλά ο κάθε αρχηγός έχει τις απόψεις του και τις παλεύει.

Για την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ

Κάνοντας τον απολογισμό της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, ο υπουργός ανέφερε, κατά πρώτον, την διπλωματική αναβάθμιση της θέσης της χώρας μας, με δεδομένη την μεγάλη επιτυχία της συμφωνίας των Πρεσπών.

Το δεύτερο, όπως είπε, είναι το πέρασμα σε μία θετική ατζέντα με την Τουρκία, καθώς φαίνεται ότι το κλίμα στις διμερείς σχέσεις αρχίζει να βελτιώνεται, ειδικά μετά την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών και τόνισε ότι είναι αναγκαία η βελτίωση των σχέσεων. Τέλος, ανέφερε τις «πολύ θετικές συναντήσεις με μέλη της επενδυτικής κοινότητας». Πρόσθεσε επίσης, ότι το γεγονός ότι προσελκύουμε επενδύσεις, δείχνει ότι η χώρα έχει περάσει σε άλλη φάση.

Αστυνομική βία

Μιλώντας για την στάση των αστυνομικών οργάνων, με αφορμή την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου, ο Δ. Τζανακόπουλος παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα. Πρόσθεσε όμως, ότι η Αστυνομία δομήθηκε εδώ και πολλά χρόνια με συγκεκριμένες αντιλήψεις και τόνισε ότι «δεν μπορείς να αλλάξεις τις βαθιές δομές του σκληρού πυρήνα του κράτους μέσα σε τρία χρόνια». Υπογράμμισε ότι η ΕΛΑΣ έχει και θετικά, τα οποία «δεν μπορούμε να μηδενίζουμε» ωστόσο το κυριότερο είναι «μην επιτρέψουμε τέτοιοι τύπου συμπεριφορές αστυνομικών οργάνων να παραμείνουν ατιμώρητες». Η δημοκρατική Πολιτεία δεν μπορεί να ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές, υπογράμμισε.

Νόμος περί Τύπου

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να καταργήσει τη διαδικασία του αυτοφώρου για τα αδικήματα του Τύπου, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό, είπε ότι «δόθηκε ένα υπερβολικό επικοινωνιακό βάρος σε μία περίπτωση», που αφορά αντιπολιτευτικό μέσο, τη στιγμή που για δεκάδες άλλους δημοσιογράφους δεν είχε δοθεί απολύτως καμία δημοσιότητα και χαρακτήρισε υποκριτικό τον τρόπο που κινήθηκε η αξιωματική αντιπολίτευση και συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι.

Τόνισε ότι τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να είναι περισσότερο ανεκτικά στην κριτική, χωρίς να σημαίνει ότι καθένας μπορεί να την ασκεί «με συκοφαντικούς όρους» και ανέφερε ότι έχει ανοίξει η συζήτηση «για να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το θέμα», η επεξεργασία του οποίου, όπως είπε, είναι δύσκολη και νομικά και τεχνικά και πρόσθεσε πως όταν είναι έτοιμη η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες προτάσεις.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τζανακόπουλος: Με δύο «σενάρια» για τις συντάξεις το προσχέδιο του προϋπολογισμού!"

Διακοπή της κυκλοφορίας προς Μάνδρα και σε σημεία του οδικού δικτύου Ευβοίας - Βοιωτίας

Προβλήματα εξακολουθεί να δημιουργεί η κακοκαιρία στην Αττική.

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί προς τη Μάνδρα και συγκεκριμένα στα εξής σημεία:

1. Κόμβος Οινόης επί της παλαιάς εθνικής οδού Ελευσίνας- Θηβών, ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα
2. Εξοδο 1 της Αττικής Οδού, ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα
3. Αερογέφυρα Μάνδρας επί της Ν.Ε.Ο.Α.Κ, ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα
4. Κόμβο Θριάσιου νοσοκομείου ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα
5. Διασταύρωση Μάνδρας- Μαγούλας, εκτροπή κυκλοφορίας προς την περιοχή Μαγούλας

Επιπλέον, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, ανακοίνωσε ότι, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα κάτωθι σημεία:

Οδικό Δίκτυο Ευβοίας
Εθνική Οδός Χαλκίδας – Αιδηψού, από διασταύρωση Καστέλας προς το ανερχόμενο ρεύμα (προς Προκόπι και Μαντούδι),
1,5η χ/θ Επ. Οδού Μαντουδίου – Κυμασίου (Λημάνι Μαντουδίου),
55η χ/θ Επ. Οδού Χαλκίδας – Αιδηψού, Προκόπι Ευβοίας και
Επ. Οδός Βουτά Ιστιάιας – Κοκκινομηλιάς.

Οδικό Δίκτυο Βοιωτίας
65 χ/θ του παραδρόμου ΠΑΘΕ, ρεύμα προς Λαμία (Παλιά διόδια Σχηματαρίου),
63 χ/θ παράπλευρης της Εθνικής οδού, ρεύμα προς Αθήνα (μόνο η υπόγεια συδετήρια των δύο παράπλευρων Οδών γέφυρα των Οινοφύτων) και
από 33η (Άγιος Χριστόφορος) έως 30η χ/θ (Περιοχή Κιάφα - Ερυθρών) Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θήβας.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Διακοπή της κυκλοφορίας προς Μάνδρα και σε σημεία του οδικού δικτύου Ευβοίας - Βοιωτίας"

Νέα ρύθμιση οφειλών και διαγραφές χρεών

«Το θέμα των συντάξεων έχει κριθεί. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν περικοπές. Αποδείχθηκε ότι ήταν εσφαλμένη η θέση του ΔΝΤ που είχε θέσει ως προϋπόθεση την περικοπή των συντάξεων για την επίτευξη πλεονασμάτων» τονίζει ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος, σε συνέντευξη του στην εφ. «Αυγή».

Ο κ. Πετρουλος υπενθυμίζει ότι το παραπάνω είχε προαναγγείλει ο ίδιος στις αρχές του 2017 στη Βουλή, όπως «άλλωστε προβλέπει ο Ν.4387/16 ίδρυσης του ΕΦΚΑ» βάση της αναλογιστικής μελέτης του οποίου «είχε διαπιστωθεί και από το ΔΝΤ ότι το νέο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης εξασφάλιζε την δημοσιονομική ισορροπία».

Ο υφυπουργός υπογραμμίζει ότι τα πλεονάσματα του ΕΦΚΑ προέρχονται από την αύξηση της απασχόλησης και των εσόδων, τις ρυθμίσεις οφειλών, την καλύτερη απόδοση της περιουσίας κ.α. και όχι από την καθυστέρηση της πληρωμής των συντάξεων.

Ενδεικτικά για τις εκκρεμείς συντάξεις, που παρέλαβε η κυβέρνηση το 2015 από τον κ. Βρούτση ο οποίος «υποσχόταν τον Ιούλιο του 2016 σύνταξη σε μια ημέρα», ο υφυπουργός παραθέτει τα εξής στοιχεία: 168.922 απλήρωτες κύριες συντάξεις, 154.002 επικουρικές και 63.500 απλήρωτα εφάπαξ. «Συνολικά είχε αφήσει να εκκρεμούν 386.444 συνταξιοδοτικές παροχές ύψους 2 δις ευρώ. Από 1.1.2015 – 31.8.2018 καταβάλαμε 708.341 συνταξιοδοτικές παροχές ύψους 4,5 δις ευρώ».

Αναφορικά με τη διάταξη για την περικοπή της σύνταξης χηρείας σε ηλικία κάτω των 55 ο υφυπουργός ανακοινώνει ότι θα «εξεταστεί η μετάθεση της χρονικής έναρξης» και ότι δεν θα μείνει «κανένας απροστάτευτος».

Σχετικά με τις οφειλές των ασφαλισμένων στα ταμεία ο κ Πετρόπουλος ανακοινώνει ότι το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο θα προχωρήσει σε διπλή ρύθμιση. Για όσους δεν εντάσσονται στον εξωδικαστικό μηχανισμό, εξετάζονται ρυθμίσεις οφειλών με κριτήρια όπως «ο επανυπολογισμός οφειλών με τα σημερινά δεδομένα, με στόχο να μην αποκλειστεί κανείς οφειλέτης».

Τέλος αναφέρει ότι από τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει η διαγραφή χρεών για τρεις κατηγορίες ασφαλισμένων οι οποίοι είχαν «χρεωθεί» με διπλές εισφορές σε ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΤΣΠΕΑΘ και ΟΑΕ.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα ρύθμιση οφειλών και διαγραφές χρεών"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news